GN NederBetuwe-Rhenen

27 november 2019

GN NederBetuwe-Rhenen 27 november 2019


Feestelijke opening Heuzesepad in Opheusden: Tweede Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Op zaterdag 30 november vindt in Opheusden de feestelijke opening plaats van het Heuzesepad, het tweede Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe.

Het Heuzesepad is een rondwandeling van elf kilometer langs rivieren, door uiterwaarden en het oeverwallenlandschap met eeuwenoude bomenteelt in het mooie buitengebied van Opheusden. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij Recreatiepark De Markplas, Markstraat 1 in Opheusden.

Wethouder Herma van Dijkhuizen van de gemeente Neder-Betuwe en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Fanfare Kesteren geeft een optreden. Na de onthulling van het startpaneel is er een wandeling over een deel van het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Neder-Betuwe, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe is het 120ste Klompenpad en maakt deel uit van een landelijk netwerk van Klompenpaden. Het Heuzesepad sluit aan op het Marspad in Kesteren en het Nudepad in Wageningen. Het Heuzesepad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente Neder-Betuwe, Combinatie Dijkverbetering HOP en de Nationale Postcode Loterij.

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer te koop bij het gemeentehuis van gemeente Neder-Betuwe Primera en VVV’s in de regio.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.

Maatje gezocht

DODEWAARD - Voor een 44-jarige vrouw uit Dodewaard zijn we op zoek naar een maatje van ongeveer dezelfde leeftijd. Samen leuke dingen doen of lekker creatief bezig zijn.

"Heb jij zin en tijd? Neem dan contact op met Esther Morren van Welzijn Rivierstroom op 06 33421037 of via esthermorren@welzijnrivierstroom.nl."

Wintermarkt De Voorhof

KESTEREN - "Misschien heeft u onze flyer al zien hangen, op 30 november van 10.00 tot 14.00 uur wordt door het kerkelijk centrum De Voorhof de jaarlijkse wintermarkt gehouden. Deze wordt gehouden op de hoek Marktstraat - Tielsestraat. Iedereen is van harte uitgenodigd."

Er is er van alles te doen maar vooral te koop. Nieuw dit jaar is de verkoop van zelfgemaakte vogelhuisjes. Heel bijzonder zijn de vogelhuisjes gemaakt in een theepot. "Ook kunt u weer genieten van de vele zaken die op de kramen zijn uitgestald. Uiteraard is ook onze winkel geopend, die voor deze gelegenheid mede is voorzien van leuke kerstspullen. Er is voor elk wat wils. Mocht u na bezoek van de markt en het winkeltje even willen uitrusten, dan is daar ruim de gelegenheid voor. In het koetshuis - gelegen naast de markt - kunt u genieten van zowel koude als warme dranken. Heeft u trek in een kop soep, dan bieden wij u een heerlijke oerhollandse kop snert aan met roggebrood en spek. Tenslotte kunt ook naar huis gaan met medeneming van een zak heerlijke oliebollen of gebak. Deze worden ter plaatse gebakken."

Maatje gezocht

Maatje gezocht

DODEWAARD - Voor een 44-jarige vrouw uit Dodewaard zijn we op zoek naar een maatje van ongeveer dezelfde leeftijd. Samen leuke dingen doen of lekker creatief bezig zijn.

"Heb jij zin en tijd? Neem dan contact op met Esther Morren van Welzijn Rivierstroom op 06 33421037 of via esthermorren@welzijnrivierstroom.nl."

Zorgcentrum Anker heeft nieuwe website

KESTEREN - Woensdag 13 november heeft zorgcentrum Anker de nieuwe website gepresenteerd. In de bekende ‘Ankerkleuren’ roze en grijs, worden alle diensten en producten van het Anker overzichtelijk weergegeven.

Onder toeziend oog van bewoners, vrijwilligers en medewerkers werd een feestelijke taart aangesneden door de beide leden van het managementteam. De taart werd vervolgens door de aanwezigen met smaak genuttigd.

Zorgcentrum Anker, ligt midden in de prachtige Betuwe, in het dorp Kesteren. Het Anker is een protestants-christelijk zorgcentrum, die haar identiteit ontleent aan de Bijbel als Gods onfeilbaar Woord. "Wij bieden professionele en liefdevolle zorg. Dit doen wij vanuit een zorgvisie die verankerd is in het Woord van God. In ons huis spelen Bijbelse normen en waarden een grote rol. U ziet dit bijvoorbeeld terug in de keuze voor en invulling van onze activiteiten, in de dagelijkse bezinningsmomenten en in de liefdevolle manier waarop onze medewerkers met bewoners omgaan. We nodigen een ieder uit om een kijkje te nemen op onze vernieuwde website, www.ankerzorg.nl."

Start bouw Laanboomhuis naar verwachting eerste kwartaal 2020 TCO bouwt aan toekomst!

Wethouder Hans Keuken en TCO-voorzitter Kees van Rooijen tijdens ondertekenen overeenkomsten Laanboomhuis. (foto: Gemeente Neder-Betuwe)

OPHEUSDEN - TCO-voorzitter Kees van Rooijen en wethouder Hans Keuken hebben op 19 november de Opstalovereenkomst Laanboomhuis en de Intentieovereenkomst Bedrijfsverzamelgebouw op het Agro Business Centre (ABC) ondertekend.

Wethouder Hans Keuken: “Ik ben positief over de toekomst, Neder-Betuwe is een ondernemende gemeente. Als laanboomcentrum van Europa kiezen we voor dynamiek én groen en durven we de volgende stap te maken.”

TCO en de gemeente hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de uitwerking van de plannen en aan de subsidiebeschikking voor het Laanboomhuis.

Voorzitter Kees van Rooijen “Met deze mijlpaal zetten we onze sector, het laanboomcluster en de regio, internationaal blijvend op de kaart, als Hét laanboom centrum van Europa.” Het Laanboomhuis is het visitekaartje van TCO en van het ABC.

Het TCO heeft ‘het recht van opstal’ gevestigd om het Laanboomhuis en de assortimentstuin ontwikkelen. De grond blijft eigendom van de gemeente, het Laanboomhuis is eigendom van het TCO.

Voor het realiseren van het Laanboomhuis zijn een bijdrage van de provincie en een ondersteuning uit de opbrengsten van het ABC terrein gekoppeld aan het project, hierdoor kan TCO de komende tien jaar kostenneutraal het Laanboomhuis gaan ontwikkelen en exploiteren.

Met deze afspraken over de grond kan TCO de planvorming afronden en de omgevingsvergunning voor het Laanboomhuis indienen. De start van de bouw van het Laanboomhuis wordt in de eerste kwartaal van 2020 verwacht.

Van Suilichem communicatie scoort bij VV Dodewaard

Cor van Suilichem en Dirko Hendriksen voor het nieuwe scorebord van VV Dodewaard.(foto: Thomas van Beek)

DODEWAARD - Onlangs heeft VV Dodewaard in samenwerking met van Suilichem communicatie een unieke sponsorapp ontwikkeld. Dit is een app wat de gemaakte afspraken en de kosten van de sponsoring inzichtelijk maakt.

De sponsor krijgt direct het sponsorcontract in de mailbox. Een duidelijke en snelle communicatie die helemaal past in deze tijd, bij VV Dodewaard en van Suilichem communicatie BV.

Van Suilichem communicatie biedt al 15 jaar totaaloplossingen. Of het nu gaat om een maatwerk website, webshop, huisstijl of nieuwe brochure, van Suilichem communicatie helpt elk bedrijf in iedere branche. Een groot of klein bedrijf dat maakt niet uit. Iedereen is welkom, van Suilichem communicatie maakt geen onderscheid. Het serviceniveau is hoog en de drempel is laag.

Zoals op het scorebord te zien is staan VV Dodewaard en van Suilichem communicatie al met 1-0 voor op andere amateur verenigingen. VV Dodewaard is trots op de sponsorapp en het nieuwe scorebord en vertrouwen op een lange en fijne samenwerking met van Suilichem communicatie BV.

Help Mace aan oortjes!

Mace. (foto: Ashley van de Sluis van Ashley's Fotografie) Ashley van de Sluis van Ashley's Fotografie

REGIO - Dit is Mace. Een vrolijke jongen, een doorzetter en een durfal. Mace is geboren zonder oortjes. Hij mist beide oorschelpen en gehoorgangen. In december wordt Mace twee jaar. Onze wens is dat hij straks met echte oortjes naar de basisschool gaat. Net zoals alle andere kinderen.


Met de Stichting ‘Oortjes voor Mace’ willen we hem oortjes geven, waar hij de rest van zijn leven van kan genieten. Dit klinkt simpel, maar dat is het niet. Het is een hele ingrijpende ingreep, die maar heel weinig artsen kunnen uitvoeren. Er is een arts in Amerika die hierin gespecialiseerd is. Als het ons lukt om het geld bij elkaar te krijgen, dan wordt Mace twee keer geopereerd. Dit kan al vanaf zijn vierde, omdat oortjes daarna bijna niet meer groeien. De operatie is helaas erg kostbaar. We hebben 100.000 dollar nodig. Als het lukt, dan gaat Mace met zijn ouders twee keer naar Amerika en er zit dan een half jaar tussen de operaties. Zijn ouders sparen zelf voor de twee reizen en de verblijfkosten.

Elke donatie is welkom!
Wilt u Mace ook helpen? U kunt een donatie doen via onze website: www.oortjesvoormace.nl/doneer-nu.Geen mogelijkheid tot internetbankieren? Geen probleem, u kunt ook een donatie overmaken op Regiobank rekeningnummer NL82 RBRB 0709 9887 96 t.n.v. Stichting Oortjes voor Mace. Wilt u op een andere manier helpen? Neem contact met ons op via info@oortjesvoormace.nl. Meer informatie:
www.oortjesvoormace.nl op zaterdag. Volg ons ook op Facebook en Instagram (@oortjesvoormace).

Bridge

Bridgeles. (foto: J. de Boer)

RHENEN - De beginnerscursus die bridge-instuif Rhenen organiseert, loopt ten einde. De gemotiveerde deelnemers gaan 6 januari enthousiast verder met de vervolgcursus.

Deze cursus wordt gegeven op twaalf maandagmiddagen van 13.30 – 16.00 uur in het Dorpshuis in Achterberg. "Als u de beginselen van het spel meester bent of als u de basis weer op wilt halen, bent u welkom om deel te nemen."

De vereniging organiseert voor haar leden elke dinsdag- en vrijdagmiddag drives van 13.30 tot circa 16.00 uur. Info te verkrijgen bij Herma Bons, hermabons@hotmail.com. (www.bridge-instuif-rhenen.nl)

Muziekpieten in Kesteren

(foto: M. Busé)

KESTEREN - Sinterklaas is weer in Kesteren aangekomen en dat is niet ongemerkt voorbij gegaan! Zoals elk jaar kwam hij met de trein aan op het station in Kesteren, waar meer dan honderd kinderen zenuwachtig stonden te wachten met hun ouders.

Het was tijdens de intocht wel erg koud en hoe blijf je dan warm? Juist! Een lekkere warme jas aantrekken en een beetje in beweging blijven. En dat hadden die muziekpieten van de fanfare Kesteren goed begrepen! Uiteraard kon je mee dansen op de Sinterklaas liedjes, gespeeld door de fanfare Kesteren.

Maar nieuw dit jaar was, dat er allerlei activiteiten georganiseerd waren op het Stationsplein. Je kon naar hartenlust touwspringen samen met de muziek pieten, blik gooien, oefenen als schoorsteenpiet door het gooien van cadeautjes in de schoorsteen en beschuitfluiten. Er werd dankbaar gebruik van gemaakt door de vele kinderen. De Sint kwam zelfs even op het fanfare podium om de fanfare Kesteren te bedanken voor haar inspanning. Na afloop ging de fanfare Kesteren voorop in de optocht om de Sint te begeleiden naar het Dorpshuis.

Het Groene Kruis Kesteren is verhuisd

KESTEREN - Het Groene Kruis in Kesteren heeft inmiddels het kruisgebouw aan de Torenstraat te Kesteren verlaten.

In het 'oude' gebouw konden vele inwoners uit Kesteren en omgeving deelnemen aan de activiteiten, die door de kruisvereniging of de SWAN werden georganiseerd. Alle activiteiten gaan door in Ons Dorpshuis aan de Nedereindsestraat in Kesteren!

Ieder is welkom, na inschrijving, om deel te nemen aan beter bewegen voor ouderen, koersbal, yoga voor zowel kinderen als volwassenen, beter bewegen voor volwassenen en klankschalensessies. De tijden waarop deze activiteiten plaatsvinden staan op de agenda van het dorpshuis. (www. dorpshuiskesteren.nl)

Meer informatie over deelname is te verkrijgen via het versturen van een mail aan lbvandenberg@yahoo.com.

Workshop

foto's en privacy

LIENDEN - Privacy en het gebruik van foto's , portret- en auteursrecht zijn de thema's van een workshop op 10 december. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die foto's en filmpjes maken bij activiteiten van hun organisatie.

Toen Welzijn Rivierstroom, bij de invoering van de nieuwe privacywet, workshops organiseerde over de AVG, waren er steevast veel vragen over het gebruik van foto's en films in het kader van de privacywet. Uit de evaluaties bleek dat de antwoorden op de gestelde vragen hierover niet altijd voldeden.

Vrijwilligerssteunpunt Buren is op zoek gegaan naar iemand die de benodigde kennis in huis heeft en vragen wel kan beantwoorden. Jan van Vegchel is juridisch adviseur bij een advocatenkantoor. Zijn specialiteiten zijn: beeldgebruik, auteursrecht, portretrecht en AVG. Op 10 december komt hij vertellen over wanneer je foto's, waar mensen op staan, gewoon mag publiceren; hoe het zit met portretrecht en privacy en hoe je legaal aan beeldmateriaal kunt komen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

De workshop is op dinsdag 10 december van 19.30 – 22.00 uur in Lienden. Informatie en aanmelding: Welzijn Rivierstroom 0344 602337; vrijwilligersburen@welzijnrivierstroom.nl.

Workshop foto's en privacy

Workshop foto's en privacy

LIENDEN - Privacy en het gebruik van foto’s , portret- en auteursrecht zijn de thema’s van een workshop op 10 december. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die foto’s en filmpjes maken bij activiteiten van hun organisatie.

Toen Welzijn Rivierstroom, bij de invoering van de nieuwe privacywet, workshops organiseerde over de AVG, waren er steevast veel vragen over het gebruik van foto’s en films in het kader van de privacywet. Uit de evaluaties bleek dat de antwoorden op de gestelde vragen hierover niet altijd voldeden.

Vrijwilligerssteunpunt Buren is op zoek gegaan naar iemand die de benodigde kennis in huis heeft en vragen wel kan beantwoorden. Jan van Vegchel is juridisch adviseur bij een advocatenkantoor. Zijn specialiteiten zijn: beeldgebruik, auteursrecht, portretrecht en AVG. Op 10 december komt hij vertellen over wanneer je foto’s, waar mensen op staan, gewoon mag publiceren; hoe het zit met portretrecht en privacy en hoe je legaal aan beeldmateriaal kunt komen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

De workshop is op dinsdag 10 december van 19.30 – 22.00 uur in Lienden. Informatie en aanmelding: Welzijn Rivierstroom 0344 602337; vrijwilligersburen@welzijnrivierstroom.nl.

10 / 32

11 / 32

Spoorgat Rhenen weer schoon!

Teus van Doorn klimt het steile talud op.(foto: Ton van der Wal)

RHENEN - Hoewel vrijwilligers van Zaap op geregelde tijden zwerfafval opruimen in de Gemeente Rhenen, blijft er een enkele vervuilde locatie over.

Eén daarvan betreft het Spoorgat, de N233 vanaf de kruising met de Beukenlaan tot aan het viaduct en de kruising met de Stikke Hucht. Een doorn in het oog van Zaap! Het talud daar is zó hoog en steil, dat er normaal gesproken geen zwerfafval zonder gevaar voor eigen leven kan worden verwijderd.

Echter, deze maand heeft de kernploeg van Zaap, bestaande uit Albert, Wil, Jan, Teus en Ton, deze steile hellingen getrotseerd en van de benodigde blikjes, plastics en overig weggegooid materiaal verlost. De ploeg bestaat uit gepensioneerde Zaappers, maar zij klimmen als jonge berggeiten tegen het talud op. Daarbij gebruik makend van een lange stok, waarmee zij het afval naar zich toe kunnen trekken. Een vervelende bijkomstigheid vormen de vele bramenstruiken, waarmee het talud is begroeid.

De uiteindelijke buit bedroeg liefst zes volle zakken en een airco. Een goede fiets, die ook van het talud naar beneden was gegooid, is weer netjes bij de fietsenstalling neergezet.

Omdat de N233 een provinciale weg is, heeft Zaap de Provincie gevraagd om de buit op te halen, wat nog diezelfde dag is gebeurd.

Coop Dodewaard verrast Kunst na Arbeid

Statiegeldactie Coop Dodewaard. (foto: muziekvereniging Kunst na Arbeid)

DODEWAARD - Woensdag 20 november werd muziekvereniging Kunst na Arbeid door supermarkt Coop Dodewaard verrast met een grote cheque. Eigenaar Leo van Dommelen reikte, in de vorig jaar volledig vernieuwde supermarkt, een cheque ter waarde van 838,50 euro uit.

In de periode juli tot en met september konden de inwoners van Dodewaard hun statiegeld bonnetjes doneren voor Kunst na Arbeid. Dat is massaal gedaan. In totaal is er in drie maanden tijd ruim 400 euro aan bonnetjes gedoneerd. De Coop heeft dat bedrag verdubbeld, waardoor er nu een bedrag van 838,50 euro naar Kunst na Arbeid gaat. Eigenaar Leo van Dommelen staat ook nu weer versteld van hoeveel er is gedoneerd. “Kunst na Arbeid kan met trots zeggen dat ze gesteund wordt door de inwoners van Dodewaard.” Zo zie je dat vele kleine donaties samen een groot bedrag vormen.

Het gedoneerde bedrag gaat gebruikt worden voor het opleiden van de jeugdleden. Dat is de toekomst van de vereniging. Coop Dodewaard, inwoners van Dodewaard worden namens Kunst na Arbeid bedankt voor deze steun. "Wilt u meer weten over wat muziekvereniging Kunst na Arbeid allemaal doet? Kijk dan eens op www.knadodewaard.nl."

Ingezonden brief

Waarom gaan we nog stemmen wanneer Volksvertegenwoordigers zich niet aan de wet houden?Gezien de PFAS en Stikstof eisen? Dient men vaak niet het algemeen belang, maar financieren elkaars stokpaardjes ongeacht of dit de economie stilligt. Wie had ooit gedacht dat iedere provincie nieuwe natuur zou aanleggen? In het afgraven van 300 hectare in het Binnenveld doet de provincie Gelderland dit en voert het Waterschap de ontgronding uit en betaalt 20 procent van 6.5 miljoen.
.
Wij dachten dat de 342 euro/jr welke wij gemiddeld aan Waterschapslasten betalen diende om ons aan droge voeten te helpen. Volgend jaar gaan de Waterschapslasten omhoog. Zo komen de natuurclubs aan financiën.
Immers zodra een coalitie gevormd is, verliezen Kamerleden, Statenleden of gemeenteraadsleden hun controle. Zeker als een coalitie bestaat uit vier partijen wordt de controlefunctie van bijvoorbeeld Raadsleden tegen de Dualisering wet Elzinga van 2002 in genegeerd. Men deelt elkaar cadeaus uit op onze kosten.

Op 12-11-2019 heeft de gemeenteraad van Rhenen besloten een kleine openbare school met 53 leerlingen af te breken en een nieuwe school te bouwen voor 4.1 miljoen, dit is 77.358 euro per leerling. Terwijl de coalitie aankondigt dat de Woonlasten in 2021 met 10 procent stijgen?
De Schoolwet zegt dat 110 leerlingen minimum is voor kleine kernen, 200 leerlingen voor een nieuwe school.
Terwijl er een degelijke Openbare school al jaren leeg staat wegens te weinig leerlingen, en er Openbaar Montessori onderwijs is welke graag die 53 leerlingen zou willen ontvangen. Als de wet Elzinga niet gehandhaafd wordt is een oppositiestandpunt nutteloos. Noodzakelijker investeringen zijn niet mogelijk wegens uitgave van 4,1 miljoen.

Jan Wiesenekker, Achterberg

BIbliotheekactiviteiten in Neder-Betuwe

NEDER-BETUWE - Aanbod van de activiteiten in de bibliotheekvestigingen in Neder-Betuwe wordt langzaam uitgebreid. In het onderstaande lijstje staan geplande activiteiten voor komende weken.

Woensdag 27 november – Sintworkshop voor kinderen vanaf 8 jaar, onder de leiding van schrijfsters Yvonne van der Laan. Workshop begint om 15 uur in de bibliotheek Dodewaard

Vanaf maandag 25 november kunnen kinderen t/m 7 jaar hun schoen zetten in de bibliotheek Dodewaard en Kesteren (geknutseld, platen zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of je eigen schoen). Dan hopen we natuurlijk dat Sinterklaas er ook iets in gaat doen...!


Op woensdag 4 december mag je je schoentje weer komen halen.

Donderdag 5 december – inloopspreekuur e-books, 11-12 uur bibliotheek Dodewaard

Dinsdag 10 december – creatieve middag voor kinderen begint om 15.30 uur in bibliotheek Kesteren

Woensdag 11 december - creatieve middag voor kinderen begint om 15.30 uur in bibliotheek Dodewaard

Donderdag 12 december - creatieve middag voor kinderen begint om 15.30 uur in bibliotheek Opheusden

Woensdag 18 december – koffieochtend voor iedereen, 10.30 uur bibliotheek Dodewaard

De openingstijden en overige aanbod staan op www.bibliotheekrivierenland.nl.

Honderdste wedstrijd Gerco Arends boomkwekersteam

OPHEUSDEN - Afgelopen zaterdag speelde Gerco Arends zijn honderdste wedstrijd voor het boomkwekersteam, die overigens werd verloren door een slimmer Leones 2.

Het boomkwekersteam organiseert op 12/13 en 14 december diverse activiteiten waaronder een pupquiz op 12 december die vol is, op 13 december een bingo en op 14 december een feestavond voor 18+. Aanvang van deze activiteiten is 20.00 uur. Meer info staat op www.boomkwekeresteam.nl.

Midden Oosten meets Rhenen tijdens de Aanschuiftafel

Aangeschoven tafels voor verbinding en gezelligheid. (foto: Bakkerij Brasserie Van Toor) Bakkerij Brasserie van Toor

RHENEN - Donderdagavond 28 november organiseert Bakkerij Brasserie van Toor opnieuw de succesvolle aanschuiftafel.

Het idee achter dit diner is dat er op een laagdrempelige manier aan een lange tafel gezamenlijk gegeten wordt. Iedereen is welkom! Het gerecht van de avond is afkomstig uit het Midden Oosten; een couscous met worstjes in kruidige abrikozensaus.

Inloop vanaf 17.30 uur tot 20.00 uur. Kosten zijn inclusief een drankje 12,95 euro.

17 / 32

18 / 32

Kerstmarkt in Slijk-Ewijk

Kerstengel. (foto: Dini Huijbers) Dini Huijbers

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 7 december wordt er in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk weer een gezellige kerstmarkt gehouden.

Zodra Sinterklaas weer is vertrokken kijken veel mensen alweer uit naar kerstmis. Alweer iets gezelligs met veel sfeer om naar uit te kijken in de donkere winterdagen. En gezellig is de kerstmarkt in Dorpshuis Beatrix altijd.

Iedereen kan direct de kerstsfeer in huis halen, want er staan in de grote zaal en de serre heel veel kramen met een diversiteit aan spullen. Je kunt er kerstspullen kopen, cadeautjes, sieraden, heerlijke oliebollen en allerlei andere lekkernijen en leuke dingen. In de ontmoetingsruimte (bij de bar) worden gezellige zitjes gemaakt, waar iedereen even kan rusten van alle gesnuffel op de markt.

Natuurlijk neemt de bezoeker dan de gelegenheid om een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers te nuttigen of zomaar een ander drankje. Denk ook eens aan glühwein en warme chocolademelk (misschien met een toefje slagroom).

Men kan natuurlijk ook al even snoepen van de overheerlijke oliebollen die men op de markt gekocht heeft en die door het bestuur van dorpshuis Beatrix met veel liefde zijn gebakken. Lekker opgewarmd is het daarna niet meer zo erg om de kou weer in te moeten.

Er zijn ook kerstbomen te koop, dus de boom kan thuis al direct worden opgetuigd, misschien wel met leuke dingen, die op de markt zijn gekocht. Het adres van dorpshuis Beatrix is: Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De markt is van 15.00 – 19.30 uur.

Opening Welkoop Lienden

LIENDEN - Welkoop komt naar Lienden en dat is afgelopen weken te zien geweest aan de werkzaamheden aan het pand (Adelsweg 4) op het winkelcentrum Timmer te Lienden. De opening is donderdag 28 november. Tot die tijd wordt er hard gewerkt aan de inrichting van de winkel.

'Ons assortiment sluit naadloos aan bij alles wat klanten nodig hebben voor hun tuin en hun huis- en erfdieren', vertelt eigenaar Pieter van der Broek. 'We hebben vijf hoofdgroepen die ook in de winkels duidelijk herkenbaar zijn: Dier & Welzijn, Plant & Zorg, Werken in de tuin (voor elke klus hebben we het juiste advies en gereedschap), alles om te genieten in de tuin en werkkleding en werkschoenen, maar ook vrijetijdskleding. We voeren in al deze categorieën producten van A-merken én van onze huismerken Welkoop en Kenner, huismerken die garant staan voor een scherpe prijs en uitstekende kwaliteit. Dat unieke assortiment is, samen met ons deskundige advies, de basis van onze formule.

De winkel wordt geleid door eigenaar Pieter van der Broek en een team van ongeveer tien medewerkers. Pieter heeft zelf al ruime ervaring bij Welkoop. Hij kent de winkel en het ruime assortiment dan ook door en door. 'Wat ik bijzonder vind aan Welkoop is dat we altijd onszelf zijn en service voorop staat. Er is veel kennis en kunde op de vloer, doordat het team samengesteld wordt met ervaren medewerkers. Er kunnen doorlopend trainingen gevolgd worden en er wordt gebruikt gemaakt van een app waar productkennis in gedeeld wordt. Klanten vinden bij Welkoop dus niet alleen een ruim aanbod, maar krijgen er ook advies. Pieter: 'Service verlenen, zoals zware zakken dierenvoeding of potgrond in de auto tillen, is bij Welkoop vanzelfsprekend, daarnaast een advies geven over bijvoorbeeld de juiste voeding voor de hond, dat geeft ons voldoening; als een klant en zijn dier tevreden de winkel verlaten.'

Nieuw in Lienden
Lienden had nog geen Welkoop, terwijl in de omgeving al een paar vestigingen te vinden zijn. Pieter is ook eigenaar van de vestiging in Gendt. Dit heeft een aantal voordelen: uitwisseling van producten, personeel en kennis. 'Zo kunnen we klanten bieden wat ze van Welkoop verwachten: deskundig en eerlijk advies, uitstekende service en veel producten voor tuin en dier.'

Klantenpas
De klantenpas van Welkoop is volgens Pieter het vermelden waard. 'Die pas geeft niet alleen korting op producten, maar klanten met een klantenpas krijgen ook een cadeautje op hun verjaardag. Als ze invullen welke huisdieren ze hebben, krijgen ze ook een cadeautje op de verjaardag van hun huisdieren. Verder worden alle klantenpashouders twee keer per jaar uitgenodigd voor de VIP-avond.'

Feestelijke opening
Donderdag 28 november start het 3-daagse openingsfeest bij Welkoop Lienden. Volg de facebooksite van Welkoop Lienden om te volgen wanneer er welke acties zijn.

Vol verwachting op de Sint wachtten kinderen op kribben

Sint op de Frederik van de Paltshof in Rhenen. (foto: Rob Moret) Rob Moret

RHENEN - Vol verwachting kijken kinderen en volwassenen in de vallende duisternis naar het oosten over het water van de Rijn. Daar uit de duisternis moet het schip van Sinterklaas verschijnen. Een prachtig uniek gezicht. Zelfs Rembrandt van Rijn wist al dat het hier uniek mooi was.

Als de boot van de Sint dichterbij komt, zwaaien, springen en schreeuwen de kinderen. In de duisternis lijkt het een sint met een gekleurde huidskleur. Als Sint maar een mijter op zijn hoofd heeft en een staf in zijn hand vinden kinderen het uitstekend.

Kinderen wachten op kribbe op Sinterklaas. (foto: Rob Moret) Rob Moret
Feestelijke boot Sinterklaas. (foto: Rob Moret) Rob Moret

Zo lopen er heel wat hulp sinterklazen rond. Over het water uit de boot klinkt het enthousiaste Pieten orkest. Wat een vreugde, wat een blijdschap van de duizenden mensen, die deze feestelijke intocht meemaken. van de Sint

KinderPieten lopen er in vele kleuren en maten, allemaal met een Pietenpet op: echte Pieten. Was deze intocht tevens de mooiste lampionoptocht in de provincie Utrecht ?

Ook uw bericht in de krant?

NEDERBETUWE/RHENEN - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' . Uiteraard kunt u ook een bijpassende (rechtenvrije) foto toevoegen. De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Rhenen Vitaal binnenkort van start

Op woensdag 27 november gaat Rhenen Vitaal van start, het sport- en beweegprogramma voor 55-plussers van Sportservice Rhenen. (foto: Sportservice Rhenen/In licentie Shutterstock)

RHENEN - Wie niet of weinig meer aan sport doet en eigenlijk wel (weer) wil gaan bewegen wordt van harte uitgenodigd mee te doen met Rhenen Vitaal.

Rhenen Vitaal is een project van Sportservice Rhenen dat zich richt op mensen van 55+ die graag vitaal willen worden en blijven. Plezier in het bewegen staat bij dit project voorop. Start is op woensdag 27 november met een vitaliteitsdag.

Je hele leven blijven sporten en bewegen geeft energie en draagt bij aan je fit voelen en gezond blijven. Zeker op wat hogere leeftijd is blijven bewegen van groot belang om gezondheidsklachten te voorkomen. Bij het programma Rhenen Vitaal van Sportservice Rhenen kunnen deelnemers op eigen niveau aan sport- en beweegactiviteiten deelnemen. Het programma start met een vitaliteitsdag. Bij de vitaliteitsdag wordt vrijblijvend de fitheid getest en vervolgens bestaat de mogelijkheid mee te doen aan een sport- en beweegprogramma. De vitaliteitsdag is gratis, het vervolgprogramma van tien lessen kost 25,00 euro.

Meedoen
Inwoners van de gemeente Rhenen boven de 55 jaar ontvangen van de gemeente een brief met de uitnodiging om mee te doen. Bij de brief zit ook een aanmeldformulier. Digitaal opgeven kan echter ook: www.sportservice-rhenen.nl/rhenenvitaal.

Meer informatie
Wie vragen heeft of meer informatie wil kan contact opnemen met buurtsportcoach Larissa Wattilete van Sportservice Rhenen via 06 82947679 of larissa.wattilete@sportservice-rhenen.nl.

Een krasse, wat bejaarde Siberiër...

9 november. Op de foto staat rechtsboven Kolgans O74, ruim 20 jaar oud! (foto: Henk van der Kooij)

LIENDEN - In ons Rivierengebied valt van alles met de trekganzen te beleven. Op 9 november werd in de Tollewaard bij Lienden de eerste halsgeringde Kolgans van dit winterseizoen door mij gespot. De beelden op de computer gaven code O74 te zien. Natuurlijk de ringgegevens en de waarnemingenlijst via www.geese.org bekeken.

Door Henk van der Kooij

Mijn mond zakte van verbazing bijna open. De vogel was geringd op 31 december 1999 en geboren in 1999. Pompernikkel, een kolgans uit de vorige eeuw. Nooit geweten dat ganzen zo oud konden worden. ‘Ouder dan een hond’ zei iemand op de ouderenmiddag tegen me. De waarnemingenlijst van Kolgans O74 leverde nieuwe verbazing op. De soort was in de periode 2000 tot en met 2006 jaarlijks in Nederland gezien en daarna nooit meer. De laatste waarneming dateerde van 25 november 2006 bij Bleskensgraaf. Niet te snappen. Waarom is deze Kolgans na november 2006 nooit meer gezien? Blijkbaar een wonderlijk trekbeest. Natuurlijk ook geGoogled op internet naar leeftijd vogels. Oei maximale leeftijd van de Wilde Eend is 29, van de Kokmeeuw 35 en van de Kleine Rietgans (een vogel van Spitsbergen) 39 jaar. Kolgans O74 is maar ruim 20 jaar. Toch blijf ik de negentiende-eeuwse (!) Kolgans een wat bejaarde gans vinden. En elk najaar wacht de trek naar het zuidwesten. Je kunt als oude gans niet zeggen: ik ga met de vut. Nee, je moet jaarlijks blijven vliegen en trekken want ’s winters valt er in het witte Siberië niets te halen. Gelukkig in het Rivierengebied wel.

Vrijwilligersavond Zaap: gezellig en succesvol

De twee gelukkige winnaars. (foto: Ton van der Wal)

RHENEN - Op donderdagavond 14 november is de jaarlijkse Vrijwilligersavond van het Zaap gehouden.

Wethouder Peter de Rooij heeft de aanwezige Zappers toegesproken en zijn waardering geuit over de inzet van de vrijwilligers. De samenleving is gebaat bij het vele werk, dat door vrijwilligers wordt opgepakt. Vanuit het bestuur is een presentatie gehouden over zaken, die Zaap in 2019 heeft uitgevoerd en over successen die zijn gescoord. Natuurlijk is ook een blik naar de toekomst geworpen. Dit jaar is ook weer de 'Zapschat van het jaar' gehouden. De vrijwilligers kunnen door het jaar heen inzendingen doen van vreemde, gekke, bizarre en idiote voorwerpen, die zij hebben gevonden. De twee- door de Gemeente Rhenen- ter beschikking gestelde prijzen gingen dit keer naar Janny Kleijer en Tjeerd de Vries.

Janny had een collectie van kleine voorwerpen, die zij al Zappend door het jaar heen in Achterberg heeft verzameld, de zogenaamde Zapschatjes. Tjeerd had een foto van een eekhoorn, die als gevolg van het knagen aan een blikje frisdrank is gedood.

Op de foto staan de prijswinnaars. Duidelijk is dat de stemming die avond in de zaal zat! Dit mede door de manier waarop Albert Lamberts het geheel aan elkaar wist te breien.

De avond is - zoals inmiddels traditie geworden - aangeboden door de Gemeente Rhenen. Na afloop gingen de vrijwilligers met een leuke attentie naar huis. Deze bestond uit voor een groot deel uit materialen, die gerecycled waren en/of biologisch afbreekbaar. En dat is natuurlijk voor Zaap als koren op de molen!

Sinterklaas en Bosje van Drosje zetten de bloemetjes buiten

Beau bij zijn met bloemen gevulde tuktuk. (foto: Bosje van Drosje) Bosje van Drosje

RHENEN - Sinterklaas heeft weer voet op Nederlandse bodem gezet en is druk om alle kinderen van cadeautjes te voorzien. Dit jaar heeft hij in de gemeente Rhenen hulp gezocht, zodat hij ook de volwassenen een leuke verrassing kan bezorgen.

Op 29 november is deze hulpsinterklaas, in de vorm van de twintigjarige Beau Drost van Bosje van Drosje, aanwezig in het centrum van Rhenen. Hier deelt hij emmers uit, die op 5 december niet onder de schoorsteen, maar voor de deur gezet kunnen worden. Op deze manier bezorgt Beau iedereen in de gemeente Rhenen een bloeiende Sinterklaas.

Over Bosje van Drosje

Bosje van Drosje is de onderneming van de twintigjarige Beau Drost. Ondernemersbloed stroomt door zijn aderen, allebei zijn ouders zijn ondernemer. Ook het bloemenvak is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader, Eddy Drost, stond meer dan veertig jaar op markten in de regio en Beau pakt het vak op zijn eigen manier op. Op vijftienjarige leeftijd begon Beau met het venten van bloemen op zijn bakfiets, later een TukTuk, in Elst. Inmiddels vindt Beau het tijd geworden dat het grotere regionale publiek met zijn bloemen kennismaakt. Daarom is hij gestart met een abonnementenservice, waarbij hij elke week verse bossen bloemen bezorgt.

Sinterklaas is voor Beau de perfecte gelegenheid om mensen kennis te laten maken met zijn bloemen. Daarom staat Beau op 29 november vanaf 17:00 uur in het centrum van Rhenen om zoveel mogelijk mensen te verrassen. Hier maken ze kans op een gratis bloemenabonnement, een verse bos of een leuke korting. Wat ze winnen blijft een verrassing tot Beau op 5 december hun emmers komt vullen.

DFS niet voorbij ultra defensief DZC'68: 1-1

OPHEUSDEN - Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde een voetballend oppermachtig DFS de wedstrijd tegen DZC'68, die zich vooral bezighield met tegenhouden, tijdrekken en het simuleren van blessures. DZC’68 parkeerde de bus voor het eigen doel en het was aan de bezoekers om daardoor heen te komen.

Nadat een inzet van Edge net voorlangs verdween schoot Ilkhan over en in de handen van de keeper. Ook pogingen van Kiriwenno en Badjeck leverde voor de rust geen doelpunten op.

In de tweede helft hetzelfde beeld. De Doetinchemmers parkeerden de bus van elf man rond de eigen zestien. DFS zag Goorman overschieten, Den Heijer naast en over koppen terwijl een kopbal van Kiriwenno in de handen van doelman Thus verdween. Nadat spits Badjeck een voorzet overtikte kreeg DZC'68 uit een vrije trap de eerste mogelijkheid van de tweede helft. Doelman Van der Kracht was paraat en tikte de bal over. De aloude voetbalwet dat als jezelf niet scoort de bal aan de andere kant dan binnenvalt deed zich weer gelden. Na balverlies van DFS schoot Kleinlugtebeld DZC'68 tegen alle verhoudingen in op voorsprong. DFS zette nog een keer extra aan met een grote kop kans van invaller Yaldiz, die voorlangs kopte als gevolg. Zes minuten voor tijd schoot Yaldiz in de korte hoek de bezoekers naar de verdiende 1-1. DFS slaagde er daarna niet meer in om de winnende te maken tegen het ultra defensieve DZC’68.

Opstelling: Jordy van der Kracht,Kerem Cifci,Arjan Goorman,Aleksandar Lejic,Marijn de Kler,Jesse Edge, Michael den Heijer,Fatih Ilkhan,Zefanho Kiriwenno (68. Alper Yaldiz),Cedric Badjeck,Noë Bokila (68. Remy Raterink).

Van 28 november tot en met 4 december

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS BOOGSCHUTTER. Omdat de boogschutter graag zijn horizon verbreedt, is het in feite de eeuwige student. Aangezien de schutter graag het woord voert, is hij zeer geschikt voor het onderwijs. Met zijn gevoel voor humor voelt hij zich ook thuis in de kleinkunst. Een functie in de reiswereld ligt hem ook. Het liefste zou hij op locatie een rondleiding geven.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op donderdag de 28e staan de planeten goed om een persoonlijk plan erdoor te drukken. Je bent dan erg overtuigd van jezelf. In het weekend ben je nogal rusteloos. Je kunt je ei niet kwijt. Volgende week dinsdag staan de planeten uitstekend om te daten. Je zoekt iemand waarmee je op één lijn zit.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Deze periode ben je zeer gericht op de liefde. Op donderdag weet je goed hoe je vriendschap en liefde kunt combineren. En op vrijdag ben jij vooral uit op romantiek. Als de ander dat niet regelt, dan doe je dat gewoon zelf! Op dinsdag voel je met een bepaald persoon een sterke 'klik'.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Op donderdag kun je als geen ander bepaalde emoties onder woorden brengen. Misschien ga je wel dichten! In het weekend zijn er een paar zakelijke klusjes die jij in een handomdraai in orde maakt. Volgende week dinsdag kun je heel scherp formuleren tijdens een diepgaand gesprek met een kennis.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Op donderdag is het Jantje lacht en op vrijdag eerder Jantje huilt. Je buiten spelen je parten. Op zaterdag kom je ergens achter waar je de rest van het weekend op moet kauwen. Maandag staan gevoelens haaks op je ratio. En op woensdag zijn er zoveel indrukken, dat het je even teveel wordt.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op donderdag de 28e voel jij je beste wel krachtig. Daardoor vind jij de moed om een bepaalde titanenklus aan te pakken. Toch is dat iets te hoog gegrepen. Je dreigt je hieraan figuurlijk te vertillen. Neem het weekend tijd voor jezelf om je wonden te likken. Daarna voel jij je een stuk beter.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op donderdag heb je veel medelijden met iemand die het slechter heeft dan jij. Je helpt die persoon dan ook graag. In het weekend is het belangrijk dat je een aantal officiële zaken bijtijds regelt. Volgende week dinsdag ga je met iemand diepgaan in gesprek. Je legt als het ware je ziel bloot.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op donderdag staat vriendschap hoog in jouw vaandel. Je gaat voor de ander door het vuur! Op vrijdag ben je vooral heel romantisch bezig. Je weet als geen ander een mooie sfeer op te bouwen. Volgende week dinsdag ben jij weer eens een echte matchmaker! Jij verbindt mensen met elkaar.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op donderdag voel jij je erg gefrustreerd. Toch moet je eigenlijk blij zijn met de kleine stapjes vooruit die jij gemaakt hebt. In het weekend worstel je noga met extreme emoties. Geef jezelf een uitlaatklep! Volgende week dinsdag lukt het je heel goed om met de ander contact te maken.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Donderdag heb jij de lachers op je hand. Je humor slaat enorm aan! Maar de belangrijkste gebeurtenis is dat op maandag jouw planeet Jupiter voor één jaar naar het teken steenbok gaat. Dat geeft een wat serieuzere periode waarin je vooral maatschappelijk veel aan de weg timmert.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Na een gezellig weekend met fijne mensen over de vloer gaat op maandag de planeet Jupiter gedurende één jaar in jouw sterrenbeeld lopen. Dat geeft een periode met groeimogelijkheden. Dat ondersteun je het beste door te investeren in jouw kwaliteiten. Denk aan een cursus of studie.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Op donderdag de 28e geniet je van de mensen in jouw vriendenkring. Ga gezellig met ze op stap! In het weekend zijn de contacten met kennissen en buurtgenoten heel onderhoudend. Op zondag ben je wel wat nerveuzer dan normaal. Op dinsdag en woensdag zit je gelukkig weer lekker in je vel.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Donderdag en vrijdag steek je veel energie in jouw contacten. Volgende week maandag gaat jouw planeet Jupiter gedurende één jaar in het teken steenbok lopen. Dat geeft een periode waarin je veel energie steekt in je maatschappelijke positie. Grote kans dat je ergens in die periode omhoog komt.

Verkoping in Rhenen

RHENEN - Op zaterdag 30 november is er van alles te koop in de zalen van de kerk van de gereformeerde gemeente.

Er zijn vogelvoerartikelen, hoeden, cadeau-artikelen, kaarten, Aloe-Vera- en Jamako-produkten. Ook is er een rommelmarkt. Er valt genoeg te eten: heerlijke verse oliebollen, warme erwtensoep, bolussen en gebak.

De vrouwenvereniging van de gereformeerde gemeente houdt dan haar jaarlijkse verkoping. De opbrengst is voor de kerk en de zending. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 15.00 uur aan de Achterbergsestraatweg 59a in Rhenen.

Vogels spotten bij Dodewaard met IVN

Krakeenden. (foto: Herman Hendriks)

DODEWAARD - De vogeltrek is bijna voorbij maar er zal zeker nog een laatste staart te zien zijn van de trekvogels. De standvogels blijven en wie weet welke vogels we verder nog tegenkomen. Mogelijk de winterlijster zoals de kramsvogel of koperwiek.

Maar ook wintereenden zoals de brilduiker of een nonnetje. En natuurlijk de roofvogels zoals buizerd en torenvalk of watervogels zoals de fuut en krakeend. Ook is er kans op de grote gele kwikstaart en meer dan vijf soorten ganzen.                        

De Waalwaard bij Dodewaard is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels voelen zich daar dan ook helemaal thuis.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal. De start is zondag 1 december om 09:00 uur op de parkeerplaats bij de voormalige steenfabriek afrit bij Waalbandijk 68 in Dodewaard. De tocht duurt twee uur. Gids is Ben Brouwer (06 53927477).

Virtuele wandeling door Rhenen in 1730

Burgemeester Hans van der Pas in gesprek met burgemeester Johan van Deventer uit 1730. (foto: Jan van de Brink)

RHENEN - Burgemeester Hans van der Pas opende op woensdag 20 november fase 2 van de Virtuele Stad Rhenen. De openingshandeling bestond uit het intoetsen van een code op het toetsenbord, waarop de stad in beeld kwam. Zijn collega van zo’n 300 jaar geleden burgemeester Johan van Deventer, was daarbij aanwezig en vond het een wonder.

De werkgroep Virtueel Rhenen van de historische vereniging en oudheidkamer Rhenen en en omstreken werkt al 15 jaar met veel enthousiasme aan de stad. Fase II laat een levendige stad zien, met rondlopende en pratende bewoners. Kakelende kippen, knorrende varkens, snaterende eenden, blatende schapen en briesende paarden en de beierende klokken van de Cuneratoren zijn te horen. Op de Rijn varen de kromstevens/binnenschepen heen en weer en liggen aan de loswal met matrozen die duidelijk verpozen. Wist u dat in Rhenen ooit stadsboerderijen stonden? In de virtuele stad komen reeds lang verdwenen gebouwen komen in beeld, zoals de Waag en de Gasthuiskapel.

Na de officiële opening verscheen een korte filmische impressie van de stad op het scherm. Dit filmpje kan binnenkort bekeken worden op www.stadrhenen.nl. "Wilt u zelf door de virtuele stad lopen? Dat kan in de Schatkamer van het Stadsmuseum. Loop eens het Koningshuis binnen, of begeef u naar de loswal en kijk de vrachtboten na. (Tip: de Museumkaart is geldig (als u later nóg eens wilt komen kijken)."

Kerstconcert in Ochten

OCHTEN - Op zaterdag 14 december verzorgen het Hervormd Kerkkoor en De Harmonie gezamenlijk een kerstconcert in het Dorpshuis aan het Van Drielplein in Ochten.

Er worden zowel moderne als traditionele stukken gespeeld en gezongen, maar ook de kerstgedachte en samenzang zullen zeker niet ontbreken. Aan dit concert zullen alle ledenniveaus van De Harmonie deelnemen.

Het Hervormd Kerkkoor staat onder leiding van Rob Leunen en Hans van Gemert is verantwoordelijk voor de muzikale leiding van De Harmonie. De aanvangstijd is 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is de zaal open. In de pauze wordt een kopje koffie/thee aangeboden. De toegang is gratis, ter bestrijding van de onkosten zal aan de uitgang een collecte worden gehouden. Het belooft een sfeervolle avond voor jong en oud te worden, waarbij we met elkaar kerst mogen vieren.

Buurvrouw

Hiep hiep hoera, onze buurvrouw 50 jaar!
Groetjes Boudewijn, Ruud, Nicole, Tim, Bianca,
Henk, Helene, Michael en Marieke

Sarah

Lieve Sarah het doet ons deugd,
vandaag begin je aan je tweede jeugd.
Proficiat en tot zaterdag (lekker wijnen)

" Ook Ruud trekt nu van Drees

maar is nog nooit zo druk gewees(t)"

Sam

Hiep hiep hoera Sam wordt op
28 november alweer 7 jaar. Dikke knuffel
van Opa Theo,Oma Willie en Tante Bianca

Hiep hiep hoera
Theo Gefeliciteerd met je verjaardag
Van Janny, Antoine, Anja, Freya en Viggo

Het Nei-js van deze dag,
dat Jaap op 30 november
ook 60 kaarsjes uitblazen mag!
Gefeliciteerd
van Ons voor Jou

Beste Marcel,
Sta je ein-de-lijk een keer in deze rubriek!
En je hebt wat te vieren: 40 jaar geworden.
Gefeliciteerd! Liefs van de meiden.

Lieve Teun, ons oudste kleinkind,
wordt op 27 november 18 jaar!
Wat zijn we trots op jou!
Liefs oma en opa

Dit stralende paar is
28 november 50 jaar getrouwd.
Van harte gefeliciteerd XXX.