De Liemers Helemaal Goed Courant

19 februari 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 19 februari 2016


Topacts op Voorjaarsblues

WESTERVOORT - Op zaterdag 2 april vindt de tiende editie van Voorjaarsblues plaats bij zalencentrum Wieleman in Westervoort.

De bands die dit jaar te bewonderen zijn: Bullfrog Taste Express. Dit drietal brengt een wervelend muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke gitaristen uit de historie van de bluesrock. Hier bedoelen we natuurlijk de Ier Rory Gallagher mee die helaas veel te vroeg is overleden. Wilko van Beek, Eric de Boer en Nico Groen zullen met hun vertolkingen de zaal transformeren tot een warme en dampende gelegenheid.

Vervolgens: The BluesBones Topblues uit Belgie: Deze band speelt heel veel op de grote bluesfestivals in het binnen- en buitenland en krijgt veel positieve kritieken in de (internationale) pers. De band bestaat uit vier ervaren rotten die in het verleden hun sporen verdiend bij diverse bands en hebben in Stef Paglia een jonge meesterlijke gitarist in hun gelederen. In februari 2015 werd hun derde album genaamd Saved by the blues uitgebracht. Wij zijn trots dat deze topartiesten die met veel hartstocht “the blues” vertolken naar Westervoort komen. Het is zeker een aanrader voor de echte blues liefhebber! Entree: dagkassa: 18,00 / voorverkoop: 15,00 euro. De voorverkoop is reeds gestart bij Westervoort: Cigo de Wyborgh, Zalencentrum Wieleman en Hobbycentrum Evers; Duiven: Snackbar Harry en in Zevenaar: Sporthuis Willems; Internet: www.muziekinwestervoort.nl. Zalencentrum Wieleman aan de Dorpstraat 11 in Westervoort is vanaf 20.30 open

Darttoernooi Babberich al voor de tiende keer!

BABBERICH - Op zaterdag 5 maart vindt in Babberich voor de tiend keer het jaarlijkse darttoernooi plaats. Ooit begonnen met een deelnemersveld van slechts 22 dartliefhebbers, is het gezellige evenement inmiddels uitgegroeid tot een waar toernooi met een kleine 80 deelnemers.

Het toernooi vindt opnieuw plaats daar waar het tien jaar geleden ook is begonnen, bij 't Centrum Reijmer aan de Dorpstraat. Daar wordt de grote zaal die zaterdag met liefst 18 dartbanen weer helemaal in stijl aangekleed om de inmiddels ook in Nederland populaire sport te kunnen bedrijven.

Voorwaarde voor deelname is dat de deelnemers uit Babberich zelf komen of door bijvoorbeeld lidmaatschap van een Babberichse vereniging een band hebben met het Liemerse dorp. De minimumleeftijd voor deelname is overigens 18 jaar. Doordat de organisatie wederom veel sponsoren heeft weten te strikken, kan het inschrijfgeld met 7,50 euro opnieuw laag worden gehouden en zijn er toch fantastische prijzen te winnen.

Dat niet alleen met het darttoernooi op zich, maar ook bij het zogenoemde 'funbord'. Aan dat onderdeel kan overigens ook worden deelgenomen door de toeschouwers, want evenals bij de voorgaande editie zal het ook voor de toeschouwers weer prima vertoeven zijn bij de darthappening.

Het toernooi begint om 17:00 uur; de zaal gaat om 16:00 uur open. Inschrijven kan nog tot 27 februari bij Bert Hendriks, Landkamp 30 Babberich (06 30493021) of bij 't Centrum Reijmer, Dorpstraat 78 Babberich.

Festival Crème de la crème blaasmuziek met Die Innsbrucker Böhmische in Ooy-Zevenaar

OOY - De Isseltaler Musikanten uit Rheden halen in april Die Innsbrucker Böhmische opnieuw naar Ooy-Zevenaar en treden zelf op in het voorprogramma. Die Innsbrucker Böhmische hebben inmiddels tien cd’s op hun naam staan en brengen binnenkort hun elfde cd uit met blaasmuziek ‘vom Feinsten’. Het orkest behoort tot de crème de la crème van de blaasmuziek in Europa.

In plaats van helemaal naar Zuid-Duitsland of Oostenrijk te reizen voor een optreden van Die Innsbrucker Böhmische, heeft u de gelegenheid om deze sublieme vertolkers van het Böhmische muziekgenre dichter bij huis te beluisteren. Tijdens het festival ‘Crème de la crème van de blaasmuziek’ treden Die Innsbrucker Böhmische drie uur lang op, voorafgegaan door een optreden van de Isseltaler Musikanten zelf.

Het optreden zal op zaterdag 9 april in schuttersgebouw EMM, Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar plaatsvinden. De aanvang is 19.30 uur en de zaal gaat om 18.30 uur open.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.isseltalermusikanten.nl / info@isseltalermusikanten.nl of via telefoon 026 3820245. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen, De toegangsprijs bedraagt 18,50 euro per persoon.

Het orkest Die Innsbrucker Böhmische werd opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het Böhmische muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit.

De vijfde editie van de Liemers 50-plusbeurs komt eraan!

ZEVENAAR - Nu het inmiddels de vijfde keer is dat de organisatoren Loes Kemperman en Elzo Hut de Liemers 50-plusbeurs organiseren kunnen we terecht zeggen dat het niet meer weg te denken is uit de evenementenagenda van de Liemers.

Ieder jaar proberen Loes en Elzo een grote diversiteit van exposanten naar sporthal Lentemorgen te laten komen. Er zullen weer vele branches vertegenwoordigd zijn. De Rabobank, notariaat, zonnepanelen, zorg, e-bikes, fysio, HCI, naaimachines, de Buurtbus noem maar op, u zult het er vinden!

Vorig jaar waren er meer dan drieduizend bezoekers te verwelkomen en ook dit jaar gaan we er vanuit dit aantal bezoekers te evenaren. Zo mogen we dit jaar weer nieuwe maar ook oude bekende exposanten van de beurs begroeten. De beurs blijft een informatief karakter houden dus handverkoop is niet toegestaan. Onder enquêtes bij bezoekers en exposanten weten we dat hierdoor de beurs zeer goed gewaardeerd wordt. Wel worden er kortingvouchers, aanbiedingen en dergelijke meegegeven.

Weer mogen we leerlingen van het Liemers College begroeten die in het kader van hun MASS-stage weer helpen achter de schermen en op de beursvloer zelf. Omdat het de vijfde editie is zal er een zeer verrassende onderbreking op de beursvloer plaatsvinden. Wat dit is houden de organisatoren nog even geheim. De Liemers 50-plus-beurs hoopt u allen weer te mogen begroeten. De toegang is gratis en koffie/thee en/of eventuele versnaperingen worden weer verzorgd door Hennie Derksen van het sportcafé Lentemorgen. De sporthal Lentemorgen is goed bereikbaar zowel lopend per fiets, scootmobiel, bus of auto. De beurs is geopend op zaterdag 2 april van 11.00-16.00 uur. De toegang is gratis!

Mochten er potentiële exposanten zijn die graag informatie willen ontvangen over de beurs dan kunnen ze contact opnemen met Loes Kemperman 06 22960663 of Elzo Hut 06 51555088 of mailen naar liemers50plusbeurs@gmail.com.

Radio Mozaïek vijftig jaar

ZEVENAAR - Bij het horen van de naam 'Radio Mozaïek' zullen velen die het Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar of een zorginstelling in de Liemers hebben bezocht, vaak iets herkennen. Namelijk een adres waar je een muzikaal verzoeknummer kunt aanvragen voor iemand die daar verblijft.

Radio Mozaïek begon in 1966 als ziekenomroep. De omroep werd door zes vrijwilligers opgezet met als doel ontspanning te bieden aan patiënten bij hun verblijf in het ziekenhuis. Gevraagde verzoeknummers kon men via de radiozender van het ziekenhuis beluisteren.

Nu vijftig jaar later. Met 45 vrijwilligers worden dagelijks radio- en Tv-uitzendingen verzorgd vanuit het Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar. Het doel is nog steeds radio en tv-programma’s maken, specifiek gericht op zieken en ouderen.

In 2015 kreeg Radio Mozaïek toegang tot Internet. Hierdoor werden de mogelijkheden om meer luisteraars te bereiken enorm vergroot. Dankzij de Internetaansluiting zijn de uitzendingen nu niet alleen bij de ziekenhuizen en bewoners van zorginstellingen te beluisteren. Het is nu ook mogelijk om thuis een verzoeknummer voor iemand in het ziekenhuis of zorginstelling aan te vragen.

Voor tv-uitzendingen gaan de vrijwilligers ook op locatie filmen. In de studio Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar worden de opgenomen films bewerkt en voor uitzending gereed gemaakt.

Op 18 maart viert Radio Mozaïek haar 50-jarig bestaan met een receptie voor genodigden en een feestelijke bijeenkomst alle vrijwilligers. Meer informatie: www.radio-mozaiek.nl.

Reünieplannen Stedencontact

ZEVENAAR - Dit jaar bestaat de stedenband Zevenaar-Weilburg vijftig jaar. Aan dit bijzondere feit wordt in Zevenaar aandacht besteed in het weekeinde van 16 tot en met 18 september. Uit Weilburg komt een delegatie van 25 mensen, waar onder tien leden van de gemeenteraad, op bezoek.

Het Zevenaars Comité heeft het plan om een reünie te organiseren en probeert er achter te komen hoe groot de interesse daarvoor is. Daarvoor worden de mensen benaderd die de laatste jaren hebben meegedaan aan een activiteit van het stedencontact en/of waarvan de (e-mail)adresgegevens bekend zijn.
Het Comité beschikt echter niet over de huidige adresgegevens van oud-deelnemers. Daarom wordt gevraagd de reünieplannen door te spelen aan degenen die men (nog) kent uit uw stedencontacttijd (zoals. andere deelnemers van de delegatie, gastgezinnen). In het jubileumprogramma staat de reünie gepland voor zaterdagmiddag 17 september van 14.00 tot 17.00 uur.

Belangstellenden worden gevraagd contact op te nemen met Jan Boerboom, secretaris van het Comité, K. de Jongstraat 19 in Zevenaar; 0316 525014 en zijn e-mailadres jw.boerboom@chello.nl. Foto's en filmmateriaal van uitwisselingen zijn ook welkom.

Groessense optocht weer mooier

GROESSEN – Drie dagen lang hebben duizenden mensen uit de Liemers in Groessen kunnen genieten van een sfeervol en druk carnavalsfeest. Een kleurrijke optocht met ruim 750 deelnemers, verdeeld over 60 eenheden, waarvan 23 wagens. Het fraaie weer zorgde voor een record aantal bezoekers.

Het bestuur van De Deurdreiers wil de jongste feestvierders complimenteren met hun goede gedrag en gezellige instelling. Enkele daargelaten die zijn opgevangen door de Ehbo-post.

De verkeersregelaars hebben het stallen van de fietsen in het dorp in goede banen geleid, maar konden zondag niet voorkomen dat er een paar auto's waren geparkeerd op de route, waardoor de optocht de route moest inkorten, wat erg sneu was voor de aanwonenden die zich uitgebreid hadden voorbereid.

Voor iedereen die de optocht heeft gemist, of zelf heeft meegedaan is op 5 maart in café Gieling de traditionele filmavond over de optocht compleet met de making of beelden en interviews.

Uitslagen

GROTE WAGENS: 1. De Oosthoek – Geloof jij nog in sprookjesBOSS; 2. De Prutsers – Feestje b(r)ouwen; 3. De Deurbouwers – Zomer in Gelderland/Winter in Gelderland; 4. Veur Mekoar – Afvalbeleid;

KLEINE WAGENS: 1. De Olde Raddreiers – Carnaval da's kaasje; 2. De Klungelkuntjes – 0%; 3. De Klemtankers – Tijdelijke sluiting Westervoortse brug.

GROTE GROEPEN: 1. Amaretto's – Wij maken het bont; 2. De Yoloo's – Pareltjes; 3. De Verrassing – Met liefde betoveren wij de optocht; 4. De Tanja's – Druiven.

KLEINE GROEPEN: 1. De Zebra's – Voor carnaval komen wij ons bed uit; 2. Geen Gezicht – GRUOSNA 838; 3. De Flowertjes – Nordic Wok-king; 4. Dirk van Peter van Piet – Afval scheiden dat loont.

KINDEREN: Groep 8 en de Dansmariekes – Wij zijn de kers op de taart; 2. De Bierbrothers (jong) – Ridders&Jonkvrouwen; 3. Deurdreien – Rapunzel; Minions uut Loo – Verschrikkelijke ikke: Gruwelijk carnaval; Tatum en Boris – Accepteer onze cookies.

De straatprijs ging naar 't Straatje.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van 20 en 21 februari is er geen viering.

Mededeling:

Overleden op woensdag 27 januari de heer Theodorus Giesbers, Pelgromhof,

Molenstraat 7-3, Zevenaar, 81 jaar.

Zaterdag 27 februari 19.00 uur:

Eucharistieviering met Pater Remmers en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder

Mies Berntssen-van Alst

Wim van Haften

Bertus Koenders

Johanna Koenders

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Gerry van der Looy-van Brandenburg

Wim Willemsen

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Gerrit Beudel

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 21 februari, de tweede zondag in de veertigdagentijd, gaat tijdens de viering in de Ontmoetingskerk om 10.00 uur ds. J. Brezet uit Duiven voor. Bij de kindernevendienst wordt er dan verder gewerkt aan het veertigdagen project.

Om 11.00 uur is er in Ons Huis de oecumenische kinderkerk. Het thema voor deze viering is: “Sterren en stippen”. Wat dit betekent zal dan duidelijk worden.

Op zondag 28 februari, de derde zondag in de veertigdagentijd, gaat om 10.00 uur voor ds. P. Moet uit Velp. Ook dan is er kindernevendienst.

Tegengas.nu

Foto: Peter van Dijck

ZEVENAAR - Ouderen in verweer! Met Barry Stevens en Lucie de Lange. 'Tegengas.nu' is een zwarte comedy over de hang naar een eindeloze jeugd bij ouderen, vol grappige situaties met een serieuze ondertoon. Het is een aanklacht tegen de onheuse behandeling van ouderen door jongere generaties.


Twee oude vrienden zoeken elkaar na lange tijd weer op. Zij vinden allebei dat de ander behoorlijk oud geworden is. Zij trekt hoge bloesjes aan, omdat ze met haar kalkoennek de groene blaadjes helemaal kan vergeten. Hij doet alsof hij nog 18 is, maar als homo ligt alleen oud roze nog voor hem klaar. Beiden ervaren vijandigheid wanneer ze affectie tonen voor jongeren, die hen meestal afstotelijk vinden. Ze voelen zich afgedankt. Daarvan worden ze heel balorig. De eenzaamheid en de angst voor vergankelijkheid proberen ze weg te werken met een illusie van de eeuwige jeugd.

Ze besluiten samen het heft in eigen handen te nemen. We gaan niet meer zeuren en zullen de jongere generatie eens flink te pakken nemen! Zaterdag 20 februari om 20.15 uur in de Rabobankzaal van het Musiater in Zevenaar.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Het Braamhuis (een inloophuis voor allen die geraakt zijn door kanker in de Liemers) zoekt een interieurverzorgende voor het verrichten van alle voorkomende schoonmaakwerkzaamheden.

- De afdeling dagbesteding van Caleidoz zoekt voor de vrijdag en/of zaterdag een medewerker die de activiteitenbegeleider ondersteunt bij alle taken van de dagopvang.

- De Voedselbank Zevenaar-Rijnwaarden zoekt een huismeester, die verantwoordelijk is voor het toezicht, beheer en onderhoud van het gebouw.

- Ypsilon zoekt een vriendschappelijk maatje die regelmatig contact heeft met iemand die door een chronische ziekte (psychisch of lichamelijk) niet volledig kan deelnemen aan de maatschappij.

Voor meer informatie over deze en circa 250 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). Men kan ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Collecteren voor Zoa

LIEMERS - Collectanten voor Zoa, Wat houdt het werk van Zoa in? Als mensen door oorlog of een natuurramp alles kwijt zijn, biedt Zoa hulp. In een situatie van wanhoop dragen we bij aan een nieuw perspectief van hoop.

Samen met de getroffen gemeenschappen werken we aan Herstel totdat zij weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Zoa werkt in vijftien landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. U kunt ook even kijken op www.zoa.nl.


3-9 april is de nationale huis-aan-huiscollecte. In Zevenaar wordt ook in twee kerken voor Zoa gecollecteerd Als u voor Zoa wilt collecteren kunt u meedenken in welke straten u wilt collecteren en hoe lang u wilt collecteren! Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe collectanten. Voor informatie of aanmelding kunt u bellen met 0316 523026 of mailen:
jannie.helmink@planet.nl.

Inzameling van hulpgoederen door Zevenaarse vanwege armoede op Kreta

ZEVENAAR - Helping Hands 4 Hellas Kreta is een initiatief van Netty te Kulve uit Zevenaar. Netty’s man Giannis komt van Kreta en ziet met eigen ogen hoeveel armoede daar heerst onder de lokale bevolking.

Sinds juli 2015 zamelt zij samen met een groep vrijwilligers hulpgoederen en houdbaar voedsel in voor 110 gezinnen die onder de armoede grens leven. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het ziekenhuis in Heraklion en een verpleeghuis omdat hier nauwelijks voorzieningen voorhanden zijn en wordt een kindertehuis gesteund.

Een betrokken groep vrijwilligers, uit het hele land, zamelt spullen in. Alle materialen worden ingeleverd bij of verzonden naar Netty in Zevenaar. Zij slaat de ingezamelde spullen op in haar huis totdat een van de vier Griekse transportbedrijven waarmee wordt samengewerkt de ingezamelde materialen, naast hun reguliere vracht, van Zevenaar naar Kreta vervoert.

De materialen die worden ingezameld zijn onder andere verbandmiddelen, gazen, pleisters, steriele spuiten en naalden, incontinentiemateriaal, medische voeding zoals Nutridrink en Fresubin, sondevoeding, rolstoelen, rollators, krukken, houdbare voeding en overgebleven medicatie mits deze nog in de verpakking zit. Het is geweldig om te zien dat deze spullen in Griekenland een tweede kans krijgen, terwijl deze in Nederland zouden worden weggedaan.

Voor meer informatie kunt u kijken op de facebookpagina van Helping Hands 4 Hellas Kreta https://www.facebook.com/Helping-hands-4-Hellas-198596597145943/ Wanneer u iets wilt doneren stuur dan een mailberichtje naar helpinghellas@gmail.com. Iedere bijdrage wordt enorm op prijs gesteld!

V.V. Victoria in actie voor eigen clubkas

DIDAM - Volleybal Vereniging Victoria uit Didam komt in actie om geld op te halen voor hun eigen clubkas. De club doet mee aan de VriendenLoterij Belmaanden, een landelijk initiatief waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.


Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. Op 24 februari bellen leden van V.V. Victoria andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van V.V. Victoria. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.612,50 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
Per Belmaand keert de VriendenLoterij extra geldprijzen uit aan clubs en verenigingen die de meeste loten verkopen. De VriendenLoterij verdeelt in totaal 44.000 euro onder maar 28 clubs en verenigingen. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele steun
Naast de organisatie van de VriendenLoterij Belmaanden helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren. Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met 30 mei aanmelden voor de VriendenLoterij Belmaanden. Voor meer informatie: www.vriendenloterij.nl.

Stamppottenmiddag van Zonnebloem Zevenaar-Oost

ZEVENAAR - Op 4 februari werd bij Staring Zalencentrum in Zevenaar door De Zonnebloem Zevenaar Oost letterlijk en figuurlijk een heerlijke stamppottenmiddag gehouden.

Naast de bekende stamppotten boerenkool met worst, zuurkool met ribbetjes en hutspot met hachee werd het geheel verder gegarneerd met Amsterdamse en zilveruitjes alsmede komkommerschijfjes, mosterd en heerlijke jus. Uiteraard met water en melk om het geheel goed naar beneden te laten glijden.


Na de pauze kwam de muzikale saxofoon duizendpoot en entertainer Ben Wessink uit Loenen aan bod. Het programma omvatte leuke mopjes waar hartelijk om gelachen werd, uitleg over verschillende saxofoons alsmede heerlijke nostalgische liedjes, waarop enthousiast werd meegezongen en meegehost.

Na een kopje koffie of thee met een lekkere bonbon, werd het laatste deel van de middag de zaal door Ben Wessink gezellig op z'n kop gezet en nog net niet afgebroken. Met een heerlijke gevulde buik én een hele gezellige middag achter de rug, gingen de gasten tevreden huiswaarts.

Het Reumafonds zoekt collectanten in Westervoort

WESTERVOORT - Wilt u zich inzetten voor de reumabestrijding in Westervoort en heeft u daarvoor een paar uur per jaar beschikbaar? Wordt dan collectant of medeorganisator voor de collecteweek van het Reumafonds van 21 tot en met 26 maart. U kunt hiervoor contact opnemen met Ton Bos, 026 3114582 of 06 58878648.


In Nederland wonen bijna tweemiljoen mensen, die reuma hebben zoals artrose. En het betreft niet alleen ouderen; ook jonge, werkende mensen en zelfs kinderen kunnen reuma krijgen. Hun aandoening is lang niet altijd zichtbaar; voor de buitenwereld lijkt er vaak niets aan de hand. De ene dag kun je alles en de volgende dag helemaal niets meer.


De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd voor een beter leven met reuma nu en een leven zonder reuma in de toekomst. We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. We geven voorlichting, ondersteunen patiëntenactiviteiten en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Het fonds krijgt hiervoor geen subsidie van de overheid en is dus volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.
Als collectant of mede-organisator van de collecteweek ben je dan ook van groot belang. Geef het Reumafonds zo snel mogelijk door dat je wil meehelpen aan ons doel om mensen met reuma een beter leven te geven. Bel voor meer informatie met: Ton Bos, 026 3114582 of 06 58878648 of met het Reumafonds in Amsterdam: 020 5896471.
U kunt ook een mail sturen naar: tonbos1@xs4all.nl of vrijwilligers@reumafonds.nl.

In de ban van Keltische folk bij De Lantaern met Ogham

ZEVENAAR - Liefhebbers van Keltische folk muziek komen op 27 februari helemaal aan hun trekken in Muziekcafé De Lantaern. Want dan neemt de Nederlandse folkgroep Ogham het publiek mee op een muzikale reis naar de bakermat van de folk; Schotland en Ierland. Aanvang: 21.00 uur. Entree: 15,00 euro. Plus Donateurs: 14.00 euro.

In de pubs van Ullapool aan de westkust van Schotland wordt spontaan gezongen onder begeleiding van het tikken op tafels. Een van de mensen van het eerste Ogham-uur raakt op deze manier in de ban van Keltische folk. Het resultaat is een band die al jarenlang podia bezoekt in binnen- en buitenland en zo weer op hun beurt anderen enthousiast weet te krijgen voor hun muziek.

Hoe komt het dat Ogham de tent, de zaal, weer vol weet te krijgen? Is het de stem van Dagny, die bewondering afdwingt. Dan is daar Hilde op de viool. Je wilt spontaan met haar mee springen als ze op volle snelheid een reel of jig speelt. Dat alles begeleid door vier heren op gitaar, mandoline, banjo, lepels, mondharmonica, bohdran, fluit, tinwhistle, keyboards, bas en drum. Door een luchtige, humoristische, presentatie ontstaat er een fijne sfeer en komt de band heel toegankelijk over.

Klassiekers uit de Schotse en Ierse muziek, maar ook minder bekende juweeltjes die Ogham tegenkomt op de jaarlijkse tournee door Schotland worden op deze avond ten gehore gebracht.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten: Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar:

Zaterdag 20 febr. 19.00 uur: Thomasviering,

Voorganger: Pastor E. Lemmen

Zondag 21 febr. 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger Pater G. Remmers en Diaken A. van Boven.Koor: A.M.K. Intenties: fami. Visser-Verkerk, overleden fami. Degen-Evers, Theo de Wolff, Mientje Verheijen-Ruijs, Maurice van Bommel en grootouders van der Togt-van Calsteren.

Zondag 28 Febr. 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: NGK.

Intenties: familie Schennink, Jan Meijer, Jaargetijde Martina

Geurts-van Uum en familie.

        

Overleden:

22 jan. Johannes Clappers, 79 jaar, Liemerije,

25 jan. Jan van Eekeren, 90 jaar, Masisuplein 418,

27 jan. Theo Giesbers, 81 jaar, Masiusplein 254,

28 jan, Reinera van ‘t Wel-Visser, 78 jaar, Liemerije,

29 jan. Ignatia Smits, 89 jaar, Hagendel 23, Zevenaar.

9 febr. Dinie Koenders-Benen, 81 jaar, Arnhemseweg 19,

4 febr. Cornelia de Reus-Breukers, 91 jaar, Didamseweg 17,

4 febr. August Derks, j81 jaar Abraham, Kuiperstraat 42, Zevenaar.

Taizéviering in Duiven in de Remigiuskerk

DUIVEN - Jaarlijks gaan tienduizenden jongeren uit de hele wereld naar Taizé in Frankrijk voor geloofsontmoeting met elkaar, waarbij zij ook dagelijks de gebeds/zangvieringen volgen in de Verzoeningskerk aldaar.

Om thuis, in eigen land, aandacht te besteden aan deze Pelgrimage van Vertrouwen, worden vieringen en bijeenkomsten georganiseerd. Ook in Duiven doen we dit al jaren. Op zaterdag 5 maart om 19.00 uur is de Taizé-viering in de H. Remigiuskerk in Duiven. De meditatieve liederen komen van het repertoire van de communauteit uit Taizé en zijn eenvoudig en melodieus.

Om mee te kunnen zingen is er een gelegenheidskoor die op drie vrijdagavonden in het parochiecentrum van de Remigiuskerk in Duiven oefent, en waarbij je ook welkom bent.

Repetities zijn op 19 en 26 februari en 4 maart van 19.15 – 20.45 uur. Voor aanmelding of meer info: taizeduiven@hotmail.com.

Gezellige bingo in Zevenaar

ZEVENAAR - Vrijdagavond 4 maart is er weer een gezellige bingo in ontmoetingscentrum De Maatjes aan de Kardinaal de Jongstraat 4 in Zevenaar.

Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur. De start met de bingo is om 20.00 uur. Inlichtingen: Joke 06 25300590 of Betsie 0316 529701. U kunt ons ook vinden op FB: Bingo de maatjes.

Benefietconcert voor Leergeld de Liemers

ZEVENAAR - Op zaterdag 27 februari geeft Vocaal Ensemble Omnitet en benefietconcert voor de Stichting Leergeld de Liemers. Zoals voor vele goede doelen is ook voor Stichting Leergeld de Liemers fondsenwerving de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Met dit benefietconcert willen zij een steentje bijdragen.

Omnitet is een semiprofessioneel ensemble met wortels in Zevenaar. Het repertoire is zo breed als de smaken en voorkeuren van de leden. Ze zingen muziek van Bach tot Bernstein, van Vivaldi tot Verdi, van Rossini tot Rodgers & Hammerstein. Dat zorgt voor een zeer gevarieerde en aansprekende programmering die voor iedere luisteraar wat wils biedt. Die variatie zit ook in de uiteenlopende bezettingen: u hoort zangers en pianist solistisch, in duetten, terzetten of ensembles – vandaar 'Omnitet'.

Stichting Leergeld de Liemers heeft als doel te voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement terechtkomen. Met name voor kinderen van ouders die weinig tot geen financiële middelen hebben. Zij zorgt ervoor dat kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals sport, muziek en scouting.

Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Marktstraat 24 in Zevenaar op zaterdag 27 februari om 20.00 uur. De kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop bij boekhandel Rebers of kunnen gereserveerd worden via www.omnitet.nl en info@leergelddeliemers.nl.

HCC Computeravond: Windows 10 en dan...

Foto: Henk Schipper

ZEVENAAR - Op woensdag 2 maart oktober verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) haar maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis aan Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur; zaal open om 19.30 uur.

Na de installatie van Windows 10 komen de vragen en nu? In deze presentatie maken we kennis met een aantal standaard apps aangevuld met andere nuttige apps. Verder worden de instelling van Windows 10 behandeld en geeft Jan vele praktische tips. "Kom zeker langs en laat je op deze gezellige presentatie bijpraten over Windows 10, hoe je dit nieuwe besturingssysteem het beste kunt gebruiken. Na deze presentatie ben jij een echte Windows 10 kenner!"

De lezing wordt gegeven door Jan Jansen.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Windows, Office, et cetera. De toegang is vrij voor HCC-leden ook niet-leden zijn welkom, maar betalen twee euro per avond.

Optreden Cadencia in kerkje

WESTERVOORT - Op 28 februari om 15.00 uur is er in het kerkje 'De Verzameling' aan de Brouwerslaan 1a in Westervoort een optreden van Cadencia met Annette Weterings (zang), Gert van Ruiswijk (bandoneon). Leon Venderbosch (gitaar) en Michael Buerger (contrabas).

Klassiek ontmoet Tango. Een warmbloedig programma met virtuoze Italiaanse en Spaanse liefdesliederen, afgewisseld met de Argentijnse poëzie van de tango. Cadencia is gestart met Annette Weterings, sopraan en Leon Venderbosch, gitaar. Het muzikale avontuur van dit professioneel, klassiek geschoold duo is begonnen met het lied Cadencia van Ernesto Cordero, een Argentijns componist.

Inmiddels is het ensemble aangevuld met bandoneonist Gert van Ruiswijk en contrabassist Michael Buerger. Door deze uitbreiding is de Argentijnse tango opgenomen in het programma. De bandoneon, met de exotische klanken dringen diep in je door. Een belevenis vol passie en weemoed.

Kaarten inclusief 1 consumptie (17,50 euro)zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl. Wanneer u met vier personen komt zijn de entreekaarten 15,00 euro per persoon. (www.deverzameling.nl).

Uitslagen optocht Tollusland

Uitslag optocht 2016

Wagens Tollus

 1. Buurt & Co - 1000 en 1 nacht

 2. Kansloos - Dit circus dreajt deur

 3. De Prutsers - Al zijn we opgehokt ons krijgen ze niet opgefokt

Wagens Gasten

 1. De Snotneuzen - Met carnaval hangen wij aan de bar

 2. De Dolle Dwazen - Door een draak van een beleid zijn wij onze school de driehoek kwijt

 3. De Aerdtse Deurdouwers - Vogel verschrikkers

Grote Groepen Tollus

 1. De Knippies - Villa Copera failliet doet pien de knippies gaan nu hoot kwisien

 2. De Tollus Ladies - Koning keizer admiraal schijten doen we allemaal

 3. Alles Paletti - Hart

Grote Groepen Gasten

 1. De Vruuters - Het was tobben dit jaar

 2. Veur Onze Lol - Wij gaan als de brandweer of gaan wij in rook op

 3. De Geintrappers - Carnaval op z'n best in de wild wild west

Middel Groepen

 1. De Maotjes - Vroeger kostte deze geen zak

 2. De Feestneuzen - Er hangt liefde in de lucht

 3. KWW - De rem is eraf wij snoepen de hele dag

Kleine Groepen

 1. VERBORG - Zelfredzaam

 2. De Nonoos - Tollusse inzending olympisch synchroon zwemmen rio

 3. Heidi en Tineke - Bij Phisique liep overal het water ien, mar ja.... gij kun ok te mager zien!

Werkdag Landgoed Huis Sevenaer WoesteLand

ZEVENAAR - Op 12 maart tijdens de landelijke vrijwilligersdag NLdoet steekt ook WoesteLand, de jongerengroep van IVN, de handen uit de mouwen. Op Landgoed Huis Sevenaer, in Zevenaar, helpt WoesteLand met het herinrichten van de ommuurde moestuin Deelhoven.

Iedereen van 12-30 jaar kan zich aanmelden. Landgoed Huis Sevenaer is een historische kasteelboerderij in hartje Zevenaar. Natuur en cultuur komen hier samen. Het landgoed is vrij besloten om de zeldzame flora en fauna en fauna te beschermen. Tijdens NLdoet helpt WoesteLand de boer op het terrein om de ommuurde moestuin Deelhoven te herinrichten. Hierdoor kan iedereen straks toch kennis kan maken met het landgoed, de tuinders en de prachtige historische plek in het centrum van Zevenaar. De hele dag zijn jongeren met leeftijdsgenoten in de buitenlucht bezig op een bijzondere plek. Er wordt niet alleen nuttige werk verzet, maar het is ook meteen een gezellige dag aan de Wittenburgstraat 11, Zevenaar. Aanmelden kan via: www.woesteland.nl.

Over WoesteLand
WoesteLand is de jongerenafdeling van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Ieder jaar organiseert WoesteLand diverse jongerenvakanties in Nederland en het buitenland, midden in de natuur, waarbij altijd een steentje wordt bijgedragen aan het behoud van het gebied. Bijvoorbeeld door de boswachter te helpen met beheerwerkzaamheden. Want net als IVN, werkt ook WoesteLand aan een duurzame samenleving door mensen zelf de natuur te laten beleven.

Zevenaars tafeltennisser net niet in de prijzen

ZEVENAAR - Dankzij zijn uitstekende prestaties tijdens de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen dwong Zevenaars grootste talent Mark van Egmond deelname af aan de halve finales die afgelopen weekend plaatsvonden in Assen.

Door Piet van Breukelen

De halve finale wedstrijden werden in vier zeskampen afgewerkt en daarin presteerde de als 2e geplaatste Mark uitstekend. Omdat hij tegen zijn evenknie uit de andere poule na een spannende strijd met 3-2 als winnaar uit de bus kwam, werden de verwachtingen voor een hoge klassering optimistisch bijgesteld toen hij tegen de als nummer 3 geplaatste speler moest. Toen kwamen hij en zijn begeleiding echter van een koude kermis thuis.

Dat de vier poulewinnaars voor hem net een maatje te groot waren (hij werd hij niet kansloos van de tafel gemept), lag vooral aan een zeer goede service waarmee zijn betere tegenstanders direct het initiatief namen en konden scoren. Bovendien liet het voetenwerk van Mark iets te wensen over. Werk aan de winkel dus op de training.

Hij viel vervolgens net buiten de prijzen omdat hij niet was opgewassen tegen een materiaalspeler (speelde met noppen op de backhand) die hij in de voorronde nog probleemloos had verslagen. Nu wist hij geen raad met de initiatief loze spelopvatting en de hoge ballonballen die hij terugkreeg. Op zich niet zo gek, want op zijn niveau komt hij dit soort spelers niet of nauwelijks tegen.

Al met al kon hij terugzien op een mooie, spannende dag waaraan hij niet alleen met plezier terugdenkt, maar die ook perspectief biedt voor de toekomst.

Diton speelt 'Wie gelooft, wordt zalig'

DIDAM - Toneelvereniging Diton uit Didam speelt op zaterdag 12, zondag 13, zaterdag 19 en zondag 20 maart een komedie in drie bedrijven, met de titel 'Wie gelooft, wordt zalig' (Ein hartes stück Brot), geschreven door Helmut Schmidt en vertaald door An van Kessel.

Alle vier uitvoeringen worden opgevoerd in Gasterij De Harmonie, Kerkstraat 2 in Didam, aanvang 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur). Kaarten à 7,50 zijn verkrijgbaar op de voorverkoopdagen, zijnde donderdag 10 en donderdag 17 maart van 11.00 tot 12.00 uur bij Aerofitt (Hengelderweg 18) en op vrijdag 11 en vrijdag 18 maart van 19.00 tot 20.00 uur bij De Harmonie (Kerkstraat 2). U kunt uw kaarten eventueel ook telefonisch bestellen op werkdagen tussen 18.00 en 20.00 uur op telefoonnummer 06 21574998 (Ellen Rosendaal). Telefonisch bestelde kaarten dienen dan afgehaald te worden op bovengenoemde voorverkoopdagen op genoemde adressen. Verkochte kaarten niet kunnen worden geannuleerd!

"Wilt u meer weten over Diton of bovengenoemde informatie nog eens nalezen, kijk dan op de Facebookpagina. Wij willen in het bijzonder mannen uit Didam en omgeving oproepen een bezoekje aan één van onze voorstellingen te brengen of onze Facebookpagina te bezoeken; wij zitten zeer dringend verlegen om nieuw mannelijk toneeltalent, die onze vereniging wil komen versterken!"

Rijnwaarden kiest wijziging subsidie uitvoering welzijnstaken

RIJNWAARDEN - De gemeente Rijnwaarden kiest ervoor om de welzijnstaken op een andere manier uit te voeren. Zij wil flexibel kunnen inspelen op de behoeften van de gemeenschap. Daar past ook het anders omgaan met de subsidieverlening bij. Daarom zegt Rijnwaarden per 1 januari 2017 de structurele subsidieverlening aan Stichting Welzijn Rijnwaarden op.

Vanaf 2014 voert de gemeente Rijnwaarden beleidswijzigingen door op het gebied van het sociale domein, de zogenaamde transformatie. Dit is ingegeven door de nieuwe taken op het gebied van jeugdzorg, werk en inkomen en ondersteuning thuis. De transformatie vraagt veel van alle betrokken partijen. Van zowel zorgaanbieders, inwoners en de gemeente. Het welzijnswerk heeft een belangrijke rol en taak binnen het proces van transformeren.

Momenteel heeft de gemeente de middelen die zij beschikbaar heeft voor het welzijnswerk belegd bij een enkele welzijnsorganisatie. Door deze middelen op een flexibele wijze in te zetten wil Rijnwaarden snel en adequaat kunnen inspelen op de behoeften van inwoners en innovatieve vormen van inzet van het welzijnswerk. Dit heeft als gevolg dat het welzijnswerk gefinancierd wordt met voornamelijk eenmalige subsidies/projectsubsidies. Met de Stichting Welzijn Rijnwaarden heeft de gemeente een meerjarige subsidierelatie. Een dergelijke subsidierelatie past niet langer in het beleid en bij de transformatie. De gemeente benadrukt dat het hier niet gaat om een bezuiniging. Het budget voor de uitvoering van de welzijnstaken blijft gelijk.

Succesvol zaalvoetbaltoernooi in Zevenaar

ZEVENAAR - Zaterdag 30 januari vond in Zevenaar de tweede editie van het beslist.nl zaalvoetbaltoernooi plaats. Acht Gelderse voetbalteams streden in sporthal Lentemorgen om de titel. De voetbalvrienden van ZVL 3, initiatiefnemers van het toernooi, kijken terug op een geslaagde middag.

Vriendenteam ZVL 3 werd opgericht in 2013. Vorig jaar organiseerde het team voor het eerst een zaalvoetbaltoernooi in thuisstad Zevenaar. Dit werd meteen een daverend succes. Het toernooi stond ook dit jaar in het teken van een primeur. De organisatie verwelkomde voor het eerst een damesteam.

Hoewel de dames van v.v. Eldenia hun mannetje stonden tijdens het toernooi, wisten zij niet door te dringen tot de finale. Na ruim vier uur zaalvoetbal werd het toernooi beslist in een Zevenaarse finale. Gelegenheidsteam ZVL Friends veroverde de titel na een 2-0 overwinning op de routiniers van ZVL 2.

De organisatie van het toernooi kon ook dit jaar rekenen op sponsor beslist.nl. Het Arnhemse bedrijf stelt een sponsorbudget beschikbaar aan werknemers. Dit budget wordt door één van de betrokken teamleden van ZVL 3 aan het toernooi besteed.

Vriendenteam ZVL 3 kijkt terug op een sportieve en succesvolle tweede editie van het toernooi, die druk werd bezocht door familie, vrienden en andere voetballiefhebbers. Het is de bedoeling om het toernooi ook volgend jaar weer te organiseren in Zevenaar.

Basketiers'71: Al 45 jaar jong!

ZEVENAAR - Basketball Vereniging Basketiers'71 bestaat 45 jaar! Het bolwerk van de Liemers op basketbalgebied is een vereniging om trots op te zijn. Menig basketballer heeft hier zijn/haar eerste bal gegooid. Om hierna de kwaliteiten op basketbalgebied verder ten toon te spreiden.

Vele generaties zijn met het blauwe Basketiers' bloed opgegroeid en besmet. Nog steeds wordt er getraind, gespeeld in sporthal Heerenmaten in Zevenaar. Sinds jaar en dag de thuisbasis van deze succesvolle vereniging. Een vereniging met een rijke historie, een mooi verleden, maar ook op de toekomst gericht.

Thans liefst zeven competitie-spelende teams, een U10 team dat maandelijks een toernooi speelt. Natuurlijk ook het onverzettelijke recreantenteam dat iedere donderdag zijn partij speelt. Kortom voor elk wat wils, een vereniging waar ieder welkom is en zich thuis voelt.

In 2016 staan er diverse toernooien op stapel: het jubileum, het eikeltjes- en het oliebollentoernooi. Belangrijkste is en blijft het plezier hebben en houden in het basketballen. Of dit nu prestatief of recreatief op een sportieve wijze met het spel bezig zijn is. Op een training of met een wedstrijd altijd (proberen) met een tevreden gevoel af te sluiten.

Dit kan dan met een drankje, hapje in de eigen sportkantine, het ultieme Basketiersgevoel! De wens is dat we dit gevoel met elkaar nog minstens 45 jaar vol zullen houden.

Meisjes D1 De Westerduiven ongeslagen kampioen

DUIVEN - Op 31 januari zijn de meisjes MD1 na tien ongeslagen wedstrijden zaalkampioen geworden. Door zelf liefst 91 keer te scoren en maar tien doelpunten tegen te krijgen wisten ze de nummer twee op veilige afstanden te houden.

Op de foto: staand van links naar rechts: Richard Overeem (coach), Jip van de Weem, Kevin Heerink (trainer), Madelon Bax, Jade Beishuizen, Lianne Schut, Aukje Willemsen, Arjen Bergevoet (coach), Anouk Gerritsen.

Zittend van links naar rechts: Alise Heijmink, Dewi Bergevoet, Carmen joy Overeem, Willemijn Hoogveldt, Roos Folbert, Mette Woestenburg, Julia Cellamare, Claudia van Ravels. Liggend: Iris Peeters.

Buurt & Co winnaar optocht

LOBITH - Na een prachtige optocht in Lobith-Tolkamer is Buurt & Co., voor de negende keer in successie winnaar geworden.

In de categorie 'Wagens Tollusland' werd met het 'Sprookje van 1000 en 1 nacht 't Tollus in oosterse sferen gebrach'.

Bonte Spiekse aovond

SPIJK - Het comité Spiek Steengoed met Claudia Witjes Hemmie Kock Guido en Robert Ariessen en Willy Witjes hebben op zaterdag 12 maart een bonte avond georganiseerd in De Spieker in Spijk.

Henk van Aalten Henk Jansen Joop Boxstart en Het Ritmisch Koor verzorgen deze bonte avond. Deze twee en een half uur durende show zit vol met liedjes over Spijk het Gelders Eiland en de regio met de nodige humor anekdotes en beeldprojectie. Aanvang 20.00 uur. Entree 7.50 euro. Kaartvoorverkoop De Spieker 06 30077145; Cor Stuyt Dierenspeciaalzaak/bloemen Lobith 0316 541323; Grimpeur Wielersport Babberich 0316 248080.

Opbrengst collecte Hersenstichting

ZEVENAAR - Van 1 tot en met 6 februari vond in Zevenaar de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft 3173,33 euro opgeleverd.

Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting is een ieder dankbaar voor zijn bijdrage.

Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl.

Robert Pouwels & Friends

WESTERVOORT - Op 1 april is het precies 25 jaar geleden dat Robert Pouwels zijn eerste stappen in de wereld van entertainment heeft gezet. Nu 25 jaar later is hij niet meer weg te denken op podia van vele zalen in heel Nederland en inmiddels ook daarbuiten. 25 jaar. Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

Dit wordt dan ook uitgebreid gevierd op 26 februari vanaf 20:30 uur bij zalencentrum Wieleman in Westervoort. Ook zullen er deze avond optredens zijn van Belinda en Gino Graus. Meer info staat op www.wieleman.com/evenementen.

Samen een avondje voetbal kijken!

DUIVEN - Ook zin om samen met andere voetballiefhebbers naar de wedstrijden van PSV in de champions league te kijken? Dit kan in het clubhuis van DVV!

Voetbalvereniging DVV staat graag midden in de Duivense samenleving. Daarom is er contact gezocht met welzijnsorganisatie Mikado, Stuurman, het Activerend Huisbezoek en de gemeente Duiven. Op woensdag 24 februari en dinsdag 15 maart worden de wedstrijden PSV – Atlético Madrid live uitgezonden op een groot scherm.

"U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Mocht u geen vervoer hebben, dan staan er vrijwilligers voor u klaar om u op te halen en weer thuis te brengen. Meldt u dan aan op werkdagen tussen 9:00 en 11:00 uur bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp van Mikado: 0316 282032 of mail naar mvt@mikado-welzijn.nl. De koffie staat klaar; clubhuis DVV, sportpark Horsterpark, Westsingel 35 in Duiven.

Ondernemersvereniging zamelt geld in voor Make-A-Wish

ZEVENAAR - MKB Zevenaar maakt zich op voor een bijzondere veiling. Onder de noemer 'MKB Zevenaar DOET' wil de ondernemersvereniging geld ophalen voor de stichting Make-A-Wish, een organisatie die zorgen probeert weg te nemen bij kinderen met een levensbedreigende ziekte, door een door hen gekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Op 8 maart gaat het allemaal gebeuren. "Onze leden hebben een aantal bijzondere producten ter beschikking gesteld, die we gaan veilen. Een van de hoogtepunten van de veiling moet een schilderij worden dat gemaakt is door een van de wenskinderen van Make-A-Wish", vertelt voorzitter Roeland Thissen van MKB Zevenaar. "Op 8 maart vindt de veiling plaats bij de Vida Studio's in Zevenaar. Dit gebeurt onder leiding van veilingmeester Albert Keddeman Van Derksen Veilingbedrijf in Arnhem en televisiepresentatrice Angelique Krüger, ambassadrice van Make-A-Wish."

Make-A-Wish wil kinderen met een levensbedreigende ziekte weer even kind laten zijn. Dat doet deze organisatie door jaarlijks ruim vijfhonderd 'liefste wensen' van zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar te vervullen. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. "En daar willen we met 'MKB Zevenaar Doet' een bijdrage aan leveren", aldus Roeland Thissen. "We hopen vele ondernemers op deze veiling te mogen ontvangen."

De avond is toegankelijk voor iedereen. Kijk op www.mkbzevenaar.nl/veiling/ voor alle veilingitems, meer informatie en aanmelding. De avond begint om 19.30 uur. De zaal in geopend vanaf 19.00 uur.

Trainster van BC Thuve prolongeert titel bij NK Badminton

DUIVEN - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Badminton in Topsportcentrum Almere heeft de Nederlandse nummer één Soraya de Visch Eijbergen haar titel van 2015 in het damesenkelspel weten te prolongeren. De jeugd van BC Thuve is super trots op Soraya de Visch Eijbergen, die de jeugd van badmintonclub BC Thuve uit Duiven training geeft.

De afgelopen twee weken reisde Soraya de Visch Eijbergen in Azië naar twee Grand Prix Gold toernooien in respectievelijk Maleisië en India om ervaring op te doen voor het NK. Haar Azië-toer financierde ze met een extreem succesvolle crowdfunding campagne waarin haar fans uiteindelijk meer dan 4.000 euro bij elkaar brachten.

BC Thuve als vereniging en zeker de jeugdleden zijn zeer trots op de toptrainster. De nummer 59 van de wereldranglijst geeft zowel op de maandag van 18.00 tot 20.00 uur als op de donderdag van 17.00 tot 18.00 uur training. Iedere week zien we een enthousiaste groep jeugd zeer actief deelnemen aan deze trainingen. De groepen bestaan uit beginnende jeugdspelers en gevorderde jeugdspelers en iedereen doet op zijn eigen niveau mee aan deze training. Wil jij ook een keer meespelen kom dan gerust naar de sporthal Triominos en doe mee met de trainingen. Op de maandag van 18.00 tot 19.00 uur speelt de groep tot ongeveer 13 jaar en van 19.00 tot 20.00 uur speelt de groep vanaf 12 tot 19 jaar. Voor meer informatie kun je kijken op www.bcthuve.nl.

Bakkers aan de slag in het bakhuisje

OOY - Op zaterdag 5 maart worden drie ronden brood gebakken. Ook deze eerste zaterdag van de maand wordt het bakhuisje aan de Slenterweg in Ooy Zevennar opengesteld voor het publiek en wordt er door het bakkersteam Jan Godschalk en Ton de Lorijn op ambachtelijke wijze brood gebakken. Daarbij zal als hulpbakker Lidy Corveleijn assisteren.

Het ontsteken van de oven start op rond 6.00 uur. De tweede stookronde start om 9.30 uur en de laatste ronde om 11.30 uur. Het stoken met hout om de gewenste temperatuur te bereiken kan dan bekeken worden. Vanwege de grote belangstelling worden de Ooyse Bollen in drie ronden gebakken.

De snelheid van het proces is niet volledig te sturen, maar verwacht wordt kunnen de bollen brood tegen 9.30, 11.30 en later tegen 13.30 uur uit de oven gehaald worden. De 'Ooyse Bol' is dan voor een bedrag van 2,50 euro te koop.

Nadat de broden uit de oven zijn gehaald, blijft er nog een restwarmte over. Indien u hiervan gebruik wenst te maken dient u dit bij het bakkersteam aan te geven als u het brood ’s ochtends vroeg of vooraf bestelt.

Jongens A1 De Westerduiven ongeslagen kampioen

DUIVEN - Zonder een wedstrijd te verliezen (met één gelijkspel) zijn jongens A1 van MHC De Westerduiven zaalkampioen geworden. Een prestatie van formaat!

Staand van links naar rechts: Monique Melchior (coach), Sytse van de Wal, Max Kamphuis, Swen Sekha, Olivier Klein Schiphorst, Sven Jansen, Bart te Witt, Hein Klein Schiphorst (coach).

Zittend van links naar rechts; Oliver Rommens, Job Miltenburg, Tycho van Paasschen, Sepp Weigel, Maarten Brouwer. Liggend: Lloyd Bannink. Op de foto ontbreken Vincent Kambakhsh en trainer Martin Veldman.

Schoolvolleybaltoernooi

ZEVENAAR - Op 3 februari organiseerde volleybalvereniging Labyellov haar vijfde scholentoernooi, ditmaal in sporthal Heerenmaten.

17 teams van vier basisscholen namen eraan deel: Lindenhage, De Fonkelsteen, Sint-Martinus en 't Kofschip. Op enthousiaste en sportieve wijze werd gestreden om het kampioenschap. Na een spannende finale bleek Martinus 1 het sterkste team en won de beker.

De volledige uitslag:

 1. Martinus 1

 2. Martinus 5

 3. Lindenhage 6

 4. Martinus 4

De fair-playcup werd gewonnen door Lindenhage 1.

Oefenruimte voor jong talent!

ZEVENAAR - Speel jij in een band en ben je op zoek naar een ruimte om nog beter te worden? Dan is de oefenruimte in jongerencentrum 4all waarschijnlijk wel iets voor jou!

De oefenruimte is speciaal bedoeld voor jong talent, dus voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 24 jaar. Voor meer informatie over het gebruik en/of de kosten van de oefenruimte, kun je contact opnemen met Emmy van Aalten: 4all@caleidoz.nl / 0316 332765. Jongerencentrum 4all is onderdeel van Caleidoz Welzijn.

Sponsors bedankt

Foto: Sandra Peters {Vipz Menswear),  Jo Peters, Wim Nova, Alwies Splithof,  Mickey Lintsen (Autobedrijf Lintsen), Henk Lintsen, Teamleider Geert Brands en Theo Lintsen. Niet op de foto maar wel belangrijk:  reservespelers  Willie Gieling, Jos Hell en Bennie Verholen.

ZEVENAAR - Biljartteam Harmonie 6 van de Dagcompetitie lopen er tegenwoordig stijlvol bij met nieuwe overhemden van de sponsors Autobedrijf Lintsen Didam & Vipz Menswear Zevenaar.

Veerkracht redt Pigeons heren

DUIVEN - Na een reeks met goede resultaten, waarin Pigeons bewees met de besten mee te kunnen, was de wedstrijd tegen laagvlieger Sphinx natuurlijk een peulenschil. Op papier dan, want in de zaal stonden de heren van Pigeons na drie kwarten met gebogen hoofd en de handen in het haar.

De inzet was er maar de scherpte ontbrak en wat mis kon gaan ging mis. Zelfs de altijd rustige rots in de branding
Sander Jacobs schudde zijn hoofd vol ongeloof. De trouwe supporters zagen met lede ogen dat Pigeons tegen twee tegenstanders speelde, waarvan Pigeons zelf de sterkste leek. De gedachten gingen al uit naar de derde helft toen gebeurde wat niemand meer verwachtte. In het vierde kwart veerde Pigeons op en werd het gat met Sphinx steeds kleiner. Met nog 45 seconden op de klok kwam Pigeons na een mooie actie van Jonathan Paans zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Met het minimale verschil van één punt werden het nog bijzonder spannende seconden. Alsof de hele wedstrijd nu pas begon gebeurde in die korte nog van alles. In een hoog tempo ging het spel heen weer, met veel kansen voor beide teams. Tien seconden voor het eind leek Pigeons de wedstrijd definitief te beslissen, maar Erik Seegers miste de open lay-up.

Zeven seconden later zag Pigeons hoe de bal op rand van de eigen basket stuiterde en nog eens stuiterde, niet in het netje verdween en werd opgevangen door een eigen speler. Tot enorme opluchting en vreugde van de spelers en van het publiek dat met een luid applaus haar waardering lieten blijken voor de uiteindelijk toch knappe overwinning van Pigeons. Eindstand: 46-45.

De Vrolijke Eilanders Aerdt

AERDT - Na een fantastische optocht door het Aerdtse land zijn de Dolle Dwazen met hun wagen over het sluiten van de school met de eerste prijs aan de haal gegaan.

Veel wagens en groepen in de Aerdtse optocht hadden wel een link naar het verdwijnen van de school of met de gemeentelijke herindeling. Bij de wagens van de gasten was de eerste prijs voor Veulop uit Babberich met hun creatie over het uitmelken van de zorg.

Uitslagen:

Grote wagens Aerdt:

1 De dolle Dwazen

2 De halve Zole

3 De Snotneuzen

Kleine wagens Aerdt:

1 De Vruuters

2 De moatjes

3 V.O.L.

4 De Natte Frets

5 De Aerdtse Deurdouwers

Jeugdwagens Aerdt:

1 Wi-j uut Aerdt

Groepen Aerdt:

1 Het Aerdtse Bakkersgilde

2 Alles Palletti

3 De oude meuk

Jeugdgroepen Aerdt:

1 De Laatkomers

2 De gelukszoekers

3 Groep Onbeskoft

4 de Kneuters

Grote wagens Buiten Aerdt:

1 Veulop

2 De Kwallen

3 De Sjappies

4 De Nietsnutten

5 De Geintrappers

6 De gorgies

7 Spieks Onkruud

8 Groep Gerrit

Goede score senioren TTV Zevenaar

ZEVENAAR - Na in de eerste ronde een percentage van 50 procent te hebben gescoord, waren de prestaties in de tweede ronde nog beter met een score van 70procent: drie keer winst, team 3 speelde gelijk en team 5 verloor.

Door Piet van Breukelen

Vooral de 8-2 winst van het vlaggenschip op Slagvaardig (R) 1 spreekt tot de verbeelding. Niet alleen omdat Abbi Alawi weer ongeslagen bleef, maar met name door de prima prestatie van debutant Gysbert Wind. Nadat Slagvaardig brutaal met 0-2 de leiding had genomen (nederlagen van Gysbert Wind en Peter de Groot), zag het er niet goed uit, maar Zevenaar herstelde zich aan de hand van Alawi (winst op Roy Braam) en liet zich niet meer verrassen.

Gysbert Wind bewaarde het mooiste voor de laatste partij tegen de sterker geachte Rik de Boer. In de beslissende 5e game ontspon zich een prachtige strijd, die Wind uiteindelijk (onder andere door een uitstekende opslag) met 11-9 in zijn voordeel wist te beslissen. Daarmee bracht hij de eindstand op 8-2 en blijft team 1 de onverwachte leider in de poule.

Team 2 won met dezelfde cijfers van Odion 3 en team 3 speelde gelijk tegen Bredevoort 1 dankzij de prima spelende Jules Prick, die twee partijen won en met debutant Donovan Willemse ook het dubbel. Ook Willemse bewaarde het spektakel voor de laatste partij: in drie games gaf hij Duenk geen schijn van kans: 6-11, 2-11 en 2-11.

Team 3 zorgde tegen MOVC 3 voor de derde 8-2 zege in een poule die zeer spannend beloofd te worden.

Bomen en struiken in de winter

Foto: Roel Brocx (kerk Oud-Zevenaar)

ZEVENAAR - IVN De Oude IJsselstreek (Natuur- en Milieueducatie) verzorgt op zondagochtend 21 februari een interacvtieve bijeenkomst over bomen en struiken in de winter.

Bomen en struiken herkennen we vooral in de zomer aan hun blad. Als ze in de herfst hun bladeren in de mooie kleuren laten verschieten hebben ze nog even onze volle aandacht, om die vaak volledig te verliezen, zodra het blad is gevallen en ze kaal zijn en er doods bij te lijken staan. Dat is jammer, want ze zijn ook in deze periode- die toch bijna de helft van het jaar beslaat- het bekijken waard.

De ochtend start met een lezing en daarna begint het praktische gedeelte waarin u zelf met determineren van een aantal takken aan de slag gaat.Dit gebeurt met de zogenoemde knoppentabel.
Aanvang 10.30 uur, locatie NME gebouw, Vestersbos 2 in Zevenaar. (Kosten inclusief koffie/thee 2,50 euro) Informatie: roelbrocx@hotmail.com.

Gezellige carnavalsochtend in De Pelgromhof

ZEVENAAR - Op de laatste dag van het carnaval, dinsdag 9 februari, heeft De Pelgromhof samen met carnavalsvereniging Boemelburcht voor een feestelijke ochtend voor de bewoners gezorgd.

De stadsprins en jeugdprins kwamen samen met hun gevolg op bezoek. Verder kwam het koor van de Dolbotters langs dat een mooi muziekstuk opvoerde. Samen met de bewoners kijken we met zijn allen terug op een geslaagd feest.

Avond: voeding bij kanker

ZEVENAAR - Op 7 maart houdt inloophuis het Braamhuis een thema-avond met als onderwerp voeding bij kanker. De avond wordt verzorgd door mevrouw Marleen Breen, zij is diëtiste binnen ziekenhuis Rijnstate.

Op deze avond leert u welke voedingsmiddelen goed voor u zijn en welke voedingsmiddelen u beter niet kunt gebruiken als u kanker heeft. Vragen als wat te doen bij gewichtsverlies of juist bij gewichtstoename, komen die avond aanbod. Daarnaast komt ook de rol van voedingssupplementen en een aantal feiten en fabels over voeding bij kanker aan de orde. Er is tevens volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avond start om 19.30 uur. U kunt zich aanmelden via info@braamhuis.nl, 0316 332111 of 06 83109358. Vermeld daarbij met hoeveel personen u komt. Het adres is Reisenakker 12 in Zevenaar (schuin tegenover de uitrit van het ziekenhuis). De toegang is gratis.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus

Lathum-Giesbeek

Zondag 28 februari 10.00 uur, Oecumenische dienst, Dhr. Jan Ubbink met Zang-en Vriendschap.

Dinsdag 1 maart om 10 u., Woord- en Communie, Pastor M. Smits met Caeciliakoor.

Zondag 13 maart om 10 u., Gospelviering, Mw. B. Hakvoort, A Sign of Friendship.

Zaterdag 19 maart om 19 u., Pater G. Remmers, H. Eucharistieviering, Caeciliakoor.

Woensdag 23 maart om 19 u., in Binnenrijk Giesbeek, Paasviering, Dhr. J. Ubbink, Zang- en Vriendschap.

Vrijdag 25 maart om 15 u., Kruisweg, Dhr. J. Ubbink, Caeciliakoor.

Zaterdag 26 maart om 21 u. Paaswake in Zevenaar, Pastoor Thanh, Caeciliakoor.

Zondag 27 maart om 9.30 u., Woord- en Communie, Pastor R. Doornbusch, Caeciliakoor.

MHC De Westerduiven viert 25-jarig bestaan

DUIVEN - Op vrijdag 4 maart trapt MHC De Westerduiven haar lustrumjaar feestelijk af. De hockeyvereniging bestaat op die datum exact 25 jaar. Zij vieren dit samen met leden en familie, vrijwilligers, relaties en ook oud-leden. Om 19.00 uur start de feestavond in het clubhuis aan de Westsingel in Duiven.

De feestavond is tevens de start van een lustrumjaar vol activiteiten met een zilveren lustrumrandje. De meeste oud-leden hebben een persoonlijke e-mailuitnodiging ontvangen. Oud-leden die per abuis geen uitnodiging ontvangen hebben, kunnen zich uiterlijk woensdag 25 februari aanmelden via lustrum@westerduiven.nl, onder vermelding van naam en aantal aanwezige personen.

MHC De Westerduiven is een bruisende vereniging met ruim 650 leden. Hockey is een teamsport waarbij sportiviteit, respect en plezier hoog in het vaandel staan. De vereniging heeft als uitgangspunt dat ieder lid op het bij hem of haar passende niveau hockey kan spelen. MHC De Westerduiven is een echte familievereniging. Voor jong en oud. Als speler op het veld of als supporter langs de lijn. www.westerduiven.nl.

Carnaval op De Tragelburcht

LOBITH - Donderdag 4 februari veranderde basisschool De Tragellijn weer in De Tragelburcht. Op deze dag werd op spectaculaire wijze de schoolprins 2016 onthuld. Prins Niek mocht dit keer de sleutel van school ontvangen en zich twee dagen lang Prins noemen van De Tragelburcht.

Samen met Prins Niek werd adjudant Fleur voorgesteld. Vervolgens werden de leden van de raad van 11 voorgesteld, met in hun midden grootvorst Merel.

Op vrijdag 5 februari werd het feest voortgezet met een grote optocht door de wijk. Om ongeveer 8.45 uur vertrok de stoet richting de Bereboot. Middenin de stoet reed een geluidswagen en de rij werd afgesloten door een geweldige prinsenwagen! Bij de Bereboot sloot prins Carnaval Edwin de 1e aan met zijn gevolg van de carnavalsvereniging. Vervolgens trok de stoet verder naar De Tragelburcht. Daar werd natuurlijk verder gehost en gefeest. De leerlingen van De Tragelburcht weten wel wat carnaval vieren is.

Verder vonden deze ochtend de optredens plaats van de deelnemers die geselecteerd waren voor de playbackshow van carnavalsvereniging Het Olde Tollus. Deze playbackshow vond 's middags plaats in het Gildehuis in Lobith.

Speelotheek De Vlieger uit Duiven wint nationale verkiezing

DUIVEN - Op zaterdag 30 januari is speelotheek De Vlieger uit Duiven gekozen tot speelotheek van het jaar 2016. Jury en publiek oordeelden dat De Vlieger het beste aansloot bij het thema "een speelse onderneming". Het komende jaar zal de speelotheek een ambassadeursfunctie vervullen voor de 141 speelotheken die zijn aangesloten bij de Vereniging Speelotheken Nederland.

De verkiezing volgt na bewogen jaren waarin de gemeente Duiven stopte met de subsidieverstrekking waardoor een verhuizing noodzakelijk was. Vrijwilligers hebben hard gewerkt om de speelotheek te behouden voor alle kinderen uit Duiven en omgeving. De nieuwe locatie in IKC Het Klokhuis zal binnenkort worden opgesierd met een mooi bord. Het gewonnen prijzenpakket wordt toegevoegd aan de collectie speelgoed en kan binnenkort door de leden geleend worden.

Nieuwe leden en/ of vrijwilligers die aan willen sluiten bij deze ondernemende vrijwilligersorganisatie zijn van harte welkom. "Kijk voor meer informatie op www.speelotheek-de-vlieger.nl of kom langs tijdens de openingstijden: woensdag 11.45-14.30 en vrijdag 19.00-20.30 met uitzondering van schoolvakanties."

Meer dan honderd kinderen schaken

ZEVENAAR - Op zaterdag 27 februari wordt het schoolschaaktoernooi van Zevenaar gehouden. Dat wordt verspeeld in het cultuurhus De Borg Babborgaplein 3a in Babberich aanvang 13.00 uur, de prijsuitreiking is om ongeveer 17.00 uur.

Tot op heden hebben zich 26 teams van 4 kinderen opgegeven, met enkele reserve spelers die als invaller aanwezig zijn gaan we ver over de honderd deelnemers.

We spelen weer in een groep en de indeling gebeurt met de computer, 7 ronden Zwitsers wat inhoud dat de sterkere tegen de sterkere en de zwakkere tegen de zwakkere teams spelen, dus teams van gelijke sterkte spelen tegen elkaar. Vanaf de derde ronde wordt aan de eerste 5 tafels met een klok gespeeld, 15 minuten per persoon per partij. Dit omdat in de halve finale ook met een klok wordt gespeeld.

De uitslag wordt bepaald door het totaal aantal behaalde bordpunten. Er zijn bekers voor de kampioenen van Zevenaar en Montferland, ieder kind gaat met een herinnering naar huis. Voor meer informatie kunt u terecht bij de jeugdleider van de SV Zevenaar Lambert Janssen Steenberg; 0316 526187. Of email: lambertjanssensteenberg@wxs.nl.

Basketiers'71: al (bijna) dertig jaar aan de kant, hartelijk dank!

ZEVENAAR - Basketball Vereniging Basketiers'71 bestaat 45 jaar. Een vereniging om oprecht trots op en lid van te zijn. Wij Mike en Mark Peters draaien al (bijna) dertig jaar mee.

Basketballen zelf bleek voor ons onmogelijk. Toch was en is er plaats voor ons in deze vereniging. Begonnen als tafelaars en zo langzaam opgeklommen. Vaste tafelaars geworden bij het eerste herenteam tot landelijke niveau aan toe. Sinds jaar en dag vaste gezichten op de speelzaterdag als zaalcoördinator, zodat op organisatorisch gebied alles vlekkeloos verloopt.

Archivarissen van de club met een roemrijk verleden, een rijke historie en een gouden toekomst. Thans vaste tafelaars bij het eerste damesteam, beiden een bestuursfunctie. Nog vele andere activiteiten, werkzaamheden ontwikkeld, teveel om op te noemen. Kortom opgegroeid, besmet met het blauwe Basketiers' bloed dat door de aderen stroomt.

Zelfs geprezen met de Spirit of Fame Award, een koninklijke onderscheiding. Mark is ook nog lid van verdienste, kortom: onze sporen meer dan verdiend. Daarvoor willen wij alle (ex) leden bedanken die hieraan een steentje hebben bijgedragen. De (bijna) afgelopen dertig jaar hebben we met elkaar de vereniging gebracht tot wat deze nu is.

Basketiers'71 is en blijft onze club, maar zonder jullie waren wij nooit zover gekomen. Bij deze willen wij hier eenieder hartelijk voor bedanken, alle (ex-)leden van de vereniging. Gestopt met de sport, nog actief bij een andere vereniging, de basis is gelegd bij Basketiers'71. Al sinds 45 jaar het bolwerk van de Liemers op basketbalgebied, waar wij trots op zijn en deel van uitmaken.

Geef aan de Jantje Beton-collectant!

ZEVENAAR - Van 7 tot en met 12 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt.

In Zevenaar lopen de volgende verenigingen voor de Jantje Beton Collecte: Scouting Subanhara-Liemersgroep, Korfbalvereniging De Zwaluwen, OBW en De Kinderboerderij Rosorum. 50% van de collecteopbrengst is bestemd voor deze collecterende jeugdorganisaties. De andere helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk!

De Jantje Beton Collecte is zo opgezet dat de collecterende jeugdorganisaties zelf de helft van de opbrengst mogen besteden. Het geld mag naar eigen inzicht worden besteed aan activiteiten of spelmaterialen waar normaal gesproken geen geld voor is. Bijvoorbeeld aan het organiseren van een vakantiekamp of het aanschaffen van een nieuw speeltoestel. Zo kunnen de verenigingen mede dankzij de collecte-opbrengst een zinvolle vrijetijdsbesteding voor de jongeren en kinderen uit uw buurt organiseren.

Geef daarom aan de Jantje Beton-collectant en help de kinderen uit uw omgeving maar ook de rest van Nederland om vrij buiten te kunnen spelen. Voor meer informatie: www.jantjebeton.nl, www.dezwaluwen.nl, www.subanharaliemergroep.nl, www.kinderboerderijrosorum.nl,

Handbalinstuif in Zevenaar

ZEVENAAR - Voor alle jongens en meisjes van Zevenaar en omgeving organiseert OBW handbal in februari drie handbalinstuifen. Tijdens deze sportieve en gezellige activiteit kunnen kinderen van 6 tot en met 10 jaar vrijblijvend kennis maken met handbal in aanraking komen.

Onlangs is de eerste instuif geweest en de kinderen waren erg enthousiast. Door middel van spelletjes hebben de kinderen de eerste basisregels van het handbal geleerd.

"Heb je ook nog interesse en vind je het leuk om een keer te komen trainen dan ben je van harte welkom. Wil je mee doe met een handbalinstuif dan kan dit ook. De volgende instuifen zijn op zaterdag 23 en 30 februari in sporthal Lentemorgen van 9.00 tot 10.30 uur. Voor meer informatie. handbal@obw.nl."

Opening vernieuwde winkel Kaatje mode + lifestyle in Tolkamer

TOLKAMER – Dinsdag 23 februari opent Kaatje mode + lifestyle de deuren van haar vernieuwde winkel. De winkel is grondig verbouwd en zoals de naam al vermoedt, het assortiment is uitgebreid met lifestyle accessoires. Bovendien is de afdeling voor een plus-maatje uitgebreid.

Dirk Lamers en Karin Kamminga hebben hun winkel verbouwd en geheel aangepast aan de tijd van nu en die komen gaat. Door de karakteristieke plafonds weer op oude hoogte terug te brengen is de lichtinval verrassend geworden. Het is een genot om hier te winkelen!

Als klant voel je je bij Kaatje een welkome gast. Service, kwaliteit en klantvriendelijkheid tellen er! De winkel is mooi geworden, maar de collectie is ook zeker de moeite waard. Naast merken als Summum en Soya Concept, zie je er ook nieuwe merken als Maison Scotch, Aaiko en Bandolera. En... Kaatje heeft de afdeling voor het plus-maatje (maat 44 t/m maat 56) een stukje uitgebreid. Onze merken hierin zijn oa. X-two, Chalou, Plus Basic, Yoek en Carleoni. Bijzonder zijn de schoenen van SPM en Via Vai evenals de woonaccessoires van de merken ZUSSS en HK living.

Van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 februari is het feestweek bij Kaatje mode + lifestyle. Kom de vernieuwde zaak bewonderen en geniet van een kopje koffie en wat lekkers erbij. Er ligt nog meer feest in het verschiet: Dirk en Karin openen in augustus 2016 tegenover Kaatje mode + lifestyle een herenmodezaak.

Kaatje mode + lifestyle, Hoofdstraat 59, Tolkamer; 0316 847290; www.kaatjemode.nl.

Zonnekinderen Academy viert jubileum met 'Het dak er af'

De kinderen van De Zonnekinderen Academy nodigen u van harte uit voor hun voorstelling "Het dak eraf " op vrijdag 26 februari  om 18.30 uur.

ZEVENAAR - Op vrijdag 26 februari presenteert de Zonnekinderen Academy in samenwerking met Het Musiater haar eindvoorstelling.

Deze voorstelling in Het Musiater is het eindresultaat van de Zonnekinderen Academy, die het afgelopen najaar al weer voor de vijfde keer van start ging. Onder leiding van een zang- en dansdocent en de cultuurcoach van Kinderopvang Zonnekinderen hebben 24 kinderen twaalf weken lang enthousiast gewerkt aan deze voorstelling. Daarbij maken ze kennis met zang, dans, drama en muziek.

'Het dak eraf'

In een kindertehuis voor kinderen van cowboys, piraten en circusartiesten verblijven de kinderen terwijl hun ouders aan het werk zijn. Tijdens een stormachtige nacht gebeurt er iets merkwaardigs. Als de kinderen wakker worden ontdekken ze dat het dak verdwenen is. Hoe kan dat nu? En wie heeft dat gedaan? Samen moeten ze op zoek naar een oplossing, maar dat gaat niet zo gemakkelijk als niet iedereen het goed met elkaar kan vinden..
Kom kijken naar Het dak eraf, een productie van de Zonnekinderen Academy in samenwerking met Het Musiater in Zevenaar.

Kosten zijn vijf euro per persoon en de aanvang is om 18.30 uur, zaal open vanaf 18.15 uur. Kaartverkoop: Het Musiater (www.hetmusiater.nl). Zonnekinderen Academy is een aanvulling op de belangrijke pijlers sport, cultuur, natuur & avontuur van Kinderopvang Zonnekinderen. Voor meer informatie: www.zonnekinderen.nl.

Eerste professionele voetbalschool voor meiden: Meulensteen Meiden Academy

GROESSEN - Op zondag 28 februari om 10.30 uur is er een open dag van de Meulensteen Meiden Academy op de velden van S.C. Groessen. Deze dag is voor alle meisjes van 8 tot en met 16 jaar gratis toegankelijk. De elf zondagen daaropvolgend zijn er trainingen speciaal gericht op meiden, waarbij alle facetten van het voetbal (techniek, tactiek, fysiek en mentaal) aan de orde komen.

Rene Meulensteen en zijn voetbalvisie staan garant voor kwaliteit, uitstraling en bovenal succes. Zijn opleidingsmodellen waren dan ook de basis bij de grootste voetbalclub ter wereld; Manchester United. Alle voetballers (zoals Ronaldo, Van Nistelrooy, Rooney) die door Rene zijn getraind zijn vol lof over zijn aanpak ‘To become a better and bigger player'.

Het opleidingsmodel van Meulensteen zit zo goed in elkaar dat er voor iedere leeftijd, ieder niveau en iedere voetbalster stapsgewijs winst valt de behalen. De visie en de trainingen zijn gericht op voornamelijk balcontrole, techniek en te domineren in 1 tegen 1 situaties. Op deze manier maken de deelneemsters later bij hun eigen vereniging het verschil op de velden en onderscheiden ze zich van de rest.

De trainingen worden vanaf 6 maart iedere zondag gegeven vanaf 10.30 uur op sportpark De Heggeakkers in Groessen. De kosten voor 10 + 1 training zijn 90 euro.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Kijkt u dan op de website van Sportpartners of stuur een e-mail naar administratie@sportpartners.nl; www.sportpartners.nl.

Aquamarant zoekt sopraan

ARNHEM - Wegens het vertrek van een sopraan zoekt vocaal ensemble Aquamarant uit Arnhem versterking!

Aquamarant zingt tijdens concerten en (soms) uitvaarten en (herdenkings)vieringen repertoire van bijv. Bob Chilcott en John Rutter, maar ook composities van hier nog niet zo bekende Amerikaanse componisten als Victor Johnson, Audrey Snyder en Laura Farnell. Lichte, soms religieus getinte muziek, wat jazz, musical, vernieuwend kerst repertoire, kortom: van alles wat!

"Wij kijken uit naar de komst van een toonvaste, lichte eerste sopraan met gevoel voor humor, die zich wil voegen in de klank van de groep èn op bepaalde momenten het voortouw durft te nemen in haar stemgroep. Met deze sopraan komt ons aantal weer op onze 'ideale' bezetting: 3 eerste sopranen, 2 tweede sopranen en 2 alten. Een professionele pianiste maakt ons ensemble compleet.
Leeftijdsindicatie: tussen 35 en 55 jaar. Repetities: een keer per 14 dagen op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Arnhem. In "drukke" tijden repeteren we wekelijks. Ingezongen MP3-bestanden vergemakkelijken de zelfstudie.
Geïnteresseerd? Kijk eens op facebook.com/aquamarant en mail of bel voor meer informatie met Henriëtte Hansma, eerste sopraan/muzikaal leider. E-mail: henriette@aquamarant.nl; 06 43469627."

Flügel Apres Ski Party taveerne De Bijland

TOLKAMER - Zaterdag 20 februari is er weer een Flügel Apres Ski Party bij Taveerne de Bijland in Tolkamer.

Een schitterende feestavond met dj Jurgen. Dit mag je niet missen. Aanvang 21:30 uur. Entree: gratis.