GN Arnhem

24 maart 2018

GN Arnhem 24 maart 2018


Jim Bakkum verrast per helikopter zorgheld in Arnhem

ARNHEM – In het teken van de Week van Zorg en Welzijn verraste Jim Bakkum afgelopen woensdag 14 maart drie genomineerde Zorghelden per helikopter in Nederland. YourGift Cards en Heel Holland Zorgt sloegen hun handen in één om meer aandacht en waardering te genereren rondom de zorg. Beide organisaties zijn van mening dat het werk dat de helden in de zorg verzetten veel respect verdient. Om die reden deed de YourGift Helikopter op 14 maart Arnhem aan!

Marlous Lugthart (46), vrijwilligster bij het Ronald McDonald Huis in Arnhem, is door haar collega's genomineerd als YourGift Zorgheld van 2018. Onder het mom van een smoes werd zij door collega's en familieleden naar de landingsplek van de helikopter gelokt. Daar werd zij verrast met een bezoekje van Jim Bakkum, die haar bedankte voor haar gepassioneerde inzet met de oorkonde Zorgheld 2018 en een YourGit Cadeaukaart. Terug bij het Ronald McDonald Huis werd Marlous nog extra in het zonnetje gezet door collega's, familieleden en andere vrijwilligers.

Marlous zet zich wekelijks met veel passie en energie in voor het Ronald McDonald Huis en zet zich daarnaast ook nog in voor het Huis binnen het PR-team. Marlous heeft (helaas) zelf ook ervaring met een Ronald McDonald Huis, maar met haar vrolijke en energie blik weet ze van aanpakken en heeft ze een grote impact op het leven van velen.

Rudi van der Voet, Commercieel Directeur bij YourGift Cards, weet hoe het is als je intensief met zorg te maken krijgt. Toen zijn vrouw MS kreeg heeft hij van dichtbij kunnen meemaken wat zorgmedewerkers voor je doen. "Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met de Zorg. Of het nu gaat om een geboorte of een overlijden, de medewerkers in Zorg en Welzijn staan altijd voor iedereen klaar. Het werk dat zij verzetten verdient zoveel respect.", aldus Rudi van der Voet.

Eerder dit jaar verraste YourGift Cards samen met Jim Bakkum al drie zorghelden (genomineerd door vrienden en familie) voor de serie Heel Holland Zorgt op SBS6. Door het grote succes hebben YourGift Cards en Heel Holland Zorgt besloten om dit door te zetten tijdens deze unieke Helikoptertour. Samen met familie, vrienden én collega's maakten YourGift Cards en Heel Holland Zorgt hier een moment van om nooit te vergeten!

Free Your Mind kondigt Koningsdagevenementen aan!

ARNHEM - Free Your Mind heeft in het kader van het 15 jarige jubileum twee evenementen aangekondigd voor Koningsdag 2018. In het centrum van Arnhem, nabij het station, zullen er 2 feesten gegeven worden; een op koningsnacht en een op koningsdag, beiden gratis toegankelijk. Arnhem is bekend terrein voor deze organisatie waar het jaarlijks het Free Your Mind Festival organiseert en kunnen we daarom precies verwachten wat het zo goed maakt; een gebalanceerde muzikale line-up en een goede vibe.

Dit is het tweede evenement aangekondigd door Free Your Mind om aan het 15 jarige jubileum toe te voegen. Het eerste evenement zal plaatsvinden in de Warehouse Elementenstraat in Amsterdam met een speciale b2b dj-set van Sasha & John Digweed. Het Free Your Mind Festival op 2 juni in Arnhem zal het absolute hoogtepunt van het jubileum zijn waarbij flinke namen als Black Coffee, Dax J en Hot Since 82 op de line-up staan.

Free Your Mind: Orange Edition

Night Event: April 26th 18:00 – 00:00

Day Event April 27th 12:00 – 00:00

FB Event: Press info: dave@freeyourmindfestival.nl

Vier maal goud en twee maal zilver op het NK -18 voor Bushi Arnhem

Van links naar rechts: coach Maurice Scheers, Koen Heg, Nikki Stens, Victor van Gerven, Merijn te Winkel, hoofdcoach Joyce Ott-Jansen, Elin Henninger, coach Arno Heg, Tigo Renes (foto: Esther Onida)

ARNHEM - Zaterdag 10 maart is het NK judo onder 18 jaar gehouden in Tilburg. Zestien Bushi judoka’s hadden zich geplaatst bij de beste judoka’s van Nederland in hun gewichtsklasse. Bushi Arnhem wist maar liefst zes medailles in de wacht te slepen en heeft er vier Nederlands kampioenen bij: Elin Henninger (-48 kg), Tigo Renes (-81 kg), Victor van Gerven (-55 kg) en Merijn te Winkel (-46 kg). Zilver voor Koen Heg (-73 kg) en Nikki Stens (+70 kg).

Victor was heer en meester en er kon dan ook geen misverstand over bestaan; na vier overtuigende ippons was de gouden medaille voor hem. Voor Elin Henninger ging het toernooi voorspoedig en in de spannende finale liet ze zien de betere te zijn.
Tigo Renes ging wedstrijd voor wedstrijd de strijd aan en wist telkens aan het langste eind te trekken. In de finale gaf hij niet op en bleef aanvallen, wat resulteerde in het felbegeerde goud. Merijn te Winkel begon sterk aan het toernooi en vocht zich dominant naar de finale. Daar wist hij, in de laatste 20 seconden, de gouden medaille veilig te stellen. Koen Heg liet zijn enorme kracht gedurende het hele toernooi zien maar wist de finale net niet te winnen, een mooie zilveren plak voor hem. Nikki Stens behaalde door sterk judo verrassend de finale en kon dik tevreden zijn met haar tweede plaats op dit NK.
De overige tien Bushi judoka’s hebben ook geweldig gestreden. Winst of verlies kan soms maar een klein verschil zijn in het judo en dus resulteert een goede partij niet altijd in een podiumplek. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en op facebook.

Paasbingo bij muziekvereniging Mystique

ARNHEM - Op 31 maart heeft muziekvereniging Mystique Arnhem haar jaarlijks paasbingo.

Deze wordt gehouden op de eerste verdieping in het Clubgebouw aan de Drielsedijk 17 in Arnhem. De bingo begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.

'Van Huis en Haard': een ontmoeting met muzikanten uit het Midden-Oosten

ARNHEM - Op 7 april brengt Projectkoor Gelderland in de Koepelkerk in Arnhem een verrassend concert getiteld ‘Van Huis en Haard’.

Verrassend omdat dit koor van gevorderde amateurs in hun nieuwe project samenwerkt met muzikanten afkomstig uit conflictgebieden in het Midden Oosten. Hiermee is het projectkoor een gedurfde muzikale cross over aangegaan om een wereld in beweging te presenteren. Klassieke westerse stukken en populaire Arabische muziek worden gepresenteerd door Nederlandse zangers en professionele muzikanten uit Syrië. Zoals Nawras Altaky die met zijn Ud onder andere met Caro Emerald in Paradiso stond. Maar ook de talentvolle Ghaeth Almaghoot (klarinet) die op verschillende podia en met bekende artiesten te zien is evenals de internationaal bekende Modar Salama (drums en slagwerk). Verdere muzikale ondersteuning komt van Zita Verbeeck (altviool), Marianne Ratajski (piano) en José Arends (contrabas).


Laat je betoveren op 7 april in de Koepelkerk in Arnhem (Jansplein 60). Aanvang 20.00 uur. Entree 20 euro aan de kassa, 17 euro in de voorverkoop via www.projectkoorgelderland.nl.

Voedselbank Arnhem zoekt vrijwilligers

(Foto: Huub Louppen)

ARNHEM - Voedselbank Arnhem verstrekt wekelijks aan zo'n 850 gezinnen gratis voedsel. Dat kunnen wij niet zonder de steun van bedrijven, particulieren én ook zeker niet zonder vrijwilligers! Op dit moment zoeken we met spoed een fondsenwerver, een recruiter en een medewerker voedselveiligheid. Dus zoek je leuk, zinvol én dankbaar werk? Kom dan werken bij Voedselbank Arnhem. Op onze website www.werkenbijvoedselbankarnhem.nl staan al onze vacatures.

Werken bij Voedselbank Arnhem betekent dat je letterlijk een steentje bijdraagt aan de maatschappij. Je ontmoet veel verschillende mensen. Je kunt je talenten volop inzetten en nieuwe ideeën of initiatieven waarderen we enorm. Je weet waar je het voor doet en dat geeft voldoening. Meestal kost het je maar een paar uurtjes per week.

Interesse? Stuur dan een e-mail met je cv naar vacatures@voedselbankarnhem.nl. Heb je vragen? Bel naar ons algemene nummer 026 3515317, keuze 3, op dinsdag of donderdag en vraag naar de afdeling vrijwilligers.

NLdoet vrijwilligers pimpen Stadslandbouw Mooieweg

Vrijwilligers aan het werk tijdens NLdoet (foto: Gytha van der Veer)

ARNHEM - In een aangenaam lentezonnetje staken circa 25 vrijwilligers op zaterdag 10 maart de handen uit de mouwen bij Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid. Ze deden mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Samen schilderden zij kozijnen, hingen rolgordijnen op, plaatsten een schutting en plantten fruitstruiken, kruiden en bloemen.

De keet en het terrein aan de Mooieweg 17 zien er dankzij de actie nu piekfijn uit. Stadslandbouw Mooieweg is heel blij met alle hulp en het resultaat. De Voedselbank Arnhem steunde de activiteit door een pakket met lunch-ingrediënten te doneren. Daar werden heerlijke pannenkoeken van gebakken.

Gezellige dag
Voorzitter Tom de Koning: “Het was een hele gezellige dag en we hebben onze hele klussenlijst af kunnen werken. We kregen hulp van de studenten van Christelijke studentenvereniging Ichthus uit Arnhem. Twee moeders uit de wijk kwamen meehelpen met hun drie kinderen. Die laatste hebben zich de hele dag vermaakt met klusjes en met spelen in de tuin en het ontdekken van wormen en insecten. Ook hielp een scholier mee in het kader van zijn maatschappelijke stage. Die hebben we een hele goede beoordeling gegeven.”

Oranjefonds
Eerder ontving Stadslandbouw Mooieweg een financiële bijdrage van het Oranjefonds voor de nieuwe betonnen kruidenbakken en de grote regentonnen voor hemelwateropvang bij de keet. Tom de Koning: "Dankzij de NLdoet bijdrage konden we nu de laatste puntjes op de i zetten van ons entreeproject. De herinrichting van ons terrein is daarmee nu afgerond. We zijn heel blij met het resultaat.”

Demodagen bij Baptist Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 7 april en zaterdag 21 april van 10:00 tot 16:00 uur demonstreren leveranciers, cursuscentra en klanten hun producten en technieken.

Zaterdag 7 april
De houtdraaigereedschappen van Robert Sorby en de elektrische gereedschappen van Festool worden gedemonstreerd. Osmo vertelt u alles over hun houtbewerkingsproducten. Bessey demonstreert oplossingen voor elk lijm- of klemprobleem. Rogier Vogelzang laat zijn ambacht zien; wandelstokken maken. Hein Coolen van Ducotools vertelt u alles over de authentieke Stanley schaven. Een gezellig vol programma!

Zaterdag 21 april
Mafell demonstreert hun elektrische gereedschappen. Craig Heffren legt u alles uit over de Record Power houtbewerkingsmachines. Wolfgang Hess laat u het natslijpsysteem van Tormek zien. Peter Peer komt houtdraaien en beantwoordt al uw vragen. Verder zijn ook gitaarbouwer Jan van Capelle en bogenmaker Simon van der Heijden aanwezig met hun prachtige ambachten en producten. U beleeft het deze Demodag!

Extra productpresentaties
Vrijdag 6 en 20 april zijn er extra productdemonstraties gepland met Tormek, Festool, Mafell, Record Power en Robert Sorby. Alle informatie vindt u op onze website. Schrijf u kosteloos in op: www.baptist.nl/agenda!

De Demodagen zijn te bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Graag tot dan! Koffie en thee staan klaar!

Baptist Arnhem, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Airco-controles bij aircospecialist Autotemp Lingewaard

DOORNENBURG – Autotemp Lingewaard, dé specialist op airco gebied, is al vijftien jaar een begrip in de regio. Het bedrijf van Johan Scholten heeft in deze periode vele aircosystemen voor auto's geleverd, gemonteerd, onderhouden en gerepareerd. Zoals elk jaar houdt Autotemp Lingewaard ook nu weer de auto-aircocontroledagen!

Autotemp Lingewaard is gevestigd in de hal achter Autobedrijf Johan Scholten, dat al ruim vierendertig jaar in Doornenburg gevestigd is. Deze locatie biedt tevens de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van de service en diensten van de garage, een merkonafhankelijk Bovag garagebedrijf, waar uw auto in goede handen is voor reparatie, onderhoud en apk.

Tachtig procent van de auto's is uitgerust met een aircosysteem. Aircosystemen zijn onderhevig aan slijtage en verliezen jaarlijks zo'n tien procent aan vloeistof (koudemiddel). Onderhoud van het aircosysteem vereist specialistische kennis en apparatuur. Autotemp Lingewaard heeft dit voor alle systemen in huis, ook voor R1234YF.

Controle is niet alleen goed voor je portemonnee, ook voor het milieu. Een jaarlijkse controle voorkomt dure reparaties. Een slecht werkend of defect aircosysteem veroorzaakt vaak al een schadepost van enkele honderden euro's. Vanaf dinsdag 3 april kan men voor 9,95 het aircosysteem van A tot Z laten controleren. Dat kan zonder afspraak op de middagen van 13.00 tot 17.00 uur en de zaterdagen van 09.00 tot 14.00 uur (gesloten op 02 en 27 april).

Autotemp Lingewaard, Blauwe Hoek 15, Doornenburg; telefoon 0481 351225; www.autotemplingewaard.nl.

Glad en haarloos de zomer door!

ARNHEM - Iedere zomer is het weer hetzelfde probleem, het ontharen van alle ongewenste haartjes op lichaam of gezicht. Dit is iedere zomer weer terugkomend leed, kan vanaf nu op een minder pijnlijke en irriterende manier verwijderd worden door middel van body-sugaring. Met deze methode kunnen alle lichaamsdelen behandeld worden. Van benen, rug tot bovenlip maar ook de bikinilijn of het geheel verwijderen van alle schaamharen (Hollywood) behoren tot de opties.

Body-sugaring is een 'huidvriendelijke' ontharingsbehandeling waarbij al het ongewenste haar in één keer met wortel en al wordt verwijderd, waardoor je geen last meer hebt van stoppels of ingegroeide haren. Caroline is gecertificeerd bodysugaring/schoonheidsspecialist.

Sugaring is niet nieuw maar bestaat al eeuwenlang deze methode is overgekomen uit het Oosten. Het is een natuurlijke manier van ontharen die handmatig wordt uitgevoerd. De koude suikerpasta wordt om de niet gewenste haar aangebracht en met wortel en al verwijderd uit de haarfollikels. Het ontharen doormiddel van suiker is stukken minder pijnlijk dan met hars omdat de pasta enkel aan de haren plakt en niet aan de huid maar ook omdat de haren met de groeirichting mee verwijderd worden.

Caroline is tevens gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Dit is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen en eyeliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek.

Caroline huid- en nagelverzorging, Graslaan 77 Arnhem; 026 3216585. Voor meer informatie: www.carolinearnhem.nl.

11 / 28

Waar deskundigheid en betrokkenheid, maar bovenal de belangen van de kinderen de hoogste prioriteit hebben! 'Scheiden doe je samen' een ervaringsdeskundig familiebedrijf

BETUWE - Vanaf de oprichting in 2005 heeft Bosveld scheidingsbemiddeling zich met hart en ziel ingezet voor de kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Bosveld heeft een eigen kindercoach (dochter Denise), om zo kinderen een plek te geven waar zij "gehoord en gezien worden". Uniek is dat deze gesprekken ook bij de kinderen thuis kunnen plaatsvinden.

Uiteraard moet er meer geregeld worden rondom een scheiding. Samen met de mediator moet er over allerlei (financiële) zaken gesproken worden. Met name vraagstukken rondom de eigen woning, alimentatie en pensioen zijn belangrijke onderwerpen. Alle financiële, juridische en fiscale kennis binnen Bosveld scheidingsbemiddeling wordt op hoog niveau 'up to date' gehouden. Maar ook de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw scheiding. Inge Bosveld en haar dochter Denise hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en zetten zich met hart en ziel in om voor beide ouders en de kinderen, in overleg met ouders en soms ook de kinderen (afhankelijk van hun leeftijd), de meest optimale zorgverdeling te creëren.

Alle financiële afspraken worden vervolgens door ons in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst vastgelegd en de afspraken over uw eventuele minderjarige kinderen in een zorgplan. Wij weten vanuit onze eigen ervaringen ook dat een scheiding de nodige emoties met zich mee kan brengen. Tijdens de mediationgesprekken is er bij ons ook ruimte om deze emoties bespreekbaar te maken. Ook dit maakt immers onderdeel uit van een scheidingsproces.

Wilt u uw scheiding goed regelen en snel weten waar u financieel aan toe bent, kijk dan voor meer informatie over onze zeer complete dienstverlening, of het aanvragen van een kosteloos kennismakingsgesprek op onze website: www.scheidendoejesamen.nl of bel naar het algemene nummer: 0481 700215.

Wereldrestaurant Atlantis steunt stichting Zorg Initiatief Nederland

ARNHEM – Als horeca-ondernemer weet Wuen-tse Chang dat Wereldrestaurant Atlantis, waar hij mede-eigenaar van is, ook een maatschappelijke rol vervult. Natuurlijk komt men er om lekker te eten, maar ook om gezellig samen te zijn. Voor veel ouderen in Nederland is dat helaas niet weggelegd. Zij zitten dag in dag uit eenzaam op een kamer in een zorginstelling...

Dat zette Wuen-tse Chang aan het denken. Hij wilde graag een bijdrage leveren aan de ouderenzorg in de regio en maakte kennis met Stichting Zorg Initiatief Nederland (ZIN). Deze in Arnhem gevestigde stichting heeft als doel om zoveel mogelijk ouderen een ZINvolle oude dag te bezorgen. 'Wij vinden dat de mensen die ons land hebben opgebouwd, hier recht op hebben', aldus de initiatiefnemers. Stichting ZIN doneert niet zomaar geld aan zorginstellingen maar gaan er zelf kijken waar de ouderen echt behoefte aan hebben. En dan wordt meestal duidelijk dat het vooral van belang is om ouderen uit hun isolement te halen, weer onder de mensen te brengen. Stichting ZIN organiseert gezellige dagjes uit en bingo-avonden, maar dragen er ook zorg voor dat eenzame ouderen bijvoorbeeld wekelijks een bezoekje krijgen. Wuen-tse Chang: 'Ik herinner me uit mijn jeugd een oude dame die ik regelmatig tegenkwam en waar ik wel eens een gezellig praatje mee maakte. Af en toe kwam ik bij haar thuis.' Het lijkt zoiets kleins maar kan voor ouderen echt van onschatbare waarde zijn. Inmiddels is Wuen-tse Chang 38 jaar en beseft dat dit voor deze oude dame waarschijnlijk ook heel bijzonder moet zijn geweest. De keuze om stichting ZIN financieel te steunen had hij snel gemaakt. Zo vervult Wereldrestaurant Atlantis niet alleen een maatschappelijke rol voor de mensen die er komen eten, maar ook voor eenzame ouderen in een zorginstelling. Een ZINvol initiatief!

Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610. Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.

Paasvlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Maandag 2 april -tweede paasdag- is er van 10.00 tot 17.00 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Kom naar de SNS Themadag van huur naar koop Huren of kopen: twijfel je nog?

ARNHEM - Blijf je huren of is het juist nu de tijd om te kopen? Twijfel je daar wel 'ns over? Dan mag je onze Themadag van huur naar koop niet missen!

Loop binnen bij de themadag van huur naar koop. Kom op zaterdag 31 maart tussen 10.00 en 14.00 bij ons langs in de winkel. Dan leggen we je uit waarom het juist nu interessant kan zijn om te kopen. En kun je met al je vragen over het kopen van een huis terecht bij een van onze adviseurs.

Waarom kopen juist nu slim kan zijn? Bijvoorbeeld omdat de hypotheekrentes historisch laag zijn. Een goed moment dus om hiervan te profiteren. Ook zijn de huizenprijzen in veel regio's nog behoorlijk laag.

Een huis van jezelf

Nog een voordeel: een koophuis is van jezelf. Huren voelt toch een beetje alsof je iedere maand geld weggooit. Met een koophuis heb je vaak in 30 jaar de hypotheek afbetaald. En je kunt de hypotheekrente onder voorwaarden aftrekken van de belasting.

Benieuwd hoeveel hypotheek je kunt krijgen? We rekenen het graag voor je uit. Loop binnen op 31 maart. En stel ons je vragen.

Kom je ook langs? SNS Themadag van huur naar koop. Zaterdag 31 maart, 10.00 - 14.00 uur, Kronenburgsingel 21-A, Arnhem

Intuïtief schilderen

ARNHEM - Kankerpatiënten moeten behalve met de enorme lichamelijke belasting ook vechten met de emotionele kant. Zoals angst, verdriet, verwoesting, wanhoop...

Met dit in gedachten willen SWOA en Laura Oostdam aan deze mensen Intuïtief Schilderen aanbieden om hun gevoelens te kunnen uiten met behulp van schilderen. Iedereen is welkom. Sinds vrijdag 2 maart iedere vrijdag van 14.00 - 16.00 uur bij SWOA in Het Bruishuis, Akkerwindestraat 1-25 in Arnhem. De toegang is gratis. Graag aanmelden via telefoonnummer 06 39495151 of mailen naar: info@swoa.nl.

High Tea in De Petersborg

ARNHEM - Vrijdag 30 maart wordt er van 12.00 tot 15.00 uur een High Tea gehouden in De Petersborg Slochterenweg 40 Arnhem.

Het wordt een lichte maaltijd met allerlei zoetige en hartige hapjes onder het genot van een kopje thee of koffie. Iedereen is er welkom. De kosten zijn vijf euro. Toegangskaarten zijn vanaf maandag 19 maart verkrijgbaar bij de receptie van De Petersborg.

Uitdaging kaartmarathon

ARNHEM - Kaart u altijd bij uw eigen kaartclub, dan dagen wij u uit om te laten zien of u bij onze wijkvereniging Het Duifje/Immerloo II kunt winnen op de marathon.

U kunt er klaverjassen of jokeren. Er zijn drie geldprijzen te winnen: 15, 10 of 7,50 euro en natuurlijk een aandenken. Naderhand is er een verloting met leuke prijzen.

De kaartmarathon is zaterdag 14 april van 11.00- 16.30 uur in Eilandsaete, Abe Lenstrahof 132, Arnhem. De kosten zijn inclusief broodjes en een kop soep 6,50 euro. Aanmelden/info: Jacqueline Janssen, 026 3213996.

Gewijzigde openingstijden Mattijssen Verf & Wonen

BEMMEL – Er is steeds meer vraag naar het vernieuwde concept van Mattijssen; advies van een professionele interieurstyliste aan huis. Dat is een van de redenen om de openingstijden van de winkel aan te passen per 2 april. Met deze aanpassing kan een efficiëntere planning worden gemaakt, waardoor er ook in de winkel meer tijd kan worden vrij gemaakt voor de klant.

Men komt er speciaal voor naar Mattijssen; voor het deskundige advies van vakmensen. Niet alleen verf en behang maar ook handige tips vliegen er over de toonbank. De medewerk(st)ers van Mattijssen hebben allemaal goede kennis van zaken en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Wat ooit begon als een schildersbedrijf is uitgegroeid tot een modern totaalconcept voor alles wat met verf en wonen te maken heeft. Het is er dan ook druk.

'Met deze aanpassing in onze openingstijden creëren we een betere bezetting in de winkel waardoor wachttijden tot het minimale worden beperkt', aldus Sabine Janssen. 'Bovendien slaat het vernieuwde concept 'Interieurstyliste aan huis' enorm aan waardoor onze stylisten steeds vaker op huisbezoek gaan.' Door bij de klant thuis te gaan kijken kan de styliste echt een advies op maat geven. 'We willen onze klanten graag het 'Yes!'-gevoel geven', zegt Sabine lachend. 'Onze klant helpen durven, dat is onze uitdaging. Vaak weet iemand wel wat zij of hij mooi vindt, maar hebben ze iemand nodig om te helpen het ook echt te realiseren.'

Voor 69 euro komt een interieurstyliste aan huis, maar dat bedrag wordt weer verrekend als je vervolgens bij Mattijssen slaagt! Afspraak maken? Bel: 0481 464214 of kom langs aan de Dorpsstraat 22 in Bemmel. Vanaf 2 april geopend op di. t/m vr. van 10.00 tot 17.30 en za. van 9.30 tot 17.00 uur. (www.mattijssen.com)

Verjaardagsactie 11-jarige Jerome brengt ruim 750 euro op

ARNHEM - De 11-jarige Jerome vierde twee weken geleden zijn verjaardag en net zoals voorgaande jaren vraagt hij donaties voor een school in zijn geboortedorp N'Zérékoré in Guinee.

Sinds zijn eerste verjaardag in Nederland, drie jaar geleden, vraagt Jerome om geld te doneren aan de Jerome Damey foundation, om zo een steentje bij te dragen aan de bouw van een school voor zijn achtergebleven vriendjes in zijn geboortedorp. Op zijn verjaardagsfeestje waren veel van zijn vriendjes aanwezig. Zij konden genieten van traditionele Guinees gebak: cornbread (soort cake) en Afrikaanse oliebollen, daarnaast was er voor de ouders rijst en bami met verschillende vlees- en groentegerechten.

Na het eten begon het feestje pas echt, de dj zette de volume op honderd procent en er was een stoelendanswedstijd en voor wie het beste kon Swishen (nieuw soort dansje). De avond werd afgesloten met het tellen van de opbrengst van die avond: De verjaardagsactie heeft in totaal 255 euro opgebracht. De volgende dag belde de penningmeester van de Jerome Damey-foundation en vertelde dat er nog eens 500 euro gedoneerd was en dat er nog steeds donaties binnenkomen.

Wilt u Jerome ook helpen? Doneer dan een bedrag naar keuze naar bankrekening NL 95 INGB 0006 3703 37 ovv Verjaardag Jerome. De Jerome Damey-foundation heeft een verklaring van de belastingdienst dat zij wordt aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor meer informatie: www.jeromedamey-foundation.nl.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Lingewaard

LINGEWAARD - Vluchtelingen in Nederland komen terecht in ingewikkelde procedures die soms wel jaren kunnen duren. Er wordt veel van hen gevraagd en mensen zijn nog niet bekend met de wet- en regelgeving in Nederland. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk geven informatie en ondersteunen bij juridische, asielgerelateerde zaken. Hiervoor worden in Lingewaard vrijwilligers gezocht.

De juridisch begeleider bespreekt met de cliënt de sterke en zwakke punten van zijn asielrelaas en de (mogelijke) gevolgen hiervan voor de uitkomst van de asielprocedure. Ook wordt een actieplan opgesteld en wordt aanvullende informatie verzameld die van belang kan zijn voor de zaak van de cliënt. De tijdsbesteding is circa twee dagdelen per week "Wij zoeken mensen met affiniteit met juridische procedures en bereidheid hier trainingen in te volgen. U bent respectvol en geduldig en heeft een analytische en onderzoekende houding."

VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam, een inwerkprogramma, cursussen en trainingen, een onkostenvergoeding en boeiend en zinvol werk.

Interesse? Neem dan voor meer informatie en aanmelding contact op met Anita Cichecka, via acichecka@vluchtelingenwerk.nl. U kunt ook meer informatie vinden op www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures.

23 / 28

Team Veluwezoom Uitvaartverzorging stelt zich graag aan u voor

ARNHEM - Mijn naam is Brenda Tijssen en ben als overledenenverzorger en vervoerder verbonden aan Veluwezoom Uitvaartverzorging. Doordat elke overledene en familie uniek is, zijn de verzorging en het vervoer elke keer anders. Maar wel persoonlijk en warm, zodat ook deze moeilijke tijd goed afgesloten kan worden.

In het landelijke Pannerden is het heerlijk wonen tussen uiterwaarden, dijken en rivieren, samen met mijn gezin. Het speelde altijd al in mijn gedachten om iets in de uitvaart te doen. Daar is geen duidelijke verklaring voor te geven, het was een gevoel. In 2010 kreeg ik een baan aangeboden als overledenenverzorger en vervoerder. En wat ik al vermoedde was waar, dit is waar mijn hart ligt. Een verzorging doe ik vaak samen met de familie, ik help hen bij elke stap waardoor vaak een mooie wisselwerking ontstaat. Samen verzorgen vormt een proces wat meehelpt aan de verwerking van het verlies. Mocht u gebruik willen maken van mijn diensten kan dat uiteraard.

Voor meer informatie wat Veluwezoom Uitvaartverzorging voor u kan betekenen, zie: www.veluwezoom-uitvaartverzorging.nl. Met mijn transparante lijst met diensten om u te ontlasten bij het verdriet en daarnaast diverse uitvaartpakketten. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 0614150121. Ook als u elders verzekerd bent!

Lopen zonder pijn, met Delea podotherapie

ARNHEM - Een podotherapeut corrigeert uw voetstand en daarmee de stand van uw benen en lage rug. Podotherapie streeft naar pijnvrij lopen en staan. Delea podotherapie laat dat zien met het nieuwe logo. Daarin is direct duidelijk waar het om gaat.

"Het doel is altijd, lopen zonder pijn", zegt Huub Delea. Dat is zo sinds af mijn vestiging in Arnhem in 2007 en twee jaar later ook in Westervoort.
"Podotherapie wordt langzaam een bekende therapievorm, vindt Delea. Het spreekt zich rond dat een podotherapeut veel kennis heeft van voeten en van bewegingsmechanica van voeten, benen en onderrug. Tevreden patiënten wijzen anderen op de mogelijkheden van podotherapie en op de voordelen van pijnbestrijding door podotherapeutische inlegzolen".

Naast pijnbestrijding door correctie van het looppatroon kan de podotherapeut ook kleine correcties maken, gericht op drukplekken, wratten, overmatig eelt en vervormde nagels. Podotherapie is sinds enkele jaren ook direct betrokken bij het preventieprogramma van voetproblemen bij diabetes.

Delea podotherapie behandelt alle voorkomende problemen die te maken hebben met belasting van voeten, knieën en lage rug. De podotherapeut is vooral goed bij structurele problemen, die te maken hebben met houding en bewegingspatroon. Concreet gezegd: klachten in voeten en benen die steeds terugkomen.

Meer informatie over podotherapie vindt u op deleapodotherapie.nl of bel 026 4422577 voor een advies. Delea podotherapie in Arnhem en Westervoort.

Tandprothetische Praktijk Primi Dentes: Uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM - "Heeft u last van uw gebitsprothese? Een kapotte gebitsprothese? Is uw kunstgebit toe aan vervanging? Voor alle tandprothetische zorg kunt u bij ons terecht."

"Ruim tien jaar vervaardigen wij met trots gebitsprotheses voor tandartspraktijken in de wijde omgeving, die belang hechten aan kwaliteit en aan tevredenheid van hun patiënten. Sinds enkele jaren bieden wij eveneens tandprothetische zorg op maat voor iedereen die een kunstgebit draagt of wenst te dragen.

Wij vervaardigen uw gebitsprothese vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. U heeft geen verwijzing van uw tandarts nodig. Als patiënt staan uw wensen centraal. Samen met u willen we het hoogst mogelijke eindresultaat behalen. Primi Dentes staat voor kwaliteit, dit betekent dat wij werken met de beste materialen en de meest hoogwaardige technieken. We bieden informatie over de hygiëne en het onderhoud van uw kunstgebit. Voor tandheelkundige zorg en onderhoud van uw implantaten, werken we samen met meerdere specialisten binnen hetzelfde pand.

Om onze praktijk en onze diensten toegankelijker te maken voor hulpbehoeftige en mindervalide patiënten kunnen zij desgewenst opgehaald worden en weer thuis gebracht. Wenst u meer informatie over verschillende gebitsprotheses? Wenst u een vrijblijvend nazicht van uw kunstgebit?

Samen met Arnhems Symphonie Orkest Nova backstage?

Ritme van toneel (foto: mevrouw Raaijman)

ARNHEM - Het Arnhems Symphonie Orkest Nova speelt op zondag 15 april in de Salvatorkerk (Salvatorplein 274, Arnhem Zuid). Het orkest zal deze zondagmiddag vanaf 15.00 prachtige toneelklanken ten gehore brengen en spelen voor u Beethoven – Egmont ouverture, Mendelssohn – Midzomernacht, Bizet – Arlésienne suites (selectie), Schubert – Symfonie nr 8 en Schubert – Entr’acte nr 1, Rosamunde.

Met deze toneelklanken nemen wij de bezoeker onder andere mee in het dramatische verhaal van een 16e-eeuwse Zuid-Nederlandseedelman (de graaf Lamoraal van Egmont) en laten we je Shakespears Midzomernachtsdroom herbeleven. Verder vertellen wij het verhaal van een jonge boer die hopeloos verliefd is op het meisje van Arles. Helaas heeft deze liefde geen gelukkig einde voor deze jonge boer.

Nova zal onder leiding van dirigent Ghislain Belfroid, met deze muziek de personages uit de toneelwereld tot leven brengen. Kaarten (inclusief twee consumpties) zijn te koop bij de kassa aan de kerk. (14 euro voor volwassen en 7 euro voor kinderen tot 16 jaar) De kerk is open vanaf 14.30 uur. Meer informatie staat op www.orkestnova.nl.

Elke jarige krijgt vijftig procent korting bij Restaurant Bosporus

ARNHEM – Bent u in de maand maart of april 2018 jarig, dan ontvangt de jarige vijftig procent korting. Het enige wat u hoeft te doen is van tevoren te reserveren en vermelden dat u gebruik wilt maken van de verjaardagactie. De actie is alleen geldig als u met minimaal één betalende gast komt dineren.

Restaurant Bosporus aan de Spijkerlaan is alom bekend met vele Arnhemmers. Wie heeft daar niet zijn eerste liefde ontmoet, gegeten met familie en vrienden. En genoten van de passie, waarmee men de gerechten serveerde! Het Restaurant biedt een mooie menukaart met gerechten uit de authentieke Turkse keuken. Met verse ingrediënten en kruiden. Befaamd en uniek zijn de gerechten van de houtskoolgrill. Het is ook belangrijk, dat de gasten zich thuis voelen bij Bosporus. De een zal hier een herbeleving vinden van zijn vakantie, de ander wil graag in een Turkse sfeer genieten van een heerlijk avondje.

En daar voegen we vanaf nu een extra dimensie aan toe: dineren in Turkse sfeer. We laten niet alleen goede Turkse zang en muziek horen, ook is er op cultuurgebied veel te zien bij Bosporus. Van schilderingen, beelden tot aan prachtige tapijten op de vloer en muziekinstrumenten aan de wand.

U wilt een feest bij uw bedrijf of thuis organiseren of bij ons op locatie? En u bent u op zoek naar een cateraar voor het verzorgen van jubilea, receptie, kerstborrel, nieuwjaarsrecepties, presentaties en bedrijfsfeesten of uw verjaardag, borrel of lunch? Catering bij Bosporus Restaurant Arnhem betekent een op uw persoonlijke voorkeuren afgestemd geheel.
Vanaf vijftien personen wordt een geheel verzorgd buffet (koud en warm) op locatie gebracht of het kan bij ons op locatie!

Restaurant Bosporus, Spijkerlaan 37, Arnhem; 026 4429992; www.bosporusrestaurant.nl.

Geniet van puur natuur van poelier Karel Hoogsteder Kip, ik heb je: Tante Door op tafel!

DRIEL - Puur natuur, ambachtelijk, duurzaam en bewust leven. Het zijn woorden die altijd en nog steeds gelden voor de (h)eerlijke producten van de poelier. Nu ook bij Karel Hoogsteder in Driel, die overigens ook de befaamde Tante Door-kip levert!

Ook aan te bevelen: de kip van Tante Door. Een echt Hollandse kip, opgegroeid in ruime stallen in een natuurlijk dag- en nachtritme. Vlees vrij van antibiotica zonder groeibevorderaars. "Pure kwaliteit tegen een vriendelijke prijs. Je proeft het verschil met de reguliere kip", aldus Karel. Zoals natuurlijk ook een heerlijk biefstuk van de ree of 't hert. Of wat te denken van zwijnsfilet, de kiprollade en de steeds populairder wordende kalkoen? Ideaal voor buitenovens en barbecue!"

Sinds kort is het Tante Door assortiment verder uitgebreid met onder andere filet, kuiken, dijenvlees, kip, carbonade, drumsticks, kipgehakt, kipburger, kipvinken, kiprollade, bami/nasivlees, kip borrelhap, kippenvleugels, TV-sticks, grillworst, kip shoarma, verse worst. Via www.poelierhoogsteder.nl kunt u alvast uw ambachtelijke producten bestellen.

Karel Hoogsteder is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. En ook op de zaterdag voor de pasen, zodat bestellingen gekoeld en supervers kunnen worden afgehaald!

Poelier Karel Hoogsteder, Elster Grindweg 22, Driel; 026 4742426; www.poelierhoogsteder. Wilt u ook op de hoogte blijven van de weekaanbiedingen? Volg Poelier Hoogsteder dan op facebook.

Thee met Thema op 25 maart 2018 met Dr. Anton van Hooff De antieke wereld en de opkomst van het christendom

OOSTERBEEK - In een beeldverhaal wordt de opkomst van het christendom in de bedding van de antieke wereld geplaatst. Christenen ontkenden met hun ene God dat de wereld vol bovennatuurlijke machten was. Het onbegrip dat de Romeinse wereld voelde voor mensen die vanwege hun geloof hun leven gaven, doet denken aan de verbijstering van ons over moslims, die ook de dood verachten.

Het christendom draagt vele elementen van de antieke beschaving in zich. Keizers van het Heilig Roomse Rijk werden verheerlijkt als Verlossers en de geloofsbelijdenis van Nicaea (325) is geformuleerd in termen uit de antieke filosofie. Wat bracht Constantijn de Grote er toe het christendom tot een begunstigde religie te maken? Hoe zou het er anders hebben uitgezien?

Inleider Dr. Anton van Hooff is classicus. Hij doceerde 30 jaar de antieke geschiedenis aan de universiteit van Nijmegen. Sinds zijn pensionering heeft hij zeven boeken gepubliceerd. Van 2009-2015 was hij voorzitter van de oudste, nog bestaande organisatie van godloochenaars ter wereld, de Atheïstisch-Humanistische Vereniging van De Vrije Gedachte.

Plaats: Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Tijd: 16.00 – 17.30 uur; inloop vanaf 15.30 uur.
Kosten: vrijwillige bijdrage
Informatie: Gert van den Hof, blaenau71@gmail.com

Dorcas kledinginzameling

ARNHEM - Het Dorcas depot in Arnhem houdt op zaterdag 14 april een kledinginzamelingsactie. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan kleding worden afgeleverd bij aan Graanhoeve 25 in Arnhem-Zuid. Naast kleding kunnen mobiele telefoons, schoenen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd.

Iedereen die kleding bij Dorcas brengt kan ervan verzekerd zijn dat de kleding een goede bestemming krijgt en de opbrengst ervan bij de allerarmsten terecht komt. Bij het Dorcas depot (www.dorcasarnhem.nl, 06 48090786) wordt de fairtradekoffie van Woord en Daad geschonken. Deze kwaliteitskoffie is te bestellen via www.woordendaad.nl/koffie of bij het Dorcas depot. Met de aankoop worden de boeren in Nicaragua ondersteund.

Bij Dorcas werken we samen aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Het is een werkwijze die erop gericht is dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen. Met de verkoop geeft Dorcas uw kleding een ‘tweede leven’ en de opbrengst maakt dit levensveranderende werk mogelijk.

Voor de meest kwetsbaren, zoals ouderen en mensen met een beperking, richten we sociale vangnetten op. We mobiliseren anderen in de gemeenschap om naar hen om te zien en ze te helpen. Zo is hulp gegarandeerd - ook naar de toekomst toe - en is men opgenomen in de gemeenschap.

Volg de Jansbeek, mét Gildegids

(foto: Rob Slepicka) Rob Slepicka

ARNHEM - De nieuwste wandeling! Volg de Jansbeek. Te voet van de Molenplaats naar de Rijn, Arnhems eerste industriegebied, zichtbaarder dan ooit.

"We tonen u heden en verleden van de beek en de straten op zijn route. Stroomt hij nu dwars door het oude Kerkhof?" De start is om 14.00 uur. Kosten voor volwassenen zijn 4,00 euro; voor kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie staat op www.wandeleninarnhem.nl.