GN Nijmegen-Noord

17 april 2019

GN Nijmegen-Noord 17 april 2019


1 / 20

Toneel in De KiK: Mugmetdegoudentand met Sociaal Kapitaal

Sociaal Kapitaal. (foto: Jan Hoek)

ELST - Op zaterdag 20 april om 20:30 uur is er toneel in Theater De KiK. Kaarten voor 'Mugmetdegoudentand' zijn 18 euro, inclusief drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl.


Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch? Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed, nietwaar?

Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?

“U klinkt als een verstandig persoon en toch laat u zoveel voordeel lopen? Heeft u al een verzekering? 10.000 Nederlanders zijn u al voorgegaan. U betaalt bij ons de eerste drie maanden slechts de helft. Hoe vindt u dat klinken? Heeft u al een iPad? U bent toch geen dief van uw eigen portemonnee?”

Sociaal Kapitaal is een geestige, actuele voorstelling over hoe je vast kan lopen in de Nederlandse verzorgingsstaat. Mugmetdegoudentand is een gerenommeerd theatergezelschap met wisselende bezettingen, dat al dertig jaar uiteenlopende toneelvoorstellingen maakt voor de Nederlandse theaters.

Zeven medailles voor turnsters GV Elistha Elst

Alle medaillewinnaars van de plaatsingswedstrijd 5e divisie. (foto: GV Elistha)

ELST - Onlangs hebben de vijfde-divisieturnsters van GV Elistha Elst hun tweede plaatsingswedstrijd geturnd in Nijmegen. Heel knap hebben deze meiden net als tijdens de eerste wedstrijd opnieuw liefst zeven medailles mee naar huis genomen, waaronder drie gouden.

Zo turnde Jenna (instap) een hele nette wedstrijd en neemt zij tijdens haar eerste turnseizoen al haar eerste medaille mee naar huis. Ook Maaike en Dominique (pupil 2) kaapten beiden een medaille weg. In de leeftijdscategorie jeugd1 eindigden Selina en Louise allebei net als de eerste wedstrijd weer op het podium en ook mochten Audry (junior) en Daphne (senior) opnieuw terugkeren naar hun vaste plek op de eerste plaats. Het is nog even afwachten op de officiële doorstroming maar de verwachting is dat GV Elistha het grootste aantal deelnemers zal hebben aan de finale in deze divisie.

Lingewaard Natuurlijk: kikkers

Parende bruine kikker. (Tomas Hekkers)

LINGEWAARD - Nu het weer wat warmer wordt, is het leven in en rondom het water ook weer ontwaakt. De bruine kikker komt al vroeg in het voorjaar uit zijn winterslaap die hij onder water heeft gehouden.

Wanneer een mannetje een vrouwtje ontmoet klampt hij zich meteen aan haar vast en laat zich door haar naar het water brengen. Daar zet het vrouwtje haar eitjes af die gelijk bevrucht worden door het mannetje. Het eiwit, dat om de eitjes zit, zet uit in het water en vormt een slijmerige laag zodat het geheel als één klont kikkerdril blijft drijven. Dat grote aantal eitjes is een garantie dat er voldoende nageslacht overblijft, want er zijn genoeg dieren die wel een hapje kikkerdril lusten.

Van dril naar kikker verloopt in een proces van slechts een aantal weken. Maar de metamorfose die de kikker ondergaat is verbazend! Hoe is het toch mogelijk dat onder invloed van hormonen de kikkervisjes zich buiten het ei nog zo kunnen ontwikkelen? Bij een kikkervisje zijn er eerst uitwendige kieuwen en dan vormen er ineens longen! Er ontstaan achter- en voorpootjes en ook verdwijnt dan langzaam het staartje. Daarnaast verandert de kikker van spijs: van algen etend dikkopje naar carnivoor kikker. Na al deze veranderingen is de transformatie naar kikker aan het begin van de zomer compleet. Klaar om de nodige kikker-concerten te geven aan het water. (Sandra Bak namens stichting Lingewaard Natuurlijk).

Recyclestraatje zoekt vrijwilligers

BEMMEL - Het Recyclestraatje is een popup-recyling event dat één keer per jaar tijdens de koningsmarkt in Bemmel de spullen inzamelt die overblijven na de vrijmarkt.

"Zo verminderen we de afvalberg van die dag en geven de spullen onder andere door aan diverse goede doelen met nood aan deze spullen. Het zijn bruisende, inspirerende en gezellige uurtjes! We starten om 15.30 op het Kinkelplein in Bemmel. Meld je aan op s.eeuwes@hotmail.com of bel tussen 9.00 en 13.00 met 06 23445502. We zien je graag!", aldus Sylvia Eeuwes, initiatiefneemster het Recyclestraatje.

Huiskamer Elst podium voor zanger Henkie

Enthousiasme tijdens optreden Henkie. (foto: Eddie van Hattum)

ELST - Onder zijn artiestennaam Henkie heeft Elstenaar Henk Leeuwis al vele jaren succes met vrolijke liedjes die velen aanspreken. Het grootste succesnummer is ‘Lief klein konijntje’ waarvoor hij zowel in Nederland als in België een gouden plaat heeft ontvangen.

Tijdens de Huiskamer van Elst donderdag 11 april trad Henkie op met zijn grootste succesnummer, maar ook andere vrolijke liedjes vielen bij de bezoekers van de weer goed bezochte Huiskamer in de smaak.

De Huiskamer van Elst is de ontmoetingsplek op donderdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek aan het Europaplein. Iedereen is welkom en vriendelijke gastvrouwen zorgen graag voor een kopje koffie.

Meer weten over het Huiskamerproject: bel 0481 350588 of 06 12465542.

Naar de kerk met pasen in Bemmel

BEMMEL - Op eerste paasdag, zondag 21 april, is er om 10.00 uur een feestelijke paasdienst voor jonger en ouder. De dienst wordt gehouden in het protestantse witte kerkje aan de dijk. Het adres is Oude Kerkhof 13.


In deze dienst zal voorgaan mevrouw ds. C. Manuputty uit Groesbeek. Het orgel wordt bespeeld door Wim van de Kamp. Het project voor de kindernevendienst met als thema 'Een nieuw begin' zal worden afgesloten in de dienst. De viertafel zal ook feestelijk compleet zijn. "Bent u met pasen ook benieuwd naar een nieuw begin? Weet u welkom in de paasdienst!"

Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen viert 30-jarig bestaan

Het carillon bij De Kinkelenburg. (Tekenaar: Joop Verburg)

LINGEWAARD - In het kader van dit 30-jarig bestaan organiseert de Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen (HKB) de expositie '30 jaar verbeeld'. Er worden pentekeningen van Bemmelaar Joop Verburg tentoongesteld.

Op 18 en 19 mei is de expositie van 14:00 tot 17:00 uur geopend voor publiek in de Kringruimte in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1, Bemmel. Joop Verburg was tot aan zijn pensionering hoofd van de Christelijke Lagere School in Bemmel. Hij was heel actief binnen de HKB: hij was lang secretaris, schreef in het Kringblad, en werkte mee aan verscheidene projecten. Zijn grote hobby was pentekenen en dat heeft de HKB aangegrepen om hem postuum in het zonnetje te zetten. In een periode van ongeveer 30 jaar heeft hij van diverse plekken in Bemmel en Ressen pentekeningen gemaakt. De expositie bestaat uit dertig van deze pentekeningen en dertig foto's van de actuele situatie. Daarnaast heeft de HKB van veel pentekeningen ansichtkaarten gemaakt die tijdens de expositie te koop zijn en ook daarna nog zolang de voorraad strekt.

Geldersch Landschap & Kasteelen trakteert

REGIO - Omdat Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) negentig jaar bestaat, maken ze deze zomer een aantal landgoederen extra fleurig.

Op vijftien plekken door heel Gelderland zaaien de medewerkers akkerranden in met zaad van zonnebloemen, typische akkerbloemen als smalle wikke, ringelwikke en zomerhaver én met bijenmengsels zoals gele honingklaver, boekweit, slofhak en windhalm.
Vanaf deze zomer geven ze geur, kleur én geluid aan het landschap. Reken maar op veel gezoem van hommels, bijen en zweefvliegen. En getsjirp van krekels en sprinkhanen.
Meer informatie over de locaties van deze bloemenzee staat in het gratis aan te vragen GLK-magazine via www.glkmagazine.nl.

Darttoernooi

BEMMEL - Op 1 juni is er een darttoernooi koppelwedstrijd van De Poeldrik in café De Roskam in Bemmel.

Aanvang is 10.00 uur 's morgens. Entree inclusief drie consumpties tien euro. Koppels kunnen zich inschrijven via bull_900@ hotmail.com, whatsapp 06 46111616 of bij De Roskam.

7 / 20

Van 18 tot en met 24 april

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS STIER. De stier is een gemoedelijk menstype. Ze maken zich niet snel druk, of het moet zijn dat ze materieel krap zitten. Dat knaagt aan hun behoefte aan stabiliteit en zekerheid. Ze kunnen erg goed genieten. Van lekkere drankjes, goed eten, maar ook van de natuur. Ze hebben ook groene vingers en als het even kan werken ze in hun tuintje of op hun balkon.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Vanaf aanstaande zaterdag gaat de zachte planeet Venus in jouw sterrenbeeld lopen. Dat geeft ruim drie weken kleine voordeeltjes en meer contact met anderen. En je leert om de tijd te nemen om te genieten van het leven. Aanstaande maandag krijg je een grote verantwoordelijkheid toegeschoven.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aanstaande zaterdag om 10:56 uur wordt het weer stierentijd. Jij geniet volop van de lente én van de goede dingen der aarde. Op zondag is er veel belangstelling voor wie jij bent. En na het weekend heb je hele bijzondere ontmoetingen. Daar zou best wel eens vriendschap uit voort kunnen komen.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Op vrijdag weet jij een oude beproefde aanpak goed te combineren met iets nieuws. In het weekend neem jij de tijd om uitputtend met de ander in gesprek te gaan. Jij wilt echt alles weten. Na het weekend heb je vooral meer aandacht voor je familie. Dat wordt niet door iedereen gewaardeerd.

KREEFT van 22 juni t/m 22 juli
De volle maan op vrijdag maakt jou erg onrustig. Gelukkig neem je in het weekend de tijd om te ontspannen. Drink iets lekkers en draai rustgevende muziek. Dat helpt. Op maandag gaan de gesprekken alle kanten op. Maar op dinsdag wil men van jou heel gericht advies. Dat heb jij in huis!

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Het komende weekend staat vooral in het teken van genieten! En dat laat je graag over je heenkomen. Aanstaande maandag is het van belang dat je je eigen belangen en dat van de groep op één lijn weet te krijgen. Dat lukt je heel goed! Maar dinsdag ben je wel even goed de weg kwijt.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op vrijdag los jij een probleem op door een oude techniek te combineren met een nieuwe techniek. Stilzitten in het weekend is niks voor jou. Maar als op zondag iemand indringende vragen aan je stelt, ga je er toch voor zitten. Naderhand haal jij opgelucht adem. Zo'n gesprek werkt bevrijdend.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Vanaf zaterdag gaat jouw planeet Venus in het teken ram lopen. Dat maakt jou ineens een stuk solistischer dan normaal. En je stelt het meer op prijs als jouw leven wat meer vaart krijgt. De eerste helft van de volgende week staat bol van bijzondere ontmoetingen. Daar wordt je door geïnspireerd.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
De huidige week eindigt een beetje rommelig. Daarom heb jij in het weekend behoefte aan een goed gesprek om alles weer netjes op een rijtje te zetten. Praten over wat je meemaakt kan jou helpen om zaken beter te kunnen relativeren. Rond volgende week woensdag voel jij een klik met een ander.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Normaal gesproken hangen mensen aan jouw lippen. Maar het lijkt de komende week wel alsof niemand daar interesse in heeft. Sterker nog, je hebt het gevoel dat je doodgezwegen wordt. Volgende week dinsdag krijg je ineens wel belangstelling. Dat komt door je openheid en humor.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Aanstaande vrijdag ben jij zowaar degene die het gesprek met de ander aangaat. Niet op een zware manier maar juist luchtigjes. Daardoor komt de ander over de brug met hele persoonlijke zaken. Volgende week maandag geef je het goede voorbeeld door aan de slag te gaan en door samen te werken.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Vrijdag is de dag van de goede ideeën die ook nog eens praktisch uitvoerbaar zijn! Wel is het zo dat het even tijd nodig heeft. Maandag is de dag van de veelbelovende contacten. Door jouw grote netwerk voel jij je als de spin in het midden van het web. Maak dankbaar gebruik van je contacten!

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Het komende weekend is het weekend van 'mooi'. Je hebt mooie dingen gevonden die je met liefde kocht. Je hebt mooie mensen om je heen. Niet vanwege hun uiterlijk maar vooral vanwege hun innerlijk. Volgende week maandag is het voor jou tijd om even je tanden te laten zien.

Pukkeltocht van TWC 't Verzetje

Splash Pictures

BEMMEL - TWC 't Verzetje uit Bemmel organiseert ook dit jaar weer (zondag 28 april) een toertocht voor de sportieve fietser. De 38e editie van de Pukkeltocht.

Klimmen over de pukkels rondom Nijmegen en de Duitse grensstreek met onder andere de Zevenheuvelenweg en de Oude Holleweg. Een prachtige tocht, uitdagend maar vooral genieten van de natuur en de vergezichten. De tocht is volledig gepijld. Er zijn drie afstanden: 60, 90 of 120 kilometer.

De afstand van 60 kilometer is ook geschikt voor e-bikes. De afstand van 120 kilometer (1000 hoogtemeters) telt mee voor het Superklimmersbrevet (Brevet des Cylistes) (zie www.klimmersbrevet.nl). Het rustpunt voor alle routes is bij De Oude Molen in Groesbeek. Alle deelnemers ontvangen één consumptiebon voor een drankje bij het rustpunt of in het clubhuis. Start en finish zijn bij het clubhuis van TWC 't Verzetje aan de Sportlaan 1B in Bemmel. Er kan gestart worden tussen 8:00 en 10:00 uur. Het clubhuis is tot 16:00 uur geopend.

Er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn gescheiden toiletten, douches en kleedruimtes. In het clubhuis zijn drankjes en versnaperingen tegen contante betaling verkrijgbaar. Deelnemers kunnen bij de start én onderweg op de foto gezet worden. De foto's zijn na afloop van de tocht via de website van TWC 't Verzetje gratis beschikbaar voor de deelnemers.

Online inschrijven is mogelijk tot en met 27 april via www.fietssport.nl. Op zondag 28 april is inschrijving ter plekke ook nog mogelijk. (Scan & Go)

Inschrijving inclusief één consumptiebon kost 8,00 euro (NTFU-leden 6,00).

Ehbo Elst houdt reanimatiecursus

ELST - Voor iedereen die een complete ehbocursus 'te veel' vindt, organiseert ehbo-vereniging Elst reanimatiecursussen. Na deze cursus is men in staat om uw medemens in voorkomende gevallen te reanimeren en daarmee mogelijk het leven te redden!

Uiteraard komt het gebruik van een AED bij deze cursus aan bod. Onze cursusorganisatie is voor de BLS (reanimatie) en PBLS (baby/peuter/kleuter reanimatie) hulpverleners opleidingen erkend en gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Na afloop ontvangt u dan ook het door het NRR erkende certificaat. Ook voor reanimatie bijscholingscursussen kunt u uiteraard bij de ehbo-vereniging terecht. Alle cursussen worden gegeven in Elst. Voor meer informatie of opgave kan men contact opnemen met reanimatiecursus@ehbo-elst.nl. "Mocht u overwegen een volledige ehbo-cursus te volgen, neem dan gerust contact op met cursus@ehbo-elst.nl."

Waarderingsdag voor mantelzorgers in De Veldschuur

BEMMEL - Speciaal voor mensen die de zorg hebben voor een partner, ouder, kind of ander familielid, organiseert het Steunpunt Mantelzorg jaarlijks twee ontmoetingsmomenten. Op deze dagen kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in een ontspannende sfeer.

Deze keer is het programma georganiseerd in samenwerking met vrijwilligers van De Veldschuur in Bemmel en leerlingen van het Pro College afd. Bemmel op vrijdag 17 mei in De Veldschuur, Sportlaan 1K, Bemmel van 10.30 tot 14.30 uur.

Programma:

10.30 uur: Welkom met koffie/thee en appeltaart.

11.00 uur: Men heeft de keuze om deel te nemen aan een struinwandeling in de polder of een kortere wandeling in de omgeving onder begeleiding van een gids. (sportieve kleding en paraplu gewenst).

Voor mensen die niet mee kunnen wandelen is er in de Veldschuur een lezing met digitale beelden over dwaalpunten langs de rivier de Waal.

13. 00 uur:Gezamenlijke lunch, gemaakt en geserveerd door leerlingen van het Pro College

14.30 uur: Einde

"U kunt zich voor deze dag opgeven bij SWL Meldpunt, 088 2552555 of via e-mail: meldpunt@swlingewaard.nl.

Kinderen spelen Passion for Kids

ELST - Een musical spelen over het grootste verhaal van lijden, vriendschap en overwinning, dat is een bijzondere happening.

Na weken repeteren stappen vijftien kinderen straks het podium op om het paasverhaal te spelen door de ogen van kinderen. Niet alleen de vrienden, familie en buren zijn hiervoor uitgenodigd. Jij kunt het ook meemaken! De voorstelling is op eerste paasdag, 21 april van 15-17.00 uur. De gymzaal van De Wegwijzer, Forum 6 in Elst is dan een ware theaterzaal! De entree is gratis, maar een bijdrage voor de onkosten wordt erg op prijs gesteld. Kijk op www.hartvoorelst.nl of www.paasmusicalelst.nl voor informatie.

Concert in protestants kerkje!

BEMMEL - Hebt u het concert op 19 mei van Meander en Jubilate al in uw agenda gezet? Heel fijn!

Noteert u dan ook dat deze bijzondere uitvoering niet zal plaatsvinden in de Theaterkerk in Bemmel, zoals eerder vermeld, maar in het sfeervolle protestante kerkje aan de Oude Kerkhof. Over de aanvangstijd en het programma wordt men nog nader geïnformeerd.

Filmavond in Theater De KiK Journeyman

Journeyman. pr

ELST - In ‘Journeyman’ moet een bokser zijn leven opnieuw opbouwen nadat hij hersenletsel heeft opgelopen tijdens een wedstrijd. De film is pijnlijk en raak. Op donderdag 18 april draait deze film om 20:00 uur in Theater De KiK in Elst. Kaartjes kosten 8,00 euro.

Matty Burton is een middengewicht wereldkampioen boksen. Tegen het einde van zijn carrière weet hij dat hij nog snel geld moet verdienen voor hij ermee stopt. Zijn doel is om een veilige toekomst op te bouwen met zijn vrouw Emma en hun dochtertje Mia.

Zijn tegenstander is de onbezonnen en controversiële Andre ‘The Future’ Bryte. Bryte wil de titel van Matty afpakken en verwacht dat dat eenvoudig gaat. Na de strijd keert Matty terug naar zijn vrouw maar stort even later in door een vertraagde reactie op een verwoestende klap. Als hij ontwaakt uit zijn coma begint de ware strijd pas echt.

Bemmel in de Mode groot succes

BEMMEL - De organisatoren van Bemmel in de Mode kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Met twee spetterende modeshows als grote publiekstrekker en een gezellige voorjaarmarkt kan zeker weer worden gezegd, dat er in Bemmel van alles te beleven was.


De deelnemende bedrijven hebben ervoor gezorgd dat alle nieuwe modetrends, zowel op het gebied van kleding, haarfashion, accessoires en zelfs fietsen, op een ludieke manier werden gepresenteerd aan het in groten getale aanwezige publiek. De modellen, jong en oud, allen van 'eigen bodem' deden niets onder voor professionals. Ook in de winkels en in de horecagelegenheden was het gezellig druk en met regelmatig een lekker zonnetje kon zelfs hier en daar nog een terrasje worden bezocht. Een woord van waardering en dank aan zowel de organisatoren als de deelnemende bedrijven is zeker op zijn plaats.

Op zaterdag 11 mei, de dag voor moederdag, zal het centrum van Bemmel in moederdag-sferen worden gebracht en zijn er leuke kinderactiviteiten op de markt. Dan kunnen de vaders rustig de moederdag-inkopen doen, terwijl de kinderen worden vermaakt. Dus ook zaterdag 11 mei is Bemmel weer the-place-to-be om lekker te shoppen en van de horecavoorzieningen gebruik te maken. De ondernemers van Bemmel zien u graag terug!

Geslaagde jubileumviering Dierenkliniek De Waalsprong

(foto: Ilona Kuster) Foto: ilona kuster,

NIJMEGEN – Zelfs het weer was feestelijk, toen dierenarts Fraukje van Doorn en haar team afgelopen zaterdag het vijfjarig jubileum vierde van Dierenkliniek De Waalsprong. Op deze zonnige dag was het een gezellige drukte in en om de dierenkliniek. Schattige lammetjes en kuikentjes, goed gevulde goodybags en leuke activiteiten voor jong, oud én natuurlijk huisdieren, trokken veel belangstelling.

Direct bij aankomst werd duidelijk dat deze dag met veel zorg en aandacht was georganiseerd. Eigenlijk niet zo vreemd, aangezien zorg en aandacht precies ook de speerpunten zijn waar Dierenkliniek De Waalsprong bekend om staat. 'We besteden bewust veel tijd en aandacht aan het huisdier en aan 'het baasje' ervan, daarom hanteren we wat langere consulttijden', legt dierenarts Fraukje uit. Veel aandacht is ook besteed aan de indeling van de kliniek. Zo zijn de wachtruimten voor katten en honden van elkaar gescheiden om ervoor te zorgen dat een bezoekje voor de dieren en hun baasjes zo min mogelijk stress oplevert. De kliniek mag zich zelfs een 'Cat Friendly Practice' noemen.

Dierenkliniek De Waalsprong heeft naast een ruime spreekkamer ook een operatiekamer ter beschikking. Er wordt gewerkt met geavanceerde apparatuur en ook voor röntgenfoto's of een echografie van uw huisdier kunt u er terecht. Toch streeft het vakkundige team het liefst het spreekwoord: 'Voorkomen is beter dan genezen' na. 'Hiervoor bieden we een Preventief Zorgplan aan', vertelt Fraukje. Hiermee kan men de gezondheid van het huisdier laten controleren terwijl de kosten over het jaar worden verdeeld. U leest hier alles over op www.dierenkliniekdewaalsprong.nl, maar langskomen mag natuurlijk ook. Dierenarts Fraukje, dierenarts Tim, assistente Sharon en assistente Desiree heten u van harte welkom aan de Carbatinastraat 13 in Nijmegen (Oosterhout). 024 3031101.

Vrijdag 26 april in Holland Casino Nijmegen Vier Koningsnacht met Jannes

NIJMEGEN - Vier op vrijdag 26 april Koningsnacht in Holland Casino Nijmegen. Geniet op deze avond van de beste hits van eigen bodem, typische Hollandse hapjes en maak kans op extra te winnen prijzen.

Uiteraard mag op deze avond een optreden van een volkszanger niet ontbreken. Niemand minder dan Jannes zal dan ook een onvergetelijk optreden gaan geven. Zingt u de levensliederen met hem mee? Bovendien maakt u op vrijdag 26 april gratis kans op een luxe weekend weg naar een bijzondere bestemming in Nederland.

Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92 procent (de wettelijke norm is 80 procent). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3 procent. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Nijmegen op Facebook.

Samenwerkingsovereenkomst startschot aanleg glasvezel

OVERBETUWE - Op 8 april tekenden Glasvezel buitenaf en de gemeente Overbetuwe de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Een feestelijk moment waarmee het startschot kan worden gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De verwachting is dat eind mei de eerste schop in de grond gaat.


Wethouder Wijnte Hol zette namens de gemeente zijn handtekening onder de samenwerking. Volgens Hol is deze samenwerking niet zomaar tot stand gekomen: "Dat hebben we te danken aan de inzet van de ambassadeurs. Zij hebben hard gewerkt om de glasvezelcampagne tot een succes te brengen." Bij de ondertekening op Landerij De Park in Elst waren ook een aantal ambassadeurs en lokale verkopers uit de regio aanwezig om het succes gezamenlijk te vieren.

Samenwerking met bijna alle gemeenten rond
In bijna alle gemeenten in Gelderland Midden is de samenwerking rond. Alleen in Zevenaar en Duiven lopen de gesprekken nog om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst. Leo Scharenborg van Glasvezel buitenaf: "Onze intentie is om eind mei te starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Hiervoor zijn we nog in gesprek met bewoners en betrokken partijen zoals de Provincie en waterschappen. We zijn heel blij dat de samenwerking met gemeente Overbetuwe vandaag is beklonken zodat de aanleg weer een stap dichterbij is."

Meer adressen krijgen aanbod voor glasvezel
Er is ook nog goed nieuws voor bewoners in het buitengebied van Overbetuwe die een Coaxverbinding van Ziggo hebben. Zij krijgen een aanbod van Glasvezel buitenaf om alsnog een glasvezelaansluiting af te nemen. Zij krijgen hierover binnenkort persoonlijk bericht.

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Het Witte Huis in Zetten voldoet aan IGJ

Residence Het Witte Huis in Zetten

ZETTEN - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft vastgesteld dat Residence Het Witte Huis in Zetten voldoet aan de eerder opgelegde aanwijzing en dat het binnen de begunstigingstermijn zijn zaken goed op orde heeft. Met deze positieve uitkomst van de hertoetsing door de IGJ, kan Residence Het Witte Huis in Zetten de verbeteringen gaan borgen en invulling geven aan nieuwe ontwikkelingen.

Locatiemanager Dorien van Put vertelt: "We beschouwen het dan ook als een kwaliteitsslag voor onze organisatie en gaan hier ook gestaag mee door. Zo doen wij minimaal komende vier jaar vrijwillig mee aan het overheidsprogramma Waardigheid en Trots op locatie en treedt er per 1 mei een kwaliteitsmedewerker in dienst. We zijn blij dat wij nu weer met trots verder kunnen gaan met het bieden van de warme zorg, zoals wij altijd al deden. Werken aan kwaliteit voor bewoners en personeel is en blijft een aandachtspunt in onze organisatie."

Artemis Groep biedt kleinschalig en comfortabel wonen voor ouderen met geheugenproblemen. "Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen in onze voorzieningen. Daarom doen we er alles aan om ouderen het wooncomfort en de leefomgeving te bieden die zij gewend zijn. De kamers bieden alle ruimte om naar eigen smaak met eigen meubels en spulletjes in te richten. Op beide locaties, te weten Residence Andelst en Residence Het Witte Huis, zijn appartementen voor echtparen beschikbaar. Ook als één van beiden geen indicatie heeft. Voor informatie, bekijk onze website www.artemisgroep.nl. Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor informatie of een rondleiding, dan kunt u contact opnemen met DorienvanPut@artemisgroep.nl."

Damesgym Bemmel

BEMMEL - "Wij zijn een gezellige damesgroep die iedere dinsdagavond een uurtje gymen van 18.45 tot 19.45 uur in sportzaal De Hoenderik in Bemmel. Ben jij degene die zin heeft om onze groep te komen versterken?"

"We beginnen met een halfuurtje gymoefeningen en daarna een halfuurtje volleyballen. Heb je interesse of wil je een proefles meegymen, dan ben je welkom op dinsdagavond, of neem contact op met onze gymleidster Lia Keller 06 51892640."

Bierliefhebber

Ongelofelijk maar waar,
deze bierliefhebber wordt 18 april 50 jaar!
Liefs Pa, Guillaume en Sander

Olaf

Hoera Olaf wordt 22 april 16 jaar!
Van harte gefeliciteerd.

18 april wordt Roosmarijn 4 jaar.
En gaat naar de basisschool.
Heel veel plezier.
Oma Mimi en Opa Bert

"Hoezee, Rijk heeft in een keer A,B en C!
Dikke kussen van Oma en Opa!"

Hoera... Een welverdiende bronzen medaille
op de Halve Finale NK-turnen voor Sofie van Elst.
Op naar de Finale op 18 Mei.
Je bent een topper!

Op 24 april wordt Jaimy 15 jaar,
dus feesten maar.
Hartelijk gefeliciteerd.
Liefs Janny en Ariën

Deze lieve papa ziet 22 april Abraham
Gefeliciteerd !!!
Liefs een Dikke kus Astrid & Lisa

Jonas wordt 12 jaar
en nu fietsen maar!!!
Naar school op en neer
nu met oma nog een keer!
Gefeliciteerd van OmaRita!!

Op 20 april is deze
lieve man 40 jaar.
Veel liefs je vrouw en kindjes

Ja ja, het is een feit
deze geweldige meid
is vanaf 18 april toch echt 25 jaar.
Sharron, hartelijk gefeliciteerd.
Kusjes mam.

Lieve opa, namens uw zoon uw kleinzoon en uw achterkleinzoon van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Liefs, xxxx

Bella 22 april alweer 2 jaar, gefeliciteerd papa, mamma en de gehele familie.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Donderdag 18 april Witte Donderdag
H. Johannes de Doper Indoornik: 10.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Ouderendagviering
St. Werenfridus Elst: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Magna Voce
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: eucharistieviering, N. Sales en J. Rademakers, Cantorije
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart

Vrijdag 19 april Goede Vrijdag
St. Werenfridus Elst: 15.00 u: kruisweg, V. Bulthuis en J. Rademakers, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 15.00 u: kruisweg, G. Peters en J. Kallen m.m.v. communicanten
H. Maria Geboorte Driel: 15.00 u: kinderkruisweg, M. Sanders m.m.v. communicanten en vormelingen, Cantorije
St. Werenfridus Elst: 19.00 u: Goede Vrijdagviering, V. Bulthuis, Leonarduskoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 19.00 u: Goede Vrijdagviering, G. Peters en J. Kallen, Exotherm
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: Goede Vrijdagviering, N. Sales en J. Rademakers, Heren Cantorije
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: Goede Vrijdagviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

Zaterdag 20 april Stille Zaterdag
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: woord- en gebedsviering, M. Sanders, Projectkoor Kinderpasen
St. Werenfridus Elst: 21.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Musica Amare, Paaswake
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 21.00 u: eucharistieviering, G. Peters en J. Kallen, InVoice, Paaswake
H. Maria Geboorte Driel: 21.00 u: eucharistieviering, N. Sales en J. Rademakers, Cantorije, Paaswake
H. Maria Geboorte Lent: 21.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart, Paaswake

Zondag 21 april Eerste Paasdag
St. Bavo Angeren: 5.30 u: dageraadsviering, M. Sanders m.m.v. ADA, Leonarduskoor
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst, N. Sales, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
H. Maria Geboorte Driel: 9.30 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Enjoy
Gendt: 10.00 u: oecumenische Paasviering, Providentia
St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, In B'tween
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 9.30 u: woord- en communieviering, J. Kallen, Ubi Caritas
H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Kallen, St. Caeciliakoor
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Leonarduskoor
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 9.30 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Chaveriem

Maandag 22 april Tweede Paasdag
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorum
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Woensdag 24 april
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 10.00 u: Ouderenviering, F. Bomers

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Het Recyclestraatje: voor, door en met elkaar

Sylvia Eeuwes en een deel van de gedoneerde spullen.

BEMMEL - Voor, door en met elkaar. Een gezamenlijk gedragen visie over hoe duurzaamheid eruit kan zien resulteert in het jaarlijks terugkerend Recyclestraatje op de Koningmarkt in Bemmel.

Nog goed bruikbare, niet-verkochte spullen van de vrijmarkt, georganiseerd door het Oranjecomité Bemmel-Ressen worden door de vrijwilligers van de stichting Het Recyclestraatje aangenomen. De spullen worden gesorteerd en later weer doorgegeven, zodat deze een tweede leven tegemoet zien in plaats van weggegooid worden of weer op de zolder belanden.

Afgelopen jaren is het stortafval van de Koningsmarkt teruggebracht van circa 40 naar circa 7,5m3 door het hergebruik. Het speelgoed gaat naar organisaties die zich inzetten voor kinderen, die het om welke reden dan ook zwaarder hebben in het leven en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De huisraad en kleding vinden ook hun weg in de steeds groter wordende circulaire economie.

Onder andere zijn Deelkring Lent, stichting Straatmensen en Dierenlot de afgelopen jaren gasten van het Recyclestraatje geworden en zijn er met de gedoneerde spullen weer mooie dingen bereikt. Vrijwilligers die mee willen helpen om het Recyclestraatje opnieuw een groot succes te laten worden, meld je aan! Voor meer info of aanmelden, mail naar s.eeuwes@hotmail.com.

Rommelmarkt Andelst

ANDELST - Dit jaar organiseert de Hersteld Hervormde Kerk in Andelst weer een rommelmarkt op het Europaplein (parkeerterrein tegenover het voormalige gemeentehuis). Naast rommel zal er nog allerlei lekkers en handigs verkocht worden. De rommelmarkt wordt gehouden 11 mei van 9.00 tot 14.00 uur.

Natuurlijk kan een rommelmarkt niet zonder rommel. "Heeft u nog iets bruikbaars thuis staan, maar wilt er graag vanaf? Lever dit dan in op vrijdag 26 april van 19.00 tot 20.00 uur. Inleveren kan in De Poort (Kerkstraat 5, Andelst). Wat wij niet onder rommel verstaan zijn: grote meubelen, zoals bankstellen, bedden, koelkasten, diepvriezers, orgels, kleding, computers en kapot materiaal. Deze spullen nemen wij niet in."