GN Overbetuwe

12 februari 2020

GN Overbetuwe 12 februari 2020


54e Döppertdurpse carnavalsoptocht komt eraan

ELST - Op zondag 23 februari verzorgt de VEKO (Vereniging ElsterCarnavalsOptocht) alweer de 54e Döppertdurpse carnavalsoptocht.

De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Je kunt je on-line inschrijven op www.veko-elst.nl. De route zal dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren. "We zullen de route tot het einde van de Prins Hendriksstraat volgens als altijd, vanaf daar gaan we rechtsaf de Grotemolenstraat op in plaats van links, dan vervolgen we de weg linksaf de Griegstraat op en daarna rechtsaf de Mozartstraat in, rechtsaf de Bachstraat en vervolgens linksaf weer de Grote Molenstraat in waar de optocht zal eindigen.

Deelname aan de optocht is natuurlijk geheel gratis. Elke deelnemer kan aangeven of startgeld gewenst is. Inschrijven kan in de volgende categorieën: enkelingen, duo’s, kleine groepen, grote groepen, wagens. Verder zijn er ook prijzen te winnen in de twee jeugdcategorieën tot en met 12 en van 12 tot en met 18 jaar.

In elke categorie is er een 1e, 2e en 3e prijs te winnen, deze worden bepaald door onze vakjury. Kijk op www.veko-elst.nl voor het prijzengeld. Heb je dus een leuk en origineel idee meld je dan aan voor de 54e DÖppertdurpse carnavalsoptocht.

Dorpsplatform Samen Driel: van ideeën naar projecten

DRIEL - De afgelopen twee maanden hebben meer dan driehonderd Drielenaren hun mening gegeven over 'wat Driel nodig heeft' om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. In een enquête van Dorpsplatform Samen Driel krijgt Driel gemiddeld een 5,2 van haar inwoners.

Het verlevendigen van het dorpscentrum en het realiseren van woningen voor ouderen worden gezien als de belangrijkste speerpunten op weg naar een voldoende. Maar naast deze grote onderwerpen zijn door de Drielenaren in de enquête ook 150 kleinere ideeën ingediend, variërend van het aanleggen van een jeu-des-boulesbaan tot het opzetten van een lokaal energiecollectief. Ook zijn er opvallend veel ideeën voor nieuwe wandel- en recreatiemogelijkheden rondom het dorp, en wordt een ontmoetingsruimte sterk gemist.

Het Dorpsplatform gaat nu met de Drielenaren de meest kansrijke ideeën vaststellen en deze verder uitwerken naar concrete projecten. Deze projecten worden dan samen met de bewoners uitgevoerd, waar nodig met steun van de gemeente. Ongeveer 20 vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Toch is het Dorpsplatform nog op zoek naar meer actieve bewoners om te zorgen dat de 'ideeën van Driel' werkelijkheid kunnen worden.

Om de enquêteresultaten toe te lichten en geïnteresseerden vrijblijvend kennis te laten maken wordt op dinsdag 18 februari van 19:30 tot 21:30 uur een bijeenkomst georganiseerd in De Oldenburg in Driel. Alle Drielenaren zijn van harte uitgenodigd; de koffie en thee staan klaar. Tot die tijd zijn alle ideeën alvast te bekijken op samendriel.nl.

Carnavalsprogramma Zet 'm Op

Groot feest tijdens het carnaval bij Zet 'm Op . (foto: T. Delissen)

ELST - Carnavalsvereniging Zet ‘m Op heeft een vol en gevarieerd carnavalsprogramma samengesteld voor jong en oud. In De Hucht is op vrijdagavond Après ski carnaval (16+) en op zaterdag carnaval (18+), met op beide avonden topdj's!


Zaterdagmiddag is er kindercarnaval (0 tot 12 jaar) in De Vereniging. Vanwege het 66-jarig jubileum trakteert Zet ‘m Op, dus is de toegang voor kinderen én ouders gratis.
Zaterdagavond is er voor de jeugd van 12 tot 7 jaar Jeugdcarnaval Elst (JCE) in de tent, georganiseerd in samenwerking met De Batsers. Entreekaarten voor de avonden in De Hucht en het JCE zijn verkrijgbaar bij Bruna Herberts en Albert Heijn Driessen.
Zondagmiddag is er natuurlijk rondom de VEKO carnavalsoptocht, Döppertzondag in de tent.

In De Vereniging is het elke avond feest met live optredens voor de 30+ carnavalisten. Op zaterdagavond (Perd ien de gang carnaval), zondagavond (Deurdoen ien De Vereniging), maandagavond (Hollandse avond) en dinsdagavond de afsluiting van het carnaval. Al deze avonden zijn gratis toegankelijk! Meer info staat op www.zetmop.nl.

Informatiedag over het ziekenhuis in Passe Catabois in Haïti

DRIEL - Deze informatiedag op zaterdag 15 februari zal in het teken staan van het werk dat Rob Hulshuizen en Anne-Marie Wessels in Passe Catabois (Noord West Haïti) uitvoeren en wordt georganiseerd door stichting Hulp Haïti Driel.

Op deze informatie dag is een ieder in de gelegenheid om met Rob of een van de werkteam leden persoonlijk van gedachten te wisselen over de voortgang en planning van werkzaamheden in Passe Catabois en omstreken.

De informatie is van 10.00 - 16.00 uur. Locatie is Ons Gebouw naast de protestantse kerk van Driel aan de Ausemsstraat 3. Ter plekke zijn voldoende parkeervoorzieningen. Er worden video's getoond en rond lunchtijd zullen de bezoekers van een hapje en drankje worden voorzien. Daarnaast is er natuurlijk altijd koffie/thee/fris en iets lekkers. "Wij hopen u die dag te mogen ontmoeten", aldus Rob van der Harst (secretaris stichting Hulp Haïti Driel).

Dorpsplatform Samen Driel: van ideeën naar projecten

DRIEL - De afgelopen twee maanden hebben meer dan driehonderd Drielenaren hun mening gegeven over ‘wat Driel nodig heeft’ om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. In een enquête van Dorpsplatform Samen Driel krijgt Driel gemiddeld een 5,2 van haar inwoners.

Het verlevendigen van het dorpscentrum en het realiseren van woningen voor ouderen worden gezien als de belangrijkste speerpunten op weg naar een voldoende. Maar naast deze grote onderwerpen zijn door de Drielenaren in de enquête ook 150 kleinere ideeën ingediend, variërend van het aanleggen van een jeu-des-boulesbaan tot het opzetten van een lokaal energiecollectief. Ook zijn er opvallend veel ideeën voor nieuwe wandel- en recreatiemogelijkheden rondom het dorp, en wordt een ontmoetingsruimte sterk gemist.

Het Dorpsplatform gaat nu met de Drielenaren de meest kansrijke ideeën vaststellen en deze verder uitwerken naar concrete projecten. Deze projecten worden dan samen met de bewoners uitgevoerd, waar nodig met steun van de gemeente. Ongeveer 20 vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Toch is het Dorpsplatform nog op zoek naar meer actieve bewoners om te zorgen dat de ‘ideeën van Driel’ werkelijkheid kunnen worden.

Om de enquêteresultaten toe te lichten en geïnteresseerden vrijblijvend kennis te laten maken wordt op dinsdag 18 februari van 19:30 tot 21:30 uur een bijeenkomst georganiseerd in De Oldenburg in Driel. Alle Drielenaren zijn van harte uitgenodigd; de koffie en thee staan klaar. Tot die tijd zijn alle ideeën alvast te bekijken op samendriel.nl.

Hardloopevenement voor jong en oud in Hemmen

HEMMEN - Het is bijna weer zover… de eerste zaterdag in maart en dat betekent de Hemmense Bos Cross 2020 gaat van start! Op zaterdag 7 maart wordt dit leuke en sportieve evenement weer vol enthousiasme georganiseerd door vriendengroep ’t Begin van ‘t Endt.

"Zoals ieder jaar hebben we een aantal mooie tracks, welke ontzettend leuk zijn voor beginnende tot recreatieve en fanatieke hardlopers. De Linge Cross is een leuke run van drie km over de onverharde paden van het Hemmense bos en is voor veel mensen prima geschikt. Wanneer je een stap verder wilt gaan kun je deelnemen aan de Kasteel Cross van 7 km over het mooie Hemmense landgoed, een gave uitdagende track. Voor de echte fanatieke hardlopers hebben we een geweldige lange run van 11 km, de Boer’n Cross! Hier kun je je maximaal uitleven op de offroad routes van het landgoed langs de Linge!"

Ook met de jongste lopers hebben we rekening gehouden. De Kabouter Cross is een ronde van 1,5 km en deelname hieraan is gratis. Zo wordt het een leuke dag met een geschikte afstand voor iedereen.

Vanaf 10.00 uur kunnen de startnummers worden opgehaald. Na afloop van de drie crossen en nog voordat de Kabouter Cross start is er een prijsuitreiking. De snelste dames en heren op de verschillende afstanden ontvangen een leuke prijs. Tevens is er een prijs voor als er een nieuw parcoursrecord wordt gezet. Ga de uitdaging aan, bereid je voor en zet de scherpste tijd neer!

Kijk voor meer informatie en voor inschrijvingen op onze site: http://www.beginvanendt.nl/event/hemmense-bos-cross.

ZwemVereniging Overbetuwe bij LAC

Sem en Enna. (foto: Haruko Lamers) Haruko Lamers

ELST - Zondag 26 januari was de derde Lange Afstand Circuit in Doetinchem. Aan deze wedstrijd deden veertien zwemmers mee en samen waren ze goed voor 27 nieuwe persoonlijke records en twee clubrecords. Het grootste persoonlijke record is gezwommen door Mila Hof op de 50m vlinderslag.

Vier en de meeste persoonlijke records zijn gezwommen door Diede Hof op de 200, 400, 800 en 1500 meter vrije slag. Drie persoonlijke records zijn er gezwommen door Isis Lamers op de 400 meter vrije slag, 50 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag en Thomas Natte op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag. Twee persoonlijke records waren er voor Mila Hof en Melissa ter Horst op de 50 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag, Enna Lamers op de 800 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag, Luc McCarthy, Sam Pollmann en Sanne Teunissen op de 100 meter vlinderslag en de 400 meter vrije slag. Verder was er nog een persoonlijk record voor Benjamin McCarthy op de 400 meter wisselslag, Odo McCarthy, Joost Pollmann en Gyan Spaan op de 1500 meter vrije slag en Sem Teunissen op de 800 meter vrije slag. Er is ook nog een clubrecord gezwommen door Melissa op de 200 meter wisselslag en Benjamin op de 400 meter wisselslag.

Tafeltenniscompetitie HTTC

HETEREN - Het eerste team stelde teleur tegen Tian. Lennard Springvloet Dubbeld wist als enige te scoren en men zal de komende tijd stevig aan de bak moeten om de positie op de ranglijst te verbeteren.

Team twee verloor tegen het sterke Smash met 7-3. Daan Barends won fraai tweemaal en Bart Barends was eenmaal succesvol. Team 3 won andermaal, deze week werd Rhenus met 7-3 verslagen. Rudy Gerritsen en Patrick van Alst bleven knap ongeslagen en Ramona Gerritsen won eenmaal. Het vierde team kon het bij de Treffers niet bolwerken en ging met 8-2 onderuit. Jaap van der Garde wist als enige te scoren. Team vijf won andermaal met 7-3. Erik van Welie was tegen Tik Hard in topvorm en won driemaal en Wilma Stap bleef tweemaal aan de goede kant van de score. Na een langdurige blessure, boekte Berdien Lammers, ook een goede zege. Het dubbelspel ging naar Wilma en Erik. Het zesde team behaalde, tegen Slagvaardig, een mooie 6-4 zege. Marc Groenhuis en Rogier van Balgooi wonnen tweemaal. Sascha Colen won eenmaal en was samen met Rogier ook trefzeker in het dubbelspel.

Het eerste jeugdteam was niet op gewassen tegen Hercules en verloor met 7-3. Bodhi Lindeboom en Niels Loeffen wonnen eenmaal en wisten ook het dubbelspel te winnen. Het tweede jeugdteam komt voor het eerst in competitieverband uit en heeft nog wat aanpassingsproblemen. Jesse van Schaijk boekte evenwel een mooie overwinning. Goed blijven trainen, dan komen de successen vanzelf. Voor info over tafeltennis in Heteren en omstreken zie: www.httc71.nl.

Dropping Hemmen

HEMMEN - Zaterdag 15 februari houdt de Dorpsvereniging Hemmen een spannende dropping voor kinderen tot en met 12 jaar.

Vertrek vanuit het dorpshuis in Hemmen. De kinderen en hun begeleider(s) worden vanaf 19.00 uur per groep naar een geheime startlocatie gebracht. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon. Informatie: 06 51124265 of 0488 451002.

Tafeltenniscompetitie HTTC

HETEREN - Het eerste team stelde teleur tegen Tian. Lennard Springvloet Dubbeld wist als enige te scoren en men zal de komende tijd stevig aan de bak moeten om de positie op de ranglijst te verbeteren.

Team twee verloor tegen het sterke Smash met 7-3. Daan Barends won fraai tweemaal en Bart Barends was eenmaal succesvol. Team 3 won andermaal, deze week werd Rhenus met 7-3 verslagen. Rudy Gerritsen en Patrick van Alst bleven knap ongeslagen en Ramona Gerritsen won eenmaal. Het vierde team kon het bij de Treffers niet bolwerken en ging met 8-2 onderuit. Jaap van der Garde wist als enige te scoren. Team vijf won andermaal met 7-3. Erik van Welie was tegen Tik Hard in topvorm en won driemaal en Wilma Stap bleef tweemaal aan de goede kant van de score. Na een langdurige blessure, boekte Berdien Lammers, ook een goede zege. Het dubbelspel ging naar Wilma en Erik. Het zesde team behaalde, tegen Slagvaardig, een mooie 6-4 zege. Marc Groenhuis en Rogier van Balgooi wonnen tweemaal. Sascha Colen won eenmaal en was samen met Rogier ook trefzeker in het dubbelspel.

Het eerste jeugdteam was niet op gewassen tegen Hercules en verloor met 7-3. Bodhi Lindeboom en Niels Loeffen wonnen eenmaal en wisten ook het dubbelspel te winnen. Het tweede jeugdteam komt voor het eerst in competitieverband uit en heeft nog wat aanpassingsproblemen. Jesse van Schaijk boekte evenwel een mooie overwinning. Goed blijven trainen, dan komen de successen vanzelf. Voor info over tafeltennis in Heteren en omstreken zie: www.httc71.nl.

Tussenstand Help Nederland vooruit

ZETTEN - Op 22 januari is de stemronde gestart van de actie Help Nederland vooruit van de ING. Voor de regio Arnhem is -met vier andere kandidaten- Ontmoetingscentrum De Loohof geselecteerd. Door het binnenhalen van stemmen kan er 1000 tot 5000 euro worden verdiend.

"Bij de tussenstand staat De Loohof op plaats vijf. Met de uitgebrachte stemmen krijgen we in ieder geval een donatie. Wilt u ons helpen op weg naar 1000 euro? Als u De Loohof een een warm hart toedraagt, breng dan uw stem uit via onderstaande link. Met uw steun kunnen we denken aan het aanschaffen van nieuw meubilair, muziekinstallatie, spelmateriaal of een tv.

Daarnaast willen wij ons ook gaan richten op de jongeren uit de omgeving met activiteiten speciaal gericht op deze doelgroep. Met uw stem gaat dit zeker lukken! Hoe meer stemmen hoe meer wensen wij kunnen waarmaken.

www.helpnederlandvooruit.nl/doel/het-onmoetingscentrum-de-loohof.

Jeugdprinsentreffen Overbetuwe in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 15 februari komen de jeugdprinsen en -prinsessen samen voor een fantastische feestmiddag. Samen met hun gevolg wordt er een geweldig carnavalsfeest gevierd.

Niet alleen jeugdcarnavalsverenigingen uit de gemeente Overbetuwe zijn welkom, alle kinderen mogen aansluiten in de polonaise. En ook jeugdprinsen en -prinsessen van buiten de gemeente zijn van harte uitgenodigd. Uiteraard mogen zij hun gevolg meenemen

Het jeugdprinsentreffen wordt elk jaar georganiseerd door de VEKO, samen met een van de carnavalsverenigingen uit Overbetuwe. Dit jaar hebben de Waalkanters uit Slijk-Ewijk de eer om als gastheren op te treden. Dit kinderfeest laat zien dat carnaval een feest is voor iedereen (gezelligheid kent geen leeftijd!)

Het spektakel begint om 13:30 uur, en eindigt rond 16:00 uur. Het jeugdprinsentreffen vindt plaats in Dorpshuis Beatrix (Dorpsstraat 15, Slijk-Ewijk). De toegang voor kinderen en hun begeleiders is gratis.

Jeugdprinsentreffen Overbetuwe in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 15 februari komen de jeugdprinsen en -prinsessen samen voor een fantastische feestmiddag. Samen met hun gevolg wordt er een geweldig carnavalsfeest gevierd.

Niet alleen jeugdcarnavalsverenigingen uit de gemeente Overbetuwe zijn welkom, alle kinderen mogen aansluiten in de polonaise. En ook jeugdprinsen en -prinsessen van buiten de gemeente zijn van harte uitgenodigd. Uiteraard mogen zij hun gevolg meenemen

Het jeugdprinsentreffen wordt elk jaar georganiseerd door de VEKO, samen met een van de carnavalsverenigingen uit Overbetuwe. Dit jaar hebben de Waalkanters uit Slijk-Ewijk de eer om als gastheren op te treden. Dit kinderfeest laat zien dat carnaval een feest is voor iedereen (gezelligheid kent geen leeftijd!)

Het spektakel begint om 13:30 uur, en eindigt rond 16:00 uur. Het jeugdprinsentreffen vindt plaats in Dorpshuis Beatrix (Dorpsstraat 15, Slijk-Ewijk). De toegang voor kinderen en hun begeleiders is gratis.

Activiteiten

bij De Loohof

Dinsdag 11-02 10.00 uur Koffiedrinken met Joke, 13.30 uur Kaarten met Ben, 14.00 uur Schilderen met Jack.

Woensdag 12-02 14.00 uur Bij voldoende deelname Sjoelen met Zeinab en Els.

Donderdag 13-02 10.00 uur Bloemschikken met Anneke, 14.00 uur Creatief met Annette, 14.00 uur schildercursus met Frida.

Vrijdag 14-02 10.00 uur Koersbal met Cees , 19.30 uur Klaverjassen Joker Troef.

Zaterdag 15-02 1930 uur Inloopavond met koffie/thee/fris. Er wordt een combi-quiz gespeeld met een prijs voor de winnaars.

Entree is gratis en voor wat versnaperingen vragen wij 2 Euro.

Maandag 17-02 Koffiedrinken met Chelo, 17.00 uur: Samen Eten (inloop 16.30 uur).

E-mail: ontmoetenloohof@hotmail.com Stichting Samen Zorgen

Liefkenshoek Heteren

Donderdag 13 februari: 11.00 uur Meer bewegen, 14.30 uur Bingo.

Vrijdag 14 februari: 10.30 uur Zingen met begeleiding, 14.30 uur Vragenderwijs, 18.30 uur Weeksluiting.

Maandag 17 februari: 13.15 uur Bridge, 18.30 uur R.K. dienst, 19.45 uur Bingo

Dinsdag 18 februari: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 10.00 uur Bibliotheekservice, 14.30 uur Koersbal, 18.30 uur Bewonerskoor, 20.00 uur De Lofstem

Woensdag 19 februari: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 14.00 uur Sjoelen en Rummikub,14.00 uur Kaartclub, 16.30 uur Liefkenssmullerij.

De Hoge Hof Herveld

Donderdag 13 februari: Handwerken met Jannie, 13.30 uur Schilderen met Hennie, 14.15 uur De Hoge Hof koor, 16.00 uur Uitzending videoteam in de huiskamer

Vrijdag 14 februari: 09.30 uur Kaarten borduren met Nellie, 14.30 uur Bingo.

Zaterdag 15 februari : 10.00 uur Bibliotheek met Annie.

Maandag 17 februari: 9.30 uur Workshop kaarten maken met de Gerdie , 14.00 uur 3d kaarten maken met Truus, 14.00 uur Biljarten, 14.30 uur Roll bal.

Dinsdag 18 februari: 11.00 uur: Geheugentraining, 14.00 Rummikub en spelletjes, 14.30 uur Handwerken met Els, 19.00 uur Bingo.

Woensdag 19 februari : 14.0 uur Sjoelen en kaartclub, 17.00 uur Eet en drink café.

Spreekuur Huurdervereniging HvOB

ELST - HvOB houdt spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen." Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst. Het spreekuur is iedere derde donderdag van de maand.

Parochie H. Maria Magdalena

15-16 februari: In het evangelie worden wij deze zondag door Jezus aangespoord om de eerste stap te zetten naar verzoening: "Als gij uw gave komt brengen naar het altaar en daar schiet u te binnen, dat uw broeder iets tegen u heeft, laat dan uw gave voor het altaar achter, ga u eerst met uw broeder verzoenen en kom dan terug om uw gave aan te bieden."

Zaterdag 15 februari

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers, GK De Levensbron

H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders, Cantorije

St. Jacobus de Meerdere Valburg: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis, Dameskoor

Zondag 16 februari

St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis, St. CaeciliakoorO.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders, InVoice

Zaterdag 22 februari

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders, Magna Voce

Zondag 23 februari

St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders, Exotherm

H. Maria Geboorte Driel: 11.00 u: Carnavalsviering Liturgische werkgroep

H. Martinus Gendt Providentia: 11.11 u: Carnavalsviering, C. Driessen

St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: Carnavalsviering, J. Rademakers, St. Caeciliakoor/In B'Tween

H. Maria Geboorte Lent: 10.00 U: Woord- en communieviering, Liturgische werkgroep, Carnavalsviering, Young at Heart

Woensdag 26 februari Aswoensdag

St. Werenfridus Elst: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis, InVoice

O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders, GK De Levensbron

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 09.30 u: Eucharistieviering, F. Bomers, K. Donders, Samenzang

St. Willibrordus Herveld: 09.30 u: F. Bomers, St. Caeciliakoor

ZVO bij Limietwedstrijd

Melissa, Mila en Berber. (foto: Harold van Beugen) Harold van Beugen

ELST - Zaterdag 25 januari was de eerste Limietwedstrijd in Nijmegen. Dit is een wedstrijd lange baan, 50 meter. Aan deze wedstrijd deden 20 zwemmers mee van ZwemVereniging Overbetuwe. Samen waren ze goed voor 43 nieuwe persoonlijke records met de grootste verbetering voor Sem Teunissen op de 50m vrije slag.

De meeste persoonlijke records waren voor Benjamin McCarthy, wel vier. Op de 100m en 200m rugslag, 100m vlinderslag en 400m wisselslag. Drie persoonlijke records waren er voor Sven Beemer, 100m en 200m vrije slag en 50m rugslag, Sam Pollmann, 100m vrije slag, 100m vlinderslag en 400m wisselslag en Vera Scholten, 100m en 200m vrije slag en 100m schoolslag. Twee persoonlijke records werden er gezwommen door Nathan van Assen en Thomas Natte, 50m vrije slag en 100m schoolslag, Anouk van Beugen, 200m vrije slag en 100m schoolslag, Nour Habib, Diede Hof en Roos Stoteler, 100m vrije slag en 50m vlinderslag, Melissa ter Horst, Mila Hof en Berber McCarthy 100m vrije slag en 100m schoolslag, Luc McCarthy, 50m vrije slag en 50m rugslag, Odo McCarthy, 100m vrije slag en 200m wisselslag, Joost Pollmann, 50m vrije slag en 50m vlinderslag, Sanne Teunissen, 100m vrije slag en 100m vlinderslag en Sem, 50m vrije slag en 200m wisselslag. Verder was er nog een persoonlijk record voor Isabel Koenders, 100m schoolslag en Mats van der Rijst, 200m wisselslag.

Film: Once upon a Time... in Hollywood

Brad Pitt in Once upon a Time...in Hollywood. pr

ELST - Donderdag 13 februari draait in Theater De KiK, de komische film 'Once upon a Time… in Hollywood. De film begint om 20.00 uur en kaarten van 8,00 euro (inclusief drankje)zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

De zomer van 1969. Rick Dalton, een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-westerns stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.

Brons, glas en acryl in Galerie De Sleedoorn

Bronzen beelden van Hetty en een schilderij van Anneke. (foto: Rein C de Jong) Rein C de Jong

ZETTEN - In Galerie De Sleedoorn in Zetten is deze maand een prachtige expositie te zien van de Twentse kunstenaars Hetty Blankensteijn en Anneke Dijkhuis.

Indrukwekkend zijn Hetty's bronzen beelden, waarvan sommige opengewerkt zijn en bijna zicht geven op het innerlijk. Licht speelt door de glaskunst van Anneke, soms weerspiegeld in haar waterrijke schilderijen. Vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag open, nog tot en met 23 februari.

Spreekuur Huurdervereniging HvOB

ELST - HvOB houdt spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen." Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst. Het spreekuur is iedere derde donderdag van de maand.

Oranjevereniging Zetten- Hemmen zoekt nieuwe leden

ZETTEN - Oranjevereniging Zetten-Hemmen vraagt ondersteuning bij activiteiten voor onder andere Koningsdag 2020 en pannenkoekenmiddag voor ouderen.

Ook nieuwe leden zijn meer dan welkom. Vanaf vijf euro per jaar bent u al lid van de Oranjevereniging. "Bij geen hulp en geen nieuwe leden zijn wij volgend jaar een slapende vereniging. Dat betekent geen Oranjemarkt op Koningsdag en geen gezellige Oranje pannenkoekmiddag op De Loohof. Dat stopt allemaal. Wij vragen u denk goed na en steun ons. Met uw hulp kunnen wij blijven bestaan."

"Ook zijn wij dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter en een nieuwe secretaris. U bent welkom!", aldus Oranjevereniging Zetten-Hemmen. (Rekeningnummer:NL 20 RABO 0133910911 t.n.v. Oranjevereniging Zettten-Hemmen)

Activiteiten Stichting Samen Zorgen

Liefkenshoek Heteren

Donderdag 13 februari: 11.00 uur Meer bewegen, 14.30 uur Bingo.

Vrijdag 14 februari: 10.30 uur Zingen met begeleiding, 14.30 uur Vragenderwijs, 18.30 uur Weeksluiting.

Maandag 17 februari: 13.15 uur Bridge, 18.30 uur R.K. dienst, 19.45 uur Bingo

Dinsdag 18 februari: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 10.00 uur Bibliotheekservice, 14.30 uur Koersbal, 18.30 uur Bewonerskoor, 20.00 uur De Lofstem

Woensdag 19 februari: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 14.00 uur Sjoelen en Rummikub,14.00 uur Kaartclub, 16.30 uur Liefkenssmullerij.

De Hoge Hof Herveld

Donderdag 13 februari: Handwerken met Jannie, 13.30 uur Schilderen met Hennie, 14.15 uur De Hoge Hof koor, 16.00 uur Uitzending videoteam in de huiskamer

Vrijdag 14 februari: 09.30 uur Kaarten borduren met Nellie, 14.30 uur Bingo.

Zaterdag 15 februari : 10.00 uur Bibliotheek met Annie.

Maandag 17 februari: 9.30 uur Workshop kaarten maken met de Gerdie , 14.00 uur 3d kaarten maken met Truus, 14.00 uur Biljarten, 14.30 uur Roll bal.

Dinsdag 18 februari: 11.00 uur: Geheugentraining, 14.00 Rummikub en spelletjes, 14.30 uur Handwerken met Els, 19.00 uur Bingo.

Woensdag 19 februari : 14.0 uur Sjoelen en kaartclub, 17.00 uur Eet en drink café.

                                                                                                                                        

Filmavond bij Herberg De Aandacht Heteren

HETEREN - Op donderdag 13 februari is er een filmavond in Herberg De Aandacht Heteren met de film 'Under the Volcano' (John Huston, 1984).

Een dag uit het leven van Geoffry Firmin, Brits consul in Mexico, die troost en vergetelheid zoekt in de drank. Het is 1 november 1938, de Dag der Doden, die de katholieke Mexicanen met hun overledenen doorbrengen. Voor de consul zijn het vooral de spoken uit het verleden die weer naar boven komen. Dit onder het toeziend oog van de vulkaan die boven het stadje uitrijst.

Inleiding en nagesprek: Patrick Chatelion Counet, theoloog. Filmavond: 19.30 uur, toegang inclusief koffie en thee bedraagt vier euro vooraf opgeven). Voorafgaand aan de film wordt er om 18.00 uur een maaltijd geserveerd voor vijf euro(vooraf opgeven). Meldt u zich aan bij: Herberg De Aandacht, Kerkplein 1, Heteren of bel 06 33331746; herbergdeaandacht@gmail.com; www.herbergdeaandacht.nl.

Cursus 'Moestuinieren' bij Landerij De Park

Moestuin Landerij De Park. (foto: Gertjan Gerritsen)

ELST - Zaterdag 7 maart start de cursus Moestuiniers bij Landerij De Park. Steeds meer mensen vinden het leuk om hun eigen groenten te verbouwen. Maar hoe doe je dat? Waar moet je nou op letten?

Bij Landerij De Park krijg je in vier lessen uitleg en informatie hoe je dat het beste kunt doen. En je gaat het meteen in de praktijk brengen! De cursus wordt gegeven door Landerij De Park en is tot stand gekomen in samenwerking met IVN Rijn Waal en Forte Fit Overbetuwe. De cursus is vooral voor beginnende moestuiniers.
Voor meer informatie over data, programma en kosten: zie https://www.landerijdepark.nl/activiteiten-in-de-natuur/start-cursus-moestuinieren.

Landerij De Park, centrum voor natuurbeleving, vind je op De Park 12, 6661 NW Elst ( tussen Elst en Arnhem-Schuytgraaf)

School's cool heet voortaan Forte School Overbetuwe

OVERBETUWE - Vanaf het nieuwe kalenderjaar gaat het project School’s cool, voor kwetsbare, maar kansrijke leerlingen, verder onder een nieuwe naam, namelijk Forte School Overbetuwe. Forte School Overbetuwe is één van de vele projecten die gecoördineerd worden door welzijnsorganisatie Forte Welzijn.

Leerlingen op het Primair en Voortgezet Onderwijs, waarbij het door omstandigheden even niet lekker loopt, komen in aanmerking voor wekelijkse ondersteuning door een vrijwillige mentor van Forte School. Een mentor komt wekelijks bij de leerling thuis om hem of haar te begeleiden bij dat wat het kind/ de jongere nodig heeft op het gebied van schoolse bezigheden. Denk aan het plannen van huiswerk, het oefenen van leerstof, het begeleiden bij het maken van een werkstuk, het zelfvertrouwen opbouwen of het samen lezen van een boek. Ook het maken en onderhouden van vriendschappen kan een hulpvraag zijn. Weer plezier in school krijgen en lekker in je vel zitten zijn belangrijke doelen.

Wil je meer informatie over Forte School? Mail gerust: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl.

Familierondleiding in Tempelmuseum Elst

ELST - Maak samen een tijdreis door de geschiedenis.We gaan spannende verhalen beleven over Romeinen en Bataven en hun goden. En over mensen in de Middeleeuwen. Samen bekijken we onder de vloer van de kerk Romeinse tempelfundamenten en een middeleeuws graf.

"We gaan zelf tempels en kerken bouwen en allerlei andere leuke activiteiten doen. Voor kinderen tussen ongeveer 7 en 12 jaar - met hun (groot-)ouders of andere leuke volwassenen. Er kunnen maximaal tien kinderen meedoen. Aanmelden kan via 06 20902721 of via www.tempelkerkmuseum.nl. De rondleiding is zaterdag 22 februari van 10.30 - 11.45 uur aan de Grote Molenstraat 2 in Elst (in de Grote Kerk) Kosten: vijf euro voor één kind met één volwassene. Let op: als er een uitvaart is in de kerk kan deze activiteit helaas niet doorgaan. We laten je dat enkele dagen van te voren weten. Bij geen bericht gaat het gewoon door!"

9 / 20

10 / 20

11 / 20

12 / 20

Sunset March en meer

HERVELD-ANDELST - Al eens de Sunset March meegelopen? De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Vlakbij het deel van de Waal waar op 20 september 1944 Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal zijn overgestoken.

Tijdens deze zogenoemde 'Waalcrossing' zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. De verlichting van deze brug is heel speciaal. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang (6 maart 18:29 uur) worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een veteraan de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan. Iedereen kan iedere dag aansluiten bij de veteraan die de Sunset March loopt.

Mee wandelen

Wandelgroep Get 2gether uit Herveld-Andelst sluit 6 maart aan bij deze mars. Na de groet bij het Waalcrossing monument aan de Oosterhoutsedijk wandelen zij weer verder. Totale afstand van de wandeling is ongeveer zes kilometer. Deelname kost 1,00 euro. Onderweg is er een pauze voor koffie/thee/borrel; dit uiteraard voor eigen kosten. Verzamelen is op Het Dorpsplein in Herveld en vertrek middels carpoolen exact 17:45 uur. "Probeer zo veel mogelijk met de auto naar het Dorpsplein te komen, liever vijf auto's te veel, dan één te weinig." Voor meer informatie: bel 06 18194595.

Pomologische inloopavond in Nationaal Fruitpark Ochten

OCHTEN - Thijs Banken, voorzitter van Stichting Schone Fruitteelt, belicht aan de hand van een diapresentatie de historie en wederopstanding van de kroos. Tot de jaren '70 van de vorige eeuw sierden her en der nog krozenbomen het landschap in de Betuwe, met een concentratie in Ochten/Eldik.

Door economische wetten moesten de krozenbomen, net als andere hoog- en halfstamfruitbomen, het veld ruimen. Onder andere door het beschikbaar komen van betere krozenrassen en -onderstammen beleeft deze fruitsoort een opmerkelijke wederopstanding.

In 200 jaar zijn bijna 500 perenrassen verdwenen. Lang heeft niemand zich daarover bekommerd, maar inmiddels wordt er anders naar gekeken. Voorzitter Tammo Katuin en Marianne van Lienden van de Noordelijke Pomologische Vereniging vertellen over de vorderingen van het Internationaal Peren Project dat is gericht op behoud van de diversiteit van stoofperen en het gebruik. Ook zal een film worden vertoond, waarin de internationale perenredders zich tegoed doen aan een diner, dat volledig uit peren bestaat.
De avond wordt afgerond met een pomologisch vragenuurtje waarin vragen uit de teelt van fruitgewassen naar voren kunnen worden gebracht en is er enige ruimte voor discussie over het nut en onnut van het behoud van het oude fruit. (Op de agenda staan: Bijna vergeten kroos teruggekeerd op het toneel; Zoeken naar Muilperen en Rode Wangetjes. Pomologisch vragenuur/ discussie)

De inloopavond is woensdag 26 februari om 19.30-22.15 uur bij stichting Nationaal Fruit Park , Bonegraafseweg 59 in Ochten.

Floris Kortie en Vera Kooper Het jaar 250 na Beethoven

Het jaar 250 na Beethoven. (foto: Merlijn Doomernik) Merlijn Doomernik

ELST - Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd.

Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg geleid. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van Europese politici. In Het jaar 250 na Beethoven laat presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.

Deze voorstelling is op zondagochtend 16 februari om 11.00 uur in Theater De KiK in Elst. (www.beethoven250.nl, www.floriskortie.nl, www.verakooper.com)

College over de rol van voeding bij kanker in bibliotheek Elst

ELST - Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van Overbetuwe'. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's.

Donderdag 19 maart, 20.00 -21.30 uur is in bibliotheek Elst het college 'De rol van voeding bij kanker' door Ellen Kampman, hoogleraar kanker en voeding. Is een glas rode wijn per dag nou wel of niet goed voor je gezondheid? En kun je van het eten van rood vlees echt kanker krijgen? Ellen Kampman is hoogleraar kanker en voeding op Wageningen University en vertelt je er alles over. Ze gaat ook in op de vraag of er voedingsmiddelen zijn waarmee je je leven kunt verlengen of verbeteren, als je eenmaal ziek bent.

Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Nieuwe trainer RKHVV (34) wil aanvallen Maik Angenent: 'Ik ben adept van Jürgen Klopp'

'Voetbaldier' Maik Angenent, nu nog trainer bij Concordia Wehl. Komende zomer bij RKHVV in Huissen. (foto: Ben Gal)

Tekst: Hans Schmeinck

ARNHEM/HUISSEN - RKHVV als Borussia Dortmund of als Liverpool. Hoog druk zetten en aanvallend voetbal bij de Huissense eersteklasser. Past perfect bij Maik Angenent, de nieuwe trainer. Vanaf volgend seizoen in 'theater' De Blauwenburcht. Ook concurrenten De Bataven en Sc Bemmel hebben voor volgend seizoen nieuwe oefenmeesters vastgelegd.

De trainerscarrousel bij de Betuwse eersteklassers is (bijna, zie kader) uitgedraaid. Sc Bemmel en De Bataven legden onlangs hun nieuwe oefenmeester vast. RKHVV heeft nu ook beet; Maik Angenent (34) leidt de 'blauwen' vanaf komend seizoen. Hij volgt leeftijdsgenoot Marc Otten op. Die probeert in de subtop van 1E de draad weer op te pakken met zijn spelers, die hun teamgenoot Paco Geutjes verloren na een tragisch auto-ongeluk. De keuze van RKHVV voor opnieuw een jonge trainer was op verzoek van de -ook jonge- selectie. ,,Eerst was Dennis van Beukering vastgelegd, maar dat ketste toch af en kwam ik weer in beeld. Geweldig, want de club heeft echt statuur.''
Met de huidige trainer van Concordia Wehl (middenmoter in 2I) krijgt de Huissense club een echt voetbaldier. De geboren Didammer stopte op z'n 26e met voetbal op bescheiden niveau (Sprinkhanen, Loil, Carvium). ,,Ik wilde trainer worden.'' Dat gebeurde al op z'n 16e. Daarna volgde het CIOS en trainde hij bij onder meer De Graafschap, DZC'68 en VVO. Daarmee werd hij in 2018 ongeslagen kampioen.


Lijn uitstippelen
De in Arnhem woonachtige accountmanager studeerde tussentijds nog af aan de Hogeschool Utrecht (sport & entertainment, marketing en commerciële economie) en werkte in de VS als trainer en liep stage bij Reading. ,,Via Andries Ulderink, die ik persoonlijk ken en toen assistent van Jaap Stam was.''
Verder is hij dit seizoen ook assistent bij hoofdklasser RKZVC in Zieuwent. Dat laatste vanwege zijn trainerscursus UEFA A, de hoogste op amateurniveau. ,,Die rond ik in mei af. Volgende seizoen train ik maar een club, RKHVV.'' In Huissen kan men zich op gaan maken voor c.q. verheugen op Angenent's visie. ,,Ik hou van aanvallend voetbal, liefst via de as maar niet per se via een bepaald, vast, systeem. Hoog druk zetten is wel favoriet en ik ben adept van Jürgen Klopp.''
Hij zegt binnenkort met het bestuur van 'HVV' een 'lijn uit te gaan stippelen'. ,,Hoe ziet selectie er uit, zijn er spelers nodig, komt er jeugd door? Als ik een wedstrijd kan bekijken zal ik dat doen. Maar ik focus me nu op Concordia,waarmee ik een periode wil pakken.'' Zijn assistent daar is Jillert Krikke. Neemt hij die mee? ,,Dat zou ik wel willen, maar ik ga anderen bij RKHVV niet voorbij lopen.''

Trainers Bemmel
en De Bataven

De -Betuwse- klassegenoten van RKHVV, Sc Bemmel en De Bataven, legden eerder al hun nieuwe trainers vast. Eerstgenoemde nam die van tweede genoemde over; Rob Bouman. Een oude bekende, want tussen 2002 en 2005 ook al hoofdtrainer bij de roodzwarten. Hij wordt bij De Bataven opgevolgd door Frank van Kouwen, nu oefenmeester bij OBW. Voorheen prof bij VVV en Roda JC.

En naar welke club gaat de huidige trainer van Bemmel, Ronald Grotenbreg, dan? ,,Dat weet niemand'', zegt ie zelf.

Pomologische inloopavond in Nationaal Fruitpark Ochten

Rijpe krozen. (foto: T. Banken)

OCHTEN - Thijs Banken, voorzitter van Stichting Schone Fruitteelt, belicht aan de hand van een diapresentatie de historie en wederopstanding van de kroos. Tot de jaren '70 van de vorige eeuw sierden her en der nog krozenbomen het landschap in de Betuwe, met een concentratie in Ochten/Eldik.

Door economische wetten moesten de krozenbomen, net als andere hoog- en halfstamfruitbomen, het veld ruimen. Onder andere door het beschikbaar komen van betere krozenrassen en -onderstammen beleeft deze fruitsoort een opmerkelijke wederopstanding.

In 200 jaar zijn bijna 500 perenrassen verdwenen. Lang heeft niemand zich daarover bekommerd, maar inmiddels wordt er anders naar gekeken. Voorzitter Tammo Katuin en Marianne van Lienden van de Noordelijke Pomologische Vereniging vertellen over de vorderingen van het Internationaal Peren Project dat is gericht op behoud van de diversiteit van stoofperen en het gebruik. Ook zal een film worden vertoond, waarin de internationale perenredders zich tegoed doen aan een diner, dat volledig uit peren bestaat.
De avond wordt afgerond met een pomologisch vragenuurtje waarin vragen uit de teelt van fruitgewassen naar voren kunnen worden gebracht en is er enige ruimte voor discussie over het nut en onnut van het behoud van het oude fruit. (Op de agenda staan: Bijna vergeten kroos teruggekeerd op het toneel; Zoeken naar Muilperen en Rode Wangetjes. Pomologisch vragenuur/ discussie)

De inloopavond is woensdag 26 februari om 19.30-22.15 uur bij stichting Nationaal Fruit Park , Bonegraafseweg 59 in Ochten.

College over de rol van voeding bij kanker in bibliotheek Elst

ELST - Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van Overbetuwe'. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's.

Donderdag 19 maart, 20.00 -21.30 uur is in bibliotheek Elst het college 'De rol van voeding bij kanker' door Ellen Kampman, hoogleraar kanker en voeding. Is een glas rode wijn per dag nou wel of niet goed voor je gezondheid? En kun je van het eten van rood vlees echt kanker krijgen? Ellen Kampman is hoogleraar kanker en voeding op Wageningen University en vertelt je er alles over. Ze gaat ook in op de vraag of er voedingsmiddelen zijn waarmee je je leven kunt verlengen of verbeteren, als je eenmaal ziek bent.

Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

College over Kruiswegstaties

Uitsnede statie Lent. (foto: Herman Schimmel) Herman Schimmel

ZETTEN - Iedereen is welkom in bibliotheek Zetten bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van Overbetuwe'. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's.

Woensdag 25 maart, 20.00 - 21.30 uur is het college 'Kruiswegstaties in Overbetuwe en Lent' door kenner Herman Schimmel. Een kruiswegstatie is een schilderij of beeldhouwwerk dat een scène uit de lijdensweg van Jezus weergeeft. Ze zijn vaak te vinden in rooms-katholieke kerken. Elstenaar Herman Schimmel fotografeerde in acht kerken in Overbetuwe en Lent de kruiswegstaties en maakte er een boek van. ‘Want als de kerken dichtgaan, hebben we altijd de foto’s nog’, aldus Schimmel. In zijn lezing gaat hij in op de geschiedenis van de kruiswegstaties.

Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. 'Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.'

Overbrug dementie met muziek

Concert de Muzikale Ontmoeting. (foto: Elles van de Heijden)

REGIO - Op 15 en 16 februari heeft een ieder een unieke kans om De Muzikale Ontmoeting live te zien. De Muzikale Ontmoeting is een initiatief van professionele muzikanten en psychologen die muziek maken voor ouderen met dementie.

Dit doen ze door het geven van een ‘Muzikale Nachtzoen’. Een miniconcert voor circa acht ouderen in verzorgingstehuizen. Normaal gesproken worden zij onrustig aan het einde van de dag omdat ze op zoek gaan naar hun oude huis. Muziek helpt hen tot rust te komen.

"Omdat wij aan iedereen willen laten zien welke impact muziek kan hebben in de zorg, komen we optreden voor algemeen publiek. In het eerste deel van de avond delen we ervaringen uit de zorg en laten we het publiek ervaren hoe we contact maken met muziek. Na de pauze laat het hele team zien wat zij muzikaal gezien allemaal in de kast hebben. Op 15 februari treden wij op in Nijmegen. Vanaf 19.30 uur in de Lutherse Kerk. Op 16 februari treden wij op in theater ’t Hof in Arnhem, vanaf 19.00 uur.

Als u direct enthousiast bent kunt u een ticket reserveren door te mailen naar concertDMO@gmail.com. We werken met een pay-what-you-want systeem: achteraf bep(t)aalt u wat u het concert waard vond. De opbrengsten worden gebruikt om zoveel mogelijk muzikale ontmoetingen tot stand te brengen." Voor meer informatie zie de website of facebook: https://demuzikaleontmoeting.com. https://www.facebook.com/demuzikalenachtzoen.

College over schilder Mesdag

ZETTEN - Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van Overbetuwe' in bibliotheek Zetten op 8 april van 20.00 uur tot 21.30 uur. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Deze keer is er het college 'De schilder Mesdag' door Marieke van der Heijden, kunsthistoricus.

Het Panorama van Mesdag is één van de oudste panoramaschilderijen en wereldberoemd. Maar wat weten we eigenlijk nog meer van deze schilder? Wist je bijvoorbeeld dat hij zijn carrière begon als bankier? En dat zijn vrouw Sientje ook meewerkte aan zijn panorama? Leer van kunsthistoricus en kenner Marieke van der Heijden meer over het leven en werk van Hendrik Willem Mesdag.

Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Excelsior Zetten: 'Voor elkaar, door elkaar'

ZETTEN - Dit jaar bestaat voetbalvereniging sportvereniging Excelsior Zetten 100 jaar.

Het enthousiasme van Geurt Jan Budding (Herveld), Jan Gerritsen (Zetten) en Jan van Workum (Andelst) leidde tot de oprichting van Excelsior in café De Midden Betuwe op 9 februari 1920. De vereniging wordt gedragen door de leden, talloze vrijwilligers en sponsoren; 'Voor elkaar, door elkaar'.

Het bestuur nodigt iedereen van harte uit voor een receptie ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum. De receptie zal worden gehouden op zaterdag 15 februari van 16.00 tot 18.00 uur op De Leijgraaf in Zetten.

Van 13 tot en met 19 februari

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS WATERMAN. De waterman zoekt verbondenheid door op te trekken met mensen die op dezelfde golflengte zitten. Ze zijn wel heel gericht op hun persoonlijke vrijheid. In een relatie hoeven ze dus niet alles samen te doen. Wat dat betreft kiezen ze graag voor lat-relaties. Om wendbaar te blijven hebben ze ook geen moeite met open relaties. Ze willen genieten van het moment, van het nu!

RAM van 21 maart t/m 20 april
Vanaf aanstaande zondag loopt jouw planeet Mars, voor enkele weken, door het ambitieuze teken steenbok. Dat geeft heel geconcentreerde energie waarmee je hogerop kunt komen. Het maakt je ook geduldiger dan ooit! Op maandag kun je ingewikkelde kwesties op een Jip en Janneke manier uitleggen.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op zaterdag krijg je de kans om jouw kwaliteiten in te zetten en daardoor veel te bereiken. Het engelengeduld dat je daarbij tentoon spreidt is bijzonder! Maandag kies je ervoor om vooral te genieten van de goede dingen der aarde. En op dinsdag ben jij tijdens een uitje heel spraakzaam.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Na een rustig weekend gaat jouw planeet Mercurius op maandag (schijnbaar) achteruit lopen. Dat geeft een periode van drie weken waarin jij terugkomt op eerdere afspraken. Op maandag doe je dat met veel kabaal. Dinsdag ben je wat milder en zachter. Op woensdag kom je slechts moeizaam uit je woorden.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Donderdag lopen jouw zaakjes niet zo goed. Dat ondanks het feit dat jij zo enthousiast mogelijk voor de dag komt. In het weekend gaat het stukken beter en kan zelfs een klein naar berichtje jou niet van je stuk brengen. Volgende week dinsdag en woensdag ben jij zeer actief en gericht op snel resultaat.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Aanstaande donderdag moet je even je tanden laten zien. Dat geeft je meer kracht en macht! Tijdens het weekend moet je allerlei verplichte nummers afwerken. Saai, maar het resultaat zal je echt bevredigen. Vanaf volgende week woensdag trek jij je voor enkele weken terug en geef je de ander de ruimte.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op vrijdag is het goed om de familie of jouw clan even alle aandacht te geven. Vanaf maandag gaat jouw planeet Mercurius enkele weken (schijnbaar) achterruit lopen. Dat is een goede tijd om allerlei losse endjes aan elkaar te knopen. Je kritische houding zal je helpen om dit tot een goed einde te brengen.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Het komende weekend is uitermate geschikt om oude vrienden weer eens op te zoeken. Zelfs als er in vroeger het een en ander aan de hand was, dan nog is de onderlinge sfeer weer als vanouds! Rond volgende week dinsdag ben je heel communicatief. Je maakt handig gebruik van jouw contacten.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op donderdag merk je goed hoeveel invloed jij op de mensen in jouw directe omgeving hebt. Vanaf aanstaande zondag gaat jouw planeet Mars in het teken Steenbok lopen. Dat geeft enkele weken de behoefte om jezelf maatschappelijk duidelijker neer te zetten. Dat doe je op maandag met scherpe opmerkingen.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Op donderdag ben jij niet zo in de stemming voor contact. Sterker nog, je zondert je een beetje af. In het komende weekend trek je veel op met familie. Je bent oprecht geïnteresseerd in wat er in ze omgaat. Volgende week woensdag ben jij heel joviaal en je bent in de stemming voor een grapje.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Op zaterdag zijn de contacten die jij hebt heel hartelijk. Je hart maakt er een sprongetje van! Vanaf aanstaande zondag gaat de felle planeet Mars in jouw sterrenbeeld lopen. Dat geeft enkele weken veel meer energie en ook ongeduld om snel resultaten te bereiken. Op woensdag begrip jij de ander niet.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Ondanks het feit dat jij in het weekend allerlei zakelijke dingen af moet ronden, vind jij toch de tijd om ook gezellig met anderen te vertoeven. Je geniet van de warme aandacht die er onderling is. Op dinsdag werkt jouw intuïtie op volle toeren maar op woensdag laat diezelfde intuïtie je in de steek.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
In het komende weekend word je omringd door mensen die jou kunnen 'lezen'. Dat is heel prettig want dan is een half woord genoeg. Maandag ben je een beetje chagrijnig. Op woensdag. Om 5:58 uur precies, begint de vissentijd weer. Jij voelt je dan vrolijk omdat je dan echt jezelf kunt zijn.

Dierengeluiden De Vlindertuin

Het wordt echt wat!

HETEREN - Ja waar het hart vol van is loopt de mond van over. De vlindertuin die gemaakt moet worden van de paardenbak achter de schuur van de kinderboerderij krijgt een beetje gestalte. Het pad en het gedeelte waar het zitje moet komen is bestraat met de vriendelijke medewerking van de Ruijter Bestrating en Tuininrichting Oosterhout.

Nu moet er nog een heleboel gedaan worden om de verschillende soorten grond te krijgen. We willen een voedingsarm gedeelte, hiervoor kunnen we het zand gebruiken dat in de paardenbak ligt. Maar dat moet dan nog wel op één plaats bij elkaar geschept worden. Het natte gedeelte heeft Ruben de Ruijter al uitgegraven met de machine maar het gedeelte dat kalkhoudend moet worden moet nog bewerkt worden met grof schelpzand. De grond die uit het natte gedeelte gekomen is is klei en dat is op zich best voedingsrijk, bovendien is met organische mest de grond makkelijk voedingsdijker te maken. Voor de zandeuvel die bedoeld is om de wilde bijen de gelegenheid te geven een nest te maken moeten we nog rond speelzand hebben en dan moet het ook nog op de plaats van bestemming worden geschept. Ja, er nog genoeg werk te doen.

Denk je dat je het leuk vindt in een groep mee te werken om de tuin gestalte te geven kom dan op een zaterdagmorgen naar de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat in Heteren. We hebben een leuk enthousiast team dat elke zaterdag daar aan het werk is. De vlindertuin is niet de enige verandering. Ook de schuur zelf wordt grondig aangepakt, zodat we in de zomer een heel andere kinderboerderij hebben waar je kleine dieren en veel soorten planten kunt bekijken.

Subliem concert Arnhems Slavisch Koor

DRIEL - Afgelopen zondag trakteerde het Arnhems Slavisch Koor (ASK) de ongeveer 175 bezoekers van het Blije Kerk Concert Driel op een prachtig concert.

Onder de sterke leiding van de Russisch-Nederlandse Svetlana van Wielink werd een keuze gepresenteerd uit het rijke palet van Russische muziek. De kracht en kleur van deze kerk- en volksmuziek doen ons weer beseffen dat de Russische cultuur meer te bieden heeft dan de het beeld dat we meestal opdoen uit de actuele politieke mediaberichten over Rusland.


In het programma bleken de Vespers van Alexander Archangelsky helemaal toegesneden op het ASK: een warme en harmonieuze klankkleur. (Het ASK heeft ze op cd opgenomen). Het koor mag zich gelukkig prijzen dat het beschikt over een ruime invulling van tenor- en baspartijen, die het koor een krachtig draagvlak geven. Het vrolijke Oekraïense lied 'Shchedryk' (kleine zwaluw) van Mykola Leontovych, die het een 'lied voor een goed humeur' noemde, overstemde zondagmiddag de flinke storm.


In de bekende toegift 'Kolj slawjen' van Dmitri Bortnjanski kwam het ASK helemaal tot zijn recht: perfecte samenzang tussen de mannen- en de vrouwenstemmen in een meeslepende melodie. Op het volgende concert in Driel, op zondagmiddag 9 maart, wordt een verkorte versie van Bach's Matthäus uitgevoerd: uniek in de regio!

Lezing tv-kok Angélique Schmeinck

Top- en tv-kok Angélique Schmeinck verzorgt zondagmiddag 16 februari een lezing bij Nieuwe Ruimte in Velp. (foto: Angélique Schmeinck) Fotocredits: Angélique Schmeinck.

VELP - Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen zondag 16 februari hun hart ophalen in de oude bibliotheek van Velp, waar Nieuwe Ruimte een programma aanbiedt met lezingen van topkok Angélique Schmeinck en The Plant-oprichter Marieke Karssen plus een optreden van de Belgische zangeres Karoline Kamosi, beter bekend als Leki.

De lezingen en het optreden zijn onderdeel van de expositie ‘Gefundenes Fressen’, die in het teken staat van voeding. Gastexposant is Angélique Schmeinck. Dat Nieuwe Ruimte bij haar terechtkwam, zal niemand verbazen. Ze is niet alleen top- en televisiekok, maar ook culinair fotograaf met een Culinair Atelier in Velp. Haar foto’s brengen meestal ingrediënten op een surrealistische of humoristische manier in beeld. Een aantal van haar mooiste foto’s is te zien tijdens Gefundenes Fressen.

Marieke Karssen richtte in 2016 The Plant op, een netwerk dat met projecten planeet groener wil maken. In Velp komt ze praten over voedselbossen. Haar lezing is getiteld ‘Met niksdoen een steeds rijkere oogst’. Zangeres Leki werd geboren in Congo, maar woont tegenwoordig in België waar ze ook een bekende televisiepresentatrice is. Ze brak door met hiphop, r&b en soul.

De lezing van Angélique Schmeinck begint om 13.30 uur, gevolgd door Marieke Karssen om 15.00 uur. Leki zingt tussen de beide lezingen en na afloop. Entree 5 euro (donateurs gratis). Het adres is Den Heuvel 32 in Velp.

Kindercollege het is geel met zwart en zegt 'bzzzzzzz' in bibliotheek Elst

Bijen.

ELST - Donderdag 26 maart van 16:00 tot 17:00 uur is er in bibliotheek Elst een kindercollege 'Het is geel met zwart en zegt bzzzzzzz' door imker Jos Boeren.

Je hebt het misschien al eens gehoord: het gaat niet goed met de bijen in Nederland. Bijen zijn zelfs een bedreigde diersoort. Een imker komt vertellen wat we er tegen kunnen doen. Ook leer je het verschil tussen bijen en wespen en hoe een bij honing maakt. BIJzzzonder toch?

Kosten: gratis. Maar meld je wel even aan via elst@obgz.nl of in de bibliotheek.

Subliem concert Arnhems Slavisch Koor

DRIEL - Afgelopen zondag trakteerde het Arnhems Slavisch Koor (ASK) de ongeveer 175 bezoekers van het Blije Kerk Concert Driel op een prachtig concert.

Onder de sterke leiding van de Russisch-Nederlandse Svetlana van Wielink werd een keuze gepresenteerd uit het rijke palet van Russische muziek. De kracht en kleur van deze kerk- en volksmuziek doen ons weer beseffen dat de Russische cultuur meer te bieden heeft dan de het beeld dat we meestal opdoen uit de actuele politieke mediaberichten over Rusland.


In het programma bleken de Vespers van Alexander Archangelsky helemaal toegesneden op het ASK: een warme en harmonieuze klankkleur. (Het ASK heeft ze op cd opgenomen). Het koor mag zich gelukkig prijzen dat het beschikt over een ruime invulling van tenor- en baspartijen, die het koor een krachtig draagvlak geven. Het vrolijke Oekraïense lied 'Shchedryk' (kleine zwaluw) van Mykola Leontovych, die het een 'lied voor een goed humeur' noemde, overstemde zondagmiddag de flinke storm.


In de bekende toegift 'Kolj slawjen' van Dmitri Bortnjanski kwam het ASK helemaal tot zijn recht: perfecte samenzang tussen de mannen- en de vrouwenstemmen in een meeslepende melodie. Op het volgende concert in Driel, op zondagmiddag 9 maart, wordt een verkorte versie van Bach's Matthäus uitgevoerd: uniek in de regio!

Record aantal passagiers Buurtbus 556 Overbetuwe in januari

Achterzijde buurtbus. (foto: Jos Ouwerling) Jos Ouwerling

OVERBETUWE - Buurtbus 556 Overbetuwe verzorgd sinds de start op 10 december 2018 op werkdagen de verbinding tussen Heteren, Driel en Elst. "Veel tevreden passagiers hebben we sindsdien al vervoerd."

Buurtbus 556. (foto: Jan van Brakel) Jan van Brakel

"Sinds 16 december 2019 hebben wij station Elst, met diverse overstapmogelijkheden, in de route opgenomen. Samen met de nieuwe comfortabele bus lijkt dit door onze reizigers zeer gewaardeerd te worden. In de periode van 16 tot en met 31 december 2019 zagen wij ondanks de feestdagen, al een stijgende lijn in ons aantal reizigers. De stijgende lijn die wij in december zagen heeft zich in januari 2020 doorgezet. In januari 2020 hadden wij het record aantal van 793 instappers. Dat is in vergelijking met de 1e maanden in 2019, een verdubbeling van het aantal passagiers! Op naar de 10.000 passagiers per jaar! Wij zijn iedereen zeer dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen. Heeft u vragen of wilt u vrijwilliger worden dan graag een reactie naar Jos Ouwerling 06 41376698 en Jan van Brakel 06 23064209."

Jaarlijke quiz Historische Kring

HEMMEN - Op dinsdag 18 februari organiseert de Historische Kring Midden-Betuwe voor de elfde keer haar jaarlijkse quiz. Deze vindt plaats in Dorpshuis de Oude School in Hemmen. De aanvang is om 20.00 uur.

Er zijn vijftig meerkeuzevragen geformuleerd, die betrekking hebben op geschiedenis met een nadruk op het lokale verleden. Er wordt gewerkt in groepjes van vier deelnemers. Die groepjes worden aan het begin van de avond samengesteld. Voor ieder goed antwoord krijgt de groep een punt. De groep die aan het eind van de avond de meeste punten heeft verzameld is de winnaar. Er is ook nog een tweede prijs beschikbaar. Die prijzen zijn overigens bescheiden van aard. Doel van deze avond is op de eerste plaats gezelligheid. Maar daarnaast is de quiz ook leerzaam.

"Aan het eind van de avond weet je welhaast zeker weer iets meer van onze streekgeschiedenis. De quiz is bovendien een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met onze Kring, die werkzaam is in de dorpen Andelst, Hemmen, Herveld, Heteren, Randwijk en Zetten. De avond is daarom voor iedereen gratis toegankelijk. Neem gerust vrienden of bekenden mee! Belangstellenden die niet in staat zijn naar deze avond te komen, kunnen ook op www.hkmb.nl de nodige informatie over ons vinden. Wij hopen dat we veel belangstellenden voor heemkunde mogen begroeten."

Boerenbruiloft in Nölerhout

OOSTERHOUT - Tijdens de dolle dagen is er veel te beleven bij De Wielewoalers in Oosterhout. Voor het gehele programma wordt verwezen naar www.dewielewoalers.nl. Maar nu wil de vereniging alvast de boerenbruiloft onder de aandacht brengen.

Op dinsdag 25 februari worden er voor de elfde keer ywee echtelieden in de onecht met elkaar verbonden tijdens het Nölerhoutse carnaval. Dit jaar zullen Frans de Wildt en Gerda Gerdsen-Degen tijdens de boerenbruiloft elkander het ‘ja’ woord geven in zaal Merkus. Zoals altijd zal het echtpaar worden toegesproken door de enige echte Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Boerenstand van Nölerhout: Jan Janssen. Op een ludieke manier zal Jan het doopceel lichten van de bruid en bruidegom.

Vanaf 13.15 uur is iedereen in Nölerhout en daarbuiten welkom in de zaal Merkus, Dorpsstraat 12 in Oosterhout. Daar zal om 13.30 uur de huwelijksvoltrekking plaatsvinden. Wees er bij, dit wil niemand missen! Aansluitend is er gelegenheid tot feliciteren tijdens de spontane receptie, zal het bruidspaar de openingsdans doen en barst het boerenfeest los.

De boerenbruiloft duurt tot 18.00 uur en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Sowieso. Na een spetterende finale sluiten de Wielewoalers om 19.00 uur de dolle dagen af met Prins JP de Swingende Vrijwilliger en zijn hofdames Sanne en Nelleke en hun lijflied: 'We blieven Nölen'. Deze dag heeft iedereen vrij entree.

Forte School Overbetuwe zoekt mentoren

OVERBETUWE - Forte School zoekt betrokken vrijwilligers die kinderen op de basisschool of jongeren die de overstap gaan maken naar het Voortgezet Onderwijs willen ondersteunen bij schoolse zaken.

Ondersteuning voor kinderen/ jongeren die door omstandigheden in de thuissituatie niet de juiste begeleiding van ouders kunnen krijgen. Denk aan kinderen waarvan de ouders in scheiding liggen, kinderen waar ziekte in de familie voorkomt, kinderen uit niet- westerse gezinnen waar de Nederlandse taal onvoldoende beheerst wordt.

Voor deze groep kwetsbare kinderen zijn er mentoren van Forte School. Zij komen elke week in het gezin langs om het kind te helpen bij dat wat hij of zij nodig heeft op leer – en sociaal- emotioneel gebied. Een maatje, een vraagbaak, iemand die ze kunnen vertrouwen en waar de kinderen op kunnen rekenen. Een mentor die kansen en mogelijkheden ziet, het kind/ de jongere aan het denken zet en vooruit helpt.

Ondersteuning is vaak heel praktisch. Het bieden van een luisterend oor. Samen een weekplanning maken en oefenen of herhalen van leerstof. Samen lezen, tafels oefenen, een plan maken voor het maken en geven van een spreekbeurt. Een mentor geeft ondersteuning op maat, net waar de behoefte van het mentorkind ligt.

Wilt u meer informatie of lijkt het u leuk om als mentor in Overbetuwe iets te betekenen voor een kind/ jongere? Heeft u zin en tijd om wekelijks 1-2 uur te besteden aan dit mooie project? Neem dan contact op met Daniëlle van Deutekom, coördinator Forte School Overbetuwe. Mail naar: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bel: 06 23389641

Voorlichting over donorschap en orgaandonatie bij Vrouwen van Nu Heteren

HETEREN - Op 1 juli start het nieuwe donorregister. In het nieuwe donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsel aan een patiënt wil geven. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente, komt dan in het donorregister.

Veel mensen hebben al ingevuld of ze donor willen zijn. Maar veel mensen ook nog niet. Als u het nog niet weet is het belangrijk dat u goed nadenkt. U kunt er met familie of vrienden over praten. Wat vinden zij?

Om u te helpen met uw beslissing heeft Vrouwen van Nu, afdeling Heteren, Cor van der Schans uitgenodigd. Hij zal voorlichting geven over het donorschap en orgaandonatie. Zelf heeft hij ook een donororgaan gekregen.

Belangstellenden zijn op maandag 17 januari welkom om deze avond bij te wonen. De avond wordt gehouden in De Vluchtheuvel, Kastanjelaan 18 in Heteren. De avond begint om 20.30 uur. Voorafgaand aan de lezing heeft de afdeling haar jaarlijkse afdelingsvergadering. Kosten van de avond zijn voor gasten drie euro, inclusief koffie/thee. Meer over Vrouwen van Nu en hun jaarprogramma staat op www.vrouwenvannu.nl/heteren.

'Handig' bij Alzheimer Café Overbetuwe

Mozaïek van een vergeet-mij-nietje waarmee we laten zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. (foto: Wilma Drager-Visee) Wilma Drager-Visee

ELST - De bijeenkomsten van het Alzheimer Café Overbetuwe vinden sinds kort plaats in het ‘Huis van de Wijk Triade’. Deze nieuwe locatie ligt in een gezellige woonwijk midden in Elst, waar het Triade-gebouw een sociale functie heeft. Woensdag 19 februari staat weer een café gepland met als thema ‘Handig’.

Handig (Hulp bij Allerlei Noodzakelijke Dingen Is Gemakkelijk) is een praktijkonderzoek waarbij gekeken wordt of mensen met beginnende geheugenproblemen langer gemak en plezier ervaren door al vanaf de beginfase gebruik te maken van handige technische snufjes in het dagelijks leven. Anita Erkelens, adviseur en procesmanager, vertelt hierover en laat zien wat het voor een ieder kan betekenen.

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café vinden plaats in het ‘Huis van de Wijk Triade’, Prins Hendrikstraat 5A in Elst. Men is welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Inge van Dijk, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53118823 of i.vandijk@alzheimervrijwilligers.nl.

sportfanaat

Deze sportfanaat wordt 14 februari alweer 13 jaar.
Kim van harte gefeliciteerd.
Groetjes A&A&G

Prinses

Deze prinses al weer 4 jaar!
Gefeliciteerd en een
dikke knuffel van Opa en Oma!

Toon

De sixties alsof het gisteren was
dat komt Toon bij de Castle pub quiz goed van pas!
Gefeliciteerd van ons voor jou

Hannie

Onderwijs en salarissen altijd weer op tijd klaar.
Hannie blijft onstuitbaar zelfs met 60 jaar!
Gefeliciteerd van ons voor jou

Fleur

Gefeliciteerd Fleur 21 jaar.
Wat fijn om met Valentijn jarig te zijn.
Knuffel Opa en Oma Koeien

Hoera
Mathijs wordt 11 jaar!
Hartelijk gefeliciteerd van
Opa en Oma Bemmel

Mark hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
Wat zijn wij blij dat je er boven op bent.
Opa en oma.

Hoera, deze stoere meid wordt
14 februari 4 jaar en mag naar de
basisschool! Gefeliciteerd Welmoed!

Ja ja, deze knappe dame ziet
11 februari dan eindelijk Sarah.
So Carla, let's take a selfie!

Je kunt het niet geloven misschien
Maar dit lachende kereltje is nu 5x10
Frank, proficiat

Lieve Leander, bedankt voor alle gezelligheid
tijdens het bouwen voor de optocht!
Groetjes van de Loatbløjers.

Lieve Erik, van harte gefeliciteerd
met je 53e verjaardag, 'n mooie lèèftied um
lekker te goan hengelen! Kusjes v.d. Kustertjes

Nu een keer zelf voor de camera!
Want ja het is echt waar
Coole Carrie 25 jaar xx

Denise

Hoera!
Denise 40 jaar
Gefeliciteerd
Liefs van ons

Hieperdepiep hoera
Ties 50 jaar!
Gefeliciteerd met je 50e verjaardag!!
Liefs Bianca & Thijs

Opa en oma

O)pa en (O)ma,
Proficiat met jullie 62 jarige trouwdag!
Van ons allemaal.

Mijlpalen zijn er om
slingers aan op te hangen

Vlooienmarkt in Bemmel

BEMMEL - In de sportcentrum De Schaapskooi aan de Sportlaan 3 is zondag 16 februari van 9.00 tot 16.00 uur een grote overdekte vlooienmarkt.

Het is een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop wordt aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv. (06 39108152, www.animo-vlooienmarkten.nl).

Een kraam of grondplek huren kan! Een kraam van 4 meter met bovenbouw kost 27,50 euro en een grondplaats van 6 meter 20 euro. Info: 06 39108152, www.animo-vlooienmarkten.nl

De markt bezoeken kost 3,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Het sportcentrum zorgt voor de catering. Er is gratis parkeergelegenheid op aanwijzing van de verkeersregelaars.

C0-Bus Campers breidt haar service uit op een nieuwe locatie in Nijmegen

NIJMEGEN – Sinds januari 2020 is de service van Co-Bus naast de verhuur uitgebreid met campercheck, vakantiecheck, aankoopkeuring, onderhoud en bemiddeling in verkoop en aankoop van campers.Of je nu een eigen camper bezit of een camper huurt, het is heerlijk om op deze manier te kunnen reizen. Je 'huisje' met alles er op en erin heb je altijd bij je.
Sinds 2012 verhuurt Co-Bus buscampers en is een begrip in de regio. Met hun verhuur-, reiservaring en camper / autokennis, hebben Arnold en Heleen een stevige basis gelegd voor hun bedrijf. Die kennis en ervaring is de afgelopen jaren verder toegenomen. Zij hebben naast camperdeel onderhoud voor de verhuur ook in opdracht van collegabedrijven camperchecks en camperdeelonderhoud uitgevoerd en geassisteerd bij de verkoop en aankoop van campers.

Opgedane kennis wordt natuurlijk altijd graag weer ingezet en dat vraagt in dit geval ook een bedrijfsruimte die daarbij past. Co-Bus is dan ook verhuisd naar de Holtakkerweg 10 in Nijmegen.
Heb je nog geen ervaring met (bus)campers, of wil je sowieso meer weten over huren, onderhoud, checks, verkoop, aankoop of anders? Bezoek de website Co-Bus.nl of bel gerust: 06 49119396 of 06 12403209.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Elst

Kledingbeurs. (foto: Sandra Kuster) Sandra Kuster

ELST - Zaterdag 21 maart vindt in de school Het Westeraam aan het Auditorium 6 in Elst de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De beurs is geopend van 10.30 tot 12.00 uur.

"Tijdens de beurs is er de mogelijkheid goede en betaalbare (merk)kleding voor het voorjaar en de zomer te kopen. U kunt tevens kleding en speelgoed verkopen. U hoeft tijdens de beursdag niet zelf achter een kraam te staan. U levert vooraf alles geprijsd in en wij doen de rest. Wij nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen. De entree is gratis. Er wordt ruim 10.000 stuks mooie tweedehands zomerkleding vanaf maat 92 - maat S aangeboden. Naast kleding wordt er ook speelgoed verkocht en kunt u er terecht voor buitenspeelgoed, schoenen, sportkleding en nog veel meer. De kleding is op maat gesorteerd en voor een deel in rekken opgehangen, jongens- en meisjesspullen apart.

Boven op de verkoopprijs komt 15 procent, hiervan betalen wij alle kosten en over hetgeen u verkoopt levert u 15 procent in. Er mogen alleen kleine handtassen mee naar binnen. Buggy’s zijn niet toegestaan. Bij voorkeur dus je portemonnee in de broekzak of om de nek. Belangstelling om te verkopen? Stuur een mail naar kinderkledingbeurselst@gmail.com of bel naar Sandra Kuster 06 10201556."

Klomp & Gijzen Metaalbewerking - Elst

(foto: Maaimedia)

ELST - "Door middel van watersnijtechniek, metaalbewerking en constructiewerk maken wij met ons team van vakmensen vele producten voor architecten, aannemers, kunstenaars, interieurontwerpers en particulieren."

"We zijn sterk in design en we denken mee in oplossingen. Als onze klanten tevreden zijn dan zijn wij dat ook. Bijvoorbeeld stalen deuren en ramen komen we inmeten, overleggen wat u wensen zijn, adviseren in de mogelijkheden en we plaatsen bij u thuis. Zo zijn we betrokken bij het hele traject."

Formule 1

"Sinds afgelopen juli zijn we gevestigd aan de Pascalweg 11 in Elst. Ons nieuwe pand is niet wat men normaal denkt van een metaalbewerkingsbedrijf. Integendeel; ons pand is licht, netjes, open en heel toegankelijk. Dat past perfect bij onze Formule 1-filosofie. Samenwerken als een team, iedereen draagt zijn steentje bij. Goede communicatie is belangrijk om fouten te voorkomen en de hoogst haalbare kwaliteit na te streven."

Architectural Elements

"Kwaliteit speelt een belangrijke rol en dat ziet u terug in onze producten. Een maatwerk design trap voor een particulier, een kunstzinnige schuifpoort voor een boerderij of de bewegwijzering voor de kunstfietsroute van de gemeente Overbetuwe. Maatwerk stalen deuren en ramen, brievenbussen, design hekwerken behoren tot de mogelijkheden. Trots zijn we op het grote cortenstalen kunstwerk voor de hoofdingang van het FC-Utrecht stadion en voor zeven jaar het ontwerpen en maken van de MotoGP award voor de TT van Assen.

Heeft u een vraag of een idee? Bel of stuur een email, dan plannen we een afspraak en nemen wij de tijd om dit met u te bespreken."

Klomp en Gijzen BV, Pascalweg 11 Elst; 0481 373383; info@klompgijzen.nl, www.klompgijzen.nl.

Hank's Haircorner kapsalons nu ook in Elst!

ELST - Op 1 december heeft Hank's Haircorner een derde filiaal geopend aan de kleine Molenstraat in Elst. Hank komt uit een kappersfamilie en is geen onbekende in de kapperswereld. Hij heeft vele prijzen gewonnen op kapperswedstrijden en is al jaren examinator op kappersscholen. Ook kijkt Hank mee en geeft adviezen voor het kappers onderwijs.

Zijn zoon Harm is, na zijn opleiding marketing en communicatie, ook het kappersvak ingegaan. Hij heeft zich gespecialiseerd in het herenvak. Heren die liever door een man geknipt worden, of hun baard willen laten bijwerken, kunnen bij Harm terecht.        

Samen met het vertrouwde team, uit de voormalige kapsalon, is het maken van mooi en gezond haar prioriteit. Hank's Haircorner staat al 30 jaar voor kwaliteit, service en aandacht. Er wordt altijd een goed advies gegeven, zodat ook thuis het haar gemakkelijk in model gebracht kan worden. Naast een professionele knip-of kleurbehandeling kunt u bij Hank's Haircorner ook terecht met vragen over haar en hoofdhuid. L'Anza Healing Haircare biedt de oplossing voor vele haar- en hoofdhuid problemen en bevat geen parabenen, sulfaten, of siliconen. Het L'Anza Healing Color concept biedt unieke kleurbehandelingen, die het haar verzorgen en versterken.        

Vanaf 1 maart is de kapsalon ook op donderdagavond geopend! Heren kunnen dan zonder afspraak binnen lopen. Voor meer nieuwtjes en acties volgt u Hank's Haircorner op Facebook en Instagram. Naast telefonisch kunnen afspraken online geboekt worden via de website: www.hankshaircorner.com.

Hank's Haircorner Elst, Kleine Molenstraat 8b; 0481 350264.

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Klik eerst op de regio waarover uw bericht gaat. U kunt voor één regio een bericht insturen. Mocht u uw bericht graag in meerdere regio's geplaatst willen hebben, dan mag u dat aangeven bij: 'Opmerkingen'. De redactie kijkt dan of er plaats voor is. Vervolgens klik u op: 'Nieuws aanleveren', de rest wijst zich vanzelf. Vragen? Bel: 0481 464770.