De Liemers Helemaal Goed Courant

9 december 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 9 december 2016


Pannerden heeft een nieuwe Prins Carnaval

PANNERDEN - Na twee prachtige avonden pronkzitting in ’t Land van Waoter & Wiend is bekend wie de scepter gaat zwaaien tijdens de Pannerdense carnaval. Thema van deze avond was 'Ien de Wolken' en gedreven door de 'Paanderse Wiend' en met flink wat humor en gezelligheid nam cabaretgroep Ons Kent Ons het publiek mee op een reis door de wolken. Met zang, dans en sketch werden de gebeurtenissen van afgelopen jaar onder de loep genomen.

Tijdens het spektakelstuk, waar de verloren steek werd gezocht door diverse BN-ers en enkele Pannerdense typetjes, werd de steek uiteindelijk gevonden. Maar bij een steek hoort natuurlijk ook een prins, dit jaar is het de beurt aan prins Frans (Stokman) de 1e , hij heeft zijn broer Luc Stokman als adjudant ter beschikking. Prins Frans de 1e , lid van vriendengroep de Kwallen, regeert komend jaar met de leus: '4 dage carnavalle, met prins Frans en de Kwallen'.

Tijdens de pronkzitting werd ook de jaarlijkse Orde van Verdiensten uitgereikt. Dit jaar ging deze prestigieuze prijs naar Brandweer post Pannerden.

Carnavalsvereniging ’t Land van Waoter en Wiend is blij dat de steek weer terug is en kijkt tevreden terug op twee fantastische avonden. Samen met Prins Frans kijkt men al reikhalzend uit naar carnaval 2017.

Gratis kerstconcert Different Generations

DIDAM - Ook dit jaar zal Different Generations een prachtig kerstconcert verzorgen in onze Gabriëlparochie locatie Mariakerk in Didam op 18 december om 14.00 uur.

Het zal een sfeervol en afwisselend concert worden met uiteraard zang van het koor, samenzang met alle aanwezigen, een enkel gedicht en enkele muzikale intermezzo’s.

De vaste bezoekers van Different Generations weten dat het de moeite waard is. Iedereen is welkom op het concert. Voor wie ons nog niet kent: laat u verrassen en kom meegenieten, meezingen!

Het concert zal één uur duren en de entree is gratis. Na afloop kan men een eventuele vrije bijdrage deponeren in één van de collectemandjes achter in de kerk.

Vluchtelingen in ons midden, een ontdekkingstocht

LOBITH - Vluchtelingen in ons midden, een ontdekkingstocht. Bij het Spiritueel café (door commissie Spirizin, PKN Lobith) op zondagavond 11 december om 19.30 uur in De Ontmoeting bij de protestantse kerk in Lobith.

Veel vluchtelingen die in Rijnwaarden wonen zijn afkomstig uit Syrië. Deze avond willen we proberen om iets meer van elkaar te gaan begrijpen, met elkaar op ontdekkingstocht gaan naar het mooie land Syrië, met haar rijke cultuur, haar lange geschiedenis en haar inwoners. We doen dat door een film van 'Floortje terug in Syrië' te vertonen. Daarna zal een jong Syrisch echtpaar, Fatima en Omar uit Herwen privéfoto's en een kort filmpje laten zien en toelichten. Dat toelichten en eventueel beantwoorden van vragen gebeurt in het Nederlands.

Iedereen is welkom in De Ontmoeting bij de protestantse kerk in Lobith aan de Markt. Aanvang 19.30 uur, vanaf 19.00 uur is men welkom en staat een kopje thee of koffie klaar. Toegang gratis, na afloop nog een drankje. Er is een mandje voor een vrijwillige bijdrage in de onkosten.

LOBITH - Vluchtelingen in ons midden, een ontdekkingstocht. Bij het Spiritueel café (door commissie Spirizin, PKN Lobith) op zondagavond 11 december om 19.30 uur in De Ontmoeting bij de protestantse kerk in Lobith.

Veel vluchtelingen die in Rijnwaarden wonen zijn afkomstig uit Syrië. Deze avond willen we proberen om iets meer van elkaar te gaan begrijpen, met elkaar op ontdekkingstocht gaan naar het mooie land Syrië, met haar rijke cultuur, haar lange geschiedenis en haar inwoners. We doen dat door een film van 'Floortje terug in Syrië' te vertonen. Daarna zal een jong Syrisch echtpaar, Fatima en Omar uit Herwen privéfoto’s en een kort filmpje laten zien en toelichten. Dat toelichten en eventueel beantwoorden van vragen gebeurt in het Nederlands.

Iedereen is welkom in De Ontmoeting bij de protestantse kerk in Lobith aan de Markt. Aanvang 19.30 uur, vanaf 19.00 uur is men welkom en staat een kopje thee of koffie klaar. Toegang gratis, na afloop nog een drankje. Er is een mandje voor een vrijwillige bijdrage in de onkosten.

Doesborgh's Mannenkoor in concert met jongerenkoor

DOESBURG/GIESBEEK - Ook dit jaar wordt er weer een kerstconcert gegeven en wel op zaterdag 10 december in Doesburg in Martinus Atrium en op zondag 11 december in de Sint-Martinuskerk van Giesbeek.

Het concert wordt gegeven in samenwerking met het Jongerenkoor Dieren. Dit koor bestaat uit twintig leden en staat onder leiding van dirigent Rutger Kupers. In 2018 bestaat het koor vijftig jaar en is bekend om hun swingende kerkmuziek en muzikale hoogstandjes. Het afgelopen jaar hebben ze nog een spetterend optreden gegeven met het Nederlands Concert Mannenkoor.

Met deze muzikale accenten leek het ons, het Koninklijk Doesborgh’s Mannenkoor met dirigent Floris Dirkse van den Heuvel, een prima gegeven om samen een mooi kerstconcert neer te zetten. Ditmaal met hedendaagse kerstnummers, maar ook met toepasselijke liederen, zoals All Through The Night, Eternal Father, Nowell en enige geweldige kerstnummers van weleer. Uiteraard enkele liederen in samenzang met de bezoekers in de kerk van ons optreden. Vanzelfsprekend zal het Jongerenkoor een optreden verzorgen met hun eigen liederen, maar ook in een fantastische samenzang met het Koninklijk Doesborgh’s Mannenkoor met onder andere de geweldige liederen Chritsmas-Lullaby en Luna. Dit alles onder muzikale begeleiding op piano van Ingrid de Vries-van Ingen.

In Doesburg begint het concert op zaterdag 10 december om 20.00 uur en in Giesbeek op zondag 11 december om 16.00 uur. Kaartjes kosten 10,00 en zijn verkrijgbaar in beide kerken. Donateurs krijgen 2,50 korting. Ook kaartjes in de voorverkoop bij het secretariaat: 026 3114065.

Op Liemerse Beursvloer gaan 44 wensen in vervulling

Foto: Jacques Kok

ZEVENAAR - In het Liemers College, locatie Landeweer, vond maandag 21 november de eerste Beursvloer de Liemers plaats. Bedrijven en maatschappelijke organisaties handelden er gedurende een uur in vraag en aanbod in natura.

Notaris mr. Aletta Laarberg-Trynes legde tijdens de beurs in totaal 44 afspraken vast, waarin wensen van stichtingen of verenigingen vervuld worden. Deze matches (afspraken) vertegenwoordigen samen een waarde van bijna 23.000 euro.

Ruim 100 deelnemers hadden zich vooraf aangemeld voor de Beursvloer. Op de dag zelf kwamen daar nog extra bezoekers bij. Er was een speciale rol weggelegd voor de leerlingen van het Liemers College. Zij ondersteunden de beurs in het kader van hun maatschappelijke stage op verschillende manieren. Bijvoorbeeld als parkeerwacht, receptiemedewerker, bedienend personeel, keukenhulp of luider van de beursgong.

De beursvloerorganisatoren, de Liemerse Uitdaging en de welzijnsorganisaties, Caleidoz, Welcom en Mikado, kijken tevreden terug op deze eerste editie. Sylvia Verhaar, manager van de Liemerse Uitdaging: “Er zijn zoveel mooie matches tot stand gekomen. Van doppen verzamelen, hapjes en goodiebags verzorgen, een promotiefilm maken, websites opzetten of verbeteren, statuten wijzigen en helpen bij een klusdag tot aan het leveren van verkeersregelaars en het geven van een gastles kinder-EHBO, of adviseren over verpauperde gebouwen. Geweldig. Al deze wensen worden met gesloten portemonnee vervuld. De maatschappelijke organisaties leveren alleen een kleine tegenprestatie. Ontzettend mooi wat je samen kunt bereiken.”

Muziekvereniging Excelsior houdt kerstconcert met Duivens koor

LOO – Muziekvereniging Excelsior uit Loo pakt groots uit met het jaarlijkse kerstconcert. De muzikanten maken er samen met een gastkoor uit Duiven op zondagmiddag 18 december gezamenlijk een grote, sfeervolle kersthappening van in schuttersgebouw Willem Tell (Loostraat 38, Loo). Er is een gevarieerd programma samengesteld. De entree is gratis.

Het kerstconcert is een jaarlijks terugkerend evenement op de Loose activiteitenkalender. Het trekt altijd veel publieke belangstelling. Excelsior uit Loo draagt zorg voor de organisatie en speelt een keur aan bekende werken. Dat doen de muzikanten onder bezielende leiding van dirigent Michael van den Broeck. Enkele titels van werken zijn: Morning Star, Winter Wonderland, Eine kleine Weihnachtsmusik en Christmas Dream.

Net als vorig jaar is er ook een gastkoor: Djam uit Duiven dat optreedt onder leiding van Marieke Klein. De groep bestaat uit twaalf ervaren en goede amateurzangers en -zangeressen die naam hebben gemaakt in diverse koren en sinds enige tijd samen optreden. Djam heeft een breed repertoire en zingt ook graag accapella. Tijdens het Kerstconcert voeren Djam en Excelsior enkele nummers gezamenlijk uit: A swinkling christmas, It’s gonna be a cold christmas en Happy new year.

Het kerstconcert is een sfeervolle middag voor jong en oud. Mensen worden welkom geheten met een gratis kop koffie. De zaal is volledig in kerstsfeer met mooie versieringen. Traditioneel wordt gezamenlijk geopend met Komt allen tezamen en eindigt het concert met White Christmas. Loonaar Henk Peeters presenteert een kerstverhaal. Het kerstconcert vindt plaats in schuttersgebouw Willem Tell in Loo. De zaal gaat open om 14.00 uur en het ruim twee uur durende concert begint om 14.30 uur.

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

Op zondag 11 december om 09.30 uur is er een Communieviering met voorganger Pastoraal werker Maarten Smits en zang van het gemend koor.

Misintenties:

Geert Mulder

Wim Eggenhuizen

Tonnie van den Bemt

Bart Willemsen

In deze viering is de collecte voor de Adventsactie.

.Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Een bijzondere zaterdagmiddag bij SDZZ

LIEMERS - Het was in alle opzichten een bijzondere zaterdagmiddag afgelopen zaterdag 26 november. In de kantine van omnivereniging SDZZ was het gezellig druk met ouders en veel kinderen tussen 14.00 uur tot 17.00 uur.

Het was ook erg spannend voor al die aanwezigen want voor het eerst werd een talentenjacht gehouden onder de naam SDZZ Got - Talent, waarbij kinderen tot en met 10 jaar aan mee konden meedoen en hun verborgen talent konden laten zien doormiddel van een liedje dansje of een ander kunstje om zo de felbegeerde eerste plaats te veroveren.

Het was niet alleen spannend vanwege de talentenjacht want ook Sinterklaas en zijn Pieten hadden toegezegd dat ze op deze middag langs zouden komen bij SDZZ.

Sinterklaas en liefst vijf pieten werden luid toegezongen door de kinderen bij zijn aankomst in de kantine. De kinderen die meededen aan SDZZ Got Talent kregen van de jury een choco-sint, een letter en pepernoten, en na uitvoerig overleg van de jury Werden Vera en Liz de eerste winnaars van Got Talent en kregen ze uit handen van de Sint een medaille.

Nadat Sint en zijn Pieten veel cadeautjes hadden uitgereikt aan alle aanwezige kinderen werden ze onder luid gezang van alle aanwezigen uitgezwaaid. Toen ook de kinderen tevreden en voldaan naar huis toe gingen kregen ze bij het verlaten van de kantine nog een snoepzak aangeboden door de Vrienden van SDZZ.

Voetbalvereniging SDZZ is de Sint en zijn Pieten alsmede de sponsor die dit kinderfeest mede mogelijk maakte, erg dankbaar.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Stichting Leergeld de Liemers zoekt een logistiek medewerker fietsen, die samen met een collega het transport en de opslag van de verkregen rijwielen beheert.

- ROC A12 zoekt een gastheer/-vrouw om allerlei werkzaamheden te verrichten ter ondersteuning van het docententeam, o.a. receptiewerk, ordenen, opruimen en kopiëren.

- Siza zoekt een fietsmaatje die een keer in de week een rondje wil fietsen met een cliënt, die een verstandelijke beperking heeft en slechthorend is.

- VAS De IJsselstreek zoekt een voorzitter die leiding geeft aan het bestuur en een visie ontwikkelt en realiseert voor deze omni-sportvereniging.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Kerkberichten Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

Op zondag 11 december om 09.30 uur is er een Communieviering met voorganger Pastoraal werker Maarten Smits en zang van het gemend koor.

Misintenties:

Geert Mulder

Wim Eggenhuizen

Tonnie van den Bemt

Bart Willemsen

In deze viering is de collecte voor de Adventsactie.

.Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Kerkdienst Ontmoetingskerk

ZEVENAAR - Op zondag 11 december - 3e adventszondag - is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een Avondmaalsviering, waarin ds. H.M. de Bruijn uit Arnhem zal voorgaan.

Om 19.30 uur is er in de kerk kerstzang waarop de aanwezigen samen een aantal bekende en minder bekende advent- en kerstliederen zullen zingen. Het enthousiaste koor ‘One Step Beyond’ werkt mee aan deze bijeenkomst.

Op zondag 18 december – de 4e adventzondag - gaat om 10.00 voor mw. ds. I. Eckhardt-Groeneveld uit Ingen voor.

Om 11.00 uur is er in gebouw Ons Huis de kerstviering van de oecumenische kinderkerk voor kinderen en hun (groot)ouders van 3-7 jaar.

Eindejaarsconcert van drumfanfare EMM Groessen

GROESSEN - Vrijdagavond 16 december organiseert de drumfanfare van Schutterij EMM Groessen haar jaarlijks eindejaarsconcert. Naast voor de in de maand december gebruikelijke kerstmuziek zullen er ook nummers van onder andere Elvis Presley en Bruno Mars ten gehore worden gebracht.

Het concert vindt plaats in een gezellig versierd Schuttershuis. De zaal is open vanaf 19:00 uur en om 19.30 uur gaat het programma van start. De toegang is gratis en bij binnenkomst krijgen bezoekers een kopje koffie met iets lekkers aangeboden. Iedereen is deze avond van harte welkom in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen.

Vind je het leuk om muziek te maken? Kom dan een kijkje nemen tijdens het eindejaarsconcert. Drumfanfare EMM Groessen is nog op zoek naar muzikanten voor het grote- en het jeugdorkest. Misschien slaat het enthousiasme van de muzikanten wel over op jou!

Qoorieus zingt het Qerstverhaal in Kunsthal

ZEVENAAR - Wat kom je tegen als je hoogzwanger te voet 150 km moet afleggen van Nazareth naar Bethlehem? Als er in de bijbel staat dat je niet mag vrijen, hoe kan het dan dat...? Uw kans om een bevalling te horen zingen.

Op zondagmiddag 18 december om 17.00 uur bezingt Vocal group Qoorieus kritische vragen over het kerstverhaal in hun voorstelling Qerst 2.0. De dirigente van het a capella koor Qoorieus heeft het traditionele verhaal rond de geboorte van Jezus als basis gebruikt voor dit kerstconcert. Dit verhaal wordt natuurlijk gebracht op de gebruikelijke Q-wijze. Met flink wat humor en theater wordt er aandacht besteed aan de onbevlekte ontvangenis van Maria en de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem. Maar ook de bevalling wordt theatraal bezongen.

Na deze spannende ontknoping mag het publiek en Qoorieus even uitrusten. Tijdens deze pauze kunt u genieten van een heerlijke kop soep en broodjes.

Hierna vervolgen we onze voorstelling met een vrolijke aaneenschakeling van een aantal kerstnummers die ook weer met een Q-sausje zijn overgoten. Van traditionele kerstliedjes als Jingle Bells en God Rest Ye tot meer eigentijdse zoals Santa's Party van Nick en Simon.

Bij zo'n bijzondere voorstelling hoort ook een bijzondere locatie. Qoorieus heeft deze locatie gevonden in de Kunsthal van kunstenares Madeleine Corbey. Het koor neemt u mee op reis door deze enorme Kunsthal. Vocal group Qoorieus bestaat uit 12 getalenteerde zangers en acteurs uit Zevenaar. Ze staan onder leiding van dirigente Josette Brinkhof.

U kunt uw toegangskaarten voor Qerst 2.0 kopen bij binnenkomst in de Kunsthal. De deuren van de Kunsthal zijn vanaf 16.30 uur geopend. De toegangsprijs bedraagt 10 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Dit is natuurlijk inclusief de soep met broodjes. Denkt u er wel even aan dat er helaas niet gepind kan worden in de Kunsthal. De voorstelling is in Kunsthal en Episch centrum voor Ruimtelijke Kunst, Fahrenheitstraat 3, Zevenaar op zondag 18 december, van 17.00 tot 19.00 uur. Meer info: www.qoorieus.nl.

Kerstviering in Lathum

LATHUM - Ook dit jaar weer een sfeervolle kerstviering in Lathum. Deze zal plaats vinden op woensdag 14 december in Het Gebouw, Kerkstraat 16.

Tussen 19.30 en 20.00 uur wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee met een lekker stuk appeltaart. De viering begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 21.30 uur; er is geen pauze. Aan de avond zal medewerking worden verleend door het Koperensemble van harmonie Nieuw Leven, Zangvereniging Zang en Vriendschap en Emmy Künne.

Ook dit jaar veel aandacht voor zang en muziek, waarbij ook het publiek de gelegenheid krijgt om de bekende kerstliederen mee te zingen. Muziek en zang zullen worden afgewisseld met het kerstevangelie, een kerstverhaal en enkele gedichten.

Om de avond te financieren zal de bezoekers op de avond zelf om een vrijwillige bijdrage worden gevraagd. Alle bezoekers ontvangen na afloop van de avond een kleine toepasselijke attentie.

De avond is toegankelijk voor iedereen. U bent hierbij dan ook van harte uitgenodigd. Het belooft een sfeervolle avond te worden. Een goede gelegenheid om al vast in kerststemming te komen.

Jongste basketballers van Pigeons blijven ongeslagen

DUIVEN - Afgelopen zaterdag hebben de jongste basketballers van Pigeons U-10 hun kunsten vertoont in Triominos Duiven!

Liefst zes basketbalverenigingen waren vertegenwoordigd en hebben in toernooivorm laten zien hoe geweldig leuk het spel basketbal is. Het was een spannende dag in Triominos voor alle jonge basketballers. Met behulp van veel vrijwilligers vanuit Pigeons was de dag zeer succesvol verlopen. Daarnaast was de tribune van Triominos Endesprong goed gevuld en dit zorgde voor een geweldige sfeer.


De jonge basketballers van Pigeons onder leiding van Peter van de Voet en Michael Evers, hebben laten zien dat basketbal bij Pigeons garant staat voor veel lol. Het team wist alle wedstrijden te winnen en daarbij hebben ze laten zien hoe belangrijk lol en sportiviteit is bij basketbalvereniging Pigeons. Met recht mag dit U-10 team zich het minivlaggenschip van Pigeons noemen!

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

11 december 9.30 u ds. D. Grutter

16.30 u drs D. Grutter

18 december 9.30u ds J.J. Poutsma

16.30 u ds M.J.C. Blok

Weefkunst en keramiek in de Galluskerk

ANGERLO - Van 4 tot en met 18 december, maandag 26 december en zondag 8 januari is er een nieuwe kunstexpositie te zien in de Galluskerk in Angerlo, met keramiek van Jannie Beltman en weefkunst van Jefke van Iterson.

De openingstijden zijn iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar. Tijdens de expositie is tevens gelegenheid om het romaanse kerkje te bewonderen.

Weefkunst van Jefke van Iterson

Jefke van Iterson is lid van de Kunstkring Brummen. Weven betekent voor haar vooral spelen met draden, met kleur en met structuren. Dat kan in een heel praktische toepassing voor een behaaglijke sjaal, maar ook een fantasievol ruimtelijk object of wandweefsel is mogelijk. Ze maakt graag iets waar ook anderen van kunnen genieten.

Vanaf het begin, zo'n 35 jaar geleden, heeft zij veel cursussen gevolgd, in de Randstad en in deze omgeving. Weven doe je zelf, inspiratie uitwisselen geeft een sociale band met andere weefsters. Ze ontwerpt meestal op de computer, en weeft op een 16-schachts Louët getouw.

Als materiaal voor sjaals en andere kleding heeft ze een grote voorkeur voor natuurlijke garens. In vrij, ruimtelijk werk en in wandweefsels speelt ze ook met papier, plastic of koperdraad.

Keramiek van Jannie Beltman
Jannie Beltman heeft haar atelier in Brummen en ook zij is lid van de Kunstkring Brummen. Zij heeft in het verleden diverse tuinen ontworpen en er veel in gewerkt, daar ontstond haar passie voor het met de handen in de klei bezig zijn. Jannie is rond 1995 met keramiek begonnen bij de Aardewerkplaats van Feico Hajonides. Zij geeft de voorkeur aan een vrije werkwijze, haar werk laat zich beschrijven door termen als robuust en krachtig. Doorgaans is Jannie terughoudend in het kleurgebruik. Tijdens het werkproces laat ze zich, meer of minder bewust, leiden door de vorm, waardoor er verrassende of humoristische aanvullingen komen. Het uiteindelijke resultaat moet ook aansluiten bij haar eerste idee over de vorm.

Kerst 55-plussers

DIDAM - Op maandag 12 december vindt de jaarlijkse kerstviering plaats voor degenen die deelnemen aan de maandelijkse contactavond van Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk. Ook introducés; dus niet ingeschrevenen, zijn welkom.

Deze viering vindt plaats in Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouweplein 4 in Didam. De avond begint om 18.00 uur met een gebedsviering waarin pastoraalwerker Guus van de Ploeg zal voorgaan. Het koor Sjanté uit Loil verzorgt er de gezangen onder leiding van dirigent/organist Hein Harmsen.

Om 19.00 uur vindt de feestelijke en uitgebreide koffietafel plaats en eindigt omstreeks 20.30 uur. Daarna is er een gezellig samenzijn tot 22.00 uur.

Hierbij zal eveneens het koor Sjanté liederen ten gehore brengen, weer onder leiding van dirigent /organist Hein Harmsen.

Uiteraard is er weer samenzang waarbij de aloude bekende kerstliederen zullen worden gezongen. Natuurlijk ook: Stille Nacht Heilige Nacht! De kosten bedragen voor de ingeschreven deelnemers 7,50 en voor andere belangstellende 55-plussers 10,00 euro per persoon. "Graag met gepast geld betalen; dat verkort de wachttijd!" De zaal gaat om 17.30 uur open!

Voor nadere inlichtingen kan men contact opnemen met Annie Clappers 224378 of met Henk Boerstal 223885.

Kom in actie en help de Hersenstichting

REGIO - In Nederland zijn er zo'n 260.000 mensen die lijden aan dementie. Dat aantal zal in de komende jaren explosief stijgen. De cijfers zijn schrikbarend; één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen krijgt uiteindelijk dementie in het leven. Hoe ouder hoe groter de kans op dementie.

Iedereen kan door deze vreselijke ziekte worden getroffen. Dementie tast niet alleen het geheugen aan. De ziekte verwoest het leven van de patiënt én zijn omgeving. Er moet een oplossing komen! Dementie is nu nog niet te genezen. Nog niet.

Door onderzoek weten we inmiddels dat eiwitstapeling in de hersenen een rol speelt bij verschillende vormen van dementie. Deze stapeling speelt ook een rol bij bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose. Meer onderzoek is nodig om grote doorbraken in hersenonderzoek mogelijk te maken.

De Hersenstichting zet alles op alles om gezonde hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en betere zorg voor hersenpatiënten te krijgen. Helpt u ons mee door in de eerste week van februari een uurtje in eigen buurtje te collecteren? Kom ook in actie en word nu collectant. Voor meer informatie of direct aanmelden kijk op www.hersenstichting.nl of stuur een mail naar collecte@hersenstichting.nl. Tijdens kantooruren kun je ook bellen: 070 3604816.

Wilt u ook graag leren snoeien?

DREMPT - Wilt u ook graag leren snoeien? Dat kan! Dit jaar organiseert afdeling Groei en Bloei Liemers namelijk in samenwerking met de afdeling Doetinchem en Tuincentrum Bloemendaal in Drempt een snoeicursus. Dat gaat gebeuren op donderdag 26 en zaterdag januari op de kwekerij aan de Rijksweg in Drempt.

Donderdagavond is een theorie-avond en op zaterdag wordt een en ander in de praktijk gedaan. Daphne Bloemendaal van het gelijknamig tuincentrum: "Vorige keer kon van een doorslaand succes worden gesproken. Dus ditmaal verwachten we weer positieve reacties. We kijken er naar uit.'' Als docent zal Theo Freriks uit Varsseveld weer aantreden. Hij doceerde ook tijdens de eerdere snoei- en plantenvermeerderingscursussen.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Janke Kuiper, mail jankekuiper@planet.nl, 06 51679170 of Agnes Heilijgers, mail info@doetinchem.groei.nl, 0314 340304. Liefst vóór 20 december 2016! Deelnemers betalen voor de cursus 20,- voor leden van Groei & Bloei en 25,- voor niet-leden; zij kunnen tijdens de twee dagen ook rekenen op koffie en thee, en op zaterdag ook op broodjes en soep.

Goed jaar voor Senioren Computersoos

ZEVENAAR - Senioren Computersoos heeft weer een goed jaar gedraaid. Hoewel steeds meer mensen, vooral jongelui, heel handig worden met computers, laptops en smartphones, is er altijd nog een categorie ouderen, die soms wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Daar kan de computersoos een bijdrage aan leveren. Van de 34 vrijwilligers staan er elke week, drie middagen, een aantal klaar om anderen te helpen met probleempjes, mailen, foto's, internetten, enzovoort. Het afgelopen jaar hebben weer ruim 1600 bezoekers de soos bezocht en al die bezoekers wensen we heel gezellige kerstdagen en een goed nieuwjaar.

Ook in 2017 zullen de vrijwilligers weer met frisse moed klaar staan om iedereen te helpen. De soos is elke maandag-, dinsdag-, en woensdagmiddag open van 13:45 tot 16:30 uur en wordt gehouden in het dienstencentrum van Caleidoz, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. De kosten zijn 2,00 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Indoorkerstmarkt Pannerden

PANNERDEN - De zesde editie van de kerstmarkt in Pannerden wordt dit jaar in het Schuttersgebouw aan het Dorpsplein gehouden op 11 december.

Coop Pannerden, Slagerij Reijmer en The-ma party Productions tekenen voor de organisatie. "Vorig jaar waren we blij verrast met grote aantal bezoekers", aldus medeorganisatie Marcel Leenders

"We zien veel voordelen in een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplek in het schuttersgebouw. De schuttersvereniging heeft weer alle medewerking toegezegd en tekent zelfs voor een deel van de organisatie. Als bestuur van de schutterij en beheerder van het gebouw zijn we blij met dit jaarlijks terugkomend evenement in ons mooie gebouw", aldus voorzitter Albert Janssen.

De kerstmarkt in Pannerden onderscheidt zich door de vele proeverijen en mogelijkheden om ideeën voor de kersttafel op te doen. Terwijl er ook plaats is voor verenigingen en instellingen om zichzelf te kunnen profileren.

Natuurlijk treden er weer diverse koren en/of muziekgezelschappen op en rijdt er voor de kinderen weer een paardentram. Warme chocomelk, glühwein en versgebakken oliebollen of wafels zullen niet ontbreken. Een gezellig ingericht horecaplein moet er voor zorgen, dat het een heerlijke sfeervolle markt voor jong en oud wordt.

Extra dit jaar is de tentoonstelling 'Liemers Verbeeld'. Amateurkunstenaars vullen een fraaie tentoonstelling waarbij de Liemers centraal staat. De Liemers Verbeeld en Verwoord is een initiatief van Volksuniversiteit Zevenaar. Het project heeft onder meer als doel de beoefening van amateurkunst in De Liemers te bevorderen. Denk aan categorieën zoals schilderkunst, gedichten & korte verhalen en fotografie & korte Films.

Openingstijd: van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Kroamschudd’n in Mariakerk

DIDAM - Samen met Joop Boxstart en John te Dorsthorst zorgt Muziekvereniging De Club op 10 december voor een avond vol humor en muziek! Joop Boxstart vangt het leven in een lied. Gebeurtenissen van alledag en levensvragen bezingt hij in het Liemers dialect.

Tijdens het ‘Kroamschudd’n in de Mariakerk praat en zingt Joop op zijn bekende humoristische wijze een bijzonder kerstconcert aan elkaar. John te Dorsthorst is een oude bekende van De Club. Zij traden al eerder met hem op en zijn groot fan van zijn kenmerkende, wat hese stemgeluid. En wat zal het publiek verrast zijn als hij Driving Home for Christmas gaat zingen! De Club speelt die avond kerstmuziek. Stemmige muziek en overbekende kerstliedjes, waardoor u vast in kerstsfeer komt.

Kerststol te koop

De lekkerste kerststol koopt u op 10 december voor vijf euro. Kwaliteit gegarandeerd, want kampioensbakker Paul Berntsen heeft ze weer bruin gebakken voor u! Vers mee naar huis, maar zeker tot en met de kerstdagen te bewaren! Vergeet dus niet om een briefje van 5 euro mee te nemen als u komt Kroamschudd’n in de Mariakerk!

Wilt u bij deze avond vol humor en muziek zijn? Bestel dan snel kaarten op www.declub.org. Voor 10 euro bent u erbij! De avond begint op 10 december om 20.00 uur in de Mariakerk in Didam. De kerk gaat om 19.15 uur open.

Abba-fever in Zevenaar

OOY-ZEVENAAR - Op zaterdag 17 december staat de bekende coverband ‘Abba Fever' op het Podium naast de Retteketet Showband. Op het jaarlijks terugkerende kerstspektakel van de van oorsprong Zevenaarse feestband zal de Abba coverband niet misstaan. De muziek van Abba sluit naadloos aan bij het (kerst)repertoire van de Retteketet Showband.


Al meer dan 40 jaar lang trekt de muziek van Abba nog steeds alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Op het Retteketetkerstspektakel wordt dit gegeven flink benut. Met twee fantastische zangeressen als Agnetha en Frida, zorgt Abba Fever voor een levensechte seventies-sfeer. Dancing Queen, Mamma Mia en Waterloo, de kostuums, podiumaankleding en live licht en geluid zorgen voor een niet te evenaren act van wereldklasse.
Voor het Retteketetkerstfestijn op zaterdagavond 17 december zijn nog enkele kaarten te koop bij Gemakshop Leuven aan de Griethsestraat in Zevenaar. Dezelfde show, minus Abba Fever, wordt herhaald op zondagmiddag 18 december. Aanvang 14.00 uur.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Filmhuis Zevenaar zoekt een kassa- en barmedewerker. De taken zijn: de kassa bij de ingang beheren en in de pauze en na afloop van de film barwerkzaamheden verrichten. Werktijden: één keer per twee weken drie uur.

- Muziekcafé de Lantaern heeft behoefte aan een barmedewerker die minimaal één zaterdagavond per maand barwerkzaamheden wil verrichten.

- Het Sociaal Team zoekt een gezinsbegeleider, die op woensdag of vrijdag met enkele kinderen van een gezin wat leuks onderneemt, bijv. speeltuin, kinderboerderij. De ouders hebben zo tijd om met een gehandicapt kind iets te doen.

- Zonnebloem afd. Zevenaar-West zoekt vriendschappelijk bezoekers die wekelijks langsgaan bij een hun toegewezen gast (voor een praatje, kopje koffie of wandeling).

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Pietenmorgen op De Tragellijn

REGIO - Alle kleuters van basisschool De Tragellijn hebben meegedaan aan de pietenmorgen. Ze hebben op woensdagmorgen 22 november allerlei oefeningen gedaan onder toezicht van de hoofdpiet.

Zo hebben ze allemaal geleerd hoe je pepernoten moet bakken, wat er in het boek van Sinterklaas staat, hoe je op gladde daken moet klimmen en natuurlijk ook hoe je cadeautjes in de schoorsteen moet gooien. Het was soms best moeilijk! Maar iedereen deed ontzettend zijn best. Gelukkig was iedereen aan het einde van de ochtend geslaagd voor het pietendiploma en gingen alle kleuters blij met hun diploma naar huis.

Amnesty schrijfmarathon

DIDAM - Op de internationale dag van de Rechten van de Mens houdt Amnesty International zaterdag 10 december in de Didamse vestiging van Bibliotheek Montferland aan de Schoolstraat 22 een schrijfmarathon.

Iedereen kan tussen 11 en 14 uur autoriteiten aan de hand van een voorbeeldbrief vragen de mensenrechten te respecteren. Hiermee worden slachtoffers van schendingen een hart onder de riem gestoken. Volgens Amnesty werkt dit. ,,Zo is er het afgelopen jaar van de zeven mensen waarvoor is geschreven een vijftal vrijgekomen.” Meer hierover staat op http://schrijfmarathon.amnesty.nl/succes. Zie ook www.amnesty.nl.

Nieuw in De Liemers

GROESSEN -Stichting Klussen en Kringloop is recent verhuist naar Groessen! Voor onze zakelijke klanten bieden wij:

Ondersteuning op het gebied van onderhoud aan bedrijfspanden, zoals onderhoudswerk en conciërgediensten maar ook bedrijfsverhuizingen en koeriersdiensten.

Ondersteuning op kantoor, dus interim diensten, zoals (tijdelijke) secretariële en administratieve ondersteuning, maar ook vertalingen en het onderhouden van Sociale Media. Met deze diensten ontzorgen wij ondernemers en bedrijven, groot en klein, zodat zij zich bezig kunnen houden met hun core business.

Voor onze particuliere klanten bieden wij:

De klussendienst voor allerhande klussen, van verhuizing tot hulp bij boodschappen doen en lampjes vervangen, van stucwerk, tegelen en schilderen, tot het metselen van een muur. Maar ook voor het vervangen van uw kozijnen kunt u bij ons terecht. Wij helpen u tevens bij uw administratie, zodat u weer overzicht heeft.

De verhuis- en ontruimingsdienst voor hulp bij het verhuizen of ontruimen van woningen.

De kringloop, voor de aankoop van leuke 2e-hands spullen en mooie partijhandel, of als u opruimwoede heeft gehad en spulletjes kwijt wilt, om deze een nieuw leven te geven bij iemand anders.

We maken mooie meubels en leuke honden- en kattenmanden naar wens en op maat. We hebben leuke spelletjes die u kunt huren voor evenementen en feestjes. En wilt u liever zelf leren klussen, we geven ook kluscursussen!

De nettowinst van de stichting komt volledig ten goede aan de Nederlandse asieldieren. Heeft u interesse in onze diensten, neem gerust vrijblijvend contact met ons op via www.klussenenkringloop.nl."

Isseltaler Musikanten start met Nieuwjaarsfeestconcerten

ANGERLO - In januari gaat de Isseltaler Musikanten op diverse plaatsen in de regio haar traditionele Nieuwjaarsconcerten met Egerländerblaasmuziek geven. In 2017 vormen de concerten de start van de jubileumactiviteiten ’40 jaar Isseltaler Musikanten’.

De reeks nieuwjaarsfeestconcerten begint in Angerlo; daar concerteren de muzikanten onder leiding van dirigent Bennie ter Heide op zondag 8 januari om 11.30 uur in dorpshuis De Meent, Prinses Margrietlaan 3a. De zaal gaat open om 10.30 uur.

De toegangskaarten van 8,00 voor dit concert zijn (voor aanvang) aan de zaal verkrijgbaar, maar kunnen ook gereserveerd worden via: 026 3820245/ info@isseltalermusikanten.nl of via de agenda op de website www.isseltalermusikanten.nl. Ook zijn kaarten via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen, zodat de bezoekers de kaarten direct thuis veilig kunnen betalen en kunnen printen. De zaal is een uur voor het optreden geopend.

Op zaterdagavond 14 januari wordt het Nieuwjaarsfeestconcert aan de andere kant van de IJssel gegeven in 't Dorpshuus in Hoenderloo, gelegen aan de Paalbergweg 26, de aanvang is 20.00 uur.

Ten slotte staat de Isseltaler Musikanten op zondag 22 januari om 11.30 uur in Laag-Soeren op de planken. Het orkest is dan te beluisteren met het feestelijke nieuwjaarsprogramma in Hotel Café Restaurant De Harmonie in Laag-Soeren, aanvang 11.30 uur. De Harmonie is gevestigd aan de Harderwijkerweg 35.

De Isseltaler Musikanten willen met hun Nieuwjaarfeestconcerten zoveel mogelijk blaasmuziekliefhebbers in de regio de gelegenheid geven om een sfeervol en gezellig blaasmuziekfeest mee te maken. Dirigent Bennie ter Heide heeft met het orkest voor het nieuwe jaar een nieuw feestelijk programma voorbereid. Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerländer Musikanten (dé opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Böhmische componisten zullen de revue passeren.

40 jaar Isseltaler Musikanten Jubileumfeest! met onder meer ‘Die Innsbrucker Böhmische’ in Babberich.

De Isseltaler Musikanten bestaan in 2017 40 jaar en gaan dit op zondag 30 april in Babberich vieren met een non-stopprogramma van topblaaskapellen. Topact is het uit Tirol afkomstige orkest Die Innsbrucker Böhmische.

Participatieraad

peilt opinie

ZEVENAAR - Sinds 2015 heeft het Rijk de taken op het gebied van jeugdzorg, de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en participatie overgedragen aan de gemeenten.

De gedachte hierachter is: door kortere lijntjes, efficiënter en dus effectiever beleid kunnen ontwikkelen en uitvoeren tegen minder kosten. De bedoeling ervan is dat de inwoners die zorg en ondersteuning krijgen die zoveel mogelijk aansluit op de persoonlijke |(thuis)situatie en de mogelijkheden van de sociale omgeving.

Toegang
Belangrijk daarbij is dat de toegang tot die ondersteunging dicht bij huis te vinden is en makkelijk toegankelijk is. Zo kan voorkomen worden dat kleine vragen grote problemen worden.

De Participatieraad Zevenaar (PRZ) adviseert de gemeente regelmatig over onderwerpen op het gebied van het sociale domein. Als schakel tussen inwoners en gemeente is het belangrijk dat de participatieraad goed weet wat er onder de inwoners leeft en wat de knelpunten zijn.

Poll
Op haar website www.przevenaar.nl plaatst de participatieraad elke twee maanden een poll (of vraag) over onderwerpen die te maken hebben met het sociale domein.

De vorige poll ging over die toegang en aan de inwoners werd gevraagd of zij weten waar ze moeten zijn als ze een hulpvraag hebben. Daarop antwoordde 56% met een ‘ja’ en 44% met een ‘nee’. Een kleine meerderheid weet de weg al te vinden, wat zeer positief is, maar een substantiële minderheid nog niet. De PRZ zal dit onder de aandacht brengen bij de gemeente Zevenaar en met haar meedenken over hoe dit kan worden verbeterd.

Er staat er weer een nieuwe vraag op de PRZ-site. Inwoners van Zevenaar worden van harte uitgenodigd om te reageren

Kleine kerstmarkt

ZEVENAAR - Dinsdagmiddag 13 december wordt er in het ontmoetingscentrum De Hooge Bongert van 13.30 tot 16.00 uur een kleine gezellige kerstmarkt gehouden.

Milan Bindu, Zozijn, Make-A-Wish en Welfare (Rode Kruis) zorgen weer voor de leukste cadeautjes die te koop zijn voor mooie prijsjes. Met deze opbrengst steunen we de goede doelen.

Op de kerstmarkt kunt u, als u zin heeft, ook meedoen aan een workshop zoals: Een kerststukje maken, kerstballen versieren of een mooie kerstkaart maken. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u genieten van de kerstsfeer, dan loont het zeker de moeite waard om langs te komen.

Film Westervoort 1964

WESTERVOORT - Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt op vrijdag 16 december in winkelcentrum De Wyborgh in Westervoort is ook dit jaar weer veel oud beeldmateriaal van Westervoort en Arnhem te zien in de vorm van uitvergrote ansichtkaarten uit de collectie van Frans Brink in samenwerking met de Historische Kring Westervoort.

Naast deze presentatie is in winkelcentrum De Wyborgh in het het leegstaande pand tegenover de Etos een minibioscoop ingericht waar op een groot beeldscherm de film Westervoort 1964 doorlopend te bezichtigen is.

Wat is er leuker om bijvoorbeeld Hans van Workum, Gisela Evers en een huilende Dicky van Essen op de arm van zijn moeder terug te zien in deze bijzondere film.

Een uniek filmverslag van het dagelijkse leven in Westervoort van ruim 50 jaar geleden. Binnen de HKW heeft Jan Smink met een groepje liefhebbers deze film zelfs van een ondertiteling voorzien.

Sponsor bedankt!

DUIVEN - De E-2 van hv Duiven heeft nieuwe tenues, met dank aan de sponsors.

Op de foto drie van de zeven sponsors, de andere vier zijn: van de Moss Ass. Regiobank, Hendriks Ass., van de Zandschulp Ass. en Intersport Luising.

Op de foto: Boven: Carlo Heebing (Heebing Belastingadv.), Richard van Eck (coach), Jeroen Blaauw (Jodeco Glass), Mark Hakvoort (GC Tech) Midden: Fenne Peters, Ingmar Heebing, Jade van Eck, Linde Blaauw, Luna Hakvoort. Onder: Joach Davidse, Cas Houthuijzen, Lisa Bos, Jasmijn Bleeker, Anna Schermerhorn, Iza Meijer.

Kerstviering Senioren Vereniging Pannerden

PANNERDEN – Op donderdag 15 december Kerstviering met Levenslied- en Gezelligheidskoor De Notenkrakers uit Gendt.

Levenslied- en Gezelligheidskoor De Notenkrakers brengt bekende luister-, gezelligheids- en meezingliedjes, maar deze soosmiddag ook kerstliederen. Het koor heeft 38 leden en een begeleidingscombo (drie accordeonisten en een drummer) en staat onder leiding van dirigent G. Kamps. Na de zang wordt de middag voortgezet met een hapje. Tevens is er een loterij met leuke prijzen en kerststukjes, die gemaakt zijn door vrijwilligers van het ‘Winkeltje’.

Alle leden zijn welkom van 14.00 - 17.00 uur in zaal De Oude Waal in Pannerden. De jaarvergadering van de seniorenvereniging is op donderdag 5 januari.

De vereniging organiseert elke maand een soosmiddag (donderdag), waar diverse activiteiten worden gehouden, in zaal De Oude Waal. Lid worden van de Seniorenvereniging of inlichtingen: telefoon 0316 371238.

Retteketet Showband trekt volle zalen

OOY - De kaarten voor het zaterdagavond kerstspektakel van de Retteketet Showband waren binnen vier dagen uitverkocht. Dit is opnieuw een record voor de van oorsprong Zevenaarse band.

"Dit is geweldig!' verzucht Theodor Versteegen, bassist van de band. 'We zijn al weken bezig met de voorbereidingen. Het is mooi dat het zo gewaardeerd wordt.' Voor het zondagmiddagconcert op 18 december zijn er nog kaarten verkrijgbaar aan de deur van het Schuttersgebouw aan de Slenterweg in Ooy. Dit concert start om 14.00 uur. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur.

Sint-spektakel Crescendo een feest voor de hele familie

ZEVENAAR - `Een geweldig muzikaal, feestelijk familiespektakel…´, zo typeert een van de ouders het Sinterklaasspektakel dat onlangs door Muziekvereniging Crescendo werd georganiseerd bij Vida Studio´s in Zevenaar.

De sfeervol ingerichte zaal, de herkenbare sinterklaasliedjes, afgewisseld met moderne muziek én de unieke verzorging van een leuk cadeautje maakten dat het een onvergetelijke middag voor de kinderen werd. Op de vloer in het midden van de zaal zaten de kinderen op dekens rondom Sinterklaas. De pieten dansten en samen werd een muzikale regenbui nagebootst als optreden voor de Sint.

Eén piet deed auditie en mag zich vanaf nu dirigent van het Pietenorkest in Spanje noemen. Enkele kinderen deden een wedstrijd zaklopen tegen de Pieten en de kinderen die hun kleurplaat ingeleverd hadden werden beloond met een leuke prijs. De eerste editie van het Crescendo Sinterklaasspektakel was geslaagd te noemen volgens organisator Stefanie Raben. De publieke belangstelling was nog wat voorzichtig, we hadden op wat meer kinderen gehoopt, maar het enthousiasme van de ouders en kinderen zal zeker leiden tot een grotere opkomst voor volgend jaar.

De samenwerking met Vida Studio’s en de Scouting Subanhara Liemersgroep was uitermate prettig en smaakt naar meer benadrukt Pablo van Dick. Terwijl de kinderen vol spanning in afwachting waren van de Sint wist presentator Maarten Zaagman op enthousiaste en boeiende wijze de kinderen mee te nemen door de middag. De pepernoten werden rijkelijk uitgedeeld en de door Sint en zijn Pieten uitgereikte cadeaus werden met een grote glimlach in ontvangst genomen.

Liemerse burgemeesters schrijven mee

ZEVENAAR - Op 9 en 10 december organiseert Amnesty-groep Zevenaar de jaarlijkse Schrijfmarathon. Dan wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.

De Liemerse burgemeesters Rik de Lange (Duiven), Arend van Hout (Westervoort), Jeroen Staatsen (Zevenaar) en Ella Schadd-de Boer (Rijnwaarden) schrijven een uur lang mee voor dit goede doel. Dit gebeurt in de raadzaal van het gemeentehuis in Westervoort, van 11.30 tot 12.30 uur. Zij schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden, omdat ze voor hun mening uitkwamen. De burgemeesters willen graag steun bieden aan mensen die ten onrechte in gevangenschap zitten.

Meedoen

Iedereen die wil meedoen aan Amnesty’s Schrijfmarathon is welkom op 9 december in het gemeentehuis van Westervoort van 11.00 tot 16.00 uur. Van 11.30 tot 12.30 uur schrijven de burgemeesters van Westervoort, Duiven, Rijnwaarden en Zevenaar mee.

Op 10 december kunnen mensen ook meeschrijven, dan in Kunstwerk! De Bibliotheek Liemers vestiging Zevenaar van 11.30 tot 16.00 uur. Vanaf 11.30 schrijven onder andere wethouder Stef Bijl, Rien van den Heuvel, Bert Frölich en ds. Leen den Besten mee.

Op beide locaties ligt er informatie over de personen voor wie geschreven kan worden. Ook zijn er voorbeeldbrieven aanwezig. Voor pennen en papier wordt gezorgd.

Sponsor bedankt!

DUIVEN - De meiden van B1 van Westerduiven hebben een eigen sponsor: Grip Accountants en Adviseurs. Vol trots laten ze hun nieuwe outfit zien.

Rechts boven Rico Megens(sponsor GRIP), Kaylee Jalink, Ellemiek van Ginkel, Anne Offeringa,Tessa Schijvens, Maud ten Kate, Iris Eikema, Angelique Faber (coach) Jeroen Schijvens(coach). Rechts onder Isa Bammens, Maureen Faber, Bibi van Raayen, Nikki Megens, Noortje Schuiermanni, Lotte van 't Hull, Merlin Overeem. Niet op de foto: Berryl Nijland en Chiara Thöni.

Eén jaar Boodschappenbus Lobith-Tolkamer

TOLKAMER - De Boodschappenbus, die iedere vrijdag van Tolkamer naar Lobith rijdt, bestaat één jaar. De passagiers én chauffeurs vieren feest.

Vrijdag 18 november werden de passagiers en de chauffeurs in het zonnetje gezet door supermarkt Emté in Lobith. Om het wekelijkse uitje deze week nét iets specialer te maken, werden de ouderen en chauffeurs getrakteerd op een kop koffie en een warme koek. De vrijwillige chauffeurs ontvingen namens Emté een bos bloemen voor hun fantastische inzet het afgelopen jaar.

De Boodschappenbus rijdt op initiatief van het bewonersplatform Lobith-Tolkamer en het steunpunt van Welzijn Rijnwaarden, met dank aan de speciale inzet van Joris Langendam. De bus is bedoeld voor inwoners van Lobith en Tolkamer, die vanwege de gezondheid, ouderdom of een handicap moeilijk zelf boodschappen kunnen doen. Wanneer de bewoners zich aanmelden om mee te rijden met de bus, betalen ze één euro voor een ritje. De ouderen worden thuis opgehaald en als extra service worden de grote tassen met boodschappen in huis neergezet. Bovendien kunnen de ouderen de wekelijkse markt in Lobith bezoeken. Door de ritjes is het doen van boodschappen niet alleen meer een verplichting, maar ook een sociaal uitje voor de ouderen geworden.

Op aanvraag is de bus ook naar Zevenaar gereden. Vrijdagavond 18 november zijn de passagiers zelfs naar Intratuin in Duiven gebracht om daar de Kerstmarkt te bezoeken. Al met al was de feestdag een gezellige boel en de ouderen hopen nog veel ritjes te kunnen maken.

Aanmelden kan op woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur in het Dorpshuis, Markt 8 in Lobith. Telefoon: 0316-542890 of via e-mail: info@welzijnrijnwaarden.nl.

Nominaties Ondernemer van het Jaar 2016

WESTERVOORT - De nominaties voor de titel "Ondernemer van het Jaar 2016" en voor de 'Aanmoedigingsprijs 2016' van Ondernemend Westervoort zijn afgelopen donderdag door het bestuur samen met de jury bekend gemaakt.

De ondernemers die zijn genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar 2016 zijn: Wibegro Keukens & Badkamers, Bodyweare Superstore en Pennekamp Fietsen. Voor de Aanmoedigingsprijs 2016 zijn dit: Studio Moojer, Huis ter West en Hair by Leo. De ondernemers werden donderdag 24 november uitgenodigd voor een borrel bij La Promenade en daar kregen zij het goede nieuws te horen.

In de afgelopen maanden konden alle leden van Ondernemend Westervoort een collega-lid nomineren voor de verkiezing. Voor de aanmoedigingsprijs is de regel dat het startende ondernemers zijn (minder dan vijf jaar).

De genomineerde ondernemers ontvingen de meeste nominaties. Zij gaan nu de strijd aan voor de titel 'Ondernemer van het Jaar 2016' of de 'Aanmoedigingsprijs 2016' en krijgen in de maand december bezoek van een deskundige jury. Deze jury bestaat uit de 'Ondernemer van het Jaar 2015' Eddy Visser van Visser Spiegels & Glas en de ondernemers Johan Paape en Dirk van der Mark die hun sporen reeds verdiend hebben als ondernemer. De jury beoordeelt tijdens het bezoek de bedrijven aan de hand van diverse criteria zoals uitstraling, klantgerichtheid en hun maatschappelijke rol voor Westervoort.

Op de nieuwjaarsparty van Ondernemend Westervoort op 12 januari worden de winnaars bekend gemaakt.

Wethouder kijkt in keuken van MoniCare dagbesteding

PANNERDEN – Vanaf 1 juni werd dagbestedingplek van MoníCare als Lavender benoemd. Deze ontmoetingsplaats is in het Wooncentrum Vryleve Pannerden. Vanaf die plaats wordt nu ook de thuiszorg aangestuurd, naast het bedienen van de thuiszorgwinkel.

Op vrijdag 25 november kwam wethouder Belinda Elferink van gemeente Rijnwaarden voor een werkbezoek bij MoniCare. Tijdens deze inloopmiddag was het onderwerp (dagbesteding) de hoofdmoot vooraf met koffie en appelgebak, dit keer.

"We hebben twee keer per week deze dagbesteding voor de mensen, een ieder is welkom. Het is juist onze inzet deze mensen gezamenlijk één middag of hele dag door te laten brengen met diverse spellen, en het geestelijk vermogen van de sleur te verleggen of contacten. Wij hebben het zelfs zo geregeld dat er een dagstaat wordt bijhouden, waar Manty Driessen een wakend oog over heeft. Hiermee tonen wij aan tegenover onze Gemeente wie er komt, en hoeveel er komen. Maar ook voor onze bedrijfsmatige inzet, of je energie en inzet beloond wordt na verloop van tijd."

"Gezien met alle regelingen die het land de laatste jaren overspoelen dreigen veel ouderen te vereenzamen. Zelfs mensen die rijk zijn met een stenen omhulsel bijvoorbeeld een villa, en mooi in een bos wonen, maar nergens meer komen. Die willen wij juist weer warmte, en gezellig samenzijn proberen te geven. Wij willen juist bij veel mensen deze drempel overbrugbaar maken om het genieten van de sociale omarming, die de moderniteit anno 2016 vergrijst." Belinda Elferink wethouder gemeente Rijnwaarden hecht veel waardering aan de inzet van MoniCare’s uitvoering in de zorg, en wenst haar dan ook veel succes in deze toch wel moeilijke zorg te kunnen blijven geven.

Eerste aanzet karpercommissie De Rietvoorn

Edwin Piet vrijwilliger is maar al te trots op de mooie spiegels

PANNERDEN - Zaterdag 19 november om 10.00 uur 's morgens was het dan zo ver; de eerste spiegelkarpers die gaan worden uitgezet in het kader van het nieuwe visstandbeheersplan zijn gearriveerd.

En daarmee is het het eerste echte wapenfeit van de in het voorjaar ingestelde karpercommissie van Pannerdense hengelsportvereniging De Rietvoorn. Het plan is bedoeld om de mogelijkheden om op karper te vissen op de verenigingswateren te verbeteren en bestaat uit drie uitzettingen op twee wateren verspreid over drie jaar.

Het doel is dat het water Lobberden geschikt wordt voor de beginnende en groeiende groep jeugdige karpervissers. Voor het water Hulshof is de doelgroep de wat meer gevorderde karpervisser. Op de wateren worden vandaag respectievelijk dertig en vijftien zeer fraai beschubte spiegelkarpers uitgezet. Onder toeziend oog van twee bestuursleden worden door de leden van de karpercommissie en enkele vrijwilligers de vissen nauwkeurig gemeten, gewogen, gefotografeerd en uitgezet.

Elke spiegelkarper heeft een uniek beschubbingspatroon en zo kunnen de vissen na een toekomstige terugvangst herkend worden door de foto's te vergelijken. Door de vangstgegevens als gewicht, lengte en vangstplek krijgt de vereniging inzicht in de groei, maar ook of de vis bij hoog water van water wisselt. In de toekomst het project geëvalueerd worden en kan er bepaald worden of het het gewenste resultaat op heeft geleverd.

Geen 600 oliebollen bij SMZ

ZEVENAAR - Al jaren geeft de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar een eindejaarsconcert met de nodige oliebollen erbij. Dit jaar wordt deze traditie eenmalig onderbroken, want op zondag 8 januari verzorgen de Stedelijke Muziekvereniging en Micheline van Hautem samen een concert met als titel Brel & Brass.

Voor de pauze verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging een eigen programma. Zij spelen onder andere Concert Prelude, Valse Sacree, een wals, die werd gecomponeerd voor de film 'Het Sacrament' van Hugo Claus. Daarna volgt El Batallón. Deze compositie is een soort kruising tussen de typisch Spaanse paso doble en een Belgische jagersmars.

Na de pauze wordt samen met de Belgische zangeres Micheline van Hautem het programma vervolgd. In het begin van haar carrière was zij voornamelijk actief als zangeres in diverse rockgroepjes Haar definitieve doorbraak kwam met interpretaties van Jacques Brel.

Speciaal bij dit concert is het optreden van dirigent Jos Jansen. Hij is internationaal bekend als bastrombonist en laat ook nu weer zien een virtuoze trombonist te zijn.

De dirigent, die dit alles in goede banen leidt, is Christian Ansink. Sinds 1990 is hij als trombonist verbonden aan Het Gelders Orkest. Hij studeerde trombone in Rotterdam, waar hij in 1993 Cum Laude afstudeerde als Uitvoerend Musicus.

Naast zijn werk in het Gelders orkest speelt hij in Het Nederlands Trombonekwartet en het HGO koperkwintet en is hij dirigent. Dit is allemaal te beluisteren in Het Musiater in Zevenaar op zondag 8 januari. De aanvang is 15.00 uur. De entree 15 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Musiater.

Expositie fotografie van vijf kunstenaars

REGIO - Van 27 november tot en met 15 januari exposeert galerie Meander werken van Jack Burger, Koen Hillewaert, James Kerwin, Tanneke Peetoom en Tineke Stoffels.

Jack Burger. Fotografie stelt hem in staat om beelden te creëren en componeren zoals hij ze in zijn gedachten heeft. Zijn inspiratie haalt hij uit het echte leven en zijn verbeelding. Zijn werk is sereen en expressief. De kracht en de magie van het licht inspireren hem op elk moment van de dag.

Koen Hillewaert is gefascineerd door mensen, ruimte en licht. Het vastleggen van momenten waarop perspectief, schaal, tijd en afstand tijdelijk immaterieel zijn geworden. De magie ligt in de verhalen die hij maakt tijdens het kijken naar hen.

James Kerwin reist naar geheime en out of boundslocaties in meer dan tien Europese landen voor het vastleggen van het verval en verwaarlozing van prachtige locaties zoals braakliggende asielen, verlaten kastelen of oude energiecentrales.

Tanneke Peetoom heeft een unieke eigen stijl ontwikkeld, heldere portretfoto's, altijd met natuurlijk licht en met een romantische look. Daarbij maakt ze gebruik van antieke kapsels en kleding. Ze fotografeert kinderen in de leeftijd van 5 en 18 jaar. Ze benadrukt de zuiverheid en de kwetsbaarheid van het kind met de focus op de ogen.

Tineke Stoffels. Zij houdt van oude potten, glas, textiel, en in het bijzonder keukengerei verzamelen. En van natuurlijke materialen, eenvoud, symmetrie, sterke lijnen, en details toe te passen in haar werk. De digitale 'donkere kamer' is de laatste fase. Een proces dat meerdere dagen duurt om een foto om te zetten in een schilderij als afbeelding.

Galerie Meander

Arnhemseweg 4 Zevenaar.

Schilderijententoonstelling in Zevenaar

ZEVENAAR - Van 1 december tot en met 28 februari vindt in Liemerije Zevenaar, afdeling De Linde, een expositie plaats van bijzondere schilderijen. Die schilderijen zijn zo bijzonder omdat ze zijn gemaakt door gasten van het Braamhuis in Zevenaar, een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten.


Het Braamhuis biedt hun 'aangename zorg en extra aandacht' in de vorm van een luisterend oor, lotgenotencontact en diverse activiteiten. Een van die activiteiten is schilderen.

Wekelijks kunnen op twee morgens de penselen en het palet worden gehanteerd; de ene morgen begeleidt artistiek deskundige Carlien Staring de enthousiaste artiesten en de andere morgen kunnen ze zich zonder haar begeleiding uitleven.

Het belangrijkste uitgangspunt van die schilderactiviteit is 'jezelf gewoon lekker creatief uiten'. De resultaten van deze activiteit zijn tijdens de expositie niet alleen te bekijken, maar ook te koop. Bij de ingang van de expositie ligt een map met een overzicht van de schilderijen waarop ook de prijs is vermeld. De opbrengst van die schilderijen komt weer ten goede aan Het Braamhuis en dat is een goede zaak, want het huis draait puur op donaties van mensen die het een warm hart toedragen.

De expositie is gratis toegankelijk. Liemerije Zevenaar is gevestigd op het adres Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Vernieuwde kerstactie door Caritas Groessen

GROESSEN - Caritas Groessen heeft besloten de kerstactie anders re organiseren. Jarenlang werd bij zieken en bejaarden een attentie thuis bezorgd, meestal bestaande uit een lekkernij vergezeld met een kerstgedachte. Veel mensen keken er naar uit, maar de laatste jaren werd het steeds meer ervaren als niet meer van deze tijd.

De kerstactie 2016 dient veel beter het doel waarvoor de Caritas eigenlijk is bedoeld: voor mensen die het echt goed kunnen gebruiken. De actie heeft als motto ‘Hulp Dichtbij’ en is interactief, dus meer van deze tijd. Het geeft iedereen de mogelijkheid om hulpbehoevende medemensen een steuntje in de rug te geven.

Er hoeft alleen maar een invulformulier te worden ingeleverd of per mail verstuurd. Daarop vult men de naam en het adres in van een persoon of gezin waarvan men denkt dat die een extraatje kan gebruiken. De actie is geheel anoniem, namen en adressen worden niet bewaard. Het ‘extraatje’ bestaat uit een of meer bestedingsbonnen voor een supermarkt.

Het ‘invulformulier’ wordt huis-aan-huis bezorgd in Groessen, maar kan ook worden aangevraagd via caritasgroessen@outlook.com.

Het formulier kan in een envelop gericht aan Caritas Groessen worden gedeponeerd in de brievenbus aan de Dorpstraat nummer 7 (bij de uitweg van de Andreaskerk). Of versturen per mail.

Expositie Editha de Vos

ZEVENAAR - Op zaterdag 10 december opent de Slangentoren aan de Wittenhurgstraat 6 in Zevenaar weer haar deuren voor een expositie van Editha de Vos - EdiArt- uit Doesburg met haar kleurrijke schilderijen.

Analies Martin uit Brummen (keramiek) is haar gastexposant. Het kleurrijke werk van deze kunstenaars harmonieren zo goed dat alles samensmelt tot een mooi geheel. Op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur is de expositie te bewonderen. Voor de tweede keer vindt deze expositie onder de naam 'Kunstkabinet, prettig geprijsd' plaats in de kadomaand december en niet zonder reden.

Kerstlichtjesroute in Zevenaar

ZEVENAAR - Na de vele positieve reacties van afgelopen jaar krijgt u voor de tweede keer in Zevenaar de gelegenheid om samen op weg te gaan en onderweg Jozef, Maria en alle andere mensen die in het kerstverhaal voorkomen te ontmoeten.

"Wij lopen in de namiddag een route door Zevenaar. We horen, zien en beleven op een bijzondere wijze het kerstverhaal. Houdt u zaterdagmiddag 17 december vrij voor deze inspirerende tocht. We zien u graag op deze middag om samen het kerstverhaal eens anders dan anders te ervaren. De tocht vertrekt om 17.00 uur vanaf het Raadhuisplein in Zevenaar. Nadere informatie bij Alies Rutgers, 0316 525478."

Sint-Martinuskoor zet jubilarissen in het zonnetje

Wim Luiking, Annie te Witt, Thea van Uum, Tiny Verheijen.

OUD-ZEVENAAR - Het Sint-Martinuskoor uit Oud-Zevenaar heeft het Ceaciliafeest aangegrepen om enkele jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Tijdens de viering in de Sint-Martinuskerk in Oud-Zevenaar zijn drie jubilarissen gehuldigd: Thea van Uum (25 jaar koorlid), Tiny Verheijen (40 jaar koorlid) en Wim Luiking (65 jaar koorlid). 's Middags werd tijdens een gezellig samenzijn ook Annie te Witt (35 jaar) in de bloemetjes gezet.

Concert Amsterdams ensemble Zanzaretta

WEHL - Op 11 december is er in de protestantse kerk aan de Grotestraat 25 in Wehl om 15.00 uur een concert van het Amsterdams ensemble Zanzaretta.

Uitgevoerd worden madrigalen van Monteverdi en Gesualdo

Metalfestival in Westervoort

WESTERVOORT - Voor de eerste keer in de historie wordt er in Westervoort op vrijdag 13 januari een heus metal festival georganiseerd: 'No sleep till Wieleman' genaamd.

Wat is er mooier dan een avond vol harde muziek, lekker bijpraten met andere metalliefhebbers onder het genot van een drankje en een hapje? Haren los, metal-shirt aan en genieten van een drietal bands die voor deze avond acte de préséance geven.

Zalencentrum Wieleman stelt voor het festival de grote zaal ter beschikking. Indien dit festival een succes wordt kan er op een vervolg gerekend worden volgend jaar.

Er wordt afgetrapt met 80's coverband The Horsemen. Zij speelt covers van Motorhead, Iron Maiden en Metallica ; als tweede band zal Diggeth haar, geheel uit eigen nummers bestaande, magnifieke hard rock show geven. Als derde band staat Thrashcan op de rol en brengt een snoeiharde, strakke set van covers van bands als Slayer, Exodus en Testament. Ze brengt dit met een energie minstens gelijkwaardig aan de originele bands.

Denk je na dit lezen te hebben: "dat lijkt mij gaaf!", koop dan snel een kaartje bij de Cigo in Westervoort, of ga naar www.ticketkantoor.nl/shop/nosleep1. Voor info rond het festival kijk ook op facebookpagina: "No Sleep Till Wieleman"

Kaarten voor deze avond kosten in de voorverkoop 7,50 euro; aan de zaal kosten de kaarten 12,50. Zaal open: 20:00 uur; Einde: 01:00 uur. De bands treden op van 20:30 tot 00:00 uur. Na die tijd is er een metal-disco.

Albalux Geveltechniek: Luxe en gemak voor binnen en buiten

ZEVENAAR - Sinds 1 september is Albalux Geveltechniek gevestigd aan de Celsiusstraat 5 in Zevenaar. Voor alle verbeteringen en aanpassingen aan uw woning is Albalux Geveltechniek de specialist. Of het nu gaat om kunststof kozijnen, binnenzonwering, buitenzonwering of overkappingen.

"Van grote verbouwingen tot kleine reparaties bent u bij ons aan het goede adres. Door onze grote voorraad aan onderdelen kunnen wij u snel helpen om defecte onderdelen vlot en vakkundig te vervangen.

Bent u particulier woningeigenaar? Dan ontvangt u vanaf 15 september 2016 subsidie wanneer u 2 of meer energiebesparende maatregelen uitvoert. Dit kan oplopen tot ruim 20 procent van de kosten! Kijk hiervoor op de energie subsidiewijzer of neem contact met ons op. Wij kunnen dan voor u de mogelijkheden bekijken. Zo heeft u met kunststofkozijnen met isolatie glas al een maatregel te pakken.

Als zonwering specialist hebben wij voor u een breed programma aan rolluiken, screens, knikarm schermen, markiezen, garagedeuren. In elke willekeurige maat en kleur. Daarnaast beschikken wij over een complete collectie doeken, van uni kleuren tot diverse streep designs.

Voor een vrijblijvende afspraak nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij komen bij u aan huis of u kunt naar onze showroom bezoeken in Zevenaar aan de Celsiusstraat 5 (in de meubelstraat Zevenaar). Wel vragen wij u even te bellen voor een afspraak 0316 540000, of stuurt u een email naar info@albalux.nl, zodat wij er voor u kunnen zijn."

Gezellig kerst vieren bij het vernieuwde Wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch.
Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 11.30 en 12.30 uur verwacht.

Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all in kerstbuffet inclusief drinken. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos eten en drinken… Een veelheid aan gerechten en een grote verscheidenheid aan smaken Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wok en wereldrestaurants in Nederland, die werken met de traditionele formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle culturen. Er zijn gerechten uit zowel de Franse, Italiaanse, Spaanse als ook de Japanse, Koreaanse, Thaise en zelfs Hollandse keuken. De gerechten worden gekozen van de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking!

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in de vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater! Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610.

Kerstmarkt Tolkamer

TOLKAMER - De kerstmarkt op zaterdag 10 december van 16.00 tot 20.00 uur is blijkbaar toch weer populair bij de standhouders en niet alleen vanwege de lage kraamprijs van 25.euro, En allemaal kramen passend bij de kerstsfeer.

Levende Kerststal. De organisatie, allemaal vrijwilligers, is al enige tijd druk om het allemaal weer voor elkaar te krijgen. Net als vorig jaar, zal de levende Kerststal weer veel bekijks hebben. Uiteraard zullen de schapen ook niet ontbreken. Zelfs een draaimolen is aanwezig.

Passende muziek van de Leo Harmonie. Ook dit jaar zullen alle kramen achter de kade in het dorp Tolkamer geplaatst worden. Dit ivm de vaak koude wind rond die tijd. Iedereen die Tolkamer kent weet dat die plek zich uitermate goed leent voor een dergelijk gezellig en knus evenement. De organisatie zal zorgen dat er overal passende muziek zal klinken en de Leo Harmonie doet daar nog een schepje bovenop.

Waldhoornblazers. Hotel de Tolkamer heeft enkele Waldhoorn blazers geregeld. Otto zorgt als vanouds voor de zeer speciale gluhwein, "Feuerzangebowle". Terplekke wordt dit speciale drankje op spectaculaire wijze bereid. Naast de traditionele Reibekuche en erwtensoep. .

Verlichte Kade. Uiteraard zorgt Kade 7 weer dat de gehele kade sfeervol verlicht wordt. Info kramen: anneke@benlamersmeubelen.nl of 0653620306.

Feestdagen bij Taveerne De Byland Tolkamer

TOLKAMER – Taveerne De Byland is de horecazaak voor feesten, partijen, dineren, lunchen, buffetten en catering. Heeft weer een schitterend programma voor kerst en oud en nieuw.

Eerste kerstdag optreden van Hike. Zaal is geopend vanaf 20.00 uur Entree is tien euro en de kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar.

Oudjaarsdag
Geopend van 10.00 uur en van 14.00 tot 21.00 uur. Optreden van DJ Henk Pouwels. De entree is gratis.

Oud/Nieuw
Happy New Year Party met DJ Dylan. Van 00.30 tot 04.00 uur. Entree vijfentwintig euro All-in.. Vanaf 18 jaar Kaarten in de voorverkoop.

Pilot convenant

ZEVENAAR - Maandag 21 november hebben de vier Zevenaars schutterijen samen met de plaatselijke horeca een convenant ondertekend. Hierin geeft het de schutterijen, die een eigen verenigingsgebouw beheren meer ruimte om een evenement extra te organiseren.

Deze verruiming gaat van vier naar zeven ontheffingen per jaar. Dit volgens de regels die in de para commerciële wetgeving staat beschreven. Dit biedt de schuttersgebouwen meer ruimte om extra activiteiten en evenementen te organiseren in hun schuttersgebouw. Deze schuttersgebouwen bieden ook onderkomen aan andere verenigingen binnen de dorpsgrenzen.

Dit pilot project is tot stand gekomen door een goed overleg met de plaatselijke en de landelijk horeca.Tijdens dit overleg werd door de horeca begrip getoond voor de knelpunten van de schutterijen. Ook is afgesproken om een jaarlijks overleg tussen beide partijen en er zal een gezamenlijke evenementen kalender worden opgesteld.

Het convenant dat tot stand mede door inbreng van de gemeente Zevenaar moet nog officieel bekrachtigd worden door het college van de gemeente. Op de foto wordt het convenant ondertekend door de regionale voorzitter van horeca Nederland onder toeziend oog van de andere horecaondernemers en de besturen van de Zevenaarse schutterijen en schuttersgilden.

Ceciliafeest Mariakoor Didam

Pastoor Jansen, F. Welling, N. Welling, M. Linnenbank en T. Bolder. De heer Beekman was helaas afwezig wegens ziekte.

DIDAM - Op 20 november heeft het Mariakoor uit Didam zijn Ceciliafeest gevierd. De feestdag begon met een heilige mis in de Mariakerk.

Tijdens de mis werden de jubilarissen van het koor geëerd. De heren Theo Beekman, Jan Derksen en Frans Welling, allen 70 jaar koorlid en Theo Bolder 60 jaar koorlid. Van de dames werden mevrouw Nettie Welling in het zonnetje gezet, omdat zij 50 jaar en mevrouw Maria Linnenbank, omdat ze 40 jaar lid was van het koor. Allen kregen een eremedaille in goud. Na de mis werd de dag feestelijk voortgezet in de recreatieruimte van het parochiecentrum.

7.000 kilometer afleggen voor het goede doel

BEEK - Egbert en Hendrik zijn twee vrienden die een lang gekoesterde wens gaan vervullen. Samen leggen zij 7.000 kilometer af. Zij nemen deel aan de ScanCoveryTrial. De ScanCoveryTrial gaat in negen dag tijd kris kras door het prachtige Scandinavië. Tijdens deze periode rijdt het duo onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius.

Een jongensdroom die uitkomt, zo zien Egbert en Hendrik dit. Zij kennen elkaar al vanaf de basisschool en kijken er enorm naar uit om dit avontuur aan te gaan. Het gevoel om een wens uit te zien komen deed veel bij de mannen. Dit heeft ze doen besluiten om aan de autotoertocht een goed doel te koppelen. Make-A-Wish past perfect bij hen, wensen uit laten komen!

De heren heb een prachtig streefbedrag in gedachten. Zij willen voor iedere kilometer die ze rijden 1 euro ophalen. Dit betekent dat er aan het einde van de tocht 7.000 euro opgehaald wordt voor Make-A-Wish. Een geweldig streefbedrag waar mooie wensen mee gerealiseerd kunnen worden.

Op 6 januari starten de heren met de tocht die negen dagen duurt. Zij vertrekken als 19de in de Expertklasse om 13:18 uur vanuit Beek (gemeente Montferland).

Qoorieus zingt Qerst 2.0

ZEVENAAR - Vocal group Qoorieus uit Zevenaar geeft op zondagmiddag 18 december van 17.00 tot 19.00 uur een concert. Het concert is genaamd Qerst 2.0.

Qoorieus bezingt hierin op humoristische en theatrale wijze hun versie van het aloude kerstverhaal. Het koor bestaat uit twaalf getalenteerde zangers en acteurs uit Zevenaar. Ze staan onder leiding van dirigente Josette Brinkhof.

De toegangsprijs bedraagt tien euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Dit is inclusief de soep met broodjes. Er kan helaas niet gepind kan worden in de Kunsthal.

Kunsthal en Episch centrum voor Ruimtelijke Kunst, Fahrenheitstraat 3, Zevenaar.

Gaat het sneeuwen in Didam? Jazeker, op 11 december!

Foto: Marco van den Brink

DIDAM - Op zondag 11 december is er weer in samenwerking met Meulenvelden een geweldig kerstspektakel in de Markthallen in Didam.

Dit festijn begint om 11.00 tot 17.00 uur in en rond de markthallen en Meulenvelden. In een sfeervolle hal staan zo'n 90 stands met veel op het gebied van de winter en kerst. Er is live muziek, er zijn diverse zangkoren, kerstman, broodjes bakken met de scouting, levende kerststal, roofvogels, draaimolen enzovoort.

"Piet Paulisma heeft voor deze middag sneeuw beloofd in de hallen. De kinderen krijgen bij binnenkomst een gratis verrassing van de kerstman en aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht. Van en lekker kopje koffie tot en met een heerlijke verse oliebol zijn te verkrijgen."

Parkeren kan in de nabijheid van de hal en is geheel gratis. De entree hebben de organisatoren laag weten te houden 1,50 euro per persoon en voor de kinderen 0,50; dit voor een vol middagprogramma.

Slotstuk: kunstenaars uit de streek

Foto: Fotograaf Hermine Grob

ZEVENAAR - Op 20 december 1981 werd het Liemers Museum officieel geopend.

In die 35 jaar zijn er veel historische tentoonstellingen geweest, maar ook veel kunsttentoonstellingen. 35 jaar kunstenaars in het Liemers Museum: een jubileum waarin heel veel verschillende kunstenaars uit de streek zijn gevraagd om nogmaals te exposeren in het museum. In het zicht van de aankomende verhuizing sluiten wij die serie af met het 35-jarig jubileum! "Dit doen we door middel van de tentoonstelling Slotstuk kunstenaars uit de streek."

De kunstenaars die meedoen aan deze tentoonstelling zijn: Ferdinand van Bindsbergen, Mimi van Bindsbergen, Marga Brey, Madeleine Corbey, Dirk van Dolderen, George Geutjes, Hermine Grob, Erwin Hogeboom, Riet Mooren, Freeke Nijman, Pieter van de Pol, Cees Roorda, Will Schropp, Kees Veltman en Jasper Wieseman.

De tentoonstelling wordt gehouden van 18 december tot en met 26 februari in Kunstwerk! Liemers Museum aan de Kerkstraat 16 in Zevenaar.

Nieuwjaarstoernooi bowlen in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 8 januari wordt in De Griethse Poort in Zevenaar het nieuwjaarstoernooi georganiseerd.

Ook dit jaar kunnen leden en niet-leden meedoen. Dus heb je nog niets te doen op zondag 8 januari aarzel niet en meld je aan, ervaar hoe leuk bowlen is! In het gezelligste bowlingcentrum van de Liemers. Is leuk om een keer mee te doen. Het toernooi wordt gespeeld in twee series met maximaal zes personen per baan. Er is een prijs voor alle deelnemende kinderen tot 12 jaar. De kosten voor deelname zijn 6 euro per persoon.Tevens is er een leuke loterij!

Serie 1 speelt van 10.00 tot 12.00 uur. Serie 2 speelt van 12.15 tot 14.15 uur. Wel graag 30 minuten voor aanvang aanwezig zijn, want de voorgaande serie kan wat eerder afgelopen zijn. Bowlingmateriaal schoenen en bowlingballen kunnen gebruikt worden van de vereniging. Aanmelden kan via email. Opgeven voor 17 december. Email: hdijkhuizen1958@kpnmail.nl.

Met de kerst feestelijk met z'n allen buffetten bij Saray in Duiven! Samen aan het kerstdiner; da's genieten voor iedereen!

DUIVEN – Voor het zevende jaar verzorgt Turks restaurant Saray een feestelijk kerstbuffet. In allerlei opzichten feestelijk: iedereen kiest zijn eigen favoriete gerechten van het buffet, iedereen neemt zoveel hij lust en er is geen tijdslimiet. Dit jaar is het nóg feestelijk: je kunt ook kiezen uit vier heerlijke toetjes! Kerst 2016 wordt bij Saray onvergetelijk!

Kerst moet weer een feest zijn. Met aandacht voor je familie en vrienden. Met uiteraard veel lekker eten. Maar moet je daarvoor lang in de keuken staan? Nee! Want restaurant Saray heeft een heerlijke en prijsvriendelijke aanbieding: het feestelijke kerstbuffet. Ideaal om met het gezin, de familie en vrienden naar toe te gaan. Er zijn op beide kerstdagen twee zittingen om zowel 15.00 tot 19.00 uur en van 19.00 uur tot sluitingstijd!

Volwassenen betalen 21,50 euro per persoon en kinderen tot elf jaar slechts 12,50 euro. Gasten kunnen kiezen uit een keur van gerechten uit de authentieke Turkse keuken, die overigens in de loop der jaren aangepast zijn aan de Hollandse voorkeuren. Soepen, vlees-, kip-, vis-, grill- en ovengerechten; er is volop keuze Daarnaast zijn er heerlijke salades, voorgerechtjes, hapjes en heerlijke rijst.

Restaurant Saray staat bekend om de goede kwaliteit, de sfeer en vriendelijke bediening. Sinds dit jaar is Saray gevestigd in het sfeervolle nieuwe pand aan het Remigiusplein. Het is gezellig om er met je tweeën, familie of groep te onbeperkt genieten van al het heerlijks uit deze vermaarde keuken.

Voor de kerstbuffetten is het raadzaam te reserveren via de website of (liever!) telefonisch. Het is eveneens mogelijk om à la kaart te dineren. Ook afhalen (van te voren bellen) is mogelijk, evenals catering voor thuis vanaf 20 personen.

Turks Restaurant Saray, Remigiusplein 3, Duiven; 0316 285045; www.restaurant-saray.nl.

Nieuw in de regio... Aart Willemsen Installatie Service

WESTERVOORT - Aart Willemsen Installatie Service is sinds een aantal maanden gevestigd in Westervoort. "Na 20 jaar ervaring te hebben opgedaan in de installatietechniek heb ik de stap gezet om zelfstandig ondernemer te worden. De combinatie van het technische aspect met het persoonlijke aspect geeft mij hierin de uitdaging."

"Het is altijd weer fijn om mensen uit de kou te kunnen halen. Ik ben jarenlang werkzaam geweest bij verschillende installatiebedrijven van groot tot klein, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan met diverse werkzaamheden in deze branche. Een goede basis om als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

Ik richt me vooral op de particuliere sector. Denk hierbij aan het plaatsen van CV ketels, het onderhoud en de service daarvan. Zeker nu het wat kouder begint te worden, gebeurt het nogal eens dat een ketel in storing valt. Ik zal deze zo goed en snel als mogelijk proberen op te lossen. Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het plaatsen van radiatoren en vloerisolatie. Het installeren van een mechanische ventilatie en het onderhoud daarvan. Kleine loodgieterswerkzaamheden als kranen plaatsen, lekkages oplossen, sanitaire aanpassingen in een badkamer of toilet voor bijvoorbeeld ouderen. Ook voor de gaskachel of geiser kunt u bij mij terecht.

Ook richt in me op duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid. Zuinig omgaan met energie is belangrijk. Het goed isoleren van een huis in combinatie met een hoog rendement ketel kan al een flinke energiebesparing opleveren. Daarnaast vind ik veiligheid belangrijk. Een betrouwbare koolmonoxidemelder is naar mijn idee dan ook een pré!"

Wilt u meer informatie? Kijk op www.aw-installatieservice.nl. Bel of mail gerust als u een vraag heeft. Telefoon 026 4439429, mobiel 06 24852083 of mail naar contact@aw-installatieservice.nl.

Eerste AED-apparaat in Herwen geplaatst in de koophallen Gezellige drukte verwacht tijdens kerstinloop van Kringloopwinkelonline.nl in Herwen

HERWEN – Eigenaar Joop Berendsen heeft een maand geleden het eerste AED-apparaat in Herwen geplaatst in de hallen van Kringloopwinkelonline! Deze is niet alleen bestemd voor de bezoekers, maar mag ook gebruikt worden door de inwoners van Herwen. De aanwezigheid van deze AED is voor bezoekers van de kringloopwinkel een geruststellende gedachte, dat er bij eventuele calamiteiten snel en doeltreffend kan worden geholpen.

De grootste kringloopwinkel van Gelderland trekt velen van heinde en ver. "Het is al een paar keer voorgekomen, dat bezoekers in het verleden hartproblemen kregen en een AED wellicht uitkomst zou hebben kunnen bieden", vertelt Joop, die deze voorziening uit eigen beweging heeft aangebracht. "We hebben de AED gelukkig de afgelopen maand nog niet hoeven te gebruiken."

Van de prijzen van de artikelen zal de bezoeker in elk geval niet schrikken, zo leert de ervaring. Want die zijn bijzonder laag. Ook nu weer tijdens de komende speciale Kerst Inloop op zaterdag 17 en zondag 18 december. Tijdens deze kerstinloop wordt er niet alleen een groot assortiment kerstartikelen gepresenteerd, ook wordt de bezoeker verwend met glühwein, chocolademelk, koffie, thee en allerlei lekkere hapjes.

Kringloopwinkelonline heeft steeds een variërend assortiment, ook met uiterst voordelige (nieuwe!) outletartikelen. De hallen staan vol met meubels, decoratie, kleding, huisraad, gereedschap en witgoed; kortom alles wat uit huis komt. Bezorgen kan en is in de Liemers zelfs gratis. "Ook doen we het uitruimen van woningen bij overlijden. We doen zelfs verhuizingen voor wie van groot naar klein gaat wonen. Wat overtollig is, gaat naar de winkel."

Kringloopwinkelonline.nl is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdags tot 16.00 uur en zondags van 12.00 tot 17.00 uur.

Kringloopwinkelonline.nl, Nijverheidsstraat 11, Herwen; telefoon 0316 541341; www.kringloopwinkelonline.nl.

Compacte crossover nu bij Suzuki Van Rennes Suzuki Ignis vanaf 14.499 euro

ZEVENAAR - De frisse compacte crossover is leverbaar vanaf 14.499 euro, inclusief kosten rijklaar maken. Een zuinige 1.2 DualJet benzinemotor is standaard. Speciaal voor snelle beslissers is er tijdelijk een extra compleet introductiemodel met onder meer WiFi en Spotify.

De nieuwe Suzuki Ignis is verder altijd voorzien van buitenspiegels, bumpers en deurgrepen die in de kleur van de carrosserie zijn gespoten. De oplopende achterste zijruiten en denkbeeldige koelsleuven in de C-stijl zijn speelse verwijzingen naar de Suzuki SC 100 GX uit de jaren '70. En ook een designdetail van de eerste generatie Vitara is terug te vinden, namelijk aan de zijkant van de motorkap.


Hybride technologie

De nieuwe Suzuki Ignis combineert zijn retro-designelementen met moderne eigenschappen zoals de beschikbaarheid van hybride technologie. Hiermee rijdt de Ignis nog zuiniger, namelijk 1 op 23,3 in plaats van 1 op 21,7 van de reguliere 1.2 DualJet. Het geavanceerde platform is ultralicht en – sterk. Met een leeggewicht van slechts 785 kilogram is de Ignis de lichtste auto in zijn klasse. De eigenaar betaalt hierdoor minder wegenbelasting en profiteert van een laag verbruik!

Bijzonder compleet: Select Intro en Stijl Intro
Suzuki levert de Ignis tijdelijk als Select Intro en Stijl Intro. Deze bijzonder compleet uitgeruste introductie-uitvoeringen zijn standaard uitgerust met een uitgebreid In-Touch Android-infotainmentsysteem met 7-inch multi-touchscreen, Bluetooth® met iPhone-connectie, WiFi, TomTom 3D-navigatie en muziekstreaming via Spotify. Op de Stijl Intro is ook een achteruitrijcamera aanwezig.


Bekijk de nieuwe Suzuki Ignis nu bij Autobedrijf Van Rennes B.V. aan de Hengelder 11 in Zevenaar of op www.autobedrijfvanrennes.nl.

Wintermarkt met een knipoog naar kerst

ZEVENAAR – Het centrum van Zevenaar is zondag 11 december gehuld in winterse sferen. Met liefst 75 marktkraampjes en allerlei extra activiteiten is het van 12.00 tot 17.00 uur goed toeven in het stadshart.

"De Wintermarkt mag niet ontbreken op het activiteitenprogramma van het Zevenaarse centrum. Dit jaar zorgen we ook voor de nodige kerstsfeer", laat organisator Gerard Nienhuijs namens de binnenstadondernemers weten. Zo kunnen kinderen deze zondag (gratis) op de foto met de kerstman en staat er op diverse locaties een kraam met (gratis) glühwein.

Muziek en bowlen

Een dj zorgt voor extra gezelligheid op het Raadhuisplein, terwijl om 13.30 uur op Muldershof een optreden plaatsvindt van DansJeFit!. Struinen op de Wintermarkt kan worden afgewisseld met een potje bowlen op de mobiele bowlingbaan. Deze is te vinden op de Markt. Voor de jongste bezoekers staan er ook nog andere attracties op het Raadhuisplein.

Oma's jam

Naast kraampjes met kerststukjes en bijvoorbeeld sierraden, biedt de Wintermarkt eveneens creativiteit. Daarnaast zijn zo'n veertig Zevenaarse verenigingen op de markt te vinden. En zin wie zin heeft in 'oma's jam', is ook welkom. De opbrengst van de verkoop van deze huisgemaakte jam is voor het KWF. Tijdens de Zevenaarse Wintermarkt parkeert men gratis op de parkeerterreinen rondom het centrum. De winkels zijn deze zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Clinic voor jongens met volleybaltoptrainer

LIEMERS - De Liemerse volleybalverenigingen ervaren een terugloop van jongens. Daarom hebben zij besloten samen te gaan werken om het jongensvolleybal in de regio te behouden en te stimuleren. Een eerste aanzet hiertoe is een clinic op zondag 15 januari van 11 tot 1 uur in sporthal De Pals in Westervoort.

Deze clinic, bedoeld voor jongens in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, wordt verzorgd door Marinus Wouterse en hij zal worden ondersteund door ervaren jeugdtrainers uit de Liemers. Marinus Wouterse, geboren in de Liemers, traint momenteel de mannenploeg van Tuß Bocholt uitkomend in de 2e Bundesliga in Duitsland, maar is ook een bekende voor veel Nederlandse verenigingen zoals SV Dynamo, Gemini Elst, VV Alterno, Longa ’59, Favorita, ROHDA en VoCASA. Bovendien werkte hij ook voor de Nevobo, NOC*NSF en de NVVO.

De samenwerkende volleybalverenigingen zijn: Wevoc uit Westervoort, ROHDA uit Lobith, Pajodos uit Pannerden, Labyellov uit Zevenaar en Reflex uit Duiven. Alle jongens die al lid zijn hebben een uitnodiging ontvangen. Mochten er nog jongens zijn die nog geen lid zijn en die denken het ook leuk te vinden om te gaan volleyballen, neem dan contact op met de plaatselijke volleybalvereniging.

Inwoners brainstormen over kansen regio

ZEVENAAR - 'Montferland hoort bij de Liemers'. De gemeente Montferland hoort bij de Liemers, de regio moet zich toeristisch nadrukkelijker presenteren als wandel- en fietsgebied en er is behoefte aan een Liemerse jaaragenda. Het zijn opmerkingen die tijdens de brainstormavond van 'De Liemers Helemaal Goed' regelmatig voorbij kwamen.

Het Liemers Museum in Zevenaar vormde het sfeervolle decor voor de bijzondere bijeenkomst afgelopen dinsdag. Het nieuwe projectteam van de regiocampagne De Liemers Helemaal Goed had een select gezelschap uitgenodigd vanuit de gehele Liemers om met elkaar in gesprek te gaan over dit gebied. Nagenoeg alle kernen – van Loo tot Aerdt en van Lobith tot Babberich – waren vertegenwoordigd. Ondernemers, verenigingsbestuurders, bewoners en dorpsvertegenwoordigers discussieerden met elkaar. Er werd gesproken over kansen, maar ook zwaktes van deze regio. En natuurlijk kwam al snel de vraag uit welke plaatsen de Liemers precies bestaat. "Deze streek wordt begrensd door de Duitse grens, de Rijn, de Nederrijn, de IJssel en de Oude IJssel en dat betekent dat Montferland gewoon bij de Liemers hoort", zo gaven enkele inwoners van de gemeente Montferland zelf aan. Ook andere aanwezigen waren deze mening toegedaan.

Er viel veel te bediscussiëren. Onder leiding van het projectteam – bestaande uit Pablo van Dick, Pascal Lindeman en Sjoerd Geurts - kwamen er diverse stellingen op tafel. De vergrijzing en de wegtrekkende jeugd werden als gevaren genoemd. "De aanwezigen zagen ook kansen", vertelt Pascal Lindeman. "Iedereen vindt dat we in een prachtig gebied wonen, waar we trots op moeten zijn. Het besef was groot dat we elkaar nodig hebben en we moeten durven samen te werken. Ook verenigingen onderling."
Grote Liemerse evenementen zoals Dickens in de Liemers vallen in de smaak. Daarnaast blijkt er grote behoefte aan een Liemerse jaaragenda. "Die gaat er komen", verklapte Pablo van Dick. "Daarvoor werken we samen met LiemersActueel.nl. Op dat webportaal ontwikkelen we een jaaragenda waar iedere vereniging zijn evenementen op kan plaatsen zodat er een mooi Liemers totaalbeeld ontstaat. Want ook dat was een wens. Dat de Liemers zich als één geheel presenteert."
De wens om de drukbezochte bedrijventerreinen te koppelen aan de binnensteden bleek groot. Iets wat straks ook geldt voor de outlet in Zevenaar. Sjoerd Geurts: "Veel mensen zien de Liemers als prachtig gebied om te fietsen en wandelen. Voor toeristen een absolute trekker. De bestaande fietsroutes en klompenpaden vallen in de smaak. De wens is om deze uit te breiden en goed te presenteren. Wij nemen al deze suggesties mee."

Kunstwerk! Het Musiater

De Grote Plons!

Peppa Pig is een vrolijk varkentje dat houdt van spelletjes spelen en heerlijk plonzen in de modder. Ze is dagelijks te zien op TV bij Nickelodeon en nu dus ook in het theater met haar eigen familiemusical. In 'De Grote Plons!' beleven Peppa en haar vriendjes de vrolijkste avonturen. Het heeft geregend en overal liggen grote modderplassen. Super schattige handpoppen, kleurrijke decors en gezellige meezingliedjes! Na de voorstelling komt Peppa natuurlijk nog naar de foyer voor een foto.

Woensdag 14 december; Aanvang 14.00 uur; Prijs 16 euro

Peter Pannekoek

Vorig jaar was zijn eerste avondvullende theatervoorstelling 'Zacht van binnen' in een mum van tijd uitverkocht. Theaters, publiek en pers waren enthousiast en daarom zal Peter Pannekoek, bekend van De Wereld Draait Door, nog één seizoen langs de theaters gaan. 'Zacht van binnen' is een mix van comedy en theatrale vertelling. Het vertelt over angst en hoe angst het leven van de mens regeert. Maar wees niet bang. Het wordt een fantastische avond.

Donderdag 15 december; Aanvang 20:15 uu; Prijs 18,50 euro.

Kunstwerk! Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar; www.hetmusiater.nl

Bram Burgers wint Sint-Nicolaasschaken

ZEVENAAR - Op vrijdag 2 december werd er voor de jeugdafdeling van de Zevenaarse schaakvereniging het Sint-Nicolaasschaken georganiseerd.

Er werd gespeeld in drie groepen, met in de eerste groep de acht beste spelers, en in de tweede groep de zeven kinderen die lager op de ranglijst staan, en tenslotte nog vier deelnemers van de negen kinderen die zich aangemeld hebben via Sjors sportief en die de regels nog niet helemaal machtig zijn, en daarom spelletjes met de schaakstukken gedaan hebben zoals kat en muis.

Het was een spannende strijd vooral door de klok want daar moeten de kinderen nog mee om leren gaan. Maar dit is voor allen een leuke en leerzame ervaring.

De uitslagen:

1e groep: 2e groep:

1 Bram Burgers 7 uit 7 1e Sen de Kruijff 6 uit 6

2 Cas Ouwens 5 uit 7 2e Alessio Rios Montoya 4uit 6

3 Bastiaan Tibben 5 uit 7 3e Hessel Reina 3,5 uit 6

4 Maurits Oonk 4 uit 7 4e Lars Venema 3 uit 6

5 Steven te Voortwis 4 uit 7 5e Tijn Nikkels 3 uit 6

6 Luca Krol 2 uit 7 6e Colin Meijer 1 uit 6

7 Denzel Reina 1 uit 7 7e Simon Rozendaal 0,5 uit 6

8 Michja van Vliet 0 uit 7

Dan de kinderen, Sophie Rijnberk, Jayden Meijer, Lucas Rijnberk en Pharrell te Corre, die zich vermaakt hebben met spelletjes zoals koning tegen koning wie het eerste aan de andere kant van het bord is.

Er werd door verschillende kinderen beter geschaakt dan verwacht en voor allen was het erg spannend. Tenslotte ging aan het einde elk kind met dezelfde (chocoladeletter) prijs naar huis.

Montferlands tafeltenniskampioenschap

DIDAM - Op donderdag 22 december organiseert de tafeltennisafdeling van DSV Relax uit Didam haar jaarlijkse tafeltenniskampioenschappen. Dit toernooi is bedoeld voor alle mensen uit Montferland vanaf 16 jaar die dit spelletje goed of minder goed beoefenen.

Deelnemers zullen in verschillende klassen (competitie- en recreatiespelers) en poules worden ingedeeld zodat zij meerdere wedstrijden op deze avond kunnen tafeltennissen. DSV Relax hoopt op een grote opkomst van met name beginnende spelers en ook oud-leden, zodat naast de wedstrijdspanning ook de gezelligheidsfactor een belangrijke rol speelt. De deelname is gratis en er zal worden gespeeld in de speelzaal van DSV Relax gelegen in de Brede School Noord aan de Lupinenstraat 9 in Didam. DSV Relax heeft een eigen ingang binnen deze school. Vanaf 1 december is er de mogelijkheid om gratis te oefenen op de dinsdag- en donderdagavond vanaf 20.00 uur.

Aanvang van de kampioenschappen op 22 december is 19.15 uur en de zaal is open vanaf 18.30 uur. Opgave is mogelijk tot 18 december bij Dick Schuurman, telefoon 06-52801444 of via de mail: dickschuurman@kpnmail.nl (ook voor inlichtingen). Ook is het mogelijk zich op te geven op de reguliere speelavonden van de vereniging op telefoon 0316 221120.

Liemers Harmonie Duiven behaalt eerste prijs in Zutphen

DUIVEN - Liemers Harmonie Duiven heeft zondag 27 november met 82 punten een eerste prijs behaald tijdens het muziekconcours in Zutphen. De harmonie mocht de tweede dag van de wedstrijd in de Hanzehof om 10.00 uur openen. De muzikanten speelden vier muziekstukken, die afzonderlijk werden beoordeeld door een driekoppige jury.


De muzikanten hebben de afgelopen maanden toegewerkt naar dit speciale optreden onder leiding van dirigent Dick Hunnersen. "Na het succesvolle 'Dijkhuizen Concert op het Plein' zijn we vol aan de slag gegaan met dit als het mooie resultaat", aldus Hunnersen.

Voor de leden van de harmonie was de deelname aan de wedstrijd een goede uitdaging. Dirigent Dick Hunnersen kijkt dan ook tevreden terug op de dag. "De deelname bevestigt dat we op het juiste niveau spelen. Vooral voor de nieuwe jeugdige muzikanten was het een mooie ervaring", aldus Hunnersen.

Het orkest gaat zich de komende tijd voorbereiden op een concert in De Ogtent. Voorzitter Wim Kersten: "In maart willen we de Duivense jeugd ook betrekken bij onze muziek. In speciale workshops kunnen ze kennis maken met muziek en uiteindelijk ook meedoen met het concert. Een fantastische ervaring." Tot die tijd geniet de vereniging na van de behaalde resultaten.

Kerstviering Diaconie, PCOB en Oase Duiven

DUIVEN - De kerstviering van Diaconie, Oase en PCOB is op woensdag 21 december. Ze houden een gezamenlijke kerstviering in de Samen-op-wegkapel in Duiven, ingang achter het gemeentehuis.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur Ontvangst in de hal met koffie of thee

16.00 uur Liturgisch gedeelte, waarin veel gezongen wordt

Bij de uitgang van de kapel is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

17.00 uur Gezamenlijke broodmaaltijd

18.00 uur Afsluiting

Opgave bij Wout Hoogendoorn, 0316 241562. Mocht u na aanmelding toch op 16 december niet aanwezig kunnen zijn, dan graag een bericht van verhindering; dit in verband met de catering.

A Sign of Friendship zingt in Meulenvelden

DIDAM - Popkoor a Sign of Friendship verzorgt op woensdag 14 december een muzikale avond in Meulenvelden

Het wordt een avond zoals men dat gewend is van dit sprankelende koor. Er zullen vele mooie liedjes ten gehore worden gebracht. A Sign of Friendship staat onder leiding van John Stinissen en telt ruim 100 leden.

Vanaf 19.30 uur kan men deze muzikale avond meemaken in Meulenvelden in Didam Het belooft een avond vol luisterplezier te worden. Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam is open vanaf 19.00 uur; de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 euro. Voor informatie kan men terecht bij het Servicepunt 0316 293100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Samen sterker

REGIO - Per 1 januari gaan de afdelingen Zonnebloem-Oost en de afdeling Zonnebloem Babberich, Ooij en Oud Zevenaar samen werken. Ze gaan verder onder de nieuwe naam 'Zonnebloem Zevenaar Oost, Babberich, Ooij, Oud-Zevenaar'.

Waarom samenwerken? De afdeling Babberich, Ooy, Oud-Zevenaar kon niet meer voldoen aan de voorwaarden die de Zonnebloem in haar afdelingsprofiel stelt. Samenwerking met Zevenaar-Oost was voor de hand liggend omdat er al veel gasten van B.O.O.Z. in het gebied van Zevenaar-Oost woonachtig zijn.

Wat betekent dit voor onze gasten? Voor onze gasten verandert er weinig. Zij houden hun eigen begeleiders en blijven meedoen aan de activiteiten. Deze activiteiten worden meestal in Ooij georganiseerd bij Zaal Staring, nog steeds dichtbij huis.

De meeste vrijwilligers gaan mee naar Zevenaar Oost, Babberich, Ooy, Oud-Zevenaar en dat betekent dat er voor hen niet veel verandert. Een paar vrijwilligers hebben dit moment aangegrepen om te stoppen met hun jarenlang vrijwilligerswerk.

"Vandaar de vraag vanuit het bestuur om onze gelederen te versterken. Hebt u tijd om iemand te bezoeken of om gasten van en naar een activiteit te rijden, hand- en spandiensten te verrichten, dan bent u van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Jacobs, bestuurslid bezoekwerk (f.jacobs13@chello.nl).

Bent u geïnteresseerd in de Zonnebloem? Bent u fysiek beperkt en wilt u er graag eens uit? Neem gerust contact op met Frans Jacobs, bestuurslid bezoekwerk (f.jacobs13@chello.nl) of met een van onze vrijwilligers bij u in de buurt. Zij helpen u graag!"

Succesvolle vogelshow Lobith

LOBITH - Vogelvereniging Vogel-Eiland heeft 3 en 4 december haar onderlinge vogelshow gehouden in Schipperspoort, Dorpsdijk 30 in Lobith.

Met ongeveer 250 eigen kweekvogels heeft vogelvereniging Vogel-Eiland zich weer van haar beste kant laten zien. De ingezonden vogels waren ook dit jaar weer van een hoge kwaliteit. Voor de liefhebbers komt dit niet als een verrassing omdat verschillende leden al bij diverse nationale tentoonstellingen kampioensprijzen in de wacht slepen. De keurmeesters van de N.B.v.V. waren lovend over de kwaliteit van de ingebrachte vogels. Dit uitte zich dan ook in een hoge waardering. Het was voor de heren keurmeesters een moeilijke opgave om de kampioenen aan te wijzen. Op de show waren veel vogels te zien, variërend van kleur- tot postuurkanaries, tropische vogels, wildzangvogels en diverse soorten parkieten.

De vele bezoekers, die uit de wijde omgeving kwamen, waren verrukt over de kwaliteit die de leden bijeen hebben gebracht. De deelnemers kunnen terugkijken op een mooie en sportieve strijd met bijzondere kampioenen.

Tijdens de vogelshow is er ook een loterij gehouden. De prijzen zijn gevallen op de volgende lotnummers: 873 – 1081 – 1461 – 132 – 1966 – 1255 – 1018 – 206 – 327 – 1001 – 796 – 588. De prijzen kunnen bij J. Wemmers, Erdwal 11 in Tolkamer worden afgehaald. Zijn telefoonnummer: 0316 543696.

Adventsviering in Aerdt

AERDT - Zaterdag 10 december zal de kerstboomgroep, zoals ieder jaar, weer een kerstboom plaatsen voor het dorpshuis zodat alle inwoners er weer van kunnen genieten. Net als vorig jaar zouden we het fijn vinden om hier weer een gezellige kerstontmoeting van te maken in ons dorpshuis Eensgezindheid.


U zult zaterdagmiddag om 15:00 uur de midwinterhoorn horen schallen om aan te kondigen dat iedereen vanaf 15:30 uur welkom is in en rondom het dorpshuis.

Alle kinderen mogen een door henzelf geknutselde, op school of thuis, kerstwens in de kerstboom hangen. Buiten zullen vuurkorven branden en kunnen kinderen een broodje of een marshmallow aan een stok roosteren boven het vuur. In het dorpshuis zijn verschillende knutselactiviteiten voor de kinderen, daarbij geholpen door ouders, opa’s en oma’s of anderen. Inwoners kunnen onder het genot van een sneetje kerstbrood, warme glühwein of ander drankje met elkaar samen zijn in deze donkere dagen. Er worden heerlijke poffertjes gebakken waarvan de opbrengst naar ‘Zorg voor elkaar’ gaat.

Sinterklaas op bezoek bij GSV'38 seniorenvoetballers

GIESBEEK - Afgelopen zaterdag heeft recreantenzaalteam van GSV’38 uit Giesbeek een schenking van 450 euro gedaan aan het Sinterklaascomité Giesbeek.

GSV’38 zaalteam spaart per persoon voor ieder gescoord doelpunt waardoor het bedrag per seizoen lekker op kan lopen. Ieder seizoen zijn er ideeën voor goede doelen en dit jaar is dit onder andere de Plusbus en Sinterklaas. De Sint nam symbolisch het bedrag in handen van de spelersgroep en dankte het team van harte. Hij gaf aan ook de kinderen in Giesbeek extra te verwennen. De aftrap werd na de uitreiking verricht door de Sint en de braafste speler van het team, Martin Ubbink. Martin gaf na afloop aan dat dit ook de beste pass was die hij tijdens de wedstrijd had gekregen.

Columbus ontdekt Liemers

OUD-ZEVENAAR - Het swing-, jazz- en dixielandorkest 'Columbus Jazz' treedt zaterdag 10 december op voor de Jazzsoos Zevenaar/Liemers.

De zes musici van deze band hebben hun sporen verdiend in veel oude stijl en dixieland formaties. Gewoon horen en zien is het devies. De presentatie is geanimeerd en gezellig.

De avond wordt zaterdag 10 december gehouden in Careza De Kroon, Kerkweg 2 (naast de kerk) in Oud-Zevenaar. De band begint om 20.30 uur te spelen. De toegangsprijs is tien Euro. Donateurs hebben vier euro korting.

Sponsor bedankt!

De trotse spelers met hun sponsoren Foto: Will Kuipers

BABBERICH - De F en E spelertjes van SV Babberich zijn door de Coöp supermarkt uit Babberich en Berkhout Autoservice Zevenaar voorzien van nieuwe trainingspakken.

Intersport Luising uit Zevenaar wist de pakken in een kort tijdsbestek te leveren en te voorzien van de sponsoropdrukken. Coop Babberich en Berkhout Autoservice Zevenaar zijn blij dat Intersport Luising de pakken heeft geleverd. "Zo hoort het", zegt Willie van den Berg, "daar waar er lokaal gesponsord wordt moet je het als het kan ook lokaal besteden." Op die manier kunnen lokale ondernemers elkaar versterken.

Kai's Hairdesign wordt Kapsalon Verheij

LOBITH/PANNERDEN - Met het oog op de toekomst heeft Kai Verheij besloten om zich fulltime in de zaak van zijn ouders te voegen per 1 januari 2017. Kai vindt het jammer om de zaak in Pannerden te sluiten, maar hierdoor kan hij de zaak van zijn ouders, die sinds 1933 bestaat, als derde generatie kapper Verheij voortzetten, wanneer zijn ouders minder gaan werken.

Daarnaast geeft het pand, dat vroeger van zijn opa en oma was en nu van zijn ouders, meer mogelijkheden op uitbreiding en een vernieuwde wending aan de zaak. Verheij Hair Design gaat tevens de naam veranderen naar 'Kapsalon Verheij', zoals het vroeger heette, toen Hermann Verheij en Mimie Lintzen nog in de zaak waren. Dit omdat kleinzoon Kai in de toekomst het bedrijf graag wilt voortzetten, dat door zijn oma ooit gestart is.

Overigens blijven vader Frank en moeder Marion Verheij de salon runnen en hoeven klanten hen niet te missen. En voor de klanten van Kai's Hair Design hoeft de sluiting geen afscheid te zijn. 'Iedereen is welkom in Lobith. Kapper Kai bedankt iedereen voor de samenwerking en de leuke jaren die hij beleefd heeft in Pannerden.

Nieuwe blijvende actie!

Kinderknipdagen! Op de woensdag en vrijdag kost kinderen knippen tot en met 12 jaar slechts tien euro! "Voor meer acties volg ons op facebook. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2017! We hopen u snel te mogen verwelkomen in Kapsalon Verheij aan de Komstraat 14 in Lobith. Voor afspraken kunt u bellen met 0316 541345."

Verhuisd naar Edisonstraat 20b in Zevenaar Snelle Winkel-Make-Over bij Gigantisch Wonen...

ZEVENAAR – 'Ondernemen is vooruitkijken'. Zo zien Roland en Mary van Dijk van Gigantisch Wonen dat ook. Toen enkele weken geleden zich de mogelijkheid voordeed te gaan verhuizen naar een met het oog op de toekomst betere locatie, grepen ze deze kans aan. Gigantisch Wonen is vanaf nu gevestigd aan de Edisonstraat 20b in Zevenaar, naast het Tinq-station en Karwei.

Gigantisch Wonen zit nu midden in het hart van de Meubelboulevard, dat de komende jaren door de gemeente nog beter bereikbaar wordt door de nieuwe toekomstige op- en afrit naar de A12.

We kennen allemaal wel de zogenoemde 'make-overs' van de televisie, die in korte tijd gerealiseerd worden. Nu, Gigantisch Wonen heeft een 'Winkel-make-Over' in no-time gerealiseerd! De nieuwe show- en verkoopruimte werd met man en macht in veertien dagen gerenoveerd, waarna de winkel in twee dagen tijd is oververhuisd!

De collecties vloeren, gordijnen en raamdecoratie staan nu te pronken in de winkel aan de Edisonstraat. Iets kleiner, knusser en gezelliger door de huiskamersfeer. Eigenlijk is alles bij het oude vertrouwde gebleven. Dat geldt voor zowel de kwaliteit, het advies als ook voor de service. Die zijn en blijven van een ongekend niveau. Alleen het adres is veranderd: Edisonstraat 20b!

Gigantisch Wonen, Edisonstraat 20b, Zevenaar; 0316 341498; www.gigantischwonen.nl.

Prins Jan 9e maakt er dit jaar een Janboel van!

BABBERICH - Op zaterdag 26 november werd in een gezellig aangekleed Kulturhus De Borg in Babberich Prins Jan 9e (Pelgrim) gepresenteerd als de nieuwe vorst van carnavalsvereniging De Schuumneuzen uit Babberich. Tijdens de pronkzitting, waarin dans, zang, muziek en grandioze buuts zich af wisselden, koos hij zijn vriendin Marion Hartjes tot prinses en werd Michel Korving tot adjudant geïnstalleerd.

De dansen werden uitgevoerd door twee solodanseressen. Daphne Mennings had in twee en halve week een dans ingestudeerd en Phebe Radschun danste de pannen van het dak.

Buurvrouw en Buurvrouw lieten in hun 22e jaar op het podium weten afscheid te nemen van hun rol. Ook de Schuumzangers stoppen na 35 jaar met het optreden tijdens de pronkzitting.

De Orde van Verdienste ging dit jaar naar de uitvaartgeleide groep in van de Sint-Willibrordusparochie in Babberich voor hun betrokkenheid en inzet tijdens de rouwperiode, kerkdiensten en crematies waarbij het warme persoonlijke contact altijd voorop staat.

Het bokkebrons was voor Jasper Pouwels, omdat hij afgelopen jaar twee keer op hilarische wijze zijn fiets in de prak heeft gereden. Na de pauze waren er topbuuts van Rob van Elst, Den van Dinie en van Mini en van Koop Droste.

Take off Toyota C-HR supersuccesvol

REGIO - Het design ging op de schop. De Duitse Nürburgring werd het ijkpunt voor het sportieve onderstel. Het interieur is gefocust op 'touch & feel' en bestaat uit hoogwaardige materialen. Met de C-HR stapt Toyota uit zijn eigen comfortzone. Een nieuwe koers die heel veel enthousiasme aanwakkert. Resultaat? Eén week met waanzinnig veel proefritten en liefst duizend getekende orders!

Carlo Bloemberg van Autobedrijf Bloemberg: "Toyota wil met de C-HR overduidelijk laten zien dat het merk nu drastisch wordt omgebogen naar een merk met power en lef. De concept car was superscherp gesneden. En het is echt uniek dat de productieversie hier zo dicht bij is gebleven. De C-HR heeft een opvallend, coupé-achtig design en voor een crossover opvallend scherpe rijeigenschappen. We zien overduidelijk een totaal nieuwe klant, die de C-HR koopt. Klanten die zich eerst minder tot ons merk aangetrokken voelden. Ze weten onze nieuwe strategie erg te waarderen en ruilen uiteenlopende concurrerende crossovers in, maar ook bekende – premium – hatchbacks. Dit is precies de richting die Toyota voor ogen heeft. Trouwens, ook Toyotarijders weten de C-HR prima te vinden."

Turbo of Hybrid
De nieuwe Toyota C-HR is er als 1.2 Turbo (85 kW/116 pk) met handgeschakelde 6-bak of automaat en als zeer beproefde 1.8 Hybrid (90 kW/122 pk) met altijd standaard automaat.

Safety first
Dit is uniek in dit segment. Elke Toyota C-HR heeft standaard Toyota Safety Sense aan boord. Het bestaat uit actieve veiligheidssystemen: Pre-Collision System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert en Automatic High Beam.

De nieuwe Toyota C-HR is er als 1.2 Turbo vanaf 25.250 euro (inclusief kosten rijklaar) en nu bij Toyota Bloemberg in de showroom te zien.

Officiële overdracht zwembad De Boskuul aan NL-groep

Foto: Gemeente Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Op 24 november heeft gemeente Rijnwaarden het beheer en de exploitatie zwembad De Boskuul officieel overgedragen aan NL-Groep (NLG) uit Zeddam. De deuren van het zwembad gaan, na een verbouwing, in februari 2017 weer open.

Wethouder Winters is blij met de overdracht van het zwembad aan NLG, een ervaren partij met veel vestigingen in de regio. 'Met de overdacht aan NLG blijft voor de inwoners van Rijnwaarden een zwembad in de nabijheid beschikbaar. We hebben de afgelopen periode alle energie gestoken in het behoud van deze voorziening voor de gemeenschap en zijn daarom verheugd met de afspraken met NLG'.

Verbouwing voor opening

De komende weken blijft zwembad De Boskuul nog gesloten. NL-groep gaat voor de opening eerst verbouwen. Onder andere de machinekamer wordt aangepakt, er komt nieuw leidingwerk en het bad wordt opnieuw betegeld. Volgens planning opent het vernieuwde zwembad op 1 februari haar deuren. Voor de opening houdt NLG open dagen waarop inwoners het verbouwde bad kunnen bekijken en zich kunnen inschrijven voor zwem- en groepslessen. Deze open dagen zijn op zaterdag 28 januari en zondag 29 januari.

Zwemlessen weer in Lobith

De zwemlessen blijven voor dit seizoen gehouden worden in Zevenaar. Vanaf februari geeft NLG zwemlessen in het vertrouwde bad in Lobith. Ouders van kinderen die nu zwemles volgen, krijgen op hun huisadres met nadere informatie over de afsluiting van het huidige zwemseizoen en de zwemlessen vanaf februari. NLG neemt contact op met de verenigingen die gebruik maken voor hun activiteiten in het zwembad over de voortzetting en de planning in 2017.

Vuurwerk tot 50 procent goedkoper in Groessen

GROESSEN - De werkwijze van Vuurwerk Outlet Gelderland heeft zich de afgelopen drie jaar bewezen. In Groessen laten zij zien dat kwaliteitsvuurwerk helemaal niet duur hoeft te zijn. Ondanks de strenge Nederlandse regelgeving bieden zij het vuurwerk namelijk aan tegen Duitse prijzen. 100% legaal en zonder risico's aan de grens.

Vuurwerk voor outlet prijzen

Voor het vierde jaar op rij heeft Koen Kampschreur van Vuurwerk Outlet Gelderland weer een uniek assortiment samengesteld, allemaal tegen bodemprijzen. In samenwerking met verschillende importeurs haalt hij grote partijen vuurwerk binnen tegen importprijzen. Op deze manier kan de consumentenprijs tot 50% lager zijn dan bij de meeste concurrenten. Daarnaast importeert hij zelf vuurwerk van het merk Heron Fireworks uit Duitsland wat vervolgens voor de 100% Duitse prijs verkocht wordt. Dit betekent: alle soorten vuurwerk onder één dak, van familiepakketten en maximaal gevulde cakes tot kanonslagen en wondertollen.

Bestel nu al online

Ook dit jaar kan het vuurwerk weer online besteld worden en is de voorraad nog verder uitgebreid. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat al het gewenste vuurwerk beschikbaar is. Klanttevredenheid en veiligheid staan hoog in het vaandel, daarom wordt er enkel kwaliteitsvuurwerk ingekocht. De grote winkel met maximale bunkercapaciteit en ruime parkeergelegenheid zorgen voor minimale wachttijden.

Kwaliteitsvuurwerk voor Duitse palletprijzen koop je op 29, 30 en 31 december bij Vuurwerk Outlet Gelderland in Groessen! Voor meer informatie en online bestellen ga je naar www.VuurwerkOutletGelderland.nl.

Vuurwerk Outlet Gelderland

Dorpstraat 55

6923 AD Groessen

Haarsalon John is klaar voor de toekomst

TOLKAMER – Vertrouwde service in een modern jasje! Dat is het idee achter de veranderingen die hebben plaatsgevonden bij Haarsalon John in Tolkamer. Een bezoek aan de kapper mag meer zijn dan alleen maar een knipbeurt.

John heeft ervoor gekozen om zijn salon te moderniseren. Zo is er bijvoorbeeld een massagestoel toegevoegd aan de wasunit om klanten het gevoel van ontspanning en aandacht te geven. Binnen de salon wordt er gewerkt met hoogwaardige producten en het is mogelijk om deze verzorging van uw haar thuis voort te zetten, John vertelt u er graag meer over.

"De klant van nu is vaak druk. Het kan dan heel fijn zijn om het bezoek aan de kapper tot een momentje van rust te maken. Het mag als het ware een beleving zijn. Samen bekijken wat de wensen van de klant zijn en wat daarvoor nodig is. Het is al meer dan 25 jaar mijn doel om klanten met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Aan die kernwaarde is dan ook niets veranderd!", vertelt John Jansen. "De salon heeft nu weer een moderne, eigentijdse uitstraling gekregen. Een plek waar de klant zich welkom en even thuis mag voelen."

Haarsalon John is gevestigd aan de Hoofdstraat 15 in Tolkamer en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Als u een afspraak wilt maken, belt u dan met 0316 543143.

The Travel Club Groessen

GROESSEN - Veel mensen beginnen in deze tijd van het jaar al na te denken over de zomervakantie van het volgende jaar.

"Ook ik, Dorien den Balvert van The Travel Club in Groessen ben al bezig met zomer 2017. Op dit moment vooral door de vele presentaties en workshops die ik in deze tijd volg, maar binnen enkele weken barst het boekingsseizoen al weer los. Heerlijk om weer vele mooie reizen voor mijn klanten te mogen zoeken en boeken!

Wil je vele leuke tips en aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief en maak daarbij ook nog kans op een overnachting in een juniorsuite in hotel Heerlijckheid te Ermelo. Doe dit dan wel voor 22 december via mijn site: thetravelclub.nl/dorien-den-balvert

Ook op mijn facebookpagina post ik met regelmaat leuke reistips."

Thetravelclub/Dorien den Balvert; doriendenbalvert@thetravelclub.nl; 0316 370166 / 06 22865624.

Sanitair & Tegel Expo voor een metamorfose van badkamer

HETEREN – De badkamer is niet zomaar een ruimte waar u onder de douche stapt of uw tanden poetst. Het is meer dan dat, het is de ruimte waar u tot rust komt en uw ontspanning vindt. Is uw badkamer toe aan een complete metamorfose of juist een kleine renovatie? Dan bent u bij Sanitair & Tegel Expo in Heteren aan het juiste adres. Harry van Vaneveld geeft u graag deskundig en eerlijk advies.

De grote showroom van Sanitair & Tegel expo staat vol met complete badkamers, badkamermeubels, douches, vloer- en wandtegels, laminaat en klik pvc. Er is keuze uit ongeveer 600 vloer- en wandtegels, waarvan ongeveer 200 soorten op voorraad.

U vindt er grote merken als Villeroy & Boch, Grohe, Plieger en Sphinx. Een showroom waar u veel inspiratie op kunt doen en een badkamer kunt kiezen die bij uw stijl past.

Sanitair & Tegel Expo staat bekend om kwaliteit en scherpe prijzen. Dit is mogelijk doordat het aanbod rechtstreeks van de fabriek wordt betrokken en dit scheelt u weer in de kosten. Kortom, alles compleet voor uw hele huis onder één dak bij Sanitair & Tegel Expo.

Sanitair & Tegel Expo, Muskushouwsestraat 14 Heteren; 026 4721298; www.sanitairtegelexpo.nl.

Winterkorting bij Wichhart Zonwering

ZEVENAAR - Momenteel heeft Wichhart Zonwering een winteractie op rolluiken. Schaf nu duurzame rolluiken met korting aan en bespaar op uw energiekosten. Met rolluiken voor uw ramen kunt u ruim 44 procent aan warmteverlies besparen. Dit kan al gauw 500 tot liefst 1000 euro per jaar opleveren. Benieuwd naar de rolluikactie? Bezoek onze website www.wichhartzonwering.nl/acties.

Wichhart Zonwering bestaat volgend jaar 70 jaar! In 1947 begon de heer Wichhart een speciaalzaak in zonwering waar alles nog met de hand werd gemaakt. Zijn zoon heeft het bedrijf voortgezet en in de loop der jaren zijn er veel nieuwe producten opgenomen in het assortiment. Nu, anno 2016/2017, is er veel veranderd in de zonweringsbranche onder leiding van de derde generatie. Het team van Wichhart levert en monteert rolluiken en zonwering die via de meest moderne bedieningssystemen aangestuurd kunnen worden. U kunt informatie en advies krijgen over bediening via uw telefoon, tablet, laptop of luxe afstandsbedieningen. Verder levert Wichhart Zonwering ook binnenzonwering, garagedeuren, overkappingen, insectenwering, screens, kunststof kozijnen en ook gevelbekleding.

De showroom is tussen Kerst en nieuwjaar gesloten om de nieuwste zonweringinnovaties toe te passen in de showroom. Wichhart presenteert u bijvoorbeeld de nieuwe fluisterstille motor van Somfy en unieke sfeercombinaties van rolluiken, verlichting en binnenzonwering.

Meer informatie en advies? Bezoek de showroom, naast de reguliere openingstijden, nu ook tijdens de eerste koopzondag van de maand. Wichhar