De Liemers Helemaal Goed Courant

16 augustus 2014

De Liemers Helemaal Goed Courant 16 augustus 2014


Jaarlijkse kofferbakverkoop in Pannerden

PANNERDEN - Stichting Recreatie & Toerisme Rijnwaarden houdt zondag 24 augustus in het centrum van Pannerden weer de grootste en gezelligste kofferbakverkoop van de regio.

Van 11:00 tot 16:00 uur bieden meer dan honderdvijftig particulieren hun tweedehands spullen vanuit de kofferbak te koop aan.

De kofferbakverkoop van Pannerden is inmiddels in de wijde omtrek een begrip. Het is een hele gezellige en gemoedelijke markt in de historische kern van het dorp met veel brocante, kleding, curiosa, speelgoed, antiek, zelfgemaakte artikelen, et cetera. Zolang het maar in de kofferbak van de auto past en het tweedehands is (en geen dieren, etenswaren, grootmeubelen). Kortom, een fantastisch gezellige dag die je niet mag missen!

Meer informatie over deze en andere activiteiten op 't Gelders Eiland staan op www.gelderseiland.nl.

Beach, Bier, Burgers en Ballen

WESTERVOORT - Volgend weekeinde i23 en 24 augustus staat weer in het teken van Westervoort in Beweging en houdt Actief '81, dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort en omgeving het jaarlijkse Beachvolleybaltoernooi bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Naast volleybal worden er ook andere activiteiten georganiseerd, in samenwerking met Creon, speciaal gericht op zowel de kinderen van de spelers als van de kijkers.

Dit jaar spelen liefst 54 teams van vier tegen vier op diverse niveaus op vier velden tegen elkaar. Zowel competitiespelers als recreanten, families en bedrijven, buurt- en gelegenheidsteams strijden om (met name) de eer. 'Gelukkig kunnen we door onze 'honderdeurosponsors' ook nu weer een fraai programma voorschotelen en hebben we een gezellige bar met koffie, thee, fris et cetera en ook dit jaar de overbekende Beachburgers. En ondanks de sportieve insteek zullen we ook regelmatig een Biertje tappen. Op de foto ziet u in welke sfeer 2013 zich heeft ontwikkeld."

"Mocht u niet van zand houden, maar toch willen volleyballen: vanaf maandag 25 augustus start Actief '81 met de trainingen in De Nieuwhof (maandag en dinsdag) en in Sports Planet De Pals (woensdag). Kijk op de website www.actief81.nl voor de precieze tijden en groepen. U kunt natuurlijk ook gewoon gezellig langskomen om met bekenden na te praten over de vakantie of om bekenden aan te moedigen tijdens de beachvolleybalwedstrijden. Kortom het wordt weer een gezellig weekend voor jong en oud om niet te missen!"

Vier dagen feest in Aerdt met feestorkest Kaliber

Foto: Herman Vreman

AERDT - Het kleine maar ge­zellige dorp Aerdt gaat vier dagen kermis vie­ren. Dit zal gebeuren van zaterdag 16 tot en met dinsdag 19 augustus.

Vrijdagavond 15 augustus is de generale repeti­tie van de diverse on­derde­len van de ver­eniging. Aan­vang 20.00 uur in dorps­huis Eensgezindheid.

Foto: Herman Vreman

Zaterdag 16 augustus om 20.00 uur zal het koningspaar Bram en Angela Hubers met hofhouding de feestzaal binnentreden. Waarna er gevendeld wordt en de voorzitter de kermis officieel zal openen.

Zondag 17 augustus wordt het koningspaar afgehaald. Hierna is het vertrek om 17.00 uur voor de optocht naar onder Aerdt. Er wordt een pauze gehouden bij familie Jacobs. Hier vindt de tra­ditionele loting plaats voor het prijsschie­ten op maan­dag.

Maandag 18 augustus is er om 08.30 uur een gezamenlijke kerkdienst in het dorpshuis. Om 09.30 uur is er een op­tocht door het dorp. Dit jaar gaat de optocht naar familie Jacobs Camping de Aerdtse Wacht. Na de vendelhul­de wordt vertrokken richting vogelweide, voor het prijs en koning­ schieten. Wie gaat er dit jaar voor het koning­schap? Zodra de prijzen geschoten zijn en de nieuwe koning bekend is, volgt de afmars naar het dorpshuis. Direct na binnenkomst worden de jubilarissen van 2014 gehul­digd.

Dinsdag 19 augustus om 10.00 uur is het afhalen van de koning. Om 10.45 uur zal de hofhouding worden afgehaald. Om 12.00 uur komt men de zaal binnen on­der het Wilhelmus. Om 13.00 uur worden de prijzen uitge­reikt van het prijsschieten op maandag. De koningin krijgt een gouden ring aan­geboden.

Op het dorpsplein staan di­verse attracties opgesteld voor jong en oud. "Kom en geniet mee van dit fantastische traditionele dorps­feest. Kom naar Aerdt... dat is beslist de moei­te waard."

Jubileum De Toetenburgers: around the world

OOY - In het weekend van 23 en 24 augustus is het feest bij carnavalsvereniging de Toetenburgers in Ooy. De vereniging bestaat dit jaar 55 jaar en pakt groots uit met een feestweekend. Startend met een receptie voor genodigden op de vrijdagavond. Vervolgens zal het op zaterdagavond los gaan met allround coverband Commercial Break.

Maar het houdt niet op. De zondagmiddag zal vanaf 13.00 uur in het teken staan van 'carnaval around the world'. De naam zegt het al, de bezoekers zullen worden meegenomen langs het carnaval in Rio, Venetië en am Rhein, waarbij passende livemuziek gespeeld zal worden en bekende versnaperingen vanuit de carnavalsgebieden verkrijgbaar zullen zijn. Er is volop entertainment. Voor de kleineren onder ons zijn er workshops in samba en flashmob. Ook kan er geknutseld worden en is er een springkussen. Daarnaast zijn er optredens van de zingende kapsters.

Voor de overige bezoekers zijn er naast diverse stands, optredens van een dj, De Vester Walder muzikanten, Sambapalooza en dansgroepen. Alles in relatie tot het thema carnaval around the world. Iedereen wordt uitgenodigd om deze wereldreis mee te maken.

Bij een verjaardag hoort een cadeautje. Daarom is de toegang op zondag gratis en hebben de kaarten voor zaterdagavond in de voorverkoop een feestelijke prijs van vijf euro. Laat deze kans dan ook niet voorbij gaan, want aan de deur is de entreeprijs tien euro. Voorverkoopadressen zijn: TabAktief Gemakshop Leuven, biercafé De Nostalgie, sporthuis Willems in Zevenaar en tankstation Goris in Lobith.

De Toetenburgers is een carnavalsvereniging met zo'n 850 leden. De vereniging is het gehele jaar actief met carnavalsactiviteiten, de dansgardes en het Breulyfeest. Meer informatie staat op www.toetenburgers.nl, twitter en facebook.

Jeugdtheatergroep Uit

ZEVENAAR - "Heb je altijd al eens toneel willen spelen en op de planken van het Musiater willen staan? Dan is hier je kans, want wij kunnen je de grondbeginselen van het spelen aanleren."

"Wie zijn wij? Wij zijn jeugdtheatergroep Uit, gevestigd in Zevenaar en hebben al meer dan vijfentwintig jaar ervaring met het maken van jeugdvoorstellingen die aan het eind van elk seizoen worden opgevoerd in het Musiater. Wil je eens ervaren wat het is om, samen met leeftijdsgenoten en onder leiding van een regisseur, te werken aan een nieuwe productie?"

"Geef je dan snel op, want begin september starten we weer met onze nieuwe producties. Jeugdtheatergroep Uit kent groepen in twee leeftijdscategorieën, te weten: 8 t/m 11acht tot en met elf jaar; twaalf tot en met vijftien jaar. Je kunt je opgeven bij Mark Paar van jeugdtheatergroep Uit."

Het repetitielokaal ligt aan de Steenhuizen 8 te Zevenaar (vlak achter het Musiater). Voor inlichtingen: markpaar@theatergroepuit.nl.

Mulder & Van Gorkum presenteren tweede cd 'Alles honderd procent'

Foto: Yvonne Heijneman

OUD-ZEVENAAR - Onder het motto 'Bij Laurens en Marita achter het huus' geven Paul Mulder en Frans van Gorkum op zondag 31 augustus twee openluchtconcerten bij familie Reijmer aan de Dijkweg 9 in Oud-Zevenaar. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar 't Centrum Reijmer in Babberich.

Het morgenconcert begint om 10.30 uur en het middagconcert om 14.00 uur. Tijdens de concerten presenteren ze hun tweede cd '100% Mulder & Van Gorkum'.

Paul Mulder en Frans van Gorkum geven sinds 2011 muzikale voorstellingen waar de liefde voor de (streek)taal van af spat. Ze zingen over alledaagse dingen in hun handgemaakte liedjes met als doel mensen recht in het hart te raken. Het publiek uit Achterhoek en Liemers pakte hun muziek snel op. Het vorig jaar verschenen album 'Laeven is Leven' smaakte naar meer en dus doken Mulder & Van Gorkum weer in de studio in van Martin Memelink in Didam. Op de tweede cd staan opnieuw tien liedjes, die honderd procent Mulder en Van Gorkum zijn: vol overgave, soms vrolijk en uitgelaten, dan weer ingetogen en beschouwend. Op de cd staan bijdragen van diverse gastmuzikanten die ook tijdens de concerten op 31 augustus mee zullen spelen.

Toegangskaarten à vijf euro per stuk zijn te koop bij 't Centrum Reijmer in Babberich. Reserveren is mogelijk via de website www.muldervangorkum.nl.

Angerlo Vooruit start seizoen met de Aftrap vol nieuws

ANGERLO - Op zondag 24 augustus tussen 13.00 en 17.30 uur zal Angerlo Vooruit een speciale Aftrap organiseren van het voetbalseizoen.

"Er is veel nieuws binnen de vereniging en dat willen we onze leden, vrijwilligers, sponsoren en andere geïnteresseerden en betrokkenen binnen onze vereniging op die middag laten zien", vertelt voorzitter Kees Nederhoff heel trots. "Allereerst zal de complete jeugdafdeling een nieuwe hoofdsponsor krijgen en dat is 123Inkt.nl.

123inkt.nl is een zeer succesvolle webwinkel gespecialiseerd in printerbenodigdheden. Zij zullen alle pupillen en junioren van kleding, trainingspakken en tassen voorzien. Op ons park zullen we ook heel trots laten zien dat 123inkt.nl onze partner is door middel van vlaggen en borden. Verder zal Rotra logistics co-sponsor worden voor de hele jeugdafdeling. Hun naam zal op de rug van alle shirts te zien zijn. Hiermee zal de vereniging een flinke kwaliteitsslag maken. Verder zullen we op die zondagmiddag onze nieuwe website lanceren."

Een kledingmarkt zal die middag ook gehouden worden waar leden gebruikte kleding kunnen kopen. Alle teams zullen gefotografeerd worden in de nieuwe kleding. Er zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd ook voor de kleine kinderen. Het officiële gedeelte zal rond 17.30 uur worden afgesloten en daarna is de mogelijkheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Bridgeclub Duiven start nieuw bridgeseizoen

DUIVEN - De Duivense Bridgeclub DBC start op dinsdag 2 september haar nieuwe bridgeseizoen.

Het bridgen vindt plaats elke dinsdagavond van 19.30 tot 22.30 uur in het cultureel centrum 't Eiland in Duiven. Belangstellenden, die er over denken lid te worden, kunnen vrijblijvend gedurende zes weken sfeer proeven, voor zij besluiten lid te worden. Geïnteresseerden kunnen voor meer info bellen naar 0313 631595 en/of 0316 262193.

Pelgrimstocht naar Kevelaer

LIEMERS - Op donderdag 4 september vindt de jaarlijkse pelgrimstocht naar Kevelaer plaats. Dit jaar bestaat de basiliek 150 jaar.

Het geheel wordt verzorgd door het Herenkoor uit Groessen onder leiding van de heer J. Hollander. Pastor Jozef Tuan Thanh Nguyen zorgt voor de geestelijke ondersteuning. Het vertrek is gepland tussen 08:00 en 08:15 uur. De bus kost vijftien euro per persoon en de misintentie drie euro.

In de plaatselijke katholieke kerken hangen posters. Daar staat op waar men zich kan aanmelden. Opgeven kan voor 26 augustus. Met vragen kan men bellen naar 06 19177881.

Een goede start voor de jeugdkeepers

ZEVENAAR - Bijna is het dan weer zover. De voetbalcompetitie gaat weer van start. Om de competitie goed te beginnen houdt keepersacademie De Liemers op zondag 24 augustus een instuif voor alle jeugdkeepers uit de gehele omgeving.

Op het sportcomplex van OBW in Zevenaar zullen op deze ochtend verschillende trainers staan die de keepers weer op het juiste niveau brengen en of ze wat extra aandachtspunten mee te geven om zodoende het komende seizoen zo min mogelijk ballen door te laten.

Keepersacademie De Liemers traint al jaren met zeer veel succes de jeugd keepers uit de regio op de zondagochtend. De trainingen worden onder begeleiding van Jos te Raaij en Manfred Elshof met zeer veel enthousiasme gegeven. Meer over de keepersacademie staat op www.keepersacademie-deliemers.nl.

"Heb je zin om op 24 augustus in de ochtend met ons mee te trainen. Dat kan. Meld je dan aan via www.keepersacademie-deliemers.nl via de knop aanmelden. Deelname aan deze instuif is gratis.

Spikker Country- en Westernfestival Zevenaar

ZEVENAAR - In het weekend van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 augustus is het een country-spektakel in Zevenaar. Het Spikker Country en Westernfestival wordt georganiseerd door Stichting Muziekstad Zevenaar.

Ook dit jaar staat men weer garant voor een mooi muzikaal countryprogramma. Op vrijdagavond 15 augustus vanaf 20.00 uur zal Sidewinder het festival openen en een gezellige avond brengen bij Vida Studio's. Zaterdag gaat het countryfeest gewoon door. 's Middags staat Jannet Bodewes & Countryline samen met The Parking Lot Pickers garant voor een goede ambiance op het Podium Raadhuisplein. Route 55+ zal de Weverstraat laten dansen en Duo Ted and Helen zorgt ervoor dat het podium op Muldershof zal knetteren. 's Avonds zullen Desperado en The Mavericks Tributeband garant staan voor een swingend podium en veel, heel veel linedancers.

Op zondagmiddag wordt Zevenaar nog een keer fantastisch uitgedost met vele countryliefhebbers. Op het Raadhuisplein geeft De Terry White Band een perfect optreden van 13.30 tot 19.00 uur. Op het podium in de Weverstraat komt The Country Club van 13.30 tot 17.30 en op Muldershof staat Connected garant voor extra gezelligheid. Het Spikker Country- en Westernfestival wordt wederom een succes dankzij deze topartiesten.

Ook voor de kinderen is er volop amusement. De plokkenwagen met een accordeonist en een huifkar rijden er rond in het Centrum en een western springkussen staat voor de kleintjes paraat. Verder kunnen de kinderen ook pony rijden.

Uitslag postduivenvereniging De Vredesbode

DIDAM - Het werd een topprestatie voor Jan Ten Back in Didam van de Vredesbode. Zaterdag 02 augustus werden de duiven van afdeling 9 Oost Nederland kring 3 gelost in Hannut.

Liefst 6856 duiven werden daar om 07.30 uur in vrijheid gesteld. En met een snelheid van 1481.749 kwam de duif de Holl: 14-1678164 van Jan Ten Back uit Didam op de klep vallen. Dus mede daardoor ging zijn jonge duif met de overwinning slepen, klasse van zoon duifje.

1e Jan Ten Back Didam. 2e werd Berends& Vierwind Didam 3e en 4e A.Paalman Laren.

5e H.Neervoort Doetinchem. 6e J.Teunissen Zevenaar. 7e J.P.Siebers Wehl. 8e J.Heijmen Didam. 9e Peter Jansen Kleve-Lobith. 10e A.Rosendaal Loil Didam.

De topaankomsten waren mooi verdeeld; een mooi weekend voor de sportvrienden.

Jubileumfeest EHBO-vereniging

TOLKAMER - Sinds 1954 is een groep gedreven gediplomeerde vrijwilligers actief bij EHBO-vereniging Lobith-Tolkamer. Het zestigjarig bestaan wordt op zaterdag 13 september feestelijk gevierd met een besloten receptie van 14.30 tot 17.00 uur in clubhuis Excelsior in Lobith.

Behalve het eigen bestuur en de leden worden ook bestuur en leden van EHBO-verenigingen uit de omliggende gemeenten uitgenodigd.

Elk seizoen worden er lesavonden en cursussen georganiseerd, die nodig zijn om het EHBO-diploma van de leden actueel te houden. Het oudste actieve lid is 72 jaar en hij bezoekt nog altijd trouw de lesavonden. Reanimatietrainingen, interessante thema-avonden en relevante lezingen houden het verenigingsleven van de EHBO'ers boeiend. Meerdere keren per jaar wordt de groep ingezet bij een groot of bijzonder evenement om de theoretische stof in de praktijk te brengen.

EHBO-vereniging Lobith-Tolkamer is aangesloten bij de Nationale Bond EHBO. Het landelijk bestuur ondersteunt met les- en informatiemateriaal, informatie over het besturen van de vereniging, en het werven van vrijwilligers. Iets dat altijd nodig blijft, want vrijwilligerswerk moet zich vernieuwen.
"Deze vrijwilligers zijn en blijven onmisbaar in de samenleving. Misschien iets voor u? Email ehbo_lobith_tolkamer@chello.nl.?

Monique Arendse exposeert in De Meridiaan in Zevenaar

ZEVENAAR - Spontaan, leergierig, humoristisch, kat uit de boom kijker, transparant en ondernemend zijn woorden die Monique Arendse typeren. Monique is opgegroeid in een ondernemersgezin in Zevenaar en woont nu samen met haar 17-jarige dochter in Elst, gemeente Overbetuwe.

Monique heeft het schilderen in 2005 per toeval ontdekt en is vanuit daar verkennend en autodidactisch te werk gegaan. Uit het werk van Monique is af te leiden dat ze een sterke voorkeur heeft voor sprekende, felle kleuren. Het meest blij wordt zij van werken die 'niet helemaal kloppen' en waarin een vleugje humor is verwerkt. Ze vindt het leuk de doeken een pakkende of veelzeggende titel te geven.

Het schilderen is voor Monique vooral een hobby. Toch heeft zij al meerdere doeken in opdracht geschilderd. Ze verdiept zich in de persoon en/of het bedrijf en neemt een kijkje in het interieur. Rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever schildert ze vervolgens vanuit haar eigen authentieke stijl.

Van 9 augustus tot 9 november exposeert Monique in de Meridiaan, Het Geerken 2 te Westervoort. Meer informatie staat op www.spiricrea.nl.

Jaarlijkse kinderrommelmarkt door jongerencentrum Creon

WESTERVOORT - Stichting Promotie Westervoort organiseert in samenwerking met jongerencentrum Creon de jaarlijkse kinderrommelmarkt tijdens Westervoort in beweging. De kinderrommelmarkt wordt dit jaar gesponsord door het Medisch Centrum Westervoort.

Op vrijdag 22 augustus op het plein van de straat Kloosterdreef is er van 16:00 tot 20:00 uur de tijd om zoveel mogelijk spulletjes te (ver)kopen. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor kinderen en jongeren.

Kinderen die spullen willen verkopen kunnen zich inschrijven en betalen op dinsdag 19 augustus tussen 11.00 en 20.00 uur, woensdag 20 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur en donderdag 21 augustus tussen 11.00 en 20.00 uur bij Creon.

De kosten zijn drie euro, de inschrijver krijgt dan een plek van twee bij twee meter. Vanaf 15.00 uur kan men de spullen klaarzetten. Voor meer informatie kan men mailen naar info@jc-creon.nl of kijken op www.jc-creon.nl.

Bericht over Heilig Vormsel in Westervoort

WESTERVOORT - De voorbereidingen op het ontvangen van het sacrament van het H.Vormsel beginnen in de parochie HH Vier Evangelisten direct na de zomervakantie met een informatieavond voor ouders/verzorgers en kinderen van groep acht.

Op maandag 1 september 2014 in de Sint-Werenfriduskerk in Westervoort om 19.00 uur. De aanmelding sluit een week later op 8 september.

Het kampweekend waarin het merendeel van de voorbereidingen van de vormelingen zal plaatsvinden is van 3-5 oktober. Aanmelden kan vanaf nu bij het centrale secretariaat van de parochie, telefoon 0316 285650 of via vormsel@4evangelisten.nl.

Jeugdvissen De Rietvoorn in Pannerden

Maud Wesselkamp Pannerden (10 jaar) heeft de grootste vis gevangen (21 cm)

PANNERDEN - Opgemerkt dat in de voorgaande wedstrijden weinig animo bestond groeide de belangstelling tijdens de laatste wedstrijden. Vooral de karpervissers kwamen aan het smullen, zij het echter vaak dat deze sterke vissen gemiddeld 60 tot 65 centimeter.

Het vangen of aanbijten is zeer opmerkelijke ondervonden de jeugdige deelnemers. De reactie van de vis in bepaalde meetmomenten tijdens de wedstrijd moeilijk leesbaar. Een ding is wel duidelijk er werden diverse soorten vissen gevangen onder andere karpers/ voorns/rietvoorn/ blei/ baars, 165 stuks in totaal. Tijdens de laatste wedstrijd was is het de topavond er werden maar liefst 108 exemplaren gevangen waarvan de drie voorgaande maar 57 vissen. De Karpervisser Max Kok uit Beek verschalkte een schubkarper 63 cm lang was. Max Kok had rond de 18 minuten nodig om de strijdlustige schubkarper boven het schepnet te laveren om hem te scheppen.

Hier volgt uitslag met de Rietvoorn kampioenen. Algemeen kampioen in de leeftijdklasse elf tot zestien jaar.

1 Max Grol Beek 36 stuks. 2 Jordy Mosselman Arnhem 29 stuks.
3 Luca Wittenhorst Elten 29 stuks. 4 Tiemen Hendriksen Nieuw Wehl 20 stuks. 5 Lieke Wensink Babberich 18 stuks. 6 Sam Gademan Beek 14 stuks. 7 Max Kok Beek 8 stuks. 8 Brian Markerink Pannerden 4 stuks. 9 Hendrik Wittenhorst Elten 0 stuks. 10 Luuk Tiemissen Beek 0 stuks.

Jeugd vijf tot tien jaar: 1 Bennit Wittenhorst Elten 5 stuks. 2 Maud Wesselkamp Pannerden 1 vis. 3 Ronan Peters Pannerden 1 vis.

Voetbal-instuif voor jongens en meisjes

ZEVENAAR - Jongens en meisjes van vier tot en met acht jaar kunnen op zaterdag 23 augustus alleen of samen met hun klasgenoten, vriendjes of vriendinnetjes op een leuke en gezellige manier kennismaken met voetbal.

De deelnemer hoeft geen lid te zijn van sportvereniging OBW. De aanvangstijd is 10.00 uur en de activiteiten duren tot 11.30 uur. Deelname aan deze activiteit is geheel gratis en voor drinken en een lekkernij wordt gezorgd.

"Wil jij meedoen aan deze leuke Voetbalactiviteit? Geef je dan snel op! Dit kan via e-mail voetbalinstuif@obw.nl . Geef je naam, achternaam en leeftijd door. Je kunt je opgeven tot uiterlijk vrijdag 22 augustus. Mocht je niet kunnen op zaterdag 23 augustus en wil je graag voetballen of een keer meetrainen? Geen probleem. Wij houden op woensdag 27 augustus en 3 september 'Het KNVB Welpenvoetbal' voor jongens en meisjes van vijf tot en met zeven jaar. Meer informatie staat op www.obw.nl." Wie lid wordt bij OBW ontvangt een welkomstpakket bestaande uit voetbalsokken, voetbalbroek en voetbalshirt

OBW Champions League voor vijf- en zesjarigen: Vanaf september gaan deze kinderen elke zaterdag onderling vier tegen vier wedstrijden spelen in een tenue van onder andere Barcelona en Real Madrid. "Een mooiere start dan voetballen in de Champions League is er toch niet? Schrijf je snel in via: voetbal@obw.nl."

Open middag in Het Palet

DUIVEN - Zaterdag 30 augustus is er van 14.00 tot 16.00 uur een open middag in de soos Het Palet aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven, tegenover de (Coop). Belangstellenden zijn welkom.

Onder het genot van een hapje en een drankje kan men kennis maken met de diverse activiteiten die ook het komende jaar weer zullen plaats vinden in Het Palet Trefpunt 50+. Medewerkers staan klaar om u inlichtingen te geven.

Het nieuwe programma boekje kan worden geraadpleegd en worden meegenomen. Ook kunnen belangstellenden zich voor een activiteit of spel opgeven. Bij enkele groepen zijn nog één of meer plaatsen vrij.

Alfun Event & Catering

DOESBURG - Alfun Event & Catering uit Doesburg meldt de opdracht te hebben gekregen om in 2015 de Zakenmanifestatie voor voetbalclub De Graafschap te faciliteren.

Zowel de tent, de beursstands als de inrichting worden door Alfun Event & Catering verzorgd. 'Wij zijn erg blij dat De Graafschap voor ons bedrijf gekozen heeft. Alfun Events is acht jaar lid van de business-club De Graafschap en verzorgt tevens elk jaar de open dag", zo laat eigenaar Aloys Seegers van Alfun weten.

Alfun Events & Catering organiseert en verzorgt evenementen op locatie zoals personeelsfeesten, tuinfeesten, bruiloften, bedrijfsopeningen en festivals.

Zevenaar gastheer voor Weilburgse jongeren

ZEVENAAR - Van 18 tot 22 augustus staat Zevenaar in het teken van Europa. Maandag de18e komt een delegatie van vijftien jongeren uit Weilburg naar de Nederlandse zusterstad om daar mee te doen aan de jongerenuitwisseling. De groep bestaat uit 15,- 16- en 17-jarigengen en zij trekken samen op met hun leeftijdgenoten uit Zevenaar.

Het Zevenaars Comité voor het stedencontact heeft een interessant programma gemaakt voor deze bijeenkomst. Zo wordt er onder leiding van de Waterscouts Giesbeek gezeild op Rhederlaag en is er in het Filmhuis Zevenaar een film die speciaal is afgestemd op de deelnemers. Maarten Zaagman geeft in het Muziekcentrum van Crescendo een workshop percussie en met René Wijnbergen gaat de groep aan de slag in Deelhoven-landgoed Huis Sevenaer. Men gaat ook 'een dagje Amsterdam doen' met onder andere een rondleiding door de binnenstad, er is een stadswandeling in Zevenaar, een barbecue et cetera.

Het gebouw van Scouting Subanhara is de centrale accommodatie. Daar slapen en eten de deelnemers uit Weilburg en Zevenaar en van daaruit worden de activiteiten gestart. De fiets is het belangrijkste vervoermiddel tijdens de uitwisseling.

Het programma wordt uitgevoerd onder leiding van Jennifer Vos en Iris Krist en leden van het comité.

Stroomvoorziening plaatsen Europakade

TOLKAMER - Zaterdagmiddag heeft het Stichting Recreatie & Toerisme in Tolkamer officieel de stroomvoorziening op de camperplaatsen aan de Europakade in gebruik genomen. Stichting Recreatie & Toeristme exploiteert al sinds 2011 de vijftien camperplaatsen aan de Europakade.

Na een welkomstwoord van voorzitter Jos Jenner, heeft wethouder toerisme Jos Lamers de stroompaal onthuld en in werking gesteld. Dit onder belangstelling van de campereigenaren die gebruik maken van deze prachtige unieke locatie langs de Rijn, overige aanwezigen en de vrijwilligers van het TIC. Jos Lamers prees het goede initiatief van de stichting, die met haar vele enthousiaste vrijwilligers deze stap heeft gerealiseerd en hiermee aan de wens van de camperbezoekers is tegemoet gekomen. Mede door de campervoorzieningen in de gemeente Rijnwaarden en projecten als de Pendelboten, die in de zomermaanden op dinsdag en donderdag varen, staat het Gelders Eiland toeristisch op de kaart. De wethouder nodigt ook de bedrijven in Rijnwaarden uit de stichting te ondersteunen door 'vriend van het TIC' te worden. Aansluitend heeft Ben Beskers nog even teruggeblikt op de totstandkoming hiervan.

Hierna was er voor iedereen een heerlijk koel drankje en een hapje, die aangeboden werden door enkele plaatselijke ondernemers. Slagerij Voss, eethuis Saartje en Jumbo. De bezoekers van de camperplaats kregen nog een uitgebreid toeristisch informatiepakket aangeboden.

De laatste jaren heeft het recreëren met een camper in Nederland een grote vlucht genomen. Begin 2013 was het aantal campers in Nederland 82.000 en zal na verwachting dit jaar oplopen naar 90.000. In 2013 bezochten meer dan drieduizend mensen de camperplaats aan de Europakade. Camperbezitters stellen steeds hogere eisen aan voorzieningen op de camperplaatsen. Met deze stap is weer tegemoet gekomen aan deze wensen. Van de camperplaats wordt het hele jaar gebruik gemaakt.

Gratis introductieles Biodanza

DUIVEN - Biodanza betekent letterlijk 'Dans van het Leven'. Biodanza wil jou jouw levensdans laten dansen. Geen aangeleerde pasjes. Geen goed of verkeerd. Dansen wie jij bent.

In het Westen zijn we erg gewend om veel in ons hoofd te zitten en raken we het gevoel met ons lijf een beetje kwijt. Biodanza haalt jou uit je hoofd en brengt je weer meer en meer in gevoel met je lijf. Ieder stukje van jouw lijf mag in beweging komen en we dansen met allerlei levensthema's. Dansen is een prachtige manier om expressie te geven aan wie jij bent, totaal uniek en tegelijkertijd verbonden met al het andere leven.

"Nieuwsgierig geworden naar wat Biodanza is? Kom een keer meedansen! Belangstellende kunnen in september een gratis proefles meedansen. Locatie: 't Muziekhuus, Visserlaan 39 in Duiven. Maandagavond van 20:00 – 22:00 uur (19:45 uur aanwezig). Of in Doetinchem, Ottawastraat 25 op de woensdagavond van 20:00 - 22:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur. Voor meer info: www.biodanzadeliemers.nl. Of bel/mail me even: 06 34298138 / hellenpetterson@live.nl. Fijn als je van te voren even laat weten als je mee komt dansen."

Alfun Event & Catering

Alfun Event & Catering

DOESBURG - Alfun Event & Catering uit Doesburg meldt de opdracht te hebben gekregen om in 2015 de Zakenmanifestatie voor voetbalclub De Graafschap te faciliteren.

Zowel de tent, de beursstands als de inrichting worden door Alfun Event & Catering verzorgd. 'Wij zijn erg blij dat De Graafschap voor ons bedrijf gekozen heeft. Alfun Events is acht jaar lid van de business-club De Graafschap en verzorgt tevens elk jaar de open dag", zo laat eigenaar Aloys Seegers van Alfun weten.

Alfun Events & Catering organiseert en verzorgt evenementen op locatie zoals personeelsfeesten, tuinfeesten, bruiloften, bedrijfsopeningen en festivals.

Weer een goeie boule bij Jeu de Boulesclub Zevenaar

ZEVENAAR _ Op donderdag 10 juli hield de Jeu de Boules club Zevenaar haar jaarlijkse Ladys-Day. Onder een stralende zon speelden 35 teams (zeventig speelsters) uit Deventer, Brummen, Lochem, Montferland, Doetinchem, Huissen én Zevenaar hun wedstrijden. Het werd een gezellige happening waarbij de dames, allen gestoken in fleurige uitdossingen, hun onderlinge partijen in een sportieve sfeer afwerkten.

Winnaar van het toernooi werd het team van Willeke Lijnes uit Lochem (foto). Tweede werd het team van Lies Schepers uit Zevenaar. De derde prijs was voor het team van Joke Gasseling uit Zevnaar. Vierde werd het team van Mieke van Dulmen uit Zevenaar. Vijfde werd het team van Annie Wolsing uit Monferland. De zesde prijs ging naar het team van Hermien van Schaik uit Doetinchem. Zevende werd het team van Cisca Jansen uit Lingewaard en achtste het team van Truus Engelen uit Zevenaar.

Met recht van spreken weer een 'Goeie Boule. Meer informatie staat op www.jbcz.nl.

Damesvissen in Pannerden

Winnares Mariëtte te Pest Pannerden

PANNERDEN - Hengelsportvereniging Pannerden afdeling dames ging vissen in onderlinge competitie over twee wedstrijden. Onmiddellijk van start af vist Mariëtte te Pest Pannerden op de eerste plaats. Zij wist elf vissen te vangen waarmee zij met een lengte van 2 meter en 57 cm sterk aan de leiding stond op 20 juli.

Een week later bleek ook toen dat zij wederom de sterkste deelneemster zal worden. Nu pakte zij zes vissen tijdens de laatste wedstrijd op 27 juli. Haar totaalklassement laat zien dat zij drie meter en vijftien centimeter in totaal heeft gevangen.

1e Mariëtte te Pest Pannerden 3 meter 15 cm, 2e Dinie Groenen uit Herwen met drie vissen totaal op van 58 cm, 3e Mariska Stam Pannerden 4 vissen in totaal lengte 50 cm, 4e Brigitte Markerink Pannerden bleek ook twee zondagen veel geduld te hebben, werd tijdens de eerste wedstrijd laat beloond met een visje te vangen 18 cm. Zondag 27 juli wist zij weer een vis te vangen van 25 cm. Kort voor het einde werd haar hartslag op de proef gesteld. Zij haakte een schubkarper van rond de 80 cm, dat onmiddellijk de strijd met vistuig aanwende. Het bleef bij een krachtmeting van deze mooie karper. Ria Joosten werd vijfde met 15 cm. Agnes Groenen en Ria Wezendonk nul.

Nieuw seizoen bij leeskring Het Palet

DUIVEN - Tijdens het winterhalfjaar komt telkens de eerste woensdagmiddag van de maand de leeskring van Het Palet bijeen om een boek te bespreken. De boeken worden bij de Liemerse bibliotheek in Duiven geleend en in de maand vooraf door de deelnemers gelezen.

Na een eerst kort rondje, waarin ieder zijn algemene indruk van het boek geeft en eventueel bepaalde onderwerpen aan tipt, volgen daarna meer uitgebreide besprekingen van kwesties en problemen, die in het boek ter sprake komen of er zijdelings mee te maken hebben. Het is boeiend te horen wat anderen in het boek gelezen hebben en het hebben geïnterpreteerd. Ook het zelf verwoorden van jouw mening kan je eigen inzicht verduidelijken en door opmerkingen van mededeelnemers bijsturen. Door de wetenschap dat later het boek besproken wordt en ook jouw mening gevraagd zal worden, ga je een boek ook intenser lezen. Men ervaart de deelname aan de leeskring als een verrijking.

Het is inmiddels een goede en gewaardeerde gewoonte geworden om na de pauze één of twee gedichten te lezen en ze kort te bespreken. Om alle deelnemers tot zijn recht te laten komen, is de groep niet groter dan twaalf. Momenteel is er plaats voor twee nieuwe deelnemers. "Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u voor opgave of informatie bellen naar Walter Maas telefoon 26198. U kunt ook op zaterdag 30 augustus van 14.00 tot 16.00 uur komen naar de open middag van Het Palet Mondriaanstraat 14 in Duiven, waar dan mensen zijn, die meer kunnen vertellen. Om te kijken of een leeskring iets voor u is, kunt u verder een sessie bijwonen en daarna besluiten of u al dan niet lid wilt worden."

De films bij Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR – In het Filmhuis verloopt het leven van filmster Grace Kelly sprookjesachtig. Ze stopt met acteren om te trouwen met de prins van Monaco. Wanneer regisseur Alfred Hitchcock haar dan voor een filmrol vraagt, komt ze sterk in de verleiding. Het dwergstaatje verkeert op dat moment in crisis met Frankrijk en Grace komt voor een duivels dilemma te staan: Is ze loyaal als echtgenote, moeder en prinses van Monaco of geeft ze toe aan haar liefde voor Hollywood? Vanaf zaterdag 16 augustus 20:15 uur.

In Night Moves beramen milieuactivisten Josh, Dena en Harmon een aanslag op een stuwdam. De dam belet de zalm zich stroomopwaarts voort te planten en staat zo voor een verregaande afbraak van de natuur. Na de aanslag duikt een lijk op en daarmee ook twijfel en schuldgevoel. Het drietal vertrouwt elkaar steeds minder. Goede bedoelingen ten spijt, de heroïek is eraf. Vanaf donderdag 14 augustus 20:15 uur.

"In papa's atelier gebeuren rare dingen", zegt de kleine Dario in de openingsscène van Anni Felici, een film over 'de goeie ouwe tijd'. Het is 1974 en vader Guido, een pretentieuze kunstenaar, maakt gipsen afdrukken van naaktmodellen en laat het niet na met ze te rollebollen. Dario's moeder is de escapades van haar man meer dan zat en vertrekt naar een feministisch zomerkamp. Een droogkomisch en aandoenlijk drama, te zien op donder- en vrijdag 14 en 15 augustus 14:30 uur.

Filmhuis Zevenaar. Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl of verkrijgbaar via telefoon 0316 344250.

Jumbo Duiven ondersteunt Stichting Kinderdroomwens

DUIVEN - Door bij het inleveren van statiegeldflessen op een speciale knop te drukken, konden klanten bij Jumbo Duiven hun statiegeld doneren aan een goed doel. In de afgelopen periode was dit de actie Ingridsdroomwens, Ingrid van Brink gaat wandelen naar Santiago de Compostela, Kaap Finisterre en Muxia voor Stichting Kinderdroomwens.

Vrijdag 1 augustus mocht Ingrid uit handen van Chris Gradussen, eigenaar van beide Jumbo vestigingen in Duiven, een cheque van liefst vijfhonderd euro in ontvangst nemen.

"Ik ben bijzonder blij met dit geweldige bedrag. Fantastisch dat Jumbo mijn actie ondersteund heeft en dat er zoveel klanten zijn die Stichting Kinderdroomwens zo'n warm hart toedragen. Te mooi om waar te zijn", aldus Ingrid van Brink.

Donaties zijn nog altijd welkom via NL 44 SNSB 087157656570 ten name van C. van Brink onder vermelding van 'Kinderdroomwens'. De wandeltocht is te volgen via www.ingridsdroomwens.nl.

Kindercatechese in Duiven bij Onder de Regenboog

DUIVEN - "In 2012 zijn we vanuit de Parochie HH4E gestart met een eigentijdse vorm van kindercatechese. Bedoeld voor communicanten van 2012, 2013 en 2014. En kinderen van zes tot en met negen jaar."

"Elk jaar is er twee keer een serie van drie bijeenkomsten. Het thema is 'The circle of life' en we volgen daarmee de catechesemethode 'Het licht op ons pad'. Het programma bestaat uit bidden, praten, luisteren naar bijbelverhalen en actief en creatief bezig zijn. Natuurlijk eten en drinken we wat voor we beginnen." De bijeenkomsten zijn kosteloos.

Op 8, 15 en 22 september van 15.45 tot 16.45 uur wordt begonnen aan een nieuwe serie in het Parochiecentrum in Duiven. Communicanten en deelnemers van eerdere series krijgen persoonlijk bericht. "Heb je zin om ook mee te doen, geef je dan op via email voor 1 september bij odregenboog@gmail.com."

Fysiotherapie Kort uit Doesburg begonnen met verbouwing

DOESBURG - Fysiotherapie Kort uit Doesburg is begonnen met de verbouwing van het pand waar tot voor kort de bibliotheek van Doesburg was gevestigd. De zorgaanbieder is sinds kort eigenaar van het pand en wil zaterdag 30 augustus officieel open gaan op deze nieuwe locatie.

Momenteel werken de firma's Claus, Nootenboom en Van Sommeren aan de realisatie van het paramedisch centrum. De opening vindt plaats op zaterdag 30 augustus tussen 13.30 en 18.00 uur.

"Na het lange wachten gaat het nu eindelijk beginnen", laat Martijn Kort weten op facebook. Sinds 2006 is FysioKort gevestigd in de sportschool Astrid's aerobics & fitness aan de Leigraafseweg 33L in de wijk Beinum. FysioKort is een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie en medische fitness.

Films en Flamenco in de buitenlucht

ZEVENAAR – Een bijzondere avond van korte films in de buitenlucht op de binnenplaats van Proef en Zijn. Voor op 28 augustus organiseert Filmhuis Zevenaar 'BuitenFilm', met ondermeer films uit Noorwegen, Ierland, en Rusland.

Uit Nederland draait Lief Konijn, een lichtabsurdistische film over een onzekere vrouw die op een dag ontdekt dat er konijnenoren uit haar hoofd groeien. Haar arts luistert slecht en haar naaste omgeving lijkt nauwelijks tijd voor haar te hebben. Butter Lamp, dat een bezoek aan Tibetaanse nomaden in beeld brengt, was een de beste artfilm bij het internationale Go Short festival. Proef en Zijn, Markt 25. Aanvang 21:15 uur. Vooraf reserveren.

Op het 'BuitenPodium' bij Proef en Zijn treedt flamencogitarist Eric Vaarzon Morel op. Hij speelt zelfgecomponeerde flamencomuziek en vertelt tussendoor aan de hand van anekdotes en toelichtingen over de achtergronden van die muziek. Zijn grote inspiratiebron is Paco de Lucia, de onlangs overleden Spaanse flamencogitarist. Vaarzon Morel kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Inmiddels is Vaarzon Morel de ambassadeur van flamenco in Nederland, ondermeer bekend van tv-programma's als Het Klokhuis en De Wereld Draait Door. Zondag 31 augustus, Proef en Zijn, Markt 25 om 11:00 uur.

Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl of te verkrijgen via telefoon 0316 344250.

Taptoe Middelkoop Duiven toe aan editie 34

Tamboer maître Eddy Boss, van Liemers Harmonie Duiven

DUIVEN - Vele maanden van voorbereiding heeft de taptoecommissie van Liemers Harmonie Duiven achter de rug om op zaterdagavond 30 augustus weer een aantrekkelijk muzikaal programma te kunnen presenteren aan het publiek. Een muzikaal spektakel met gerenommeerde muziekgezelschappen uit het hele land.

Dit jaar treden op: Show- en Marchingband Amigo uit Leiden, Drum- & Bugelkorps Beatrix uit Hilversum, de MacLaren Pipeband uit Venlo en de Arnhemband uit Arnhem. Ook het orkest van Liemers Harmonie Duiven presenteert een eigen show en als intermezzo is er een sprankelend optreden van sambaband Samba Palooza uit Ooij.

Dit jaarlijkse muzikale evenement, dat geldt als opmaat voor het schuttersfeest en de najaarskermis, vindt plaats op het parkeerterrein voor sporthal De Spelleward in Duiven en begint om 20:00 uur.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bruna, snackbar Harry, Bonvrie en autobedrijf Nijland in Duiven. Een zitplaats in de voorverkoop kost acht euro vijftig en een staanplaats vijf euro vijftig. Op de avond zelf is dat respectievelijk tien euro en zes euro vijftig.

Nadere info staat op www.taptoeduiven.nl en www.facebook.com/events/1393980960877556/?fref=ts.

Start cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd'

DOESBURG - Breedtesport Doesburg wil er voor gaan zorgen dat Doesburgse verenigingen binnenkort voldoende vrijwilligers hebben. De cursus 'Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd' gaat van start, maar eerst is er een gratis informatiebijeenkomst op dinsdag 16 september.

Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging. Meerdere sportverenigingen kampen met een te kort aan vrijwilligers. Daarom organiseert Breedtesport Doesburg, in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie, de succesvolle cursus 'Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd'.

De cursus is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers. Deze werkwijze heeft in de praktijk keer op keer geleid tot succesvolle resultaten zoals vergroting vrijwilligerspool, invullen bestuursfuncties en meer. Inmiddels hebben ruim vierhonderd verenigingen in heel Nederland de methode met succes toegepast.

De gratis kick-off van deze cursus vindt plaats op dinsdag 16 september om 20.00 uur bij De Linie 2 in Doesburg. Gedurende deze bijeenkomst ontvangt men informatie en kan men zijn sportvereniging inschrijven voor deelname. Deelname aan de uiteindelijke cursus kost vijftig euro per vereniging.

Voor dinsdag 9 september kunnen verenigingen zich aanmelden. Aanmelden kan via http://doesburg.actiefingelderland.nl/activiteit/252/bijeenkomst-mvkt.

Het programma: 20.00 uur Inloop met koffie en thee; 20.15 uur Opening bijeenkomst; 20.30 uur Presentatie 'MVKT'; 21.45 uur Sjors Sportief; 22.00 uur Afsluiting/informeel napraten.

Gezellige fietstocht voor Vriendengroep 65+

ZEVENAAR - "We zijn al een Vriendengroep 65 +, geworden na afloop van een fietstocht door de Liemers. Wij zijn al ruim dertig jaar bij elkaar in lief en leed. Nemen een kleine borrel in het Rosorum in Zevenaar." Familie Peek/Stoffels, v.h.Hull, Gerritsen en Claus.

Minivoetbal in Doesburg

DOESBURG - Vanaf 6 september wordt er weer iedere zaterdagmorgen voetbaltraining gegeven voor jongens en meisjes in de leeftijdscatergorie vier tot en met zes jaar.

Hiermee wordt deze kinderen de mogelijkheid geboden om in aanraking te komen met het leuke voetbalspelletje. De trainingen vinden plaats op de voetbalvelden van sportclub Doesburg aan de Oranjesingel (het Sportpark). De training begint om 10.00 uur en duurt een uur.

"Voor informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Jos Otten, email josotten@live.nl, mobiel 06 53720590, Rodney Hartgers, email r.hartgers1@chello.nl mobiel 06 25057624 of via www.sportclubdoesburg.nl."

Huiskamerconcert met Close Up in Doesburg

DOESBURG - Pieter Sloot van B&B en Galerie 'de Veerpoort Doesburg' is zondagmiddag 24 augustus gastheer van het huiskamerconcert van Close Up, georganiseerd door De Music Trail. Belangstellenden kunnen thuis bij Sloot luisteren naar het muziekconcert.

De Music Trail organiseert huiskamerconcerten in verschillende plaatsen langs de lijn van Wageningen naar Winterswijk. Deze besloten optredens zijn voor alle muziekliefhebbers die er van houden om kleinschalig te komen luisteren en genieten van muziek.

Hierbij zijn de muzikanten aanspreekbaar en aanraak-baar tijdens de huiskamerconcerten. De toegangsprijs is inclusief twee drankjes en hapjes twaalf euro vijftig. Info en aanmelden kan via mail: pietersloot@gmail.com.

Activiteitendag basisschooljeugd in Doesburg

DOESBURG - Zaterdag 23 augustus is er weer de jaarlijkse Kinderactiviteitendag van DOV.

Naast een aantal springkussens in de binnenstad kan de basisschooljeugd weer meedoen aan een stoepkrijtwedstrijd. Inschrijfformulieren en stoepkrijt zijn die dag te krijgen bij de DOV-tent op de driesprong van de Meipoort-, Kerk- en Ooipoortstraat.

De drie mooiste tekeningen worden weer beloond met een leuke prijs. Bovendien kun je je laten schminken en is er die zaterdag een etalagewedstrijd. Uit de winnende oplossingen wordt ook hier een winnaar geloot.

HCC-computeravonden starten weer in Ons Huis

ZEVENAAR - Op woensdag 3 september begint de HCC weer met zijn maandelijkse computeravonden op de eerste woensdag van de maand. De avonden worden gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar.

De aanvang van de lezing is om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. "Er wordt een inloopavond gehouden waarin wij het programma voor het komende seizoen gaan presenteren. Tevens kunt u dan ook onderwerpen aandragen waar wij dan later in het seizoen op terug komen met een lezing."

"Tijdens de afdelingsavond hebben wij de beschikking over een netwerk met een snelle internetaansluiting. Alle computers van de club zijn op dit netwerk aangesloten. U mag van deze computers gebruik maken.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Skype. Genealogie, Windows, Office, Linux, et cetera."

De toegang is vrij voor HCCleden ook niet-leden zijn welkom, maar betalen twee euro per avond.

Zondag 24 augustus motortoertocht in Aerdt

AERDT-ZEVENAAR – Zondag 24 augustus wordt de jaarlijkse OMA&ASOM motortoertocht verreden. Deze start deze toertocht bij Camping De Aerdtse Wacht, Heuvelakkersestraat 18 in Aerdt, Het inschrijfgeld is inclusief routebeschrijving en een kop koffie twee euro.

Ook is het dit jaar voor het eerst mogelijk de route vooraf te ontvangen voor je Garmin of TomTom navigatie apparaat. De route zal vanaf vrijdag 22 augustus gratis te downloaden zijn van de ASOM site www.mc-asom.com.

Inschrijven/starten is zondag 24 augustus mogelijk vanaf 10.00 tot 11.00 uur. Alle motorrijders uit Aerdt en ruime omstreken zijn welkom. De lengte van de route is circa175 km en de rijtijd is dan ook ongeveer drie tot vier uur.

De route gaat vanaf Het Gelders Eiland richting Achterhoek, Neede, Ruurlo en dan weer richting Zevenaar. De finish is ook dit jaar bij het clubhuis van Motorclub MC ASOM aan de Edisonstraat 3 in Zevenaar, op het industrieterrein Tatelaar, naast de parkeerplaats van voetbalclub SDZZ.

De OMA&ASOM Rit start in Aerdt en eindigt in Zevenaar, waar het een mooie gelegenheid is het clubhuis van deze motortoerclub met een bezoek te vereren en te kijken wat deze toerclub zoal aan ritten, evenementen en andere activiteiten voor motortoerrijders te bieden heeft. Zoals de Kauwe Klauwen Tocht in januari, Echte Vroege Vogel Tocht in juni, de barbecuevond Rit in augustus tot de Oliebollen Rit in december, weekenden naar bijvoorbeeld Ardennen, Eifel, Vogezen en Zwarte Woud.

't Loo maakt zich op voor vier kermisdagen

't LOO - 't Loo draait warm voor vier dagen feest. Van zaterdag 16 tot en met dinsdag 19 augustus staat het dorp in het teken van de kermis. Een evenement vol tradities, gezelligheid en saamhorigheid. Hoogtepunt is het traditionele koningschot op kermismaandag. Die dag neemt Willem Tell afscheid van koningspaar Frank en Ellen Wilting.

De Loose kermis is een evenement van tradities. Er is op zondag een processie waarvoor het processiecomité en alle inwoners hun uiterste best doen om die op een passende, waardige manier te laten verlopen. Hét hoogtepunt van de Loose kermis is het koningschot op maandag. Voor het eerst sinds lange tijd wordt er dit jaar weer op eigen grond geschoten. Willem Tell heeft daarvoor achter haar schuttersgebouw een mooi, verhard terrein aangelegd. Leden die willen deelnemen aan het koningschot kunnen zich tot aanvang aanmelden bij de schietcommissie op het terrein.

Feest met Commercial Break

De Loose kermis begint op zaterdagavond met een rondgang door het dorp. Dan halen de schutters, ondersteund door schietvereniging Jemmy Tell en muziekvereniging Excelsior, het huidige koningspaar Frank en Ellen Wilting op. Na terugkomst in het schuttersgebouw opent de kermis zoals gebruikelijk met een vendelhulde. Daarna is het vier dagen feest met allround toporkest Commercial Break. Op dinsdagavond wordt de Loose kermis traditioneel afgesloten met het Wilhelmus. Het is overigens de laatste maal dat Commercial Break optreedt op de Loose kermis. Dit omdat de band begin volgend jaar stopt.

Uitmetkorting.nl zoekt in Doesburg vrijgezelle dierenliefhebbers

DOESBURG - De kortingswebsite Uitmetkorting.nl zoekt vrijgezelle dierenliefhebbers uit Doesburg van achttien jaar of ouder, die het leuk vinden om te daten in dierentuin Burgers Zoo in Arnhem. De oproep maakt deel uit van een plan om te achterhalen welke dierentuin in Nederland het meest romantisch is.

Dierentuinen zijn volgens Uitmetkorting.nl een perfecte plek voor een eerste date. 'Slenterend tussen de dieren leren de singles elkaar beter kennen. De aanwezige dieren zijn een leuk gespreksonderwerp en zorgen ervoor dat de dates alles over elkaar te weten komen. Ongemakkelijke stiltes worden opgevuld door ingespannen naar de aapjes, olifanten of slangen te staren', zo staat in een oproep van Uitmetkorting.nl te lezen.

Omdat Burgers Zoo niet ver van Doesburg is gesitueerd, worden vrijgezelle dierenliefhebbers uit Doesburg uitgenodigd door Uitmetkorting.nl. De kortingswebsite wil meer inzicht geven in de beleving van de Nederlandse dagattracties voor diverse doelgroepen. Daarom is de website nu op zoek naar singles die de meest romantische dierentuin van Nederland willen aanwijzen. Recent onderzoek van het CBS wijst uit dat de meeste mensen elkaar leren kennen tijdens het uitgaan of recreatieve uitstapjes. Internet-daten is ook een groeiende markt. Daten in de dierentuin combineert het beste van beide, concludeert Uitmetkorting.nl.

Enthousiaste singles geven zich op via een speciale website. Zij sturen hun persoonlijke kenmerken in en het is ook belangrijk dat ze laten weten waarom juist zij kunnen bepalen wat de meest romantische dierentuin is. Natuurlijk zijn ook de eigenschappen die ze zoeken in een date én een leuke foto belangrijk. Na aanmelding maken de singles kans op een gratis leuke dag en kans op een partner voor het leven.

Zie voor meer informatie /www.uitmetkorting.nl/nieuws/daten-in-de-dierentuin-2014/.

Nederlands badmintonster 1: jeugdtrainster bij BC Thuve

Soraya de Visch Eybergen

DUIVEN - Afgelopen jaar heeft niemand minder dan Fabian Pang, vader van veelvoudig Nederlands kampioen Eric Pang, de jeugd van badminton club BC Thuve training gegeven. "Helaas hebben we voor de zomer afscheid moeten nemen van Fabian Pang. Maar het is ons, BC Thuve, weer gelukt een topper binnen te halen om de Duivense badmintonjeugd training te gaan geven."

"We hebben namelijk Soraya de Visch Eibergen, de nummer één op de ranglijst van Nederland, bereid gevonden om komend jaar de training op zicht te gaan nemen. Soraya, speelster van de Nederlandse selectie, zal iedere maandag van 18.00 tot 20.00 uur de jeugdtraining verzorgen." Tijdens deze training zal ze worden geassisteerd door Sjoerd Polman(gedipl. trainer) en de vrijwilligers Frank Mulder en Wim van Mullem.

"Wij, BC Thuve, hopen dat zij het badminton enthousiasme goed over kan dragen aan de Duivense jeugd. Ook is er jeugdtraining op de donderdag, deze is van 17.00 tot 18.00 uur. Lijkt het jou leuk om eens te komen badmintonnen kom dan langs in de sporthal Triominos."

Op maandag speelt groep 1 (leeftijd tot en met twaalf jaar) van 18.00 tot 19.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur de oudere jeugd. Op donderdag spelen beide groepen gezamelijk van 17.00 tot 18.00 uur. Meer informatie staat op www.bcthuve.nl en facebook of kom ervoor langs in de sporthal.

Kennismaken met meidenvoetbal bij DCS

ZEVENAAR - Het meiden- en damesvoetbal groeit in populariteit en dat ziet men ook bij de prestatiegerichte familievereniging DCS in Zevenaar.

Een unieke manier om kennis te komen maken met het meidenvoetbal bij DCS is op zaterdag 30 augustus. Vanaf 10.00 uur vindt er 's ochtends een instuif plaats waar meiden vanaf vier tot met acht kunnen deelnemen aan de voetbalinstuif. Deze instuif is gezamenlijk met de jongens in deze leeftijdscategorie.

's-Middags vindt er een meideninstuif plaats. Tijdens deze instuif zullen er op en rond het hoofdveld van DCS op sportpark Hengelder verschillende activiteiten plaatsvinden.

De instuif is voor meiden van negen tot en met achttien jaar. Deze instuif is uiteraard ook voor alle meiden die reeds bij DCS voetballen, en voor hun is het natuurlijk een unieke gelegenheid om een vriendin kennis te laten maken met de leuke sport die ze beoefenen! Deze meideninstuif begint om 13.00 uur en is rond de klok van 15.30 uur afgelopen.

Vanaf 12.45 uur kan men zich inschrijven, je kunt je ook nu al aanmelden via meidenvoetbal@svdcs.nl Vergeet niet je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer door te geven.

Ook voor dames die willen voetballen is er een mogelijkheid om bij DCS te voetballen. Op de zondagmorgen gaat een team deelnemen aan de competitie. Heb je interesse om in het damesteam te komen voetballen of een keer mee te trainen, mail dan naar vrouwenvoetbal@svdcs.nl.

Zevenarentoernooi van Jeu de Boules Club Zevenaar

ZEVENAAR - Op donderdag 7 augustus heeft de Jeu de BoulesClub Zevenaar haar jaarlijkse Bondstoernooi 'Zevenarentoernooi' gespeeld. Er werd deelgenomen door 42 teams uit Huissen, Hattem, Zeddam, Doetinchem, Deventer, Lochem en Leusden en Zevenaar. Door voorloting van de indeling speelde geen enkel team wedstrijden tegen de eigen clubleden.

Onder een stralend blauwe hemel werd op verschillende banen gespeeld. Ook werd tijdens pauzes graag gebruik gemaakt van het royale terras.

Aan het einde van het toernooi maakte wedstrijdleidster Co Bosman de volgende winnaars bekend. Op de eerste plaats eindigde het team van Georg Schulte uit Doetinchem. Tweede werd het team van Gerhard Leusink uit Lochem. De derde prijs was voor het team van Ben Kort uit Hattem. Vierde werd het team Leo Okhuisen uit Montferland. en vijfde het team van Hans Bos uit Montferland; zesde werd het team Sjaak ten Tije en tot slot werd Gerrit Korsman uit Doetinchem zevende. Op de foto een sfeerbeeld van het toernooi.

Ben Gasseling was de aangewezen scheidsrechter en Henk Engelen verzorgde de EHBO. Al met al een geslaagd toernooi dus een 'Goeie Boule'. Op zondag 7 september houdt de club haar jaarlijkse open dag. Meer informatie staat op www.jbcz.nl.

Schutters OG vieren kermis in Duiven

DUIVEN - Traditiegetrouw start schutterij Onderling Genoegen op de laatste zondag van augustus haar jaarlijkse schuttersfeest en kermis. Dit feest wordt dit jaar gehouden van zondag 31 augustus tot en met woensdag 3 september.

Na de Schuttersmis en processie op zondagmorgen kan men elkaar vanaf 14.00 tot 17.00 uur een gezellige kermis en schuttersfeest wensen in café Bij de Buren. De band Jersey zorgt dan voor stemmige muziek. Op hetzelfde tijdstip verzorgt Liemers Harmonie Duiven een aubade op het Remigiusplein (bij slecht weer zullen deze activiteiten in het CCOG plaats vinden).

Op alle feestavonden zal het CCOG vanaf 19.30 uur geopend zijn zowel leden als niet-leden hebben toegang tot de feestelijkheden. Op maandag- en dinsdagmorgen is het CCOG vanaf 11.30 geopend op dit tijdstip kan er ook al gedanst worden. Het prijs- en koningschieten begint maandag om 12.00 uur. Om 14.30 uur wordt de nieuwe koning geïnstalleerd en wordt afscheid genomen van het huidige (bloemen)koningspaar René en Esmeralda Frieling.

Op woensdagavond 20.00 uur worden alle jubilarissen gehuldigd en daarna gaan de beentjes tot 01.00 uur van de vloer. Dit jaar zal de muzikale begeleiding voor de vijftiende keer en laatste keer worden verzorgd door de top band Commercial Break. De leden, die de contributie betaald hebben maar geen lidmaatschapskaart hebben ontvangen, kunnen deze alsnog ophalen op vrijdag 29 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur in het CCOG.

Kom een shuttletje slaan bij Thuve in Duiven

DUIVEN - Badmintonclub Thuve in Duiven organiseert voor op maandagavond 15 september, woensdag 17 en donderdag 18 september een open dag voor iedereen die weleens een shuttletje wil slaan. Dit is in het kader van de Week van het Badminton in sporthal Triominos aan de Eltensestraat4 in Duiven.

Op initiatief van Badminton Nederland worden er in het kader van de Week van het Badminton in de periode van 15 september tot en met 21 september door heel het land badmintonactiviteiten georganiseerd. De Week van het Badminton is bedoeld om vooral niet-badmintonners op een leuke manier kennis te laten maken met de badmintonsport.

Badminton op de kaart

Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, wil met de Week van het Badminton de badmintonsport op de kaart zetten. "Ik nodig iedereen graag uit kennis te maken met deze fantastische sport, die geen leeftijdsgrens kent, die de conditie ondersteunt, die de geest scherp houdt en waarmee je vrienden voor het leven maakt. Kortom een stoere en flitsende sport!"

Alles over de Week van het Badminton en activiteiten van BC Thuve staat op www.weekvahetbadminton.nl en www.bcthuve.nl en facebook.

Avond over autisme

ZEVENAAR - Na een maand vakantie start donderdag 28 augustus weer het Koffie Klets Café voor ouders en verzorgers van autistische jongeren, bij grandcafé Zeven aan de Markt 69 in Zevenaar. Ook de jongeren of ouders met autisme zijn welkom om hun ervaringen te delen.

Een avond waar ouders die weten wat het is om een kind met autisme te hebben hun ervaringen kunnen delen. Maar ook voor de jongere zelf of juist de ouder met autisme, die zijn verhaal kwijt wil, is welkom. "Een avond waar we gezellig kunnen praten, een avond ontspanning. Een avond voor iedereen die meer wil weten over bijvoorbeeld PGB of waar vind je de juiste zorg. En natuurlijke voor alle mensen die graag eens de ervaringen van andere mensen willen horen en meer willen weten over autisme."

De avond is georganiseerd door Jolanda Wouters, zelf moeder van twee jongeren met autisme en PGB ambassadeur voor Per Saldo, een belangenvereniging van mensen met een PGB.

Een pgb-ambassadeur is een budgethouder die voor zichzelf, of voor een naaste (bijvoorbeeld een kind met een beperking), begeleiding, kortdurend verblijf en/of persoonlijke verzorging inkoopt. Een pgb-ambassadeur weet dus uit eigen ervaring waar hij of zij het over heeft. Hij / zij zet zich in voor het behoud van een solide pgb-regeling in de gemeente voor de nieuwe functies Persoonlijke Verzorging, Begeleiding en Kortdurend Verblijf. Dankzij het pgb kunnen zorgvragers hun leven leiden zoals zij dit willen.


"Ik heb ervaren hoeveel tijd en energie het kost je kind goed te helpen en te begeleiden. De kennis die ik heb opgedaan, wil ik graag gebruiken om andere ouders te ontlasten en jeugdigen te helpen met een start naar een zo zelfstandig mogelijk leven."

Er zijn geen kosten aan verbonden, de bezoeker betaalt alleen zijn eigen consumpties. Inlichtingen; worden gegeven door Jolanda Wouters, 06 20670125, www.jolandawouters.nl.

Koffie Klets Café, is er iedere laatste donderdag van de maand vanaf 19.30 tot 22.00 uur.

Schrijfperikelen


LIEMERS - "Zoek je innerlijke rust of helderheid? Of heb je juist behoefte aan inspiratie en creatieve voeding? Wellicht is intuitief schrijven dan iets voor jou."


"Dagboekschrijvers of mensen die zo af en toe eens hun belevenissen opschrijven kennen waarschijnlijk de winst die dit op kan leveren. Herinneringen bewaren op papier om ze terug te kunnen lezen op een later tijdstip is als foto's kijken uit een vergane periode. Je kunt er zelf veel plezier aan beleven, maar ook voor het nageslacht kan dit heel waardevol zijn. Als het al zo is dat je graag schrijft, doe je dit misschien thuis aan de keukentafel of aan je buro. Wellicht schrijf je reisverhalen tijdens je vakantiebestemmingen. Voor de meeste mensen is schrijven een individuele bezigheid. Toch is het goed mogelijk samen, in groepsverband, ieder aan zijn/haar eigen (levens)verhaal te schrijven. Het vergroot het plezier, is inspirerend en verrassend. Het schept een band met gelijkgestemden."

Maria Menting is schrijfcoach. Zij biedt een speciale schrijfmethode aan, die je direct in de flow
van het schrijfproces helpt. Deze heeft niets met de techniek van het schrijven of met grammatica
van doen. Daar zijn andere waardevolle cursussen voor. De methode is laagdrempelig, uitnodigend
en zet jezelf centraal. Het biedt mogelijkheden om in de zo populaire mindfullnes te zijn. (Leven in
het nu.) Ondertussen is het wetenschappelijk bewezen dat schrijven op deze manier (meer)
gezondheid geeft. Het spreekt namelijk ons zelfgenezende/helende vermogen aan. "Echt iedereen is in staat plezier te beleven aan het schrijven."

"Wil je meer weten over deze aanbieding en de mogelijkheden? Voor info op werkdagen tussen 18.00-19.00 uur telefoon 0316 226660 of e-mail mariamenting@hotmail.com.

19 / 24

Express Wear Westervoort nog tot 30 augustus open

WESTERVOORT - Na 28 jaar gaat Express Wear Westervoort helaas verlaten.

"Bij de vestigingen in Duiven, een geheel vernieuwde winkel aan de Pastoriestraat 36 (het nieuwbouwgedeelte in het centrum van Duiven) en Zevenaar in de regio blijven we u graag van dienst. Tevens heeft Express Wear vestigingen in Gendt, Bemmel, Wijchen en Winterswijk."

"Graag benadrukken wij dat via onze 0nline / webshop (www.expresswear.nl) Express Wear in Westervoort zal blijven bestaan. Bezoek www.expresswear.nl en we zullen nastreven om dan binnen vierentwintig uur te leveren binnen Westervoort. In onze winkel in Westervoort zullen wij tot aan onze sluiting u verrassen met spectaculaire outlet-aanbiedingen."

"Graag willen wij onze klanten bedanken voor het gestelde vertrouwen in de afgelopen 28 jaar terwijl u onze winkel in winkelcentrum De Wyborgh bezocht. Express Wear blijft hoe dan ook uw adres, online of via een van onze vestigingen uw adres voor de mooiste kleding."