GN NederBetuwe-Rhenen

13 november 2019

GN NederBetuwe-Rhenen 13 november 2019


Vogeltentoonstelling Ochten

Vogeltentoonstelling Ochten. (foto: Hans de Zwart) Hans de Zwart

OCHTEN - Van 21 tot en met 23 november wordt er in Ochten volop gefloten, gezongen en gekwetterd. Tijdens die dagen toont de plaatselijke vogelvereniging in het Dorpshuis namelijk allerlei soorten kanaries, parkieten, papegaaien en andere tropische vogels.

De jaarlijkse show trekt altijd veel bezoekers van jong tot oud. Voorafgaand aan het evenement is op woensdag een belangrijke vogelkeuring. Deelnemers brengen hun gevleugelde kandidaten in topconditie naar de tentoonstellingszaal. Landelijke keurmeesters beoordelen de vogels per soort op diverse kenmerken. Er is een groot aantal prijzen te verdelen. Voor de eigenaars van de winnaars is zo'n prijs vaak een kroon op het werk van jaren.

Vogeltentoonstelling Ochten. (foto: Hans de Zwart) Hans de Zwart
Vogeltentoonstelling Ochten. (foto: Hans de Zwart) Hans de Zwart

Om de vogelshow mogelijk te maken worden er loten verkocht waar mooie prijzen mee te winnen zijn. Een lot kost één euro. Naast de hoofdprijzen van 150, 100 en 50 euro zijn er nog vele andere aantrekkelijke prijzen. De loten zijn te bestellen bij G. Sanders per mail: gcsanders@kpn.nl of mobiel: 0613529804. De trekking is op 20 december tijdens de kerstbingo in het dorpshuis.

De vogeltentoonstelling is open voor publiek op donderdag van 19:30 tot 22.00 uur, vrijdag van 14:00 tot 22.00 uur en zaterdag vanaf 10:00 tot 15.00 uur. Deskundigen beantwoorden daar graag vragen over vogels en het houden van vogels. De entree is gratis en er is gelegenheid om iets te drinken. Adres: Dorpshuis, Dr. Van Drielplein 2 in Ochten.

Lienden- De ster van de 17-jarige wegcoureur, Sven Doornenbal, rijst snel. In 2013 debuteerde hij op een mini-bike (50cc) op de kartbaan in Zaltbommel. In 2020 staat hij aan de start op zijn gloednieuwe KTM 390 R tijdens wedstrijden bij de I.D.M. ( Internationale Deutsche Meisterschaft)

Dr carriere van het wegracetalent gaat snel. In 2015 startte hij al in wedstrijden op een Blata (40cc) in de Mini Bike Junioren B-Klasse. Op een Phantom ( 40cc) stond hij een jaar later voor het eerst op het podium. In de herfst 2016 werd de Liendenaar geslecteerd voor het Molenaar Honda NSF 100 Cup-Team. Sven, die bekend staat om zijn 'harde insturen' en het net iets later remmen dan zijn concurrenten kwam in 2018 uit op een Yamaha R 125 Cup ( 125cc; grote wielen). Barry Veneman, een official van de KNMV, selecteerde Sven voor het Nederlands Talententeam van de KNMV. Dit jaar reed Doornenbal in de Super Sportklasse. De Liendenaar kreeg de status van "Top Sport Nationaal Talent". Hij wordt medisch en technisch begeleid op Papendal. Sven rijdt vanaf nu op de bekende Europese circuits. "Vooral in Assen en het Duitse Oschersleben ging het prima", aldus Sven.( zilver en brons). Sven kreeg een contract+ een optie voor nog een jaar bij het Molenaar Racing Team. "Mijn doel is deelname aan het w.k. in 2021 of 22", aldus Doornenbal

'Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen'

Boek

RHENEN - De Stichting Publicaties Oud Rhenen presenteert in samenwerking met de stichting Matrijs, uitgever van talrijke boeken over de Cultuurhistorie van Rhenen, een standaardwerk 'Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen'.

De presentatie vindt plaats op de vriendenavond van de Stichting Vrienden van de Cunerakerk op vrijdag 15 november van 20.00 tot 21.30 uur in de Cunerakerk. De avond staat in het teken van de restauratie van het doksaal. Kunsthistoricus Anton van Run, auteur en onderzoeker, spreekt in een korte lezing over zijn onderzoek naar de weggehakte reliëfs van het doksaal in de Rhenense Cunerakerk die tijdens de beeldenstorm zijn verdwenen.

Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden door Toine Maas, uitgever, aan wethouder Hans Boerkamp. Voor en na de lezing klinkt muziek van het Concert Duo Dolce Vita, Maurice Bonnemayers (piano) en Lan Lie (fluit). Zij brengen intermezzi ten gehore van J.S. Bach, Franz Schubert, Camile Saint-Saëns en eigen muziek van Maurice Bonnemayers.

De toegang is gratis. Om 19.30 uur is de kerk open. Om 21.30 is er gelegenheid om het boek aan te schaffen voor 24,95 euro (alleen contante betaling mogelijk).

Stichting Vrienden van de Cunerakerk zet zich in voor behoud en onderhoud van de Cunerakerk. Daarnaast streeft de stichting naar zoveel mogelijk Rhenenaren te interesseren voor de cultuurhistorische rijkdom van de kerk. Het rijkbewerkte doksaal is dringend aan onderhoud toe. Daarom wordt een beroep gedaan op financiële ondersteuning vanuit de samenleving. Draagt u de Cunerakerk een warm hart toe? Meldt u dan aan als vriend!

Rhenense brandweer maakt fietsen veiliger

(foto: @Joris_Brandweer op Instagram)

RHENEN - De Rhenense brandweer is de afgelopen dagen op pad geweest in het kader van de landelijke 'zet je licht aan'-campagne, door in de gemeente op diverse fietspaden, bij verkeerslichten en spoorwegovergangen een zogeheten 'tag' te plaatsen, die fietsers eraan moet helpen herinneren de fietsverlichting in te schakelen.

"Men weet dat het gevaarlijk is om zonder licht te rijden, maar toch voert is er nog altijd een groep fietsers die geen goede fietsverlichting heeft, terwijl het voeren van goede verlichting de kans op een aanrijding met 20% verkleint. Niet voor niets dat ook scholen volop aandacht besteden aan deze campagne", aldus Joris van de Rhenense brandweer. De tag blijft ongeveer een week zitten, want na een aantal regenbuien lost het milieuvriendelijke spuitkrijt op. Foto: @Joris_Brandweer op Instagram

Stadsquiz Rhenen: een daverend succes

Een stadsquiz team aan het werk op locatie. (foto: Bart Witters)

RHENEN - De eerste Stadsquiz Rhenen (www.stadsquizrhenen.nl) is een daverend succes geworden. Op 1 november hebben in totaal 35 teams met gemiddeld 10 tot 15 mensen per team een schitterende avond gehad.

Meer dan 425 mensen hebben deelgenomen! De afgelopen weken en in het bijzonder op 1 november was Rhenen in de ban van de Stadsquiz. RTV Utrecht heeft het vrijdagmiddag 1 november als een nieuwsitem gebracht.

Een grote verscheidenheid aan teams had zich ingeschreven van vriendenclubs tot straten en van verenigingen tot families. Voorbeelden: de wijk de Horst in Achterberg, de medewerkers van de ambulance, het Cuneragilde, medewerkers en ouders van verschillende lagere scholen, medewerkers van de voedselbank, de groep 50+, sportvereniging, et cetera.

De verschillende teams hebben tegen elkaar gestreden door vragen en opdrachten in verschillende categorieën in teamverband te beantwoorden of uit te voeren. Teams hebben de vragen en opdrachten uitgevoerd op een zelfgekozen locatie. In de aanloop van de Stadsquiz zijn ook reeds opdrachten verstrekt. Zo moest een rebus worden opgelost door in de etalages van de winkeliers in Rhenen informatie op te halen.

Verbinden was het belangrijkste doel van de Stadsquiz. De Lionsclub De Grebbeleeuw, het Cultuurplatform Rhenen en mensen betrokken bij de Pubquiz hebben het evenement bedacht om meer saamhorigheid te creëren in Rhenen. Het winnende team gaat naar huis met een geldprijs van tweeduizend euro, te besteden aan een goed lokaal doel. Op vrijdagavond 22 november vindt de bekendmaking en de prijsuitreiking plaats in Bollee.

OKA en het Autisme Belevings Circuit

BUREN/MAURIK - Donderdag 19 september bood OKA Buren het ABC (Autisme Belevings Circuit) aan. Deze werd gegeven door MEE Gelderse Poort. Het begon met een uitleg van Brainblocks.

Hoe zien de verbindingen in het hoofd van iemand met autisme eruit? En waarin verschilt dit met iemand zonder autisme? Brainblocks laat op een eenvoudige manier zien dat de hersenen in het hoofd van iemand met autisme anders werken dan van iemand zonder autisme. En dat is direct de grondslag van het ABC. Als je dat weet, ontstaat er begrip voor elkaar, ontstaat er wederzijds respect en is het mogelijk om verbinding te krijgen. Dit heeft een positief effect op de communicatie en het samenleven of samenwerken met een partner, familielid, vriend(in) of collega met de diagnose autisme. De deelnemers waren verrast door de ervaring en de gevoelens van frustratie en irritatie die ze door de opdrachten opdeden. Als je deze frustratie of wanhoop hebt ervaren, weet je ook dat mensen met autisme deze gevoelens voortdurend in vele (alledaagse) situaties meemaken.Voor iedereen die graag deel zou willen nemen aan het ABC, hebben we goed nieuws, in 2020 biedt OKA Buren het ABC weer aan.

Op donderdagavond 21 november, is de volgende thema-avond ‘Hoe overleef ik de feestdagen?’. E. Raaijmakers van stichting OOK komt voor een avondje tips en uitdagingen om samen te zorgen dat de feestdagen fijne dagen worden met minder gestress. Iedereen is er welkom! Inloop 19.30 uur met koffie, thee en wat lekkers in De Brede Shool, Homoetsestraat 38b, Maurik. Info: www.okaburen.nl.

Open Tafel op zorgboerderij

LIENDEN - Zin in een heerlijke stamppot? "Op dinsdag 19 november as. serveren wij preistamppot met gehakt en voor mensen die graag vegetarisch eten maken wij deze heerlijke preistamppot met oude kaas. Het toetje wordt een rijstdessert met gebakken ananas."

"U bent vanaf 12.30 uur welkom op ons dakterras om te genieten van deze heerlijke herfstmaaltijd, samengesteld en geserveerd door medewerkers en gasten van Hoog-Broek. Uiteraard kunt u na de maaltijd gezellig natafelen onder het genot van een kopje koffie of thee. Bent u vegetariër of heeft u een dieet, laat het ons weten dan houden wij er rekening mee. Graag aanmelden, dit kan tot de maandag voorafgaand aan de open tafel. De prijs bedraagt (exclusief drankjes) 7,50 euro per persoon. Ons adres is: St. Zorgboerderij Hoog-Broek, Burg. Houtkoperweg 6,Lienden; 0488 483208, info@hoogbroek.nl."

'Hoe overleef ik de feestdagen?'

MAURIK - De thema-avond OKA op donderdagavond 21 november heeft als thema 'Hoe overleef ik de feestdagen?'.

Ellen Raaijmakers van stichting OOK komt voor een avondje tips en uitdagingen om samen te zorgen dat de feestdagen fijne dagen worden met minder gestress. Iedereen is welkom bij De Brede Shool aan de Homoetsestraat 38b in Maurik. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie, thee en wat lekkers. Info: www.okaburen.nl.

Najaarsvergadering NPV afdeling Rhenen-Elst-Achterberg

RHENEN - Het bestuur van de NPV-afdeling Rhenen-Elst-Achterberg nodigt alle NPV-leden en belangstellenden hartelijk uit voor een thema-avond op 14 november 20.00 uur in het Huis van de Gemeente in Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75.

Er zal een lezing gehouden worden met als thema 'Waardig ouder worden' door de heer D. van Dijk. De inloop is om 19.45 met koffie en/of thee.

Waardig ouder worden door mr. D.J.H. (Diederik) van Dijk, directeur van de NPV. Eerst waren de terminaal zieken aan de beurt. Mensen die er bijna waren geweest, dus. Daarna de chronisch zieken. Op de voet gevolgd door de psychiatrische patiënten. Na enige tijd kwamen de beginnend dementerenden in het vizier. En vervolgens de gevorderd dementerenden die hun wil niet meer goed konden uiten. De volgende categorie was de groep mensen met een stapeling van ouderdomsklachten. Hierbij sloten zich de mensen met een voltooid leven aan. En ten slotte - voor dit moment althans – was er een Coöperatie Laatste Wil die zelfmoordpoeder wil verstrekken aan alle liefhebbers.

Dit is zo ongeveer het traject dat euthanasie in ons land heeft gelopen. Niet zolang geleden sprak de zogenaamde ‘Deense ethische raad’ haar grote zorg uit over het Nederlandse euthanasiebeleid. Zij betitelden euthanasie als ernstig afbreuk doen aan de waardigheid van het leven.

Wilt u vrijblijvend een nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een e-mail naar: rhenen-elst@afdeling-npvzorg.nl.

Excursie Betuweplant voor statushouders

NEDER-BETUWE - Acht statushouders uit Birma, Syrië en Eritrea hebben een 2,5 uur durende excursie bij Betuwe Plant gekregen op zaterdag 2 november.

Met veel drive heeft de bedrijfsleiding (Bram en Kees) de drie poten van het bedrijf laten zien: de containerteelt, de open veldteelt en het handelshuis. De deelnemers leerden dat Opheusden het grootste laanbomencentrum van Europa is. Dat vervulde hen met trots! Majed, een syrische statushouder dacht dat dit Boskoop was. Hij is vakkundig uit deze droom geholpen! Eén deelnemer gaat mogelijk stage lopen bij het bedrijf Betuwe Plant. Compliment aan dit bedrijf voor zijn maatschappelijke betrokkenheid!

Ook voor de twee aanwezige gemeente ambtenaren en twee vrijwilligers van vluchtelingenwerk is het een boeiende inkijk geweest in een moderne innovatieve onderneming. "Welk bedrijf in de Neder-Betuwe is ook bereid een excursie voor statushouders te organiseren? Graag contact met Wim Jongenotter, 06 50642069."

Basiscursus imkeren in Lienden

Imker Els Voorbij en publiek. (foto: Betsy Verduyn)

LIENDEN - Honingbijen zijn de laatste jaren vaak in het nieuws, het belang van deze nijvere diertjes is inmiddels bij iedereen wel bekend. Wat zich echter afspeelt in een bijenkast: hoe de bijen leven, communiceren, voedsel verzamelen en honing maken is voor de meeste mensen nog een geheim.

Een imker kent de geheimen en de fascinerende wereld van de honingbij. Ook imker worden? Met de basiscursus imkeren kun je het leren. In deze cursus maak je kennis met de honingbij en leer je hoe me met een bijenvolk om moet gaan. In theorie- en praktijklessen volg je van de lente tot het najaar de ontwikkelingen van het bijenvolk. Bijenteeltleraar Els Voorbij (what’s in a name) start de acht theorielessen op dinsdagavond 7 januari in Lienden. Vanaf eind maart gaan we in ongeveer tien sessies met de bijen aan de slag en verrichten we alle werkzaamheden van de imker. Voor informatie en inschrijving: bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus-imkeren.

Enrico Pace & Igor Roma, Italiaanse meesterpianisten op twee vleugels

RHENEN - Zaterdag 23 november 20:15 uur spelen Enrico Pace & Igor Roma, Italiaanse meesterpianisten op twee vleugels in de
Cunerakerk Rhenen.

Enrico Pace won in 1989 het Internationaal Franz Liszt Piano Concours en Igor Roma werd in 1996 winnaar van dezelfde wedstrijd. Beiden startten een solocarrière, maar vonden elkaar ook in het repertoire voor twee piano’s. Een spectaculair muzikaal huwelijk tussen twee verschillende persoonlijkheden, door Trouw-recensent Christo Lelie treffend omschreven: 'Pace is vooral de poëet, tevens de fantast, en de meest ingetogen maar ook de kwetsbaarste van beide pianisten. Roma is de perfectionist, de supertechnicus, een pianist bij wie passie en klankschoonheid op bijzondere wijze hand in hand gaan.'

Het duo speelt drie schitterende werken voor twee piano’s uit het begin van de vorige eeuw. Bijzonder is vooral The Planets, dat eigenlijk alleen in de orkestversie bekend is. Een zenuwontsteking verhinderde dat Gustav Holst zelf de orkestratie maakte. Bovendien was door geldgebrek en de permanente onzekerheid in de Eerste Wereldoorlog een orkestrale uitvoering ondenkbaar. En blanc et noir is één van de meest geïnspireerde, maar ook één van de laatste composities van Debussy. De Trois Nocturnes zijn geschreven voor orkest en vrouwenkoor. De eerste twee delen zijn bewerkt voor twee piano's door Maurice Ravel, het laatste deel is bewerkt door Zoltán Kocsis.

(Info en kaarten: www.klassiekaanderijn.nl)

Kersttransport naar Polen

NEDER-BETUWE - Al vele jaren gaat de Stichting Neder-Betuwe - Pepowo in december naar de partner gemeentes in Polen.

Op 12 december vertrekt er opnieuw een transport. "Als u naar bekenden in de gemeente Pepowo of Pakostaw een pakketje wil verzenden kan dit." De kosten zijn vijf euro per pakketje en deze dienen op 9 december tussen 18:00 en 19:30 uur afgegeven te worden op de Anna van Burenlaan 1 in Dodewaard.

Zoals voorgaand jaar aangekondigd is dit transport anders dan voorheen, er zullen alleen hulpgoederen (zoals rollators, rolstoelen, et cetera) en eventuele privépakketten vervoerd worden. "Door de jaren heen is er veel veranderd in zowel Polen als Nederland, wij trachten op deze wijze een goede invulling te geven aan deze verandering."

Ram moet het nog leren

Lammetjes in de lente? (foto: Rob Moret) Rob Moret

RHENEN - Op de Laarsenberg in Rhenen is iets bijzonders te zien waar veel mensen om moeten lachen.

Veel mensen wandelen nu over de Laarsenberg met de prachtige herfstkleuren. Ze genieten van het prachtige uitzicht over de Gelderse Vallei. Het panorama is geweldig en je hebt zelfs uitzicht over de hele Veluwe tot Apeldoorn. Ook zijn er nog veel paddenstoelen. Zeer bijzonder voor Nederland zijn hier de Graften: horizontale akkers met stijl randen naar beneden. Regelmatig lopen er reeën en hazen

Bijzondere schapen op de Laarsenberg in Rhenen. (foto: Rob Moret) Rob Moret

Zeer bijzonder is dat er nu ook allemaal schapen met rode koppen lopen op de Laarsenberg langs de Boslandweg. Zal dat in het voorjaar nog goed komen met de lammetjes?

Ledenvergadering Dodewaardse IJsclub

DODEWAARD – De Dodewaardse IJsclub (DIJC) houdt op donderdag 21 november haar jaarlijkse ledenvergadering.

In de vergadering wordt teruggekeken op het afgelopen jaar en is de presentatie van de plannen voor het nieuwe winterseizoen. Op de agenda staan onder andere de financiële verantwoording 2018-2019, de werving van vrijwilligers om bij een vorstperiode ijs te leggen op de skeelerbaan, de toegangscontrole en het onderhoud van de groenvoorziening, stand van zaken overleg gemeente Neder-Betuwe over aanpassing van de accommodatie. De vergadering op donderdag 21 november begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de kantine van de DIJC, Bonegraafseweg 22 in Dodewaard.

Een ontsnapte Siberiër

31 oktober. Zeldzame Roodhalsgans met er achter een Kolgans (zie mooie witte bles), Ingense uiterwaarden. (foto: Henk van der Kooij)

NEDER-BETUWE - Het Rivierengebied blijft verrassen. Op 28 oktober werd vanaf de Marsdijk in de uiterwaarden, ten zuidwesten van Rhenen, tussen een kleine 100 Kolganzen de Rotgans weer gezien, de zwarte Siberiër. Daarna niet meer waargenomen.

Door Henk van der Kooij

Wie schetst mijn verbazing toen diezelfde week een nog zeldzamere gans werd gezien tussen zo’n 170 Kolganzen en wel in de Ingense uiterwaarden. Te gek: in een week een Rotgans en een Roodhalsgans! Ongetwijfeld zal het mooie weer met een frisse noordoostenwind deze vogels met de trek samen met de Kolganzen uit het verre noordoosten hier gebracht hebben. De Roodhalsgans broedt in de Siberische toendra en overwintert vooral bij de Zwarte Zee. In Nederland is deze soort een vrij zeldzame wintergast, die elk winterseizoen wordt gezien, vooral aan de zeekust. De afgelopen week bijna alleen op Schiermonnikoog (waarneming.nl). Op de foto ziet u de prachtige Roodhalsgans: roestrood met zwart en wit kleurenpatroon. Wie de gans bekijkt, begrijpt gelijk de naam. Natuurlijk deze waarneming op internet ingevoerd. Helaas kwam er na enkele dagen een kater. Een andere vogelaar had een kleine gele ring aan de linkerpoot ondekt. Of ik op internet bij de vogel wilde aanvinken: escape, ontsnapt. Ach, wat jammer, het betrof geen echte wilde vogel. Gelukkig vertoonde de vogel wel het gedrag van een wilde vogel. Wie weet al jaren op vrije voeten? Het zij deze vogel gegund en… toch ook van deze ontsnapte Siberiër genoten.

De Sint komt aan in Kesteren!

Intocht bij het station in Kesteren. (foto: Marcel Gelderman)

KESTEREN - De warme winterdagen komen er weer aan en Kesteren maakt zich op voor de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november! Deze komt traditiegetrouw rond 14.00 uur aan op het station van Kesteren, waar hij hopelijk door velen hartelijk welkom wordt geheten!

Er is volop gelegenheid voor een praatje met Sint en zijn Pieten, ze delen overheerlijke pepernoten uit. Zorg jij voor een stralende glimlach en pretogen als je een selfie met Sint maakt? Na de rijtoer die begeleid wordt door de enthousiaste zwarte pieten volgt er een leuke show in het Dorpshuis, Nedereindsestraat 27A in Kesteren. De-Kruip-In-De-Huid-Van-Show begint rond 15.30 uur!

Gezelligheid in het Dorpshuis. (foto: Marcel Gelderman)

Speciaal voor de kinderen van 2 - 9 jaar: Op dit moment liggen bij alle winkeliers en ondernemers weer kleurplaten klaar. Kleur deze zo mooi mogelijk in en maak kans op één van de drie mooie prijzen. Deze worden uitgereikt tijdens de Kruip-In-De-Huid-Van-Show in Het Dorpshuis!

Voor meer informatie, neem een kijkje op www.pitpartners.nl. Graag tot 16 november in Kesteren!

Rollator afstellen in De Appelhof in Dodewaard

Rollatorgebruikers. (foto: Stichting Gezondheid)

DODEWAARD - Op donderdagmiddag 21 november houdt het Repair Café Neder-Betuwe samen met zorgcentrum De Appelhof in Dodewaard, een rollatormiddag. Het gebeurt regelmatig dat de afstelling van rollators te wensen overlaat, vooral als deze niet is aangeschaft via een erkende dealer. Vaak zie je dat de handvatten meer op ellebooghoogte staan dan ter hoogte van de pols.

Een gebruiker moet zo rechtop mogelijk staan met de voeten tussen de achterwielen van de rollator. Wanneer de armen recht langs het lichaam hangen, moeten de handvatten ter hoogte van de polsen komen. Alleen op deze manier staat de rollator op de juiste hoogte. Wanneer de handvatten vastpakt worden, zijn de armen licht gebogen. Zo kan op de rollator gesteund worden.

Een verkeerde afstelling kan een negatief effect hebben op de mobiliteit, maar is soms zelfs gevaarlijk. Gebruikers kunnen nu hun rollator kosteloos laten nakijken en afstellen door technische vrijwilligers onder het toeziend oog van een fysiotherapeut. Men kan van 14:00 - 16:00 uur terecht op De Steegakker 11 in Dodewaard. Voor vragen mailen naar: repaircafenebe@gmail.com.

Duurzaamheid in je hart

DODEWAARD - In het kader van “Nederland leest – thema “Duurzaamheid”, verzorgt schrijfster/kunstenares/inspirator Yvonne van der Laan op woensdagavond 20 november een inspirerende avond, over het thema duurzaamheid.

Deze inspirerende avond vindt plaats in de bibliotheek Dodewaard aan Wilhelminalaan 3. Inloop: van 19.30 – 19.45 uur. Het programma start om 19.45 uur en duurt (inclusief pauze) tot 21.30 uur, waarna u nog tot 22.00 uur bij de boeken- en presentatietafels terecht kunt en gezellig kunt napraten. Toegang is gratis. Het wordt een leuke, informatieve, uitdagende, afwisselende en inspirerende avond.

Eben-Haëzerkoor-concert

RHENEN - Op vrijdag 13 december verzorgt het Eben-Haëzerkoor haar slotconcert in de Cunerakerk in Rhenen.

Een pracht van een uitvoering die u niet mag missen. Noteer de datum en de aanvangstijd van 20.00 uur daarom alvast in uw agenda! Binnenkort volgt er meer inhoudelijk nieuws over ons concert in deze krant!

Deel het kerstgevoel

NEDER-BETUWE - ‘Samen er een gezellige kerst van maken’, dat willen Dirk en Ria uit Kesteren voor inwoners uit Neder-Betuwe. Alles is wat hun betreft mogelijk en bespreekbaar. Het belangrijkste vinden zij dat het gezellige dagen worden. En dat je met kerst samen bent.

"Wil je op eerste of tweede kerstdag samen met mensen uit Neder-Betuwe kerst vieren? Meld je voor 9 december aan bij Welzijn Rivierstroom via info@welzijnrivierstroom.nl of 0344 602337. Geef bij jouw aanmelding aan of je 1ste kerstdag 25 december of 2de kerstdag 26 december komt. Per kerstdag kunnen maximaal 25 mensen komen. Je kan samen met iemand komen.

Voor de kinderen is er buiten voldoende ruimte om te spelen. Wanneer er bijzonderheden zijn of dingen waar rekening mee gehouden moet worden, dan kan je dit aangeven. Als vervoer een probleem is, dan kan dit opgelost worden!"

Samen kerst vieren moet voor iedereen mogelijk zijn. Op beide kerstdagen is de aanvang om 14:00 uur. De locatie is in Kesteren (Tielsestraat 112). Dirk en Ria zorgen voor eten, drinken en spelletjes. Hier zijn geen kosten aan verbonden. "Zorg jij voor de gezelligheid? Fijn als je er bij bent!"

Vlooienmarkt in Bemmel

BEMMEL - In de sporthal De Bongerd aan de Sportlaan 1 is er zondag 17 november van 9.00 tot 16.00 uur een grote overdekte vlooienmarkt.

Het is een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop wordt aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv. (06 39108152, www.animo-vlooienmarkten.nl).

De markt bezoeken kost 3,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Sponsor bedankt!

OPHEUSDEN - Dankzij de sponsoren AH Opheusden en Auto-Care Steven van Kruistum zien de boys van de J010-1 erin hun fraaie nieuwe trainingspakken sportief en professioneel uit, waarvoor hartelijk dank!

Vervolgens werd de derby tegen FC Lienden J010-1 ook nog eens omgezet in een klinkende 7-4 overwinning.

Save the date voor het EH-concert van 13 december!

RHENEN - Op vrijdag 13 december verzorgt het Eben-Haëzerkoor haar slotconcert in de Cunerakerk in Rhenen.

Een pracht van een uitvoering die u niet mag missen. Noteer de datum en de aanvangstijd van 20.00 uur daarom alvast in uw agenda! Binnenkort volgt er meer inhoudelijk nieuws over ons concert in deze krant!

Benefietconcert

in Kesteren

KESTEREN - Op 11 december is er een benefietconcert in Kesteren. Entree is gratis! Er zal een collecte worden gehouden. De opbrengst hiervan is voor het vrijwilligerswerk onder de vluchtelingen in Lesbos.

Het belooft een prachtige avond te worden, met onder andere deze muziektalenten: Maarten van Dijk - Orgel, Loïs van Dijk - Piano. Esther Verwoert - Dwarsfluit, Bovenstemgroep Con Amore. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom in 'Molen de Zwaluw', Batterijenweg 19c in Kesteren. Om 19.30 uur begint de avond.

Mega-bingo

bij DFS Opheusden

OPHEUSDEN - Vrijdag 13 december houdt het boomkwekersteam van sv DFS een mega bingo met een hoofdprijs van 400 euro.

De bingo wordt gehouden in de kantine van sportvereniging DFS op sportpark 't Heerenland in Opheusden. Aanvang bingo 20.00 uur, kantine open 19.00 uur. De bingo is onderdeel van een feestweekend die begint op donderdag 12 december met een pupquiz (hoofdprijs 100 euro aan prima voor elkaar waardebonnen) en op zaterdag 14 december een feestavond voor 18+. De feestavond begint om 20.00 uur en zal eindigen om 01.00 uur.

Corsoclub verkoopt speculaaspoppen

ECHTELD - Zaterdag 16 november worden weer de welbekende overheerlijke speculaaspoppen verkocht door Corsoclub Echteld.

"We komen vanaf 09.30 uur bij u aan de deur. We hopen dat u mee wilt helpen onze kas te spekken en 1, 2 of meer poppen zult kopen. Wilt u alvast een speculaaspop reserveren? Dat kan ook! Bel dan met nummer 0344 642950 of stuur een berichtje naar carin.wittens@upcmail.nl. Het ophalen van de gereserveerde poppen kan tussen 09.00 en 12.00 uur in het Biermuseum in de Achterstraat te Echteld! De poppen kosten vijf euro per stuk!

Tentoonstelling

vogelvereniging

Zang en Kleur

NEDER-BETUWE - In week 47 houdt vogelvereniging 'Zang en Kleur' Opheusden weer haar vogeltentoonstelling bij Dierenspeciaalzaak 'De Driesprong' aan de Broekdijk in Kesteren. Er zullen weer van allerlei rassen en kleuren te zien zijn, wat samen een bonte mengeling van grootte en kleuren is.

De vogels worden donderdag 21 november door erkende keurmeesters van de Nederlandse Bond voor vogelliefhebbers gekeurd op onder andere raskwaliteiten en conditie. Het thema is dit jaar 'Winter' en dat komt in de aankleding van de show tot uiting. De officiële opening is die donderdag om 20.00 uur en de tentoonstelling is dan te bezichtigen tot 22.00 uur. Verder is een ieder welkom op vrijdag 22 november van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 23 november van 10.00 tot 16.00 uur. Aansluitend is dan de prijsuitreiking aan de winnaars in de diverse groepen.

Er worden tijdens de showdagen weer diverse verlotingen gehouden waarin tal van prijzen zijn de winnen. Kom dus, onder het genot van een hapje en een drankje, naar onze vogels kijken en geniet van al dit moois. Voor info kunt u terecht bij onze secretaris, Ruth van de Kolk op 0488 442287 of via zangenkleuropheusden@live.nl.

Mega-bingo bij DFS Opheusden

OPHEUSDEN - Vrijdag 13 december houdt het boomkwekersteam van sv DFS een mega bingo met een hoofdprijs van 400 euro.

De bingo wordt gehouden in de kantine van sportvereniging DFS op sportpark 't Heerenland in Opheusden. Aanvang bingo 20.00 uur, kantine open 19.00 uur. De bingo is onderdeel van een feestweekend die begint op donderdag 12 december met een pupquiz (hoofdprijs 100 euro aan prima voor elkaar waardebonnen) en op zaterdag 14 december een feestavond voor 18+. De feestavond begint om 20.00 uur en zal eindigen om 01.00 uur.

Kersttransport

NEDER-BETUWE - Al vele jaren gaat de Stichting Neder-Betuwe-Pepowo in december naar de partner gemeentes in Polen.

Op 12 december vertrekt er opnieuw een transport. "Als u naar bekenden in de gemeente Pepowo of Pakostaw een pakketje wil verzenden kan dit." De kosten zijn vijf euro per pakketje en deze dienen op 9 december tussen 18:00 en 19:30 uur afgegeven te worden op de Anna van Burenlaan 1 in Dodewaard.

Zoals voorgaand jaar aangekondigd is dit transport anders dan voorheen, er zullen alleen hulpgoederen (zoals rollators, rolstoelen, et cetera) en eventuele privépakketten vervoerd worden. "Door de jaren heen is er veel veranderd in zowel Polen als Nederland, wij trachten op deze wijze een goede invulling te geven aan deze verandering."

Tentoonstelling vogelvereniging Zang en Kleur Opheusden

NEDER-BETUWE - In week 47 houdt vogelvereniging 'Zang en Kleur' Opheusden weer haar vogeltentoonstelling bij Dierenspeciaalzaak 'De Driesprong' aan de Broekdijk in Kesteren. Er zullen weer van allerlei rassen en kleuren te zien zijn, wat samen een bonte mengeling van grootte en kleuren is.

De vogels worden donderdag 21 november door erkende keurmeesters van de Nederlandse Bond voor vogelliefhebbers gekeurd op onder andere raskwaliteiten en conditie. Het thema is dit jaar 'Winter' en dat komt in de aankleding van de show tot uiting. De officiële opening is die donderdag om 20.00 uur en de tentoonstelling is dan te bezichtigen tot 22.00 uur. Verder is een ieder welkom op vrijdag 22 november van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 23 november van 10.00 tot 16.00 uur. Aansluitend is dan de prijsuitreiking aan de winnaars in de diverse groepen.

Er worden tijdens de showdagen weer diverse verlotingen gehouden waarin tal van prijzen zijn de winnen. Kom dus, onder het genot van een hapje en een drankje, naar onze vogels kijken en geniet van al dit moois. Voor info kunt u terecht bij onze secretaris, Ruth van de Kolk op 0488 442287 of via zangenkleuropheusden@live.nl.

Corsoclub Echteld verkoopt speculaaspoppen

ECHTELD - Zaterdag 16 november worden weer de welbekende overheerlijke speculaaspoppen verkocht door Corsoclub Echteld.

"We komen vanaf 09.30 uur bij u aan de deur. We hopen dat u mee wilt helpen onze kas te spekken en 1, 2 of meer poppen zult kopen. Wilt u alvast een speculaaspop reserveren? Dat kan ook! Bel dan met nummer 0344 642950 of stuur een berichtje naar carin.wittens@upcmail.nl. Het ophalen van de gereserveerde poppen kan tussen 09.00 en 12.00 uur in het Biermuseum in de Achterstraat te Echteld! De poppen kosten vijf euro per stuk!

Concert drumband Rhenen

Drumband Rhenen. (foto: Drumband Rhenen)

RHENEN - Na een seizoen vol optredens binnen en buiten de regio, zoals de taptoe in Dronten en de taptoe in Cassel in Frankrijk, sluit drumband Rhenen op zaterdag 30 november het seizoen af met het jaarlijkse concert.

Tijdens dit concert kiest de band voor een repertoire dat bestaat uit melodieën die zeer herkenbaar zijn voor het publiek. Zo zullen hits van Toto, Tina Turner, Anita Meyer, Elvis en The Pointer Sisters de revue passeren. Samen met zangeres Esther Gijsbertsen uit Dordrecht, de Future Fellows uit Rhenen en een blazersensemble van Showband K.D.O. uit Groessen presenteert de band een gevarieerd programma dat zeker het beluisteren waard zal zijn!

Het concert vindt plaats in de Gedachteniskerk aan de Herenstraat 82 in Rhenen en begint om 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis.

Ook uw bericht in de krant?

NEDERBETUWE/RHENEN - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar uw bericht over gaat. U kunt voor één regio een bericht insturen. Mocht u uw bericht graag in meerdere regio's geplaatst willen hebben, dan mag u dat aangeven bij: 'Opmerkingen'. De redactie zal dan kijken of er plaats voor is. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' . Uiteraard kunt u ook een bijpassende (rechtenvrije) foto toevoegen. De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

10 / 28

15 / 28

16 / 28

17 / 28

DGV Dodewaard zoekt trainer

DGV gymleden in actie tijdens een demonstatie. (eigen foto)

DODEWAARD - DGV Dodewaard is een gezellige sportvereniging met ongeveer 140 leden. Er worden lessen gegeven in onder andere recreatiegym, freerunning en streetdance.


In verband met het vertrek van de trainer is DGV per direct op zoek naar een nieuwe trainer (m/v) voor de recreatiegymlessen jongens en meisjes. Het gaat om drie lesuren op de donderdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur voor de groepen 3-4, 5-6 en vanaf groep 7 uiteraard tegen een vergoeding. De lessen worden gegeven in sporthal De Eng in Dodewaard.
Ben je enthousiast of wil je meer weten? Neem dan contact op met Andrea van Dodeweerd-Pauw via dgvdodewaard@gmail.com
Kijk voor meer informatie over onze vereniging ook eens op www.dgvdodewaard.nl of op onze Facebookpagina.

Uitbreiding gezocht voor het team maatjes

NEDER-BETUWE - Bij Welzijn Rivierstroom zijn er maatjes actief voor mensen met een psychische beperking.

"Gezien de diversiteit van de stoornissen en beperkingen werken we binnen een team van maatjes. Hierdoor kunnen we een goed contact opbouwen met de mensen, omdat we een maatje hebben die zowel kennis van de beperking als een gedeelde interesse heeft. Wij zijn op zoek naar uitbreiding van het team maatjes. Bent u iemand die stevig in zijn schoenen staat, affiniteit en ervaring heeft met de doelgroep, dan nodig ik u van harte uit om een contact op te nemen.

Onder het genot van een kopje koffie/thee vertel ik u graag meer over het team van de maatjes en de verschillende verzoeken voor een maatje." Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Esther Morren via esthermorren@welzijnrivierstroom.nl of 06 33421037.

Sinterklaas kleurwedstrijd in Opheusden

OPHEUSDEN - Op zaterdag 23 november komen de Sint en zijn Zwarte Pieten weer naar Opheusden voor de jaarlijkse intocht. Om 14.00uur komt de boot aan bij het Opheusdense Veer om daarna in optocht naar verenigingsgebouw De Notenbalk te gaan.In De Notenbalk zal na een officieel welkomstwoord een leuke spelletjesmiddag gehouden worden voor kinderen tot en met 10 jaar. Hierbij zijn weer leuke cadeautjes te winnen om de goodiebag te vullen. Door de grote drukte afgelopen jaren zullen de spelletjes voor de oudste kinderen in een grote tent bij De Notenbalk plaatsvinden.

Ook liggen vanaf nu de kleurplaten weer klaar voor de grote kleuwedstrijd. Deze zijn af te halen bij 't Hommeltje kinderkleding, Etos Roelofsen en warenhuis Van der Garde in Opheusden. Ingekleurde kleurplaten kunnen tot woensdag 20 november ingeleverd worden bij één van deze winkels. De prijsuitreiking is tijdens de festiviteiten in De Notenbalk op 23 november.

Film Charlie's Country

RHENEN - Dinsdagavond 19 november vertoont Filmkring De Vlam, mede in het kader van Nederland Leest met als thema Duurzaamheid, de film Charlie’s Country van de Australische regisseur van Nederlandse herkomst Rolf de Heer.

De film toont de gevolgen van de koloniale onderdrukking van Aboriginals waarbij alle credits gaan naar acteur David Gulpilil, die met het maken ervan zijn eigen demonen uitdreef. Het verhaal: Charlie woont in een afgelegen Aboriginalgemeenschap in Arnhem Land, waar hij en de andere mannen van de gemeenschap worstelen met de culturele invloeden van een wereld die gedomineerd wordt door blanken. Charlie besluit daarom te vertrekken en de oude manier van leven op te pakken, net als zijn voorouders. Hij begint zich echter al snel eenzaam te voelen en mist zijn gemeenschap. De film is te zien bij Filmkring De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Inloop vanaf 19.30 uur, de film start om 20.00 uur. Kaartjes kosten zes euro en zijn verkrijgbaar aan de zaal.

De Schoenendoos-actie gaat weer van start!

HETEREN - Het begint met een lege schoenendoos. Eenmaal mooi versierd en gevuld met onder andere schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel is het een cadeau van onschatbare waarde.

Actie4Kids wil er dit jaar landelijk weer zo’n 45.000 inzamelen voor kinderen die elders op de wereld leven in moeilijke omstandigheden. Een beetje delen van onze overvloed met kinderen die bijna niets hebben. Zo maakt elke schoenendoos het verschil en dat is goed nieuws. Het aantal van 45.000 is misschien ambitieus, maar de organisatie rekent weer op de bereidheid van veel kinderen en volwassenen om een lege schoenendoos om te bouwen tot een waardevol geschenk.

Doe mee! Ga voor deelname of informatie naar www.actie4kids.org. U kunt ook contact opnemen met het kantoor in Ermelo: tel +31 341-418061 of info@actie4kids.org. De gevulde schoenendozen en/of bijvulmateriaal kan worden ingeleverd bij: L. van Veenendaal, Silvanusstraat 32, Kesteren en/of A de Wit, Dorpsstraat 12, Heteren. Of in ons verwerkingscentrum in Ochten (Moldendam 11, oude aldi-pand) op de volgende dagen:dinsdag 19 november 18.30 - 20.30 uur, zaterdag 30 november 9.00 - 12.30 uur, dinsdag 17 december 18.30 - 20.30 uur, zaterdag 4 januari 10.00 - 12.30 uur.

De controle en het verzendklaar maken van de schoenendozen start 6 januari! "Zet hem alvast in je agenda! We hopen dan rond de 10.000 (!) schoenendozen te mogen verwerken. En dus ook 10.000 kinderen blij te kunnen maken. Hou onze FB-pagina (schoenendoosactie Ochten) en website in de gaten voor de openingstijden. Meer info? Mailen kan altijd naar lobkevanveenendaal@gmail.com."

Sponsor bedankt!

JO13 1 VV Dodewaard. (foto: AnjA Vermeer) AnjA Vermeer

DODEWAARD - Nieuwe tenues voor de JO-13-1 van Voetbalvereniging Dodewaard! Begin van het voetbalseizoen hebben de jongens en meisjes van de JO-13-1 nieuwe tenues gekregen van Henk Roodbeen van Champi’mer.

Het bedrijf Champi’mer is gevestigd in Kesteren en levert champignons in alle soorten en maten, geschikt voor een grote verscheidenheid aan doeleinden. 70 procent van de bevroren champignons die wereldwijd de markt op gaan komen uit Kesteren. Vorig jaar is er een grote hal van het bedrijf afgebrand, maar Champi’mer liet zich hierdoor niet ontmoedigen en stroopte hun mouwen op en pakte door. Een mentaliteit waar de spelers in het veld een mooi voorbeeld aan kunnen nemen!

Zaterdag 2 november na een spannende voetbalwedstrijd werden de jongens en de meisjes op de foto gezet in hun mooie tenue en kreeg Henk Roodbeen bloemen overhandigtd van de voetbalvereniging. Voetbalvereniging Dodewaard is blij met deze nieuwe sponsor en wenst de JO-13-1 veel succes in hun nieuwe tenues!

Algemene ledenvergadering bij IJsclub De Hoeken

IJZENDOORN - Op donderdag 14 november 2019 vindt de algemene ledenvergadering plaats van IJsclub De Hoeken. Leden worden hiervoor van harte uitgenodigd. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het clubhuis, Saneringsweg 3A in IJzendoorn.

In de winter van 2018 was de ijsbaan voor het eerst open op de nieuwe locatie. Afgelopen winter was er helaas geen ijs. Er wordt vol verwachting uitgekeken naar de komende winter. Hopelijk gaat de baan dan weer open. Het bestuur heeft zich bezig gehouden met de instandhouding van de baan en het clubhuis. De verlichting van de baan en de pompinstallatie zijn nog aandachtspunten. Bestuurlijk is de situatie stabiel. Aan de verplichtingen van de privacywetgeving is gevolg gegeven. Informatie hierover De privacyverklaring staat op de website.

Er is een mooie groep vrijwilligers die het bestuur helpen, maar extra mensen zijn welkom.

Muzikanten gevraagd voor Seniorenorkest Luctor et Emergo

RSO Luctor et Emergo. (foto: Gerard Koopman) Gerard Koopman

INGEN - Het Regionaal Seniorenorkest Luctor et Emergo speelde zaterdagavond in dorpshuis het Zoetzand in Beusichem de sterren van de hemel. Dat is zo leuk van dit orkest, de muzikanten zijn allemaal even enthousiast en dat voelt het publiek. Zij hebben dan ook weer genoten van dit najaarsconcert.

Wat de trouwe bezoekers wel hebben gemerkt is dat het orkest kleiner is geworden. Natuurlijk, het is een seniorenorkest waarin veel oudere mensen spelen. Zij zijn gevoeliger voor ziek worden of erger. De laatste tijd was dat nogal het geval.

Daarom is het orkest naarstig op zoek naar nieuwe muzikanten in de leeftijd tussen de 50 en 90 jaar, die op donderdagmiddag kunnen repeteren. Omdat het een regionaal orkest is komen de huidige muzikanten uit de regio tussen (west) Schalkwijk/de Bilt, (oost) Dodewaard, (noord) Ede/Bennekom en (zuid) Zaltbommel. Dat geeft leuke gesprekken. Er wordt verder gekeken dan de eigen omgeving.

De dirigent, Chris Kok, komt uit Ede en draagt het orkest een warm hart toe. Het orkest bestaat 33 jaar en hij staat er 33 jaar voor. Zijn muziekkeuze is ruim en zéér gevarieerd. Zo speelde het orkest zaterdagavond een mengeling van Amerikaanse(Indianen), Hongaarse(Lehar), Franse en Egerländermuziek en waren ook de Nederlandse componisten voor harmoniemuziek vertegenwoordigd.

Kortom, op donderdagmiddag is het in Ingen in dorpshuis De Gaard een gezellige bedoening. Men deelt lief en leed en maakt mooie muziek. Kom eens luisteren en bezoek eens onze website: www.rsoluctoretemergo.nl. Daar vindt u ook de mogelijkheden contact op te nemen indien u nog vragen heeft.

Winnaars kruiwagenactie KenV bekend

OPHEUSDEN - Op woensdag 23 en donderdag 24 oktober was het weer feest in het Betuwse dorp Opheusden de jaarlijkse Markt was er weer.

Het weer was mooi en de publieke belangstelling hiermee dus ook. Zoals reeds vele jaren was muziekvereniging Kunst en Vriendschap ook dit jaar weer aanwezig op de jaarmarkt met hun jaarlijkse verloting met als motto altijd prijs! Ook dit jaar was er naast de verloting weer de mogelijkheid om te raden naar het gewicht van een gevulde herfstkruiwagen met als hoofdprijs een kruiwagen gevuld met boodschappen.

Voor de kinderen was er ook dit jaar weer een actie bedacht en de opdracht voor hen was het raden hoeveel spekkies er zaten in de doorzichtige koker op de kraam. De herfstkruiwagen had een totaal gewicht van 18.8 kg en de winnares van de boodschappen kruiwagen met een geraden gewicht van 18.6 kg was Marijke van Beek uit Opheusden. Het juiste aantal spekkies in de koker was 102 stuks en de kinderkruiwagen gevuld met kinderspeelgoed is gewonnen door Willy Jansen uit Kesteren; haar geraden aantal was 105 stuks.

Beide dames worden namens bestuur en leden van Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Opheusden gefeliciteerd.

Van 14 tot en met 20 november

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS SCHORPIOEN. Dit is hét teken van alles of niets. Dus of een ijzeren gestel, of doodziek met bijvoorbeeld zeer hoog oplopende koorts. Je warm aankleden is belangrijk want een blaasontsteking ligt op de loer! Aandoeningen aan de seksorganen horen ook bij dit teken. Bij deze binnenvetters kan de energie makkelijk naar binnen slaan met als gevolg cysten of tumoren.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op vrijdag reageer jij spontaan en warm. Maar op zondag lopen de emoties bij jou hoog op. Daar zitten anderen niet op te wachten. Vanaf dinsdag de 19e loopt jouw planeet Mars naar het teken schorpioen. Dat geeft de komende weken intense ervaringen. Op woensdag draag je water naar de zee.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op donderdag ben je even de weg kwijt. Wat is er nog waardevol voor jou? Maar op vrijdag vind jij houvast bij 'oude' zekerheden. In het weekend vraag jij je af wie je nog een vriend(in) kunt noemen. Na het weekend zoek jij vertier in bevredigende belevenissen. Pas op dat je niet teveel 'eet'.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Vlak voor het weekend omring jij je graag met mensen waar je écht om geeft. In het weekend zelf zoek jij het meer bij familie of bij oude bekenden. Op maandag ben jij net iets teveel aan het woord. Op die manier kun jij je afvragen of jouw boodschap wel overkomt. Grote kans dat dit zo niet lukt.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Op zaterdag zoek jij vooral afleiding en plezier. In je achterhoofd speelt wel dat je bepaalde belangrijke zaken negeert. Op zondag voel jij je sterk maar loop je met die houding wel het risico dat je in een machtsstrijd belandt. Volgende week begint rommelig, maar op woensdag vind jij je eigen weg.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
In het weekend geniet jij van de warme mensen om je heen. Daardoor voel jij je uitgenodigd om ook meer warmte te verspreiden en zeer open te zijn over bepaalde gevoelskwesties. Rond volgende week dinsdag geef jij openheid over jouw toekomstplannen. Je enthousiasme werkt aanstekelijk!

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Aan het einde van deze werkweek ben jij toe aan de broodnodige ontspanning. Neem bijvoorbeeld extra dagen vrij (donderdag én vrijdag). In het weekend trek jij het liefste op met bekenden of familie. Na het weekend krijg je het zo druk dat je genoodzaakt bent om je plannen te herzien.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op donderdag raak jij uit balans door heftige emoties. Maar op vrijdag heb jij de boel weer onder controle door je vast te houden aan jouw vaste patronen. In het weekend zijn de mensen om je heen erg nerveus. Dat heeft ook z'n effect op jou! Op maandag deins je niet terug voor heftigheid.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Voor het weekend ben jij relaxed. In het weekend sta je emotioneel onder spanning. Maandag is iemand zeer vriendelijk tegen jou! Vanaf dinsdag loopt jouw planeet Mars in jouw eigen sterrenbeeld. Dat geeft gedurende anderhalve maand zeer heftige gebeurtenissen die jou aangrijpen.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Aan het einde van de werkweek heb jij het eventjes helemaal gehad. Daarom kies jij voor een heel rustig en stil weekend. Volgende week maandag heb jij weer eens het hoogste woord. Maar je vertelt wel heel warrig. Op dinsdag geef jij vol overtuiging je mening. Men is daarvan erg onder de indruk.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Op donderdag en vrijdag ben je lief voor de ander én voor jezelf. Je verwent jezelf zomaar! In het weekend spelen er allerlei zaken binnen de familie. Je vraagt je af of je een kant moet kiezen. Waarschijnlijk hoeft dat niet en kun je voor iedereen iets betekenen met je luisterend oor.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Vrijdag is een goede dag om met iemand die jij graag mag op stap te gaan. Dat wordt reuze gezellig! Op zaterdag kies je vooral voor je eigen pad in plaats van dat van je familie. Op zondag baal je dat je niet kunt afspreken met bepaalde vrienden. Volgende week woensdag heb je goede invallen.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Vlak voor het weekend krijg je vooral te maken met onbegrip. Maar in het weekend is er een bekende die jou veel steun schenkt. Rond dinsdag moet jij je hoofd koel houden terwijl iedereen zich over bepaalde zaken opwindt. Ga niet in op allerlei kritiek en kies vooral voor jouw eigen weg!

Verkoping in IJzendoorn

Bloemstukken, andere cadeau-artikelen en heerlijk eten op de verkoopdag in IJzendoorn. (foto: Vrouwenvereniging IJzendoorn)

IJZENDOORN - Op vrijdag 16 november is er van alles te koop in en rond het verenigingsgebouw 'De Kandelaar'.

Er is genoeg te eten: heerlijke verse oliebollen, warme erwtensoep (ook om mee te nemen), snacks en gebak. Ook zijn er mooie winterkransen, bloemstukjes en cadeau-artikelen te koop. De Hervormde Vrouwenvereniging Dorcas organiseert dan haar jaarlijkse verkoping. Er is ook een verloting, cadeautjeshuis en er zijn verschillende activiteiten te doen voor jong en oud. De opbrengst is onder andere voor de Hervormde Gemeente IJzendoorn. Iedereen is welkom tussen 15.30 en 19.30 uur aan de Dorpsstraat 26 in IJzendoorn.

Speelgoedbeurs in Kesteren

Speelgoed. (foto: L van Veenendaal) L van Veenendaal

KESTEREN - Na het succes van voorgaande jaren, organiseren de vrijwilligers van de speel-o-theek Olleke Bolleke ook dit jaar weer een speelgoedbeurs voor gebruikt speelgoed. De beurs is op vrijdagavond 15 november van 19:00-20:00 uur en vindt plaats in het gebouw van de speel-o-theek aan de PC Hooftstraat 10a in Kesteren.

De beurs staat open voor iedereen. In de aanloop naar de feestdagen biedt de beurs een mooie gelegenheid om voor een leuk prijsje inkopen te doen! "Anderzijds is de beurs de plek om zelf speelgoed aan te bieden, wat wij als speel-o-theek graag voor u verkopen. Denk hierbij aan jongens en meisjes speelgoed, puzzels, spellen, boeken, creatief speelgoed, buitenspeelgoed, fietsjes, et cetera. Als u zelf speelgoed wilt verkopen, kan dat door een nummer aan te vragen via de mail: info@speelotheekkesteren.nl. Van de opbrengst gaat vijfentwintig procent naar de speel-o-theek." Meer informatie staat op www.speelotheekkesteren.nl.

Parencompetitie Bridge Vereniging Lienden

LIENDEN – Uitslag top-5 wekelijkse parencompetitie ronde 2, zitting 4, bij Bridge Vereniging Lienden

Lijn A

1 Mery Vroege & George Jansen 64,44%

2 Susan & Hein van Berkel 63,95%

3 Gerie Honders & Betty Douma 63,44%

4 Alieke van de Kraats & Willem Mos 62,57%

5 Corrie & Rinus van Soest 54,74%

Lijn B

1 Janny & Toon van de Kant 65,18%

2 Rose Blommers & Theo Burgers 58,93%

3 Titus Koopman & Rob Verweij 58,70%

4 Corinne van der Kooi & Pieter Hielckert 58,63%

5 Lena & Wim Holtman 58,33%

Lijn C

1 Frank van den Berg & Ruud Westerbrink 58,92%

2 Bertie & Ab Struijk 56,53%

3 Sjane & Albert van de Graaff 54,06%

4 Ineke & Wim Bruul 53,92%

5 Jeanine Koek & Marlies Somers 53,75%

'Claudia Y Manito: Zuid-Amerikaanse klanken met Gipsy temperament

Claudia Y Manito. (eigen foto)

KESTEREN - Na de succesvolle Keltische avond in Dopshuis Ochten organiseert het Cultureel Comité Neder-Betuwe een Zuid-Amerikaanse avond in Dorpshuis Kesteren.

Claudia, zangeres en harpiste & Manito,v eelzijdig gitarist en componist zijn beiden dynamische virtuozen. Ze hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid-Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela.

Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata. Het concertprogramma heeft de titel ‘Arpamor’; vrij vertaald betekent dit: liefde voor de harp.
Men is welkom op zaterdag 23 november vanaf 19.30 uur in de Serrezaal van het Dorpshuis in Kesteren aan de Nedereindsestraat 27a. Het concert begint om 20.00 uur. De kosten voor volwassenen 12,50 euro per persoon, tot en met 18 jaar 7,50 euro. Wilt u verzekerd zijn van een plaats voor dit boeiende concert dan kunt u altijd via Inge Smit per email reserveren op:ccnedbet@gmail.com.

Zorgcentrum Anker legt bijna duizend zonnepanelen op dak

Op het dak van zorgcentrum Anker zijn bijna duizend panelen voor eigen gebruik geplaatst. (foto: Harm Speksnijder)

KESTEREN - Christelijk Zorgcentrum Anker liet afgelopen weken liefst 978 zonnepanelen installeren voor eigen gebruik. De instelling in het Betuwse Kesteren kan daarmee haar vierentachtig appartementen grotendeels van duurzame elektriciteit voorzien.

De zonnepanelen leveren het zorgcentrum veel schone energie op, te vergelijken met het verbruik van 84 huishoudens. De investering zorgt voor een jaarlijkse CO2-besparing die te vergelijken is met 661 keer heen en weer vliegen naar Berlijn. Dick van Bodegraven, directeur-bestuurder van het Anker: "Sociaal-duurzaam ondernemerschap is voor ons een vanzelfsprekendheid. Vanuit onze christelijke waarden vinden wij goed rentmeesterschap belangrijk. Dit geldt in de volle breedte: we maken gebruik van ledverlichting, vermijden verspilling, kopen onze benodigdheden zoveel mogelijk bij één leverancier en zorgen goed voor het personeel. Ik ben natuurlijk ook blij dat we met zelf opgewekte energie veel geld uitsparen, zodat we meer aan de zorg voor onze bewoners kunnen besteden."

Sinds dit jaar werkt het Anker samen met Buro ZP. Buro ZP ondersteunt het Anker bij inkoop en contractmanagement, zo ook bij dit zonne-energieproject. "Het Anker heeft een mooie visie, die zij projecteert op inkoop en contractmanagement. Hierbij staan de bewoners en het personeel centraal en heeft duurzaamheid en lokaal werken een belangrijke positie. Zo ook bij dit project", aldus Rick Schoolen van Buro ZP.

Er is gekozen voor PowerQ als hoofdaannemer van dit project en voor een lokale installateur, Westreenen uit Opheusden. "We merken dat meer zorgcentra in Nederland deze investering in verduurzaming willen maken. De vraag stijgt flink", vertelt Jaap van Kriekingen, Manager Accounts bij PowerQ. "De sector timmert hard aan de weg, met zonnepanelen, maar ook op andere gebieden, zoals efficiënter verbruik of betere afvalverwerking."

Maaltijd op tweede kerstdag

OPHEUSDEN - "Op tweede kerstdag willen we weer (voor inmiddels de achtste keer) een maaltijd organiseren. Wat kunt u verwachten? Een heerlijke maaltijd, een korte meditatie, zang en bovendien een ontmoeting met iedereen."

"Wij nodigen hen uit (van jong tot oud), die behoefte heeft aan gezelligheid op een dag als deze. Bent u dat? Meldt u zich dan tijdig aan.
Geldt dit voor mensen in uw omgeving? Nodig hen dan ook uit! Het programma start om 13:00 uur, vanaf 12:45 uur is iedereen welkom! We hopen te eindigen om 17:00 uur. Deze middag vindt plaats in verenigingsgebouw ‘Eltheto’ (Ooievaarstraat 2) in Opheusden.

Neem contact op met Rianne Heenck (06 30429536) of Dieke Scheurwater (06 11979361, diekescheurwater@hotmail.com), om u aan te melden of voor meer informatie. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 december. (Met diëten wordt rekening gehouden.) Laat het vervoer geen probleem zijn. Wanneer u in uw directe omgeving niemand heeft, die u naar ‘Eltheto’ kan brengen, dan kunnen vrijwilligers u ophalen en thuisbrengen.
Elk jaar worden we verrast door de vele blijk van betrokkenheid. We hebben de hulp van vrijwilligers dan ook hard nodig voor het koken en/of het helpen tijdens de maaltijd. Uw bijdrage, op welke manier dan ook, is welkom! Het belooft u een prachtige kerstmiddag te worden!" U bent er toch ook bij?

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de juiste regio. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. De rest wijst zich vanzelf. Vragen? Bel: 0481-464770.

De Scootmobielspecialist in Nijmegen voor reparatie en onderhoud van alle merken scootmobielen

NIJMEGEN - Op uw scootmobiel moet u kunnen vertrouwen. Dag in dag uit. Het voertuig zorgt immers dat u mobiel bent. Goed onderhoud en tijdige reparatie van mankementen is daarom belangrijk. Bij de Scootmobielspecialist in Nijmegen aan de Cargadoorweg 29 kunt u terecht voor service, onderhoud, reparatie en schadeherstel van uw scootmobiel.

Professionele werkplaats voor alle scootmobielen. Heeft uw scootmobiel een servicebeurt nodig? Moet er een reparatie worden uitgevoerd? De Scootmobielspecialist in Nijmegen beschikt over een eigen professionele werkplaats met deskundige en betrokken monteurs. "Ook als u uw scootmobiel niet bij ons heeft gekocht, helpen wij u graag. Ongeacht het merk of model van uw vervoermiddel", licht vestigingsmanager Debby Wilschut toe.

Reparatie aan huis

Is uw scootmobiel stuk? En kunt u niet naar de werkplaats komen? Geen nood. U kunt de Scootmobielspecialist in Nijmegen ook bellen voor een reparatie aan huis. Bij spoed wordt u dan binnen twee werkdagen geholpen. Lukt dat niet? Of duurt een reparatie onverhoopt langer? Dan kan er vervangend vervoer geregeld worden, zodat u tijdens de reparatiewerkzaamheden toch eropuit kunt.

Onderhoudscontract scootmobiel

Periodiek onderhoud van uw scootmobiel is belangrijk. Het vermindert de kans op storingen en verlengt de levensduur van uw scootmobiel. De Scootmobielspecialist in Nijmegen biedt u daarom de mogelijkheid een betaalbaar onderhoudscontract af te sluiten bij aankoop van een nieuwe scootmobiel. Zo bent u ervan verzekerd dat uw scootmobiel altijd in topconditie is.

Wilt u meer informatie over het repareren of onderhouden van uw scootmobiel? Bel dan De Scootmobielspecialist in Nijmegen: 024-2200112 of kom langs aan de Cargadoorweg 29.

Speelgoedbeurs bij Speel-o-theek in Kesteren

Speelgoed. (foto: L van Veenendaal)

KESTEREN - Na het succes van voorgaande jaren, organiseren de vrijwilligers van de speel-o-theek Olleke Bolleke ook dit jaar weer een speelgoedbeurs voor gebruikt speelgoed.

De beurs is op vrijdagavond 15 november van 19:00-20:00 en vindt plaats in het gebouw van de speel-o-theek aan de PC Hooftstraat 10a in Kesteren. De beurs staat open voor iedereen. In de aanloop naar de feestdagen biedt de beurs een mooie gelegenheid om voor een leuk prijsje inkopen te doen! "Anderzijds is de beurs de plek om zelf speelgoed aan te bieden, wat wij als speel-o-theek graag voor u verkopen. Denk hierbij aan jongens en meisjes speelgoed, puzzels, spellen, boeken, creatief speelgoed, buitenspeelgoed, fietsjes, etc. Als u zelf speelgoed wilt verkopen, kan dat door een nummer aan te vragen via de mail: info@speelotheekkesteren.nl. Van de opbrengst gaat vijfentwintig procent naar de speel-o-theek." Meer informatie staat op www.speelotheekkesteren.nl.

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de juiste regio. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. De rest wijst zich vanzelf. Vragen? Bel: 0481-464770.

26 / 28

Mees is 50 jaar , dus gefeliciteerd en
we hopen nog vele "member vergaderingen"
te mogen hebben !

Hiep hiep hoera
De zusjes vieren samen feest.
Sofie wordt 2 jaar.
Lizzy wordt 7 jaar.
Van harte gefeliciteerd
Liefs van: Oma Ria.

wie heeft dat gedacht ?
Liselotte is niet 1,
Maar is deze maand 8!
Gefeliciteerd van opa Maart

Ja, deze lieve vogelaar
is nu 50 jaar.
Van harte gefeliciteerd en geniet van deze mooie dag!
Liefs van Lenie en Janine
en een pootje van Mila

Deze lieve alleskunner is alweer
60 jaar jong op 12 november!
Van harte gefeliciteerd!

Hiep, hiep.. hoera,
Onze lieve meid en trotse zus is 10 november 3 jaar geworden.
Gefeliciteerd schatje!
Dikke kus,
Papa, Mama, Jaylin & Nyla

Onze lieve (o)pa Henk is 12 november alweer 80 jaar geworden!
Van harte gefeliciteerd namens ons.
Jan & Desiree
Lisa & Julia

Deze vrolijke meid Eleni wordt 16 november 5 jaar
Xxx opa en oma,
Alana, Alissa en Noud

Het is feest want op 14 november zijn Gerard en Thea Janssen 50 jaar getrouwd.
Van Harte gefeliciteerd liefs van Maickel Bep en Kevin Xxx

Na jaren werk is het tijd om het rustig aan te doen,
dus geniet nu maar lekker van je pensioen.

Hiep hiep hoera!
Dit echtpaar is op 14 november 50 jaar getrouwd
Van harte gefeliciteerd!
De kinderen

Hiep hiep hoera!
Oma wordt 14 november 74 jaar
Gefeliciteerd van Opa, Maickel, Bep en Kevin.

12 november ziet ook deze jonge dame Sarah!

Gefeliciteerd!!

VC

Dit paar van goud is 50 jaar getrouwd!

Gefeliciteerd en liefs van ons! xxx

Dulos is de klos!
Bon bon anniversaire.

Feest bij Juwelier Van Schaik in Zetten!

ZETTEN - Op 1 november vierde Juwelier Van Schaik zijn 25-jarig jubileum. Martijn van Schaik was als 23-jarige gediplomeerd goudsmid en juwelier al zelfstandig ondernemer in Zetten.

Hij is begonnen in een klein pandje (in de hoek) aan de Hoofdstraat. Daar verkocht hij zelfgemaakte sieraden, maar ook horlogebandjes en horloges. Bij Martijn kon en kun je sieraden laten maken. Inmiddels is het assortiment 'enigszins' gegroeid en kun je bij Martijn al je sieradenwensen in vervulling laten gaan. Inmiddels mag Juwelier Van Schaik zich de grootste juwelier tussen de grote rivieren noemen.

Het is sowieso al een feestje als je een sieraad uit mag gaan zoeken, maar door de warme ontvangst en door het geduld om samen iets moois te kiezen én het deskundige advies ga je graag naar binnen bij juwelier Van Schaik in Zetten. En Martijn zou Juwelier Van Schaik niet zijn als hij dit jubileum ongemerkt voorbij zou laten gaan. Hij heeft een geweldige verrassing in petto voor zijn trouwe klanten! In het weekend van 22 en 23 november 2019 wordt u feestelijk ontvangen. Elke klant gaat naast de eigen aankoop, sowieso met een cadeaubon naar huis. Degenen die er vroeg bij zijn hebben extra geluk: de eerste 200 klanten krijgen ook een slagroomtaart die gebakken is door de gerenommeerde bakkerij 'aan de overkant' van de straat! Dus…twijfel niet. Noteer deze data in uw agenda!

"Wij ontvangen u 'feestelijk' dit weekend en zijn u graag van dienst, zoals u al 25 jaar van ons gewend bent! Graag tot de 22e of 23e november!"

Juwelier Van Schaik, Hoofdstraat 54, Zetten; 0488 452745. Openingstijden: dagelijks van 09.00 – 18.00 uur; op vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 17.00 uur.

Hovo wint gouden beker bij de Barber Battle

(foto: Ilona kuster)

RHENEN – Zelfs zijn eigen verwachtingen heeft hij overtroffen dit jaar, tijdens de Barber Battle in Amsterdam; Hovo. Hij eindigde namelijk op de eerste plaats en mocht de gouden beker meenemen naar zijn kapsalon in Rhenen!

Tijdens de jaarlijkse Barber Battle strijden barbers, onder toeziend oog van een strenge vakjury, voor die felbegeerde gouden beker. Aan passie voor het vak ontbrak het bij niemand, maar de veertien deelnemers moesten natuurlijk ook laten zien wat ze aan techniek in de vingers hebben. 'Iedere deelnemer moest vijf modellen meenemen. We moesten ons werk namelijk in vijf categorieën demonstreren: traditional haircut, freestyle design, fostest fade, mohowk en low fade & beard', legt Hovo uit. 'Vorig jaar ben ik derde geworden, maar dit jaar was het niveau nog hoger, dus dat ik eerste zou worden had ik echt niet verwacht!'

Voor Hovo is deze prestatie extra bijzonder. Alle deelnemers hebben vanzelfsprekend een vakopleiding genoten maar... Hovo niet. Hoe is het dan mogelijk dat hij zó goed is in zijn vak? 'Ik ben geboren in Armenië en daar is het normaal dat je als kind al op jonge leeftijd gaat helpen in een zaak van een familielid bijvoorbeeld. Ik kwam terecht in een kapperszaak. Door veel te kijken en het vervolgens 'gewoon' te gaan doen, ben ik begonnen. Toen ik 17 jaar was kwam ik naar Nederland waar ik het kappersvak heb voortgezet. Ook ging ik regelmatig naar een kapsalon, puur om te kijken. Heel veel kijken.' Dat Hovo het kappersvak perfect in zijn vingers heeft dat heeft hij wel weer bewezen tijdens de Barber Battle. De gouden beker staat samen met nog meer prijzen die hij eerder al won, te pronken in zijn kapperszaak aan de Herenstraat 17 in Rhenen. (www.kapsalonhovo.nl; 0317 785236).

Bike Totaal Dik Franken wint prijs voor beste Serviceteam

(foto: Rogier de Jong) Foto: Rogier de Jong

ZETTEN - Bij het Inspyrium in Cuijk vond op 4 november voor de vijfde keer het Dynamo Retail Event plaats. Tijdens dit evenement wordt traditiegetrouw ook de bokaal voor het beste serviceteam van Bike Totaal uitgereikt. Bike Totaal Dik Franken uit Zetten werd door haar 456 klanten beoordeeld met een gemiddelde van 9,23 en is daarmee het beste Bike Totaal serviceteam van 2018-2019.

Eigenaar Dik Franken: "We zijn heel blij met deze waardering. We proberen al onze klanten zo goed en eerlijk mogelijk te helpen, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. Bij ons krijg je daar altijd een kopje koffie en wat lekkers erbij. Gewoon een stapje extra zetten zeg maar! Dat doen we ook met onze haal- en brengservice, zelfs als sneeuwt het bij wijze van spreken. Het is echt heel fijn om te zien dat die persoonlijke benadering en dat stapje extra gewaardeerd wordt."

Hoe komt de beoordeling tot stand? Elke fiets bij Bike Totaal staat gekoppeld aan een persoonlijk Fietspaspoort. Zo kan het systeem ingericht worden om automatisch een e-mail te sturen om achteraf de betrokken medewerker of monteur te beoordelen. Om tot de winnaar van het beste Serviceteam te komen, worden de totalen van alle medewerkers bij elkaar opgeteld en gemiddeld. Er wordt gekeken naar de gemiddelden van liefst 150 Bike Totaal fietsenwinkels in heel Nederland. Bike Totaal Dik Franken komt dit jaar dus het beste uit de bus met een fantastische 9,23 uit 10.

Netwerklunch voor organisaties, die vrijwillige hulp verlenen

GEMEENTE BUREN - Kennen organisaties die in de gemeente Buren vrijwillige hulp, zorg of ondersteuning bieden elkaar wel? Dat blijkt niet altijd het geval te zijn. Organisaties zijn soms niet helemaal op de hoogte van wat ze aan elkaar kunnen hebben. Of waarvoor en hoe ze andere organisaties kunnen inschakelen. Daarom is er op vrijdag 22 november een netwerklunch in de kantine van het gemeentehuis in Maurik.

De Netwerklunch is bedoeld om bestuurders en coördinatoren van vrijwillige hulporganisaties dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de bijeenkomst zijn er twee presentaties. De eerste gaat over het concept ‘Team van de Buurt’. Onder leiding van Zorgcentra de Betuwe zijn de helpende handen van stagiaires van het ROC in andere gemeenten een succes. Maurik gaat daar nu ook mee kennismaken. In de tweede presentatie vertellen de dorpscontactpersonen van Kerk-Avezaath en Buren wie ze zijn, wat ze doen en wanneer een beroep op hen kan worden gedaan.

"Tijdens de Netwerklunch laten we zien wat het resultaat is van acties waar eerder om is gevraagd en spreken we af wat we het komende halfjaar gaan doen. Het inhoudelijk deel van de bijeenkomst start om 11.00 uur; inloop met koffie vanaf 10.45 uur; lunch 12.15 uur. Informatie en (verplichte) aanmelding bij Welzijn Rivierstroom, Claire Vaessen clairevaessen@welzijnrivierstroom.nl of bel 06 12532320."

Open Vrouwenochtend in Ommeren

OMMEREN - In De Bron aan de Dr. Guepinlaan 26 in Ommeren is woensdag 20 november een Open Vrouwenochtend

Het thema is 'De strijd in je denken'. Spreekster is Karien Geluk. De bujeenkomst is van 9.30 - 11.30 uur (vanaf 9.15 uur is er koffie en thee). De toegang is gratis. Er is kinderoppas en een boekentafel. Info: Corrie Both corriebthuis@hotmail.com en Jeannette van Dorp 0344 603896.

Het Decoratief Sfeerdagen

KESTEREN - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november houdt het Decoratief haar jaarlijkse sfeerdagen. Met de feestdagen voor de deur willen de medewerkers van het Decoratief iedereen graag helpen bij het creëren van sfeer en warmte.

Met alles wat de natuur biedt als uitgangspunt, streven zij naar mooie en verassende combinaties die uw zintuigen prikkelen. Uw vraag/wens wordt vertaalt in sfeervolle creaties met een beleving. Het Decoratief wil zich tijdens de Sfeerdagen onderscheiden door een lokale ontmoetingsplaats te zijn waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat en kleuren, geuren en vormen uw verwachting overtreffen.

Vrijdagavond van 17:00-21:00 uur ontvangen de medewerkers een ieder met een kopje koffie/thee of glas glühwein en een klein hapje, terwijl men geniet van de geëtaleerde creaties. Op zaterdag wordt men ontvangen tussen 09:00 en 17:00 uur. Beleef de sfeerdagen van Het Decoratief in Kesteren, Hoofdstraat 70.

Open Vrouwenochtend in Ommeren

OMMEREN - In De Bron aan de Dr. Guepinlaan 26 in Ommeren is woensdag 20 november een Open Vrouwenochtend

Het thema is 'De strijd in je denken'. Spreekster is Karien Geluk. De bujeenkomst is van 9.30 - 11.30 uur (vanaf 9.15 uur is er koffie en thee). De toegang is gratis. Er is kinderoppas en een boekentafel. Info: Corrie Both corriebthuis@hotmail.com en Jeannette van Dorp 0344 603896.