Toekomstige aansluiting Bemmel in beeld tijdens online informatiebijeenkomst ViA15 | het GemeenteNieuws
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Aansluiting Bemmel met fietstunnels. (foto: Ney & Partners)</p>

Aansluiting Bemmel met fietstunnels. (foto: Ney & Partners)

(Foto: Ney & Partners)

Toekomstige aansluiting Bemmel in beeld tijdens online informatiebijeenkomst ViA15

LINGEWAARD - Op maandag 2 november organiseerden Rijkswaterstaat en aannemer GelreGroen voor de inwoners in de Betuwe een online informatieavond rond het project ViA15. De 250 geïnteresseerden kregen onder andere te zien hoe de fietstunnel bij de aansluiting Bemmel er uit komt te zien en wat de aannemer gaat doen om hinder te beperken tijdens de bouw. De bijeenkomst is terug te kijken op www.via15.nl.

Vanwege COVID-19 werden de bijeenkomst online georganiseerd. Ondanks dat er nog geen groen licht is van de Raad van State - het Tracébesluit ViA15 is nog niet onherroepelijk – wilden Rijkswaterstaat en GelreGroen mensen in de regio vast meenemen in wat er gaat komen, hoe GelreGroen de weg gaat aanleggen en wat de omgeving daarvan gaat merken.

Op 2 november kwamen onder impressies van de aansluiting Bemmel met fietstunnels, het viaduct over de Betuweroute, de brug over het Pannerdensch Kanaal en ook allerlei nestvoorzieningen voor vogels en vleermuizen aan bod. Veel aandacht ging ook uit naar maatregelen die GelreGroen gaat nemen om (bouw)hinder te beperken. Zo gaat de aannemer vanaf aansluiting Bemmel een bouwweg met hulpbruggen over lokale wegen aanleggen richting het Pannerdensch Kanaal. Op die manier kan GelreGroen het transport van materialen over lokale wegen.

Terugkijken kan!

Wie de bijeenkomst heeft gemist, kan deze terugkijken via de website www.via15.nl.

Meer berichten