GN Arnhem

21 mei 2016

GN Arnhem 21 mei 2016


Pasar Kecil Madjoe Asli in De Buitenplaats Schuytgraaf

ARNHEM - Op zaterdag 11 juni van 11.00 tot 19.00 uur verzorgt de Stichting Madjoe Asli in samenwerking met De Buitenplaats een Pasar (Indische markt) op het terrein van De Buitenplaats in de wijk Schuytgraaf.

De toegang is vrij en er is gratis parkeergelegenheid. Het gehele terrein is rolstoelvriendelijk. Ook met het openbaar vervoer prima te bereiken aan de Marasingel 19 in Arnhem vanaf station Arnhem Centraal en Arnhem-zuid met stadsbus 5 richting Schuytgraaf halte Germanenveld.

Er zal veel dans en muziek zijn en natuurlijk heerlijke zelfgemaakte Indische gerechten en hapjes. Ook de kinderen zullen niet worden vergeten. Er is een springkussen, Italiaans ijs, limonade koe, poffertjes en een knutselhoek.

De netto-opbrengst zal geheel ten goede komen aan de stichting Sumbung Bibir. Kinderen die in Indonesië geboren worden met een gespleten lip of een open gehemelte (chisis) hebben een aanzienlijk kortere levensverwachting dan hun gezonde leeftijdgenootjes. De meesten halen het tiende levensjaar niet. Ook worden ze nauwelijks geaccepteerd in de maatschappij door hun zichtbare 'anders-zijn'. En dat terwijl een chisis met relatief geringe middelen te verhelpen is. Alleen hebben hun ouders daar het geld niet voor. Ook schaamte van ouders speelt hierbij een zeer grote rol.
"Wilt u helpen om deze kinderen weer te laten lachen? Hiervoor gaan artsen en verpleegkundigen in eigen tijd en belangeloos opereren in Indonesië."

Avondvierdaagse Rijkerswoerd

ARNHEM - De avondvierdaagse Rijkerswoerd wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de wijkvereniging Rijkerswoerd en wordt gehouden van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni.

De afstand is 5,5 kilometer per avond en de routes zijn geheel rolstoelvriendelijk. De start- en finishlocatie is op het sport- en wijkcentrum van Rijkerswoerd, De Pas 44 (ESA terrein).

Het startbureau is iedere avond open vanaf 18.00 uur, de start is tussen 18.30 en 19.00 uur. Het startbureau sluit om 20.30 uur. Inschrijfkosten zijn 3,50 euro met medaille en 2,50 euro zonder medaille.

Deelnemers die in groepsverband met hun school, club of vereniging lopen betalen 3,00 euro inclusief medaille, mits zij zich vooraf inschrijven bij Peter Plant. Na afloop van de wandeling dient u zich iedere avond weer bij het startbureau af te melden.

Vanaf maandag 23 mei zijn de startkaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Hermsen bloemen en slijterij Van Kleef in winkelcentrum Rijkerswoerd en natuurlijk op de dinsdagavond vanaf 18.00 uur op de start- en finishlocatie.

Eventueel verdere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Peter Plant, e-mail adres; peterplant@hetnet.nl of via 026 3817537.

Wie wint de Gouden Milo?

ARNHEM - Het Dela Goededoelenfonds juicht het toe dat mensen met een beperking iets goeds doen voor een ander. Daarom ondersteunen zij projecten die dit mogelijk maken. Dit jaar is voor het eerst de Dela Goededoelenfonds verkiezing voor De Onbeperkte 100. De lijst bestaand uit de 100 meest inspirerende Nederlanders met een beperking die iets goeds doen voor anderen/de samenleving.


"Daarmee maak ik kans op de hoofdprijs; de Gouden Venus van Milo; een prachtig beeld en een geldbedrag van 10.000 euro. Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro. Hair4Her is genomineerd op deze lijst en wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en natuurlijk een prijs in de wacht slepen!"

Wat doet Hair4Her? Hair4Her zamelt haarwerken en hoofdbedekking in en leent deze vervolgens kosteloos uit aan kankerpatiëntes. Het streven is om een haarwerk een tweede of zelfs een derde leven te geven. In een hiervoor speciaal ingerichte ruimte, kijk ik samen met de cliënt of er in de collectie haarwerken een geschikt haarwerk is om uit te lenen, tevens verzorgingsproducten en een mutsje, petje of sjaaltje mee indien men deze wenst. Het doneren van haarwerken en hoofdbedekking kan tevens bij Hair4Her.


"Bovenstaande ben ik gaan doen vanuit mijn eigen ervaringen als ex-kankerpatiënt en met kennis vanuit en met mijn eigen lichamelijke beperkingen. Dit alles doe ik volledig kosteloos en met compassie.
Stem daarom nu op 'Hair4Her' door hier te klikken. http://top100onbeperkt.nl/esther-hogeweg-hollander/ Doe het nu!

Vleermuis in huis? Vrijwilligers helpen!

Foto: Dick Snel

ARNHEM - Het kan gebeuren: zomaar een vleermuis in je slaapkamer of op de zolder. Wat doe je in zo'n geval? Gelukkig is in Gelderland een netwerk van ruim honderd vrijwilligers actief om bij bewoners met 'een vleermuis in huis' langs te gaan en advies te geven.

Deze vrijwilligers krijgen ondersteuning vanuit Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Vleermuiswerkgroep Gelderland (VleGel). Heeft u een vleermuis in huis en weet u niet wat u moet doen? Dan kunt u via de website www.vleermuis.net contact opnemen met vrijwilligers die actief zijn in uw gemeente.

Vrijwilligersnetwerk

SLG en VleGel hebben in samenwerking met Gelderse gemeenten een vrijwilligersnetwerk opgericht om 'klachten' met betrekking tot vleermuizen op te lossen. Tientallen vrijwilligers zijn actief en gaan jaarlijks bij meerdere bewoners langs als er een melding is. Het gaat om zo'n 180 meldingen per jaar. Meestal gaat het om één vleermuis, een enkele keer gaat het om meerdere dieren of zelfs een kolonie.

Vleermuizen

In Nederland worden verschillende soorten vleermuizen waargenomen waarvan er zeven regelmatig voorkomen. Alle vleermuizen in Nederland zijn bij de wet beschermd.

Voor sommige mensen zijn deze luchtacrobaten fascinerend, bij anderen roepen vleermuizen juist angst op. Dat vleermuizen een belangrijke plaats in de natuur innemen, beseffen maar weinig mensen. Evenzeer is onbekend hoe deze nachtdieren leven en welk gedrag zij vertonen. De vrijwilligers die bij het netwerk zijn aangesloten, kunnen bewoners hierover vertellen en meehelpen om de klacht op te lossen. Ga vooral niet zelf de vleermuis te lijf. Vrijwilligers hebben geleerd hoe zij op een deskundige manier moeten handelen. Dat kan vele vleermuislevens sparen!

Tweedehands kledingbeurs

ARNHEM - In De Gaanderij wordt zondag 29 mei de tweedehands kledingbeurs gehouden. Tijdens de kledingbeurs kan er volop gesnuffeld worden tussen de kramen van tweedehands kleding. Iedereen is welkom. De deuren van de Gaanderij staan open van 11.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis.

Bent u niet zo’n koopjesjager? Onze deuren staan natuurlijk ook voor u open om een drankje te nuttigen of een praatje te maken. Hebt u gebruikte kleding die u graag zou willen verkopen kan dat natuurlijk ook. Er zijn nog tafels te huur. Per tafel betaalt u 7.50 euro per dag. U kunt zich opgeven bij Danielle 06 36040409 of bij de receptie van de organisatie in De Gaanderij, Driemondplein 1, Arnhem; 026 3810265.

Demonstratie boekbinden in bieb

ARNHEM - Zaterdag 4 juni geeft boekrestaurator Sabine Fleischer een kijkje in de verschillende wijzen waarop je boeken kunt binden. De demonstratie is van 13.30 tot 16.30 uur doorlopend te zien in Erfgoedcentrum Rozet.

Sabine Fleischer laat tijdens haar demonstratie onder andere een middeleeuws visgraatnaaisel zien. Tevens wordt de vervaardiging van een flexibele perkamenten omslagband en een schriftje van sierpapier gedemonstreerd. Bij beiden wordt het boekje alleen door garens en draden bijeen gehouden en wordt er geen enkele druppel lijm toegepast. Heb je zelf een boek dat aan restauratie toe is? Dan kun je tijdens de demonstratie om advies vragen.

De demonstratie vindt 4 juni tussen 13.30 en 16.30 uur doorlopend plaats in het Erfgoedcentrum en is gratis toegankelijk.

Inloopspreekuren e-books lenen bij Bibliotheek Arnhem

ARNHEM - Iedereen die e-books wil lenen bij de Bibliotheek en vragen heeft, is welkom bij onze gratis e-books spreekuren. De inloopspreekuren vinden in juni wekelijks plaats in de vestigingen Presikhaaf, Rozet en Kronenburg.

Met een bibliotheekabonnement kun je kiezen uit meer dan 10.000 e-booktitels, zooals literaire romans, thrillers, kinderboeken, non-fictie en poëzie.

Veel informatie is te vinden op onze website www.bibliotheekarnhem.nl, maar heb je toch nog vragen? Tijdens de e-books inloopspreekuren beantwoorden wij ze graag. Neem hiervoor je e-reader en laptop of tablet mee. Indien je nog geen e-book account hebt aangemaakt, vergeet dan niet je lenerspas mee te nemen.

Data en tijden:

- de Bibliotheek Presikhaaf: iedere woensdag in juni van 11.00 tot 12.00 uur

- de Bibliotheek Kronenburg: iedere dinsdag in juni van 14.00 tot 15.00 uur

- de Bibliotheek Rozet: iedere vrijdag in juni van 14.00 tot 15.00 uur

De toegang is gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig. De beschikbare tijd is afhankelijk van het aantal vragenstellers.

Standhouders gevraagd voor de braderie en rommelmarkt

ARNHEM - Standhouders gevraagd voor de rommelmarkt en braderie voor 12 juni van 10.00 tot 18.00 uur; de kosten zijn 25 euro per kraam.

De kramen zijn vier meter lang en het wordt buiten gehouden met kleedjes rommelmarkt voor de kinderen en dj Pascal. De rommelmarkt wordt gehouden op De Malburcht aan de Graslaan 97c. U kunt zich opgeven bij meneer Van de Heijden of via 06 50740178.

Mei(den) basketbal

ARNHEM - Meiden opgelet !Basketbalvereniging Arnhem Eagles organiseert de hele maand mei open trainingen voor meiden van 10 - 18 jaar. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën MU10, MU12, MU14, MU16 en MU18.

MU10 mix dinsdag 18.00 - 19.15
MU12 mix dinsdag 18.00 - 19.15
MU14 donderdag 18.00 - 19.15
MU16/18 dinsdag 19.15 - 20.30

Sporthal De Omnibus, Pallas Atheneplein 2 on Arnhem Zuid. Bij aanmelden graag ook even je geboortedatum doorgeven. Arnhem Eagles; don.van.dijk@arnhemeagles.nl; 06 22219963.

Kijken en proeven bij Stadslandbouw Mooieweg

ARNHEM - Iedereen is welkom bij de open dag van Stadslandbouw Mooieweg op zaterdag 28 mei van 10:00 tot 14:00 uur in Arnhem-Zuid. Elk heel uur start een rondleiding over het terrein. Ook is er een groentenproeverij, een kinderactiviteit en een gratis zakje kiemzaad voor elke bezoeker.

Op een stuk grond van circa 3 hectare aan de Mooieweg in de wijk Rijkerswoerd verbouwen de vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg verse groenten, kruiden en klein fruit. Op natuurlijke wijze, zonder kunstmest en gif. Minimaal 50% van de oogst gaat naar de Voedselbank Arnhem, de rest van de opbrengst is voor de vrijwilligers zelf.

Programma Open Dag
De open dag op 28 mei is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om het project eens te bezoeken en te zien hoe gewassen hier op natuurlijke manier worden geteeld.

- Elk heel uur start rondleiding
- Groentenproeverij
- Bijen en bijenkassen bekijken
- Kinderactiviteit: als stadsboer aan de slag en zelf kiemplantjes uitplanten
- Gratis zakje kiemzaad om thuis te laten groeien

Vrijwilligers gezocht
Mocht u zelf aan de slag willen als vrijwilliger, dan hoort u hier alles over tijdens de open dag. Er is nog plek voor vrijwilligers op de woensdag- vrijdag- of zaterdagochtend. Ervaring is niet vereist. Werkzaamheden zijn buiten op het land, maar ook binnen (administratief of technisch). U bepaalt zelf aan welke activiteiten u mee wilt doen en hoeveel tijd u daaraan wilt besteden.


Locatie: Mooieweg 17, Arnhem-Zuid (hoek Kruisstraat). Meer informatie: www.facebook.com/StadslandbouwMooieweg of slbmooieweg@gmail.com.

Voorlezen voor peuters en kleuters in de bibliotheek

ARNHEM - Woensdag 1 en vrijdag 3 juni zijn peuters en kleuters welkom tijdens het voorleeshalfuurtje om 15.30 uur in de Bibliotheek Arnhem.

Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker. Daarom opent de bieb haar deuren en lezen we elke woensdag en vrijdag een mooi en nieuw verhaal voor aan peuters en kleuters in de Bibliotheek. De toegang is gratis en opgeven van tevoren is niet nodig.

Het belang van voorlezen
Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Maar ook voor jongeren en volwassenen is voorlezen van blijvende waarde.

Woensdag 1 juni wordt om 15.30 uur voorgelezen in de Bibliotheek Presikhaaf. Vrijdag 3 juni is het voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Rozet op de jeugdafdeling en in de Bibliotheek Kronenburg, beide om 15.30 uur.

Geloof je 't zelf?

ARNHEM - Geloof je 't zelf? ...dat je lid kunt zijn van een koor? Kom en ervaar het meezingen in een koor door deel te nemen aan het Zangevent.

Samen met de koren Gedalja en Voices beleef je in één dag hoe plezierig het is te zingen, repeteren, iets nieuws te leren door middel van een workshop onder leiding van Elke Jansen en je zingt mee in het gezamenlijke koor tijdens het avondconcert!

Aanvang voor (aspirant) koorleden: 14.00 uur in De Ontmoeting, Wassenaar 5 in Arnhem. Repeteren, workshop, diner en avondconcert. Bent u geen zanger maar wel luisteraar? Kom dan naar het avondconcert om 19.30 uur. Entree inclusief 1 consumptiebon twee euro, De verkoop verloopt via de leden en via info@gospelkoor-voices.nl en /of gedaljainfo@gmail.com.

Rommelmarkt in De Gaanderij

ARNHEM - In de Gaanderij wordt zaterdag 18 en zondag 19 juni de tweede van de drie jaarlijkse rommelmarkten gehouden. Tijdens de rommelmarkt kan er volop gesnuffeld worden tussen de kramen van tweedehands spullen. Iedereen is van harte welkom. De deuren van de Gaanderij staan open van 10.00 tot 16.30. Entree is gratis.

Bent u niet zo'n koopjesjager onze deuren staan natuurlijk ook voor u open om een drankje te nuttigen of een praatje te maken. Hebt u gebruikte spullen die u graag zou willen verkopen kan dat natuurlijk ook. Er zijn op beide dagen nog tafels te huur. Per tafel betaaldt u zeven euro per dag. U kunt zich opgeven bij de receptie van de organisatie. Betaling van de tafel vindt plaats op 14 juni tussen 19.00 tot 20.00 uur bij de receptie van de Gaanderij, Driemondplein 1 in Arnhem; 026 3810265.

Schaapscheerdersfeesten op de stadsboerderijen

Foto: Natuurcentrum Arnhem

ARNHEM - Op woensdag 25 mei en 1 juni zijn er weer schaapscheerdersfeesten op de stadsboerderijen in Arnhem. Natuurlijk worden de schapen geschoren en is te zien hoe de hoeven traditioneel bekapt worden. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten.

Op woensdag 25 mei is het schaapscheerdersfeest op stadsboerderij De Korenmaat, op stadsboerderij Presikhaaf is het feest op woensdag 1 juni.

De middag staat in het teken van het scheren van de schapen en het bekappen van hun hoeven. Dat gebeurt op de stadsboerderijen nog op ambachtelijke wijze. Daarnaast kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Kinderen gaan natuurlijk dieren knuffelen in de knuffelhoek of maken een leuke knutsel van wol. Ook kun je meedoen aan boerengolf of meerijden in de huifkar tijdens een ritje door de omgeving. Voor kaasliefhebbers is er een proeverij van schapenkaas.

Op stadsboerderij De Korenmaat zijn ook diverse wolproducten te koop, zoals truien, mutsen, sokken, handgeverfde wol of wolknutselpakketjes. De toegang is voor iedereen gratis, deelname aan de activiteiten kost 3,- per persoon. Het feest duurt van 13.30 tot 16.30 uur, de kaartverkoop sluit om 16.00 uur. Iedereen is welkom op de schaapscheerdersfeesten van Natuurcentrum Arnhem.

Stadsboerderij De Korenmaat ligt in Arnhem-Zuid aan de Marius van Beeklaan 5. Stadsboerderij Presikhaaf ligt in Arnhem-Noord aan de Ruitenberglaan 4. De stadsboerderijen zijn elke dag van 08.30 tot 16.45 uur geopend.

Wie wordt de Maestro van Arnhem?

ARNHEM - Na het succes van de eerste editie zal het Arnhems Fanfare Orkest ook dit jaar weer de Maestro van Arnhem organiseren. Het concept is duidelijk: Vijf bekende Arnhemmers zullen de bok bestijgen om het AFO te leiden door hun interpretatie van een muziekstuk.

Zal de kampioen van vorig jaar, Marc Smits zijn titel weten te prolongeren? Of gaat één van de nieuwe kandidaten zoals Krista Fleming, oud-wereldkampioene kickboksen er met de titel vandoor? In de aankomende tijd krijgen de deelnemers een stoomcursus dirigeren van de dirigent van het AFO, Peter Smits. Hij zal hen klaarstomen voor het grote concert op 29 mei in de stadhuishal te Arnhem.

Maar het Arnhems Fanfare Orkest zou zichzelf niet zijn als ze niet een uniek tintje aan dit evenement voegen. Want voor het eerst in Nederland hebben we deze editie ook vijf Junior-Maestro's. Deze kinderen tussen de leeftijd van 8 en 11 jaar, krijgen de kans van hun leven om als een echte dirigent leiding te geven aan echt orkest.

Op 29 mei zullen alle deelnemers hun kunsten laten zien aan een vakjury, bestaande uit: Dirigent en arrangeur/componist Rudy Böhmer, Dirigent Peter Smits en wethouder Gerrie Elfrink. Maar ook het publiek krijgt de kans om zijn favoriet naar de titel te helpen door op ze te stemmen. Kom daarom allemaal op zondagmiddag 29 mei naar de stadhuishal te Arnhem en moedig uw favoriete Maestro én Junior-Maestro aan.

Toegang is gratis. Aanvang 14.00 uur Zaal open 13.30 uur.

Algehele verzorging bij Walk On voet- en schoonheidsverzorging

ARNHEM - Wilt u graag uw voeten en/of gezicht eens goed laten verzorgen? Dan bent u bij Walk On van Lidwien Kempkens in Rijkerswoerd aan het juiste adres.

Voetklachten zijn vervelend. Voetklachten waaronder: eelt, likdoorns, kloven, en ingroeiende nagels worden door Lidwien vakkundig behandeld. Laat het niet zover komen dat uw likdoorn tot op het bot zit en operatief verwijderd moeten worden of dat uw nagel zover is ingegroeid dat een nagelverwijdering de enige mogelijkheid is. "Wij behandelen de diabetische en reumatische voet. Walk On voetverzorging is aangesloten bij ProVoet, ProCert, Anbos en bij KOC Nederland erkend leerbedrijf.

Als schoonheidsspecialiste werkt Lidwien met ECO verzorgingsproducten van Annemarie Börlind. Plantaardige oliën en extracten zijn namelijk het meest waardevol voor uw huid (wat je niet kunt eten, smeer je ook niet op je lichaam). Uit hygiënische redenen werken wij in aparte ruimtes een ruimte voor de voetbehandeling, een voor gezichtsbehandeling.

Belt u gerust voor meer informatie of kijk eens op de websites. Behandelingen gaan volgens afspraak. Openingstijden, tarieven en meer informatie is te vinden op www.walk-on-voetverzorging.nl of www.schoonheidsspecialistearnhem.nl

Walk On voet- en schoonheidsverzorging, Martensbongerd 22, Arnhem; 026 - 3271282 of mobiel 06-51884789. Wij zitten op de eerste etage.

Lezing in Bibliotheek Kronenburg: een warme jas voor mantelzorgers

ARNHEM - Woensdag 1 juni van 19.30 tot 21.30 uur is er een inspirerende lezing voor en over mantelzorgers, gegeven door Ineke Ludikhuize. Zij was fulltime mantelzorger voor haar echtgenoot.

Het aantal mantelzorgers in Nederland groeit snel: mensen die onbetaald en vaak langdurig voor zieke familieleden of vrienden zorgen. Maar mantelzorgen gaat je niet in je koude kleren zitten. Het vraagt offers en aanpassingen. Vanavond gaat zij in op de mooie, maar ook lastige kanten van het mantelzorgen.

Ineke Ludikhuize was fulltime mantelzorger voor haar echtgenoot, ex-politicus Willem Aantjes. In haar boek schrijft zij heel optimistisch over de verschillende thema's waar mantelzorgers vroeg of laat mee te maken krijgen, zoals schuldgevoel, een eigen agenda, liefde, dilemma's, financiën, balans houden en de kracht van humor.

De lezing vindt woensdag 1 juni om 19.30 uur plaats in de Bibliotheek Kronenburg (Kronenburggalerij 7). De toegang is gratis, graag wel tevoren aanmelden.

Brei- en haakcafé in de bibliotheek

ARNHEM - Donderdag 2 juni van 14.00 tot 16.00 uur kan iedereen gezellig aanschuiven in het Brei- en haakcafé in de Bibliotheek Rozet.

Iedere eerste donderdagmiddag van de maand verwelkomt de Bibliotheek Arnhem jou om samen gezellig te breien of te haken, creatieve ideeën uit te wisselen of om gewoon contact te hebben met anderen.

Dominique Struik van wolwinkel Draadjes en Zo staat je met raad en daad terzijde tijdens het Brei- en haakcafé. Net als in een echt café kan iedereen gewoon binnenlopen en is deelname gratis. Voor koffie of thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Iedereen kan aan de grote tafel op de eerste verdieping in de Bibliotheek Rozet aanhaken. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Dansbingo in De Gaanderij

ARNHEM - In De Gaanderij in Arnhem wordt zaterdag 28 mei van 14.00 tot 17.00 uur een dansbingo gehouden.

Er kan deze middag zoveel bingo gespeeld worden als worden gedanst op de muziek. De zaal gaat om 13.30 uur open. De kosten bedragen drie euro per plankje en vijf lootjes voor een euro. De toegang is gratis.

De muziek wordt verzorgd door One Step Todey. Iedereen is welkom.

Openbaar concert door Arnhems Interscholair Orkest

ARNHEM - Op zondag 22 mei geeft het Arnhems Interscholair Orkest (AIO) om 13:30 uur een openbaar concert in de Kruiskerk, Lisdoddelaan 30 in Arnhem-Zuid.

Toegangskaarten kosten 10,00 voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen.

Win waardecheque via stempelactie op koopzondag Heerlijk Huissen: eten, drinken, shoppen én stempelen

Foto: Van Eimeren Huissen

HUISSEN – De eerstvolgende koopzondag (22 mei) staan eten, drinken en shoppen centraal. Het thema is dan ook: Heerlijk Huissen. Met koken voor kids en foodattracties op de Markt, proeverijen bij winkels en in kramen. Nieuw is een stempelactie waarmee een pakket van liefst 500 euro waarde is te winnen!

Bezoekers van Heerlijk Huissen kunnen in enkele horecazaken al in de ochtend terecht voor lekkere drankjes en hapjes. Vanaf 13.00 uur is er in en bij de winkels gelegenheid tot het proeven van eten en drinken (denk aan wijnen en bier). Ook zijn er fraai aangeklede kramen met proeverijen. Tafelaankleding is een hot item, deze koopzondag biedt volop inspiratie in de straten van Huissen-centrum.
Op de Markt: een koken voor kids corner en diverse foodattracties. Passende (live) muziek wordt verzorgd door het Dixieland Fiets Orkest. De beste Bourgondische sferen in het stadje van plezier! Eten, drinken, genieten en shoppen als topcombinatie.

Stempelen

Bezoekers ontvangen bij winkels en horeca een speciale stempelkaart. Zorg voor alle stempels van de deelnemende bedrijven en lever deze voor 17.00 uur in bij 't Wijnhuys (Markt). Even later wordt de winnaar bekend gemaakt, uitreiking van deze prijs om 17.15 uur bij Borrelzz, Vierakkerstraat 17 in Huissen. de gelukkige winnaar moet aanwezig zijn. Die legt beslag op een pakket met liefst 500 euro waarde (te besteden bij winkeliers van Ondernemersvereniging Huissen). Hoe meer stempelkaarten hoe meer kans!

De winkeliers zijn op koopzondag Heerlijk Huissen geopend tot 17.00 uur. Horecabedrijven sluiten zo rond middernacht. En als dan de ogen sluiten, verzucht men tevreden: 'Heerlijk. Huissen.'

Themabijeenkomst Uitvaart & erfrecht

Uitvaartverzorgers Janneke van der Poel en Dirk Bos & notarissen Christine de Vos en Karel van de Kamp Foto: uitvaartverzorgers Janneke van der Poel en Dirk Bos & notarissen Christine de Vos en Karel van de Kamp

ARNHEM - Voor veel mensen is de dood en alles wat daar bij komt kijken een taboe. En komt het ter sprake, dan wordt er gauw een houten voorwerp gezocht om het 'af te kloppen'. '

Jammer en niet zo verstandig', zo vinden Dirk Bos en Janneke van der Poel, uitvaartverzorgers bij coöperatie Dela. Notaris Karel van de Kamp en Christine de Vos van Karel van de Kamp Notariskantoor uit Arnhem, geven aan: 'Er zijn een heleboel dingen die mensen zelf al kunnen regelen en die het de nabestaanden een stuk gemakkelijker kunnen maken. Daarbij gaat het niet alleen om de keus voor begraven of cremeren, welke kist of welke muziek, maar ook om zaken als een testament, het benoemen van een executeur, het opnemen van een uitsluitingsclausule en het besparen van erfbelasting.'

Om deze zaken bespreekbaar te maken houden Karel, Christine, Dirk en Janneke op dinsdag 31 mei om 20.00 uur een themabijeenkomst, waarbij iedereen welkom is.

U dient zich voor 28 mei aan te melden via rdautzenberg@dela.org of 06 51062582. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid voor privé-vragen aan de hand van eigen polissen of testamenten. Lukt het u niet om bij de themabijeenkomst aanwezig te zijn? Maar heeft u wel vragen? Belt u dan met de consulenten van Dela via 040 219 91 00 (voor leden van Dela) of met Karel van de Kamp Notariskantoor via 026 3551204.

Uitvaartcentrum van coöperatie Dela, Weg langs de begraafplaatsen 5 in Arnhem.

De derde editie van de Tour voor MS: anders, beter!

ARNHEM - De voorbereidingen voor de derde editie van de Stichting Tour voor MS, die op 28 mei wordt gehouden zijn al van start gegaan! Iniatiefnemer Marcel van Domselaar organiseert deze mooie fietstour voor de derde keer door Arnhem en omstreken.

"Aangezien we met de Tour voor MS de hoogste waardering hebben gekregen van de NTFU gaan we er vanuit dat de derde editie weer een groot succes gaat worden", aldus Marcel van Domselaar die zelf ook MS heeft. Dit jaar zal er weer bij de start en finish kraampjes staan, live muziek en nog veel meer leuke activiteiten plaatsvinden op deze unieke locatie op de kruising van de Burgermeester Bloemenweg/Monnikensteeg in Arnhem. Er is ook een mini-Tour waar de kinderen aan mee kunnen doen. Via de website www.TourvoorMS.nl kunt u zich inschrijven voor de tourritten.


Helpt u ook mee? Uiteraard zijn wij altijd opzoek naar sponsoren en vrijwilligers. Of u nu op een groot collectief reclamebord zal willen staan bij de start en finish of met een bedrijfslogo op onze site www.TourvoorMS.nl wil komen te staan? Zal u zelf een een mooie spandoek willen ophangen die dag, of wilt u er misschien een kraam huren of zelf gaan staan met uw eigen kraam? Er zijn vele mogelijkheden waarmee u ons kan helpen deze dag.
De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Tour voor MS en zal gebruikt worden voor onderzoek en bestrijding van MS.

Voor meer informatie over Stichting Tour voor MS: www.TourvoorMS.nl, info@tourvoorms.nl,

13 / 20

Open deurendagen bij Boerboom Deuren

BEMMEL - Van maandag 23 tot en met zaterdag 29 mei bij Boerboom Deuren acties op de sectionaal deuren, Duoport, Easyport, Novorol, kanteldeuren. De sectionaaldeur en een kanteldeur ook mogelijk met loopdeur.

De Novoferm sectionaaldeuren zijn verkrijgbaar in diverse profilering, dessins en vrijwel alle Ral-kleuren. Een sectionaaldeur biedt comfort, isolatie, een hoge veiligheid en optimale ruimtebesparing. De deur kan voorzien worden van een elektrische aandrijving met afstandsbediening. Denk eens aan het gemak wanneer u met de auto of fiets komt aanrijden en met één druk op de knop eenvoudig naar binnen kunt. Deze deuren zijn nu ook leverbaar met loopdeur.

Geïsoleerde openslaande deuren, de Duoport is ook mogelijk.

Bij beperkte inbouwdiepte of u wilt geen horizontale looprails aan het plafond, kunnen wij u een Novorol aanbieden. De Novorol is opgebouwd uit geïsoleerde aluminiumprofielen voorzien van een thermische onderbreking. Hierdoor houdt u de warmte binnen en de kou buiten. De deur is voorzien van een elektrische aandrijving met afstandsbediening. Denk eens aan het gemak wanneer u met de auto of fiets komt aanrijden en met één druk op de knop eenvoudig naar binnen kunt.

Ook uw bestaande garagedeur kunt u voorzien van een elektrische aandrijving. Op de elektrische aandrijving krijgt u 5 jaar garantie.

Kom naar onze showroom in de week van de open deuren dagen en laat u informeren over de vele acties, de koffie staat klaar. Wij zijn open van 9.00 tot 17.00 uur.

Boerboom Deuren, Groenestraat 2, Bemmel; 0481 350208; e-mail: info@boerboomdeuren.nl; www.boerboomdeuren.nl.

Voor als het nèt niet in uw auto past... Wouter Hageman Verhuur

GENDT - Kent u het? U heeft iets op marktplaats gekocht, u helpt met een verhuizing voor een familielid, of u staat op de parkeerplaats van de bouwmarkt.. en het past nèt niet in uw auto! Wist u dat u bij Wouter Hageman in Gendt al een mooie Ford Transit Custom bestelwagen kunt huren voor maar 38,50 per halve dag?

De ideale oplossing voor het vervoer van dat bankstel, de lange palen voor uw nieuwe schutting of het vervoer van grof afval naar de vuilstort. En tegelijkertijd blijft uw eigen auto keurig schoon!

Vanuit Gendt verhuren wij de compacte maar zeer ruime Ford Transit Custom voor 38,50 euro per halve dag, of de grotere Ford Transit voor 45,50 per halve dag. En voor 70 euro per halve dag verhuren wij u graag een van onze grote bakwagens die u gewoon mag besturen met rijbewijs B. Deze auto's hebben genoeg ruimte om binnen twee keer rijden het interieur van een compleet appartement te verhuizen, en dankzij de electrische laadklep kost het u geen centje pijn. Verzin een klus... en huur een perfect passende auto bij Wouter Hageman. Dichtbij en scherp geprijsd! Meer informatie? kijk op www.wouterhageman.nl.

De bestelwagens én onze 9-persoons bussen én normale personenwagens reserveert u heel makkelijk en snel via telefoon (0481 425000), email (verhuur@wouterhageman.nl) en zelfs via Whatsapp (06 22556065).

Groencentrum De Batterijen start weer met de opruiming op dinsdag 17 mei!

OCHTEN - Groencentrum De Batterijen start op dinsdag 17 mei met de jaarlijkse leegverkoop van het groencentrum voor de naderende zomersluiting vanaf 30 mei.

"Toch is het deze keer anders, want wij blijven de vrijdag geopend voor de verkoop van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, fruitbomen in pot, online bestellingen afhalen en natuurlijk voor deskundig advies. De verkoop in onze geheel vernieuwde webshop gaat gewoon door! U kunt dus blijven profiteren van onze prima kwaliteit planten voor een betaalbare prijs! Dit kunt u dan komen afhalen op vrijdag of laten bezorgen wanneer u wenst. Kijk voor alle actuele nieuwsberichten en tips op onze website www.batterijen.nl. Wij hopen u vanaf vrijdag 9 september weer te verwelkomen in ons groencentrum", aldus het team.

Boomkwekerij en Groencentrum de Batterijen, Bonegraafseweg 68, Ochten; 0344-641271; www.batterijen.nl.

Kruidenplein in de bloemetjes gezet

ARNHEM – Sinds november vorig jaar staat op de parkeerplaats van het Kruidenplein een heuse mobiele bloemenkiosk. Eigenaresse Mariska Schaper verkoopt met veel passie haar bloemen en planten met veel plezier. De familie Schaper is geen onbekende in de bloemenbranche haar man John werkt al vele jaren in de bloemen en planten branche.

In de vroege ochtend wordt door John verse bloemen en planten ingekocht op de bloemenveiling en dit gaat rechtstreeks naar de bloemenkiosk op het Kruidenplein,
waar Mariska klaar staat om haar bloemenkiosk te vullen met verse bloemen en planten.
"Buiten het assortiment bloemen planten hebben wij ook een grote sortering aan tuinplanten. Daarnaast verkopen we ook leuke accessoires voor binnen en buiten". U kunt op bestelling ook terecht voor alle soorten rouwbloemen of rouwboeketten dit wordt in overleg met u samengesteld.

"Dit natuurlijk altijd tegen de scherpste prijzen, kom snel eens kijken bij mijn mobiele bloemenkiosk en laat u verassen. Sinds kort beschikken wij ook over een mobiele pinapparaat".

Bloemen op het Kruidenplein; 06-50899062; Openingstijden dinsdag, woensdag,( zaterdag vanaf 28 mei) van 10:30 tot 18:00 uur.

Glad en haarloos de zomer door!

ARNHEM - Ieder zomer is het weer hetzelfde probleem, het ontharen van alle ongewenste haartjes op lichaam of gezicht. Dit iedere zomer weer terugkomend leed, kan vanaf nu op een minder pijnlijke en irriterende manier verwijderd worden door middel van body-sugaring.

Met deze methode kunnen wij alle lichaamsdelen behandelen. Van benen tot bovenlip maar ook de bikinilijn of het geheel verwijderen van alle schaamharen (Hollywood) behoren tot de opties. Body-sugaring is een 'huidvriendelijke' ontharingsbehandeling waarbij al het ongewenste haar in één keer met wortel en al wordt verwijderd, waardoor je geen last meer hebt van stoppels of ingegroeide haren. Caroline heeft een speciale cursus hiervoor gevolgd en is nu gecertificeerd body-sugaring schoonheidsspecialist.


Caroline is tevens gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Dit is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen en eyeliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek.

Caroline huid- en nagelverzorging, Graslaan 77 Arnhem; 026 3216585; Voor meer informatie: www.carolinearnhem.nl.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert en verkoopt 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?

Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al vijf jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);
(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Met een scootmobiel als fietsen moeilijker gaat

ARNHEM - Het is heerlijk om in alle vrijheid zelfstandig op pad te gaan. Door verschillende oorzaken kan fietsen minder makkelijk of minder veilig gaan. Een scootmobiel is een uitstekend alternatief. Met een scootmobiel kunt u weer zelf alledaagse activiteiten uitvoeren en met vertrouwen blijven deelnemen aan een gezellige fietstocht.

ScootOccasions bestaat inmiddels meer dan twee jaar. Ze zijn specialist bij de in- en verkoop van jong gebruikte scootmobielen. Hun uitgebreide assortiment scootmobielen is vooral geschikt voor prijsbewuste mensen die liever geen hoge uitgave willen doen voor een nieuw scootmobiel. De scootmobielen worden geleverd met nieuwe accu's en garantie. ScootOccasions levert ook service en onderdelen op bijna alle merken.

Op de website www.scootoccasions.nl kunt u het aanbod van scootmobielen bekijken met alle benodigde informatie. Hier vindt u een brede selectie van opvouwbare en vaste modellen.

Bent u niet in de gelegenheid om de showroom te bezoeken? Bel dan voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.

De dichtstbijzijnde showrooms van ScootOccasions zijn gevestigd aan de Waalstraat 28 in Arnhem en in de Prominent Outlet aan de Van Heemstraweg 46 in Beneden-Leeuwen, 026 7370363, www.scootoccasions.nl.

20 / 20