GN Lingewaard

7 oktober 2015

GN Lingewaard 7 oktober 2015


Slagwerkspektakel in Huissen

HUISSEN - Op zondag 11 oktober vindt de inmiddels traditionele slagwerkspektakel van de (jeugd)slagwerkgroep van Volharding plaats. Ook dit jaar zullen er weer twee bevriende slagwerkgroepen aan dit spektakel deelnemen.

De Slagwerkgroep Sla je Slag uit Dieverbroek en DCAP drumcombinatie uit Afferden-Puifluik. Door de grote diversiteit aan percussie en melodisch slagwerk belooft het weer een prachtige happening te worden. Dit slagwerkconcert is tevens een belangrijke try-out voor de slagwerkgroepen van Volharding en DCAP. Zij zullen er hun concoursprogramma laten horen. Om de kosten wat te drukken is enkele jaren geleden al besloten een entree te heffen van vijf euro. Voor dit bedrag kun je een middag genieten van het enthousiasme van de muzikanten en mooie muziek. Tevens is een kopje koffie of thee inbegrepen. Het spektakel wordt gehouden in de aula van het OBC college aan de Julianastraat in Huissen. De aula is open vanaf 13.30 uur. Het concert begint om 14.00 uur.

Oordupkesfestival De Blauwe Pony

BEMMEL - De Blauwe Pony ’81 uit Bemmel houdt dit jaar voor de 34e keer het inmiddels zeer fameuze Oordupkesfestival. Zaterdag 28 november brengen getalenteerde zangers, zangeressen, gelegenheidsduo’s, musici en carnavallisten hun originele nummers weer in De Roskam ten gehore.

Lijkt het je leuk om als solist, duo of in een groep met een amusant lied te willen optreden, waarbij de melodie bekend mag zijn maar de tekst nieuw en origineel, schrijf je dan zeker in! Zaal De Roskam zal zoals gewoonlijk tot de nok toe gevuld zijn om al dit aanstormend dan wel reeds door de wol geverfd talent te kunnen zien optreden. In de voorafgaande jaren hebben onder een toeziend oog van de vakjury velen reeds gestreden om de enige echte Oordupkestrofee, maar muzikaliteit en zeker gezelligheid staan uiteraard voor op.

De winnaars van het Oordupkesfestival 2014 Foto: De Blauwe Pony '81

Vorig jaar werd dit muzikale spektakel gewonnen door Menno J en de Pins, die met hun nummer: Naar de Carnaval, de zaal volledig op de kop zetten.

"Wil je jouw zangkwaliteiten eens tonen aan het publiek, streven naar de ODF-trofee of gewoon eens meedoen voor de gezelligheid of de eeuwige roem en lijkt het je leuk om alleen, samen met je vrienden of bijvoorbeeld zelfs met je volleybal- of voetbalteam een amusante muzikale act neer te zetten, meld je dan zeker aan en schrijf je dan in vóór 1 november aanstaande.

Inschrijven of meer informatie over het ODF kun je verkrijgen bij Marcel Leijser, 0481 464902 (m.leijser@hotmail.com) of via het secretariaat van BP ’81 (secretaris@blauwepony.nl).

Glasvezel in Gendtse polder stap dichterbij

GENDT - Glasvezel in de Gendtse polder lijkt een stapje dichterbij te komen. Het college wil maximaal 40.000 euro voorschieten om voor een kabelleverancier de aanleg van glasvezel eenvoudiger en relatief goedkoper te maken. Een nieuwe techniek kan het initiatief echter overbodig kunnen maken.

Gelijk met de herinrichting van de Gendtse polder gaat de gemeente er riolering aanleggen. En als er dan toch gegraven moet worden, dan kan er gelijk een mantelbuis voor glasvezel gelegd worden, zo is de redenering van het college. Door de aanleg van mantelbuizen wordt de kans op aanleg van glasvezel in de polder vergroot, zo is de overtuiging van het college. Maar dan wil Lingewaard van de kabelboer de investering van 40.000 euro wel terugkrijgen. Het college erkent dat er risico’s zijn dat niet het gehele bedrag in de gemeentekas zal terugvloeien.

De techniek van internet gaat ondertussen verder. Zonder glasvezel is er ook al snel internet mogelijk. De gemeente Stadskanaal start samen met netwerkbeheerder Enexis een proef om snel internet via het openbare verlichtingsnetwerk aan te bieden. Wifi via lantaarnpalen. Zo’n honderd huishoudens in het Stadskanaalse dorpje Vledderveen zijn proefkonijn.

De investering van 40.000 euro is opgenomen in de begroting 2016. Donderdag 12 november stelt de gemeenteraad de begroting vast.

FOTO: Ook afgelegen woningen in de Gendtse polder maken kans op glasvezel. (foto Sjaak Veldkamp)

Meander viert feest in De Klif in Oosterhout

BEMMEL/OOSTERHOUT - Net als elk ander koor is ook zangvereniging Meander ooit klein en bescheiden van start gegaan. De geboorte van dit illustere zanggezelschap vond in alle openbaarheid plaats tijdens een uitvoering in het jaar 2000 van het eveneens rasechte Bemmelse Teejaater PAN. Het speciaal voor deze toneeluitvoering gevormde projectkoor kreeg de smaak goed te pakken en maakte dat zelfde jaar een doorstart als gemengd zangkoor Meander.

In de jaren daarna volgden de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Het aantal zangers en zangeressen groeide onstuitbaar en in de loop der tijd 'meanderde' het repertoire uit tot een muzikale waterval van liedjes en liederen uit alle windstreken. Dus: het is feest! Meander kijkt tevreden terug op de afgelopen vijftien jaar, waarin zoveel concerten (met en zonder anderen) korendagen, meezingavonden voor iedereen en ander moois de revue passeerden. Op zaterdag 7 november gaat in De Klif in Oosterhout de vlag uit en zingt het koor in de stemmig versierde zaal de sterren van de hemel onder de als altijd bezielende leiding van dirigent Frans Coerwinkel.

Meander organiseert elk jaar een openbare meezingavond

Daarvoor werd de afgelopen maanden zorgvuldig en intensief geoefend en gerepeteerd. Er wordt zowel à capella gezongen als met begeleiding van piano, dwarsfluit of percussie/drums. En deze eenmalige samenballing van muzikaal kunnen en willen, wordt die avond treffend onder woorden gebracht met het motto: Meander in stroomversnelling!

Het koor staat vandaag echter niet alleen op de planken… Een drietal musici met klinkende namen, voortgekomen uit de gelederen van Meander, geeft ook acte de présence: Elke Rouwmaat, Anna Marie Krijgsman en Rob Baas. Teejaater PAN dat aan de wieg van Meander stond, speelt een korte eenacter. De bekende Nijmegenaar Peter Freijsen heeft zich bereid verklaard dit jubileum-optreden in goede banen te leiden. Het wordt werkelijk een avond om niet te vergeten…

De zevende november met zangvereniging Meander verdient een plek in ieders agenda: aanvang 19.30 uur, De Klif, Pijlpuntstraat 1, Nijmegen/Oosterhout. Toegangskaartje 12,50 euro; start verkoop vrijdag 2 oktober via www.meander-bemmel.nl.

Superstart tweede seizoen!

LINGEWAARD - Coöperatie Lingewaard Energie heeft vorig jaar met het project ‘De Knop Om’ bewoners in Gendt bewust gemaakt van (onnodig) energieverbruik. En met succes want gemiddeld hebben de deelnemers vijftien procent bespaard op energiekosten!

Twaalf huishoudens hebben zich inmiddels aangemeld om mee te doen voor het tweede (en laatste) stookseizoen, en daarmee zitten we de eerste ronde al vol! Dat is maar goed ook, want de deelnemers van het eerste stookseizoen hebben laten zien dat het een stuk zuiniger kan!

"Woont u in de wijk Molenwijk-Dries en wilt u ook meedoen? We hebben later in het seizoen nog plaatsen over als u zich via deknopom@lingewaardenergie.nl inschrijft. Met behulp van de Wattcher (een apparaat dat inzicht geeft in het eigen elektraverbruik) en een online besparingsprogramma kunt u makkelijk zelf besparen! Door de samenwerking tussen Lingewaard Energie en de Gemeente Lingewaard is deelname kosteloos.

Waarom meedoen? U kunt eenvoudig vijftien procent besparen op uw energierekening (en ook meer!); u leent een Wattcher en krijgt inzicht in uw eigen elektraverbruik; u krijgt via een online besparingsprogramma zes weken extra hulp in nog zuiniger omgaan met energie; u kunt deelnemen aan evaluatiebijeenkomsten waar bruikbare tips worden uitgewisseld; en u kunt een bijdrage leveren aan onze aarde door er zuinig mee om te gaan.

Notaris Castrop gast bij Gendtse Ouderenvereniging

GENDT - Na een bijzonder geslaagde start in de nieuwe lokatie van Providentia waar 23 september de zanggroep De Vrolijke Vrollie voor een bijzonder goed gevulde zaal de aanwezigen een plezierige, muzikale middag bezorgden, staat er woensdag 14 oktober een themamiddag op het programma.

De in Gendt geboren en getogen notaris Han Castrop, komt de leden bijpraten over onderwerpen die voor vele van ons actueel kunnen zijn. Geen moeilijke 'notaristaal' maar aan de hand van praktijkvoorbeelden gaat notaris Castrop de aanwezigen wegwijs maken over onderwerpen zoals schenken en nalaten, wat is een testament, wie zijn er erfgenaam, wie van de erfgenamen krijgen hoeveel van de erfenis, hoe zit het met de belasting.

Voor iedere aanwezige is er een handige en actuele informatiemap. Natuurlijk kunnen er ook vragen gesteld worden. De themamiddag vindt plaats in de spiegelzaal (bovenzaal) van Providentia. Voor mensen die minder ter been zijn, is er een lift aanwezig en er is zijn op de bovenverdieping ook toiletten. De middag begint 14.00 uur en bij binnenkomst is er koffie met de gebruikelijke cake en er wordt een consumptie aangeboden. Om het financiële plaatje gezond te houden is er ook weer een verloting met mooie prijzen.

"Hoewel er zich reeds diverse nieuwe leden hebben aangemeld is lid worden van de Ouderenvereniging nog steeds mogelijk. 'n Telefoontje naar Wim Wennekes 424291 of Mart Berns 425450 en we gaan uw lidmaatschap regelen. U bent van harte welkom."

Begeleiders ondersteuning ouderen met geheugenproblemen bij De Minkhof

LINGEWAARD - In samenwerking met De Minkhof en KBO Bemmel-Doornenburg heeft stichting Welzijn Lingewaard (SWL) een project voor mensen met geheugenproblemen opgezet. Dit vrijwilligersproject heeft als voornaamste doel dat mensen met geheugenproblemen door vrijwilligerswerk te doen zich nuttig en waardevol voelen. En daarnaast in contact kunnen komen met andere mensen.

In de huidige samenleving kunnen we niet meer zonder de inzet en het enthousiasme van gemotiveerde vrijwilligers. Zeker in de tijd dat er veel veranderingen zijn op het gebied van de zorg, is omkijken naar mekaar van grote waarde en belang. "Voor dit project zoeken we mensen die als vrijwillige begeleider mee willen werken. Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur ontvangen we zes mensen met geheugenproblemen en gaan we met ze aan de slag in en rondom De Minkhof volgens een programma met vaste onderdelen."

"Het is belangrijk dat je het leuk vindt om contact te maken met mensen met geheugenproblemen. De omgang vraagt met name veel geduld. De activiteiten zijn vooral bedoeld om samen met zijn allen iets te ondernemen, ‘bezig te zijn’. Als vrijwilliger wordt van je verwacht dat je de mensen enthousiast maakt, met ze praat en stimuleert om mee te doen. Samen wordt gekeken wat mensen fijn vinden om te doen. Je gaat samen met andere vrijwilligers voorbereidende werkzaamheden uitvoeren en je begeleidt de mensen tijdens de middag."

Vrijwilligers kunnen rekenen op ondersteuning van Monique Ritzen, mantelzorgconsulent van SWL. "Lijkt je dit een leuke activiteit om aan mee te werken, meld je dan aan via het SWL meldpunt 088 2552555 of via m.ritzen@swlingewaard.nl."

Jong MKB Arnhem-Nijmegen vijftien jaar

REGIO - Op 6 oktober viert Ondernemersnetwerk Jong MKB Arnhem-Nijmegen haar derde lustrum. Daarom zijn leden, sponsoren en introducés die dag van harte uitgenodigd voor een boeiende en smakelijke boottocht over de Waal. Met een verhaal van Rob Jaspers over hoe Nijmegen de Waal omarmt, over de Spiegelwaal, het toekomstige eiland, de Portugese kade en al die schitterende nieuwe bruggen.

Jong MKB Arnhem-Nijmegen heeft op dit moment ongeveer 65 leden die werkzaam zijn in heel diverse branches. Van elkaar leren, elkaar inspireren en succes realiseren zijn thema's die maandelijks op de agenda staan. Jong MKB Arnhem-Nijmegen staat altijd open voor nieuwe leden! Iedere zelfstandige ondernemer die minder dan zeven jaar actief is, is welkom om vrijblijvend een eerste bijeenkomst bij te wonen (zie http://www.jongmkbkan.nl voor het jaarprogramma).

Collecte Prinses Beatrix Spierfonds

LENT - De collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds heeft in de week van 13 tot en met 19 september in Lent het mooie bedrag van 1.733,72 opgebracht.

De organisatie is de gevers en collectanten dankbaar.

Thema-avond Historische Kring Doornenburg over 'Vluchtelingen'

DOORNENBURG - Dagelijks zien we beelden op de televisie en in de krant van kinderen, vrouwen en mannen die vluchten uit angst voor oorlog en geweld. Doornenburg heeft een monument 'De Vlucht', dat daaraan herinnert. Het thema 'vluchten/vluchtelingen' is al eeuwenlang met Doornenburg verbonden.

De Historische Kring Doornenburg organiseert op woensdag 14 oktober in het ontmoetingscentrum een thema-avond over de betekenis van vluchten in de geschiedenis van Doornenburg en de regio. Het wordt geen discussieavond over het huidige vluchtelingen-probleem.

Verhalen uit de geschiedenis van Doornenburg. Voor de pauze gaat voorzitter Luuk Timmers in op de vraag hoe vele inwoners van Doornenburg en omgeving in de loop van de tijden moesten vluchten voor oorlogsgeweld, religieuze onderdrukking of veelvoudige overstromingen. Zij werden als vluchtelingen geholpen door anderen, maar omgekeerd vingen Doornenburgers ook zelf vluchtelingen op, zoals onderduikers in de Tweede Wereldoorlog en een paar jaar geleden een groep Laotiaanse vluchtelingen. Twee kanten van dezelfde medaille.

Uw eigen verhalen. Tijdens de 2e helft van de avond wil de Historische Kring graag inwoners hun eigen persoonlijke ervaringen/ verhalen of die van familieleden/kennissen als vluchteling laten vertellen (denk aan de evacuatie 1944). Ook Will Volleberg van Vluchtelingenwerk Midden-Gelderland en onder andere voorzitter van Stichting Leefbaar Doornenburg verleent zijn medewerking aan deze thema-avond.

De thema-avond begint om half 8 en eindigt om ongeveer half 10. De bijeenkomst staat open voor leden en niet-leden (entree voor niet-leden twee euro). Als vervoer een probleem is, graag een mailtje naar de Historische Kring (info@historischekringdoornenburg.nl).

TOP-film: The imitation game

BEMMEL - Donderdag 8 oktober is er een prachtige film gaan in De Kinkel. 'The imitation game' is een Brits-Amerikaanse film uit 2014 onder regie van Morten Tyldum en is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

In de winter van 1952 wordt Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het dan nog strafbare feit homoseksualiteit. Wat echter bij niemand bekend is, is dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond, was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer.

Aanvangstijdstip: 20:00 uur. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, ga naar www.topbemmel.nl.

Open selectietraining SGS-Lingewaard

LINGEWAARD - Bij SGS-Lingewaard - een stichting voor Gymnastische Sporten, opgericht in 2013 - sporten veel jonge enthousiaste jongens en meiden in recreatieve- en selectiegroepen. De selectiegroepen nemen deel aan regionale en landelijke wedstrijden.

In de groepen is nog plaats voor jeugd die op hun eigen niveau wedstrijden wil turnen. Op zaterdag 17 oktober zal daarom in de SGS-turnzaal, in het centrum van Huissen, een open selectietraining worden georganiseerd van 16:00 tot 17:30 uur. Deze training is bedoeld voor jongens en meiden uit Lingewaard die het leuk vinden om in een selectiegroep te trainen en deel te nemen aan echte turnwedstrijden.

De training wordt verzorgd door een aantal enthousiaste selectietrainers van SGS-Lingewaard. Inschrijven voor deze training kan via www.sgs-lingewaard.nl. Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Gratis workshops door ehbo

BETUWE - Zaterdag 10 en zondag 11 oktober viert Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe haar tienjarig bestaan. Tijdens dit evenement worden er door de EHBO verenigingen gratis workshops gegeven over ongelukken in en rondom het huis.

De volgende workshops staan tussen 11.00 en 17.00 uur gepland: Bewustzijnsstoornissen; Eerste hulp bij kinderen; Huis-, tuin- en keukenongevallen; Kneuzing en verstuiking; Verbranding.

Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk en men kan zich aanmelden bij binnenkomst in het OBC Drieske 4 in Bemmel. Kinderen meenemen is geen bezwaar want er is een speelhoek voor kinderen waar de kinderen worden bezig gehouden. Één workshop duurt maximaal twintig minuten. Ook bent u welkom voor de andere programma onderdelen. Voor het symposium graag aanmelden via info@kloppendhartvoorlingewaard.nl.

Het volledige programma voor dit jubileum is:

Zaterdag 10 oktober

09.30 uur - 11.00 uur: Symposium "De keten van hulpverlening', wie komen we op straat tegen?"

11.00 uur: Startschot 24-uur reanimatiemarathon

11.00 uur - 19.00 uur: Infomarkt/Bezichtiging ambulance/brandweer

11.00 uur - 17.00 uur: Speelhoek kinderen

11.00 uur - 17.00 uur: Workshops met verschillende onderwerpen

12.00 uur - 17.00 uur: Ambachtelijk IJs van Wijs

13.00 uur - 17.00 uur: Clownclick

14.00 uur: Live-demo reanimatie van melding tot hulpverlening

Zondag 10 oktober

11.00 uur: Einde 24-uur reanimatiemarathon.

Nieuws van dorpshuis De Tichel

HAALDEREN - De Stichting Welzijn Lingewaard heeft het participatiepunt in Haalderen geopend. Hier kunt u terecht voor al uw vragen over maatschappelijke ondersteuning, leefbaarheid, zorg et cetera.

Op het participatiepunt zijn vrijwilligers die samen met u een oplossing proberen te zoeken voor uw eventuele problemen of vragen. Dit is telkens op de maandagmiddag even weken van de maand vanaf 13.00 tot 15.00 uur in dorpshuis De Tichel. De eerstkomende datum zijn 12 oktober, 26 oktober, 9 november en 23 november. Lees hierover de colomn van SWL (herkenbaar aan het blauwe kader) in Hét Gemeente Nieuws. Het repaircafé is telkens op de laatste dinsdagavond van de maand vanaf 18.30 tot 20.30 uur.

Bingo; Iedere eerste en derde woensdagavond is er om 20.00 uur een bingoavond. De datums voor 2015 zijn als volgt: 7 oktober / 21 oktober / 4 november / 18 november / 2 december en 16 december.

Binnenkort start een cursus aquarel schilderen. Ook kunt u in De Tichel aan yoga of een vitaal fitcursus deelnemen. Op donderdagavond wordt gitaarles gegeven. Als vooraankondiging maken we vast bekend dat toneelvereniging Mozaïek uit Angeren op 2 mei een toneelavond gaat verzorgen.

"Indien u nog ruimte zoekt voor vergaderen, repeteren, cursussen, lezingen, musiceren of welke activiteit dan ook, wij komen graag aan uw wensen tegemoet. Voor informatie kan men altijd contact opnemen met onze beheerster 0481 464409, tijdens openingstijden van De Tichel. Kijk dan eens op www.dorpshuisdetichel.nl.

Setash voor jong en oud(er)

HUISSEN - Volleybalvereniging Setash heeft verschillende groepen die actief zijn. CMV (Cool Moves Volley) voor de kinderen tot twaalf jaar, de junioren bestaande uit de sportieve kids van twaalf tot achttien jaar, de senioren vanaf achttien jaar en als laatste maar zeker niet de minste de recreantengroep, de gemixte spelersgroep in de leeftijd van 48 tot 72 jaar. Bij deze recreantengroep is nog ruimte voor een aantal nieuwe spelers.

"Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die een lekker ongedwongen potje volleybal willen spelen. We zoeken mensen die ooit gevolleyd hebben, maar ook als jij nog nooit hebt gespeeld maar wel zin hebt om binnen een enthousiast en gezellig team te sporten ben je welkom!

Er wordt getraind op dinsdagavond tussen 21.30 en 23.00 uur in sporthal De Brink in Huissen. Hoewel een bepaald competitie element natuurlijk niet mag (en zal) ontbreken staat het met elkaar recreatief volleyballen centraal. Dus wil je (weer) lekker actief en gezellig in beweging? Trek de stoute (sport)schoenen aan en kom een keer (vrijblijvend) kijken en/of meetrainen. Je kunt een maand meetrainen en daarna besluiten of je lid wilt worden."

After Kermis Party in Gendt

GENDT - Op 31 oktober is het zover. De Vrienden van de Harmonie verzorgen samen met De Klok Horeca Gendt de gezellige 'After Kermis Party', het nieuwste en jaarlijkse feest in Gendt.

De muziek wordt verzorgd door de band Seven Days Music. Naast een bruisend feest steunt men hiermee de gezelligste vereniging van Gendt. Bij De Klok Horeca Gendt van 20.30 tot 01.00 uur.Kaarten in de voorverkoop kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar op 19 en 22 oktober van 19:30 tot 20.30 uur bij café De Klok. Kaarten aan de deur kosten tien euro.

Op 13 oktober werkavond van Historische Kring Doornenburg

DOORNENBURG - Wie geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van Doornenburg, in grote verhalen of kleine familieverhalen, of vragen heeft, is van harte welkom tijdens de werkavond van Historische Kring Doornenburg op dinsdag 13 oktober.

Vanaf 19.00 uur te bezoeken in het Ontmoetingscentrum, Kerkstraat 3. Is vervoer een probleem, mail naar info@historischekringdoornenburg.nl. Verhinderd? Iedereen is ook welkom tijdens de thema-avond op woensdag 14 oktober, over de betekenis van vluchten in de geschiedenis van Doornenburg en de regio. Eveneens in het Ontmoetingscentrum; begint om half acht.

Column

Boerenles

Het college nodigt mij uit voor een persbijeenkomst om de begroting toe te lichten. Een brij van getallen, verwachtingen en zorgvuldig positief gebrachte vergezichten. "Respect voor inwoners, met open communicatie, directe betrokkenheid bij beleidsontwikkeling, en regelmatige verantwoording." Nog een: "Inwoners zijn het fundament en de kracht van de Lingewaardse samenleving." Waarom roepen deze kreten bij mij achterdocht op? Wat zou het leven aangenaam zijn als we een college blindelings konden vertrouwen. En dan over de rekensommen maar te zwijgen. Niet te doorgronden. En ik ben niet alleen. Een CDA raadslid in Vlaardingen oordeelt over de rekenvaardigheid van raadsleden. "Tijdens raadsvergaderingen heb ik regelmatig de indruk dat we van elkaar niet weten waar we het over hebben." Ik maak aantekeningen en zet vraagtekens bij de begroting voor de persbijeenkomst. Plots is er paniek op mijn kantoor. Kijk op de klok, oeps. Kwart voor vier. Ik kan niet meer op de fiets om op tijd in Bemmel te zijn. Raap de spullen bij elkaar en stap gehaast in de auto. Drie straten verder kom ik tot de ontdekking dat ik een uur te vroeg ben weggehold. Terug naar huis. Op de fiets kom ik ruim op tijd in Bemmel, maar op de verkeerde plek. Stom, beter mijn mail lezen. De persbijeenkomst is niet in het gemeentekantoor, maar in De Kinkelenburg. Naar het statige monument loop ik samen op met hoofd Financiën. Ik vertel om een amicaal gesprekje op gang te brengen dat een gemeentebegroting ingewikkeld in elkaar zit. Anders dan mijn huishoudboekje. De hoofdboekhouder schudt nee en zegt dat met boerenverstand het goed te doen is om de begroting te doorgronden. Getackeld door deze onverwachte opmerking durf en wil ik tijdens de persbijeenkomst geen doorsnee burgervraag meer te stellen. Ik, onderdeel van het fundament van Lingewaard, vertrouw op mijn boerenverstand. Laat ze maar lullen. Volgend jaar komt weer hetzelfde begrotingsritueel. Het college mag van mij boerenles krijgen.
Sjaak

Open eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 8 oktober verzorgt de SWL een open eetcafé in het Dominicanenklooster van Huissen. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop), die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 8 oktober staat rookworst met hutspot en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Koningspaar van Doornenburg.

DOORNENBURG - Wij willen dit prachtige koningspaar bedanken voor een geweldige kermis. Groetjes de Troon.

Garagedeurdagen bij Buitink Duiven

DUIVEN - Buitink is een gevestigde naam in de branche en heeft al meer dan vijfendertig jaar ervaring in garagedeuren. Laat Buitink Duiven in de wintermaanden uw garagedeur vervangen. Daarom organiseert Buitink op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober de garagedeurdagen.

Onder het genot van een kopje koffie of thee en in een ambiance van herfst tinten ingerichte showroom kunt u zich laten informeren over de diversiteit aan garagedeuren. Er zijn vele mogelijkheden en soorten in garagedeuren zoals kanteldeuren, sectionaaldeuren. zijloopdeuren en dubbele openslaande deuren en rolgaragedeuren.
De meeste sectionaaldeuren worden geleverd met een elektrische bediening, standaard voorzien van een noodontkoppeling en neerloop detectie, deuren gaan automatische omhoog als ze tijdens het sluiten op een voorwerp stuit en zijn uitgerust met een vingerklem beveiliging. De nieuwste bedieningsmogelijkheid gaat met een smart phone app. Met deze app kunt u in combinatie met de Hörmann Gateway uw garagedeur comfortbel aansturen.

"Mocht u uw garage gebruiken als hobbyruimte, dan is er nog een bijkomend voordeel. Alle deuren zijn te verkrijgen met thermische isolatie. Hierdoor blijft de temperatuur aangenaam in de ruimte en vindt er geen warmteverlies plaats."
Tijdens de garagedeurdagen heeft Buitink een speciale actie in sectionaaldeuren. "Bij een bezoek gaarne maatvoeringen en foto's van de binnenzijde van uw garagedeur links/rechts en bovenzijde meenemen. Buitink doet u dan een aantrekkelijk voorstel, die alleen op deze dagen geldig is."


De showroom is geopend: vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur; zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Buitink Products Duiven, Dijkgraaf 38C, Duiven; info@buitinkproducts.nl; www.buitinkproducts.nl.

Locatie Betuwe On Stage bekend

ZETTEN - Betuwse VMBO-leerlingen van de Scholengroep Over- en Midden-Betuwe staat iets moois te wachten dit jaar. Voor het eerst wordt Betuwe On Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor veertien- en vijftienjarige VMBO-ers van het Hendrik Pierson College in Zetten, het Over Betuwe College in Bemmel, Elst en Huissen.

Onlangs maakten directieleden van de vier deelnemende scholen de locatie bekend waar het Beroepenfeest van Betuwe On Stage op 3 maart 2016 zal plaatsvinden: Crystal Events in Zetten, beter bekend als de oude veilinghal. Deze feestelijke evenementenlocatie heeft alles in huis voor een succesvol evenement en wil graag gastheer zijn voor de 1e editie van Betuwe On Stage.

Persoonlijke ontmoetingen

Bij Betuwe On Stage maken VMBO-ers kennis met beroepen. In persoonlijke ontmoetingen met beroepsbeoefenaren leert de leerling meer over het vak of beroep van een Betuwse professional. Daar worden afspraken gemaakt voor een werkbezoek op de Doe Dag, 17 maart. Ter voorbereiding krijgt de leerling op school onder andere een training over netwerken en het onderhouden ervan. VMBO leerlingen moeten op jonge leeftijd al belangrijke keuzes maken. Docenten spelen daar een belangrijke rol in maar kunnen dat niet alleen. Ouders en ondernemers kunnen hier ook aan bijdragen. En bij On Stage wordt dat op een feestelijke manier gedaan, want denken over je toekomst mag een feest zijn. Vakfocus en toekomstperspectief is ook een motivatie voor jongeren tijdens de middelbare schooltijd.

Meld aan

Heeft u een leuk beroep en wilt u met VMBO-leerlingen hierover in gesprek? De automonteur tot advocaat is welkom, want 'Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?'. Doe mee en meld aan als beroepsbeoefenaar, via betuweonstage.nl. Toekomstdromen delen met de leerlingen van OBC Elst, OBC Bemmel, OBC Huissen en HPC Zetten is een feestelijke manier om uw toekomstige medewerkers en collega's te helpen bij een goede beroepskeuze.

Servicepunt Regio-IT ook voor hulp aan huis

Jordy Weghorst en Eric Driessen (foto Sjaak Veldkamp)

GENDT - Ze hadden niet veel bedenktijd nodig om de mogelijkheid te benutten in Gendt een computerzaak te starten. Twee maanden verder hebben ze geen moment spijt. "We hebben de opstartperiode benut om de zaakjes goed te regelen", zegt Jordy Weghorst. Nu is het moment daar om heel Lingewaard kennis te laten maken met Regio-IT, hét servicepunt voor bedrijven en particulieren, dat ook hulp aan huis biedt.

Regio-IT richt zich op onderhoud en reparaties, verkoop van hard- en software, randapparatuur, servers, telefooncentrales en netwerken.

Jordy Weghorst en Eric Driessen zijn al geruime tijd werkzaam in de ICT-branche. Jordy bezocht klanten thuis of op het bedrijf. Het persoonlijk contact trekt hem het meest. Eric richtte zich specifiek op de zakelijke markt. Met Regio-IT zijn de ervaringen gebundeld. Eric: "Wij zijn in staat een breed ICT-pakket aan te bieden."

Jordy: "In de eerste twee maanden hebben wij ervaren dat de consument behoefte heeft aan een laagdrempelige servicedienst dichtbij huis. En juist daarvoor zetten we ons in. Niet alleen door de winkeldeur te openen, maar we komen ook naar ze toe." Het is soms lastig om een computer los te koppelen en naar de reparateur te gaan. Voor particulieren en zeker voor bedrijven. "Daarom noemen we onze winkel hét servicepunt." Jordy Weghorst legt uit dat voor deze unieke service de openingstijden van de winkel zijn aanpast tot de ochtend en de woensdagavond.

Ter introductie biedt Regio-IT in oktober 25 procent korting op het opschonen van pc of laptop en 15 procent korting op imitatie cartridges. "Knip dit artikel uit en kom naar Dorpstraat 66 in Gendt."

0481 421510 of info@gerio-it.nl; www.regio-it.nl.

Tom Coronel bezoekt Etos Huissen in Huissen

Tom Coronel komt met de Dakar Buggy naar Etos Huissen

HUISSEN – Op zaterdag 10 oktober is het een groot feest bij Etos Huissen in Huissen, er komt namelijk speciaal bezoek van Tom Coronel. De bekende coureur Tom Coronel zal van 11 tot 15 uur aanwezig zijn bij Etos Huissen.

Tom Coronel is een Nederlandse Autocoureur die al vaak heeft meegedaan aan Dakar Rally, ook wel de ultieme uitdaging voor de autocoureurs genoemd. Als ambassadeur van Amando komt hij naar Huissen om Amando (geschenkverpakkingen) te verkopen. Als klap op de vuurpijl neem hij zijn Dakar Buggy mee! Je kan met Tom en de Dakar Buggy op de foto en hij deelt handtekeningen uit!


Etos Huissen zit aan de Brink 6a in Huissen.

Bloembollen, de tuintrend van 2016

HUISSEN - Op 9 en 10 oktober organiseert Helsen tuinen een bloembollenweekend in de tuin-plantenwinkel van het bedrijf.

Tijdens dit weekend zullen verschillende specialisten u kunnen helpen in de ruime keuze aan bloembollen die speciaal voor dit weekend zijn ingekocht. Wanneer u een tekening van uw tuin meeneemt met enkele foto's van uw tuin kunt u ter plekke een bloembollenplan laten maken door één van de tuinontwerpers van Helsen Tuinen.

Ook aan de kinderen is gedacht. Er zal een speciale hoek ingericht worden waar zij eigenhandig (onder toezicht van een echte tuinman) een pot met bloembollen kunnen inrichten. Voor iedere betalende klant ligt er een passend presentje bij de kassa! Mocht u niet in de gelegenheid zijn de plantenwinkel tijdens het speciale weekend te bezoeken dan kunt u toch nog kans maken op een leuke attentie door de facebook-actie van tuincentrum en hoveniersbedrijf Helsen te liken.

Herfststukjes maken

HUISSEN - Zaterdag 18 oktober organiseert WC Zilverkamp een herfstactiviteit.

"We gaan namelijk herfststukjes maken. De herfst is helaas echt gepasseerd en we moeten er aan geloven. Tussen 10.00 en 13.00 uur zullen we dit gaan doen. Gebruik eikeltjes, stokjes, roosjes, kastanjes enzovoort.

Knutsel je eigen herfststukje en kom langs! Meer informatie staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp."

Mooi bedrag voor KWF Kankerbestrijdijng Lingewaard

LINGEWAARD - De collectie heeft 21304 euro voor KWF Kankerbestrijding Lingewaard opgebracht.

De collecte voor KWF Kankerbestrijding heeft in Angeren 1559.90 Bemmel 64994.36 Doornenburg 1633.17 Gendt 3713.17 Haalderen 1186.45 en in Huissen 6717.15 opgebracht. Wie de collectant gemist heeft, kan alsnog een gift overmaken. Met het geld dat onze collectanten hebben opgehaald, blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat doen wij niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

Dankzij onderzoek is de vijfjaars overlevingskans gestegen van 25 in 1949 tot 61 procent in 2011. Helaas zijn we er echter nog niet. Jaarlijks overlijden er bijna 42.000 mensen aan kanker. Er is nog een lange weg te gaan. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarom heel hard nodig. De KWF-afdeling Lingewaard bedankt bij dezen iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de collecteweek. Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan: Sms ‘gift’ naar 4333 en investeer eenmalig twee euro; doneer online via kwf.nl/doneren; doe een eenmalige donatie via de machtigingskaart, die de collectant achterlaat als u niet thuis bent; doneer via Facebook: collectebus.kwf.nl.

Concert Exotherm met Best Before in Buitenpoort Huissen

HUISSEN - Zondag 25 oktober geeft het Huissense koor Exotherm samen met de band Best Before een concert in De Buitenpoort in Huissen. Er staat een groot aantal popsongs, van toen en nu op het programma. Exotherm zingt tijdens diensten in de kerk vaak bekende melodieën die zijn voorzien van een stichtelijke tekst.

Tijdens het concert zullen enkel originele uitvoeringen worden gespeeld en gezongen. Het is een gevarieerd programma. De Beatles, Dusty Springfield, maar ook recentere artiesten zoals Ruth Jacott en Guus Meeuwis komen voorbij.

Exotherm, bekend als het voormalige Jongerenkoor Huissen-Stad wil graag ook buiten de kerk van zich laten horen. Sinds de sluiting van een aantal kerken in Lingewaard is Exotherm op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een ervan is het geven van het concert in De Buitenpoort.

Best Before is in 2000 ontstaan als begeleidingsband van popkoor 2000. Toen na enkele jaren het popkoor met geluidsbanden ging werken, is de band bij elkaar gebleven. Na enkele wisselingen en uitbreiding van de band spelen de bandleden al een aantal jaar in de huidige samenstelling. De organist van Exotherm is ook toetsenist bij Best Before en de samenwerking kwam mede daardoor succesvol tot stand.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen (openingstijden dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur) of te reserveren via exotherm@gmail.com). De prijs bedraagt inclusief een kopje koffie of thee vijf euro. De kaartverkoop start 7 oktober.

UItbreiding bestuur deBOL

Van links naar rechts: Gerda, Cecile, Bep, Marianne, Jet, Ria en Trudy

BEMMEL - Het bestuur van Stichting deBOL was (en is) al enige tijd op zoek naar uitbreiding en in de vergadering van 2 september werd besloten om Jet Wieland te vragen om zich aan te sluiten bij het huidige bestuur.

Jet was al veel langer actief als 'stagiaire' bij allerlei activiteiten van deBOL en zij heeft met veel enthousiasme direct ja gezegd op het verzoek. Het bestuur is heel blij met dit nieuwe bestuurslid en haar kwaliteiten zullen zeker een extra impuls geven aan alle activiteiten van deBOL.

Het bestuur blijft zeker nog zoeken naar vooral jongere mensen die te zijner tijd de taken van het huidige bestuur kunnen overnemen! "Dus, als je er iets voor voelt om in de toekomst mee te helpen bij de organisatie van bokvoorbeeld de deBOL 'Junior' Avond4Daagse neem dan contact op met een van de bestuursleden of stuur een mail naar stichting.debol@planet .nl. Meer informatie op staat op www.debolbemmel.nl.

Team Lingewaard uit Angeren: 13.100 euro voor Roparun

ANGEREN - Team Lingewaard uit Angeren heeft 13.100 euro ingezameld voor de Roparun. De totale opbrengst van de 24e editie is vijfmiljoen euro. Vanuit de opbrengst worden 175 projecten ondersteund die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Volgend jaar vindt de vijfentwintigste editie van de Roparun plaats. Teams kunnen zich daar nu voor inschrijven.

Michael Beenhakker, directeur Stichting Roparun: "Roparunner ben je niet alleen in het Pinksterweekend. Het hele jaar door zetten de deelnemers zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ik ben trots op alle teams die zich op deze manier met hart en ziel inzetten om het leven van mensen met kanker aangenamer te maken. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel proberen er voor te zorgen dat ze zich wat beter voelen".

In de aanloop naar de Roparun hebben de teams zoveel mogelijk geld ingezameld. Ze organiseerden allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook verkochten de teams Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Jubileumeditie 2016
Volgend jaar start de 25ste editie van de Roparun. De teams vertrekken op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.
De inschrijvingen zijn inmiddels van start gegaan. Teams kunnen zich nog aanmelden via www.roparun.nl inschrijven voor deze jubileumeditie.

Vergadering van supportersvereniging GVA

DOORNENBURG - Supportersvereniging van voetbalvereniging GVA uit Doornenburg houdt op vrijdag 16 oktober haar jaarlijkse vergadering.

Aftredend en herkiesbaar is: G. van Alst. Voorstel tot toetreding: waarnemend secretaris J. Wissing.

De vergadering begint om 20.30 uur in de kantine van voetbalvereniging GVA op sportpark De Vijzel in Doornenburg. Alle leden zijn welkom.

Burendag Wijkplatform Molenwijk-Dries Gendt

GENDT - Zaterdagmiddag 26 september werd de door wijkplatform Molenwijk-Dries georganiseerde burendag op het Kerkepad druk bezocht.

Ruim vijftig volwassenen en 35 kinderen waren aanwezig om onder het genot van een kopje koffie of een pakje drinken de fraai gerenoveerde speeltuin officieel te openen. Na deze opening werd druk gebruik gemaakt van de leuke nieuwe speeltoestellen. Ook het springkussen en de knutselhoek vielen goed in de smaak.

De volwassenen hebben genoten van het mooie weer en zich vol overgave gebogen over het invullen van een quiz waaraan enkele leuke prijzen waren verbonden. Na de prijsuitreiking en gezellig samenzijn werd door de aanwezigen unaniem besloten dat de burendag zeker voor herhaling vatbaar is.

Belevenissen in Lourdes

LINGEWAARD/OVERBETUWE - "Dit jaar vertrokken we vrijdag 18 september vroeg in de ochtend. Allen met verschillende verwachtingen maar wel met het vertrouwen dat het weer een bijzondere reis zal worden. Dit jaar komen we met wat vertraging in Lourdes aan en al snel zijn we uit de sleur van alle dag."

"We beginnen met de welkomstviering, in de overweging word stil gestaan met wat we allen mee hebben genomen in ons koffer en of dit niet altijd te veel is. Ons wordt gevraagd na te denken of we zelf in ons leven niet structureel te veel mee sleuren. Misschien is het deze week wel de tijd om onze bagage wat te legen. Een mooie start deze week. Dan volgt het programma met rondleidingen, vieringen en een dag buiten Lourdes.

We kunnen dan even op adem komen, want wat leven er weer veel verhalen in de groep en wat is het fijn om deze met onze mede pelgrims te delen. Zo geven wij in de groep vorm aan samen delen om onze bagage wat lichter te maken. We gaan dan ook huiswaarts met misschien wel een zwaarder koffer (door Lourdeswater of kaarsen) maar emotioneel een lichtere bepakking."

"Als we dan thuis komen worden we opgewacht door vrijwilligers met koffie/thee krentenbollen en meer lekkers, heerlijk weer thuis. Want hoe mooi zo'n week ook is, we hebben een opdracht mee gekregen. De vreugde van de zending, dat wat we in Lourdes hebben mogen beleven, thuis vorm en handvaten geven niet in het grote maar daar waar we wonen, werken en leven."

"Bent u geïnspireerd door deze reis, volgend jaar september gaan we weer, hopelijk mogen we u dan ook begroeten en maken we er samen met u er weer een onvergetelijke reis van!"

Dag voor Mantelzorgers

HAALDEREN - Dit jaar vindt de tiende editie Dag voor Lingewaardse Mantelzorgers plaats. SWL heeft voor deze jubileumeditie, samen met vrijwilligers naast een dagprogramma ook een avondprogramma samengesteld. Speciaal voor die mantelzorgers, die door werk of studie niet in de gelegenheid zijn om overdag deel te nemen.

De dag zal plaatsvinden op vrijdag 13 november in zalencentrum De Kolk, Van der Mondeweg 9-11 in Haalderen. Het dagprogramma is van 10.30 tot 15.00 uur en het avondprogramma van 19.30 tot 22.00 uur. In beide programma’s staan muziek, toneel en entertainment centraal.

Je bent mantelzorger als je meer dan acht uur per week mantelzorg verleent. Dus als je taken verricht die diegene voor wie je zorgt niet meer zelf kan doen, zoals huishoudelijke taken, administratie, persoonlijke verzorging en psychische begeleiding.

Ben je mantelzorger, meld je dan aan via het lokale Participatiepunt in je eigen kern of via SWL Meldpunt 088- 2552555; e- mail: meldpunt@swlingewaard.nl. Voor meer informatie over openingstijden: Participatiepunten of het uitgebreide programma zie www.swlingewaard.nl. De gemeente Lingewaard en Stichting MGZ ondersteunen financieel dit initiatief.

Mantelzorgcafé op 21 oktober

HUISSEN - Zorg je dagelijks voor een partner, ouder, kind, familielid, buurvrouw, vriend of vriendin? Dan ben je mantelzorger en welkom in het Mantelzorgcafé. Op woensdag 21 oktober kan je weer in contact komen met andere mensen die voor iemand zorgen. Het delen van je ervaringen met gelijkgestemden kan je steunen. Ook diegene voor wie je zorgt, is welkom.

Dit keer staat het thema: ondersteuning voor mensen die zorgen voor een dementerende op het programma. Vragen rondom dit onderwerp kunnen voorgelegd worden aan mantelzorgconsulent Monique Ritzen van SWL en twee medewerkers van het team PG Buurtzorg Huissen die zorg geven aan dementerenden en familieleden in Huissen. De middag wordt creatief afgesloten met het tekenen van Mandela’s.

Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur en zal plaatsvinden in het Dominicanenklooster Huissen in Onder de Pannen, Stadsdam 1 in Huissen. Opgave bij het Meldpunt SWL: 088 2552555 of bij Anske van Spanje, vrijwillig coördinator 026 3254569. De kosten zijn twee euro. Het mantelzorgcafé is een samenwerkingsverband van vrijwilligers, Stichting Welzijn Lingewaard en Dominicanenklooster. "Heb je problemen met het vervoer, bespreek het met Anske van Spanje."

Dynamic Tennis Bond Nederland organiseert de Gelderse kampioenschappen in Gendt

GENDT - Op zaterdag 10 oktober verzorgt de DTBN in samenwerking met dynamic tennisvereniging Old Dutch de Gelderse kampioenschappen dames dubbel en heren dubbel.

Voor diegene die niet weten wat dynamic tennis is de volgende korte uitleg: Het wordt gespeeld net zoals tennis met een racket maar met een softbal, die net zo groot is als een tennisbal, het veld heeft de afmetingen van een badmintonveld. De hoogte van het net bedraagt 83 cm. De bal moet bij het dubbel om en om gespeeld worden, dit in tegenstelling van het gewone tennis, waarbij de bal willekeurig gespeeld mag worden.

Meer informatie staat op de website van de DTBN. De wedstrijden beginnen om 9.30 uur in sporthal Walburgen aan de Nijmeegsestraat in Gendt. 's Morgens worden in verschillende poules de kwalificatiewedstrijden gespeeld voor de A-, B- en C-klasse, waarna 's middags gespeeld wordt om het Gelders kampioenschap in die klasse.

Momenteel hebben er zich veertien verenigingen met totaal 26 koppels aangemeld, die om het kampioenschap gaan strijden. Wil je komen kijken, de toegang is gratis en er wordt gespeeld vanaf 9.30 tot 16.00 uur.

Of wil je een paar keer op proef meespelen, neem dan contact op met Theo Nienhaus van dynamicvereniging Old Dutch in Gendt. Het mailadres is: theonienhaus-2@hetnet.nl.

Snertrit van Angerse Oldtimer Club

ANGEREN - Op zondag 11 oktober wordt de Snertrit van de Angerse Oldtimer Club verreden. Op zondagmorgen kunt u zichzelf in laten schrijven vanaf 9.30 uur bij ons clubhuis Herberg De Ploeg aan de Molenstraat 6 in Angeren. Fred de Wild zorgt altijd dat de koffie dan klaar is.

Na weer aardig te hebben bij gepraat vertrekken de deelnemers om 10.30 uur via de Zahnstraat langs het kermisterrein richting de Lodderhoeksestraat. Op de helft van de rit is een pauze plaats waar de deelnemers een kopje koffie en iets extra krijgen. Meestal zijn op de pauzeplaats ook bijzondere dingen te bezichtigen. Naar dit alles wordt de rit weer voortgezet en eindigen we weer bij clubhuis Herberg De Ploeg. Waar ouderwets snert wordt geserveerd.

Voor degene, die geen snert lust zijn er ook andere dingen. Hebt een oldtimer in de schuur staan, maar bent nog geen lid? Meldt u aan voor de rit en u kunt gewoon meerijden. Wanneer u deel wil nemen aan de Snertrit dient u zich voor vrijdag 9 oktober aan te melden bij Johan Kuster 026 3250315 of 06 13189274. Via internet kunt u zich ook aanmelden: info@angerseoldtimerclub.nl.

Jong Belegen speelt in De Kinkel

BEMMEL - Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober speelt Jong Belegen in De Kinkel Bemmel. Jong Belegen is de toneelgroep van Stichting Senioren Actief Bemmel (SAB). Een samengaan van activiteiten voor ouderen van KBO en Recreatie 50+.

Er worden twee korte toneelstukken gespeeld. Vóór de pauze zorgt een levensgroot beeldhouwwerk voor hachelijke situaties. Het kunstwerk moet op zijn plek gezet worden, maar dat verloopt natuurlijk niet zonder problemen...

Foto: Astrid van Abel

Na de pauze viert Leida haar verjaardag. Zij heeft haar vriendinnen uitgenodigd voor een feestelijk diner. Het is een gezellige boel, maar na enige tijd slaat de sfeer radicaal om. De aanvang is om 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten (zeven euro) zijn verkrijgbaar bij Modehuis Poortman en Boekhandel Polman.

Boeren/zuurkoolfietsdag

ANGEREN - Sasa (Stichting Actieve Senioren Angeren) verzorgt de boeren/zuurkoolfietsdag is 15 oktober. Start om 10.00 uur bij Het Dorpshuis tin Angeren, 11.00 uur de eerste pauze met een bezichtiging, koffie of thee, hier wordt ook de lunch aangeboden.

"Dan fietsen we verder naar de volgende pauzeplaats voor een kopje koffie of thee, waarna we naar de laatste stop gaan en ontvangen worden met een aperitiefje, waarna u kunt genieten van de boerenkool of zuurkool met alle daarbij horende ingrediënten. Na afloop fietsen we gezamenlijk weer terug naar Angeren en hebben er dan zo’n veertig kilometer opzitten.

Deze geheel verzorgde dag kost twintig euro, van te voren te voldoen en opgeven bij Jaap en Willy Stienstra, Bavoplein 19 Angeren of per telefoon 026 3251542 of 06 22542672, tot en met zondag 11 oktober in verband met het opgeven bij de pauzeplaatsen met hoeveel personen we komen.

Wilt u meer Sasa-informatie, deze staat op www.sasa-angeren.nl.

Jubileumweekend bij Jonge Kracht in Huissen

HUISSEN - 6 oktober 1945 zag de voetbalvereniging Jonge Kracht uit Huissen het daglicht. Het was kapelaan De Vries die met enkele 'Zandse jongens (parochianen van de Zandse kerk) die de vereniging oprichtte.

Nu zeventig jaar later spreken we van een bloeiende vereniging, die nog steeds groeit en bijna alle aspecten van het voetbalspelletje in huis heeft. Van veldvoetbal senioren, junioren, pupillen, 45+, 35+, zijn er ook drie G-voetbalteams ,zeven meidenteams, een Champions Leaguegroep voor vier- en vijfjarigen en een zaalvoetbalteam, die Jonge Kracht groot gemaakt hebben.

Het heugelijke feit van het zeventigjarig bestaan zal dan gevierd worden in het weekend van 9 tot en met 11 oktober.

Tijdens deze festiviteiten zullen de twee oudste leden van de vereniging Henk van Aalten en Nol Gerichhausen, beiden dus nu ook zeventig jaar lid, worden gehuldigd. De receptie voor dit jubileum vindt plaats op zaterdag 10 oktober in de kantine van Jonge Kracht aan de Bloemstraat 93 in Huissen en begint om 18.00 uur.

Op het puntje van je stoel tijdens thriller van Koperen Kees...

HUISSEN - Koperen Kees zorgt voor spanning, rillingen en kippenvel tijdens het door Erwin Teering geregisseerde ´Met voorbedachten rade´. De première van deze angstaanjagende thriller vindt plaats op 16 oktober in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen.

De dagen worden afgeteld waardoor Theatergroep Koperen Kees zich van een heel andere, duistere en spannende kant laat zien dan trouwe bezoekers gewend zijn. Op 16, 17, 23, 24, 30 en 31 oktober vanaf klokslag 20.00 uur laat Koperen Kees u op het puntje van uw stoel zitten in ´Met voorbedachten rade'.

Wieneke Weitering, Thomas Veldhuizen en Valentijn Kempkes kruipen in de huid van Laura, Viktor en Rico. Ex-gedetineerden Victor en Rico bedenken een waterdicht plan om de 25-jarige miljonairsdochter Laura Temming te ontvoeren. Met deze kidnapping willen zij de slag van hun leven slaan. Als Laura op klaarlichte dag in een bestelbus wordt meegesleurd en wordt vastgehouden in een afgelegen, geluidsdichte flat, kan zij geen kant op. Terwijl de onderhandeling over het losgeld met Laura's rijke vader is gestart, verandert gaandeweg de onderlinge machtsverhouding tussen Laura en haar kidnappers in hoog tempo.

Waarom zijn de ogen van de ex-gedetineerden op Laura gevallen? Lukt het Victor en Rico om er met het geld vandoor te gaan en overleeft Laura de kidnapping? Wie is nu eigenlijk de dader en wie het slachtoffer?

De antwoorden vind je binnenkort in Theater Kees. Reserveer snel je kaarten via www.theater-kees.nl . Kaarten kosten 8,50 euro per stuk. U dient de kaarten direct via Ideal online te betalen, uit te printen en mee te nemen naar Theater Kees, waar ze worden ingescand.

Op de hoogte blijven van alle voorstellingen van Theater Kees, winnaar van de Bevelander Cultuurprijs 2015? www.facebook.com/TheaterKees of check ons jaarprogramma.

Oude herinneringen bij diamanten bruiloft...

BEMMEL - Vrijdag 26 september vierden Gé Derksen en Riet van 't Hullenaar hun zestigjarig huwelijk in Bemmel. Opmerkelijk omdat zij al jaren in Spanje wonen. Van de andere kant: Derksen en Van 't Hullenaar zijn al generaties lang in Bemmel bekende namen en gezichten. Dus veel familie en nostalgische herinneringen bij zo'n feest.

Zoals de vliegcapriolen van Gé bij het vijftigjarig huwelijk van zijn grootouders in 1951. Heel laag rondjes vliegend over Bemmel en de feestzaal. En dan klapwiekend in de verte verdwijnen. En dat gebeurde vaker. Daar werd met open mond en vol bewondering naar gekeken. En heel Bemmel wist dat dit die vliegenier van Derksen was. Logisch dus een latere gezagvoerder bij de KLM.

En zo bracht hij ook bij zijn ouders in het café de eerste tv in Bemmel. WK 1954. Café 't Centrum (tegenover Het Wapen) stampvol, gordijnen dicht, lampen uit, sigaretten aan en glazen vol. Tv boven tegen muur. Vage beelden. Storingen en rookgordijnen. Waar is de bal?

Iets verderop in de Dorpsstraat het ouderlijk huis van Riet van 't Hullenaar. In het pand waar nu restaurant Da Giorgio in is gevestigd. Toen woonde daar Jan van 't Hullenaar met zijn gezin. Jan van 't Hullenaar, een zeer markante gemeenteambtenaar. Burgerlijke stand. Ontelbare aktes zijn voorzien van zijn handtekening.

Het bruidspaar rijdt in een open koets door Bemmel en haalt herinneringen op. Logisch dus dat in dat pand bij Da Giorgio nu het feest werd gevierd. Met veel nostalgische herinneringen.

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 13 oktober organiseert de SWL een open eetcafé in creatief centrum Hofstede (Hoefslag 28 in Bemmel). Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 13 oktober staat een maaltijdsoep en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Dames Platform Huissen: Hier steekt men iets van op!

HUISSEN - Het is alweer een tijdje geleden dat u verkeersexamen hebt gedaan. Wist u dat er in 2015 veertien nieuwe verkeersborden bij gekomen zijn? En kent u nog alle verkeersregels, borden en markering op de weg?

Bij het Dames Platform Huissen (DPH) laat men de theorie nog eens testen! Kom op dinsdag 13 oktober naar het DPH want dan geeft Veilig Verkeer Nederland een algemene opfriscursus. De avond begint om 19.45 uur in zalencentrum De Valom.

"Als introducé of belangstellende betaalt u vijf euro per avond. U bent van harte welkom om eens kennis te maken."

In een Oogopslag

woensdag 7 oktober
09.30 u. St. Bavo Angeren, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 10 oktober
13.30 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Gezamenlijke doopviering met Pastoor Peters en het Kinderkoor Spetters
15.30 u. OLV van Zeven Smarten, Gezamenlijke doopviering met Pastoor Peters en het koor Voices

zaterdag 10 oktober
19.00 u. St. Bavo Angeren, Eucharistieviering met Pastoor Peters en diaken Heinen en het Herenkoor         Gezamenlijke ziekenzalving
19.00 u. OLV van Zeven Smarten, Eucharistieviering met Pastor Hulleman en het Middenkoor In Voice

zondag 11 oktober
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad; Eucharistieviering met Pastoor Peters en Diaken Heinen en het Gemengd koor

woensdag 14 oktober
09.30 u. St. Martinus Doornenburg, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Hans Derksen en Berry de Bruyn na vijftien jaar Scatt: 'Team en cliënten allen hartelijk dank!'

ELST – De eigenaren van Scatt willen het wel van de daken schreeuwen: "Bedankt! Allen heel hartelijk dank voor vijftien jaar Scatt!" En dan gaat hun dank uit naar vooral de medewerkers en cliënten. "Want zij hebben gezorgd dat Scatt zo'n geweldige tijd heeft gemaakt. En we hopen met hen ook de komende jaren verder te werken!"

Het vijftienjarig bestaan van Scatt sportcentrum en fysiotherapie wordt op een andere manier gevierd, dan menigeen zou denken. Niet voor niets staat Scatt bekend als 'het andere sportcentrum'. "Natuurlijk konden we bijvoorbeeld een open huis organiseren. Maar we dragen deze advertorial/pagina op aan onze medewerkers en cliënten. Als een groots dank-je-wel!", aldus Hans Derksen en Berry de Bruyn.

Scatt is het ándere sportcentrum. Kleinschalig, persoonlijk en vooral professioneel. Een sportcentrum, waar je geen pasje nodig hebt; je bent er geen nummer! Geen low budget, omdat kwaliteit nu eenmaal ook betaald mag worden.

Scatt is een gespecialiseerd trainingscentrum, waar op maat trainingen worden gegeven. De bewegende mens staat er centraal. Je kunt er zomaar sporten, maar er is altijd begeleiding. Je kunt er deelnemen aan groepstrainingen. Ook aan bijvoorbeeld 'powertraining', een combinatie van krachttraining en spinning.

Het team van Scatt is zo samengesteld dat er vele specialisaties zijn. Zo zijn er ook groepen, die specifiek gericht zijn op diabetici en reumatische patiënten.

Er is ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan geen open dag of open huis. "Eigenlijk is het elke dag open huis. Wie belangstelling heeft, kan altijd komen kijken en informeren."

Scatt sportcentrum en fysiotherapie, Platinaweg 15 in Elst, telefoon (0481) 459997, www.scatt.nl

Jeugdclubkampioenschappen van TV Huissen

HUISSEN - De afgelopen tien dagen heeft de jeugd van TV Huissen weer gestreden om de titel clubkampioen van TV Huissen. Een kleine honderd kinderen heeft fanatiek meegedaan in twaalf verschillende leeftijdscategorieën.

Naast het prachtige weer hebben we iedere dag genoten van mooie en spannende wedstrijden. Vandaag, zaterdag 3 oktober, zijn de finales gespeeld met de volgende resultaten:

ME tm 10 jaar categorie Rood Fenna Edelenbosch

JE tm 10 jaar categorie Rood Ties Evers

ME tm 12 jaar categorie Oranje 1e plaats Emma Hegeman en 2e plaats Maud van Wissen

JE tm 12 jaar categorie Oranje 1e plaats Daan van Dalfsen en 2e plaats Jelmer Neggers

ME tm 12 jaar categorie Groen 1e plaats Jade Besselink en 2e plaats Sasha Nijenhuis

JE tm 12 jaar categorie Groen 1e plaats Morris Holland en Jurre van Empel

JE/ME tm 12 jaar categorie Geel 1e plaats Sebas Bouter en 2e plaats Marleen Jansen

ME tm 14 jaar categorie Geel 1e plaats Maury Kos en 2e plaats Nina van Splunter

JE tm 14 jaar categorie Geel 1e plaats Sam Wolters en 2e plaats Thomas Hoogstraten

ME tm 17 jaar 1e plaats Imke Peters en 2e plaats Laura Leijser

JE tm 17 jaar cat. B 1e plaats Wouter Saalmink en 2e plaats Daan l’Herminez

JE tm 17 jaar cat. A 1e plaats Robin Maters en 2e plaats Sander Muhlhaus

GVA 3 bedankt sponsors

DOORNENBURG - Voetbalteam GVA 3 uit Doornenburg loopt er dit jaar gloednieuw bij.

Voor het nieuwe seizoen, sponsoren Kort Oisterwijck en Maha Trading BV het team de tenues, tassen en trainingspakken. De hele groep bedankt de sponsors voor hun geweldige giften.

Participatiepunt Gendt bedankt Team Gendt Mobiel

GENDT - Op 2 en 3 oktober heeft het Team Gendt Mobiel een 24-uurs spinningmarathon gefietst om zo te proberen via sponsoren 20.000 euro bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van een electrocar voor het vervoer van ouderen en mensen met een beperking in Gendt.

Participatiepunt Gendt bedankt TGM voor hun enorme inspanningen en bovendien de Gendtse bevolking voor hun deelname en support, waardoor het voorlopige bedrag staat op 12102,40. "We zijn er dus bijna."

HERFSTDINER BIJ HOF VAN BREUNISSEN IN GENDT

Elke maand is er in het restaurant “Hof van Breunissen” van Zorgcentrum St. Jozef in Gendt,
een themadiner.

Op vrijdag 30 oktober serveren de koks van restaurant “Hof van Breunissen” van Zorgcentrum St. Jozef weer een themadiner. Dit keer een herfstmenu: diverse gerechten die bij dit seizoen passen. Het restaurant opent de deuren voor dit diner om 18.00 uur.

Er wordt een heerlijk pasteitje met kalfsragôut als vóórgerecht geserveerd. Daarna kunt u genieten van sukadevlees dat gegaard is in bokbier, rode kool , met grootmoeders stoofpeertjes, een pompoenstamppotje, rauwkostsalade en gefrituurde aardappelrozetjes. Deze gerechten worden bij u aan tafel geserveerd. Als dessert krijgt u appelcrumble met kaneelijs en slagroom. De avond wordt afgesloten met koffie of thee. Dit sfeervolle diner bij “Hof van Breunissen” kost, exclusief de drankjes, € 15,95 per persoon.

U kunt zich tot 27 oktober dagelijks aanmelden bij het restaurant“Hof van Breunissen”, Kloosterplein 4, Gendt. Telefonisch kan ook, tel.0481- 421338 (vragen naar het restaurant).

Griezelen bij De Waskniepers

GENDT - Vorig jaar heeft carnavalsvereniging De Waskniepers uit Gendt voor het eerst een Halloweengriezeltocht georganiseerd. Het werd een geslaagde avond voor de jeugd en de vereniging en dus voor herhaling vatbaar.

De doelstelling voor dit jaar: 'Het kan nog veel spannender'. Waar vorig jaar de tocht zich binnen Gendt afspeelde, heeft de vereniging dit jaar gekozen voor een locatie in het buitengebied. Je zult je in het pikkedonker door een natuurgebied een weg moeten banen langs zombies en heksen… Red jij het tot de finish?

Dus, ben je niet bang aangelegd en heb je zin in een spannende en onvergetelijke avond met na afloop een feestje kom dan op 24 oktober om 18.45 uur naar het scoutinggebouw in Doornenburg. De tocht duurt tot 22.30 uur, waarna we doorgaan met een griezelfeest tot 00.30 uur. Meld je wel even aan via halloweenwaskniepers@hotmail.com. Je kunt je opgeven tot 18 oktober. De entree is 2,50 euro.

Slagwerkgroepen Volharding naar Alblasserdam

Huissen - Op uitnodiging van muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam zijn beide slagwerkgroepen van muziekvereniging Volharding uit Huissen op zaterdag 26 september afgereisd naar Alblasserdam.

Samen met Soli Deo Gloria hebben zowel de jeugdslagwerkgroep als de gevorderdengroep een spetterend optreden verzorgd in Cultureel Centrum Landvast. Tijdens dit concert zijn ook de nieuwe t-shirts van de jeugdgroep gepresenteerd. Dit zou eigenlijk tijdens het Vleiskeuren in Huissen gebeuren, maar door de regen ging dat optreden helaas niet door.

Foto: Tom Levels

Voor de gevorderdengroep was het concert in Alblasserdam een uitstekend moment om hun prachtige concoursprogramma te laten horen. Op 14 november van dit jaar staat deze groep namelijk in Drachten op het podiumconcours. "Wilt u ook aanwezig zijn bij een optreden van beide slagwerkgroepen van Volharding? Kom dan op zondag 11 oktober om 13.30 uur naar het OBC in Huissen aan de Julianastraat 17 voor ons jaarlijks slagwerkspektakel!"

Klaverjassen en jokeren

HUISSEN - Zin om gezellig een kaartje te leggen? Dit kan op De Zilverkamp. "Eens in de twee weken op dinsdagavond kaarten we in De Brink klaverjassen en jokeren, dit in een gezellige en ontspannen sfeer, dit doen we in in de vorm van een kleine competitie, maar u kunt ook gewoon binnen stappen als u wilt."

"We spelen vanaf acht tot ongeveer elf uur een aantal rondes onder het genot van een hapje (aangeboden door de familie Kersten) een kopje koffie of iets anders voor de eer en een klein prijsje. We hopen het aantal deelnemers te vergroten, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Wilt u meer weten dan kan dat door een belletje te doen naar Jaap Rotteveel 06 23516345 of gezellig een keer aan te sluiten. We heten u van harte welkom."

Ons verzetje geeft concert

DOORNENBURG - Deze maand viert het gezelligheidskoor Ons verzetje uit Doornenburg zijn tienjarig bestaan, dat al gevierd is met een gezellig samen zijn,maar het koor wil dat ook delen met een concert op zondag 18 oktober. Het staat onder leiding van dirigent Wim Zweers; iedere woensdagavond wordt er gerepeteerd in het Ontmoetingscentrum met bijbehorend een gezellige pauze aan de bar.

De koorleden komen van Doornenburg, Gendt, Bemmel, Angeren en zelfs van over het water Zevenaar en Didam. In verzorgingshuizen,buurtfeesten,bij de Zonnebloem en bij kerstvieringen laat het koor zich van de gezellige kant zien.De liederen die gezongen worden zijn Nederlands, Duits en Engels, liederen die een ieder bekend in de oren zullen klinken. Het concert staat in het teken van oud en nieuw repertoire. "Wij heten iedereen welkom in het ontmoetingscentrum in Doornenburg. Aanvang 11.00 uur. Entree is gratis. Heeft u vragen of wilt u meer weten bel naar José Burgers 0481 424063 of mail: gwburgers@gmail.com of JoséStoffels 0481 464590 of mail: joséstoffels@msn.com."

Winst aspiranten-Tweestroom Jongens B1

GENDT - Tweestroom-JC1 ging op bezoek bij Trivos-JC2 en maakte er een spannende wedstrijd van. De eerste set werd nipt gewonnen.(23-25) De tweede set werd weggeven terwijl de derde set nipt werd verloren.(26-24) Gelukkig werd de vierde set weer gewonnen.(22-25)

Hierdoor moest de vijfde set de beslissing brengen. Kennelijk had de tegenstander moeite om het spel te maken. Onze jongste jongen gingen voor de winst. Ziedaar die set werd gewonnen (8-15). Al met al een zwaar bevochte overwinning.(2-3)

Aspiranten-Tweestroom-MA2 speelde thuis tegen Toesj-MA2 een wist alleen de derde set te winnen.(1-3) In de andere sets ging men goed mee, maar op het einde kwam men te kort. Mix-Tweestroom-JB1 bezocht Pajodos-JB1 en won alweer de derde wedstrijd op rij. De tegenstander kwam per set niet tot de 15 punten. Dus een fraaie overwinning. (0-4)

Tweestroom-MB1 ontving Longa'59-MB1. Onze meiden lieten zich afbluffen door de tegenstander, helaas een verliespartij. (0-4) Tweestroom-MC1 speelde thuis tegen Pegasus-MC1 en wist allen de derde set te winnen.(0-4) Meisjes-C2 ontving Boemerang-Komeet-MC1 en had in principe geen tegenstand. Het werd een goede overwinning.(4-0)

Sprookjesfestival in kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Tijdens de herfstvakantie staat het verhaal van heks Griezelien centraal. Heks Griezelien is een gemene heks die ervoor heeft gezorgd dat de prinses is opgesloten in de torenkamer van het kasteel omdat ze verliefd was op een lieve jongen uit het dorp.

Haar vader heeft spijt gekregen dat hij de heks hierin betrokken heeft en wil dat zijn dochter weer wordt bevrijd. Maar… de heks is oud en vergeetachtig en weet het allemaal niet meer. We hebben hulp nodig om dit probleem op te lossen. Door middel van een interactieve tocht trekken we door het kasteel en gaan proberen om het mysterie rondom de verdwenen prinses op te lossen.

Vanaf 25 oktober tot en met 1 november zijn er dagelijks mogelijkheden om mee te gaan. Het is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Ouders of opa en oma mogen natuurlijk ook meegaan. De tijden zijn dagelijks om 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur. en de kosten zijn vijf euro per persoon. Bij elke reservering krijgt u een kleine attentie en het reserveren is alleen mogelijk via sprookjesindoornenburg@hotmail.com.

Nationaal MS Fonds zoekt collectanten

LINGEWAARD - Het Nationaal MS Fonds zoekt collectanten voor de jaarlijkse collecteweek van 23-28 november. Tienduizenden collectanten trotseren het novemberweer met de instelling: Een beetje kou gaat wel weer over, MS niet!

MS is een grillige ziekte maar vooral ook een beetje rare ziekte, want waarom raakt de ene persoon met MS in korte tijd snel geïnvalideerd en een ander met MS kan nog jarenlang goed functioneren? De enige gemeenschappelijke factor hierbij is angst. Mensen die aan MS lijden zijn altijd bang. Bang voor wat de ziekte kan aanrichten.

Daarom heeft het Nationaal MS Fonds een tweetal kernwoorden bij alle activiteiten en onderzoeken: genezing en verbetering! Genezing omdat we zo graag willen dat we een MS vrije wereld gaan krijgen. En wat je nu nog niet kunt genezen, kan je wellicht wel verbeteren zodat de kans op uiteindelijke genezing vergroot wordt.
Het Nationaal MS Fonds blijft zich inzetten op het ontwikkelen van nieuwe behandelprogramma´s waarbij het vertragen van invaliditeit het belangrijkste uitgangspunt is.
"Want waarom zouden wij stilstaan en afwachten als we nu al iets kunnen doen? Wil jij je inzetten voor mensen met Multiple Sclerose? Meld je aan als collectant via 010 5919839, www.nationaalmsfonds.nl."

Halloweenparty bij De Groene Schuur

GROESSEN - Streekwinkel en kwekerij De Groene schuur in Groessen organiseert op zondag 11 oktober een Halloweenparty van 11.00 tot 17.00 uur. Het evenement is al jarenlang een groot succes. Jong en oud kan op deze dag een heuse Halloweenpompoen maken en genieten van de kleurenpracht van duizenden pompoenen en kalebassen. Entree is gratis! Voor meer info kijk op www.degroeneschuur.nl.

Tevens kan er op deze dag informatie worden ingewonnen over de kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk waarbij bovengenoemde activiteiten gecombineerd kunnen worden. De Groene Schuur is een bijzonder belevingsbedrijf waar al vele groepen hun vrienden-, familie-, of bedrijfsuitje hebben gehouden.

Eén keer per maand wordt er een individuele kookworkshop gehouden in de ruime, moderne kookstudio in de kassen van De Groene Schuur. Hiervoor kun je in je eentje, met z'n tweeën of met een klein groepje op inschrijven. Op dinsdag 13 oktober staat de kookworkshop: Proef het najaar met onze oogstverrassingen op het programma en op 10 en 16 december een kerstkookworkshop.

In de streekwinkel die dagelijks is geopend, kan men terecht voor heerlijke groente en fruit, diverse huisgemaakte jam, chutney, vruchtensappen, honing, streekwijnen enz. De producten van De Groene Schuur zijn uitermate geschikt voor een leuk en smakelijk kerstpakket. Vraag naar de mogelijkheden! Ook zijn er nu sfeervol opgemaakte stukjes met kalebasjes en sierfruit verkrijgbaar.

De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9b in Groessen. Voor meer info kunt u bellen: 0316-330718 of kijk op de websites: www.degroeneschuur.nl en www.kokenindekas.nl.

Brigitta Derksen van praktijk Centro Mio in Elst: 'Met mindfulness-training meer grip op je eigen leven'

ELST – Mensen gelukkiger maken en dichter bij zichzelf te brengen. Dat is onder andere het doel van de mindfulness-trainingen, die Brigitta Derksen van Centro Mio geeft. In acht wekelijkse bijeenkomsten van tweeënhalf uur, een oefendag én dagelijkse oefeningen als verplicht huiswerk, lukt dat. Dat heeft Brigitta met haar Centro Mio het afgelopen jaren bewezen!

Zijn je gedachten niet te stoppen? Moeite om bewust te genieten? Last van een burn-out, van stress of lichamelijke klachten (vaak zonder duidelijke oorzaak)? Met een mindfulness-training van Centro Mio leer je omgaan met stress, vind je meer rust bij jezelf en sta je weer in contact met jezelf. De wekelijkse –en zeer praktische- training van 2,5 uur, acht weken lang, vergt daarnaast van de deelnemer dagelijks drie kwartier thuis oefenen. Hierna heb je de tools in huis om met minder stress en meer rust door het leven te gaan.

Trainingen voor kinderen

Niet alleen volwassenen, ook kinderen hebben er baat bij. Voor hen is er speciale Mindfulness training voor kinderen. De kindertraining is bestemd voor kinderen (van zeven tot dertien jaar) én hun ouders/verzorgers. Het effect is betere leerprestaties, rust in het hoofd, toenemend zelfvertrouwen en minder faalangst...

De trainingen bij Centro Mio zijn erg praktisch, beslist niet zweverig. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (indien aanvullend verzekerd) de Mindfulness trainingen.

Mindfulness trainingen nu ook in Huissen

Vanaf november starten er ook Mindfulness trainingen in Huissen bij Optimaal fysiotraining. Binnen Optimaal fysiotraining worden de Mindfulness trainingen verzorgd door Brigitta Derksen van Centro Mio.

Centro Mio, Prinses Irenestraat 80, Elst; telefoon 06-11200295.

Abonneer je op Mr. Woon of haal het gratis inspiratie-magazine De nieuwste trends bij Verf- en Woonwinkel Mattijssen...

BEMMEL – De gezellige herfst en winter kondigen zich aan. Tijd om het in huis sfeervol in te richten. Misschien ook wel om het interieur aan te passen met de trends van nu. Ga maar eens kijken bij Verf- en Woonwinkel Mattijssen. De nieuwste trends op gebied van behang, raamdecoratie en vloeren zijn er binnen. En in deze oktober woonmaand is het bovendien bij Mattijssen gordijnen-actiemaand: op gordijnen en raamdecoratie krijgt u tot 20% korting!

Verf- en Woonwinkel Mattijssen biedt meer... Meer dan alleen verf, behang en verfbenodigden. Als woonwinkel is er alles voor het interieur te leveren. Van laminaat, raamdecoratie en gordijnen. Meer dan dat zelfs... Sabine Janssen geeft de klant zelfs een compleet professioneel en gratis interieuradvies. Ook bij u thuis, zodat alles perfect op elkaar kan worden afgestemd.

De nieuwste trends zijn binnen. Bijvoorbeeld op het gebied van behang. Kleuren zijn veelal licht en zacht. Dat zorgt dat het materiaal er extra uitspringt: zacht suède en flock versus glanzende folies bijvoorbeeld. Maar wie van weelderig houdt zien we dessins terug in een prachtige tropische trend: zonnig, warm en intens van kleur!

Wie thuis eens rustig zich wil informeren, kan dat doen met het gratis af te halen woonmagazine Mr Woon, dat informeert en inspireert over de basis van het huis: vloeren, wanden en ramen. Met stijlen die ook terug te vinden zijn in de mode. Een breed beeld van wat er 'hot' is in interieurland en op het gebied van woonaccessoires.

Verf- en Woonwinkel Mattijssen, Dorpsstraat 22 in Bemmel; 0481 464214; www.mattijssen.com en Facebook.

Oude pand Shop Huisman Loostraat 57 Huissen Stuntverkoop planten en plantenbakken!

HUISSEN – Vanaf donderdag 8 oktober is er een stuntverkoop (tijdelijk) van planten en plantenbakken (voor binnen en buiten) in het oude pand van Shop Huisman aan de Loostraat in Huissen.

Altijd al een mooie plantenbak in de kamer of op kantoor willen hebben? Nu bij ons spectaculaire aanbiedingen van prachtige plantenbakken die overcompleet zijn in ons assortiment, in vele maten en materialen. Ook restant zijde bloemen en kamerplanten! Let op: op=op!

Openingstijden dagelijks van 11.00 tot 17.30 uur (zondags gesloten). Loostraat 57, 6852 BB Huissen - www.shophuisman.nl.

Fietsactie bij Stadsbakkerij in Huissen

HUISSEN - De Stadsbakkerij in Huissen, heeft weer een leuke spaaractie voor haar klanten gehouden.

De klanten konden de gehele maand september bij besteding van een bedragstempels sparen voor een volle stempelkaart en hiermee konden zij meedingen naar een mooie transportfiets. Afgelopen vrijdag was de trekking en de gelukkige winnares is mevrouw Thuis, die de fiets afgelopen zaterdag met plezier ontving van de eigenaresse van de Stadsbakkerij in Huissen.

21 / 28

22 / 28

23 / 28

24 / 28

Kerken: Inzameling ten behoeve van de vluchtelingen

LINGEWAARD - Dagelijks horen wij de verhalen en zien we de beelden van de vele vluchtelingen die naar ons land komen. Mensen die huis en haard verlaten hebben op zoek naar een veilige plek om te leven, te wonen en te werken. Veel kunnen ze voor hun reis niet meenemen, alleen datgene wat hoogst noodzakelijk is voor onderweg. En hier in Nederland aangekomen zijn ze afhankelijk van wat ze gegeven wordt.

Het Rode Kruis vraagt dan ook de hulp van de Nederlanders om te helpen, oftewel met een financiële bijdrage door een gift over te maken op IBAN NL33INGB0000000881 (zeven nullen) ten name van Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. Ook daar kunt u zich melden als vrijwilliger. Voor vacatures voor vrijwilligers bij de opvang van vluchtelingen kunt u kijken op de website van Vluchtelingenwerk Nederland www.vluchtelingenwerk.nl.

De kerken in de gemeente Lingewaard willen graag ook een helpende hand uitsteken en vragen om goede winterkleding, toiletartikelen (tandenborstels, tandpasta, zeep, tampons, scheerschuim) en luiers af te geven op de volgende dagen en plaatsen. (Graag in doorzichtige plastic zakken aanbieden en indien mogelijk spullen voor mannen, vrouwen en kinderen scheiden). Wij zorgen dan dat het weer doorgeven wordt aan het Rode Kruis en die zorgen voor de distributie en het op de goede plek krijgen van uw goederen.

U kunt terecht met uw spullen op

Zaterdag 10 en 17 oktober van 10.00 tot 15.00 uur in de

R.K. St. Bavokerk te Angeren (Kerkstraat 2)

R.K. Martinuskerk te Gendt (Nijmeegsestraat 2)

Protestantse kerk Bemmel (Koinonia, Oude Kerkhof 13)

Protestantse kerk Huissen (Raadhuisplein 35)

In Huissen ook op vrijdag 9 en 16 oktober van 14.00 tot 16.00 uur

In Arnhem is sinds 30 september een kledinguitgiftepunt (soort Welkomwinkel) geopend waar de vluchtelingen naast kleding ook een kopje koffie kunnen halen. Hiervoor is vooral herenkleding, ondergoed, sokken en schoenen die u niet meer nodig heeft, van harte welkom. U kunt die brengen op maandag- of vrijdagmiddag op de Oranjestraat 33 (naast de Spar in Lombok) van 13.00 tot 17.00 uur of dagelijks bij de receptie van De Koepel in Arnhem. Voor informatie via internet kunt u terecht op de Facebook pagina van Arnhem voor Vluchtelingen.

'Huissen in Tekstbeeld'

Tekst en fotografie Gerrie Aldershof

HUISSEN - Het Vicarieplein wordt ook wel omschreven als één van de 'parels aan het snoer' van het middeleeuwse stratenpatroon (het stadsovaal) van ons Zwanestadje. Dat plein ligt halverwege de Langestraat, bij het 'knooppunt' met de Weverstraat, Kortekerkstraat en de Vicariestraat. In deze sfeervolle omgeving met vooral wederopbouwarchitectuur is geen leegstand meer te bespeuren.

Er heerst een Zwaan-Kleef-Aan effect van ondernemerszin. Toen de naoorlogse seniorenwoningen aan de Vicariestraat waren 'uitgewoond' en gesloopt verrees hier in 2006 het woonwinkelcomplex De Smederij. Maar eigenzinnig Huissen kennend had dit nogal wat voeten in de aarde. Toen 'het centrumgat' zichtbaar werd ontspon zich het droombeeld van een groot Vicarieplein met de mogelijkheid van de terugkeer van ondermeer de kermis naar de kom. Dit leidde tot een spraakmakende 'volksopstand' die uiteindelijk uitging als een nachtkaars. Het plein bleef gewoon het plein. Het gedeelte voor De Smederij werd rond de eeuwwisseling wel voorzien van een verhoogde natuursteenband met opritjes voor de gehandicapte rolstoelmens. Dat ging wel ten koste van de ambulante kraam van vishandel De Graaf uit Spakenburg die daar al sinds mensenheugenis paling tot lekkerbekjes uitventte. Die werd verbannen naar het Kerkplein van de Protestantse kerk. Terugkijkend kwam dat wel goed van pas. In 2008 begon de reuring. Dat was vooral te danken aan Big Fish Café die toen in het leegstaande 'Motorcafé' De Toelast de poorten opende. Nota bene op het dieptepunt van de kredietcrises. Dan heb je durf. Later volgden IJssalon La Differenza en onlangs Eethuis Nisa. Het ambacht staat bij deze zaken hoog in het vaandel. 'Kwaliteit en service' is het toverwoord. Sindsdien heerst er in het terrasseizoen, vooral op zonnige dagen welhaast een vakantiestemming, zeker onder de twee karakteristieke dakplatanen. Het standbeeld van de 'Wildeman', de eeuwige 'pottenkijker', houdt een oogje in het zeil. Net als het meubilair is ook de klandizie hier van allerlei pluimage. Soms heb je van die dagen om in te lijsten. Dan zijn de hapjes en de drankjes niet aan te slepen, en sta je bij de IJssalon in de file. Dan puilt het op en rond het smulplein uit. Dan denk je nog wel eens met weemoed terug aan die pleinactie… Helaas eindigt het terrasseizoen alweer met rassé schreden. Ondertussen is het Vicarieplein, één van de 'parels aan het snoer', opgebloeid en is het een begrip geworden bij de gasten en in horecaland…

Mooie foto's wat nu?

HUISSEN - U kent het wel door de foto's van iemand bladeren maar velen trekken niet uw aandacht, ze missen de kracht, maar het kan beter.

"Dit kan op een simpele manier beter door dingen net iets anders te doen, een stapje opzij of naar voren, kleine dingen waar wij u mee kunnen helpen om uw foto meer uitstraling te geven.Dit doen wij elke tweede zaterdag van de maand in De Brink op de Zilverkamp onder het genot van een kopje koffie van de familie Kersten, hoe foto's te maken of te bewerken welke instelling we leggen het allemaal simpel uit.

Wilt u iets meer weten, dan kunt u gewoon bij ons binnen lopen op de zaterdagochtend vanaf 10.00 uur, maar een belletje naar Jaap Rotteveel (06 23516345) is aan te raden, want we zijn ook weleens naar buiten om daar onze kennis bij te schaven."

Geniet maar pluk ze niet: paddenstoelen

HEMMEN - Op maandag 12 oktober om 13.00 uur neemt IVN RijnWaal u mee op een paddenstoelenwandeling in de Heerlijkheid Hemmen.

Tijdens deze wandeling door het landschapspark wordt gezocht naar de biefstukzwam, tonderzwam, elfenbankjes, braakrussula, judasoor en heksenboter. Sprookjesachtige vreemde namen voor de vruchten van de schimmige schimmels die leven in de grond of in bomen. Sommige paddenstoelen zijn opruimers, andere leven samen met de haarwortels van planten waar ze beide beter van worden.

Foto: Ellen Koelewijn

Tijdens deze wandeling vertelt Frans Mikx over het wel en wee van deze al-dan-niet-eetbare vruchten van het bos en park en laat hij zien waaraan ze te herkennen zijn.

De afspraak is: "Geniet maar pluk ze niet. Zo houden we rekening met de overige bezoekers van de Heerlijkheid."

Om 15.00 uur staat er in het CNME-centrum ’t Pakhuis thee en frisdrank klaar. Deelname maximaal twintig personen. Aanmelden kan via info@ ivnrijnwaal. Vrije bijdrage voor iedereen.

Het startpunt is vanaf parkeerplaats CNME-centrum ’t Pakhuis, Boelenhamsestraat 7 in Hemmen.

Lieve Johan,

Van harte gefeliciteerd!

40 jaar detailhandel

25 jaar zelfstandig ondernemer

25 jaar een eigen winkel

En op 12 oktober word je 57 jaar!

xxx van ons allemaal

Mijn kleine grote vriend,

Tijn 4 jaar

Dag crèche, hallo groep 1.

Veel plezier!!!

Dikke kus Lee

Hoera !

Op 10 oktober wordt Diny 60 jaar

Gefeliciteerd

Liefs

Twan Joyce Ryan en Fenna

Mike Angela Diva

Van harte gefeliciteerd met jullie 30 jarige huwelijk.

Pa – ma – Frank – Monique
Senna – Robin – Jacco
Bo – Amy – Wessel

Deze knapperd is 6 oktober 21 jaar geworden!

Van harte gefeliciteerd met je 21e verjaardag zusje!

Liefs Rens & Femke

Tip Tap Top

Ons toppertje Ruben
wordt alweer 5 jaar!

Hieperdepiep Hoera!
Dikke kus en knuffels van Opa Frans en Oma Lies

2015 was een bewogen jaar,
maar op 11 oktober 2015
toch een gouden paar!
Gefeliciteerd en geniet van het feest!
De (klein)kindere

Hiep hiep hoera,
onze kleine boef Guusje wordt 10 oktober alweer 2 jaar.
Gefeliciteerd Opa & Oma.
En een dikke knuffel van je zus Mila.

Deze lieve papa en opa wordt op 9 oktober 60 jaar!

Gefeliciteerd!

Veel liefs van ons

Je kunt het bijna niet zien......samen 12 x 10

Het was een top feestje.

Op 12 oktober wordt deze kanjer alweer 7 jaar.

Rens gefeliciteerd van ons allemaal

10 oktober wordt onze stoere (o)ma 90 jaar!

Gefeliciteerd en een groepsknuffel van ons allemaal.....

Deze jonge god wordt 8 oktober 65 jaar!
Proficiat Johan en nog vele gezonde jaren! Je familie

Deze twee vrienden hebben hun zwemdiploma B gehaald! Wij zijn trots op deze kanjers!!

Lieve Liza
Gefeliciteerd met je zwemdiploma C.
We zijn supertrots op je!
Liefs
Papa, Mama en Youri, Opa, Oma, Sam, Lotte, Teun, Famke, Sanne, ooms en tantes

WK rugby helpt Rugby Club uit Bemmel

BEMMEL - De ledenwerfacties van Rugbyclub Betuwe werpt haar vruchten af. Geholpen door het WK rugby wat wordt uitgezonden op RTL 7 hebben de advertenties in de krant, social media en flyer-acties al redelijk wat nieuwe (jeugd)leden opgeleverd.

De aanwas is dusdanig dat de jeugdtrainers zich bij laten staan door senioren spelers uit het eerste om alle jeugdleden genoeg begeleiding te kunnen geven. Onder begeleiding van de jeugdtrainers geven de senior spelers hun enthousiasme en kennis over de sport door aan de jeugdleden. De jeugdleden worden getraind per verschillende leeftijdscategorie vanaf acht jaar (turven) tot en met negentien jaar (colts) zodat er voor elke leeftijd een passende training kan worden gegeven. Bij Rugbyclub Betuwe zijn naast jeugd ook senioren (vanaf negentien jaar) meer dan welkom om kennis te maken met de sport rugby.

Wil je ook een rugbytraining volgen, kom dan gerust een keertje mee trainen. Gedurende het WK mag je gratis mee trainen. Wij trainen elke week op dinsdag en vrijdag. Jeugd tot en met tien jaar om 18.30 uur. Jeugd vanaf elf jaar om 19.00 uur, jeugd en senioren om 20.00 uur. Voor meer info kun je mailen naar: info@rugbyclubbetuwe.nl.

Instuifavond oud-leden badmintonclub Bemmel '72

BEMMEL - Op woensdagavond 4 november nodigt Badmintonclub Bemmel '72 alle oud-leden uit om samen met andere oud-leden en de huidige leden herinneringen op te halen, bij te praten maar ook eens lekker een shuttle te meppen met elkaar.

BC Bemmel'72 bestaat al 43 jaar en heeft veel leden zien komen en gaan. Hoewel de verbinding uiteraard de badmintonsport is, is een andere factor, namelijk de gezellige sfeer een minstens zo belangrijk element. "Vandaar dat de rackets afgestoft mogen worden en we u graag (opnieuw) welkom heten."

Vanaf 20:30 uur staat de koffie klaar en kan er daarna lekker gespeeld worden op de negen banen in De Heister tot uiterlijk 22:30 uur. Het geheel is uiteraard kosteloos. Bij interesse een aanmelding sturen naar info@bcbemmel.nl.

Groei & Bloei organiseert bloemschikken

DRIEL - Op woensdag 4 november verzorgt Groei& Bloei afdeling Overbetuwe/Lingewaard een avondje bloemschikken onder leiding van Elsbeth de Boer van de Bloemenkamer in Driel.

Het stuk dat gemaakt gaat worden staat geheel in teken van de herfst. Deelnemers dienen zelf een vaas/ bloempot met een doorsnee van 20 en tenminste 15 centimeter hoog mee te nemen. Ook enig groen en bloemen uit eigen tuin zijn van belang voor slagen van het stuk.

Bloemiste Elsbeth de Boer leert al doende verschillende bloemschiktechnieken. De activiteit zal plaatsvinden van 19.30 tot 21.30 uur bij Amarylliskwekerij Vos in Driel. Ook niet-leden zijn uitgenodigd. Vooraf reserveren is nodig.
Voor meer informatie of reserveren neem contact op met Ineke Brunekreeft van Groei en Bloei Overbetuwe/Lingewaard: inekebrunekreeft@hotmail.com.

Jongdierendag Betuwse Kleindier Vereniging

GENDT - Op de jaarlijkse jongdierendag van de Betuwse Kleindier Vereniging op zaterdag 19 september bij Im Weissen Rossl werden 121 konijnen, hoenders en dwerghoenders gekeurd. De winnaar bij de diergroep konijnen werd Kenneth Bouwman met een Rex Castor Voedster met F96 punten.

Bij de grote hoenders won Theo Visser met een Brahma 96 punten. De beste dwerghoender, een Hollandse kuifhoen met ZG95 was van Thijmen Peters de beste Serama was van combinatie De Sans.

De Betuwse Kleindier Vereniging, die dit jaar haar vijftienjarig jubileum viert kijkt nu uit naar haar jubileumshow die op zaterdag 21 en zondag 22 november bij Im Weissen Rossl in Gendt gehouden wordt. Deze show is mede dankzij diverse sponsoren vrij toegankelijk voor publiek. Tot slot is er aan het eind van het jaar op 18, 19 en 20 december de grote Gelderlandshow in Wijchen met naar verwachting ruim 2.500 dieren waar de leden van de Betuwse Kleindier Vereniging weer actief zijn. Daarnaast zijn er gedurende het gehele jaar diverse shows en activiteiten waar de leden van BKV aan deelnemen. Meer informatie kunt u verkrijgen via de website www.betuwsekleindieren.nl.

Nieuwe vlaggenmast, maar meteen halfstok

HUISSEN - Op 2 oktober 1944 werd Huissen opgeschrikt door een hevig bombardement van geallieerde vliegtuigen. Resultaat was een totaal verminkt stadje met bijna 150 dodelijke burgerslachtoffers.

Vorig jaar werd ter herinnering hieraan WO II monument de Klok onthuld in het kader van Huissen 700 en 70 jaar na Market Garden.

Inmiddels bezoeken velen deze plek, mede omdat informatiepanelen de toedracht vertellen.Voor het Exoduscomité reden om ter markering definitief een vlaggenmast te plaatsen.

Op 2 oktober werd wethouder Theo Janssen van de gemeente Lingewaard de mast aangeboden. Het was een belangrijke gebeurtenis, omdat dit de aandacht voor de burger in oorlogstijd versterkt. Om de relatie met het bombardement te leggen werd de vlag halfstok gehangen. De mast maakt integraal onderdeel uit van dit markante WO II monument met zijn kraaienpoten,de bak met puin met daarop de historischem Klok en informatiepanelen.

Bijzondere dank aan Hermsen en Hermsen voor schenking van de mast. Tijdens 4 en 5 mei, 17 september en 2 oktober zal de vlag in de mast wapperen. Verwante organisaties zoals Stinase, de Vrienden Van Huissen, de Gilden, en Gedenkpark Huissen Stad zullen binnen het kader van het thema de mast kunnen gebruiken. Wethouder Janssen dankte het Exoduscomité en prees de samenwerking en de vrijwilligers. Voorzitter Martien van Hemmen en Fred Vercoulen (Stinase) gebruikten de gelegenheid om aan te kondigen, dat bij de komende herdenkingen de positie van het oorlogskind centraal zullen staan.

Stamppottenbuffet bij KBO

HUISSEN - Op 20 november verzorgt KBO Huissen een stamppottenbuffet in het restaurant van Sancta Maria in Huissen.

De aanvang is 19.30 uur. Aanmelden tot en met 10 november op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur in Sancta Maria Helmichstraat in Huissen. Kosten 12,50 (KBO leden), 15,00 voor niet-KBO leden; te voldoen bij aanmelding. De muzikale omlijsting verzorgd door het Jet-trio.

Bingoavond Tikkieerbij

BEMMEL - Wat reeds drie jaar een zeer succesvolle en gezellige avond is gebleken, wordt ook dit jaar weer voortgezet op zaterdag 10 oktober: bingo in zaal de Meierij/Roskam Bemmel.

Op de Dorpsstraat 95 zullen er vanaf 20.00 uur weer spectaculaire prijzen te winnen zijn en de opbrengst van deze avond gaat naar de goede doelen waar stichting Tikkieerbij zich voor inzet dit jaar: De Tikkiering (voor kinderen met een hartaandoening) en de Klup Overbetuwe.

Er zijn prachtige prijzen te winnen. Meer informatie staat op www.tikkieerbij.nl.

GVA dames 1 bedankt Huisman Sport Huissen

DOORNENBURG - De voetbalvrouwen van GVA-dames 1 spelen dit seizoen hun wedstrijden in een compleet nieuwe tenue.

Dit tricot wordt hun gesponsord door Huisman Sport uit Huissen. Namens het hele team: Bedankt!