Logo gemeentenieuwsonline.nl

Alzheimercollecte in Lingewaard

LINGEWAARD - In de week van 1 tot en met 7 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In heel Nederland gaan ruim 21.000 collectanten deur aan deur om geld in te zamelen.

De jaarlijkse collecteweek in november is ontzettend belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland. Vrijwillige collectanten halen dan geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers.

Juist in deze tijd wordt pijnlijk duidelijk hóe nodig het werk van Alzheimer Nederland is. De groep mensen met dementie groeit snel en is erg kwetsbaar. Gelukkig willen ook steeds meer mensen bijdragen. De opbrengst van de collecte stijgt al zes jaar op rij. En dat is alleen mogelijk dankzij alle vrijwilligers. Collecteren loont dus.

De collecte gaat met zijn tijd mee: doneren via iDEAL-QR en Whatsapp. Ook dit jaar worden alle collectebussen van Alzheimer Nederland voorzien van een iDEAL QR-code. Dit maakt mogelijk dat mensen met hun mobiele telefoon geld kunnen geven. Een goed alternatief voor als er geen kleingeld in huis is! Veilig, gemakkelijk en anoniem.

Helpt u mee? Elk uurtje telt…

Elk jaar kan meer geld naar onderzoek, omdat de opbrengst van de collecte toeneemt. Collecteren voor Alzheimer Nederland loont dus. "Wilt u in 2020 hieraan als collectant ook een steentje bijdragen? Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/collecteren. neem contact op met Marja Braam, 06 21916617 organisator van de collecte in Gendt."

Meer berichten