GN Nijmegen-Noord

29 augustus 2018

GN Nijmegen-Noord 29 augustus 2018


Gesamt expo in Lent

LENT - Zaterdag 1 en zondag 2 september is er van 11.00 – 17.00 uur bij www.dorpsschuurlent.one aan de Oosterhoutsedijk 29 in Lent een Gesamt expo.

Els Crum en Andro de Jong zijn beiden kunstenaars met atelier aan de Vrouwe Udasingel in Lent, bekend van Udaexposed, cultureel evenement. In de Dorpsschuur van Lent zetten zij een totaalbelevenis neer. Naast het exposeren van hun werk, een 'Gesamtkunstwerk' op zolder, zal er live geschilderd en getekend worden (www.androdejong.nl / www.somethingelsart.com).

Organist Dirk Luijmes

Dirk Luijmes herdenkt Eerste Wereldoorlog op orgel van Elster Grote Kerk

ELST - Honderd jaar geleden kwam een einde aan 'La Grande Guerre', de Eerste Wereldoorlog. Deze strijd ontwrichtte de wereld en eiste miljoenen slachtoffers. Deze oorlog liet ook de muziekwereld niet onberoerd.

Tal van componisten, met name uit België en Frankrijk, herdachten gevallen vrienden met een klagend In Memoriam, schreven heroïsche klankgedichten of verwezen op andere wijze naar de verschrikkingen op het slagveld.

Op zondag 2 september herdenkt Dirk Luijmes 'La Grande Guerre' met werken van onder meer Andriessen, Jongen en Ravel. Aanvang is 12.00 uur en het concert duurt niet langer dan een klein uurtje. In de kerk zijn de verrichtingen van de organist op een groot scherm te volgen. De toegang is gratis, maar aan het einde van het concert wordt de toehoorder om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Dirk Luijmes herdenkt Eerste Wereldoorlog op orgel van Elster Grote Kerk

Dirk Luijmes, organist (foto: Arjen Faber)

ELST - Honderd jaar geleden kwam een einde aan ‘La Grande Guerre’, de Eerste Wereldoorlog. Deze strijd ontwrichtte de wereld en eiste miljoenen slachtoffers. Deze oorlog liet ook de muziekwereld niet onberoerd.

Tal van componisten, met name uit België en Frankrijk, herdachten gevallen vrienden met een klagend In Memoriam, schreven heroïsche klankgedichten of verwezen op andere wijze naar de verschrikkingen op het slagveld.

Op zondag 2 september herdenkt Dirk Luijmes ‘La Grande Guerre’ met werken van onder meer Andriessen, Jongen en Ravel. Aanvang is 12.00 uur en het concert duurt niet langer dan een klein uurtje. In de kerk zijn de verrichtingen van de organist op een groot scherm te volgen. De toegang is gratis, maar aan het einde van het concert wordt de toehoorder om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Excursie Historische Kring op excursie

OOSTERHOUT - Op 29 september houdt de Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg haar jaarlijkse excursie.

De reis voert via het schilderachtige stadje Megen naar Appeltern voor een bezoek aan het stoomgemaal De Tuut. Weer in Megen staat een lunch klaar, om vervolgens door te gaan naar het Textielmuseum in Tilburg voor een rondleiding. Meer informatie staat op www.historischekringoosterhout.nl. Opgeven kan via historischekingoosterhout@gmail.com.

Bowling Vereniging Elst zoekt speler/speelster

ELST - Bowling Vereniging Elst speelt van begin september tot en met mei iedere donderdag avond van 20.00 tot 21.30 uur de onderlinge competitie in bowlingcentrum De Wanmolen in Zetten.

"Wij zijn op zoek naar ‘n speler/speelster. Ieder team bestaat uit drie spelers. Of je nu ’n goede of minder goede speler/speelster bent, maakt dankzij de handicap(punten), die iedere speler heeft niets uit. Ook jouw inbreng is voor het team van groot belang."

"Is iedere donderdag spelen te veel voor jou? Meld je dan aan als reserve speler/speelster. Dat houdt in dat we je tijdig zullen bellen welke donderdagavond je kunt komen spelen. Lijkt het jouw iets, heb je interesse, bel gerust voor informatie met Marc (06 22241417) of stuur ’n mailtje naar marcdorien@live.nl."

Expositie in Grote Kerk Elst

ELST – De expositie '15 Jaar Kunst in de Grote Kerk' – schilderijen en affiches is op de zaterdagen 1 september, 6 oktober, 3 november van 13.30 – 16.30 uur en zaterdag 8 september (Open Monumentendag) van 10.00 – 16.00 uur te bezoeken in de Grote Kerk.

Kleurrijk zijn de tentoonstellingen die de afgelopen 15 jaar! in de Grote Kerk zijn georganiseerd. Met veel passie heeft de kunstcommissie met allerlei verschillende exposities kleur en beeld gebracht in deze heilige ruimte. De vele kleurrijke werken van verschillende kunstenaars riepen iedere keer uiteenlopende reacties op. Soms waren mensen diep geraakt, een andere keer vond men het rommelig of saai. Kunst raakt en ontroert immers mensen. Om met elkaar te vieren dat er vanaf 2003 tijdelijke exposities van beeldende kunstenaars in de Grote Kerk zijn geweest is er van 1 september tot 14 november een bijzondere expositie waaraan vele kerkleden, van klein tot groot hebben meegewerkt. Belangrijkste onderdeel en de verbindende schakel tussen alle doeken is het silhouet van de kerktoren. Tevens het logo van de kunstcommissie. De toren die van verre is te zien staat centraal. Dit logo is toentertijd ontworpen door Wim van der Zwan. Met zijn vrolijke kleuren herkenbaar en inspirerend. Tien grote doeken, 120 x 120 cm, voorzien van gekleurde achtergrond en het logo (silhouet) van de kerk zijn verder feestelijk ingevuld. Daarnaast zijn ook de affiches van alle exposities van de afgelopen vijftien jaar te zien. Kortom een bijzonder kleurrijk en feestelijk geheel van, door en voor iedereen! Meer info staat op www.pg-elst.nl.

TOP opent seizoen met ‘Soulman’ Steffen Morrison

BEMMEL - TOP opent 15 september het nieuwe seizoen met een fantastisch theaterconcert, onder de titel 'It’s a Man’s World! – The Soul of a Generation'. De authentieke Soulman Steffen Morrison gaat er een wervelende, bruisende en swingende Soul-avond van maken.

In deze nieuwe show brengt Steffen Morrison een theatrale ode aan de grootse soulzangers allertijden. Soullegendes als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een hele generatie. Ondanks hun vaak zware leven wisten zij vanuit armoede en een maatschappij die hen afwees uit te groeien tot ware iconen. Stoere mannen die elk op hun eigen manier een verschil maakten, maar ook kwetsbare zonen en twijfelende vaders waren.

Met ‘ I’m a Soulman’ zal de dansvloer meebewegen onder de deinende massa. Artiesten als Stephen Morrison brengen het oude soulgeluid weer tot leven en weten er een nieuwe, opwindende eigen draai aan te geven. Met zijn grote overtuiging en zijn passie voor het genre is hij in staat echt iedereen te verrassen en op sleeptouw te nemen. Dit openingsconcert mag u niet missen.

Kaarten (19,50 euro) zijn online te bestellen op www.topbemmel.nl. Aanvang 21:00 uur.

Uitslag zomerloterij Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Carnavalsvereniging De Waalkanters heeft op 12 augustus tijdens de zomermarkt de trekking gehouden van de zomermarktloterij.

De navolgende lotnummers zijn getrokken:

Hoofdprijs 75,- op lotnummer 840

1e prijs 50,- op lotnummer 230

2e prijs 25,- op lotnummer 45

3e prijs 10,- op lotnummer 16

4e prijs 5,- op lotnummer 144

De prijzen zijn af te halen bij H. Vos, Oosterhoutsestraat 2c in Slijk-Ewijk.

Nieuw seizoen tafeltennis Etac'80

ELST - Het nieuwe seizoen is voor tafeltennisclub Etac’80 begonnen. Op de woensdag- en vrijdagavond wordt er in De Kruisakkers weer volop gespeeld. En behalve tafeltennissen is er ook gelegenheid om gezellig bij te kletsen.

"Behalve het recreatieve spelen, nemen we ook deel aan twee competities. Twee teams spelen bij de NTTB (klasse 1 en 2) en 1 team speelt bij de ABTF (klasse 2). We hopen op een mooi competitie seizoen met goede resultaten."
Naast de competitie zijn er ook diverse toernooien. Hieraan kan door alle leden worden deelgenomen, ook door leden die geen competitie spelen.
In sportcentrum De Helster wordt er vanaf september ook iedere donderdag middag getafeltennist. De groep speelt recreatief en is onze super-senioren groep. Het onderlinge contact is hier ook heel belangrijk.
"Heb je ook zin om te tafeltennissen, loop dan eens binnen op een speel moment. Je bent altijd welkom en kunt altijd even meespelen om het gevoel te krijgen en de sfeer te proeven. Kijk op www.etac80.nl voor de laatste informatie."

Met Qmusic De Foute Party, de PartyfrieX en coverband Millstreet Valburgse Zomerfeesten

Feestavond in de tent. (foto: Nienke Wiering)

VALBURG - Op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september vinden in Valburg de jaarlijkse Zomerfeesten plaats. Het programma is veelbelovend, koop dus snel je kaarten op www.zomerfeestenvalburg.nl!

Vrijdagavond 31 augustus. Om 21.00 uur gaat de tent open en gaat het dak er af met De Foute Party van Qmusic. Vier uur lang komen álle foute hits langs. Van de Backstreet Boys tot Anita Meyer, van Rick Astley tot Gerard Joling en alles daar tussenin. Samen met een optreden van de PartyfrieX kan deze avond niet fouter worden!

Zaterdagavond 1 september. Op zaterdagavond verzorgt coverband Millstreet een geweldig optreden in de tent. Hun repertoire bestaat uit de laatste hits, 100% dance, pop, rock en party covers. Dit wordt een gezellige avond voor jong én oud.

Zondag 2 september. De zondag is dit jaar gericht op alle leeftijden met een familiematinee, kidz DJ Rocket, het Koningsschieten en muziek van dorpsgenoot Henri Degen en DJ Emile. Naast de avonden wordt er ook overdag van alles georganiseerd. We beginnen op vrijdag met een minidisco, op zaterdag wordt in teamverband gestreden om de eeuwige roem en zowel op zaterdag als op zondag staat er een grote lasergametent op het plein waar je onder “vuur” wordt genomen in een waanzinnige omgeving.

Kortom: de Valburgse Zomerfeesten biedt voor ieder wat wils! Wij zien jullie graag in het eerste weekend van september op het Molenhoekplein in Valburg. Meer informatie staat op www.zomerfeestenvalburg.nl.

Open repetitie voor muzikanten

OOSTERHOUT - Speel je een muziekinstrument of heb je in het verleden gespeeld maar ligt je instrument al jaren in de kast te verstoffen? Lijkt het je leuk om (weer) eens een avondje samen met anderen te spelen? Kom dan op vrijdagavond 14 september naar de open repetitie van muziekvereniging Con Amore in Oosterhout!

"Meld je uiterlijk 6 september aan via info@conamore-oosterhout.nl en we sturen je bladmuziek toe. Vermeld dan meteen even welk instrument je speelt en of je een eigen instrument hebt. Bij onze muziekvereniging kun je terecht met een blaasinstrument (hout of koper) of slagwerk. De leeftijd van onze muzikanten varieert van 8 -71 jaar.


Van 18.45-19.45 repeteert Opleidingsorkest Wit Lof. Vereist niveau: A of minstens 2 jaar les/ervaring in een orkest; van 20.00-22.15 (inclusief pauze) repeteert Con Amore. Vereist niveau: B of minstens 5 jaar les/ervaring in een orkest.

Wat langer meespelen? We vinden het leuk om op 14 september 2018 ons orkest eenmalig open te stellen voor iedereen die eens mee wil spelen. Mocht je de smaak te pakken hebben gekregen dan is het na overleg mogelijk om meteen in te stromen en mee te doen aan de voorbereidingen van ons Winterconcert op 15 en 16 december. Het thema is 'Top 2000'. Liever eerst luisteren? Dat kan natuurlijk ook. Gezellig als je komt!

Interesse in onze muziekvereniging? Kijk ook op onze facebookpagina Muziekvereniging Con Amore of op de website www.conamore-oosterhout.nl."

Beter zicht op je geldzaken met de cursus 'Voor 't zelfde geld'

(foto: Saskia Henze)

BETUWE - Als je moeite hebt met lezen, schrijven en rekenen kan het op orde houden van je eigen geldzaken extra lastig zijn. In de cursus “Voor ’t zelfde geld” krijg je veel handige tips.

Het gaat over bijvoorbeeld: keuzes maken die goed zijn voor je eigen portemonnee; omgaan met onverwachte uitgaven; je administratie op orde brengen; handig boodschappen doen; internetbankieren. Je krijgt informatie, maar je leert ook van elkaar. Je hebt inspraak over de onderwerpen die we bespreken. Aan het eind van de cursus sta je steviger in je schoenen en heb je meer inzicht in je geldzaken.

De cursus wordt georganiseerd door Forte Welzijn en gegeven door getrainde vrijwilligers. De start is in oktober met een kleine groep van maximaal zes deelnemers. Er zijn twaalf lessen. "We willen er ontspannen bijeenkomsten van maken. Deelnemer worden? Je kunt meedoen als je moeite hebt met rekenen, lezen, spreken en schrijven en graag meer grip krijgt op geldzaken. Je bent 18+. En je taalniveau ligt rond groep 7 van de basisschool. Wil je meer weten of je aanmelden? Neem dan contact op met Saskia Henze op telefoonnummer: 06 46375070. Of stuur een e-mail naar: saskia.henze@fortewelzijn.nl."

TTV Essentia begonnen aan het nieuwe seizoen

Training.

BEMMEL - De ballen zijn weer schoongemaakt, de tafels stonden er weer klaar voor en de leden van Tafeltennisvereniging Essentia stonden weer te trappelen om te kunnen spelen. Op vrijdag 24 augustus begon het nieuwe seizoen in De Schaapskooi in Bemmel.De komende vrijdagen worden er weer trainingen gegeven. Vanaf 18.15 uur krijgen de beginnende junioren training. Daarna volgt de gevorderde jeugd om 19.15 uur. Om 20.15 uur zullen de senioren de training weer oppakken. Zowel de junioren als senioren bereiden zich voor op een nieuw competitieseizoen. Daarnaast zal de 55+-groep op dinsdag 4 september starten. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen deze 55+-ers met elkaar een balletje slaan in De Schaapskooi.

Ook dit seizoen zal de vrijdagtraining geleid worden door Suzanne Dieker. Zij is voormalig Nederlands kampioen bij de jeugd. Daarnaast heeft ze veel internationale toernooi-ervaring. Zo heeft ze mee gedaan aan meerdere EK’s en WK’s. Met haar kwaliteiten zal ze TTV Essentia zeker verder kunnen helpen.

Ook interesse om te komen tafeltennissen? Kom dan op dinsdagmiddag of vrijdagavond naar de Schaapskooi te Bemmel. Je kan dan aansluiten bij de training en ontdekken hoe leuk het spel is. Je kan vier keer gratis meespelen om goed kennis te maken met de tafeltennissport.

Meer informatie staat op www.essentiabemmel.nl, en te verkrijgen via info@essentiabemmel.nl of via de Facebook-pagina.

Maandelijkse koffie-uurtje Bemmel

(foto: Stichting Welzijn Lingewaard)

BEMMEL - Op 3 september zijn inwoners van Bemmel weer welkom tijdens het maandelijkse koffie-uurtje in de Cuperstraat bij SWL. Onder het genot van een vers kopje koffie of thee kunnen buurtbewoners met elkaar in contact komen en even bijkletsen.

Dankzij het initiatief van inwoonster Marianne Devilee is dit maandelijkse ontmoetingsmoment een succes gebleken. Dus ook 3 september staat de koffie en thee weer klaar in de gezellige ontmoetingsruimte van SWL.

Behalve de welzijn stichting werken in dit voormalig schoolgebouw verschillende maatschappelijke organisaties samen en bieden ruimte voor vrijwilligersinitiatieven. "Zo is Over & Weer kledingruil in het pand gevestigd, is er wekelijks: een Eetcafé, een maaltijd-afhaaldienst, Brei- & haakcafé en maandelijks een Repair Café. Op deze manier dragen wij samen met inwoners eraan bij dat mensen mee kunnen blijven doen."

En soms zit dat simpelweg in het samen een kopje koffie drinken en een praatje te maken. "Lijk je het leuk om eens binnen te lopen en een kopje koffie mee te drinken? Dan ben je meer dan welkom! Neem je buurvrouw/-man of kennis mee en schuif gezellig aan bij het koffie-uurtje op maandag 3 september van 10.30-11.30 uur aan de Cuperstraat 9 in Bemmel. Aanmelden hoeft niet, je kunt zo binnenlopen. Er wordt een kleine bijdrage van een euro gevraagd voor de koffie/thee."

Vrijetijdsmarkt Overbetuwe

Kine Peelen, winnares van de Elster Living Statue Contest 2017 (foto: Jan Navis)

ELST - Op zondagmiddag 2 september -de dag voor de paardenmarkt- van 13.00 tot 17.00 uur is de derde editie van de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe in de Dorpsstraat in Elst.

Vele organisaties zullen zich presenteren op de markt die zich uitstrekt van het Dorpsplein tot en met het Werenfriedplein. Een middag om ideeën op te doen en iets leuks te doen: kijken en luisteren naar zang en dans op het podium, meedoen met een workshop Living Statues of stilstaan bij de deelnemers van de tweede Elster Living Statue Contest (kortweg ELST). In de Dorpsstraat maken bezoekers kennis met alle welzijnsorganisaties en bij de Kleine Molenstraat presenteren de sportclubs uit Overbetuwe zich, ook daar wordt je uitgenodigd om mee te doen.

Tussendoor kan de dorst worden gelest op een van de terrassen en kunnen bezoekers een taartje eten op het Werenfriedplein. Vergeet niet om de open dag bij Theater de Kik en de muziekschool All Music te bezoeken en de kermis op het Europaplein. Wie weet eindigt de middag in een leuke, zinvolle of sportieve vrijetijdsbesteding voor het hele komende jaar!

Het doel van de markt is bewoners van Overbetuwe kennis te laten maken met alle organisaties die iets te bieden hebben op het gebied van welzijn, cultuur, kunst, sport en recreatie. Dit jaar is alweer de derde editie van deze markt. Dit jaar organiseert de markt ook de tweede Elster Living Statues contest Tweeduizendachtien (kortweg: ELST), inschrijven daarvoor kan nog. Meer informatie staat op www.vrijetijdsmarktoverbetuwe.nl.

Geef je nu op: Parklopen Doornik!

Foto: (foto: Dick Leseman)

BEMMEL - De vakantie zit er voor de meeste op maar als je het gevoel nog even wil vasthouden, doe dan zondag mee aan Parklopen in Bemmel.

Gezellig en sportief met dorpsgenoten, vrienden of familie een rondje (hard)lopen. De afstand is drie kilometer. Voor de allerkleinste is er een loop van één kilometer, waarbij mama of opa natuurlijk ook welkom zijn om mee te lopen.

De verzamelplek is bij Restaurant Zijdewind in Bemmel. De deelnemers worden om 9:15 uur verwacht. Om 9:30 uur starten de lopers. Inschrijven kan op: www.parklopen.nl/parkdoornik.

Denk jij dat je sneller bent dan het parcousrecord van 15:38 op de drie kilometer? Schrijf je in op de website voor het bijhouden van je tijden. Ben je meer van de gezelligheid en loop je liever een ontspannen rondje, ook dan is Parklopen iets voor jou. De loop start met een warming-up door een trainer van De Sprinters. In het restaurant zijn toiletten aanwezig, daarnaast is er de mogelijkheid om na te genieten met wat lekkers.

Deelname aan de loop is gratis! Voor vragen over de loop ga naar de website of stuur een mail naar parkdoornik@parklopen.nl.

Open Monumentendag Concert Herveld

HERVELD - Op zaterdag 8 september om 19.45 uur vindt weer het traditionele Open Monumentendag Concert plaats, in de 12e eeuwse kerk aan de Schoolstraat in Herveld-Zuid.

Belangstellenden kunnen nu al plaatsen reserveren via e-mail: omc@pgherveld.nl. Kaarten kosten tien euro per stuk, de opbrengst is geheel bestemd voor het goed in stand houden van het 12e eeuwse monument. Uiteraard kunt u ook op de avond van het concert ter plaatse uw kaarten bestellen. Het bekende concertduo Jan Willem Voogd (viool) en Simon van Laar (orgel) zal composities ten gehore brengen van Bach, Handel, Mendelssohn en Rachmaninov.

Hoera Lev 8 jaar!
Gefeliciteerd en een fijne verjaardag!

Groetjes Ize & Lune

Hiep Hiep hoera onze Grote Vriend
Melle Vonk wordt op 3 september
alweer 4 jaar. Van Harte Gefeliciteerd
van Oma Rina en Opa Hans
en heel veel Kusjes XXXXXXXXXXX

Teus en Hennie Stouthart zijn
30 augustus alweer
50 jaar een paar.
Gefeliciteerd
namens Koud en Scherp.

De jongste in de rij hoort er nu ook bij.
Welkom bij de club van 50

Familie Doeleman

Hoera…..
Onze stoere, sportieve Sofie
Is maandag 15 jaar geworden!

Gefeliciteerd lieve schat,
van ons allemaal.

Op 1 september zijn
Joop en Mientje Weijman alweer
40 jaar getrouwd!

Veel liefs van ons allemaal.

Wat is ze mooi.
En wat staat de tijd haar goed.
Onze lieve Nina,
7 jaar.
Xxxx

Jaartje erbij

Weer een jaartje erbij,
komend jaar wel voorzichtig fietsen ;)
We Love you! Maarten, Zoey,
Romy en Lynn

Dit jonge paar is al
45 jaar bij elkaar!
Van harte gefeliciteerd
van Mariëlle, Ronald en Joshua.

Jayley wordt vrijdag 31 augustus alweer 8 jaar.

Lieve meid, gefeliciteerd van Oma Annette en Opa Dick

Hiep hiep hoera!
Deze stoere meid alweer 10 jaar!
Gefeliciteerd.
Liefs Danny en Lisa

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24