GN Lingewaard

7 augustus 2019

GN Lingewaard 7 augustus 2019


De Buitenzorg kortebaandraverij

Finalerit tussen Eliot Charisma (winnaar) en Calistokingsdeep. (foto: Jan Willemsen)

Door Jo de Haar

BEMMEL - Over een paar dagen is het weer zover, De Teselaar verandert weer in een zandvlakte, een racebaan. Een start en een eind vak volledig met zand gevuld van stoeprand tot stoeprand. Daar tussen twee stroken zand waarop de paarden kunnen lopen, gescheiden door een strook gras. De dranghekken worden weer geplaatst en de vlaggen hangen weer in de lantaarnpalen. Welk paard zal er tegen het eind van de middag met de krans triomfantelijk de ereronde lopen?

Er wordt in het land alweer volop gekoerst. Op het ogenblik zijn er twee paarden die met kop en schouders boven de rest uitsteken en zodoende al een paar overwinningen hebben behaald. We hebben het hier over Eliot Charisma en Doc Holiday.

Eliot Charisma, de winnaar in Bemmel 2018, heeft al drie overwinningen behaald dit jaar met zijn vaste rijdster Lindsey Pegram, het bijzondere is dat hij dit jaar van alle starts in de omlopen er pas één verloren heeft, als je dan even rekent met drie overwinningen zijn dat dertig omlopen gewonnen. En degene die hij verloor was tegen Doc Holiday met rijdster Bo Sprengers.

Zou Lindsey het huzaren stukje kunnen uithalen om hier dit jaar wederom te winnen. Ze deed dit in 2017 met Calistokingsdeep en vorig jaar met Eliot Charisma. Afgelopen jaar reed ze in Bemmel weer beide paarden en ze presteerde het om met beide in de finale te staan.

Volgens de laatste berichten start dit jaar Dutch Buitenzorg ook weer in Bemmel. Dit hebben we vernomen van Djimmy Schneider, de eigenaar. Vorig jaar raakte Dutch geblesseerd en kon zodoende niet starten, maar volgens de eigenaar is hij weer in topvorm. Ook het paard Boucher Le Blanc heeft een Bemmelse achtergrond. Hij is in Bemmel geboren en opgegroeid totdat hij als tweejarige vertrok om te leren hardraven, wat hij ook goed kan, een paard om een gokje op te wagen als hij hier komt lopen. Van Stal De Groningers komen ook altijd goede paarden en de eigenaar is erop gebrand om hier in Bemmel ook de ereronde te willen rijden. Goede paarden van hun zijn Ronny Brandt, Barbert, Archance de Jiel, Chief One en Smart Dilli. Aad Pools komt ook, waarschijnlijk weer met enkele goede cracks waaronder Blackpearl Trans R en Contador. Ook de rijders Ruud Pools, Jaap van Rijn, Manon Pools, John de Leeuw en John Dekker zijn er om in de gaten te houden, ze slepen geregeld een overwinning uit het vuur.

Het is ook leuk om eens een gokje te wagen op een paard wat als outsider getipt staat. Winnen deze paarden, dan is de uitkering vaak hoog. Het mooie om een gokje te wagen is de spanning. Het lijkt of je medebezitter van het paard bent.

Hopelijk werkt het weer mee, niet te warm voor de paarden en droog. De organisatie staat weer garant voor een succesvolle middag met op het einde van de middag een glorieuze winnaar, die trots met de sierdeken en krans op De Teselaar mag lopen. Het bestuur wenst eenieder een mooie middag met toppaardensport toe op dinsdag 13 augustus.

Lingewaard wacht op komst nieuwe gemeentelijke schutterskoning

Doornenburgse schutterskoning Bert van Deelen is één van de kandidaten voor het Lingewaard koningschap. (foto: Martijn Claassen) Martijn Claassen

LINGEWAARD - De gemeente Lingewaard kent vier schutterijen en gilden. Dit zijn schuttersgilde Sint-Bavo uit Angeren, de schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen, schuttersgilde Sint-Sebastianus uit Gendt en de gilden Sint-Gangulphus en Sint-Laurentius binnen de stad Huissen.

De gilden en schutterijen hanteren het devies “Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid”. Zo gaan ze ook al vele jaren met elkaar om. Echter, op zaterdag 17 augustus aanstaande gaan zij de strijd met elkaar om. De strijd om de hoogste eer wordt dan gestreden: de strijd om het Lingewaard koningschap!

Het Lingewaard koningschieten is in 2005 mede op initiatief van oud-burgemeester Rob Persoon, die tevens beschermheer is van de Doornenburgse schutterij en de Huissense gilden, opgericht. Het is een gemeentelijk schutterstreffen waarbij de Lingewaardse gilden en schutterijen samenkomen.

Degene die het laatste stukje van de romp van de houten vogel eraf schiet mag zich Lingewaard koning noemen. Tijdens de huldiging krijgt de Lingewaard koning de versierselen op traditionele schutterswijze omgehangen. Sinds 2014 is Hans van Rijn uit Gendt de huidige Lingewaard koning. Op zaterdag 17 augustus wordt vanaf 14.00 uur bepaald wie Hans van Rijn gaat opvolgen. Het Lingewaard koningschieten vindt plaats op het plein voor het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9, in Doornenburg. De organisatie is in handen van de schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. Meer informatie staat op www.schutterijdoornenburg.nl en op de facebookpagina.

Sponsor bedankt!

Jort, Marleen, Marion en Wil (de wandelaars), Bram en zijn kinderen Pien en Mees (foto: Wil Kamps)

LINGEWAARD - Dit jaar hebben wij wederom de vierdaagse gelopen met als doel sponsorgelden op te halen voor ALS. Ook dit jaar hebben wij weer een aardig bedrag bijeen gebracht zoals uit bijgaande foto blijkt.

Jort Vermeulen (staand in het midden) heeft de kar getrokken. Onder begeleiding van Marleen heeft hij op 14-jarige leeftijd de vierdaagse gelopen. Ook hebben de ouders van Marleen meegelopen, zij waren het die vorig jaar de sponsoring verzorgd hebben.

"Wij bedanken iedereen die gesponsord heeft op www.devierdaagsesponsorloop.nl en iedereen die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Was u het vergeten en wilt u alsnog een bijdrage leveren dan kan dit tot 23 augustus op voornoemde site en dan bij Jort Vermeulen."

Naast vergrijzing graag meer vergroening in Angeren

ANGEREN - Verlangt u ook zo naar wat meer groen in Angeren? Over die vraag en alles wat daar mee te maken heeft, gaan we graag samen met jou in gesprek op 27 augustus in het Dorpshuis in Angeren.

"Het Platform Angeren nodigt je uit om die avond tussen 19.30 uur en 20.30 uur bij ons binnen te lopen, zodat we samen de kans vergroten dat, zoveel als mogelijk, de ideeën van Angerense inwoners, uitgevoerd worden.

Onder het motto 'Naast vergrijzing graag ook meer vergroening' luisteren we graag naar ieders idee hierover op 27 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur in het Dorpshuis in Angeren."

Zoeken naar de geheimen

van kabouterland...

BEMMEL - De kabouterspeurtocht is op zondag 18 augustus in Bemmel. Alle kinderen tot en met groep 6 van de basisscholen in Bemmel aan het einde van het schooljaar een flyer mee naar huis gekregen waarop zij uitgenodigd werden om mee te doen aan de door sichting deBol te organiseren kabouterspeurtoSpeurtocht op de laatste dag van de zomervakantie.

De speurtocht start bij restaurant De Buren van… op het Kinkelplein vanaf 10.30 uur. Kinderen doen gratis mee maar moeten wel begeleid worden door ouders, oma's of opa's. Volwassenen betalen drie euro.

"Wij zullen er een leuke, gezellige, soms spannende tocht (vijf km) van maken waarbij de kinderen moeten zoeken naar sprookjesfiguren en onderweg vragen moeten beantwoorden. Aan het einde is er dan voor alle kinderen een leuke herinnering!

Kom je ook meezoeken naar de geheimen uit de sprookjes- en kabouterwereld? En maak je ook van je laatste vakantiedag een hele gezellige gezinsdag? De volgende dag heb je dan op school in ieder geval al iets leuks te vertellen! Schrijf met grote letters in je agenda of op de kalender thuis: 18 augustus kabouterspeurtocht vanaf 10.30 uur in Bemmel." Meer informatie staat op: www.debolbemmel.nl of te verkrijgen via 06 54975063.

Naast vergrijzing graag meer vergroening in Angeren

ANGEREN - Verlangt u ook zo naar wat meer groen in Angeren? Over die vraag en alles wat daar mee te maken heeft, gaan we graag samen met jou in gesprek op 27 augustus in het Dorpshuis in Angeren.

"Het Platform Angeren nodigt je uit om die avond tussen 19.30 uur en 20.30 uur bij ons binnen te lopen, zodat we samen de kans vergroten dat, zoveel als mogelijk, de ideeën van Angerense inwoners, uitgevoerd worden.

Onder het motto 'Naast vergrijzing graag ook meer vergroening' luisteren we graag naar ieders idee hierover op 27 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur in het Dorpshuis in Angeren."

Ingezonden brief

Reactie op

ingezonden brief Maasman

Ik lees de in ingezonden brieven van de heer Maasman steeds met veel aandacht. Wat hij schrijft, in zijn ingezonden brief van 31 juli jl. is heel herkenbaar.

Het probleem met de gemeente is haar vermeende almacht. Zij doet nooit iets verkeerd en zal altijd (blijven) ontkennen.

Vaak worden gevoelige zaken achter gesloten deuren behandeld, waardoor er geen openheid van zaken wordt gegeven.

Het is daarom begrijpelijk dat het vertrouwen in de politiek steeds minder wordt en er steeds minder mensen gaan stemmen.

De raadsleden van de coalitiepartijen blijken tandeloze tijgers te zijn, met als hun belangrijkste doel, het college in het “zadel” te houden. Als gevolg van de verwerpelijke partijdiscipline komt er van het, voor de democratie zo noodzakelijke, dualisme in raad weinig terecht.

Ik heb veel waardering voor mensen zoals de heer Maasman, die zich niet wensen neer te leggen bij het soms bedenkelijk handelen van het college.

Jammer is het daarbij, dat zulke mensen vaak alleen staan en de “omgeving” denkt: “het raakt mij niet, dus waarom zal ik mij inspannen?” Zij gaan daarbij echter voorbij aan de mogelijkheid, dat zij het volgende slachtoffer kunnen worden van dit soms onzuiver handelen van het college.

Mw. J.J. Wagener-Hendrilks

Gendt

Kinderdorp Angeren veertig jaar!

Kinderen rennen door de poort het terrein van Kinderdorp Angeren op.

ANGEREN - Zaterdag start de veertigste editie van het kinderdorp in Angeren. Het evenement in Angeren waar jaarlijks zo’n 280 kinderen van 6 - 12 jaar samen hutten bouwen, knutselen, spelen en van de zeephelling in de polder afglijden, belooft weer een groot feest te worden.

Er staan dit jaar verschillende feestelijke activiteiten op het programma en er wordt dit jaar extra groot uitgepakt met als thema: Feesten als Beesten. Want zo’n veertigste editie vraagt natuurlijk om een feestje en dat wordt het zeker.

Het kinderdorp in Angeren is al jaren erg populair. Dat blijkt uit de vele aanmeldingen vanuit de gehele regio. Al vroeg in het jaar melden mensen zich om er zeker van te zijn dat de vakantieplannen aansluiten op de kinderdorp week. Dat zien we als een groot compliment en maakt dat we het graag nog eens veertig jaar organiseren, meldt medeorganisator Glenn Buurman.

Naast het uitgebreide programma voor de kinderen is er jaarlijks ook veel te doen voor ouders en andere familieleden. Zo is er op zondag een Fancy Fair waar familie de hutten van de kinderen kunnen bewonderen en deel kunnen nemen aan verschillende spellen, waaronder een loterij. Op woensdagavond kunnen ze genieten van diverse optredens tijdens de Playbackshow.

Het Kinderdorp Angeren start aanstaande zaterdag 10 augustus om 9.00 uur en eindigt op donderdag 15 augustus. Dit jaar op een nieuwe locatie: het weiland aan het kermisplein (Zahnstraat) in Angeren. Voor meer informatie: www.kinderdorpangeren.nl.

Zoeken naar de geheimen van kabouterland...

BEMMEL - De kabouterspeurtocht is op zondag 18 augustus in Bemmel en start bij restaurant De Buren van… op het Kinkelplein vanaf 10.30 uur. Kinderen doen gratis mee maar moeten wel begeleid worden door ouders, oma’s of opa’s. Volwassenen betalen drie euro.

"Wij zullen er een leuke, gezellige, soms spannende tocht (vijf km) van maken waarbij de kinderen moeten zoeken naar sprookjesfiguren en onderweg vragen moeten beantwoorden. Aan het einde is er dan voor alle kinderen een leuke herinnering!

Maak je ook van je laatste vakantiedag een hele gezellige gezinsdag? De volgende dag heb je dan op school in ieder geval al iets leuks te vertellen! Schrijf met grote letters in je agenda of op de kalender thuis: 18 augustus kabouterspeurtocht vanaf 10.30 uur in Bemmel." Meer informatie staat op: www.debolbemmel.nl of te verkrijgen via 06 54975063.

KWF Kankerbestrijding zoekt collectanten

BEMMEL – Voor de KWF-afdeling Lingewaard zoeken we nog collectanten.

Met slechts 2 á 3 uurtjes van je tijd breng je de dag dat we kanker verslaan dichterbij. Collecteer dus mee in jouw eigen buurt tijdens de KWF-collecteweek van 2 - 7 september.

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding heeft als ideaal een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Daarom financieren en faciliteren we wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden we beleid en delen we kennis over kanker en de behandeling ervan. KWF-afdeling Lingewaard helpt mee door geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Samen komen we steeds dichter bij een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Collecteer mee!

Tijdens de KWF-collecteweek zetten ruim 100.000 vrijwilligers door het hele land zich in. Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. De collecteweek is dus van levensbelang. Om zoveel mogelijk huishoudens te kunnen bereiken, zijn we op zoek naar nieuwe collectanten in Lingewaard. Collecteer ook mee!

Meld je aan via kwf.nl/collecte. Of bij de plaatselijke coördinator:

Voor Angeren bij Regina van de Broek-Peters 026 3254041

Voor Bemmel/Ressen bij Mirjam van Kempen 06 27164908

Voor Doornenburg bij Irma Weijsenfeld 0481 424559

Voor Gendt bij Sonja 06 18921628

Voor Haalderen bij Jos Derksen 06 14240039

Voor Huissen bij Ben Roelofs 06 20443932.

Dagtocht OVG gaat dit jaar naar Duitsland

GENDT - Dit jaar wordt op 14 augustus, tijdens de dagtocht voor de leden van de Ouderenvereniging Gendt, een bezoek gebracht aan het in Duitsland gelegen Bergisches Land.

Het is een dromerig heuvellandschap tussen de rivieren Rijn, Ruhr en Sieg en het Sauerland. Het is ook het land van stuwmeren, vakwerkhuizen, romantische burchten en kastelen en van uitgestrekte bossen. Als iedereen om 07.45 uur in de bus zit, gaat men naar Wezel waar een koffiestop wordt gemaakt. Vervolgens gaat het richtinng de imposante Mungsterner Brucke, met 107 meter hoogte, de hoogste spoorbrug van Duitsland. Er wordt gestopt om van het fraaie landschap te genieten. Aansluitend rijdt men naar Burg waar in restaurand Kalkum een originele Bergische kaffeetafel wordt geserveerd.

Het middagprogramma begint met een tour door de schitterende omgeving en eindigt in Altenberg, waar men een uurtje vrijaf heeft voor 'n terrasje met een heerlijk Duits biertje, te gaan shoppen of zomaar wat rond te flaneren. Aansluitend gaat de terugreis naar Babberich voor het slotdiner met 'n keuzehoofdgerecht. Rond 21.30 uur is het gezeldschap weer terug in Gendt.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 10 augustus
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Cantorije
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: woord- en communieviering, M. Sanders, koor niet bekend
St. Willibrordus Herveld: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, samenzang
H. Johannes de Doper Indoornik: 19.00 u: woord- en communieviering, Lit. werkgr. R.K.G.K.I.
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 19.00 u:eucharistieviering N. Sales, samenzang.

Zondag 11 augustus
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, koor niet bekend
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, koor niet bekend
St. leonardus Oosterhout: 11.00 u: M. Sanders, Leonarduskoor

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, ?elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 12 augustus kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: linzensoep, rauwkost én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te brengen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555."

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550). Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 13 augustus 17.30 uur: SWL, Cuperstraat 9, Bemmel.

Woensdag 14 augustus 17.30 uur: RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17 uur open.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen raden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'.

Ingezonden brief

Gemeentelijke intimidatie (2)

Gemeentelijke kinderlijkheid ligt ten grondslag aan de intimidatie van dhr. Maasman door de burgermoeder. Hoe infantiel moet je zijn om een doorgewinterde politiekvolger, die legaal zijn recht wil halen, te bedreigen met de woorden, dat deze een dagvaardiging kan krijgen wegens smaad en laster. Vervolgens zegt mevrouw, dat van hun gesprek geen verslag komt en dan als klap op de vuurpijl beweren, dat ze volledige openheid nastreeft. Hoe naïef moet je zijn, om de burger zo te onderschatten, dan heb je een heel eng wereldbeeld. Ze denkt te promoveren, maar weet zelf niet, dat ze als pion voor Schiphol gaat dienen. De valse start in Lingewaard door 75% van haar collega-burgemeesters niet te steunen bij het kinderpardon en de perikelen op kasteel Doornenburg te gaan wonen, geven helder aan, waar haar horizon ligt: achter haar. Het burgemeestersgeluk is al jaren zoek in onze gemeente.

Jan Meurs, Bemmel

Uw bericht in de krant?

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Hulp nodig? Bel: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Panorama Nederland in Lingewaard

De Veldschuur Bemmel. (foto: Stichting Lingewaard Natuurlijk)

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk viert haar 25-jarig jubileum met een bijzonder evenement. "Wij presenteren Panorama Nederland van 23 tot 29 augustus in de Theaterkerk in Bemmel. Lingewaard hoort landschappelijk gezien tot de Gelderse Poort en zag er 25 jaar geleden anders uit dan nu en zal verder veranderen."

In Panorama Nederland worden vier thema’s benoemd die bepalend zijn voor deze veranderingen: De verduurzaming van de landbouw, de energietransitie, veranderingen in wonen/mobiliteit en de klimaatadaptatie. Welke invloed hebben deze thema’s op het landschap van Lingewaard?

In de voorgaande weken hebben wij over ieder thema een stelling geformuleerd, waarmee u het eens of oneens kon zijn. Deze week doen wij een oproep om kansen voor het landschap in Lingewaard aan te leveren.

Het creëren van kansen voor natuur en landschap past bij de visie van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Samen met de inwoners van Lingewaard willen wij zoeken naar kansen om Lingewaard gezonder en plezieriger te maken om in te wonen en werken.

U kunt bijvoorbeeld denken aan de manier waarop we voedsel produceren, hoe we energie opwekken, hoe we woningen bouwen, hoe we omgaan met groen en water maar ook met waterbeheersing. Maar ook vanuit uw beleving kunt u mogelijkheden aangeven die een bijdrage kunnen leveren om onze woonomgeving mooier te maken.

Welke kansen voor het landschap zijn volgens u van belang voor inwoners van Lingewaard? Graag uw reactie naar info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Hulp nodig? Bel: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Drie keer prijs op EK Taekwon-Do!

Huldiging EK in Ierland. (foto: Emil Ripassa)

BEMMEL - Gregory Bekkers (26 jaar en 2e dan zwarte band) fanatiek lid van Taekwon-Do Academie Gelderland(TAG) heeft op de Europese Kampioenschappen Taekwon-Do in Cork, Ierland liefst drie maal het erepodium behaald!

Zilver bij het onderdeel team tuls. Samen met vijf Nederlanders van het Nederlandse team een stijlfiguur lopen van diverse vechttechnieken op een zo origineel mogelijke manier uitgevoerd. Bij het onderdeel Tuls individueel werd hij op niveau van 2e dangraad de derde van Europa.

Bij het onderdeel breektesten, wist Gregory de zilvere medaille te behalen. In een zware poule met 20 tegenstanders moest hij met vijf verschillende hand en voet-technieken telkens minimaal zes breekplanken doormidden breken. Uiteindelijk won een Brit met de derde dan deze competitie.

Drie medailles op Europees niveau is een geweldige prestatie voor Gregory en TAG. Recentelijk is Gregory nog speciaal vanuit het midden van het land verhuisd naar Bemmel om dichter bij de sportclub te wonen om geen training te missen. Meer informatie staat op www.tagelderland.nl.

Mantelzorgcafé Lingewaard

HUISSEN - Zorgt u intensief voor uw partner, ouder, kind of iemand uit uw omgeving? Dan bent u mantelzorger.

Wie intensief zorgt, krijgt veel te verwerken. Dit kan van invloed zijn op uw gezondheid en eigen welzijn. Soms komt u voor moeilijke afwegingen te staan en is het emotioneel pittig. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed.

U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé. Daar kunt u andere mantelzorgers ontmoeten en terecht met uw vragen. Vrijwilligers zijn deze middag uw gastvrouwen.

In het komende mantelzorgcafé staat er een creatieve activiteit op het programma. U kunt een poster maken, met als thema: ‘we slaan een slag met een slagzin’.

Het mantelzorgcafé is woensdag 21 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1 in Huissen. Kosten: twee euro. Aanmelden kan via het SWL Meldpunt 088 2552555, meldpunt@swlingewaard.nl of via de vrijwillige coördinator Anske van Spanje: 026 3254569.

Swim to Fight Cancer brengt verkoeling

Ron Link met leden van het Swim to Fight Cancer team. (foto: archief Swim to Fight Cancer Nijmegen)

NIJMEGEN - Onder een heerlijk brandend zonnetje heeft Swim to Fight Cancer met een zwembadje wat extra verkoeling gebracht op de Grote Markt in Nijmegen. Het doel van deze ludieke actie is meer bekendheid geven aan Swim to Fight Cancer Nijmegen (StFCN) op 8 september in de Spiegelwaal.

Jong en oud komen pootjebaden, zo ook zanger en acteur Ron Link: ambassadeur van de ‘Swim’. Zelf zwemt hij samen met zijn team mee op 8 september. Opvallend is dat veel Nijmegenaren wel van Maarten van der Weijden hebben gehoord, maar niet van de Nijmeegse ‘Swim’.

Dit jaar vindt de zwemtocht voor de tweede keer plaats in Nijmegen. StFCN hoopt met de ‘Swim’ veel geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF kankerbestrijding.

Om zoveel mogelijk Nijmegenaren te bereiken trekt het promotieteam de stad in. In veel cafés laten zij posters en flyers achter om de bezoekers te informeren en te enthousiasmeren. Ook bedrijven worden bezocht. De ‘Swim’ is namelijk de ultieme teambuilding voor bedrijven. Samen maken we een sportieve vuist tegen kanker.

Volwassenen die meedoen zwemmen een afstand van 1.500 meter. Houd je van een uitdaging? Het is voor volwassenen ook mogelijk een afstand van 3.000 meter af te leggen. Deelnemende kinderen vanaf 9 jaar met een A en B-diploma zwemmen 500 meter. Kinderen houden door het oefenen voor de ‘Swim’ hun zwemvaardigheid op peil. Ook is het gezellig om met een groep kinderen of samen met je ouders te oefenen en mee te doen.

Doe jij ook mee? Schrijf je nu in via: www.fightcancer.nl/nijmegen.

Zondag-expositie in Gendt

De ganzenhoedster. (foto: Lian Steenhof) Lian Steenhof

GENDT - Op zondag 11 augustus zal de expositie in het kerkje van Gendt voor de laatste keer te bezichtigen zijn.

Deze mooie expositie met als thema 'Polderdieren' is samengesteld door Wilma Schouten samen met de leden van haar schildergroepen van de SWOG. Stichting Welzijn Ouderen Gendt biedt tal van sportieve en kunstzinnige activiteiten en heeft zelfs drie schildergroepen. Het is de tiende keer dat er een zomerexpositie gehouden wordt in het kerkje van Gendt. De meeste schilderijen die er hangen zijn gemaakt in olieverf of acrylverf. Er zijn ook twee schilderijen bij die gemaakt zijn in de aquareltechniek. Een daarvan is 'de ganzenhoedster' die een eigen plek heeft gekregen, vanwege de bijzondere uitstraling. Het is een ingelijst schilderij, waardoor een kerkraam weerspiegelt wordt in het glas. Voor wie van plan is om de expositie te komen bekijken, is dit de laatste kans. De kerk is open van 14.00 - 17.00 uur.

's Morgens om 10.00 uur zal er eerst een kerkdienst zijn, waarin ds. J. Seeleman uit Haarlem voor zal gaan.

Kraampje bij opening Haalders Bos?

HAALDEREN - Op zondag 8 september zal van 11.30 - 15.00 uur een feestelijke opening van het Haalders bos plaatsvinden.

Wethouder Helga Witjes en Johan Sluiter zullen het bos om 12.00 uur openen, waarna er verschillende activiteiten te vinden zijn in het en rond het bos. Zo zal er een bootcamp zijn en wordt er een speurtocht georganiseerd. Daarnaast zal het Ambacht geopend zijn. In Het Ambacht zullen Bart Janssen, Herman Plönes en Hai Verstappen een kunstexpositie geven. Ook zullen er diverse kraampjes door het bos worden geplaatst waaraan verschillende organisaties en ondernemers zichzelf kunnen presenteren in het thema 'Natuur & Gezondheid'. Deze kraampjes worden kosteloos aangeboden door het platform. "We hopen er met verschillende organisaties er een gezellige en feestelijke dag van te maken! Heeft u interesse om ook deel te nemen aan deze opening met uw bedrijf / organisatie? Meldt u dan vóór 20 augustus aan via onze mail: haalderenleeft@gmail.com.

Zomerwandelingen Huissen

HUISSEN - Wat dacht u van een burgemeester, die verhaalt over zijn pogingen om de Huissenaren op te voeden? De gildeman, die vertelt in woord en gebaar over zijn heldhaftige optredens om Huissen te beschermen. Maar vlak ook niet de poortwachter van de Arnhemse Poort uit. Met gevaar voor eigen leven ging hij smokkelaars te lijf.

Op zondag 11 en zondag 25 augustus organiseert de Historische Kring Huessen weer zomerwandelingen in Huissen Centrum. Met deze keer als thema: Huissen in de Middeleeuwen. Start: om 14.00 uur bij het museum aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Kosten: 2,50 euro.

De rondleider vertelt over het gewone leven uit die tijd. Te denken valt bijvoorbeeld aan de rotzooi, die gewoon op straat gekieperd werd of in een beerput. Een beer zult u wellicht zeggen: de rondleider vertelt er meer over. Toepasselijk gebouwen onderweg worden nader geduid. Stilgestaan wordt bij de Buitenpoort en de Arnhemse Poort. Wat speelde zich allemaal bij zo’n poort af? U proeft gewoon de sfeer uit die tijd. Dat geldt nu des te meer daar er op drie plaatsen toneelspelers te voorschijn komen!

Aanmelding voor de wandeling is gewenst. Dit kan door een mailtje te sturen naar voorzitter@huessen.nl. Ook kan men zich opgeven bij het stadsmuseum Hof Van Hessen aan de Vierakkerstraat 39, 6851 BE in Huissen. Behalve maandag, alle andere dagen van 13.00 tot 16.30 uur geopend. Vrijdags al vanaf 10.00 uur. Tel: 026 3255058.

REGIO - De opbrengst van de kalender komt ten goede aan alle activiteiten die vanuit klooster Wittem worden georganiseerd (zie ook op internet:www.kloosterwittem.nl).

Een kalender kost 7.40 euro; gratis schild.

Verkoopadressen:

Doornenburg: Mevr. L. Grootjen-Rensen, Rijnstraat 33; Tel: 0481 422650

Gendt: Fam. J. Niels-Gelsing, Nijmeegsestraat 31 E; Tel: 0481 424773

Ingezonden brief

Gemeentelijk wanbeleid en bedrog

Aan de Arnhemse Poort Huissen worden we binnen een tijdsbestek van 1 jaar weer verrast door de gemeente Lingewaard.

De eerste verrassing was de plaatsing van 6 ondergrondse vuilnisbakken, die notabene bij de ingang van de parkeerplaats half in de inrit geplaatst zijn en de doorgang tot de parkeerplaats hinderen. Door de ongelukkige plaatsing van de zogenaamde Amsterdammetjes zijn er al diverse auto's beschadigd omdat paaltjes over het hoofd worden gezien. Ook wordt de weg regelmatig geblokkeerd door mensen die glas en oude kleding komen deponeren. Ook tijdens het legen van de containers wordt de doorgang gehinderd.

De tweede verrassing is de beweegbare paal ter afsluiting van de kom. Deze is precies op de plaats gekozen waar de ondergrondse containers zijn. Handig wanneer de containers geleegd moeten worden! Weer de weg geblokkeerd.

De derde verrassing is de aanleg van een opstelplaats voor vrachtwagens ten behoeve van de bevoorrading van de Albert Heijn.

In het besluit van de gemeenteraad op 10-06-2016 staat dat er geen permanente voorziening voor vrachtwagens zal komen. Wat schetst onze verbazing, in augutus wordt deze opstelplaats toch aangelegd. De veiligheid komt dit niet ten goede omdat de opstelplaats ter hoogte komt van de oversteekplaats. Het zicht wordt dan belemmerd door een geparkeerde vrachtwagen! Ook zal er overlast zijn omdat de koelmachines vervuiling en geluidsoverlast veroorzaken.

De vergunning is in april 2019 in de staatskrant gepubliceerd. Waarom zijn wij als aanwonenden niet geïnformeerd. Wij lezen helaas niet dagelijks de Staatskrant . Waarom geen publicatie in Hét GemeenteNieuws ?

Dit riekt naar desinformatie naar de burger ter bevoordeling van de Albert Heijn.

Vereniging van eigenaren Arnhemse Poort te Huissen

11 / 16

12 / 16

Onthulling oorlogsmonument in Angeren

(foto: archief WABO research WO2) archief: WABO research WO2

ANGEREN - In september herdenken we in Gelderland de oorlogsperiode van 1944. Het is dan 75 jaar geleden dat Market Garden plaatsvond. Het zou de ‘bevrijding' van de Betuwe worden, maar het tegendeel is waar. De oorlog voor de Betuwe, en ook Angeren begint dan pas echt.

Tijdens de slag in en om Arnhem met de grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis van Nederland, is De Betuwe en ook Angeren meer dan negen maanden het frontgebied. In die periode (oktober '44) moesten de inwoners van Angeren ook gedwongen evacueren.

Zware luchtgevechten vonden boven de Betuwe plaats, waarbij vele vliegtuigbemanningsleden omkwamen. Verspreid over het gebied in en om Angeren zijn 19 geallieerde militairen gesneuveld.

Om hen niet te vergeten en om hen te bedanken, wordt in Angeren op 1 september een marmeren plaquette aan de muur van supermarkt De Coöp (hoek Jan Joostenstraat) onthuld. In de plaquette zijn de namen van de gesneuvelde geallieerde bemanningsleden gegraveerd.

Het monument is een initiatief van Gelderland Herdenkt, gemeente Lingewaard, WABO research WO2 en de Historische Kring van Angeren. De onthulling is om 10.30 uur. Iedereen is hiervoor uitgenodigd. Aan de onthulling is medewerking toegezegd door basisschool Marang, Harmonie Angeren, Sint-Bavogilde, de Evacuatiegroep van toneelvereniging Mozaïek, Dick van Altena, zeemanskoor Schip Ahoy en vertegenwoordigers van de gemeente Lingewaard.

Na de onthulling is er in het Dorpshuis gratis koffie, thee. Tevens is er een kleinschalige tentoonstelling over WO2 te zien.

'Huissen is geweldig. Bedankt!'

Aandacht voor artiesten op het Raadhuisplein. (foto: Stinase) Stinase


HUISSEN. "Wat een enthousiasme, wat een steer. Dit is geweldig. Iedereen bedankt voor aanwezigheid en inzet voor en tijdens de Huissense Dag". Aan het woord is Theo Slagboom, sinds 1 juni voorzitter van Stinase. De stichting die al heel lang veranwoordelijk is voor de organisatie van de Huissense dag.

Voor Slagboom was dit de eerste keer dat hij de Huissense Dag meemaakte. "Een jaar geleden woonden wij nog in Culemborg. Ik heb in diverse besturen gezeten, die ook dagen als de Huissense Dag organiseerde maar zo professioneel als hier heb ik het nog niet eerder meegemaakt", aldus de kersverse voorzitter.

Volgens hem komt dit mede door de steun en medewerking van de gemeente, Politie, Brandweer, EHBO en de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers, sponsoren en ondernemers. "Zonder deze hulp en ondersteuning en de tienduizenden bezoeker kan het bestuur van Stinase niet een activiteit neerzetten zoals nu al voor de 43e keer is gehouden."

Fietsroute bloemrijke akkerranden Lingewaard en Overbetuwe

BETUWE - Een groep van ruim twintig betrokken agrariërs uit Overbetuwe en Lingewaard brengt waardevolle en kleurrijke akkerranden terug in ons Betuwse landschap.

Bloemrijke akkerranden dragen bij aan de biodiversiteit en zijn belangrijk voor dieren die afhankelijk zijn van het boerenland. Bijvoorbeeld vogels, maar ook muizen die op hun beurt weer voedsel zijn voor roofvogels. Waardevol voor de natuur, maar ook zeer waardevol voor de mensen die kunnen genieten van kleurrijke bloemen, de zoemende bijen en fladderende vlinders.

Om het project onder de aandacht te brengen bij de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard is een fietsroute uitgezet. Deze route is eventueel ook per auto te volgen. De route is te vinden op www.gelderseroutes.nl (met zoekterm 'akkerranden').

In dit bijzondere project werken de agrariërs samen met de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard, Provincie Gelderland, Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO), Park Lingezegen en Agrarische natuurverenging Lingestreek.

Fietsroute bloemrijke akkerranden Overbetuwe en Lingewaard

BETUWE - Een groep van ruim twintig betrokken agrariërs uit Overbetuwe en Lingewaard brengt waardevolle en kleurrijke akkerranden terug in ons Betuwse landschap.

Bloemrijke akkerranden dragen bij aan de biodiversiteit en zijn belangrijk voor dieren die afhankelijk zijn van het boerenland. Bijvoorbeeld vogels, maar ook muizen die op hun beurt weer voedsel zijn voor roofvogels. Waardevol voor de natuur, maar ook zeer waardevol voor de mensen die kunnen genieten van kleurrijke bloemen, de zoemende bijen en fladderende vlinders.

Om het project onder de aandacht te brengen bij de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard is een fietsroute uitgezet. Deze route is eventueel ook per auto te volgen. De route is te vinden op www.gelderseroutes.nl (met zoekterm 'akkerranden').

In dit bijzondere project werken de agrariërs samen met de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard, Provincie Gelderland, Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO), Park Lingezegen en Agrarische natuurverenging Lingestreek.

Hoera
Onze stoere Viggo wordt 12 augustus alweer 8 jaar,
gefeliciteerd met je verjaardag.
Dikke knuffel opa&oma Charlie/Yolanda

HOERA tis echt waar , deze knappe vent
wordt 7 augustus 60 jaar ! Henk van harte
gefeliciteerd , lieve groetjes v/d Eerdentjes .

Lieve (O)pa en (O)ma,
van harte gefeliciteerd met jullie
diamanten huwelijk. Veel liefs
van jullie kinderen en kleinkinderen.

Lieve Stijn, van harte proficiat met je 9e verjaardag.
Een geweldige feestdag namens papa, mama,
Thijs en Carmen toegewenst.

Lieve Thijs, van harte proficiat met je 11e verjaardag.
Een geweldige feestdag namens papa, mama,
Stijn en Carmen toegewenst.

"Zij houdt van hem, hij houdt van haar,
vanaf 12 augustus zijn Viviane en Nick
een ECHTpaar. Veel geluk samen".
Herman en Marieke

Lieve Oma Gerrie
Van harte gefeliciteerd met
jouw 73ste verjaardag.
Van: Luuk Lieve en Evi
We komen er aan

Deze lieve (moeder,oma,overgroot oma en tante)
wordt op 7 augustus 96 jaar, van harte gefeliciteerd.
We wensen haar een geweldige dag toe
namens Rudy & Ans

Hiep hiep hoera! Op 6 augustus
is Fiene 3 jaar geworden!
Heel veel kusjes van opa, oma,
ome Jan en tante Mij.

Deze 'alt' bijna 50 jaar alt.

Altijd éérst om het dansplezier bij Wijgers

DRIEL - NVD dansschool DansCentrum Wijgers te Driel, kijkt terug op een mooie eerste helft van 2019.

Voor het vierde jaar op rij heeft deze social-dans georiënteerde dansschool aan het Sosabowskiplein 2 opnieuw een Nederlands kampioen 2019 en ook diverse top 3-finalisten 'stijldansen' mogen afleveren in de diverse wedstrijdklassen en nationale wedstrijden.

Petra Wijgers: gezellig social stijldansen of La Blast®(en) …dus gewoon voor je hobby, plezier of je wekelijkse portie beweging staat altijd nummer één in deze dansschool. Maar natuurlijk zijn we er ook trots op om wedstrijddansparen naar een hoger niveau te brengen.

2019 belooft nog méér een mooi jaar te worden met onder andere het swingende televisieprogramma 'Dancing With the Stars' vanaf. September. Bekende Nederlanders zullen samen met prof-dansers 'live' de dansvloer betreden in een zinderende strijd om de danstitel. DansCentrum Wijgers is als gecertificeerd LaBlast® - Fitness Powered By Dance Locatie nauw betrokken bij Louis van Amstel uit Amerika, die in de vakjury zit van deze sprankelende televisieshow. Kijk jij ook?!

Dit danscentrum in het groene hart van de Overbetuwe staat regionaal en ver daarbuiten bekend als een gezellige professionele dansschool zonder al te veel kouwe drukte. Gewoon leuke en goede danslessen met véél dansplezier en in niet al te grote groepen. Mensen van alle leeftijden vinden elkaar hier wekelijks voor de leukste les: …dansles. En daarnaast ook met regelmaat tijdens de gezellige 'open voor iedereen' vrije dansavonden op zaterdagavond.
Danscentrum Wijgers start in september weer met het nieuwe lesseizoen zie www.dc-wijgers.nl.

Danscentrum Wijgers, Sosabowskiplein 2, 06 49406381.

La Coupe Hairstyling: groen, innovatief en vakkundig!

(foto: Ron Kieft)

ARNHEM - Als beste kapper van Arnhem zuid bewijst La Coupe Hairstyling dat een kapper groen kan zijn. Het gebruik van gerecyclede parabenen- en siliconenvrije producten, ledverlichting in het hele pand, waterbesparende kranen en een compleet natuurlijke haarkleuring, zijn hier de voorbeelden van.

Om klanten te belonen voor het recyclen van plastic, is elke lege shampoofles van Biolage 1,00 euro waard. Bij aankoop van een nieuwe fles ontvang je direct de recyclekorting!


Knip, kleur en beautybehandelingen
Vanzelfsprekend kun je bij La Coupe Hairstyling uitstekend terecht voor al je knip- en kleurwensen, maar ook voor beautybehandelingen ben je aan het juiste adres! Extensions, wenkbrauwen epileren met een touwtje en ook de populaire henna brow-techniek behoren tot deze behandelingen.

Uitbreiding met nieuwe medewerkster
Vanaf 1 augustus wordt het team uitgebreid met een nieuwe haarstylist, Jojanneke! Zij is jaren werkzaam geweest bij een kapsalon in Huissen en komt nu naar Arnhem voor een nieuwe uitdaging bij La Coupe! U kunt alvast een afspraak bij Jojanneke maken via de website, www.lacoupehairstyling.nl.


Online afspraken maken
Om je afspraak zo makkelijk mogelijk te maken kun je die online inplannen via de site: www.lacoupehairstyling.nl . Ook kun je de speciaal ontwikkelde app downloaden waarmee een afspraak maken nòg sneller gaat, via Salonhub, de Kapperapp! Volg ons ook op Facebook en Instagram.

La Coupe Hairstyling, Ridderkerkpad 3 Elderveld Arnhem; 026 3815016.

Taxus aanmelden voor inzamelactie

LINGEWAARD - De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel.

Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. “We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzamelingsactie loopt door tot en met 23 augustus. Uw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus.

“We hebben dit jaar een vliegende start gehad, desondanks is uw taxussnoeisel meer dan welkom. We hopen na de zomer ook daadwerkelijk te kunnen vertellen dat we meer snoeisel hebben opgehaald dan we vooraf hadden durven dromen”, vervolgt Werner. Zowel in 2017 als in 2018 slaagde de Taxus Taxi er niet in om voldoende snoeisel op te halen voor het beoogde aantal chemotherapieën. “Daarom hebben we alle taxusdonateurs nodig. Zodoende willen we iedereen die dit nog niet heeft gedaan, vragen om alsnog hun snoeiselafval aan te bieden.”

Ophaalverzoek indienen
Wie zijn of haar taxushaag gaat snoeien, kan via www.taxustaxi.nl/afspraak een ophaalverzoek indienen. Snoeisel is aan te bieden vanaf een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u minder? Dan kan het worden gebracht naar één van de inzamelpunten. Deze staan vermeld op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. “Veel mensen beseffen het nog niet, maar door hun snoeiselafval op te laten halen, leveren ze een mooie bijdrage aan het genezen van kanker”, vertelt Werner.

Twee toernooien bij biljartvereniging De Kuul

HUISSEN –Vanaf vrijdag 16 augustus tot en met zondag 1 september is café De Kuul in Huissen weer thuisbasis voor het prestigieuze Nederlaag toernooi. 24 teams uit de wijde omgeving proberen de thuisspelende teams van De Kuul een zo'n groot mogelijke nederlaag te bezorgen. Voor de drie teams die hoogste overwinningen behalen tegen De Kuul zijn prachtige prijzen beschikbaar gesteld. Alle spelsoorten worden er gespeeld.

Vanaf 23 augustus zullen 96 deelnemers aantreden tijdens de Lingewaard Cup 2019. "Met nog enkele reservespelers achter de hand starten wij op vier biljarttafels in onze biljart-arena. In een ruim opgezette biljartopstelling is het langs de zijkant genieten van alle wedstrijden. Wie gaat er op de finale dag met de felbegeerde bokaal naar huis? Deze editie zullen ook enkele nieuwe spelers uit de achterhoek de arena betreden. Ook is er een stand ingericht door Dave Christiani. Dave, de huidige Europees Kampioen Bandstoten is inmiddels lid bij biljartvereniging De Kuul en zal hier aanwezig zijn om zijn biljartlokaal te promoten. Ook voor tekst en uitleg betreffende (groeps)lessen is Dave aanwezig, en er zijn attributen te koop die te maken hebben voor de biljartsport. Kortom, kom gezellig naar De Kuul vanaf 16 augustus voor een avondvullend programma. Uiteraard is toegang alle avonden gratis. Indien u vragen heeft omtrent de organisatie of programma dan kunt u contact opnemen met de toernooileiding: Willy Crijns 06 51235197."

Dit Nederlaagtoernooi en Lingewaard Cup 2019 worden mogelijk gemaakt door café De Kuul | Jaap Voorbergen Schoonmaak | Flynth Accountants | Bosman Bouwonderneming | Restaurant Het Wapen Bemmel | Casino Big Apple.

Bos Vishandel op Bemmelse ponymarkt

BEMMEL – Maandag 12 augustus is het weer Bemmelse ponymarkt en de traditie zet zich voort dat de familie Bos er ook weer staat. Van 06.00 tot 17.00 uur wordt er volop lekkere verse vis verkocht.

Ter plaatse wordt er op ambachtelijke wijze de overheerlijk paling gerookt. Met twee rookkasten wordt er volop doorgewerkt om aan de vraag te kunnen voldoen.

Natuurlijk kan een ieder er ook weer terecht voor de mesverse Hollandse Nieuwe, broodje paling of een lekker bakje (met goud bekroonde) kibbeling. Ook op donderdag 15 augustus staat Bos Vishandel gewoon weer in Angeren en op de Bemmelse weekmarkt.