GN Lingewaard

20 mei 2020

GN Lingewaard 20 mei 2020


Kosteloze ophaalservice taxussnoeisel

REGIO - Stichting Taxus Taxi vanaf 1 juni weer actief met inzamelactie! Het taxusinzamelseizoen staat weer voor de deur. Ook dit jaar is stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Een resultaat waar zij trots op zijn!


Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. Stichting Taxus Taxi hoopt, in samenwerking met Avri en Hoveniersbedrijf Elings, ook dit jaar weer op een mooie opbrengst in de ‘strijd tegen kanker’.

Op 1 juni geeft de stichting het startschot en is het weer mogelijk om 24/7 alvast online een afspraak te maken via taxustaxi.nl/afspraak. Vanaf 2 juni zijn zij ook telefonisch weer bereikbaar, maar let op dit laatste is in beperkte mate. De stichting vraagt bij voorkeur online een afspraak te maken om zo de telefonische drukte te kunnen spreiden.


Praktische zaken

Om de taxusinzameling ook dit jaar weer soepel te laten verlopen vraagt de stichting aandacht voor een aantal zaken. Zo komt Taxus Taxi het snoeisel kosteloos voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Echter kan men hiermee terecht bij de verschillende inzamelpunten, welke online terug te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.


Taxus Taxi benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij om een kuil, ter grote van een voetbal, te maken in de gevulde tas. En het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.


Gratis materialen
Om de inzameling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunnen opgehaald worden bij verschillende uitgiftepunten (bij onder andere Boerenbond en Welkoop), die online te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Het taxussnoeisel mag ook op een hoop worden gelegd, alles wordt door de stichting netjes opgeruimd. Denk ook hierbij aan de kuil in het midden van het snoeisel.


Chauffeurs gezocht
De taxusinzameling kan niet zonder vrijwilligers. Ook dit jaar doet de stichting weer een oproep aan iedereen die zich samen met een enthousiast team wil inzetten voor de inzameling. Taxus Taxi is op zoek naar chauffeurs die beschikbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus en in het bezit zijn van rijbewijs B of BE. Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl. Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via taxustaxi.nl of social media.

Sint-Sebastianus komt met mobiele Anjercollecte

Gendts Bevrijdingsconcert 18 januari 2020. (foto: PR Sint-Sebastianus) PR Sint Sebastianus

GENDT - De Anjeractie, van het Prins Bernhard Cultuurfonds, bestaat dit jaar 80 jaar en daarom vieren we dit met een speciale jubileumcollecte. Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100 procent van de opbrengst zelf houden! Dit jaar sturen leden, van Sint Sebastianus uit Gendt, iedereen tussen 22 mei en 30 mei een bericht met hun mobiele telefoon voor een donatie.


Mede dankzij deze collecte kan Sint Sebastianus de cultuur in de regio levend houden. Zo organiseren zij voor de gemeenschap het Gendts Bevrijdingsconcert, Wintergala, Gendtse Schuttersfeesten, Kersenfeest, Jeugd Bevrijdingstaptoe en nog vele andere activiteiten voor jong en oud.

Daarnaast kan het Prins Bernard Cultuurfonds ook een financiële impuls geven bij aanschaf van instrumentarium, zoals vorig jaar nog het nieuwe slagwerk van Jong Sint Sebastianus. Een mooie investering in de jeugd.


Mobiele Anjeractie

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website anjeractie.nl.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 16.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging.

Bijna honderdjarige harmonie in ademnood door corona

ANGEREN - De oudste generatie heeft het door corona het zwaarst te verduren. Dat geldt in financiële zin ook voor de bijna honderdjarige vereniging Harmonie Angeren. Uitgaven en inkomsten van de harmonie lopen inmiddels fors uit de pas.


Stond in april een spetterend Harmovision songfestival gepland, die normaliter veel entreegelden zou hebben opgeleverd. Ook de donateursactie kon door corona geen doorgang vinden. Geen inkomsten dus. Anderzijds waren de investeringen voor de Harmovision al wel gedaan en loopt een deel van de financiële verplichtingen gewoon door. Het potje voor de viering van van het honderdjarig bestaan moet nu worden aangesproken.

De overheid heeft dezer dagen vooral aandacht voor het weer op verantwoorde wijze op gang brengen van sportactiviteiten. Men (b)lijkt daarbij aandacht voor de culturele sector te vergeten.

Harmonie Angeren hoort inmiddels thuis op de intensive care (maar dan in de vorm van financiële ondersteuning). De harmonieleden zouden normaliter de Anjeractie (collecte ten bate van het Prins Bernhard Cultuurfonds) uitvoeren, waarvan de opbrengst dit jaar vanwege het 80-jarig bestaan van dit fonds volledig voor de collecterende vereniging zou zijn. Maar ook die collecte is nu niet uit te voeren.

"Daarom nemen we het advies van het Prins Bernhardfonds over en vragen u voor één keer om, als u Harmonie Angeren een warm hart toedraagt, de bijdragen die u ons anders zou hebben gegeven over te maken op bankrekeningnummer NL17RABO0102900744 onder vermelding van ‘eenmalige donatie’. Bestuur en leden zullen u daar zeer erkentelijk voor zijn."

Openstelling Protestantse Kerk Bemmel

Protestantse Kerk Bemmel. (foto: Lies Manders)

BEMMEL - In deze tijd met alle corona maatregelen, waarin alles zo anders is, missen we ook het samenkomen in de zondagse erediensten en de andere activiteiten, georganiseerd vanuit de kerk. En dat terwijl de kerk er graag voor u wil blijven zijn.


De kerkenraad heeft daarom besloten om onze prachtige kerk aan de Oude Kerkhof 13 voorlopig één keer per week open te stellen. Wekelijks is de kerk geopend op woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur. De eerste keer is woensdagmiddag 20 mei van 14.00 - 16.00 uur.

"Iedereen, die daar behoefte aan heeft, is dan welkom in de kerk. Ds. Gertjan Boer zal daar dan ook aanwezig zijn. U kunt een tijdje zitten, wat rondlopen en een kaarsje aansteken. U mag ook de stilte zoeken. Als u behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor, is ds. Boer daar voor u. Er liggen ook gedichten klaar die u mee mag nemen naar huis.

Het is wel belangrijk om ons aan de regels van het RIVM te houden. Dus graag bij binnenkomst uw handen reinigen en voldoende afstand houden. We hopen juist ook op deze manier in verbinding te blijven met elkaar."

Hemelvaart

HUISSEN - Anna vraagt na het overlijden van haar oma: ‘Waar is oma nu?’ ‘Oma is een sterretje,’ zegt mama en die nacht mag het gordijn een kiertje openblijven. ‘Oma is in de hemel, bij God,’ zegt papa. ‘Oma is dood en begraven.’ ‘Oma zit in jouw hart’. Oma gaat met jou mee. Soms praat ze even met je. Soms is het net of ze weer bij je is, als je die ene legpuzzel maakt.


De kerk heeft veel te lang op elke geloofsvraag maar één antwoord gegeven. ‘Hemelvaart betekent dat Jezus opgevaren is naar de hemel boven ons en nu bij God is’. Maar gelukkig krijgt Anna méér antwoorden. En alle antwoorden samen vertellen haar iets van de grootsheid dat je ‘bij God mag zijn.’ En waar kun je God vinden? ‘Daar waar je God binnenlaat in jouw leven.’ De discipelen wilden het graag precies weten: waar is Jezus?
Dan komt er een wolk langs waarin Jezus – en het antwoord!!- verdwijnt. Sommige antwoorden staan niet strak aan een blauwe hemel geschreven. Hemelse wolken drijven over en door ons leven heen. Hemelvaart: als het donker wordt, laat dan jouw levensgordijnen op een kier (Matthijs Glastra).

Protestantse gemeente Huissen, zondag 24 mei 2020, 10.00 uur. Voorganger ds. Cor Flobbe. Morgengebed via www.kerkomroep.nl in verband met corona. Ook terug te luisteren op een ander moment. Blijf gezond, hou vol, heb het leven lief.

AJ Eten & Drinken: Meest Klantvriendelijke Ondernemer van Bemmel!

BEMMEL - Donderdag 14 mei is de Meest Klantvriendelijke Ondernemers 2020 van Bemmel bekendgemaakt. De keuze van de stemmers is voor de tweede keer op AJ Eten & Drinken gevallen. Inwoners van Bemmel en uit de regio hebben in de periode van 1 december 2019 tot en met 31 januari 2020 online hun keuze kenbaar gemaakt. Dit voorzien van een motivatie waarom de keuze voor de betreffende ondernemer is gemaakt.


AJ Eten & Drinken is de winnaar met een overduidelijke meerderheid van stemmen. Dit was ook al het geval in 2018. Uit de motivaties blijkt duidelijk waarom een bezoek aan AJ zo gewaardeerd wordt. Enkele quotes:

“De bediening kent de ouderwetse gastvrijheid en gastheerschap. Deur openhouden, vriendelijk woord en echt om de klant geven.”

“Klantvriendelijkste ondernemer met zoon en vrouw, niks te gek, staan altijd voor je klaar en blijven vriendelijk.”

Voor Kamel en Jordi Askander is het opnieuw een bevestiging van hun klantgerichte aanpak.

Schoen- en Sleutelspecialist Luuk Huting is voor de derde keer op rij als tweede geëindigd en dat verdient zeker een eervolle vermelding en een diner voor Luuk en zijn partner in een van de Bemmelse horecagelegenheden zodra dit weer mogelijk is. Dierenspeciaalzaak De Bok is derde geworden en daar is Selcan Toonen zeer trots op.

De bekendmaking zou eigenlijk al in maart plaatsvinden tijdens de algemene ledenvergadering van de Ondernemersvereniging Beleef Bemmel, maar dit kon vanwege corona helaas geen doorgang vinden.

Webwinkel Historische Kring Huessen

HUISSEN - Zo’n 30 boeken over Huissen én lepeltjes, stickers enzovoort zijn nu op de website van de Historische Kring Huessen te zien en te bestellen (www.huessen.nl, rubriek museumwinkel).


Een echt Huissens cadeau of gewoon iets te lezen voor jezelf, alles is nu te vinden op de website. In normale tijden kan de museumwinkel bezocht worden, maar zolang het museum aan de Vierakkerstraat 39 nog gesloten is worden de bestellingen in Huissen zonder verzendkosten thuisbezorgd. Het is de moeite waard een kijkje te nemen op de website.


Oudpapier Haalderen


HAALDEREN - Het oudpapier wordt deze maand opgehaald op donderdag 28 mei.


Men kan het oudpapier 's ochtends aan de straat zetten in gesloten dozen. De ophaaldag is dan wel gewijzigd, maar de opbrengst blijft ten goede komen van basisschool De Wieling in Haalderen.

Oudpapier Haalderen

Oudpapier Haalderen


HAALDEREN - Het oudpapier wordt deze maand opgehaald op donderdag 28 mei.


Men kan het oudpapier 's ochtends aan de straat zetten in gesloten dozen. De ophaaldag is dan wel gewijzigd, maar de opbrengst blijft ten goede komen van basisschool De Wieling in Haalderen.

Protestantse kerk van Gendt open op hemelvaartsdag

GENDT - Op donderdagmiddag 21 mei, hemelvaartsdag, zal de protestantse kerk van Gendt van 14:00 – 15:30 uur geopend zijn.


Iedereen die even de rust van het kerkgebouw wil ervaren, een moment van stilte zoekt of een gesprekje wil hebben, is welkom. De eigen predikant Margreet de Bree zal dan aanwezig zijn. Je kunt gewoon even rustig in de kerk zitten, luisteren naar muziek, of een gedicht of tekst lezen die nieuwe inspiratie kan geven. Je kunt ook een kaarsje aansteken. Natuurlijk gelden ook hier de maatregelen van de overheid wat betreft sociale interactie, zoals de onderlinge afstand en geen hand geven. "Van harte welkom om even binnen te lopen in de protestantse kerk Gendt aan de Torenlaan 12."

Collecte Lourdeswerk Huissen

De grot van Lourdes. (foto: Ria Vos)

HUISSEN - "In deze periode houden wij altijd een collecte voor het Lourdeswerk in Huissen. Zodat we zieke mensen mee kunnen nemen op onze bedevaart naar Lourdes. Om hen steun en kracht te geven. Helaas is dit door het coronavirus nu niet mogelijk. Voor de veiligheid van onze collectanten en u."


"Daarom houden we dit jaar geen collecte langs de deuren. Wilt u ons wel steunen? Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee! U kunt uw bijdrage, hoe klein ook, overmaken naar rekening nummer NL03ABNA0629647100 ten name van M.J.C Vos Lentjes afdeling Lourdeswerk Huissen. Of neem contact op door een e-mail te sturen aan lourdeswerk@rkparochiemariamagdalena.nl.

We vragen ook altijd de ondernemers om een bijdrage. Dit jaar doen we dat niet. Omdat we zien en weten dat veel ondernemers het moeilijk hebben. Wilt en kunt u toch een bijdrage leveren? Dan zou dat uiteraard heel fijn zijn! Uw bijdrage kunt u ook overmaken op bovenstaande rekening."

‘Tennis beats Corona’ bij Tennisclub Gendt

GENDT - In samenwerking met de gemeente Lingewaard en SWL biedt Tennisclub Gendt deze zomer een challenge lidmaatschap aan voor kinderen in het basisonderwijs, jeugd van het voortgezet onderwijs en studenten van HBO en WO en harde werkers in coronatijd.


Met dit challengelidmaatschap kun je vanaf mei tot en met eind augustus vrij tennissen op onze banen en ontvang je bovendien vier tennislessen. De lessen worden op verschillende dagen/tijden gegeven, inplannen in overleg. Ook mag je deelnemen aan officiële KNLTB toernooien. Deelnemen zonder lessen kan ook, maar je speelt beter met een goede basis. De lessen worden gegeven door gediplomeerde, professionele tennisleraren. LTC Gendt zorgt voor rackets, ballen en overige materialen. Je hoeft alleen maar in sportkleding te komen!

"We hebben bij LTC Gendt alles veilig ingericht volgens de richtlijnen van NOC/NSF en gemeente. Deze zomer bieden we het complete pakket, challenge lidmaatschap aan voor: studenten en volwassenen voor 50 euro (zonder les 30 euro), middelbare scholieren voor 40 euro (zonder les 25 euro) en basisscholieren voor 30 euro (zonder les 15 euro).

Wil jij ook meedoen? Kijk op www.tennisclubgendt.nl en vul onder het kopje Lidmaatschap het formulier in als 'zomerlid'. We nemen dan zo snel mogelijk contact op. Voor meer informatie mail je naar secretariaat@tennisclubgendt.nl."

Een goede boodschap in onzekere tijden

ANDELST - Het zijn onzekere tijden, door de coronacrisis zijn veel dingen anders geworden. Het raakt iedereen. Misschien maakt het je onzeker of bang. We willen je graag bemoedigen tijdens de diensten op zondag en met Pinksteren!


"U/jij bent welkom om onze diensten live mee te kijken of te luisteren via onze website: www.hhkandelst.nl.

1e pinksterdag, zondag 31 mei om 10:00 en 18:30 uur; 2e pinksterdag, maandag 1 juni om 09:30 uur. Ook op zondag bent u van harte welkom om de kerkdienst digitaal bij te wonen om 10:00 en 18:30 uur.

Als u of jij met vragen zit of even behoefte hebt aan een luisterend oor of gebed, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dat kan door te bellen: 0488 427686, of te mailen: predikant@hhkandelst.nl. Ontvang een pinkstergroet van de Hersteld Hervormde gemeente Andelst."

DE-punten voor koffie voor de Voedselbank

HETEREN - Koffie is een 'luxe' product voor mensen die aangewezen zijn op de voedselbank en dat zijn er ook in Nijmegen en de Overbetuwe velen (ongeveer 700 adressen). De Lionsclub houdt daarom samen met de Voedselbank al enkele jaren een actie voor koffie en Douwe Egberts steunt deze actie."We zamelen waardepunten in die ingewisseld kunnen worden voor pakken koffie. Alle soorten punten van DE-koffie en Pickwick-thee zijn welkom. Douwe Egberts verhoogt het aantal gespaarde punten nog eens met 15 procent. Spaart u mee? Kijk goed in de lades en spaarpotjes waar al die waardepunten zijn gebleven en geef ze een goede bestemming. Met 500 punten geeft u iemand al een pak koffie."


"Het was de bedoeling de hele maand mei achter in de kerken een doos neer te zetten.
Echter omdat onze kerkdiensten/vieringen nu online zijn, vragen we om uw punten in te leveren via brievenbus bij: Hervormde Gemeente Heteren: A. de Wit, Dorpsstraat 12, Heteren; De Vloedschuurgemeente: Kerklaan 4a of Joke Smaling, Prinsenhof 27, Heteren; Maria Magdalena parochie: Herberg de Aandacht, Kerkplein 1, Heteren.

Maandag 20 juli gaan we tellen en worden de punten ingeleverd bij DE. We hopen dat er zo in ieder voedselpakket één of meerdere pakken koffie meegegeven kan/kunnen worden! Hoe meer punten? Hoe meer koffie!"

Gevonden

GENDT - Gevonden leren dames handschoenen. Zijn op de Nijmeegsestraat in Gendt Tegen over het Hof van Breunissen Wie mist ze. Inlichtingen bij Hét Gemeente Nieuws.

Mooie lente

(foto: Joyce Derksen)

LINGEWAARD - We kunnen niet op vakantie maar hoe prachtig is het in onze eigen omgeving nu in deze tijd van het jaar met de frisse kleuren en de mooie luchten. Deze foto's zijn gemaakt in Doornenburg en Gendt door Joyce Derksen.

(foto: Joyce Derksen)
(foto: Joyce Derksen)
(foto: Joyce Derksen)
(foto: Joyce Derksen)
(foto: Joyce Derksen)
(foto: Joyce Derksen)
(foto: Joyce Derksen)

Skeeleraars b.o.d. de Sprinters vanuit de kofferbak

Start training vanuit de kofferbak. (foto: Caroline)

BEMMEL - Donderdag 14 mei werden ook de trainingen voor de volwassen skeeleraars van b.o.d. de Sprinters In Bemmel weer opgestart.


Omdat de kleedkamers door de coronamaatregelen niet gebruikt kunnen worden werd er omgekleed in de kofferbak.

De paden op vanuit Pleisterplaats Ressen

De Waal met zicht op Nijmegen. (foto: Marion Zwart)

RESSEN - "Lang was het stil rond Pleisterplaats Ressen, maar nu de maatregelen wat versoepeld zijn, pakken wij graag de activiteiten die mogelijk zijn weer op."


"Op zaterdag 6 juni gaan wij op pad voor de eerste pelgrimswandeling sinds lange tijd. We vertrekken vanuit de protestantse kerk in Ressen. De kerk is om 9.30 uur open. Na een kop koffie of thee vertrekken we om 10.00 uur. De wandeling is ongeveer 7 km lang. Rond lunchtijd hopen we weer terug te zijn in het kerkje van Ressen. Neem een lunchpakket mee, dan kunnen we na afloop van de wandeling samen de lunch gebruiken.
Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij u om u van te voren aan te melden zodat wij zeker weten dat de groep niet te groot wordt en we de anderhalve meter afstand in acht kunnen blijven nemen. Kom niet als u zich niet lekker voelt of als er leden van uw gezin ziek zijn. Aanmelden bij Nenny Kegels: nennykegels@hotmail.com; Locatie: protestantse kerk Ressen, Kerkenhofstraat 3. Tijd: zaterdag 6 juni 9.30 uur."

8 / 18

9 / 18

Een luisterend oor voor ouders

Simone van Halsema, kindercoach Kind in Kracht coaching Huissen. NVT

HUISSEN - Ouders kunnen zorgen en ervaringen rondom ouderschap in deze corona periode delen met kindercoaches achter de telefonische ouderhulplijn van beroepsorganisatie het Kindercoach Gilde.


Sinds de intelligente lockdown in maart houden ouders veel balletjes omhoog. Naast werk en huishouden zijn ze ook ineens surrogaat juf of meester van hun kind(eren). Het hele gezin zit veel op elkaars lip en de verveling begint onderhand toe te slaan. Vanuit de beroepsvereniging voor kindercoaches, het Kindercoach Gilde, heeft Jeannette van Kuik het initiatief genomen om met meer dan 145 kindercoaches uit Nederland en België ouders belangeloos een luisterend oor te bieden.

“Ook al gaan de kinderen weer gedeeltelijk naar school, deze periode vraagt nog steeds heel veel van ouders. Er blijft weinig tijd voor jezelf over om weer op te laden. Dan is het fijn als je even je verhaal kunt delen en je hart kunt luchten." Aldus Simone van Halsema, kindercoach van Kind in Kracht coaching in Huissen en moeder van drie jonge kinderen. "Als je jezelf een momentje gunt om stoom af te blazen, is er daarna weer ruimte om te genieten van en met je kinderen. Ondanks alle drukte, is het een bijzondere periode waarin we de ontwikkeling van onze kinderen van heel dichtbij mogen volgen.”

In gemeente Lingewaard is Simone van Halsema iedere maandag en donderdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 11.00 uur via 06 37530871. Buiten deze tijden kun je haar een vraag of belverzoek sturen via de e-mail: info@kikcoaching.com. Voor meer informatie over dit initiatief: www.kindercoachgilde.nl/voor-ouders.

Bemmelse Dweildag doet beroep op haar Vrienden

Publiek tijdens de 33e Bemmelse Dweildag in 2019. (foto: Huisfotograaf Bemmelse Dweildag) Huisfotograaf Bemmelse Dweildag

BEMMEL - Op zondag 14 juni zou de 34e Bemmelse Dweildag plaatsvinden in het centrum van Bemmel. Helaas kan de Dweildag als gevolg van het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen niet doorgaan. Het bestuur van de Dweildag heeft eerder laten weten dat de 34e Bemmelse Dweildag volgend jaar, op zondag 13 juni 2021, plaats zal vinden.


Ondanks dat de Bemmelse Dweildag dit jaar niet door kan gaan, maakt de stichting wel kosten. Denk hierbij aan kosten voor de opslag en het onderhoud van de podia en andere materialen, de website en het beheer daarvan, et cetera. De voorbereidingen voor de Dweildag beginnen altijd in oktober voorafgaand aan het evenement. De Vrienden-inkomsten zijn, naast de sponsorinkomsten, een essentieel deel van de inkomsten van de stichting. Zonder deze inkomsten zou de Bemmelse Dweildag niet georganiseerd kunnen worden.

Om die reden doet het bestuur, na bedachtzaam overleg, een beroep op alle vrienden van de Bemmelse Dweildag. De jaarlijkse bijdrage van tien euro zal daarom zoals gebruikelijk worden geïncasseerd. Het bedrag wordt eind mei afgeschreven. "Ben je Vriend en heb je hier bezwaar tegen? Laat het dan even weten door te mailen naar penningmeester@bemmelsedweildag.nl. Ben je nog geen Vriend, maar wil je dit wel worden? Meld je dan aan op dweildag.nl/vrienden."

Oranje Fonds honoreert aanvraag SWL gaat digitale dienst-verlening uitbreiden

LINGEWAARD - Op 16 april ontving SWL het heugelijke bericht van het Oranje Fonds. Het fonds ondersteunt met een bedrag van 6250 euro het initiatief van SWL om de dienstverlening deels te digitaliseren. Bijvoorbeeld om SWL TV te gaan maken via internet.


Er heeft zich al een aantal enthousiaste jongeren gemeld om hiermee aan de slag te gaan. Maar het kanaal zal breed ingezet worden om een brede doelgroep/inwoners in coronatijden te kunnen bereiken. Bijvoorbeeld met een voorleesmoment voor kinderen, een reportage over de wekelijkse maaltijden die voor ouderen gemaakt en bezorgd worden. Tips voor mantelzorgers en gezinnen en uitleg rondom de coronamaatregelen voor specifieke doelgroepen et cetera. Op deze manier streven wij ernaar dat mensen op de hoogte blijven en mee kunnen blijven doen aan de lokale samenleving.


Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Fiets nu langs de eerste bloeiende akkerranden

Fiets nu langs de eerste

bloeiende akkerrandenBETUWE - Het is tijd om nu genieten van de eerste bloeiende akkerranden in uw omgeving. Een aantal akkerbouwers heeft dit voorjaar weer bloemenmengsels gezaaid. De eerste randen kleuren nu langzaam en in het landschap en trekken bovendien veel bijen en insecten aan. Zo dragen zij bij aan het vergroten van biodiversiteit in de Lingestreek.


Afgelopen jaren hebben ze eenjarige randen aangelegd, nu gaan ze zich focussen op het zaaien van meerjarige bloemenmengsels. Het voordeel hiervan is dat voedsel en schuilplaatsen beschikbaar blijven voor de insecten, en de rond minder hoeft te worden bewerkt. Naast het verfraaien van het landschap passen akkerranden ook goed binnen het bouwplan van de akkerbouwer. De akkerranden zorgen voor meer insecten en natuurlijke vijanden in de randen van het gewas. Deze kunnen bijdragen aan de bestrijding van schadelijke insecten in een gewas, waardoor de akkerbouwer minder gewasbeschermingsmiddelen hoeft te gebruiken.


Deze verandering doen ze vanuit het project Natuurinclusief Betuws Boeren. Hierin werken 24 ondernemers aan meer biodiversiteit binnen hun bedrijfsvoering. Dit is een initiatief van Agrarische Natuurvereniging Lingestreek en De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor. Van deze bloemenpracht in het landschap kan iedereen nu, de komende tijd en jaren genieten.

Mini’s van Setash mogen weer volleyen

De mini's van Setash op het beachveld. (foto: Wil Molenkamp) Wil Molenkamp

HUISSEN - Binnensport in een zaal mag nog steeds niet. Gelukkig heeft Setash de beschikking over een aantal beachvelden. En dus mochten de mini’s afgelopen donderdag weer lekker ballen.


Het was even wennen om niet in de zaal maar op het zand te spelen. Setash en sponsor Huisman Sport zorgden ervoor dat iedere mini een eigen beachbal kreeg. Binnenkort gaan ze dit ook organiseren voor de oudere jeugd en de senioren.

"Vind je volleyballen ook leuk? Kijk dan eens op onze website www.setash.nl."

'Samen voor de zorg'-actie met Etos zeer geslaagd!

HUISSEN - "De actie die wij als Etos waren gestart om onze bewondering uit te spreken voor de zorg in Huissen is zeer geslaagd te noemen. De waardering die wij graag wilde geven samen met onze klanten aan de Buurtzorg Huissen is bij de dames en heer die er werken enthousiast ontvangen."


"Afgelopen donderdag hebben wij als Etos 56 goed gevulde tassen met diverse fijne producten afgeleverd bij het punt van de buurtzorg op de Loovelden. In de winkel was er een bedrag van bijna 1100 euro door onze klanten gedoneerd, maar ook producten zoals een douchegel, shampoo of lekkere handcrème werden er gegeven. Firma's zoals New Care, Golden Naturals en Isla die van onze actie hoorden, droegen ook hun steentje bij en natuurlijk hebben wij dit aangevuld tot een mooi pakket."

"Wij als Etos willen natuurlijk alle klanten bedanken die het samen met ons mogelijk hebben gemaakt om de Buurtzorg in het zonnetje te zetten, maar ook denken wij aan alle mensen die in Huissen in de zorg werken en dragen jullie een warm hart toe. Bedankt voor jullie goede zorgen, ook namens onze klanten!"

Feestelijke heropening Mitra drankenspeciaalzaak Huissen

HUISSEN - Marcel en Maria Dicks heropenen op maandag 18 mei de deuren van de geheel vernieuwde Mitra drankenspeciaalzaak in Huissen. Mitra is al vele jaren in Huissen gevestigd en binnenkort bestaat Mitra Marcel & Maria 5 jaar! Afgelopen weken is er hard gewerkt en is de winkel compleet vernieuwd.


Met een feestelijke heropening en bijbehorende acties heten zij iedereen van harte welkom in de vernieuwde winkel. Van 18 tot en met 23 mei profiteert u van diverse feestelijke aanbiedingen. In de vernieuwde winkel willen ze u graag meenemen in de wereld van drank. Proef en laat u inspireren. De service die u gewend bent zal uiteraard onveranderd blijven en u kunt tevens nog steeds terecht voor de mooiste cadeaus en relatiegeschenken. Daarnaast beschikt Mitra Marcel & Maria over een bezorgservice en hebben zij een uitgebreid lokaal assortiment.

Mitra behoort tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland, met een enorm assortiment aan dranken en alles wat daarmee te maken heeft. De slijters beschikken over een uitstekende kennis van dranken en culinaire combinaties. Zij vertellen graag de mooie achtergrondverhalen en adviseren u dan ook graag. Dat hoort standaard bij de uitstekende service van Mitra. Daarnaast kunt u als Mitra Member direct profiteren van diverse voordelen en bent u als eerste op de hoogte. Zo spaart u voor persoonlijke kortingsvouchers en heeft u extra voordeel.

Mitra Huissen, Marcel & Maria; Brink 11 Huissen (Winkelcentrum Zilverkamp); 026 3250910.

Klanten geven op de website massaal een 'warme douche'Veel positieve reviews voor Sanidirect Duiven

Van links naar rechts: Bram Strijbis, Martijn Meijer en Ruben de Schipper van Sanidirect Duiven. (foto: Ilona Kuster)

DUIVEN – De welbekende knalblauwe gevel van Sanidirect is niet voor niets gekozen. Een knalkleur past immers bij knalprijzen; Sanidirect staat er bekend om. Des te groter is bij velen de verbazing dat daarbij ook goede service wordt geboden en dat niet alleen...


De tweede verbazing overvalt u namelijk zodra u de showroom binnenstapt. De ruim opgezette en perfect afgewerkte showroom straalt namelijk eerder luxe en comfort uit dan lage prijzen. Eigenaar Martijn Meijer is de verbaasde reactie van klanten inmiddels wel gewend. Lachend zegt hij: 'Omdat we bekend staan om onze lage prijzen, verwacht men niet dat ons assortiment toch echt bestaat uit A-merken. We kunnen scherpe prijzen aanbieden, omdat we simpelweg met onze 25 vestigingen groot kunnen inkopen.' \

In de prachtige showroom vindt u complete badkamer- en toiletopstellingen in diverse stijlen. Met sanitairadviseurs Bram Strijbis en Ruben de Schipper vormt Martijn een goed samenwerkend team, met ruim 15 jaar aan ervaring in de sanitairbranche. Er wordt de tijd voor u genomen en met aandacht voor functionaliteit en uitstraling, wordt uw badkamer volledig naar wens ontworpen, geleverd en eventueel ook gemonteerd.

Of u nu wilt 'baden in luxe' of liever voor eenvoud gaat, Sanidirect biedt badkamers voor ieders smaak en portemonnee. 'En als het niet in onze showroom staat opgesteld, dan bestellen we het uiteraard graag voor u', vult Martijn aan. Wees welkom en verwonder u aan de Nieuwgraaf 46 op het industrieterrein aan de A12 in Duiven. Het spreekt voor zich dat u er 'coronaveilig' kunt rondkijken.
T: 026 3791309; www.sanidirect.nl.

De grootste en de nieuwste collectie Rieker schoenen vindt u bij Riekershop Arnhem

ARNHEM – De zon laat zich steeds vaker zien en binnenkort gaan de terrassen van de cafés en restaurants weer open. Dan wordt het hoog tijd om naar Riekershop Arnhem te gaan voor exclusieve en betaalbare modellen dames- en herenschoenen van het merk Rieker Antistress.De dames en de heren collectie bestaat dit voorjaar en zomer vertrouwd uit comfortabele en modieuze sneakers, instappers, veterschoenen, slippers en sandalen. Je vindt dit seizoen een aantal sneakers met frisse kleuren in de Rieker collectie. De speciale constructies en de lichte elastische componenten maken elke Rieker schoen een comfortabele anti-stress-schoen. De schoenen van Rieker zijn allemaal extra schok dempend gemaakt, waardoor de voeten worden ontlast en u minder snel vermoeid bent.
Ideaal voor mensen die veel lopen of moeten staan, voor het werk bijvoorbeeld. Daarnaast is de collectie van Rieker is altijd geïnspireerd door de laatste modetrends.


Aanbieding
Als u nu kiest voor schoenen van Rieker, voelt dat niet alleen goed aan uw voeten, maar óók in uw portemonnee. Tot en met 30 juni 2020 krijgt u zowel in de webshop als in de winkel tot 25 procent korting op de gehele collectie.

Bestel eenvoudig op www.riekershop.nl of kom het zelf ervaren in de winkel. U bent van harte welkom aan de Bakkerstraat 30 in Arnhem (centrum), 026 4427366.

Lieve vrolijke Juul,
gefeliciteerd met je 3e verjaardag.
Het wordt een feestje op gepaste afstand.
Dikke knuffel van: Opa, Oma, Lex, Sterrin, Puk en Mees.
Xxx.

Lieve Noa, Gefeliciteerd met je 15 de verjaardag lieve meid. Het wordt geen feestje in deze gekke tijd. Maar een knuffel op afstand en een foto in deze krant! Liefs opa en oma.

Amber neemt vast een hapje van haar verjaardagstaart.
Gefeliciteerd Amber,
met je elfde verjaardag!
knuffels van opa en oma
en een poot van Fam

Sandra oud, ben je bedonderd?
50 is pas de helft van 100!
Liefs, Frank, Romy, Jasmijn,
Casper (en Takkie)

Op 25 mei wordt onze jongste kleinzoon Mayson 4 jaar.
Van Harte Gefeliciteerd.
Hieper de piep hoera
Opa Theo en Oma Wilma

Tropical Danny/Spongebob,
gefeliciteerd met je 39ste verjaardag..
Dikke kus van Patrick alias Ster en je kinderen!
Hou van jou!

Opa Peter 80 jaar.
Hoera Hoera!!
Gefeliciteerd
Een dikke knuffel
van je kleinzoon Jan.


Jesse,
geen half Abraham feest,
maar gefeliciteerd Feestbeest !

Kimberley, van harte gefeliciteerd met je 15e verjaardag snuutje.

Love you. Xxx papa en mama

Hieperdepiep hoera!
Gefeliciteerd met je
7e verjaardag Elin!
Liefs en kusjes van
papa, mama en Mirte

Op 19 mei wordt Damian alweer
18 jaar!
Van harte gefeliciteerd Bink

The Statue Winnaar Dartwedstrijd
At Home!
GEFELICITEERD 15e
NoGe

20 mei wordt deze knappe meid 30 jaar.
Gefeliciteerd met je verjaardag.
We love you!
Je schoonouders en oma.

Kees 80 jaar.
Gefeliciteerd
Nico en Mikel
Stiwan en
Evelien en kids.

Opgelet
26-05-2020
Wordt Trudy
op 70 gezet.
Liefs je man.

Ja het is echt waar
(O)ma wordt op
26-05-2020 70 Jaar.
Gerton, Angelique
Giovanni & Sherena

Op 23 mei komt er een 50 plusser bij.
Gefeliciteerd !!

Naïma,
Hartelijk gefeliciteerd met je 16e verjaardag!
Veel liefs Papa, Mama en Samira XXX

Hiep hiep hoera Wiellie
20 mei alweer 60 jaar
Gefeliciteerd opa!
Kusjes van alle kleinkinderen

Onze lieve kleindochter Jackie,
op 19 mei alweer 8 jaar.
Gefeliciteerd poppie.
Kusjes en een dikke knuffel.
Opa en oma