De Liemers Helemaal Goed Courant

21 juni 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 21 juni 2019


Vier mooie avond-fietstochten op het Gelders Eiland

Fiesttocht langs de Rijnstrangen. (foto: J. Stoll)

REGIO - Op 1, 2, 3 en 4 juli houdtt Rijnwaarden50plus, via de Avond-Fietsvierdaagse voor senioren, iedere avond een mooie fietstocht door de prachtige natuur van het Gelders Eiland. Langs plassen en Rijnstrangen, akkers en weilanden.

Naast gewone fietsen zijn ook fietsen met elektrische ondersteuning (e-bikes) toegestaan. Wel is de maximale snelheid op 20 km. per uur gesteld. Tevens wil de organisatie erop wijzen dat het gaat om recreatieve fietstochten, zonder wedstrijdelement. Er wordt gefietst in groepjes van maximaal acht personen. De start- en eindpunten zijn respectievelijk:
Maandag 1 juli: start- en eindpunt de Pannerd in Pannerden.
Dinsdag 2 juli: start- en eindpunt het Dorpshuis in Aerdt.
Woensdag 3 juli: start- en eindpunt de Cluse in Herwen.
Donderdag 4 juli: start- en eindpunt het Dorpshuis in Lobith.
Elke avond wordt er gestart vanaf 18.30 uur. Na elke tocht is er bij het eindpunt de gelegenheid om onder het genot van een verfrissing even na te praten. Op de laatste avond krijgen de deelnemers een herinnering. Voor informatie en aanmelden: Wim Seegers, telefoon:06 28427286. De eigen bijdrage voor deze avond-fiets-vierdaagse is totaal: 7,50 euro. De tochten staan open voor alle 50-plussers van het Gelders Eiland, het werkgebied van Rijnwaarden50plus. Zie ook https://www.rijnwaarden50plus.nl/avond-fiets4daagse.

Oud-Zevenaar kijkt uit naar de kermis!

Schuttersvereniging Sint-Anna op weg naar een gezellige kermis. (foto: Bert Rinkel)

OUD-ZEVENAAR - Schuttersvereniging Sint-Anna kijkt uit naar een gezellige kermis 2019. De voorgevel van ons gebouw heeft afgelopen jaar een geweldige facelift gehad. Hiermee stralen we uit wat we zijn: een ontmoetingsplaats voor jong en oud, waar we met z’n allen een geweldig feest gaan hebben.

"We hebben gevarieerde en energieke bands gecontracteerd. En op ons buitenterrein treft u weer leuke kermisattracties. Alle ingrediënten voor een fijne kermis zijn er. En het goede weer is besteld. Wij begroeten u graag in ons schuttersgebouw aan de Babberichseweg 58 in Oud-Zevenaar.

Op zondag 23 juni beginnen we om 12.00 uur met de Sacramentsprocessie vanaf de Sint-ur Martinuskerk. Om 17.00 u halen we koningspaar Cees&Elsenore en jeugdkoning Gijs voor de laatste keer op. Wie zal het nieuwe koningspaar worden? En wie de nieuwe jeugdkoning(in)? We zullen het weten nadat burgemeester Lucien van Riswijk rond 17.30 uur het eerste schot gelost heeft voor het vogelschieten. Vanaf 20.00 uur gaat 'het dak eraf' tijdens de eerste kermisavond met Cabrio.

Op maandagochtend bezoeken we het nieuwe koningspaar en de jeugdkoning(in). Bij terugkomst rond 12.00 uur in het schuttersgebouw barst het feest los met partyband Nedjus. 's Avonds feesten we vanaf 20.00 uur weer lekker verder met Nedjus.

Op dinsdag 25 juni vroeg uit de veren voor de gezamenlijke schuttersdienst met Schutterij E.M.M. Ooy in de Sint-Martinuskerk. Rond 12.30 uur zijn we weer terug in het schuttersgebouw. Voor de laatste kermismiddag met de enthousiaste en energieke Millennium Showband!

Eindpresentatie Zing & Swing

Zing en Swing 2. (foto: Mike van Lierop)

ZEVENAAR - Op zondagmorgen 23 juni is iedereen welkom bij de eindpresentatie van Zing en Swing 2 in het Andreas Schuttergebouw, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

Het belooft een gezellige ochtend te worden met een hoog meezinggehalte waarbij, voor zover mogelijk, iedereen ook mee mag dansen. Aanvang 11: 00 uur, de zaal is open vanaf 10:30 uur. Entree inclusief een kopje koffie of thee is 5,00 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Kaarten vooraf kopen of reserveren kan per email: henniebakker@upcmail.nl of pjfransen-schaap1935@kpnmail.nl of even bellen met Plony Fransen 0316 524091. Zing en Swing is een burgerinitiatief in samenwerking met de gemeente Zevenaar en Leven in de Liemers.

Speel mee tijdens het 3 Oever Festival Saxofonisten gezocht!

Stroomopwaarts op het 3 Oever Festrival 2019. (foto: Feline van Die) Feline van Die

REGIO - Schrijf je in voor het gelegenheidssaxofooncollectief 'Stroomopwaarts'.

Dit jaar al weer de vierde editie van het 3 Oever Festival in de Gelderse Poort het derde weekend van september (20-21-22 september). Op en rond de oevers van Gendt, Pannerden/Lobith en Millingen/Kekerdom.

Net als vorig jaar zal 'Stroomopwaarts!' weer van zich laten horen! Dit gelegenheidssaxofooncollectief is samengesteld uit saxofonisten uit het festival gebied en omstreken. Vaak spelen de deelnemers ze in de plaatselijke muziekverenigingen en bands.

Speciaal voor deze gelegenheid worden dit jaar stukken geschreven. Pianist Daniël van der Duim speelt samen met het 3 Oever Orkest zijn compositie Pentatonic. In één deel van dit uit vijf delen bestaande stuk zal Stroomopwaarts als blazers sectie optreden. De Nijmeegse componist Jos Engelhard componeert een symfonisch stuk, geïnspireerd op de rivier, voor minimaal 12, maximaal 72 saxofoons.

"Speel je saxofoon en vind je het leuk om hieraan mee te werken? Sluit je dan aan bij dit tijdelijke saxofoonensemble. Alle saxofoons zijn welkom (en nodig) van tubax tot en met sopranino! Voorwaarde is dat je muziek leest en een redelijk niveau hebt. Er zijn makkelijkere en moeilijkere partijen dus we kunnen wat schuiven. Ook professionals zijn welkom. Om deel te nemen schrijf je je voor 15 juni in. Vul het formulier in op de website www.3oeverfestival.nl

Tijdens het festival treed je een aantal keren op onder andere zaterdagavond op de Jazzboot. Als muzikant vaar je dan gratis mee en kun je genieten van het programma op de boot."

Loo Budget Concerten presenteert popkoor o|two|six

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks concerten op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo (gemeente Duiven). Op zondagmiddag 23 juni vindt een verrassend optreden plaats van het Arnhemse popkoor o|two|six onder leiding van dirigent Emmanouil Levendis.

Dit grote, enthousiaste koor, waarvan een aantal leden afkomstig is uit de Liemers, neemt u mee door de tijd met hun afwisselende repertoire van bekende en minder bekende popmuziek. Liedjes van Abba, Led Zeppelin en Sting tot Karin Bloemen en Trijntje Oosterhuis, om maar wat te noemen. Het koor wordt muzikaal ondersteund door een band, bestaande uit een pianist, gitarist en bassist. De band is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

Het optreden is van 15.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt inclusief koffie of thee in de pauze zeven euro vijftig. Iedereen is welkom. Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk, 0316 263981.

                

Meat and Greetconcert

DIDAM - De jubilerende muziekvereniging De Club geeft op 30 juni om 15.00 uur een concert bij HippeKoeien / melkveehouderij De Fuik van de familie Hupkes aan de Heesweg 1 in Didam.

Het is een concert met een licht programma in een ongedwongen sfeer waar ook het Spelenderwijsorkest, onder leiding van Edwin Rosmulder, van zich laat horen. Dit alles op een unieke locatie waarbij er voor het publiek van alles valt te beleven én te proeven op de boerderij. Tevens is er gelegenheid om lekker rond te neuzen op de streekproductenmarkt en is het mogelijk om een rondleiding te krijgen op de melkveehouderij van de familie Hupkes, waarbij u de melkrobot aan het werk kunt zien. Als afsluiting van deze middag kan men tegen betaling aanschuiven bij een heerlijke barbecue die om ongeveer 17.30 uur wordt aangestoken.

"Het concert, de streekproductenmarkt en de rondleiding op de boerderij zijn vrij toegankelijk en u bent vanaf 14.30 uur welkom. Wilt u deze middag echter ook gezellig afsluiten met een barbecue, meldt u zich dan aan via onze website www.declub.org." Dit kan tot uiterlijk zondag 23 juni. De kosten hiervoor bedragen 10,00 euro per persoon (exclusief drank).

Programma Musiater

Alex Ploeg Ultimatum 1918 (foto: Diederick Bulstra)

Alex Ploeg: Ultimatum

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Dit voorjaar is hij te zien in een nieuw seizoen van het satirische sketchprogramma Klikbeet (NTR).

Cabaret in Het Musiater op donderdag 19 september 20.15 uur. Prijs: 18 euro

MC-Asom klassiekertocht

Oldtimers. (foto: Martin)

ZEVENAAR - Op 6 juli houdt MC-Asom, Edisonsonstraat 3 in Zevenaar de jaarlijkse klassiekertocht, en accessoire- en kledingmarkt.

Het programma is als volgt:

- 12.00 uur start van de onderdelen, accessoire en kleding markt.                        

- vanaf 12.00 uur ontvangst en inschrijving deelnemers, kosten 5,00 euro per deelnemer

- 13.45 uur groepsfoto voor de betalende deelnemers

- 14.00 uur start MC-Asom klassiekerrit ca 75 km

- 16.30 uur terugkomst klassiekertocht

- 17.00 uur einde onderdelen, accessoire en kleding markt

- 17.00 uur uitreiking goepsfoto deelnemers en gelegenheid tot napraten

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Liemerije zoekt iemand die op dinsdag samen met drie cliënten wil klaverjassen of die een groepje van vier bewoners wil begeleiden bij het klaverjassen (score bijhouden, koffie schenken enz.).

- Stichting Nutstuinen Zevenaar zoekt ondersteuning bij alle voorkomende tuinwerkzaamheden bij de Nutstuinen van de Voedselbank.

- Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Midden Gelderland zoekt kandidaten voor de functie van secretaris. Het werkgebied van de stichting omvat de Liemers en de gemeenten Doesburg, Rheden en Rozendaal.

- Zonnebloem afdeling Zevenaar-West is op zoek naar vriendschappelijk bezoekers, die regelmatig contact hebben met de hun toegewezen gast(en) voor een praatje, een kopje koffie of een wandelingetje.

Voor meer informatie over deze en circa 350 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Kinderconcert harmonie Sint-Franciscus

BABBERICH -Harmonie Sint-Franciscus geeft samen met groep 4,5,6 en 7 van de gelijknamige basisschool in Babberich een concert op 30 juni.

De kinderen hebben een aantal weken les gekregen op instrumenten. En laten horen wat ze geleerd hebben. Ook zal het opleidingsorkest en blokfluitgroep van de Harmonie een aantal stukken laten horen.Ook zal de harmonie het convenant ondertekenen waar mee de harmonie de samenwerking met de basisschool verder wil versterken en uitbreiden. Want alle kinderen moeten de kans krijgen om een instrument te leren spelen. Het concert begint om 11.00 uur in De Borg in Babberich. De toegang is gratis. Voor de kinderen is er na afloop van het concert de kans om een instrument te proberen. En ouders kunnen alle vragen stellen die er zijn omtrent het bespelen van een instrument en wat er verder bij komt kijken. Want muziek maken is het leukste dat er is!

Open tuinenweekend

LIEMERS - Ook dit jaar organiseert Groei & Bloei Liemers het open tuinen weekend. De tuinen zijn op zaterdag 22 en zondag 23 juni vrijblijvend te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Een beschrijving van de geopende tuinen vindt u op onze website www.liemers.groei.nl. Daarnaast vindt u in de tuinen een folder met beschrijving van alle tuinen.

Tuinen die zaterdag 22 en zondag 23 juni open zijn:

Peter en Ceciel van Don, Roodwilligen 26, Zevenaar

Jelle Grintjes, 's Gravenwaardsedijk 84, Tolkamer

Ton en Joke de Lorijn, De Aa 11, Groessen                                                        

Chris en Dicky Blij, Leuvensestraat 39, Groessen

Pia Alewijnse en Eddie Roelofs, Dorpstraat 61A, Westervoort

Piet en Thea van Schaik, Goltackers 86, Westervoort

Jan Willemsen, Het Vergun 32, Westervoort

Wilma en Ron Meijer, De Mars 5, Westervoort

Tuinen die alleen zaterdag 22 juni open zijn:

Martien op ’t Hof, Markt, Zevenaar (achter kerk, naast nr. 33)

Wim en Wilma ter Heerdt, Kamphuizerweg 9A, Oud-Zevenaar

Alie Hadders en Gert Hoeksema, Ooyselandweg links als u vanaf Heilige Huisjes komt 6905 DT Zevenaar

Paul Bloemberg, Babberichseweg 31, Oud-Zevenaar

Geert en Trees Wijtten, Lijkweg 17, Groessen

Tuinen die alleen zondag 23 juni open zijn:

Tonnie Gevers, 's Herenhof 10, Babberich

Jet van Meer, Kwartiersedijk 10, Babberich        

Ulla Bosman en Sjef Platell, Kwartiersedijk 12, Babberich

Angelique en Henny ten Eikelder, Loostraat 13, Aerdt

Stoni Scheurer, Hertog Eduardstraat 8, Lobith

Ben en Dineke Wessels, Goltackers 83, Westervoort

Alzheimer Café Zevenaar

ZEVENAAR - Dinsdag 25 juni is er weer een Alzheimer Café in Zevenaar. Deze avond staat in het teken van de invloed van muziek.

Ignar Rip leert u hoe muziek van invloed kan zijn op de zorg voor uw naaste met dementie en hoe dit kan bijdragen aan meer geluk en plezier in het leven. Het café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Er is ruimte voor uitwisseling van eigen beleving, emoties, ervaringen en het stellen van vragen. Het café vindt plaats in De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Schoolkorfbal Toernooi

Korfbalwedstrijd. (foto: Bertjan Bleumink)

ZEVENAAR - Op zaterdag 22 juni is het weer zover: Het Schoolkorfbal Toernooi 2019!

De organisatie is weer in handen van korfbalvereniging De Zwaluwen. Dit unieke evenement wordt georganiseerd voor alle kinderen vanaf groep 3 t/m 8 uit de gemeente Zevenaar en is geheel gratis. De kinderen kunnen zich opgeven via hun contactpersoon op de basisschool.

Het Schoolkorfbal Toernooi is een landelijk evenement en wordt ondersteund door de Nederlandse korfbalbond KNKV. Het doel van dit evenement is om kinderen kennis te laten maken met korfbal en daardoor te laten ervaren hoe leuk deze sport is. Als korfbalvereniging vinden we het zeer belangrijk dat alle kinderen een sport beoefenen en hopen dat dit evenement ieder kind zal stimuleren te gaan sporten.

Het toernooi wordt gehouden op sportpark Hengelder Zevenaar. Meer informatie staat op www.dezwaluwen.nl.

Kinderconcert harmonie Sint-Franciscus

BABBERICH -Harmonie Sint-Franciscus geeft samen met groep 4,5,6 en 7 van de gelijknamige basisschool in Babberich een concert op 30 juni. De kinderen hebben een aantal weken les gekregen op instrumenten. En laten horen wat ze geleerd hebben. Ook zal het opleidingsorkest en blokfluitgroep van de Harmonie een aantal stukken laten horen.

Ook zal de harmonie het convenant ondertekenen waar mee de harmonie de samenwerking met de basisschool verder wil versterken en uitbreiden. Want alle kinderen moeten de kans krijgen om een instrument te leren spelen. Het concert begint om 11.00 uur in De Borg in Babberich. De toegang is gratis. Voor de kinderen is er na afloop van het concert de kans om een instrument te proberen. En ouders kunnen alle vragen stellen die er zijn omtrent het bespelen van een instrument en wat er verder bij komt kijken. Want muziek maken is het leukste dat er is!

Bridgen bij de Duivense Bridge Club

DUIVEN - De Duivense Bridge Club wil graag meer mensen die wekelijks op dinsdagavond in de Ogtent komen bridgen.

Mensen die het spel (een beetje) kennen worden van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de bridgeclub. Er wordt begonnen om 19.30 uur en de avonden duren
tot 22.30 uur. Er is nu een zomerstop, maar dinsdag 3 september is weer de eerste avond van het nieuwe seizoen.
Nadere informatie te verkrijgen bij spelleider Vic Heunen, telefoon 0313 631595 / 06 28258989 of met mail naar: secretariaat.dbc@gmail.com.

Marktconcert SMZ in Zevenaar

Spelende leden van SMZ. (foto: Intern SMZ) intern SMZ

ZEVENAAR - Onder auspiciën van SOZ verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar op zaterdagmiddag 29 juni een concert op de markt in Zevenaar. Aanvang van het concert is 14.00 uur.

Er is gekozen voor een muzikaal buitenprogramma met veel herkenbare nummers. Zo worden gouden oudjes van de Beatles afgewisseld met filmmuziek van de Incredibles en nummers met een buitenlands en zomers karakter zoals Malaguena en Armenian Rhapsody. SMZ presenteert zich die middag onder leiding van haar nieuwe dirigent Bert Pfeiffer. Bert is sinds 1 maart dirigent van SMZ en brengt op enthousiaste en inspirerende wijze zijn muzikale visie over op het orkest.

Het concert is gratis en kan beluisterd worden vanaf de terrassen op de markt. De drankjes die men op het terras gebruikt, zijn voor eigen rekening. Bij droog weer zijn alle ingrediënten voor een geslaagde muzikale middag aanwezig.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

23 juni 8.45 ds J.A. Boersema; 16.00 u ds G. Zomer        

30 juni 8.45 drs P. Houtman ; 16.00 u ds D. Grutter

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 23 juni gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. Alle Jonkman voor. Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar in Ons Huis te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 30 juni gaat om 10.00 uur ds. I Pijpers uit Zutphen voor.

Schilderijen, beelden en etsen bij Expo-Angerlo in de Galluskerk

ANGERLO - Ellen van der Wal, Hilde Klomp en Aris Engel exposeren in de Galluskerk,

Ellen van der Wal laat graag kracht én kwetsbaarheid in de schilderijen naar voren komen. Niet alleen in haar werk, maar ook in haar workshops intuïtief schilderen komt dit sterk naar voren. Je overgeven aan datgene wat spontaan op het doek komt, leidt tot bewustwording van de verbinding, die je voelt met alles om je heen, en wordt daarmee tot een bevrijdende ervaring. Meer informatie is te vinden op haar website www.atelierdeverbinding.nl.

Hilde Klomp exposeerde in binnen- en buitenland. In 2009, op de Biënnale Chianciano di Terme (Italië), werd ze winnaar van de eerste prijs (ex aequo) van de Leonardo da Vinci Award 2009 voor beeldhouwen.
Met beeldhouwen, foto- en videowerk wil ze laten zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. Meer over haar werk is te vinden op www.hildeklomp.nl.

Aris Engel werkt al 20 jaar vooral met 'afval' zoals een oude dakgoot en vergelijkbaar gevonden materiaal van zink en metaal. Tijdens het zoeken naar de juiste vorm, kleur en stijl laat hij zich vaak leiden door al of niet vage indrukken en associaties die het materiaal bij hem oproepen. Naast diepdruk (etsen) werkt hij ook met hoogdruk (voornamelijk hout), reliëfdruk en allerlei verschillende combinaties daarmee. Meer informatie is te vinden op zijn website www.arisengel.nl.

Vakantiebieb bij Kunstwerk! de Bibliotheek

ZEVENAAR - De Vakantiebieb voor de jeugd is geopend! Laat je kinderen lekker lezen via onze gratis app deze zomer. Vanaf 1 juli komen er e-books voor volwassenen bij.

Kunstwerk! de Bibliotheek gaat over op het bibliotheeksysteem V-Smart. Daarom zijn alle vestigingen gesloten van dinsdag 11 - donderdag 13 juni. Door de overstap is het bibliotheeksysteem van zaterdag 8 - donderdag 13 juni buiten gebruik. Dit houdt in dat je tijdens deze periode de catalogus niet kan raadplegen en geen gebruik kan maken van Mijn Menu. Inloggen, verlengen en reserveren is dus niet mogelijk.

Kunstwerk! de Bibliotheek is altijd bezig met het verbeteren van haar dienstverlening. Daarom gaat Kunstwerk! over naar het nieuwe bibliotheeksysteem V-Smart. Dit systeem heeft meerdere voordelen zoals toegang tot de collectie van de Gelderse Bibliotheken. Hiermee kan je bijvoorbeeld de collectie van de Bibliotheek in Arnhem raadplegen en een reservering maken. Bovendien kan de gebruiker eenvoudiger zoeken in de gezamenlijke collectie. Via de Play Store kan je de Iguana Bibliotheek app downloaden. Met deze handige app kan je zoeken verlengen en reserveren in de collectie van de bibliotheek. De huidige Bibliotheek Wise app komt te vervallen.

Gedurende de sluitingsperiode worden er geen boetes opgelegd. Wil je je eerder geleende titels bewaren, print deze lijst dan uit via Mijn Menu.

Ontwikkel je eigen zangtalent All about singing bij Musiater

Wij dagen je uit je meest persoonlijke instrument te ontwikkelen met de cursus: 'All about singing'. In deze cursus komen alle onderdelen van zang aan bod (pop/lichte muziek). Je werkt aan: ademhaling, articulatie, microfoontechniek, interpretatie en de ontwikkeling van je eigen muzikale identiteit.

Docent: Atie Vletter. Start cursus: september / februari
Dag/tijd: maandag, 16.45 – 17.30 uur (9 – 12 jaar) – maximaal 4 deelnemers
17.30 – 18.15 uur (13 – 17 jaar) – maximaal 4 deelnemers
Locatie : Het Musiater, Zevenaar. Aantal lessen : 10 lessen van 45 minuten. Prijs: 100 euro.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 22 juni 19.00 uur Woord en Comm.viering o.l.v. parochianen. Zang: cantor

Intenties: Ria Wolters, Anna Munster, Jacqueline van Mullem, Corrie Messing-Disteli, Co Messing, Fien ter Voert, Wim ter Voert, Nollie Evers-Peters, Paul Compen, Gerda Wanders- Kampschreur, ouders Reyers- Willemsens, Herman Schaars, Alice Jansen.

Zondag 30 juni 9.30 uur Goedemorgenkerk Parochianen gaan voor.

Overleden: Jacoba Cornelia Maria van Mullem-Schut in de leeftijd van 75 jaar. Wij wensen de nabestaanden veel kracht en bemoediging toe.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Op zondag 23 juni om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pater G. Remmers met medewerking van Herenkoor Groessen. De collecte is voor onze Geloofsgemeenschap. Intenties: Aloys Lueb –jaargetijde, familie Lueb-Geurts.

Op zondag 30 juni -Kermiszondag- om 9.30 uur: Eucharistieviering -Schuttersviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van het AMK-koor. De collecte is voor onze Geloofsgemeenschap. Intenties: Annie Bruns, Ouders van Onna-Dercksen, ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan, Dick Ghijben, Jan Giezen, alle overleden leden en familieleden van schutterij St. Andreas.

Overleden: Op 7 juni is mevr. To van Schie-Schulte in de leeftijd van 98 jaar overleden. Zij woonde Kerkstraat. Haar uitvaart was op vrijdag 14 juni vanuit de Andreaskerk in Zevenaar, waarna crematie in Doetinchem.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zaterdag 22 juni om 19.00 uur. Eucharistieviering.

Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: Dames en Herenkoor.

Zondag 30 juni om 10.00 uur. Gildeviering.
Voorganger: Pastor M. Smits. Koor : Gilde St. Remigius.

Gebedsintenties 22-06-2019: Jo Peters-Wacki, Toos Bus, Ria Moraal-Mulder, Gerard Holthaus, Annie Hoppenreijs-Lucassen, Jan Janssen, Albert Leerentveld, Riekie Peters-Wieleman, Anna Munster.

Gebedsintenties 30-06-2019: Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk. Els en Eeke Schampers, Annie Hoppenreijs-Lucassen, Jan Janssen.

Overleden : 30-05-2019: Jan Janssen in de leeftijd van 91 jaar.

Mededelingen : Het Remigius secretariaat is in de vakantieperiode gesloten van maandag 6 juli t/m donderdag 9 augustus. In deze periode zijn we WEL elke vrijdagmorgen geopend van 9.00 t/m 11.00 uur voor het opgeven van gebedsintenties.

In de Op Weg juni/juli is de vraag gesteld of er parochianen binnen onze eigen parochie bereid zijn om mensen, die slecht ter been zijn, mee te nemen naar de kerk op de zaterdagen dat er een Eucharistieviering is. Om het plan te realiseren hebben we 4 à 5 chauffeurs nodig. Indien u interesse heeft kunt u zich bij het Remigius secretariaat aanmelden (0316-261210) of via email: Duiven@rkliemers.nl. met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Zomerschool in de gemeente Westervoort

WESTERVOORT - Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert tijdens de zomervakantie een zomerschool voor basisschoolleerlingen. Tijdens de zomerschool gaan kinderen op een actieve en creatieve manier bezig met taal zodat het leerniveau tijdens de 6 weken zomervakantie niet achteruitgaat.

Met een grotere woordenschat en meer vertrouwen zitten ze in september weer in de 'normale' schoolbanken. De zomerschool wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Westervoort en is een activiteit van het Liemers Taalhuis. De deelname is gratis.

Het centrale thema voor Zomerschool 2019 is ridders en kastelen. Met activiteiten als een kastelenbezoek, leesmaterialen, VR technologie en knutselopdrachten wordt tijdens de zomerschool op allerlei manieren toegewerkt naar een gezamenlijke voorstelling.

De zomerschool in Westervoort is 3 ochtenden per week; in de periode van 23 juli - 8 augustus op de dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 09.00-12.00 uur.

Aanmelden en informatie Zomerschool 2019Kunstwerk! de Bibliotheek, Marie-José van de Velde; Activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl; 0316 745680.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 23 juni gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. Alle Jonkman voor. Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar in Ons Huis te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 30 juni gaat om 10.00 uur ds. I Pijpers uit Zutphen voor.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 22 juni 19.00 uur Woord en Comm.viering o.l.v. parochianen. Zang: cantor

Intenties: Ria Wolters, Anna Munster, Jacqueline van Mullem, Corrie Messing-Disteli, Co Messing, Fien ter Voert, Wim ter Voert, Nollie Evers-Peters, Paul Compen, Gerda Wanders- Kampschreur, ouders Reyers- Willemsens, Herman Schaars, Alice Jansen.

Zondag 30 juni 9.30 uur Goedemorgenkerk Parochianen gaan voor.

Overleden: Jacoba Cornelia Maria van Mullem-Schut in de leeftijd van 75 jaar. Wij wensen de nabestaanden veel kracht en bemoediging toe.                                                                        

EMM viert jaarlijkse kermis tijdens het 125-jarig jubileumjaar

Schutterij E.M.M. Ooy-Zevenaar. (foto: Robin Bremer)

OOY - EMM gaat het jubileumweekend nog eens dunnetjes overdoen!

Zondag 23 juni: Om 11.30 uur verzamelen bij café De Kroon voor deelname aan de sacramentsprocessie.

Om 17:30 vertrek bij het schuttersgebouw om het nieuwe koningspaar Frans en Alice Witjes af te halen bij het koningshuis aan de Slenterweg. Vervolgens wordt de boog aan de Zuiderlaan 2 bezocht. Hierna gaan we terug naar het schuttersgebouw.

Maandag 24 juni: Om 10:30 uur vertrek vanaf het schuttersgebouw om de erebogen aan de Zuiderlaan 1 en het Ooyse Veld te bezoeken.

Om 17:45 vertrek vanaf het schuttersgebouw om de boog aan de Hoevestraat en de Heilige Huisjes te bezoeken.

Muziek in het schuttersgebouw is er vanaf 20:30 uur.

Dinsdag 25 juni: Om 08:15 uur vertrek vanaf het schuttersgebouw naar de Sint-Martinuskerk. Hier wordt samen met Schutterij St-Anna de kerkdienst gevierd. Na de viering volgt er een gezamenlijke vendelhulde op het kerkplein.

Vanaf De Kroon wordt de ereboog aan de Oud-Zevenaarseweg bezocht. Hier worden broodjes aangeboden door de schutterij. Bij aankomst in het schuttersgebouw is er muziek van Kaliber.

Om 19:30 uur vertrek naar het koningshuis om het koningspaar af te halen.

Muziek in het schuttersgebouw is er vanaf 20:30 uur. Tijdens de rondgangen wordt de muziek verzorgd door muziekvereniging Crescendo. De muziek in het schuttersgebouw wordt uiteraard verzorgd door Toporkest Kaliber. De erebogen worden ‘s zondags na de processie geïnspecteerd.

Kermis bij schutterij Sint-Andreas Zevenaar

Koningspaar Gerard & Ans Polman. (foto: Renate van Onna) Renate van Onna

ZEVENAAR - Van zaterdag 29 juni - dinsdag 2 juli viert schutterij Sint-Andreas ’t Grieth Zevenaar haar jaarlijkse kermisfeest. "Dit jaar doen we dat samen met de muziekbands Kroepin, Cabrio, Kiep Movin en Kaliber. De feestavonden beginnen om 20.00 uur en de entree hiervoor bedraagt 7,50 euro per avond.


Op zaterdagavond wordt de muziek verzorgd door Kroepin. "Deze liveband is een topband en we zijn blij dat ze nu met ons het kermisfeest kunnen openen. Het belooft dan ook een schitterende start te worden. Op de zondagavond speelt Cabrio. Ook Cabrio kennen we als een gezellige band waarbij het dak eraf gaat. Kortom, de zondagavond is bij Cabrio in goede handen. Op maandagmiddag, vanaf 11.30 tot 15.30, wordt de muziek verzorgd door Kiep Movin. Kiep Movin staat garant voor een zeer gezellige kermismiddag waar vooral veel gedanst wordt. Kom kijken en meedansen, de entree is gratis.

Op maandagavond speelt de partyband Kaliber. De band heeft beloofd er weer top-feestavond van te maken. Kom en maak er samen met ons, een groots feest van. Op de dinsdag is de afsluitende feestmiddag. Deze middag zal omstreeks 14.00 beginnen en tot 19.00 doorgaan. De muziek wordt deze middag weer verzorgd door Kaliber en sluiten we onze kermisfeesten van het jaar 2019 af. Kom daarom kijken, luisteren en feestvieren met schutterij Sint-Andreas in het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1, Zevenaar."

Wereldpremière 'Mijn stad' op jubileumconcert Novo Cantare

Kamerkoor Novo Cantare 2018. (foto: Novo Cantare) Novo Cantare

ARNHEM - Het Arnhemse kamerkoor Novo Cantare onder leiding van Frans van de Loo viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan met een uniek jubileumconcert, 'Uit mijn stad', op zaterdagavond 29 juni (19.30 uur) in de Koepelkerk in Arnhem.

Het koor benadrukt voor dit concert zijn Arnhemse muzikale roots door werk van uitsluitend Arnhemse componisten te zingen. Arnhem is immers een muzikale stad, met een conservatorium, een beroemde concertzaal en een belangrijk orkest. De titel verwijst naar het stuk 'Mijn stad', dat componist Dolf de Kinkelder speciaal voor het koor heeft geschreven op een tekst over Arnhem van stadsdichter Jesse Laport. Op 29 juni zal dit stuk voor het eerst te horen zijn, uitgevoerd door Novo Cantare en het Meander Kwartet. Op het programma staan stukken van zes gevestigde en twee jonge, beginnende componisten. Enkele stukken zijn voor koor met strijkkwartet. Daarvoor is het Meander Kwartet gevraagd, eveneens geworteld in onze regio.

Een uniek Arnhems concert met naast de première van 'Mijn stad' van Dolf de Kinkelder ook stukken van Andries van Rossem, Herman Strategier, Hans Kox, Kees Schoonenbeek, Andries de Braal en oud-koorleden Lara Frank en Jonas Waldow, respectievelijk in 2017 en 2018 afgestudeerd aan ArtEZ.

'Uit mijn stad. Muziek van Arnhemse componisten' is het jubileumconcert van Kamerkoor Novo Cantare onder leiding van Frans van de Loo en wordt uitgevoerd met medewerking van het Meander Kwartet op zaterdag 29 juni in de Koepelkerk Arnhem. Aanvang 19.30 uur. Kaarten kosten 15 euro aan de zaal en 12,50 euro bij reserveren via www.novocantare.nl.

Boekpresentatie Liemerianen!

Humphrey Ottenhof

ZEVENAAR - Op 28 juni om 19.30 u vindt de boekpresentatie van Liemerianen! van Humphrey Ottenhof plaats bij Rebers Boek en Buro Marktstraat 29 Zevenaar.

Liemerianen! bevat columns, dorpsgedichten en verhalen. De auteur zal tijdens de presentatie een aantal teksten voorlezen en boeken signeren. Hij is dorpsdichter voor de gemeente Westervoort en columnist voor de Gelderlander. Van die dorpsgedichten en columns staat een selectie in het boek. Nieuw zijn de verhalen, zowel Indische verhalen als regiominicrimi’s. Een ieder is welkom op de presentatie.

Clubavond Storyville Jazzclub Arnhem

Clubavond Storyville Jazzclub Arnhem

ARNHEM - The Outbound Scallywag Carnival, of kort gezegd The OSC brengt Amerikaanse Roots muziek ten gehore. Als je ze al in een hokje wil plaatsen komen de termen Bluegrass & Old SKool Country het meest tot zijn recht. Gitaar, mandoline, banjo, contra bas, meerstemmige zang en een hoge dosis enthousiasme verzamelen zich om één microfoon.

Dit resulteerde in een nominatie van Best Dutch Country Song met het eigen nummer Not My Fault bij de Dutch Country Music Association, DCMA, een optreden tijdens the European World Of Bluegrass, EWOB in 2012 en een gastoptreden bij the Bluegrass BoogieMen tijdens het Zwarte Cross Festival 2013. Anno 2018 is The OSC een vernieuwende band die met de Single Mic Technique oude muziek weer tot leven brengt.

"We maakten reeds kennis met dit bijzondere orkest tijdens het 40-jarig bestaan van onze jazzclub. Zij hadden veel succes. Mis deze avond niet, het wordt een bijzondere avond. Wij zijn geen besloten club, iedereen is welkom. Toegang leden gratis, niet-leden betalen tien euro." Locatie: Kumpulan Bronbeek, Velperweg 147 in Arnhem.

Clubavond Storyville Jazzclub Arnhem

The Outbound Scalllywag Carnival.

ARNHEM - The Outbound Scallywag Carnival, of kort gezegd The OSC brengt Amerikaanse Roots muziek ten gehore. Als je ze al in een hokje wil plaatsen komen de termen Bluegrass & Old SKool Country het meest tot zijn recht. Gitaar, mandoline, banjo, contra bas, meerstemmige zang en een hoge dosis enthousiasme verzamelen zich om één microfoon.

Dit resulteerde in een nominatie van Best Dutch Country Song met het eigen nummer Not My Fault bij de Dutch Country Music Association, DCMA, een optreden tijdens the European World Of Bluegrass, EWOB in 2012 en een gastoptreden bij the Bluegrass BoogieMen tijdens het Zwarte Cross Festival 2013. Anno 2018 is The OSC een vernieuwende band die met de Single Mic Technique oude muziek weer tot leven brengt.

"We maakten reeds kennis met dit bijzondere orkest tijdens het 40-jarig bestaan van onze jazzclub. Zij hadden veel succes. Mis deze avond niet, het wordt een bijzondere avond. Wij zijn geen besloten club, iedereen is welkom. Toegang leden gratis, niet-leden betalen tien euro." Locatie: Kumpulan Bronbeek, Velperweg 147 in Arnhem.

Sint-Andries gaat op reis

Sint-Andries tijdens vorig concert. (foto: Harrie Keultjes)

GROESSEN - Vlieg zondag 30 juni met Sint-Andries mee naar zomerse bestemmingen. Om 14.00 uur nemen de muzikanten plaats in het 'vliegtuig' met een verrassende act.


Zij nemen de bezoeker mee op een muzikale reis naar onder andere Italië, Caraïben en Amerika. Dit vakantie concert vindt plaats in het dorpshuis aan het Isidorusplein in Groessen. Tickets zijn verkrijgbaar aan de zaal voor drie eurto, inclusief een zomers welkomsdrankje. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Gedoopt: zondag 9 juni jl., zijn Fien en Kato Massop door het Heilig Sacrament van het Doopsel opgenomen in onze geloofsgemeenschap. Van harte proficiat.

Vieringen: zo 23-6-19 om 09.30 uur woord- en communieviering door parochianen voorgangers Wim Herbes en Piet Peters met samenzang. Zo 30-6-19 om 11.30!! uur eucharistieviering b.g.v. de 1e communie. Pastoor Thanh Ta en pastoraal werker Jeroen Heemink m.m.v. In Between. Extra viering op Zo 7-7-19 om 09.30 uur woord- en communieviering door pastoraal werker Maarten Smits met Samenzang. (deze viering staat niet in het parochieblad vermeld)

Intenties: 23-06-2019: Wim en Lies Raasing-de Hair, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Piet en Annie de Kinkelder-Nass, Henny en Diny van Kampen en Willy, Ouders van Lunenburg-Melchers, familie Uffing-Reuling,Bertus Janssen, Marieke Scholten-Zijlstra. 30-06-2019: Wim en Lies Raasing-de Hair, Rienie Bouwman-Staring, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Bertus Driessen, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo, ouders Terbonsen-Bartsch, Henk Derksen en Paul,Theet Dominicus,Bertus Janssen, Marieke Scholten-Zijlstra,opa en oma Steneker, opa en oma Bouwman, jaargedachtenis Elly Bouwman-Schaars.

Bowlen voor De Grote Prijs van Scheveningen

Brian Polman, winnaar Grote Prijs van Scheveningen. (foto: Eline Faas ) Eline Faas

ZEVENAAR - Afgelopen zondag was er in het westen van het land De Grote Prijs van Scheveningen. Een wedstrijd bowlen waar diverse bowlers uit Nederland en sommigen van over de grens, wilden strijden voor de hoofdprijs.

"Wij waren er vanuit Bowlingvereniging Zevenaar met totaal negen bowlers heen gegaan. Daaronder waren ook twee spelers van bowlingvereniging ‘s-Heerenberg. Het werkte met een knock-out systeem de dag ervoor hadden er ook al spelers gespeeld daar waren er al acht van de zestien door. Ook op onze zondag probeerden we natuurlijk allemaal om door te gaan.

Dat lukte helaas niet. Maar de jeugdspeler uit ‘s-Heerenberg die ook met ons mee was gegaan lukte het wel. Via diverse rondes plaatste hij zich uiteindelijk voor de finale en daar vloog de ene na de andere strike over de bowlingbaan. Hij was daardoor de ster van de dag en versloeg de nummer twee in de finale. Brian Polman is de winnaar geworden van De Grote Prijs van Scheveningen. Daar zijn we allen natuurlijk super trots op.

Dit is misschien ook een opsteker voor andere jeugdleden, je ziet dat er ook door de jeugd groei wordt gebracht in de bowlingsport. Mocht je ook willen bowlen kom dan eens een keer kijken bijvoorbeeld bij de zomerleague, die wordt in Zevenaar op dinsdagavond gespeeld en in ‘s-Heerenberg op donderdagavond. Wil je meer info neem dan contact op met het betreffende bowlingcentrum."

Kermis in Zevenaar

(foto: Marielle Spruijt) Foto: Marielle Spruijt

ZEVENAAR - Van vrijdag 28 juni tot en met dinsdag 2 juli is het kermis in Zevenaar. Een feest voor jong en oud. Zoals altijd is de kermislocatie de Oude Doesburgseweg. Tijdens de kermis zijn er extra activiteiten en leuke acties. Nieuw dit jaar is het uur stille kermis op vrijdag 28 juni.

De kermis in Zevenaar is een feest met activiteiten voor alle leeftijden. Op vrijdag 28 juni van 16.00-17.00 starten we met een uur stille kermis, speciaal voor kinderen/volwassenen die graag op een rustige manier (zonder al te veel prikkels) kermis willen vieren. Er zijn minder lichten aan, het geluid staat een stuk zachter en een aantal attracties draait minder snel. Als openingsactiviteit kunnen kinderen gratis op de foto met de populaire Paw Patrol figuren Chase en Marshall. Deze meet & greet is op vrijdag 28 juni van 17.00 – 17.45 uur en van 18.30-19.15 uur.

Op zondag 30 juni kunnen bezoekers gratis parkeren. Op maandag 1 juli organiseren we een loterij met leuke prijzen, deels gesponsord door lokale ondernemers. De hoofdprijs is een TV met soundsysteem. Op de dinsdag sluiten we de kermis met een fantastische vuurwerkshow om 23.00 uur bij sporthal Lentemorgen. Gedurende de hele kermis geven de kermisexploitanten leuke kortingen. De kortingsacties staan vermeld in de huis-aan-huiskrant.

Snuffelmarkt bij fanfarekorps Sint-Gregorius

Een groot aanbod in aangeboden spullen tijdens de Snuffelmarkt in Giesbeek. (foto: Sint-Gregorius ) St Gregorius

GIESBEEK - In Giesbeek wordt op zondag 30 juni de 27ste editie van de alom bekende Snuffelmarkt gehouden. Nieuw is deze keer de aangepaste kraamhuur van 20 euro voor een kraam van vier meter met bovenzeil.

Het dorpsplein van Giesbeek zal vol staan met fleurige kramen, ook zal dit jaar de kwaliteit – waaronder antieke en meubelen uit groot moeders tijd - beter en het aanbod nog groter zijn dan voorgaande jaren. Meer dan ooit blijkt er in deze tijd weer plaats te zijn voor oude goederen, een radio, een bankje of een kast, zijn gewilde voorwerpen voor jongelui die na de vakantie op kamers gaan wonen. Kleding en schoeisel wordt gestreken en/of schoon aangeboden, in een uitstekende staat en van goede kwaliteit zijn deze artikelen begeert bij velen.

Maar er is natuurlijk veel meer te koop: verzamelingen boeken, tijdschriften en geïllustreerde bladen, serviesgoed, snuisterijen, potten en pannen, machines, bestek, kinderfietsen, gereedschap, lampen, tafels en stoelen, poppen en beren. Op een van de terrasjes kan men genieten van een hapje of een drankje en onder het genot van gezellige muziek van accordeonist Tonny Willems, bijkomen van het geslenter langs de kramen.

Een bezoek aan de 27ste editie van deze markt is dus zeker de moeite waard. De snuffelmarkt is geopend van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van hun ouders gratis naar binnen. Info / kraamhuur: 06 10252829. mail: j.wieggers@hetnet.nl.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 23 juni 12.00 uur:

Kermis – Sacramentsprocessie met Pastoor Thanh, Pastoraal werker M. Smits en het AMK koor.

Dinsdag 25 juni 9.00 uur:

Schuttersviering – Eucharistieviering met Pastoor Thanh en het AMK koor voor de leden en overleden leden van schutterij EMM en schutterij Sint Anna.

Gebedsintenties:

Gerrit Godschalk en zoon Fred

Jan Godschalk

Ouders Zweers-te Dorsthorst

Jo en Riny Jansen-Zweers

Gerard en Riet Staring-Zweers

Broers Jan, Harrie en Wim Zweers

Jan Hermsen

Gerard Stokman en overleden ouders Stokman-Elshof

Albert Bouwman namens de kermistafel

Bennie Nieuwenhuis namens de vrienden

Overleden leden Harmonie Martinus

Overleden leden club van 14, Riny-Mientje-Henk-Jo en Jan

Overleden ouders Bruins-Kruitwagen en zoon Jan

Jan Boxstart

Harrie en Mies Staring-Reijmer

Gerard en Riet Staring-Zweers

Rinie Bouwman-Staring

André Staring

Ferdinand Staring

Rosa Verbakel-Staring

Jop en Gijs Staring namens de familie Staring

Benthe Damen

Bennie Nieuwenhuis en familie

Ouders Godschalk-van Onna

Chris Godschalk

Ouders Jansen-Willemsen

Overleden familie Meijer-Tinneveld

Jop en Gijs Staring

Jan Kersten

Leo Soeters

Overleden ouders Hoksbergen-Koenders

Theo Hoksbergen

Vendeliers kermistafel Oud-Zevenaar

Overleden leden drumfanfare Sint Anna

Familie Stokman-Driessen

Overleden ouders ter Wiel-Velmans

Overleden ouders van Kempen-Wieleman

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

De eerstvolgende viering is op zondag 14 juli 11.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en het Sint Caeciliakoor uit Babberich.

Zaterdag 29 juni en zondag 30 juni is er geen weekendviering in deze kerk.

Zondag 30 juni 13.30 uur:

Doopviering met Pastoor Thanh.

De eerstvolgende viering is op zondag 14 juli 11.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en het Sint-Caeciliakoor uit Babberich.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Alex Ploeg: Ultimatum

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat?vol?tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen.? Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten?(2016). Dit voorjaar is hij te zien in een?nieuw?seizoen van het satirische sketchprogramma?Klikbeet?(NTR).

Cabaret. Donderdag 19 september 20.15 uur. Prijs: 18 euro.

The Magic of Jeans (TO)

Heartbeat: The All Singing & Dancing Extravaganza

Voel het ritme van de allernieuwste show van The Magic of Jeans: 'Heartbeat'. Een theaterconcert met de hits van toen in een nieuw, hip jasje en met de hits van nu; je kunt niet meer stil blijven zitten! Een spetterende live band neemt je samen met een geheel nieuwe cast mee op een muzikaal avontuur.

Theaterconcert. Vrijdag 27 september 20.15 uur. Prijs: 25,50 euro.

Blind Date: Verrassingsvoorstelling
Wij hebben een date! Een theaterdate wel te verstaan. Want in dit weekend vieren we de start van een kersvers theaterseizoen. Speciaal hiervoor hebben wij een heerlijke theateravond in petto en… de kaartjes kosten slechts een tientje! Wie er waar te zien is blijft nog even geheim, het is immers een blind date… Maar we mogen wel alvast verklappen dat het een heerlijk avondje lachen wordt in Het Musiater!

Seizoensopening. Zaterdag 28 september 20.15 uur. Prijs 10 euro.
Bestel nu online je kaarten op www.liemerskunstwerk.nl.

Gewoon een avond over borsten

DUIVEN – Dinsdagavond 25 juni vindt er in De Wijkern aan het Eilandplein 300 (ingang aan Vlielandlaan) van 19.30 - 21.30 uur (ontvangst is vanaf 19.00 uur) een informatieavond plaats over Borstgezondheid. Een interactieve avond voor alle vrouwen van alle leeftijden, met één of twee borsten.

'De meeste vrouwen kennen veel angst rondom borstgezondheid. We worden om de oren geslagen met vervelende statistieken en veelal zijn borsten ook nog geseksualiseerd. Het zorgen vóór de borsten wordt ons als vrouw echter niet tot nauwelijks geleerd. Dat moeten we zelf maar uitvinden. Je hebt mazzel als je een moeder hebt of hebt gehad die hier meer voor open stond en jou wat zorgtips heeft meegegeven', aldus Janine de Wolf van Praktijk Manitou en een van de initiatiefneemsters van deze avond.

Praten over borsten is in onze cultuur niet zo ingebakken, laat staan over onze eigen borsten. We lijken ons er wel voor te schamen. Pas als er sprake is van angst, pijn of verdriet, óf wanneer we zelf of in onze directe omgeving te maken krijgen met ziekten of aandoeningen, dán beginnen we erover te praten. Monique Wanders en Janine de Wolf hebben de handen ineen geslagen en zetten zich graag in voor gezonde borsten voor alle vrouwen. 'Zorgen vóór je borsten in plaats van zorgen óver je borsten. Dat is wat Monique en ik belangrijk vinden. Er is al zoveel angst en dat terwijl er heel veel is wat je zélf kunt doen om je borsten zo gezond mogelijk te houden. Het is onze bedoeling de angst tijdens deze avond wat meer om te kunnen buigen naar vertrouwen'.

Monique Wanders is natuurgeneeskundig therapeut en Medisch Thermograaf bij De Groene Zuster. Zij informeert je deze avond over wat thermografie is, wat het verschil is met bijv. een mammografie en hoe thermografie jou kan helpen bij het hoog houden van je borstgezondheid.Monique is ambulant en reist door grote delen van het land voor het maken van de thermografische beelden. Zo is er altijd een thermograaf in de buurt.

Janine de Wolf is natuurgeneeskundig therapeut en Specialist Borstgezondheid. Zij gaat deze avond vertellen hoe je je borsten zo gezond mogelijk maakt en houdt en welke rol emoties op je borsten kunnen hebben. Janine is eigenaresse van Praktijk Manitou in Duiven – Een praktijk voor Vrouwengezondheid, gespecialiseerd in cyclus, vruchtbaarheid, borstgezondheid en Empowered Feminine.

Tijdens deze interactieve avond is er volop ruimte voor het beantwoorden van jouw vragen. Kortom, dit belooft een zeer interessante avond te worden voor iedere vrouw!

De kosten zijn inclusief 1 consumptie & waardevolle goodiebag (van 17,50 euro) vijftien euro. Reserveer je plek via bit.ly/gewooneenavondoverborsten. Aanmelden is verplicht ivm de goodiebags, geen kaartverkoop aan de deur. Meer informatie? Neem contact op met Janine de Wolf, 06 46064695, welkom@praktijkmanitou.nl ; www.praktijkmanitou.nl."

Collecte week stichting Hartekind

REGIO - In de week van 1 - 7 juli is het de Landelijke Hartekind Collecteweek. In deze week gaan ruim 250 vrijwilligers van stichting Hartekind langs de Nederlandse deuren om fondsen te werven voor (aangeboren) hartafwijkingen bij kinderen.

De opbrengst van deze collecte wordt ingezet om de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren. Dagelijks worden er in Nederland vier kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: "Kind zijn, hart nodig!"

Kind zijn, hart nodig!

"Wij zijn Willy en Cindy Boerstal en lopen samen met nog meer vrijwilligers deze collecteweek mee voor Stichting Hartekind. Dit doen wij omdat wij van dichtbij weten hoe belangrijk het is om wetenschappelijk onderzoek te financieren. Onze zoon/kleinkind van inmiddels 2 is geboren met een hartafwijking. In zijn eerste half levensjaar heeft hij drie openhartoperaties en een katherisatie ondergaan. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om onderzoek te blijven doen en deze te financieren. Daarom zetten wij ons deze week in voor Stichting Hartekind door te collecteren voor broodnodig onderzoek voor alle 25.000 hartekinderen in Nederland."

Open Dag op Landgoed Huis Sevenaer

ZEVENAAR - Neem op zaterdag 22 juni gratis een kijkje achter de poort van Landgoed Huis Sevenaer.

Voor volwassen en kinderen zijn er van 11.00 tot 15.00 uur tal van interessante en leuke activiteiten bij Eet-Lokaal, de Bread and Breakfast en op het landgoed zelf zoals de excursies die doorlopend plaatsvinden. Ook de biologische moestuin Deelhoven is open met verser dan verse groenten, fruit en kruiden. Er is deze dag ook een streekmarkt op het Raadhuisplein en de Open Tuinen Dag. Landgoed Huis Sevenaar, de streekmarkt en Groei en Bloei werken samen aan een dag vol natuur, beleving en verbinding wat past binnen de visie van het landgoed: een sociaal verbinder zijn. "We zien een ieder graag in de Wittenburgstraat in Zevenaar."

Wegens Rijkdom Gesloten

(foto: Picasa) Foto: Picasa

BABBERICH - Na 55 werkzame jaren waarvan 40 jaar in de wielersport en 26 jaren Grimpeur Wielersport gaat de deur op slot van de wielerspeciaalzaak aan de Beekseweg 42a in Babberich.

"Het waren 26 fantastische jaren met leuke klanten met ieder een verhaal over hun training, wedstrijd of toertocht. Er is geen dag geweest dat ik 's morgens met tegenzin vanuit Wehl naar Babberich ben gereden. Het was een ritueel, opstaan, ontbijten, krant lezen, knuffel, bakje koffie doen bij tankstation Geulenkamp A 18, dan afslag Didam Oberhausen,richting beekseweg 42a , alarm afzetten, computers en betaalautomaat inloggen… beginnen!"

Totale verkoop

De hele voorraad gaan met mega kortingen tot 31 juli de deur uit. Merken zoals Trek, Colnago, Scott, Jan Janssen, Cannondale en Grimpeur racefietsen en meerdere raceframes zijn super sterk afgeprijsd. Maar ook nieuwe Campagnolo en Shimano onderdelen, kleding, helmen, schoenen, banden en gebruikte onderdelen.

Openingstijden dinsdag tot en met vrijdag van 9-12.00 en van 13.30-18.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur.

Alles klopt bij Nod Stewart & The Faces

(foto: Wouter Vellekoop) Foto: Wouter Vellekoop

ZEVENAAR – Nod Stewart & The Faces is op 6 juli de hoofdattractie van de Jumbo Heemskerk Summerparty op het Raadhuisplein in Zevenaar.

Het derde grote evenement van Muziekstad Zevenaar van dit jaar start zaterdagmiddag om 14.00 uur met een drie uur durend optreden van de Belgrave Band. DJ Job luidt om 20.00 uur het avondprogramma in. Vanaf 21.15 uur tot 23.45 uur staan Nod Stewart & The Faces op het podium. Alsof Rod Stewart & The Faces hebben besloten een reünie te houden. Dezelfde rauwe energie en brutaliteit, afgewisseld met breekbare emotie gebundeld in de altijd herkenbare sound en songs die 'Rod the Mod' ook solo bleef produceren. Alles klopt. De stem, de instrumentale invulling, de energie, de humor en het muzikale plezier.

Nod Stewart & The Faces is niet zomaar een tribute band die het repertoire braaf naspeelt of het alleen moet hebben van uiterlijkheden. Door hun professionele ervaring en muzikale roots weten de bandleden niet alleen de kern en energie van dit repertoire tot op de noot te vangen, maar zijn ze als fan van het eerste uur ook in staat muzikale uitstapjes te maken die geheel in stijl blijven. Nagenoeg alle hits die Rod Stewart met The Faces en solo op zijn naam schreef komen tijdens deze tribute aan bod. Een feest der herkenning is in ieder geval gegarandeerd.

Twintigjarig winkelcentrum De Wyborgh viert verjaardag met knalfeest

WESTERVOORT - Winkelcentrum De Wyborgh bestaat twintig jaar. Alle reden voor de winkeliers om alles uit de kast te halen voor een knalfeest. Op zaterdag 29 juni is het zover. Een dag lang muziek en entertainment voor jong en oud op het Dorpsplein met als hoogtepunt het Balkoncert met lichtshow vanaf 22.15 uur.

"De toegang is gratis", vertellen Miranda Bravenboer en William Boekhorst van de activiteitencommissie van de winkeliersvereniging, die de regie heeft over het Wyborghfeest. "We zien het als een gebaar naar onze trouwe klanten. Voor hen hebben we dit mooie programma in elkaar gezet."

Voor de organisatie van het Balkoncert wordt samengewerkt met Dennis Bisseling en Fons Wigman van muziekvereniging Liberté. "Zij zijn verantwoordelijk voor de muzikale invulling van het Balkoncert. Als Wyborgh-ondernemers zorgen wij voor het licht, het geluid en het programma er omheen. Zalencentrum Wieleman faciliteert het bargebeuren tegen inkoopprijs, wij als ondernemers staan zelf achter de bar en zorgen voor de catering. Zo houden we de kosten laag." Zaterdagmiddag staat in het teken van de kinderen. Vanaf 13.30 uur houdt Jordy Dekker in de gedaante van Pipo de Clown en Mamaloe een gezellige meezingshow op het plein voor de Lidl. Na afloop is er een meet & greet met Pipo en zijn circusvrouwtje.

Vanaf 20.00 uur krijgen Belinda Kinnaer, Ancora en William Bonne een muzikaal podium. Stuk voor stuk publiekstrekkers en sfeermakers bij uitstek. Solo-zangeres Belinda Kinnaer is een bekend gezicht in het Westervoortse. Met Commercial Brake trad ze tot vijf jaar geleden altijd op tijdens de Westervoortse kermis. Net als haar man Patrick van Bree, één van de drie muzikanten van Ancora. Het duo verheugt zich enorm op een weerzien met alle Westervoortse fans. Volks- en feestzanger William Bonne werkt sinds 2016 samen met de producers Emile Hartkamp en Norus Padidar. Die samenwerking heeft inmiddels geleid tot meerdere hitsingles, waaronder 'Liever Vrij Zijn. "Wie William Bonne boekt, is verzekerd van een topsfeer. En dat is wat we willen op 29 juni. Een laagdrempelig, prachtig feest voor de Westervoortse bevolking."

Til uw bedrijf, met Ronald Böhm van Mediapix.eu naar een nieuwe dimensie!

TOLKAMER - 21 jaar geleden begon Zevenaar Post-vertegenwoordiger Ronald Böhm uit Tolkamer, met lesgeven in digitale fotografie aan de Volksuniversiteit in Zevenaar. Dit groeide uit tot lessen in Adobe Photoshop en Lightroom, maar ook in apparatuur-kennis van digitale fototoestellen en specifiek Nikon SLR & full frame camera's.

In 2018 ontstond het plan de fotografie naar een hoger plan te tillen, letterlijk hogerop door met een professionele foto & video-drone de wereld vanuit een nieuwe dimensie vast te gaan leggen. Opgeleid bij het ministerie van Inspectie leefomgeving en transport tot het behalen van het ROC-L-'diploma' voor Nederland en het voldoen van het Duitse DFS Kenntnisnachweis-theorie examen bracht de commerciële drone-video-productie-wereld een grote stap dichterbij voor NL en Dld. Alleen dan mogen er commerciële beelden worden gemaakt.

Een pakkende commerciële boodschap ontwerpen is al ruim 20 jaar zijn vak, maar nu, na grondige studie van Adobe Premiere, is een professionele video creëren het resultaat. Video is niets anders dan het vleugels geven aan uw reclameboodschap. Die boodschap zal in zijn portfolio op mediapix.eu steeds duidelijker worden.

Nu is een professionele portfolio vervaardigen het grootste doel, waar ook menige ondernemer in de Liemers van mee kan profiteren. Voor elk type branche, vóór 1 september een in- en outdoor- video kunnen produceren zal de ondernemer een kleinere investering en gratis enkele 360° opnames opleveren. De video is geschikt voor onder andere social media, e-mail marketing, website of presentatiekanaal.

Uw reclameboodschap werkt beter met bewegende beelden, u bereikt meer met video! Analyseer samen met Ronald Böhm uw marketing-behoefte, en creëer samen een lucratieve video!

www.mediapix.eu zie business portfolio; info@mediapix.eu; 06 13997078.

Noodoproep: Ezelliefhebbers gezocht

Dav.

REGIO - De Stichting Opvang Ezels is dringend op zoek naar ezelliefhebbers die een hart en thuis willen bieden aan deze bijzondere dieren. 'Adopteer je een ezel, dan haal je een trouwe vriend in huis' aldus Mariska Banda, voorzitter en zorg/adoptiecoördinator bij de stichting.

In de kleinschalige opvang verblijven enkele ezels, die al geruime tijd uitzien naar een permanent verblijf bij mensen aan huis. Zo ook Chris en Kueb. Ieder met een eigen achtergrond maar met eenzelfde reden in de opvang terecht gekomen. Beiden verloren hun maatje en konden niet langer alleen bij hun verzorgers blijven. In de opvang hebben ze elkaar leren kennen en vormen nu een hecht duo. Ook voor hen is de stichting dringend op zoek naar een adoptiegezin waar ze samen hun oude dag mogen doorbrengen. Ezels zijn van nature sobere dieren: met een stal en uitloopmogelijkheid, schoon water en hooi zijn ze al snel tevreden. Het zijn echter wel kuddedieren, dus hebben altijd gezelschap nodig van een andere ezel. Met een beetje geduld en aandacht ontdek je al snel dat, in tegenstelling tot wat men vaak beweert, ezels heel leergierig en zachtaardig zijn.

In de ruim dertig jaar van het bestaan van de stichting hebben 160 ezels via adoptie een tweede thuis gevonden. Ezels die door ziekte of verhuizing van de verzorgers werden afgestaan aan de stichting werden liefdevol opgenomen bij adoptiegezinnen. Nu er een dringend tekort is ontstaan aan adoptiegezinnen stagneert de opvang en doorstroming en komen ezels in nood. Met deze oproep hoopt de stichting in aanraking te komen met ezelliefhebbers die middels adoptie ezels een thuis willen bieden. Voor meer informatie en reactie: www.ezelopvang.nl.

Vakantiebieb bij Kunstwerk! de Bibliotheek

ZEVENAAR - De Vakantiebieb voor de jeugd is geopend! Laat je kinderen lekker lezen via onze gratis app deze zomer. Vanaf 1 juli komen er e-books voor volwassenen bij.

Kunstwerk! de Bibliotheek gaat over op het bibliotheeksysteem V-Smart. Daarom zijn alle vestigingen gesloten van dinsdag 11 - donderdag 13 juni. Door de overstap is het bibliotheeksysteem van zaterdag 8 - donderdag 13 juni buiten gebruik. Dit houdt in dat je tijdens deze periode de catalogus niet kan raadplegen en geen gebruik kan maken van Mijn Menu. Inloggen, verlengen en reserveren is dus niet mogelijk.

Kunstwerk! de Bibliotheek is altijd bezig met het verbeteren van haar dienstverlening. Daarom gaat Kunstwerk! over naar het nieuwe bibliotheeksysteem V-Smart. Dit systeem heeft meerdere voordelen zoals toegang tot de collectie van de Gelderse Bibliotheken. Hiermee kan je bijvoorbeeld de collectie van de Bibliotheek in Arnhem raadplegen en een reservering maken. Bovendien kan de gebruiker eenvoudiger zoeken in de gezamenlijke collectie. Via de Play Store kan je de Iguana Bibliotheek app downloaden. Met deze handige app kan je zoeken verlengen en reserveren in de collectie van de bibliotheek. De huidige Bibliotheek Wise app komt te vervallen.

Gedurende de sluitingsperiode worden er geen boetes opgelegd. Wil je je eerder geleende titels bewaren, print deze lijst dan uit via Mijn Menu.

Geslaagde busvakantie KBO-Belangenvereniging Ouderen Zevenaar

Groepsfoto vakantiereis BOZ juni 2019. onbekend

ZEVENAAR - Een geslaagde zesdaagse busvakantie door KBO-Belangenvereniging Ouderen Zevenaar van 11 - 16 juni!

De bestemming was oorspronkelijk het stadje Stadtkyll in Duitsland, maar omdat de renovatie van het hotel niet op tijd klaar was, werd uitgeweken naar hotel Lochmuhle in Mayschoss. Dit hotel bleek gelukkig een prima alternatief te zijn.

Er was weer een afwisselend dagprogramma opgesteld. Zo werd ondermeer Europa's grootste kribbenmuseum in Losheim bezocht, het Glasmuseum in Bad Munstereifel, een rondvaart gemaakt over de Rursee, een ritje met een minitreintje door Wildpark Hellenthal met een mooie roofvogel demonstratie en op de terugweg een bezoek aan het bedevaartsplaatsje Banneux.

Op uitnodiging van een groep motorrijders trad op zaterdagavond een hardrockband op in de hoteltuin. Reactie van de groep ouderen uit Zevenaar: "Een bijzondere ervaring!"

Zuid-Afrikaans Braaifestijn in binnentuin Eet-Lokaal

Heerlijk genieten tijdens de Zuid-Afrikaanse Braainaweek bij Eet-Lokaal. (foto: Pablo van Dick) Pablo van Dick

ZEVENAAR - Na het succes van de Zuid-Afrikaanse week in september 2018 organiseert Eet-Lokaal Café Restaurant & Zalen in het weekend van 21, 22 en 23 juni opnieuw een uniek Zuid-Afrikaans eetfestijn. Het wordt een culinaire beleving, met een braaifeest (barbecue) in de romantische binnentuin.

Mede-eigenaar en chef-kok Hertzog E. Olivier gaat voor dit bijzondere weekend terug naar zijn Zuid-Afrikaanse roots. De in Kaapstad geboren kok zal met diverse Liemerse producten een echte Zuid-Afrikaanse braai presenteren. Op het sfeervolle terras zal een keur aan salades en gerechten staan die u zelf mag pakken, waarna u bij de BBQ wat lekkers uit kunt zoeken. Meerdere malen als u dat wenst. Op de braai liggen hele kippen, grote stukken rund en vis. Ook is er een varken aan het spit waar Hertzog à la minute een mooi stuk voor u afsnijd. Begeleid door lekkere bieren of een mooi glas Zuid-Afrikaanse wijn waant u zich deze avonden écht op vakantie.

"We rekenen op mooi weer met heerlijke muziek en de typische gastvrijheid van de medewerkers van Eet-Lokaal. Kom, beleef én proef Zuid-Afrika. Of beter gezegd: Kom en proef self wat Suid Afrika te bied het! Voor 35,50 euro krijg je tijdens de Zuid-Afrikaanse week een driegangen braaimenu met heerlijke salades, vlees / vis / vegetarisch van de braai en een verrassend dessert als afsluiting. Uiteraard vergezeld van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn. Reserveer snel via 0316 242409 of via info@eet-lokaal.com."

Geslaagde dag voor de tafeltennisafdeling van DSV Relax

DIDAM - Na jaren van afwezigheid stond de tafeltennisafdeling van DSV Relax weer met enkele tafeltennistafels en een tafeltennisrobot in het centrumpark van Didam bij Didam Op Stelten.

Klokslag 12.00 uur was de start en direct waren de tafels bezet. Menig belangstellende en veel oud-leden vonden het een leuk spelletje en wilden dit dan ook even laten zien. Bij de jeugd trok de robot veel belangstelling en men kon zich hier prima op uitleven. Jeugdtrainer André Derksen gaf naast adviezen, ook tekst en uitleg over de tafeltennissport. Met een attentie en een folder ging menigeen met een tevreden blik verder.

Ook was er een prijsvraag over hoeveel ballen zitten er in de vaas. De juiste hoeveelheid was 138. Loes Bolder was er met 137 het dichtste bij. Het prijzenpakket komt naar haar toe. Enkele vrijwilligers stonden borg voor een geweldige sportieve dag. Met dank aan TT Sport en ook aan de firma Staarink voor het beschikbaar stellen van een grote tent.

Creatieve Zonnebloemers

Resultaat workshop bloemschikken De Zonnebloem. (foto: Marjoke Croque)

DUIVEN - In De Ogtent in Duiven waren op woensdag 5 juni volop activiteiten in gang.

In de zaal 'Bij Oma' waren de creatieve gasten van De Zonnebloem groep 40-65-jarigen rond half twee te vinden voor een workshop bloemschikken. Vanzelfsprekend startte de middag met een bakje thee of koffie.

Terwijl iedereen even gezellig bij kletste, zetten Gerda Speijers samen met Marjoke Croqué de spullen klaar. Iedereen was nieuwsgierig. Welke bloemen zouden gebruikt worden? Al gauw werd duidelijk dat het een kleurrijk zonnig stukje met een modern element ging worden. Rozen, anjers, distels, duizendschoon en groen werden klaargelegd op de tafels. En iedereen maakte daarvan een eigen creatie - zie het resultaat. Nog een verfrissend drankje en deze workshop zat er weer op. De Ogtent en Albert Heijn werden bedankt voor hun bijdrage aan deze activiteit.

Voor verdere informatie over de zonnebloemgroep 40-65 jaar kan men terecht bij Agnes Feddes, voorzitster van deze werkgroep, 0316 262301.

Waar de vondst van 'n steen toe leiden kan...

DOETINCHEM/PANNERDEN - Wil Hondorp vroeg in zijn artikel! wie weet meer? van deze ‘baksteen’(straatklinker) gevonden 1997 in de Wilhelminastraat te Doetinchem. ‘t Boeide mij zeer vooral de zo mooi gemaakte belettering op zo’n natte 'steen' met de hand gemaakt.

De datum 17- 08 -1945 was voor hem een bijzonderheid, namelijk de datum die op veel momenten in zijn verhaal van betekenis kunnen zijn. Een daarvan is Toos Groenen geboren te Pannerden. Na de publicatie van jl. Zevenaar Post 1 mei roept deze 'straatklinker'-herinneringen op bij de familie Groenen uit Pannerden.

Harrie en Agnes Groenen keken elkaar aan op die dag 1 mei na het lezen van het artikel de vondst van deze 'straatklinker' 1997. Wat veel indruk maakt de datum die gegrift staat krijgt plotseling betekenis? Het verleden van (Pa Groenen)!

Hentje Groenen geboren 30 januari 1917, zegt Agnes, geeft mij sterk het gevoel het antwoord hier in te vinden. Getrouwd 1945 met An Groenen Bher kregen samen elf kinderen. Pa heeft zijn hele leven op de Steenfabriek op de 'Kijfwaard' West gewerkt. Van ‘steenmaker’ tot ‘stoker’. De datum17- 08 -1945 gekerfd in deze ‘straatklinker’ geeft ons duidelijk overtuiging dat (Pa) dit maakte. Het kwam vaker voor dat er werknemers waren die op stenen schreven. Dat ons dit 26 jaar later de steen toen al gevonden nu ons bereikt zijn wij heel blij. en mogelijk meer.

Harrie en Agnes Groenen. (Tekst en foto’s: Frans Willemsen).

Gemeenten Duiven en Zevenaar sluiten overeenkomst glasvezel in buitengebied

Wethouder Hans Winters van gemeente Zevenaar, Dick Wessels van Delta Rijssen Glasvezel Investeringen B.V. en wethouder Gemma Tiedink van gemeente Duiven ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

DUIVEN/ZEVENAAR - Het sein staat op groen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar. Op maandag 17 juni 2019 hebben wethouders Gemma Tiedink van de gemeente Duiven en Hans Winters van de gemeente Zevenaar een samenwerkingsovereenkomst met Delta Rijssen Glasvezel Investeringen B.V. ondertekend, die deze aanleg mogelijk maakt. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor de aanleg van glasvezel in een groot deel van het buitengebied van de twee gemeenten.

Delta start in september met de wervingscampagne voor inwoners onder de naam 'Digitale Stad'. De inwoners van het buitengebied in de gemeenten Zevenaar en Duiven krijgen een aanbod van Digitale Stad voor de aansluiting van hun woning. Bij voldoende aanmeldingen legt Digitale Stad glasvezel aan. Als Digitale Stad start met de aanleg van glasvezel in het buitengebied dan sluit het bedrijf ook de Zevenaarse kernen Aerdt, Herwen en Spijk en in Duiven de kernen van Groessen en Loo aan. Inwoners van deze kernen hoeven zich niet eerst aan te melden. De aanleg begint in het najaar van 2019. Medio 2020 is de aanleg gereed.

Wethouder Gemma Tiedink is enthousiast over de ondertekening van de overeenkomst. "Delen van het buitengebied van de gemeente Duiven zijn nog niet aangesloten. Vooral voor de bedrijfsvoering van bijvoorbeeld agrarische bedrijven is snel internet heel belangrijk. Mooi dus dat we met deze overeenkomst ook deze gebieden voorzien van snel internet door glasvezel."

Met de komst van glasvezel wordt het internet sneller, de tv scherper en het geluid helderder. Het netwerk is stabieler dan de traditionele koperkabel. Inwoners van het buitengebied van de gemeenten Duiven en Zevenaar kunnen opwww.digitale-stad.nl zien of hun adres in het projectgebied van Digitale Stad valt. Daar kunnen zij ook meer informatie over glasvezel in het buitengebied vinden en zich voor een glasvezelaansluiting aanmelden.


Afsluiting seizoen jeugd HV Duiven

Jeugdleden HV Duiven. (foto: HV Duiven)

DUIVEN - Handbalvereniging Duiven verwent de jeugdleden van de vereniging aan het einde van het handbalseizoen altijd met een leuk uitje.

Op 25 mei is de jeugd van HV Duiven met 54 jeugdleden als afsluiting van het seizoen deze keer naar Slagharen geweest. ’s Ochtends vroeg werd er vertrokken met een heuse dubbeldekker, wat natuurlijk al een feest op zich is. In Slagharen konden de jeugdleden zich naar hartenlust uitleven bij alle attracties en zelfs de begeleiding heeft zich opperbest vermaakt. Om half 6 was iedereen moe maar voldaan weer terug in Duiven. Het was weer een geweldig leuke dag met supermooi weer.

Openluchtvlooienmarkt in Duiven

DUIVEN - Op het Horstenpark aan de Horstenparklaan 4 is op zondag 30 juni van 9.00-16.00 uur een vlooien- en kofferbakmarkt, de tweede van het seizoen.

Deze vlooienmarkt is altijd weer een groot succes en door Animo vlooienmarkten georganiseerd. Het is een grote openluchtvlooienmarkt met veel particulieren deelnemers. Er zijn dan weer veel kramen en grondplaatsen waar tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam kost 25 euro. Grondplaatsen met auto 17,50 euro en met auto-aanhanger 20 euro. Deze kunt u bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152. De markt bezoeken kost het 3,00 entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis!

Het Theehuis zorgt voor de catering en een leuk terras!

Alle data van de openluchtvlooienmarkten van Animo op het Horstenpark zijn zo. 30 juni, zo.21 juli en zo. 25 aug. en 29 september.

Leren zeilen in Giesbeek

Zeilen in een valk. (foto: wsv giesbeek)

GIESBEEK - Je hebt nog nooit gezeild. Of je wilt proberen hoe zeillessen je bevallen? Een korte zomercursus voor volwassenen in de periode 26 augustus - 14 september is een uitstekende manier om kennis te maken met zeilen. Watersportvereniging Giesbeek nodigt je graag uit voor deze kennismaking met de zeilsport.

Er wordt met Polyvalken gevaren in het recreatiegebied De Rhederlaag. Deze fraaie plassen bevinden zich tussen de Veluwe en de dorpen Giesbeek en Lathum (vlakbij Arnhem). Je krijgt tijdens deze zomercursus op een drietal dagen les van 2,5 uur. Je kunt je inschrijven voor alle doordeweekse avonden (met uitzondering van de woensdag) en voor de zaterdagmorgen. Op de avonden beginnen we om 18.30 uur, op zaterdagochtenden om 09.30 uur.

Voor deze drie lessen betaal je in totaal 50 euro. Voor deze cursus hoef je geen lid te zijn van WSV Giesbeek. Inschrijven kan tot 15 juli. Heb je belangstelling? Kijk voor meer informatie op de website van WSV Giesbeek onder Zeilen, zeillessen valk, zomerzeilen voor volwassenen (https://www.wsvgiesbeek.nl/valk-zeilles#Zomerzeilen Valk of https://bit.ly/2WbbdyP).

Blues en Rock 'n Roll door Remmi Demmi in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 29 juni sluit Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar het seizoen af met een swingend optreden van het trio Remmi Demmi, bestaande uit Paul Mulder, Pascal Mulder en Vincent van Gal. Zij zullen vol enthousiasme het een na het andere Blues en Rock ‘n Roll nummers laten horen. Doorspekt met de nodige humor. De avond begint om 20.30 uur en kost acht euro entree.

Zaterdagavond 29 juni is alweer de laatste avond van het seizoen 2018/2019 van Muziekcafé De Lantaern. In september wordt er weer gestart met een prachtig, gevarieerd programma. Maar eerst nog 29 juni. Hoe kan de Lantaern beter afsluiten dan met een optreden van Remmi Demmi. De drie heren hebben al eens opgetreden tijdens een Open Podium. Het toen aanwezige publiek kreeg maar geen genoeg van Paul en Pascal Mulder en Vincent Gal. Met veel enthousiasme en humor speelden zij het één na het andere bekende nummer en lieten de bezoekers uit volle borst meezingen. Het trio Remmi Demmi zijn drie door de wol geverfde muzikanten, elk op hun eigen gebied. Gedrieën spelen ze blues en rock ’n roll in deze band. De bezetting is tamelijk uniek. Slechts slagwerk, gitaar, bluesharp en zang. Zoiets hoor je niet vaak. Een dergelijke kleine bezetting heeft als voordeel dat ze muzikaal zeer wendbaar zijn. Hun muzikale ingrediënten vormen samen een lekker potje blues, rock ’n roll en rootsmuziek.

Wordt ook 'ambassadeur' van Dutchfix Keukens!

(foto: Ilona Kuster)

PANNERDEN – Dat u voor het uitkiezen van een nieuwe keuken geen woonboulevards hoeft af te struinen, bewijst Stefan Jie-A-Sang met zijn bedrijf Dutchfix Keukens. Dankzij de hoge klanttevredenheid groeit de interesse in zijn bijzondere werkwijze; Stefan komt namelijk naar ú toe, in plaats van andersom.

Met ruim twintig jaar ervaring in de keukenbranche, weet Stefan dat het te allen tijde bieden van goede service zeer belangrijk is. 'Voor iedere klant streven we naar een tien', zegt hij resoluut. 'Ik ben voor klanten dan ook altijd telefonisch bereikbaar.' Zijn streven naar perfectie wordt door steeds meer mensen ontdekt en gewaardeerd. In zee gaan met Dutchfix Keukens houdt in dat u door een vast team van vakmensen deskundig wordt begeleid; van advies en keuze tot aan montage en afwerking, terwijl u nergens naartoe hoeft. U krijgt deze service namelijk 'gewoon' bij u thuis! Hierdoor kan er optimaal worden meegedacht en kan er een keukenadvies worden geboden dat perfect aansluit op uw woonwensen. Dutchfix Keukens is leverancier van gerenommeerde keukenmerken en -apparatuur in iedere gewenste stijl. Het direct bekijken van materialen en kleuren in het licht bij u thuis, maakt dat u zich niet kunt vergissen in uw keuze. Ook voor incourante ruimtes kan Dutchfix Keukens een oplossing bieden. Ze zijn namelijk dé specialist in maatwerk, tot grote tevredenheid van klanten. 'En een tevreden klant is de beste ambassadeur die we ons maar kunnen wensen!', zegt Stefan enthousiast. Bent u toe aan een nieuwe keuken? Stefan komt graag bij u thuis voor een adviesgesprek en een vrijblijvende offerte. Bel: 0316 372986 / 06 29038583 www.dutchfixkeukens.nl (showroombezoek op afspraak).

Eigenaren Restaurant Poelwijk gestopt na ruim 40 jaar 'We kijken terug op een mooie tijd'

ZEVENAAR – Vorige week werd in restaurant Poelwijk voor de allerlaatste keer het zo bekende en overheerlijke aspergebuffet geserveerd. Na veertig passievolle werkjaren, is voor eigenaren Rob en Annelien Janssen nu de tijd aangebroken om te gaan genieten van een heel andere kant van het leven.

Het horecavak werd Rob als kleine jongen met de paplepel ingegoten. Vanaf zijn elfde hielp hij zijn ouders al mee in hun horecabedrijf in Rheden. Annelien echter, ruilde haar kantoorbaan in om haar grote liefde te helpen vanaf het moment dat hij besloot zijn eigen restaurant te openen in Zevenaar; restaurant Poelwijk. Al snel werd duidelijk dat ook Annelien het horecavak perfect verstond, met als gevolg dat het echtpaar samen ruim veertig jaar vele gasten op hun wenken hebben bediend. 'En met heel veel plezier!' reageren ze beiden enthousiast. 'We hebben ontzettend veel mensen leren kennen en we vonden het erg fijn om het onze gasten naar de zin te maken', vertelt Annelien. 'Maar ook met ons team was het altijd gezellig werken'. Al die jaren werd er door het stel zeven dagen per week gewerkt. Zijn ze niet bang om in het beruchte 'gat' te vallen? Lachend kijken ze elkaar aan. 'Nee hoor, we kijken ernaar uit om tijd te krijgen om lekker te wandelen of eens een boek uit te lezen', zegt Annelien, waarop Rob vervolgt: 'Eindelijk krijgen we tijd om ons sociale leven weer op te pakken.' Het restaurant, waar Rob en Annelien nu nog boven wonen, staat nog te koop. Als het verkocht is, zoeken ze een leuk appartement en kan het grote genieten beginnen. Het is ze van harte gegund. 'We hebben al veel leuke reacties ontvangen van mensen die ons kennen. Heel graag willen we via deze weg alle klanten die bij ons te gast zijn geweest, hartelijk bedanken.'