GN Lingewaard

1 april 2015

GN Lingewaard 1 april 2015


Koopzondag in Bemmel met voorjaarsmarkt en modeshow

BEMMEL - Op 12 april is er in Bemmel weer een koopzondag, met een voorjaarsmarkt en modeshows. De dag staat in het teken van Italië. Het dorp zal in Italiaanse sfeer aangekleed worden en de winkeliers zorgen ervoor dat hun etalages een Italiaans tintje krijgen.

Zoals iedere voorjaarskoopzondag zullen er dit jaar ook weer modeshows gehouden worden op de promenade. De Bemmelse ondernemers laten de laatste trends zien op gebied van herenmode, damesmode, haartrends, kindermode, brilmode en schoenen. De modeshows zijn om 13.00 en om 15.00 uur op de promenade. De winkels zijn deze dag geopend vanaf 12.00 tot 17.00 uur.

Tevens is er deze dag een voorjaarsmarkt, met een tal van kramen. Hier staan kramen met onder andere kleding, olijven en andere etenswaar. Tevens is er een mogelijkheid op te bungy-jumpen. Deze dag zal ook Niek Verhagen aanwezig zijn die karikaturen maakt. Het geheel zal opgeluisterd worden door zangeres Femke met haar gitarist Peter, die nu anderhalf jaar samen optreden.

De Bemmelse voorjaarskoopzondag is altijd erg gezellig en als het weer maar even mee zit, dan zijn er veel terrasjes waar het dan goed toeven is.

Samen harten langer laten kloppen in Lingewaard

HUISSEN - De jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting komt er weer aan; van zondag 5 tot en met zaterdag 11 april staat de strijd tegen hart- en vaatziekten centraal. En onder het motto 'Samen harten langer laten kloppen' trotseren in de Hartweek ruim 130 vrijwilligers uit Huissen en omgeving weer en wind om te collecteren voor de Hartstichting.

De belangrijkste missie van de Hartstichting is de preventie, behandeling en genezing van hart- en vaatziekten. De Hartstichting heeft daarin al veel gedaan en bereikt. Toch zijn er nog altijd één miljoen hart- en vaatpatiënten in ons land. En per dag overlijden ruim honderd mensen aan deze ziekten en komen duizend mensen in het ziekenhuis terecht.

Vorig jaar konden mensen stemmen en mee bepalen in welk onderzoek de Hartstichting de komende jaren moet investeren. Met stip op één staat onderzoek naar een vroege herkenning van hart- en vaatziekten. Want een beroerte, hartinfarct of hartstilstand kan opeens toeslaan. Zonder waarschuwing vooraf. Onderzoek helpt om de signalen te herkennen en in te grijpen, voor het te laat is. "Uw gift maakt dit mogelijk."

Het Goede Doel en Queen op De Klok Live

Foto: Robert Kuster

GENDT - Op zondag 5 april zal Het Goede Doel, ofwel Henk en Henk, Gendt bezoeken. Dit in het kader van De Klok Live 2015. Samen met coverband Boulevard staan ze garant voor een spetterende afsluiting van alweer de vierde editie van dit evenement.

Henk Westbroek en Henk Temming behoeven geen uitleg en zullen gegarandeerd voor een topavond zorgen met onder andere België, Vriendschap, Nooduitgang, Alles kan een mens gelukkig maken, om zo maar een paar hits te noemen. Ze zullen deze avond begeleid worden door Boulevard. Door de jaren heen deed Boulevard verschillende shows, tv-optredens, een theatertournee en begeleidde verschillende artiesten. Met al meer dan 2000!! optredens op zak heeft deze band door de jaren heen onmisbare ervaring opgedaan, waardoor ze feilloos aanvoelt wat een avond nodig heeft om er een onvergetelijk feest van te maken.

Het weekend zal dit jaar worden geopend op vrijdag 3 april met een tribute aan Queen. Deze helden van weleer worden weer helemaal tot leven gebracht door de uit Italië afkomstige band The Great Queen Rats. Ze zullen de bezoekers weer mee terug nemen naar de jaren '70 en '80. dj-entertainer Robert Pouwels zal deze avond voor een goede opwarming zorgen.

Voor de zaterdagavond is er weer voor iets nieuws gekozen: Beat-It. Voor het eerst in onze regio, maar zeker niet voor het laatst. Energiek, aantrekkelijk, high-performance met daarbij een niet te evenaren visuele show van internationale allure. Beat-It belooft met The Music Maxperience entertainment op topniveau. Beleef een spectaculaire show van Beat-It en de bezoeker waant zich bij een internationaal popconcert! De zes sprankelende persoonlijkheden gecombineerd met een wervelende lichtshow, Ledwall in XL-formaat en luxueuze sound, mag je niet missen!

Koop nu nog je kaarten in de voorverkoop en bespaar zo op de entree prijs. De prijzen in de voorverkoop zijn (vrijdag) 12,50 (zaterdag) tien en (zondag) 12,50 euro. De voorverkoop is bij De Klok, Markt 1 in Gendt (0481 421551). Voor openingstijden kijk op www.deklokgendt.nl of houdt Facebook of Twitter in de gaten.

Teejaater PAN brengt Oklahoma naar Bemmel

BEMMEL - Het internationaal spraakmakende toneelstuk Augustus: Oklahoma naar Bemmel. Het is te zien in de schuur van Landgoed Doornik op 24 en 25 april en op 1,2, 8, 9, 15 en 16 mei. De aanvang is steeds om 19.30 uur.

In Augustus: Oklahoma maakt het publiek kennis met drie generaties van de familie Weston. Een op het eerste gezicht succesvolle familie. Maar schijn bedriegt. Wegens familieomstandigheden keren de drie zussen Weston met hun partners terug naar hun ouderlijk huis op het platteland van Oklahoma. Daar lopen de spanningen hoog op, niet in de laatste plaats door de spijkerharde commentaren van hun manipulatieve, aan pijnstillers verslaafde, moeder. Al snel blijkt dat deze keer geen jeugdtrauma onberoerd blijft en geen familiegeheim veilig is. Niemand ontsnapt aan de wurgende greep van de moederliefde.

De Amerikaanse auteur Tracy Letts schreef met Augustus: Oklahoma een groots opgezet familiedrama in de rijke Amerikaanse theatertraditie. Zes maanden na de première in Chicago stond het stuk al op Broadway.

Het stuk wordt voortgestuwd door meeslepende verhaallijnen, die het publiek beetgrijpen om niet meer los te laten. Zijn personages worstelen met de morele en spirituele dilemma's van onze tijd. Bijzonder aan Augustus: Oklahoma is dat zelfs de minst omvangrijke rol nog gedetailleerd is uitgewerkt. Dat maakt het tot een echt ensemblestuk, waarin alle acteurs van PAN kans krijgen om te schitteren.

Ton Schurink regisseert dit hartverscheurende en hilarische portret van een familie op drift. Teejaater PAN speelt weer in de sfeervolle schuur op landgoed Doornik, in een enorm en vooral prachtig decor. De decorploeg is daar al maanden druk mee in de weer. Wat een energie. En wat een vakwerk. Dat moet u zien.

Kaarten à tien euro zijn vanaf 1 april te koop bij boekhandel Polman in Bemmel en te reserveren op www.teejaaterpan.nl. Ook te volgen via Facebook en Twitter!

Paaseieren zoeken in Huissen

HUISSEN - Ben jij er dit jaar ook weer bij? De Paashaas heeft ons laten weten dat hij ons samen met zijn vrienden komt bezoeken! En wel op zaterdag 4 april, wanneer wijkvereniging De Zilverkamp -zoals elk jaar- weer de jaarlijkse paaseierenzoektocht voor groot en klein, organiseert.

Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden. Om 9.30 uur verzamelen we aan de achterzijde van De Brink. Er zijn diverse 'zoekveldjes' afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Eén veldje voor de allerkleinsten tot drie jaar, één veld voor de kleuters van vier tot zes jaar en voor de superspeurders van zeven jaar en ouder is er een nog uitdagender zoekveld.

Dus groot of klein, iedereen kan zoeken en vinden! Tip: Neem een plastic zak(je) mee waarin je de door jou gevonden eitjes kunt bewaren. De paashaas geeft het startsein waarna we allemaal tegelijk gaan zoeken. Na de zoektocht is er binnen in De Kuul voor de kinderen een beker limonade en is er de mogelijkheid om gezellig te knutselen in een paasthema. Voor de ouders/begeleiders is er een kop koffie of thee. "Wij hebben er al weer zin in, jij komt toch ook? Want ook jij en een ei horen erbij!"

Feestelijke seizoensopening Fort Pannerden met pasen

DOORNENBURG - Op eerste paasdag opent Fort Pannerden haar deuren. Een kleurrijke stoet vrijwilligers trekt rond 11.45 uur onder muzikale begeleiding naar het fort. Om 12.00 uur opent wethouder Witjes het fortseizoen.

De paashaas zal in het fort paaseieren verstoppen. Kinderen kunnen deze gratis zoeken met de paasspeurtocht, zich laten schminken, een schot wagen met waterkanon of soldaatjes bekogelen in soldatenballenbak. Met een luchtgeweer schieten onder begeleiding van schietvereniging Kort Oisterwijck. Er zijn demonstraties van smid en koperslager, unieke exposities, films en men kan naar het kanon in aanbouw kijken, het grootste kanon dat ooit op Fort Pannerden stond: 15L25 uit 1884.

Tussen 12.00 en 15.30 uur kunnen bezoekers deelnemen aan rondleiding met gids (een euro extra, groepen alleen op aanvraag).

Fort Pannerden aan de Waaldijk 1 in Doornenburg is één van de ruim twintig forten van de Hollandse Waterlinie. Met een spectaculair uitzicht op de Rijnsplitsing.

Fort Pannerden is open van april tot eind oktober, iedere eerste en derde zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. In zomervakantie: 14 juli tot en met 27 augustus, ook dinsdag en donderdag van 12.00 tot 17.00 uur. Het fort is te voet en met fiets prima bereikbaar. Tijdens open dagen is er gratis vervoer tussen de Sterreschans en het fort. De entreeprijzen (inclusief een consumptie): vier tot dertien jaar 2,50 euro; dertien jaar en ouder vijf euro. Meer informatie: staat op www.fortpannerden.eu.

Zeldzame boom ontdekt in Huissen

HUISSEN - De kunstenaars in de ateliers van 'De Huissense School' zagen hem het eerst, een vreemd groeisel, op de donkere zolder van de vroegere scholen. Na het nodige speurwerk in oude boeken bleek het een Metelkaar te zijn, een boomachtige waarvan men dacht dat hij lang geleden al uitgestorven was. Niets blijkt nu minder waar.

In volle bloei kan de boom wel duizend verschillende bloemen dragen. Maar dit is afhankelijk van hoe kinderen met elkaar omgaan! Maakt een kind ruzie of pest hij een ander kind dan treurt de boom en laat een bloem vallen, maar wanneer kinderen behulpzaam en aardig voor elkaar zijn dan groeien er prachtige nieuwe bloemen aan.

De boom staat er nu weer prachtig bij want het blijkt dat Huissense kinderen bijzonder goed met elkaar omgaan. En als ze zo doorgaan wanneer ze Groot Mens geworden zijn, dan zal de wereld er weer een stukje mooier zijn.

Om dat alles te vieren en om het niet te vergeten, hebben we met elkaar voor de Metelkaar geschilderd, geplakt, geknipt en gedrukt in de ateliers van De Huissense School.

Tien prachtige, kleurrijke schilderijen, ieder twee bij twee meter, zijn het geworden. Binnenkort kan iedereen deze superkunst komen bewonderen. Zaterdag 11 en zondag 12 april van 14.00 tot 17.00 uur in de KinderKunstKapel aan de Langekerkstraat in Huissen. De toegang is gratis. En natuurlijk hopen de kinderen en de kunstenaars op heel veel bezoekers!

Eieren zoeken in Haalderen

HALDEREN - Voetbalvereniging HAVO verzorgt op zaterdag 4 april een eierzoektocht voor alle kinderen tot en met twaalf jaar.

De aanvang is 13.45 uur op het HAVO-terrein aan de Notenboomstraat in Haalderen.

Strijdbaar Angeren probeert woningbouw te stimuleren

ANGEREN - Sinds de oprichting in 2007 heeft Strijdbaar Angeren aandacht voor de leefbaarheid in Angeren. Het realiseren van woningbouw heeft hierbij de hoogste prioiriteit. Door de jaren heen zijn er allerlei initiatieven ontplooid, maar deze hebben nooit geleid tot het daadwerkelijk realiseren van de bouw van woningen in Angeren.

Strijdbaar Angeren heeft opnieuw de handschoen opgepakt om samen met het Bedrijf Samen Bouwen aan de slag gegaan om een impuls te geven aan de ontwikkeling van het project Maliebaan (kermisterrein). Het plan is om dit realiseren via een zogenoemd CPOconstructie. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Een bouwvorm die bij het ontbreken van initiatieven door de overheid steeds meer aandacht krijgt. De plannen voor het project Maliebaan zijn met wethouder Johan Sluiter besproken en er is een positieve grondhouding ten aanzien van dit initiatief.

Dit is voor Strijdbaar Angeren dan ook de reden om samen met het bedrijf Samen Bouwen een informatiebijeenkomst te houden. Doel van deze bijeenkomst is het geven van informatie over het project en wat CPO inhoudt.

Niet alleen geïnteresseerden voor een starterswoning worden uitgenodigd, maar ook andere mensen, die geïnteresseerd zijn om in Angeren te gaan wonen. Voor op de wat langere termijn is Strijdbaar Angeren aan de slag gegaan met een ontwikkelvisie op Muijland. De datum van de bijeenkomst is nog niet exact bekend. De verwachting is eind april, begin mei.

Door het realiseren van het plan Maliebaan en de verdere ontwikkeling van het plan Muijland ontstaat er een mooie gelegenheid om gefaseerd woningbouw te realiseren in Angeren. Strijdbaar Angeren is overtuigd van het feit dat deze plannen voorzien in een behoefte, maar deze moet uiteindelijk nog wel blijken. De uitnodiging aan alle mensen, die geïnteresseerd zijn om (in de toekomst ) in Angeren te willen wonen: "pak deze kans".

Muziek om weg te geven...

BEMMEL - Wat is MusiKado? MusiKado is een muziekcollectief van zangers en muzikanten dat op vrijwillige basis en in wisselende samenstellingen belangeloos optredens verzorgt. Bedoeld voor mensen die het minder goed hebben in onze samenleving of een opkikkertje verdienen in/na een zware tijd.

Dit varieert van een avondvullend programma voor ouderen, bewoners van een verpleeghuis of instelling, mantelzorgers, vluchtelingen, et cetera tot een optreden in een hospice of huiskamerconcert bij iemand thuis.

"Kom erbij en nodig ons uit! De ambitie van MusiKado is om een gevarieerd en veelzijdig muziekgezelschap te smeden. Koren en muzikanten nodigen wij uit toe te treden tot MusiKado. Wij nodigen instellingen en particulieren uit ideeën aan te dragen voor een origineel muzikaal cadeau. Kent u iemand die een opkikkertje verdient? Dan kunt u een aanvraag doen voor een MusiKadootje via www.musikado.nl."

"Ter financiering en realisering van onze plannen zijn wij op zoek naar financiële middelen. Als bedrijf of instelling kunt u MusiKado-sponsor worden. Wij bieden u daarvoor enkele kleinere optredens (bijvoorbeeld aan zieke werknemers) of een middag- of avondvullend concert aan."

Promotieconcert
Op woensdag 29 april, om 20.00 uur is bij restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28, Bemmel een promotieconcert voor vertegenwoordigers en/of activiteitenbegeleiders van (zorg)instellingen. "Bent u benieuwd of MusiKado iets voor uw instelling kan betekenen, kom dan vooral naar deze avond en meldt u bij ons aan. Wilt u vriend van MusiKado worden, dat kan ook tijdens deze avond. Aanmelden kan via de website www.musikado.nl, een mailtje naar info@musikado.nl of te bellen naar 06 18837347."

Column

Netwerk

Politiek heeft mijn aandacht. De Lingewaardse politiek is mijn bron om twee nieuwsartikelen en een azijnstukje aan te leveren. Elke raadsvergadering staat in mijn agenda. Maar naarmate het tijdstip vordert, haak ik af. Geen zin, voel me niet lekker, of heb al voldoende onderwerpen.

Voor mijn azijnstukje ga ik niet naar een raadsvergadering. Tot vorige week. Mijn vrouw zag het aankomen. Zij adviseerde me wel te gaan. Doe het voor je netwerk en om de door jouw bekritiseerde politici de kans te geven tegen je aan te schuren, zo was haar argument. Ik zat op de publieke tribune. Bij de tweelingzus van Maria Janssen en haar 90-jarige moeder. Spannend, Maria wordt beëdigd als SP raadslid. Mams en zus wisten later niet wat ze meemaakten. De burgemeester kreeg haar debatterende raadsblage niet in het gareel. Mams en tweelingzus vonden het wel spannend als Marianne weer een poging deed om de praatgrage ADHD blage de mond te snoeren. Toen de Cultuurnota voor besluitvorming werd behandeld was de beer los. Een nota waar een ambtelijk proces van een jaar aan vooraf was gegaan. De raad maakte er gehakt van. Een hard gelag voor de betrokken ambtenaar links van mij die met een gemaakte glimlach het schouwspel volgde. Lingewaard heeft geen knoop aan de broek maar Kunst en Cultuur is zo belangrijk. De ADHD raadsleden hadden het debat als kunst verheven. Er werd oeverloos gebakkeleid over een klankbordgroep die zich moet buigen over een startnotitie waar over een jaar (!) een nieuwe Cultuurnota uit voort moet komen. Raadsleden gedroegen zich in het debat als cabaretiers in een bedroevende voorstelling. De ADHD-ers waren zo druk met elkaar dat ze niet in de gaten hadden dat bezoekers, inclusief mams en tweelingzus van Maria, voor de besluitvorming waren vertrokken. Aandacht voor Lingewaardse politiek. Een hele opgave. Ik besloot zonder advies van mijn vrouw ook naar huis te gaan. Wachten op netwerken met een borrel, een hele opgave.

Sjaak

Paaseieren zoeken

DOORNENBURG - Op tweede paasdag maandag 6 april kunnen alle kinderen weer naar de speeltuin van Doornenburg komen om paaseieren te zoeken.

"Kom op tijd, want om 10.00 uur gaat de poort open en liggen alle eieren verstopt. De paashazen blijven tot 11.30 uur om nog eitjes uit te delen. Natuurlijk kun je dan ook nog eieren verven en spelen in de speeltuin. Voor de ouders staat de koffie en thee klaar."

Toneel Mozaïek Angeren

ANGEREN - Ook dit jaar gaat toneelgroep Mozaïek Angeren een toneelstuk spelen. Gekozen is voor de tragikomedie 'Er valt een traan op de tompoes' van Annie M.G. Schmidt.

De voorstellingen zijn op 16 en 17 mei in het Dorpshuis in Angeren. De repetities zijn natuurlijk in volle gang. De decorbouwers en de mensen van licht en geluid zijn druk bezig hoe het een en ander te realiseren. Van de vaste spelers doen er twee door omstandigheden niet mee. De nieuwe spelers zijn Wim Janssen en Jolanda Peters.

"Hebt u altijd al toneel willen spelen, kom dan eens bij een repetitie kijken, wie weet speelt u volgend jaar al mee. Wij repeteren op maandagavond in het Dorpshuis van 20.00 tot 22.00 uur. Graag van tevoren bellen naar Door Mom 026 3252094."

Hugo en Riek Schuil zestig jaar getrouwd

HUISSEN - Op 6 april zijn Hugo en Riek liefst zestig jaar getrouwd. Een diamanten feest is een hele mijlpaal in deze tijd. Dit heuglijke feit willen zij dan ook met een groot feest graag vieren met familie, vrienden en bekenden in De Buitenpoort.

In Huissen zijn Hugo en Riek al jaren een vertrouwde verschijning en lopen er iedere dag wel even uit om met iedereen een gezellig praatje te maken. Wie kent ze niet? In de winter zijn ze lang in Spanje en in de zomer zijn ze altijd te vinden aan het (vis)water en genieten dan lekker van het mooie weer en de mensen om zich heen. Het zijn echte levensgenieters en hun geheim is eigenlijk simpel: "Maak van iedere dag zelf een feestdag!"

Alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind Dex willen ze op deze wijze bedanken. Dik verdiend om even in het zonnetje gezet te worden. "Geniet nog lang van elkaar en wensen jullie dan ook een onvergetelijk feest op 6 april."

Al meer dan zeshonderd scholen doen mee aan Doekoe-actie Coop

LINGEWAARD - Op dinsdag 7 april gaat de tweede Doekoe-actie van start bij Coop. Tijdens de actie, die de supermarktketen in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Arla Foods en Unilever organiseert, kunnen klanten sparen voor sport- en spelmaterialen voor scholen in de buurt. De Doekoe-actie belooft een groot succes te worden: al meer dan zeshonderd scholen lieten weten deel te willen nemen.

Tijdens de Doekoe-actie ontvangen klanten van Coop bij aankoop van geselecteerde producten van Arla Foods en Unilever Doekoe-munten. Deze munten kunnen ze doneren aan scholen uit de buurt. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen aan het eind van de actie aan sport- en spelmaterialen mogen besteden. Jurjen Worp, Manager Marketing & Communicatie bij Coop: "Coop wil dicht bij zijn klanten staan. Bijvoorbeeld met de Doekoe-actie. Hiermee tonen we onze betrokkenheid bij scholen in de omgeving van onze winkels én stimuleren we kinderen om meer te bewegen. Een prachtig doel!"

Veel enthousiaste reacties
Dat de scholen enthousiast zijn over het initiatief van Coop blijkt wel uit het hoge aantal aanmeldingen voor de Doekoe-actie. Al meer dan 600 scholen gaven aan mee te willen doen. Worp: "Dit aantal is fors hoger dan in 2013, toen de Doekoe-actie voor het eerst plaatsvond. We merken dat de Doekoe-actie leeft: in onze winkels maar ook bij scholen in de buurt. Wij kunnen niet wachten tot de actie écht van start gaat."

Tien Schoolplein14's
Een bijzonder onderdeel van de Doekoe-actie is de actie 'Win een Schoolplein14'. Deelnemende scholen kunnen hun eigen Schoolplein14 ontwerpen en maken zo kans op een echt Schoolplein14. Schoolplein14 is een project van de Johan Cruyff Foundation en wil alle leerlingen uit het primair onderwijs stimuleren met elkaar te spelen en te sporten In totaal winnen tien scholen een Schoolplein14. Meer informatie staat op www.schoolplein14.nl of coop.nl/doekoe.

Rommelmarkt bij Volharding: er zit muziek in

HUISSEN - Muziekvereniging Volharding uit Huissen gaat weer wat extra gelden genereren door het houden van een Rommelmarkt met de nodige verassingen. Deze gaat plaatsvinden op maandag 6 april (tweede paasdag) in de zaal van het Zandse Gemeenschapshuis aan de Van Wijkstraat 31.

Ook personen van buiten de vereniging kunnen deze keer een tafel huren voor tien euro om de eigen spullen te verkopen. De inrichting van de tafels kan vanaf 10.00 uur. De verkoop start om 11.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree bedraagt een euro. Tussendoor is er een aantal trekkingen uit de entreebewijzen voor wat leuke prijzen.

Op maandagavonden 30 maart kan men tussen 19.00 en 20.00 uur spullen afgeven bij het gemeenschapshuis. Men kan deze uiterlijk brengen bij het gemeenschapshuis op zaterdag 4 april tussen 13.00 en 17.00 uur. Als men op een ander moment spullen voor de rommelmarkt kwijt wil, kan men zich daarvoor aanmelden via de website info@volhardinghuissen.nl. Een telefoontje naar 026 3250361 kan ook.

Clubkascampagne

Volharding doet ook mee aan de clubkascampagne van de Rabobank en kan de stemmen heel goed gebruiken. De muziekvereniging moet namelijk alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden wat de financiën betreft. Naast de grote kermisverloting en donateursactie is de rommelmarkt een extra bron van inkomsten die de vereniging dringend nodig heeft, terwijl deze eigenlijk weinig met het muziek maken op zich te maken hebben, maar wel noodzakelijk zijn.

Bedankt vrijwilligers in Lingewaard!

LINGEWAARD - Lingewaard doet mee tijdens NLdoet 2015. Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart staken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Zo ook enkele SWL teamleden. Ondanks de weersomstandigheden was het gezellig en is er veel werk verzet. Er zijn onder andere educatieve moestuintjes aangelegd bij basisschool de Boemerang en de Veldschuur van Lingewaard Natuurlijk. De buitenboel is opgefrist bij drumfanfare ESKA. En speeltuin Hulhuizen in Doornenburg is weer helemaal klaar voor deze zomer.

Kortom: een geslaagde actie!

Sponsor bedankt

DOORNENBURG - Het voetbalteam GVA-C1 bedankt de Brandwacht De Linge voor de nieuwe sporttassen.

Sponsor bedankt GVA-dames 1 bedankt Daanen Shipping

DOORNENBURG - Het voetbalteam GVA-dames 1 uit Doornenburg bedankt Daanen Shipping uit Nijmegen.

De nieuwe trainingspakken zullen met trots gedragen worden voor zowel de thuis als uitwedstrijden.

Sponsor bedankt

HUISSEN - "Hierbij willen wij als F4 van Jonge Kracht, Saat en Jansen installatietechniek bedanken voor de nieuwe tenues en tassen. En Peter Hegeman bouw- en timmerbedrijf voor de coachjassen. We zien er dankzij jullie weer top uit. Bedankt!'

Turn of dans jij ook mee tijdens de nationale sportweek bij GTV-Zwieps?

BEMMEL - GTV-Zwieps Bemmel gooit zijn deuren open tijdens de nationale sportweek.
"Ben jij tussen de anderhalf en de veertien jaar en wil je ook een keer mee dansen- of turnen. Lees dan nu verder voor meer informatie."


"Dans je mee? Op dinsdag 21 april gooit dansjuf Edna de deuren open en kun je een proefles jazzdans volgen. Ben je tussen de zeven en negen jaar dan kun je komen van 17.30 tot 18.30 en ben je tussen de tien en twaalf jaar dan is de les van 18.30 en 19.30 uur. Wil je mee komen doen? Geef je dan nu op via sportweek@zwieps.nl.


Turn je mee? Tijdens de nationale sportweek die plaatsvindt van 18 tot en met 25 april kun je ook mee turnen. Dit kan op de dagen en tijden die hieronder staan.Wil je mee komen doen? Geef je dan nu op via sportweek@zwieps.nl."


Vrijdag 24 april: Adres: Ponylaan 6, Bemmel
Kleutergym 3.5 - 6 jaar 16.00 – 17.00 uur
Recreatief turnen 6 - 7 jaar 17.00 – 18.00 uur
Recreatief turnen 7 - 8 jaar 18.00 – 19.00 uur
Recreatief turnen 8 - 11 jaar 19.00 – 20.00 uur
Recreatief turnen 11 - 14 jaar 20.00 – 21.00 uur

Zaterdag 25 april: Adres: Ponylaan 6, Bemmel
Recreatief turnen 6 - 8 jaar 10.30 – 11.30 uur
Recreatief turnen 8 - 11 jaar 11.30 – 12.30 uur


Zaterdag 25 april: Adres: Nijmeegsestraat 3, Gendt
Ouder en kind 1.5 - 3 jaar 08.45 – 09.30 uur
Peuter/kleuter Gym 3 - 4 jaar 09.30 – 10.30 uur
Gymnastiek 5 - 9 jaar 10.30 – 11.30 uur

Biljartvereniging OBK houdt Bemmels driebandentoernooi

BEMMEL - Het Bemmels driebandentoernooi wordt voor de zesde keer georganiseerd in café-bar De Roskam door een aantal biljartleden, en is alleen toegankelijk voor spelers uit Bemmel of voor mensen die in Bemmel bij een biljartclub spelen.

Ben je echter een hobbybiljarter en je woont in Bemmel ben je ook welkom. Dit toernooi zal worden gehouden van 13 tot en met zondag 19 april; op deze dag zal de finale gespeeld worden.

Het inschrijfgeld bedraagt tien euro, dat geheel ten goede komt aan het prijzengeld. Aan het deelnemersveld zit een maximum van 48 personen. "Bij voldoende deelnemers starten wij op maandag 13 april de eerste voorronde."

"Bij deze nodigen wij alle geïnteresseerden uit om in deze week in café-bar De Roskam het toernooi bij te wonen. Opgeven om mee te doen, kan in De Roskam waar inschrijfformulieren klaarliggen of via email: Cf_huiskens@hotmail.com of 06 52481771."

Steun Theaterkerk loopt goed

BEMMEL - Enkele weken nadat de plannen voor de Theaterkerk in Bemmel zijn gepresenteerd is door inwoners en bedrijven al een bedrag van twintigduizend euro gedoneerd.

Dagelijks komen er toezeggingen voor bedragen binnen, aldus de stichting. Er zijn vier verschillende mogelijkheden om te doneren. Voor vijftig euro wordt je kerkwachter en komt je naam in het kerkregister,
voor vijfhonderd euro kun je een theaterstoel sponsoren, voor duizend euro wordt je naam gegraveerd in de glazen deur en voor vijfduizend euro wordt je grondlegger en prijkt je naam in de lobby.

Iedereen die doneert wordt automatische Vriend van de Theaterkerk en uitgenodigd voor een vriendenevenement. Ondertussen is ook een subsidie aangevraagd bij de provincie. De gemeente heeft deze aanvraag ondersteund met een verklaring van geen bezwaar.

Binnenkort overlegt het bestuur van de Theaterkerk met het bestuur van De Kinkel over toekomst en samenwerking van beide organisaties. Bij het gesprek zal ook de gemeente aanwezig zijn. De inzet is om tot een constructieve samenwerking te komen.

Iedereen die de Theaterkerk wil ondersteunen kan daarvoor terecht op de website: www.kerkbemmel.nl.

Expositie Claartje van Oosterum en Marike Meurs bij Kunst aan Huis

BEMMEL - Van vrijdag 3 april tot en met zaterdag 23 mei exposeert Claartje van Oosterum als gastkunstenaar en wordt Marike Meurs 'uitgelicht' bij galerie Kunst aan Huis. Reden voor een bezoek aan de Dorpsstraat 41.

Claartje van Oosterum uit Eindhoven is de derde gastkunstenaar die haar werk presenteert. Claartje boetseert vooral portretten. Zelf zegt zij daarover: "Tijdens het boetseren ben ik eigenlijk alleen maar bezig met het opzetten van de klei, kijkend naar licht en schaduw, contouren en verhoudingen. In ieder geval ben ik niet erg bezig met een eindresultaat, of het maken van een neus of een oor. In die concentratie is er ruimte om te voelen en om op een diepere laag contact te maken met het model, waardoor er op wonderlijke wijze een stukje van de ziel in het beeld wordt vastgelegd."

Marike Meurs uit Bemmel presenteert haar nieuwe serie werk 'dichter bij bomen'. Een complexe wereld – van natuur en cultuur – wordt naar eigen inzicht vereenvoudigd. In deze serie werk heeft Marike bomen teruggebracht tot de essentie. Een grote diversiteit aan bomen wordt bedwongen, beknot tot een bijna abstracte verschijningsvorm. Je bekijkt ze als het ware door een vergrootglas. De omgeving geeft er een tweede dimensie aan. Haar welhaast grafische en eigen herkenbare stijl, is ook hier sterk aanwezig.

De expositie wordt zaterdag 4 april om 14:00 uur geopend. Iedereen is hierbij welkom! Kunst aan Huis is aan de Dorpsstraat 41 in Bemmel. De openingstijden zijn vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Extra geopend op maandag 6 april (tweede paasdag) en zondag 12 april (koopzondag). Meer informatie staat op www.kunst-aan-huis.nl

Lourdescollecte in Huissen

HUISSEN - VNB Nationale Bedevaarten zorgt er samen met vele vrijwilligers van de plaatselijke afdeling Huissen voor, dat er één keer per jaar een vrijwillige bijdrage wordt opgehaald.

Ook dit jaar zullen de collectanten langskomen in de week van 11 tot en met 16 mei.

"Van de opbrengst willen wij mensen die daarvoor in aanmerking komen deze bijzondere bedevaartsreis aanbieden. Kent u in uw omgeving iemand die hiervoor belangstelling heeft laat het ons dan weten."

Samen betekenisvol ontmoeten, staat hierbij centraal! "Mogen wij op uw steun rekenen?" Meer informatie over de Lourdeswerkgroep Huissen-Stad en Huissen-Zand is te verkrijgen via lourdeswerk@parochiedelevensbron.nl.

Angelique Krüger presenteert VIP-avond

LINGEWAARD -Terwijl Mindf*ck-illusionist Victor Mids de gasten van Betuwe Onderneemt Beter om de tuin leidt, zorgt Angelique Krüger ervoor dat de VIP-avond in goede banen loopt. Want we hebben deze enthousiaste presentatrice gestrikt als avondvoorzitter op maandag 1 juni.

Met een veelzijdige carrière bij Omroep Gelderland is Angelique Krüger een bekend gezicht in onze regio. Ze presenteerde onder andere de Nijmeegse Vierdaagse journaals en het programma 'Angelique gaat vreemd', waarin ze vooroordelen in onze multiculturele samenleving uit de weg ruimde. Met haar spontane lach weet Angelique vrijwel iedereen voor zich te winnen. Niet voor niets is ze een graag geziene presentatrice en dagvoorzitter bij uiteenlopende debatten, symposia en congressen. Angelique houdt de vaart én de stemming er zeker in tijdens de VIP-avond van Betuwe Onderneemt Beter.

Gezocht: de Betuwse ondernemer van 2015

LINGEWAARD - Zet jij met jouw bedrijf de Betuwe op de kaart? Of ken jij zo'n enthousiaste ondernemer die overal kansen ziet en nieuwe markten aanboort? Laat het ons weten! Want Betuwe Onderneemt Beter is op zoek naar de ondernemer van het jaar.

Het KAN in de Betuwe. Dat is dit jaar het thema van het ondernemersevenement Betuwe Onderneemt Beter. Maar het KAN natuurlijk alleen met succesvolle ondernemers. Daarom zijn we op zoek naar de beste bedrijven uit Lingewaard en Overbetuwe. Geef ze uiterlijk eind maart door via www.betuweonderneemtbeter.nl. Een deskundige jury bepaalt wie dé ondernemer van 2015 is.

Limited Edition: eerste prijs

BEMMEL - Bemmelse dansgroep Limited Edition wint de eerste prijs tijdens de Open Dance Stage wedstrijd in Duiven.

Een paar weken daarvoor eindigde de groep al op de vierde plaats in de schouwburg van Wageningen tijdens de Shell We Dancewedstrijd. De Bemmelse meidengroep danst steeds beter. "We hadden het eigenlijk niet verwacht, want het niveau van de andere groepen was heel hoog", aldus Bregje Smits, een van de elf dansers.

De meiden waren door het dolle heen. Dit smaakt naar meer! Onder leiding van Laura Stoffels werkt de groep aan een steeds hoger dansniveau. Limited Edition danst een mix van hip hop, house, dance hall et cetera en is een dansgroep van De Schaapskooi in Bemmel.

NLdoet - Opschonen rabatten

Foto: Ria Heijmen

BEMMEL - Ook Lingewaard Natuurlijk deed mee aan de NLdoet dag een initiatief van het Oranje Fonds. Een aantal vrijwilligers had zich opgegeven om in het wielenpark De Ward in Bemmel de rabatten (watervrije dijkjes in een waterrijk gebied) op te schonen.

De rabatten zijn zes jaar geleden op de landelijke Boomplantdag beplant met wilgen, elzen en essen door kinderen van de basisschool. De tijd voor groot onderhoud is aangebroken! Het gebied is belangrijk voor vogels, amfibieën waaronder de rugstreeppad en kamsalamanders. Het hout van de wilgenknotboompjes, essen en elzen kan voor diverse doeleinden worden gebruikt zoals het vlechten van manden, stelen voor tuingereedschappen et cetera. Het was een pittige klus, die werd beloond met een heerlijke kop soep met brood verorberd in de innovatieve Veldschuur in Bemmel!

Drie Gelderse titels bij indoorvendelen voor Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg

DOORNENBURG – Op zondag 22 maart vonden in de Markthal in Didam de Gelderse kampioenschappen Indoorvendelen plaats. De organisatie was in handen van schutterij Sint-Martinus uit Greffelkamp. In totaal deden er 38 Gelderse schutterijen en gilden mee waaronder de schutterij Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg.

De Doornenburgse schutterij nam met drie vendelgroepen aan vier wedstrijdonderdelen deel en keerde zeer succesvol huiswaarts. De aspirant vendeliers namen in een nieuwe samenstelling voor het eerst deel aan dit concours en behaalden direct een eerste prijs. De jeugdvendeliers kwamen dit jaar voor het eerst uit in de hoogste klasse van de Gelderse Schuttersfederatie en behaalden niet alleen een eerste prijs, maar werden tevens Gelders kampioen. De senior vendeliers behaalden ook in de hoogste klasse een eerste prijs en werden tweede van Gelderland. Bij het acrobatisch vendelen werd Thom van 't Hullenaar Gelders kampioen bij junioren en Marcellino Kummeling werd voor de zesde achtereenvolgende keer Gelders kampioen bij het acrobatisch vendelen voor senioren. Dit is een unieke prestatie. Marco Milder eindigde hoog in de top tien bij ditzelfde onderdeel.

Al vele jaren behoren de vendeliers van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel bij de top van Gelderland en zij hebben dat dit keer opnieuw bewezen. Meer info staat op www.schutterijdoornenburg.nl en op de Facebookpagina van schutterij Doornenburg.

Bewonersraad Lingewaard druk bezocht

LINGEWAARD - Op 25 maart hield de Bewonersraad Lingewaard een voorjaarsbijeenkomst voor huurders van Waardwonen. De onderwerpen van de bijeenkomst waren het Huurbeleid 2015 – 2016, de Huurverhoging en de gevolgen voor Betaalbaarheid.

Meer dan 75 huurders kwamen uit alle windstreken van Lingewaard (Bemmel, Huissen, Angeren, Doornenburg en Haalderen) om de bijeenkomst bij te wonen. Huurders hadden veel vragen over de wetgeving, woonlasten, Huurbeleid en de Huurtoeslag. Het merendeel van de huurders gaf aan dat het water tot aan de lippen komt. Op alles wordt bezuinigd: de hoogte van de verwarming staat op 18 graden of lager, kleding wordt gerecycled, op voedsel wordt bezuinigd, vakantie zit er al jaren niet meer in of kinderen kunnen niet meedoen met sport of andere sociale activiteiten. Een alleenstaande oudere huurder gaf aan dat zij aan het overwegen is om haar hondje weg te doen, omdat zij de kosten eigenlijk niet meer kan betalen.

Een enthousiaste groep huurders heeft zich georganiseerd samen met het bestuur van de Bewonersraad Lingewaard om na te denken over uitgangspunten voor betaalbaar wonen en de beschikbaarheid van betaalbare woningen voor nu en in de toekomst. De verwachting is om dit in september te presenteren op de Najaarsbijeenkomst van de Bewonersraad Lingewaard.

"Kijk ook eens op de website actiehuuralarm.nl. Teken mee voor betaalbare huren! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bewonersraad Lingewaard, Chiara Sahin, secretaris Bewonersraad 06 45436692; c.sahin@bewonersraadlingewaard.nl."

Historische Kring Huessen zoekt bestuurstalent

HUISSEN - De Historische Kring Huessen bestaat dit jaar veertig jaar. Een mijlpaal om bij stil te staan. Zorg voor en behoud van het Huissens erfgoed is wat ons raakt. Veel vrijwilligers werken samen aan het onderhouden van een indrukwekkende collectie. Dat wordt voortdurend uitgebouwd en ontsloten. De collectie staat ter beschikking voor allen die daarin geïnteresseerd zijn.

Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Het vragen van voldoende aandacht en respect voor het behoud van het Huissens erfgoed en leefgebied staat daarbij voorop. De daarvoor benodigde kennis is in de Kring ruim voorhanden en wordt met moderne middelen toegepast. De Historische Kring Huessen groeide in de afgelopen veertig jaar uit tot een gerenommeerd kenniscentrum. De vereniging telt thans meer dan duizend leden.

Het kringbestuur weet dat besturen óók vooruitzien is. Alleen dan houd je de vereniging vitaal. Onderhouden van bestuurlijke kwaliteit en tijdige vernieuwing staan daarvoor garant. Een functie in het bestuur is een boeiende en soms ook een spannende aangelegenheid. Naast het opdoen van bestuurlijke ervaring biedt het kansen op kennismaking met een breed netwerk binnen en buiten Huissen. Een uitdaging voor personen die hun bestuurstalent verder willen ontwikkelen. Het Kringbestuur heeft daarvoor thans ruimte. Iedereen die affiniteit heeft met Huissen, omdat hij/zij daar woont, werkt of vandaan komt, en zijn of haar aandeel wil leveren aan dit dankbare werk, vragen wij om contact op te nemen met de voorzitter van de Kring, Wilfried Derksen (w.derksen@huessen.nl) voor meer informatie.

Jaarvergadering Ouderenwerk Doornenburg

DOORNENBURG - Stichting Ouderenwerk Doornenburg houdt op dinsdag 7 april om 14.00 uur de jaarvergadering 2014 met daarin de verantwoording betreffende de financiën van het jaar 2014, de begroting van het jaar 2015 en de bijbehorende verslagen van de diverse activiteiten die in het verslagjaar hebben plaatsgevonden.

Deze jaarvergadering wordt gehouden tijdens de SOOS-middag in zaal Kort Oisterwijck aan de Pannerdenseweg. Het is tevens een mogelijkheid om kennis te maken met de leden van de Stichting Ouderenwerk Doornenburg en de SOOS-activiteiten van die middag, zoals een bingo. Men is dan ook welkom in zaal Kort Oisterwijck.

Winnaars van Coca Cola Zero: Fysiotherapie van der Ploeg

ANGEREN - Wat begon als een leuke pauze activiteit: invullen van een slagzin, monde uit in een drie daagse skitrip.

In een zonovergoten Val d'Isere werden de vijf fysio-mannen uit Angeren onderworpen aan freestyle-lessen, snowscooterrijden en jawel, een echte bingoavond. Met lawinepiepers, airbags, peilstokken en een ervaren berggids werd er off-piste geskied. Het hele gebied inclusief twee gletjers is doorkruist. Ze zijn weer fit thuis gekomen om u van dienst te kunnen zijn!

Kick off Nationale Sportweek Lingewaard- Park Holthuysen beweegt!

HUISSEN - Van 18 tot en met 25 april vindt de jaarlijkse Nationale Sportweek plaats! De Nationale Sportweek geeft de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten. Hiervoor organiseren de sportverenigingen, het onderwijs, de gemeenten en andere sportaanbieders leuke sportactiviteiten waarbij iedereen aan mee kan doen.

Op zaterdag 18 april om 10.00 uur vindt bij sporthal De Brink in Huissen de kick-off plaats van de Nationale Sportweek Lingewaard! In samenwerking met Bootcamp Huissen verzorgt Stichting Welzijn Lingewaard een clinic in park Holthuysen voor iedereen, jong en oud, om sporten in de openbare ruimte te ervaren. Het park leent zich goed voor sporten in de openbare ruimte, er zijn beweegtoestellen aanwezig die voor iedereen op zijn/haar eigen niveau te gebruiken zijn en er zijn wandel- en hardloopmogelijkheden. De kick off wordt op een feestelijke manier geopend waarna er samen maar ieder op zijn/haar eigen niveau bewogen gaat worden. Naast bewegen en plezier maakt u bij deelname aan deze kick off ook nog kans op mooie prijzen in de loterij! Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn en deel te nemen op zaterdag 18 april om 10.00 uur.

Aanmelden voor deze kick off kan tot 16 april via het SWL Meldpunt, 088 2552555 of via meldpunt@swlingewaard.nl. Ook kunt u een participatiepunt binnen lopen en zich daar aanmelden. Deelname is gratis maar wel op eigen risico.

Buurtsportcoach
De buurtsportcoach is een initiatief van Gemeente Lingewaard en Stichting Welzijn Lingewaard. De buurtsportcoach verbindt, netwerkt, ontplooit, coacht en innoveert op het gebied van beweging, cultuur en sport.                                        

Stichting Recreatie 50+ Bemmel is met tal van activiteiten een vaste gebruiker van De Kinkel

Wethouder Peren: De Kinkel en Kerktheater versterken elkaar (Foto: Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Het college is er uit. Sociaal cultureel centrum De Kinkel kan gerenoveerd worden. Als de gemeenteraad ook akkoord gaat kunnen de werkzaamheden na de bouwvakvakantie beginnen. De klus blijft volgens het college binnen het budget van 684.000 euro. De initiatieven van Stichting Kerkplan Bemmel staan een renovatie van De Kinkel niet in de weg, zegt wethouder Theo Peren.

Dat vertraagde besluitvorming komt volgens Peren omdat er veel overleg en rekenwerk aan vooraf is gegaan. Het Kinkelbestuur had aanvankelijk meer wensen dan financieel uitvoerbaar zijn.

In het collegebesluit wordt met geen woord gerept over Stichting Kerkplan Bemmel die de Donatuskerk met eigen middelen wil verbouwen tot een kerktheater. Het college borduurt onverstoord verder op het eerste plan. "Het Kinkelgebouw dient een toekomstbestendig gebouw te worden waar Bemmel naar uitkijkt", zo is letterlijk de overtuiging. Een gebouw voor ontmoeting, muziek, uitvoeringen, lesgeven, vergaderen en van tentoonstelling tot uitvoeringen. Activiteiten die echter straks ook in het Kerktheater zouden kunnen plaatsvinden.

Peren zegt dat ze in het voorstel geen rekening hebben gehouden met een kerktheater omdat er nog geen concreet plan ligt. Bovendien, zo stelt de wethouder, kunnen beide instellingen samenwerken en zelfs elkaar versterken. Hierover heeft hij De Kinkel en Stichting Kerkplan Bemmel uitgenodigd voor een gesprek. "Ik ben hiervoor gevraagd. Ik heb begrepen dat beide besturen bereid zijn om de handschoen op te pakken."

Uitgangspunt van het college is dat De Kinkel zelf de exploitatie ter hand neemt. Dan is een voldoende bezetting noodzakelijk. Een stevig klus met het Kerktheater als mogelijke concurrent. Beiden instellingen vissen in dezelfde cultuur- en welzijnsvijver. Als de gemeenteraad een garantie vraagt dat de exploitatie gezond blijft kan Peren niet geven. Hij heeft er vertrouwen in dat de meeste gebruikers in De Kinkel blijven. Verder is er een reële kans dat de bibliotheek zijn intrek neemt. Hij mikt op de komst van het Participatiepunt van SWL, De Driestroom en verenigingen die straks in Bemmel een nieuw onderdak moeten zoeken.

Op 30 april staat de renovatie van De Kinkel voor besluitvorming op de raadsagenda.

Dorine Wiersma's familieperikelen bij TOP

BEMMEL - Dorine & Aanhang gaat over familie. Over een nicht met een dwangneurose en een neef met een heldenstatus. Over de opvoedkunsten van een geschifte tante en een hypochondrische oom. Over vaders met een koekoeksjong en moeders met het lege nest syndroom.

Over Opa die fout was in de oorlog maar toch erg lief voor de kleinkinderen. Ze haken allemaal in elkaar in het DNA van Dorine. Zingend, gitaarspelend en persiflerend vertelt zij de verhalen van haar aan-en bloedverwanten. Een onmisbaar programma voor iedereen met iets van familie.

Dorine Wiersma studeerde af als klassiek gitariste aan het Hilversums Conservatorium. Lange tijd schreef zij teksten en muziek voor andere artiesten. In 1999 ging het roer om en ging ze haar eigen liederenrepertoite schrijven, waarmee zij in 2003 in de finale van het Leids cabaretfestival stond. Naast haar werk als cabaretier/singersongwriter ontwerpt en bouwt Dorine muziekinstrumenten van diverse steensoorten. Ze krijgt opdrachten van grote orkesten, maar de indrukwekkende instrumenten duiken ook op in haar voorstellingen. In 2009 ontving zij de Annie M.G.Schmidtprijs voor het hilarische theaterlied 'Stoute Heleen'.

Stichting Toestanden Op Podium. Zaterdag 4 april, Aanvang film: 20.30 uur, Foyer open: 20.00 uur. Adres theater: Van Ambestraat 1, Bemmel. Kaarten verkrijgbaar via Boekhandel Polman, Arends Optiek, via www.topbemmel.nl, en aan de filmkassa.

Eerste keer en eerste prijs voor jeugdvendeliers Gendt

GENDT - Altijd spannend om voor een eerste keer mee te doen aan een concours. Het indoorvendelen op zondag 22 maart in Didam was een succes voor de jeugdvendeliers van Sint Sebastianus met de leeftijd van vijf en zes jaar. Ze gingen naar huis met een eerste prijs.

Samen met de senioren vertrokken de jeugdvendeliers op de vroege zondagochtend naar Didam voor het indoorvendelen. Er waren veel deelnemers van verschillende verenigingen. Om 09.00 uur konden de verenigingen zich melden. De jeugd was al vrij snel aan de beurt, maar voordat ze opgingen kregen ze nog even de laatste instructies van hun leraar Mark Venselaar en kapitein Wilfred Ederveen.

"Naarmate er een concours nadert worden ze steeds enthousiaster en tonen ze honderd procent inzet!", zegt Mark Venselaar met een glimlach op zijn gezicht. Joren Huisman, de oudste van de drie jeugdvendeliers, is de voordraaier. Daarachter staan Ralph Leenders en Ian van de Horst. De senioren moesten ook nog een flinke slag slaan. Zij zitten in de hoogste divisie en daardoor ligt de lat hoger. Om 17.30 uur was de prijsuitreiking. De jeugd wist een eerste prijs te halen en werden zelfs tweede in hun klasse. De senioren haalden ook een eerste prijs en Frank Buurman had een prachtige plek veroverd met het solovendelen. "Ook jeugdvendelier worden? Meld je aan op www.sebastianus.nl."

Kampioenschap Rugby Club Betuwe ontnomen door fout

BEMMEL - Door het niet correct invullen van de wedstrijdformulieren heeft RFC Rams, tweede in de competitie, de wedstrijd tegen RC Betuwe 15 maart kunnen claimen. De claim is door de Nederlands Rugby Bond toegekend en hierdoor eindigt RC Betuwe tweede in de vierde klasse Oost.

Beide onderlinge confrontaties tussen RC Betuwe en RFC Rams zijn door RC Betuwe gewonnen, dit maakt de teleurstelling voor RC Betuwe extra groot. RC Betuwe hoopt via de nacompetitie als nog de derde klasse te bereiken.

Wedstrijdprogramma HAVO

THUIS

Zaterdag 4 april

12:00 HAVO C1D- De Treffers C3D

12:00 HAVO D1GD- Woezik D8

17:00 HAVO 1- Veluwezoom 1

Maandag 6 april (2e Paasdag)

10:30 HAVO 4 - Overasseltse Boys 3

14:00 HAVO 1- OVC '85 1

UIT

Woensdag 1 april

18:30 OSC C2- HAVO C1D

Zaterdag 4 april

10:15 DVOL E6- HAVO E2G

8:30 OSC F2- HAVO F1

Maandag 6 april (2e Paasdag)

10:30 SDOO 2 - HAVO 2

Woensdag 8 april

18:30 Worth Rheden C1D- HAVO C1D

Koffieochtend speel-o-theek

HUISSEN - Op vrijdag 10 april is er weer gelegenheid om kennis te maken met de speel-o-theek, gevestigd aan de Langekerkstraat 19, in de oude Aloysiusschool.


De speel-o-theek opent haar deuren van 10.00-11.00 uur en u krijgt volop gelegenheid om kennis met ons te maken. Iedereen is welkom en onder het genot van een gratis kopje koffie en wat lekkers, dit in verband met het 25-jarig bestaan dit jaar, krijgt men uitleg hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ondertussen kan uw zoon of dochter lekker spelen. "Geef dit zoveel mogelijk door aan uw vrienden en bekenden. Wel graag van te voren opgeven per e-mail via speelotheekhuissen@gmail.com."

Haalderen/Lingewaard, 250 m2 winkelplezier (naast bouw van Aldi) Wheels2Drive voor scooters en elektrische fietsen open op tweede paasdag

HAALDEREN - Op tweede paasdag zet Wheels2Drive Tweewielers haar deuren wijd open van 11.00 tot 16.00 uur.

Tijdens het paasweekend kunt een gratis proefrit maken op een van de vele scooters of Qwic elektrische fietsen, kennismaken met de nieuwste modellen Sym, Kymco, Peugeot, Piaggio Vespa, Zip, Tomos scooters, en Qwic elektrische fietsen, maar u kunt er ook terecht voor een goede gebruikte brom- of snorscooter.

Tijdens het paasweekend zijn er diverse aanbiedingen. Wat dacht u van: tien procent korting bij aankoop van een nieuwe Qwic elektrische fiets (zonder inruil) of tweehonderd euro aan accessoires gratis bij aankoop van een nieuwe scooter.

Bij Wheels2Drive staat kwaliteit en service voor op; zij nemen de tijd om u te adviseren over de aanschaf van de voor u geschikte scooter of elektrische fiets.

Het assortiment scooteronderdelen is zeer groot, maar ook voor een helm in de flitsende kleur fluor, bent u aan het goede adres.

Wheels2Drive Tweewielers heeft een eigen ophaaldienst en bedient de hele regio, is RDW erkend en handelt ter plekke het overschrijven of tenaamstellen van het kenteken af, beschikt over een moderne werkplaats met de nieuwste technologie, en is agent van ANWB (voorheen Unigarant) Fiets- en Bromfietsverzekeringen.

Open van dinsdag tot en met zaterdag, vrijdagavond koopavond tot 20.00 uur, en tweede Paasdag, of bezoek de website: www.wheels2drive.nl.

Tot ziens bij Wheels2Drive Tweewielers, van der Mondeweg 87a, Haalderen/ Lingewaard, naast nieuwbouw Aldi.

Paasontbijt bij AH Huissen

HUISSEN - "Goede tradities moet je in ere houden, daarom hebben we ook dit jaar weer een gezellig paasontbijt voor u klaar staan, in een aangenaam verwarmde tent op onze parkeerplaats. Op zaterdag 4 april, tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u genieten van een lekkere bak koffie, een croissantje of één van de andere lekkernijen die voor u klaar staan."

"Aan de kinderen is ook weer gedacht. Er staat een team klaar om je om te toveren in een prinses, vlinder of wat je maar wilt! En natuurlijk ondertussen lekker van de paaseitjes snoepen... Als u op kracht bent gekomen, nodigen we u van harte uit in onze winkel, waar u geïnspireerd wordt om ook deze pasen weer een heerlijk en gezellig feest van te maken. Let u vooral op onze lentefavorieten! Wat dacht u van een aspergesoeppakket, gemengde salade met eetbare bloemen of gewoon de traditionele beenham?

Als u dan nog even de tijd wil nemen om onze enquête in te vullen, waarin we u vragen om onze winkel te beoordelen, maakt u ook nog eens kans op een door ons samengestelde fruitmand met heerlijk voorjaarsfruit. Dat kan allemaal, gewoon bij Albert Heijn Huissen."

Afvalinzameling zit nog niet tussen de oren

BEMMEL – Een fiks aantal bewoners heeft de gewijzigde afvalinzamelingcyclus voor de twee verschillende containers nog niet goed in hun geheugen zitten. Een fiks aantal containers kon dan ook niet worden leeggemaakt. De gemeente denkt dat mensen in verwarring zijn gebracht door de even en oneven weken. Het resultaat was dat er vorige week verkeerde containers aan de straat stonden. Ook het plastic vraagt aandacht.

(van de redactie)

Door de komst van een extra container voor het restafval is Lingewaard verdeeld in gebieden waar in de oneven weken de container voor het restafval en in de even weken de duo-container voor het plastic en het gift wordt leeggemaakt in het andere deel van Lingewaard net andersom.

Week 1 telde twee werkdagen. Week 2 was de eerste volle week. Volgens een gemeentewoordvoerder hebben waarschijnlijk veel mensen week 2 voor week 1 aangezien.

Plastic

Het plastic leverde ook problemen op. Verschillende mensen hadden behalve hun afvalcontainer ook de plasticzak aan de straat gezet. Volgens de gemeente heeft dat niets te maken met onjuiste informatie, maar met dumpen.

Raadslid Patrick Hegeman van B06-L2000 twitterde zijn ongenoegen. ''Plastic aangestampt omdat bak te klein is, met als gevolg dat de bak na legen nog half vol zit." Hij riep mensen op zich te melden die deze ervaring ook hebben. De SP reageerde dat ze dit soort problemen op voorhand al hadden verwacht.

Pierre Cuypers van D66 had vorige maand het college schriftelijke vragen gesteld. Hij vindt de duo-container te klein. "Met name plastic flessen zijn lastig compact te maken en nemen dus veel ruimte in", zo stelt hij. Cuypers vraagt het college of ze bereid zijn om in de kernen tenminste één verzamelpunt te realiseren waar bewoners hun plastic flessen kwijt kunnen.

In maart komt het college met de derde nieuwsbrief over de gewijzigde afvalinzameling waarin onder meer wordt ingegaan op de ervaring in de eerste twee maanden.

Jong en oud zijn druk in de weer om Jouw Vierkant vorm te geven

ELST - Zaterdag 28 maart opent Jouw Vierkant naar maanden voorbereiding aan De Dillenburg 8 in Elst haar deuren. Jouw Vierkant is een nieuw concept, waar men nieuwe, tweedehands en zelfgemaakte producten kan verkopen, voor zowel particulier als ondernemer.

Voor mensen die zelf mooie dingen maken en met vorm bezig zijn is dit een kans en opstap om hun producten aan de man te brengen en te presenteren. Initiatiefnemers zijn Jettie Aarntzen en Fons Lintsen, voor vele mensen bekend als Jettie en Fons van de kinderopvang (Kinderhuis Gendt-Bemmel). Een aantal jaren terug is Het Kinderhuis overgegaan naar de huidige organisatie Zonnekinderen.

Jettie en Fons zochten toch weer naar een nieuwe uitdaging, en starten nu zaterdag 28 maart met Jouw Vierkant. "Men kan bij Jouw Vierkant één of meerdere plaatsen huren, en mag daarin uw producten aanbieden. Deze producten kunt u dan in onze winkel prijzen en presenteren. Jouw Vierkant verkoopt uw producten dan, waarna wekelijks de volledige opbrengst overgemaakt wordt. Reserveer nu, dan kunt u gelijk gebruik maken van onze openingsaanbieding.

Eén week huur 30, twee weken 50, drie weken 75, vier weken 100 euro. Neem voor meer informatie contact met ons op.Telefoonnummer 06 83607792; e.mail jouwvierkant@hotmail.com. En volg ons op Facebook. Graag verwelkomen wij u in onze winkel", aldus Jettie Aarntzen Fons Lintsen.

Bij Profile Ouwerling 'de Fietsspecialist' Schiet je eigen korting...!

HUISSEN - Rijdt u straks op een fiets voor niets? Tijdens de welbekende paasshow op tweede paasdag stunt Profile Ouwerling met zijn prijzen.

De kortingen lopen op van tien tot wel honderd procent. Heeft u balgevoel en maakt u een voltreffer tijdens het wasmachine schieten? Dan maakt u kans op een gratis fiets! Geen prijs? Uiteraard profiteert u ook van vele andere kortingen en aanbiedingen.

Neemt u ook uw oude fiets mee? U kunt namelijk profiteren van een scherpe inruilactie. Zo wordt het aanschaffen van een nieuwe fiets wel heel aantrekkelijk.

Maar ook voor vrijblijvend advies of een proefrit kunt u uiteraard bij ons terecht. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan Profile Ouwerling tijdens tweede paasdag!

U bent van harte welkom op tweede paasdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de kinderen is er een springkussen. Circa vijftig elektrische fietsen staan klaar om te testen, van een geluidsarme middenmotor tot speed bikes. Ervaar de wind in je rug! Acties zijn niet te combineren, vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Profile Ouwerling 'de fietsspecialist', Huismanstraat 29, Huissen; 026 3259075; www.profile-ouwerling.nl.

Paashaas bij De Zilverkamp

HUISSEN - Paaszaterdag! Er komt een paashaas langs, je mag een eigen paasmandje maken en je kunt met de paashaas op de foto.

Weer een gezellige activiteit voor alle leeftijden. Kom dus gewoon langs en profiteer van de gezelligheid! Zaterdag 4 april tussen 11.00 en 14.00 uur. Voor meer informatie: www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Rabobank zoekt nieuwe ledenraadsleden

BETUWE - Hoe laat je ruim twaalfduizend leden meepraten over het beleid van een bank? Rabobank Oost Betuwe geeft u een stem via de ledenraad. De ledenraad vertegenwoordigt de belangen van alle leden van Rabobank Oost Betuwe. Als belangrijke schakel tussen leden, het directieteam en de raad van commissarissen weet de ledenraad wat er onder de leden leeft.


De ledenraad vergadert een aantal keer per jaar en wordt gezien als een belangrijk klankbord als het gaat om de kwaliteit van de dienstverlening en de maatschappelijke betrokkenheid van de Rabobank. In verband met het aftreden van een aantal ledenraadsleden zijn wij op zoek naar nieuwe kandidaten. Misschien is het iets voor u!

Profiel

In verband met een nieuwe herverdeling van de zittingstermijn zijn er momenteel zes vacatures. Omdat de ledenraad een afspiegeling is van ons ledenbestand, houden we bij de selectie van kandidaten zoveel mogelijk rekening met de gewenste samenstelling. Voor een goede verdeling van particulieren en ondernemers, nodigen wij nadrukkelijk particuliere klanten uit om te reageren. Voor wat betreft de geografische spreiding zoeken we vooral vertegenwoordigers uit de kleine kernen van Lingewaard en Overbetuwe. Het belangrijkste is echter enthousiasme en een oprechte motivatie om Rabobank te voorzien van advies bij haar wens tot participatie in de lokale samenleving.

"Wilt u participeren? Een aandeel in uw bank en uw leefomgeving? Participeer in de ledenraad! U kunt uw interesse tot uiterlijk 15 april aan ons kenbaar maken. Voor meer informatie over de sollicitatie en de ledenraad kijkt u op www.rabobank.nl/oostbetuwe."

Van Marwijk agf-traiteur- catering 15 jaar in Elst!

ELST - Woensdag 1 april is het vijftien jaar geleden dat van Jacco van Marwijk zich vestigde in Elst. Dit wordt uiteraard groots gevierd met super scherpe aanbiedingen en een wedstrijd waarmee u kans maakt op elke week een gratis kilo chiquita bananen… voor de rest van het jaar!

Er komt een grote opblaasbanaan bij de winkel te staan, degene die de juiste hoogte raad, of daar het dichtste bij zit, wint de prijs van de wekelijkse kilo bananen.

Sinds een aantal jaar runt Jacco de winkel samen met zijn broer Maurice, die een ruime ervaring als chefkok heeft. "Deze stap hebben we genomen om ons meer te specialiseren op de kant en klare maaltijden, we merkten dat de vraag hiernaar steeds groter werd en zijn hier op ingesprongen." Van Marwijk is inmiddels een van de meest uitgebreide traiteurwinkels van de omgeving. U vind er een ruim assortiment kant en klaar maaltijden, minimaal twintig verschillende rauwkostsalades, verse pizza's en diverse soepen.

Uniek is de 'kant en klaar á la carte'-formule. "Hierdoor kunt u zelf uw maaltijd samenstellen met keuze uit zeker twaalf soorten groenten, acht vlees- en visgerechten en drie aardappelbereidingen. Alles vers uit eigen keuken én zonder kunstmatige toevoegingen.

Van Marwijk Catering

'Ook kunt u bij van Marwijk terecht voor catering! Zij verzorgen met name veel dinerbuffetten, lunches, barbecues, salades en luxe hapjes. "Door combinatie van onze verswinkel en de cateringservice hebben wij altijd de beschikking over de beste kwaliteit ingrediënten, en dat proef je!"

U vindt van Marwijk groente-fruit-catering-traiteur aan de Dorpsstraat 72a in Elst (achter reisbureau Arke); 0481 376363; www.vanmarwijkcatering.nl.

SOM Makelaars totaal dienstverlening tegen een voordelig tarief, Service Op Maat!

GENDT - De markt gaat vooruit en verandert. Bij SOM Makelaars heeft u de keuze tussen zelf verkopen of op traditionele wijze, beide met professionele en persoonlijke begeleiding door een van onze deskundige makelaars!

SOM Makelaars zeven dagen per week voor altijd en voor iedereen toegankelijk, u hoeft de deur niet uit, vanaf je tablet of mobiel je huis verkopen, het kan echt! Door efficiënt te werken houden we de kosten laag, zo kunt u profiteren van een voordelig tarief.
De mogelijkheid om zelf je huis te verkopen is er bij SOM, je hoeft hiervoor per definitie geen succesvol zakenman te zijn, niemand kan immers zo gepassioneerd over zijn of haar woning vertellen als de eigenaar zelf, ook heeft deze veel kennis van de woning, de buurt en de omgeving.


Met behulp van het SOM zelf verkopen pakket bespaar je geld, waarom zou u dat dan niet doen?
De voordelen van SOM. 1. Gemak vanuit huis uit 2. Voordelige tarieven 3. Totaal pakket aan diensten 4. Innovatief en Creatief 5. Maken gebruik van de meest moderne technieken 6. Keuze tussen zelf verkopen of op traditionele wijze 7. Persoonlijke en professionele begeleiding 8. Telefonisch of per mail bereikbaar 9. Wij kennen de lokale markt 10. Revieuws van andere 11. Zichtbaar op funda 12. Lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars Neem ook de proef op de SOM, ervaar het zelf en maak een afspraak met SOM Makelaars. Wij verkopen huizen. En laat dat nou precies zijn wat een consument verwacht van een makelaar!! www.sommakelaars.nl.

Spectaculaire opruiming bij Restyle24 outlet

GENDT - Tijdens de maand april is er bij Restyle24 outlet in Gendt een spectaculaire opruiming. De meubelen waarop de kortingen van toepassing zijn, gaan uit de collectie of hebben een kleine transportschade.

Voor de echte koopjes jagers onder u is dit een unieke buitenkans om mooie trendy en landelijke meubelen voor een super aantrekkelijke prijs aan te kopen. Deze opruimingscollectie bestaat uit bijvoorbeeld eetkamerstoelen, salontafels, dressoirs, eetkamertafels en showroommodellen van bankstellen van UrbanSofa.

Binnenkort wordt er een duidelijke scheiding gemaakt tussen de outlet van Restyle24 en de gewone winkel, die dan ook een nieuwe naam gaat krijgen.

Als restyle24 zijn wij XXL dealer van UrbanSofa, dit is een zitmeubel fabrikant die inmiddels bekend is door de televisie uitzendingen van bijvoorbeeld Rob's grote tuinverbouwing. De banken zijn in verschillende opstellingen en kleuren te leveren.

Daarnaast zijn wij XXL-dealer van Jouw Meubel; deze leverancier heeft prachtige woonprogramma's gemaakt met leuke betaalbare meubelen die mooi te combineren zijn met onze eigen collectie.

Nieuwsgierig? Bezoek onze 2000 m2 grote showroom in Gendt, de koffie staat voor u klaar!

Wij zijn tweede paasdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Restyle24, Langstraat 277, Gendt

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 18.00 uur; zaterdag: 10.00 - 17.00 uur; zondag: 12.00 - 17.00 uur

Lentekriebels bij tuincentrum De Pas

GENDT - Het kriebelt bij tuincentrum De Pas en dat is goed te zien. Nu de eerste zonnestralen zich hebben laten zien wordt het weer tijd om naar buiten te gaan om uw tuin, balkon of terras eens grondig te reinigen en weer helemaal in de voorjaarssferen te brengen.

Naast het ruime aanbod vaste planten (tien voor tien euro), een jarigen, bomen, struiken en heesters heeft Sabine en haar team het 'groentetuin-assortiment' flink uitgebreid. Praktisch alle groente, fruit en kruiden zijn te verkrijgen om straks heerlijk van uw eigen gekweekte lekkernijen te genieten. Nog niet zo bedreven op dit gebied? Geen nood. Bij tuincentrum De Pas zijn zelfs speciale zelfs starterspakketten te verkrijgen. Inclusief kweekkasjes en al het benodigde tuingereedschap. Kortom: lekker genieten van de lente begint bij tuincentrum en hoveniersbedrijf De Pas. www.tuincentrumdepas.nl.

Anne van Bolderen schrijft historie

ANGEREN - Op zondag 22 maart werd in Den Haag een jeugdranglijsttoernooi gehouden. Bij dit toernooi zijn veel punten te verdienen om zo te klimmen op de Nederlandse ranglijst. Inschrijving voor dit toernooi was alleen mogelijk voor spelers/speelsters met een A-licentie (de hoogste licentie die er bij tafeltennis is).

Bij de Huissense tafeltennisvereniging Hutaf is alleen de Angerense Anne van Bolderen in het bezit van een A licentie. Samen met enkele toeschouwers en begeleider Johann Drissen werd afgereisd naar Den Haag. Na een dag met diverse spannende wedstrijden waarbij Anne tegenstandsters tegen kwam die in competitieverband diverse klasse hoger spelen, eindigde Anne in de gecombineerde meisjes pupillen/welpenklasse als twaalfde.

Ze was echter wel de hoogst geklasseerde meisjes welp en mocht daarom een fraaie beker in ontvangst nemen als winnares van het A-ranglijsttoernooi voor de meisjes welpen. Dit is nog nooit iemand van tafeltennisvereniging Hutaf gelukt en daarmee werd op zondag 22 maart een nieuw succesverhaal toegevoegd aan de Hutaf-historie.

Met op 10 mei de Nederlandse jeugd tafeltenniskampioenschappen in Nijmegen en op 30 en 31 mei de finales van de Nationale jeugdmeerkampen voor de boeg kan het voor Anne en voor Hutaf een mooi voorjaar worden. Op de bijgevoegde foto staan alle prijswinnaars van het toernooi in Den Haag met links vooraan Anne van Bolderen.

Kom eens langs bij het wijkplatform Zilverkamp-Zuid

HUISSEN - Geinteresseerd in uw woon-leefomgeving? Het wijkplatform Zilverkamp-Zuid behartigt de belangen van wijkbewoners in het deel van de wijk gelegen tussen de Loostraat, Nielant, Winterdijk en Korte Loostraat.

Al ruim vijftien jaar werkt een groep vrijwilligers uit de wijk aan het verbeteren van de woon-leefomgeving en de veiligheid van de buurt. De laatste tijd heeft het platform voornamelijk gewerkt aan het verwijderen van de bielzen in de wijk en de daarbij komende vernieuwing van het openbaar groen. We noemen de verbetering van de situatie aan de Muurdijk/Kaaidijk, waarbij de buurtbewoners nauw betrokken zijn.

Op andere plaatsen is, in overleg met buurtbewoners, de parkeersituatie aangepast. "Wij kunnen nog meer zaken noemen die inmiddels aangepakt zijn. Dit alles binnen het door de gemeente beschikbaar gestelde budget. Nu willen wij graag van de bewoners horen waar nog situaties zijn die om verbetering vragen."

Het platform vergadert elke tweede donderdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur in de oude raadzaal. Sinds kort is het aantal leden van het platform verminderd door onder andere ziekte, verhuizing en drukke werkkring (van tien naar vijf mensen!).

Het mag duidelijk zijn: wij zoeken nieuwe vrijwilligers die interesse hebben in het wijkgebeuren.Wij zoeken ondermeer mensen voor de werkgroepen: verkeer, leefbaarheid en communicatie.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw E.Dikland- de Klein, telefonisch bereikbaar (026 3250740) op donderdag 2 april tussen 17.30 en 18.30 uur.

Nominatie voor MGZ prijs 2015

LINGEWAARD - De stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (hierna MGZ) is een stichting die zich ten doel stelt om de maatschappelijke gezondheidszorg in de dorpen Bemmel, Haalderen en Ressen te bevorderen en hier zo nodig met financiële subsidies te ondersteunen.


Vanaf 2010 is de MGZ-prijs ter grootte van 2.500 euro uitgereikt aan een groepering die hiervoor het afgelopen jaar het meeste in aanmerking komt. Het geldbedrag komt steeds terecht bij de winnende instelling of de instelling waar hij/zij bij betrokken is. Als aan een persoon de prijs wordt toegekend gaat het om 500 euro en ontvangt deze tijdens de uitreiking ook een passend kunstwerkje.

Voordragen kandidaten

Om in aanmerking te komen voor deze prijs dient men een groepering of persoon voor te dragen. Men kan ook zichzelf kandideren. Deze voordracht dient voor 1 september van dat jaar binnen te zijn bij het bestuur van de stichting.

Wie krijgt de prijs eind 2015?
De voordracht dient voor 1 september te worden ingediend bij de secretaris van de Stichting MGZ, Postbus 66 6680 AB Bemmel. Vergezeld van een duidelijke motivatie. De prijs wordt naar verwachting in het najaar uitgereikt

Voordragen kandidaten MGZ-prijs:
• Vermeld welke vereniging, stichting etc. of welke persoon wordt voorgedragen
• Omschrijf waarom u vindt dat bovenstaanden in aanmerking komen voor de prijs
• Zorg voor tijdige indiening, dus voor 1 september

Winnaars van de MGZ prijs 2010-2014
2010: Steef Spaan/ EHBO Bemmel-Haalderen
2011: Tafeltje dekje
2012: Matthias Meijer /G-Hockey
2013: Stichting VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Betuwe)

2014: KIVAC Haalderen

Prijzen en trekkingsnummers loterij Jekadee

DOORNENBURG - De prijzen en trekkingsnummers van de loterij van Jekadee zijn bekend.

1.Cheque voor een Simulatievlucht voor 3 personen lotnummer: 1453

2Arrangement bij Eet- en Drinkfestijn de Waay lotnummer 1548

3 Boodschappencheque van SPAR Witjes lotnummer 2814

4 Dinerbon van restaurant Rijnzicht 1276

5Boodschappenmand van SPAR Witjes 2869

6 Gereedschapspakket van installatiebedrijf Pere 1081

7 Waardebon van Smits mode uit Angeren 1069

8 Waardebon van Eet- en Drinkfestijn de Waay 2203

9 Drankpakket van Wijnzinnig uit Gendt 1174

10 Dinerbon van restaurant Ancari 1375

11 Cadeau van Bloemsierkunst Ron Tijshen 2365

12 Waardebon van Eet- en Drinkfestijn de Waay 2769

13 Waardebon van massagepraktijk de Woerd 1347

14 Chocolade pyramide van chocolaterie Alberdeco 2182

15 Waardebon van bakkerij van Kol 1836

16 Pizza-bon van cafetaria SAM 1731

17 Doos bonbons van chocolaterie Alberdeco Gendt 2361

De prijzen zijn af te halen bij Irma Weijsenfeld, Mulderswei 45 in Doornenburg; 0481 424559. Meer info staat op www.Jekadee.nl.

Paasdienst met paasbrunch bij Hart van Noord

NIJMEGEN-NOORD - Pasen staat voor alweer voor de deur! Op tv genieten elk jaar miljoenen mensen van het verhaal van The Passion, het verhaal van Jezus.

Een heel bijzonder verhaal over liefde, vergeving en dienstbaarheid waar wereldwijd veel mensen inspiratie uit halen. In de speciale paasdienst van Hart van Noord willen ze dit met elkaar gedenken en vieren.

"Hart van Noord is een interkerkelijke geloofsgemeenschap die actief is in de regio Nijmegen Noord, Overbetuwe en Lent, en wil iedereen met het hele gezin van harte uitnodigen voor deze paasdienst van 5 april. Om 10:30 uur beginnen we met koffie en thee en de dienst start om 11:00 uur."

Voor de kinderen van de basisschool zijn er verschillende groepen bij de Waalkids waar ze welkom zijn en ze een goede tijd hebben met de kinderwerkers. "Na afloop zullen we met elkaar brunchen, dus neem wat lekkers mee als je wil! Alvast een vrolijk pasen gewenst! Voor meer info: www.hartvannoord.nl."

Jeugd van Sint-Sebastianus in Gendt wil meer!

GENDT/BEMMEL - Op zondag 22 maart was er een solistenconcours in Bemmel, georganiseerd door UDI. In totaal waren er tien deelnemers, waarvan vijf van Sint-Sebastianus uit Gendt. Tjerk Arntzen van Sint Sebastianus werd eerste!

"Een zware jury zat aan tafel", vertelde Maurice Willemsen, slagwerkleraar en tevens de leraar van de vijf deelnemers van Sint-Sebastianus. Willem Peters en Wessel Ledder speelden een muziekwerk met het drumstel. Tjerk Arntzen, Jelle Wismans en Roel Sweeren speelden op de bongo's. Daarbij had Jelle zichzelf nog wat uitdaging opgelegd door ook nog een muziekwerk op de snaredrum te spelen.

Tjerk behaalde de eerste prijs, net zoals vorig jaar. "Mijn complimenten voor Tjerk! Het is een momentopname, maar hij speelde perfect deze middag!", zegt Maurice Willemsen vol trots. Het was een geslaagde middag waar de jongens van Sint-Sebastianus zich van hun beste kant lieten zien!

Bemmel koffiedrinken met glutenvrij lekkers

BEMMEL - Brasserie Bloem aan Markt 34 Bemmel is een gezellige gelegenheid waar mensen met een beperking werken.

Tijdens hett koffie-uurtje donderdag 2 april tussen 11.00 en 13.00 uur, kan men van glutenvrij lekkers genieten en ervaringen, ideeën en recepten uitwisselen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Reumafonds bedankt Bemmel

BEMMEL - Het Reumafonds is alle collectanten, comitéleden en bewoners in Bemmel dankbaar voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek.


Tijdens de collecte van 16 tot en met 21 maart is in Bemmel in totaal 1533,38 euro opgehaald. Hiermee levert Bemmel een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland.

Het Reumafonds is blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. Meer informatie staat op www.reumafonds.nl.

Stichting Loes ontvangt 420 euro van TWC 't Verzetje en De Lingetrappers

BEMMEL - Elk jaar organiseren toer- en wielersclub 't Verzetje uit Bemmel en de Lingetrappers uit Gendt een driezondaagse regiotraining.

Deze fietstrainingen gelden als officieuze start van het Lingewaardse wielerseizoen. Deelname is gratis maar een goed doel staat centraal. Een bijdrage is welkom.

De organisatie koos dit jaar stichting Loes en haalde 420 euro op met de fietsclinics. Een bijzonder mooi bedrag waar stichting Loes goed mee uit de voeten kan aangezien ze midden in de voorbereidingen zitten van een nieuwe wens. Meer informatie staat op www.stichtingloes.nl.

21 / 32

22 / 32

23 / 32

24 / 32

Sponsor bedankt Inspeelshirts van de SNS Bank voor dames 1 van Setash

HUISSEN - Een trouw, actief en enthousiast team, dat kunnen we wel zeggen van Dames 1 van volleybalvereniging Setash.

Dit jaar spelen de dames voor het eerst in de eerste klasse en ze draaien goed mee. Hun doelstelling is om deze competitie af te sluiten als goede middenmoter. En met deze nieuwe inspeelshirts, die de SNS Bank in Huissen heeft geschonken, moeten ze deze doelstelling zeker halen. De dames zijn erg blij met de nieuwe shirts en bedanken de SNS Bank.

Wilt u de dames zien spelen? De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 11 april om 15.00 uur in sporthal De Brink in Huissen. Meer info staat op www.setash.nl.

Spreekuur en vergadering bij Platform Gendt

GENDT - Het inloopspreekuur bij Platform Gendt is donderdag 02 april vanaf 19.00 tot 19.50 uur in het SKC De Leemhof aan de Dorpstraat 1.

Het inloopspreekuur en platformvergadering is altijd de éérste donderdag van de maand (juli en augustus niet wegens vakantie) iedereen is welkom en kan zonder afspraak binnen lopen. Onder het genot van een kopje koffie of thee, kan men voor persoonlijk advies of suggesties, opmerkingen, klachten over leefbaarheid, verkeer en veiligheid in uw wijk melden, dit wordt in de aansluitende vergadering besproken en door middel van een meldingsformulier naar de gemeente Lingewaard en of zonodig aan de aanwezige wijkagent doorgegeven.

"Als u het spreekuur niet kan of wilt bezoeken kunt u ook mailen naar info@platformgendt.nl. Voor klachten over groenvoorzieningen, openbare verlichting (met vermelding van het paalnummer) en/of trottoirtegels enzovoort, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 Bemmel telefoon 026 3260111.

Heeft u interesse in ons werk, over wat er in uw dorp of wijk gebeurt, of nog zou moeten of kunnen gebeuren, in samenwerking met Gemeente en Politie? Of misschien wil je zelf wel het wijkplatform komen versterken, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter de heer Nico Gerritsen via e-mail voorzitter@platformgendt.nl."

Kerkdiensten protestantse gemeente Huissen

HUISSEN - Op donderdag 2 april is in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35 de viering van het avondmaal om 19.30 uur met als voorganger dominee M. Glastra. Het wordt een dienst met medewerking van de kinderen en de cantorij. Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl.

Vrijdag 3 april (goede vrijdag) is er om dienst om 19.30 uur met voorganger dominee M. Glastra en medewerking van de cantorij.

Zaterdag 4 april (paasnacht) is er om 22.00 uur dienst met voorganger dominee M. Glastra en medewerking van Promises

Zondag 5 april (pasen) is er dienst om 10.00 uur met voorganger dominee M. Glastra en medewerking van kinderkerk en mini-kinderkerk

Licht van Pasen, zondags licht

Levensgloed op ons gezicht,

Ga ons voor en vuur ons aan

Om verlicht op weg te gaan.

Erik Idema

Jeugdviswedstrijden in Huissen

HUISSEN - Hengelsportvereniging Sint-Petrus meldt, dat de viswedstrijden voor de jeugd weer terug zijn!

Om de jeugdvissers (leeftijd tot en met veertien jaar) hierover te informeren zal er op dinsdag 7 en 14 april een informatieavond (gratis) gehouden worden in clubhuis de Ark aan de Hazekamp 2b.

"De avond begint om 19:00 uur en zal duren tot 21:00 uur. Tijdens deze avonden zal er van alles worden verteld over de verschillende soorten vissen, en hoe je deze het beste kan vangen. We gaan natuurlijk ook aan de slag met tuigjes en dobbertjes. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar joopvanheemskerken@live.nl.

De jeugdwedstrijden zullen gehouden worden op de dinsdag 12, 19, 26 mei en op 9 juni (verzamelen om 17:45 op de stenenbrug bij De Zilverkamp), de avond eindigt uiterlijk om 21:00 uur.

Meer informatie over de wedstrijden en overige activiteiten wordt natuurlijk ook gegeven tijdens de informatieavonden. Je hoeft geen lid te zijn voor de informatieavonden."

Doornenburgse triatlon groot succes!

DOORNENBURG - Afgelopen zaterdag werd voor de achttiende keer de Doornenburgse triatlon gehouden. Deze triatlon onderscheidt zich van de normale triatlon door de unieke combinatie van sporten, namelijk tennis, biljarten en darten.

Als vanouds werd er gestart met de tennis wedstrijden. De organisatie was er wederom in geslaagd om diverse Doornenburgse toppers te strikken voor dit evenement. Onder verre van optimale omstandigheden werden de wedstrijden afgewerkt. Knap eerste werd Stan van der Welk, Peter van der Brink werd tweede en de Mistery Guest derde.

De tweede discipline is het biljarten, de wedstrijden zijn een combinatie van libre, 'over rood' en driebanden. Jan de Beijer won alle wedstrijden en werd eerste, Sjaak van der Welk en de Mistery Guest werden respectievelijk tweede en derde.

Bij het laatste onderdeel moest de ontknoping vallen. Negen uur na aanvang van de triatlon werd, na een enerverende strijd, de laatste dart gegooid en kon de wedstrijdleiding de eindrangschikking opmaken. Stan van der Welk bleek de beste darter te zijn gevolgd door Toon Niels en Peter van der Brink.

De beste allrounder was met ruime voorsprong Stan van de Welk, hij mocht de trofee in ontvangst nemen. De gedeelde tweede plaats ging naar Peter van der Brink en Toon Niels.

Na de prijsuitreiking en dankwoorden werd de gezellige dag afgesloten aan de bar.

Angerse Oldtimer Club tijdens Lentekriebels

ANGEREN - De Angerse Oldtimerclub is het seizoen weer begonnen tijdens de Lentekriebels op 22 maart. Tijdens het verzamelen van de rit bij Mengvoederfabriek Bolder aan de Lodderhoeksestraat voelde het nog vrij frisjes aan. De wind was schraal en scherp. Doch de deelnemers aan de rit lieten zich niet afschrikken om mee te rijden.

Tijdens de rit begon de zon door te breken. Bij het opstellen van de voertuigen in de Molenstraat tussen de Zahnstraat en de dijk begonnen geïnteresseerde zich aardig te mengen tussen de voertuigen . Hier en daar werd gepraat met de bezitters van de oldtimers. Ook de burgermoeder was aanwezig en interesseerde zich voor de oldtimers (zie foto). De trekker trek wedstrijd werd tijdens de dag ook gespeeld. Er moest een trekker getrokken worden over een bepaald parcours in de snelste tijd. Je moest met twee personen zijn om te trekken. Kinderen mochten met meerderen trekken gezien de leeftijd. Bij de kinderen waren eerste geworden Kim, Jois en Julia. Bij de mannen waren eerste Henk Emmerzaal en zoon, tweede waren Joris Hendriksen en Jaap Besselink derde waren Arno Schuuring en Frank Polman. De prijzen werden om 16.30 uur uitgereikt door de voorzitter van de Angerse Oldtimer Club Ernst Mahler. Na dit alles kunnen we spreken van een zeer geslaagde dag.

Sponsor bedankt

HUISSEN - Fietsclub De Vette Ketting uit Huissen bestaat uit enthousiaste fietsers uit de regio.

In de winter word er met de MTB op de Veluwe gefietst en in de lente stappen ze over op de racefiets. Dit seizoen gaan alle leden in het nieuwe tenue fietsen. "Hiervoor willen we onze sponsoren, Denned Installatietechniek Bemmel, Fietstech Bemmel, Amarylliskwekerij De vier Musketiers Huissen en Double You Classic Bike Huissen bedanken."

MGZ-prijs Kivac Haalderen

Op de foto staat het trotse bestuur, Robbert Weideveld, Eline Mahler, Annet Weideveld, Ilona Eilander en Nathalie van Baal, met MGZ-voorzitter Antoon Bouwmeister. Foto: Netty Duifhuizen

HAALDEREN - De MGZ-prijs 2014 is toegekend aan KIVAC Kindervacantie Haalderen.

Een groep met ruim vijftig enthousiaste vrijwilligers die sedert 1972 de jeugd van vier tot twaalf jaar in Haalderen een onvergetelijke zomerweek aanbiedt. Zij werden op 25 maart totaal verrast door het bestuur van de MGZ. Gewacht werd op het moment dat Kivac bij elkaar kwam om de activiteiten voor 2015 voor te bereiden. Dat lukte niet in 2014, vandaar een uitgestelde prijsuitreiking!

Sasa-verslag van 20 maart

ANGEREN - Op 20 maart was de algemene deelnemersvergadering van de Sasa. Bij binnenkomst werden de ruim tachtig deelnemers verwelkomd met de muzikale klanken van Ria Visser op haar keyboard.

Het jaarverslag, werd voorgelezen door de secretaris Theo Elbers en met een applaus beloond. Penningmeester Els Tijssen-Joosten had een helder financieel verslag, wist de vergadering te vertellen dat het afgelopen jaar positief was afgesloten.

De kascontrolecommissie deed verslag van de controle bij de penningmeester en loofde haar dat de administratie er helder en zeer goed verzorgd uitzag. Pastor Ineke van Cuijk herdacht de overleden deelnemers van het afgelopen jaar.

Deze keer was er weer een zilveren jubilaris: Mientje Maters-Santbergen. Zij heeft vele jaren als tweede voorzitter in het bestuur gezeten en vele activiteiten mee opgestart en georganiseerd, ook heeft ze vele jaren een deelnemerswijk voor haar rekening genomen.

Zij kreeg uit handen van haar opvolgster Corry Wijlhuizen-Lamers een oorkonde en een cadeaubon overhandigd. Ook de kinderen van de jubilaris waren uitgenodigd om dit heuglijke feit bij te wonen. Hierna was er een ontspanningsmiddag met het Sasa gemengd koor Zang en Vreugde.

Ook leden van de Historische Kring Angeren waren uitgenodigd om wat van de historie van Angeren te vertellen met foto's en leuke anekdotes. Het eerste verhaal ging over het ontstaan en voortbestaan van de Angerse Umdracht door de voorzitter van de HKA, Chris van Asperen met foto's.

Daarna Ben Otters met zijn foto's en Geert Bouwman met zijn bekende leuke en vrolijke spreuken. Geert gaf toelichting over de verdwenen winkeltjes uit Angeren.

De middag werd afgesloten door Zang en Vreugde met het gezamenlijk zingen van een toepasselijk Angers liedje.

Doorgaan straatspeeldag 2015 staat onder grote druk!

HUISSEN - Op woensdagmiddag 10 juni vindt in Nederland de jaarlijkse Straatspeeldag plaats. Voor het team van de Straatspeeldag in Huissen altijd de meest feestelijke dag van het jaar die al elf jaar lang geheel vrijwillig en met veel liefde en passie voor de basisschoolleerlingen in Lingewaard georganiseerd wordt.

Bij het ter perse gaan van dit persbericht is het geheel onzeker of de Straatspeeldag in Huissen dit jaar kan plaatsvinden. Op grond van het nieuwe evenementenbeleid van de Gemeente Lingewaard én in samenspraak met betrokkenen rondom het Raadhuisplein is het evenement, dat al vijf jaar lang met veel succes heeft plaatsgevonden in het centrum van Huissen, van de lijst geschrapt om plaats te mogen vinden op het Raadhuisplein.

Ondanks dat de Straatspeeldag als 'meerjaren evenement' op dit plein aanwezig is geweest is men bij de Gemeente van oordeel, op voor de organisatie geheel onduidelijke gronden, dat er uitgeweken moet worden naar een alternatieve locatie. Gezien het karakter van dit evenement met een sociaal, culturele, sportieve én maatschappelijke grondslag dat geheel belangeloos en zonder enig winstmerk vrijwillig georganiseerd wordt voor alle kinderen van Lingewaard en omgeving is de organisatie van mening dat dit evenement thuishoort in de centrumkom van Huissen. Een Straatspeeldag hoort tenslotte plaats te vinden op 'een straat' om het doel van Veilig Verkeer Nederland kracht bij te zetten: één dag onbezorgd buitenspelen in een verkeersveilige afgezette woon-en leefomgeving.

Sinds eind 2014 is de organisatie van de Straatspeeldag al in onderhandeling met de Gemeente Lingewaard ter voorbereiding op het evenement van 2015. De ambtelijke molen draait op volle toeren, maar tot op heden voor de Straatspeeldag nog niet met verheugend nieuws. Dit tot grote teleurstelling van de organisatie die volledig 'on hold' staat in de uitvoering van haar plannen voor het evenement van dit jaar. Ook voor deelnemende locale en regionale sport- en muziekverenigingen en culturele instellingen een grote teleurstelling aangezien zij hun ledenaantal al enkele jaren met succes zien groeien vanwege hun deelname aan dit kindvriendelijke evenement. Als laatste strohalm is er een gesprek aangevraagd met de burgemeester om de wens van de organisatie kenbaar te maken.

"De organisatie zal zich zo goed mogelijk op dit gesprek voorbereiden in de hoop zo snel mogelijk op het Raadhuisplein met de Straatspeeldag te mogen terugkeren. De ontwikkelingen omtrent het wel of niet doorgaan van 'de grootste Straatspeeldag van Nederland' in 2015 zijn vanaf 1 april te volgen op de website van dit succesvolle Lingewaardse evenement op www.straatspeeldaghuissen.nl", aldus het gehele team van de Straatspeeldag.

Tennisvereniging Huissen start seizoen met opening nieuwe bar

Feestelijke opening van de bar door voorzitter Harrie Wickerhoff

HUISSEN - Tennisvereniging Huissen heeft op vrijdag 27 maart het nieuwe tennisseizoen in stijl geopend met de opening van een nieuwe bar in combinatie met een gezellig Lentetoernooi.

De opkomst was boven verwachting; zeventig deelnemers stonden te springen om het nieuwe seizoen af te trappen. Het toernooi kende een hoog gezelligheidsgehalte: meedoen was belangrijker dan winnen. Toch waren de wedstijden er niet minder spannend om. Aan alles was te merken dat iedereen klaar is voor het nieuwe seizoen. En niet onbelangrijk: ook de zes TennisForce banen en vijf kunstgrasbanen lagen er geweldig bij. Klaar voor de vele wedstrijden die nog zullen volgen dit jaar. Zowel de zomertraining als de Voorjaarscompetitie van de KNLTB starten in de week van 31 maart.

Nadat iedereen uit getennist was, was het tijd voor het officiële gedeelte: de opening van de nieuwe bar door voorzitter Harrie Wickerhoff. De oude bar was gedateerd en aan vernieuwing toe. Voor een club die naast sportiviteit ook bekend staat om gezelligheid is een mooie bar immers van groot belang. Dankzij de inzet van lokale ondernemers was het gelukt de oude bar in drie weken om te toveren in een moderne bar. Van alle gemakken voorzien. Het bestuur trakteerde alle aanwezigen op een glaasje bubbels. Het bleef nog lang gezellig op de club!

"Ben je ook enthousiast geworden en wil je lid worden van de gezelligste tennisclub van Huissen? Kijk dan snel op www.tvhuissen.nl. Iedereen is welkom!"

Zonnebloemmarkt in Gendt

GENDT - 15 maart organiseerde de Zonnebloemafdeling Gendt voor de eerste keer een Zonnebloemmarkt.

Dit hield in dat er een rommelmarkt was, activiteiten voor de kinderen waren, een loterij, mooie pantoffelplantjes te koop waren en nog veel meer. We konden om 8.30 uur bij de Klok terecht om alles klaar te zetten. Om 11.00 uur zou de deur opengaan, maar de eerste "klanten' meldden zich al eerder. De hele dag bleven er mensen binnenlopen. Het was een heerlijke gezellige dag. De Klok bedankt voor het beschikbaar stellen van de zaal en de sponsors bedankt voor jullie inbreng. We hebben een mooi bedrag opgebracht om een leuke activiteit voor onze gasten te organiseren.

RKHVV organiseert drie gratis trainingen voor meisjes

HUISSEN - Op vrijdag 10, 17 en 24 april van 18.00 tot 19.00 uur houdt voetbalvereniging RKHVV uit Huissen promotietrainingen speciaal voor meisjes.

Wil je ook eens kijken of voetballen iets voor jou is als meisje? En ben je tussen de acht en elf jaar oud? Dan ben je welkom op deze gratis trainingen op sportpark De Blauwenburcht in Huissen. De trainingen worden gegeven door speelster(s) van Vrouwen 1, die zelf voetballen in de topklasse, het hoogste amateurniveau in Nederland. Vergeet geen sportkleding en sportschoenen mee te nemen! Meer info verkrijgbaar bij meisjes.coordinator@rkhvv.nl.

Koningswedstrijd De Karper

HAALDEREN/BEMMEL - Op zondag 29 maart werd de eerste koningswedstrijd van hengelsportvereniging De Karper gehouden.

Omdat het deze zondag slecht weer zou zijn lieten veel vissers het afweten, maar zoals altijd zijn er toch mannen met karakter die door wind en weer gaan en hun hobby graag willen uitoefenen. Om 06.45 uur werd er geloot om de stekken door maar negen vissers.

Tijdens de wedstrijd ging de wind steeds harder waaien en er viel constant regen. De vissers die aan de bovenkant zaten konden met de wind in de rug goed vissen, maar aan de onderkant was het net andersom (echt slecht). Dit bleek later nadat de wedstrijd was afgelopen aan de vangsten te zien. Aan de bovenkanten werd overal goed vis gevangen terwijl het aan de onderkant toch een stuk minder was.

Hieronder de uitslag:

bovenkant: 1 Ton de haas 11.998 gram; 2 Menno albouts 11.390 gram; 3 Frank enklaar 10.900 gram; 4 Jan derksen 10.560 gram; 5 Mart sweers10.120 gram.

onderkant: 1 Bert v vorsselen 5.510 gram; 2 Andre sanders 4.080 gram; 3 Michon plones 1.490 gram; 4 Luuk dennissen 0 gram.

Team jongerencoaches SWL

Hannah

BEMMEL - Eindelijk zijn we weer compleet als team! We zijn heel blij dat Hannah van Oene ons team is komen versterken. We kunnen haar kennis, ervaring en enthousiasme goed gebruiken.

We kijken er ook dit jaar weer naar uit jongeren, ouders, scholen en samenwerkingspartners te ondersteunen bij het veilig opgroeien van jongeren. Om werkelijk preventief te kunnen werken is het belangrijk vroegtijdig betrokken te raken. Dat is op het juiste moment ondersteunen, zonder daarbij te betuttelen. Bel of mail ons dus gerust met vragen!

Ook in 2015 staan wij voor: Zo vroeg mogelijk; Zo direct mogelijk; Zo laagdrempelig mogelijk; Zo dicht mogelijk bij huis!", aldus Valentijn Jansen, Coach Z4U; 06 51965753; v.jansen@swlingewaard.nl (ma, wo, do en vrij), Hannah van Oene Coach Z4U; 06 20905084; h.vanoene@swlingewaard.nl (ma, di, en do) en Maarten Marsen, straatcoach/activiteitenontwikkelaar; 06 49881089; m.marsen@swlingewaard.nl (ma, di, wo, do en vrij 13.00 -22.00 uur).

Protestantse gemeenten

GENDT- De week van 2 tot 5 april is de week vóór pasen, ook wel stille week genoemd. Als protestantse gemeenten van Angeren, Bemmel-Haalderen en Gendt-Doornenburg willen we deze week gezamenlijk vieren. Dit betekent dat de vieringen in de stille week afwisselend in de drie gemeentes gehouden zullen worden.

Op witte donderdag 2 april, zal er een viering zijn in de protestantse kerk van Gendt, Torenlaan 12. In deze viering gaat dominee K. Touwen voor. De aanvangstijd is 19:00 uur.

Op goede vrijdag 3 april, zal er een dienst zijn in de protestantse kerk van Bemmel, Oude Kerkhof 13. Dominee M. de Bree zal hierin voorgaan. De aanvangstijd is 19:00 uur.

Op zaterdag 4 april is er een paaswake in de protestantse kerk van Angeren, Molenstraat 1. De aanvangstijd is 21:30 uur. Dominee M de Bree zal hierin voorgaan.

Op zondag 5 april, paasmorgen, is er een viering in de protestantse kerk van Angeren en Bemmel, waarin respectievelijk dominee K. Touwen en mevrouw G. den Dikke voorgaan. Beide vieringen beginnen om 10:00 uur.

Tekenwerk van Lenie Artz in De Kijkruit

GENDT - Van 27 maart tot en met 22 mei toont Lenie Artz haar Tekenwerk in De Kijkruit.

In 1998 werd Lenie (61) opgenomen in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Zij bleek Parkinson te hebben. Tijdens haar revalidatie moest zij allerlei activiteiten aanpakken en zo kwam ze in aanraking met creatieve en kunstzinnige vakken. Vanaf het begin was ze verkocht aan het zelf tekenen en het inkleuren van haar tekeningen.

Als ze een slechte dag had doordat haar handen te hevig bibberden en niet tot rust waren te brengen lukten de tekeningen vaak niet goed en belandden in de prullenbak . Maar Lenie bleef doorzetten en doordat het werk haar rust gaf beïnvloedde dit ook het revalidatie proces in goede zin.

Juist door te blijven oefenen werd het trillen minder bij het tekenen en dat zorgde ook weer voor meer innerlijke rust. De tekeningen lijken kinderlijk maar ondanks de lichamelijke beperking ontstaan er toch leuke kunstwerkjes.

En dan vraag je je toch af: wat behoort bij kunst, wie bepaalt wat kunst is en wat niet. Lenie tekent en kleurt tijdens goede dagen nog steeds met veel plezier. De Kijkruitis aan de Dorpstraat 21b in Gendt; twitter.com/GendtVerbeeld; www.facebook.com/GendtVerbeeld.

Geslaagde Open Dag Tennisclub Bemmel

BEMMEL - Zondag 22 maart heeft Tennisclub Bemmel de jaarlijkse open dag georganiseerd. Het park was gezellig versierd en nodigde nieuwe leden uit om de baan op te komen.

Trainers, selectie- en jeugdleden stonden klaar om iedereen de drempel over te helpen, rackets en tennisballen waren voldoende aanwezig en het weer nodigde uit om een balletje te slaan. De aftrap was om 11.00 uur en er was al snel een toestroom van veel basisschool kinderen met hun ouders. De eerste beginselen van de tennissport zijn uitgebreid geoefend.

Nieuwe leden konden profiteren van een zeer aantrekkelijk aanbod voor een lidmaatschap en daar is zeker gebruik van gemaakt. Tennisclub Bemmel heet alle nieuwe leden welkom en we kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Snelder Sport uit Elst was aanwezig om nieuwe leden te adviseren over de benodigde materialen voor het beoefenen van de tennissport.

Het eerste weekend van april gaat de voorjaarscompetitie van start en competitie spelers waren tijdens de open dag in de gelegenheid hun vaardigheden te testen met de selectie spelers. Dit resulteerde in leuke, sportieve maar ook competitieve partijen.

Iedereen is welkom om de verrichtingen van de spelers te bekijken op het tennispark aan Sportlaan 3a in Bemmel.

Huissense gilden ontsteken paasvuur

HUISSEN - Op zondag eerste paasdag 5 april ontsteken de Gilden van Sint-Gangulphus en Sint-Laurentius het paasvuur om te vieren dat de lente en daarmee het nieuwe jaar en gildeseizoen is begonnen. De gilden doen dit ieder jaar met veel grandeur.

Het paasvuur in Huissen onderscheidt zich van andere paasvuren, omdat er een duivelspop boven op het vuur wordt geplaatst. De duivelspop staat symbool voor het kwaad en door het verbranden van de pop zorgen de Huissense gilden ervoor dat iedereen het jaar met een schone lei kan beginnen.

Molenweide

Het paasvuur zal zoals ieder jaar plaats vinden op de Molenweide, achter de tijdelijke Albert Heijn, in Huissen. Om circa 21.00 zullen de gilden daar aankomen en wordt de stapel aangestoken. Traditiegetrouw trekt het paasvuur honderden bezoekers, die de stapel vanaf de dijk bijzonder goed kunnen zien. In het schijnsel van de vlammen zullen de vendeliers de vendelgroet brengen.

Dit jaar zullen de vendeliers met hun vaandels een spektakel brengen. Een primeur!

        

Beloken pasen

Een week na het paasvuur, 27 april, is het beloken Pasen. De dag waarop het Sint-Gangulphusgilde haar oprichting viert. Het gilde vindt zijn oorsprong in 1536 en is onafgebroken actief geweest. Samen met het Sint-Laurentiusgilde wordt deze dag feestelijk herdacht.

        

Jubilarissen

Tijdens Beloken pasen eren de gildebroeders ook hun jubilarissen. Dit jaar zijn dat Geert van Dalen die al veertig jaar lid is, verder Willy Bouwmeister en Erik Witjes die vijfentwintig jaar lid van de gilden zijn.

LenteKriebels ontvangt burgemeester Schuurmans

ANGEREN - Burgemeester M. Schuurmans werd tijdens de Lentekriebels welkom geheten in Angeren.

De organisatie: "Toen u in november vorig jaar op kennismakingsbezoek was bij de ondernemersvereniging heeft u meteen toegezegd de LenteKriebels 2015 te willen bezoeken. We staan op een legendarische plaats! Achttien jaar geleden begonnen met Molenstraatwinkels en -ondernemers."

"Smits Mode& Wonen -Ans Smits- nam het voortouw nam met organiseren samen nu met Iemke Hegeman en Per Moe Ra. M. van de Ploeg Fysiotherapie. Slager Theo van Alst, Meijer witgoed, Telgenkamp en later Dorethé bloemen, H.Kos auto's, Nico van Kol bakkerij, mevrouw Van Kol met beeldende kunst, Bruinsma verzekeringen. Voor zes jaar terug kwamen daar de oldtimers bij en heeft de ondernemersvereniging de organisatie op zich genomen."

Inzameling oud papier Haalderen

HAALDEREN - Vrijdag 3 april wordt het oud papier in Haalderen ingezameld.

Gevraagd wordt het papier netjes bij elkaar gebonden voor 17.30 uur aan de straat te zetten.

31 / 32

Nee ze hangt het niet graag aan de borden
maar deze jonge dame zal 7 April Sarah worden.

Gefeliciteerd, HSGDR.

Leida, Toos en Hilde bedankt

voor jullie inzet de afgelopen 20 jaar voor de Zonnebloem

Hoera!
Onze lieve Lucas is al 7 jaar!

Dikke kus van Julia, papa en mama.

Dit stoere stel
is vanaf 5 april samen 100 jaar
Hartelijk gefeliciteerd

Onze lieve stoere voetbalheld
krijgt op 2 april de leeftijd

die 63 jaar telt

Dikke kus je vrouwke
kids en kleinkids

Hiep Hiep Hoera,
al 25 jaar een paar (30 maart 2015)

Hartelijk Gefeliciteerd!
Broer & Zus

Onze lieve kleindochter,

Zonne Gertsen wordt 3 april alweer 10 jaar.

Gefeliciteerd en een dikke kus,

opa en oma Gertsen

Hiep hiep Hoera,
Op 7 April wordt onze Roos 6 jaar.

gefeliciteerd en een fijne dag.
Liefs Opa John en Oma Sonja

Mijn kleindochter/ons nicht"je" viert 30 maart haar verjaardag.

Van harte gefeliciteerd namens
Oma Pinta, Laura, Simon en David

Hiep Hiep Hoera

onze overgroot oma is 100 jaar

Dikke knuffels van

Jan, Sigrid, Sanne, Rick en Dian

Mijn allerliefste oma wordt al weer 85 jaar jong!

Dikke kus je kleindochter
(en wietse)