Logo gemeentenieuwsonline.nl
De Huissense Zwaon
De Huissense Zwaon (Foto: Wim Hegeman)

Geruisloze start van Huissens Carnaval

Afgelopen week is de opening van het carnaval in Huissen als gevolg van corona redelijk geruisloos voorbij gegaan. Daar waar de commissie 11/11 van De Kraonige Zwaone in september nog hoopvol was om op aangepaste wijze toch stil te kunnen staan bij 11/11 bleek deze hoop medio oktober meer en meer ijdel te zijn.

Zo was de gedachte om voor max 100 personen toch een programma tijdens 11/11 te organiseren. Hierbij zouden de officiële handelingen van Prins Lucas op d’n Bok bij De Zwaone op de markt, live gestreamd worden zodat alle geïnteresseerde carnavalisten dit moment toch bij zouden kunnen wonen. Het mocht echter niet zo zijn.

Als alternatief is De Zwaon op 11/11 met inachtneming van de corona maatregelen en voorzien van een mondkapje, toch voorzien van een aantal versierselen zodat toch zichtbaar is dat het carnavalsseizoen in Huissen is gestart. Begin januari zal in afstemming met de gemeente gekeken worden wat er in dit seizoen nog mogelijk is. Tot die tijd houden we ons natuurlijk aan de maatregelen en wensen we iedereen veel gezondheid toe. Huusse Helau!

Meer berichten