Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Samen voor groei meiden- en vrouwenvoetbal Sportclub Bemmel en ING verlengen sponsorcontract

BEMMEL - Sportclub Bemmel en ING blijven na zes succesvolle jaren ook de komende jaren samenwerken. Het intensieve sponsorcontract met ING is per 1 september met drie jaar verlengd.

BEMMEL - Sportclub Bemmel en ING blijven na zes succesvolle jaren ook de komende jaren samenwerken. Het intensieve sponsorcontract met ING is per 1 september met drie jaar verlengd.

ING verlengt de komende tijd de contracten met meer dan vijfhonderd amateurvoetbalverenigingen. Voorwaarde is dat zo’n 25 procent van het sponsorbedrag wordt besteed aan de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal. Dit sluit weer aan bij de doelstelling die de KNVB en ING dit jaar hebben uitgesproken om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. Sportclub Bemmel is blij met het gestelde vertrouwen van ING en kijkt uit om samen te werken aan de groei van het meiden- en vrouwenvoetbal.

Sportclub Bemmel gaat voor verdere groei meiden- en vrouwenvoetbal. Het meiden- en vrouwenvoetbal is in Nederland de afgelopen jaren volop in ontwikkeling. Een trend die door ING wordt gestimuleerd en die zich bij geselecteerde amateurclubs verder moet doorzetten. Bemmel-voorzitter Arno van Heusden: “We zijn ontzettend blij met de verlenging van ons sponsorcontract met ING en willen de komende jaren samen met ING graag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in ons land en in Bemmel. Sterker nog, we zijn er al volop mee bezig!”

Ambitie landelijk

De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken beide partijen samen met honderden amateurclubs aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “We zijn er trots op dat we juist in deze tijd de amateurverenigingen kunnen blijven steunen. Zij zijn de basis van het Nederlandse voetbal en dus een belangrijke pijler voor het succes en de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. De clubs hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en verder te ontwikkelen. Samen met Sarina Wiegman, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen en sinds dit jaar ook ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal, willen we het meiden en vrouwenvoetbal de aandacht geven die het verdient”. ING wil daarbij als hoofdsponsor van de KNVB en het Nederlandse voetbal alle voetballiefhebbers zo goed mogelijk faciliteren zodat zij dat kunnen doen wat zij het liefste doen: voetballen en/of met voetbal bezig zijn.

Meer berichten