GN Arnhem

2 juni 2018

GN Arnhem 2 juni 2018


Gelrepashouders gratis naar Eusebiuskerk

ARNHEM - Voor GelrePashouders is er van april tot november 2018 een speciale actie in de Eusebiuskerk. Op vertoon van de pas en tegen inlevering van een coupon (coupon 50 voor volwassenen en coupon 49 voor kinderen tot 17 jaar) krijgen GelrePashouders gratis toegang tot de Kerkzaal en de panoramalift.De Eusebiuskerk hoopt daarbij de minima van Arnhem en omgeving een hart onder de riem te steken door middel van een leuk uitje.

Met een bezoek aan de kerk krijgen zij toegang tot de panoramalift met belvedère en de glazen balkons. Ook de Kerkzaal opent zijn deuren voor de GelrePashouders. Naast de spannende grafkelders zijn ook het originele harnas van de hertog van Gelre en zijn praalgraf te zien in de Kerkzaal. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen hier in de voetsporen treden van het verloren hertogdom Gelre met een speurtocht. Voor de jongere kinderen is er ook een speurtocht die inspeelt op de beleving van de beelden van de Eusebiuskerk. Tevens is er vanaf mei de tentoonstelling 'Vier kerken, één verhaal', naar de televisieserie van Ridders van Gelre met ridder René en ridder Bas, die op zoek gaan naar de geschiedenis van het hertogdom Gelderland. In de zomermaanden is de luchtboogbeelden expositie opnieuw te zien. De luchtboogbeelden, die normaal meters hoog staan, zijn dan zichtbaar in de Kerkzaal. De luchtboogbeelden hebben verschillende thema's; dieren, engelen en apostelen.
Meer informatie staat op www.eusebius.nl.

Zet Gelderland op de kaart tijdens de Buitenspeeldag!

REGIO - Jantje Beton en Nickelodeon willen van Nederland één grote speelplek maken. Op woensdag 13 juni staat de elfde Buitenspeeldag voor de deur. In het hele land hebben al meer dan 605 scholen, bedrijven, buurtverenigingen, ouders, gemeenten en kinderen een activiteit aangemeld.

Ook in de Gelderland wordt op 13 juni volop buiten gespeeld! In de provincie zijn al 85 activiteiten. Maar dat moeten er nog veel meer worden! Help mee deze elfde editie tot een nog groter succes te maken. Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl.

Buitenspeeldag in Gelderland

In Gelderland worden al 85 activiteiten georganiseerd. In Hengelo gaan kinderen spelen op het pontje, waterdiertjes vangen of spelen met de waterbaan! Daarnaast is in Harderwijk een Jenga-spel in het groot, maar je kan ook touwtrekken en springen op een springkussen. Dat zijn maar twee van de vele leuke activiteiten die georganiseerd worden in Gelderland.

Buitenspelen het allerleukste!

Al veel activiteiten zijn aangemeld maar dat moeten er nog veel meer worden. Want buitenspelen is vandaag de dag nog steeds niet vanzelfsprekend. Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen. Ondanks dat zij aangeven zich vrolijk en blij te voelen nadat zij een tijdje buiten hebben gespeeld (75 procent). Daarnaast geven kinderen aan dat zij buitenspelen één van de leukste vrijetijdsbestedingen vinden, maar toch vaker binnen dan buiten spelen. Genoeg reden om daar wat aan te doen! Organiseer daarom een Buitenspeeldag!

Organiseer een Buitenspeeldag!

Zet je straat af en organiseer samen met kinderen een knikkertoernooi, tover de straat om tot een hindernisbaan, bouw hutten of ga stoepranden. Van grote tot kleine spelletjes en van knutselen tot hinkelen. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen kan meedoen. Meld nu je Buitenspeeldag aan en ontvang een gratis 'Stop nooit met spelen' spandoek! Aanmelden kan tot 13 juni via www.buitenspeeldag.nl.

Max Odarty spreekt zijn enthousiasme graag uit in Hét GemeenteNieuws; 'You gotta dance man!'

ARNHEM – Wil je leren dansen zoals op tv te zien is bij 'Time to dance' van RTL4? Meld je dan aan bij MaxStudios voor een gratis proefles. MaxStudios mag de titel 'Beste dansschool van Gelderland' dragen en dingt momenteel zelfs mee naar de titel 'Beste dansschool van Nederland'!

Van allerlei stijlen breakdance tot afrodance en van hiphop tot modern; je leert het bij MaxStudios. Grondlegger van deze succesvolle dansschool met vestigingen in Arnhem, Nijmegen en Wageningen, is Max Odarty. Max werd ooit 'aangestoken' door zijn broer Markus. Van hem leerde Max de eerste moves van wat toen nog Electric Boogie werd genoemd, tegenwoordig beter bekend als Popping. Toen was Max niet meer te stoppen! Nog geregeld laat hij zich in Amerika bijscholen in de dance-scene. 'Dans is energie, emotie, creativiteit en passie. Ik wil iets losmaken bij mensen, zodat iedereen gaat dansen!', zegt hij enthousiast. 'Daarom bieden we natuurlijk een gratis proefles aan'. Max is niet alleen enthousiast over dansen, maar ook over Hét GemeenteNieuws: 'Ik hoor het altijd terug van mensen, als we in Hét GemeenteNieuws iets onder de aandacht hebben gebracht. Zoals onze workshops door bekende dansers en choreografen zoals Daniel Jerome en Timor Steffens. Nu staat Gianinni gepland in de Arnhemse vestiging aan de Burgemeester Matsersingel 200, op 2 juni om 13.30 uur. Gianinni werkt onder andere met sterren zoals Lady Gaga en Rihanna, dat wil je niet missen! Kijk op www.maxstudios.nl en bemachtig nog snel een kaartje'. (Let op: via de GelrePas kun je ook bij MaxStudios lessen volgen).

Jubileumconcert Capella Eusebiana

Koor Capella Eusebiana in Martinuskerk (foto: Robin Zeilmaker)

ARNHEM - Capella Eusebiana is vijf jaar geleden door kerkmusicus Marcus Bergink en enkele vrouwen opgericht als vrouwenschola om de vieringen in de Martinuskerk aan de Steenstraat 7 in Arnhem op te luisteren met gregoriaanse gezangen.

Sindsdien zingt het koor elke tweede zondag van de maand en op hoogtijdagen in de Martinuskerk. Al onder Marcus Bergink werd het repertoire uitgebreid met twee- en driestemmige missen en motetten. Sinds 2016 staat het koor onder leiding van musicus Alexander Saladin, Marcus Bergink is nog steeds de vaste organist van Capella Eusebiana.


Het koor is inmiddels flink gegroeid en momenteel bestaat het uit vijftien vaste zangeressen. Voor speciale projecten, zoals met kerstmis en pasen, worden extra sopranen en alten en soms ook tenoren en bassen uitgenodigd. Het repertoire van Capella Eusebiana groeit gestaag. Het omvat werken uit de middeleeuwse eenstemmigheid via de klassieke vocaalpolyfonie tot aan moderne meesters.

Op 24 juni viert Capella Eusebiana haar jubileum met een koor- en orgelconcert. Op het programma staan werken uit ons gevarieerde repertoire: Gregoriaans, Hildegard von Bingen, C. Franck, J. Rheinberger, J.Tavener en H. Andriessen en nog meer. Het concert begint om 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte voor Inloophuis Sint-Marten/Klarendal. Na het concert is er een gezellig samenzijn in de Martinuszaal naast de kerk.

Open week bij KWA, vereniging voor vrijetijdskunstenaars

ARNHEM - De KWA is een vereniging met ruim 270 leden uit Arnhem en wijde omgeving. De leden ontplooien van september tot en met juni hun creatieve talenten onder deskundige en bezielende leiding van acht docentkunstenaars.

De KWA kent een breed aanbod: tekenen, schilderen met aquarel, acryl- of olieverf, tekenen en schilderen naar model, grafiek, keramiek, beeldhouwen en boetseren. Iedereen, van beginner tot vergevorderde vrijetijdskunstenaar, volgt zijn of haar eigen belangstelling en tempo. In tegenstelling tot reguliere cursussen kan meerdere keren per week aan een activiteit naar keuze worden deelgenomen. Ook is het mogelijk eerst voor een maand proeflid te worden. Gelrepas-houders krijgen korting op het jaarlidmaatschap. Ook worden er korte cursussen georganiseerd, van vijf of acht lessen; deze zijn ook voor niet-leden toegankelijk. Het hele aanbod staat op de website www.vrijetijdkunstenaars.nl.

De KWA bestaat al bijna vijftig jaar en is eigenaar van een voormalig schoolgebouw aan de Kemperbergerweg 813 in Arnhem, met binnentuin en eigen parkeergelegenheid; naast het Pannenkoekenrestaurant op de kruising Kemperbergerweg en Koningsweg.

De KWA organiseert weer haar 'open week' van maandag 4 - vrijdag 8 juni. Iedereen die creatief bezig wil zijn, kan dan zonder afspraak binnenlopen.

Gezocht: Saxofonisten voor Saxperiment Stroomopwaarts! tijdens het 3 Oever Festival

(Afbeelding: Els Matthijssen)

REGIO - Van 14 -16 september wordt in de Gelderse Poort het 3 Oever Festival 2018 gehouden. Het vindt plaats rond de Kop van Pannerden op en rond de drie oevers van Gendt, Pannerden/Lobith en Millingen/Kekerdom.

Speciaal voor deze gelegenheid schrijft de Nijmeegse componist Jos Engelhard een symfonisch stuk, geïnspireerd op de rivier, voor minimaal 12, maximaal 72 saxofoons. Dit stuk duurt circa 20 minuten en wordt tijdens het festival een aantal keren uitgevoerd. "We zoeken saxofonisten! Speel je saxofoon en vind je het leuk om hieraan mee te werken? Sluit je dan aan bij dit tijdelijke saxofoonensemble. Alle saxofoons zijn welkom (en nodig) van tubax tot en met sopranino! Voorwaarde is dat je muziek leest en een redelijk niveau hebt. Er zijn makkelijkere en moeilijkere partijen, dus amateurs en professionals zijn welkom. Om deel te nemen vul je het formulier in op de website www.3oeverfestival.nl."

Dit unieke stuk in deze unieke bezetting wordt tijdens het festival een aantal keer uitgevoerd. "Je krijgt van ons een bevestiging van je inschrijving en natuurlijk houden we je op de hoogte van alles wat met het Saxperiment te maken heeft. Dus wil jij ook eeuwig roem en contact met saxgenoten, deel zijn van het 3 Oever Festival 2018 en gratis toegang tot de Jazz boot. Blaas mee! Stoomopwaarts! Voor meer info bezoek www.3oeverfestival.nl of bel met 06 54344499 (Stefan)."

Je hebt zelf de keuze!

(foto: Kiekfoto Rob de Joode)

ARNHEM - Stel, je geliefde/dierbare is overleden en je gaat in shock de papieren checken. Dan vind je papieren van een uitvaartverzekering en op de polis staat meestal een telefoonnummer met de melding "Bel dit nummer om een overlijden te melden." Wat doe jij dan? Bel je dan dit nummer of ga je zelf nadenken?

90 procent van de mensen blijkt automatisch het nummer van de verzekeraar te bellen, simpelweg omdat het daar staat. En natuurlijk wil de verzekeraar maar al te graag de uitvaart voor je verzorgen. Zij beweren zelfs dat je anders het 'inkoopvoordeel' kwijtraakt. Maar dat is niet zo, je bent zeker niet duurder uit bij een zelfstandige uitvaartondernemer.

Een uitvaartverzekering keert uit wanneer men overlijdt. Of je nu een kapitaal- of naturaverzekering hebt, dat maakt niet uit. Dus ook bij een dienstenpakket zoals in de naturaverzekering wordt een geldbedrag uitgekeerd. Ongeacht door wie je de uitvaart laat verzorgen. Want de uitvaart van je dierbare is een gebeurtenis die je nooit meer over kunt doen. Dus niet zomaar klakkeloos bellen, maar bedenk vooral wat jezelf wilt.

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget biedt Johan Uitvaartzorg u een uitvaartpakket aan voor 2500 euro.

Bel voor meer informatie naar 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. Of kijk op www.johanuitvaartzorg.nl.

Wat is jouw Slaap-DNA®? Slaaptestweken bij Morgana Damminga

ARNHEM - Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® tijdens de slaaptestweken van Morgana Damminga én profiteer van fikse kortingen.

Wat is jouw Slaap-DNA®? Slaapspecialist Morgana Damminga is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de unieke slaaptest en de resultaten van 300.000 mensen die deze slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana Damminga mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het hypermoderne testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht. Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget, stellen wij het bed samen dat bij jou past. Ontdek jouw bed, ingesteld op jouw eigen lichaamspro?el! Wacht niet te lang, want tijdens de slaaptestweken slaap je extra voordelig met een stapelkorting die oploopt per product. Hoe completer je oplossing; hoe meer korting!

Winterdekbed laten reinigen?
Ook voor het laten reinigen van je dekbed ben je bij Morgana Damminga op het juiste adres.
Laat je dekbed professioneel reinigen vanaf 18,50 euro. Voor 11:00 gebracht dezelfde dag klaar!

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Woonboulevard Arnhem; www.damminga.nl; 026 4425108.

Poeh, poeh, dat was me even een klus!

ARNHEM - Acht weken lang, zeven dagen in de week is er hard gewerkt om de deuren van Eyewatch Optiek te kunnen openen en de deuren van Go Optiek te sluiten. Maar het is gelukt.


Hoe strak schema je van te voren maakt, er zit altijd wel iets tegen wat weer extra tijd kost. Uiteindelijk is het wel gelukt om de deuren op 1 mei te kunnen openen. Een mooie winkel met veel ruimte en een warme uitstraling is het resultaat. Ook de collectie is vernieuwd. Bestaande merken zijn aangevuld en nieuwe merken zoals bijvoorbeeld Bloomdale, State of art en Swarovski zijn toegevoegd. In de toekomst wordt het assortiment ook nog eens uitgebreid met horloges.

Een officiële opening is er nog niet geweest, aangezien er nog volop wordt gebouwd op het winkelcentrum. Hopelijk is het winkelcentrum medio september helemaal klaar. Van Go optiek en andere panden mag dan letterlijk weinig tot niets over zijn, de ondernemers op het plein hebben er allen hinder van dat men toch het winkelcentrum een beetje mijdt tijdens de verbouwing.
Als je komt aanrijden zie je sloopwerkzaamheden, waardoor mensen kunnen afhaken om bij onze winkels te komen. Wij willen graag de wijkbewoners opmerkzaam maken dat we er nog zijn!

Eyewatch Optiek, Op het Toneel 5, 026 3272353, winkelcentrum Rijkerswoerd.
Ook te volgen via Facebookpagina: Eyewatch Optiek Arnhem

Vierdaagse-vrijwilligers gezocht!

Wandelvereniging Magnus (foto: Jan Polman)

REGIO - De Nijmeegse Vierdaagse komt er aan en Wandelvereniging Magnus is drukdoende met de organisatie daarvan. Tijdens deze week verblijven wij met een groep wandelaars in ontmoetingscentrum De Kloosterhof in Weurt.

Wandelvereniging Magnus is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers of stagiaires vanaf zestien jaar die het leuk vinden om onze wandelaars te vertroetelen en in de watten te leggen.

Voor op de route zijn wij op zoek naar verzorgers je gaat vroeg op pad in een gezellig team om je positie in te nemen langs de route. Je bouwt daar met elkaar een verzorgingspost op en als de wandelaars arriveren ben jij een soort gastheer of gastvrouw. Dat betekent lunchpakketten uitreiken, dranken inschenken en dergelijke. Voor op de locatie: klaar maken van lunchpakketten, keuken werkzaamheden, helpen bij het buffet tijdens de warme maaltijd of barwerkzaamheden.

"Ben jij de persoon die in teamverband kan werken, enthousiast is, geen ochtend humeur heeft, beschikt over enige pit dan ben je van harte welkom. In verband met de teambuilding die in zo’n week ontstaat, geven wij de voorkeur aan personen die alle 4 de wandeldagen inzetbaar zijn.

Kom je van buiten Nijmegen dan bestaat de mogelijkheid om bij ons gratis te overnachten en uiteraard is ontbijt en de warme maaltijd ook gratis! Ons motto is: er met elkaar een gezellige en sfeervolle week van maken.

Heb je interesse of wil je meer weten over bovengenoemd vrijwilligerswerk neem dan gerust contact op met Vierdaagse coördinator Jan Polman 06 51757645 of stuur een mail naar: janpolman@planet.nl."

Harmonie-orkest processie Kevelaer

HUISSEN - Op donderdag 9 augustus vindt de bedevaart naar Kevelaer plaats. Ook dit jaar wil men weer een (harmonie) orkest samenstellen, dat zal bestaan uit leden van diverse verenigingen en andere muzikale liefhebbers.

"We doen een extra oproep voor alle muzikanten,klarinettisten, saxofonisten,trompettisten om zich op te geven, want bij deze groepen hebben we meestal een tekort en dat is jammer. Dit geldt ook voor de bespelers van de dwarsfluit en de hoorn en bas. Iedereen is welkom.

De repetities worden gehouden op maandag 30 juli en maandag 6 augustus in het Gemeenschapshuis in Huissen -Zand. De repetities beginnen om 19.30 uur. De muziekstukken zijn dit jaar weer gevarieerd. Voor elk wat wils. Naast de gebruikelijke kerkelijke liederen zijn er ook wat moderne nummers opgenomen. Dit afgewiseld met leuke marsen.

Het programma is wat beknopter dan voorgaande jaren en start later dan gebruikelijk. Dit jaar is er meer tijd de muzikale optredens gereserveerd. Tussen de tijden van muzikale medewerking door is er voldoende gelegenheid om een kijkje in Kevelaer te nemen.

De hoogmis is om 10.00 uur en het lof om 16.00 uur. We hopen dat dit voor meer muzikanten een stimulans is om mee te doen. Het is een leuke bezigheid, tevens heb je als muzikant een stukje opvulling in de vakantieperiode.

Op het einde van dag zal een mini-concert gegeven worden pittoreske kerkplein nabij de basiliek in Kevelaer. Het vervoer van en naar Kevelaer is per bus geregeld. Voor informatie kunt u terecht bij Theo Jansen 026 3252172 (jansweiss@me.com)."

Eerste oogst voor Voedselbank

de eerste oogst van 2018 voor de Voedselbank (foto: Stadslandbouw Mooieweg) Foto: Stadslandbouw Mooieweg. Foto: Stadslandbouw MooiewegFoto: Foto:

ARNHEM - Op woensdag 23 mei leverde Stadslandbouw Mooieweg haar eerste oogst aan de Voedselbank.

Medewerker Joop Toeter van Voedselbank Arnhem laadde met hulp van de Stadslandbouw-vrijwilligers liefst 42 kratten in zijn Voedselbank-bus. Met 64 stuks paksoy, 90 kroppen bladsla en 114 kroppen rode sla. Een prachtige eerste oogst, waar de Voedselbank erg blij mee was!
Stichting Stadslandbouw Mooieweg verbouwt groenten aan de Mooieweg 17. Het grootste deel wordt geleverd aan de Voedselbank. Een klein deel is voor de vrijwilligers zelf. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Meer info: slbmooieweg@gmail.com.

Inschrijving Zomerleesclubs Arnhem

ARNHEM - De komende zomer kunt u in Arnhem meedoen aan een speciale Zomer-leesclub, bedoeld voor mensen die in juli en augustus niet op vakantie zijn. In een Zomerleesclub lees je drie romans en je bespreekt ze aan de hand van leeswijzers met gespreksvragen.Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, is initiatiefnemer van dit culturele zomer-evenement. De kosten om mee te doen bedragen 16,00 euro per persoon.

Het thema is dit jaar 'Een reis door het leven', en de drie boeken die de leesclubs gaan lezen zijn: Je ziet mij nooit meer terug van Sonja Barend, de bestseller De acht bergen van Paolo Cognetti, en de boeiende roman De Heilige Rita van Tommy Wieringa.

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden bij Senia, via www.senia.nl; daar staat een linkje naar de pagina over de Zomerleesclubs. Mailen naar info@senia.nl kan ook.

Wandel Nijmeegse Vierdaagse voor de Parkinsonvereniging

Nijmeegse Vierdaagse 2017

NIJMEGEN - Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse kan men voor verschillende goede doelen lopen. De Parkinson Vereniging is hier een van.

"Wilt u iets betekenen voor de 50.000 mensen in Nederland die de ziekte van Parkinson of een Parkinsonisme hebben? En samen met anderen proberen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met parkinson(isme)? Stuur dan een e-mail naar jolanda@parkinson-vereniging.nl voor meer informatie. Bellen kan ook: 030 6561369. De Nijmeegse Vierdaagse start op dinsdag 17 juli."

Clubavond Storyville Jazzclub

ARNHEM - Op 15 juni presenteert de Storyville Jazzclub: de Royal Dutch Jazz Band. De band is opgericht in 2000 en is een professioneel jazzorkest dat zich primair richt op het bespelen van jazzclubs en -festivals. Daarnaast verzorgt het orkest theater-concerten en is het inzetbaar op publieks-evenementen.

De Royal Dutch Jazz Band bouwde een ijzersterke reputatie op, niet alleen in eigen land, maar vooral ook daarbuiten. Leider Hans Hooijmans selecteerde zijn bandleden zeer bewust op muzikale kwaliteiten en op creativiteit en inventiviteit. En boven alles op swing! Alle bandleden hebben een respectabele muzikale staat van dienst. Hun stijl kent invloeden uit alle facetten van het jazzspectrum. Een echt Nederlandse toptradband met een eigen geluid. Het belooft weer een topavond te worden. Kom luisteren naar dit bijzondere orkest. "We zijn geen besloten club: iedereen is welkom bij Kumpulan Bronbeek aan de Velperweg 147 in Arnhem van 20.00 - 23.00 uur." De toegang os voor leden gratis, niet-leden betalen tien euro.

Hout, gas, milieu en de toekomst

GENDT - Moderne houthaarden zijn vele malen schoner dan open haarden en stoten dus veel minder fijnstof uit. Ongeveer 14 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een met hout (ook pellets zijn gemaakt van hout) gestookte installatie. De verwachting is dat het aantal hou- en pelletkachels de komende jaren weer toeneemt. Met name omdat de aardgaskraan in Groningen wordt dichtgedraaid, met hout en pellets stoken goedkoop is, maar ook omdat hout een hernieuwbare grondstof is en past binnen het verlagen van wereldwijde CO2 uitstoot.

Het is daarom begrijpelijk dat mensen zich zorgen maken over de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Houtkachels verspreiden, net als het verkeer, fijnstof. Totaal +/- 1% van de fijnstof in onze lucht komt van houtstook en dit percentage kan ver omlaag. Open haarden en oudere houtkachels (van voor 2000) stoten veel uit. Nieuwe Eco haarden stoten minstens 97% minder uit dan open haarden en hebben een hoog rendement.

Naast een 'schoon' toestel is ook de manier van installeren (in onze regio is Home Garden Shop Gendt een erkend bedrijf), het stookhout, het juiste rookkanaal en de manier van stoken, bepalend voor de fijnstof uitstoot en mogelijke geur- en rook overlast.

Home Garden Shop Gendt doet mee aan de landelijke inruilactie van oude kachels/ open haarden voor nieuwe schone toestellen. Samen met de fabrikant geeft Home Garden Shop tot 350 euro terug voor de oude haard! Voor een pellethaard die voldoet aan de eisen en door een erkend lid van de SVG wordt geïnstalleerd kan een particulier minimaal 500 euro subsidie krijgen.

Er moeten strengere eisen gesteld worden. Open haarden, oude slecht onderhouden haarden en open buitenvuren zouden verboden moeten worden om de fijnstofoverlast tot een minimum te beperken. De Nederlandse overheid is momenteel aan het kijken hoe zij hiermee om moeten gaan in wet en regelgeving.

De komende 30 tot 40 jaar neemt gas nog altijd een belangrijke plaats in als het om verwarmen gaat. De regering wil huizen van het aardgasnetwerk afhalen en steeds minder nieuwbouwwoningen aangesloten hebben op het aardgas. Uit diverse rapporten blijkt dat het te kostbaar is voor bestaande bouw om af te gaan van het gas en anders / elektrisch te gaan verwarmen. Er in de toekomst helemaal niet genoeg groene stroom om altijd aan 8 miljoen huizen elektriciteit te leveren. Het Nederlandse elektrische net kan niet veel extra belast worden, dus elektrisch is eigenlijk (nog) geen oplossing. Er wordt dus druk gezocht naar oplossingen. Zo zien we ook ontwikkelingen op het gebied van biogas en waterstof. Er komt al steeds meer biogas beschikbaar. De ontwikkelingen om elektriciteit om te zetten in waterstof en waterstof naar methaangas krijgen steeds meer vorm en is misschien zelfs de toekomst. De hybride warmtepomp (combinatie gas en elektriciteit) en schone biomassa toestellen in combinatie met een warmtepomp lijken goede alternatieven.

In Groningen investeert Nederland 500 miljoen in een stikstofcentrale, om het buitenlandse gas de komende 30 jaar geschikt te maken voor het Nederlandse netwerk. Gelukkig stoppen we met gaswinning in Groningen. Je zal er maar wonen. Europa investeert de komende jaren veel geld in gasstook. Er zijn zelfs landen in Europa die subsidie geven op gasstook. Er zal ook steeds meer groen gas door onze leidingen stromen en daar zal nog meer in geïnvesteerd moeten worden. Met een gashaard in uw woonkamer kunt u behoorlijk besparen. U hoeft immers niet uw gehele woning op te warmen. Voor een nieuwbouwwoning zonder gas is een pellethaard (houtkorrels), of houthaard een mooi schoon alternatief. Laat u informeren door een erkende vakman die lid is van het SVG. In de regio Arnhem – Nijmegen is dit de Home Garden Shop uit Gendt.

Huren of kopen: twijfel je nog? Kom naar de SNS Themadag van huur naar koop

ARNHEM - Blijf je huren of is het juist nu de tijd om te kopen? Twijfel je daar wel 'ns over? Dan mag je onze Themadag van huur naar koop niet missen!

Loop binnen bij de themadag van huur naar koop. Kom op zaterdag 30 juni tussen 10.00 en 14.00 uur bij ons langs in de winkel. Dan leggen we je uit waarom het juist nu interessant kan zijn om te kopen. En kun je met al je vragen over het kopen van een huis terecht bij een van onze adviseurs.

Waarom kopen juist nu slim kan zijn? Bijvoorbeeld omdat de hypotheekrentes historisch laag zijn. Een goed moment dus om hiervan te profiteren. Ook zijn de huizenprijzen in veel regio's nog behoorlijk laag.

Een huis van jezelf

Nog een voordeel: een koophuis is van jezelf. Huren voelt toch een beetje alsof je iedere maand geld weggooit. Met een koophuis heb je vaak in dertig jaar de hypotheek afbetaald. En je kunt de hypotheekrente onder voorwaarden aftrekken van de belasting.

Benieuwd hoeveel hypotheek je kunt krijgen? We rekenen het graag voor je uit. Loop binnen op 30 juni. En stel ons je vragen. Kom je ook langs?

SNS Themadag van huur naar koop is zaterdag 30 juni, 10.00 - 14.00 uur; Kronenburgsingel 21-A, Arnhem.

Kom jij ook naar Zuid aan Zee?

Zuid aan Zee op Stadsboerderij de Korenmaat, augustus 2017 (foto: Zefanja Hoogers) Zefanja Hoogers

ARNHEM - In de laatste week van de zomervakantie wordt voor kinderen en jongeren in Arnhem-Zuid voor de derde keer een spannende vakantieweek georganiseerd, waar je samen met leeftijdgenoten en kunstenaars aan een bijzonder project werkt. De inschrijvingen voor deze vakantieweek op Stadsboerderij de Korenmaat zijn ondertussen geopend.

Kinderen uit groep 6 - 8 bouwen van 13 -17 augustus in één week tijd aan de stad van de toekomst. We laten ouders, buren en vrienden zien hoe volgens ons de toekomst eruitziet! Hoe gaan we met geld om in de toekomst? Wat eten mensen in de toekomst? Wat voor muziek wordt er gemaakt in de toekomst? En hoe? Samen denken we erover na en maken we een grote expositie op Stadsboerderij de Korenmaat; een poort naar de toekomst!

Zuid aan Zee op Stadsboerderij de Korenmaat, augustus 2017 (Foto: Zefanja Hoogers)

Zuid aan Zee XL

Bij Zuid aan Zee XL bouwen kids van 12 jaar en ouder van 10 - 12 augustus in 3 dagen tijd aan de stad van de toekomst. Timmeren, lassen, bling bling en graffiti – we gaan met van alles aan de slag om een spectaculair decor te bouwen waarmee we bezoekers een kijkje geven in de toekomst. Dit decor wordt in de week daarna gebruikt door de kinderen van Zuid aan Zee regular.

Aanmelden kan tot 30 juli via www.kinderenaanzee.nl. Heb je een Gelrepas? Dan is het gratis! Heb je geen GelrePas maar val je wel in de doelgroep? Dan nemen we contact met je op om te kijken naar de mogelijkheden.

Zuid aan Zee is een samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem, Kinderen aan Zee en het Jeugdcultuurfonds. Volg Zuid aan Zee via www.facebook.com/zuidaanzee.

Assortiment Jos Mom uitgebreid

HUISSEN - Bloemenkwekerij Jos Mom aan de Papesestraat 4a te Huissen heeft het assortiment fors uitgebreid met een fraaie collectie tweejarige en vaste planten. Naast de perk-, balkon- en terrasplanten, de geraniums, diverse kuipplanten en de geliefde sundaville vind je er nu onder andere ook lavendel XL, salvia, gypsophila, margriet, lupine en coreopsis (meisjesogen). Al deze planten hebben een flinke maat en worden geleverd in potmaat 4 of 5 liter. Alleen dit prachtige assortiment is al een (extra) ritje naar Jos Mom waard!

Maar daarmee is de assortimentsuitbreiding nog niet gedaan. Nu zijn er ook rozen in vele soorten en meerdere kleuren, waaronder ook heerlijk geurende. Struikrozen, klimrozen, trosrozen en rozen op stam, je vindt ze vanaf nu bij Jos Mom.

Hortensia's

Bekend is de jaarlijks terugkerende aanbieding in Hortensia's. Ook nu nog heeft Jos Mom er staan, waaronder een, niet bij iedereen bekende, topper de eikenbladhortensia (Hydrangea quercifolia). Deze plant heeft fraai donker, gekarteld blad en bloeit vaak wat eerder dan andere hortensia's. De bloemen verkleuren van groen naar donkerrood tijdens de bloei. De specifieke eikenbladhortensia Jos Mom is een specialiteit én eigen soort van de bloemenkwekerij.

Tips voor hortensiaverzorging

Een hortensia houdt van water. Zorg steeds dat hij voldoende vocht heeft. Voorkom dat de plant slap gaat hangen. Ook in de volle zon kun je water geven. Giet dan het water op de voet van de plant. Niet op blad of bloem anders loop je de kans dat de plant verbrandt.

Witte hortensia's kun je beter aanplanten in de schaduw of halfschaduw. Hortensia's van Jos Mom hoeven niet te worden gesnoeid. Wel is het aan te bevelen oude bloemen te verwijderen.

Hangplanten na vakantie

Hoe tref je je hangplanten aan bij terugkomst van vakantie? Water en voeding zijn het probleem. Bij Jos Mom vind je hangplanten in een speciale pot met waterreservoir. Een eventueel wateroverschot wordt in dat reservoir opgevangen en komt weer ter beschikking als de kluit te droog dreigt te worden. Ga je op vakantie, zet de pot in de schaduw, snoei langere takken terug tot zo'n 15 cm, maak de planten goed nat, geef voeding, giet het reservoir vol en je zult zien dat jouw hangplanten er ook bij thuiskomst nog fleurig bijstaan.

Voeding

Balkon-, terras-, kuip- en hangplanten hebben gedurende het jaar voeding nodig. Bij Jos Mom vind je meerdere soorten professionele plantenvoeding, ook soortspecifieke. Gebruik oplosbare voeding als de plant een vlot steuntje kan gebruiken. Er zijn echter ook Osmocote® korrels. Klompjes van de korrels stop je in de grond, bij voorkeur in het voorjaar. De coating van de korrels zorgt ervoor dat er gedurende het gehele seizoen steeds voldoende voeding vrijkomt om de plant in optimale conditie te houden. Vraag gerust om advies.

Bloemenkwekerij Jos Mom is gedurende het seizoen iedere dag, ook zon- en feestdagen, geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk op de website voor alle informatie: www.bloemenkwekerij-josmom.nl.

17 / 36

Garage Loeff al meer dan tien jaar een vertrouwd adres!

ARNHEM/ ELDEN – Bij garage Loeff voel je je als klant direct op je gemak door de sympathieke en oprechte behandeling die je ontvangt. Geen gladde praat door een man in pak; nee, de eigenaren Willy van Uum en Frans Stolsz zijn ook automonteurs die zich elk jaar bijscholen en over goede en gepaste verkoopadviezen beschikken.

Garage Loeff is specialist op het gebied van reparatie, onderhoud, APK en verkoop van tweedehandse scherp geprijsde occasions. Garage Loeff is een Bovag gecertificeerd bedrijf dat aan alle strenge eisen voldoet.
Bij Loeff staat persoonlijk aandacht en contact centraal. "Onze doelstelling is heel simpel", legt eigenaar Frans uit: "De klant moet met een goed gevoel onze werkplaats verlaten."

Aircocheck:
Wilt u weten hoe goed uw aircosysteem koelt? Laat nu uw aircocheck uitvoeren bij garage Loeff en voorkom nare luchtjes en dure reparaties! Zo blijft uw auto in topconditie en kunt u deze zomer comfortbel rijden.

Garage Loeff, Rijksweg-West 80, Elden (Arnhem); 026 3814561. Voor meer informatie of het aanbod van de occasions: www.garageloeff.nl.

Een nieuw gezicht bij Fiets Totaal Elden

ELDEN/ARNHEM – Wegens uitbreiding in de reparatieafdeling is er een nieuwe medewerker bij het team van Fiets Totaal Elden gekomen. Na ongeveer vier jaar actief te zijn geweest in diverse fietsenzaken is Mario vanaf 1 juni werkzaam bij Fiets totaal Elden.


Mario: "Ik ken Tom Jansen van de opleiding fietstechniek waar wij samen in de klas hebben gezeten. Dus Tom weet wat hij aan mij heeft en wat hij van mij kan verwachten. Ik kijk er naar uit omdat het een leerzame tijd gaat worden door de diversiteit in reparaties en de omgang met klanten. Dus ik ga deze nieuwe uitdaging met veel plezier aan!"


Complete servicebeurt voor uw ­fiets inclusief Zorgplan
Het hele jaar zorgeloos fietsen dankzij het Zorgplan. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent, en dat is zo ideaal. Één vaste prijs voor het totale onderhoud van uw fiets. Binnen dat Zorgplan valt een gratis jaarlijkse grote onderhoudsbeurt en het afstellen van remmen, ketting en versnellingen mag u in dat jaar zelfs onbeperkt gratis laten doen! Dit is inclusief reinigen en een poetsbeurt voor maar 60 euro per jaar. Voor een E-Bike is dit 66 euro per jaar. U regelt het bij Fiets Totaal Elden.

Fiets Totaal Elden; Klapstraat 45-a, Elden; 026 3831832 of 06 13326772; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Fiets Totaal Elden.

De Kapperie Kapsalon & Haarwerken stelt zich voor

(foto: Judith de Ryck First Performance)

ELDEN/ARNHEM - De salon 'De Kapperie Kapsalon & Haarwerken' Is sinds vorig jaar volledig verbouwd. De salon heeft niet alleen een luxe uitstraling gekregen maar er is nu ook plaats om samen met dochter 'Lidy' de salon te runnen. Zij doen dat met veel passie en plezier.

Monique is gespecialiseerd in het aanmeten van haarwerken. Er zijn verschillende oplossingen voor haarverlies. Bij alopecia en chemotherapie krijg je vaak te maken met haarverlies. Bij een gratis intakegesprek kan Monique hier alles over vertellen. Zo nodig kunnen wij ook aan huis of in het ziekenhuis komen.

Lidy is visagiste en topstyliste. Ze kan 'toveren' met haarkleur. Tevens verzorgt zij de make-up en kapsels van vele bruidjes. Ze is vrij recent vanuit haar styliste-opleiding in het vak gekomen en weet dus alles van de laatste haar- en modetrends.

Waarom kiezen voor de Kapperie? U krijgt een warme en persoonlijk aandacht omdat we de tijd voor iedereen nemen. Om zo een moment van onthaasting te creëren.
De Kapperie heeft een uitgebreid assortiment in behandelingen en producten van de Mediceuticals®. En ook hebben zij er zeer bewust gekozen voor de make-up producten van BeMineral. De salon is makkelijk toegankelijk, omdat zij op afspraak werken en de salon achter het huis gevestigd is met parkeergelegenheid op eigen terrein.

De Kapperie, Westeveldsestraat 40a, Arnhem (Elden); 026 3816082,
www.dekapperie.nl (haarwerken), www.kapsalon-dekapperie.nl (kapsalon).

De Eldense Draai

ELDEN/ARNHEM - Het is weer bijna vaderdag! Dat betekend dat ook de Eldense Draai weer in aantocht is. Op zondag 17 juni viert Elden weer het jaarlijkse terugkerende festijn. Ook dit jaar wordt er weer gerekend op een hoop toeschouwers die tijdens de wedstrijden kunnen aanschuiven op de diverse terrassen langs het parcours.

Er zullen op het dorpsplein diverse activiteiten voor kinderen te vinden zijn zoals een kinderkermis, Bungee trampoline en een oliebollenkraam, waar ook later op de middag bij café Ons Huis het feest zal losbarsten met live muziek met meerdere Nederlandse artiesten. Eveneens is er langs de braderie weer genoeg moois en lekkers te vinden.

Op het afgesloten parcours wordt er weer een sterk deelnemersveld uit heel Nederland verwacht tijdens de wieler- en skeelerwedstrijden. Het wielermerk Specialized is al enige jaren hoofdsponsor.

Programma:
10.30 uur sportklasse 50 km
11.45 uur nieuwelingen 50 km
13.00 uur nieuwelingen meisjes 40 km
14.15 uur skeeleren
15.15 uur elite 80 km (Grote Prijs Leo Peelen)

De wedstrijdorganisatie van de wedstrijden zal weer in handen zijn van de KNWU, die de wedstrijdlicentie heeft verleend aan de Arnhemse wielervereniging Reto. De inschrijving vindt plaats in het dorpshuis.

Specialized Wielerronde van Elden

ELDEN/ARNHEM - Het wielrennen in Elden zit nog steeds in de lift. De plaatselijke wielerclub vertrekt elke zondagmorgen een groeiende enthousiaste groep renners en rensters vanaf het plein voor een mooi afwisselend rondje over de Veluwe, de Betuwe of richting Nijmegen. Het afwisselende landschap rond Arnhem is een feest voor de wielerliefhebber.

Elden is de bakermat van enkele grote namen in de wielersport; aan Leo Peelen wordt nog steeds gedacht vanwege zijn prestaties in de jaren '80 en Kenny van Hummel heeft tot een aantal jaar terug ook een mooi palmares als profwielrenner weten op te bouwen.

Sinds vorig jaar is de hoofdwedstrijd van de wielerronde de Grote prijs Leo Peelen genoemd als eerbetoon aan Leo wegens het mooie sportverleden en de bijdrage aan de wielersport. De Eldenaren Luuc en Jasper Bugter zijn momenteel ook actief als wielrenner. Luuc fietst bij Delta Cycling Rotterdam en wist onlangs nog een mooie overwinning en korte uitslagen te noteren in een rittenkoers in Ierland. Zijn broer Jasper won de wielerronde al twee keer, en we hopen dat deze heren dit jaar weer aan te start zullen verschijnen om de Eldense wieler eer hoog te houden. De wielerronde van Elden wordt gehouden op zondag 17 juni.

Skeelerronde in Elden

ARNHEM/ELDEN - Tien jaar geleden is het Heins Skeeler Team begonnen met het organiseren van de eerste skeelerwedstrijd in Arnhem en wel op sportpark Papendal.

Een jaar later kwam daar de landelijke baanwedstrijd op de 400-meterbaan op sportpark 't Cranevelt in Arnhem-Noord bij met alle landelijke toppers zoals de gebroeders Ronald en Michel Mulder. Voor de zesde keer op rij wordt de skeelerronde in Elden georganiseerd samen met de wielerronde.

De skeelerronde in Elden is hetzelfde parcours als het wielrennersparcours en is 1600 meter lang. De skeelerwedstrijd is ondergebracht in de Free-Wheel-Inline Oost Competitie met alle categorieën en de Dave van Dam Inline Cup met de masters.


Uiteraard doet het Heins Skeeler Team hier ook aan mee; vorig jaar hebben zij de plaatsen 3, 4 en 5 bezet. Dit jaar doen er nog meer deelnemers aan mee dus de moeite waard om dit spektakel te komen aanschouwen. Aanvang is op zondag om 14:00 uur. De start/finishboog is op de Rijksweg-West in Elden. Het Heins Skeeler Team wenst u heel veel plezier tijdens de Eldense Draai.

Versmarkt Elden: uw boerderijwinkel

ELDEN/ARNHEM Is er iets lekkerder dan supervers? Vers, dat je ook nog eens haalt om de hoek in je eigen wijk of dorp? Dat kan in Elden bij de versmarkt van Martin van der Schaft.

Je haalt bij Versmarkt Elden niet alleen brood, banket, aardappelen, groenten en fruit, ook tal van streekproducten. Versmarkt Elden kent veel klanten van oudsher; ook steeds meer 'nieuwe' klanten vanuit de omringende wijken weten de 'boerderijwinkel' te vinden én te waarderen.

Naast het brood van de echte warme bakker wordt een standaard banket aangeboden. In het weekend is er meer keus in gebak en op bestelling is veel mogelijk! Ook is er een assortiment broodgerelateerde artikelen als broodsmeersel en zelfs een keuze in kaas. Geheel in de traditie van een boerderij- of landwinkel zijn er ook streekproducten als sappen en dergelijke.

Veel klanten staan verbaasd over de unieke locatie van Versmarkt Elden met een eigen anderhalf hectare grote boomgaard. Met pruimen en kersen in de zomer en vanaf september volop nieuwe oogst appels en peren.

Versmarkt Elden, Rijksweg-West 70, Arnhem-Elden; 06 12118254.

Private Lease Hot: Kia Picanto al voor 189 euro per maand

ARNHEM - Het privé leasen van een auto is enorm populair. Dat blijkt uit de grote belangstelling voor de Private Lease Editions van de Picanto en Niro.

Met de Private Lease Editions speelt Kia in op deze populariteit van privé leasen. Tijdelijk zijn de maandtarieven extra gunstig, waardoor het mogelijk is om al een nieuwe Picanto te rijden vanaf 189 euro per maand all-in. De rijder hoeft alleen nog maar te tanken.

De Kia Niro: Crossover. Hybrid. Standaard automaat. Je blijft kijken naar de Kia Niro. Een stoere hybrid crossover die aan al je verwachtingen voldoet. De Kia Niro is de perfecte combinatie van een opvallend design, sterke prestaties, zuinigheid en ruimte. Bovendien heeft de Niro een trekgewicht van 1.300 kg en is nu gunstig geprijsd voor 379 euro per maand.

Tijdens de Eldense Draai zullen zowel de Picanto als de Niro aanwezig zijn. Wassink Autogroep draagt graag een steentje bij aan de lokale betrokkenheid en is daarom sponsor van de Eldense Draai.

"Wij verwelkomen je graag in onze Kia showroom aan De Overmaat 46 in Arnhem. Mocht je telefonisch contact op willen nemen kan dat op 088 9277641. Wassink Autogroep staat voor de vijf sterke merken Peugeot, Citroën, DS, Kia en Ford en zitten daarom altijd bij u in de buurt.

Peuteropvang bij Partou in Arnhem

ELDEN/ARNHEM - Marian Schröder is vestigingsmanager bij Partou aan de Mr. D.U. Stikkerstraat, bij de Huisartsenpost grenzend aan Elden. Een kinderopvangorganisatie die in een warme en liefdevolle omgeving naast dagopvang en buitenschoolse opvang ook peuteropvang biedt.

Bij Partou kunt u rekenen op goede zorg voor uw kind, in een veilige, liefdevolle omgeving. Op onze peuteropvang (voorschool) in Arnhem kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar zich, vijf dagen per week, spelenderwijs voorbereiden op de basisschool. Er wordt elke dag veel plezier gemaakt. De kinderen maken er gemakkelijk nieuwe vriendjes en de ervaren pedagogisch medewerkers hebben veel aandacht voor elk kind.

Spelenderwijs leren en ontwikkelen
Spel is de basis bij de peuteropvang. Spelen doen jonge kinderen het allerliefste, het is voor hen dé manier om te leren. De nieuwsgierigheid en ontwikkeling van de kinderen wordt geprikkeld door het aanbieden van leerzaam en leuk spelmateriaal.

Marian blijft het bijzonder vinden om te zien hoe snel de peuters zich ontwikkelen. "We doen veel aan taalspelletjes, voorlezen en bewegen. We zingen, knutselen, tekenen en spelen lekker buiten. De kinderen leren zo spelenderwijs de taal beter beheersen en worden sociaal sterker in het contact met anderen. Elke dag zetten ze stapjes vooruit. Die stralende gezichtjes vol zelfvertrouwen als kinderen merken dat beter worden in een spel of in het herkennen van woordjes blijft prachtig."

Meer informatie over de peuteropvang en de vestiging staat op www.partou.nl/stikkerstraat.

Heins Schaats-en Skeelershop: de specialist in de schaats -en skeelersport

ELDEN/ARNHEM - Heins Schaats- en Skeelershop is al sinds 1995 gevestigd in de Klapstraat in Elden. Eigenaar Maarten Heins, zelf ook een vervend marathonschaatser, heeft van zijn hobby zelfs zijn beroep gemaakt.

De Shop heeft een zeer compleet assortiment in schaatsen, skeelers, accessoires en tegenwoordig ook skates voor de allerkleinsten, maat 29, oplopend tot de senioren.

Je vindt er een uitgebreide collectie aan schaatsen-en accessoires van de merken Viking, Cadomotus, Evo, FreeSkate, IceTec, Hunter, Zandstra en schaatshelmen van de merken Casco, Cadomotus, Evo, Viking. De skeelers en accessoires van de merken Cadomotus, Powerslide, Bont, Roces, Rollerblade.

In alle prijsklasse is hier voor een ieder wat te koop. Ook zijn er regelmatig zeer aantrekkelijke aanbiedingen, vooral tijdens het 'WK-Inline' van 5 tot en met 8 juli in Arnhem.

Heins Schaatsshop is gevestigd in de Klapstraat 51a in Elden/Arnhem-Zuid; 026 3819067; www.heinsschaatsshop.nl. Kom een keer langs en bekijk het aanbod. Let op de speciale openingstijden!

Hét zomerevenement: Oogstfeest en brocantemarkt in Elden

Mooie Portretten

ELDEN/ARNHEM - Op zondag 12 augustus is het jaarlijkse Oogstfeest rond de Eldense molen De Hoop. Het evenement is gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud.

Er zijn vele ambachtelijke activiteiten te zien. Zoals het dorsen van eerder gemaaid tarwe, het binden van koren en het opzetten van een korenmijt. Daarnaast is er een tentoonstelling van in bedrijf zijnde oude tractoren en landbouwwerktuigen. Ook is er de gehele dag een markt met oogstproducten en vele oude ambachten en demonstraties. Speciaal voor de allerkleinsten is er een kinderboerderij ingericht. Ook is er volop muziek en dans.

Ambachtenmarkt
Rond de molen is een zeer uitgebreide oude ambachtenmarkt. In een zestigtal kramen presenteren en demonstreren ambachtslieden hun werk in ambachten en kunstnijverheid. Er zijn ook kramen met streekproducten, brocante en sieraden.

Molen De Hoop
Bij voldoende wind is molen De Hoop de gehele dag in bedrijf en verzorgen de molenaars rondleidingen. Wat is er mooier om deze glorie van Elden te bezichtigen terwijl de wieken draaien?

Het Oogstfeest wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Elden. Meer informatie staat op www.evenementen-elden.nl.

Geschiedenis van Elden

Tekening van Cornelis Pronk van de oude dorpskern van Elden in 1731. Bron: De Historische Kring Elden

ARNHEM/ELDEN - De geschiedenis van Elden gaat heel ver terug in de tijd. Al in 855 wordt Elden genoemd in de registers van het Sint-Ludgerusklooster te Werden, een plaats bij Essen in Duitsland. Dat klooster had bezittingen in Elti (Elden).

Elden was oorspronkelijk een kerspel (kerkdorp) in het schoutambt Elst. In de Napoleontische tijd werd het ingedeeld bij de mairie Huissen tot de bevrijding van Nederland in 1813. Daarna werd het een zelfstandige burgerlijke gemeente waarvan Willem Roodbeen burgemeester was. In de loop van 1816 nam Roodbeen echter ontslag en de toenmalige burgemeester van Elst, fungeerde enige tijd als waarnemend burgemeester van Elden. Op 1 januari 1817 werd de gemeente Elden al weer opgeheven en ging op in de gemeente Elst. Deze situatie duurde voort tot 1 maart 1966. Bij een toen doorgevoerde grenswijziging kwam Elden bij de gemeente Arnhem en werden de omliggende polders bebouwd met de wijken Elderveld, De Laar en Rijkerswoerd.

De oude dorpskern van Elden lag oorspronkelijk bij het witte kerkje aan de Huissensedijk. De oudste vermelding van deze kerk, gewijd aan de evangelieprediker Bonifatius, dateert van 1342.
Een tekening uit 1731 van Cornelis Pronk laat de dorpskern met een prachtige kruiskerk zien.

In 1866 is het gebouw dermate vervallen dat besloten wordt tot de bouw van de huidige één beukige kerk. De oude toren blijft daarbij wel behouden.

Dorpshuis Elden: Huis voor het dorp

ARNHEM/ELDEN - Elden is een dorp met ruim tweeduizend inwoners. Het is een gezellig dorp waar men elkaar nog kent, groet en helpt.

Nadat Elden overging van gemeente Elst naar Arnhem is de dorpsvereniging opgericht. We moesten oppassen niet door de grote stad 'opgegeten' te worden en het dorpse karakter te behouden. Van de protestantse kerk huurden we de oude school om als Dorpshuis te gebruiken. In 2014 heeft de dorpsvereniging het Dorpshuis gekocht. Er is dat jaar een Dorpshuisvisie geschreven en er is een gehandicapten toilet gekomen. In het najaar van 2017 is het keukentje verbouwd. Er is een kookplaat en een oven bijgekomen. Dit maakt het mogelijk om één keer in de maand tegen een kleine vergoeding samen te eten. (Opgeven via sameneten@elden.nl.)

De vaste huurders zijn er ook nog. Vier ochtenden in de week is er de peuterspeelzaal. In de middag en avond wordt de ruimte gebruikt door anderen als de ouderensoos, de zangverenigingen, de kaartclub, en voor vergaderingen en lezingen. De bestuurskamer wordt door meerdere verenigingen gebruikt.

Sinds 2016 is er elke vrijdagochtend een koffieochtend. En ook al gaat de prikpost van de Ttrombosedienst verdwijnen, de koffieochtend blijft bestaan! Deze zal in september waarschijnlijk gekoppeld worden aan een dagactiviteit voor ouderen. In de loop van dit jaar zullen de dagactiviteiten voor (kwetsbare) ouderen uitgebreid worden. Er zullen ook bijeenkomsten voor mantelzorgers georganiseerd worden.

Elden Kids blijft één keer in de maand spetterende activiteit voor de jeugd organiseren.

Kortom: het Dorpshuis bruist en is van en voor de Eldenaren een Huis van het Dorp geworden.

Mazda CX-5 nu met 2.720 euro extra waarde bij Mazda Jansen Arnhem

ARNHEM – Autobedrijf Jansen Arnhem, dé Mazda & Citroën dealer voor Arnhem en omstreken, heeft momenteel zeer aantrekkelijke aanbieding voor de Mazda CX-5. Jouw voordeel loopt op tot 2.720 euro. Kom langs in de showroom of vraag nu een offerte aan.

De Mazda CX-5 biedt de ultieme combinatie van kracht en efficiëntie. Bovendien heeft de Mazda CX-5 een trekkracht van minimaal 1.800 kg en maximaal 2.100 kg. Kies je nu voor de Mazda CX-5 dan krijg je tijdelijk een gratis trekhaak ter waarde van 1.220 euro. Daarnaast ontvang je nu 1.500 euro extra inruilwaarde op jouw huidige auto. Hiermee loopt jouw voordeel op tot 2.720 euro.

En kies je voor de Mazda CX-5 met de SKYACTIV-G 165 met een 6-traps automaat, dan betaal je slechts 1.000 euro meerprijs. De Mazda CX-5 is direct leverbaar en al verkrijgbaar vanaf 31.990 euro. Deze scherpe deal geldt tot 30 juni 2018* dus wees er snel bij!

Kracht & Comfort. Direct leverbaar! Tijdelijk met gratis trekhaak ter waarde van 1.220 euro. Nu met 1.500 euro extra inruilwaarde. Automaat voor meerprijs van slechts 1.000 euro.Actie is geldig tot 30 juni.

Wil je meer informatie over de voordelen van Mazda CX-5? Maak dan vrijblijvend een afspraak, bel (026) 364 88 88 of kijk op www.jansenarnhem.nl. Wij helpen u graag! Voor inlichtingen kan men contact opnemen met:
Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem, 026 3648888; info@jansenarnhem.nl, www.jansenarnhem.nl.

Een thuis voor ouderen met dementie in het hart van Elden

Locatiemanager Anja van den Broek

ELDEN/ARNHEM - Zorgvilla Oosterveld in Elden biedt al bijna zes jaar persoonlijke dementiezorg aan ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De kleinschalige en huiselijke opzet van onze villa maakt dat bewoners, familie en het zorgteam elkaar goed kennen. In de villa wordt dan ook veel tijd genomen voor persoonlijke aandacht en écht contact. Het zorgteam sluit zoveel mogelijk aan bij de beleving en herinneringen van onze bewoners

Ook het activeren van lichaam en geest is belangrijk in onze zorgvisie. Om die reden organiseren wij diverse activiteiten, zowel binnen als buiten de villa. Zo staan binnenkort weer twee muzikale optredens gepland, waarvoor wij u van harte uitnodigen! Op zondag 10 juni verwelkomen wij u graag voor het tuinconcert door de Eldense muziekvereniging Crescendo. Op zaterdag 30 juni geeft het Kids Gear Children's Choir uit Oeganda wederom een muzikaal optreden. Met dit optreden zamelen wij geld in voor de stichting Up4s.

Villa Oosterveld

Anja van den Broek, locatiemanager van zorgvilla Oosterveld, vertelt waarom het zo bijzonder is om in Elden gesitueerd te zijn: "Elden is een prachtig dorp, met een levendig activiteiten- en verenigingsleven. Midden in mooie natuur, maar ook dichtbij de plaatselijke winkeliers, een groot winkelcentrum en de stadse faciliteiten van Arnhem en Elst. Het echte 'Eldense gevoel' leeft hier enorm en ik ben trots dat wij met Villa Oosterveld daar deel van uit mogen maken. Door het organiseren van diverse activiteiten en initiatieven dragen wij graag ons steentje bij aan de gemeenschap." Zelf de sfeer van Villa Oosterveld proeven? Kom gerust langs tijdens de inloopochtend op donderdag 7 juni, van 10:00 – 12:00 uur. Meldt u wel even aan via www.villaoosterveld.nl.

Villa Oosterveld is onderdeel van Stepping Stones Home & Care. Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie. Wij bieden onze bewoners een kleinschalige, huiselijke en vertrouwde woonomgeving met 24-uurs professionele zorg. Onze zorgvilla's zijn gevestigd in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Limburg.

Avondvierdaagse

ARNHEM - Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juni houdt wijkvereniging Rijkerswoerd weer de jaarlijkse avondvierdaagse. Dit jaar voor de twintigste maal.

De te wandelen afstand bedraagt iedere avond 5,5 kilometer, en is geheel rolstoelvriendelijk. De start- en finishlocatie is evenals vorig jaar op het sport- en wijkcentrum aan De Pas 44. Het startbureau is geopend vanaf 18.00 uur en de starttijd is iedere avond vanaf 18.15 uur. Het startbureau sluit om 20.30 uur. De inschrijfkosten bedragen voor individuelen 3,50 euro (met medaille). Zonder medaille bedraagt het inschrijfgeld 2,50 euro.

Leden van de wijkvereniging krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 0,50 euro korting. Wandelaars die in groepsverband (scholen, verenigingen of instellingen) lopen, betalen 3,00 euro inclusief medaille en 2,50 euro zonder medaille.

Ehbo is op het start- en finishterrein en op de route aanwezig en de drukke kruispunten worden door verkeersregelaars beveiligd. Op vrijdagavond start om 19.15 uur vanaf De Hooijmaat de feestelijke intocht met muziek van de muziekvereniging Concordia uit Driel voorop. Er is dit jaar geen voorverkoop. Op de eerste wandeldag zijn de startkaarten vanaf 18.00 uur verkrijgbaar bij het startbureau op het sport- en wijkcentrum.

Verdere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Peter Plant, e-mailadres; peterplant@hetnet.nl of 026 3817537.

Sonsbeekmarkt

(Foto: Masha Bakker)

ARNHEM - De Sonsbeekmarkt bevindt zich tijdens de zomermaanden in het prachtige park Zypendaal ipv het Sonsbeekpark. Op 3 juni staan ze zij aan zij naast Huis Zypendaal tussen 11:00 tot 18:00 uur

Tijdens dit buitenfeest kun je genieten van kleurrijke kramen en mobiele buitenkeukentjes. Gericht op authentiek streetfood, pure voeding uit de streek, creatieve wereldse producten en nog véél meer. Wie iets speciaals zoekt kan dat hier zeker vinden.

Daarnaast is er iedere editie een bijpassende programmering, van straattheater, natuurbeleving, muziek tot bijzondere en inspirerende workshops.

Op 3 juni wordt er een biologische wijproeverij gehouden op de Sonsbeekmarkt. De buitenyoga begint om 11:00 uur. En speelt de band 'Blackbird' live! Je kunt op de Sonsbeekmarkt lekker en gezond inkopen 'met een mooi verhaal' doen op een bijzondere locatie. Kom fijn onthaasten. Het is een uitje voor het hele gezin.

Evenement: Sonsbeekmarkt: 3 juni – 1 juli – 5 augustus

Locatie: Zijpendaalseweg 44 Park Zypendaal

Evenement: Sonsbeekmarkt: 2 september – 7 oktober– 2 december

Locatie: Sonsbeek Park, Tellegenstraat 3

Toegang: gratis. Meer informatie: www.sonsbeekmarkt.nl , https//www.facebook.com/Sonsbeekmarkt.

Doorloop Sonsbeekmarkt

Jarenlange ervaring en hart voor de klant

ARNHEM - Harry van Lieshout en Wouter Boekschoten hebben het zichtbaar naar hun zin op de locatie aan de Steenstraat 31 in Arnhem.

"We zitten op een prachtige plek waar we een lange tijd willen blijven. Er is hier veel reuring en mensen lopen makkelijk binnen." Harry en Wouter hebben allebei een lange staat van dienst. Wouter is een ervaren bedrijfsmakelaar. Hij heeft alle nodige certificeringen, waaronder die voor bedrijfsmatig vastgoed. Zodoende kan hij voor vrijwel alle banken bedrijfsmatig vastgoed taxeren. Sinds 1999 is hij actief op de Arnhemse vastgoedmarkt.

Harry is iemand die de schouders eronder zet en van onderhandelen zijn hobby heeft gemaakt. "Als u vastgoed aan wilt kopen, dan moet u mij inschakelen. Als het op onderhandelen aankomt, ga ik tot de bodem." Daarbij komt dat Harry en Wouter een buitengewoon flexibele werkhouding hebben. De beide heren hebben plezier in hun werk en dat stralen ze uit. Wat maakt het werk dan zo leuk? Wouter: "Het bij elkaar brengen van mensen maakt het werk bijzonder leuk." "En het feit dat je voortdurend nieuwe mensen en objecten ziet, is ook een verrijking voor jezelf en het werk", vult Harry aan. "We hebben een persoonlijke werkwijze, we zijn transparant en helder
in onze afspraken en gaan samen met u voor het beste resultaat. Voor een vrijblijvend advies kunt u altijd binnenlopen, de koffie staat altijd klaar."

Boekschoten & Van Lieshout Makelaars, 026 3884545; www.bnvlmakelaars.nl

Asia to Go: Uw Chinees/Indische bezorg- en afhaalrestaurant in Presikhaaf

ARNHEM – Arnhem is een Chinees/Indische bezorg- en afhaalrestaurant rijker. Sinds kort zit Asia to Go in de wijk Presikhaaf. De familie Wang -bekend van China City Rijkerswoerd- heeft vanaf heden haar afhaal- en bezorgdienst verder uitgebreid vertelt, eigenaar Xingjian Wang trots.

Met Asia to Go kunnen zij met de traditionele Chinese gerechten en wokboxen het gebied Arnhem en omstreken beter bestrijken. Omdat er veel vraag was om in Arnhem-Noord te bezorgen heeft de familie besloten om de bezorgdienst verder uit te breiden om zo beter hun gasten beter te kunnen bedienen. Om de kwaliteit van het eten te waarborgen is het natuurlijk belangrijk dat de maaltijden warm bezorgd worden. Door de uitbreiding is de familie Wang een van de grootste Chinese afhaal- en bezorgservice van Arnhem geworden.

Maandaanbieding juni:
U krijgt vijftien procent korting op elke bestelling bij Asia to Go in Presikhaaf. Geldig in de maand juni 2018 en alleen bij afhalen (Niet geldig bij China City).

U woont in Arnhem-Noord, dan kunt u afhalen en laten bezorgen bij: Asia to Go, Griftstraat 19, Arnhem; (achter de Deka supermarkt) 026 7023086; www.asiatogoarnhem.nl.

U woont in Arnhem-Zuid, dan kunt u afhalen en laten bezorgen bij: China City, Achter de Coulissen 11, Arnhem; 026 3272828; www.chineesarnhem.nl.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Computershop Arnhem weet zich al jaren te onderscheiden

ARNHEM – Ondanks veel concurrentie en het feit dat Computershop Arnhem is gevestigd in een pand dat zich niet eens op een A-locatie bevind, lopen klanten er de deur plat. Wat maakt dat deze speciaalzaak al 17 jaar een begrip in de regio is?

Bij binnenkomst wordt al snel iets belangrijks duidelijk; de buitenkant van de winkel oogt misschien niet zo toegankelijk door de noodgedwongen raambeveiligingen, maar zodra je de winkel binnenstapt, is de gastvrijheid direct voelbaar.

De in Tilburg geboren eigenaar Edwin Weststrate noemt het zelf: 'Brabantse gemoedelijkheid'. Met een glimlach zegt hij: 'Vandaar dat we onze klanten ook graag een kopje koffie aanbieden.' In al die jaren heeft Computershop Arnhem een flinke vaste klantenkring opgebouwd. Klanten die inmiddels wel weten dat zij er hun computer of notebook in goed vertrouwen ter reparatie kunnen achterlaten 'Wij sturen zelden iets op naar andere partijen. Reparaties doen wij in eigen huis, waardoor we de klus vaak al binnen twee werkdagen geklaard hebben. En of je nu een leek bent of juist een kenner op computergebied, wij kunnen je gegarandeerd vakkundig adviseren. Zo koop je nooit een kat in de zak', zegt Edwin kordaat.

Dat je er terecht kunt voor computers klinkt logisch, maar ook voor alle randapparatuur, componenten, software en supplies, nieuw of gebruikt, ben je er aan het juiste adres. Edwin: 'En bij aankoop van een nieuwe of gebruikte notebook, krijg je er nu een schitterende tas gratis bij!'

Wees welkom aan het Gamerslagplein 2, achter winkelcentrum Presikhaaf, Arnhem. www.computershoparnhem.nl

Weg met die ongewenste haartjes

ARNHEM - Het mooie weer komt er weer aan; dus de korte broeken komen weer uit de kast. Maar dan komen ook gelijk die behaarde benen weer in het zicht. Daar hebben ze bij Caroline huid- en nagelverzorging dé ideale oplossing voor.

Bodysugaring! Een methode om snel en bijna pijnloos van ongewenste haargroei af te komen, voor dames en heren en op bijna alle delen van het lichaam toepasbaar. Bodysugaringbehandelingen worden exclusief bij Caroline huid- en nagelverzorging uitgevoerd. Ervaar zelf het fantastische resultaat en geniet van de supergladde huid, zonder bultjes, roodheid of ingegroeide haren.

Maar ook voor een kundige huidanalyse, prachtig aangebrachte permanente make-up of kunstnagels bent u bij Caroline huid- en nagelverzorging aan het juiste adres. Voor informatie, advies óf het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen maar u kunt natuurlijk ook langs komen in de salon in Arnhem-Zuid. De salon is gevestigd op de begane grond en rolstoeltoegankelijk.

Caroline huid- en nagelverzorging, Graslaan 77, Arnhem; 026 3216585; info@carolinehuidennagelverzorging.nl; www.carolinearnhem.nl.

Hét Versplein van Arnhem magisch geopend!

ARNHEM - Na maanden van verbouwen was het dan eindelijk zover: de officiële opening van hét Versplein in winkelcentrum Presikhaaf. De officiële openingshandeling werd verzorgd door niemand minder dan Rob & Emiel, twee illusionisten die bekend zijn van optredens bij onder andere De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman en hun eigen tv-programma Street Magic.

Onderdeel van de opening was onder andere de aankomst van de 'Presikhaaf Foodtruck'. Deze heeft de afgelopen weken diverse plekken in en rondom Arnhem bezocht. Op die manier kon men al kennismaken met de verse producten van het nieuwe Versplein.

De officiële magische openingshandeling werd uitgevoerd door Pieter Polman (managing director van Wereldhave), Mark van Dongen (asset-manager van Wereldhave) en wethouder Ine van Burgsteden. Het was even zoeken naar de juiste sleutel maar met de hulp van de twee illusionisten Rob & Emiel kwam het uiteindelijk helemaal goed.

De komende dagen kunnen bezoekers nog uitgebreid genieten van heerlijke verse hapjes, muziek, entertainment, live cooking en een intiem huiskamerconcert op het Versplein. Meer informatie over het programma van de komende dagen is te vinden op de website: www.presikhaaf.nl

Ook voor interieurinrichting en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen! Meubel & Interieur Restyle: meer dan stofferen alleen...

HUISSEN/BENNEKOM – Op zoek naar goedkope kwaliteitszitmeubelen? Of hebt u zelf zitmeubelen, die u graag wilt laten herstofferen? Meubel & Interieur Restyle biedt u deze mogelijkheden. U kunt zelfs voor de complete interieurinrichting terecht bij Meubel & Interieur Restyle, waar u ook een deskundig advies krijgt.

Meubel & Interieur Restyle is een moderne meubelstoffeerderij en woning- en projectinrichter. Met gevoel voor design én met hart voor traditionele, ambachtelijke vakbekwaamheid. Een team van professionals, inclusief designers, stoffeerders en interieurinrichters staat steeds klaar om de klanten te adviseren en bij te staan bij het keuzeproces een aantrekkelijk, passend, duurzaam en comfortabel interieur samen te stellen.

Op zoek naar gebruikte en herstoffeerde kwaliteitszitmeubelen? Meubel & Interieur Restyle heeft een uitgebreide wisselende collectie gebruikte en herstoffeerde kwaliteits zitmeubelen op voorraad. Van gerenommeerde merken als Gelderland, Leolux, Artifort, Gelderland en Gispen. Kijk ook op de website voor het aanbod: www.meubelrestyle.nl.

Een eigentijdse 'look-and-feel' voor uw meubels? Of juist de originele stijl weer terug? Meubel & Interieur Restyle beschikt over het vakmanschap én de stoffencollectie om dit mogelijk te maken. U kunt kiezen uit duizenden soorten meubelstoffen.

Met de uitgebreide collectie gordijnstof, raamdecoratie, zonwering en vloerbedekking biedt Meubel & Interieur Restyle bovendien oplossingen voor iedere woonomgeving.

De winkel aan de Edeseweg 28 in Bennekom is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur. De winkel in Huissen, Nijverheidsstraat 5, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur; www.meubelrestyle.nl.

Heeren van de Zee viert vijfjarig bestaan

ARNHEM – Het is feest bij Heeren van de Zee, want deze maand vieren we het vijfjarige bestaan vertelt Arjen trots. "Deze mijlpaal heb ik niet in mijn eentje bereikt, maar samen met mijn medewerkers die zich dagelijks keihard inzetten voor het bedrijf."

"Door constant de kwaliteit te waarborgen en waar nodig is te verbeteren, kun je dit bereiken. Om dit te vieren worden er in de eerste week van juni (dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 juni) gratis vispakketten verloot via de Facebookpagina van Heeren van de Zee. Like de pagina en maak kans! Tevens zijn er aan de verkoopwagen leuke voordeeltjes te behalen.

De nieuwe haring is vanaf woensdag 13 juni verkrijgbaar. "Gezien de warme dagen van de afgelopen tijd verwachten wij dat de haring weer van uitmuntende kwaliteit zal zijn", vertelt Arjen. Heeren van de Zee zal weer díe haring inkopen, passend bij de smaak van de klanten. "Arnhemmers houden als echte haringliefhebbers van een fijne haring met een goede subtiele smaak." De Hollandse Nieuwe wordt tegen het tarief van 2,25 euro aangeboden; vijf voor tien euro! De Heeren zijn in 2016 bekroond door de Nationale AD Haringtest met het cijfer acht en een half.

Ook is er veel aanbod voor op de barbecue. "Neem maar eens de stevige en sappige dorade, heerlijk in een foliepakketje met groenten en wat citroen. Of wat te denken van garnalen in een heerlijke Spaanse knoflookmarinade? Je gasten komen er voor terug!"

Op dinsdag en zaterdag op winkelcentrum Rijkerswoerd, en op donderdag op De Geitenkamp in Arnhem'. Voor meer informatie: www.heerenvandezee.nl of via de Facebookpagina van Heeren van de Zee.

Kapsalon Le Champ voor elk haartype

ARNHEM – Eigenaresse Sylvia Sanders is sinds 1991 al werkzaam bij Kapsalon Le Champ en in 2003 nam ze de kapsalon van haar voorganger over. Het is een gezellige kapperszaak waar klantvriendelijkheid nog voorop staat.

Sylvia is gespecialiseerd in het bijhouden en vernieuwen voor hét kapsel dat bij u past! Bij Le Champ knippen zij de laatste trends: dames-, heren- en kinderhaarmode. Daarnaast kunt u er terecht voor highlights of lowlights, permanent en voor het stylen en kleuren van uw haar. Le Champ is vier dagen per week geopend en werkt alleen op afspraak.

Sinds kort is dochter Nowelle die de opleiding volgt voor schoonheidsspecialiste ook op zaterdag bij kapsalon Le Champ aanwezig om allerlei schoonheidsbehandelingen te geven. Nowelle geeft onder andere gezichtsbehandelingen, arm-, nek-, hand- en gezichtsmasages. Ook voor een mooie make-up en zelfs even de wenkbrauwen/wimpers mooi maken door middel van epileren en of harsen, bent u bij haar aan het juiste adres. "Ik vind het erg bijzonder om dit samen met mijn dochter te kunnen doen", vertelt Sylvia trots.

Dus mocht u uzelf een heerlijke verwendag gunnen, dan bent u van harte welkom bij kapsalon Le Champ en Nowelle's beautycorner.

Kapsalon Le Champ en Nowelle's beautycorner, De Oranjestraat 63; 026 3517710. Le Champ is ook te volgen via facebook.

Betaalbare rijlessen na behalen van schooldiploma!

ARNHEM – Is uw zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter ook geslaagd voor hun schooldiploma? Geef ze dan een topcadeau, waar nog jaren over gesproken wordt of profiteer zelf van betaalbare rijlessen. Start vandaag nog met autorijlessen van Rijschool Simpelweg.

De ervaren rijinstructeur Bjorn Lodder geeft zijn leerlingen les in een Volkswagen Polo (nieuwste uitvoering). En in de maanden mei, juni en juli 2018 biedt hij aantrekkelijk geprijsde lespakket, waar bij aanschaf ervan ook nog eens een proefles gratis is!

In dit vak is Bjorn een kanjer en geliefd bij zijn leerlingen. Het is een plezier om bij Bjorn van Simpelweg te lessen. Hij spreekt de taal van zijn leerlingen en weet hen op een efficiënte en prettige wijze te motiveren. Bijzondere aandacht is er voor leerlingen met faalangst.

Bjorn van Rijschool Simpleweg hanteert flexibele lestijden. Het is mogelijk om zowel overdag als
's avonds en ook op de zaterdag te rijden. Theorie kan worden gevolgd via internet volgens de speciale iTheorie. Eventueel aangevuld met een extra boek van de rijschool.

Het werkgebied van Rijschool Simpelweg is Arnhem, De Betuwe, Lingewaard en omgeving.
Meer informatie staat op de website www.rijschoolsimpleweg.nl. Met ook filmpjes over zowel de gang van zaken tijdens het theorie- en praktijkexamen. "Ik verwelkom je graag bij Rijschool Simpelweg en wens je alvast veel rij-plezier!", aldus Bjorn Lodder.

Speciale actie:
30 (uur) rijlessen inclusief een tussentijdse toets,I-theorie en een gratis proefles! Nu slechts voor 1150 euro!

Rijschool Simpelweg, Ulvenhoutstraat 22, Arnhem; www.rijschoolsimpelweg.nl; 06 43729029.

Van Rooy Tweewielers, fiets- en scooterreparaties

ARNHEM - Vanaf 1 mei zet Frans Van Rooy Tweewielers zijn werkzaamheden aan de Plattenburgerweg 91-2 in Arnhem alleen voort. Alweer enkele jaren voornamelijk actief in reparatie van fietsen op dit adres .

Scooter reparaties
Vanaf 18 mei kunt u echter ook terecht voor onderhoud en scooter reparaties. Ook de aanschaf van fiets en scooter onderdelen behoort tot de mogelijkheden.

Onderhoudsbeurten
Vanaf heden start Van Rooy Tweewielers weer met de onderhoudsbeurten vanaf 29,50 euro. De winkel is aangepast en voorzien van ruime werkplaats waar met alle zorg reparaties en onderhoud worden uitgevoerd.
Als de scooter of fiets het niet meer doet is er in overleg een ophaaldienst beschikbaar. Ook een leenfiets behoort tot de mogelijkheden.

Pakketten versturen of afhalen
Van Rooy Tweewielers is voorzien van een DHL parcelshop zodat u pakketjes makkelijk kunt ophalen en versturen.

"Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Parkeerplaats voor de deur. Wij hopen u snel een keer in onze winkel te zien!"

Van Rooy Tweewielers, Plattenburgerweg 91-2, Arnhem; 026 3613433; vanrooyfietsen@live.nl; www.vanrooytweewielers.nl.