GN Nijmegen-Noord

20 november 2019

GN Nijmegen-Noord 20 november 2019


De historie van Bemmel, Haalderen en Ressen gaat digitaal

NIJMEGEN - Op woensdagmiddag 27 november presenteert de Historische Kring Bemmel als één van de eerste in Gelderland haar historische artikelen uit het kringblad via de collectie van Rozet bibliotheek en Bibliotheek Bemmel.

De ontvangst is vanaf 14.00 uur. Het programma begint om 14.30 uur en opent met een theatrale vertelling uit het verleden van Bemmel. Digitalisering van historische uitgaven biedt veel toekomstkansen. Wat dat allemaal kan inhouden vertellen verschillende sprekers. Theo Janssen, wethouder cultuur van de gemeente Lingewaard, onthult rond 15.15 uur de digitale uitgave van het Kringblad. Daarna zal Chantal Kleve, docente geschiedenis bij het Over Betuwe College, met twee leerlingen het gebruik en de toepassingen van de viewer voor het doorzoeken van de digitale artikelen demonstreren. Rond 15.45 uur sluiten we af met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom bij de bibliotheek in Bemmel, Dorpstraat 84.

Uitnodiging

Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen, Rozet bibliotheek Arnhem, en Bibliotheek Gelderland Zuid nodigen een ieder van harte uit om de feestelijke onthulling van de digitale uitgave van het Kringblad bij te wonen. Men is welkom op woensdagmiddag 27 november van 14.30 – 16.30 uur in de bibliotheek van Bemmel. Adres: Bibliotheek Bemmel, Dorpsstraat 84, Bemmel. De HKB ontsluit als één van de eerste in Gelderland zijn historische artikelen uit het Kringblad via de collectie van Rozet bibliotheek en Bibliotheek Bemmel. Dit pilotproject wordt begeleid door Rozet en Erfgoed Gelderland. Gebeurtenissen en verhalen uit het verleden van Bemmel, Haalderen en Ressen blijven zo behouden voor de toekomst en zijn toegankelijk voor een breed publiek.

Programma

De ontvangst is vanaf 14.00 uur. Het programma begint om 14.30 uur en opent met een theatrale vertelling uit het verleden van Bemmel. Digitalisering van historische uitgaven biedt veel toekomstkansen. Wat dat allemaal kan inhouden vertellen verschillende sprekers. Theo Janssen, wethouder cultuur van de gemeente Lingewaard, onthult rond 15.15 uur de digitale uitgave van het Kringblad. Daarna zal Chantal Kleve, docente geschiedenis bij het Over Betuwe College, met twee leerlingen het gebruik en de toepassingen van de viewer voor het doorzoeken van de digitale artikelen demonstreren. Rond 15.45 uur wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Politie Rivierenland West is honderdste deelnemer Betuwe On Stage Taart voor de politie

Agente Sharon ontvangt taart van Senna en Jasmijn. (foto: Bernadette Egelmeers) Bernadette Egelmeers

LENT - Senna uit Bemmel en Jasmijn uit Lent, 3e jaars vmbo-t leerlingen van het Citadel College, boden de politie Rivierenland West een feestelijke taart aan. Politie Rivierenland West meldde zich aan als 100e beroepsbeoefenaar aan Betuwe On Stage. Op het Betuwe On Stage Beroepenfeest spreken leerlingen met een beroepsbeoefenaar en maken ze een match. Bij een match komt de leerling tijdens de Doe Dag op werkbezoek.

De agenten vertellen Senna en Jasmijn hoe zij tot hun beroepskeuze kwamen. Jurgen koos voor sensatie en spanning. Collega Rob wilde mensen het gevoel geven veilig te zijn. Nu is Rob actief in de ME. Zo is hij is dit jaar bij de landelijke Sinterklaasoptocht en bij de wedstrijd Badder Hari en Rico.

Wees gretig

De agenten hebben een aantal tips voor Senna en Jasmijn: Zoek goed uitzoeken waar jezelf blij van wordt en waar je talenten liggen. Weet met welke beroepen je wilt spreken en welke vragen je wilt stellen. Wees zelf gretig tijdens het beroepenfeest. Toon interesse, laat merken wanneer je graag een match wilt. Jasmijn vertelt dat ze hoopt in contact te komen met een ambulanceverpleegkundige en Senna met een gezinscoach.

Ook meedoen

Wilt u ook meedoen als beroepsbeoefenaar en jongeren helpen bij hun beroepskeuze en netwerk? Betuwe On Stage zoekt nog diverse beroepen. Elk beroep is welkom. Leerlingen hopen onder andere op een kapper, sportdocent, ict-medewerker, interieurstylist, grafisch vormgever. Aanmelden kan via www.betuweonstage.nl.

Derde editie Betuws Zwemfestijn

Zwembad de Dries Essen. (foto: Lions Club) Foto: Lions Club

ELST - Op zaterdagmiddag 25 januari kan je voor jouw club, vereniging, of buurt geld verdienen bij het Betuws Zwemfestijn. Tegelijk help je ook kinderen die in armoede leven om toch een keer mee te doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.

Een belangrijk deel van de opbrengst van het zwemfestijn gaat naar de stichting Leergeld Oostbetuwe. Het zwemfestijn wordt georganiseerd door de Lions Club Midden Betuwe. Met de vorige editie is er ruim 9300 euro bij elkaar gezwommen voor de stichting het Zorgeloze Kind. Het Zwemfestijn is een sportieve en uitdagende zwemestafette voor jong en oud,waar verschillende zwemteams in 50 minuten, zoveel mogelijk gesponsorde baantjes proberen te zwemmen in het 25 meter bad.

Het mooie van het zwemfestijn is, dat iedereen kan meedoen! Maak een team met je familie, de voetbalclub, de vereniging, buurtvrienden, schoolklas of bedrijf. Ook dit jaar is het mogelijk om als school of (sport)vereniging mee te zwemmen voor je eigen goede doel. De helft van het door je zwemteam bijéén gezwommen bedrag, gaat rechtstreeks naar je eigen goede doel. De andere helft van dit bedrag is voor de stichting Leergeld Oost Betuwe. Uiteraard mag je je bedrag ook volledig schenken aan de stichting Leergeld Oost Betuwe.

Kan ik meedoen? Natuurlijk, iedereen kan en mag meedoen. Meld je dan snel aan op www.betuwszwemfestijn.nl of mail naar zwemmen@betuwszwemfestijn.nl.

TOP-film: Beautiful Boy

BEMMEL - Kom donderdag 28 november naar de Theaterkerk, want TOP heeft weer een prachtfilm voor u: Beautiful Boy.

De op waargebeurde feiten gebaseerde film weet perfect de tweestrijd te vangen waarin journalist David Sheff belandt als zijn oudste zoon verslaafd raakt aan de extreem destructieve en in Nederland niet zo vaak voorkomende drug crystal meth. David zou zijn leven voor Nic geven, maar diens gedrag heeft een verwoestende uitwerking op de rest van het gezin. In Beautiful Boy is verslaving een smerige ziekte die ervoor zorgt dat gebruikers niet verder kunnen kijken dan hun volgende roes en al helemaal niet opmerken wat ze aanrichten. Ook Davids tweede vrouw en hun jonge kinderen moeten machteloos toekijken. Met vallen en opstaan gaan ze de verslaving te lijf met als belangrijkste steun de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 23 november
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, Presentatieviering Vormsel, K. Donders en M. Sanders Exotherm
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 19.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Dameskoor
H. Maria Geboorte, Driel: Eucharistieviering, V. Bulthuis, Caeciliaviering, Cantorije


Zondag 24 november
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering V. Bulthuis, St. Caeciliaviering, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, Presentatieviering Vormsel, K. Donders, M. Sanders, St. Caeciliaviering, GK de Levensbron en Herenkoor
St. Willibrordus Herveld, 11.00 u: Wcv, J. Kallen, St. Caeciliaviering, GK St. Caecilia.
H. Maria Geboorte, Lent, 11.00 u: Eucahristieviering, N. Sales, St. Caeciliaviering, St. Caeciliakoor
St. Leornardus Oosterhout, 11.00 u: Wcv, Lwg, St. Caeciliaviering, Leornarduskoor

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Wintermarkt in Oosterhout

OOSTERHOUT - In De Schakel in Oosterhout wordt op zaterdagavond 30 november de Wintermarkt gehouden. Hét moment om nog even wat cadeautjes te kopen.

Op de wintermarkt staan ondernemers en hobbyisten van alle leeftijden en allemaal uit Oosterhout of omgeving. Bij de kramen kun je terecht voor leuke originele cadeautjes. Van stempels tot jam, van bloemwerkjes tot kleding, van sierraden tot gedecoreerd porselein, van kerstsfeer tot verjaardag, Te veel om op te noemen. Ook is er een workshop-plein. Daar kun je zelf aan de slag of het cadeau naar uw smaak laten maken. Voor je het weet kom je niet alleen met een cadeau maar ook met een nieuwe hobby thuis. Ook voor de kinderen is er iets leuks.

Nog een voordeel, het is binnen in De Schakel, dus lekker warm. Schuif gezellig aan bij een van de zitjes met een lekker kop koffie, thee en een ander drankje. De wintermarkt is op zaterdagavond 30 november van 19.00 tot 22.00 uur. De entree is gratis. In dorpshuis De Schakel, De Honsvoet 2, Oosterhout. "Snuif de sfeer van de winter en december op en laat je inspireren. We maken er een gezellige avond van!"

Succesvol optreden van de The ipaddies op De Minkhof

The ipaddies in De Minkhof. (foto: PR de Minkhof) Foto: PR de Minkhof

BEMMEL - Zondag 3 november trad de Ierse folkband uit Gelderland ‘The ipaddies’ op in De Minkhof. De vrolijke Ierse muziek stal de harten van de talrijke aanwezigen.

Het enthousiasme was ook duidelijk hoorbaar bij The ipaddies. Bijzonder was de aanwezigheid van een Ierse familie die speciaal met oma naar De Minkhof was gekomen om daar haar verjaardag te vieren. De aanwezigen waren unaniem in hun reacties en vroegen de The ipaddies nog een keer terug te komen, maar dan compleet met een Ierse dansgroep. Meer weten over de activiteiten op De Minkhof? Kijk dan op de website www.minkhof.nl of bel: 0481 357185. Of kom eens langs voor koffie of thee (ma, wo en vr) aan de Molenwei 57 in Bemmel.

Repair Café Nijmegen-Noord

Elektronica ter reparatie. (foto: Jan Rikken) Jan Rikken

LENT - In het Wijkvoorzieningenhart De Ster aan de Queenstraat 37b1 in Lent wordt op 23 november van 14.00 tot 16.30 uur weer een Repair Café gehouden.

In het Repair Café kan men terecht voor kleine reparaties van elektrische apparaten, kleine meubels, houten voorwerpen, speelgoed, fietsen, tuingereedschap, computers en printers. Ook kan men hier terecht voor naai- en verstelwerk aan kleding. Het is de bedoeling dat men meekijkt met de reparatie of deze onder deskundige begeleiding zelf uitvoert. Gereedschappen en materialen zijn aanwezig. De reparatie wordt gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En ook als je niets te repareren hebt, ben je welkom om mee te helpen bij de reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje.

Voor meer informatie www.repaircafenijmegen.nl/noord/.

Hakim: Stage bij de Sint

Hakim op stage bij de Sint. (foto: Hakim)

ELST - Kom jij ook kijken naar Hakim, Sinterklaas en zijn Pieten? Op zaterdagmiddag 30 november om 14:00 uur is Hakim in Theater De KiK aanwezig, hij gaat dan op stage bij de Sint.

Hakim gaat op stage bij Sinterklaas om goocheltrucjes te leren bij de goochelpiet. Maar eerst moet hij laten zien wat hij kan. Dan krijgt hij een diploma van de Sint persoonlijk. Als hij het goed doet natuurlijk. Hakim is bij het grote en kleine publiek bekend door zijn rol in Sesamstraat. Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater-en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van kinderen.

Kom jij ook kijken naar Hakim, Sinterklaas en zijn Pieten? Kaartjes zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Eerste Longloop een succes!

BEMMEL - De eerste Longloop in Nederland: 3 november een dag met een gouden randje! Het Bestuur van Stichting deBOL is trots op het behaalde resultaat bij de organisatie van de Longloop!

Op zondagmiddag werd er in Bemmel een voorlopige cheque ter waarde van 8.150 euro overhandigd aan het Longfonds. De uiteindelijke opbrengst is, na het tellen van de extra bijdragen en inkomsten uit acties, maar liefst 8.509 euro een schitterend bedrag voor onderzoek naar longziekten! "Wij willen dan ook iedereen die financieel heeft bijgedragen van harte bedanken voor de gulle gaven. Met z'n allen hebben we er een prachtige dag van gemaakt!"

De wandelaars liepen een route van 3, 5 of 10 km en bij de finish kreeg iedereen een welverdiende medaille. Dweilorkesten zorgden in De Kinkel voor een heel gezellig sfeertje en iedereen kon zeer tevreden terugkijken op een zinvolle prestatie voor een goed doel! De dag had natuurlijk voor velen ook een emotionele lading maar gelukkig was het ook een vrolijke dag. De gezelligheid, de saamhorigheid en de bijzondere sfeer gaven velen weer nieuwe energie! "Als voorzitter van St.deBOL wil ik alle vrijwilligers, de mensen van CC De Kinkel, Wethouder Helga Witjes, de mensen van het Longfonds en mijn medebestuursleden ontzettend hartelijk bedanken voor de inzet, de steun etc. Zonder al die enthousiaste medewerkers hadden wij deze eerste Longloop in Nederland nooit tot zo'n mooi succes kunnen maken! Het werd een dag met een 'gouden randje! Bedankt allemaal!", aldus Marianne van Eechoud-Bierens namens het bestuur van Stichting deBol.

Feelgood film in De KiK: Instant Family

Instant Family Film in De KiK.

ELST - Op donderdag 21 november draait om 20:00 uur de komedie 'Instant Family' in Theater De KiK in Elst.

Kaartjes zijn voor acht euro te reserveren via www.theaterdekik.nl (9,00 euro uur voor aanvang aan de deur) inclusief drankje. De foyer is vanaf 19.00 uur geopend voor koffie of thee.

Het koppel Ellie en Pete wil een gezin stichten met behulp van adoptie. Ze voelen zich erg menslievend tot ze thuis met drie driftige kinderen zitten. Nu moeten ze proberen een manier te vinden om hun kinderen, die helemaal geen zin hebben om volwassen te worden, op te voeden.

De Soeptafel heeft hulp nodig!

De soep is klaar!

ELST - Ook in 2020 organiseren wij graag weer Soeptafels voor ouderen in Elst. Om deze te bekostigen (voor ingrediënten, locatiehuur, nieuwe inductie soeppan) zamelen we weer geld in, onder andere via Overbetuwe Doet.

"Wilt u ons initiatief steunen? Doneer dan de waardecheque die u thuis van de gemeente heeft ontvangen aan 'De Soeptafel'. Dit kan online via Overbetuwedoet.nl. Afgeven op Rijksweg Noord 18 kan ook. We kunnen uw cheque ook ophalen, bel dan 06 44986453. In december stelt AH Driessen Elst de opbrengst van de emballageband ter beschikking aan 'De Soeptafel'. Zo kunt u dus ook bijdragen!

Zodra we voldoende hebben gespaard maken we de data voor de Soeptafels in 2020 bekend."

Van 21 tot en met 27 november

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS BOOGSCHUTTER. De boogschutter is optimistisch en toekomstgericht. Plannen maken is hun ding. In hun positiviteit overschatten ze nog al eens hun eigen mogelijkheden. Ze hebben een goed gevoel voor humor (Toon Hermans was een dubbele boogschutter). Maar af en toe word je moe van hun practical jokes. Ze voeren vaak het hoogste woord.

RAM van 21 maart t/m 20 april
In het komende weekend ben jij nogal rusteloos. Op zondag is het oppassen geblazen want een ongeluk zit dan in een klein hoekje. En je reageert iets te rel op de ander. Volgende week woensdag ben jij een kei in het goed verdelen van jouw energie. Zo kun je in no time bergen werk verzetten.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op donderdag de 21e voel jij je niet op je gemak. Dat kan te maken hebben met het gezelschap waarin je verkeert. Aanstaande zaterdag is er iemand die jou uit de tent wil lokken. Trap er niet in! Op zondag heb je veel geluk. Waar ga je dat beproeven? Misschien wel in het casino in Nijmegen!

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Aanstaande zaterdag moet je ergens naartoe waar je helmaal niet wil zijn. Aanstaande maandag lopen gevoelens en gedachten door elkaar. Je kunt het niet goed verwoorden. Vanaf dinsdag gaat jouw planeet Mercurius naar Steenbok. Dat geeft een periode waarin je maatschappelijk vooruit kunt komen.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Aanstaande zaterdag is een beetje een baaldag. Maar op zondag voel jij je juist heel erg goed. Wel oppassen dat je geen ruzie krijgt door een te snelle respons van jouw kant. Op maandag heb je veel te vertellen. De nieuwe maan op dinsdag is een goed moment om nieuwe dingen te ondernemen.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Vanaf vrijdag loopt jouw hemellichaam, de Zon, in het teken boogschutter. Dan breekt de tijd aan waarin je anderen kunt verrassen met cadeautjes. Iets wat jij graag doet. Aanstaande maandag kun je overhoop liggen met een leidinggevende of met de overheid. Dat kan vervelende consequenties hebben.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op zaterdag ben jij erg ontevreden. Waarschijnlijk over jezelf. Op volgende week maandag neem je iets teveel hooi op je vork. Jouw reactie hierop is erg emotioneel. Vanaf dinsdag loopt jouw planeet Mercurius in het teken steenbok. Dat kan maatschappelijke vooruitgang geven. Een promotie?

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op donderdag reageer je erg emotioneel op een ruzie onder vrienden. Je baalt er erg van. Op zaterdag zit je niet lekker in je vel. Daardoor ben je ook nogal knorrig. Aanstaande zondag is jouw geluksdag. Misschien win je een prijsje of krijg je goed nieuws. Dat werkt heel motiverend.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op donderdag kun je eindelijk ergens een punt achter zetten. Maar op zaterdag lig je overhoop met je eigen emoties. Op zondag uit je je emoties, maar is er een grote kans dat je dat niet in dank afgenomen wordt. Volgende week woensdag laat jij je leidinggevende kwaliteiten zien.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Aanstaande vrijdag om 16:00 uur precies begint de Boogschuttertijd weer. Voor jou het begin van een feestelijke periode. Aanstaande zondag staan de planeten goed om een gokje te wagen. Volgende week maandag ben je erg lang van stof. Grote kans dat jouw boodschap niet overkomt.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Tot en met het komende weekend is jouw stemming wisselend. Op maandag lig jij in de clinch met iemand die jouw leven voor je wil regelen. Vanaf dinsdag loopt de planeet Mercurius in jouw sterrenbeeld. Dat geeft een periode waarin je graag socialiseert en je wellicht een reisje maakt.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Aanstaande zondag is de sfeer explosief. Er ontstaat uit het niets ruzie. Jij verzet je tegen allerlei dingen. Maar zo kennen wij jou! Maandag ben je het met iemand niet eens. Volgende week woensdag heb je veel energie en kun je zaken voor elkaar krijgen die je al lange tijd wilde.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Vlak voor het weekend ben jij in een rothumeur. Maar aanstaande zondag ben je juist in een hele hoopvolle en positieve stemming. Misschien wel door het goede nieuws dat jouw kant op komt. Maandag heb je de neiging om over kleine dingetjes te struikelen. Is dat het wel waard?

Kinderkerstkoor in Elst

ELST - Ook dit jaar is er weer een kinderkerstkoor in de Werenfriduskerk in Elst.

Vind jij zingen leuk, doe dan ook mee en breng een vriendinnetje of vriendje mee, want samen is altijd gezelliger. Alle kinderen vanaf groep 4 zijn welkom. Oefenen doen we op de dinsdagen 26 november, 3, 10 en 17 december van 18.45 tot 19.45 uur in De Hoeksteen aan de Prinses Irenestraat in Elst. De kerstviering is op dinsdag 24 december tussen 18.00 en 20.15 uur. Je kunt je opgeven op het volgende emailadres: ippietje@gmail.com.

Ponyclub De Gele Rijdertjes zoekt buitenzetters

BEMMEL - Ponyclub De Gele Rijdertjes is gevestigd in de manege aan de Dijkstraat 4 in Bemmel. Het bestuur is op zoek naar vrijwilligers die de pony’s in de ochtend buiten in de weides willen zetten.

"Lijkt het jou leuk om op dinsdag of woensdag in de ochtend (om de week) onze pony’s buiten te zetten? Neem dan contact met ons op! We zoeken ook nog iemand die de pony’s binnen in hun stallen wil zetten op zondagmiddag. Maar ook voor andere vrijwilligersklusjes ben je welkom. We horen het graag via activiteiten@degelerijdertjes.nl. Bellen of whatsappen kan ook naar de activiteitencommissie via 06 30285922."

Kinderkerstkoor in Elst

ELST - Ook dit jaar is er weer een kinderkerstkoor in de Werenfriduskerk in Elst.

Vind jij zingen leuk, doe dan ook mee en breng een vriendinnetje of vriendje mee, want samen is altijd gezelliger. Alle kinderen vanaf groep 4 zijn welkom. Oefenen doen we op de dinsdagen 26 november, 3, 10 en 17 december van 18.45 tot 19.45 uur in De Hoeksteen aan de Prinses Irenestraat in Elst. De kerstviering is op dinsdag 24 december tussen 18.00 en 20.15 uur. Je kunt je opgeven op het volgende emailadres: ippietje@gmail.com.

Team Sam liep Zevenheuvelennacht om geld voor onderzoek oogkanker

ELST - Zaterdagavond 16 november liep een groep van 17 man-vrouw-kind sterk (TeamSam) de Zevenheuvellennacht (7 km) om geld in te zamelen voor onderzoek naar oogkanker. Het was een fantastische avond waar drie generaties, in leeftijd variërend van 9 tot 64 jaar, zich hadden aangesloten bij Team Sam.

Nog geen maand geleden ontstond dit idee bij Sam Peters (41) en zijn gezin uit Elst vanwege een zeer persoonlijke reden: deze zomer werd bij Sam een kwaadaardige tumor in zijn rechteroog gevonden: oogkanker. Half augustus is zijn oog en daarmee de tumor verwijderd. (Lees het verhaal van Sam op de site acties.steunleiden.nl – team Sam). Inmiddels is er, met behulp van 280 donateurs al 10.645 euro opgehaald, maar de actie is daarmee nog niet ten einde. Er is in totaal 30.000 euro nodig om een veelbelovende gecombineerde immunotherapie in het laboratorium van LUMC (Leiden), onder leiding van professor en hoogleraar Martine Jager te onderzoeken... en dat dit onderzoek moet starten is evident! Jaarlijks zijn er in Nederland 150 nieuwe gevallen van oogmelanoom. De kans op uitzaaiingen is bij deze vorm van kanker erg groot en wanneer er eenmaal uitzaaiingen zijn, is het ook bijna altijd dodelijk. Landelijk sterven er jaarlijks ongeveer 45 mensen aan uitgezaaid oogmelanoom.

Sam is heel dankbaar dat er al zoveel geld is opgehaald en ook dat het Oogfonds via een aanvullende crowdfunding de actie gaat voortzetten! "Wil je team Sam en daarmee dit wetenschappelijke oogonderzoek steunen? Doneer dan via de actiepagina www.acties.steunleiden.nl – team Sam of via www.oogfonds.nl."

Communicatieve steunpilaren gezocht!

De Makers van Landerij De Park. (foto: Reverse Pixel Photograhy) Reverse Pixel Photograhy

ELST - Landerij De Park is hét centrum voor natuurbeleving. Jaarlijks tellen we al zo’n 100.000 bezoekers. Deze onstuimige groei vraagt extra ondersteuning van de organisatie. We willen daarom een nieuw team samenstellen dat de spin in het web gaat vormen.

Ben je een echte regelaar, communicatief sterk en heb je een dienstverlenende instelling? Lijkt het je leuk om aanspreekpunt te zijn? Laat het ons weten! Je bent ca. 8 uur per week beschikbaar (vrijwillige inzet) en hebt ervaring met Microsoft Office. Je kunt goed samenwerken en mensen enthousiasmeren, je bent initiatiefrijk zonder solist te zijn. Ben je voor langere tijd beschikbaar en heb je een vrijwilligersverklaring voor het UWV nodig, dan behoort dat tot de mogelijkheden.

Functie
Je werkt samen met bestuursleden en coördinatoren van de vrijwilligersteams. De drie leden van het nieuwe team hebben elk een eigen invalshoek, maar steunen en vervangen elkaar zo nodig. De terreinen waar op je werkt zijn: ondersteuning van het bestuur, ondersteuning van de vrijwilligersteams of coördinatie activiteiten en bezoeken.

De nieuwe teamleden ontmoeten elkaar wekelijks op Landerij De Park aanwezig om lopende zaken af te stemmen. Het bestuur zorgt voor begeleiding en afstemming. Voor de drie terreinen is een uitgebreidere concepttakenlijst beschikbaar. Deze kun je opvragen via landerijdepark.vrijwilligers@gmail.com. Via dit mailadres kun je ook je belangstelling kenbaar maken. We nodigen je graag uit voor een nadere kennismaking. Meer informatie over Landerij De Park staat op landerijdepark.nl.

'Boer'n van gister'n - Alles geet veurbiej'

ELST - Op dinsdag 26 november om 20.00 uur in Het Wapen van Elst, Dorpsstraat 28 in Elst verzorgt Historische Vereniging Marithaime de voorstelling 'Boer'n van gister'n - Alles geet veurbiej', een klankbeeld over het boerenleven van pak weg honderd jaar geleden.

Fons Rouwhorst en Henk Graaskamp uit de Achterhoek nemen ons mee naar het leven met de seizoenen in en om een boerderij van weleer. Naast de ingesproken tekst wordt toepasselijke muziek ten gehore gebracht. De toegang is gratis voor leden van Marithaime. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van drie euro.

Coconoogstworkshop in Bemmel

Bijenhotel in de Bloemenweide De Ward. (foto: Org. Bijenlint De Ward) Org. Bijenlint De Ward

BEMMEL - Het is circa één jaar geleden dat we ons Bijenlint De Ward inzaaiden met bijenbloemzaden. Het resultaat was een lust voor het oog: een kleurrijk Bijenlint met een bijzondere schakering van prachtige bloemen, waar we lang van mochten genieten!

En niet alleen wij. Voor onze bijen, vlinders, zweefvliegen en overige insecten was het bloembed een lustoord met veel voeding zoals nectar en stuifmeel.

Bijenhuis en coconoogst

Je hebt het vast zien staan tussen de weelderige bloemen; een bijenhuisje. Dit huisje is een speciaal nestblok dat we hebben uitgezet voor wilde en toch vriendelijke bijen, ze steken namelijk niet. Ze bestuiven de bloesems en zorgen voor veel nakomelingen. Rondom het huisje gonsde het in de zomer van de bijtjes, die af en aan vlogen om de gaatjes in het blok te vullen met stuifmeel en eitjes, zodat de nakomelingen kunnen groeien. En ze hebben heel goed werk verricht, want er zijn vele cocons Deze cocons zijn inmiddels volgroeid en nu is het tijd om ze te oogsten.

Omdat dit voor Bijenlint De Ward de eerste keer is, komt voor deze speciale gelegenheid wethouder Helga Witjes een handje helpen.

Graag nodigen wij jullie uit voor deze 1e Coconoogst Workshop op zondag 1 december van 10.30 tot 12.00 uur in De Veldschuur, Sportlaan 1 M in Bemmel. "Kom je ook? Dan horen we dat graag voor 29 november. Aanmelden kan via: joopdahm@hetnet.nl; 06 10392588."

Nieuwe Prins van Nölerhout

Prins JP de Swingende Vrijwilliger, Nelleke en Sanne. (foto: Sabrina Sanders) Sabrina Sanders

OOSTERHOUT - Op 16 november werd de nieuwe Prins van Nölerhout onthuld. Het gordijn ging open en daar hing een grote langspeelplaat, met swingende muziek en mooie beelden werd er naar het hoogtepunt gewerkt.

Het aftellen was begonnen, de langspeelplaat werd in de hoogte gebracht. Daar stond Prins JP de Swingende Vrijwilliger met zijn hofdames Sanne en Nelleke.

Prins JP alias Jp Veldman is getrouwd met Petra en is trotse vader van Lisa en Anouk. Hij is werkzaam als interim-manager in de zorg en enthousiast vrijwilliger bij De Wielewoalers. Hij helpt als podiummeester bij de pronkzittingen, penningmeester bij Volamie, vrijwiliger bij de concerten van Con Amore. Een instrument bespelen doet hij niet maar zodra hij muziek hoort staat hij te swingen en kan hij niet stilzitten.

Jp zal bij gestaan worden door Sanne en Nelleke. Sanne Aalmers, dochter van raadslid Marcel en oud-hofdame Bea is werkzaam als eerste hulp-arts op spoedeisende hulp in ziekenhuis Boxmeer. Sanne is haar carnavalscarrière begonnen bij dansgarde De Wiekskes en zal ook deze carnaval haar danskunsten laten zien.

Nelleke van der Voort is verpleegkundig specialist op de poli orthopodie in het Radboudziekenhuis. Tijdens onze pronkzittingen heeft ze ons samen met “'de Vrijwilligers' toegezongen en ook deze carnaval zullen we haar zeker wel een keer horen.

Beide dames hebben één grote passie en dat is muziekvereniging Con Amore, hoe toepasselijk is het dat deze vereniging dit jaar 90 jaar bestaat.

Het motto van dit prinsentrio is; Carnaval met de Wielewoalers: ZORG dat je er bij bent!

Jimi Hulshof in finale Kids Model Benelux

Jimi Hulshof. (foto: G-fotografie )

ELST - Beginnend kidsmodel Jimi Hulshof (11 jaar) uit het Gelderse Elst is finalist in de Kids model Benelux 2019 competitie! Zij loopt mee in de eindshow in Ahoy op zaterdag 23 november, waar de uiteindelijke winnaars van de competitie gekozen worden.

Jimi werd tijdens de castingdag in maart van dit jaar, geselecteerd en bleef over met veertig andere kindermodellen. De kidsmodellen, werden over vier leeftijdscategorieën van 6 - 15 jaar verdeeld. Vervolgens kreeg Jimi het druk met allerlei verschillende opdrachten, zoals fotoshoots, catwalk lessen en video-opnames. Voor of na iedere opdracht was het ook super spannend. Want daar kregen ze de score van de voorgaande opdracht te horen en werd duidelijk of je door mocht naar de volgende ronde.

Jimi genoot met volle teugen van de verschillende shoots en opdrachten die ze mocht doen en hoorde regelmatig van de fotografen terug dat ze erg fotogeniek is. En dat blijkt! Jimi staat in de finale! Jimi mag daarom in Ahoy gaan strijden tegen de nog overgebleven acht kids Models, die per leeftijdscategorie gaan strijden voor de eerste plek in hun eigen categorie.

Na 14 jaar zeggen ze op 26 november 'Ja'
tegen elkaar.
Fijne dag toegewenst van Karl & Willie

Harold

Ja ja, het is echt waar,
Harold wordt zaterdag 40 jaar.
PROOST! Kus Marlies.

Deze mooie dame word 23 november alweer 2 jaar.

Gefeliciteerd Ise van opa en oma.

Op 19 november wordt onze keukenprinses alweer 8 jaar.

Gefeliciteerd

Liefs papa, mama en je broers.

Deze Jonge Dame Pleun Mencke
wordt 23 nov as 12 jaar.
Gefeliciteerd.
Opa Bart & oma alien

Jongeman

24 november wordt deze
jongeman 80 jaar!
Van harte gefeliciteerd van
je kinderen en kleinkinderen

60 jaar...
'May your special day be filled with special memories,
flowers, friendships and happy hours'
Happy birthday XxX E-T.

Onze lieve Vince wordt 26 november 4 jaar
en mag naar de basisschool.
Hartelijk Gefeliciteerd.
Opa en Oma de Leeuw en Opa en Oma Hulzebosch.

TIM OP DE MOTOR VAN OPA opa

Deze stoere jongen is op 18 november 6 jaar geworden,

HIEP HIEP HOERA OMA EN OPA VAN DEN BRINK

Gefeliciteerd Noa met jouw 7e verjaardag!
Miauw Miauw Miauw XXX.

Papa, mama & Lea

Merel 8 jaar

Gefeliciteerd

en een hele fijne dag

Liefs Opa en Oma

Hiep hiep hoera,
Esther 20 november SARA!
Liefs uit Angeren.

Nog twaalf dagen inschrijven voor Kerstmarkt Bemmel

BEMMEL - Het lijkt nog ver weg, maar over drie weken is alweer de grote kerstmarkt in Bemmel. Wanneer u zich dus nog als hobbyist of handelaar wilt inschrijven wordt het kort dag. Inschrijven kan op onze website : www.kerstmarktbemmel.nl Daar staat ook alle andere informatie over de kerstmarkt en alles wat er verder te beleven valt.


Het belooft van 6 tot en met 8 december een gezellig weekend te worden in Bemmel met veel activiteiten. Vanaf vrijdagmiddag 16 uur kan er door de kinderen gratis geschaatst worden op de overdekte kunststof ijsbaan. Vrijdagavond is er discoschaatsen van 20 tot 22 uur. Zaterdag is de ijsbaan open van 11 tot 22 uur en zondag tijdens de kerstmarkt van 11 tot 17 uur.
Tijdens de grote kerstmarkt op zondag 8 december van 11 tot 17 uur is er verder voor jong en oud weer van alles te beleven. Naast de vele kraampjes zijn er ook voor de kinderen veel leuke activiteiten en rijdt er voor het eerst een kersttreintje door het centrum. Ook is voor belangstellenden op 7 en 8 december van 11 tot 17 uur in kasteel De Kinkelenburg weer de kunstexpositie 'Kunst in Het Kasteel'. Natuurlijk zijn het hele weekend alle winkels en horecagelegenheden geopend en er is rondom het centrum voldoende gratis parkeergelegenheid.

Op deze manier willen de ondernemers van Bemmel u een sfeervolle aanloop naar de kerstdagen bieden. Zij nodigen een ieder hiervoor dan ook van harte uit.

Europa's beste Bee Gees eerbetoon Night Fever weer naar Arnhem

(foto: Administrator) Foto: Administrator

ARNHEM - Na de vorige uitverkochte show in Musis, komt de Bee Gees tribute Night Fever wederom naar Arnhem op zaterdag 11 januari. Deze keer met de XL 'Nights on Broadway' show: een 2,5 uur durende show vol Bee Gees hits, een decor van led walls, een gastzangeres en het bekende gezelschap uitgebreid met twee muzikanten. Grootser, indrukwekkender en dit theaterseizoen alleen in de grootste zalen van ons land te zien.

De negenmans formatie speelt alle wereldberoemde songs, de nummers die het trio onder andere voor Frankie Valli, Barbra Streisand en Dolly Parton schreef én liedjes voor de echte fans. Geïnspireerd door de 'One Night Only' concerten van de gebroeders Gibb trekt de Duitse tributeshow door Europa. Met natuurlijk de discoklassiekers 'More than a woman', 'Stayin' Alive' en 'You should be dancing, yeah', maar ook de oude sound van 'Massachusetts,' 'Spicks and specks,' 'Words' en 'To love somebody' die door muziekkenners als steengoed bestempeld wordt. Deze show staat als een huis!

Maak je klaar voor een onvergetelijke avond met de beste Bee Gees show van Europa, een must see voor iedere Bee Gees liefhebber. De 'Nights on Broadway' show is op zaterdag 11 januari te zien in Musis Arnhem, maar komt daarnaast ook in Eindhoven, Kerkrade, Utrecht, Apeldoorn, Enschede, Den Haag en Groningen. Voor meer informatie en tickets ga je naar www.bestofthebeegees.nl.

Vijfde Beursvloer in Bemmel

BETUWE - Op maandag 25 november presenteert de Oost Betuwse Uitdaging voor de vijfde keer de maatschappelijke Beursvloer. De Beursvloer maakt het mogelijk voor vereniging en stichtingen om matches maken met het bedrijfsleven uit de gemeente Lingewaard en de gemeente Overbetuwe.

Deze vijfde Beursvloer vindt plaats bij Sportcentrum Schaapskooi aan de Sportlaan in Bemmel. Inloop is vanaf 16.30 uur en om 17.00 start de beurs. Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Alle verenigingen en stichtingen uit gemeenten Overbetuwe en Lingewaard kunnen, zoals voorgaande jaren, hun vragen voorleggen aan de aanwezige lokale bedrijven en ondernemers. Zij bieden belangeloos hulp aan. Denk aan financieel – en communicatieadvies, klusdiensten, materialen, vervoersdienst of uitjes voor vrijwilligers. In ruil daarvoor bieden aanvragers een passende dienst of ludieke tegenprestatie aan.

Bij de vierde Beursvloer vorig jaar werden er liefst 32 matches gemaakt met een gezamenlijke nominale waarde van ruim 28.000 euro. Alle verenigingen en stichtingen in gemeenten Overbetuwe en Lingewaard zijn welkom. Meedoen aan de Beursvloer is gratis. Meld je aan via info@oostbetuwseuitdaging.nl. Vermeld daarbij naam en telefoonnummer, je organisatie en waar je naar op zoek bent.

De Oost Betuwse Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen. De Oost Betuwse Uitdaging is een ondernemersnetwerk dat dóet en stimuleert bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.