De Liemers Helemaal Goed Courant

7 juni 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 7 juni 2019


(Fr)-uitconcert drumfanfare EMM Groessen

Drumfanfare EMM Groessen. (foto: Nelly de Man)

GROESSEN - Het jaarlijkse zomeravondconcert van drumfanfare EMM staat weer voor de deur. Dit jaar gooit de drumfanfare het over een andere boeg.

De muzikanten heten een ieder zaterdag 8 juni om 19:00 uur welkom bij fruitkwekerij De Stokhorst aan de Schraleweidsestraat 3 in Groessen. Onder het genot van een kopje koffie en een appeltje voor de dorst kan men luisteren naar onder andere muziek van Queen, The Lion King en Hollandse hits. Bij mooi weer speelt de drumfanfare tussen de appelbongerd onder de hoogstamgaard, wanneer het weer tegenzit spelen ze onder de oude-wagen-loods.

Na afloop is er de gelegenheid om even na te praten onder het genot van een drankje. Spreekt het verenigingsleven u aan en heeft u passie voor muziek, jong en oud is welkom om een muziekles bij de drumfanfare mee te draaien. Voor informatie spreek iemand van onze vereniging aan of stuur een e-mail naar: drumfanfare@emmgroessen.nl.

Loo viert schuttersfeest groots op pinksterzaterdag

LOO - Loo is op pinksterzaterdag (8 juni) dé plaats voor wat gezelligheid. Op die avond is er het schuttersfeest bij schutterij Willem Tell. Muziek is er van Blind Date, een allround coverband uit het Land van Maas en Waal die garant staat voor een interactieve en spetterende show en kwaliteitsmuziek: een mix van hedendaagse topveertignummers, rockklassiekers, feesthits en wat al niet meer.

De zaal gaat om 19.30 uur open en het feest is voor iedereen (vanaf 16 jaar) toegankelijk. Daarvoor, vanaf 19.00 uur, trekt de schutterij traditiegetrouw door Loo en wordt koning Rik Booltink thuis afgehaald door de schutters, muziekvereniging Excelsior en schietvereniging Jemmy Tell. Ook het keizerspaar Gerrit en Marja Mulder is van de partij. Om 20.30 uur is het gezelschap in het schuttersgebouw (Loostraat 38, Loo) en begint het feest echt!

Leden, kermiskaarthouders en jeugdkaarthouders hebben gratis toegang tot het schuttersgebouw. Zij ontvangen thuis een persoonsgebonden toegangskaart voor deze avond. Anderen hebben entree voor 10,00 euro per persoon. Er is alleen kaartverkoop aan de deur. Er kan bij de entree om een geldig legitimatiebewijs gevraagd worden. Net als ruim duizend anderen ook lid of kaarthouder worden bij Willem Tell? Stuur een e-mail naar ledenadministratie@willemtellloo.nl.

Tolkamerwandeling

TOLKAMER - Op zondag 23 juni vindt er in Tolkamer naar aanleiding van een lezing een wandeling plaats onder de naam 'Tolkamerwandeling'.

De route van ongeveer 1,5 tot 2 uur loopt door het dorp, langs de Rijn en naar de scheepswerf De Hoop. Verhalen over toen en nu worden verteld door Servaas Beunk. Er wordt gestart om 13.15 uur voor Hotel De Tolkamer op de Europakade 10. De wandeling is niet geschikt voor rollators, maar wel mogelijk voor rolstoelers. Belangstellenden wordt dringend verzocht zich vooraf aan te melden via lezingen@cvz7aar.nl (Bij veel belangstelling wordt eventueel een tweede datum gepland).

Jouw ideale bijbaan ligt voor het oprapen!

LIEMERS – Of het nu voor een nieuwe game is of voor dezelfde make-up kit als je favoriete blogster, je hebt er extra euro's voor nodig om te kunnen kopen. Lukt het je niet een bijbaan te vinden die te combineren is met je schooltijden, je sport en je vrienden? Dat is vanaf nu verleden tijd!

Hoe ideaal wil je het hebben? Deze baan neemt gemiddeld tussen de twee á drie uur per week in beslag. Je kunt kiezen of je dat op vrijdag of op zaterdag doet, maar je bepaalt zelf op welk tijdstip je begint. Je werkt dus één moment per week en kunt al beginnen op 13-jarige leeftijd. Voor slechts vier keer per maand werken, kun je zo tussen de vijfentwintig en vijftig euro bijverdienen. Dat verschilt naar gelang de hoeveelheid werk dat je op je wilt nemen. Dat bepaal je namelijk zelf. Zo bepaal je ook zelf of je tijdens je werk gewoon oortjes in doet om muziek te luisteren bijvoorbeeld. Niemand kijkt je op je vingers, je doet je werk op je eigen manier en in je eigen tempo. Dus hoe sneller je werkt, hoe eerder je klaar bent. Zo simpel is het. Je bent daar zelf baas over. Er zijn maar weinig werkgevers die je deze vrijheid kunnen bieden. Interesse in deze ideale bijbaan? Wacht dan niet langer maar pak deze kans! Als je nu belt, kun je volgende week aan de slag bij Willems Verspreidingen. Zij zoeken collega's in de Liemers, die Hét GemeenteNieuws inclusief folders huis aan huis willen bezorgen. De te bezorgen kranten en folders worden bij je thuis gebracht. Hoe ideaal wil je het hebben?
Bel: 0316-262263 of meld je aan via: www.willemsverspreidingen.nl .

Vlooienmarkt in Baamt

BRAAMT – Op het terrein van Markant Outdoorcentrum aan de Gildeweg 7 is zondag 23 juni van 09.00 - 16.00 uur de jaarlijkse vlooien- en kofferbakmarkt met braderie.

Op deze openluchtvlooienmarkt (& more) zijn er kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Ook zijn er nieuwe artikelen te koop. Elk jaar weer een groot succes, door Animo Vlooienmarkten goed georganiseerd,

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een kraam met dakje voor 25 euro. Er is ook kofferbakverkoop; een grondplaats kost met auto 17,50 en auto- aanhanger 20 euro. De auto kan achter de kraam of grondplaats staan. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Markant Outdoorcentrum zorgt voor de catering en een leuk terras!

Inschrijving Beach Actief '81

Beach Actief '81 2018. (foto: Albert Kooistra) Albert Kooistra

WESTERVOORT - Het alom bekende beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Actief ’81 (dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort e.o.) komt er weer aan tijdens 'Westervoort in Beweging!' met het thema: Beach, Ballen en Burgers.

Dit jaar zal dit evenement voor de 26e keer worden gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 augustus bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Zaterdagavond is er een barbecue waarvoor men zich kan inschrijven en houden we een happy hour van 17.30 tot 18.30 uur. De inschrijving voor dit gezellige evenement is van start gegaan. Deelname kan in diverse poules (recreatief en competitief) en op verschillende niveaus. "Wilt u dit niet missen: schrijf u dan vandaag nog in. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.actief81.nl/evenementen. Hier staat ook informatie over de beachclinics van Actief ’81 die vanaf 14 juni op vrijdagavond worden gegeven."

"U kunt zich ook dit jaar weer individueel inschrijven. De organisatie brengt u dan in contact met elkaar zodat u samen een team kunt vormen. Individuele inschrijving kost 7,50 euro. Het inschrijfgeld per team bedraagt 30,00 euro (4x4). Voor de zaterdagavond gelden andere voorwaarden. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen: 026- 3115382. De inschrijving loopt tot 28 juni."

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk

Zondag 9 juni, 1e Pinksterdag, 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van het A.M.K. koor. De collecte is voor de week van de Nederlandse Missionarissen.

Intenties: Victor Ammann, Jan Berntzen, Ouders C. de Jager-Barten, Bart en Bertha Krist-Koenders, Mientje van Millingen-Roelofsen, Dick Ghijben, Joke van Alst-Rouwen en Jan van Alst, Wilhelmien van Aken en zoon Jan, Otto Opdenoordt jaargetijde, Piet Ruijs.

Bloemetje van verbondenheid.

Zondag 9 juni zal -het Bloemetje van verbondenheid- beschikbaar zijn. Als je iemand een teken van bemoediging of een bedankje wilt bezorgen kun je na de viering een bloem meenemen uit de vaas bij het altaar of achter in de kerk.                                

1e Pinksterdag om 11.30 uur: Gospel-Jazzviering. Voorganger: pastoraal werker J. Heemink.

Maandag 10 juni. 2e Pinksterdag om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pater G. Remmers. Stille viering. De collecte is voor onze Geloofsgemeenschap. Intentie: Harry Gademann.

Zondag 16 juni 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van Gemengd koor Babberich. De collecte is voor onze Geloofsgemeenschap.

Intenties: Familie Visser-Verkerk, Harry Gademann, Ouders C. de Jager-Barten, Jo Hueskes, Jan ten Brinke.

Overleden: Op 24 mei is Mevr. Marie Thérèse van Nispen tot Pannerden-van Basten Batenburg overleden in de leeftijd van 92 jaar. Zij woonde in Arnhem.

Haar uitvaart was zaterdag 1 juni in de H. Andreaskerk te Zevenaar, waarna begrafenis op R.K. begraafplaats in Doorwerth.

Op 25 mei is ziekenhuispastor W.J.G. Bongers in het Moederhuis van Julie Postel te Boxmeer overleden in de leeftijd van 78 jaar. Zijn uitvaart was op vrijdag 31 mei te Boxmeer. Met ingang van 1 februari 1991 werd hij benoemd tot pastor in het Streekziekenhuis te Zevenaar en werd hij eervol ontslagen op 4 maart 2003 als pastor in het Streekziekenhuis te Zevenaar.

Op 29 mei is Mevrouw Ria Knol overleden in de leeftijd van 68 jaar. Zij woonde Lier in Zevenaar. Haar uitvaart was op dinsdag 4 juni in de H. Andreas kerk te Zevenaar.

Pinksterduiven uit Duiven

DUIVEN - Voor het programma Hart en Ziel van de KRO-NCRV hebben leden van de protestantse kerkgemeente uit Duiven 650 duiven gevouwen voor de pinksterviering, die op zaterdag 8 juni om 17.10 uur wordt uitgezonden op NPO2. De uitzending wordt herhaald op donderdag 13 juni om 16.10 uur ook op NPO 2.

De duiven zijn ter inspiratie opgehangen in de Broerekerk in Bolsward, waar de opnames op zaterdag 1 juni plaatsvonden. De Broerekerk is een gerestaureerd kerkgebouw wat voor meerdere doelen wordt gebruikt. En door het glazen dak een bijzondere beleving. De protestantse gemeente uit Duiven was betrokken bij de voorbereiding van de pinksterviering, samen met zeven projecten van andere kerkgemeentes, die alle onderdeel zijn van de komende uitzending.

Ook in de eigen viering op pinksterzondag in de Samen op Weg Kapel in Duiven zullen beelden worden getoond van deze bijzondere viering.

Openluchtvlooienmarkt naast 't Olde Ras in Doesburg

DOESBURG -De nieuwe locatie van de openluchtvlooienmarkt naast 't Olde Ras in Doesburg trekt veel bezoekers. Een toplocatie! En goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Hier is aan de Drempterdijk zondag 16 juni van 9.00 tot 16.00 uur een grote vlooienmarkt.

Dit is de eerste leuke grote vlooienmarkt met kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een vier meter brede kraam met dakje voor 25 euro. Een grondplaats kost 15 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor 06 39108152.

De markt bezoeken kost het drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Catering met terras en toiletten zijn aanwezig. De data van de openluchtvlooienmarkten van dit seizoen zijn zondag 16 juni, 7 juli, 1 aug en 15 sept.

Veel bekende liedjes tijdens Open Podium

Martijn en Jeroen

ZEVENAAR - Op zaterdag 8 juni zullen er veel bekende liedjes ten gehore worden gebracht tijdens het Open Podium in Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.

Zangeres Yanouk van de Beeten en de zangers Dirk-Anton Broersen en Matthieu van der Brugge hebben heel veel bekende nummers op hun repertoire staan. Dat wordt genieten en misschien wel veel meezingen. Martijn en Jeroen zullen de optredens afwisselen met een aanstekelijke clownsact. De avond begint om 20.30 uur en de toegang is helemaal gratis.

Matthieu
Dirk-Anton

Yanouk (14) begon al vroeg met zingen. Ze kreeg privé zangles en leerde piano en gitaar spelen. Als 7 jarige werd ze gevraagd om mee te zingen als soliste met popkoor A Sign Of Friendschip. Ze bleef zich als zangeres ontwikkelen om haar eigen creativiteit in bekende nummers te leggen. Zanger Dirk-Anton Broersen (37) komt uit Zevenaar, maar woont in Didam. Hij speelt bekende covers. Op zijn eigen manier. Het clownsduo Jeroen en Martijn hebben elkaar leren kennen op de School voor Clown en Leven te Utrecht. Om spelervaring op te doen en samenspel te ontwikkelen zijn twee improvisaties gebundeld tot een act. Matthieu is sinds zijn 16e bezig met muziek maken. Hij is thuis in alle genres, maar country heeft toch zijn voorkeur. De zanger treedt met veel plezier op met een mix van eigen werk en covers. Binnenkort zal hij ook zijn eerste echte studiomateriaal gaan uitbrengen onder de naam Matthew Sebastian.

Keurmerk ZP De Liemers

ZEVENAAR - Op 22 mei was ZP De Liemers te gast bij de gemeente Zevenaar voor het event: ‘De rol van de ZP’er en zijn relatie met de gemeente’.

"Tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk dat er veel actuele onderwerpen zijn die ons als ZP’ers raken en waar we graag met elkaar over na willen denken. De verwachting is dat – juist door de steeds groter wordende groep ZP’ers – het steeds belangrijker is om je als ZP’er te verenigen en duidelijk te maken dat we écht iets te bieden hebben. Om die vuist te maken komt ZP De Liemers met een keurmerk."

"Dat dit keurmerk een schot in de roos is, is te merken", geeft Bernhard van Hamburg, voorzitter van ZP De Liemers aan. "Het aantal aanmeldingen voor ZP De Liemers, een betrekkelijk jonge stichting, is gegroeid. We kunnen ZP’ers op deze manier nog meer motiveren om lid te worden. Dit keurmerk is ook belangrijk voor inhurende partijen en is bedoeld als vangnet en geeft tegelijkertijd een kwaliteitsgarantie af."

"Wil je als ZP’er hier meer van weten, sluit je dan aan bij ZP De Liemers. Aanmelden kan via deze link aanmelden. Als bestuur van ZP De Liemers gaan we hard aan de slag met de vormgeving van dit keurmerk."

Grote animo exposeren in Liemers Museum

ZEVENAAR - Vanwege de verhuizing van Kunstwerk! Liemers Museum naar Hal 12 in het najaar, is er expositieruimte vrij van juni - augustus in het museum aan de Kerkstraat.

Er is onlangs in de media een oproep geweest voor geïnteresseerden, die gratis gebruik zouden willen maken van deze unieke mogelijkheid. Dát heeft het Liemers Museum geweten! Meer dan dertig aanmeldingen zijn er binnengekomen. Deze mensen worden persoonlijk uitgenodigd om een presentatie te komen geven voor een werkgroep. Er zullen twee presentatierondes zijn, op dinsdag 11 en woensdag 12 juni. De ene datum voor de meer professionele exposanten, de andere datum voor exposanten die meer amateur georiënteerd zijn. Vanaf zaterdag 15 juni zullen de eerste exposanten hun werk tonen in het Liemers Museum.

ZEVENAAR - Elk jaar organiseert KBO Zevenaar - Belangenvereniging Ouderen Zevenaar (BOZ) een dagtocht. Dit jaar was gekozen voor de Oude Vissersdorpen Brunch Cruise. Weer een uitstekende keuze gezien het aantal aanmeldingen!

Op donderdag 30 mei om 9.00 uur vertrokken de 87 deelnemers met twee bussen om via een mooie route naar Spakenburg te rijden, waar om 10.30 uur ingescheept werd op het partyschip Jacqueline voor een drie uur durende boottocht. Terwijl men genoot van koffie/thee met appelgebak en later van een uitstekende lunch, werd gevaren via het Nijkerkernauw, door de Nijkerkersluis en Wolderwold richting het Hanzestadje Elburg. Onderweg was volop gelegenheid om de capriolen van wind- en kitesurfers te bewonderen. Jammer dat het wat te fris was om uit te waaien op het open bovendek, maar binnen was het ook bijzonder gezellig.

Aangekomen in Elburg liet de zon zich gelukkig toch zien en kon iedereen op eigen gelegenheid heerlijk dwalen door de eeuwenoude straten en steegjes. Verder bleek het 'Vestingval Elburg' gaande (een combinatie van vesting en festival), waardoor op dertig plaatsen iets te zien of te beleven was (kunst en muziek) en verschillende musea geopend waren, de kazemat bekeken kon worden, en dergelijke. Maar ook de terrasjes en ijssalon deden goede zaken!

Om 16.00 uur stonden de bussen klaar om iedereen keurig terug te brengen naar Zevenaar. Uit de gesprekken bleek wel dat iedereen weer volop genoten had van een gezellige dag.

Nepaldag in prachtige tuin in Loil

LOIL - Op 16 Juni viert de stichting Milan Bindu Nepal haar 15-jarige bestaan in de prachtige tuin van Daaldersmaat aan de Doesburgseweg 8 in Loil, Didam. Iedereen is welkom van 11.00-16.30 uur. Het thema is: huisjes voor aardbevingsslachtoffers (2015) in Nuwakot, Nepal.

In Nepal wonen nog vele gezinnen na de aardbeving van 2015, in een tentje of onder een golfplaat. Ze hebben alles verloren huis, land en werk. Onze wens is een bijdrage te leveren aan de bouw van 36 huisjes voor de meest noodlijdende gezinnen zoals alleenstaande moeders met kinderen, mensen met een fysieke beperking en ouderen.
De huisjes, de sanitaire voorzieningen en een crèche worden in samenwerking met De Wilde Ganzen gebouwd. Ons doel is om euro 50.000 bij elkaar te krijgen, zodat we gaan beginnen met tien huisjes.

Op deze dag kunt u verschillende activiteiten verwachten: klankschalenconcert van Mayke van de Broek, massage, aromatherapie, tarot of engelenkaarten, foto en handlezen en informatie over de projecten in Nepal, die wij vijftien jaar met succes uitvoeren. Voor kinderen is er sjoelen, kleuren van kleurplaten, bloemetjes maken, grabbelton en altijd prijs loterij. Er is onze bijzondere markt van Nepalese producten: vilt, sieraden, kinderproducten en schilderijtjes op geschept papier. En er is een boekenstalletje met tweedehands boeken. Een kleine bijdrage per workshop/activiteit, komt ten goede aan het project.

Er is Nepalese muziek en Nepalese en Hollandse lekkernijen. De koffie en de thee zijn deze dag gratis. Entree is twee euro; kinderen tot 12 jaar gratis.
Info: www.milanbindu-nepal.nl https://www.facebook.com/nepalmilanbindu.

Orkest processie Kevelaer

HUISSEN - Op donderdag 8 augustus vindt de bedevaart naar Kevelaer plaats.

"Ook dit jaar willen we weer een (harmonie) orkest samenstellen, dat zal bestaan uit leden van diverse verenigingen en andere muzikale liefhebbers.We doen een muzikanten, waaronder trompettisten om zich op te geven, want bij deze groep hebben we meestal een tekort en dat is jammer. Iedereen is welkom.

Repetities op maandag 29 juli en maandag 5 augustus in het Gemeenschapshuis te Huissen-Zand. Aanvang 19.30 uur. De muziekstukken zijn dit jaar weer gevarieerd. Naast de gebruikelijke liederen zijn er ook wat moderne nummers opgenomen. Afgewisseld met vlotte marsen. Tussen de tijden van muzikale medewerking door is er voldoende gelegenheid om een kijkje in Kevelaer te nemen.

De hoogmis is om 10.00 uur en het lof om 16.00 uur. We hopen dat dit voor meer muzikanten een stimulans is om mee te doen. Het is een leuke bezigheid, tevens heb je als muzikant een stukje opvulling in de vakantieperiode. Op het einde van dag zal een mini-concert gegeven worden pittoreske kerkplein nabij de basiliek in Kevelaer. Het vervoer van en naarKevelaer is per bus geregeld. Voor informatie kunt u terecht bij Theo Jansen 026 3252172 (jansweiss@me.com)."

Gildefeest in Duiven

Gilde Sint-Remigius.

DUIVEN - Vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 juni viert het Gilde Sint-Remigius Duiven weer zijn jaarlijkse Gildefeest.

Met op zaterdagavond top orkest Cabrio in de tent bij de Visserlaan 35 in Duiven.

Rock Night Pannerden

Concertcommissie bereidt zich voor. (foto: Wilhemina Pannerden) Wilhemina Pannerden

PANNERDEN - Op zaterdag 15 juni zal het schuttersgebouw in Pannerden het decor zijn van een spectaculaire Rock Night! Harmonie Wilhelmina zal u samen met top-zangeres Natasja den Toom een avond vol rock-klassiekers bezorgen.

Natasja den Toom is een zangeres die van alle markten thuis is. Al sinds haar afstuderen aan het conservatorium in Utrecht in 2006 werkt zij fulltime als zangeres en ontwikkelde ze een breed werkveld. Van backing vocal bij diverse tv-programma's (It Takes Two, The Passion) en artiesten (Martijn Fischer), tot vocalist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht tot veelgevraagd studio-zangeres (te horen in de radio-jingles van Veronica en Radio 10); nergens draait ze haar hand voor om! Het orkest, dat onder leiding staat van Maarten Pijnenborg, zal samen met Natasja een Line-up van bands en artiesten voorschotelen die op een avond als deze natuurlijk niet mogen ontbreken. Nummers van Queen, Bon Jovi, Whitesnake, Focus en vele anderen zullen worden uitgevoerd en daarbij worden orkest en zangeres begeleid door een superstrak combo!

Ook zal de slagwerkgroep, onder leiding van Chiel Zomer, deze avond flink uitpakken en voor de gelegenheid worden uitgebreid met een blazerssectie. Het belooft een speciale avond te worden en er is genoeg ruimte op de dansvloer om de haren los te gooien en lekker mee te rocken. Gedurende de avond zal de bar doorlopend geopend zijn. Kaarten zijn aan de deur 10 euro en in de voorverkoop verkrijgbaar bij cafetaria Janssen voor 7,50 euro. De zaal is open om 19.00 uur en vanaf 19.30 uur zullen de hits niet meer te stoppen zijn!

Open kerk in Zevenaar

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 14 juni zal de Ontmoetingskerk van 14.00 tot 16.30 uur aan de Marktstraat te Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de protestantse gemeente te Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk niet van binnen bezichtigd. Het interieur is zeker een bezoek waard. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard. Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is ook de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken of een praatje te maken met de gastheer of gastvrouw. Iedereen is die middag van harte welkom.

Pinkstertoernooi bij Hockey Vereniging Zevenaar

(foto: Hockey Vereniging Zevenaar)

ZEVENAAR - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni is sportpark Hengelder in Zevenaar weer het toneel voor het HVZ Pinkstertoernooi. Het toernooi, dat al sinds 1982 wordt georganiseerd door Hockey Vereniging Zevenaar, is voor B en C Junioren met nationale én internationale teams.

Tijdens het Pinksterweekend strijden liefst dertig hockeyteams, waaronder acht teams uit Duitsland, uit de Subtop tot en met de 4e klasse om de prijzen en de eer. De wedstrijden, tussen zowel meisjes- als jongensteams, duren een half uur.

(foto: Hockey Vereniging Zevenaar)

Behalve met hockey zijn er ook punten te verdienen met andere activiteiten zoals een originaliteitsprijs en een meerkamp met een stormbaan van liefst 36 meter. Op zaterdagavond kunnen de deelnemers zich vermaken met een barbecue en spetterend feest. Het toernooi begint op zaterdagochtend om 09.00 uur en de laatste wedstrijden zijn zondagmiddag om 15.00 uur.

Het HVZ Pinkstertoernooi is dit jaar helemaal vol, maar iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de wedstrijden. De barbecue en feestavond zijn uitsluitend toegankelijk voor vrijwilligers en deelnemers aan het toernooi. Kijk voor meer informatie en het programma op www.pinkstertoernooi-hvz.nl.

Aerdts en Hemels

AERDT - Zondag 16 juni om 16.00 uur is in de kerk van Aerdt het voorjaarsconcert.

Musica Montana uit 's Heerenberg verzorgt dit concert met Engelse liederen uit Renaissance, Barok, Romantiek en de huidige tijd. Dirigent van dit twaalfkoppige projectkoor, tevens pianist, is Ben Simmes. Bovendien begeleidt Pauline Lotichius op dwarsfluit. Er worden geestelijke werken en madrigalen gezongen, deels a capella en er zijn instrumentale intermezzi. Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er een vrije donatie.

De kerk is reeds om 14.00 uur geopend, zodat u ook de expositie met werken van Madeleine Corbey en Ruud Kaper nog kunt bezichtigen. Verdere informatie staat op www.kunstkringhge.nl.

Andries Wandeltocht

GROESSEN - Op tweede pinksterdag, 10 juni verzorgt muziekvereniging Sint-Andries haar 16e Andries Wandeltocht.

De tocht is een leuk evenement voor jong en oud en een goede training voor de Nijmeegse vierdaagse. Er zijn afstanden van 10 km, 15 km, 20 km, 30 km en 40 km. Deze auto-luwe routes gaan door Groessen en omgeving en het mooie natuurgebied van de Gelderse poort. De start is vanaf het Schuttershuis, Schuttersplein 1 (tegenover de kerk) in Groessen. Tussen 7.00 en 9.00 uur kan men starten voor de 30 en 40 km; tussen 9.00 en 12.00 uur voor de 10, 15 en 20 km.

Meer informatie staat op www.st-andries.nl of neem ervoor contact op met Edwin Driessen 0316 843523.

Opbrengst voor Kinderrevalidatiecentrum in China Tweede 'Muziek in de Tuin' in Westervoort

SkoekS

WESTERVOORT - Op zondagmiddag 23 juni organiseert Kinderwelzijn China voor de tweede keer ‘Muziek in de Tuin’. De opbrengst is bestemd voor een Kinderrevalidatiecentrum in China.

Op acht locaties in Westervoort, waaronder Huize Vredenburg, Huis ter West en zalencentrum Wieleman treden diverse muzikanten op in drie rondes van een half uur. In de eerste twee tuinen start de muziek om 12.30 uur, in de laatste twee eindigt het om 17.15 uur. Er is tussendoor telkens een kwartier tijd om naar een andere tuin te gaan. Vanaf 11.30 uur kunnen bezoekers, uitsluitend bij Huize Vredenburg, voor tien euro een toegangsstempel halen. Zij ontvangen dan tevens een programma en routebeschrijving.

In Huize Vredenburg is een fototentoonstelling te zien over het kinderrevalidatiecentrum en zijn de vitrinekasten ingericht met informatie en attributen over Chinese Kkalligrafie, theetraditie en het terracottaleger. Het project is begin dit jaar bezocht door een kennis van een van de werkgroepleden. Foto’s van dit bezoek zijn bij de fototentoonstelling te zien.

Er is weer een grote variatie aan muziek, met dit jaar veel muzikanten uit Westervoort: SkoekS, Westfort Brass, Diane Hidding, Vocaal Ensemble Novet en Trio i Petto. Verder treden op Tri con Tres, Rooftop en Judith & Toine & Femke. Op www.KWChina.nl staat welke muziek er in welke tuin te horen is. Het is handig om van tevoren al een keuze te maken, zodat je rustig van de ene tuin naar de andere kunt fietsen of wandelen. Kom je met de auto, kijk dan van tevoren naar de dichtstbijzijnde grote parkeerplaats.

Open Tuinendag in de regio

Open Tuin, Beekhuizenseweg 85 Velp.

HUISSEN - Groei&Bloei Arnhem houdt op zondag 16 juni van 11:00 tot 17:00 uur de jaarlijkse Open Tuinendag. Dit jaar worden er diverse tuinen opengesteld in Huissen, Arnhem-Zuid, Arnhem-Noord en Velp.

Wilt u graag eens rondkijken in tuinen in uw omgeving? Tijdens deze Open Tuinendag kunnen bezoekers tal van ideeën opdoen in tuinen - groot en klein - van echte tuinliefhebbers. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor de eigen tuin.

Er is een gevarieerd aanbod van deelnemende tuinen: In Huissen: Vijzel 3, Vicariestraat 1, Muntstraat 11, Laaksevoetpad 3, Isidorusweg 1A. In Arnhem-Zuid: Valkenburgstraat 115, Valkenburgstraat 121. In Arnhem-Noord: Bakenbergseweg 178, Bakenbergseweg 246. In Velp: Van Tienhovenlaan 5, Van Tienhovenlaan 15, Beekhuizenseweg 85.

Op de website staat alle verdere informatie omtrent bovengenoemde tuinen (https://arnhem.groei.nl/index.php?id=88004; www.arnhem.groei.nl).

Andries Wandeltocht

GROESSEN - Op tweede pinksterdag, 10 juni verzorgt muziekvereniging Sint-Andries haar 16e Andries Wandeltocht.

De tocht is een leuk evenement voor jong en oud en een goede training voor de Nijmeegse vierdaagse. Er zijn afstanden van 10 km, 15 km, 20 km, 30 km en 40 km. Deze auto-luwe routes gaan door Groessen en omgeving en het mooie natuurgebied van de Gelderse poort. De start is vanaf het Schuttershuis, Schuttersplein 1 (tegenover de kerk) in Groessen. Tussen 7.00 en 9.00 uur kan men starten voor de 30 en 40 km; tussen 9.00 en 12.00 uur voor de 10, 15 en 20 km.

Meer informatie staat op www.st-andries.nl of neem ervoor contact op met Edwin Driessen 0316 843523.

Druk en dromerig, adhd bij meisjes

DIDAM - Op woensdag 19 juni om 19:30 uur is er een informatieavond voor ouders, opvoeders en belangstellenden over ADHD bij meisjes.

Hoe ziet ADHD er bij meisjes uit en hoe herken je het? Wat zijn hun kwaliteiten en mogelijkheden. Wat hebben zij nodig? Jacqueline van de Sande, ervaringsdeskundige, werkzaam in de jeugdzorg en auteur van 'Druk en dromerig', vertelt en legt uit in het Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3 in Didam. Kosten: geen, wel graag aanmelden. Stuur een mail naar: c.som@montferland.info.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zondag 9 juni 11.00 uur Woord en Comm.viering Voorganger: Pastor Smits

Zang Weernfridskoor

Intenties: Ria Wolters-Leuverink, Anna Munster-Fakkert, Wilma Wigman-Opgenoort, Fien ter Voert, Wim tr Voert, Jan Karsten, Anna Putman-Thomassen, Paul Compen, Riet Weiss-Geurts, Win en Annie Grefen-Wanders, Gerard Lenferink, Geert Jansen, Piet Arends, Anny Arends- Worms,

Zaterdag 15 juni 19.00 uur Bezinning met Uitstelling

Overleden: Henrika Johanna Wolters-Leuverink in de leeftijd vab 72 jaar

Anna Maria Theodora Munster-Fakkert in de leeftijd van 86 jaar

Wij wensen de nabestaanden veel kracht en bemoediging toe.

Lobith on the Beach 2019

Wedstrijden tijdens Lobith on the Beach 2018. (foto: Cindy Gerritzen)

LOBITH - Volleybalvereniging Rohda uit Lobith houdt op zaterdag 22 juni voor de vijftiende maal het Beach-volleybaltoernooi Lobith on the Beach.

Op zaterdag 22 juni van 11:00 tot 14:00 uur spelen de junioren en van 11:00 tot 17:00 uur de senioren in diverse categorieën. Lobith on the Beach 2019 wordt gehouden op de parkeerplaats van de Burgemeester Habeshal. Na het storten van driehonderd kubieke meter zand worden er zes volleybalvelden van 7x14 meter uitgezet. "Voor het zand en het transport hiervan gaat onze dank uit naar de heren W. en T. Albers van Wezendonk Pannerden BV en de Fa. M.B. Küper BV."

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om een balletje mee te slaan; daarom wordt er bij de senioren gespeeld in verschillende klassen:

Recreanten - dames, heren of gemengd én Volleyballers - dames, heren of gemengd. Deelname voor de CMV en C jeugd is gratis. Voor de Recreanten en de Volleyballers is het inschrijfgeld 30,00 euro per team (dit is inclusief zes consumptiebonnen). Teams kunnen zich opgeven tot en met 16 juni. Daarna gaat de organisatie aan de gang met de indeling van de teams en het maken van het wedstrijdschema.

De basisscholen De Overlaat uit Tolkamer en Tragellijn uit Lobith worden in de week tussen 24 en 28 juni in de gelegenheid gesteld sportief gebruik te maken van het strand. Iedereen kan meedoen. Op www.lobithonthebeach.nl staat het opgaveformulier en alle overige informatie over het toernooi. Natuurlijk is ook altijd contact op te nemen met Gerard van Hall, 06 15167328, e-mail: info@lobithonthebeach.nl.

Digitaal café in de bibliotheek

Digitaal café. (foto: Digitaal café)

DIDAM - Leer meer over een digitaal onderwerp tijdens het Digitaal café, iedere 4e zaterdag van de maand van 11:00-12:30 uur in Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Op 22 juni is het onderwerp ‘WiFi gebruiken onderweg’.

Een smartphone of tablet kan heel handig zijn op vakantie of tijdens een dagje uit. "U kunt bijvoorbeeld foto's versturen, openingstijden opzoeken en de weg vinden met een routeplanner. Een internettoegang is daarbij essentieel. Tijdens het digitaal café van 22 juni leert u WiFi gebruiken onderweg. Hoe kunt u veilig gebruik maken van WiFi? Wanneer gebruikt u een databundel? En zijn apps veiliger dan websites? Neem uw smartphone of tablet mee. U bent welkom, de koffie staat klaar! Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl."

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Caleidoz Welzijn afd. Ouderenadvies zoekt een duofietser die het leuk vindt om regelmatig met een slechtziend iemand tochtjes te fietsen.

- Liemers Actueel zoekt freelance medewerkers die bijdragen willen leveren aan de website door nieuws, foto's of video's op te sturen of door een blog te schrijven.

- Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren zoekt snuffelvrijwilligers die samen met hun hond de laagste groepen van basisscholen bezoeken om de kinderen te leren hoe ze veilig kunnen omgaan met honden.

- Stichting Toeristisch Informatiecentrum 't Gelders Eiland zoekt campercontroleurs die dagelijks het stageld innen op de camperplaatsen in Tolkamer.

Voor meer informatie over deze en circa 350 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Caleidoz Welzijn afd. Ouderenadvies zoekt een duofietser die het leuk vindt om regelmatig met een slechtziend iemand tochtjes te fietsen.

- Liemers Actueel zoekt freelance medewerkers die bijdragen willen leveren aan de website door nieuws, foto’s of video’s op te sturen of door een blog te schrijven.

- Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren zoekt snuffelvrijwilligers die samen met hun hond de laagste groepen van basisscholen bezoeken om de kinderen te leren hoe ze veilig kunnen omgaan met honden.

- Stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland zoekt campercontroleurs die dagelijks het stageld innen op de camperplaatsen in Tolkamer.

Voor meer informatie over deze en circa 350 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

H. Antonius Abt Kerk Loo

De kerk in Loo. De H Antonius Abt.

Zaterdag 8 juni om 18.00 uur Pinksteren. Voorganger Pastor J. Heemink Woord en Communieviering. Lector E. Kroets. Zang Antoniuskoor.

Zondag 16 juni om 09.30 uur. Sportmis. Voorganger Pastor J. Heemink Woord en Communieviering. Zang Gelegenheidskoor.

Zaterdag 22 juni om 18.00 uur. Woord en Communieviering. Voorganger P. Peters. Lector w. Berentsen. Zang Antoniuskoor

Sint-Werenfridus Westervoort

Zondag 9 juni 11.00 uur Woord en Comm.viering Voorganger: Pastor Smits

Zang Weernfridskoor

Intenties: Ria Wolters-Leuverink, Anna Munster-Fakkert, Wilma Wigman-Opgenoort, Fien ter Voert, Wim tr Voert, Jan Karsten, Anna Putman-Thomassen, Paul Compen, Riet Weiss-Geurts, Win en Annie Grefen-Wanders, Gerard Lenferink, Geert Jansen, Piet Arends, Anny Arends- Worms,

Zaterdag 15 juni 19.00 uur Bezinning met Uitstelling

Overleden: Henrika Johanna Wolters-Leuverink in de leeftijd vab 72 jaar

Anna Maria Theodora Munster-Fakkert in de leeftijd van 86 jaar

Wij wensen de nabestaanden veel kracht en bemoediging toe.

Bewoners en hun ouders gezocht!

De boerderij wordt de komende jaren grondig verbouwd. (foto: M. Schokkenbroek)

DUIVEN - ’t Hoge Veld is een ouderinitiatief voor (jong) volwassenen met ASS. De wens is een kleinschalige, huiselijke en veilige woonomgeving te ontwikkelen in boerderij ’t Hoge Veld, een monumentale boerderij, die de komende jaren met provinciale en gemeentelijke subsidie kan worden verbouwd.

In het hoofdgebouw worden acht wooneenheden gerealiseerd met een aantal gemeenschappelijke ruimtes en een ruimte voor het begeleidingsteam. ‘t Hoge Veld is bestemd voor jongeren (20-30 jaar met een normale intelligentie) die door hun ASS niet zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24/7 ondersteuning. Met deze ondersteuning kunnen zij wonen en functioneren in een beschermde, huiselijke omgeving.

"Wij zijn op zoek naar nieuwe bewoners en hun ouders. Als u nieuwsgierig bent en belangstelling heeft voor het wooninitiatief. Neem dan contact op via de website www.hogeveld.org of meld u aan via de website, voor de informatieavond op dinsdagavond 11 juni in De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Rommelmarkt in Kulturhus

De Nieuwhof

WESTERVOORT - Op 15 juni is er van 12.00 tot 16.00 uur een kleine rommelmarkt in Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg 1 in Westervoort.

Deze markt is alleen voor particulieren. "U kunt tweedehands artikelen aanbieden maar ook zelfgemaakte dingen. Etenswaren mogen alleen verkocht worden mits ze verpakt aangeboden worden. U dient zich van te voren op te geven en te betalen bij de balie of bar van De Nieuwhof. De Nieuwhof is op doordeweekse dagen geopend van 9.00 – 23.00 uur. Zich opgeven kan tot en met dinsdag 11 juni." Gratis entree voor bezoekers.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zaterdag 8 juni om 19.00 uur. Woord/communiedienst.

Voorganger: Pastor M. Smits. Koor: Dames en Herenkoor.

Zondag 9 juni – 1e Pinksterdag. Geen viering.

Zaterdag 15 juni om 19.00 uur. Woord/communiedienst.
Voorganger: W.Staring/M.Slangewal. Koor : Samenzang.

Gebedsintenties 08-06-2019: Gerrit Basten, Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk, Albert Mattijssen, Ouders Mulder-Böhmer en Theo, Michel Thuyns, Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Gerard Holthaus, Annie Hoppenreijs-Lucassen, Riekie Peters-Wieleman.

Gebedsintenties 15-06-2019: Gerard Holthaus, Annie Hoppenreijs-Lucassen.

Overleden: 19-05-2019 :Annie Hoppenreijs-Lucassen in de leeftijd van 95 jaar.

Huwelijksviering: Donderdag 20 juni: Francis Kox en Mark Visser.

Vrijdag 21 juni: Cathy Nalwoga en Ronald Helmink.

Mededelingen: Zaterdag 8 juni is er een extra collecte bestemd voor Pinksteractie. (Week Nederlandse Missionaris)

Ontmoetingskerk

Zevenaar

Op pinksterzondag 9 juni is er in Ons Huis om 09.30 uur een pinksterontbijt. Samen gezellig eten en koffiedrinken, afgewisseld met een pinksterlied, het pinksterverhaal en een enthousiaste overweging. Ook is er speciale aandacht voor jongeren. De voorganger is ds. Alle Jonkman.

Om 11.00 is er de mogelijkheid om de oecumenische Gospel en Jazzviering in de Andreaskerk bij te wonen. In deze dienst gaan pastor Jeroen Heemink en ds. Alle Jonkman voor. Verder werken aan deze viering de Jay Jay's Border Jazzmen en het Gospelkoor G-Roots mee.

Op zondag 16 juni gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. D. Bos uit Doetinchem voor.

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Vragen? Bel: 0481-464770.

Dansavond voor senioren bij Jan en Jan in Didam

DIDAM - Op maandag 10 juni vindt weer de maandelijkse dansavond plaats voor de 55-plussers, die graag een dansje willen maken of naar mooie muziek willen luisteren.

De contactavond wordt georganiseerd door stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Jan Verkerk verzorgt de gezellige muzikale omlijsting.

In Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 in Didam, is volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Het bestuur nodigt alle 55-plussers hierbij uit. Voor verdere informatie kan men contact opnemen met:

Annie Clappers, 0316 224378 of Henk Boerstal, 0316 223885.

Koren uit Babberrich en Elten/Huthem zingen samen in het pinksterweekend

BABBERICH - Op zaterdagavond 8 juni is er in de Franciscuskerk in Babberich een speciale, feestelijke viering ter gelegenheid van pinksteren.

Een eucharistieviering met voorganger Pater Gerard Remmers, aanvang 19.00 uur. Het Gemengd Koor Sint-Caecilia uit Babberich en het Caeciliachor Elten/Huthem onder leiding van Jacob Graansma verzorgen die avond samen de zang en muziek. Deze samenwerking is al een aantal jaren een traditie in het pinksterweekend. Op pinkstermaandag 10 juni zingen beide koren weer samen in het Duitse Huthum. Twee koren die samen de sterren van de hemel zingen. Deze samenwerking van twee buurtparochies, net over de grens, staat geheel in de geest van Sint-Willibrord!

Meezingen met smartlappenkoor De Liemers

ZEVENAAR - Wie uit volle borst smartlappen en vrolijke liedjes uit de oude doos wil meezingen moet op 22 juni in muziekcafé De Lantaern zijn. Want dan staat het smartlappenkoor De Liemers op het podium aldaar. Het belooft een gezellige ontspannen avond te worden. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 5,00 euro.

Of je nou wel of niet kan zingen. Het maakt niet uit. Gewoon lekker mee deinen en zingen met nummers zoals: Kleine Greetje uit de polder, Mandolinen in Nicosia en Alle duiven op de dam. Een kleine greep uit het grote repertoire van smartlappenkoor De Liemers. Bij het koor is zangervaring niet verplicht. Enthousiasme wel. En dat zijn de zangers en zangeressen stuk voor stuk. Maar vlak de begeleiding op de accordeon, de conga en de drums ook niet uit. Met veel enthousiasme zorgen zij voor de muzikale begeleiding. Ze zingen en spelen tranentrekkers, levensliederen, dijenkletsers, liefdesliedjes en evergreens. Voor elk wat wils. Het plezier en enthousiasme spat bij deze groep van het podium af en werkt zeer aanstekelijk bij het publiek. Dat heeft muziekcafé De Lantaern vorig jaar gemerkt. Toen trad het smartlappenkoor De Liemers hier voor het eerst op. De bezoekers hebben van het begin tot het eind genoten en vonden het voor herhaling vatbaar. Dus voor gezellig avondje uit, waar je onder het genot van een hapje en een drankje, de zangkunsten kan botbieren moet je op 22 juni in muziekcafé De Lantaern zijn.

Kerkdiensten Ontmoetingskerk Zevenaar

Op pinksterzondag 9 juni is er in Ons Huis om 09.30 uur een pinksterontbijt. Samen gezellig eten en koffiedrinken, afgewisseld met een pinksterlied, het pinksterverhaal en een enthousiaste overweging. Ook is er speciale aandacht voor jongeren. De voorganger is ds. Alle Jonkman.

Om 11.00 is er de mogelijkheid om de oecumenische Gospel en Jazzviering in de Andreaskerk bij te wonen. In deze dienst gaan pastor Jeroen Heemink en ds. Alle Jonkman voor. Verder werken aan deze viering de Jay Jay’s Border Jazzmen en het Gospelkoor G-Roots mee.

Op zondag 16 juni gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. D. Bos uit Doetinchem voor.

Welkomhuis collecteert in Pannerden

PANNERDEN - Het Welkomhuis in dorpshuis De Cirkel in Pannerden gaat in samenwerking met het Oranje Fonds huis aan huis collecteren van 11- 15 juni.

Het Oranje Fonds ondersteunt veel landelijke sociale projecten die zich inzetten voor een ander, zodat niemand in Nederland er alleen voor staat. Het Welkomhuis is er voor alle mensen van 18 jaar en ouder die psychisch kwetsbaar zijn of een periode kennen van psychische kwetsbaarheid, die thuis zitten en eigenlijk iets willen ondernemen. Die wat meer contact willen met de omgeving waarin zij wonen. Of nieuwe vaardigheden willen leren. Die hierbij graag wat ondersteuning willen. Meedoen in het Welkomhuis kost niets en je hebt geen indicatie nodig. De drempel is echt laag!
Het Welkomhuis collecteert niet alleen huis-aan-huis. Het doet ook mee met de online collecte in de gehele gemeente Zevenaar. Een aantal collectanten is zeker nog welkom: 06 45685484.

Loo Budget Concerten

Popkoor O Two Six

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks concerten op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo (gemeente Duiven). Op zondagmiddag 23 juni vindt een verrassend optreden plaats van het Arnhemse popkoor O Two Six onder leiding van dirigent Emmanouil Levendis.

Dit grote, enthousiaste koor, waarvan een aantal leden afkomstig is uit de Liemers, neemt de toehoorder mee door de tijd met een afwisselende repertoire van bekende en minder bekende popmuziek. Liedjes van Abba, Led Zeppelin en Sting tot Karin Bloemen en Trijntje Oosterhuis, om maar wat te noemen. Het koor wordt muzikaal ondersteund door een band, bestaande uit een pianist, gitarist en basgitarist. De band is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

Het optreden duurt van 15.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt inclusief koffie of thee in de pauze 7,50 euro. Kaarten zijn te koop voorafgaand aan het concert bij de kerk, maar zijn ook telefonisch te reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of op maandagen tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van de kerk, 0316 263981. Iedereen is welkom.

Koren uit Babberrich en Elten/Huthem zingen samen in het pinksterweekend

BABBERICH - Op zaterdagavond 8 juni is er in de Franciscuskerk in Babberich een speciale, feestelijke viering ter gelegenheid van pinksteren.

Een eucharistieviering met voorganger Pater Gerard Remmers, aanvang 19.00 uur. Het Gemengd Koor Sint-Caecilia uit Babberich en het Caeciliachor Elten/Huthem onder leiding van Jacob Graansma verzorgen die avond samen de zang en muziek. Deze samenwerking is al een aantal jaren een traditie in het pinksterweekend. Op pinkstermaandag 10 juni zingen beide koren weer samen in het Duitse Huthum. Twee koren die samen de sterren van de hemel zingen. Deze samenwerking van twee buurtparochies, net over de grens, staat geheel in de geest van Sint-Willibrord!

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zaterdag 8 juni om 19.00 uur. Woord/communiedienst.

Voorganger: Pastor M. Smits. Koor: Dames en Herenkoor.

Zondag 9 juni – 1e Pinksterdag. Geen viering.

Zaterdag 15 juni om 19.00 uur. Woord/communiedienst.
Voorganger: W.Staring/M.Slangewal. Koor : Samenzang.

Gebedsintenties 08-06-2019: Gerrit Basten, Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk, Albert Mattijssen, Ouders Mulder-Böhmer en Theo, Michel Thuyns, Ouders Jansen-Fontein, Ouders Hooijman-Holland, Gerard Holthaus, Annie Hoppenreijs-Lucassen, Riekie Peters-Wieleman.

Gebedsintenties 15-06-2019: Gerard Holthaus, Annie Hoppenreijs-Lucassen.

Overleden: 19-05-2019 :Annie Hoppenreijs-Lucassen in de leeftijd van 95 jaar.

Huwelijksviering: Donderdag 20 juni: Francis Kox en Mark Visser.

Vrijdag 21 juni: Cathy Nalwoga en Ronald Helmink.                                                                                

Mededelingen: Zaterdag 8 juni is er een extra collecte bestemd voor Pinksteractie. (Week Nederlandse Missionaris)

Groot Hart doet het weer in Westervoort

Groot Hart. (foto: Edwin van Wijk)

WESTERVOORT - Op 23 juni komt de band Groot Hart naar Westervoort. Vanaf 15.00 uur treedt ze op in de Werenfriedkerk aan de Dorpstraat 61.

Deze band speelt louter Nederlandstalige pop van onder andere De Dijk, Doe Maar en Blöf. Het belooft een daverend weerzien te worden na enige jaren van stilte. De mannen, onder wie toetsenist Paul McQue uit Westervoort, hebben er zin in. Groot Hart geniet landelijke bekendheid, onder andere van de kadefeesten bij de Nijmeegse Vierdaagse. Henk Jan Smits, bekend van tv, stond als producer aan hun wieg. Paul McQue geniet ook faam als godfather van zangeressen en zanggroepen, van wie we te horen krijgen tijdens het concert.

De Vrienden van Werenfried maken van de kerk deze middag een dancehall, zodat bezoekers de ruimte hebben om te swingen. Entree aan de zaal tien euro, in voorverkoop bij Cigo of via www.vriendenwerenfriedkerk.nl 7,50 euro. Met de opbrengst van het concert wordt een bijdrage geleverd aan de restauratie van de historische dorpskerk.

'Go Solo' met harmonie Martinus

Sandra, soliste

OUD-ZEVENAAR - Onder deze titel brengt Harmonie Martinus op zondag 16 juni om 14.30 uur (inloop 14.00 uur) haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Na het enorme succes van vorig jaar spelen wij opnieuw aan de voet van de Sint-Martinustoren in Oud-Zevenaar, waar u heerlijk vanaf het terras van restaurant Thoen & Thans kunt genieten van prachtige muziek.

'Go Solo' met harmonie Martinus staat bol van verschillende en verrassende klanken, stijlen en instrumenten. Het muzikale menu is dan ook heel divers van Joodse trouwdag, Schotse volksmuziek, afgewisseld met Afrikaanse, Spaanse en Russische geluiden. Als bijzonder extraatje zijn er diverse solo optredens van onze muzikanten, waarin ze nog eens extra in het zonnetje worden gezet. Dit alles onder begeleiding van dirigente Willeke de Laak.

Ook de jeugd laat zich deze middag van haar beste kant zien. Op spetterende wijze laat ons opleidingsorkest De Notenkrakers onder begeleiding van Robert Koenders u meedeinen op de ingestudeerde werken, maar vooral laat hij u zien hoeveel plezier de kinderen hebben in muziek maken. Daarnaast sluiten de allerkleinsten van het stel 'Het Spelenderwijs orkest' en 'Tutti Colore' hun lessen af met een fantastisch eindoptreden, zodat ze aan iedereen kunnen laten horen wat ze samen geleerd hebben in tien muzieklessen.

Laat u verrassen en kom genieten van een prachtige muzikale middag op een sfeervolle lokatie op het mooiste plekje van Oud-Zevenaar. Heeft u na het concert nog trek in iets lekkers gekregen, geen zorgen Restaurant Thoen & Thans maakt heerlijke burgers voor u. De entree is gratis.

Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

Walk&Talk. (foto: Walk&Talk)

DIDAM - Woensdag 26 juni van 10:00-12:00 uur is er Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst is Ron Hofmans van Tempo-Team de gastspreker.

Ron neemt je mee in de do's en don'ts van het solliciteren en laat zien hoe je een goed cv kunt opstellen. Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar.

Meer informatie: www.bibliotheekmontferland.nl en http://www.levendesollicitatiegids.nl.

Molenweekend Giesbeek

Molen De Hoop in Giesbeek. (foto: Etien Wieggers) Etien Wieggers

GIESBEEK - Traditioneel wordt in Giesbeek rond de pinksterdagen het Molenweekend georganiseerd. Dit leuke en gewaardeerde event rond de Giesbeekse molen wordt georganiseerd door drumfanfare Red & Black.

Tweede pinksterdag is er weer de groots opgezette jaarmarkt in de Meentsestraat en Pastoor Slingerstraat met meer dan honderd standhouders. Deze jaarmarkt, die om 10.00 uur begint, is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de gezelligste uit de regio met zeer veel bezoekers. Op verschillende plekken langs de route is er muziek en zijn de terrassen geopend.

Op het Molenplein en Dorpsplein is een grote rommel- en snuffelmarkt opgesteld waarbij de liefhebbers van tweedehands artikelen volledig aan hun trekken komen. Ook particulieren kunnen een kraam of grondplaats huren, aanmelden kan via de site www.molenweekendgiesbeek.nl.

In de middag is er op het Molenplein een Amerikaanse verkoop waarbij allerlei spullen zoals antiek, kunst, curiosa en ludieke maar soms ook waardevolle verrassingspakketten per opbod worden verkocht. Iedereen kan met een opgestoken hand meebieden, dus sla uw slag! Ook in de middag staat het onderdeel ‘Liemers Got Talent’ op het programma. Alle kinderen van de basisschool kunnen meedoen en maken kans op een fikse geldprijs.

Op zondagavond 1e pinksterdag wordt om 20.30 uur het Molenweekend geopend met een feestavond op het plein voor de Molen. DJ Henry maakt er met zijn draaitafel weer een spetterende avond van. Entree beide dagen: gratis.

Kasper Wiendels (Groessen) Nederlands turnkampioen

Kasper Wiendels. (foto: Eef & Co) Eef & Co

GROESSEN/DIDAM - Kasper Wiendels (14) uit Groessen heeft zondag tijdens het bondskampioenschap in Alkmaar de Nederlandse turntitel gepakt tijdens de toestelfinales op het onderdeel Rek.

Kasper, lid van SV Margriet in Didam, komt uit in de derde divisie jeugd (12 tot en met 14 jaar). Op het onderdeel Vloer pakte hij zilver en op de sprong was er een bronzen plak voor Kasper.

(foto: Eef & Co)

Voor clubgenoot Gertjan Kluitman (11) uit Didam was er in Alkmaar in de leeftijdsklasse 10 tot en met 12 jaar goud op de Sprong in de tweede divisie pupil.

JO11-4 Sportclub Groessen kampioen

Elftal JO11-4 voor aanvang kampioenswedstrijd. (foto: Esther Teunissen)

GROESSEN - Afgelopen maandag is JO11-4 kampioen geworden tegen DCS JO11-3G.

Na een spannende eerste helft stond het 2-0 voor Groessen. In de tweede helft is de eindstand bepaald op 6-1 voor Groessen. Daarna kon het feest losbarsten. Op de foto boven van links naar rechts: Roland Jahn ( trainer/coach), Viggo Tambacca, Quinten Janssen, Joep Aanstoot, Tim Hamstra, Tigo Rutjes, Sam Vuulink, Fransjan Janssen (trainer/coach). Onderste rij van links naar rechts: Nathan Vedder, Niels Jonker, Sem Jahn, Twan Berndsen, Boy van Gemert en Iwan Obbink. Op de foto ontbreken Rens Vuulink en Esther Rutjes van het kader.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

9 juni 8.45 u ds D. Grutter 16.00 u ds J. Holtland

16 juni 8.30 u ds R.A. Nijhoff 16.00 u ds D.T. Vreugdenhil        

HCC Computeravonden: Robotica en drones

HCC avond in Ons Huis. (foto: HCC Zevenaar)

ZEVENAAR - Op donderdag 13 juni verzorgt de HCC weer met de maandelijkse computeravond. De avonden worden gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3, te Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Het HCC-seizoen thema is “Robotica, drones en programmeren” In de presentatie wordt uitgelegd: Robotica: Waar denken we aan bij robots? Opbouw robot. Kits en programmeren. Er zal een programmeerbare robot aanwezig zijn, zodat ook in het echt getoond zal worden hoe het programmeren werkt.

Verder: Wat zijn drones. Uitleg HCC!drones, specifiek de Tello drone. Drone bouwen, programmeren en vliegen met Airblock.

En: Wat doet eigenlijk de HCC Interessegroep 'Programmeren'?
De presentatie wordt gegeven door Harrie Binnema.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC leden ook niet-leden zijn welkom, maar betalen vier euro per avond.

Grenslandtocht in Zevenaar

Eltenberg. (foto: Marcel Lap)

ZEVENAAR - Op zaterdag 15 juni houdt stichting Wandel Komitee Zevenaar voor de 47e keer de Grenslandtocht.

De wandeltocht is uitgezet tussen Zevenaar, Montferland en het Duitse Elten. De deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 12½, 20, 30, 40 en 50km. De tocht heeft een mooi en afwisselend parcours. Op de langere afstanden zijn o.a de bossen rond ’t Peeske, de Hulsenberg en de Eltenberg in de route opgenomen. Daarnaast zijn er ook de weidse uitzichten over de landerijen en de uiterwaarden van de Rijn en de Oude Rijn. Voor de vierdaagse lopers in Nijmegen en Apeldoorn is dit een uitstekende training.

Onderweg zijn gelegenheden om te rusten en te genieten van de natuur. Bij enkele officiële rustgelegenheden is tevens EHBO aanwezig. De startlocatie is de kantine van DCS, aan de Hengelder 1 in Zevenaar. Er is in de omgeving voldoende Parkeergelegenheid. Starttijden zijn voor de 50 km van 7.00 tot 8.00 uur, 30 en 40 van 7.00 tot 09.00 uur; de 20km van 8.30 tot 10.30; 12,5km van 09.00 tot 11.30 uur. Het startbureau is geopend tot 18.00 uur. Meer informatie kan verkregen worden via email: swkz1971@gmail.com.

Veiling in Kunstlab Doesburg

DOESBURG - Ter gelegenheid van haar 5-jarig bestaan, houdt het Kunstlab een veiling!

Dit Kunstlab is een vereniging van kunstenaars uit Doesburg en verre omstreken. Op culturele zondag 7 juli worden vanaf 14.00 uur dertig werkstukken van de leden geveild. Divers in prijs en soort zoals schilderijen, glaswerk, sieraden en tassen. "Natuurlijk kunt u de werken eerst bezichtigen en wel op 4, 5 en 6 juli tussen 12.00 en 17.00 uur. Bent u niet in de gelegenheid de kijkdagen te bezoeken, dan kunt u vanaf 19 juni alle kunstwerken zien op de website van het Kunstlab: www.kunstlabdoesburg.nl. Veilingmeester met ervaring is Peter van den Broeke. De opbrengst komt ten goede aan de kunstenaars en het Kunstlab zelf.

Kijkdagen op 4, 5 en 6 juli tussen 12.00 en 17.00 uur. Veiling op 7 juli, culturele zondag, aanvang 14.00 uur. Beide in het Kunstlab, Ooipoortstraat 35 Doesburg.

Bowlen doe je natuurlijk bij De Griethse Poort in Zevenaar!

Bowling Zevenaar. (foto: Dennis Damen)

ZEVENAAR - Het is voor iedereen mogelijk om bowlen te leren. Tuurlijk is het leuk onder het genot van een hapje en drankje met vrienden te bowlen. Maar als je een keer komt kijken hoe competitie gespeeld wordt, dan is dat misschien ook wel iets voor jou of je vrienden.

Iedere maandag, dinsdag en donderdagavond spelen de senioren en woensdag vroeg in de avond de jeugd. Meer informatie staat op www.bowling-zevenaar.nl. Het is namelijk heel leuk op een avond weg te zijn en met een team te bowlen. Ook de jeugd vergeten we niet op de woensdagavond, onze trainers brengen ze het bowlen vanaf het begin bij.

"Ben je alleen ook geen probleem er is altijd wel iets te regelen bij onze vereniging. Vraag je je na het lezen van dit artikel af hoe ziet zoiets er nou uit. Je bent welkom een keer te komen kijken. Het nieuwe seizoen start weer in september vanaf dan ben je welkom. Of neem een kijkje bij het zomer-bowlen (tot 20 augustus) iedere dinsdag vanaf 19.00 uur behalve dinsdag 2 juli in verband met de kermis. Bowlingvereniging Zevenaar, Oude doesburgesweg 24, Zevenaar. Meer info is ook te verkrijgen via Jolanda dijkhuizen, hdijkhuizen1958@kpnmail.nl of via 0316 333414 of via het contactformulier op onze site.

Super openluchtvlooienmarkt in Arnhem

ARNHEM - Op eerste pinksterdag zondag 9 juni van 9.00 - 16.00 uur is er op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal een vlooienmarkt met tweehonderd deelnemers.

Het is een leuke grote vlooienmarkt met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Vorig jaar al een groot succes! Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een viermeterkraam met dakje voor 27,50 euro. Een grondplaats kost vanaf 17,50 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost het 3,00 euro entree voor volwassenen, voor 65-plussers 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Toiletten en catering met terras zijn aanwezig!

Glenn Doornenbal Koning van Excelsior Lobith

Glenn Doornenbal koning. (foto: Kevin Braam) Kevin Braam

LOBITH - Na 117 schoten mag Glenn Doornenbal zich dit jaar koning van schuttersgilde Excelsior noemen. Na een spannende strijd met zijn kameraad Hermie van Hees viel de vogel naar beneden.

Glenn was al eerder koning van de vereniging in 2015, nadat er geen kandidaten waren op donderdag waren de vrienden het eens dat er een strijd nodig was voor het koningschap. Glenn zal samen met zijn vrouw Wendy voorop gaan in het feestgedruis de komende dagen. Excelsior viert nog feest in de feesttent aan de Jan van Kleefstraat in Lobith tot dinsdagmiddag onder de muzikale begeleiding van Kaliber.

Keltische folk in De Lantaern

ZEVENAAR - Zaterdagavond 15 juni is vanaf 20.30 uur een avond die de liefhebbers van Keltische folk muziek niet mogen missen. Want dan staat de Schotse Helen Flaherty Band op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.

Helen Flaherty is van Schotse komaf en vooral bekend als het vocale en stralende middelpunt van de internationaal bekende band Shantalla. Omdat Helen behept is met een onbegrensde veelzijdigheid en ambitie slaat zij nu ook solo haar vleugels uit. Optreden is voor Helen als een levenselixer. Het podium is haar thuis en het publiek is haar vriendenkring. Haar optredens kenmerken zich dan ook door een hartelijk contact met het publiek.
Haar solodebuut 'Oft times i've been cheery' ligt inmiddels in de winkels en bevestigt haar talent en veelzijdigheid. Het resultaat is een mengeling van traditionele folk en meer eigentijds repertoire; zeer toegankelijk, zeer swingend, zeer ontroerend! Op deze avond wordt zij vergezeld door Siard de Jong (viool, cittern en zang), Philip Masure (gitaar, cittern en zang en Ies Muller (fluiten en zang). De cd 'Gazing at the Moon' is een staalkaart geworden van de kwaliteiten van deze groep en die zijn niet bepaald gering. Het maakt het album tot een absolute aanrader voor liefhebbers van traditionele Keltisch folk. Puttend uit het hart van hun gecombineerd repertoire staan de vier ervaren topmuzikanten van de Helen Flaherty Band garant voor een schitterend concert, die voor elke liefhebber een must is om naar te luisteren.

Heilige Andreas Groessen

Vie: za 8-6-19 19.00uur euch.vie.Thanh Ta m.m.v. Herenkoor.

Zo 16-6-19 11.00uur euch.vie.Thanh Ta en past.werker Jeroen Heemink m.m.v. Herenkoor/ 12.00 uur de grote Omdracht.

Intenties: za 8-6-19: ouders Raasing-de Hair, Rienie Bouwman-Staring, vader en moeder Staring, Riet Otten, ouders v.Ditshuizen, Fam. Kloppenburg, Wim en Lies Melchers, Wim Vermeulen, ouders Vermeulen enTheo, Marga de Jong, Gerrit Derksen, ouders Terbonsen-Bartsch, Anja Jansen, Piet en Annie de Kinkelder, Riek Derksen-Roordink, Miriam Reijmer, Jo en Toos Boss, ouders Kampschreur en Gerard, Vader en Moeder, Truus en Dina Degen, Henny en Diny v.Kempen en Willy, Hennie Roordink en Norbert, ouders v.d.Velden, Theo Roordink en Ralf, Ouders v.Lunenburg, Theet Dominicus, Theo Uffing en overl.fam, Bertus Janssen, Marieke Scholten,

Zo 16-6-19: ouders Raasing-de Hair, Hennie Wouters, ouders v.Ditshuizen, Bertus Driessen, ouders Aleven, Wim Vermeulen, ouders v.Bethray, ouders Vermeulen en Theo, ouders Zweers-Wieggers, Gerrit Derksen, ouders Terbonssen-Bartsch, Henk Derksen en Paul, Wim en Stien Bisseling, Wim Tiedink, Frans Uffing, Maria Nass, ouders Bolder-Raasing, Riek Derksen en Willy, Hans en AnneMiek Buhler, ouders Kampschreur en Gerard, Vader en Moeder Degen, ouders Moorman-Bloemberg, Harry en Dora Smits, Bernard en Mientje Bouwman, Theo Uffing, ouders Derksen-Polman, Bart en Marie Stokman, Gerda Stokman, Henk en Toos Derksen, ouders v.Lunenburg, Fam.Roordink-Becker, Bennie Derkzen, ouders Derkzen, ouders Polman-Boland, ouders Uffing, Harry Meijer, Theet Dominicus, ouders Lentjes Beudel-Piet en Patricia, Bep Elfrink, Jan te Witt, ouders Dikker-Theo en Joop, Bertus Janssen, Marieke Scholten,

Dag van Aerdt komt met gezellig programma

AERDT - Zondag 16 juni vindt alweer de achttiende editie van 'De Dag van Aerdt' plaats. Net als voorgaande jaren is er weer een gezellig programma samengesteld voor jong en oud.

Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom op het parkeerterrein naast het dorpshuis in Aerdt, en de toegang is gratis. Muziek en entertainment wordt de gehele middag verzorgd door Radio NL! Gedurende de middag worden er twee live optredens verzorgd door 'Ien Orde' uit Pannerden. Voor de fijnproevers is er een gezellige biertent waar verschillende soorten speciaal bier verkrijgbaar zijn. De gehele dag is er de mogelijkheid voor jong en oud om te darten, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De oudere jeugd kan zich vermaken op de spectaculaire bungee jump trampoline, en voor de kleintjes zijn er springkussens aanwezig. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten, dus eten en drinken is volop aanwezig. De dag wordt afgesloten met een grote loterij waarbij vele prachtige prijzen te winnen zijn. Al met al reden genoeg om langs en aan te komen op 16 juni tijdens 'De Dag van Aerdt'!

Fantastisch feestweekend bij schutterij EMM Ooy-Zevenaar

Bestuur E.M.M. Ooy-Zevenaar. (foto: H. Vreman)

OOY-ZEVENAAR - Schutterij E.M.M. is iedereen dankbaar voor een fantastisch weekend!

"Op 18 en 19 mei hebben wij ons 125-jarig bestaan mogen bekronen met een geweldig Kringconcours. Ons jubileumjaar ging al spetterend van start met het Kleintje Kermis op 13 april, maar het feestweekend van 18 en 19 mei heeft al onze verwachtingen overtroffen! Vanaf de receptie op zaterdagmiddag tot zondagavond laat hebben we genoten van een fantastisch weekend. We willen graag iedereen die ervoor gezorgd heeft dat wij ontzettend trots terugkijken op dit weekend hartelijk danken: alle leden van Schutterij E.M.M. Ooy-Zevenaar, vrijwilligers, sponsoren, deelnemers, inwoners van Ooy en alle bezoekers", aldus het bestuur Schutterij E.M.M. Ooy-Zevenaar.

Landelijke slootjesdag

ZEVENAAR - Zaterdag15 juni is het weer landelijke slootjesdag. Wat leeft er allemaal in het water? Visjes, larven, slakken, te veel om op te noemen. Je mag je ouders of grootouders ook meenemen.

De organisatie berust bij IVN de Oude IJsselstreek werkgroep de Liemers. "Wij zorgen voor schepnetjes, bakjes, loepjes enzovoort. Maar doe zelf wel laarzen aan! Van 10.00 tot 13.00 uur aan de Reissenakker 6 in Zevenaar, de sloot tegenover de Marechausseekazerne. Info: Johan Caldenhoven, 0316 333612; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Stuintocht Kanda-noord

Kandia-noord. (foto: Gerrit van Alst)

GROESSEN - Op zondag 16 juni verzorgt IVN werkgroep de Liemers een struintocht door het gebied Kandia-noord, ook wel in deze regio De Keel genoemd.

Kandia-noord is het uiterste puntje van het Rijnstrangengebied. Het is een klein gebied met stromend water van de Oude Rijnstrang, poelen voor kikkers en padden en een moeras- gebied met een beverburcht. Knaagsporen van de bever zijn er nu te vinden. Start: om 14 uur bij de Mammoet aan de Kandiadijk (via Vossendel) in Groessen. Stevig schoeisel of laarzen worden aanbevolen, en een verrekijker komt ook goed van pas. Info: Jac. Willemsen, 06 36532250; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

H1 MHC De Westerduiven kampioen

MHC De Westerduiven H1. (foto: Marcel de Bont)

DUIVEN - Afgelopen zondag 3 juni behaalde MHC De Westerduiven H1 op de laatste speeldag het kampioenschap.

In de enerverende wedstrijd werd in Duiven onder tropische omstandigheden 2-2 gespeeld tegen Zutphen. Nagenoeg het hele seizoen heeft MHC De Westerduiven H1 op de eerste plaats gestaan. Spannend werd het omdat naaste concurrent Leeuwarden op de voorlaatste speeldag de koppositie even overnam. Het hockeyteam komt volgend seizoen uit in de tweede klasse.

Bloemisterij Schepers is verhuisd!

Het team van Schepers bloemisterij.

ZEVENAAR - Sinds woensdag 5 juni zetten wij de bloemetjes buiten op onze nieuwe locatie aan het Rembrandtplein 19 in Zevenaar. Andere locatie, nieuwe winkel, gemoderniseerde huisstijl, maar... Bloemisterij Schepers staat nog altijd voor kwaliteit, creativiteit, diversiteit en natuurlijk haar service!

Wij (Roel Schepers en het enthousiaste bloementeam) heten u van harte welkom om met eigen ogen eens rond te kijken in onze mooie nieuwe bloemenwinkel. Bovendien kunt u er gratis voor de deur parkeren! In de maand juni is er voor iedere betalende klant een leuke attentie. Zie verder ook onze winactie op Facebook (www.facebook.com/BloemisterijSchepers/).

Onze "oude" Bloemisterij Schepers-klantenkaart en -cadeaubonnen blijven geldig. En natuurlijk kunt u bij ons terecht voor onze nieuwe cadeaubonnen. Verder accepteren wij Fleurop- en VVV-bonnen.

Openingstijden bloemenwinkel: maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 18:00 uur en zaterdag van 08:30 tot 17:00 uur.

Bloemisterij Schepers, Rembrandtplein 19, Zevenaar; 0316 523223; bloemisterijschepers@gmail.com.

Sale / restantverkoop

Op onze oude locatie aan de Slenterweg 5 in Ooy-Zevenaar is nog tijdelijk een restantverkoop met hoog oplopende kortingen. Op=op!

John Keultjes Home Fashion.

ZEVENAAR - Ze vragen mij wel eens wat betekent Home Fashion nu eigenlijk? Welnu, Home Fashion is eigenlijk de aankleding van uw woning, zowel van binnen als van buiten.

Buiten met onder andere met Sikkens en Trimetal buiten lakken, maar ook met markiezen, rolluiken en screens. En binnen met verf, behang en vloerbedekking en onze nieuwe collectie Style binnenzonwering, lamellen, rolgordijnen, vouwgordijnen, overgordijnen en vitrage. Eigenlijk kun je zo gek niet verzinnen of wij hebben wat u zoekt voor uw woning. En wat ook belangrijk is, is de goede kwaliteit. Bijvoorbeeld witte verf waarmee u binnen schildert moet niet alleen ook echt wit zijn, maar ook goed dekken, goed te verwerken zijn en voor al ook wit blijven. Dat is waar John Keultjes Home Fashion voor staat, degelijke producten en een goed advies.

Daarbij zijn wij tevens uw specialist in glas in de breedste zin van het woord, zoals spiegels, glazen salon tafels, figuurglas, glas in lood, enkel- en dubbelglas et cetera. En wilt u een kozijn, raam of deur veranderd of gerepareerd hebben dan doen wij dit ook voor u. Kortom u kunt voor de complete binnen- en/of buitenafwerking van uw woning prima bij ons terecht.

Onze winkel is 's middags geopend van 13:00 - 18:00 uur en zaterdags de gehele dag en wij zijn gevestigd aan de Oude Doesburgseweg 89 in Zevenaar. Wij zijn bereikbaar onder telefoonnummer 0316 523224 of mobiel onder nummer 06 51509523 onze email is info@johnkeultjes.nl. Zie ook onze website www.johnkeultjes.nl.

Duiven, Groessen en Loo in gedichten op de kaart

DUIVEN - Dit najaar komt er een poëtische kaart van Duiven. Alle inwoners van Duiven, Groessen en Loo kunnen hun dorp op de kaart zetten met een zelf geschreven gedicht. Inzenden kan vanaf nu tot 1 september, naar humphrey.ottenhof@gmail.com voor 1 september 2019. De gedichten mogen maximaal 20 regels tellen.

Een dorp tot leven brengen in gedichten. Iedereen uit Duiven, Groessen en Loo heeft zo zijn lievelingsplekken. Een bocht in de dijk, een veldje waar hij vroeger speelde, een bijzonder huis. Veel mensen beleven plezier in het schrijven gedichten maar die worden nooit gepubliceerd. Hoe mooi is het, als uw gedichten over uw mooie dorp door duizenden worden gelezen in de krant? En als er op een kaart wordt getoond, waar die gedichten zich afspelen? Duiven Poëtisch op de Kaart is een actie die dit realiseert, met een eindpresentatie najaar 2019. Doe mee! Schrijf dan nu een gedicht over uw bijzondere plek in uw dorp. In 2018 stond Westervoort poëtisch op de kaart en na Duiven in 2019 komt Zevenaar in 2020 aan de beurt. Daarmee is heel de Liemers in gedichten in kaart gebracht.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Leven in de Liemers / Cultuur- en Erfgoedpact. Bedenker en uitvoerder Humphrey Ottenhof is dorpsdichter van Westervoort en docent creatief schrijven van Kunst Kring Duiven en Kreatieve Kring Westervoort.

Programma Filmhuis Didam

Vrijdag 14 en maandag 17 juni 20.00 uur: The Favorite. Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen. Genomineerd voor tien Oscars®: Beste Film, Beste Regie, Beste Actrice, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Cinematografie, Beste Originele Scenario, Beste Montage, Beste Kostuumdesign en Beste Productiedesign. Olivia Colman won voor haar vertolking van koningin Anne een Golden Globe® in de categorie Beste Actrice. De film won daarnaast twee prijzen tijdens de 75ste editie van het filmfestival van Venetië.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

SDZZ Zomer-Fair op De Griethse Poort

Vele standhouders bezoeken de groots opgezette rommelmarkt op Sportpark de Griethse Poort. (foto: Diana Edwards Fotografie) Diana Edwards Fotografie

ZEVENAAR - De bazaarcommissie van SDZZ houdt ook dit jaar weer een grote rommelmarkt tijdens de SDZZ Zomerfair 2019, op zondag 16 juni van 11.00 tot 16.00 uur.

Op deze dag zijn er tal van activiteiten en attracties voor jong en oud, zoals een loterij, rommelmarkt, rad van fortuin en een dj zorgt voor de muzikale sfeer en gezelligheid. Op deze zondag is er een groot scala van activiteiten welke de mensen uitnodigt om er naar toe te komen. Dit jaar komt Dans je Fit (DJF Dance Centre) met 4 of 5 teams naar sportpark De Griethse Poort om hun muzikale dans acts te vertonen.

In de pauze van de loterij rondes zullen er diverse optredens zijn van teams in de leeftijd van 7 tot 19 jaar. Dans je Fit is vanaf 12.30 uur aanwezig. Ook aanwezig op deze zomerfair zijn De Rienblaozers Huissen een fantastisch dweilorkest. In de kantine en op het terras zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar. Het is deze dag dus goed toeven bij SDZZ.

Er zijn nog mogelijkheden om dit jaar weer een kraam huren, hiervoor kun je contact opnemen met bazaar@sdzz.nl. De huur van één kraam bedraagt 17,50 euro inclusief dekzeil. Dit bedrag moet bij inschrijving worden overgemaakt op bankrekening: IBAN: NL65RABO 037.48.35.306 t.n.v. SDZZ Zevenaar onder vermelding van jouw naam (overeenkomstig met de opgave) en bazaar, of contant meesturen met jouw aanmelding.

Kerkdorp doet massaal mee aan Das Groessen Kwis

GROESSEN - De tweede editie van de De Das Groessen Kwis is bij voorbaat al een groot succes. Liefst 28 teams doen mee aan het dorpsevenement. Dat betekent in de praktijk dat er ruim vijfhonderd mensen op zaterdagavond 15 juni aan het ‘kwissen’ zijn. Met als inzet de titel ‘Knapste koppen van Groessen’.

Twee jaar geleden werd de eerste Das Groessen Kwis gehouden. Het Kindercomité had de primeur om in 2017 de wisselbeker in ontvangst te nemen. Iedereen kon zich inschrijven voor de Das Groessen Kwis. Daar werd ook dit keer massaal gebruik van gemaakt. Vrienden, familie, buurt, bekenden, verenigingen. De teams zijn divers en groot. Een enkel team heeft al laten weten zich met meer dan veertig mensen (!) over het kwisboek te gaan buigen.

De Das Groessen Kwis speelt zich allemaal af op twee avonden af. Op zaterdagavond 15 juni worden de ‘kwisboeken’ uitgedeeld waarmee de deelnemende teams een avond lang aan de slag gaan. Dat gebeurt op een zelfgekozen locatie in of buiten het dorp. Om 23.30 uur moet alles weer worden ingeleverd en is het tijd voor een ‘afterkwisborrel’. Precies twee weken later - op zaterdag 29 juni - vindt tijdens een feestavond bij Zaal Gieling de prijsuitreiking plaats.
De kwis bestaat voor een deel uit algemene vragen en voor een deel uit Groessense weetjes, kiekjes, sport, muziek en nog veel meer. Uiteenlopende Groessense en niet Groessense onderwerpen komen voorbij. Heel bijzonder zijn de praktische en algemene opdrachten waarvoor de deelnemers echt het dorp in moeten. De kwis bevat serieus denkwerk, maar ook veel humor.

Plogging, overgewaaid vanuit Zweden...

ZEVENAAR - Na het geweldige succes van afgelopen jaar, zal op zaterdag 22 juni de tweede editie plaatsvinden van de Ploggingrun, georganiseerd door loopgroep FroS en Stichting GoClean de Liemers.

Wat is Ploggen? Tijdens het hardlopen zwerfafval opruimen. Ploggen is 'overgewaaid' uit Zweden en een samenvoegsel van het Zweedse woord 'Plocka up' (oprapen) en jogging. Plogging is goed voor het milieu maar ook voor de conditie. Iedereen kan meedoen, jong, oud en rolstoelgebonden. Naast de hardlooproutes hebben we tevens wandelroutes, aparte routes voor kinderen en routes voor rolstoelgebruikers.

Start en finish van de run zullen in het Horsterpark bij het theepaviljoen zijn. De aanvangstijd is 10.00 uur. Er zijn in totaal 11 routes, variërend tussen de 1.8 en 10 kilometer. Voor ieder wat wils. Deelnemers die inschrijven op de langere afstanden worden met auto's vanuit het Horsterpark naar het vertrekpunt gebracht. De gemeente Zevenaar voelt zich ook verbonden met dit onderwerp en als try-out zullen er dit jaar tevens 2 routes van deze gemeente naar het Horsterpark lopen.

Handschoenen, hesjes, vuilniszakken en Wimmers wordt geregeld vanuit de organisatie. "De wandelaars vragen wij het zwerfafval op de route te registreren door middel van een foto. Wilt u hiervoor thuis de Litterati App installeren op uw smartphone en deze opgeladen meenemen. Bij aanmelding ontvangt u van ons een korte instructie hierover.

Vragen via info@goclean-deliemers.nl. Aanmelden kan via de link op website https://frosinfo.wordpress.com.

Senioren delen massaal foto's via WhatsApp Voor ouderen is wifi op vakantie onmisbaar

ARNHEM - De smartphone zal de komende vakantieperiode dan ook bij veel vakantiegangers weer mee in de reistas gaan. Om contact met het thuisfront te onderhouden, de route te plannen, nieuws en het weer te volgen en natuurlijk ook om foto's te maken.Voor het delen van foto's en alle andere online activiteiten is internettoegang natuurlijk essentieel. En voor vele senioren betekent dit dat zij gebruikmaken van de (gratis) wifi van het hotel, huisje of camping. Databundels, ook al zijn ze tegenwoordig wel over de grens te gebruiken, zijn namelijk niet onbeperkt beschikbaar. Internetten wordt dan toch al snel een dure zaak. Wifi wordt daarom steeds meer een voorwaarde bij het boeken van accommodaties.

Buitenshuis is wifi echter vaak niet (goed) beveiligd of zelfs openbaar. Het is dus van belang om bewust te zijn van de risico's van wifi op vakantie. Zo is het prima om via de gratis wifi het nieuws of een tv-programma te bekijken, maar internetbankieren kun je beter via de eigen databundel doen.

Hulp nodig bij gebruik van wifi, de smartphone of WhatsApp? U bent welkom bij de SeniorWeb Leslocatie Mediatrefpunt Arnhem-Zuid, Driemondplein 1, Arnhem (www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl). Geduldige vrijwilligers, zelf ook senioren, staan klaar om te helpen bij alle vragen over wifi, de smartphone, tablet of computer, WhatsApp en nog veel meer.

Zilver voor Aldo-meisje

Robin Giezen. (foto: iI. Wit)

WESTERVOORT - Zaterdag 25 mei vond in Winterswijk de finale van het damesturnen in de zesde divisie plaats.

Aan de wedstrijden deden de beste turnsters mee uit de rayons De Graafschap, de Achterhoek, de Hanzestreek en de Liemers. Van Aldo deden hier acht meisjes aan mee.

In de eerste wedstrijdronde turnden de instappers en de pupillen 1. Heel spannend, want voor deze meisjes was het allemaal het eerste jaar dat zij wedstrijden turnden. Bij de instappers kwam Robin Giezen op het podium. Zij haalde met 54.575 punten de zilveren medaille met maar 0.1 punt verschil met de nummer 1. Emma van Blijderveen eindigde op plaats 5 en Xayenne Smits op plaats 15. Lotte van Raalte werd 15e bij pupillen 1.

In de tweede ronde turnden bij jeugd 1 Gilana Spronk en Marit Böhmer. Gilana eindigde op plaats 23 en Marit op plaats 18. In de derde en laatste ronde turnde Maartje Rondon bij pupillen 2 en Mara Tacke bij jeugd 2. Maartje eindigde op plaats 11 en Mara op plaats 7.

Meer dan honderd deelnemers bij Life-Line-Trainingen

Veel belangstelling voor reanimatie workshops tijdens Somertijd Reanimatiedag. (foto: Mike Lehnkering) Mike Lehnkering

ZEVENAAR - 126 mensen hebben de basis van het reanimeren geleerd bij Life-Line-Trainingen op zaterdag 25 mei. Tijdens workshops van een uur konden de deelnemers zelf op een reanimatiepop oefenen en leren hoe je een AED bedient.

De workshops werden in Zevenaar meerdere keren gegeven die dag en er was veel belangstelling. Het initiatief voor deze dag kwam van Radio 10 dj Rob van Someren die de landelijke Somertijd Reanimatiedag heeft bedacht. Deelnemers reageerden enthousiast op de workshops bij Life-Line-Trainingen. Voor veel van hen was het de eerste keer dat ze konden oefenen met reanimeren en de AED. 'Ik wilde al heel lang leren reanimeren. De workshop werd met enthousiasme en humor gebracht. Hierdoor weet ik zeker dat ik durf. Ik heb mij direct ingeschreven voor een cursus', aldus een van de deelnemers.

Mike Lehnkering, eigenaar van Life-Line-Trainingenover deze dag: ‘Het was een geslaagde dag. Life-Line-Trainingen zet zich onder andere in om Zevenaar en omgeving hartveilig te maken. Deze dag helpt hier zeker aan mee. We hebben vandaag veel mensen kunnen vertellen hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren en wat je zelf kan doen om jou straat hartveilig te maken.’

Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 werd georganiseerd. Op 20 locaties in het hele land was iedereen welkom om gratis de basis van reanimatie te leren. Dit onder het motto: ‘Door een uur te geven red je een leven’.

GSV'38 veteranen scoren 600 euro voor MLD-stichting

Spelersgroep zaalteam en mevrouw Steins van MLD stichting. (foto: Martin Spronk)

REGIO - Afgelopen zaterdag heeft het zaterdag zaalteam van GSV38 het bij elkaar gespeelde bedrag van dit seizoen overgedragen aan het goede doel.

Zoals bekend speelt dit team ieder jaar voor een goed doel en wordt per doelpunt tien cent ingehouden. Dit seizoen was de beurt aan de Maag Lever Darmstichting doordat deze organisatie onder andere vaart zet achter bevolkingsonderzoeken darmkanker waar je als 55-plusser gebruik van kunt (moet) maken. Jan Loman van drukkerij All Sign wist weer een mooi bord beschikbaar te stellen en mevrouw Steins kwam als contactpersoon MLD stichting speciaal uit Zevenaar om de cheque in ontvangst te nemen. Van de spelersgroep kreeg ze een dik verdiende bos bloemen en een luid applaus als dank voor haar vertegenwoordiging voor de MLD stichting.

Mila Hesseling regiokampioen 6e divisie

LOBITH - Afgelopen zaterdag 25 mei turnden de turnsters van Lios Lobith de finale van de zesde divisie in Winterswijk.

De instappers mochten meteen de eerste ronde turnen. Alle vier de meiden hebben goed hun best gedaan. Vooral de balkoefeningen waren van een hoog niveau! Helaas sprong Tess op vloer de halve draai de verkeerde kant terug en wist hierdoor net geen medaille te behalen. Imke Winters werd 22e, Ivana Goris 20e, Tess L'ami 6e en Mila Hesseling 1e. Mila mocht een gouden medaille in ontvangst nemen en mag zich een jaar lang regiokampioen noemen.Mirthe Stuijt kwam in de derde ronde bij de pupillen 2 meisjes in actie. Ze turnde een goede wedstrijd. De balk was net iets te smal en hierop moest zij een val incasseren, maar turnde de andere toestellen heel netjes. Mirthe werd totaal 5e. Binnen Lios zijn ze trots op deze prestaties van de turnsters.

Lezing over weidevogels en meer

SPIJK - De Vogelvrienden Tuindorp organiseert weer een lezing. Deze keer is het I.V.N. (Vereniging Natuur en Milieueducatie uit Zevenaar) uitgenodigd en komt vertellen over weidevogels.

De naam weidevogel is geen officiële term binnen de classificatie of taxonomie. Het is een groep vogels die in uitgestrekte graslanden broedt, dit kunnen zangvogel, eenden en wadvogels zijn. Bekende soorten zijn onder andere de kieviet , kemphaan maar ook de slobeend en de kwartel koning. Dit is nog maar een kleine greep van alle soorten weidevogels die er zijn.

Het gaat niet goed met de weidevogels, sommige soorten worden met uitsterven bedreigd. De vrijwilligers van het I.V.N. zijn met name in het voorjaar druk in de weer om de nesten van de weidevogels te beschermen. Op welke manier ze de nesten beschermen en wat we er zelf aan kunnen doen zal aanbod komen. "Is uw interesse gewekt? De lezing wordt gehouden op 19 juni om 20.00 uur, iedereen is welkom in het dorpshuis De Spieker aan de Willibrordusweg 1-A, in Spijk. Entree voor niet-leden van de Vogelvrienden Tuindorp bedraagt 2,50 euro, dit komt tegoeden aan het I.V.N.

Open weekend Houtenbeeldenatelier Will Schropp

DUIVEN - Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is het houtenbeeldenatelier op Rijksweg 62 in Duiven weer open van 11 – 17 uur.

Een aantal beelden stond afgelopen weken nog tussen de bloeiende tulpen op De Keukenhof. De groene omgeving in de beeldentuin bij het atelier is echter zeker zo mooi. Tientallen tuinbeelden staan er tussen de bloeiende planten. Binnen zijn weer meer dan 150 beelden te zien van allerlei Nederlandse houtsoorten, waaronder taxus en apenboom. Ook staat er een collectie beelden van zwart oereik van duizenden jaren oud. Na het open weekeinde gaat het werk naar tentoonstellingen in Duitsland en België. (www.houtenbeelden.nl).

Zonnebloem Duiven-Loo kijkt terug op geslaagde boottocht

Gasten en vrijwilligers genietend van de boottocht (foto:W. van Wijk) W. van Wijk

DUIVEN - Op woensdag 22 mei was het zover, de deelnemers van de Zonnebloem afdeling Duiven-Loo gingen samen met vele andere ouderen uit de gemeente Duiven en een aantal deelnemers van de afdeling Doesburg met een boot de Rijn en IJssel op.

Door een extra financiële bijdrage vanuit het ING-fonds 'Help Nederland Vooruit' en de inzet van de vrijwilligers was het mogelijk om de tocht voor een zeer betaalbare prijs aan te bieden. Het overgrote deel van de belangstellenden werden vanuit de opstapplaatsen in Loo en Duiven per bus naar de boot in Arnhem gebracht. Tegen 11.00 uur was iedereen gearriveerd aan de Praets in Arnhem en werden de gasten door de kapitein en de zeventien vrijwilligers ontvangen.

Gasten en vrijwilligers genietend van de boottocht. (foto:W. van Wijk) W. van Wijk

Iets na elven werd koers gezet richting de IJssel. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie werd door de kapitein verteld waar we langs kwamen, werd er lekker bijgekletst en genoten van het Hollandse lied. Na een overheerlijke lunch, geserveerd door onze vrijwilligers kon er ook van een heerlijk zonnetje genoten worden op het dek. Iets na enen werd de terugreis ingezet nadat we de dode arm van de IJssel bij De Steeg hadden bezocht. Tegen half 3 werd weer aangelegd in Arnhem en kon iedereen weer naar huis gebracht worden. Een dagtocht waar iedereen van genoten heeft, waarin het samenzijn van de ouderen voorop stond.

Muziekschool: muzieklessen, cursussen, projecten en workshops

ZEVENAAR - Muziek maken geeft veel voldoening, ontspanning en plezier. En is natuurlijk een mooie manier om je dagelijkse zaken even te vergeten. Je kunt alleen muziek maken of in een groep. Zo kun je samen toewerken naar een concert of presentatie. Dat is altijd een leuke en spannende tijd.

Kunstwerk! Muziekschool biedt allerlei mogelijkheden om je als muzikant te ontwikkelen. We verzorgen muzieklessen, cursussen, projecten en workshops. Hiervoor wordt de muziekschool gesubsidieerd door de gemeenten Zevenaar, Duiven en Montferland.

Muziekles voor kinderen en jongeren

Je kunt al op heel jonge leeftijd beginnen met muziek. Bij de cursussen 'Muziek op schoot' en 'De Muziekspeeltuin' kunnen kinderen genieten van het samen muziek maken.
Vanaf 6 jaar stroom je door naar de cursus 'Spelen met muziek' en ontwikkel je je verder voor het bespelen van een instrument. Vanaf 8 jaar kun je bij ons terecht voor muzieklessen op verschillende instrumenten, zowel individueel als in een groepje met 2 of 3 kinderen.

Wij bieden de volgende instrumenten aan:

* Akoestische gitaar * Basgitaar

* Blokfluit * Bugel

* Cello * Cornet

* Drums * Dwarsfluit

* Elektrische gitaar * Hoorn

* Keyboard * Klarinet

* Panfluit * Piano

* Saxofoon * Slagwerk

* Trombone * Trompet

* Tuba * Viool

* Zang

En muziek maken in grotere groepen?Dat kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld in een popband, een zangkoor, een gitaargroep of bij het Liemers Jeugdorkest. We beschikken over een enthousiast team aan vakkundige docenten dat je graag wil helpen bij je muziekwensen.

Muziekles voor volwassenen

Misschien heb je als kind jarenlang een muziekinstrument gespeeld en wil je het weer oppakken. Maar ook als je nog nooit een instrument hebt aangeraakt: voor alle volwassenen, beginnend of gevorderd, heeft Kunstwerk! een passend aanbod. Zing mee bij één van onze zangcursussen of geef je op voor een gitaarcursus. Uiteraard is individueel les op de diverse instrumenten ook mogelijk.

Het cursusaanbod bruist van inspirerende en creatieve cursussen. Gedurende het schooljaar komen daar ook nieuwe cursussen bij. Bekijk ons actuele aanbod op www.liemerskunstwerk.nl.

Avondvierdaagse op Het Gelders Eiland

Wandelroute Aerdt. (foto: M. Heijltjes) M Heijltjes

REGIO - De 47e avondvierdaagse op het Gelders Eiland wordt dit jaar gelopen van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni. Deze A4daagse is over 5 dagen verspreid, zodat de deelnemers één avond naar keuze kunnen overslaan. De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 km.

Voorverkoop van de startkaarten vindt al plaats bij Coccie, Komstraat 9 in Lobith, Jumbo Tolkamer, Herac Supermarkt in Herwen en bij de heer Jan Verplanke, Schoolstraat 34 in Aerdt. Ook op de basisscholen op het Gelders Eiland kunnen de startkaarten in de voorverkoop worden gekocht. De prijs is dan 4,50 euro. Ook tijdens de eerste twee avonden kan men vanaf 17.30 uur ook startkaarten kopen. Verkoopprijs is dan 5,00 euro.

Op maandag tot en met donderdag wordt er vanaf 18.00 tot uiterlijk 18.30 uur gestart:. Startplaatsen: maandag vanaf De Pannerd in Pannerden, dinsdag vanuit café-restaurant Taveerne De Byland in Tolkamer, op woensdag vanaf dorpshuis De Spieker in Spijk en op donderdag bij dorpshuis Eensgezindheid in Aerdt

Op de laatste avond wordt gestart bij De Cluse in Herwen. De 10 km start dan om 18.00 uur, terwijl de 5 km-wandelaars pas om 19.00 uur kunnen starten. Rond 20.00 uur lopen de wandelaars vanaf het verzamelpunt gezamenlijk -muzikaal begeleid door muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen– de laatste meters (route optocht: Boswaaisestraat, Koevertseweg, Molenstraat, Keurbeek, Michaëlstraat richting eindpunt De Cluse).

Voor meer informatie- ook tijdens de vierdaagse - kan men terecht op www.a4daagsegelderseiland.nl en de facebook-pagina.

Elfde standwerkersconcours in Zevenaar

ZEVENAAR - Stichting Promotie Markt Zevenaar organiseert in samenwerking met de gemeente Zevenaar op vrijdag 14 juni voor de elfde keer een standwerkersconcours in het centrum van Zevenaar.

Circa 20 standwerkers strijden tijdens het concours om de Zevenaar Standwerkers trofee. De toppers van de Nederlandse standwerkers brengen op originele en ludieke wijze hun producten aan de man of vrouw. Het Zevenaarse standwerkersconcours begint om 12.30 uur. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemers op punten als welsprekendheid, overtuigingskracht en originaliteit. De prijsuitreiking is rond 20.00 uur in De Zaak, Raadhuisplein 14. Het standwerkersconcours is tot stand gekomen in samenwerking met de Marktkooplieden Zevenaar, Ondernemend Zevenaar en de gemeente Zevenaar.

Zomerbingo in De WijKern

DUIVEN - Iedere tweede dinsdagmiddag van de maand is er een gezellige bingo met leuke prijzen in De WijKern.

De eerstvolgende bingo is op dinsdagmiddag 11 juni van 14.00 – 16.00 uur. De bingo's gaan in de zomermaanden juni, juli en augustus gewoon door! De entree voor de bingo is vrij. Een bingokaart kost vijf euro en consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Haverkamp: 06 34329870. Voor meer informatie over De WijKern: www.dewijkern.nl.

Roofvogeldemonstratie in centrum Duiven

(foto: Image and More fotografie) Foto: Image and More fotografie

DUIVEN - Zaterdag 22 juni verzorgt De Valkenhof uit Aalten roofvogeldemonstraties op het grasveld naast het Horecaplein. Tijdens de demo vertellen zij alles over de valkerij en de training van hun roofvogels.

Tijdens de demonstraties vliegen ze met verschillende soorten vogels, ze zullen tien verschillende vogels meenemen. Er zal gevlogen worden met valken, buizerds, uilen, arenden en gieren. Een ervaring die u een keer meegemaakt moet hebben. Vriendelijk verzoek om geen honden mee te nemen, omdat dit bij sommige vogels veel stress veroorzaakt.

Tijdstippen

1. 14.00 uur - 14.30 uur

2. 15.00 uur - 15.30 uur

3. 16.00 uur - 16.30 uur

Vooraf en na de demonstraties is er gelegenheid om vragen te stellen en de vogels van dichtbij te bewonderen.