GN Lingewaard

26 juli 2017

GN Lingewaard 26 juli 2017


Open Dag in wijngaard De Zon op 30 juli

GENDT - Op zondag 30 juli houden we open dag en kan men zelf ervaren dat wijnbouw in Nederland al heel normaal is. Elk uur is er een rondleiding door onze wijngaard en krijgt de bezoeker uitleg in de wijnkelder hoe de ambachtelijke wijn tot stand komt. Uiteraard zijn de wijnen te proeven en er worden lekker hapjes geserveerd.

In de wijngaard staan diverse schimmeltolerante rassen aangeplant om op een milieuvriendelijke manier witte, rode en rosé wijn te produceren. Totaal kunnen er zo’n 500 flessen per jaar gebotteld worden als alles volgens plan verloopt. "We vertellen graag hoe we dat doen en wellicht krijgt u zelf zin om een mini-wijngaardje te beginnen. Onze wijngaard wordt ook gebruikt als praktijkwijngaard voor de cursus wijnbouw in Nederland." De cursisten lopen een zestal dagen gedurende het seizoen mee en kunnen de opgedane kennis direct toepassen.

Meer weten? Kom dan een kijkje nemen op zondag 30 juli van 12.00 tot 17.00 uur op Kommerdijk 48 in Gendt.

Strijd vanuit uw tuin mee tegen kanker

LINGEWAARD - Sinds begin juni rijdt de Taxus Taxi weer door onze gemeente. Deze stichting bestaat uit een klein, hecht team dat zich vol enthousiasme inzet voor de wereldwijde 'strijd tegen kanker'.

Tijdens de zomermaanden zamelen zij zoveel mogelijk taxussnoeisel van de Taxus Baccata in. In de naaldjes van de taxushaag zit dé belangrijke basisgrondstof voor chemotherapieën. "Gooi het daarom niet weg maar doneer het aan deze stichting. Het taxussnoeisel wordt kosteloos, voor de deur, opgehaald. Bovendien biedt de stichting gratis materialen aan om het snoeisel op te vangen en te bewaren. Meedoen? Maak dan een afspraak via www.taxustaxi.nl/afspraak. Voor meer informatie over de inzameling en de gratis materialen kunt u terecht op www.taxustaxi.nl."

Woningbouw in Angeren kroon op bewonersinitiatief

Het straatbeeld van de Lodderhoeksestraat ziet er na 2018 er heel anders uit. (foto Sjaak Veldkamp)

ANGEREN – Het ontwerpbestemmingsplan voor het bouwplan aan de Lodderhoeksestraat in Angeren gaat in procedure. Dat heeft het college net voor de vakantie besloten. Een kroon op het bewonersinitiatief van Strijdbaar Angeren. De bouw start in 2018.

De veevoederfabriek van Bolder maakt plaats voor 6 seniorenwoningen, 4 geschakelde woningen een tweekapper en een vrijstaande woning. Het plan is een initiatief van CPO-vereniging Angeren. CPO is een nationaal begrip. Het biedt verschillende voordelen zoals lagere kosten bij de ontwikkeling en bouw en gunstige afspraken door gezamenlijke inkoop bij bijvoorbeeld zonnepanelen, keukens en tuinafscheiding. Het CPO wordt begeleidt door Samen Bouwen. Naast financiële voordelen hebben deelnemers inspraak in het ontwerp van hun woning, zegt Paul School. “Nog een pluspunt van een CPO-groep is dat je je toekomstige buren al leert kennen. Door de nauwe samenwerking wordt de betrokkenheid en sociale binding tussen de deelnemers al direct versterkt.”

Het bestemmingsplan ligt vanaf 9 augustus ter inzage. Wethouder Sluiter verwacht dat het college het bestemmingsplan 7 november kan vaststellen. Op 14 december zou gemeenteraad groen licht kunnen geven. Sluiter verwacht dat de bouw begin 2018 kan starten

De leden van CPO-vereniging Angeren zullen de 13 woningen betrekken. Paul Sloot houdt uit ervaring een slag om de arm. Door de lange doorlooptijd van dit soort projecten is er vaak verloop in deelnemers. CPO Angeren is in 2015 opgericht. Mogelijk zijn er nu afvallers. Belangstellenden kunnen zich melden bij Samen Bouwen, 0486 464722.

Zwemmen in rivieren levensgevaarlijk

REGIO - Natuurlijk gevormde strandjes langs de rivieren lijken ervoor uit te nodigen het water in te gaan. Pootje badende mensen en zwemmers staan echter vaak niet stil bij de gevaren van de soms snel stromende rivieren en de gevolgen van langsvarende binnenvaartschepen. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de gevaren van het zwemmen in rivieren en kanalen en het springen van bruggen: het is levensgevaarlijk en bijna altijd verboden.

Dit jaar zijn er helaas al verschillende doden en gewonden te betreuren. Rijkswaterstaat zet de gevaren op een rij en adviseert om alleen te zwemmen op veilige zwemlocaties. Deze locaties zijn te vinden op [www.zwemwater.nl]www.zwemwater.nl. Een belangrijk gevaar voor zwemmers vormt de scheepvaart. Grote schepen hebben een zuigende werking en veroorzaken een sterke stroming en draaikolken. Iemand die veilig in ondiep water denkt te staan, kan worden meegetrokken met het terugtrekkende water. Zwemmers zijn bovendien vanaf een schip nauwelijks zichtbaar. En ook al ziet een schipper ze wel: een groot schip kan niet zomaar vaart minderen of uitwijken.

Door stroming en diepteverschillen kan de temperatuur van het water sterk wisselen. Als zwemmer kan je door koud water kramp krijgen of onderkoeld raken. Het zwemmen wordt daardoor ook voor geoefende zwemmers bemoeilijkt of soms zelfs onmogelijk, met alle gevolgen van dien.

Springen van bruggen is wellicht spannend, maar brengt serieuze risico's met zich mee. Een brug is vaak hoger dan deze lijkt; door de klap op het water kan een springer botbreuken of een klaplong oplopen. Door het troebele water is niet te zien wat er onder water ligt.

Meer informatie staat op www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/zwemmen-in-open-water/zwemmen-in-rivieren-en-kanalen/index.aspx.

Barbecue op leef-en-doeboerderij De Minkhof

BEMMEL - Op de zomerse zondagen bij De Minkhof proberen wij u telkens weer te verrassen. Dit keer is er een barbecue georganiseerd op zondag 6 augustus.


Op het overdekte terras zijn wij tegen alle weersomstandigheden bestand! De tuin is op zijn mooist; de bloemen kleuren het geheel en natuurlijk eten wij heel natuurlijk de groenten uit eigen tuin. Onze fantastische kookploeg verzorgt eveneens de verdere gerechten en dan is het smullen maar….

Inschrijven (graag vooruitbetaling) kunt u bij De Minkhof op onderstaande openingsdagen. De kosten bedragen voor deze ochtend/middag 7,50 euro (bij inschrijving te voldoen). Maximaal 30 deelnemers en de inschrijving sluit op vrijdag 4 augustus.

Nieuw zijn ook de cadeaubonnen. Wilt u iemand verrassen en kennis laten maken met de activiteiten van De Minkhof, dan is dit een geschenk dat warmte en gezelligheid biedt. Ook bent u altijd welkom om eens te komen kijken. Alleen of met een van uw naasten, wij laten u graag kennismaken met onze sfeer en mogelijkheden om te genieten op een bijzondere ontmoetingsplek voor senioren uit Lingewaard! Meer informatie staat op www.minkhof.nl; 0481 357185 (alleen op maandag, woensdag en vrijdag); 06 41575409 Ina Rutgers Minkhof Coördinator (bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag 10:00 tot 12:00 uur); Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat/dijk), Bemmel.

In een

oogopslag

Zaterdag 29 juli

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Zondag 30 juli

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, samenzang

Zaterdag 5 augustus

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, samenzang

Zondag 6 augustus

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Uniek orkest fleurt Huissense Dag op met blaasmuziek

Foto: Piet Schrijver

HUISSEN - Tijdens de ‘Huissense Dag’ op dinsdag 1 augustus zorgt een samengesteld ‘Gegelegenheidsorkest’ voor de nodige vrolijke noten vanaf het terras bij ‘De Gouden Engel’ aan de Helmichstraat 13 in het stadje aan de Rijn.

Al gedurende vele jaren speelde een vergelijkbaar orkest op het Museumplein bij café ‘Het Moment’ een aantal uren tijdens deze braderie, die ieder jaar vele duizenden bezoekers trekt. Peter Sluiter, die regelmatig te beluisteren is in ‘Het Moment’, kan op die bewuste dag een wat ruimer publiek voorzien van popmuziek uit de jaren 60, 70 en 80, hetgeen voor een blaasorkest wat lastiger is. Het blijft voor de uitbater dan ook lang afwachten of de samensteller van het orkest de nodige muzikanten bijeen kan krijgen. Toch is het uiteindelijk gelukt om er een samen te stellen en gaat het orkest vanaf 10.00 tot 15.00 uur bij De Gouden Engel proberen een feestelijk sfeertje te creëren met vrolijke blaasmuziek.

Muzikanten van ‘Torkest’, ‘Bevelanders’, Con Amore en een Koorbegeleidingsorkestje zorgen voor een gevarieerd terrasconcert bestaande uit Tiroler-, Egerländer- en typische Oktoberfeestmuziek. Dit orkest gaat daarvoor tweemaal flink repeteren op een 40-tal nummers, waaronder natuurlijk het Huissens volkslied. Volgens de samensteller, Piet Schrijver, is het altijd heel moeilijk om in de vakantieperiode een orkest samen te stellen, vandaar dat de toevlucht is genomen tot het benaderen van muzikanten van verschillende muziekgroepen. Inlichtingen vian 026 3250361.

Kliederkerk

HUISSEN - Een nieuwe landelijke activiteit. Voor iedereen met een hart voor kinderen. Jong en oud ontdekken samen op een creatieve manier nieuwe kanten aan Bijbelverhalen. Een doorsnee kliederkerk bestaat uit drie onderdelen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

Al spelend en knutselend wordt het thema verkend. Al kliederend krijgt het thema kleur en wordt het verbonden met een Bijbelverhaal en een lied in samen vieren. Ter afsluiting eten we samen. Kliederkerk voor als je je niet (meer zo) verbonden voelt met de kerk en/of het geloof. Maar je wilt toch je kinderen vertrouwd maken met de Bijbelse verhalen. Of gewoon omdat een zondagmiddag beter past in je levensritme. Of als je zelf wil ontdekken wat de verhalen voor jou betekenen. Jong, oud, familie, buur, goede vriend of vage bekende – iedereen is welkom. Met en zonder (klein)kinderen! Via kliederkerk bieden we in Huissen open plek om elkaar te ontmoeten. Noteer alvast de data: zondagmiddag 8 oktober en 10 december. In de kerk van de Protestantse Gemeente Huissen aan het Raadhuisplein. Vind je het leuk om mee te helpen? Dat kan ook. Geef je dan op bij Danielle van Deutekom, Matthijs Glastra, Dianne Huizinga of Ellen Tijmes via kliederkerkhuissen@gmail.com.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen. Zondag 30 juli aanvang 10.00 uur, voorganger ds. Hans van de Wal, Velp.

Na afloop van de dienst koffie of thee en even bijpraten. Vrijdagmiddaginloop van 14 – 16 uur welkom voor een praatje, een luisterend oor, contact met anderen of gewoon even uitblazen met een kopje thee of koffie.

Zaterdag 29 juli

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Zondag 30 juli

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, samenzang

Zaterdag 5 augustus

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, samenzang

Zondag 6 augustus

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Getuigen aanrijding gezocht

BEMMEL - "Wij zijn op zoek naar getuigen toen we zijn aangereden. Die heeft plaats gevonden maandagochtend jl. rond 9.40 uur op de Plak in Bemmel, ter hoogte van de Hoogselaan/Schaapskamp, richting Elst.

Daar stonden wij stil voor afslag Hoogselaan.. met ons meerdere auto's… omdat een auto met aanhanger de doorgaande weg blokkeerde,was achteruit aan het indraaien richting Hoogselaan. Plots werd het rijtje wachtende automobilisten ingehaald door een grote Toyota Cruiser, die op het laatst niet door kon rijden omdat er tegenliggend verkeer uit de versmalde sluis aan kwam. Gooide hij uiteindelijk z'n auto naar rechts waarbij wij als Fiat Panda-bestuurder zijn geraakt wat blikschade opleverde.

Graag verzoeken wij de mevrouw die ons heeft aangesproken, en overige getuigen, zich te melden bij Hét Gemeente Nieuws - 0481 464770. Alvast hartelijke dank."

Amnesty Lingewaard

LINGEWAARD - Men heeft ons een periode moeten missen in het Gemeentenieuws maar midden in de zomer zijn er weer een aantal evenementen waar een kraam van Amnesty Lingewaard te vinden is.

"Allereerst op de Huissense Dag op dinsdag 1 augustus. Daar staan we nu voor de derde keer, mede door de steun van Stinase, de organisatoren van de Huissense markt. Op zondag 9 september zijn we present op de manifestatie LingewaardUit, die dit jaar in het centrum van Huissen wordt gehouden.

Wij vragen u te tekenen voor de vrijlating van Tip Vanny uit Cambodja. Zij is de spil in protesten tegen uit huiszettingen in Phnom Penh. Duizenden families werden door de Cambodjaanse overheid gedwongen hun huis te verlaten, nadat de autoriteiten bouwbedrijven toestemming gaven, het gebied waar de families woonden, te ontwikkelen. Tip Vanny kwam hiertegen in opstand en zit sinds augustus 2016 vast. Ze zou geweld hebben gebruikt tijdens een vreedzame demonstratie. Agenten sloegen die op harde wijze uiteen. Met verzonnen aanklachten doet de de Cambodjaanse overheid er alles aan Tip Vanny in de cel te houden.

Roep de Cambodjaanse overheid op Tip Vanny onmiddellijk vrij te laten! Mocht u willen helpen met het verzamelen van zoveel mogelijk handtekeningen, neem dan contact op met Hannie Tiernego: j.tiernego@yahoo.com Zij neemt dan contact met u op over het gewenste tijdstip op beide of een van beide dagen. Ik hoop dat velen van u op de petitie ondertekenen". aldus Paul Wouters, voorzitter Amnesty Lingewaard (paul.wouters@online.nl).

Winnaars bij EDV Doornenburg

DOORNENBURG - Op 15 juli stonden er twee vluchten op het programma namelijk de laatste midfondvlucht vanuit Nanteuil (380 km) en de eerste jonge duivenvlucht vanuit Tienen (140 km).


De eerste vlucht van de dag was die van de jonge garde hieraan deden 433 duiven mee van 17 liefhebbers, deze werden gelost om 8.30 uur.

J. Pauwelsen 26 mee 6 pr. 1, 3, 4, 37, 50, 54
Van Olderen & Meuwsen 83 mee 35 pr. 2, 5, 6, 9, 15, 16, 17, 18, 26, 27, 33, 36, 38, 44, 47, 48, 49, 55, 56, 57, 61, 62, 68, 74, 75, 77, 82, 83, 84, 93, 95, 97, 98, 99, 109.
T. Holland 55 mee 8 pr. 7, 20, 39, 76, 80, 81, 96, 104
J. v.d. Scheur 18 mee 1 pr. 8
Nissen & Vermaas 50 mee 23 pr. 10, 11, 19, 21, 22, 23, 29, 40, 41, 42, 43, 45, 46, 51, 52, 60, 63, 65, 78, 89, 90, 91, 94
G. Peters 18 mee 9 pr. 12, 13, 14, 24, 25, 66, 67, 69, 70
?P.C. Engelen 15 mee 3 pr. 28, 73, 85
W. Geurtz & Zn 30 mee 7 pr. 30, 31, 34, 86, 87, 88, 92
Th. Rutjes 11 mee 2 pr. 32, 79
W. Tijssen 18 mee 3 pr. 35, 71, 72
Johan Aarntzen 18 mee 5 pr. 53, 58, 64, 100, 108
H. van Hal 20 mee 1 pr. 59
A.A. Engelen 36 mee 5 pr. 101, 102, 103, 105, 106
J. Buys 17 mee 1 pr. 107

?De tweede vlucht van Nanteauil hieraan deden 98 duiven van 8 liefhebbers, zij werden gelost om 8 uur.

Nissen & Vermaas 20 mee 12 pr. 1, 2, 3, 6, 9, 10, 11, 17, 18, 19, 21, 23
Van Olderen & Meuwsen 14 mee 3 pr. 4, 16, 24
W. Geurtz & Zn 16 mee 4 pr. 5, 12, 13, 15
H. van Hal 19 mee 6 pr. 7, 8, 14, 20, 22, 25

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 31 juli kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: groentesoep, pannenkoeken en rijstpudding.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555. Het 'Bemmels afhaalpunt' is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Dringend vrijwilligers gevraagd voor 3 Oever Festival

REGIO - Tijdens het 3e weekend van september wordt De Gelderse Poort omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten& drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Heel veel mensen doen mee om hier een onvergetelijk weekend van te maken: artiesten, kunstenaars, horeca-ondernemers en vrijwilligers.

"Vrijwilligers zijn heel hard nodig om zo veel mogelijk uit te kunnen voeren van wat we bedenken. Zowel in de komende weken, in de voorbereiding van het festival, als tijdens het festival zelf. Voor de komende weken zoeken we mensen die willen helpen met het bouwen van onze 3OeverFestivalRedoutes, informatiehuisjes die op verschillende oevers komen te staan. 'Nabellers' zijn nu heel hard nodig, om bijvoorbeeld alle B&B's in de regio te benaderen. Ook hebben we 'folderverspreiders' nodig, onder meer naar alle campings in de regio.

Voor tijdens het festival weekend zelf zoeken we 'artiestenbegeleiders' bij de diverse podia, informatieverstrekkers voor onze bezoekers, fotografen, manusjes van alles én ook routebegeleiders. Vorig jaar was er bijvoorbeeld de vraag om fietsroutes tussen de podia te begeleiden. Een goed plan, ook uitvoerbaar. Er zijn nu nieuwe festivalfietsroutes uitgezet, en met vrijwilligers op de zaterdag en zondag kunnen die ook begeleid worden.

Zoals je ziet: veel is mogelijk, nog meer is nodig (en daarbij is het ook heel leuk). Wil je meer informatie, stuur een mail naar vrijwilligers@3oeverfestival.nl of bel met Servaas Beunk, 06 46151597. Weet je het al en doe je mee? Surf dan naar www.3oeverfestival.nl/word-vrijwilliger en vul het formulier in."

Heterun op 17 september

HETEREN - Op 17 september vindt de 2e Heterun plaats.

Er worden verschillende parcoursen uitgezet. Voor de langere afstanden maken we gebruik van de dijk, richting Randwijk. Het programma bestaat uit een mini-run van 500 m, Kidsrun van 1 km, Kidsrun 2,5 km hardlopen en 2,5 km hardlopen.

Deze route kan wandelend en hardlopend gevolgd worden er zijn verschillende leeftijdscategorieën. Parcours is 5 en 10 km. Op www.heterun staat nadere informatie en kun je je inschrijven. Ook als vrijwilliger.

Topweek bij LTC Gendt

GENDT - Het Wiecherink Open Toernooi is gespeeld van 9 - 16 juli op de tennisbanen in Gendt. We kunnen terugkijken op een heel succesvolle week. Ruim 200 deelnemers, van 16 verschillende clubs, streden in 12 verschillende categorieën om de titels.

Het werd een mooie strijd in alle categorieën, met mooie wedstrijden, veel sportiviteit en voor en na de wedstrijden veel gezelligheid. Vrijdagavond was de feestavond met heerlijke muziek van DJ Fred en een loterij met mooie prijzen. Tot in de late uurtjes was het erg gezellig. Na een kort nachtje waren om 9.00 uur alle tennisbanen al weer bezet door sportievelingen, deels met kleine oogjes!

Bedankt aan iedereen die dit toernooi tot een succes hebben gemaakt, de spelers, sponsoren, bardienstmedewerkers en alle andere vrijwilligers. Natuurlijk kan een toernooi niet plaatsvinden zonder deelnemers, dus graag zien we jullie volgend jaar weer terug op het tenniscomplex in Gendt! Op www.tennisclubgendt.nl staan foto’s en kun je de winnaars terug vinden van het toernooi.

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 30 juli is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

De aanvangstijd is 10 uur. In deze viering zal ds. Margreet de Bree voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te blijven drinken. Iedereen is welkom!

BEMMEL - Op maandag 31 juli kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: groentesoep, pannenkoeken en rijstpudding.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555. Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Documentaire over Dick van Altena

REGIO - Op vrijdag 28 juli om 17.20 uur zendt TV Gelderland de documentaire uit met als titel '1094 liedjes, Dick van Altena 40 jaar singer-songwriter'.

Het programma wordt die avond en nacht ieder uur herhaald. De filmmaker Angelo Damen volgde Dick de afgelopen weken onder andere thuis, in de studio en tijdens optredens. Hij geeft een kijkje in de ziel van een liedjesschrijver bij uitstek. Hoe wordt een liedje geboren? Welke strijd gaat daar aan vooraf en wat maakt de liedjes van Dick van Altena zo bijzonder?

Ook zijn er in de boeiende documentaire fragmenten te zien van een speciaal opgenomen concert vanuit het Kulturhus in Angeren. Daar speelt en zingt Dick met een voltallige band en gasten. Van deze opnames wordt ook een dvd uitgebracht die in het najaar te koop zal zijn.

Angelo Damen maakte al eerder een serie documentaires over Gelderse topartiesten zoals Thijs van Leer, Harry Sacksioni en Bert Heerink en was winnaar NL.Award 2001 en genomineerde NL.Award 2008.

Kinderavondwandeling op landgoed Warnsborn

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen houdt op vrijdag 28 juli een kinderavondwandeling op landgoed Warnsborn.

Hoe spannend is het om als kind ’s avonds met je ouders of opa en oma door het bos te dolen! Het is vakantie, dus met de bedtijden nemen we het niet zo nauw. De boswachter neemt gezinnen graag mee op deze avontuurlijke reis. Het bos ligt er sprookjesachtig mooi en soms geheimzinnig bij. De kenner laat de kleintjes klimmen en dalen en vertelt onderweg allerlei leuke natuurweetjes en geeft leerzame opdrachten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Start: 19.00 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. GPS DD (decimale graden): 52.007709, 5.871813. Duur: 1,5 à 2 uur. Afstand: 5 km. Deelname: 5,00 euro, kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Pedro van Gogh, 06 54654049 of Gerard van Kerkhoff, 06 23218416.

Zomerwandelingen in Huissen

HUISSEN - Net als vorig jaar verzorgt de Historische Kring Huessen historische stadswandelingen door Huissen op de zondagen in augustus. Vorig jaar was het thema 1816, nu is – in het kader van de viering van het jaar van de reformatie – gekozen voor een kerkelijk thema: 'Katholiek en protestant in 17e-eeuws Huissen'.

Daarbij zullen de stadskerk en de protestante kerk beide bezocht worden. In Huissen kwam de reformatie pas goed op gang in het jaar 1609. Hoe dat zo kwam, zal de gids uitleggen. Omdat in het Hertogdom Kleef de godsdienstkeuze vrij was, bleven de meeste Huissenaren katholiek en bleef de grote kerk in katholiek bezit. Met de kleine protestante gemeenschap waren er aanvankelijk spanningen, maar de overheid beschermde deze kleine groep mensen. Pas in 1660 konden de protestanten een eigen kerk bouwen, op de plaats, waar die nu nog staat.

Op de zondagen 6 en 20 augustus is er sprake van interessante rondleidingen rond dit thema met een gids. Op zondag 13 augustus en zondag 27 augustus treden tijdens de stadswandelingen gastacteurs op, die de geestelijke leidsmannen van de 17e eeuw uitbeelden. De wandelingen op 6 en op 20 augustus kan men bijwonen zonder vooraanmelding. Voor de 13e en de 27e moet men zich tevoren aanmelden bij het Stadsmuseum (hofvanhessen@gmail.com of 026-3255058). Alle wandelingen starten om 14.00 uur bij de Hof van Hessen, Vierakkerstraat 39 in Huissen. Deelname kost 2,50 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis), af te rekenen aan de balie van het museum.

OOK-wandeling in Hemmen

HEMMEN - Wandeling voor lotgenoten Ouders Overleden Kind (OOK) houdt op zondagmiddag 30 juli in een prachtig stukje van de Betuwe: Hemmen.

OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren. OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer. Er is 1-op-1 contact mogelijk, maar we bieden ook gespreksgroepen, contactavonden, lezingen, workshops en een landelijke dag. Altijd informeel en veilig. Wanneer u er behoefte aan heeft.

"Op 30 juli gaan we weer wandelen, nu in de prachtige omgeving van Landgoed Hemmen. We brengen ook een bezoek aan de Kasteeltuin. Het is een verhard wandelpad en we komen diverse banken tegen waarop er even gerust kan worden.

We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Pannenkoekenboerderij Aan de Linge, Molenstraat 18 in Hemmen. We drinken eerst samen een kop koffie/thee. Start wandeling 14.00 uur ( 5 km) Na afloop van de wandeling is er gelegenheid iets te eten of te drinken (voor eigen rekening) Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom. De voorgaande wandelingen zijn waardevolle middagen geweest. Graag opgeven bij Bettie Elzenaar 0640875275. Besluit u op het allerlaatste moment mee te lopen, dan is dit ook prima!"

Een overzicht van geplande activiteiten staat op www.oudersoverledenkind.nl.

Sasa gaat in de zomer door

ANGEREN - Het Dorpshuis in deze zomer niet zes weken geheel gesloten. Iedere maandag is het dorpshuis open voor publiek.

Voor leden van de Sasa zijn de zomeractiviteiten een verlenging van het bestaande aanbod, van iedereen wordt er echter een deelnemersbijdrage gevraagd. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Alle activiteiten gaan door bij voldoende deelname. Het programma is als volgt:

31 juli en 14 augustus.

10.00 – 16.30 Open en gelegenheid tot koffie en thee

10.00 – 11.00 Gym

11.00 – 12.00 Gym

13.30 – 15.00 Dynamic tennis

13.30 – 16.30 Kaarten

21 augustus

10.00 – 16.30 Open en gelegenheid tot koffie en thee

13.30 – 15.00 Dynamic tennis

13.30 – 16.30 Kaarten

7 augustus in verband met Angerse kermis geen activiteiten van de SASA

Meer info staat op www.sasa-angeren.nl.

Jaarmarkt bij camping Waalstrand

GENDT - Op Camping Waalstrand wordt zaterdag 29 juli van 13.30 tot 20.00 uur de Jaarmarkt gehouden. Dit jaar staat de jaarmarkt in teken van een Tirolerfest.

Er is een leuke braderie, rad van avontuur, een springkussen, verschillende optredens en natuurlijk zijn er braadworsten te koop. Ook de vertrouwde riefkoeken zijn weer aanwezig. De opbrengst van de riefkoeken gaat dit jaar naar de Burgrun. Iedereen is welkom 29 juli op de jaarmarkt van camping Waalstrand, Waaldijk 23A in Gendt.

Gedeputeerde Schouten opent Forten van Boven

DOORNENBURG - Op donderdagmiddag 27 juli om 15.00 uur vindt de officiële opening van Forten van Boven plaats bij Fort Pannerden, aan de waaldijk 1 in Doornenburg.


Gedeputeerde Bea Schouten zal deze middag de foto expositie van alle forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie openen met een officiële bijeenkomst voor genodigden. De zes vierkante metergrote luchtfoto's zullen tot en met 22 oktober te zien zijn op Fort Pannerden. Daarna gaat de tentoonstelling weer door naar een ander Fort.

Na de opening, die plaats vind bij de gracht van het Fort, krijgen de genodigden de kans om deze unieke beleving zelf te bewonderen. Meer informatie over Forten van Boven staat op www.fortenvanboven.nl.

9 / 20

10 / 20

11 / 20

12 / 20

13 / 20

Bruisende Huissense Dag

HUISSEN ­– Iedereen weer helemaal startklaar voor het meest gezellige zomerevenement van Lingewaard dat dit jaar plaatsvindt op dinsdag 1 augustus van 10.00 tot en met 01.00 uur in het centrum van Huissen? De organisatie van de Huissense Dag met muziek en braderie, dit jaar voor de 41e keer, is in handen van Stinase waar men achter de schermen hard bezig is met de samenstelling van een programma dat voor iedere bezoeker, van jong tot oud, zo aantrekkelijk mogelijk zal worden gemaakt.

Het feest van het jaar in Huissen begint al op maandag 31 juli van 20.00 tot 24.00 uur met de Huissense Avond. Flashback, een voor Huissenaren bekende formatie, geeft de aftrap met stevige rocksolo's en prachtige ballads. Op dinsdag 1 augustus start om 10.00 uur de kleurrijke braderie met een gevarieerd aanbod aan koopwaar. Ook de kinderen kunnen zich vermaken met eendjes hengelen, een draaimolen én op de foto met een prachtig levende uil.

Op de verschillende terrassen zijn er diverse mogelijkheden voor een rustpauze met een lekker kopje koffie en een heerlijk stuk gebak. Op de Markt wordt vanaf 10.00 uur gaandeweg de dag een gevarieerd programma aangeboden met muziek van onder andere zanger-entertainer Eric Adams. Van 15.00 tot 19.00 uur gaat het spetteren op de Markt met drie muzikale sterke persoonlijkheden die ieder afzonderlijk hun eigen show verzorgen die zijn weerga niet kent. Vanaf 19.00 uur wordt het gehele avondprogramma verzorgd door 'De Helden van Holland' waarbij iedereen kan meezingen in de trend van de Toppers. In de pauzes gaat het feest gewoon door met de muzikale klanken van de dj.

Vanaf 19.00 uur start ook op het Raadhuisplein een gevarieerd muzikaal programma met artiesten als MmoozZ, maar ook de bekende volkszanger John West die samenwerkt met onder meer Lange Frans. Zangeres Maan, die wij kennen als winnares van het zesde seizoen van The Voice Of Holland, zal met haar optreden het publiek kippenvel tot in de tenen bezorgen. Haar explosieve samenwerking met DJ Hardwell komt tot uiting in het nummer 'Perfect World' dat afkomstig is van haar eerste album. Zangeres Maan is een multitalent dat garant staat voor een prachtige vertolking van zowel hedendaagse muziek als klassieke opera zoals te zien was in het tv-programma 'De Beste Zangers van Nederland'. Buiten de twee grote podia om zijn er in het centrum ook nog diverse kleine podia die in het teken van muziek staan. Kortom, een dag voor elk wat wils! Het laatste nieuws staat ook op www.huissensedag.nl.

Loten Elster Paardenmarkt

ELST - Op 4 september vindt de 757e editie van de Elster Paardenmark plaats, een van de grootste evenementen in de gemeente Overbetuwe.

Vanaf nu zijn ook de traditionele Paardenmarktloten weer te koop. Loten zijn verkrijgbaar via sportvereniging Spero, de Elster Ponyclub en het Sint-Ceacileakoor, en ook te koop bij Albert Hein Driessen en Jumbo Maclaeane (Europaplein). Trekking op de Elster Paardenmarkt om 11.00 uur. Prijs per lot 2,00 euro. Te winnen prijzen: 1e prijs: 1.000.--, 2e prijs: 750,00, 3e prijs: 500,00 en 4e prijs: 250,00 euro.

Eerste Prijs Klanttevredenheid Arnhemse beddenspecialist Morgana Damminga

ARNHEM - In strijd tussen de zestien Morgana winkels in Nederland heeft Morgana Damminga de eerste prijs weten te bemachtigen. De strijd ging om de hoogste klanttevredenheid, (NPS score). 88.8% van de klantbeoordelingen in het tweede kwartaal van Morgana Damminga waren een 9 of hoger en daarmee zouden deze klanten Morgana Damminga aanbevelen aan vrienden en familie. Een ongekende hoge prestatie voor de nieuwste Morgana vestiging in Nederland.

Nathanael Damminga is een jonge, enthousiaste ondernemer. Een ondernemer met ambitie, die 'Damminga' het Arnhemse begrip wat staat voor kwaliteit bedden en textiel, voortzet op een eigentijdse manier met een formule die helder is gepositioneerd en zich onderscheidt van de concurrenten. Een ondernemer met een missie, mensen zo goed mogelijk te begeleiden om beter te slapen. Dankzij het assortiment van Morgana hebben wij nu de mogelijkheid om een slaapsysteem volledig op maat op het lichaam af te stemmen en de meerwaarde hiervan, aan de klant te laten ervaren. Doormiddel van de slaaptest die in de winkel staat kunnen mensen binnen acht minuten ervaren hoe het is om op een op hun lichaam aangepast bed te liggen. Uit de slaaptest komt een vrijblijvend advies die de basis is voor het samenstellen van een (voor de klant) goed bed.

In juli én augustus kun je profiteren van de Summersale aanbiedingen zoals tweede matras voor de halve prijs. Vier dus de zomer bij Morgana Damminga op de Woonboulevard in Arnhem-Zuid (naast Leen Bakker).

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem; 026 4425108; www.damminga.nl

Coop Compact Angeren compleet vernieuwd

ANGEREN - Op maandag 31 juli opent CoopCompact Rutten in Angeren haar deuren na een flinke verbouwing. De winkel in de Iepenstraat wordt in twee weken tijd volledig in een nieuw jasje gestoken. Eigenaar Hendrik-Jan Rutten: "De vernieuwde CoopCompact is modern, mooi en compleet. Klanten vinden er alles wat ze nodig hebben."

In ruim twee weken tijd wordt de CoopCompact compleet verbouwd. Rutten: "De winkel krijgt een totaal ander gezicht. We verplaatsen de ingang 180 graden, waardoor deze aan de parkeerplaats komt te liggen. Zo hoeven klanten niet langer om te lopen naar hun auto. De winkel krijgt bovendien een nieuw plafond, nieuwe vloer en nieuwe indeling. De winkel oogt hierdoor veel ruimer en lichter."

Zelfscannen

De vernieuwde CoopCompact biedt haar klanten nog meer voordelen. Als eerste CoopCompact biedt Rutten zijn klanten de mogelijkheid om zelf hun boodschappen te scannen. Ook krijgt de winkel weer een slijterij en kan men op de groente- en fruitafdeling voortaan terecht voor versgeperste jus d'orange. Services zoals de stomerij en het PostNL punt blijven behouden en ook voor Staatsloten zijn klanten in de winkel aan het juiste adres.

Feestelijke opening
Op maandag 31 juli om 17.00 uur wordt de vernieuwde CoopCompact in Angeren geopend. Rutten: "Hemmy Bouwman - als eigenaar van Bouwman Schoenen een bekend gezicht in het dorp - opent samen met mij en met de winnaars van onze kleurwedstrijd de winkel door de ballonnen van onze ballonnenmuur lek te prikken. We vieren de opening bovendien met leuke extra's en aantrekkelijke aanbiedingen. Zo zijn er op dinsdag gratis suikerspinnen en kunnen de kinderen zich uitleven op een springkussen. We hopen dat veel mensen de opening met ons mee komen vieren."

Motorhuis draagt Opel-dealerschap in Nijmegen over aan Mulders Autobedrijf B.V.

NIJMEGEN - Met ingang van 1 juli heeft Motorhuis het Opel dealerschap in Nijmegen overgedragen aan Mulders Autobedrijf. Mulders Autobedrijf, met vestigingen in Tiel en Culemborg, is al sinds 1928 officieel Opel dealer. Mulders Autobedrijf vergroot haar Opel rayon nu met het aangrenzende verzorgingsgebied Nijmegen en omgeving.

Zelfde locatie en medewerkers. De nieuwe naam is Mulders Nijmegen. Voor de klant verandert er zo min mogelijk. Mulders neemt naast het dealerschap van Opel ook tijdelijk de huisvesting aan de Nieuwe Dukenburgseweg over. Medio april 2018 zal Mulders Nijmegen vanuit een splinternieuwe vestiging aan de Verlengde Energieweg te Nijmegen opereren. Een modern pand van waaruit Mulders Nijmegen haar klanten nog beter van dienst kan zijn en een uitstekende service kan leveren op het gebied van zowel personenauto's als Bedrijfswagens. De Opelmedewerkers komen, onder leiding van vestigingsmanager Bob Willemsen, in dienst bij Mulders.

Showroom
"De vertrouwde gezichten in het Opel verkoopteam zult u ook terugzien in de showroom. Ze hebben in 2017 veel Opel nieuws te vertellen. Zo staan sinds kort de nieuwe Insigina en Crossland X in de showroom. U bent van harte uitgenodigd om kennis te maken of gewoon binnen te lopen voor een kop koffie", aldus Wouter Mulders, algemeen directeur Mulders Autobedrijf.

Op Huissense Dag; overdag terras; 's avonds live muziek op plein Buitenpoort's Nacht van Huissen: echte 50's en 60's rock 'n roll

Fotobijschrift: Bad Boys Rumble, ouderwets lekkere rock n roll. Maandag 31 juli bij De Buitenpoort. Op de Huissense Dag ook live muziek, door Fake ID.

HUISSEN - Op maandag 31 juli bij De Buitenpoort/partyplein Het Alternatief vanaf 19.00 uur de Huissense Nacht. Met rock 'n roll uit de 50's en 60's door Bad Boys Rumble en dj Kinki Sminki. Op de Huissense Dag 's avonds ook live muziek, van Fake ID. DJ-support: Congo Bassie Sound.

Bad Boys Rumble is een rock 'n roll en jump 'n jive band met vijf gedreven en ervaren muzikanten uit Arnhem en omgeving. In een bezetting zoals het hoorde in die jaren. Piano, gitaar, sax, contrabas en drums. De 'Bad Boys' geven een spetterende show met capriolen als in de tijd van rock 'n roll-helden als Elvis Presley, Bill Haley, Little Richard, Jerry Lee Lewis en Chuck Berry. Stilstaan is geen optie. Lang leve de puntschoenen de petticoats. Vooraf, tussendoor en erna zorgt dj Kinki Sminki voor passende muziek.

De volgende dag Huissense Dag, dinsdag 1 augustus. Overdag is het vanaf 10.00 uur goed toeven op het overdekte terras. En 's avonds vanaf wederom 19.00 uur wederom live muziek op partyplein Het Alternatief. Door Fake ID. Net terug van de Vierdaagsefeesten waar deze jonge honden het publiek uit hun plaat lieten gaan op hun aanstekelijke mix van reggae, ska en punk. Dj-support: Congo Bassie Sound.

Als je even geen zin hebt in het repertoire van verderop in Huissen, kom dan op maandagavond (31 juli) en dinsdagavond (1 augustus) naar plein Het Alternatief bij De Buitenpoort. Uiteraard in passende stijl aangekleed. Toegang voor Nacht van Huissen als Huissense Dag is gratis!

Schenking Monuta aan Stinase en Exoduscomité Huissen

HUISSEN - Stichting Nationale en Stedelijke Evenementen en het Exoduscomité mochten uit handen van Ben Roelofs van Monuta – Uitvaartzorg, zes bloementafeltjes, twee kaarsenstandaards en een kruis in ontvangst nemen voor de herdenkingen die de organisaties jaarlijks hebben: de dodenherdenking, de herdenking bij het massagraf op de dag van de exodustocht en de herdenking in oktober van de evacuatie van Huissen tijdens de oorlog.

Beide organisaties waren verheugd dat Monuta aan hen had gedacht om deze schenking te doen en danken Ben daar dan ook van harte voor. Op de foto staan van links naar rechts staan; Anne-Marie Giesen en Teunie Kemperman (Stinase), Ben Roelofs, Jan in 't Hout en Max Bozon (Exoduscomité). Op de foto ontbreken Fred Vercoulen en Martien van Hemmen. Na de overhandiging was er koffie met iets lekkers wat verzorgd werd door Ben's vrouw Dorenda.

Openingstijden Den Tip

HERVELD - Museumboerderij Den Tip in Herveld-zuid is in de maanden juli en augustus ook geopend op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Een mooie gelegenheid om bij mooi weer buiten bij deze fraaie boerderij te genieten van een lekker kopje koffie of thee met een 'ovenheerlijke' appelflap of indien het regent bijvoorbeeld met uw kinderen een zeer leerzame en ontspannen middag in ons museum door te brengen.

HERVELD - Museumboerderij Den Tip in Herveld-zuid is in de maanden juli en augustus ook geopend op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Een mooie gelegenheid om bij mooi weer buiten bij deze fraaie boerderij te genieten van een lekker kopje koffie of thee met een 'ovenheerlijke' appelflap of indien het regent bijvoorbeeld met uw kinderen een zeer leerzame en ontspannen middag in ons museum door te brengen.

SBOB kijkt terug op dansvoorstelling

BETUWE - Inmiddels zijn de vakanties begonnen en geniet iedereen van mooi zomerweer in binnen- of buitenland. Toch is nu het goede moment om nog even terug te kijken op de prachtige dansvoorstelling neergezet door de leerlingen van de StreekBalletschool Over-Betuwe (SBOB).

"Wat zijn we trots op wat we samen neergezet hebben. In eerste instantie natuurlijk alle lof voor de dansers van groot tot klein. Maar ook de toneelspelers onder leiding van Matthias voor de Poorte, de docenten, en alle medewerkers achter het toneel hebben de voorstelling tot een succes gemaakt. Met veel humor werd getoond hoe veelzijdig het begrip 'Kunst' wel niet kan zijn. Zo kwamen onder andere de thema’s: De Nachtwacht, Mona Lisa, Escher, Einstein, Charlie Chaplin, Lego, Romeinse Beelden en Mondriaan voorbij.

Na deze geweldige afsluiting van het seizoen, kunnen we vol vertrouwen weer vooruit kijken naar het komende dansjaar dat begin september op onze locaties in Gendt, Bemmel, Elst, Zetten en Huissen weer van start gaat."

Meer informatie over de danslessen bij de SBOB staat op www.sbob.info.

Column

Uitnodiging

Het college is met zomerreces. De komende vier weken vinden er geen collegevergaderingen plaats. Ook het persgesprek gaat in deze periode niet door. Het college laat vaker merken geen nieuws te willen delen, maar als beleidsadviseur Pieter-Jan van team Communicatie deze boodschap mailt, dan is het komkommertijd. De eerstvolgende collegevergadering staat gepland op 15 augustus. Pieter-Jan beschouw ik als een van de belangrijkste hofleveranciers omdat die wekelijks de collegebesluiten mailt. Fijne vent. Toch kan ik na vorige week mijn teleurstelling niet onderdrukken. Tijdens de doortocht van de Nijmeegse Vierdaagse in Bemmel had de gemeente een genodigdentent geplaatst. Ondernemers, raadsleden en relaties kunnen dan netwerken of laten zien dat je ook tot de lokale jetset behoort. Kennelijk kon Pieter-Jan namens het college mij geen uitnodiging sturen. Maar ik ging toch.

Persoonlijk ben ik erg verlegen, maar met twee stevige camera's over mijn schouder stijgt de brutaliteit en gaan poorten voor je open. Ik begon verkeerd met de thee. Het hete water kleurt met het onbekende zakje tot een akelig gele substantie. Ik had de pé in, het leek me meer een verantwoorde natuurthee die in kringen van GroenLinks wordt gedronken. De entourage was voor een niet-uitgenodigde burger aangenaam. Ik liep burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen tegen het lijf. Hij had natuurlijk wel een uitnodiging. Een teamchef van de politie sprak ik aan, maar dat was meer omdat ze mijn nichtje is. Ze was ook uitgenodigd. Een netwerkende Rabo-man sprak me aan: Ik ken jou ergens van. Hij zal ook een uitnodiging hebben. De tap ging open en er kwamen luxe broodjes. Ik had net een hap van een heerlijk broodje zalm genomen of de uitgenodigde jetset raadsleden Matthew van de Woerdt en René Derksen hadden met hun vingerveegtelefoon een foto van mij gemaakt. Alsof ik een niet-uitgenodigd hongerige bezienswaardigheid was. Het is zomerreces, laat ze maar. Ik heb genoten van broodjes zalm, pizza met garnalen en een biertje.

Sjaak

Bridgeles: de weg naar een hobby voor het leven

LINGEWAARD - Bridge wordt over de hele wereld volgens dezelfde regels gespeeld en is dus altijd en overal te spelen. Een sociale denksport. Je speelt met een partner tegen anderen, die (op een club althans) telkens na een aantal spellen wisselen.

De basis is eenvoudig. Maar het spel heeft een geweldige diepgang. Om die te doorgronden is het aan te bevelen een cursus te volgen bij een docent, die daarvoor door de NBB (Nederlandse Bridge Bond) is opgeleid. Zo’n cursus volgen kan bij Steef Weijers (0481462834, e-mail: steefweijers@hotmail.com). In september start hij een beginnerscursus.

Met bridge houd je je hersens goedkoop in topconditie. Een avondje spelen bij onze clubs kost beduidend minder dan 2 euro, inclusief het lidmaatschap van de NBB met alle voordelen daarvan zoals maandblad Bridge, voordelige literatuur, software, speelmateriaal en gadgets.

"Door ons samenwerken zijn wij in staat om je, na afloop van de cursus, in je eigen tempo wegwijs te maken in het club- en competitiebridgen en je het plezier daarvan te laten beleven. Wij spelen in:
- Huissen in Het Koelhuis, Koelhuisstr. 3 op dinsdagavond BCH (www.nbbclubsites.nl/club/7033) en op woensdagavond Cool Down (www.nbbclubsites.nl/club/7042).
- Bemmel in De Kinkel, Van Ambestraat 1, op dinsdagavond B.C. Doublet (www.nbbclubsites.nl/club/15030).
- Gendt, café De Klok, Markt 1, op dinsdagavond bij B.C. Gendt (www.nbbclubsites.nl/club/15024).
- Elst, Onder de Toren, St. Maartenstr. 34 op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en woensdagmiddag EBC (www.nbbclubsites.nl/club/7037).

Vlooienmarkt in Arnhem

ARNHEM - Zondag 30 juli van 10-17 uur is er op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal een vlooienmarkt. Niet op de keien, de vlooienmarkt is dus goed begaanbaar.

Het is een leuke grote vlooienmarkt met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een viermeterkraam met dakje voor 22,50 euro (twee kramen voor 40 euro). Er is ook kofferbakverkoop; een grondplaats kost met auto 10 en auto- aanhanger 12,50 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Toiletten, catering en een leuk terras zijn aanwezig!

Fietsexcursie Park Lingezegen

BETUWE - Op donderdag 27 juli is er een fietsexcursie in Park Lingezegen. Ervaren gidsen fietsen dan de zuidelijke route, waarbij de diverse parkonderdelen worden voorgesteld, deze keer onder andere Ruimte voor de Rivier bij Lent.

Start bij de carpoolplaats langs de A325, op de kruising Nieuwe Aamsestraat/Sillestraat in Elst en duurt ongeveer 2,5 uur. De kosten bedragen 2,50 per persoon, kinderen 1,50 euro. Bedrag ter plaatse betalen aan de gidsen. Vanuit veiligheidsoverweging is de groepsgrote maximaal 20 personen. Fietsers die zich hebben opgegeven hebben voorrang..

Aanmelden kan via gidsenparklingezegen@gmail.com. Meer informatie bij Joska Ausma 026 3598866.

Energiebank op zoek naar energiecoaches

Energiebank op zoek naar energiecoaches

REGIO - De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden. In Nederland hebben ongeveer 750.000 huishoudens moeite om hun energierekening te betalen.

De Energiebank wil huishoudens met een minimum inkomen hulp bieden bij betaling, besparing en bij bewustwording. "Wil jij je horizon verbreden, meewerken aan een duurzame wereld, energie krijgen van energie geven, vrijwilligerswerk doen wanneer het voor jou past en ben je circa 4 uur per maand beschikbaar. Dan nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvend gesprek. Stuur je reactie via een whatsapp bericht naar: Marjan Jansen: 06 15028143, of e-mail: marjan.jansen@energiebanknederland.nl. Meer info staat op: www.energiebanknederland.nl.

Hiep hiep hoera 2 augustus wordt sophie 1 jaar!

Dikke kus papa, mama, en een lik van luca

Lieve Kiki gefeliciteerd
met je 12e verjaardag.
Het zal een hele speciale dag
worden op 29 juli.
Kus Mama, Papa en Tobi

Het is echt waar, onze zus wordt 65 jaar.
Pensioen is nog niet in zicht, daarover later bericht.
Gefeliciteerd. Wim, Marga en Dini

Hieperdepiep hoera onze Zoë is op
23 juli 4 jaar geworden. Veel plezier
straks op de basisschool! Kus papa,
mama, Tygo en een pootje van Danko

Oud Jet? Ben je bedonderd.
50 is pas de helft van 100!
Hoera 27 Juli ziet deze
goedlachse dame Sara. Gefeliciteerd!

Ja het is echt waar,
onze Abraham wordt 50 jaar.

Van harte gefeliciteerd.
Xx Britt en Ingrid

Wij feliciteren deze 2 kanjers.
Annemijn wordt 25 juli 8 jaar
en Marte wordt 3 augustus 10 jaar
Een fijne dag! Lieve groetjes en een knuffel
Opa Ton en Oma Corry

Lieve Florian, van harte
gefeliciteerd met je 8e
verjaardag op zaterdag 29 juli.

We wensen je een fijne dag!
Liefs van opa en Ria

Puk heeft haar zwemdiploma A.
Gefeliciteerd lieverd, wij zijn
supertrots op jou.
Dikke kus van:
Opa Gradje, Oma Grietje, Annabel,

Jasper, Saar en Juul. XXX

Top prestatie!
Rob de 4 daagse uitgelopen.
50 km zonder blaren.
Liefs vera, niek en lars