GN Lingewaard

20 mei 2015

GN Lingewaard 20 mei 2015


Pinksterfestijn Hulhuizen 2015

HULHUIZEN - Het 48e Pinksterfestijn bij Sport -en Speeltuinvereniging Hulhuizen wordt gehouden van 22 tot en met 25 mei. De activiteiten bestaan uit een feest voor de kinderen, in de avond en matinee: feestmuziek met Friday Beatz, dj Ruud Feltkamp, Hike, Noahen Vision.

En verder uit een speciale dj-avond voor de jeugd en drie geweldige dans en show orkesten, een koffieconcert, een Koren Pinksterfestival en natuurlijk de niet meer weg te denken volley -en voetbaltoernooien. Voor de kinderen van de basisscholen is er gratis een Stoere Doe Dag in samenwerking met lokale creatieve ondernemingen uit de regio. Al met al een prachtig weekend waarbij alle leeftijdsgroepen aan deel kunnen nemen.

Het pinksterfestijn begint op vrijdagavond 22 mei met Friday Beatz, een super dj-avond met als topper dj Ruud Feltkamp. (Leeftijd 14+, entree vijf euro). Ruud is een bekende Nederlander en dagelijks te zien op tv in de RTL-soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden waarin hij de rol van Noud Alberts vertolkt.

Op de zaterdag 23 mei zijn alle basisschool kinderen welkom. Om 13.00 uur start de gratis Stoere Doe Dag. "Samen met enthousiaste ondernemingen uit onze regio gaan we leuke workshops geven en staat er voor de liefhebbers een klimwand opgesteld." Tijdens deze activiteiten vindt tevens de inschrijving van de Speelweek in Hulhuizen plaats, die van 20 tot en met 24 juli zal worden verzorgd.

Om 14.30 uur is er een korte pauze waarin de opening van het Pinksterfestijn plaats zal vinden door burgemeester mevrouw Schuurmans-Wijdeven van de gemeente Lingewaard. Een en ander met muzikale medewerking van schuttersgilde Sint-Sebastianus. Door de kinderen worden hierbij ballonnen opgelaten.

Na de officiële opening wordt de Stoere Doe Dag voortgezet in de feesttent. Al met al een afwisselend programma voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Natuurlijk zijn de ouders en oma's en opa's welkom en is de toegang de gehele middag gratis.

Op zaterdag -en zondagavond, 23 en 24 mei staan weer geweldige orkesten met regionale uitstraling in de feesttent, respectievelijk: Hike en Noah. Beide live-bands hebben in Hulhuizen een goede reputatie en zijn bekend in de wijde omgeving, hebben een breed repertoire, bieden show en entertainment en bezorgen het publiek een onvergetelijke avond. De kwaliteit van deze coverbands is geweldig en zeer de moeite waard om van nabij mee te maken. De entree bedraagt tien euro.

Ook zondag 24 mei is een dag die u niet mag missen. Harmonie Sint-Caecilia geeft om 10.00 uur het vertrouwde koffieconcert in de feesttent. Een mooie gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie dit concert bij te wonen. Tevens verzorgt RMV Nimbus uit Bemmel, gezien het succes en belangstelling van voorgaande jaren, vanaf 11.00 uur een demonstratie met modelvliegtuigen op de voetbalvelden. Om 12.00 uur begint het Koren Pinksterfestival. Dit onderdeel wordt met en door SLK Lingewaard uit Bemmel georganiseerd. Gezien het geweldige feest van voorgaande jaren komen er dit jaar liefst zeven koren. Zij zullen levensliederen in de feesttent ten gehore brengen met hun alom bekende sfeer en klanken. De betrokkenheid van het publiek en enthousiasme van de koren vormen samen een fantastische middag voor het hele gezin. Een jury zal de optredens beoordelen en bepalen wie de winnaar is van het zesde festijn in Hulhuizen. Deze middag is uw bezoek meer dan waard. De ouders vieren feest met zang en dans. De toegang is gratis.

Maandag 25 mei staat 's morgens in het teken van recreatieve sport. Een volleybal -en een voetbaltoernooi bestaande uit familie en/of buurtteams wordt georganiseerd. Deze toernooien kunnen jaarlijks rekenen op veel belangstelling. Het is een lust voor het oog om jong en oud te zien strijden om de bekers te veroveren. Om 13.30 uur begint de matinee. Alle deelnemers en bezoekers verzamelen zich in de feesttent waar het duo Vision de muziek verzorgt. Deze middag staat bekend als een familiefeest; vele passanten die een kijkje komen nemen, ongedwongen, sfeervol, tijd voor een praatje over de gemiste kansen, prijsuitreikingen en spelen met de kinderen. De toegang is gratis.

De vereniging organiseert het Pinksterfestijn ten bate van haar activiteiten en in stand houding van de accommodatie en speelattributen. De betrokkenheid van de gemeenschap is belangrijk en groot.

Voor het volledige programma, aanvangstijden en overige informatie zie het programma op de website www.hulhuizen.nl, link Pinksterfestijn 2015. Voor nadere informatie: stichting@hulhuizen.nl of facebook.com/pinksterfestijn.

Huissense schone naar finale missverkiezing

HUISSEN - Het is nog even tot de finale. Tot die tijd is het zweten geblazen voor Evelyn Geldens. De 23-jarige Huissense haalde onlangs als Gelderse de finale van de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands.

Op 4 juli is de eindstrijd tussen de Hollandse schonen. Evelyn kan wel wat stemmen gebruiken. 'Sms Poll Gelderland Evelyn naar 3010'.

De stemmen die de donkerharige schone binnenhaalt tellen, voor eenderde mee in de einduitslag. Liefst honderdvijftig meiden uit Gelderland deden onlangs mee aan de voorronde Miss Beauty Gelderland. Deze bestond uit drie onderdelen: een voorstelronde (vertellen over jezelf, jedagelijkse leven en over je interesses), daarna de bikinironde en tot slot de Engelse vragen-ronde. Uiteindelijk gingen er vijftien door naar de finale 'Beauty'. Peentjes zweten toen de uitslag bekend werd gemaakt: "Dat was zenuwslopend, want mijn naam werd pas bijna aan het einde genoemd. Ben er super blij mee!", aldus Evelyn, bijgenaamd Sushi Queen. Ze werkt dan ook in die branche, bij Sushi Bite in Arnhem.

Ook gingen er nog eens vijftien naar de finale 'Teen'. Daarbij zat óók een Huissense, de 19-jarige Eline Roelofs. 'Het is ontzettend fijn en leuk om een vriendin erbij te hebben en ik zal tot het einde voor haar duimen!' Al is de plaats van handeling voor de finale nog niet bekend, de datum wel: zaterdag 4 juli. Evelyn kan niet wachten. "Ik zal laten zien dat ik geschikt ben als miss en zal me voor driehonderd procent inzetten en mensen laten zien wat échte schoonheid is. Dat is niet alleen een mooie kop en maatje 34!"

Haar kansen? "Natuurlijk wordt het een hele strijd omdat er zoveel andere mooie meiden meedoen! En met mooi bedoel ik van binnen en van buiten. Mocht ik winnen dan is het een droom die uitkomt." Op www.missbeautynetherlands.com zijn zij en alle andere beauty's (uit de overige provincies) te bewonderen.

Muzikanten gezocht

HUISSEN - Op donderdag 13 augustus vindt de 103e bedevaart naar Kevelaer plaats. Ook dit jaar willen we weer een harmonieorkest samenstellen, dat zal bestaan uit leden van diverse verenigingen en andere muzikale liefhebbers.

"We doen een extra oproep voor klarinettisten, en saxofonisten om zich op te geven, want bij deze groepen hebben we meestal een tekort en dat is jammer. Dit geldt ook voor de bespelers van de dwarsfluit en de hoorn en bas. Iedereen is welkom."

De repetities worden gehouden op maandag 3 en maandag 10 augustus in het Gemeenschapshuis van Huissen-Zand. De repetities beginnen om 19.30 uur.

Het programma is ook dit jaar weer gevarieerd. Voor elk wat wils. Naast de gebruikelijke kerkelijke stukken zijn er ook wat moderne nummers opgenomen. Dit afgewiseld met leuke marsen.

Tussen de tijden van muzikale medewerking door is er voldoende gelegenheid om een kijkje in Kevelaer te nemen. Het is een leuke bezigheid, tevens heb je als muzikant een stukje opvulling in de vakantieperiode. Op het einde van dag zal een klein concert gegeven worden op het gezellige kerkplein nabij de basiliek van Kevelaer.

Het vervoer van en naar Kevelaer is per bus geregeld.

Meer informatie is te verkrijgen bij Theo Jansen 026 3252172 (jansweiss@me.com).

Sponsordrive voor stichting Maya Foundation

BEMMEL - Op zaterdag 30 mei houdt bridgevereniging Doublet uit Bemmel een sponsordrive voor Stichting Maya Foundation die al jarenlang actief is in Nepal en nu op plaatsen hulp biedt, waar de grote organisaties niet komen.

Informatie over de hulp die de Maya Foundation op dit moment in Nepal biedt. staat op http://mayafoundation.com. "Als u zich afvraagt of het gedoneerde geld wel terechtkomt bij de mensen die het nodig hebben is het belangrijk te weten dat in het geval van de Maya Foundation al het ingezamelde geld rechtstreeks naar de plek gaat waar de nood erg hoog is."

De drive wordt gehouden in het Over Betuwe College, vestiging Essenpas, Drieske 4, Bemmel. Tijdens de drive worden zes ronden van vier spellen gespeeld. "Rond 12.45 uur bieden we de deelnemers een eenvoudige broodmaaltijd aan. Ook zijn er natuurlijk prijzen. U kunt vanaf 10.00 uur uw loopbriefje ophalen waarna we om 10.30 uur starten met de eerste ronde. Naar verwachting kunnen we om 16.30 uur de voorlopige opbrengst overhandigen aan Stichting Maya Foundation en overgaan tot de prijsuitreiking. Meldt u zich aan, want er kunnen niet genoeg mensen deelnemen aan de drive."

Aanmelden kan door middel van een betaling van 35 euro per paar op iban NL87RABO 0316 87 3918 ten name van bridgeclub Doublet in Bemmel onder vermelding van de namen van beide spelers. De prijs is inclusief lunch, kopje koffie bij aanvang en kans op leuke prijzen. Meer informatie: staat op www.nbbclubsites.nl/club/15030/nieuws.

Deze drive is mede mogelijk door de medewerking van het Over Betuwe College en talloze ondernemers uit Bemmel die de club op allerlei mogelijke manieren ondersteunen.

Donateursactie van Sint-Caecilia Doornenburg

DOORNENBURG – Komende weken zullen leden van harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg bij de inwoners van Doornenburg aan de deur komen voor de donateursactie. Deze actie is jaarlijks nodig voor het binnenbrengen van de nodige financiën om de vereniging draaiend te houden.

De opbrengst van deze actie wordt hierbij voornamelijk gebruikt voor het financieren van de opleiding van de jeugdleden van de vereniging.

Daarnaast hoopt de harmonie dit jaar op een iets hogere opbrengst dan andere jaren aangezien de vereniging aan het einde van dit jaar een nieuw uniform wil gaan aanschaffen. Een noodzakelijke investering aangezien het 38 jaar oude uniform hard toe is aan vervanging. Een investering waarmee een bedrag van ongeveer 35.000 euro mee gemoeid is. Vanaf een vrijwillige bijdrage van vijf euro mag men zich donateur van de harmonie noemen.

Voorjaarsmarkt in Hof van Breunissen

GENDT - De kerstmarkt van zorgcentrum Sint-Jozef is al jaren een publiekstrekker. "Daarom organiseren we op zaterdag 30 mei ook een gezellige markt in de eerste helft van het jaar."

De bezoeker is welkom tussen 14.00 en 17.00 uur bij Hof van Breunissen in Gendt. "Op deze markt gaan we mooie, eigentijdse, in goede staat verkerende spullen verkopen. We denken aan gezelschapsspellen, puzzels, cadeauartikelen, boeken, serviesgoed et cetera."

De opbrengst van deze markt zal ten goede komen aan het jaarlijkse uitstapje voor de bewoners van Sint-Jozef.

Voor vragen of het beschikbaar stellen van mooie artikelen, kan men contact opnemen met een van de activiteitenbegeleidsters (Anke, Sabine of Rikie) of de receptiemedewerkers via 0481 421338.

Kunst in de etalage 2015 en Place du Têtre in Huissen

HUISSEN - In Huissen gaan kunstenaars binnenkort hun best doen om hun mooiste creaties in etalages te tonen. Van 28 mei tot 16 juni doen Huissense kunstenaars en ook kunstenaars van buiten Huissen hier aan mee. Liefst 46 kunstenaars zijn hiervoor ingeschreven.

Het is een artistiek project dat in samenwerking met de Ondernemersvereniging Huissen door Kunstplatform Mea Vota wordt voor het vierde jaar is georganiseerd.

De bedoeling is dat kunstenaars in ongeveer vijftig winkels in de kom van Huissen hun kunstuitingen kunnen laten zien. Kunstplatform Mea Vota regelt het contact tussen de 46 kunstenaars, en de meewerkende winkeliers. Naast amateurs, doen ook semi-professionals en professionals mee.

In onderling overleg tussen winkelier en kunstenaar komt er opstelling in de winkel tot stand. De kunstetalages zijn door een eigen logo en een poster te herkennen .

De koopzondag van 14 juni in het centrum van Huissen wordt een artistiek hoogtepunt .Een ware kunstzondag met op de Markt bij de oude Albert Heijn een zogenoemde Place du Têtre. Daarvoor zijn al twintig kunstenaars uit Huissen en daarbuiten ingeschreven. Deze kunstenaars demonstreren er het maken van kunst, exposeren en verkopen het. Van 12.00 tot 17.00 uur kan men het allemaal meemaken. Er ontstaat dan een gemoedelijk Montmartre-achtig gebeuren, die je nergens in de regio terugziet.Toch anders dan een gebruikelijke kunstmarkt. Bij minder mooi weer worden de activiteiten onder zeil gebracht.

Een ander artistiek hoogtepunt is op zaterdag 30 en zondag 31 mei de Kunstroute Huissen-Angeren met als startpunt Museum Mea Vota in Huissen. Met vijfendertig lokale kunstenaars is het een ware attractie. De zeventien kilometer lange tocht over twaalf locaties verdeeld is met een routebeschrijving en borden goed te doen voor fietsers of per auto.

Open Tennis Dubbeltoernooi in Bemmel komt er weer aan

BEMMEL - Van 15 tot en met 21 juni zal er bij Tennisclub Bemmel weer voor de veertiende keer het gezellige Bemmel Open 30+ dubbeltoernooi plaatsvinden. Dit jaar kan er weer gespeeld worden in de leeftijdscategorieën 30+ en 50+.

Het Bemmel Open 30+ toernooi is traditiegetrouw een druk bezet dubbeltoernooi waarin men zich kan inschrijven in de categorieën vijf tot en met acht (HD, GD, DD). Zoals ieder jaar spelen de deelnemers in een poule-systeem, zodat men altijd verzekerd is van een aantal leuke partijen op eigen speelsterkte.

Op het tennispark is er de hele week van alles te doen. Naast natuurlijk de vele mooie partijen tennis die op de negen kunstgrasbanen gespeeld gaan worden en de heerlijke hapjes die iedere avond geserveerd worden, zullen wij ook iedere avond prijzen verloten. Welke dat zijn blijft uiteraard nog even geheim. Kortom; het wordt weer een gezellige week bij Bemmel!

"Heb je zin om mee te doen, schrijf je dan in! Inschrijven kan tot 1 juni. Meer informatie over dit toernooi staat op www.tennisclubbemmel.nl of via www.toernooi.nl. Geef je op tijd op. Wil je alleen eens een kijkje komen nemen, ook dan ben je natuurlijk welkom."

Notenkrakersfestijn succes

GENDT - Op 3 mei werd er bij De Klok in Gendt het Smart- Levensliederenfestijn gehouden. De deelnemers kwamen uit diverse windstreken met bussen naar Gendt om hun zangkunsten te laten horen.

Al snel zat de stemming er goed in; ver in de omgeving kon men hiervan meegenieten! Het zeemanskoor Alle Hens uit Driel, met zeewaardige koorleden, bracht de boel goed aan het deinen!

Toen Ochaarm uit Groesbeek zich liet horen ging er nog een schepje bovenop. De jury-leden hadden moeite om de kleine verschillen te ontdekken; er werd gelet op sfeer, presentatie en muzikaal niveau. Ochaarm uit Groesbeek mocht de grote beker mee naar huis nemen.

De weergoden waren redelijk goed gestemd; later in de middag viel er een bui, maar de stemming werd er niet minder om! Het was een gezellige en geslaagde middag!

Fantastisch resultaat MD: tweemaal kampioen

BEMMEL - Na vorig jaar gestart te zijn met een meiden D team hebben deze dames zich duidelijk laten gelden in het meidenvoetbal!

Nadat zij in het najaar van 2014 al de kampioenstitel hadden behaald hebben zij zich ook in deze voorjaarscompetitie van hun beste kant laten zien met weer de kampioenstitel!

Afgelopen zaterdag moesten deze meiden naar de nummer twee van de competitie: De Trekvogels in Nijmegen. Een sportieve club die hen al begroette als kampioenen, maar dat moest eerst nog maar waar gemaakt worden! Maar de meiden gingen ervoor!

Na een spetterende start waarin de doelpunten als warme broodjes werden binnen geschoten gingen we de rust in met 5-2.

Alsof ze vleugels kregen werden er vervolgens na de rust in rap tempo nog zes mooie doelpunten bijgemaakt.

Net voor het einde was daar nog een terechte publiekswissel voor Luna Hasselman, de keepster, die het doel dit seizoen goed dicht heeft weten te houden met maar tien tegendoelpunten.

De volgende speelsters & trainers hebben het resultaat behaald: Demi Janssen, Evi Baltussen, Femke Kuster, Jill Menting, Julia Smith, Lotte van Dreumel, Sterre Sijmons, Zoe van Grunsven, Renier Hasselman en Berry Menting. En Daniëlle Derks als extra reserve. Speciaal dankbaar is de club de sponsors die de mogelijkheid gaven om dit kampioenschap weer op geweldige wijze te vieren: AH packiging, Mark & Marian van Dreumel en hét GemeenteNieuws. De meiden gaan genieten van een verdiende zomerstop.

Kunst Kijken in Gendt

GENDT - Op eerste en tweede pinksterdag 24 en 25 mei, kan men van 12.00 tot 17.00 uur voor een inspirerende middag terecht in Gendt.

Atelier 13, waar Gendtse kunstenaars samenwerken, houdt dan open dag voor iedereen die van mooie dingen houdt. Gerard en Loes Bookelmann stellen hun huis en tuin open voor bezichtiging.

Wat is er te zien? Schilderijen, tekeningen, modellen (geboetseerd), geweven kunst, glas in lood en nog veel meer! Iedereen is welkom!

Avondvierdaagse in Huissen

HUISSEN - Wandelsportvereniging Nooit te Ver houdt de avondvierdaagse van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juni.

De afstanden zijn vijf en tien kilometer; de start is om 18.30 uur bij het clubgebouw in de Jongstraat. Voorinschrijven (dat is goedkoper) kan bij een van de volgende adressen vanaf 19 mei: H. de Winkel, Berhardstraat 24; C. Damen, Berkenstraat 61; Th.v. Lent, Doelenstraat 39 en B. Knuiman, Praam 8 (ook voor de scholen).

De voorinschrijving kost drie euro; bij de start inschrijven is 3.50 euro.

Vrijwilligerswerk voor mensen met licht geheugenprobleem bij De Minkhof

BEMMEL - Lichamelijk en geestelijk actief blijven is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met lichte geheugenproblemen. Daarom start SWL samen met Doe- en leefboerderij De Minkhof en KBO Bemmel-Doornenburg een nieuwe activiteit voor mensen met lichte geheugenproblemen.

Vanaf juni kunnen mensen met geheugenproblemen wekelijks een dagdeel vrijwilligerswerk gaan doen bij De Minkhof in Bemmel. Net als iedereen vinden ook deze mensen het fijn vinden zich nuttig en gewaardeerd te voelen, erbij te horen en deel te nemen aan de samenleving. Uitganspunt hierbij is wat de deelnemer wil en nog wél kan doen. Het onderling ontmoeten, samenwerken en ervaringen delen zal zeker een bijdrage leveren aan het welzijn van de deelnemers.

Een kleine groep (maximaal zes personen) zal allerlei klussen in en rondom de boerderij oppakken. Dit kan variëren van het plaatsen van een hek tot naaien van gordijnen. We kijken samen met mensen wat ze graag willen doen en waar interesses liggen. Een ervaringsdeskundige vrijwilliger zal de groep begeleiden. Hij/zij krijgt hierbij professionele ondersteuning van SWL en vrijwilligers van de KBO Bemmel-Doornenburg.

"We zoeken nu mensen die interesse hebben om vrijwilliger/deelnemer te worden!. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de koffie/thee: 2,50 euro per keer. Indien vervoer een probleem is, kijken we samen naar een oplossing. Spreekt u dit aan om deel te nemen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met: SWL Meldpunt 088 2552555 (Monique Ritzen)."

Dank harmonie Doornenburg Rabobankleden

DOORNENBURG - De Rabobank Clubkas Campagne is een groot succes geworden voor harmonie Sint-Caecilia Doornenburg. Met 212 stemmen eindigde de harmonie op een achtste plaats.

Dit is een opzienbarende prestatie voor een vereniging uit een kleine kern in de wetenschap dat het deelnemersveld uit 220 verenigingen bestond. De harmonie kan 873,44 euro bijschrijven op haar rekening en zal dit bedrag aanwenden voor aanschaf van nieuwe uniformen. De presentatie van nieuwe uniformen is namelijk een van de hoogtepunten tijdens het honderdjarig jubileum dat in 2016 uitgebreid gevierd zal worden. Harmonie Sint-Caecilia Doornenburg is hierbij iedereen dankbaar die zijn stem op de harmonie heeft uitgebracht. Daarnaast is de harmonie ook de Rabobank Oost Betuwe dankbaar voor het initiëren van deze sympathieke actie.

Prof. Dirk de Wachter spreekt over borderline

ANGEREN - Op woensdagavond 27 mei komt Dirk De Wachter, hoogleraar psychologie te Leuven, een lezing geven over zijn bestseller Borderline Times, een Vlaams boek met een Engelse titel.

Hij merkt op: "Alles moet leuk zijn, wij leven van impuls naar impuls en verleerden het vermogen om ook ongeluk te dragen." Kortom: hij stelt borderline als diagnose van onze cultuur. Dat is geen psychotherapeutische maar een cultuurfilosofische stellingname.

De avond is vrij toegankelijk, ook voor wie het boek niet gelezen heeft. Dirk De Wachter is een onderhoudend spreker. Zijn lezing is meer een optreden dan dat hij een vaststaande tekst op papier voordraagt. De lezing in de protestantse kerk, Molenstraat 1, Angeren. Aanvang: 20.00 uur.

Bemmel on the Beach 2015

Foto: Robert Kuster

BEMMEL - Na de grote successen van voorgaande jaren, zal dit jaar tijdens de Pinksteren voor de vierde keer Bemmel on the Beach worden georganiseerd door Rugbyclub Betuwe en de Samenwerkende horeca Bemmel (café 't Hertenkamp, café 61 en café de Roskam). Voor Bemmel on the Beach stort de firma Heijting weer ruim 500 kuub zand op het Kinkelplein midden in het dorp.

Van vrijdag tot en met zondag zijn er weer tal van activiteiten op de beach gepland. Vrijdag 22 mei zullen er tussen 9.30 en 15.00 uur rugbyclinics gegeven worden aan diverse scholen uit de gemeente Lingewaard. Vrijdag avond is er een vrienden rugby toernooiOp zaterdag 23 mei staat er vanaf 12.30 uur een beachvolleybaltoernooi voor vriendenteams op het programma. In teams van zes personen wordt er gestreden om de `Heijting bokaal

De Samenwerkende Horeca Bemmel zorgt voor een groot terras zodat iedereen kan genieten van dit toernooi en de gezelligheid onder het genot van een drankje. Zondag 24 mei om 12.30 uur start er een internationaal Beachrugbytoernooi, waarbij er door verscheidene clubs uit Nederland en Duitsland gestreden zal worden om de Betuwe Bokaal. Hier wordt de beker verdedigd door body&fit Randuba 2 (2 x finalist op grootste beachrugby toernooi van Europa) . Tussendoor zullen er wedstrijden door zowel de jeugd als de dames gespeeld worden. Ook op zondag is het terras weer geopend.Voor meer info: info@rugbyclubbetuwe.nl.

Sponsor bedankt

ANGEREN - De mini's 1 en 2 van sportvereniging Angeren willen Simone en Walter Roording van BHV Opleidingen bedanken voor de mooie nieuwe shirts!

"Ook willen wij alle ouders, opa's, oma's, broers en zussen bedanken voor het ondersteunen tijdens de trainingen en het aanmoedigen tijdens de wedstrijden. We hebben een enorm fijn en sportief voetbalseizoen gespeeld", aldus de mini's 1 en 2 van Angeren.

Peuters en ouders Olifantenbos welkom bij Mikado

BEMMEL - Met ingang van 11 mei hebben de peuters de noodlokalen aan de Klappenburgstraat definitief vaarwel gezegd.

Het Olifantenbos heeft een plaats gekregen in basisschool Mikado aan de Dr. Hoyingstraat 5. Het telefoonnummer van de peuterspeelzaal blijft ongewijzigd: 0481 464937.

Bemmelse bomen

BEMMEL - Gidsen van IVNRijnWaal nemen de deelnemers van de wandeling mee door Bemmel en laat zien hoeveel prachtigs hier bloeit en groeit. Het staat gewoon overal: op straat, in parken en tuinen.

"Altijd al willen weten hoe een valse Christusdoorn er uit ziet? Of hoe de 'ogenboom' echt heet? Wandel mee en zie zelf hoe mooi de Bemmelse bomen zijn." De start is maandag 25 mei om 14.00 uur bij Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel.

Dynamic tennistoernooi

ANGEREN - Onlangs werd gehouden het Dynamic tennistoernooi door Stichting Actieve Senioren Angeren.

Winnaars koppeltoernooi zonder enig verliespunt, wisten Rina Jansen en Will Melchers zich te kronen tot 'Gouden Koppel' tijdens het op zaterdag 25 april gehouden Sasa-Dynamic tenniskoppeltoernooi.

Er hadden zich acht koppels aangemeld voor deze sportieve krachtmeting en vol enthousiasme werd er van 13.30 tot 17.00 uur sportief gestreden om de punten. Eerst waren er de voorrondes en na de koffiepauze waren er eindronde wedstrijden verdeeld in A- en B-poules. Diverse wedstrijden moesten tot ver in de extra punten worden uitgevochten wat getuigde van inzet en spelplezier.

Gezelligheid en lekker bezig zijn stonden hoog in het vaandel. Na afloop werd er geproost op de winnaars, op de gezellige middag en zelfs al op het volgende toernooi. Meer informatie staat op www.dorpshuisangeren.nl.

Toekomst veiliggesteld van Kinderdorp Bemmel

BEMMEL - Het is een belevenis waar elk kind dat heeft deelgenomen niet over raakt uitgepraat. Elk jaar nemen ongeveer 250 kinderen vol enthousiasme deel aan workshops, sport- en spelactiviteiten en het bouwen van hutten. We hebben de afgelopen jaren mooie creaties gezien.

In 2010 is het Kinderdorp voor het eerst georganiseerd. Nu vijf jaar later is het evenement dankzij de bijdrage van vele vrijwilligers een spektakel geworden waar iedereen naar uitkijkt. Vijf bestuursleden: Rick van den Boom, Janneke Geurtz, Bart Renting, Judith Schlaman en Anne Bouw hebben besloten te stoppen. Ze hebben met hun inzet en enthousiasme samen met de huidige bestuursleden het Kinderdorp gemaakt tot wat het nu is. Zoals Judith het verwoordde bij haar afscheid: Het is fantastisch om met weinig middelen toch 250 kinderen een onvergetelijke week te geven en al die blije gezichtjes te zien.

Inmiddels hebben zich nieuwe bestuursleden aangemeld die het succes van Kinderdorp willen voortzetten. Als dank voor de jaren lange inzet van de vertrekkende bestuursleden en het aantreden van de nieuwe bestuursleden werd er een culinaire route in Bemmel georganiseerd. Het bestuur van Kinderdorp Bemmel is weer op volle sterkte en daarmee is de toekomst van Kinderdorp Bemmel veiliggesteld.

Elk jaar werkt het Kinderdorp Bemmel met een thema. En dit jaar is het thema: Circus. "Alles wat met het circus te maken heeft zullen we terug gaan zien in de diverse activiteiten. Meer informatie over het Kinderdorp en het inschrijven volgt rondom de zomervakantie: www.kinderdorpbemmel.nl. Ook dit jaar nodigen we alle kinderen van harte uit om het Kinderdorp Bemmel te beleven in de herfstvakantie later dit jaar."

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 26 mei houdt de SWL weer een open eetcafé in creatief centrum Hofstede aan de Hoefslag 28 in Bemmel. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden we aan om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het menu van 26 mei vermeldt soep, Hollandse pot en verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Warme douche voor de mensen van het groen

HUISSEN - Sinds een aantal jaren staan er platanen in het parkje van het nieuwbouwdeel van de Johannahoeve te Huissen. Ja, het zijn dakplatanen. Naast de jeu de boule baan sieren ze de omgeving. Van het dak van die platanen was niet veel over.

Ze werden boller en boller. De twijfel in de omgeving sloeg toe, maar er zaten toch echt spalken aan de bomen, zodat de takken horizontaal zouden groeien. Dat vergt dus een bijzondere vorm van onderhoud. Het werd gemeld bij de gemeentewerf aan De Linge.

Daar bleek, dat de platanen niet in het bestand stonden als dakplatanen. Een kijkje leverde duidelijkheid op en het resultaat is er naar. De bomen zijn vakkundig en snel geknipt en geschoren. "Mannen van de buitendienst; van het groen: de bomen kunnen hun vleugels nu weer uit slaan als dakplataan en dus aan jullie de warme douche. Bedankt."

Sportclub Bemmel B5 kampioen

BEMMEL - Sportclub Bemmel B5 is op 2 mei kampioen geworden na een fantastisch seizoen. Vanaf de allereerste speelronde hebben ze de ranglijst aangevoerd en deze positie niet meer uit handen gegeven. In de titelrace werd maar één keer niet een overwinning behaald, de andere negen wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Het publiek is daarbij volop vermaakt gelet op het overtuigende doelsaldo van +40. Elke wedstrijd werden er gemiddeld meer dan vijf goals door deze kampioenen gescoord. Een terechte kampioen die op 9 mei uitbundig en massaal werd toegejuicht in de laatste wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en werden de spelers en staf op sportpark Ressen gehuldigd en werd hen naast de kampioensmedaille ook de beker uitgereikt.

Aansluitend was er de traditionele zegetocht door de kern van Bemmel waar het toegestroomde publiek de kampioenen verwelkomde en toejuichte. De sponsors die het kampioensfeest mogelijk maakten, is de club erg dankbaar.

Koffieochtend voor leden KBO Huissen

HUISSEN - Dinsdagmorgen 2 juni verzorgt de KBO Huissen een gezellige koffieochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij Mea Vota aan Boskoops Glorie 33.

Tijdens deze ochtend komt de heer Diepenmaat, apotheker van Zuider Apotheek Angeren, met ons praten over het gebruik van medicijnen. Iedereen is welkom.

Jonge Kracht G1 kampioen

foto: Ben Stellaard

HUISSEN - Jonge Kracht G1 wist kampioen te worden in de eerste klasse 2 G-Voetbal Oost.

De Bataven F3 kampioen

?Trainers Erik en Sjacco. Spelers van de kanjers F3. Bas,Luc,Dorus,Maik,Jens,Tijn,Kamiel, Stef en Jan-Willem

GENDT - Deze jongens zijn ongeslagen kampioen. Slechts één wedstrijd gelijk gespeeld en de rest gewonnen!

Sponsor bedankt

GENDT - De gezelligste meidenploeg uit de Betuwe De Bataven meiden D2 bedankt de sponsor voor het afgelopen jaar: Han Piels van Zportz Voetbal.

11 / 26

12 / 26

Kermiswedstrijd De Karper

HAALDEREN/BEMMEL - Op zaterdag 9 mei werd weer de jaarlijkse kermiswedstrijd van hengelsportvereniging De Karper gevist. Er deden zeventien koppels mee die uit de omgeving Nijmegen en Arnhem kwamen.

Met negen koppels in de Waal en acht koppels in de Strang was het druk bezet. Om 06.45 uur werd er geloot bij café Haalderen om de stekken. Er werd gevist van 08.00 tot 13.00 uur.

Het weer was goed maar de wind waaide behoorlijk waar toch een hoop vissers last van hadden. In de Waal waren de vangsten op een paar koppels na niet zo goed, terwijl er in de Strang toch flink wat kilo's vis werd gevangen. Er was zelfs een dame bij die alle heren het nakijken gaf! Nadat de wedstrijd na vijf uur vissen was afgelopen en de balans werd opgemaakt van de gevangen vis ging iedereen naar het clubgebouw. Daar wachtte hen een overvolle barbecue die werd gesponsord door Devran de kastelein. Daarna was er een verloting van vele leuke prijzen, die gesponsord werden door Welkoop Huissen, het Guppy uit Ede en Devran. De wedstrijdcommissie is alle sponsors dankbaar voor hun bijdrage, waardoor deze dag weer zeer geslaagd was.

Hieronder de uitslag van de wedstrijd:

Waal:

1 meeuwsen-meeuwsen 22.800 gram

2 enklaar-klok 18.100 gram

3 vorsselen-moerkerk 14.100 gram

4 hooydonk-grintjes 6.870 gram

5 peters-peters 5.180 gram

6 briet-jacobs 1.850 gram

7 kesteren- jansen 1.580 gram

8 dennissen-thijssen 0.500 gram

9 derksen- boshoven 0 gram

Strang

1 albouts-albouts 40.600 gram

2 vestering-piet 25.470 gram

3 bruins-cornelissen 20.200 gram

4 wolfs-wolfse 19.960 gram

5 haas-haas 15.980 gram

6 ulrich-aldus 10.400 gram

7 hilferink-van baten 5.600 gram

8 bisseling-van royen 4.080 gram

Privatisering TC Bemmel staat op scherp

Sjaak Veldkamp

BEMMEL – Tennisclub Bemmel heeft bij het college de druk opgevoerd door de privatisering en renovatie van het tenniscomplex af te blazen. Het gevaar bestaat volgens het Bemmelse tennisbestuur dat de KNLTB de vereniging uitsluit van competitie omdat renovatie uitblijft. Inzet: een garantstelling van 35.600 euro. Het college heeft vooralsnog geweigerd dit aan de gemeenteraad voor te leggen.

Volgens Maarten van den Bos (PvdA) is de gemeente de weg volkomen kwijt. De SP en B06-Lokaal2000 zien het graag op de raadsagenda van 28 mei. De coalitiepartijen en GroenLinks reageren niet totdat wethouder Theo Janssen van lingewaard.NU met uitleg komt.

Lingewaard heeft het geld niet om allenegen banen te renoveren. Daarom wil TC Bemmel zelf de handen uit de mouwen steken door de banen van de gemeente over te nemen. De raad heeft 350.000 euro beschikbaar gesteld dat is gereserveerd voor renovatie van vier banen. TC Bemmel heeft met Heijmans afspraken gemaakt, om in combinatie van zelfredzaamheid, alle negen banen voor 360.000 euro exclusief btw te renoveren. Door stichting Tennispark De Bongerd op te richten zou de btw bespaard kunnen worden. Die constructie heeft de fiscus niet gepikt. Een onverwachte kostenpost van 75.600 euro. Het voorstel van TC Bemmel is om 40.000 euro voor hun rekening te nemen en dat de gemeente garant staat voor het resterend bedrag.

De mededeling in de raad van 30 april van wethouder Theo Janssen om dit voorstel van TC Bemmel niet aan de raad voor te leggen, heeft de boel op scherp gezet. Volgens Janssen wil college meer informatie van de KNLTB die de banen heeft afgekeurd en daarom TC Bemmel dit jaar uit de competitie dreigt te halen.

Vorige week woensdag heeft het gesprek tussen wethouder Janssen en tennisbond plaatsgevonden. Hij zegt hierover geen mededelingen te kunnen doen. De volgorde is dinsdag 19 mei behandeling door het college, daarna wordt de raad en het bestuur van TC Bemmel geïnformeerd. Wethouder Theo Janssen reageert positief op het voorstel om de privatisering van het tenniscomplex opnieuw te behandelen in de raad van donderdag 28 mei. Dan kan duidelijk worden wat de toekomst is van TC Bemmel.

Nieuws vanuit De Tichel Haalderen

HAALDEREN - Maandag 15 juni om 20.00 uur is er een 'dorpsbijeenkomst' in De Tichel. De gemeente Lingewaard zal vertegenwoordigd worden door wethouder Helga Witjes.

Men is druk bezig de leefbaarheid in Haalderen te inventariseren en vooral om Haalderen leefbaar te houden. Heel belangrijk is dat zoveel mogelijk inwoners, verenigingen en organisaties mee denken en behoeftes en wensen kenbaar maakt. In Doornenburg zijn twee dorpscontactpersonen aangesteld. Misschien is dit ook voor Haalderen ook te realiseren. Zij kunnen een brug gaan vormen tussen mensen, verenigingen en groepen.

De Stichting Welzijn Lingewaard zal een toelichting geven over het eventueel te starten participatiepunt. "Bent u benieuwd wat u als inwoner van Haalderen hiervoor kunt betekenen of van welke op te starten diensten u in de toekomst misschien gebruik kunt maken, laat u dan vooral horen en zien op 15 juni. Hebt u vrije tijd, bent u handig met gereedschap, papierwerk, computer etc. en wilt u zich inzetten voor mededorpsgenoten, dan bent u ook van belang!" Welzijn Lingewaard is vooral gestoeld op de inzet van vrijwilligers, zij worden door de SWL dan ook begeleid.

Woensdag 20 mei is er weer een bingoavond aanvang om 20.00 uur. Bingo in de maand juni op de datums: 3 en 17 juni. Hierna volgt de zomervakantie en starten we weer op woensdag 2 september.

Het dorpshuis heeft nog ruimtes vrij voor diverse activiteiten. "Hebt u belangstelling neem dan contact op met de beheerster tijdens openingstijden 0481 464409 (tijdens openingstijden) en mail: info@dorpshuisdetichel.nl.

Veel records tijdens tijdrit 't Verzetje

BEMMEL - Meestal gaat een tijdrit over tien tot twintig kilometer Deze tijdrit ging echter over één kilometer. De korte afstand van deze tijdrit resulteert altijd in hoge snelheden. Doordat de renners een behoorlijke wind in de rug hadden, gingen de snelheden nog een stukje omhoog en werden er in de verschillende categorieën nieuwe parcours records gereden.

Met name onder de jeugdrenners van TWC 't Verzetje is de tijdrit over één kilometer populair. In totaal stonden er 38 renners en rensters aan de start.

In de categorie jeugd tot en met dertien jaar was Kevin Messing de snelste in een parcoursrecord van 1 minuut 38 seconden en 38 honderdste (1.31,38) met een gemiddelde snelheid van 39,5 kilometer per uur).

Bij de junioren tot en met zeventien jaar was Freek Beijer de snelste in 1.14,59, slechts 28 honderdsten van een seconden sneller dan nummer twee Teun Geurts.

Bij de dames reed Irene Gerritsen een nieuw parcoursrecord in de boeken en won in deze categorie.

Eric Bouwmeister reed de aller snelste tijd in een parcoursrecord van 1 minuut en 11 seconden en 20 honderdste, een gemiddelde snelheid van 50,7 kilometer per uur! Hiermee was hij tevens sneller dan de wedstrijdrenners.

Aanmelden LingewaardUit! van start op Kinkelplein

BEMMEL - Geheel volgens traditie zal de eerste zondag van september weer een gezellige middag worden op het Kinkelplein. Dan vindt namelijk het jaarlijkse LingewaardUIT! plaats. Met dit jaar naast de vrijwilligers- en duurzaamheidsmarkt het Meet & Greet plein, waar organisaties 'live' hun oproep kunnen doen om vrijwilligers te werven.

Ook zullen er weer spetterende optredens en podium acts te zien zijn. Kortom een dag om alvast in de agenda te noteren; zondag 6 september, 12.00 tot 17.00 uur.

Tijdens LingewaardUIT! kunnen vrijwilligersorganisaties en verenigingen zich presenteren door middel van een kraam al dan niet in combinatie met een clinic, workshop of ander type presentatie. Wees er snel bij, want de aanmeldingen stromen al binnen. Aanmelden voor de vrijwilligersmarkt kan via: lingewaarduit@swlingewaard.nl.

Het thema van de Duurzaamheidsmarkt dit jaar is 'Duurzaam in en om het huis`. "Bedrijven en organisaties uit de regio nodigen we van harte uit om op deze markt producten en diensten rondom dit thema te presenteren. Aanmelden voor een kraam op de duurzaamheidsmarkt kan via: dm@lingewaardenergie.nl."

Op 6 september kunnen jong en oud kennis maken met het sportieve, culturele, duurzame en vrijwilligersaanbod in de gemeente Lingewaard. Een dag vol informatie, entertainment en activiteiten waar je aan mee kunt doen!

De organisatie van LingewaardUIT! is in handen van Stichting Welzijn Lingewaard, Lingewaard Energie, Cultureel centrum De Kinkel, Top Bemmel en Mud Boot Sessions.

De Karperjeugd

BEMMEL - Op dinsdag 12 mei heeft de jeugd van hengelsportvereniging De Karper haar tweede koningswedstrijd gevist in het groene hart van Bemmel.

Er waren deze avond veertien deelnemers die een hengeltje kwamen uitwerpen. Het weer was goed en de vissen hadden er ook zin in, want er werd goed gevangen. Op vier deelnemers na had iedereen vis gevangen.

In de leeftijdscategorie vijf tot en met veertien jaar is Lars Gertsen wederom eerste geworden met 200 cm. Tweede is geworden Sem Plönes met 190 cm. Derde is geworden Jens van de Boom met 109 cm.

In de leeftijdscategorie veertien tot en met achttien jaar (vrije hengelkeus) waren er deze keer drie deelnemers.

Jari Gertsen was de enige van de drie die een visje wist te vangen hij was dus ook eerste met 34 cm. De volgende wedstrijd is op 19 mei.

Fietsavond in Haalderen

HAALDEREN - Op 27 mei verzorgt Vrouwenvereniging Haalderen haar jaarlijkse fietsavond.

Er is weer een mooie route uitgezet en er wordt gehoopt op mooi weer. Er wordt gestart om 19.00 uur bij De Tichel.

Samen wandelen en ervaringen delen

Lentewandeling voor nabestaanden

Foto: Fedor Meuwsen

BEMMEL – Coöperatie Dela organiseert een lentewandeling voor nabestaanden. Iedereen die een dierbare heeft verloren en samen wil wandelen is welkom. Het biedt een moment om samen te herinneren en om ervaringen te delen met andere wandelaars. De lentewandeling vindt plaats op zondag 31 mei om 10.30 uur en begint met ontvangst bij restaurant Zijdewinde aan de Waaldijk 28 in Bemmel.

Herinneringen levend houden. Wanneer we afscheid moeten nemen van iemand die ons lief is, hebben we de behoefte om de herinneringen aan diegene vast te blijven houden en te delen. Coöperatie Dela probeert bij te dragen aan het levend houden van de herinneringen en helpt nabestaanden de draad van het leven weer op te pakken. Met deze wandeling biedt Dela een moment om te herinneren en te ontmoeten.

De wandeling leidt ons door het natuurgebied De Woerdt in Bemmel en duurt anderhalf uur.

Aanmelden

Wilt u graag meewandelen? Dan bent u van harte welkom. U kunt zich voor 27 mei aanmelden bij Roger Dautzenberg via 06 51 06 25 82 of per e-mail rdautzenberg@dela.org.

Over Dela

Zo'n 170 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 44.000 uitvaarten per jaar en bijna 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (Dela) marktleider in de Benelux. Dela helpt mensen al meer dan 75 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie Dela dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. Dela is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland (www.dela.nl).

In een oogopslag Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

woensdag 20 mei

09.30 u. HH Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 23 mei Pinksterweekend

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastor Bulthuis en het Middenkoor; Pinksteractie voor Nederlandse Missionarissen

zondag 24 mei 1e PINKSTERDAG

10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad; Eucharistieviering met Mgr. Hoogenboom, pastores Peters en Van Cuijk en het Jongerenkoor Remember; meisjes en jongens uit onze parochie ontvangen in deze viering het H. Vormsel

maandag 25 mei 2e PINKSTERDAG

10.00 u. St. Martinus Doornenburg, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor; jaarlijks keizerschieten en jeugdkoningschieten Schutterij en Harmonie St. Caecilia

woensdag 27 mei

09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Column

Hebbes

Altijd nieuws, maar het aantal krantenabonnees daalt. Jongelui beweren het nieuws te kunnen volgen op hun vingerveegtelefoon. Ik moet toegeven dat hun digitale boodschapper sneller is. Ik ben bijna vijftig jaar liefhebber van de pure blues tussen Memphis en New Orleans. Een dag na het overlijden van mijn blueslegende B.B King las ik het achterhaalde nieuws in mijn papieren Trouw.

Ik ben niet meer van deze tijd, maar om het nieuws volledig te lezen blader ik liever door een papieren krant. Het is nieuws als het gedrukt staat. Blues Boy King is echt dood. Als mijn serieuze krant Trouw meldt dat mannen in Keulen gratis plassen en vrouwen voor vijftig cent, dan moet dat waar zijn. De redenatie van het Keulse stadsbestuur is dat het betalingsgedrag van mannen slecht is. Als plassen geld kost dan zoeken mannen een dichtstbijzijnde boom. Vrouwen hebben voor een schoon toilet graag een bijdrage over.

Als je als stukjesschrijvende nieuwsjager aangewezen bent op ons gemeentebestuur, dan heb je het zwaar. Er komt weinig en verouderd nieuws uit de Lingewaardse oesterschelpen. En is er nieuws, dan is het afwachten om snel een toelichting te krijgen. Ik wacht een dag op een reactie van wethouder Janssen over een pissige brief van TC Bemmel. Ondertussen wordt het nestkastje in de Gendtse polder bewoond door jonge torenvalkjes. Ook bij dat nieuws wil ik bij zijn en trok met mijn vingerdruktoetstelefoon en telelens naar de polder. Ik nestelde me in het dijkgras, strak turend naar het nestkastje. Wachtend op de torenvalk die de catering voor de valkjes verzorgt. Mijn vingerdruktoetstelefoon rinkelt. Zoveel mensen bellen mij niet mobiel en kijk verbaast op het display. Wethouder Janssen! Het wordt kiezen tussen zijn mogelijke reactie en de mogelijke komst van de torenvalk. Ik kies voor Janssen, maar zegt niets te kunnen zeggen voordat hij het college over zijn nieuws heeft geïnformeerd. Een kwartier later komt de torenvalkcateraar aangevlogen. Klik, klik, klik. Hebbes. Nieuws!

Sjaak

Spreekuur wijkplatform in Huissen-Centrum

HUISSEN - Op woensdag 20 mei vindt een vergadering plaats van het wijkplatform Huissen-Centrum.

"Wilt u meepraten en /of ideeën over betreffende uw wijk, kom gerust langs. Er is vooraf een spreekuur vanaf 19:00 tot 19:20 uur. De wijk bestaat uit: de Kom, Johannahoeve, 't Kempke en Mea Vota. Geen zin om steeds een vergadering bij te zitten, dan zijn er nog andere mogelijkheden. We zoeken nog mensen die vanuit de wijk in een werkgroepje gaan zitten om de buurt te vertegenwoordigen. Het is heel belangrijk om je stem te laten horen, of vanuit je wijk. Het is de moeite waard om het te proberen!" De vergadering is in Vergaderzaal 2 aan de Langekerkstraat in Huissen.

Activiteiten voor ouderen in Lingewaard

LINGEWAARD - Voor informatie kan men de locaties bellen of de websites www.betuweland.com en www.jozefgendt.nl raadplegen. Op iedere locatie is het koffietijd van 10.00 tot 11.30 uur en is het restaurant geopend van 12.15 tot 13.30 uur.

Bemmel, Liduina, Gouden Appel 120; 0481 470600.

Dinsdag 26 mei 10.00 uur film: terugblik optreden 'Van alles Wat', Busuitstapje 13.45 uur: opgeven bij de activiteitenbegeleiding.

Woensdag 27 mei, 9.45 tot 10.45 uur Spellenactiviteit, 11.00 tot 12.00 uur Beweeg je fit!

Donderdag 28 mei 10.00 tot 11.30 uur workshop schilderen, 10.00 tot 11.30 uur creatieve activiteiten, 14.15 tot 15.45 uur Luisteren in je leunstoel, 14.30 tot 16.00 uur Handwerken, 14.00 uur Verkoop Jonkers Schoenen, 19.30 uur optreden Zeemanskoor Schip Ahoy: entree: €7,50

Vrijdag 29 mei 14.00 tot 16.00 uur Biljarten

Gendt: St. Jozef, Hof van Breunissen, Kloosterplein 4; 0481 421338

Dinsdag 26 mei 9.30 uur Handwerken

Woensdag 27 mei 10.00 uur Repaircafé, 10.00 uur Partcipatiepunt, 13.30 en 14.30 uur Bewegen voor Ouderen

Donderdag 28 mei 10.00 tot 11.30 uur Koffietijd met Berichtenuitzending, 14.00 uur Soos

Zaterdag 30 mei 14.00 uur Voorjaarsmarkt St. Jozef

Huissen: Sancta Maria, Helmichstraat 22, Huissen; 026 3263300

Maandag 25 mei 14.00 uur Spelactiviteiten

Dinsdag 26 mei 11.00 uur Gymnastiek, 14.00 uur kaarten

Woensdag 27 mei 14.00 tot 16.00 uur Koersbal

Donderdag 28 mei 14.00 tot 16.00 uur Handwerken

Tafeltennissers Hutaf succesvol op NK

HUISSEN - In het weekend van 9 en 10 mei werden in Nijmegen de Nederlandse tafeltenniskampioenschappen tafeltennis voor de jeugd gehouden. Hieraan mochten alleen spelers met een B-licentie (nationale subtop) en spelers met een A-licentie (nationale top) meedoen.

Op zaterdag verschenen negen spelers/speelsters van Hutaf met een B-licentie achter de groene tafel. Sam ten Westenend was in het B-toernooi de meest succesvolste Hutaf deelnemer In zijn leeftijdsklasse eindigde hij na een prima gespeeld toernooi uiteindelijk op een zeer keurige derde plaats hetgeen hem behalve een trofee ook een plaats in het A-toernooi van zondag opleverde. De andere Hutaf deelnemers/deelneemsters aan het B-toernooi: Hilde Vermeulen, Noor Rooding, Joni Drissen, Iris Brouwers, Isa van Ekeren, Max Hubers, Ricco Gerritsen en Mats Janssen speelden ook een verdienstelijk toernooi maar kwamen niet in aanmerking voor eremetaal.

In het A-toernooi had Sam ten Westenend het lastig en werd zijn inzet niet beloond met een zege. In de meisjes welpenklasse speelde Anne van Bolderen een prima toernooi. Na een matige start in haar enkelspeltoernooi wist Anne zich toch vrij gemakkelijk te kwalificeren voor de halve finale, die verloren ging van de latere Nederlandse kampioene. Een derde plaats in de hoogste categorie van haar leeftijdsklasse werd het dus voor Anne. Iets waar zij zeker tevreden mee kan zijn. De dag werd afgesloten met de finales van het dubbelspel en hierin was Anne van Bolderen gekoppeld aan de Veldhovense Anna Peters. Door de finale met 3-1 te werden werd dit Hutaf/ Veldhovense koppel Nederlands kampioen dubbelspel in de meisjes welpenklasse!

Afronding van WO II-project leidt tot Duits bezoek aan Huissen

HUISSEN - Het Exoduscomité organiseerde met historische kringen van Lingewaard en Elden enige jaren geleden een WO II foto-expositie in het Dominicanenklooster in Huissen. Vorig jaar werd een dergelijke tentoonstelling georganiseerd in het mooie klooster Jezu Christu van Kleve.

Deze activiteit werd gecombineerd met een excursie van honderd personen, die vanuit Huissen naar Kleve vertrokken. Bovendien was de evacuatiegroep Mozaiek van de partij. Doel was om vanuit het thema van de burger in oorlogstijd te laten zien en bijna voelen, dat het lot van de gewone burger aan beide zijden van de grens kwetsbaar en vergelijkbaar was.

Illustratief was de professionele vertoning van foto's met vluchtelingen en de vernielingen uit de regio's Kleve en Arnhem/Betuwe. Het Stadsarchief van Kleve en de Euregio waren belangrijke partners en daarin paste vanzelfsprekend een bezoek aan Huissen. Emile Smid ontving het bezoek in het museum van de Historische Kring Huessen. De tentoonstelling 'Huissen en Pruissen' had de bijzondere belangstelling.

Dat gold ook voor het Dominicanenklooster en de daarop volgende rondleiding langs de gerestaureerde watertoren, de Liberation Luisterkei, het massagraf en monument De Klok nabij de kerk. De Duitse vrienden waren zeer onder de indruk - zeker ook bij het massagraf -en het bezoek zal zeker een breder vervolg krijgen, waarbij het gebied langs de Linge aandacht zal krijgen.

Overigens zullen de WO II foto's op 29 mei te zien zijn op panelen gedurende het bijzondere concert van de Koninklijke Marinierskapel. Er zijn nog gratis kaarten af te halen bij de diverse punten in onze gemeente. Kom voor een mooie avond naar dit unieke Veteranen-Exodusconcert, dat samen met de gemeente is georganiseerd. Meer info staat op www.exodushuissen.nl en www.lingewaard.nl.

Eerste school met certificaat De Kleine Kapitein

Op de foto ontbreken Fransje Huibers en Marije Klein Middelink

BEMMEL - Op dinsdag 12 mei heeft het onderbouwteam van basisschool Pius X het landelijk certificaat voor het voltooien van de training De Kleine Kapitein uit handen van trainster Tineke Boekhorst (Marant) mogen ontvangen.


De training stond in het teken van het ontwikkelen van zelfsturing bij jonge kinderen. In vaktaal spreken we over het ontwikkelen van executieve vaardigheden. De teamleden van basisschool Pius X zijn de eerste deelnemers die het landelijk certificaat hebben ontvangen en zijn er trots op dat zij door deze kennis verder aan de slag kunnen met het ontwikkelen van het zelfsturend vermogen van de kinderen bij hen op school.

Heymen Hegeman wint Reims

HUISSEN - Zaterdag 9 mei stond de eerste midfondvlucht vanaf Reims op het programma. De duiven werden om 10.00 uur gelost op een afstand van 325 kilometer.

De eerste duiven behaalden een snelheid van 102 kilometer per uur. Hier was een duif van H. Hegeman het eerste op het hok om 13.11 uur. 2e. C.Vermeulen, 3e. J.v. Ingen & Zn, 4e. T.Sas, 5e. W.Buijs, 6e. E. van Aalten, 7e. C.Neijenhuis.

Struinexcursie in Bemmelsewaard

foto van de Bemmelsewaard.

BEMMEL - Wie een echt stukje ongerept stukje Nederlands oerwoud wilt beleven, neemt deel aan de kruip-en-sluip-doorexcursie op zondag 24 mei vanaf 14.00 tot,16.00 uur.

De start is bij De Veldschuur van Lingewaard Natuurlijk aan de Sportlaan 1 M in Bemmel. Het is voorjaar, dus de natuur is op zijn mooist en valt er heel veel te beleven. "Doe wel laarzen aan of hoog schoeisel aan en vooral beschermende kleding, dus geen korte broekken en t-shirts. Neem zo mogelijk een verre kijker mee om vogels te kunnen spotten", zo luidt het advies.

De tocht is ook geschikt voor kinderen van af te leeftijd van zes jaar. Deelname kost inclusief koffie, thee of sapje zes euro per persoon. Voor inlichtingen kan men Ben Cornelissen bellen op 06 44870449.

Zwanentocht in ere hersteld

HUISSEN - In 1964 werd de zwanentocht voor het laatst gelopen. Ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van wandelsportvereniging Nooit te Ver heeft de club besloten om deze tocht weer jaarlijks te organiseren. "Trots en verheugd zijn wij dat het ons gelukt is een mooie wandeltocht uit te zetten voor elk wat wils."

Als datum is gekozen: maandag 25 mei, tweede pinksterdag. De start is in het drumbandgebouw aan de Jongstraat in Huissen.

De 40- en 25-kilometer zijn een goede training, maar voor wandelaars die een paar uurtjes willen genieten zijn er 5, 10 en 15 kilometer. Kortom voor elk wat wils.

De start tijden zijn:

40 km van 07.00 – 09.00 uur

25 km van 07.00 - 10.00 uur

15 km van 09.00 - 13.00 uur

10 km van 09.00 - 14.00 uur

5 km van 09.00 - 14.00 uur

Snelders Sport viert vijfendertigjarig bestaan

ELST - Vijfendertig jaar geleden openden Ben en Marian Snelders de deuren van Snelders Sport in Elst. De sportspeciaalzaak groeide meerdere keren uit het jasje, maar verhuisde nooit. Wel werd door interne verbouwingen en toevoegen van naastgelegen panden, veel vloeroppervlak toegevoegd. In 2003 namen zoon Richard en zijn echtgenote Ellen de sportwinkel over van Ben en Marian. "Ik ben groot geworden met de zaak want ik was net zeventien toen mijn vader en moeder de winkel openden", aldus Richard Snelders.

In de vijfendertig jaar dat Snelders Sport bestaat worden veel lovende woorden uitgesproken vanwege het grote en vooral brede assortiment, scherpe prijzen, uitstekende kwaliteit en vooral het persoonlijke en deskundige advies van de medewerkers. De medewerkers vormen allemaal al jaren het vaste gezicht van Snelders Sport. Elke medewerker is allround inzetbaar maar iedereen heeft ook een specialisatie in bijvoorbeeld voetbal, tennis, hockey, zaalsporten, aerobic/fitness, zwemmen, schaatsen en wandelen.

Naast specifieke sporten is bij Snelders Sport ook een ruim assortiment sneakers, vrijetijdsmode en sportbekers te verkrijgen. "Tegenwoordig horen ook bedrukken van kleding, schoeisel en alles wat bij een goede sportuitrusting tot de mogelijkheden", vertelt Richard Snelders.

Van donderdag 21 tot en met maandag 25 mei viert Snelders Sport het vijfendertigjarig bestaan uitbundig met de klanten. Iedere koper ontvangt twintig procent korting op de gehele collectie. Daarnaast zijn er nog extra jubileumaanbiedingen.

Snelders Sport is gevestigd in de Dorpsstraat 24, Elst, telefoon 0481 374255.; www.snelderssport.nl.

Elst Op Stelten megaspektakel in centrum Elst

ELST – Ze zijn er klaar voor, de Elster Ondernemers. Op tweede pinksterdag (maandag 25 mei) is het centrum van Elst het toneel voor Elst op Stelten. Het evenement, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, spreid zich uit over alle Elster winkelstraten zoals de Halve Morgen, Willemsstraat, Smidsstraat, Werenfriedplein, Valburgseweg, Kleine Molenstraat en natuurlijk de Dorpsstraat inclusief Plein en Dillenburg. Elst op Stelten begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Elst Op Stelten eindigt ook dit jaar op de Valburgseweg ter hoogte van de Action-vestiging. Het deel Dorpsstraat tussen Rabobank en restaurant L'Italiano kan, vanwege de reconstructiewerkzaamheden, echter om veiligheidsredenen niet gebruikt worden voor kramen. Dit stuk fungeert uitsluitend als looproute van en naar de Valburgseweg. Daar staat tegenover dat het traditionele rondje vanaf het Werenfriedplein via de Willemstraat en Smidsstraat weer terug is. Voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank worden opnieuw bewaakte fietsenstallingen ingericht die bemand worden door jeugdspelers van Spero.

Attracties

Voor de allerkleinsten ontbreken de draaimolen en het springkussen (bij Het Ploegje in de Willemstraat) natuurlijk niet. Om het ruimtegebrek voor kramen te compenseren krijgen de demonstraties van Hobma Modelbouw een plaats in de Kleine Molenstraat en worden voor de RK kerk vier rijen kramen geplaatst. Verder zijn onder anderen de klimrots, de bungeetrampoline en de Elster Pony Club weer van de partij. De doorgang via ´t Fort en de Wagenmakersstraat vanaf de zuidkant naar de markt is daardoor afgesloten. De politie komt met een grote voorlichtingstruck naar EOS.

Podia

Op vier podia, opgesteld ter hoogte van Snelders Sport, Italiaans Restaurant L'Italiano, in de Kleine Molenstraat en op de hoek van de Willemsstraat-Smidsstraat is er muziek. Op het grote podium voor het gemeentehuis zijn optredens van de coverband The Band.

Heerlijk weer helpt Heerlijk Huissen

Foto van Eimeren Huissen

HUISSEN – Heerlijk weer afgelopen zondag. Dat was mede een factor die het succes van de koopzondag met het thema Heerlijk Huissen bepaalde. Andere succesfactoren: de talrijke proeverijen, de Bourgondische sfeer en de winkeliers en horeca die hun beste beentje voor hadden gezet.

Bij de winkels met een link naar eten en drinken stonden van 13.00 tot 17.00 uur fraai aangeklede kraampjes. Er kon geproefd worden van onder meer wijn, kaas, groenten en fruit, saté, worst, chocolade en taart. Op de Markt was er een bierproeverij van brouwerij Het Roze Varken, een crêperie, een presentatie van zilver bestek en een stand met Griekse lekkernijen. De in groten getale bezoekers aan het stadje van plezier genoten zichtbaar!

Ook de horeca deed deze koopzondag mee met heerlijke hapjes en drankjes. In/bij restaurant De Betuwe werd een origineel Huissens recept met asperges bereid. Met de zon op de bol verorberde het publiek al het lekkers. De Braziliaanse band met trommelaars en blazers die door de winkelstraten trok zorgde ervoor dat het heerlijke weer nog een extra dimensie gaf aan Heerlijk Huissen.

De volgende koopzondag is op 17 juni en heeft het thema Kunst.

Puk kids & teens is jarig

BEMMEL - Puk kids & teens bestaat binnenkort tweeëntwintig jaar! "Dit laten wij niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom geven wij in de week van 19 tot en met 23 mei 22 procent kassakorting."

Ellen van de Logt was tweeëntwintig jaar geleden de jongste onderneemster van Gendt. Inmiddels is Puk alweer tien jaar gevestigd aan de Deken Dr. Mulderstraat in Bemmel. Het assortiment bestaat uit merken als: Moodstreet, Garcia, Petrol en Chaos-and-order. "Wij hebben veel keus in leuke zomerkleding, dus kom deze week langs en profiteer van een leuke korting!"

Goodbye Hello

LINGEWAARD - DA in Lingewaard gaat veranderen. Met trots én enthousiasme gaan de twee DA drogisten in Lingewaard, DA Carla in Gendt en DA Van Appeldoorn in Bemmel, per 1 juli 2015 van formule veranderen. De nieuwe formule is Dio.

Dio is de beste service drogist van 2015 en wie wil daar niet bij horen? "Dio biedt voor u als klant nog meer voordelen, zoals snellere leveringen, 24 uur winkelen via webshop, acties kunnen worden na besteld, goede service en hoge kwaliteit."

De vertrouwde winkels in Gendt en Bemmel blijven gewoon als vanouds service en advies geven met een andere formule.

DA Cadeaubonnen: De landelijke DA cadeaubonnen die niet zijn uitgeven door DA Gendt of Bemmel, zijn na 1 juli niet meer inwisselbaar in Gendt en/of Bemmel.

Lentebingo in Huissen-Zand

HUISSEN - Op woensdag 27 mei verzorgt wijkvereniging 't Zand Binnenveld in Huissen een gezellige bingo met mooie prijzen.

De bingo wordt gehouden in het gemeenschapshuis op Huissen Zand aan de Van Wijkstraat, en start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur, zodat de bezoeker vooraf nog rustig een kopje koffie kan drinken.

"Deze avond draaien wij zeven rondes (drie prijzen per ronde) inclusief een super-hoofdprijsronde, dus u heeft alle kans op een prijs! De kaarten worden verkocht per set voor alle rondes inclusief de super-hoofdprijsronde, voor 11,50 euro. Extra kaarten per ronde zijn te koop voor 1,50 euro, extra kaarten voor de super-hoofdprijsronde kosten 2,50 euro.

Deelnemers worden verzocht zelf schrijfgerei mee te nemen en zoveel mogelijk gepast af te rekenen.

Tickets Betuwe Onderneemt Beter zijn nu te verkrijgen

BETUWE - De voorbereidingen voor Betuwe Onderneemt Beter op 1 en 2 juni zijn in volle gang. "We hebben al meer dan tachtig deelnemende bedrijven, ons eigen magazine wordt op dit moment gedrukt en vanaf nu zijn de tickets voor de spetterende verkiezingsavond vol entertainment ook verkrijgbaar!'

"Op onze website kunt u kaarten kopen voor de verkiezingsavond op maandag 1 juni. De tickets kosten 35 euro per stuk. Bestel ze snel want dan bent u verzekerd van een mooie plek."

Programma

19.30 - 20.00 uur: inloop beurs exclusief geopend voor genodigden en VIP's

20.00 - 22.00 uur: start podiumprogramma; presentatie: Angelique Krüger (bekend van TV Gelderland); avondgast: Victor Mids (illusionist en arts bekend van het programma mindf*ck)

22.00 - 23.00 uur: netwerkborrel

Bedrijven die zichzelf willen presenteren aan een breed (ondernemers) publiek kunnen zich nog steeds aanmelden voor deze beurs. Dat kan door zich als standhouder in te schrijven. Natuurlijk is de beurs ook als (zakelijke) bezoeker toegankelijk. De toegang is gratis. Het enige dat men hoeft te doen is inschrijven op de website en men ontvangt een e-ticket per mail.

14.00 - 20.00 uur: beurs met workshops, foodmarket en voldoende netwerkmogelijkheden

20.00 - 22.00 uur: netwerkborrel

Meer informatie staat op www.betuweonderneemtbeter.nl.

Maandagavond 1 juni: Verkiezingsavond ondernemer van het jaar.

Dinsdag 2 juni: beursdag met workshops en netwerkmogelijkheden.

Sasa-nieuws uit Angeren

ANGEREN - Stichting Actieve Senioren Angeren houdt op 22 mei om 13.30 uur de voorlaatste dansmiddag in Het Dorpshuis aan de Emmastraat in Angeren, voor de vakantie.

Onder leiding van Henk en Lenie Gertsen wordt er gedanst met hier en daar een aanwijzing wat betreft de passen en houding. Het is geen dansles, maar gezellig dansen.

Iedere 55-plusser die interesse heeft in stijldansen, is welkom; de entree inclusief een kopje koffie of thee, bedraagt vijf euro.

Onlangs is er de tweede Sasa-kaartdag gehouden. Meer dag tachtig deelnemers deden mee aan deze gezellige joker- en klaverjasdrive.

Bij het jokeren: 1e mevr. Truus Janssen uit Angeren, 2e mevr. Riek Hoogveld uit Angeren, 3e mevr. Ans Boshoven uit Huissen, 4e mevr. Greet Jansen uit Elst, 5e mevr. Bep Rossen uit Nijmegen, 6e mevr. Petra Martens uit Elst, 7e mevr. Tonny Damen uit Elst, poedelprijs mevr. Truus Hendriksen uit Angeren.

Bij het klaverjassen: 1e mevr. Willy Stienstra uit Angeren, 2e dhr. Theo Clappers uit Elst, 3e Tonny Hendriks uit Driel, 4e dhr. Klaas Rijnderse uit Elst, 5e mevr. Corry Kuster uit Angeren, 6e dhr. Theo Maassen uit Gendt, 7e dhr. Ger Jansen uit Dodewaard, poedelprijs mevr. Truus Wouters uit Nijmegen.

Protestantse Gemeente Huissen

HUISSEN - De kerkdienst van de protestantse gemeente Huissen is zondag 24 mei te bezoeken in het Kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35.

Deze pinksterviering begint om 10.00 uur; voorganger is dominee M. Glastra. Er is crèche en mini kinderkerk voor kinderen tot vier jaar. Kinderkerk vier tot twaalf jaar. Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl.

Gebed om de Heilige Geest
Vader,
bepinkster ons
met tongenregen,
ontsteek in ons
het vuur van pinkstergloed
zodat wanneer
het al was weggedreven
we weer vernieuwing
voelen in ons Paasgemoed.

Uw Geest geeft ons
vrijmoedigheid
tot spreken,
Uw Woord leert ons
Uw spreektaal te verstaan,
Heer, hoor ons
als wij onder wolken smeken:
bepinkster ons opnieuw
en vuur ons aan!

Coby Poelman - Duisterwinkel

Stichting Bemmelse Dweildag gestart met wervingsactie

BEMMEL - Begin mei is de Stichting Bemmelse Dweildag gestart met de actie 'Vrienden van de Bemmelse Dweildag'. Doel van deze actie is om middels een jaarlijkse bijdrage geld in te zamelen, zodat dit evenement meer financiële middelen ter beschikking krijgt.

Alle vrijwilligers, die verbonden zijn aan de Bemmelse Dweildag, krijgen een aantal brieven mee en gaan mensen enthousiast maken om de Dweildag financieel te ondersteunen!

De tekst van de brief is: "Met uw 0,83 euro per maand kunnen wij de Dweildag in stand houden. Er vinden in Nederland jaarlijks grote muziekfestivals plaats waar u makkelijk 75 tot 100 euro voor betaalt. Al 28 jaar krijgt u de Bemmelse Dweildag gratis...

Wij hebben uw steun nu dringend nodig om dit fantastische evenement in stand te kunnen houden. Daarom de oproep om voor 0,83 euro per maand (tien euo per jaar) 'Vrien(in) van de Bemmelse Dweildag' te worden.

Ten teken dat u vriend(in) van de Dweildag bent ontvangt u een toepasselijke button. U kunt vriend(in) worden door dit formulier in te vullen en in te leveren via www.dweildag.nl/vrienden/ óf postbus 161, 6680 AD Bemmel."

Eén van de Bemmelse dweilorkesten, Alarmfase 3, kreeg de eerste brieven overhandigd en het is al op pad gegaan om nieuwe leden te werven!

De komende weken zult u wellicht ook benaderd worden om mee te werken aan deze actie; uit eigen initiatief aanmelden is uiteraard ook mogelijk via bovengenoemde site!

"Wij waarderen het enorm als u ook 'Vriend(in) van de Bemmelse Dweildag' wordt!"

23 / 26

Hoera feest,

Dit dametje wordt 26 mei 4 jaar en mag dan eindelijk naar de basisschool

Lieve Puk een hele fijne verjaardag en veel plezier op de grote school.

Knuffels van, Opa, Oma, Annabel, Jasper en Saar.

Xxxxxx

Hiep Hiep Hoera
19 mei 88 jaar

Zoals je ziet, vergeten we jouw verjaardag niet

Hartelijk gefeliciteerd

Veel Liefs en dikke kusjes

De Familie

Deze geweldige vrouw wordt 22 mei 44 jaar.

         hartelijk gefeliciteerd Nang

                 Jos

Joop en Dorien
zijn 33 jaar getrouwd
We maken er een leuke dag van

Van harte gefeliciteerd

Jan en Annie

Deze jongeheer

word 75 jaar alweer

20 mei

Proficiat

Je trotse kinderen en kleinkinderen

Het is echt niet raar
TRUDIE
wordt 65 jaar
Theo, de kids en kleinkids

Mijn kanjer
wordt
22 mei
16 jaar.
Veel liefs

Oma Vos

Gefeliciteerd Demi, 6 jaar alweer!

Xx Mama, Niels, Famke
Pien en Storm

Hiep hiep hoera!!!
Ize wordt zondag 4 jaar!
Heel veel plezier op de basisschool.

Liefs xxx
Lev en Fee

Deze DA meid hoort nu ook bij de club van vijftig!
Gefeliciteerd!

Carla, Miranda, Annita, Jill en Vera

Mijn opa Nol is 64 jaar geworden en nog steeds knapste opa van de wereld!! dikke kus Lana

Mijn Opa nol is 18 mei 64 jaar geworden,

en nog steeds dol op megamindy!! Dikke kus lana

Nigel gefeliciteerd met je 8e verjaardag.

Pappa, Mamma en Vigo

Onze Ize alweer 4 jaar, gefeliciteerd door Pappa,Mamma en Lune

BIJvriendelijk cadeaupakket voor basisscholen

Foto: Monique Kuster

HAALDEREN - Basisschool De Wieling in Haalderen heeft als eerste school een BIJvriendelijk cadeaupakket ontvangen. Het pakket bestaat uit een bijenhotel, een edukaart over solitaire bijen, een lesbrief en zaad voor de school(tuin) voor bloemen waar de bijen dol op zijn. Samen dragen deze onderdelen bij aan meer biodiversiteit in Lingewaard.

Het Bijeninitiatief zet in op meer aandacht van kinderen en ouders voor het belang van bijen en biodiversiteit. Bijen zijn nodig voor een kleurrijke omgeving en gevarieerde voedselvoorziening.

Foto; Tuyl Huiskamp Foto: Monique Kuster

Aangemelde Lingewaardse scholen ontvangen binnenkort het Bijvriendelijk cadeaupakket. Met deze actie beëindigt het Bijeninitiatief het Lingewaardse jaar van de bij. Als eerste school kreeg De Wieling een extra BIJzondere verrassing: een imker gaf de kinderen les over honingbijen en ze kregen solitaire bijen die net uit de cocon waren gekropen! Heel spannend, maar uiteindelijk durfde iedereen ze vast te houden. Velen van hen wisten al iets over bijen en hun waarde voor de bestuiving van bloemen, groente en fruit. Dat solitaire bijen geen angel hebben en dus niet kunnen steken, wisten veel kinderen echter nog niet.

Het bijenhotel in het cadeaupakket is gemaakt door bezoekers van De Minkhof (leef-en-doe boerderij voor ouderen).

Vijfde open tennistoernooi bij tennisclub Haalderen

HAALDEREN - Van 22 tot en met 28 juni wordt weer het open tennistoernooi gehouden op tennispark 't Greffeltje in Haalderen. Gespeeld wordt een dertig-plusdubbeltoernooi in de categorieën 5, 6, 7 en 8.

"De inschrijving van het toernooi is geopend en je kunt je via de websites www.toernooi.nl of www.tchaalderen.nl aanmelden. We zijn ook via facebook te volgen. Op de sites vind je ook de contactgegevens voor als er vragen of opmerkingen zijn. De inschrijving sluit op 7 juni. We spelen zoveel mogelijk in een poulesysteem zodat je meerdere wedstrijden kunt spelen."

Uiteraard worden er weer mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de finalisten door de sponsors.Tijdens de prijsuitreiking op zondag zullen ook diverse artikelen verloot worden onder de aanwezige deelnemers.

"Omdat we ons eerste lustrum vieren zal er op vrijdagavond een feestavond georganiseerd worden voor eenieder die wil komen. We hopen je te mogen ontmoeten tijdens dit gezellige evenement", aldus de toernooicommissie.

Open dag Manege Ruimzicht in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Manege Ruimzicht is een mooi, veelzijdig, maar vooral gezellig manegebedrijf voor iedereen. Vanaf vijf jaar kan men al kennismaken met het ponyrijden. De zogenoemde knuffellessen. Op deze manier leren de kinderen op een speelse manier vertrouwd te raken met de pony en de eerste beginselen van het paardrijden.

"Ook organiseren wij kinderfeestjes, waarbij de pony's en het spelelement centraal staan. Voor de volwassenen is er eveneens genoeg vertier. De lessen zijn ingedeeld van beginners tot en met de gevorderden. Zowel dressuur als springen komen aan bod. Kortom, er is genoeg bij ons te beleven en dit alles in een gemoedelijke sfeer, waarbij veiligheid en verantwoord paardrijden hoog bij ons in het vaandel staan."

Tijdens de open dag op zondag 31 mei stelt Manege Ruimzicht haar deuren voor iedereen open van 12.00 tot 16.00 uur. Altijd al willen paard-/ponyrijden? Dan is dit het moment om kennis te komen maken met deze mooie tak van sport. Tijdens de open dag zijn er diverse demonstraties te zien, waaronder een carrouselgroep van de manege. Ook kan iedereen deze dag gratis paard/ponyrijden. Onze manege is uitgerust met een gezellige kantine, waar u bovendien een drankje en/of een hapje kunt nuttigen. Meer informatie: www.manegeruimzicht.nl, Loostraat 1, Arnhem.

Betaalbaar wonen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Angeren gaat na lange tijd weer bouwen

ANGEREN - In Angeren bestaat de mogelijkheid om op het oude kermisterrein zeven nieuwe starterswoningen neer te zetten. Een mooie locatie in het dorp om na een lange periode van stilstand weer te bouwen voor jongeren die graag in Angeren willen blijven wonen. Om de interesse te peilen voor het starten van een particulier collectief vindt dinsdag 26 mei in Dorpshuis Angeren een informatieavond plaats.


Het doel van het project is om een zeven betaalbare woningen met acceptabele woonlasten neer te zetten in het hart van Angeren. Het voordeel van een collectief is dat de groep zelf inspraak heeft bij de ontwikkeling van de huizen. Daarnaast pakt het aanbesteden van de bouw veel gunstiger uit. Verder zijn er nog andere manieren om de prijs laag te houden. Bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame materialen, een energiezuinige woning is over een periode van tien jaar kostentechnisch veel voordeliger dan een huis met hoge energielasten.
Als collectief is het mogelijk een provinciale subsidie aan te vragen voor de ontwikkeling van de woningen. Tevens kan een starter op de woningmarkt onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de starterslening van de gemeente Lingewaard. Allerlei manieren om de bouw te stimuleren.

Kermisterrein

"Ken of ben je iemand die graag betaalbaar wil bouwen en wonen in Angeren? Kom dan dinsdag 26 mei naar de informatiebijeenkomst in het dorpshuis van Angeren aan de Emmastraat 23. De potentiële bouwlocaties waarover gesproken wordt zijn het oude kermisterrein aan de Maliebaan en Muijland." De avond start om 20.00 uur met een presentatie en is een initiatief van Strijdbaar Angeren en SamenBouwen. Na afloop is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie staat op www.samenbouwen.nu.

Bemmel 4 geeft startschot voor kampioensfeest TC Bemmel

BEMMEL - Het vierde mixteam van Tennisclub Bemmel is in stijl kampioen geworden van de vijfde klasse mix. De tennissers versloegen tegenstander Rapiditas met 8-0. Hierdoor promoveren Dyon Schmidt, Renee Derksen, Romy Versteeg, Lode Dams en Stan Scholten naar de vierde klasse mix.


Behalve Bemmel 4 zijn ook de andere teams hard op weg naar het kampioenschap. Alle zondagteams staan bovenaan hun competitie en kunnen op de laatste speeldag het kampioensfeest van de Tennisclub uitbreiden. Afgelopen zaterdag vierde Heren 50+ met Ad van Eck, Jan Stoffels, Jan Evers, Henk Vermaas en Hans Peerenboom hun kampioenschap.

Alta 3 - Bemmel 1 4-4
Mix 1 beleefde een zware middag op het Amersfoortse gravel. De Bemmelnaren gingen met een 4-2 achterstand de baan op voor de laatste twee mixpartijen. Door overwinningen van de duo's Shanne de Cortie met Nick van Boxtel en Hilde ten Wolde en Freek Consten kwam de eindscore op 4-4. Hierdoor blijft de schade beperkt. Zondag 31 mei kan het eerste team het kampioenschap in de tweede klasse veilig stellen tegen Cream Crackers uit Groningen.

Bemmel 2 - Cream Crackers 3 6-2
Ook mix 2 is hard op weg naar promotie naar de tweede klasse. Door een ruime overwinning op concurrent Cream Crackers loopt Bemmel uit op de concurrentie. Voor drie van de zes overwinningen had Bemmel een derde set nodig: in de damesdubbel, herendubbel als eerste mix. Over twee weken kan Bemmel 2 het karwei afmaken in Veenendaal. TV Spitsbergen is dan de tegenstander.

Bemmel 3 - Duiven 1 5-3
Het derde mixteam staat iets minder riant bovenaan in hun klasse. De wedstrijd tegen Duiven werd 5-3. Hierdoor loopt directe concurrent Woolderes uit. Over twee weken moet Bemmel 3 zelf met ruime cijfers winnen van Elden, om nog kans te maken op het kampioenschap in de vierde klasse.

Kom kijken op zondag 31 mei
Op de laatste speeldag kan Bemmel 1 kampioen worden tegen directe concurrent Cream Crackers uit Groningen. Ze spelen vanaf 10.00 uur.

Nederlands kampioenschap rolstoeldansen

Marleen Merkus

BEMMEL - Tijdens het Nederlands kampioenschap rolstoeldansen in Soest op zaterdag 9 mei is Marleen Merkus, samen met haar partner Miranda van den Heuvel, Nederlands kampioen geworden in de A-klasse duo latin 2.

In de hoofdklasse ballroom behaalde Marleen Merkus samen met Henk van de Vegte een eervolle tweede plaats. De wedstrijden werden beoordeeld door een Internationale jury afkomstig uit Duitsland, Malta, België, Engeland en Nederland.

Marleen en haar partners zijn aangesloten bij rolstoeldans vereniging de Velpse (v) Rijers. Ze zijn hun trainster Nel van de Vegte dankbaar. Verder gaat in september een musical van start in Duitsland, waarvan Marleen eveneens deel uit gaat maken. Er zal een elftal voorstellingen plaatsvinden, waaronder Berlijn.

Optreden zeemanskoor Schip Ahoy bij Liduina

BEMMEL/ANGEREN - Zeemanskoor 'Schip Ahoy' uit Angeren treedt donderdag 28 mei op in de recreatiezaal van verzorgingshuis Liduina. Aanvang 19.30 uur. Ook buurtbewoners zijn welkom om dit optreden bij te wonen.

Schip Ahoy zingt bekende Nederlandse, Engelse en Duitse zeemansliedjes, en sinds kort ook Spaanse liederen. Het koor bestaat dertig mannen en zij zingen twee- tot vierstemmig en hebben een perfecte zangconditie. Een aantal accordeonisten, gitaristen, en een trommelaar geeft dit koor een bijzondere dimensie. Dat alles onder de bezielende leiding van dirigent Gert Huting.

Voor buurtbewoners is de entree inclusief koffie of thee en een consumptie 7,50 euro per persoon. Kaartverkoop is aan de kassa.

F1 SCB wint beker

BEMMEL - Zaterdag 16 mei is de F1 van SC Bemmel de winnaar geworden van de beker F-pupillen regio KNVB District Oost 2014/15.

Het winnen van de bekerfinale is een geweldige prestatie waar ze trots op zijn! Het team bestaat uit Sem, Wout, Jesse, Sven, Bas, Joey, Veerle, Melle en Jarda.

Jeugdvisseizoen van De Snoek

GENDT - Aanstaande dinsdag 26 mei wordt alweer de eerste jeugdwedstrijd gevist. Aanvang voor de jeugdwedstrijden is om 17:45 uur en er zal gevist worden van 18:15 tot 20:00 uur.

De wedstrijden zullen net zoals afgelopen jaar in de kanovijver (Poelwijklaan 12) in Gendt worden gevist. "Mocht je nog geen lid zijn, dan kan dat tijdens de wedstrijden of je kunt een vergunning kopen bij de Bruna in Gendt. Voor vragen kun je terecht op www.hsvdesnoekgendt.nl."

F9 SCB kampioen

BEMMEL – SC Bemmel F9 is op overtuigende wijze in hun eerste jaar kampioen geworden. Zonder puntverlies en met een doelsaldo van circa elf per wedstrijd werd het publiek doorgaans getrakteerd op veel en zeker ook mooie doelpunten!