Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Eindelijk: Ad Vanderveen treedt op in Lingewaard

zondag 18 oktober 15:30 uur

Foto:

GENDT - 18 oktober treedt eindelijk het muzikale idool Ad Vanderveen op in De Grote Cirkel van Prospect in Gendt. "We organiseren het corona-proof!"

Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer/songwriters in de hedendaagse internationale folk-and-roots muziekscene. Hoewel geboren in Nederland (Hilversum,1956), is de helft van zijn familie Canadees en dit deel van de wereld heeft zijn muziek het meest beïnvloed.

Ver voordat zijn muzikale stijl Americana werd genoemd, pionierde en experimenteerde Ad al met een mix van stijlen als rock-'n-roll, folk en country. Hij speelde in veel bands, voordat hij begin jaren '90 zijn vorm vond als soloartiest.

In de afgelopen jaren heeft Ad Vanderveen een indrukwekkende catalogus van solo cd's opgebouwd en deelgenomen aan talrijke samenwerkingsprojecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals Al Kooper, Al Perkins, Herman Brood, Flaco Jimenez, Ian Matthews, Elisa Gilkyson, om maar eens een paar namen te noemen. Recentelijk nodigde Van Morrison hem persoonlijk uit als zijn openings-act met nummers van zijn cd 'Worlds Within'.

Ad Vanderveens oeuvre wordt gekenmerkt door een steeds vernieuwende, afwisselende en dieper gaande ontwikkeling. Hij geniet respect van een groeiend aantal fans, critici en collega's, zowel in de oude wereld als in de nieuwe. Een voorproefje;https://www.youtube.com/watch?v=2bYR2bpptMM.

"Zorg dat je erbij bent, het wordt een heerlijke muzikale middag! Breng gerust iemand mee. Prijs 15 euro per persoon. Start 15.30 uur, zaal open 15.00 uur. Aanmelden via: www.bureauprospect.nl."


deel deze activiteit