GN Nijmegen-Noord

31 januari 2018

GN Nijmegen-Noord 31 januari 2018


Train(st)er gezocht

REGIO - Enthousiast meidenteam, MO17-1 van v.v. OSC, spelend in de 1e klasse, zoekt met spoed een train(st)er voor de maandag- en woensdagavond en eventuele begeleiding bij de wedstrijden op zaterdag.

De MO17-1 van v.v. OSC zijn vijftien fanatieke meiden in de leeftijd van 15 - 17 jaar. De prestaties van de afgelopen jaren liegen er niet om, kampioenschap in 2015 en het winnen van de bekerfinale regio Oost in 2016. De groep wordt bijgestaan door twee leidsters, echter lukt het maar niet om een bekwame train(st)er voor deze groep te krijgen. Het nieuwe seizoen gaat deze week beginnen. "Ben jij diegene die wij zoeken, neem dan contact op met M. Rutten via 06 52751579 Of stuur een email naar osc.meiden1@gmail.com."

Uitvoeringen Nieuw Leven in Lent

LENT - Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari speelt toneelvereniging Nieuw Leven de klucht: 'Bed, Bad en Brood'.

Dacht Annelies, de beheerder van de daklozenopvang, het rustig te hebben met haar ene gast Rob, dan heeft ze het goed mis. Het begint al met haar zus Margot die wil bewijzen dat ze het best een dag volhoudt in de opvang en daar een weddenschap op afsluit. Maar waarom doet ze dat?

Vervolgens krijgt Annelies ook nog te maken met gemeenteambtenaar van Dijk die hele andere plannen heeft met de opvang. Hij beraamt een plan om zekerheid te krijgen over het feit of daar malafide praktijken plaatsvinden. Als de broer van medewerker Cora uit zijn huis wordt gezet, moet er snel onderdak geregeld worden. Maar waar kan hij terecht??? Want z'n vriendin zou bij hem intrekken en staat dus ook op straat. Wat te doen?? Er valt dus van alles te beleven. Kortom: een doldwaze klucht met een onthutsende afloop!!

De voorstellingen zijn in De Open Hof aan de Pastoor Van Laakstraat 40 in Lent op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari (aanvang 20.00 uur, zaal open 19.00 uur) en zondag 25 februari (aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur). Reserveren is noodzakelijk. Dit kan vanaf 3 februari via www.toneelnieuwlevenlent.nl of telefonisch bij Carla den Hartog op dinsdag 6, 13 en 20 februari tussen 18.00 en 20.00 uur via 024 3225748.

Bent u gebonden aan een rolstoel dan kan er een plaats vooraan gereserveerd worden plus één voor de begeleider.

Deurdoen ien De Vereniging met Zet 'm Op

ELST - De Vereniging aan de Dorpsstraat in Elst heeft een lange carnavalshistorie. De laatste jaren waren er echter geen carnavalsactiviteiten te beleven in De Vereniging. CV Zet 'm Op wil samen met de nieuwe eigenaar Gerard Kerkhoff het carnaval in De Vereniging weer nieuw leven inblazen.

Daarom organiseert CV Zet 'm Op in samenwerking met De Vereniging op carnavalszondag, in aansluiting op de carnavalsoptocht 'Deurdoen ien De Vereniging'. Iedereen is na de optocht van harte welkom. De muzikale begeleiding is in handen van DJ Twan. Zangeres Femke Hengeveld zal vanaf 20.00 uur zorgen voor een live optreden. Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Er is keuze uit een aantal complete gerechten voor de prijs van elf euro. De toegang is gratis.

Naast carnavalszondag zal De Vereniging ook open zijn tijdens het frühshoppen op carnavalsmaandag. CV Zet 'm Op nodigt alle carnavalisten van Duppertdurp van harte uit tijdens carnavalszondag en -maandag in De Vereniging.

Wijkplatform Elst-Zuid zoekt versterking

ELST - Stichting Wijkplatform Elst-Zuid is een belangenorganisatie voor bewoners. Op dit moment lopen er projecten/initiatieven waar het wijkplatform een bijdrage aan levert, zoals Buurtpreventie, Park de Wuurde, Galamapark en Natuurspeelplaats Rozenkamp. Ook grote projecten als Knoop 38 (met Railterminal Gelderland), bebouwing 'Vinkenhof' (onder andere OBC) en Sociaal Ontmoeten in Elst zijn belangrijke aandachtsgebieden.

Als gevolg van het vertrek van enkele bestuursleden is het voor het zittende bestuur onmogelijk de ambities die worden beoogd te verwezenlijken. Binnenkort wordt ook de functie van voorzitter vacant gesteld. Daarom is er dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden. "Heeft u belangstelling en wilt u meer informatie dan bent u welkom tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 5 februari in Theater De Kik, Dorpsstraat 39 in Elst. Aanvangstijd is 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur. Op https://wpelstzuid.nl leest u meer. Ook kan contact worden opgenomen met Eddie van Hattum (secretaris), 06 23930249 of E info@wpelstzuid.nl."

Dansen op Vintage Vinyl

NIJMEGEN - De dj's van De Platenbus -die met hun rode brandweerauto de muziek verzorgen op meerdere food-festivals en natuurlijk op De Kaaij tijdens de Nijmeegse Vierdaagse- willen ook in de koude wintermaanden aan de bak.

Daarom organiseren ze, in samenwerking met Steigercafé De Dock elke eerste vrijdag van de maand een dansfeest. Met alleen origineel vinyl uit de jaren 60 tot 90. U hoort vast af en toe een krasje of tikje, maar het geluid is goed: vol en vet, zoals het hoort. Alle dansbare genres komen voorbij: van Pop, Soul en Rock tot New Wave en Reggae. Verzoekjes zijn welkom! Put on your dancing shoes. Locatie: Steigercafé De Dock, Waalbandijk (Honigterrein). Van 20.30 tot 02.00 uur. Entree is gratis.

Meander zoekt mannen, die niet kunnen zingen

BEMMEL - Meander zoekt mannen die niet kunnen zingen. Menig man daarnaar gevraagd, roept in eerste instantie vaak: “Sorry, ik kan niet zingen…”

"Wij van Meander beschouwen dat als een soort muzikale verlegenheid. Een bijna lief te noemen vorm van misplaatste bescheidenheid. Een dergelijk mondeling drempeltje werpen eigenlijk alle mannen op, om er vanaf te zijn. Zangvereniging Meander uit Bemmel doorziet dat klaar en duidelijk en wil daarom graag aan de slag met deze zangers in spé. Want het zijn zangers, alleen weten ze dat nog niet. Koren zitten vol met zingende mannen die deze gewraakte woorden eveneens hebben gezegd.

Dus heren, bel even met onze secretaris Geert Borkus (telefoon 06 38409731), maak een afspraak en laat je verlossen van dat hardnekkige idee dat je niet kunt zingen."

Kansen voor natuur door storm

Schade in het bos (foto: Bart van der Aa) Foto: Bart van der Aa

NIJMEGEN - De storm van afgelopen donderdag was niet te missen en heeft ook binnen de terreinen van Natuurmonumenten goed huisgehouden. De bomen vlogen in de bossen van het Rijk van Nijmegen, rondom Mill en de Stippelberg je letterlijk om de oren. Om wegen en de eerste paden vrij te maken, gingen de boswachters van Natuurmonumenten direct aan de slag.


Als luciferhoutjes knapten de stammen af; hele bomen vielen met wortel en al om. De meeste bomen kwamen neer in het bos zelf, ver van wegen en paden. Hoewel het er ernstig uitziet, is Natuurmonumenten blij met het omgewaaide hout. Vele insecten en paddenstoelen, maar ook mossen en korstmossen krijgen zo nieuwe kansen. Zij leven in en op het dode hout. Tegelijkertijd ontstaat er licht en ruimte voor nieuwe bomen en struiken, waardoor de variatie in het bos toeneemt. Indirect profiteren vogels en zoogdieren zo ook van de storm, omdat er meer voedsel en dekking beschikbaar komt. Over een paar jaar zie je nauwelijks nog iets van de storm.

Uiteraard haalt Natuurmonumenten de omgewaaide bomen en afgebroken takken op de wegen, wandelroutes, ruiterpaden en MTB-paden weg, zodat iedereen weer kan genieten van de mooie natuur en zelf kan zien wat de natuur doet met het dode hout. Beschadigde rasters zijn meteen na de storm al hersteld, zodat de grote grazers niet kunnen ontsnappen.

De bomen hangen nu nog vol met losse takken. Ga komend weekend niet het bos in. Natuurmonumenten probeert de komende weken de risico’s weg te nemen. Kijk daarom de komende tijd nog uit voor instabiele bomen of vallende takken.

Goudsbloem symbool wordt Marigold Memorial

Stichting Marigold Memorial een feit (foto: Wim Woudt ) Foto: Wim Woudt

BETUWE - Zeventig jaar na de oorlog, in 2015, werd in Wageningen het symbool van de goudsbloem geïntroduceerd. Dit was een samenwerking tussen de Stichting Wageningen 45 en het Exoduscomité.

Zijn oorsprong vindt dit symbool in de Betuwe, in Huissen. Dààr stond na de oorlog een groepje voormalige vluchtelingen te wachten op de koningin. Door drukte in het overvolle program werd het bezoek aan Huissen geannuleerd. Wel werden Arnhem, Elden en Elst bezocht.

De vluchtelingen waren echter niet verbitterd en zagen de belangstelling van de koninging als een troost die kracht gaf. Kinderen stonden te wachten met goudsbloemen in hun hand. In het Latijn betekent dit Calendula en het is bekend vanwege zijn infectiewerende, helende werking. Hiermee was het symbool geboren voor burgers in oorlogstijd.

Op het kasteel nabij het gemeentehuis te Bemmel werd een acte getekend: Lingewaerd Notarissen verzorgde dit pro deo vanuit maatschappelijke betrokkenheid en bracht op deze manier een ode aan burgers. Wethouder Janssen en burgemeester Schuurmans vonden een bevestiging van de relatie tussen de Goudsbloem, de Marigold, en de gemeente Lingewaard op zijn plaats.

Om die reden werd op 23 januari de acte gepasseerd in het kasteel. De Stichting Marigold Memorial stelt zich ten doel om het symbool van de Marigold landelijk actief verder onder de aandacht te brengen. Binnenkort zal de stichting een nieuwe site lanceren. Voor nadere informatie over dit symbool kunt u terecht op www.exodushuissen.nl. Het Exoduscomité zal vaste partner zijn van Stichting Marigold Memorial.

Handig met de computer?

KESTEREN - Bij het Leerpunt in Kesteren worden er computerlessen en Nederlandse taallessen gegeven. Het Leerpunt is iedere maandag van 9:00-11:00 uur in het Dorpshuis in Kesteren.

De docent komt graag in contact met een vrijwilliger die wil assisteren bij de computerles. Bent u handig met onder andere Word, foto’s downloaden, mailen et cetera en vindt u het leuk om iemand anders hierbij te helpen? Dan kunt u contact opnemen met Angela Smulders op 06 41233963 of mailen naar angelasmulders@rocrivor.nl.

Expositie in Grote Kerk Elst

Jona (Foto: Henk van Loenen)

ELST - De expositie 'Dromen en Gezichten' – schilderijen en foto's van Henk van Loenen is op de zaterdagen 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei van 13.30 - 16.30 uur en op zaterdag 14 april van 10.00 – 16.00 (Nationale Museumweek) te bezoeken in De Grote Kerk.

Henk van Loenen (Hilversum, 1946) is dichter (Julien Holtrigter), schilder en fotograaf en was tot 2007 tekenleraar in Vianen waar hij ook woont. Hij volgde lessen in grafiek, portret- en modeltekenen bij Academie Artibus in Utrecht. Van Loenen groeide op in een gereformeerd gezin, werd in 1983 rooms-katholiek en is sinds 2009 oud-katholiek.

Hij schreef zes dichtbundels waarvan de laatste, Raadselwater, in 2015 verscheen bij zijn vaste uitgever De Harmonie. Gedichten van hem werden opgenomen in diverse bloemlezingen, onder andere De Nederlandstalige poëzie in pocketformaat en De moderne Nederlandstalige poëzie in 400 gedichten.

Zijn beeldend werk balanceert op de rand van figuratie en abstractie en is deels religieus van aard. Schilderen is een worsteling voor hem. Hij heeft veel werk weggegooid om tot de essentie te komen van wat hij uitdrukken wil: de mensfiguur in al zijn kwetsbaarheid. Juist die kwetsbaarheid maakt de mens humaan. Hij exposeerde in het Manna Kunsthuis in Brugge, het Stedelijk Museum Vianen en in diverse galeries en kerken.

Meer informatie staat op www.pg-elst.nl en www.henkvanloenen.nl.

De Esdoorn in Elst vereerd met bezoek

(Foto: Wolf Fotografie)

ELST - Samen met peuterspeelzaal De Notendop, De Sterreboom, Tante Kers en de onder- en middenbouw van de SLB groep werd er een start gemaakt van De Nationale Voorleesdagen. Alle kinderen en begeleiders kwamen in hun pyjama naar school om gezamenlijk te ontbijten.

Na het ontbijt las Annette van de Spek van Burgers Zoo levendig voor aan de kinderen, waarna de kinderen ook vragen aan haar stelde naar aanleiding van het verhaal. Het was een gezellige sfeervolle ochtend waarbij nog maar eens duidelijk werd hoe belangrijk en gezellig het voorlezen van een verhaal is.

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek stond centraal tijdens deze ochtend van woensdag 24 januari. “Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg. Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken… “ Met dank aan Albert Heijn Elst, die het ontbijt heeft gesponsord.

De schatkamer van het Koningsven komt terug

Koningsven-De Diepen (foto: Natuurmonumenten)

REGIO - Na 10 jaar van voorbereidingen keren in het gebied Koningsven – De Diepen de bijzondere natuurwaarden terug.

Ruim 100 jaar geleden werd het bijzondere, natuurrijke veengebied ontgonnen ten behoeve van de landbouw. Nu wordt het gebied weer teruggegeven aan de natuur. Om weer soortenrijke natuur terug te krijgen, wordt de bovenlaag die vol meststoffen zit, eraf gehaald. Daarna gaat terreineigenaar Natuurmonumenten maaisel van natuurgrasland uitstrooien. Na enkele jaren kunnen we dan genieten van een bloemenzee van wilde planten, van bijen, hommels, sprinkhanen, vlinders, libellen en vogels.

Geuldert 1939 (foto: Natuurmonumenten)

De werkzaamheden in Koningsven–De Diepen worden gefaseerd uitgevoerd. Dit voorjaar wordt de bovenlaag van het gebied De Diepen verwijderd. Daarna wordt dit deel als natuurgebied ingericht. De vrijgekomen grond wordt verwerkt door Teunesen Zand en Grint. In circa 2032 zal een 200 hectare nieuw hoogwaardig natuurgebied ontstaan. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Lezing

Vrijdag 2 februari zal bioloog Henny Brinkhof een lezing geven over het Koningsven. De heer Brinkhof komt uit Groesbeek en is medeauteur van het gelijknamige boek. Hij zal vertellen over de bijzondere geologische geschiedenis van het gebied, de bodem en het bijzondere veengebied dat er 100 jaar geleden nog lag. Ook zal hij ingaan op de ontginning en hoe het gebied er in de toekomst uit gaat zien. De lezing is in de bibliotheek, Ellen Hoffmannplein 2 in Gennep van 19.30 tot 22.00 uur. In de bibliotheek is tevens een tentoonstelling over het project Koningsven te zien. De toegang is gratis.

The Sense of an Ending bij De KiK

ELST - Tony Webster leidt een zorgeloos bestaan. Hij is een introverte man op leeftijd die zich terugtrekt in Zuid-Londen, waar hij een winkel voor fotocamera's heeft.

Hij is jaren geleden gescheiden van zijn vrouw Margaret en zijn enige dochter is zwanger van haar eerste kind. Plots worden de rustige dagen van Tony verstoord als jeugdliefde Veronica opduikt, met wie hij decennia lang geen contact gehad heeft. Na een moeizame ontmoeting overhandigt zij hem een brief die hem zal confronteren met de pijnlijke consequenties van zijn beslissingen uit het verleden.

Het drama The Sense of an Ending – met in de hoofdrollen Jim Broadbent en Charlotte Rampling – is gebaseerd op het gelijknamige boek van Julian Barnes, dat in Nederland is uitgebracht onder de titel Alsof het voorbij is. Het boek heeft in 2011 de Man Brooker Prize gewonnen, een award voor meest originele Britse roman.

Op donderdag 1 februari om 20:00 uur is de film The Sense of an Ending te zien bij Theater De KiK in Elst. Kaarten kosten 8 euro (voor Gelrepashouders 4 euro) inclusief drankje, zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Een kleine geschiedenis van bijna alles

ELST - In de nieuwe cabaretvoorstelling van Silvester Zwaneveld word je lachend slimmer.

Aan de hand van het populair wetenschappelijk boek 'Een kleine geschiedenis van bijna alles', van bestseller auteur Bill Bryson, neemt Silvester je mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. En: het wonder dat je zelf ook bent. Van sterrenstelsels tot atomen, van Kelvin tot Einstein, alles komt voorbij in deze bijna allesomvattende theatershow.

"Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol humoristische wetenschap." Silvester is te zien op 3 februari in Theater De KiK, Dorpsstraat 39 in Elst. Aanvang 20:30 uur. Kaarten en meer informatie op www.theaterdekik.nl.

Uitvoeringen Nieuw Leven in Lent

LENT - Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari speelt toneelvereniging Nieuw Leven de klucht: 'Bed, Bad en Brood'.

Dacht Annelies, de beheerder van de daklozenopvang, het rustig te hebben met haar ene gast Rob, dan heeft ze het goed mis. Het begint al met haar zus Margot die wil bewijzen dat ze het best een dag volhoudt in de opvang en daar een weddenschap op afsluit. Maar waarom doet ze dat?

Vervolgens krijgt Annelies ook nog te maken met gemeenteambtenaar van Dijk die hele andere plannen heeft met de opvang. Hij beraamt een plan om zekerheid te krijgen over het feit of daar malafide praktijken plaatsvinden. Als de broer van medewerker Cora uit zijn huis wordt gezet, moet er snel onderdak geregeld worden. Maar waar kan hij terecht??? Want z'n vriendin zou bij hem intrekken en staat dus ook op straat. Wat te doen?? Er valt dus van alles te beleven. Kortom: een doldwaze klucht met een onthutsende afloop!!

De voorstellingen zijn in De Open Hof aan de Pastoor Van Laakstraat 40 in Lent op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari (aanvang 20.00 uur, zaal open 19.00 uur) en zondag 25 februari (aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur). Reserveren is noodzakelijk. Dit kan vanaf 3 februari via www.toneelnieuwlevenlent.nl of telefonisch bij Carla den Hartog op dinsdag 6, 13 en 20 februari tussen 18.00 en 20.00 uur via 024 3225748.

Bent u gebonden aan een rolstoel dan kan er een plaats vooraan gereserveerd worden plus één voor de begeleider.

Een kleine geschiedenis van bijna alles

ELST - In de nieuwe cabaretvoorstelling van Silvester Zwaneveld word je lachend slimmer.

Aan de hand van het populair wetenschappelijk boek 'Een kleine geschiedenis van bijna alles', van bestseller auteur Bill Bryson, neemt Silvester je mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. En: het wonder dat je zelf ook bent. Van sterrenstelsels tot atomen, van Kelvin tot Einstein, alles komt voorbij in deze bijna allesomvattende theatershow.

"Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol humoristische wetenschap." Silvester is te zien op 3 februari in Theater De KiK, Dorpsstraat 39 in Elst. Aanvang 20:30 uur. Kaarten en meer informatie op www.theaterdekik.nl.

Postzegelbeurs

VELP/ELST - Filatelistenvereniging De Vierstroom afdeling Arnhem, Elst en Velp/Rozendaal heeft op 5 februari een bijeenkomst.

Met verloting, er blijft natuurlijk ook ruimschoots de gelegenheid tot postzegelen. De bijeenkomst is in zalencentrum Parkstaete, Parkstraat 3-B, Velp. Aanvang 20:00 uur.

Op 12 februari wordt er ook een bijeenkomst georganiseerd. Ditmaal met bingo, maar er blijft ook dan ruimschoots de gelegenheid tot postzegelen. Deze bijeenkomst is in zalen- partycentrum Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34, Elst Aanvang 19:30 uur. Meer informatie staat op www.vierstroomfilatelie.nl.

Zingen is een feest!

BEMMEL - 'Heel Bemmel Loopt' voor het koor 'Zingen voor je Leven'. Met de ziekte kanker krijgt bijna iedereen te maken. We kennen in familie, vrienden of kennissenkring allemaal wel iemand die deze vreselijke ziekte heeft.

"Ook in de enthousiaste wandelgroep van stichting deBol werden we meerdere keren met de soms onvoorstelbare realiteit van deze ziekte geconfronteerd! Toen wij hoorden dat het koor 'Zingen voor je Leven' uit Nijmegen een concert gaf zijn wij daar heengegaan en we werden heel erg verrast en vooral emotioneel getroffen door de kracht en de enorme wil die de leden van dit koor uitstralen. Zij hebben door samen te zingen heel veel steun aan elkaar en vinden op de een of andere manier daardoor de rust om met de ziekte om te gaan!

Zielig doen is er niet bij, zij willen hun passie, hun vrolijkheid en positiviteit over brengen op iedereen die hen horen wil! Zingen is een feest! Op zaterdag 3 februari organiseert deBol een sponsor-snerttocht voor dit goede doel en het koor zal tussen 12.30 en 15.00 uur zingen in de foyer van De Kinkel in Bemmel.

Ook als u niet mee wilt wandelen bent u welkom om te komen luisteren naar dit koor. Wij bieden u graag een heerlijke kop erwtensoep aan voor een minimale bijdrage van vijf euro, waarvan de helft ten goede komt aan het goede doel: het koor Zingen voor je Leven." Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl of te verkrijgen via 0654975063 / 0627507051 / 22540214.

Winterwandeling in Herveld

Het museum met de leuke activiteiten (foto: Fons Brekelmans)

HERVELD - Stevige schoenen aan, lekkere warme das om, muts op en dan er even lekker tussen uit en wie weet met een winters landschap !

Kom daarom op deze zondag 4 februari lekker wandelen. Er is bij museumboerderij Den Tip in Herveld-zuid een aantal fraaie wandelingen: circa 6, één van 10 en één van 20 kilometer. "Na afloop serveren wij op onze gezellige deel een lekker drankje met een broodje worst. Deelname aan deze wandelingen bedraagt 5.00 euro, alles inclusief!"

Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur en binnenkomst dient wel voor 17.00 plaats te vinden. Vooraf aan uw wandeling eerst nog even een lekker kopje koffie met een overheerlijke appelflap gebruiken.

Spreekuur HVOB Elst

ELST - HVOB houdt spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare ).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen." Het spreekuur is iedere derde donderdag van de maand in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst.

Bingo Kantropa Oosterhout

OOSTERHOUT - Op vrijdag 2 februari houdt vogelsportvereniging Kantropa haar terugkerende bingo met de welbekende prachtige prijzen.

Ook zijn er diverse geldprijzen te winnen. De bingo bestaat uit acht rondes en de kosten daarvan zijn 4,50 euro. Ook is er de welbekende gratis ronde en verloting voor eenieder die meespeelt. De aanvang van de bingo is 20:00 uur en de zaal is al open om 19:00 uur. De bingo zal gehouden worden in café/zaal Merkus aan de Dorpstraat 12 in Oosterhout.

Praatjuf neemt Logopediepraktijk Nannie Blankenaauw over

BEMMEL/NIJMEGEN – Praatjuf, Praktijk voor logopedie neemt per 1 maart Logopediepraktijk Nannie Blankenaauw in Nijmegen over. De praktijk gaat verder onder de naam Praatjuf Nijmegen-Lankforst.

Voor Praatjuf was dit een mooie kans om in Nijmegen een lopende praktijk over te nemen. Nannie Blankenaauw zal als pre-logopediste voorlopig nog verbonden blijven aan Praatjuf. De overname past in de visie van Praatjuf. Net als bij de logopediepraktijk in Lankforst staat de cliënt centraal.

Praatjuf vindt het belangrijk om een veilige omgeving te bieden waarin de cliënt zich op zijn of haar gemak voelt. Kenmerkend zijn korte lijnen met alle betrokkenen rondom de cliënt om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. De continuïteit van logopedie voor cliënten en verwijzers in Nijmegen-Lankforst en de omliggende wijken is hiermee gewaarborgd.

Voor meer informatie: Praatjuf: Maaike Hendriks, Praktijkhouder 0481 471112. Voor meer info: www.praatjuf.nl. Praatjuf, heeft vestigingen in Angeren, Bemmel, Huissen, Didam, Nijmegen-Lent en Nijmegen-Noord.

Basblazer gezocht

repetitie jongerenorkest Future. (Foto: van workum)

HERVELD - Na het bijzonder geslaagde concert in samenwerking met Concordia Driel afgelopen november, is muziekvereniging Sint-Willibrordus weer fanatiek aan de slag gegaan met nieuwe nummers.

Het nieuwe jaar is sowieso goed begonnen met de instroom van drie leerlingen in het jongerenorkest Future. Meer dan tien leerlingen tussen de 10 en 20 jaar spelen nu op maandagavond van 18.50-19.20 uur in dit gezellige orkest. Maar gezellig betekent niet per sé dat het niveau ook gezellig is. Het is voor de instromers niet altijd gemakkelijk om mee te kunnen spelen, maar dat wordt ook niet van ze verwacht.

Het fanfare-orkest en de slagwerkgroep zijn ook weer volop aan de gang gegaan na de kerstperiode. Nieuwe muziek maakt dat de muzikanten op het puntje van de repetitiestoel zitten om deze muziek weer eigen te kunnen maken. Helaas heeft het orkest maar één Bas-blazer en dat is best zwaar repeteren voor deze muzikant.

Daarom is de vereniging op zoek naar een muzikant, die hen komt versterken met een es- of besbas. Het instrument is te leen bij de vereniging, opfrislessen worden gratis verzorgd en de enige vereiste is een koperinstrument-achtergrond. Iemand die in een ver verleden trompet, bariton, bugel of hoorn heeft gespeeld, zal ook op een bas kunnen spelen. Ze repeteren op maandagavond vanaf 19.30 uur in de grote zaal van De Hoendrik in Herveld.

Ook andere muzikanten zijn uiteraard welkom, zoals saxofoonspelers en slagwerkers. Ook als men geen enkele ervaring heeft met blaasmuziek: de vereniging verzorgt lessen voor volwassenen en kinderen vanaf groep 5. Meer informatie: Willibrordus.ha@gmail.com.

Meubeloutlet Huissen opent zijn deuren

HUISSEN - Wellicht is het u al een keer opgevallen. Op het industrieterrein in Huissen opent vrijdag 2 februari dan eindelijk 'Meubeloutlet Huissen'.

De naam zegt al genoeg! Hier vindt u meubelen-kasten-banken-tafels-stoelen-fauteuls-bedden-matrassen-karpetten et cetera. Bijna altijd halve prijzen en direct meenemen, dus geen levertijden! Wij zijn geopend op vrijdag en zaterdag, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voldoende parkeergelegenheid voor de deur of in de straat en uiteraard kunt u bij ons pinnen. Ons adres is Nijverheidsstraat 3 in Huissen, naast Terborgse Handelsonderneming. Graag tot snel bij Meubeloutlet Huissen, Nijverheidsstraat 3 in Huissen