GN Nijmegen-Noord

7 februari 2018

GN Nijmegen-Noord 7 februari 2018


Inschrijving voor Klifloop

NIJMEGEN-NOORD - Vanaf nu is het mogelijk je in te schrijven voor de leukste hardloopwedstrijd van Nijmegen Noord. Op zondag 8 april organiseert Loopvereniging Nijmegen Noord alweer de 12e editie van de Klifloop.

Om 10:30 uur klinkt het startschot voor de 5 km, om 11:30 uur gaan de 10 km-lopers van start en vanaf 13:00 uur zijn de 3- tot en met 12-jarigen aan de beurt voor hun rondje om de Klif. Mis het niet en schrijf je in met korting via www.inschrijven.nl. Kijk op www.klifloop.nl voor de directe link naar het inschrijfmenu en meer informatie.

Lents Senioren tennistoernooi

LENT - Tennisvereniging LLTV biedt in de dertiende editie van het open Seniorentoernooi deelnemers vanaf 30 jaar opnieuw de mogelijkheid om mee te spelen. Tot 2017 lag de leeftijdsgrens nog op 35 jaar. Het toernooi, dat gehouden wordt in de laatste week van maart, is geschikt voor alle spel- en ervaringsniveaus.

De wedstrijden van het Mijnwijnclub.nl Senioren Lents Open Toernooi (SLOT) worden in de week voor Pasen gespeeld van zaterdag 24 tot zaterdag 31 maart.

Inschrijven kan voor de categorieën 30+ en 45+ voor één van de onderdelen enkel, dubbel of mix. Er wordt gestart in poulewedstrijden. Na de eerste ronde wordt gespeeld volgens een afvalschema. Op vrijdagavond 30 maart is er de traditionele feestavond met muziek en een loterij.

Vroege inschrijvers maken nu al elke week kans om een fles wijn te winnen van de hoofdsponsor Mijnwijnclub.nl. LLTV biedt deelnemers aan het SLOT een gezellig en sportief toernooi aan het begin van het nieuwe competitie seizoen. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 8 maart via www.toernooi.nl. Meer informatie: www.lltv.nl.

Voorstelling in Theater de KiK in Elst

Tijd voor een trio - Niet Schieten! en Esmee van Kampen (foto: Jaap Reedijk) Foto: Jaap Reedijk

ELST - Op zaterdag 24 februari om 20.30 uur spelen Niet Schieten! en Esmee van Kampen hun voorstelling "Tijd voor een trio" in Theater de KiK in Elst.

Tijd voor een trio: Twee mannen (Arend en Maarten) in de herfst van hun leven plukken een fris groen blaadje (Esmee van Kampen). Een blaadje om van te houden, om mee te pronken en misschien om hun eigen gebreken mee te maskeren. Maar het blaadje blijkt een eigen willetje te hebben met een niet te temperen energie. Met een enorme dosis humor worden de mannen ongenadig bij de ballen gepakt en geconfronteerd met hun Midlife. Ook de twijfeldertiger Esmee krijgt het flink voor haar kiezen. Ze houden veel van elkaar en juist daarom sparen ze elkaar niet.

‘Tijd voor een Trio’: een kwetsbaar, herkenbaar en vooral een hilarisch cabaretprogramma over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 12 februari kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00u het volgende menu afhalen: groentesoep, sukadelappen met bloemkool en gekookte aardappels én een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9, Bemmel. "Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555. Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Programma Carnaval Bemmel

BEMMEL - Carnavalsverenigingen De Geintrappers en De Blauwe Pony '81 hebben weer een vol programma voor het Koakelnest tijdens de dolle dagen. Alle festiviteiten worden gehouden in café-bar De Roskam. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

Zaterdag 10 februari 11.11 uur sleuteloverdracht. Zaterdagavond 20:30 uur meezingerij met medewerking van Marcel Leijser en Jessica van Krieken en Showcase. Zondag 11 februari 15:00 uur optocht met muziek in de Roskam van Trio Parttime. Maandag 12 februari 14:00 uur boerenbruiloft met muziek van Wim Polman. Maandagavond 20:30 uur carnaval zoals ’t Heurt met medewerking van John van Anholt. Dinsdag 13 februari 14:30 uur seniorenzitting, georganiseerd door De Opperstalmeesters. Dinsdagavond 20:00 uur afsluiting met karaoke-avond met medewerking van Showcase. Alle evenementen zijn vrij toegankelijk. Zondag na de optocht en maandag en dinsdag van 13:30 tot 17:00 uur kindercarnaval bij De Piejassen in De Kinkel.

Carnavalsoptocht Bemmel

(foto: Bart Bomer)

BEMMEL - Op zondag 11 februari zal de carnavalsoptocht weer door Bemmel trekken. Een stoet vol gezelligheid, muziek en vooral veel plezier. De optocht zal vanaf het Kinkelplein van start gaan. Ook dit jaar zullen er weer leuke geldprijzen te winnen zijn. Hoofdprijs voor de categorie wagens 350 en de categorie groepen 250 euro.

Start optocht om 15.00 uur vanaf het Kinkelplein richting Dorpsstraat, Dr. Poelstraat, Willem Janssenstraat, Klappenburgstraat, Dr. Boudewijn Bastiaansstraat, Dr. Poelstraat, Dorpsstraat, van Ambestraat, Cuperstraat, Teselaar, Dorpsstraat Aankomst bij café De Roskam. De prijsuitreiking zal aldaar rond 17.00 uur plaatsvinden.

(foto: Bart Bomer) Bart Bomer

Inschrijven

Je mag aanmelden via de website maar kom wel even je startnummer ophalen bij de inschrijving. Ook kun je kunt inschrijven op de dag zelf vanaf 14.00 uur in Het Wapen van Bemmel. (www.bok-bemmel.nl)

Open opkomst bij De Batavieren

Kampvuur bij de vorige open dag! (Foto: Jens Deelen) Foto: Jens Deelen

NIJMEGEN - Op 24 februari houdt ZV De Batavieren een open opkomst. Voor de Bevers (4 tot 7 jaar) is dit van 10.30 tot 12.00 uur, en voor de Welpen (7 tot 11 jaar) van 14.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom bij de blokhut op Grootstalselaan 13 in Nijmegen om een keertje mee te doen.

Het belooft een leuke middag vol avontuur te worden! Wat we precies gaan doen houden we nog even geheim, maar we kunnen wel verklappen dat er een kabelbaan in voorkomt… Ook je vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom om een kijkje te komen nemen bij onze scoutinggroep. Voor de ouders/verzorgers: u kunt uw kind rond 10.30 uur brengen en om 12.00 uur weer ophalen (voor de Bevers, van 4 tot 7 jaar). Voor de Welpen, van 7 tot 11 jaar, is de open opkomst van 14.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jens Deelen (jens@batavieren.com, Welpen) of Ursula ten Have (ursula@batavieren.com, Bevers). Meer informatie over deze groep staat op www.batavieren.com. Aanmelden is niet nodig!

Kaartverkoop Nijmeegs Boekenfeest

Kaartverkoop voor Nijmeegs Boekenfeest met Jan Terlouw, Hanna Bervoets en Christine Otten gestart (Foto: Fotograaf Schulte Schultz) Foto: Fotograaf Schulte Schultz

NIJMEGEN - Op zaterdag 10 maart vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten, waaronder Jan Terlouw, Hanna Bervoets en Christine Otten reizen af naar Nijmegen om hun groene licht te laten schijnen over het thema ‘natuur’ via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

Het boekenfeest vindt plaats in het eerste weekend van de Boekenweek. De avond wordt geopend door stadsdichter Amal Karam. Jan Terlouw brengt een ode aan de natuur. Hanna Bervoets en Lieke Marsman gaan onder leiding van Lotte Lentes in gesprek over de natuur van de mens, en de rol van de mens in literatuur. Bioloog en Eendenman Kees Moeliker vertelt over het ongewone en onwaarschijnlijke in de dierenwereld. Zonder muziek geen Boekenfeest. En zonder poppromotor Willem Venema een stuk minder muziek in Nijmegen. Afgelopen maand verscheen Volgens Willem. Een onbeschofte geschiedenis van rock in Nederland, geschreven door Yaël Vinckx. Vanavond gaan ze samen in gesprek. Daarnaast zijn er voordrachten van onder meer Christine Otten, Maartje Smits, Eva Meijer en Wout Waanders. Radboud Reflects gaat in op het belang en het geheime leven van planten. Docenten van de Radboud Universiteit spreken over de rol van natuur in de literatuur. Op Ruwe Planken schreef een wedstrijd uit: schrijf je eigen bovennatuurdocumentaire. Muziek is er van de Nijmeegse worldbeat-formatie Thaïti en dj-collectief De tropen. Koop een kaartje bij de kassa’s van Dekker v.d. Vegt, de Stadsschouwburg en in de vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid of op nijmeegsboekenfeest.nl.

Seniorenzitting in Bemmel

BEMMEL - Hebt u ook zo’n zin in een feestje? Ja natuurlijk! Want de 'Hendrikken' en alle andere Opperstalmeesters van carnavalsvereniging De Blauwe Pony’81 organiseren op dinsdag 13 februari weer een supergave feestmiddag: de Seniorenzitting!

Dus Eefje, Marietje, Grietje, Piet, Evert, Jan, Kees, Frits of hoe je ook mag heten… luister goed: alle 50-plussers worden van harte uitgenodigd in café/zaal De Roskam aan de Dorpsstraat in Bemmel. Het programma begint om 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur. De toegang is gratis!

Kom gezellig naar De Roskam in feestkleding, carnavalsoutfit, of in je dagelijkse kloffie, laat even alle zorgen thuis en ga lekker genieten van het programma dat de Opperstals hebben samen gesteld. Tussendoor ’n praatje maken, kopje koffie, een borreltje en de voetjes van de vloer bij de muziek van Wim Polman, meezingen met Bemmelse carnavalskrakers en vooral lekker ’n middag genieten! Niks moet en alles mag, ... als het maar gezellig is!

De Opperstalmeesters hebben ook weer hard gewerkt om hun 'Gouden Koets' op te poetsen en zelfs een paar leden van de hofhouding in Den Haag kunnen charteren om hen te begeleiden in de rijtoer door Bemmel. Iedereen moet dit echt gaan zien in de Bemmelse carnavalsoptocht op zondag 11 februari!

Midwinterdiner Rotary Lingewaard

Midwinterdiner 2018: Een zaal vol tevreden gasten. 9Foto: Bouke Lolkema)

BEMMEL - Op 27 januari heeft voor de elfde keer het traditionele midwinterdiner van Rotary Lingewaard plaatsgevonden. Bijna honderd alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard kwamen naar het diner in OBC Essenpas.

Dit jaar waren er vele nieuwkomers waarvan er één zei: "Dit is nog eens wat anders dan alleen tegenover de tv je avondmaaltijd te nuttigen”. De tafelschikking was op basis van hobby’s van de deelnemers wat sneller leidt tot gesprekken. Ook dit jaar is het diner weer mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van het jaarlijkse Lingewaards Dictee, een bijdrage van de stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (MGZ) en Buitenpoort Catering.

Zoals gebruikelijk was er ook ruimte voor vertier. Rotary Lingewaard had een boeiende quiz gemaakt over het Lingewaardse nieuws van het afgelopen jaar. Daarna was het podium voor een enthousiast Popkoor 2000 en werd er meegeklapt en gezongen. Een primeur dit jaar was een goochelaar die tijdens het diner zijn kunsten met kaarten en munten vertoonde. Tussen dit alles door loopt als rode draad het doel van Rotary om mensen bij elkaar te brengen. De eerste afspraken tussen gasten om elkaar na het diner nogmaals te treffen zijn al gemaakt. Uiteindelijk is dat ook wat Rotary Lingewaard met deze avond wil bereiken. Al met al was het een geslaagde avond. De vele dankbare reacties aan het einde van de avond maken de organisatie meer dan de moeite waard.

Foto’s van het midwinterdiner zijn binnenkort te vinden op www.rotarylingewaard.nl. Het volgende evenement van Rotary Lingewaard is het Lingewaards Dictee op vrijdag 8 juni.

MHCBemmel 1 kampioen

Heren 1 MHCBemmel800 (foto: Elsbeth van der Hoeven) Foto: Elsbeth van der Hoeven

BEMMEL - Afgelopen weekend zijn drie teams van MHCBemmel zaalkampioen geworden. Meisjes A1 en heren 1 op zaterdag. En jongens C1 op zondag.

Heren 1 speelt in februari nog de laatste wedstrijden in de zaal maar door nu al voldoende afstand in punten te nemen op de directe concurrent uit Lochem zijn de heren 1 verzekerd van het kampioenschap. Winst van de twee wedstrijden afgelopen zaterdag was daar voor nodig. De eerste wedstrijd werd met overmacht gewonnen, eindstand 12 -1.

De tweede wedstrijd was wat spannender. Heren 1 speelde voor eigen publiek in de Bongerd in Bemmel. Mede door een enthousiast publiek wonnen de heren 1 uiteindelijk met 4 - 1. Geweldig resultaat! De komende weken worden er door verschillende teams nog wedstrijden in de zaal gespeeld en kunnen ook nog meerdere teams kampioen worden of mooie resultaten in de zaal behalen. Op 18 maart zullen de kampioenen gehuldigd worden op de club.

Tienercarnaval in de Hostent van Elst

ELST - "Vorig jaar hebben we een switch gemaakt; alles was nieuw behalve dat deze carnavalsavond speciaal voor de jeugd wordt georganiseerd. We willen de nieuwe trend ook in 2018 doorzetten."

"In het samenwerkingsverband tussen CV De Batsers en CV Zet 'm Op is er dit jaar besloten het na het succes van vorig jaar om ook dit jaar de koppen bij elkaar gestoken om een prachtige avond neer te zetten. De jeugd heeft immers de toekomst vinden wij", zegt Berry Wiersma 1 van de organisatoren van dit mooie evenement. Op zaterdagavond 10 februari wordt de tent op het plein omgedoopt tot Hostent van Elst.

De jeugd van 12 tot en met 17 jaar kan genieten van carnavalsmuziek maar ook de hedendaagse Top40 zal veelal aan bod komen. Het feest zal beginnen 20.00 uur en zal eindigen rond de klok van 0.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Bruna en Dierenspeciaalzaak Moniek (inclusiefgarderobe) voor vijf euro. "Houd je wel rekening met dat Nix de afspraak is? En dan zien wij jullie graag op zaterdagavond 10 februari."

Start contactgroep ouders

OPHEUSDEN - Als ouder kan de zorg voor uw kind zwaar zijn als hij of zij last heeft van beperkingen. Er komt veel op uw schouders terecht en dan kan het fijn zijn dit te delen met iemand die in hetzelfde schuitje zit.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie en advies wat voor u van toepassing is. Ook is er volop gelegenheid tips ervaringen met elkaar uit te wisselen. De bijeenkomst is op maandag 12 februari om 10:00 uur in De Biezenwei, Fazantstraat 30 in Opheusden. U kunt zich aanmelden door te mailen naar FrederikeBurgers@welzijnrivierstroom.nl of bel naar 06 22615246. Deelname is gratis.

Open Dodewaards Dartkampioenschap Let's Play Darts!

DODEWAARD - Vrijdag 9 februari wordt in de kantine van voetbalvereniging Dodewaard voor de 20e keer de Dodewaards Embassy gehouden op sportpark De Eng, Dalwagen 82.

Spelsoort 501. Voorronde via poules, daarna Knock-out wedstrijden. Aanvang toernooi 20:00, de kantine is open vanaf 19:30. Inschrijfgeld 5,00 euro; er is prijsgeld beschikbaar voor de finalisten. Minimale leeftijd 15 jaar. Inschrijven op de lijst in de kantine of via Gerard Wiggelman 06 30423377 (na 18:00 uur). Inschrijven kan tot en met donderdag 8 februari.

ZVO doet mee aan lange afstanden

Sanne Teunissen zwom de 400 meter wisselslag Foto: Ferry Spaan

ELST - De Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) heeft met zes deelgenomen aan de tweede lange afstandswedstrijd dit seizoen in Doetinchem. Zij verbeterden in totaal drie persoonlijke records.

Op de 200 meter wisselslag werd Sem Teunissen eerste in een tijd van 3:25.89. Hij verbeterde zijn persoonlijk record op deze afstand met bijna twintig seconden. Zus Sanne Teunissen kwam bij haar eerste optreden op de 400m wisselslag tot een tijd van 7:21.19.

Op de 1500m vrije slag kwam Esmee Wilcke bij haar debuut tot een tijd van 22:44.30. Iris de Meij tikte aan na 23:10.45, waarmee zij haar bestaande tijd met meer dan anderhalve minuut verbeterde. Rosalie van Hulst zwom op deze afstand een tijd van 26:02.22. Sam Pollmann verbeterde zijn persoonlijk record op deze afstand met meer dan anderhalve minuut en tikte aan na 24:15.80.

Vrijwilligers kledingbeurs gezocht

Kledingbeurs in OBC (foto: Sandra Kuster) Foto: Sandra Kuster

BEMMEL - "Voor onze tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Bemmel op zaterdag 3 maart zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers."

Op de Kinderkleding- en Speelgoedbeurs wordt goede en betaalbare tweedehands (merk)kleding en speelgoed voor de verkoop aangeboden. Een deel van de opbrengst en de overgebleven artikelen gaat naar goede doelen. Om alles goed te kunnen laten verlopen voor, tijdens en na de beurs zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Lijkt het jou gezellig en leuk om ons een aantal dagdelen te komen helpen dan ben je van harte welkom. Bovendien profiteer je als vrijwilliger natuurlijk van een aantal voordelen. Voor meer informatie kun je bellen met Sandra Kuster 06 10201556. Je kunt ook een mail sturen naar kinderkledingbeursbemmel@gmail.com. Er zijn overigens ook nog verkoopnummers beschikbaar om kleding voor de verkoop aan te bieden. Op deze site staat informatie voor vrijwilligers, verkopers en kopers vermeld, zie www.kinderkledingbeursbemmel.nl.

Gezellig optreden De Lingehof

Accordeongroep (foto: Eef Jurjus) Foto: Eef Jurjus

BEMMEL - In Bemmel werd voor het eerst sinds lange tijd het Bemmels volkslied weer uit volle borst gezongen. Aanleiding was een optreden van de Accordeongroep uit Haalderen in verpleeghuis De Lingehof.

Zij speelden een door de leden van de groep gemaakt arrangement voor accordeonorkest, dat door de vele aanwezigen meegezongen werd. Voor wie belangstelling heeft voor de muziek en tekst is het origineel te vinden op de website van de Historisch Kring Bemmel. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met de accordeongroep (www.accgpbetuweoost.nl).

Verkoop kaarten lezing Wieringa

Foto: © Keke Keukelaar Foto: © Keke Keukelaar

BEMMEL - De Kinkelacademie organiseert op maandag 5 maart om 20.00 uur een lezing in het cultureel centrum De Kinkel in Bemmel, met als gastspreker schrijver Tommy Wieringa.

Kaarten voor deze lezing zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel. Prijs inclusief kopje koffie/thee bij aanvang: 12,50 euro.

De kaartverkoop, via de website als ook via de boekhandel De Toren van Bemmel, start op woensdag 7 februari om 10.00 uur.

Januari goed voor schietcompetities

BEMMEL - Het jaar werd goed begonnen door de teams van schietvereniging Op de Korrel in de verschillende schietcompetities, met zelfs alle teams een overwinning in één week tijd.


Op zowel het onderdeel kruisboog als luchtgeweer waren er competitiewedstrijden, waarbij het kruisboogteam thuis schoot tegen St. Hubertus. Doordat elk teamlid boven zijn of haar gemiddelde schoot en de Groesbeekse collega's een mindere dag hadden, kon er met duidelijke overtuiging gewonnen worden.
Bij Luchtgeweer in de TeamCompetitieGelderland (TCG) werden er in de 2e klasse twee wedstrijden geschoten, toevallig uit en thuis tegen dezelfde vereniging. Sv. St. Hubertus dacht de verloren punten in Bemmel weer op te kunnen halen, maar dan moet er eerst gewonnen worden. Het tweede team van OdK wist beide wedstrijden, met een verschillende opstelling, met de hakken over de sloot te winnen: beide malen 3-2 van de maximaal mogelijke vijf winstpunten. Het team in de eerste klasse mocht naar Elspeet, waar een spannende uitwedstrijd geschoten werd. Met verschillen van maar één puntje in de geschoten scores, werd het 2-3 in het voordeel van team 1. En ook de Opgelegd schutters mochten 2x aantreden, beiden een uitwedstrijd. In Megchelen werd er van sv. ULTO gewonnen met 1-4 en de voorbereiding op sv. Strijdlust moest goed zijn; de moeilijkste tegenstander. Maar hier blijkt ook dat elke dag anders is en een wedstrijd pas klaar is bij het laatste schot. De Bemmelse schutters wisten in Huissen met de volle 0-5 te winnen en staan daarmee aan de leiding in de competitie. Meer info en uitslagen op www.svopdekorrel.nl.

Carnaval in Striekenburg

VALBURG - Komend weekend barst ook in Striekenburg (Valburg) het carnaval weer los! Prins Robbert de Kleivruuter gaat De Strieken vier dagen voor in de polonaise. Het programma van de dolle dagen is wat anders dan anders.

Op vrijdag 9 februari trappen we af in beachclub Watergoed met 'Striekenburg goes Watergood', een tropische carnavalsavond met medewerking van DJ Henry. Kaarten kosten 5,00 euro in de voorverkoop (café De Viersprong, Attent de Groenteschuur en Watergoed) en aan de deur 7,50 euro.

Zaterdag 10 februari om 14:00 uur is het de beurt aan de kleintjes tijdens de kindermiddag bij De Viersprong, waarna om 19:00 uur de eerste Striekenburgse verlichte optocht van start gaat. De prijsuitreiking vindt plaats bij de Viersprong om een uur of half 10, waarna we de avond voortzetten met de ophitsende klanken van DJ Emile. Toegang is geheel gratis!

Zondag de 11e is het de beurt aan de tieners tijdens het tropical carnaval in De Viersprong. Het feest start om 20:00 uur en de toegang is ook hier gratis.

Maandagmiddag sluiten we de dolle dagen af met de Striekenburger Rosenmontag bij de Viersprong. Hier zal ook de Orde van Verdienste worden uitgereikt.

Dans-Mee-Week bij de SBOB

Voorstelling KUNST. (Foto: Johannes Swart)

BETUWE - Opnieuw zijn er Doe-Mee lessen bij de SBOB, en wel in de week van 19 t/m 23 februari. Iedereen is deze week welkom om gratis en vrijblijvend mee te komen dansen. Er is volop keus uit diverse dansstijlen, die gegeven worden op de locaties in Bemmel, Gendt, Elst, Huissen, Herveld en Zetten.

Peuterdans, kleuterdans, klassiek ballet, jazzballet, streetdance en boys class, er is voldoende (dans)keus voor jong en oud! Alle lessen worden gegeven door professionele en enthousiaste dansdocenten, die graag hun passie voor dans met jullie delen. Alle informatie over de SBOB en het lesrooster is te vinden op www.sbob.info.

BEMMEL - Donderdag 8 februari kunt u genieten van de mooie Franse film ‘Sage femme’, met Catherine Deneuve in een van de hoofdrollen.

Claire (Catherine Frot) is de eerlijkheid zelve. Als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Al bezorgd over de aanstaande sluiting van haar kraamafdeling, ziet ze haar leven helemaal overhoop gehaald door de plotse terugkeer van Beatrice (Catherine Deneuve), de voormalige maîtresse van haar verdwenen vader. Een grillige en egoïstische vrouw, precies haar tegenovergestelde.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 10 februari

19.00 uur: OLV van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

19.00 uur: H. Johannes de Doper Indoornik, woord- en gebedsviering, Liturgische Werkgroep, R.K.G.K.I.

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, Musica Nova

Zondag 11 februari

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis, Gemengd koor De Levensbron

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor

11.00 uur: Maria Geboorte Driel, woord- en communieviering, Liturgische werkgroep, Cantorije, Carnavalsviering

11.11 uur: H. Martinus Gendt, woord- en communieviering, pastoraatsgroep, Lef, Carnavalsviering

11.00 uur: St. Willibrordus Herveld, woord- en communieviering, alle koren, Carnavalsviering

10.00 uur: Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart, Carnavalsviering

Doordeweekse vieringen in R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Maandag

Heteren, 18.30 uur , Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag

Huissen-Stad, 19.00 uur, dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag

Oosterhout, 09.00 uur, dagkapel, 1e dinsdag van de maand

Woensdag

Angeren, 09.30 uur uur, sacristie/kerk, 1e woensdag van de maand

Doornenburg , 09.30 uur, kerk , 2e woensdag van de maand

Gendt, 09.30 uur, dagkapel, 4e woensdag van de maand

Herveld, 19.00 uur, kapel Hoge Hof, 1e woensdag van de maand

Huissen-Zand, 09.30 uur , dagkapel , 3e woensdag van de maand

Lent, 19.00 uur, St. Jozef, 2e woensdag van de maand

Donderdag

Elst, 10.30 uur, Tertzio, 1e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 2e donderdag van de maand

Elst, 10.30 uur, Tertzio (wcv), 3e donderdag van de maand

Elst , 09.30 uur, De Hoeksteen, 4e donderdag van de maand

Elst, 09.30 uur, De Hoeksteen, 5e donderdag van de maand

Vrijdag

Bemmel, 10.00 uur,kapel Liduina,1e vrijdag van de maand

Huissen-Stad, 10.00 uur, Sancta Maria, 1e vrijdag van de maand

Valburg, 09.00 uur, sacristie, rozenkrans, elke vrijdag

Valburg, 09.30 uur, sacristie, elke vrijdag


Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Zilver en zes finaleplaatsen voor turnsters GV Elistha

Op de 2e plaats: Daphne Beijer. (Foto: GV Elistha)

ELST - Afgelopen zaterdag vond de derde en laatste plaatsingswedstrijd van de derde divisie plaats.

Jolijn Frentz en Rosali van Kesteren turnden een aardig stabiele wedstrijd. Met helaas enkele vallen op balk is Rosalie 16e geworden. Jolijn werd 4e dankzij haar eerste score op brug en een derde score op vloer. Hiermee is Jolijn de eerste die zich heeft geplaatst voor de districtsfinale. In de volgende wedstrijd turnde Anna Volodina een ijzersterke routine waarbij zij op vloer de hoogste score van 12,050 behaalde.

Ook Anna heeft zich hiermee geplaatst voor de districtsfinale. In de laatste wedstrijd van de dag waren de meeste turnsters van Elistha aan zet. Lonneke Pongers, Elise van Veenendaal, Aisha Vis en Anna Medendorp hebben mooie prestaties neergezet en zijn achtereenvolgens 8e, 9e, 10e en 11e geworden. Anna is tweede reserve voor de districtsfinale. De andere meiden hebben zich alle drie wel weten te plaatsen voor de finale.

Bij de senioren heeft Daphne Beijer boven verwachting gepresteerd en heeft dankzij haar stabiele wedstrijd de zilveren medaille in ontvangst mogen nemen. Stefanie Schrooten scoorde vlak achter Daphne maar door een fout op brug daalde ze flink in het klassement. Hiermee is Stefanie eerste reserve voor de districtsfinale. Alysha van Rekum en Megan Weijman eindigden in het midden van het klassement en Lucca Roest heeft wat tegenslagen moeten incasseren tijdens de wedstrijd. Zij hebben zich dan ook niet weten te plaatsen voor de finale. De turnsters gaan zich nu klaarstomen voor de districtsfinale op 10 februari.

Lezing sterren en planeten

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk houdt op woensdag 14 februari een lezing over sterren en planeten. De lezing wordt gegeven door Henk Knoester, docent bij de Arnhemse afdeling van de Koninklijke Vereniging voor Weer en Sterrenkunde.

De heer Knoester zal samen met de aanwezigen het diepere heelal verkennen. Het ontstaan van het heelal, de expansie en het uiteindelijke lot van ons heelal zullen uitvoerig aan de orde komen. Ook zal hij vertellen over exoplaneten, de kans op buitenaards leven en de toekomst van ons zonnestelsel.

De lezing wordt gehouden in De Veldschuur Sportlaan 1M in Bemmel. De lezing begint om 20.00 uur en eindigt rond 21.30 uur. Entree inclusief een kop koffie of thee 7,50 euro. Houders van een vriendenkaart van Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang.

Dolle Dagen in Deudouwerdam

Prins en Jeugdprins met Hofdames en Prinses (foto: Peter Ariese) Foto: Peter Ariese

HERVELD - Carnavalsvereniging De Deurdouwers staat aan de vooravond van vijf fantastische dolle dagen. Op vrijdag 9 februari start voor jong en oud het jeugdcarnaval én het 'Wermdraaiuh'. Prins Olaf Uut de Bongerd met zijn Hofdames Malou en Joyce, gaan er samen met alle bezoekers vijf dolle dagen van maken.

Programma
Vrijdag 9 feb 19.41 uur: Jeugdcarnaval (vanaf 9 jaar) met onze nieuwe Jeugdprins Jorn de Goedgemutste en zijn Prinses Maud. In de Foyer vanaf 21:11 uur: Wermdraaiuh met de Oud-Prinsen en Hofdames.
Zaterdag 10 feb 11.11 uur: de officiële aftrap van de dolle dagen; om 11 over half twee is de zaal open voor de prachtige kindermiddag. ’s Avonds is het groot feest met DJ Henry en de Plekband.
Zondag 11 feb 11.00 uur: Carnavalsmis en het programma gaat om 11 over 8 vol door met Live muziek van Anderkovver en de Plekband.
Maandagmorgen 12 feb om 10.11 uur: Frühshoppen. Met touringcars bezoeken we drie locaties in de omliggende dorpen. Om 20.11 uur: De derde avond met Feest DJ Danny en het 'Prijslopen'. Kom extra leuk verkleed en doe mee in je eentje, duo of als groep.
Dinsdag 13 feb 15.11 uur: Live muziek van de veelzijdige tweemanscoverband His & Co. Vanaf 18.11 uur de grote finale met de verkiezing van Deurdouwer en Deurdouwerinneke en de afsluiting.
Toegang vanaf 14 jaar, legitimatie verplicht.
Kaarten zijn verkrijgbaar in zalencentrum De Hoendrik en bij Crazy Flowers in Herveld of online te bestellen via http://www.dehoendriktickets.nl. Meer info staat op www.cvdedeurdouwers.nl.

Elster Boodschappenbus rijdt!

ELST - Voor inwoners van Elst die niet of nauwelijks zelfstandig naar het centrum van het dorp kunnen is er goed nieuws. Sinds donderdag 1 februari rijdt tussen 10.00 en 13.00 uur de Elster Boodschappenbus en brengt inwoners die daarvoor in aanmerking komen naar het centrum (weekmarkt) en weer terug naar de instapplaats.

De bus is officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van wethouder Van Hoeven. Vrijwillig chauffeur John van Meeteren heeft de sleutels van de bus overgedragen gekregen door manager facilitaire zaken van Attent. De eerste rit was naar de Vriesenenk waar mevrouw Sousian als eerste passagier thuis werd opgehaald. Tijdens elke rit kan 1 rolstoel mee en meerdere rollators.

In- en uitstapplaatsen van de boodschappenbus zijn: Tertzio (Bachstraat), Wervershove, Valburgseweg nabij AH, Europaplein en Theater De Kik. In Theater De Kik staat de koffie klaar en is er altijd gelegenheid voor een praatje. Als de fysieke gesteldheid van de passagier het niet toelaat van deze vaste stopplaatsen gebruik te maken wordt men thuis opgehaald en weer thuisgebracht. En dat voor een bedrag van 2 euro retour. Als begeleiding nodig is kan deze ook meerijden. Hiervoor is ook twee euro verschuldigd.

De Boodschappenbus wordt beschikbaar gesteld door Tertzio (Attent). De organisatie van de ritten is in handen van vrijwilligers van de Stichting Algemene Hulpdienst Elst. "Wilt u meerijden dan is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk op woensdagochtenden tot 10 uur bij de coördinator van de Hulpdienst, bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 10 uur onder telefoonnummer (0481) 374926."

Veurpreuve mit… zoals altijd een groot succes

foto: FotografiebyJacqueline

BETUWE - De Deurdouwers, de Wielewoalers, de Blauwe Strieken en de Waalkanters komen elk jaar samen om de dolle dagen alvast in te luiden. Ook dit jaar was het 'Veurpruuve mit …' weer een waar feest. Een fantastische selectie aan acts uit de verschillende pronkzittingen kwam aan bod. Centraal stonden natuurlijk de vier prinsen die gezamenlijk het glas hiefen, samen met een dubbel aantal hofdames.

Het programma kenmerkte zich door een mooie variatie aan optredens. De Pumpkes 2.0, de Wiekskes, de Schoorsteenvegertjes en de Funny Dancers zorgden met hun dansoptreden voor een swingende omlijsting van de middag, wat werd versterkt door de twee medleys uit Keilenburg. Naast al het danstalent was er natuurlijk ruimte voor sketches en zang, zoals de voetbalparadie van de Deurdouwers, en de duo-optredens vanuit de Blauwe Strieken en de Wielewoalers. Er werd alles uit de kast gehaald om de lachers op hun wenken te bedienen, waarbij overigens kan worden gesteld dat vooral de Nölerhoutse groep 'Ouwe hap' hier wel erg ver in ging. En een bijzondere vermelding gaat uit naar de bijdrage van Yael, die de buut verzorgde. Iedereen was het erover eens dat de Deurdouwers terecht trots zijn op dit jong talent

De presidenten van de verenigingen (als groep 'the Trumps' genaamd) maakten goed gebruik van het voorrecht om de microfoon te mogen hanteren. Zij pakten breed uit om hun waardering voor hun collega-president Bas den Ambtman, die bij de Blauwe Strieken een andere steek zal opzetten. En dat de presidenten voor hun verenigingen spreken, bleek wel uit de staande ovatie van de zaal.

Voor de vier verenigingen was het Veurpruuve niet alleen een bekroning op de pronkzittingen maar ook een geweldig voorproefje op de komende carnavalsdagen, en zij wensen eenieder een gezellig carnaval toe. Alaaf!        

Swimkickers ZVO in actie in Nijmegen

De jongste ZVO-zwemmers (Foto: J. van Veenendaal) Foto: J. van Veenendaal

ELST - Met achttien swimkickers is Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) in actie gekomen in Nijmegen. Zij hebben daar goede resultaten behaald.

Berber McCarthy, Mila Hof, Amber Martens, Diede Hof, Joost Pollmann en Thomas Natte deden mee op de 25m rugslag. Mila, Amber, Joost, Diede en Thomas deden ook nog mee op de 25m schoolslag. Wessel en Elke van Dorst en Nataly Dulos startten op de 50m rugslag. Elke zwom een stuk sneller dan de vorige keer. Wessel, Berber, Nataly en Elke kwamen ook uit op de 50m schoolslag.

Emma Altena en Kiki van den Berg kwam uit op de 400m vrije slag. Emma verbeterde zich hier met 15 seconden. Op de 100m schoolslag zwom Mats van der Rijst naar een eerste plaats en een persoonlijke verbetering met bijna drie seconden. Bij de jongedames zwommen Kim van Veenendaal, Kiki van den Berg en Juliët Matser op deze afstand weer sneller. Emma deed ook mee op deze afstand

Finn Foekens eindigde op de 50m vlinderslag en de 100m rugslag als eerste. Odo McCarthy werd op deze afstanden derde en tweede. Kim van Veenendaal dook op de 50m vlinderslag onder de minuut. Juliët startte ook op deze afstand.

Sem Teunissen was snelste op de 50m vrije slag en de 100m rugslag. Enna Lamers zwom op de 50m vrije slag drie seconden sneller dan voorheen en deed voor het eerst mee op de 100m rugslag. Ook Mats van der Rijst zwom op de 100m vrije slag vier seconden sneller. Tenslotte werd de ZVO nog eerste op de estafette.

Waterboys te zien bij Theater De KiK in Elst

ELST - Waterboys is een komisch drama van Robert Jan Westdijk over de relatie tussen een vader die niet volwassen wil worden en een iets te serieuze zoon.

Misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack worden op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet. De egocentrische Victor is een Casanova, Zack een trouwe, onhandige jongen die meisjes per ongeluk verleidt met zijn cellospel. Victor overschreeuwt zich, Zack heeft iets huilerigs. De mannen moeten zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek.

De hoofdrol in dit komische drama van Robert Jan Westdijk (Zusje, Phileine zegt sorry) wordt vertolkt door Leopold Witte (Ventoux), tegenover het speelfilmdebuut van acteur Tim Linde. Met de soundtrack en een gastoptreden van de vermaarde band The Waterboys, bekend van het nummer The Whole of the Moon.

Op donderdag 8 februari om 20:00 uur is de film Waterboys te zien bij Theater De KiK in Elst. Kaarten kosten 8 euro (Gelrepashouders 4,-) inclusief drankje, zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Betuwe Onderneemt Beter: Out of the Box in 2018!

(Foto; Jan Adelaar)

BETUWE - Betuwe Onderneemt Beter beleeft zijn vijfde editie op maandag 11 juni. Tijdens dit lustrum pakt hét evenement voor en door ondernemers in de Betuwe flink uit. Dat bleek tijdens de kick-off afgelopen woensdag. Betuwe Out of the Box is het motto.

Input van ondernemers.Omdenken. Creatieve oplossingen zoeken. Uitdagingen aangaan. Dat zijn sleutelwoorden bij Betuwe Onderneemt Beter. Voorzitter Donny Meeusen geeft aan: "Samenwerking is hierbij onmisbaar. Want uit kruisbestuivingen ontstaan de mooiste ideeën. Voor de invulling van het dagprogramma vragen we ondernemers zelf om input. Over welke ontwikkelingen wil je van gedachten wisselen met anderen? Dat kunnen allerlei onderwerpen zijn: klein en groot, lokaal of landelijk. Hierover gaan we 11 juni in discussie. Zo levert de dag gegarandeerd nieuwe inzichten en inspiratie op."

(Foto; Jan Adelaar)

Ondernemer van het jaar
De kick off vond plaats bij Watergoed van Joost Frijlink, de ondernemer van het jaar 2017. Het is meteen de start voor de ondernemersverkiezing van 2018. Nomineren kan tot 1 maart op www.betuweonderneemtbeter.nl. Nieuw dit jaar is de Rabo Talent Award voor talenten die 2 tot 5 jaar ondernemen. Hoofdsponsor Rabobank Oost Betuwe kiest de winnaar van deze extra prijs uit de inzendingen voor ondernemer van het jaar. Op 11 juni worden beide winnaars bekend.

Schrijf je snel in!
Het middagprogramma van Betuwe Onderneemt Beter 2018 start 11 juni om 15.00 uur in de Theaterkerk in Bemmel. Om 18.00 uur is er een diner, gevolgd door de verkiezingsavond. Inschrijven kan via www.betuweonderneemtbeter.nl. Wees er snel bij, want het aantal kaarten is beperkt.

Lieve (O)pa en (O)ma
Van harte gefeliciteerd
met jullie 40 jarig huwelijk!

Onze kleinzoon Joshua is
op 2-2-2018 2 jaar geworden
Van harte gefeliciteerd
Van Opa Oma en Omi

Wat een kanjer, Kyan heeft
zijn A Diploma gehaald!! Van
harte gefeliciteerd en een dikke
knuffel van opa Meine en oma Door.

Lieve Ziven Gefeliciteerd met
het behalen van zwemdiploma-A
Je bent een kanjer!
Oma en Opa Helsdingen

Hiep - Hiep - Hoera
Deze grote kanjer wordt al weer 4 jaar!
En succes op de basisschool Kristie.

Liefs Opa en Oma xxx

Pepijn, onze stoere
jongen wordt 9 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd van
Papa en Willemijn, Cathelijne,
Marjolein en Koen
opa en oma Huissen.

Deze topper staat op de TOP
Frank gefeliciteerd!!
Laura, Anne, Hera, Yvette

Hoera onze vriendin Fenna
heeft haar zwemdiploma A!
Ryan Neil Glenn Roan en Owen

Hiep… Hiep… Hoera…
Anouk heeft haar
zwemdiploma A! Een
dikke knuffel van Mama,
Papa, Isa, Oma en Opa. Xxx

Johan, gefeliciteerd met
je 50e verjaardag!
'de kouwe kant'

16 / 16