GN Nijmegen-Noord

22 mei 2019

GN Nijmegen-Noord 22 mei 2019


Choral Evensong in Lent

VTE in Lent etienne

LENT - Op 26 mei vindt er weer een oecumenische Choral Evensong plaats, voor de derde keer georganiseerd door de Protestantse Vierplek en de Maria Magdalenaparochie.

Deze grotendeels gezongen avondviering is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk en wortelt in de monastieke traditie. De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat ook mensen zonder kerkelijke achtergrond de Choral Evensong zeer waarderen.

De muziek wordt verzorgd door het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken, organist is Sebastiaan 't Hart. De Evensong vindt 26 mei om 19:00 uur plaats in de O.L.V. Maria Geboortekerk Pastoor van Laakstraat 42 in Lent. Vanaf 18.30 uur is de kerk open. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom!

De schoonheid van de vergankelijkheid

Een foto uit de reeks The Secret Garden. (foto: Inge Winter) Inge Winter

LENT - Op zaterdag 25 en zondag 26 mei exposeert Inge Winter foto’s, papierwerk en schilderijen in de Dorpsschuur in Lent.

Haar werk gaat over de kracht en de kwetsbaarheid van de natuur. Zij laat zich inspireren door de schoonheid van de vergankelijkheid. Openingstijden: van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.winterworks.nl.

Dijk Xperience

Hoe gaat de dijk eruit zien? (foto: Waterschap Rivierenland)

NIJMEGEN - Van techniek tot veilig werken, van klei-proéven tot klei-proefjes. Groot of klein kon zelf een dijktalud maken met een rupskraan, dumper of bulldozer. Met een virtual reality-bril in de toekomst kijken hoe de dijk er tussen Sprok (Lent) en Wolferen (Overbetuwe) uit komt te zien.

Zo kregen bewoners op het terrein naast stadsbrug De Oversteek een kijkje achter de schermen van een dijkversterking. Deze Dijk Xperience werd bewoners van de Waaldijk aangeboden door het ontwerpteam De Betuwse Waard.

De dijk vanaf Wolferen (Overbetuwe) tot aan Sprok (Lent) moet versterkt worden zodat deze voor de toekomst voldoende veilig is. Het Ontwerpteam De Betuwse Waard werkt aan een slim, efficiënt, veilig en uitvoerbaar ontwerp voor deze dijkversterking en bestaat uit Waterschap Rivierenland, aannemer Combinatie De Betuwse Waard en Witteveen+Bos.

Repair Café Nijmegen-Noord

Reparatie. (foto: Jan Rikken)

LENT - In het Wijkvoorzieningenhart De Ster aan de Queenstraat 37b1 in Lent wordt op 25 mei van 14.00 tot 16.30 uur weer een Repair Café gehouden.

In het Repair Café kan men terecht voor kleine reparaties van elektrische apparaten, kleine meubels, houten voorwerpen, speelgoed, fietsen, tuingereedschap, computers en printers. Ook kan men hier terecht voor naai- en verstelwerk aan kleding. Het is de bedoeling dat men meekijkt met de reparatie of deze onder deskundige begeleiding zelf uitvoert. Gereedschappen en materialen zijn aanwezig. De reparatie wordt gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En ook als je niets te repareren hebt, ben je van harte welkom om mee te helpen bij de reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje. Meer informatie staat op www.repaircafenijmegen.nl/noord/.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 25 mei
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorije
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Young at Heart


Zondag 26 mei
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, GK De Levensbron
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 10.00 u: eucharistieviering G. Peters, Spetters, Eerste Heilige Communie
St. Jacobus de Meerdere Valburg, 09.30 u: woord- en communieviering J. Rademakers, Dameskoor
St. Willibrordus Herveld: 16.00 u: Marialof, V. Bulthuis, St.Caeciliakoor

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

De tweede zondag in juni: de perfecte zondag!

BEMMEL - Al decennia lang komen op de tweede zondag van juni duizenden dweilmuzikanten en bezoekers naar de Bemmelse Dweildag. Maar wie zijn nu die mensen die komen genieten? Deze keer spreken we Ronnie Polman (35), een geboren en getogen Bemmelnaar die al jaren trouw de Dweildag bezoekt.

Ronnie: “Ik ben geboren en opgegroeid in Bemmel, dus ik ken de Dweildag al mijn hele leven. De laatste vijf jaar ben ik ook vrijwilliger in het mobiele klusteam. Dit team is beschikbaar tijdens de op- en afbouw van de Dweildag en bouwt de wat meer ingewikkelde decoratie op, maar lost ook technische problemen op en plaatst tenten.”

Op de vraag wat hem het meest is bijgebleven van alle Dweildagen, antwoordt Ronnie: “In 2007 maakte ik deel uit van de show van Alarmfase 3; Ze speelden toen hun ‘disco-show’ en ik hield bordjes met tekst uit Blame It On The Boogie van The Jacksons omhoog.”

Of Ronnie nu vrijwilliger is of niet: de Dweildag bezoekt hij sowieso. “Het is altijd een gezellige dag waar je veel bekenden tegenkomt. Voor de kinderen is er een speciaal gedeelte ingericht en voor iedereen boven de 18 staan heerlijke koude pilsjes en lekker eten klaar. Wat wil een mens nog meer?

Inmiddels is de Dweildag niet meer weg te denken uit Ronnie’s agenda. “Het tweede weekend van juni staat altijd gereserveerd. Ik blijf het bijzonder vinden dat zo’n groot evenement ieder jaar weer door vrijwilligers tot stand komt. Het dweilweekend is altijd een zwaar, maar heel tof weekend! Ik zou het niet meer willen missen.”

Dit jaar is de Bemmelse Dweildag op zondag 9 juni.

WO II-excursies krijgen gestalte

De nieuwe outfit voor het WO II gilde. (foto: Herman Janssen)

BETUWE - Gelderland Herdenkt, dus ook de Betuwe. In het lopende jaar 2019 wordt de jammerlijke mislukking van de Operatie Market Garden herdacht. Nu,75 jaar later, zijn er nog burgers, die hun herinneringen kunnen delen. Gelukkig is veel van hetgeen gebeurde in de periode '44-'45 verwerkt op schrift. Het boek Bevrijdingsbloesem is daar zeer kenmerkend in.

Tal van organisaties gaan aandacht geven aan het thema WO II en daarin past een lang gekoesterde wens van het Exoduscomité om excursies te gaan verzorgen. Inmiddels is een kerngroep geformeerd van zeven personen. Er zullen vanaf medio september periodiek excursies worden aangeboden. Tevens is het dan mogelijk om aan te geven, dat men aan zo'n WO II rondleiding wenst deel te nemen. Dit initiatief zal zich richten op het thema 'Betuwe in de frontlijn'.

De rondleidingen zullen in eerste instantie plaats hebben in Huissen, dat met kernen als Gendt, Doornenburg, Angeren, Arnhem Zuid en Elden in onze omgeving nog acht maanden onderdeel uitmaakten van bezet gebied. De start is in het Dominicanenklooster (voormalig toevluchtsoord en noodhospitaal). Vervolgens bezoekt men het ere-massagraf (waar circa 140 burgers zijn begraven), de Liberation Route Luisterkei en WO II monument De Klok Na afloop kan men het museum De Hof van Hessen bezoeken.

In een later stadium zullen er fietsexcursies aan toegevoegd worden rond het Lingegebied. De outfit voor het WOII gilde maakt onderdeel uit van 'Gelderland Herdenkt'. Jan Gerritsen leverde de Exodusblauwe jacks, waar we zichtbaar blij mee zijn. Meer informatie staat op www.exodustocht.nl.

Voorbereidingen Elst Op Stelten lopen op rolletjes

(foto: Hein Arns) Foto: Hein Arns

ELST – Traditioneel is het centrum van Elst op tweede pinksterdag het toneel voor Elst op Stelten (EOS). Het topevenement van Centrum Management Elst dat jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Elst trekt heeft ook in 2019 veel te bieden.

Vanaf 11.00 tot 18.00 uur staat het kernwinkelgebied van Elst bol van de activiteiten en marktkramen. De door spelers van Spero bewaakte fietsenstallingen bij de Grote Kerk en de ING-bank zijn inmiddels niet meer weg te denken. Nieuw in 2019 is dat een gratis pendeldienst ingericht wordt die de P&R Parkeergarage bij het station verbindt met het centrum. Uiteraard is het centrum ook per openbaar vervoer goed te bereiken met diverse buslijnen die op de Rijksweg stoppen en het NS-station op loopafstand.

Attracties

Vrijwel alle attracties krijgen, door de verbouwing van het gemeentehuis, een nieuwe plaats, waarover later meer. Verheugend is het feit dat de brandweer post Elst weer van de partij is met spectaculaire demonstraties. Meer informatie en een inschrijfformulier is te vinden op www.elstopstelten.nl.

7 / 16

Van 23 tot en met 29 mei

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS TWEELINGEN. De tweelingen is een mens die van afwisseling houdt. Niemand anders kan beter drie dingen tegelijk doen dan zij. Ze hebben veel gevoel voor humor. Een eigen mening hebben ze niet. Ze passen zich naadloos aan aan hun omgeving. Verwondering is hun grootste kracht. Hun algemene ontwikkeling is groot. Daarom weten ze over van alles mee te praten.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Aanstaande donderdag is argumenteren jouw grootste kracht. Je kunt op een felle manier bepaalde standpunten verdedigen. In het weekend staan de planeten goed om iets aan lichaamsbeweging te doen. Volgende week woensdag kunnen de emoties tijdens een bijeenkomst hoog oplopen.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Vrijdagavond staan de planeten goed voor een gezellig avondje uit! Volgende week maandag laat je zien dat je heel creatief bent. En je laat anderen daarvan genieten. De woensdag daarna is een beetje een rommelige dag omdat je zoveel verschillende dingen te doen hebt. Maar het is wel gezellig!

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Aan het einde van de werkweek heb je leuke nieuwe ideeën. Die ga je vanaf maandag uitwerken. In het tussenliggende weekend zijn er diepgaande gesprekken waarbij jij ook 'met de billen bloot' moet. Volgende week woensdag kun jij mensen bij elkaar brengen. Je bent dan een soort bemiddelaar.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Op donderdag ben jij een beetje stilletjes. Er gaat van alles in je om. In het weekend reageer je fel als iemand jou over het hoofd ziet. Maandag begint wat chaotisch. Je weet daardoor niet goed wat te doen. Maar op dinsdag en woensdag vind jij je draai weer en ga je juist heel doelgericht te werk.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op zaterdag heb je briljante ideeën. Maar na een nachtje slapen zie je ineens leeuwen en beren op de weg. Dat kan je wel helpen om je plannen wat meer handen en voeten te geven. Volgende week woensdag krijg je te maken met een heel krachtige persoonlijkheid. Wordt dit een machtsstrijd?

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Aan het einde van deze werkweek stapelen de problemen zich op. Maar jij hebt voor elk probleem een passende en slimme oplossing. In het weekend doet iemand erg moeilijk. Jij helpt om het eenvoudiger te zien. Volgende week woensdag is een intense dag op het gebied van relaties.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op vrijdag ga je op zoek naar ontspanning. Na het weekend klopt men bij jou aan voor advies. Je laat zien dat jij heel wat wijsheid in huis hebt. Aan jouw woorden heeft men echt iets! Volgende week woensdag ontmoet je mensen van allerlei aard. Juist de verschillen maken deze ontmoetingen zo leuk.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op donderdag ben jij tegen iedereen heel open. Ook over persoonlijke zaken. Op zaterdag is dat juist heel anders. Naar buiten toe doe je alsof er niets aan de hand is. Maar van binnen speelt er van alles. Volgende week woensdag spelen er spanningen. Maar jouw relativerende woorden halen de angel eruit.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Tot en met zondag heb je alle tijd van de wereld om plannetjes uit te werken. Maak je plannen zo concreet mogelijk. Aanstaande maandag speelt geluk een grote rol. Richt je energie vooral op datgene wat je (materieel) verder brengt. Op dinsdag wil je erachter komen wat jou zo aan de ander ergert.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Aanstaande donderdag wijst je verstand je de verkeerde weg. Ga gewoon op je gevoel af, steenbok. In het weekend alsmaar dubben over je werk is niet de bedoeling. Maar zo kun je wel op je gemak nagaan wat je te wachten staat. Op maandag kun jij je ideeën en plannen heel goed verwoorden.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Op donderdag neem je te grote stappen bij een uitleg. Het lijkt overdreven, in jouw ogen dan, maar vertel het echt stap voor stap. In het weekend kies je eerst voor de broodnodige ontspanning, om daarna wat verplichte nummers af te werken. Op maandag kies je precies de juiste woorden.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Volgende week maandag ben je aan de ene kant graag onder de mensen. Maar tegelijkertijd ben je die dag hypergevoelig. Selecteer alleen diegenen die je kunt vertrouwen en die jou goed kennen. Die houden wel rekening met jouw gevoeligheid. Op woensdag ontstaan er makkelijk misverstanden.

Rijnwaal Zorggroep zoekt chauffeurs

LINGEWAARD - RijnWaal Zorggroep is op zoek naar enthousiaste en vriendelijke chauffeurs die cliënten van en naar de dagbesteding in Huissen en Angeren kunnen rijden.

"Het gaat vooral om cliënten (met beginnende dementie), die niet zelfstandig meer naar onze locatie kunnen komen. U gebruikt uw eigen auto en krijgt uiteraard de gereden kilometers hiervoor vergoed. Voor de dagbesteding in Angeren hebben we vrijwilligers nodig op vrijdagmiddag en op zaterdagmorgen/middag. En voor de dagbesteding in Huissen (Sancta Maria) zijn we op zoek naar chauffeurs voor verschillende dagdelen. Heeft u interesse? Laat het ons weten! U kunt contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Ellen van Moerkerk op telefoonnummer 0481 750783 of per e-mail ellen.vanmoerkerk-ab@rijnwaal.nl. Ellen zal de verschillende mogelijkheden met u bespreken. Heeft u interesse in eventueel ander vrijwilligerswerk dan vinden wij het ook heel fijn als u contact met ons opneemt."

Twee finales voor GV Elistha

Een tweede plaats voor Audry Smit

ELST - Afgelopen zaterdag turnden zowel in Hengelo als in Ede liefst 11 turnsters van Elistha hun finale in de 4e en 5e divisie.

In Hengelo turnden Nikki en Emma beiden een goede wedstrijd waarbij Nikki zelfs als 8e geëindigd is, hierbij staat ze met 3 van de 4 toestelscores zelfs in de top10. In Ede turnde Jenna (instap) haar allereerste finale waarbij ze bij de top scoorde op het toestel brug. Ook Nieke (pupil1) scoorde op dit onderdeel een tweede score en Marit wist op vloer de een na hoogste score binnen te halen. Babet, Dominique en Maaike (pupil2) turnden ieder een stabiele wedstrijd, maar de concurrentie was erg sterk. Ook Daphne (senior) had hier mee te maken; waar zij tijdens de plaatsingswedstrijden standaard op de eerste plaats eindigde, was dit niet zo vanzelfsprekend in de finale. Desondanks eindigde zij knap in de top10. In de laatste wedstrijd turnde Audry (junior) een spannende wedstrijd waarbij zij met een lagere moeilijkheidsgraad maar erg goede vormspanning geheel onverwacht een zilveren medaille mocht ontvangen. Hiermee promoveert Audry naar een divisie hoger! Eind mei zullen de Nederlands Kampioenschappen in de tweede divisie nog plaatsvinden en zullen de turnsters van GV Elistha deelnemen aan de toestelkampioenschappen. Voor nu kunnen we al terugblikken op een succesvol sportseizoen.

Sponsor bedankt!

Elistha JO19-1. (foto: Wim Hendriks) Wim Hendriks

ELST - Elistha JO19-1 speelt al een tijdje in nieuwe shirts. Maar nu was er eindelijk tijd om te poseren in deze nieuwe shirts met de sponsorHendriks Cleaning uit Elst. http://www.hendrikscleaning.nl/

De sponsors Rianne en John Hendriks bedankt! Natuurlijk poseerde het team trots met de sponsors. Op de achterste rij staan Rianne en John tweede en derde van links.

Overbetuwe zingt mee met PWA en Bastiaan Ragas

PWA tijdens OBZM 2018 met de 3J's. (foto: Jan Navis)

ELST - Zondagavond 9 juni, 1e pinksterdag, vindt het jaarlijkse evenement Overbetuwe Zingt Mee plaats op het Plein voor het gemeentehuis in Elst.

Deze avond draait om bekende muziek met nummers als Atemlos, Let’s get loud en I’m still standing. Alles live gespeeld door het orkest van PWA met zangeressen Elke Rouwmaat en Annemiek Jansen. Dit jaar halen we zanger Bastiaan Ragas naar Elst om het feest compleet te maken. De presentatie is vertrouwd in de handen van Wes Leurs. Aanvang 19.30 uur. Het belooft ook dit jaar een muzikaal spektakel te worden.

Open dag Nijmeegse stadstuinen

NIJMEGEN - Op zaterdag 8 juni openen een dertigtal tuinliefhebbers hun poorten tijdens de 21ste editie van de Nijmeegse Open Tuinendag. Tussen 10.00 en 17.00 uur bent u welkom om een kijkje te nemen en geïnspireerd te raken door tuinen in allerlei maten en vormen.

In zowel Nijmegen als Lent heeft u op deze dag de kans eens in de achtertuin van een wildvreemde te kijken. Verborgen achter oude en nieuwe gevels treft u een diversiteit aan tuinen aan. Van hele grote tuinen aan de rand van het bos, historische tuinen in het centrum tot aan nieuwe stadstuinen in de nieuwbouw van Lent. Juist deze diversiteit maakt de Nijmeegse Open Tuinendag zo uniek.
Alle deelnemers tuinieren op hun eigen manier en naar eigen inzicht, maar wat zij delen is hun passie voor tuinieren. Bent u nieuwsgierig naar hoe anderen tuinieren of heeft u inspiratie nodig?
Wees dan welkom in de Nijmeegse en Lentse tuinen!

Brochures met adressen en tuinomschrijvingen zijn vanaf heden mei à 3,00 euro verkrijgbaar bij Intratuin Malden, Intratuin Elst, VVV Rijk van Nijmegen, Dekker van de Vegt Boekverkopers in Nijmegen en ‘Geknipt voor uw tuin’ in Lent. Meer informatie staat op www.nijmeegsestadstuinen.nl.

SWL is op zoek naar vrijwilligers voor gezinsondersteuning

LINGEWAARD - "Ben jij een opvoeder in hart en nieren en vind je het leuk om gezinnen in Lingewaard te ondersteunen? Voor het project Gezinsondersteuning zijn wij dringend op zoek naar mensen met ervaring en passie voor opvoeding."

In ieder gezin loopt het wel eens tijdelijk niet zo lekker. Dan is het fijn als er even wat extra ondersteuning is. Stichting Welzijn Lingewaard biedt die ondersteuning met het project Gezinsondersteuning. De gezinsondersteuning is gratis en heeft een duur van maximaal een jaar. De vrijwilligers worden getraind en krijgen intervisie zodat zij goed voorbereid de ondersteuning kunnen bieden. Ook kunnen zij gedurende het ondersteuningstraject terugvallen op de projectcoördinatoren. De vrijwillige inzet bedraagt een dagdeel per week.

"Beschik jij over goede sociale en contactuele vaardigheden? Kijk je met een open blik naar de situatie? Lukt het je om naast deze gezinnen te staan en hen dat kleine duwtje in de rug te geven zodat zij zelf weer verder kunnen? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met projectcoördinator, Hannah van Oene, 06 83580598 of mail: h.vanoene@swlingewaard.nl."

Kinderconcert Peter en de Wolf

Peter en de Wolf uit het bekende Russische sprookje.

BEMMEL - Peter en de Wolf is het bekende Russische muzikale sprookje waarin de belevenissen van hoofdpersoon Peter worden uitgevoerd door instrumenten.

Maandag 27 mei speelt muziekvereniging UDI deze klassieker in samenwerking met verteller Aloys Gosselt. Hoe klinkt het geluid van een vogeltje, een eend, een kat en hoofdpersoon Peter? De muzikanten van UDI nodigen u van harte uit om te komen luisteren. De uitvoering is op maandag 27 mei om 18:30 uur in de Theaterkerk in Bemmel en is een echte aanrader om gratis te bezoeken samen met uw kinderen.

Muzikaal project basisschool Donatushof
De uitvoering van het sprookje Peter en de Wolf is de afsluiting van een muziekproject op basisschool IKC Donatushof in Bemmel. Een 20-tal UDI-leden heeft voor de leerlingen van IKC Donatushof twee workshops georganiseerd voor de verschillende muziekinstrumenten en het bespelen hiervan. De workshop is opgevolgd door een snuffelstage tijdens de naschoolse opvang. Kinderen die deelnemen aan de snuffelstage krijgen muziekles op een instrument naar eigen keuze. De snuffelstage wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden met het leerlingorkest van UDI voor de uitvoering van Peter en de Wolf door het UDI-orkest.

Iedereen is welkom in de Theaterkerk om gratis te komen luisteren naar de uitvoering van het sprookje Peter en de wolf en het snuffelstage-orkest. De uitvoering is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Het begint om 18:30 uur en duurt tot ongeveer 19:45 uur. De toegang is gratis.

'Scheiden doe je samen' Dé expert bij scheiden, zeker als er óók kinderen zijn

ELST - Waar moet ik beginnen als wij gaan scheiden? Hoe vertel ik onze kinderen dat wij gaan scheiden? Kan ik hier blijven wonen of moet ik andere woonruimte gaan zoeken? Welke toeslagen kan ik als alleen staande ouder allemaal aanvragen en wanneer kan dit?

Dit zijn allemaal vragen die door je hoofd gaan als je aan het begin staat van een scheidingstraject. Zeker als er kinderen zijn is vaak de belangrijkste vraag: "Hoe kunnen wij het als ouders zó regelen dat de kinderen hier zo min mogelijk schade van ondervinden?" Wij van "Scheiden doe je samen" hebben zelf een scheiding met kinderen meegemaakt en herkennen deze vragen dan ook. Het is gewoon één grote brei van onzekerheden en onduidelijkheden. Tijd dus om met een kantoor te gaan samenwerken die snel die brei kan ontrafelen en er een overzichtelijk geheel van kan maken. Laten wij hier nu eens écht goed in zijn! We werken met een duidelijk stappenplan die alle zaken die geregeld moeten worden rondom jullie scheiding snel overzichtelijk maakt. Johan is financieel scheidingsplanner, hypotheekadviseur en MfN mediator met een family accreditatie. Van het financieren van je (nieuwe) woning, en alle overige financiële zaken die geregeld moeten worden rondom een scheiding kan je met Johan bespreken en regelen. Het allerbelangrijkste zijn uiteraard jullie kinderen. Ook hebben wij onze eigen ervaringsdeskundige kindercoach Denise. Zij kan de kinderen een veilige plek geven waar zij zich gehoord en gezien voelen. Inge Bosveld is ook MfN mediator met een family accreditatie en is juridisch geschoold. Inge heeft zich vooral gespecialiseerd in het begeleiden en opstellen van een zeer goed zorgplan voor jullie kinderen. Je leest het dus al: 'Alle kennis en know-how' is bij ons dus ruimschoots aanwezig.

Wij nodigen jullie dan ook graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Bellen kan via telefoonnummer: 085-4010839 of naar www.scheidendoejesamen.nl. Wij hebben de koffie in ieder geval klaar staan!

Braderie, muziek, terrassen, rad van fortuin en attracties Bruisende Hemelvaartsmarkt in Zetten

ZETTEN – Donderdag 30 mei bent u weer van harte welkom in het gezellige centrum van Zetten voor de jaarlijks terugkerende Wizet Hemelvaartsmarkt. Winkeliers- en ondernemingsvereniging Zetten- de Wizet- heeft zich volop ingezet om een mooie dag te organiseren.

Op diverse sfeervolle terrasjes op het Julianaplein kunt u zich tegoed doen aan heerlijke, vers bereide maaltijden, maar ook losse hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar. De kramen en standhouders staan opgesteld in het centrum, goed bereikbaar voor iedereen. Ondertussen zijn er muziekoptredens op het plein. Ook aan de kinderen is ruimschoots gedacht, er staan een groot aantal speelattracties opgesteld. Komen jullie ook mee genieten? Gedurende de hele dag zijn er bij het rad van fortuin, op het plein bij het terras, heel veel fraaie prijzen te winnen, deze zijn door de ondernemers van Zetten en omstreken ter beschikking gesteld. Let op; dit keer is de hoofdprijs spectaculair (laatste ronde van de verkoop rond 16:50 uur), namelijk een buurt-barbecue voor 55 personen, de tweede prijs een buurt-barbecue voor twintig personen en als derde prijs een BBQ-pakket-compleet. Dit maakt het kopen van een lootje waardevol!

Dit jaar vraagt de Wizet uw bijzondere aandacht voor de finale van de talentenjacht Zett'n Toon. Deze talentenjacht is georganiseerd door de Wizet in samenwerking met Jazzebel Music. Bij Restaurant Antonn aan het Schweitzerpark kunt u dit spetterend zangspektakel beleven. Na de spraakmakende voorrondes zijn er namelijk vijf finalisten overgebleven, die deze dag gaan strijden om de titel. In het voorprogramma treden de bands 'Back to Blondie' en 'S-tricks' op. "We zien u heel graag op donderdag 30 mei." De Hemelvaartsmarkt is van 11.00 tot 17.00 uur. De finale van de talentenjacht Zett'n Toon start om 17.30 uur. Aansluitend aan de markt. Parkeren is in heel Zetten gratis.

Nieuw: openlucht vlooienmarkt in Elst-Overbetuwe

ELST - In park Lingezegen aan de De Park 10 wordt voor de eerste keer op zondag 26 mei van 9.00-16.00 uur een supergrote openluchtvlooienmarkt gehouden.

Het is een grote openluchtvlooienmarkt waar tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding et cetera te koop worden aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam. Deze kunt u bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De markt bezoeken kost het 3,00 entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Er is ook catering met terras en toiletten!

Tegelijkertijd is er ook een parkloop voor jong en oud, deze begint om 9.30 uur. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Park Lingezegen op zondag 26 mei.

Hiep Hiep Hoera onze Kleinzoon
Tijl van Blitterswijk wordt op 23 Mei 10 jaar
Hartelijk Gefeliciteerd en een dikke knuffel
van Opa Bart en Oma Wenda.

Leg de ballonnen en slingers maar vast klaar!
Want deze stoere meid wordt 26 mei 3 jaar.
Dafne van harte gefeliciteerd.
Liefs : Oma Moekie.

Fabio Jansen wordt 27 mei 18 Jaar en mag dan met zijn rijbewijs en nieuwe auto zijn eerste ritje maken,

heel veel veilige ritjes en felicitaties gewenst van Oma

Hiep, hiep, hoera 26 mei wordt Puk 8 jaar.

Gefeliciteerd lieverd.

Liefs van Opa, Oma, Annabel, Jasper, Saar en Juul.

Xxx.

Hiep Hiep Hoera!
Angelique Goercharn-Ramlal
Gefeliciteerd met je 35ste verjaardag

Liefs van Kiara & Andy

Liefste Anniek, Mirte, Mila en Jolie, heel erg bedankt voor het verrassingsfeest.
Ik vond het super leuk!
Liefs, Chris

Lieve Juul,
gefeliciteerd met je 2e verjaardag!
Kus en knuffel van opa Peter en oma Diana.

Dit guitige meisje werd op 22 mei 2009 geboren
en wordt nu dus 10 jaar!

gefeliciteerd Amber!
verjaardagskus van opa en oma
en een likje van onze Fam.

Hudepohl Fotografie

Brianna van harte gefeliciteerd met het behalen van je easy swim zwemdiploma. We zijn heel trots op je.

Mama en Rick
Jan en Julian
opa en oma

Deze dieren vriendin Mila wordt 9 jaar.
Gefeliciteerd van opa Ad en oma Ans.

Ize alweer 8 jaar,
gefeliciteerd door Papa, Mama,
Lune en de gehele Familie.

Ize 2

Onze lieve vriendinnetje is jarig!
Gefeliciteerd Ize.
Liefs,
Lev, Fee en Lux