GN Nijmegen-Noord

30 januari 2019

GN Nijmegen-Noord 30 januari 2019


Twee nieuwe cursussen bij Creatief Collectief Elst

Wim Mecking. (foto: Wim Mecking) Wim Mecking

ELST - Zin om meer creativiteit in je leven te brengen? Dan is dit misschien iets voor jou.

De eerste cursus is een basiscursus druktechnieken. Er wordt gestart met een korte zoektocht naar gemakkelijk te vervaardigen drukwerken. Stap voor stap ga je, via karton- en tempexdruk, over naar het meer ambachtelijke linoleum snijwerk tot en met het afdrukken. Waarbij je drukverf op kleur kiest, mengt en uitrolt. Daaraan vooraf gaat nog het maken van een eigen compositie. De afdrukken maak je op verschillende ondergronden, met diverse functionele of decoratieve gebruiksdoelen . Deze cursus start op zaterdag 23 februari van 10.00-12.00 uur.

In de tweede cursus, Mixed Media, komen diverse creatieve technieken samen in decoraties. Dat kan op verschillende ondergronden, zoals schildersdoek, board, een deksel, kistje of schaal. In één werkstuk kun je zowel papier, stoffen als allerlei andere materialen of attributen verwerken.

In deze cursus leer je de basisvaardigheden en de diverse materialen kennen en gebruiken. Na een korte introductie kom je al snel tot eigen creaties. En ontdek en ontwikkel je als vanzelf je eigen voorkeuren en creatieve stijl. Dit seizoen werken we met de thema's 'expressie van emotie' en 'dierbare herinnering'. Bij het laatste thema kun je voor jou dierbare attributen (ter nagedachtenis) verwerken. Deze cursus start op maandag 25 februari, van 19.30-21.30 uur.

Beide cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ze worden gegeven door Wim Mecking. Meer informatie en inschrijven op www.creatiefcollectiefelst.nl.

Spinningmarathon bij 't Verzetje voor Alpe d'HuZes

BEMMEL - Op zondag 24 februari van 9.30-14.00 uur presenteert TWC ’t Verzetje uit Bemmel in samenwerking met Team Kanjers Elst voor het vijfde jaar een vier uur durende spinningmarathon voor het goede doel Alpe d’HuZes.


Elk uur vindt een virtuele beklimming plaats en je kunt je voor één uur inschrijven of voor meerdere uren.
De tijden zijn als volgt: 1e uur: 9.30 - 10.30 uur; 2e uur 10.45 - 11.45 uur; 3e uur 12.00 - 13.00 uur; 4e uur 13.15 - 14.15 uur. De kosten bedragen 7,50 euro per uur en je kunt je aanmelden via info@kanjerselst.nl.

Na betaling is je deelname definitief. Wees er snel bij, want er zijn maar negentien fietsen per uur beschikbaar.
Laat je opzwepen door heerlijke beats en schitterende beelden onderweg en fiets met ons mee op zondag 24 februari voor het goede doel. De locatie is: clubhuis TWC ’t Verzetje, Sportlaan 18 in Bemmel.

Romantische film 'Adrift' op filmavond Theater De KiK

Een verliefd stel in een genadeloze orkaan.

ELST - De romantische film 'Adrift' draait op donderdag 31 januari in Theater De KiK in Elst. Aanvang 20:00 uur en kaartjes zijn te verkrijgen via www.theaterdekik.nl.

Een stel maakt een verre zeilreis over zee, maar komt in een van de allergrootste stormen ooit terecht. Tami (Shailene Woodley) en Richard (Sam Claflin) zeilen met een jacht over de Stille Oceaan. Ze zijn jong en verliefd. De klus die ze hebben aangenomen lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken.

Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan. Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste koers te varen naar de Hawaï-eilanden…”

TOP-film: The Happy Prince

BEMMEL - Donderdag 7 februari is de film The Happy Prince (hoofdrol en regie Rupert Everett) te zien in de Theaterkerk.

In de film wordt de teloorgang van Oscar Wilde (1854-1900) gespiegeld in de locaties waar de legendarische schrijver, estheet en dandy zijn laatste jaren sleet. Van de Londense salons gaat het naar een zwaarbewaakte gevangenis, nadat Wilde is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met dwangarbeid vanwege grove onzedelijke handelingen met jonge mannen. Na zijn vrijlating komt Wilde als banneling terecht in een chic Frans strandhotel. Binnen de kortste keren hervat hij het contact met zijn verboden minnaar en dan gaat het van Frankrijk naar Italië en, als eindstation, een troosteloos appartement in Parijs. Op die laatste locatie vindt de vereenzaamde en berooide Wilde zijn sterfbed.

Aanvang 20:00 uur. Locatie Theaterzaal. Kaartjes kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

De Minkhof in de race voor donatie ING Nederland Fonds

BEMMEL - De Minkhof in Bemmel is geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland Fonds. Men kan helpen om een bedrag van 5.000 euro te ontvangen door op De Minkhorst te stemmen.

Dat kan op deze website: helpnederlandvooruit.nl/doel/leef-en-doe-boerderij-de-minkhof. Stemmen kan tot en met 10 februari. "Stem alstublieft op De Minkhof! Alvast heel veel dank." Meer informatie over het ING Nederland Fonds staat op: ing.nl/nederlandfonds.nl.

Talento Metissimo 3 jaar!

Winter Science tijdens 3-jarig verjaardagsfeest van ANBI Stichting Talento Metissimo. (foto: J.L.)

REGIO - Met plezier kijken we terug op het driejarige verjaardagsfeest van Talento Metissimo.

In 2016, op 6 januari zag ANBI Stichting Talento Metissimo het eerst levenslicht. Opgericht voor de landelijke behoefte aan educatieve talentontwikkeling. Ouders willen graag het beste voor hun kind!

Het feest begon rond 18.00 uur voor de jongste talenten tot circa 18 jaar met een ware verrassing Claudia de Pauw had met kinderen een Galaxy blauwe telesoop-taart én een spierwitte taart met de Gouden-TwinkelSter en 3-Koningen uitgewerkt. Met heerlijke planeten en dé amandelboon. "Wonderlijk hadden we die avond twee koningen en een koningin. Het sterrenverhaal en de educatieve WinterScience was een succes inclusief sneeuw!"

Rond 20.00 uur kwamen de studenten en ouders; potje schaak, kaarten of info uitwisselen onder de kerst-boom. De telescopen bleven binnen; Orion was die avond in aardse nevelen gehuld. Buiten bij de vuurkorf volgde een korte toespraak van het bestuur. Alles groeit: het aantal talenten, betrokken ouders, de gezonde IQ niveaus (80-180) en de modules 100 procent gezonde educatie! Nieuw: Coen Wagter neemt het stokje over van aftredend bestuurslid Marc Gouswaert. "Wij bedankten Marc en heetten Coen welkom, hij is een van de eerste officiële leerlingen. Studenten kunnen zo bestuurservaring opdoen. Ook meldde zich een nieuwe sponsor. Applaus volgde met een toast. Namens het bestuur werden allen bedankt. Op naar Het Nationale SchaakConcert op zondag 24 maart in Ressen. Welkom! Graag tijdig opgeven. Zie: www.TalentoMetissimo.nl."

Ridder van Gelre René Arendsen komt naar Elst

Hertogdom Gelre in de Middeleeuwen.

ELST - Dinsdag 5 februari om 20.00 uur is in Het Wapen van Elst, Dorpsstraat 28 in Elst de lezing van historicus René Arendsen met de titel 'Hertogdom Gelre'.

Inhoud van de voordracht: De traditionele vaderlandse geschiedenis die wij op school leren, is een zeer gekleurde, eenzijdige benadering van de Nederlandse geschiedenis, die geen recht doet aan de provincies buiten Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. Gelderland heeft bijvoorbeeld een totaal ander verleden dan steden als Amsterdam, Leiden en Den Haag. De bloeitijd van Nijmegen, Arnhem, Zutphen en veel andere Gelderse plaatsen lag in de middeleeuwen.

Over het roemruchte hertogdom Gelre (1339 - 1795) lezen we in boeken over de Nederlandse geschiedenis niks tot zeer weinig. Dat is onterecht. De Gelderse geschiedenis is een prachtig waargebeurd verhaal, maar bleef tot nu toe zwaar onderbelicht. Zelfs hier in Gelderland.Wie de echte geschiedenis van Gelderland kent, kijkt nooit meer hetzelfde naar de omgeving, waar hij of zij woont.

Naast zijn werk voor Omroep Gelderland studeerde René de afgelopen jaren geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde af met een achtdelige tv-serie over de familie Oranje-Nassau in Gelderland met de titel 'In naam van Oranje'. 'Ridders van Gelre' van Omroep Gelderland is daar eigenlijk een vervolg op.

De toegang is gratis voor leden van Marithaime. Niet-leden betalen een bijdrage van drie euro.

Alex Roeka in Theaterkerk met wervelend muziekprogramma

BEMMEL - Op zaterdag 9 februari kunt u genieten van een prachtig muziekoptreden van Alex Roeka. In juli 1992 schreef Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies en 3 optredens bij TOP!

'En toen ineens' laat in een wervelend programma de hele Alex Roeka zien, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar. Zelden maakt Roeka gebruik van oude nummers. Hoogste tijd dus de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling samen te brengen: Neem Dit Kleine Hart Van Mij, Vuur En IJs, Kermis In Ravenstein, Lege Ochtendkroeg blijven oorstrelend. Mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire. Waarom Alex Roeka beleven? In 2017 kreeg hij de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret!

Zaal open 20:00, aanvang 20:30 uur. Locatie Theaterzaal. Kaartjes kosten 19,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Forte Fit en Landerij de Park brengen senior kneepjes van moestuinieren bij

Resultaat moestuinieren. (foto: Jan Zwier)

BETUWE - Forte Fit gaat, in samenwerking met de perma-cultuurtuin van Landerij de Park, in 2019 iets doen aan moestuinieren voor senioren. Doel van de nieuwe activiteit is het enthousiasmeren van senioren om hun eigen groenten, kruiden en bloemen te gaan verbouwen op verhoogde bedden van één vierkante meter.

De activiteit is hierdoor ook geschikt voor ouderen met rollators en rolstoelen. Het wordt een praktische cursus, waarin mensen zoveel mogelijk zelf aan het werk gaan in de tuin en/of kas van Landerij de Park. De begeleiding is in handen van Emma Haspels (teamtrekker van de permacultuurtuin).

In vier middagen worden alles fases van het moestuinieren behandeld: 1. De voorbereiding en het maken van een plan; 2. Het zaaien en verzorgen; 3. Het verspenen en uitplanten; 4. Het oogsten en het genieten van een gezamenlijke maaltijd.

Is uw belangstelling gewekt? Meldt u dan aan! Start cursus: 27 februari. Duur cursus: 4 keer, iedere laatste woensdagmiddag van de maand. Einde cursus: 29 mei. Cursustijden: 14:00 – 16:00 uur. Locatie: tuin/kas van Landerij de Park in Elst. Kosten: 56 euro (inclusief thee in de pauze). Aanmelden: uiterlijk 13 februari. Informatie en aanmelden bij: Lene Schetters, telefoon: 06 30764452; mail: Lene.schetters@upcmail.nl; website: www.fortefit.nl.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 2 februari
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: woord- en communieviering, Liturgische werkgroep, Cantorije
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst en Blasiuszegen, G. Peters, Feest van Licht, Spetters
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: eucharistieviering met Blasiuszegen, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

Zondag 3 februari
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering en kinderwoorddienst, eucharistieviering met Blasiuszegen, V. Bulthuis en M. Sanders, presentatie Vormelingen, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering met Blasiuszegen, G. Peters,
GK De Levensbron
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 09.30 u: woord- en communieviering, Liturgische werkgroep,
Ubi Caritas
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 09.30 u: eucharistieviering met Blasiuszegen? F. Bomers, Chaveriem

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Sponsor bedankt!

Meiden A1 in hun nieuwe tenue. (foto: Niels Kortink)

ELST - Vorig jaar heeft Rijschool Westeraam zich al verbonden aan de jongens A1 van Gemini. Deze leuke en positieve samenwerking bereidt zich nu uit met de meiden A1.

"Als Gemini zijn we trots dat we sponsors als Rijschool Westeraam aan ons kunnen binden. Vanaf dit jaar spelen de meiden in hun mooie nieuwe tenue met het logo van Rijschool Westeraam voorop. Na de eerste wedstrijd van dit seizoen staan de meiden aan kop van de competitie. Het zou mooi zijn als ze dit jaar met de nieuwe sponsor kampioen kunnen worden."

Een professionele en betrokken aanpak voor, tijdens en na uw scheiding!

HUISSEN - Een scheiding is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding gaat over emoties en over praktische zaken. En over geld. Hoe kom je daar samen uit?

Mediation. Eugenia van Bon uit Huissen is een ervaren scheidingsmediator en financieel adviseur. Een mediator is een neutrale vertrouwenspersoon die jullie helpt samen in gesprek te blijven. Eugenia begeleidt stellen die uit elkaar gaan en denkt mee in mogelijke oplossingen. Stellen komen voor veel keuzes te staan. Er moet een ouderschapsplan en een scheidingsconvenant opgesteld worden. Er is sprake van ten minste een verhuizing en er komt financieel, fiscaal en juridisch veel op jullie af.

Financiële expertise

Elke keuze die je maakt heeft financiële gevolgen. In het ouderschapsplan, over gezamenlijke bezittingen en schulden, waaronder jullie woning en de verzekeringen. En dan zijn daar nog kinder- en partneralimentatie, pensioen of huurtoeslag. Met Eugenia als financieel adviseur en mediator hebben de (ex-)paren, die al zoveel aan het hoofd hebben, te maken met één aanspreekpunt die voor jullie doorrekent en coördineert, financieel, fiscaal en juridisch.

Wanneer partijen al de stap naar een advocaat hebben gezet, is er vaak behoefte aan een second opinion over de financiële kanten van de scheiding. En ook na de scheiding of wanneer er nieuwe wetgeving komt zijn er vaak nog vragen. Ook daarvoor kun je bij Eugenia terecht. Eugenia bemiddelt niet alleen maar begeleidt ook naar een stukje rust. 'Bel mij voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.'

eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com // www.scheidingsbegeleiding.com; Eugenia van Bon: 06 26628726.

Maakt u kennis met René Jelsma, astroloog en Tarotist

HUISSEN – De een hecht er waarde aan, de ander gelooft er niet in maar leest het soms toch uit nieuwsgierigheid; de horoscoop. Binnenkort kunt u ook in Hét GemeenteNieuws wekelijks uw horoscoop lezen. Het berekenen ervan zal deskundig worden verzorgd door astroloog René Jelsma.

De in Huissen wonende René (63) legde zo'n 40 jaar geleden al tarotkaarten voor anderen, maar hij wilde zich verder ontwikkelen. Hij bezocht eens een helderziende astrologe voor advies. 'Zij bleek mij nog beter te kennen dan mijn eigen moeder!' zegt hij zichtbaar nog verwonderd. 'Na een consult bij haar wist ik zeker dat ik me wilde verdiepen in astrologie.' En zo geschiedde. Hij maakte zich de ingewikkelde astrologische kennis eigen en raakte er steeds meer door geboeid. Aan de mensen die in die tijd bij hem op consult kwamen voor een tarotkaartlegging, vroeg hij of hij ook een horoscoop van hen mocht trekken. Als 'studiemateriaal' als het ware, want zo kon hij zijn astrologische kennis controleren. René groeide uit tot een gerespecteerd astroloog, zette zelf studies op en schreef drie cursusboeken. Het geven van workshops en het verzorgen van masterclasses werden wekelijkse kost. Toch haalt hij de meeste voldoening uit de persoonlijke consulten waarvoor men zijn praktijk bezoekt.

Geboortehoroscoop
Eenvoudig uitgelegd wordt het 'trekken' van een horoscoop gedaan op basis van de actuele zon-, maan- en planeetstanden die dan worden vergeleken met de planeetstanden bij iemands geboorte. Met deze gegevens maakt René iemands uitgebreide karakterschets, wat bruikbaar kan zijn bij een beroeps- of schoolkeuze bijvoorbeeld. Het kan ook helderheid bieden bij relatieproblemen. 'Als iemand mij belt om een afspraak te maken voor een uitgebreide geboortehoroscoop, vraag ik vooraf al de geboortegegevens. Tijdens het consult kan ik natuurlijk specifieke vragen beantwoorden en omdat ik vaak veel kan vertellen, maak ik tegelijkertijd een audio-opname. Deze mail ik nog na, zodat men alles op het gemak terug kan luisteren.' Een persoonlijk consult bij René kan u inzicht bieden bij het nemen van beslissingen, maar zal u vooral... versteld doen staan! Bel: 026 2133359; www.rljelsma-astroloog.nl.

Open Dag Werkenrode School

Klassensituatie op Werkenrode School. (foto: Gerie Sandmann) Foto: Gerie Sandmann

GROESBEEK - Werkenrode School houdt zaterdag 2 februari een open dag.

Werkenrode School biedt voortgezet speciaal onderwijs aan 12–20 jarige leerlingen, die, vanwege hun ondersteuningsbehoefte, niet in staat zijn het regulier voortgezet onderwijs te volgen. De school biedt een breed onderwijsprogramma op verschillende niveaus aan: VMBO (basis, kader en theorie) en onderwijs dat voorbereidt op de arbeidsmarkt en dagbesteding. Er worden deze ochtend meerdere rondleidingen door medewerkers en leerlingen gegeven.

Ontvangst

De ontvangst is in de hal van Werkenrode School, op het terrein van Pluryn/Werkenrode, Nijmeegsebaan 9 in Groesbeek. De school is geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Ook de VMBO-afdeling in het Montessori College, Nijverheidsweg 2A in Groesbeek is deze ochtend geopend.

Meer weten? Neem voor meer informatie contact op Theo Lucassen, trajectbegeleider Werkenrode School, 024 6759046, E-mail: t.lucassen@puntspeciaal.nl. Kijk ook op www.werkenrodeschool.nl.

Ticketverkoop Koningsfeest bij De Wolfsberg gestart

GROESBEEK - Extra vroeg dit jaar is De Wolfsberg begonnen met de kaartverkoop van het oranjefeest op Koningsdag. Opnieuw maken op 27 april drie live bands hun opwachting op het podium aan de rand van het Groesbeekse bos.

Ditmaal de eer aan Bouke en de 12-mans ElvisMatters band om het programma af te trappen met hits uit de jaren '60, waaronder klassiekers van The King, maar ook het repertoire van onder andere Johnny Cash en Tom Jones. VOF De Kunst brengt een uur lang vermakelijke feel-good nederpop voor alle leeftijden. Je kent ze ofwel van de liedjes uit je kindertijd of van Nederlandstalige hits als 'Suzanne' en 'Een Kopje Koffie'. De band is onlangs weer bij elkaar gekomen om hun 35-jarig bestaan te vieren met een tour langs de popzalen.

Afsluiter van het feest zijn Daredevils, een mashup coverband die al enkele jaren onder het management van The Dirty Daddies meedraait in het live circuit. In anderhalf uur laten ze zien dat klassiekers perfect samensmelten met de nieuwste hits en wisselen ze creatief Bon Jovi met Katy Perry en gaan ze van Taio Cruz naar Golden Earring. Tickets zijn voor 16 euro te koop via de website www.tributeparty.nl en verkrijgbaar bij The Read Shop Malden, Bruna Groesbeek en De Wolfsberg. Meer een rockliefhebber? Een dag later zijn drie tributebands te gast met muzikale odes aan Van Halen, The Doors en Foo Fighters.

Rijk uitgeruste '120 Jaar Editions' zijn nu verkrijgbaar Opel viert 120-jarig bestaan als autofabrikant met 120 jaar editions'

Sondermodelle '120 Jahre Automobilbau bei Opel'

NIJMEGEN – Opel viert in 2019 zijn 120-jarig jubileum als autofabrikant en presenteert om die reden speciale, maar vooral rijk uitgeruste '120 Jaar Editions' van een groot deel van het modellengamma. De modellen Adam, Karl, Corsa, Astra, en de populaire Crossland X, Mokka X en Grandland X zijn per direct te bestellen als luxueuze '120 Jaar Edition'. Unieke stijlelementen en diverse connectiviteits- en comfortopties maken deze versies extra aantrekkelijk.


Innoveren in mobiliteit. Bob Willemsen, vestigingsmanager van Mulders Nijmegen, is trots op deze nieuwe versies: "Opel innoveert al meer dan 120 jaar in mobiliteit. Met onze auto's maken wij vooruitstrevende technologieën bereikbaar voor iedereen. Dat is waar we voor staan! De '120 Jaar Edition' benadrukken dit."

'120 Jaar'-badge

Opel positioneert de '120 Jaar Editions' boven of in plaats van het uitrustingsniveau Edition en voorziet ze van aantrekkelijke kenmerken, zoals een unieke '120 Jaar'-badge, luxe instaplijsten met Opel-logo, speciale lichtmetalen wielen en verchroomde sierelementen. Maar er is meer. Zo kunnen - afhankelijk van het model - zaken als Parkeersensoren, Cruise Control, velours vloermatten en zelfs navigatie onderdeel zijn van de standaarduitrusting van '120 Jaar Editions'.
Ga nu voor de 120 jaar Editions naar Opel dealer Mulders in Nijmegen. Mulders is dé Opel dealer voor Zuid-Gelderland, en gehuisvest in een nieuwe vestiging aan de Oversteek-Waalbrug in Nijmegen. Weurtsestraat 301, Nijmegen; 024 3503000.

Heeft u last van diabetes, reuma, syndroom van Reynaud, neuropathie of gewoon last van transpirerende en/of koude voeten?

GENDT - Maak kennis met onze Medisocks! Ze zorgen voor een verbeterde circulatie, houden uw voeten warm en worden zelfs door patiënten met ernstige neuropathie erg gewaardeerd. Dus ook zeer geschikt ter voorkoming van wintertenen.

Deze sokken worden vervaardigd in Zuid Afrika en zijn gemaakt van de natuurlijke materialen als bamboe, mohair en merinowol.

- een zeer flexibele sok met een plat gestikte naad aan de teenpartij.

- hebben een niet-afknellend boord dus voorkomen drukplekken aan het scheenbeen.

- vochtregulerend.

- voorkomt blaarvorming door de zachte vezels en de sneldrogende eigenschappen die wrijving verminderen.

- vrij van schadelijke stoffen, ecologisch verwerkt!

- van nature antibacterieel en voorkomt nare geurtjes door het natuurlijk ademend vermogen en de isolerende eigenschappen.

- houden voeten koel in de zomer en warm in de winter.

- het superzachte bamboe staat garant voor een aangenaam pasvorm en hindert de bloedcirculatie niet.

- bamboe is een zeer sterke maar ook zachte vezel die van nature schimmelwerend en antibacterieel is!

- de zool is volledig gevoerd met mohair dat garant staat voor een zeer zacht voetbed en tevens vocht absorbeert.

Verkrijgbaar in de kleuren antraciet, donkerblauw, zwart, lichtbruin, ecru. Vele klanten zijn inmiddels overtuigd van de uitstekende kwaliteit. Wij bieden een hoogwaardig product voor een zeer betaalbare prijs.

Voor info en verkoopadressen: Lifestyle en Wol, Henri Dunantstraat 16, 6691 CC Gendt. Tel. 06 20238965; Reguliere openingstijden: vrijdag en zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Cheque-overhandiging door Sint-Jacobusschool

VALBURG - De leerlingen van de Sint-Jacobusschool hebben zich in december ingezet voor Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish Nederland laat liefste wensen in vervulling gaan van kinderen met een ernstige ziekte, om hen kracht en vertrouwen te geven voor de toekomst. Hiervoor is geld nodig.

De leerlingen van de Sint-Jacobusschool hebben prachtige werkstukken gemaakt en deze tijdens de kerstviering verkocht. Er waren veel betrokken ouders en verzorgers op de school waardoor alle werkjes die de kinderen gemaakt hebben, verkocht zijn! Hiermee hebben de kinderen een prachtig bedrag opgehaald.

Juf Myrna heeft al het geld geteld. Niet alleen van de verkoop van de kunstwerkjes van de kinderen maar ook de opbrengst van de verkochte drankjes aan ouders tijdens de kerstviering. Maandag 21 januari kwamen alle leerlingen in de multifunctionele ruimte van de school samen om een cheque te overhandigen aan een vrijwilligster van Make-A-Wish. Er is een ongelooflijk mooi bedrag van 464,14 euro overhandigd aan Make-A-Wish. De leerlingen zijn trots op het resultaat. Zij werden bedankt door de vrijwilligster. Met dit geld kan Make-A-Wish nog meer allerliefste wensen van kinderen tussen de drie en achttien jaar vervullen.

Over Make-A-Wish Nederland

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doet Make-A-Wish door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.

Lionsbridgedrive

VALBURG - De 24-ste Lionsbridgedrive zal gehouden worden op zaterdag 13 april (de zaterdag voor Palmzondag) in Het Wapen van Valburg te Valburg om 10.00 uur. Prijsuitreiking is om 17.00 uur.

Het inschrijfgeld is eveneens als voorheen 25 euro per paar. De netto opbrengst gaat ook dit jaar weer naar de Manege zonder Drempels in Bennekom. Het doel van deze manege is om meervoudig gehandicapten het plezier van paardrijden te geven,liggend op een zogeheten huifbed. De Lionsclub Midden-Betuwe heeft al meerdere malen geld bijeen gebracht voor dit mooie doel.

"U kunt inschrijven voor deze drive door 25 euro per paar over te maken op bankrekeningnummer.: NL03 INGB 0001 2175 10 t.n.v. W.Schouten te Valburg onder vermelding van de namen van beide spelers en de speelsterkte. Doe het nu dan bent u vrijwel zeker van deelname,want er kunnen maximaal 50 paren worden ingeschreven. Er is een aparte groep voor beginnende spelers en thuisbridgers. De prijzentafel zal weer goed gevuld zijn. De prijzen gaan naar de paren, die in hun groep nummer 1 – 2 – 3 – 6 – 9 of 12 zijn geworden."

In de middagpauze zijn diverse snacks,soep en belegde broodjes verkrijgbaar. e-mailadres: w.schouten382@upcmail.nl; 0488 431402, 06 27272028.

Koffieconcert

bij De Batsers

ELST - Op zaterdag 2 februari om 10:30 uur houdt carnavalsvereniging De Batsers in samenwerking met een aantal sponsoren het jaarlijkse koffieconcert. Het koffieconcert is een evenement, dat wordt gehouden speciaal voor de oudere inwoners van Elst, waaronder de leden van de Zonnebloem en bewoners van diverse verzorgings- en verpleegtehuizen in de gemeente Overbetuwe.

Het koffieconcert wordt gegeven in sporthal De Helster, dezelfde locatie waar ook de pronkzittingen van de Batsers worden gehouden. Tijdens het programma wordt er onder andere een optreden verzorgd door het 'Betuws Orkest Senioren' onder leiding van Ruud Böhmer. Toegang tot het koffieconcert is gratis.

Overdekte vlooienmarkt in Bemmel

BEMMEL - In het sportcentrum De Schaapskooi aan de Sportlaan 3 is er zondag 3 februari van 9.00 tot 16.00 uur (voor de eerste keer) een grote vlooienmarkt.

Het is een grote vlooienmarkt waar veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop wordt aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten b.v. (06 39108152, www.animo-vlooienmarkten.nl).

De markt bezoeken kost 3,00 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor 65-plussers; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Het sportcentrum zorgt voor de catering.

Koffieconcert bij De Batsers

Koffieconcert bij De Batsers

ELST - Op zaterdag 2 februari om 10:30 uur houdt carnavalsvereniging De Batsers in samenwerking met een aantal sponsoren het jaarlijkse koffieconcert. Het koffieconcert is een evenement, dat wordt gehouden speciaal voor de oudere inwoners van Elst, waaronder de leden van de Zonnebloem en bewoners van diverse verzorgings- en verpleegtehuizen in de gemeente Overbetuwe.

Het koffieconcert wordt gegeven in sporthal De Helster, dezelfde locatie waar ook de pronkzittingen van de Batsers worden gehouden. Tijdens het programma wordt er onder andere een optreden verzorgd door het 'Betuws Orkest Senioren' onder leiding van Ruud Böhmer. Daarnaast zingt Toon Joosten samen met Eef & Jan Buurman een aantal Elster liedjes en geeft Dave Korteweg van TV Oranje ook een acte de présence. Tevens wordt er een buut gedaan door Hans van Beek als Meulenbaos. Natuurlijk worden de gasten tijdens het koffieconcert voorzien van koffie. Toegang tot het koffieconcert is gratis.

Carnavalsoptocht Bemmel

BEMMEL - Het carnavalsseizoen gaat weer van start. Een mooie gelegenheid om met elkaar eens ideeën op te doen voor de optocht. Zondag 3 maart komt de carnavalsoptocht weer in Bemmel.

"Wij willen Bemmel en omgeving aansporen om mee te doen aan deze wel hele leuke optocht. Ook dit jaar hopen met hulp van onze sponsoren weer mooie prijzen uit te kunnen delen. Dus mensen, raap je familie, vrienden, buurt en vereniging bij elkaar. Het publiek die de kou trotseert zal hier zeker blij mee zijn. Wees creatief en kijk een wat je kunt (her)gebruiken. Heb je een ruimte voor het opbouwen van een wagen tot je beschikking mag je dit aan de BOK laten weten. Er zijn vast carnavalisten, die hier graag gebruik van zouden willen maken. Voor info of contact zie onze website www.bok-bemmel.nl."

Feyenoorder

Hiep hiep hoera deze Feyenoorder
word 3 februari alweer 9 jaar!!!
Jeraino gefeliciteerd met je verjaardag,
liefs papa en mama

Reneé Évers word 1 februari 18 jaar. Ons oudste kleinkind die dan volwassen word daarom feliciteren we haar. Opa Jan en oma Lies
heel veel liefs van ons opa en oma

Wauw super trots op
onze kanjer Mila.
Zwemdiploma A in the pocket
Nu voor B!

Liefs, papa, mama, Sari,
oma en de opa's.

Wauw super trots op
onze kanjer Mila.
Zwemdiploma A in the pocket
Nu voor B!

Liefs, papa, mama, Sari,
oma en de opa's.

Lieve (O)Pa en (O)Ma,
Van harte gefeliciteerd met jullie 40 jarig huwelijk!

Groeten Kinderen en Kleinkinderen

HIEP HIEP HOERA
onze PA(T) wordt 3 februari
50JAAR
gefeliciteerd van Tom Luuk en Trudy

Riet 5 februari

90 Jaar

Van harte gefeliciteerd

Je Familie

Joshua van Harte proficiat met je 3" verjaardag

Groetjes Opa en Oma Küper

En Omi

Emile, Richard en Romy
en jou knuffeldier Boijke
feliciteert Charl van Engen
met zijn 21e verjaardag.

Hiep hiep hoera!

Noud is 2 jaar.

Dikke kus opa Joop, oma Ria, Ome Edwin,

Tante Melanie, Sanne en Sophie

Thecla 1 februari 50 jaar.
Het feestje was geweldig, je had het goed voor mekaar!

Jan en Marieke,
Nog van harte gefeliciteerd met jullie 15e verjaardag.

Hartelijke groet,
Het bessenteam