Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kun je nog zingen in de kerk?

HUISSEN - De Cantorij van de Protestantse Kerk Huissen is vanaf maart niet meer bij elkaar geweest. De voorbereidingen van diensten, bijvoorbeeld Pasen, waren in volle gang en ineens stopte het. Alleen online diensten zonder kerkgangers en vanaf 1 juli met maximaal dertig mensen. En wordt er nog gezongen? Ja, maar hooguit met 2 à 3 personen. Op veilige afstand van elkaar en op veilige afstand van de bezoekers.

Zingen is een wezenlijk onderdeel van de dienst. Zingen in de kerk wordt al gedaan vanaf het begin van het ontstaan van de kerk. Zo werden in de katholieke kerk voor de Reformatie door het koor al psalmen gezongen, iets dat men in kloosters nu nog iedere dag doet.

In de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein zingen we gelukkig naast psalmen ook andere eigentijdse liederen. En niet alleen geestelijke liederen. Regelmatig klinken er via YouTube ook liederen van verschillende artiesten zoals Stef Bos, Alex Roeka en anderen. Liederen ‘met een boodschap’. Er is in onze diensten ook ruimte voor meditatieve muziek, vaak live uitgevoerd met piano of orgel maar ook via YouTube of CD.

In coronatijd zingen we met de bezoekers in de kerk niet. We hebben een rooster waarbij iedere zondag twee of drie mensen zingen. Daar zijn leden bij van onze cantorij en ook andere gemeenteleden. Dat is voor de bezoekers wel even wennen want ze zouden graag meezingen maar dan kan nu even niet. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom langs of luister. Protestantse Gemeente Huissen, 25 oktober, 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Viering bijwonen? Opgeven via aanmelden@pknhuissen.nl. Te beluisteren via www.kerkomroep.nl.

Meer berichten