GN Lingewaard

27 maart 2019

GN Lingewaard 27 maart 2019


Dorpensingel brengt Nijmegen-Noord dichterbij

De wegversmalling en fietsoversteek verdwijnen al deze zomer. Het verkeer krijgt weer voorrang op overstekende fietsers. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: Sjaak

BEMMEL – Nijmegen en Lingewaard gaan samen een nieuwe weg aanleggen tussen de A325 en de Zandsestraat. De zogenoemde Dorpensingel houdt hiermee de kom van Ressen buiten schot voor een betere bereikbaarheid van Lent, Oosterhout en Bemmel. Naar verwachting is de klus in 2022 geklaard. Het aansluitende project Ressensestraat kent nog losse eindjes en ligt volledig op het bordje van Lingewaard.

De kosten van het project Dorpensingel worden geschat op 11,4 miljoen euro. Nijmegen draagt 6,4 miljoen bij, Lingewaard 2,2 miljoen en de provincie 2,8 miljoen euro. Kostenoverschrijding wordt niet uitgesloten. Voor dat bedrag komt er een weg vanaf de Ovatonde door het agrarische achterland van Ressen, kruist de Woerdsestraat en sluit aan op de Zandsestraat. Om het toegenomen verkeer op de Vossenhol in goede banen te leiden wordt het straatprofiel tussen de woningen aangepast. De Vossenpelsestraat in Lent krijgt snelheidsbeperkende maatregelen.

Aanvankelijk zou de ontsluiting van Nijmegen Nood dwars door Ressen via de Ressensestraat lopen. Hoewel dat niet doorgaat, blijft voor het college de Ressensestraat in beeld voor herinrichting. Knelpunten zijn de entree van Ressen en de fietsoversteekplaatsen. De totale omvang van de noodzakelijke werkzaamheden is niet nog niet in beeld, zegt het college. "Er is voorlopig 800.000 euro geraamd voor het realiseren van passende verkeersmaatregelen ter verbetering van de huidige gelijkvloerse oversteek van het RijnWaalpad met de Ressensestraat."

De eerste stap wordt deze zomer al gemaakt. De wegversmalling ter hoogte van de Woerdsestraat gaat er uit. Fietsers hebben dan geen voorrang meer op het snelverkeer. Een haalbaarheidsstudie moet duidelijk maken wat er moet en kan gebeuren met de fietsoversteekplaats ter hoogte van de Hoekseshofstraat. Gezien de wens van de raad brandt dan de discussie los over het wel of niet aanleggen van een veilige fietstunnel.

Lezing over het kasteel in Hulhuizen en Gerward's verblijf in De Munnikhof

De kaart. kaart geen foto zie tekst

HULHUIZEN - De Historische Kring Gente houdt 3 april een lezingen-avond in de zaal Concordia in Hulhuizen. De avond begint om 20.00 uur.

Eerst zal de heer Overmars vertellen waar waarschijnlijk het kasteel van Hulhuizen heeft gestaan voor het verzwolgen werd door de Waal. Na de pauze zal Geert Visser over de aartsvader van Gendt, Gerward vertellen. Hoor alles wat intussen bekend is van de Munnikhof, Gerwards verblijf daar en zijn leven. Zaal van café Concordia, Waaldijk 19-23 in Hulhuizen.

Willem Overmars zal op deze avond vertellen over de teloorgang van het kasteel Hulhuizen. Kern van het verhaal is het kasteel dat in de diepten van de Waal verdwenen is. De heer Overmars zal praten over de spontane verleggingen van de loop van de Waal, over landerijen die verzwolgen raken. Daarvoor is het nodig ook wat ruimer te kijken dan Hulhuizen.

De Millingerwaard is al heel nauw verbonden met het lot van Hulhuizen en hoe diep een buitenbocht kan zijn laat hij zien aan de hand van de zeer bedreigde stad Emmerich. Het splitsingspunt komt aan de orde en de ontwikkeling van de Waal vanaf 1500. Tot slot zal Willem Overmars ons laten zien waar men moet gaan zoeken om nog iets te vinden van het oude kasteel. Zijn verhaal zal gaan over de tijd tot 1700.

Geert Visser vertelt daarna over Gerward. Gerward was een Frankisch edelman, die hier in de 9e eeuw geleefd heeft en bezittingen had. Een heel belangrijk man, kloosterling, schrijver en bouwheer. De aartsvader van Gendt. Hij heeft in Gendt een aantal manuscripten achtergelaten, waardoor gezegd wordt dat in Gendt de oudste bibliotheek van Nederland stond.

Damvereniging VBI organiseert NK

HUISSEN - Damvereniging VBI organiseert het NK 2019. Daarmee wordt een traditie voortgezet. Immers, sinds 1994 organiseert de Huissense damvereniging elke vijf jaar het Nederlands kampioenschap dammen in het kader van het vijfjarig jubileum. In 2019 bestaat Damvereniging VBI 85 jaar.

Via het NK 2018 hebben zich geplaatst: Alexander Baljakin (titelverdediger), Martijn van IJzendoorn en Jos Stokkel. De laatste komt in de plaats van Roel Boomstra die vanwege afstudeerverplichtingen heeft moeten afzien van deelname. De wereldkampioen is wel beschikbaar voor onder meer demonstraties. Via de halve finale hebben zich acht spelers geplaatst.

Damvereniging VBI heeft de sponsorplaats toegekend aan Jan Groenendijk. Jan debuteert hiermee als NK-deelnemer. Hij maakte deel uit van het eerste team van damvereniging VBI dat landskampioen werd in 2013.

Tijdens en rondom dit NK organiseert de vereniging diverse damactiviteiten voor onder meer de schooljeugd en ouderen. Voor enkele basisscholen in Huissen en Bemmel worden damclincics gegeven. Voor de damliefhebber worden dagelijks demonstraties gegeven die ook live te volgen zullen zijn via de toernooisite nk2019.kndb.nl. Ton Sijbrands, Roel Boomstra en Johan Krajenbrink zullen deze demonstraties verzorgen.

Hoofdsponsor van het NK 2019 is, net als vijf jaar geleden, de Huissense woonwinkel Jansen Totaal Wonen. De fraaie interieurzaak is ook dit jaar weer het toneel van het NK dammen. De andere hoofdsponsoren zijn, naast diverse subsponsoren, Gemeente Lingewaard waartoe Huissen behoort en Interfarms.

Kleibakkers zetten dorpsgenoten in het zonnetje!

Hans Demon met zijn Orde van de Vlinder.

HAALDEREN - We kunnen spreken van een zeer geslaagde maand maart. Een geweldige carnaval, waarbij heel Haalderen op de been was om er een groot feest van te maken.

"Prins William du Verve kon zijn geluk niet op; een gevuld thuishonk, met Seven Days als klapstuk op de zaterdagavond als swingende band. Ook is er een aantal gewaardeerde Haaldernaren en tevens Kleibakkers in het zonnetje gezet. De foto's van deze uitreikingen hadden de lezers nog van ons tegoed. Zo werden Tinus en Lies Sweers een weekje voor de carnaval geëerd met de taart die door ons Prinsenpaar was gedecoreerd.

In Hent's café werden Tinus en Lies verrast met de taart van het Prinsenpaar.

Op carnavalszaterdag was het de eer voor Hans Demon om uit handen van de burgemeester de Orde van de Vlinder uitgereikt te krijgen. Tijdens het avondprogramma kreeg de familie Reijmers de spotlights op hen gericht. Zij werden onze Grootste Kleibakker van dit afgelopen jaar. Allen zetten zich in om carnaval in Haalderen springlevend te houden. Tinus en Lies zijn bij zo'n beetje alle verenigingen verbonden in het dorp. Altijd bereid hun steentje bij te dragen. Hans Demon droeg zijn steentje bij tijdens het jeugdcarnaval in Haalderen, maar helpt ook met de oud ijzer-actie en bij het ophalen van de advertenties. De familie Reijmers zien we bij alle facetten van de carnaval terug: dochters waren trainster van de dansgarde en vader Henri bakte de oliebollen altijd bruin!"

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 30 maart
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, InVoice
St. Willibrordus Herveld: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, In B'tween

Zondag 31 maart
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst, N. Sales, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Exotherm
H. Maria Geboorte Driel: 9.30 u: eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije
H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

Woensdag 3 april
St. Martinus Doornenburg: 10.00 u: woord- en communieviering, J. Kallen, Ontmoetingsdag Doornenburg
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 19.00 u: woord- en communieviering, J. Kallen, Ubi Caritas, Halfvastenviering

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Kom-erbij-viering Huissen

Illustratie van Lika Tov.

HUISSEN - Het leven is vol verrassingen, het daagt je uit. Maar gelukkig is er altijd een veilig thuis. Hoe begon dat? Als klein mensje verkende je eerst je wiegje, daarna kruipend je kamertje en het hele huis. Je leefwereld werd groter en groter.

‘Die buurvrouw in de straat is aardig’. Rijdend op je driewieler ontdekte je dat die buurman verderop: een mopperkont is. Op je fietsje verken je de buurt. En steeds is er een veilig thuis waar je terugkeert. Als puber ga je de wijde wereld in, kom je laat thuis. Doe je dingen die je ouders je ooit verboden. Maar ja, waarom zou je niet...?

Het zijn 'Pippi momenten' in het leven. Annika: 'Ik durf ‘t niet, Pippi! Kan jij het wel?' Pippi: 'Ik heb ‘t nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!' Het leven daagt jou uit! Vanuit een vertrouwd en veilig nest ga je het leven aan. Zo wordt je volwassen, word jij de persoon die jij bent.

In een gelijkenis vertelt Jezus over een jongere die de wijde wereld in gaat, op avontuur. Maar als ‘t mis gaat, is hij dan 'verloren'? Zijn vader loopt,hem met open armen tegemoet! Daar gaat het over in de 'Kom-erbij- viering' op zondagmorgen 31 maart, 10 uur. In het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente aan het Raadhuisplein in Huissen is dan weer de speciale viering van de Huissense kerken (R.K.en protestants). Pastor Victor Bulthuis en dominee Matthijs Glastra leiden samen deze viering voor jong en oud. Gospel zanggroep 'Our voices' onder leiding van Shelly Goes verleent haar medewerking. U bent hartelijk welkom. Namens de werkgroep Kom-er-bij, Leen Capel.

High tea Lingehof geslaagd

Enkele bewoners met de burgemeester in hun midden. (foto: Kees Stoffels)

BEMMEL - Wat hebben de bewoners en hun familie genoten met de high-tea, dit werd mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, en enkele sponsors uit Bemmel, waaronder Jumbo, Mimosa, Snekkie, en Buitenpoort catering. Zij zijn hiervoor dan ook hartelijk bedankt!

"Een geslaagde high tea was niet mogelijk geweest als we geen vrijwilligers hadden, dit jaar hadden we een top team die zich hadden aangemeld via de site NL doet. Burgemeester Marianne Schuurmans was druk met de thee en koffiepot, en had ook nog tijd om met iedereen een praatje te maken en op de foto te gaan, we kijken terug op een zeer geslaagde middag."

Derde Bemmelse Boekenmarkt

BEMMEL – Soms begin je aan een nieuw boek dat je direct meesleept in het verhaal, waardoor je het in één adem uitleest. Prachtig... Maar dan? Meestal komt zo'n boek in de kast terecht om vervolgens nooit meer gelezen te worden. Jammer! Gun al je boeken een nieuwe lezer, en verkoop ze tijdens de Bemmelse Boekenmarkt op zondag 30 juni.

Na twee succesvolle Bemmelse Boekenmarkten kan een derde natuurlijk niet uit blijven. Daarom pakken Monique Kuster en Hetty Lentjes het draaiboek er weer bij en gaan met veel plezier voor een gezellige Bemmelse Boekenmarkt.

De boeken worden niet onpersoonlijk via Marktplaats aangeboden, maar op een fantastische, inspirerende locatie. Een plek waar veel mensen samen kunnen komen, waar je aan de koper van je boek iets over het verhaal kunt vertellen. Waar mensen elkaar tips kunnen geven. Waar een grote diversiteit aan genres te vinden zullen zijn, van romans en thrillers tot aan poëzie en kinderboeken. Waar men heerlijk de hele middag tussen allerlei boeken kan neuzen. En, waar men zo vlak voor de zomervakantie aanbreekt, tweedehands boeken op de kop kan tikken! Er was geen twijfel over mogelijk, dat deze locatie de Theaterkerk in Bemmel moest zijn. Mooi centraal gelegen en ruime gratis parkeergelegenheid.

Monique en Hetty hebben daar een sfeervolle ruimte gereserveerd op 30 juni. Dus, heb je thuis ook zoveel gelezen boeken liggen? Verkoop je boeken dan op de Bemmelse Boekenmarkt. Want besef dat zelfs de oudste boeken nog maar pas zijn geschreven, voor degene die ze nog niet heeft gelezen! Een verkoopplek huur je van 12.00 tot 16.00 uur voor 20 euro. Wil je een verkoopplek reserveren, mail dan naar Bemmelseboekenmarkt@gmail.com.

HV Huissen viert in hol van leeuw alvast titel Handbalsters 'kampioen': 'Huub Huissen Huub'

HV Huissen viert alvast een titelfeestje. Veel lof voor trainer/coach Huub Vermeulen (staand, links). (Foto: Karin Sluiter)

Ze wonnen tot aan zaterdagavond alle -15- wedstrijden. Bij winst op aartsrivaal én enig overgebleven concurrent HV Angeren kon dames 1 van HV Huissen zaterdagavond de titel pakken. Ondanks het gelijkspel (17-17) vierde de ploeg van trainer/coach Huub Vermeulen alvast een kampioensfeestje. Diezelfde Vermeulen werd door speelsters geroemd.

Tekst: Hans Schmeinck

De Huissense handbalsters kunnen de titel in de tweede klasse B eigenlijk niet meer mislopen, alleen als ze zelf de komende (en laatste) twee wedstrijden beide verliezen én HV Angeren wint haar enige duel met –hoogstwaarschijnlijk- meer dan 20 doelpunten dan loopt het alsnog faliekant mis voor HV Huissen. Een welhaast ondenkbaar scenario, vandaar dat de blauwhemden in het hol van de leeuw (lees: de Gendtse thuishal van Angeren, Walburgen) dan ook een kampioensfeestje vierden.

Want hoewel het 17-17 gelijkspel (rust: 7-10) bij de Angerense aartsrivaal het eerste puntverlies in deze competitie betekende voor de ploeg van trainer/coach Huub Vermeulen, moet het ene punt dus toereikend zijn. ,,De ontlading was zo groot, omdat we niet hebben verloren van Angeren'', legde Vermeulen na afloop uit. De immer rustige Huissenaar zal in de slotseconden echter ook even hebben gesidderd toen Karlijn Hoogveld de stand naar 18-17 tilde.

Maar enige arbiter keurde de ogenschijnlijk geldige treffer af. Tot grote frustratie van Angeren-coach Fred Wieland. ,,De scheids kon niet zien dat Karlijn de cirkel raakte, hij stond op de middellijn! Gelukkig gaf hij dat naderhand ook toe. Maar daar kopen we niks voor.''

Rustig

De hectische slotfase werd mede veroorzaakt doordat de Huissensen steeds nerveuzer werden. ,,Huub kreeg ons rustig, hield de zenuwen zo goed mogelijk in bedwang'', vertelde aanvoerster Linda Mekkelholt. ,,Hij is sowieso erg belangrijk voor ons. Huub is eerlijk, geeft duidelijke uitleg en communiceert goed.'' Topscorer Loes Janssen –dit duel zes goals, en al 88 dit seizoen- geeft ook hoog op over Vermeulen. ,,Hij heeft ons vertrouwen gegeven. Vanavond bleef hij rustig, wisselde hij op tijd en coachte hij positief.''

Vermeulen zelf: ,,Soms wisselde ik meiden juist ook niet. 'Júllie moeten het nu doen', zei ik dan.'' Het pakte goed uit. ,,Want dit gaan we niet meer uit handen geven.'' Die laatste twee wedstrijden, dinsdag 2 april bij Ha-Stu en zondag 7 april thuis tegen UGHV- wil de coach winnen. Al was het alleen maar om te tonen dat Huissen de echte en terechte kampioen is. Zaterdagavond zong een fan zachtjes, maar duidelijk hoorbaar 'Huub, Huissen, Huub'.

Heeft het team wat te zoeken in de eerste klasse? ,,Ik hoop van wel'', houdt Vermeulen zich koel op de vlakte. Captain Mekkelholt: ,,Zeker wel. We moeten onszelf opnieuw uitdagen.''

                                

Titelkansen heren verkeken

Ook heren 1 van HV Huissen maakt kansen op de titel. Beter, maakte. Want zondagmiddag verloor de ploeg van Johann Peters met 28-23 bij DOS in Drente en zijn de titelkansen in de hoofdklasse A miniem geworden. Peters denkt zelfs dat ze 'verkeken' zijn. Toch wil hij het laatste duel winnen, waardoor een tweede plaats –en mogelijk promotiewedstrijden- bereikt kan worden.

Overdekte Luikse markt Elst

ELST/ OVERBETUWE- In sporthal De Helster aan de Schubertstraat 1 is er zondag 31 maart van 9.00 tot 16.00 uur een vlooienmarkt.

Veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding wordt er te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv. (06 39108152, www.animo-vlooienmarkten.nl).

De markt bezoeken kost 3,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Sur Scène speelt het blijspel De Goot

(foto: J. Rooijakkers) J. Rooijakkers

BEMMEL - Op zaterdag 30 en zondag 31 maart speelt Sur Scène het toneelstuk De Goot van Ton Davids in De Kinkel Bemmel. Een modern en vlot blijspel met een gezonde dosis humor en af en toe vertederende momenten onder regie van Anneke van Rijswijk.

Een opvanghuis voor dak- en thuislozen geeft onderdak aan mensen met zeer verschillende achtergrond. Het gedrag van de bewoners geeft overlast voor de buurt en is een doorn in het oog van de buurvrouw. Zij onderneemt stappen om het pand dicht te krijgen. Welk alternatief is er voor de bewoners? De straat weer op of hebben ze talenten die helpen? En wat is het lot van de beheerder en zijn vrijwilligster?

Komt u ook kijken in De Kinkel Bemmel? Zaterdag 30 maart 20.00 uur en zondag 31 maart om 14.00 uur. Kaartjes voor beide voorstellingen zijn verkrijgbaar bij DA Van Appeldoorn, Dorpsstraat 45, Bemmel. In de voorverkoop 6,50 euro. Uiteraard ook aan de kassa te verkrijgen voor 7,50 euro, uitsluitend contant.

TOP-Cabaret: Op sterk water

BEMMEL - Zaterdagavond 6 april is het tijd voor improvisatie en interactie met cabaretgezelschap Op sterk water.

Twee opties: Je kent Op Sterk Water en gaat dit jaar dus weer. Of je bent nog onwetend, maar staat open voor een ongeëvenaarde belevenis. Check dit seizoen in voor de nieuwste, ongelooflijk grappige, muzikale en interactieve show van Nederlands beste impro-cabaretgezelschap, bestaande uit Roemer van der Steeg, Tim Zeegers, Dave Luza en Daniël Koopmans. In Hotel spelen zij in op hét thema van de afgelopen tijd: gastvrijheid.

Het cabaretgezelschap werkt volgens een beproefde formule, maar heeft die tot in de finesses uitgewerkt. Die formule is simpel: vraag het publiek om steekwoorden, informeer bij een aantal naar hun werk- en privéomstandigheden en bouw daar een verhaal omheen. In dat bouwen van een verhaal zit hem de crux. Daarin onderscheidt de club zich van andere improviseerders. Hotel is verbale acrobatiek van het allerhoogste niveau, zonder vangnet! Op Sterk Water laat haar gasten onbedaarlijk lachen op een trip die ze nooit zullen vergeten.

Aanvang 20:30. Kaartjes kosten 16,00 eur per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

7 / 32

Kees van Ginkel via Homoet naar Alberta, Canada 'Hier is geen strenge wetgeving voor boeren, zoals in Nederland'

Tekst: Hans Schmeinck

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Kees van Ginkel (44) uit Homoet. Die na een stage in 1996 op een boerderij in Alberta, Canada zich daar vier jaar later definitief vestigde. Met zijn echtgenote Petra. Inmiddels zijn ze drie kinderen verder en hebben een enorm varkensbedrijf.

Hoewel Kees van Ginkel -van 2-7-1974- geboren werd in het (ziekenhuis in) Arnhem ging hij vrijwel direct naar het ouderlijk huis in Homoet. Waar pa met zijn broer een gemengd landbouwbedrijf met melkkoeien en akkerbouw runden. En moeder als drijvende kracht thuis en in het bedrijf, wanneer dat mogelijk was. Pittige tijden. ,,Maar ik heb de beste jeugd gehad die je maar kunt wensen, met veel goede vrienden en buren.''

Zijn passie en grote wens was een eigen agrarisch bedrijf. Het bedrijf van zijn vader en oom overnemen zou binnen afzienbare tijd echter niet lukken. Een stage via de middelbare agrarische school in Tiel in Alberta, Canada bracht uitkomst. ,,Zo kwam ik er achter dat er dààr wél mogelijkheden waren om een boerderij te beginnen.'' Na terugkomst uit Canada ging hij als loonwerker aan de slag in de bosbouw in, voornamelijk, voormalig Oost-Duitsland.

,,Het waren mooie jaren, maar niet iets voor de toekomst. Dag en nacht op een machine werken en maar twee dagen in de twee weken thuis. Leuk als je jong bent of vrijgezel. Ik heb altijd het idee gehad dat ik mijn kinderen dezelfde jeugd wilde geven als ik zelf had gehad. Met veel vrijheid, maar ook normen en waarden.'' En single was Erik op een gegeven moment niet meer. Met de liefde van zijn leven Petra trouwde hij in februari 1999.

,,Zij vond Canada ook een prachtig land, dus wat wil je nog meer? In april 2000 zijn we geëmigreerd.'' Zijn vijf jaar buffelen in de bosbouw in de voormalige DDR had nut gehad. ,,Ik had genoeg geld bij elkaar geschraapt om in Alberta een ouder varkensbedrijf te kopen.''

Druktes in Nederland

Dat was in Taber, in het zuidwesten van Canada, tamelijk dicht bij de grens met de VS. ,,Een bedrijf met 200 zeugen, waar we tot 2010 geboerd hebben.'' In de tussentijd kreeg het stel drie kinderen: Luke (uit 2002) Daisy (2003) en Nicole (2005). ,,In april 2010 konden we het ouderlijk bedrijf in Homoet verkopen en een twee keer zo groot varkensbedrijf terug te kopen in Linden, Alberta, bij Calgary. Hier boeren we nu nog steeds.''
Het bevalt hen er goed. ,,Al zijn de winters wat lang en koud. Ik heb nooit last gehad van heimwee. Het enige dat ik hier mis is het sociale leven van Nederland. Maar dat weegt niet op tegen de vrijheid en de mogelijkheden die er hier zijn op het gebied van boeren.''

Kees voelt zich nog steeds 'een trotse Nederlander'. ,,In hart en nieren, dat zal altijd blijven. Wat ik echter niet mis zijn de druktes in Nederland en de strenge wetgeving omtrent het boeren, dat kennen ze hier niet.'' Het gezin is in 2017 voor het laatst terug geweest voor bezoek aan familie en vrienden. ,,Misschien dat we wel vaker gaan, omdat m'n vader al wat op leeftijd is.''


'Ik mis het sociale leven van Nederland, maar dat weegt niet op tegen de vrijheid hier'

Oproep vrijwilligers Tafeltje dekje Bemmel

BEMMEL - Tafeltje Dekje Bemmel is op zoek naar mensen die een of twee keer per week een uurtje over hebben om maaltijden te bezorgen bij (meestal) ouderen.

Je brengt koelverse maaltijden rond met je auto op een vaste route in en om Bemmel. Dit gebeurt tussen 11.30 en 13.00 uur en kan alleen of met zijn tweeën gebeuren. Met dit werk heb je ook een sociale controle functie. Je krijgt natuurlijk per rit een vergoeding.

HV Angeren E1 kampioen

Team e1. (foto: Jeanne)

ANGEREN - De toppers van de E1 bij HV Angeren zijn kampioen. Knap gedaan! Ook de trainers werden namens de meiden en de ouders bedankt.

Ingezonden brief

Ontmoedigingsbeleid houtstoken


Zonder kennis van zaken heb ik het stukje van Lingewaard gelezen over fijnstof van de kachel. En dat dat zo slecht is voor COPD-lijders. Hoe is het dan nog mogelijk dat er in Holland nog vreugdevuren van het kaliber Scheveningen e.o. en paasvuren van onder andere Huissen vlotjes vergunning krijgen van de gemeenten? Al die mensen met COPD, die in de rook hebben gezeten op oudjaar, waarom hebben die géén brief op poten geschreven naar milieudeskundigen en overheidsbesturen? Het zal mij benieuwen wat onze bezorgde burgermoeder komende paasdagen overleggen Lingewaardse vuren.


Dan nog wat. Hoe kun je kachelrook vergelijken met de uitstoot van autogas? Honderdduizenden mensen stonden in de rook op oudjaar. Dat zullen ze heus wel laten, als er een rijtje vrachtwagens warm staan te draaien. Auto-uitlaatgas is vele malen giftiger. En verder; op mijn boerenfluitjes uitgerekend stoot de kachel in twee uur tijd met een schoorsteen van 12 cm/s; en een uitstootsnelheid van 25 cm/s 3.14 x 6 × 6 × 25 × 60 × 120 is 20,5 m³. Nou die auto naar Milaan, 1500 km. Onze Panda van 1200 cc en 2800 T/per minuut en ±100 km per uur stoot uit: (vier-takt) 1.2 liter x 1400T x 60 u x 15 u is 90.720.000 liter, of 90.000 kubieke meter. Nou het vergelijk van die twee. Eén uur kachelstook is 10 m³ rook. Eén uur Panda is 6000 kubieke meter uitlaatgas! Wat hebt u het liefste in uw straat? Eén brandende kachel of zeven auto's voor de duur die 2800 T draaien? Wat is het slechtste voor de mensheid. Marianne's medewerker keek alleen naar de fijnstof, ik naar het geheel.

Nico Besselink Angeren

IKC De Regenboog gaat voor duurzaam

BEMMEL - Woensdag 13 maart is op IKC De Regenboog in Bemmel de officiële aftrap geweest de school te verduurzamen. De eerste grote stap is om het grote dak op het zuiden te voorzien van 216 zonnepanelen.

De Regenboog vindt het belangrijk om aan het thema duurzaamheid veel aandacht te besteden en vooral leerlingen daarin mee te nemen, daarom is de school in elke groep deze periode actief met het thema 'Duurzame Energie' aan de slag gegaan. Ook voor ouders, personeelsleden en inwoners van Lingewaard is het project interessant, omdat zij kunnen deelnemen aan de crowdfunding. Met de zonnepanelen gaat de school fors op energielasten besparen.

Een deel van de investering wordt met crowdfunding opgehaald. Geïnteresseerden kunnen een bedrag van 100 - 350 euro uitlenen aan de school. Dit bedrag wordt in vijf jaar terugbetaald met een rente van vier procent.

"Wilt u ook meedoen met de crowdfunding en meehelpen IKC De Regenboog duurzamer maken? Meer informatie over het project en deelname aan de crowdfunding staat op www.regenboog-bemmel.nl (kopje informatie -> mededelingen) en www.lingewaardenergie.nl."

Column

Jezus

Ik ga niet stemmen, zo begint mijn ochtend. De Haagse politici komen me de strot uit. In elk praatprogramma verschijnen ze op de buis. Van Koffietijd tot Max. Het maakt ze niet uit welke Miep hun de meest onnozele vragen stelt. Als ze maar met hun kop tv komen. En vooral dat ze zonder kritische vragen hun Haagse standpunten kunnen roeptoeteren. Resultaat: mijn afkeer van de politiek groeit. Tot laat in de middag. Mijn geweten roept me tot de orde. Ik kan niet alle raadsleden Lingewaard bij naam opnoemen, laat staan Gelderse statenleden. Inclusief hun partijprogramma's. Ik raadpleeg StemWijzer Gelderland. PvdA of de Partij van de Dieren. Toch maar stemmen. Mijn vrouw is in de keuken met het avondeten bezig. Heerlijke rode kool van eigen land uit de diepvries met draadjesvlees. Mosterd en zuur staat al op tafel. Ze kijkt verbaasd. Ik dacht al, jij niet stemmen? En daar sta je dan in het stemhokje. Moederziel alleen. Het rode potlood heeft een stompe punt. Ik ken de brave provinciale borst niet, nooit van gehoord. Het rondje voor de PvdA-lijstrekker Peter Kerris kleurt rood. Dan het volgende loei van een vel. Waterschap. Ik herken Henry Peren. Die woont in Bemmel. Na mijn stemgedrag google ik op het waterschap. Deze Bemmelnaar is gehuwd en heeft twee volwassen dochters. ''Ik woon mijn hele leven al tussen de dijken en ben zeer vertrouwd met de natuur en het natuurgeweld." Wat een theatraal geblaat. Henry is elf jaar lid geweest van de Lingewaardse gemeenteraad. Daar heeft hij zich ingezet voor de zwakkeren in de samenleving, zegt hij. "Maar ook voor de overige burgers. Ik wil in het bestuur van het waterschap een duidelijke sociaal democratische stempel zetten." Salonsocialistisch geleuter tussen de dijken Deksels! Henry staat voor de PvdA ook op de lijst voor de Statenverkiezingen! Jezus nog aan toe. Politiek komt me de strot uit. 16 Lingewaarders hebben op JEZUS LEEFT gestemd. Een partij met 1 programmapunt: VOLG JEZUS. Ik volg voortaan Jezus.
Sjaak

Uitkijk- en ontdektoren verrijkt Landerij De Park

Kinderen van De Kikkerkoning openen de uitkijk-en ontdektoren van Landerij De Park. (foto: ReversePixels Photography) ReversePixels Photography

BETUWE - De nieuwe uitkijk- en ontdektoren in de natuurspeelplaats van Landerij De Park is afgelopen week officieel geopend. De toren geeft rondom zicht op de prachtige omgeving in Park Lingezegen. Je kunt er de Elster Toren zien in de verte, maar ook de wijken van De Schuytgraaf.

Bovenop zijn er verschillende borden met natuurinformatie te vinden, getekend door Mariëtte Hanssen. Basisscholen die met een excursie van Natuur- en MilieuEducatie Overbetuwe naar Landerij De Park komen kunnen er diverse natuurontdekopdrachten doen.

De opening werd verricht door kinderen van BSO De Kikkerkoning. Met flinke wind werden de parachuutjes met allerlei natuurelementen losgelaten vanaf de toren. Het was een vrolijk gezicht. Als vaste ‘bewoners’ van Landerij De Park zullen zij de toren vaak beklimmen.
Rob Bruins, bestuurslid van Stichting Boerderij Lingezegen (initiatiefnemer van Landerij De Park) bedankte Albert Heijn\Driessen, De Kikkerkoning, Stichting Zabawas (onder andere voor natuur), Prins Bernhard Cultuurfonds en Rabobank Maas en Waal- Oostbetuwe voor hun financiële steun en ook de vrijwilligers voor hun bijdrage aan het realiseren van de toren.

"Landerij De Park vind je aan De Park 12 in Elst. En kom je graag op Landerij De Park? Steun dan de Makers! Kijk op landerijdepark.nl/steundemakers en help mee."

Seniorenorkest op Lentekriebels Angeren

BOS in actie. (foto: BOS)

ANGEREN - Het Betuws Orkest voor Senioren (BOS) is zondag 7 april te gast tijdens Lentekriebels. Van 14.00 tot 15.00 uur speelt het orkest in de feesttent op het kermisterrein.

Het is even stil geweest rond dit veertig muzikanten tellende orkest dat eind vorig jaar is opgericht. Na het succesvolle eerste optreden in Elst begin dit jaar, is hard gewerkt om een uitgebreid en aantrekkelijk repertoire in te studeren. Met Rudy Böhmer op de bok is dat gelukt, vlotte aanstekelijke nummers staan inmiddels op het repertoire. Het orkest laat dit graag aan het publiek horen en Angeren heeft nu de primeur van het eerste optreden in Lingewaard, u kunt daarbij zijn. Muzikanten zijn overigens nog steeds welkom. Informatie staat op www.betuwsorkestsenioren.nl. Of... kom langs op een van de repetities op de donderdagmorgen in het Stedium in Huissen.

Vrijwilligers gevraagd

HUISSEN - Het bestuur van De Zonnebloem afdeling Huissen zoekt vrijwillligers.

"Wij zoeken vrijwilligers voor bestuursfuncties, het inzetten voor onze gasten, het bezoeken, het organiseren van onze middagen, het uitvoeren van onze middagen, het vervoeren van onze gasten, het meedenken, het verkopen van loten, het aanwezig zijn op onze vergaderingen én voor allerlei hand- en spandiensten.

Kortom voor alles wat jullie zouden willen doen met onze gasten, de komende jaren. Wij willen dat ze het fijn en gezellig hebben. Met jullie hulp zien we, vol vertrouwen, de toekomst tegemoet. Geef je op bij Adri of Hannie via 026 3816571 / 026 3252934"

IKC De Regenboog gaat voor duurzaam

IKC De Regenboog gaat voor duurzaam

BEMMEL - Woensdag 13 maart is op IKC De Regenboog in Bemmel de officiële aftrap geweest de school te verduurzamen. De eerste grote stap is om het grote dak op het zuiden te voorzien van 216 zonnepanelen.

De Regenboog vindt het belangrijk om aan het thema duurzaamheid veel aandacht te besteden en vooral leerlingen daarin mee te nemen, daarom is de school in elke groep deze periode actief met het thema ‘Duurzame Energie’ aan de slag gegaan. Ook voor ouders, personeelsleden en inwoners van Lingewaard is het project interessant, omdat zij kunnen deelnemen aan de crowdfunding. Met de zonnepanelen gaat de school fors op energielasten besparen.

Een deel van de investering wordt met crowdfunding opgehaald. Geïnteresseerden kunnen een bedrag van 100 - 350 euro uitlenen aan de school. Dit bedrag wordt in vijf jaar terugbetaald met een rente van vier procent.

"Wilt u ook meedoen met de crowdfunding en meehelpen IKC De Regenboog duurzamer maken? Meer informatie over het project en deelname aan de crowdfunding staat op www.regenboog-bemmel.nl (kopje informatie -> mededelingen) en www.lingewaardenergie.nl."

Traplift in Museum

HUISSEN - Sedert 1994 is Huissen een museum rijk. De Hof van Hessen in de Vierakkerstraat.

In de grote zaal beneden is de vaste collectie, bestaande uit vondsten in de bodem van Huissen, te bewonderen. Verder worden tweemaal per jaar tijdelijke tentoonstellingen ingericht. Zo is nu te bewonderen hoeveel plannen er in Huissen gemaakt zijn, die nooit gerealiseerd werden. Deze tentoonstellingen bevinden zich in de kleine zaal beneden en de grote zaal boven. Dit is meteen een groot probleem. Voor een ieder goed ter been is het geen probleem boven te komen. Voor mensen met een lichamelijke handicap echter is het dikwijls niet mogelijk boven te komen.

"Vandaar dat wij een actie gestart zijn een traplift aan te schaffen. Via allerlei acties proberen wij de financiën hiervoor rond te krijgen. Zo heeft een supermarkt al een financiële toezegging gedaan. We zijn er echter nog niet. Ook u kunt helpen. U kunt een bijdrage voor de traplift storten op onze rekening bij de Rabobanknummer NL74 RABO 0124 0197 22 onder vermelding van 'Traplift'. Ook kunt u tijdens de Rabo Clubkas Campagne een stem op ons uitbrengen. Elke stem brengt de realisatie van de traplift een tree dichterbij. Vanaf 15 april is dit mogelijk. Wij hebben ookeen ANBI erkenning hebben. Dat betekent dat een gift voor u fiscale voordelen kan hebben. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen via 06 13254130."

17 / 32

18 / 32

19 / 32

20 / 32

21 / 32

22 / 32

Skeelerseizoen begint!

Na opfriscursus skeeleren door Park Lingezegen. (foto: José Vens)

BEMMEL - Het mooie weer komt eraan; de skeelers kunnen weer tevoorschijn gehaald worden. Op donderdagavond 4 april 19.15 uur starten de skeelertrainingen bij b.o.d. De Sprinters aan het Drieske 7 in Bemmel.


Alle leden, jong en ouder kunnen dan weer onder begeleiding van ervaren trainers op de baan hun rondjes gaan rijden. Dat geldt ook voor geïnteresseerden, die kennis willen maken met de skeelersport. Heb je vroeger veel geskeelerd en zou je graag weer beginnen met deze leuke sport? Kom dan je techniek opfrissen.
Skeeleren wordt pas echt leuk als je beschikt over de juiste techniek zodat je veilig buiten kunt rijden. Bijvoorbeeld door Park Lingezegen, het mooie natuurpark tussen Nijmegen en Arnhem met z'n prachtige skeelerpaden.
Op donderdagavond 28 maart om 19.30 uur is er een informatieavond voor volwassenen en jeugd (vanaf 7 jaar) in het clubhuis aan het Drieske 7 in Bemmel. Op deze informatieavond krijg je informatie over het materiaal, bescherming en veiligheid en remtechniek.
Meer informatie staat op www.boddesprinters.nl onder Skeeleren. Voor eventuele vragen kun je mailen naar skeelers@boddesprinters.nl.

Mededelingen van Historische Kring Huessen vernieuwd

Mededelingen van

Historische Kring Huessen vernieuwd

HUISSEN - Deze maand is het blad Mededelingen van de Historische Kring Huessen (HKH) verschenen in een nieuw jasje. De vertrouwde lay-out heeft plaatsgemaakt voor een sprankelende, kleurrijke uitgave in een groter formaat.

Naast het gebruikelijke kringnieuws is er deze keer van alles te lezen over de inzet van de HKH om de Doelenstraat tot gemeentelijk monument aan te wijzen. Helaas is de gemeente niet meegegaan met dit voorstel. Ook het carnaval in Huissen in de 19e eeuw wordt uitgebreid beschreven, evenals de geschiedenis van toneelvereniging Marjatta.

"Mocht u interesse hebben in het werk van de HKH en nieuwsgierig zijn naar de nieuwe Mededelingen, dan bent u welkom in museum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Openingstijden zijn: dinsdag - zondag van 13.00 - 16.30 uur en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur."

Toneelgroep Mozaiek

Toneelgroep Mozaiek. (foto: Willeke Meijer)

ANGEREN - Toneelgroep Mozaiek speelt op 6 en 7 april in het Dorpshuis van Angeren aan de Emmastraat het blijspel De Goot van Ton Davids.

Het speelt zich af in een huis voor dak en thuislozen. Met mensen die om wat voor reden dan ook in de goot zijn terechtgekomen. Begonnen wordt op beide avonden om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. De entree bedraagt 8.00 euro.

Mozaiek is een kleine maar gezellige vereniging. Naast het toneelspelen hebben we ook een paar keer per jaar barre tochten als evacuees. Enkele van deze evacuees spelen zelfs in oorlogfilms. Graag hebben we er wat mensen bij. Om te spelen natuurlijk maar ook voor hand- en spandiensten. Mocht het wat voor je zijn meld je aan bij Door Mom: 026 3252094.

Mededelingen van

Historische Kring Huessen vernieuwd

HUISSEN - Deze maand is het blad Mededelingen van de Historische Kring Huessen (HKH) verschenen in een nieuw jasje. De vertrouwde lay-out heeft plaatsgemaakt voor een sprankelende, kleurrijke uitgave in een groter formaat.

Naast het gebruikelijke kringnieuws is er deze keer van alles te lezen over de inzet van de HKH om de Doelenstraat tot gemeentelijk monument aan te wijzen. Helaas is de gemeente niet meegegaan met dit voorstel. Ook het carnaval in Huissen in de 19e eeuw wordt uitgebreid beschreven, evenals de geschiedenis van toneelvereniging Marjatta.

"Mocht u interesse hebben in het werk van de HKH en nieuwsgierig zijn naar de nieuwe Mededelingen, dan bent u welkom in museum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Openingstijden zijn: dinsdag - zondag van 13.00 - 16.30 uur en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur."

van 28 maart tot en met 3 april

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS RAM. In relaties is de ram ook al een solist. Hij of zij trekt graag zijn eigen plan. Vrijheid binnen een relatie is een 'must'. De ram trekt graag met vrienden op waarbij hij graag het initiatief neemt. De ram houdt van een pittige discussie waarbij hij fel van leer trekt. De ram is snel geïrriteerd en kwaad, maar hij is het ook zo weer vergeten. Rammen zijn snel verliefd.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op donderdag kun je je mening prachtig formuleren. En op vrijdag kom je helemaal tot rust. Vanaf aanstaande zondag staat jouw planeet Mars in het teken tweelingen. Dit geeft een periode van zeven weken waarin communicatie belangrijk is. Maar ook de reislust neemt toe. Een stedentrip is favoriet.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aanstaande zaterdag zijn er allerlei verplichte nummers die je nog af moet werken. Maar op zondag kun je dit achter je laten en genieten van 'het goede leven'. Ga gezellig met iemand lunchen of dineren. Op dinsdag reageer jij erg emotioneel als iemand bewust afstand van jou neemt. Moet dit?

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Op donderdag en vrijdag ben jij nogal gespannen. Maar er moeten dan wel knopen doorgehakt worden. Vanaf zondag staat de felle planeet Mars in jouw sterrenbeeld. Dat maakt je haastig en ongeduldig. Dinsdag en woensdag zijn zeer emotionele dagen omdat je dan hypergevoelig bent.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Aanstaande vrijdag schrik je van bepaald nieuws. Je bent helemaal ondersteboven hiervan. Zaterdag is een drukke dag maar je hebt energie voor tien. Dus dat komt wel goed. Volgende week woensdag staan gevoel en verstand recht tegenover elkaar. Het is dan goed om hierover advies in te winnen.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Aanstaande donderdag zit je niet zo lekker in je vel. Maar tijdens het weekend kom jij helemaal tot jezelf. Je geniet van het feit dat het lente is en bomen en struiken uit gaan lopen. Na het weekend kom je goed tot je recht als je anderen helpt bij het vinden van oplossingen voor hun vraagstukken.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Donderdag en vrijdag krijg je te maken met technische vraagstukken die zich niet zomaar op laten lossen. Maar met jouw inzicht en doorzettingsvermogen krijg je het toch voor elkaar. Volgende week dinsdag is spreken zilver maar zwijgen goud! Praat in ieder geval niet je mond voorbij bij gevoelige kwesties.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Eind deze week zijn er relationele spanningen. Die kun je oplossen door goede afspraken te maken. Zondag is een dag om door een ringetje te halen. Het geluk lacht je als het ware toe! Volgende week dinsdag voel je aan dat iemand iets achterhoudt. Ga je daarnaar vissen of laat je de ander met rust?

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Donderdag weet je bepaalde zaken heel scherp te verwoorden. Op vrijdag ben je erg gevoelig en zou je het beste teveel prikkels kunnen mijden. Vanaf zondag loopt jouw planeet Mars zeven weken in het teken tweelingen. Een goede stand om je kennis te vergroten én voor een leuke trip.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Eind van deze week is heel rustig. Tijdens het komende weekend ben je echt aan het genieten. Dat kan in de natuur zijn, maar een uitstapje in de horeca doet jou ook goed! Volgende week woensdag zit jij emotioneel niet zo lekker in je vel. Maar je kunt ook overdrijven. Hou je een beetje in.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Vrijdag heb je de neiging om je emoties te onderdrukken. Hoeft niet, steenbok. Je mag je emoties best tonen. Een wees vooral niet bang voor de reacties van anderen, want die doen er niet toe. Zaterdag speelt er een financiële kwestie die jou hoofdbrekens kost. Maak er goede afspraken over.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Tot en met zaterdag spelen er allerlei spanningen binnen relaties. En dat levert heel veel emotie op. Het is vooral de ander die dwars doet en niet mee wil werken. Je mag je ongenoegen best uiten! Volgende week dinsdag neem jij het voortouw bij een nieuw initiatief. Men sluit zich hier graag bij aan.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Vrijdag is het goed om in je eentje bepaalde zaken aan te pakken. Dan hoef je niet te overleggen en kun je het helemaal op je eigen manier doen. Het weekend is vooral geschikt om juist dingen samen te doen. Dinsdag wordt je uitgenodigd om over je emoties te praten. Grijp die kans, vissen!

Dansvereniging Mixed Moves organiseert: Festival Kampioenschap!

Minioren Garde Easy Moves. (foto: Gert Jan van Wezel)

GENDT - Op zondag 31 maart organiseert Mixed Moves uit Doornenburg het NDO Festival Kampioenschap, in zaal Providentia in Gendt.

Het Festival Kampioenschap is een afsluiting van een reeks wedstrijden, onder auspiciën van het NDO, de Nederlandse Danssport Organisatie. Deelnemers die aan de voorwaarden voldoen (minimaal aantal punten en verplicht aantal wedstrijden) en op deze dag een eerste plaats halen, mogen zich 'Festival Kampioen' noemen. Tevens krijgen ze een wildcard voor de Nederlandse Kampioenschappen op 13 en 14 april in Landgraaf.

Er zullen 170 dansers deelnemen uit onder andere Ooij, Ter Aar, Wateringen, Groningen, ’s-Heerenberg en Deventer. En natuurlijk zullen ook de 47 dansers van Mixed Moves zelf mee dansen!

Het programma begint om 10:00 en eindigt om ongeveer 17:00 uur. Entree voor bezoekers is: 4,50 euro en voor kinderen tot 12 jaar en 65+ is de entree 2,50 euro. Een programmaboekje kost 1,50 euro. "Wilt u de subtoppers op garde- en showdans gebied zien dansen, kom dan gerust kijken!"

Braziliaanse muziek met Vatapà

BEMMEL - Vrijdagavond 5 april brengt de band Vatapà in de Theaterkerk opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek ten gehore.

De bandleden van Vatapà hebben hun hart verloren en elkaar gevonden in de Braziliaanse muziek. Zij leggen zich vooral toe op de choro en samba, in een traditionele bezetting van snaren en percussie. Als deze twee samen komen gebeurt er iets magisch. In de eerste set zingt Marleen van Steen traditionele sambas en ballades en in de tweede set brengt Caroline Lobanov de nonchalant virtuoze choro en samba ten gehore. De titel van hun laatste album is Doce com Pimenta (Zoet met Peper) omdat zowel in hun bezetting als in hun interpretatie van de Braziliaanse muziek het zoete en het gepeperde verenigd is. Vatapà speelt op deze avond vooral liedjes van de beste songwriters uit Brazilië. Strijk gezellig neer aan één van onze intieme tafeltjes in het theatercafé, bestel een drankje en laat je in vervoering brengen door de Braziliaanse muziek waarmee de nadering van een zwoele zomer wordt aangekondigd.

Aanvang 21:00 uur (zaal open 20:00 uur). Locatie Foyer. Kaartjes kosten 10,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Demonstreer met een klimaatvlag

Klimaatvlag. (foto: Cees Visser) Cees Visser

LINGEWAARD - Toen het Voorlopige Klimaatakkoord eind december aan de regering was aangeboden, besloten de milieuorganisaties een Klimaatmars te houden: op 10 maart in Amsterdam. Hieraan namen circa vijftig organisaties deel, ze protesteerden voor een beter klimaatbeleid.

In de media gaat de discussie door. Wat de energietransitie voor burgers zal betekenen, is onduidelijk en onzeker. Het voorlopige akkoord is doorgerekend en de regering komt in mei met plannen. De klimaatmars was indrukwekkend, een breed gedragen manifestatie, samen te vatten als een eis voor: ”Een voortvarend, duidelijk en rechtvaardig klimaatbeleid.”

Die eis kan men ondersteunen door een klimaatvlag op te hangen. "U kunt samen met anderen zo het signaal afgeven, dat wij ons zorgen maken. U wilt toch ook, dat uw (klein)kinderen opgroeien in een schone wereld? De schooljeugd begon in Den Haag al met protesteren. Wij kunnen hen daarin verder ondersteunen. Ga een klimaatvlag ophangen. Aan een stok, aan uw balkon of achter een klein raam. Om zo uiting te geven aan het grote belang van een goed en rechtvaardig klimaatbeleid."

Symbolen:

Geel: Uw zorg, of boosheid over het huidige klimaatbeleid.

Rood: Betaalbare kosten voor huurders en huiseigenaren.

Groen: Uw hoop op een leefbaar klimaat in de toekomst.                        

De klimaatvlag is te bestellen voor 16 euro. Mail: klimaatvlag@kpnmail.nl; Cees Visser, Bemmel, 0481 451694.

'Omgaan met hersenletsel voor familieleden'

BEMMEL - Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard en MEE Gelderse Poort starten dit voorjaar een training ‘omgaan met hersenletsel voor familieleden’. Hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk heeft een grote impact op zowel het leven van iemand die het treft als de omgeving. Voor de mensen die het meemaken en hun familieleden is het vaak zoeken naar een nieuw evenwicht.

De training van zes bijeenkomsten is speciaal voor de mantelzorgers, familieleden, partners en/of kinderen die ermee te maken krijgen. In deze training gaat men met elkaar in gesprek over onderwerpen als: veranderend gedrag, hoe ermee om te gaan, ongelijkwaardigheid, alles moeten regelen, verlies en rouw, tijd voor jezelf, toekomstperspectief en hoe nu verder.

Centraal staat het steunen van elkaar, het delen van ervaringen met anderen die in een soortgelijke situatie zitten en begrijpen waar je het over hebt. Belangrijk is te weten dat je niet de enige bent die met gevoelens en vragen worstelt. Op basis van wederzijdse betrokkenheid worden ervaringen, tips en informatie uitgewisseld.

De trainingsdata zijn woensdag 3 april, 17 april , 15 mei, 29 mei, 19 juni en 26 juni van 19.30- 21.30 uur bij Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9, Bemmel. Kosten: 10,00 euro (koffie en thee). De trainingsleiderszijn Wim Teunissen, cliëntondersteuner MEE en Monique Ritzen, mantelzorgconsulent SWL "Mocht u belangstelling hebben voor deelname dan kunt u contact opnemen met Monique Ritzen, 06 22933258 of via E- mail: m.ritzen@swlingewaard.nl."

Bemmelnaar Frans Teunissen loopt op zijn tachtigste Stevensloop-halve marathon

Frans Teunissen tijdens de doorkomst in Bemmel. (foto: b.o.d. De Sprinters)

BEMMEL - Het werd één lange zegetocht: de halve marathon (21 km) die Frans Teunissen uit Bemmel liep tijdens de Stevensloop op 17 maart.

Frans werd de dag ervoor 80 jaar, en was daarmee de oudste deelnemer op de halve marathon. Dat dit iets bijzonders is, was ook Omroep Gelderland niet ontgaan. Ze interviewde Frans voorafgaand aan en tijdens zijn race. Zijn pupillen van atletiek- en skeelervereniging b.o.d. De Sprinters uit Bemmel zorgden voor een feestelijk onthaal bij de finish op de Grote Markt in Nijmegen. Frans relativeerde zijn prestatie tijdens het interview direct: ’Je moet ook het geluk hebben met een gezond lichaam. Dat heb je niet in de hand.’

Sterk debuut jonge Huissense dammer Cas Schaapveld

Cas Schaapveld (rechts). (foto: Christiaan Schaapveld)

HUISSEN - Op zaterdag 16 maart was het zover! In Ede werd het Gelders Kampioenschap dammen voor de welpen gehouden. In het clubgebouw van damvereniging De Kroonschijf hadden zich zestien welpen verzameld om te bepalen wie zich dit jaar kampioen dammen van Gelderland mag noemen.


Damvereniging VBI Huissen werd hierbij vertegenwoordigd door de achtjarige Cas Schaapveld. Zonder enige verwachtingen, Cas is nog geen drie maanden lid van de damvereniging en dus nog maar kort onder de hoede van Jos (Lamers) en Piet (Verhaegh), ging Cas de strijd aan met de andere, veelal 9- en 10-jarige tegenstanders.

Cas hield zich daarbij goed staande, met een uiteindelijk zeer knappe vijfde plaats in de eindstand (8 partijen, waarvan 4 gewonnen en 1 remise). Met dit resultaat heeft Cas zich zelfs geplaatst voor de Nationale Jeugddamdag in oktober, waar hij samen met de nummers 1 - 4 van deze middag Gelderland mag vertegenwoordigen in een onderlinge competitie tegen de andere provincieteams.

Bid & Breakfast tijdens Vastentijd in Ressen

RESSEN - Elke werkdag is er een ochtendgebed in het prachtige kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3). In deze dagen op weg naar pasen zijn de ochtendgebeden in de vorm van vastenmeditaties.

Op vrijdag 29 maart is er aansluitend aan de meditatie een eenvoudig gezamenlijk ontbijt. Omdat het fijn is om nog wat na te praten en elkaar te ontmoeten. Het ochtendgebed start om 9:00 uur en duurt ongeveer 15 minuten. Daarin is er ruimte voor meditatieve muziek, een aantal korte teksten waaronder een gebed en meditatieve stilte. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom. Vrijwillige bijdrage. De kerk is vanaf 8:45 uur open.

Bid & Breakfast is een initiatief van de commissie Pleisterplaats Ressen. (www.pleisterplaatsressen.nl)

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg


GENDT - Op zondag 31 maart om 10.00 uur is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

Hierin zal ds. Margreet de Bree voorgaan. De collecte op deze zondag is bestemd voor nieuwe vormen van kerk-zijn. Verspreid over heel Nederland ontstaan nieuwe vormen van kerkzijn, zoals kliederkerken, pioniersplekken en monastieke initiatieven. De initiatiefnemers zoeken naar manieren om aan te sluiten bij mensen in hun omgeving en gaan samen in gesprek over zingevingsvragen. Op dit moment zijn er meer dan honderd pioniersplekken, nieuwe geloofsgemeenschappen voor mensen die niet naar de kerk gaan. In Rotterdam bijvoorbeeld is in de vergrijzende wijk Slinge de pioniersplek Seinpost Slinge gestart. Deze pioniersplek is een multiculturele gemeenschap waar vooral ‘nieuwkomers’ of mensen met een andere culturele achtergrond een geestelijk onderdak vinden. De protestantse kerk ondersteunt van harte deze startende pioniersplekken.

Na afloop van de viering is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen uitgenodigd!

Win 3.000 euro voor initiatief in Huissen: aanmelden kan!

Winnaar Gerrit Jeurissen Award 2018. (foto: Frank Lambertz)

HUISSEN - Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee? En kunnen jullie nog wel wat financiële hulp gebruiken? Dien dan een aanvraag in voor de Gerrit Jeurissen Award. De drie beste initiatieven ontvangen een bedrag van 3.000 (1e prijs), 1.500 (2e prijs) of 500 euro(3e prijs). Ook is er een publieksprijs van 250 euro beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs.

Valt jouw vereniging of stichting dit jaar in de prijzen? Je kunt een aanvraag indienen op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur of maatschappelijk welzijn in Huissen en omstreken. Zo won in 2018 het Roparun team 2018 3.000 euro voor onder meer het huren van een camper tijdens de Roparun 2018 van Parijs naar Rotterdam. Ook de overige twee genomineerden (Stichting 1411-1661 en Dierenpark Het Slingerbos) vielen in de prijzen.

Aanvraag
"Graag ontvangen wij jouw aanvraag uiterlijk vóór 31 maart. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden op donderdagavond 25 april in De Valom in Huissen. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte publieke presentatie te geven.

Gerrit Jeurissen Award
De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt vanaf 2014 jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen. De stichting is opgericht door wijlen Gerrit Jeurissen. Meer informatie staat op www.gerritjeurissenfonds.nl.

Eetwinkel Polly: Meest klantvriendelijke ondernemer van Bemmel

De trotse winnaars. (foto: Henk Wieland)

BEMMEL - Sinds afgelopen maandag 18 maart mag Eetwinkel Polly uit Bemmel zich een heel jaar lang de Meest Klantvriendelijke Ondernemer van Bemmel noemen. Dit is bekendgemaakt tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering van de ondernemersvereniging 'Beleef Bemmel'.

Met 23 procent van de stemmen zijn zij de overduidelijke winnaar. Vader Rob Polman en zoon Jesper zijn enorm trots dat ze, nadat ze eind 2017 zijn uitgeroepen tot beste cafetaria van Nederland, nu in hun eigen plaats Bemmel deze waardering krijgen. Rob is erg blij met deze prijs. Hij zegt: “Wij zijn altijd bezig met het vernieuwen en verbeteren van onze dienstverlening en ons aanbod en dan is dit weer een mooie stimulans om hiermee door te gaan.” Jesper vindt het op zich logisch dat een horecaondernemer deze prijs krijgt, omdat in deze branche dienstverlening en klantgerichtheid in de genen van de ondernemer en het personeel moeten zitten. Deze prijs is dan ook niet alleen de verdienste van Rob en Jesper, maar ook van alle andere enthousiaste medewerkers.

Eetwinkel Polly neemt het estafettestokje over van A J Eten en drinken, die in 2018 deze prijs won. Zij zijn ook dit jaar weer genomineerd. Kamel Askander van AJ vindt dat een nominatie sowieso al een prijs is en hij vindt het leuk dat de prijs dit jaar naar Eetwinkel Polly is gegaan. Voor Luuk Huting van Schoen- en Sleutelservice Huting, die ook voor de tweede keer is genomineerd, geldt eigenlijk hetzelfde. Hij is er trots op dat hij, als kleine zelfstandige ondernemer, zo wordt gewaardeerd door zijn klanten. Ook volgend jaar zal deze verkiezing weer plaatsvinden.

Tino Martin zegt 'ja' tegen Koningsdag De Wolfsberg

(foto: William Rutten) Foto: William Rutten

GROESBEEK - De Nederlandse zanger Tino Martin komt op 27 april naar het Koningsdagfeest in de tuin van hotel-restaurant De Wolfsberg in Groesbeek. Al enige tijd stond deze rasartiest op het wensenlijstje bij de organisatie en dit jaar deed zich de kans voor om Tino Martin op het programma bij te schrijven.

De Nederlandse zanger verkoopt met eigen concerten moeiteloos het Ziggo Dome uit en op een dag als Koningsdag is hij een zeer gewilde gast op ieder oranjefeest. De line-up voor 27 april was al afgerond, maar deze kans wilde de organisatie niet voorbij laten gaan. Tino heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een artiest die zowel geliefd is bij jong als oud. Met meezingers als 'Doe wat je wil', 'Jij liet me vallen' en 'Laat me leven' is Tino Martin anno 2019 hip en happening. De Hagenees doet Groesbeek aan in de aanloop naar zijn grootste concert uit zijn carrière tot nu toe in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Tino Martin is niet de enige die zijn opwachting maakt op het grote podium in de tuin van het hotel-restaurant in Groesbeek. VOF de Kunst, bekend van hits als 'Suzanne' en 'Een kopje koffie' is reeds bevestigd. De band onder leiding van Nol Havens toert langs de poppodia om het 35-jarig bestaan van wereldhit 'Suzanne' te vieren en slaat Groesbeek niet over. Ook Nederlands bekendste Elvis-imitator Bouke met 12-mans liveband en de populaire mashup coverband Daredevils staan op het programma voor de twaalfde editie van dit Koningsdagfeest. De jaarlijkse buitenevenementen bij De Wolfsberg staan in een grote regio bekend om de uitstekende live bands, gemoedelijke sfeer en de mooie locatie aan de rand van de bos. Tickets voor 27 april zijn te koop voor 16 euro bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek, The Read Shop Malden en online via tributeparty.nl.

Ik hou van Holland én Huissen

HUISSEN - In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 maart is er in het centrum van 'Heerlijk' Huissen de Oer-Hollands sfeer 'Ik hou van Holland... én Huissen'! De straten en winkels kleuren rood-wit-blauw, aangevuld met typische Hollandse taferelen.

Voor de kids: Op zaterdag 30maart zal er van 1300 tot 1700 uur op de markt een 'Hollands kindknutselplein' plaatsvinden. De kids kunnen Hollandse klompjes schilderen tegen een kleine bijdrage. De Stabilo-tent, georganiseerd door Bruna, verzorgt daar knutsel/kleurmomenten. Voor alle kinderen is er tevens een leuke speurtocht op zaterdag en zondag. In etalages vinden ze letters die samen een zin vormen. Deelnameformulier is op te halen bij de Hema en Bruna. Het antwoord kan worden ingeleverd bij Bruna. Hebben ze het juiste antwoord, dan krijgen ze hiervoor een presentje. Voor een typische Hollandse smaakbeleving zorgen La Differenza, pannenkoekenhuis De Lande en Hema op deze zaterdag, in de vorm van een heerlijk ijsje, broodje warme rookworst en poffertjes!

Live muziek en voorjaarsmarkt op zondag: Op zondag zal het centrum van Huissen weer gevuld worden met een heuse grote voorjaarsmarkt 'Ik hou van Holland'! De straten zullen gevuld worden met allerlei kraampjes van de lokale ondernemer aangevuld door heel veel andere kraampjes die allerlei ander prachtige koopwaar presenteren. Ook kan de bezoeker genieten van veel soorten eten, drinken en prachtige muziek.

De Buitenpoort heeft vanaf 1300 uur een keur aan (live) optredens. Een waar smartlappenfestival. Bij mooi weer buiten en anders binnen. 't Moment heeft op deze gezellige koopzondag vanaf 1500 uur live muziek.

Luchtig

LINGEWAARD - Het was een mooie luchtige zondag in gemeente Lingewaard met buien en opklaringen Altijd weer genieten, zo laat fotografe Joyce Derksen uit Doornenburg zien.

sdr
oznor
mde

Verenigingsavond van Sterreschans in Doornenburg

DOORNENBURG - Vrijdagavond 29 maart van half acht tot tien uur in het Ontmoetingscentrum Kerkstraat 3 in Doornenburg is de laatse Sterreschans schippersverenigingsavond van dit seizoen.

"We tonen de foto's en film die gemaakt zijn tijdens de tentoonstelling. Jaren geleden is er door een lid van Sterreschans een naamplank 'opgevist' in De Byland, waarvan de naam en eigenaar haast niet te achterhalen was. Intussen is de overleden eigenaar, schipper Cor Zeilmans, gevonden en zal op deze avond de naamplank overhandigd worden aan zijn op leeftijd zijnde vrouw en zoon. We kijken dan ook vooruit welke activiteiten er worden ondernomen. Zoals de jaarlijkse schippersmis in juli met aalmoezenier Bernard van Welzenes en dagtrips. Iedereen die belangstelling heeft, is welkom, de koffie staat klaar."

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Maandag 1 april - 17.30 - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Dinsdag 2 april - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 3 april - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 4 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17 uur open. Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl.

Uitslagen teams Tweestroom

GENDT - Tweestroom-HS1 speelde thuis om de derde plaatst tegen Heijendaal-HS3. De eerste set werd met goed spel en inzet gewonnen. In de tweede set was de tegenstand minder, dus een eenvoudige setwinst.

De derde en vierde set was de tegenstand nadrukkelijk aanwezig en moest harder gewerkt worden om de setwinst te behalen. Door deze overwinning werden de 5 punten in Gendt gehouden en de derde plaatst nadrukkelijk in zicht.(4-0)(25-18/25-14/25-22/25-22)

Heijendaal -DS7 bezocht Tweestroom-DS1. Het werd een lange en spannende wedstrijd. De eerste set werd ondanks goed spel toch nipt verloren.(26-28) Ook de tweede set werd verloren. Onze dames toonde veerkracht en wonnen de derde set. Zo ook werd de vierde set binnen gehaald. Hierdoor moest de vijfde set de winnaar brengen. Het team dat het eerst de 15 punten, met 2 verschil, bereikt is winnaar. Beide teams maakte het spannend slot, want onze dames wonnen nipt.(21-19) Een fraaie overwinning na een spannende strijd en wel 3 punten voor de rangschikking.(3-2)(26-28/22-25/25-18/25-22/21-19)

Tweestroom-DS2 speelde thuis tegen Isala"77-DS2. In deze wedstrijd zette onze dames vanaf het begin, druk op de tegenstander middels de service en de slagkracht aan het net. Na 4 sets was de overwinning binnen endoor deze zege werden wel 5 punten toegevoegd in de rangschilling.(4-0)(25-18/25-15/25-20/25-13) Hierdoor zien we onze dames op de tweede plaatst staan. Als ze na de twee volgende wedstrijden daar nog staan, is promotie naar de tweede klas een feit.

Isala"DS3 speelde tegen Tweestroom-DS5. De 1set werd ruim gewonnen; terwijl de tweede set nipt werd gewonnen(26-24) De derde set werd in principe weggegeven. Gelukkig werd wel de vierde set weer gewonnen.((3-1)(25-17/26-24/19-25/25-14).

Tweestroom-DS3 speelde thuis tegen de kampioen Ikaros-DS3. In de eerste set gaven onze dames de meeste tegenstand. Hierna was het over en had de kampioen geen enkele moeite, de overwinning binnen te halen.(0-4)(20-25/13-25/12-25/10-25)

Vocasa-JC1 was gastheer voor onze mixjongens. Ons team had een punt voorsprong op de tegenstander. Helaas was deze druk om te winnen te groot voor onze meiden en jongens. In iedere set werd wel goed meegespeeld om de setpunten, echter alleen in de tweede set werd gewonnen. De andere gingen verloren tegen de kampioen.(3-1)(25-21/23-25/25-21/25-22)

Tweestroom-MC1 speelde thuis tegen Setash-MC2. Dit team speelde goed mee om de setpunten, maar helaas was het niet genoeg om een set te kunnen winnen.(0-4)(17-25/21-25/16-25/19-25)

Weekenders-JB1 was gast bij Tweestroom-JB1, dat de eerste set ruim won. Ook de tweede en derde set werden door ons mixteam gewonnen. Helaas werd de vierde set in principe weggegeven, gezien de vorige setstanden.(3-1)(25-08/2511-25/25-20/23-25)

Tweestroom-MA1 speelde thuis tegen Isala''77-MA1. Onze dames kwamen traag op gang. In de vierde set scoorden men de meeste punten, maar niet genoeg voor de setwinst. Het werd een verliespartij.(0-4)(16-25/22-25/21-25/23-25)

Hoe vind je je nest in Huissen?

Zwaan nestelt in kapsalon. (foto: Christien Hamster)

HUISSEN - Met een glimlach en vol werklust streek ze onlangs neer in Huissen, de Zwanestad. Ze is oorspronkelijk van buitenlandse komaf en was op zoek naar een eigen nest waar ze een kapsalon kon beginnen. De zwaan sprak haar erg aan als stadswapen. 'Het is een trotse vogel', zegt Ismael en 'ze zijn altijd bezig en nestvast.'

Via vrienden raakt ze verknocht aan het Betuwse stadje en vooral de ongedwongen gezellige sfeer. Eigenlijk wilde ze haar kapsalon openen op 6 maart. Iedereen reageerde enthousiast, eigenlijk een beetje tè enthousiast... Tja, en zo kwam ze er achter dat je dus op carnavalsmaandag in Huissen beter geen zaak kunt openen, tenzij het een horecazaak betreft.

Ismael is een flexibele ondernemer en paste zich aan. De opening werd uitgesteld tot de woensdag na carnaval. Ze knipt en scheert. Doet hand- en rugmassage en er is een kopje koffie of thee. Een inloopmiddag heeft ze gepland op vrijdagmiddag 22 maart. Iedereen is altijd welkom in de Vierakkerstraat.

Toevallig of niet... de buurman is bakker en had ook het stadswapen van de zwaan. Twee zwanen naast elkaar; zo dicht bij de Kloostergracht. Misschien dat dààr ook nog eens zwanen neerstijken. Na 18 jaar Harmony of Hair is het oude pandje toch weer een sfeervolle kapsalon met een Huissense gastvrijheid.

Dinsdagmiddag Jeu de boules in buitenlucht

Frans Smit gaat nauwkeurig meten welke boule 'ligt'. (foto: Jeu de boulesclub Lingewaard)

HUISSEN – De winter is zo goed als voorbij en we mogen beter weer verwachten. De hoogste tijd om de boules op te pakken om buiten te gaan boulen. Dat kan bij Jeu de boulesclub Lingewaard, aan het Kampstuk in Huissen.

"Want vanaf de maand april wordt er elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 gespeeld. Twee wedstrijden spelen met desgewenst een pauze tussentijds. Dat duurt ongeveer twee keer 30 tot 45 minuten.

Jeu de boulesclub Lingewaard stelt net als het vorig jaar zijn banen weer open voor eenieder, die onze buitenbanen nog niet kent. "Elke dinsdag vanaf 13.30 uur bent u welkom en helpen wij u op weg. Wij hebben eventueel ook boules te leen en vooraf aanmelden is niet nodig als u om 13.15 uur maar aanwezig bent. U mag vier keer meespelen zonder enige kosten. Daarna staat het u vrij om wel of niet lid te worden van onze vereniging.

Wilt eerst eens komen kijken, ook dat is goed. Want op een mooie dag komen er al gauw een dertig mensen op af. Dus er is genoeg te beleven. Wij zijn gevestigd aan het Kampstuk 23 in Huissen (bij de brandweerkazerne.) Voor meer informatie kan men contact opnemen met Gerie Startman 06-20691224. Of kijkt u op www.jbcl.nl."

Open Eetcafés Lingewaard

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Maandag 1 april - 17.30 - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Dinsdag 2 april - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 3 april - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 4 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17 uur open. Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl.

Mijn energierekening, jaarlijkse last of overzicht?

LINGEWAARD - De energierekening is een ‘vaste last’ voor velen. Een flinke uitgave, elke maand weer. Maar waarvoor betalen we precies en kan deze rekening ook omlaag? Hoe gebruiken we onze stroom en gas? En zit energie bij ons tussen de oren?

"Lingewaard Energie denkt graag met u mee en geeft onafhankelijk advies. Lingewaard Energie bestaat al 5 jaar en heeft zijn sporen al verdiend. Lingewaard Energie organiseert op 11 april een thema-avond over de energierekening. Dan leggen onze techneuten uit hoe de rekening is opgebouwd. We bespreken hoe u uw elektriciteitsverbruik kunt verlagen en daarmee ook uw lasten naar beneden brengt. Aan de orde zal komen het toepassen van led-verlichting (Waar moet ik op letten?) en het gebruik van zonnepanelen (kan dat op mijn woning?). Wanneer u uw eigen jaarrekening meeneemt, dan kunnen we persoonlijk op uw eigen situatie ingaan."

Deze avond wordt gehouden in De Tichel aan de Kolkweg 5a in Haalderen. De inloop is om 19.00 uur en om 19.30 uur start het programma. De koffie staat klaar. Meer informatie over Lingewaard Energie staat op www.lingewaardenergie.nl.

HV Angeren B1 kampioen

Kampioensteam B1

ANGEREN - De B1 van handbalvereniging Angeren is zaterdagavond in een volle sporthal kampioen geworden.

Dat dit geen eenvoudige wedstrijd zou worden wisten ze al lang. De Dames speelden tegen DFS uit Arnhem. Eerder dit seizoen werd uit nog verloren en dus was het zeker geen gespeelde wedstrijd. Tel daar de zenuwen van zo’n bijzondere wedstrijd nog eens bij op en je kan uitkijken naar een spannende wedstrijd. En spannend dat werd het.

Angeren nam vanaf het begin de leiding in de wedstrijd maar DFS bleef dicht in de buurt. Dit kwam door een goed afstandsschot waar Angeren in de beginfase geen grip op had. Ook eindigende diverse goed lopende aanvallen van Angeren op de paal. En soms zelfs twee keer op de paal. Maar Angeren deed waar ze het hele seizoen al goed in zijn: Samen knokken en punt voor punt blijven werken en ervoor zorgen dat de tegenstander niet meer kon scoren. Deze teamgeest bracht de dames naar de laatste paar minuten van de wedstrijd.

Kort voor het einde kwam DFS nog bijna terug, maar ze bleven op één doelpunt steken. En dus was het kampioenschap voor de B1 een feit. De dames mogen trots zijn op dit behaalde resultaat.

Vijftien jaar Smartlappenkoor `t Ploegje

(foto: Martin Sahalessy fotografie)

DOORNENBURG - Smartlappenkoor `t Ploegje is vijftien jaar geleden opgericht door twaalf mensen die graag een avondje wilde zingen.

Ondertussen is het koor uitgegroeid tot 50 leden van jong tot oud. Elke dinsdagavond oefenen we bij Eet & Drinkfestijn De Waay in Doornenburg onder begeleiding van dirigent Wim Polman. Het repertoire is gemend met oude en moderne liedjes. Deze liedjes worden ook regelmatig ten gehoren gebracht in de verzorgingshuizen. Het repertoire wordt dan aanpast met liedjes uit de oude doos, zodat de ouderen met volle borst mee kunnen zingen en een avondje kunnen genieten.

Het geeft `t koor een goed en blij gevoel als je de mensen ziet meezingen en genieten. Daarom viert smartlappenkoor `t Ploegje op zaterdag 30 maart zijn vijftienjarig bestaan in Eet & Drinkfestijn De Waay aan de Rijndijk 67 in Doornenburg (0481 424913). Van 11.30 tot 18.00 uur is er een groot korenfestival met medewerking van SLK. Lingewaard (Bemmel), De Waredo`s (Dodewaard), De Aladna`s (Aalten), Oud Bruin & Jong Belegen (Rhenen), `t Anker (Alphen) en `t Ploegje (Doornenburg). Samen zullen zij een gevarieerd meezing programma aanbieden. De entree is gratis.

Sterrebos en Abacus lopen tegen kanker voor Roparun team-031 Lingewaard

HUISSEN - Basisschool IKC Sterrebos en IKC Abacus, beide uit Huissen, organiseren een sponsorloop. De opbrengst van deze loop is voor Roparun team-031 Lingewaard.

IKC Sterrebos is een voorziening voor kinderen van 2 - 13 jaar. Bewegen is één van de speerpunten van Sterrebos. Mede daarom organiseert IKC Sterrebos de sponsorloop voor het goede doel op woensdag 3 april. IKC De Abacus telt ongeveer 500 leerlingen van 0 - 12 jaar. De school wil de kinderen ook betrokken laten zijn bij alledaagse verschijnselen, zoals bijvoorbeeld kanker. Daarom de sponsorloop op vrijdag 12 april. Roparun team-031 Lingewaard zet zich in voor mensen die met de ziekte kanker worden geconfronteerd.

Voor de sponsorloop gaan de schoolkinderen uit de bovenbouw met hun sponsoren (ouders, grootouders, buren, familieleden) een uitdaging aan. Ze gaan 2, 3 ,4 of zoveel als mogelijk kilometers lopen en krijgen als tegenprestatie een financiële bijdrage per kilometer of een vast bedrag. Deze bijdrage is in haar geheel bestemd voor team-031 die hiermee het leven van kankerpatiënten wat ‘meer acceptabel’ wil maken. Word je gevraagd voor een financiële bijdrage, sponsor de Sterrebos/Abacus-lopers en hun goede doel.

Op beide scholen wordt ook een wensboom geplaatst. De kinderen kunnen daarin een wens die ze hebben voor een zieke uit hun naaste omgeving, hangen. Na de sponsorloop wordt een wens uit de boom getrokken en zal Roparun team-031 de wens in vervulling doen gaan.

Een scène uit de voorstelling. (foto: Jenny Eslava Photography) Jenny Eslava Photography

HUISSEN - Wegens het grote succes speelt Jeugdtheater StairKees uit Huissen op vrijdag 29 maart een extra uitvoering van haar nieuwe stuk ‘Kutkabouters’. Bezoekers waren positief verrast door de nieuwe komedie. Zo hoopten de makers het succes van vorig jaar, ‘Puck van de Slettenflat’ evenaren.

Volgens terugkerende bezoekers zijn de jonge theatermakers daar ruimschoots in geslaagd. “Een waardevolle opvolger van Puck!”, schrijft een bezoeker de makers na afloop. Ook nieuwe bezoekers waren positief verrast door de voorstelling. “Het tempo ligt erg hoog, je blijft maar lachen (...) het is bijna cabaret.” Laat een bezoeker na afloop weten. Een ander vertelt: “Alles lijkt te kloppen. Van de aankleding van de voorstelling zelf, tot kleine details zoals een kabouterbiertje na afloop bij de bar. Zo’n heerlijk avondje uit is uniek in onze regio.”

De voorstelling gaat over de Kutkabouters die onder het regime van Prinses Polly Polak in opstand komen. En dat terwijl ze eigenlijk hele andere zorgen aan hun hoofdjes hebben. De prinses heeft de bomenhoge bosbijdrage verhoogd, zodat ze niet af hoeft te kicken van haar internetshopverslaving. Bovendien moet en zal haar bouwproject – de 'Waterfallus Erectus' – koste wat het kost doorgaan. Zullen de bosbewoners het voor elkaar krijgen de plannen van Polly te dwarsbomen?

De voorstelling is nog slechts twee keer te zien op 29 en 30 maart in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen. Kaarten kosten 8,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kutkabouters.nl. Adviesleeftijd: 12+.

Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 1 april kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur een maaltijd afhalen. Dit menu kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via tel. 088 2552555.

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550). Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl.

Laatste week flessenactie Leemkuulers en Coop

BEMMEL - Nog één week en dan is de flessenactie van Egerländerkapel De Leemkuulers samen met de Coop Bemmel voorbij.

Men kan nog tot eind maart het statiegeld doneren. Achterin de winkel zijn de flessen in te leveren en kan men op de doneerknop drukken. "De opbrengst gaan we gebruiken om de heren van nieuwe giletjes te voorzien. Helpt u ons nog mee?"

Paasbingo: win een boodschappenpakket

BEMMEL - Gezellig en drukbezocht: zo valt de jaarlijkse paasbingo van carnavalsvereniging De Geintrappers wel samen te vatten.

Doe een keer mee, dit keer op vrijdag 12 april in café De Roskam (Dorpsstraat 95, Bemmel). Lid zijn is geen vereiste, iedereen is welkom. Er zijn diverse mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is net als vorig jaar een boodschappenpakket ter waarde van 150 euro, beschikbaar gesteld door Jumbo Scheperkamp Bemmel. De bingo begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Er wordt een gratis kopje koffie of thee aangeboden.

30 / 32

Mels Lenting voor jou is 1 April geen grap
jij viert op deze dag je 4de verjaardag.
Van Harte Gefeliciteerd .
Opa Hans & Oma Ivon.

Theo en Dieny al 50 jaar
een gelukkig paar.
Gefeliciteerd met jullie
gouden bruiloft.

Michael & Yvonne, Anouk,
Brent en Kasper

Hiep hiep hoera, Jasper wordt 21 jaar!
Van harte gefeliciteerd en een fijne dag.
Van mama, papa, Lisette, Wesley en Romy

Hiep hiep hoera
mijn lieve oom wordt 21 jaar!
Van harte gefeliciteerd met
je verjaardag.

Dikke kus Jaylinn.

Op 31 maart wordt deze jonge dame Suzanne Straatman al weer 13 jaar.
Van harte gefeliciteerd en een dikke zoen van Opa en Oma Straatman

Dit vrolijke schatje Zoë
wordt 27 maart 3 jaar
Dikke knuffel van opa Jo, oma Wilma,
ome Remco en tante Patricia

Gefeliciteerd ome Geert!
18000 rondjes geschaatst dit seizoen!
nummer 1 van Nederland.

groetjes,
neefjes en nichtjes + aanhang

Zet de rollator maar klaar.
Monique is 50 jaar!
Groetjes Frank, Robin en Senna

Aart Veenbrink 1 april 2019
40 jaar werkzaam in
de waterschapswereld.
Van harte gefeliciteerd
Je collega's

Met de vlam in de pijp,
een biertje erbij.
Op 29 maart wordt Marc 50,
een hele grote blij!
Gefeliciteerd
xxx Joyce, Kim en Luuk

Ingrid, van harte gefeliciteerd!

Vrijdag ga je dan toch echt Sarah zien!

Op 26 maart wordt Robbin 4 jaar en mag hij naar de basisschool.
Héél veel plezier en gefeliciteerd.
van Opa Gerard en Oma Els.

Na lang wachten en aftellen is het eindelijk zo ver!
Lieve Luuk gefeliciteerd
met je 7e verjaardag!
Dikke kus van papa mama
Tessa en Thijs

Gefeliciteerd Opa met de eerste plaats driebanden toernooi!

Salon voor huidverbetering & huidverjonging in Huissen

Wendy Meyer schoonheidsspecialiste en uidspecialiste. (foto: Miranda Koevoets) Miranda Koevoets

HUISSEN - "Een gedreven, gepassioneerde huidspecialiste, schoonheidsspecialiste en onderneemster. Dat is wie ik ben! Na jaren op het HR-vlak te hebben gewerkt heb ik besloten mijn hart te volgen en mijn passie te gaan uitvoeren! Sinds november 2018 ben ik in Huissen de salon voor huidverbetering gestart. De salon is gelegen in de wijk Loovelden en is een salon aan huis met een aparte ingang."

"Als u wilt weten wat ik als huidspecialist voor u kan betekenen kunt eerst een kennismaking en een huidanalyse boeken. Tijdens deze kennismaking maak ik een analyse van uw huid en geef ik u een advies voor de behandeling van uw huid. U ontvangt hierbij een introductiesetje van Klapp-producten waarmee u thuis al aan de slag kunt. Iedere nieuwe klant verwelkom ik met een Introductiebehandeling van 90 minuten voor 60,00 euro. Dit is een huidverbeterende en luxe (op uw huid afgestemde) gezichtsbehandeling; ontspanning krijgt u erbij kado."In de salon werk ik met huidverbeterende producten van Klapp en werk ik met diverse huidverbeterende en huidverjongende apparatuur zoals dermapen4 microneedling, dermaplaning, microdermabrassie, naaldloze mesotherapie en lichttherapie.

Ik geef u graag een huidverbeterende of verjongende behandeling en een eerlijk huidadvies, daarom zie ik u graag binnenkort in mijn salon voor een kennismaking!"

Wendy Meyer, Perfect Skin & Beauty, Limes 84, Huissen; 06 53306334; www.perfectskinenbeauty.nl.

Stakingstoernooi Essentia groot succes

Stakingstoernooi Essentia groot succes

BEMMEL - Op vrijdag 15 maart was er een tafeltennis-stakingstoernooi bij TTV Essentia. Tientallen leerlingen van groep 3 - 8 die in verband met de staking vrij waren kwamen een balletje slaan.

Het gezellige en leerzame 'toernooi' stond onder leiding van Suzanne Dieker. Zij verzorgt op woensdagavond en vrijdagavond de training voor de leden van TTV Essentia. Voorafgaand aan het stakingstoernooi leerden de kinderen eerst de basis van deze sport. Hoe houd je een batje vast? Hoe sla je een bal? Vervolgens werden er enkele wedstrijden gespeeld. Al snel waren sommige kinderen al beter dan menig ouder! Dat wordt nog wat op de camping deze zomer! Als aandenken aan het gezellig samenzijn kregen alle kinderen na afloop een medaille mee naar huis.

"Mocht u zoon of dochter de smaak te pakken hebben gekregen dan kan hij/zij meedoen aan de trainingen. TTV Essentia biedt zowel op woensdagavond als op vrijdagavond jeugdtrainingen aan. Kan uw kind niet wachten om mee te doen, neem dan snel contact op via info@essentiabemmel.nl."

Knieklachten en gespecialiseerde fysiotherapie

ANGEREN / HUISSEN - Fysiotherapie M van der Ploeg: Slijtage van de knie (knie artrose), kniepijn tijdens de groei, knieklachten bij sporters. Knieklachten komen voor in alle lagen van de bevolking en kan leiden tot problemen tijdens het dagelijks functioneren en het uitoefenen van je hobby/sport.

De knie is een complex gewricht en bij klachten vraagt dit om onderzoek en behandeling door fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in de knie. Binnen onze praktijk zijn dat:

- Marten van der Ploeg (specifiek aandachtsgebied: knie artrose en voorste kruisband revalidatie),

- Gerrit Koops (specifiek aandachtsgebied: sporters en voorste kruisband revalidatie) en

- Gosse Bootsma (specifiek aandachtsgebied: kniepijn tijdens de groei en voorstekruisband revalidatie).

Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring op het gebied van knieklachten. Ook staan zij in direct contact met orthopeden in Rijnstate en Medinova, waardoor goed en snel overleg mogelijk is.Veel ervaring ligt er ook op het gebied van de knieprothese. Bij Fysiotherapie M van der Ploeg werken we met een speciaal revalidatietraject voor een optimaal herstel na deze ingrijpende operatie. Heb jij last van knieklachten of ben/word je geopereerd aan de knie? Maak dan een afspraak bij één van onze twee locaties en kijk voor meer informatie op de vernieuwde website www.fysiotherapievanderploeg.nl.

Locatie Angeren, Jan Joostenstraat 40a 026 3255272; Locatie Huissen, Polseweg 17, 026 3255272.

Janssen Hoorzorg brengt u een hoortoestel-update

BEMMEL - Janssen Hoorzorg is inmiddels alweer acht jaar het vaste adres voor de juiste voorlichting over uw gehoor en het uitzoeken van de voor u beste hooroplossing. Om u als klant te bedanken zijn er leuke acties op komst. Maar eerst even een update...

Het gaat heel snel in de hooroplossingtechniek. Toestellen worden steeds automatischer, de geluidskwaliteit wordt mooier en ze kunnen al leren van uw persoonlijk hoorwensen. Deze zomer kunnen wij u zelfs het eerste hoortoestel ter wereld zonder batterij aanbieden. Blijf hiervoor onze berichtgeving volgen de komende tijd.

Het nieuwste Widex toestel de Evoke onthoudt alles – maar omdat dit hoortoestel zo intelligent is, vergeet u misschien wel dat u het draagt. Door de ingebouwde SoundSence Adapt-technologie onthoudt het hoortoestel alle volumeveranderingen die u maakt en past het deze slim toe in vergelijkbare situaties, zelfs wanneer u zich in een compleet nieuwe omgeving bevindt.

Omdat we zo enthousiast zijn over dit toestel, willen we de Evoke aan iedereen laten horen. Deze is geheel vrijblijvend uit te proberen, om zelf een vergelijk te maken. Het zou toch heerlijk zijn als u de lente ook via uw gehoor weer helemaal kunt ervaren. Zo natuurlijk en intelligent kan een toestel klinken!

Voor de vaste klanten hebben wij alvast een actie in de hele maand april. 3 pakjes batterijen halen, 2 betalen. Zie voor de proefpersonenactie de advertentie elders in deze krant. Graag tot ziens en horens voor een vrijblijvende proefperiode bij: Janssen Hoorzorg, de Pollenbrink 5; 0481 769037; www.janssenhoorzorg.nl.

Gratis pizza bij Jansen Totaal Wonen

HUISSEN - Zondag 31 maart staat er een heuse pizza-ape van Il-Pizzaiolo bij Jansen Totaal Wonen.

Heerlijke stukken pizza worden vers bereid. Passie en authenticiteit staan bij Il-Pizzaiolo bovenaan, dit proef je ook terug in de pizza's! Je kunt deze middag genieten van diverse pizzasoorten. Zondag geopend vanaf 12.00 uur. Eerst even de nieuwe voorjaarscollecties bekijken op de verschillende afdelingen en daarna genieten van een lekker stuk pizza. Graag tot zondag bij Jansen Totaal Wonen, Karstraat 95, Huissen (www.jansentotaalwonen.nl).

Stakingstoernooi Essentia groot succes

BEMMEL - Op vrijdag 15 maart was er een tafeltennis-stakingstoernooi bij TTV Essentia. Tientallen leerlingen van groep 3 - 8 die in verband met de staking vrij waren kwamen een balletje slaan.

Het gezellige en leerzame 'toernooi' stond onder leiding van Suzanne Dieker. Zij verzorgt op woensdagavond en vrijdagavond de training voor de leden van TTV Essentia. Voorafgaand aan het stakingstoernooi leerden de kinderen eerst de basis van deze sport. Hoe houd je een batje vast? Hoe sla je een bal? Vervolgens werden er enkele wedstrijden gespeeld. Al snel waren sommige kinderen al beter dan menig ouder! Dat wordt nog wat op de camping deze zomer! Als aandenken aan het gezellig samenzijn kregen alle kinderen na afloop een medaille mee naar huis.

"Mocht u zoon of dochter de smaak te pakken hebben gekregen dan kan hij/zij meedoen aan de trainingen. TTV Essentia biedt zowel op woensdagavond als op vrijdagavond jeugdtrainingen aan. Kan uw kind niet wachten om mee te doen, neem dan snel contact op via info@essentiabemmel.nl."

Op jacht naar een nieuwe woning

HUISSEN - Zaterdag 30 maart is weer tijd voor de NVM Open Huizen Dag. Tussen 11:00 en 15:00 uur kun je zonder vooraf een afspraak te maken heel veel huizen bekijken.

"Ben je al geruime tijd op zoek naar een leuke woning? De NVM open huizendag is de uitgelezen kans om verschillende woningen te bezichtigen en een goed beeld te krijgen wat je nu eigenlijk precies zoekt en aanspreekt. Het aantal kamers, de ligging, de omgeving, allemaal factoren die meewegen in deze belangrijke keuze. Loop eens binnen aan de Emmastraat in Angeren: een vrijstaand woonhuis, nog degelijk traditioneel gebouwd, met vijf slaapkamers, een riante vrijstaande garage en sfeervolle tuin. Of de Beemd 40 in Huissen met zes slaapkamers en twee badkamers, veel meer gebruiksoppervlak en een grotere tuin dan duurdere nieuwbouwwoningen. Ga gewoon kijken en laat je verrassen.

Kom je op deze dag een woning tegen en je bent helemaal enthousiast maar weet niet hoe je dit aan moet pakken, Larissa of Ron van Ron Pieters Makelaardij staan klaar om je daar bij te helpen en er voor te zorgen dat je niet te veel betaaldt en alles goed geregeld wordt. Je kunt ze bereiken op telefoonnummer 026 3886683 of stuur een mailtje naar info@ronpietersmakelaardij.nl."