De Liemers Helemaal Goed Courant

2 augustus 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 2 augustus 2019


TOLKAMER - Stichting Horeca Tolkamer (SHT) wordt regelmatig benaderd met de vraag: 'Wanneer zijn weer de Tolkamer Kadedagen'?

De Kadedagen zijn altijd het laatste weekend van augustus, dit jaar van vrijdag 23 - zondag 25 augustus. De SHT organiseert dit jaar voor de derde keer de jaarlijkse Kadedagen. De SHT is een stichting die bestaat uit de Horecaondernemers van Tolkamer. De leden zijn; Restaurant De Swaenebloem, Taveerne De Bijland, Café De W8, Rederij Witjes, Hotel/B&B De Tolkamer, Kade 5 & 7 en De Commies en Villa Copera.

Programma

Zo zal er weer van alles te beleven zijn van vrijdag 23 - zondag 25 augustus.

Vrijdag 23 augustus: Zomercarnaval met DJ Danny Keurentjes. Vorig jaar was de tweede editie van Zomercarnaval, in samenwerking met carnavalsvereniging Het Olde Tollus. Het bleek weer een gouden greep. Ook dit jaar zal het dak er weer af gaan, zeker nu DJ Danny Keurentjes de muzikale leiding heeft. Voor groepen boven de tien personen, die zich op originele wijze in de tent presenteren, vallen prijzen te verdienen. Volg info op website www.tolkamerkadedagen.nl.

Zaterdag kindermiddag. Als vanouds zullen een club van vrijwilligers, de als vanouds gezellige en altijd geslaagde kindermiddag, in en rond de feesttent organiseren. Aanvang 13.30 tot 15.30 uur.

Zaterdagavond 24 augustus: Tribute Band Queen Forever. De organisatie heeft diep in hun buidel moeten tasten, maar toch de beslissing genomen en de klasse Tribute band Queen Forever voor de zaterdagavond kunnen contracteren. Dit op velerlei verzoek.

Entreebewijs in de voorverkoop tien euro. Aan de tent 12,50 euro. Voorverkoopadressen: Taveerne Bijland in Tolkamer, Coccie in Lobith, 't Hoekje in Herwen en cafetaria Janssen in Pannerden. Info: www.tolkamerkadedagen.nl.

Zondag 25 augustus: Streekmuziek en zomermarkt vanaf 12.00 uur! Als je aan streekmuziek denkt in het plat, denk je aan de band FF wat anders. Dat zullen ze samen doen met enkele andere artiesten ( onder andere 'Kleine Mees' op gitaar) en niet te vergeten verhalen verteller Henk Van Aalten. Radio Favorit met DJ Rudie zal voor de verdere muzikale omlijsting zorgen.

Meer info staat op www.tolkamerkadedagen.nl.

Gratis kindervoorstelling van poppentheater Kierewiet

ZEVENAAR - Op vrijdag 16 augustus is het groot feest tijdens de Kindermiddag bij Eet-Lokaal Café Restaurant & Zalen. Poppentheater Kierewiet verzorgt deze laatste vrijdag van de zomervakantie een leuke voorstelling in de binnentuin van Eet-Lokaal.

Susanne Vroom is de poppenspeelster achter Kierewiet en maakt speciaal voor deze middag een leuk boeiend verhaal. Naast een voorstelling van het Poppentheater kunnen kinderen heerlijk knutselen, kleuren, spelletjes spelen en kun je worden geschminkt in je favoriete creatie. Voor elk kind is er een gratis pannenkoek en ranja. Toegang tot deze kindermiddag is geheel gratis, reserveren is wel verplicht in verband met de beperkte ruimte. Kinderen hebben alleen toegang onder toezicht van een of meerdere volwassenen. Je hoeft dus niet alleen te komen, we hopen dan ook dat je ook je papa / mama, opa / oma en je vriendjes en vriendinnetjes meeneemt naar deze unieke Kindermiddag. Het belooft een beregezellige middag te worden waarbij de kinderen heerlijk ontspannen worden vermaakt. De toegang is voor jong en oud gratis, voor de kinderen is er gratis ranja en een pannenkoek. De ouders / begeleiders kunnen zonder zorgen genieten van het terras.

"Heb je zin in een heerlijke kindermiddag in de binnentuin op Landgoed Huis Sevenaer? Op vrijdagmiddag 16 augustus begint de Kindermiddag om 11:00 uur en het duurt tot ongeveer 14:00 uur. Adres: Wittenburgstraat 25 Zevenaar. We vinden het leuk als je komt, maar het is belangrijk even te reserveren. Stuur een mailtje naar info@eet-lokaal.com of bel 0316 242409."

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 4 augustus gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. Alle Jonkman voor. Na afloop van de viering is er gelegenheid om in een ontspannen sfeer de dienst met elkaar te bespreken.

Op zondag 11 augustus is er om 10.00 uur een Avondmaalsviering waarin 10.00 uur ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar in Ons Huis te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Presentatie Herwen in de twintigste eeuw

HERWEN - Het dorp Herwen uit 1900 en het Herwen uit 2000 is qua oppervlakte en bebouwing in de 20e eeuw aan grote veranderingen onderhevig geweest. Het hoge water, de wereldoorlog, de bevolkingsgroei en de aanleg van nieuwe wegen zijn hier mede de oorzaak van geweest.'Deze wijzigingen heb ik na een jarenlange zoektocht voor een groot gedeelte in beeld gebracht. Zondag 11-augustus wil ik die, in samenwerking met Villa Copera in Huis Aerdt, middels een foto-presentatie van ongeveer twee uur aan u tonen."

De toegang voor de presentatie is gratis. De eerste presentatie begint om 11.15 uur en zal onderbroken worden voor een kleine pauze om een kopje koffie te nuttigen. De gehele presentatie duurt ongeveer een uur en drie kwartier. Vanaf 10:30 uur is de zaal geopend. Hierna zal de presentatie een paar uur continue te zien zijn.

Op de binnenplaats voor Huis Aerdt zal Villa Copera voor een hapje en een drankje zorgen zodat we nog kunnen napraten en wat 'ouwe koeien uit de sloot' halen. Er zal zowel gepaste alsook lokale muziek zijn. Voor de kinderen is er een springkussen.

Met dit alles hoop ik u nog even mee terug te nemen naar het oude 'Herwen. Voor meer informatie: www.villa-copera.nl of bel naar: 0316 542816", aldus Ad Grob.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Humanitas Rijn-IJssel zoekt voor de activiteit "Samen Sterker" een projectcoördinator, onder andere voor het werven, selecteren, begeleiden en coachen van vrijwilligers.

- Kinderboerderij Rosorum zoekt een medewerker die op zaterdag en zondag (van 14.00 tot 17.00 uur) bezoekers opvangt en begeleidt.

- Nova Zorgboerderij zoekt een uitstapjesbegeleider voor een leuke dagbesteding (zoals bowlen, parkbezoek of museumbezoek).

- Caleidoz Volwassenen en Nieuwkomers zoekt een taalmaatje, die ouders van jonge kinderen ondersteunt bij het beter leren lezen, schrijven en spreken. Dit kunnen zowel ouders zijn die in Nederland geboren en getogen zijn als anderstalige ouders.

Voor meer informatie over deze en circa 350 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Trainer Fred Wieland kiest voor heren HV Duiven

DUIVEN - Fred Wieland is aangesteld als trainer / coach van de heren bij HV Duiven.

De oefenmeester tekent voor twee jaar en gaat komend seizoen met de Heren 1 van de Duivense handbalvereniging de hoofdklasse in. Karin Wanink, voorzitter van HV Duiven, licht toe: "We zijn blij dat we een ervaren trainer hebben gevonden voor onze jonge en talentvolle groep. Fred heeft al jaren als trainer geacteerd op dit niveau en voor onze groep wordt dit pas het tweede jaar in de hoofdklasse. Hij kan ze enorm veel leren, we hebben zin in het nieuwe seizoen."

Wieland heeft al kennisgemaakt met de Duivense heren en ziet potentie. "Afgelopen seizoen heeft deze groep zich gehandhaafd in de hoofdklasse en komend seizoen kunnen we een volgende stap zetten. Ons doel is een veilige positie in de middenmoot of net daaronder. Deze jonge groep is bij elkaar gebleven en heeft ook al versterking van buitenaf gekregen. Bovendien zit er nog een talentvolle lichting A-junioren onder, die komend seizoen aansluiting gaan vinden. Dat geeft veel vertrouwen voor een mooie toekomst." De trainer en zijn nieuwe selectie starten in augustus de voorbereiding van de heren op de nieuwe competitie, die eind september van start gaat.

Nieuwe zomerkunst in het Liemers Museum

Tolkamer: brug bij de Bylant, Wijnbergen: kasteel De Kemnade, Doesburg: havenhoofd, Oud-Zevenaar: Gelderse Waard. (foto: Piet Elshof)

ZEVENAAR – De zomerexpositie gaat haar achtste week in en de eerste kunstwerken hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe serie van andere kunstenaars.


Door de vele deelnemers is er elke drie weken een andere samenstelling. Deze week zijn de werken nog te zien van Mark van Maanen mede ten behoeve van de stichting Gaandeweg, de luchtlandschappen van Gien Vreeken, aquarellen van Toine Claassen, abstract werk van Arjan Janson, houtsculpturen van Jan van de Boom, kunstwerken van blik en hout van Sil Renjaan, werk van Dolf Oosterhof en Barbara Nooijen en het bijzondere borduurwerk van Reiny Esenbrink.
Het werk van Piet Elshof is nieuw en een week later komen daar de werken van Wilma Minkman en de vijf leden van de familie Peelen bij.

De twaalf werken van Piet Elshof variëren van portretten tot plein air landschappen. Hij schildert voornamelijk met acryl, maar ook met olieverf. Daarnaast toont hij een paar houtsneden.
De leden van de familie Peelen groeiden op in de Liemers en waaierden vanaf de boerderij in de uiterwaarden uit over heel Nederland. Zij en hun kinderen verkenden en verkennen nu de wereld: Jan, Piet, Henk, Annelien en Maria Peelen. Zij ontwikkelden hun creatieve talenten, ieder op heel eigen wijze, en willen dit samen in het Liemers Museum laten zien.

Het is een zeer gevarieerde verzameling van schilder-, teken- en assemblagekunst, patchwork, glas in lood en brons, waarin hun roots zichtbaar zijn.

Liemers Museum, Kerkstraat 16 in Zevenaar van dinsdag – zondag van 14 tot 17 uur. Entree vanaf 18 jaar 4 euro; museumjaarkaart gratis. Informatie: www.liemerskunstwerk.nl; telefoon 085 0409971.

Dagbesteding Loo van ABC Zorgcomfort viert tienjarig jubileum

Deelnemers dagbesteding Loo in paardentram. (foto: Miranda)

LOO - De Dagbesteding in Loo voor ouderen van ABC Zorgcomfort bestaat tien jaar!

Dit werd gevierd op 18 juli door een prachtige tocht met een paardentram te maken. De deelnemers genoten van een heerlijke lunch en gezellige liedjes onderweg.

Bikers Against Child Abuse' ook tijdens vakantieperiode bereikbaar

REGIO - In de zomer trekken veel mensen er op uit om te genieten van het weer en de omgeving. Voor veel kinderen een spannende tijd maar vaak tegelijkertijd een vloek en een zegen. Immers, de vertrouwde omgeving, vrienden, de computer en het lievelingsspeelgoed laten ze achter. Toch geeft het ontvluchten van de dagelijkse routine en de leuke dingen op een vakantie de meeste kinderen ontspanning en plezier.

Maar niet voor ieder kind werkt dat zo. Er zijn misbruikte en mishandelde kinderen die dagelijks te maken hebben met angst. Bijvoorbeeld de angst om de dader tegen te komen of angst op herhaling van het misbruik of de mishandeling.

Bikers ook tijdens de vakantie in binnen- en buitenland oproepbaar voor de kinderen. Bikers Against Child Abuse heeft met 273 Chapters wereldwijd een behoorlijke dekking en zorgt dat de kinderen, die door de organisatie zijn opgenomen, weten dat B.A.C.A. voor hen klaarstaat, ook in de vakantieperiode.

Stel je voor, een B.A.C.A.-kind gaat naar Italië op vakantie in de buurt van het Gardameer. Of lekker op een camping op de Veluwe? Hoe fijn is het dan dat je daar verwelkomd wordt door B.A.C.A.-bikers en weet dat je niet langer bang hoeft te zijn voor de wereld waarin je leeft? Omdat er waar dan ook bikers oproepbaar zijn om voor jouw een veiliger omgeving creeëren? 24/7, dus ook in de vakantie.

Wat doet Bikers Against Child Abuse? Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.) bestaat met de bedoeling een veiliger omgeving te realiseren voor misbruikte en mishandelde kinderen. Wij bestaan uit een grote groep bikers die kinderen de kracht wil geven niet bang te zijn voor de wereld waarin ze leven. Wij staan klaar om onze beschadigde vrienden te ondersteunen door ze te betrekken bij een bestaande verenigde wereldwijde organisatie. Wij werken samen met lokale en landelijke groepen en instanties die al kinderen beschermen. Wij willen duidelijk laten weten aan ieder die betrokken is bij een misbruikt of mishandeld kind, dat dit kind tot onze organisatie behoort en dat wij bereid zijn om fysieke en morele steun te geven door het kind op te nemen in onze organisatie en door onze fysieke aanwezigheid. Wij staan klaar om deze kinderen te beschermen tegen verder misbruik of mishandeling. Wij veroordelen elk gebruik van geweld en intimidatie in elke vorm en tegen ieder persoon. Maar als de omstandigheden zich voordoen dat wij de enige hindernis zijn die verhindert dat verder geweld gebruikt wordt tegen een kind, dan zijn wij bereid deze hindernis te zijn. Neem de tijd en kijk rond op onze website voor alle informatie.

Heb je in je omgeving een kind of kinderen die door misbruik en/of mishandeling bang zijn en die baat zouden hebben bij extra steun bij het verwerken ervan? Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek. Bent u werkzaam bij een kindorganisatie? Wij maken graag kennis en spreken ook op seminars en bijeenkomsten.

Meer informatie: Bikers Against Child Abuse; Dutch East Chapter; http://dutch.bacaworld.org/chapters/east; Hulplijn: 06 36514221. Wilt u meer informatie over ons chapter, onze werkwijze of zich bij ons aansluiten? Stuur dan een e-mail naar: secretary@ea-nld.bacaworld.org.

Open dag bij Kunstwerk! Volksuniversiteit Zevenaar

ZEVENAAR - Al meer dan 20 jaar is Kunstwerk! Volksuniversiteit Zevenaar een begrip in de Liemers. Op zondag 1 september houdt de Volksuniversiteit Zevenaar haar jaarlijkse Open Dag aan de Vincent van Goghstraat 4.

Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen welkom. Kom kennis maken, kijken, proeven, luisteren, ervaren en deelnemen aan de verschillende demonstraties en kleine workshops. Naast het bekende aanbod cursussen en workshops staan ook nieuwe activiteiten op het programma!

Tijdens de Open Dag zijn er demonstraties van filmen en fotograferen met je smartphone, 3D printen, drone vliegen en Arduino programmeren. Ook wordt er aandacht besteed aan de taalcursussen. Handig als je net terug bent van vakantie en je de taal (beter) wilt leren beheersen of wanneer je het nodig hebt voor een nieuwe werkkring.

Dankzij de docent bloemschikken is het hele gebouw sfeervol aangekleed en zorgen de kookdocenten voor lekkere hapjes. Neem lekker een kopje koffie of thee en geniet van de aanwezige muziek.

"Wij maken leren leuk! Vanaf de tweede helft van september gaan de cursussen van start. Er is keuze uit meer dan 200 verschillende activiteiten op het gebied van talen, kunst & cultuur, kunstzinnige vorming, persoonlijke ontwikkeling en informatica. Voor ieder wat wils."

Kijk voor meer informatie op www.liemerskunstwerk.nl. Daar kun je je nu ook al inschrijven! Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

Vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - De openluchtvlooienmarkt naast 't Olde Ras in Doesburg trekt veel bezoekers. Een toplocatie! En goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Hier is op het grote grasterrein aan de Drempterdijk zondag 11 augustus van 9.00 tot 16.00 uur een grote vlooienmarkt.

Dit is de derde leuke grote vlooienmarkt met kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een vier meter brede kraam met dakje voor 25 euro. Een grondplaats met auto kost 17,50 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor 06 39108152.

De markt bezoeken kost het drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Catering met terras en toiletten zijn aanwezig. De data van de openluchtvlooienmarkten van dit seizoen zijn zondag 11 aug. en 15 sept.

Openluchtvlooienmarkt in Arnhem

ARNHEM - Op zondag 4 augustus van 9.00 - 16.00 uur is er op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal een vlooienmarkt met tweehonderd deelnemers.

Het is een leuke grote vlooienmarkt met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Elke keer weer een groot succes! Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een viermeterkraam met dakje voor 27,50 euro. Een grondplaats kost vanaf 17,50 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost het 3,00 euro entree voor volwassenen, voor 65-plussers 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Toiletten en catering met terras zijn aanwezig!

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Voor verschillende regio's wordt Hét Gemeente Nieuws gemaakt: Overbetuwe/Nederbetuwe, Lingewaard, de Liemers, Arnhem, Berg en Dal, Nijmegen en Nijmegen-Noord. Op de homepage van onze website klikt u eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. Nadat u uw contactgegevens heeft ingevuld, verschijnt er een tekstvak in beeld waarin u uw bericht kunt plaatsen. U kunt uw bericht er rechtstreeks intypen, maar u kunt het ook vanaf een Worddocument ´kopiëren' en 'plakken'. Uiteraard kunt u ook een (rechtenvrije) foto toevoegen. Nadat u de voorwaarden heeft gelezen en aangevinkt, klikt u op 'Verzenden'. Uw bericht komt dan rechtstreeks bij de redactie terecht, waar het nog zal worden nagekeken. Komt u er niet uit, belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Buurtbarbecue met vooraf een mobiele bowlingbaan?

Buurtfeest Didam met bowlingbaan. (foto: Patrick Witjes)

DIDAM - Op zaterdag 13 juli was er een jaarlijks buurtfeest in Didam. De organisatie koos voor een extra item voorafgaande aan de barbecue. Ze hadden een mobiele bowlingbaan afgehuurd compleet met bowlingballen, ballenrek et cetera.

Het was die dag redelijk weer op een paar regenbuitjes na. Het bowlen in de openlucht was een groot succes kijk maar naar de groepsfoto! Iedereen vond het een groot succes. Mocht u nu ook voor uw feest of uw bedrijf op zoek zijn naar een leuk item tijdens bijvoorbeeld een barbecue om maar even te noemen. De mobiele bowlingbaan is te huur bij bowlingvereniging Zevenaar. Meer informatie staat op www.bowling-zevenaar.nl.

"Mocht u nou meer geïnteresseerd zijn in bowlen bij een vereniging kom dan gerust kijken op de bowling. Wij van de bowlingvereniging zijn gevestigd in de Griethse Poort, aan de Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. Iedere dinsdagavond vanaf 19.00 uur wordt er de zomerleague gespeeld tot 21 augustus. Kom gezellig eens kijken en wie weet bent u zo enthousiast ervan geworden dat u met het nieuwe seizoen mee wil doen. Meer informatie over bowlen staat op www.bowling-zevenaar.nl. September start ons nieuwe seizoen weer."

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Voor verschillende regio's wordt Hét Gemeente Nieuws gemaakt: Overbetuwe/Nederbetuwe, Lingewaard, de Liemers, Arnhem, Berg en Dal, Nijmegen en Nijmegen-Noord. Op de homepage van onze website klikt u eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. Nadat u uw contactgegevens heeft ingevuld, verschijnt er een tekstvak in beeld waarin u uw bericht kunt plaatsen. U kunt uw bericht er rechtstreeks intypen, maar u kunt het ook vanaf een Worddocument ´kopiëren' en 'plakken'. Uiteraard kunt u ook een (rechtenvrije) foto toevoegen. Nadat u de voorwaarden heeft gelezen en aangevinkt, klikt u op 'Verzenden'. Uw bericht komt dan rechtstreeks bij de redactie terecht, waar het nog zal worden nagekeken. Komt u er niet uit, belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Open dag bij Kunstwerk! Volksuniversiteit Zevenaar

ZEVENAAR - Al meer dan 20 jaar is Kunstwerk! Volksuniversiteit Zevenaar een begrip in de Liemers. Op zondag 1 september houdt de Volksuniversiteit Zevenaar haar jaarlijkse Open Dag aan de Vincent van Goghstraat 4.

Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen welkom. Kom kennis maken, kijken, proeven, luisteren, ervaren en deelnemen aan de verschillende demonstraties en kleine workshops. Naast het bekende aanbod cursussen en workshops staan ook nieuwe activiteiten op het programma!

Tijdens de Open Dag zijn er demonstraties van filmen en fotograferen met je smartphone, 3D printen, drone vliegen en Arduino programmeren. Ook wordt er aandacht besteed aan de taalcursussen. Handig als je net terug bent van vakantie en je de taal (beter) wilt leren beheersen of wanneer je het nodig hebt voor een nieuwe werkkring.

Dankzij de docent bloemschikken is het hele gebouw sfeervol aangekleed en zorgen de kookdocenten voor lekkere hapjes. Neem lekker een kopje koffie of thee en geniet van de aanwezige muziek.

"Wij maken leren leuk! Vanaf de tweede helft van september gaan de cursussen van start. Er is keuze uit meer dan 200 verschillende activiteiten op het gebied van talen, kunst & cultuur, kunstzinnige vorming, persoonlijke ontwikkeling en informatica. Voor ieder wat wils."

Kijk voor meer informatie op www.liemerskunstwerk.nl. Daar kun je je nu ook al inschrijven! Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Op zondag 4 augustus om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: Pastoor Thanh Ta, geen koor. De collecte is voor het pastoraat van onze parochie.

Intenties: Overleden familie Stoffels-Okkerman, Els van Gool-Ploem, Wilhelmien van Aken en zoon Jan, Gerda Duis-Kaak, Harry Gademann, Maria en Koos van der Vate

.Iedere zondag om 9.30 uur is er ook een viering in de kapel van de Pelgromhof.

Uw aandacht voor de voedselinzameling door de Voedselbank.Elke eerste zondag van de maand wordt door de Voedselbank een krat achter in de kerk geplaatst. Dus a.s. zondag, 4 augustus, kunt u hierin houdbaar voedsel deponeren ten behoeve van de Voedselbank.

Op zondag 11 augustus om 9.30 uur: Communieviering, voorganger: pastoraal werker J. Heemink met medewerking van het Gemengd Koor uit Babberich.

De collecte is voor het pastoraat van onze parochie.

Intenties: Overleden ouders Wentholt-Knippenborg en zoon Frans Wentholt, Mientje van Millingen-Roelofsen.“Bloemetje van verbondenheid”

Op zondag 11 augustus zal -het Bloemetje van verbondenheid- beschikbaar zijn. Als je iemand een teken van bemoediging of een bedankje wilt bezorgen kun je na de viering een bloem meenemen uit de vaas bij het altaar of achter in de kerk

.Overleden: Op 13 juli is Dhr. Albert van Onna in de leeftijd van 82 jaar overleden. Hij woonde Molenstraat. Zijn uitvaart was op zaterdag 20 juli in de H. Andreas kerk , waarna zijn begrafenis op R.K. begraafplaats aan de Arnhemseweg Zevenaar.

Collectanten gevraagd

MONTFERLAND - Van 23 tot en met 28 september wordt de jaarlijkse collecte gehouden van HandicapNL.

De overheid en maatschappij vragen steeds meer van ons. Als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt kan het lastig zijn om voor jezelf zo goed mogelijk de zaken te regelen. Om eigen keuzes te maken en regie te krijgen over je eigen leven heb je kennis, vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen nodig. En extra steun van de mensen om je heen. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen.

Doe mee met deze collecte door collectant te worden. Zich opgeven kan bij de plaatselijke coördinator Ans Kruis 06 13756581. Meer informatie staat op www.handicap.nl.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zondag 4 augustus 2019 11.00 uur.

Eucharistieviering Voorganger Pastoor Thanh

Intenties: Jaqueline van Mullem-Schut, Anna Munster, Wim van Maanen, Paul Compen, Wim en Annie Gefen-Wanders, Wilma Wigman-Opgenoort, Martijn Swart, Arie en Oma Schoof

Tijdens deze viering zal er een volwaasen doop en vormsel plaatsvinden.

Zaterdag 10 augustus 2019 19.00 uur

Bezinning en Uitstelling

Op donderdag 5 september vindt de Bedevaart naar Kevelaer plaats. U kunt zich tot 23 augustus opgeven op het secretariaat. Het secretariaat is iedere vrijdagochtend open van 9 tot 11.00 uur.

H. Andreaskerk Groessen

Vieringen: Zo 4-8-2019 geen viering. Zo 11-8-2019 Woord-/Communieviering pastoraal werker Maarten Smits m.m.v. Herenkoor.

Intenties: zo 11-8-19: Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, fam.Kloppenburg, jaarged.vader Staring, Riet Otten-Peters, Wim en Lies Melchers-Derksen, jaarged. Co Koning, Wim Vermeulen, Bertus en Leike van Bethray-Winters, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo, Wim en Stien Bisseling-Roordink, jaarged. Anja Jansen-Hubers,ouders Bolder-Raasing, jaarged.Miriam Reijmer-Peters, Theodorus en Joanna Kampschreur-Mulder en Gerard, jaarged.Cato Bolk, Bernard en Mientje Bouwman-Driessen, Riek Derksen Roordink en Willy, jaarged. Toos Derksen-Schlief en Henk, ouders van Lunenburg-Melchers,Mientje Derksen-Koning, Zr Andrea Roelofs, Antoon Willemsen, Willie Roordink, Jan Busink, familie Lendering-Delsing,

Vrijwilligersuitje van Toeristisch Informatie Centrum Tolkamer

(foto: Hans Smit)

TOLKAMER/DOORNENBURG - Het Toeristisch Informatiecentrum (TIC) in Tolkamer vervult een belangrijke rol in het bevorderen van het toerisme op 't Gelders Eiland, de voormalige gemeente Rijnwaarden. Zij kan deze rol alleen vervullen doordat een grote groep vrijwilligers, vanuit enthousiasme en betrokkenheid bij hun mooie leefomgeving, zich met hart en ziel daarvoor inzetten.

Samen met het bestuur runnen zij met elkaar een winkel, waar toeristen en ook de plaatselijke bevolking van informatie, fiets- en wandelroutes, streekproducten en VVV-cadeaukaarten kan worden voorzien. Daarnaast worden er door een deel van die vrijwilligers wandelevenementen en andere activiteiten in de omgeving georganiseerd. Weer een ander vrijwilligersdeel voorziet mensen, die met hun camper op de Europakade aan de Rijn in Tolkamer verblijven, van informatie en verzorgt de financiële kant van hun overnachtingen. Al met al betreft het een groep van zo'n 40 tot 45 vrijwilligers.

Kasteel Doornenburg

Als dank en waardering voor al deze energieke inzet van de vrijwilligers, wordt er geld vrijgemaakt om een extra uitje voor hen te organiseren. Dit jaar werd voor kasteel Doornenburg gekozen. Op 20 juli verzamelden de vrijwilligers zich 's middags in het kasteel, alwaar hen een rondleiding en een barbecue werden aangeboden. Onder begeleiding van een enthousiaste gids kreeg de groep een deskundige uitleg over de historie van het kasteel en konden de tastbare overblijfselen daarvan worden bewonderd. Het is een mooi en bijzonder kasteel, dat goed onderhouden en op zijn tijd in de steigers gezet wordt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het ernstig beschadigd geraakt. Vrijwel direct na die oorlog werd in 1947 begonnen met de wederopbouw, die in 1968 werd afgerond. In datzelfde jaar werd er de televisieserie Floris opgenomen.

Het is in de loop der tijd een ware toeristische trekpleister geworden, mede door de organisatie van vele historische evenementen en concerten. Het kasteel Doornenburg heeft een belangrijke educatieve functie. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de schooljeugd. De vrijwilligers van het TIC kunnen nu dit mooie kasteel bij toeristen nadrukkelijk aanprijzen, mede doordat ze het zelf hebben ervaren. Ze hebben allen zeer genoten van deze bijzondere kasteeldag.

Op de website van het kasteel (www.kasteeldoornenburg.nl) is veel belangrijke informatie te vinden over evenementen, openingstijden en rondleidingen. Het heeft een restaurant, buitenterras en catering. Het kan ook afgehuurd worden voor bruiloften en partijen. Het kasteel is alleszins een bezoekje waard.

Cursussen Kreatieve Kring Westervoort

WESTERVOORT - Het programmaboekje 2019-2020 van de Kreatieve Kring Westervoort is uit! Een dezer dagen ontvangen alle inwoners van Westervoort en directe omgeving het nieuwe boekje in de brievenbus.

Het nieuwe cursusprogramma gaat in september in en biedt een breed scala aan lang- en kortlopende cursussen en workshops: van tekenen/schilderen, beeldhouwen en keramische vormgeving tot kunstbeschouwing, glas in lood en fotografie. Geheel nieuw komend seizoen zijn de korte cursussen ‘Zelf schrijver worden’ en ‘Tekenen, de basis’ en de workshops ‘Naïef schilderen’ en ‘Hundertwasser’. Alle cursussen en workshops worden verzorgd door vakbekwame, enthousiaste docenten. Er wordt gewerkt in een gezellige, ontspannen sfeer in niet te grote groepen. De Kreatieve Kring beschikt over moderne atelierruimtes in Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg 1 in Westervoort.

"Kijkt u het boekje beslist even door. Er zit wellicht ook een gezellige en interessante cursus of workshop voor u bij! Of kom naar onze Open Dag op zondag 1 september van 11.00-16.00 uur in Kulturhus De Nieuwhof. Mocht u het programmaboekje gemist hebben, dan is deze ook verkrijgbaar bij het gemeentehuis, de bibliotheek, Kulturhus De Nieuwhof of bij de cursusadministratie. Voor nadere informatie over aanmelding en inschrijving kunt u contact opnemen met Riky Rothengatter, 026 3119659 of raadpleeg www.kreatievekringwestervoort.nl."

Heilige Andreaskerk Groessen

Vieringen: Zo 4-8-2019 geen viering. Zo 11-8-2019 Woord-/Communieviering pastoraal werker Maarten Smits m.m.v. Herenkoor.

Intenties: zo 11-8-19: Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, fam.Kloppenburg, jaarged.vader Staring, Riet Otten-Peters, Wim en Lies Melchers-Derksen, jaarged. Co Koning, Wim Vermeulen, Bertus en Leike van Bethray-Winters, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo, Wim en Stien Bisseling-Roordink, jaarged. Anja Jansen-Hubers,ouders Bolder-Raasing, jaarged.Miriam Reijmer-Peters, Theodorus en Joanna Kampschreur-Mulder en Gerard, jaarged.Cato Bolk, Bernard en Mientje Bouwman-Driessen, Riek Derksen Roordink en Willy, jaarged. Toos Derksen-Schlief en Henk, ouders van Lunenburg-Melchers,Mientje Derksen-Koning, Zr Andrea Roelofs, Antoon Willemsen, Willie Roordink, Jan Busink, familie Lendering-Delsing,

H. Remigius Duiven

Zaterdag/zondag: 3 / 4 augustus – Geen viering

Zaterdag : 10 augustus 2019 om 19.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor : Vakantiekoor.

Gebedsintenties 10-08-2019:Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk, Loes Oosterman-Geurtsen, Pa en Ma Staring-Franken en kinderen en kleinkinderen, Mart Heijneman, Bets Vuulink-Goris, Riet Elbers-Nijenhuis, Ben Nijland, Geert Leijser, Joke Maibaum-Driessen, Remie van Huët, Ria Moraal-Mulder.

Collectanten gevraagd

MONTFERLAND - Van 23 tot en met 28 september wordt de jaarlijkse collecte gehouden van HandicapNL.

De overheid en maatschappij vragen steeds meer van ons. Als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt kan het lastig zijn om voor jezelf zo goed mogelijk de zaken te regelen. Om eigen keuzes te maken en regie te krijgen over je eigen leven heb je kennis, vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen nodig. En extra steun van de mensen om je heen. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen.

Doe mee met deze collecte door collectant te worden. Zich opgeven kan bij de plaatselijke coördinator Ans Kruis 06 13756581. Meer informatie staat op www.handicap.nl.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B te Duiven

4 augustus 8.45 ds D. Grutter; 16.00 u ds D.F. Ensing        

11 augustus 8.45 Leesdienst; 16.00 u ds J.A. Boersema

Nieuwland zoekt sociale kanjers voor Stadsbedrijf Zevenaar

ZEVENAAR - Dick Nieuwland wil in Zevenaar een Stadsbedrijf beginnen, een sociale onderneming die zich richt op de maatschappelijke behoeftes van inwoners.

Hij zoekt ondernemende Zevenaarders met hart voor de samenleving die samen met hem dit avontuur aan willen gaan. Het eerste doel is om een initiatiefgroep te vormen die in een paar maanden de eerste bedrijfsideeën stroomlijnt. Uiteindelijk is een volgende stap het eerste bedrijfsplan opstellen. Op 20 augustus om 20.00 uur staat een 'Meet & Greet' gepland.

Zevenaarder Dick Nieuwland heeft een ideaal. Hij vindt de tijd rijp voor een sociale onderneming in Zevenaar. Dick: “Mensen ontdekken dat zij zelf goede ideeën hebben en dat het ook leuk kan zijn om die ideeën ook uit te voeren. De overheid trekt zich terug en marktpartijen worden soms steeds omslachtiger. Dan zijn nuchtere ideeën uit de praktijk vaak beter en meestal ook goedkoper. Ook bij twijfel gewoon melden, wie weet heb je het gouden idee!"

Dick: “Ik zoek mensen met goede ideeën, ondernemers groot of klein met lef, professionals of mantelzorgers met lef en vooral met een groot, sociaal hart. Maar ook mensen die hun vrije tijd willen besteden aan de onderneming van en voor Zevenaarders.”

Kijk op www.stadsbedrijfzevenaar.nl. Contact persoonlijk op het adres Raadhuisplein 14 in Zevenaar (graag afspraak maken), telefonisch via 06 21885715 of mail opstart@stadsbedrijfzevenaar.nl. Of kom naar de Meet & Greet van 20 augustus.

Senioren Kontakt houdt de jaarlijkse bustocht

REGIO - Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw- Dijk houdt de jaarlijkse bus-dagtocht voor 55-plussers op dinsdag 27 augustus.

We gaan naar het Land van Maas en Waal. en vertrekken om 9.00 uur van af de Mariakerk in Didam. Bij 't Oude Ambacht Tingieterij in Alphen aan de Maas krijgen we koffie met gebak en uitleg over wat je met tin allemaal kumt doen. Hierna vertrekken we om 12.30 uur naar Moeke Mooren in Appeltern voor een heerlijke lunch met kroket.

Na de lunch gaan we naar Beneden-Leeuwen naar de ambachtelijke Breierij. Ter afsluiting is er een modeshow van al het moois met koffie en cake. Om 18.00 uur zullen we de 'Diemse toren' weer zien. Bij Jan en Jan gaan we dineren. Het bestaat uit een voorgerecht (soep), hoofdgerecht en een dessert. De drank zit echter niet in de totaal prijs inbegrepen. De kosten van de busreis inclusief diner bedragen totaal zestig euro per persoon en dienen contant te worden voldaan bij opgave. Inbegrepen: twee keer koffie/thee met wat er bij, de lunch, de excursies en het uitgebreide diner bij Jan en Jan." De kaartverkoop is op donderdag 22 augustus in de soos, Meulenvelden, van 14.30 tot 16.00 uur. Het bestuur van de stichting heeft besloten iedere 55-plusser, die zin heeft in een gezellige dag uit met leeftijdgenoten, mee te laten gaan. Informatie is te verkrijgen bij Annie Clappers via 0316 224378 of Jo Berendsen via 0316 224438.

Geheugenspreekuur Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 14 augustus wordt van 10.00-11.00 uur het geheugenspreekuur gehouden in ‘De Hooge Bongert’, De Hooge Bongert 3, in Zevenaar. Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar.

Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie kan men contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundige uw vragen. De vragen kunnen gaan over uzelf maar ook bijvoorbeeld over uw partner of één van uw ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies. Elke bezoeker krijgt een boekje met geheugentips.

Waarom het geheugenspreekuur? Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Ouderen denken bij zo’n gebeurtenis al snel aan dementie. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden.

Jeugdwedstrijden Ons Genoegen Giesbeek

Jeugdviswedstrijd aan de Wetering in Giesbeek. (foto: Harry Knuman)

GIESBEEK - Om de jeugd enthousiast te maken voor het vissen organiseerde hengelsportvereniging Ons Genoegen Giesbeek in juni/juli, voor het zesde jaar op rij, een competitie voor de jeugd van 5 - 13 jaar uit de regio.

Met zes deelnemers was de opkomst dit jaar minder dan andere jaren maar het plezier was er niet minder om. De meeste deelnemers hebben andere jaren ook meegedaan en iedereen wist nog hoe het moest, want in de vier wedstrijden die er zijn gevist vingen ze met zijn allen liefst tachtig vissen. Een welkom moment voor de kinderen was ook wanneer Mientje rond ging met een hapje en een drankje voor de vissertjes en koffie voor de begeleiders. Na elke wedstrijd werd de gevangen vis gemeten en wie aan het eind van alle wedstrijden de meeste lengte vis had, mocht zich jeugdkampioen van Ons Genoegen noemen. Toen het laatste fluitsignaal van de vierde wedstrijd had geklonken trok iedereen richting het clubgebouw.

Terwijl de wedstrijdleiding alle gemeten vis bij elkaar optelde en de stand werd opgemaakt., genoten de kinderen van de door Klaas en Mientje verzorgde fris en frites. Daarna kwam eindelijk het moment waar alle vissers in spanning op zaten te wachten. De prijsuitreiking!

Uitslag:

1. Ties 463 cm

2. Ticho 287 cm        

3. Joshua 285 cm (tevens de grootste vis (33 cm)

4. Lars 254 cm (tevens de meeste vis in één wedstijd)

5. Joyce 181 cm

Al met al kijkt de organisatie terug op een geslaagde competitie en hoopt volgend jaar op een nòg grotere deelname van de jeugd.

Liemerse bedevaart naar Kevelaer

LIEMERS - "Dit jaar gaan we op donderdag 5 september naar Kevelaer. Pastoor Thanh Ta en diaken Adri van Zundert zijn bij de bedevaart onze voorgangers."

De koren uit Herwen & Aerdt zorgen voor de muzikale opluistering. De buskosten zijn 17,00 euro per persoon en een intentie kost 4,00 euro. In het kerkblad Op Weg staat waar men zich kan aanmelden. In de secretariaten hangen posters voor de opgave.

Reis naar Terug naar Vroeger!

DUIVEN - Wegens groot succes organiseert De WijKern weer een busreis op dinsdag 17 september van 10.30 tot 17.30 uur.

De rolstoel toegankelijke busreis vertrekt vanaf De WijKern en gaat via een mooie route naar het plaatsje Leerbroek (Z.H). Hier wordt u ontvangen in restaurant Onder de pannen voor een ouderwetse Hollandse maaltijd. (stoofpotje draadjesvlees, aardappelen, verse groente en ijs met slagroom na). Daarna is het tijd voor een geanimeerde theatershow met Paul van Kuiken waarbij de gezelligheid en andere herinneringen van vroeger centraal staan. Ook de muziek van toen komt weer even langs. Linquenda Theatershows neemt u mee 'Terug naar Vroeger'. De theatershow duurt twee keer drie kwartier en tussendoor is er een pauze met koffie en cake.

De kosten voor de geheel verzorgde busreis bedragen: 50,00 euro per persoon. Aanmelden kan via info@dewijkern.nl of in De WijKern, Eilandplein 300, Duiven op 20 en 21 augustus van 10.30 – 12.00 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met Joke Haverkamp, na 19.00 uur: 06 34329870.

Weer mobiele bioscoop in Giesbeekse Kulturhus

GIESBEEK - Dinsdag 16 juli was er in Kulturhus ‘De Brede Blik’ te Giesbeek een filmvoorstelling, speciaal bedoeld voor de (iets) oudere inwoners van Giesbeek, Lathum en Angerlo. Dit op initiatief van de seniorenraad van deze dorpen.

Hiervoor was de mobiele bioscoop ‘SkoopMobiel De Liemers’ uitgenodigd. Zij vertoonden op een heel groot scherm komische filmpjes van o.a Toon Hermans, Wim Sonneveld, Dorus en Herman Finkers.

Onder het genot van een drankje en uiteraard popcorn werd er flink gelachen om de vertoonde beelden. Het bleek een volwaardige bioscoopvoorstelling met daarbij ook nog eens prima geluid.

Op verzoek van de aanwezigen werd besloten woensdag 14 augustus weer een filmmiddag te organiseren in Kulturhus De Brede Blik in Giesbeek. De entree bedraagt vijf euro (inclusief een kopje koffie/thee). De zaal is open om 14.45 uur en de voorstelling duurt tot ongeveer 17.00 uur (inclusief pauze). Het programma staat nog niet vast. Mogelijk wordt het een combinatie van meerdere filmpjes.

De vrijwilligers van Kulturhus ‘De Brede Blik’ en mobiele bioscoop ‘SkoopMobiel De Liemers’ zullen dit initiatief zeker enthousiast blijven ondersteunen.

Liemerse bedevaart naar Kevelaer

Liemerse bedevaart naar Kevelaer

LIEMERS - "Dit jaar gaan we op donderdag 5 september naar Kevelaer. Pastoor Thanh Ta en diaken Adri van Zundert zijn bij de bedevaart onze voorgangers."

De koren uit Herwen & Aerdt zorgen voor de muzikale opluistering. De buskosten zijn 17,00 euro per persoon en een intentie kost 4,00 euro. In het kerkblad Op Weg staat waar men zich kan aanmelden. In de secretariaten hangen posters voor de opgave.

Tour de Liemers 't Gelders Eiland

REGIO - Stichting Horeca Tolkamer in samenwerking met Liemers fietsen uit Duiven organiseren tijdens de Tolkamer kadedagen de tour de Liemers editie 't Gelders Eiland. Fiets de gehele dag door de schitterende natuur van de Liemers en laat u zich verwennen met heerlijke culinaire versnaperingen over de gehele route heen.

De start zal rond de klok van 10:15 uur zijn waar u alvorens de start een kop koffie of thee krijgt met heerlijk gebak verzorgd door het team van Kade 7. Tijdens de fietsroute zullen er verschillende stops gepland staan om u te voorzien heerlijke lunch, snack, borrel en afsluitend in de tent op de Europakade een heerlijke BBQ. Stichting Horeca Tolkamer staat voor samenwerkende horeca in Tolkamer. Zo zal de lunch worden geserveerd door restaurant/brasserie de Swaenebloem en de luxe BBQ zal worden verzorgd door restaurant Villa Copera. Zij zullen met de Big green Egg en de Ofyr BBQ ervoor zorgen dat u na de fietstocht van ongeveer 40 km met een volle maag de dag afsluit. Tevens kunt u na de fietstocht natuurlijk altijd blijven hangen op de Europakade want tijdens de kadedagen valt er genoeg te beleven. Deelname aan de fietstocht inclusief alle culinaire lekkernijen is 45 euro per persoon. U kunt zich opgeven bij restaurant Villa Copera of Liemers fietsen in Duiven.

Voor meer informatie: kom gerust aan of kijk op: www.villa-copera.nl of bel naar 0316 542816.

Holland Casino Nijmegen viert verjaardag

NIJMEGEN - Holland Casino Nijmegen bestaat 30 jaar en pakt groots uit met een jubileum feestmaand die u echt niet mag missen.

Geniet de hele maand augustus van diverse optredens, profiteer van aantrekkelijke acties en maak gebruik van een scherp geprijsde restaurantaanbieding. Met uw bezoek maakt u ook nog eens gratis kans op een luxe reis naar Curaçao én geldprijzen oplopend tot 3.000 euro!

Wie jarig is trakteert

Holland Casino Nijmegen verzorgt voor haar jubileum feestmaand een mooi cadeau voor de inwoners van Nijmegen en omstreken. Samen met Pathé bioscoop te Lent wordt op 16 en 17 augustus een buitenbioscoop geplaatst op het vernieuwde Waalkade. U bent van harte welkom om op deze prachtige locatie voor Holland Casino te genieten van de films Skyfall en Bohemian Rhapsody. Beide films starten om 21.15 uur. Neem rustig een eigen stoel, kussen of kleed mee om op te zitten.

Gratis kans op een reis naar Curaçao. Vier het jubileum mee en ontvang bij elk bezoek tot en met 9 augustus een loterijlot, waarmee u gratis kans maakt op een prachtige prijs: luxe 9-daagse reis naar Curaçao voor 2 personen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw loten inleveren en aanwezig zijn bij de trekking op 9 augustus.

Ferry Doedens en Ruth Jacott

Uiteraard mag tijdens zo'n jubileum feestmaand een verjaardagfeest niet ontbreken. Holland Casino Nijmegen organiseert er zelfs twee: op vrijdag 9 en op zondag 11 augustus. Profiteer van gratis entree en laat u tijdens deze dagen trakteren op gebak en feestelijke hapjes. Geniet van een luxe lunchbuffet voor 7,50 euro inclusief een glas bubbels. Speel gratis mee met de extra spellen en maak kans op leuke (geld)prijzen. Naast alle verwennerij en extra speelplezier valt er ook nog genoeg te beleven op het gebied van live entertainment. Ontmoet onder andere op vrijdag Ferry Doedens en geniet op zondag van een spetterend optreden van Ruth Jacott.

Gratis kans op 1.000, 2.000 en 3.000 euro! Speel vanaf 10 augustus tot en met 28 augustus bij elk bezoek een gratis speelronde bij Amerikaanse Roulette. Wint u? Dan ontvangt u een lot, waarmee u gratis kans maakt op drie prachtige geldprijzen: 1.000, 2.000 en 3.000 euro!

Kortom, genoeg redenen om tijdens de jubileum-feestmaand een bezoek aan Holland Casino Nijmegen te brengen. En er zijn er zelfs nog meer redenen. Bekijk het volledige programma op hollandcasino.nl/nijmegen.

Geniet gratis van muziek tijdens Jazz & Bluesfestival Duiven

DUIVEN - Na twee geslaagde edities van het Jazz & Bluesfestival wordt er dit jaar een heus festivalweekend georganiseerd. Het Jazz & Bluesfestival zal dit jaar op zaterdag 17 en zondag 18 augustus plaatsvinden.

Dit jaar zullen er liefst tien bands optreden tijdens het gratis festival en dat allemaal dankzij sponsors en de verenigde horecaondernemers op het plein. Beide dagen zal het festival om 13.00 uur van start gaan. Dit jaar zal opnieuw Julian Sas zijn entree maken op het festival en wel op zaterdag 17 augustus om 21.00 uur. The Bluesbreakers zijn de hoofdact op zondag 18 augustus om 21.00 uur. Verder zullen onder andere Louis King & Hanno Höfer, Barrelhouse, La Grange en The Veldman Brothers te zien zijn op het festival. Genoeg ingrediënten voor een prachtige weekend op het Remigiusplein in Duiven. Het belooft weer een groot feest te worden! Het volledige programma staat op www.duuvesmixedmusic.nl.

Om nog meer evenementen te kunnen organiseren heeft stichting Duuves Mixed Music, het kloppende hart achter het festival, een vriendenclub opgericht. Door de stichting jaarlijks te steunen met een bedrag van vijftig euro kunnen er nog veel meer gratis evenementen worden georganiseerd. De vrienden van de stichting Duuves Mixed Music hebben tevens gratis toegang tot de betaalde binnen concerten. De eerste op het programma zijn de Corona's op 19 oktober in de Ogtent. Wil je ook vriend worden van stichting Duuves Mixed Music? Stuur dan nu een mail naar mailons@duuvesmixedmusic.nl.

Wil je op de hoogte blijven van alle aankomende evenementen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op www.duuvesmixedmusic.nl.

Website Landgoed Huis Sevenaer in een nieuw jasje

ZEVENAAR - Landgoed Huis Sevenaer timmert sinds enige tijd letterlijk en figuurlijk flink aan de weg. Van de 23 rijksmonumenten is inmiddels het nodige gerestaureerd en de zichtbaarheid van het landgoed is al aardig vergroot.

Dit niet alleen om haar bestaansrecht te bekrachtigen, maar juist ook om aan een breder publiek te laten zien hoe bijzonder, waardevol en breed toepasbaar het 'duurzame ecologische concept' van het landgoed is. Eén van de communicatiemiddelen die hiervoor ingezet wordt is een aansprekende, informatieve website.

Met trots introduceert het landgoed haar nieuwe eigentijdse website. De content is samen met Windkracht20, creatieve studio uit Herwen, in een compleet nieuw jasje gestoken en op een eenvoudiger en overzichtelijkere manier toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

Lees het verhaal van Landgoed Huis Sevenaer op www.huissevenaer.nl en volg ons op Facebook @landgoedhuissevenaer voor de meest actuele ontwikkelingen.

Hét Wooncentrum Zevenaar

ZEVENAAR - Hét Wooncentrum zit inmiddels ruim 7 jaar op de Woonboulevard in Zevenaar. Onze ruime collectie tafels, stoelen, banken (relax)-fauteuils, lampen en vele accessoires biedt voor jong en oud wat wils.

Hét Wooncentrum heeft ook nog vestigingen in Apeldoorn en Almelo. Het is een echt familie bedrijf dat door vader en dochter wordt geleid. Gemoedelijkheid staat hoog in het vaandel en persoonlijk interieuradvies vinden wij vanzelfsprekend. Ons vaste team Roger, Kees en Arjan staan in wisselende bezetting dagelijks voor u klaar. In de winkel vindt u de nieuwste trends op het gebied van wonen.

Afgelopen week is het Moome concept geplaatst. Dit bestaat uit prachtige banken, fauteuils en accessoires met een tijdloos design. Alle banken worden ontworpen door designers en het comfort is geweldig.

Naast de Moome collectie hebben wij ook nog een uitgebreid assortiment Lamulux meubelen. Deze meubels zijn stoot en kras vast en makkelijk in onderhoud dus ideaal voor dagelijks gebruik.

De passie voor interieur, vormgeving en trends ziet u volop terug in onze winkel in Zevenaar.

Kortom een bezoek aan onze woonwinkel is meer dan de moeite waard. We heten u dan ook van harte welkom, de koffie staat klaar.

www.wooncentrum.net

Edisonstraat 56, Zevenaar

Kunstwerk! Muziekschool

ZEVENAAR - Muziek maken geeft veel voldoening, ontspanning en plezier. En is natuurlijk een mooie manier om je dagelijkse zaken even te vergeten. Je kunt alleen muziek maken of in een groep. Zo kun je samen toewerken naar een concert of presentatie. Dat is altijd een leuke en spannende tijd.

Kunstwerk! Muziekschool biedt allerlei mogelijkheden om je als muzikant te ontwikkelen. We verzorgen muzieklessen, cursussen, projecten en workshops. Hiervoor wordt de muziekschool gesubsidieerd door de gemeenten Zevenaar, Duiven en Montferland.

Kinderen en jongeren

Je kunt al op heel jonge leeftijd beginnen met muziek. Bij de cursussen 'Muziek op schoot' en 'De Muziekspeeltuin' kunnen kinderen genieten van het samen muziek maken.

Vanaf 6 jaar stroom je door naar de cursus 'Spelen met muziek' en ontwikkel je je verder voor het bespelen van een instrument. Vanaf 8 jaar kun je bij ons terecht voor muzieklessen op verschillende instrumenten, zowel individueel als in een groepje met 2 of 3 kinderen.

Wij bieden de volgende instrumenten aan;

* Akoestische gitaar                                         * Basgitaar

* Blokfluit                                                         * Bugel

* Cello                                                         * Cornet

* Drums                                                         * Dwarsfluit

* Elektrische gitaar                                         * Hoorn

* Keyboard                                                        * Klarinet

* Panfluit                                                         * Piano

* Saxofoon                                                        * Slagwerk

* Trombone                                                 * Trompet

* Tuba                                                         * Viool

* Zang                                        

Sponsor bedankt

Op de foto van links naar rechts William Rijst voorzitter Pr/sponsorcommissie S.D.Z.Z. en de sponsoren Ineke Wichgers van Shoeby Fashion en Roel Visser van de Regio Bank (foto: Diana Edwards Fotografie)

ZEVENAAR - In samenwerking Shoeby Fashion Zevenaar gevestigd aan de Marktstraat10 en de Regio Bank aan de kampsingel 5A, beiden gevestigd in Zevenaar, heeft het eerste elftal van Omni vereniging S.D.Z.Z. een éénjarig contract voor kleding.

De presentatie kleding bestaat uit een polo, longsleeve shirt en een jas. Het eerste elftal van de vereniging, onder de leiding van Jeroen Jordens en Ronald van Ark, komt ook het komende voetbalseizoen uit in de 5e klasse regio Oost.

Roel Visser van de Regio Bank en Ineke Wichgers van Shoeby Fashion hebben er alle vertrouwen in dat het 1e elftal van S.D.Z.Z. door deze kledinglijn sportief nog beter zal presteren.

Ook alle lof voor de sponsorcommissie van de club bestaande uit Diana Edwards, William Rijst en Gerrit Gieling die deze overeenkomst mede gestalte hebben gegeven.

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Hulp nodig? Bel: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Succsvol tennistoernooi bij TVZ

Gemengd dubbel. (foto: Leendert) Leendert

ZEVENAAR - Onder uitstekende weersomstandigheden heeft in de week van 15 tot 21 juli het Enjoy-toernooi op het mooie (door Groeiend Groen Kilder gesponsorde) aangeplante park plaatsgevonden.

Meer dan 117 inschrijvingen in alle categorieën 6-7-8. "We hadden als organisatie graag wel meer spelers(sters) uit de categorie 4-5 gehad, maar die waren er helaas te weinig. Desalniettemin hebben we deze week zeer spannende partijen gezien met op de finale dag een HE 6 die elkaar geen duimbreed toegaven en er uiteindelijk na ruim 2,5 uur flitsend spel de baan afkwamen. Eén van deze mannen de nummer 2 van de enkelfinale moest daarna nog een herendubbel finale spelen. Die won hij met zijn partner op overtuigende wijze."

"Het gelukkig ruim aanwezige publiek heeft genoten. Memorabel is te vermelden dat er een speelster was die al haar wedstrijden in drie sets beëindigde en ook met een leuke prijs naar huis ging. Maar dat er ook speelsters waren die net met het tennis kennis gemaakt hadden. Veel spelers en speelsters kwamen uit de wijde omgeving, zoals Duiven Elden, Doornenburg, Arnhem, Doetinchem, Zeddam, Wehl, Rheden, dat zegt toch wel iets over dit toernooi. We mogen ook niet vergeten dat het bedrijfsleven geheel onbaatzuchtig prijzen beschikbaar stelde voor elke dag en. voor een verloting op de finale dag. Het kan toeval zijn maar met de hitte dagen op komst kwam sponsor Vilvaldi nog met een Solar Parasol aandragen die als tweede hoofdprijs werd verloot. De eerste hoofdprijs zelf was een ballonvaart die beschikbaar was gesteld door het ballonvaart bedrijf Enjoy."

Kunstwerk! Het Musiater wijzigt kassatijden

ZEVENAAR - In aanloop naar de totale ontwikkeling en dienstverlening van Kunstwerk! in Hal12, worden de kassatijden in Het Musiater in het nieuwe theaterseizoen aangepast.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 20 augustus de kassa van Het Musiater geopend is op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. In een later stadium zal de verkoop van theatertickets ook in Hal12 mogelijk zijn.

Muziekschool
In Het Musiater is het theater en de muziekschool van Kunstwerk! gevestigd. De administratie van de muziekschool is verhuisd naar Hal12 aan de Kerkstraat 27 te Zevenaar. Tijdens de zomervakantie zijn zij gewoon bereikbaar voor vragen en inschrijvingen op 085-0409971 en info@liemerskunstwerk.nl.

Zomersluiting Het Musiater
Zoals elk jaar sluit het theater voor 6 weken in de zomervakantie. Dan wordt er links en rechts groot onderhoud gepleegd in Het Musiater. Deze zomer gaat men zelfs aan de gang met het "muziekcafé" dat op de oude plek van de administratie komt. Het wordt een prettige plek waar men kan chillen, wachten of werken. In deze periode is het niet mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen, maar online op www.liemerskunstwerk.nl gaat de verkoop gewoon door.

Alex Ploeg: Ultimatum

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Dit voorjaar is hij te zien in een nieuw seizoen van het satirische sketchprogramma Klikbeet (NTR).

Cabaret; donderdag 19 september. Aanvang: 20.15 uur. Prijs: 18 euro.

Jeugdwedstrijd HSV De Breuly

Wedstrijd 2018. (foto: tj)

ZEVENAAR - Traditioneel organiseert visclub De Breuly aan het einde van de zomervakantie een mooie activiteit voor de kinderen uit De Liemers.

Op zondag 18 augustus is er voor de jeugd tot en met 14 jaar een viswedstrijd bij de vijver van Rosorum in Zevenaar van 10.00 tot 12.00 uur. (09.45 uur aanwezig)

Spelregels: Alleen 1 vaste hengel per persoon. Zelf vissen. Er zijn diverse leuke prijzen te winnen. Deelname is gratis. Voer en aas worden beschikbaar gesteld. Hengel kan eventueel worden geleend van de vereniging.

Opgave bij Dierspecialist Lucassen, Muldershof 43 in Zevenaar, of per email: hsvdebreuly@gmail.com onder vermelding van naam adres en leeftijd.

Nieuws insturen?

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Hulp nodig? Bel: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Een ruimtereis met André Kuipers

Dr. André Kuipers.

ZEVENAAR - Altijd al meer willen weten over ruimtevaart? Dit is je kans! Want in het kader van de Kinderboekenweek komt astronaut André Kuipers naar Het Musiater.

In de ruimte hangt het internationale ruimtestation ISS. André had het voorrecht twee keer te mogen werken in het ISS. Het ISS is het grootste, meest complexe, internationale technologische bouwwerk dat de mens ooit heeft gemaakt. Door te werken aan grensverleggende technologie die buitenaardse omstandigheden kan doorstaan, komen we meer te weten over onze plaats in het heelal en verzamelen we veel informatie over onze eigen aarde en het leven daarop. Voor de jeugd 6 - 12 jaar op dinsdag 8 oktober om 15.00 uur. Prijs 15,00 euro.

Al 21 jaar Filmhuis Didam!

Rocketman. (Foto van filmdepot.nl)

DIDAM - Wist u dat Filmhuis Didam sinds 1998 een filmhuis heeft? We zijn gevestigd in gebouw Waverlo van complex Meulenvelden, aan de Kerkstraat in Didam.

Het Filmhuis is een vrijwilligersorganisatie die met behulp van enthousiaste medewerkers iedere maandag- en vrijdagavond films vertoont in een huiselijke sfeer (entree 7,50 euro). Het aanbod varieert van drama en komedie tot spanning en muziek. Tevens draaien we regelmatig kinder- en jeugdfilms (entree 5,50 euro). Op verzoek kunnen we ook films draaien bij speciale gelegenheden of voor besloten groepen. Ook is er komend seizoen weer een avond Film en Boek. En zoals elk jaar organiseren we de Diemse Filmdagen. Dit jaar op 1, 2 en 3 november. Drie dagen films en allerlei extra’s zoals live muziek, hapjes en drankjes. Op 8 november staat onze eerste feestelijke ladiesnight gepland.

U kunt automatisch op de hoogte blijven van de voorstellingen via onze website, nieuwsbrief, facebook en twitter. De vrijwilligers van Filmhuis Didam nodigen verder iedereen uit om Vriend Van het Filmhuis te worden. Vrienden krijgen onder meer korting op de toegangsprijs. Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op www.filmhuisdidam.nl.

Op vrijdag 30 augustus is de feestelijke opening van het nieuwe filmseizoen met Rocketman, een muziekfilm gebaseerd op het bijzondere verhaal over Elton John aan het begin van zijn muziekcarrière.

De vrijwilligers van Filmhuis Didam wensen u een fijne zomer en begroeten een ieder graag in het nieuwe filmseizoen.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 3 augustus en zondag 4 augustus is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Zondag 11 augustus 11.00 uur:

Woord- en Communieviering met Pastoraal werker J. Heemink en samenzang.

Gebedsintenties:

Marie-José Eggen-van Mill

Gerard en Riet Staring-Zweers (jaargetijde)

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Gisela Kleinpenning

Bennie van Schaik

Ouders Beudel-Hendriks, dochter Diny en kleinzoon Rogier

Wim en Diny Wanders-Berntsen

Jan Keultjes

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Wim en Riet Medze

Wim Th. Willemsen

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mededelingen:

Overleden op woensdag 17 juli in de leeftijd van 93 jaar de heer Theo van Alst,

Thuvinepark, Duiven (voorheen Nicolaas Beetsstraat, Zevenaar).

Overleden op zaterdag 27 juli in de leeftijd van 70 jaar mevrouw Thea Zweers-Maakgoed,

Hofweg, Oud-Zevenaar (voorheen Ooysedijk).

Op donderdag 5 september is de jaarlijkse Liemerse bedevaart naar Kevelaer.

De kosten bedragen € 17,00 per persoon en € 4,00 voor een misintentie.

Vereist wordt een paspoort of identiteitskaart. Opgave en geldafdracht tot en met 26 augustus bij Bennie Willemsen, Leemkuylweg 11 (tel: 0316-331731).

De eerstvolgende viering is op zondag 25 augustus 11.00 uur:

Woord- en Communieviering met werkgroep en zang van het JOKO uit Nieuw-Wehl.

Bijeenkomst volwassenen 2019 in Zevenaar

ZEVENAAR - Het Zevenaars comité voor het stedencontact organiseert dit jaar weer een (jaarlijkse) bijeenkomst voor volwassenen. Dat betekent dat circa 15 personen uit Weilburg van 5 tot 8 september te gast zullen zijn in Zevenaar.

Het gaat er bij deze uitwisseling vooral om dat de deelnemers uit de zusterstad in contact komen met Zevenaar en haar inwoners. Om dat doel te bereiken is het onder andere van wezenlijk belang dat de buitenlandse gasten worden ondergebracht in gastgezinnen. Immers, door de contacten in de huiselijke sfeer kunnen de mensen uit Zevenaar en Weilburg op een ongedwongen manier met elkaar kennismaken.

Bij de samenstelling van het programma wordt een nieuw onderdeel ingevoerd dat op vrijdag 6 september in praktijk wordt gebracht. Het bestaat uit de volgende elementen.
* Bezichtiging/excursie nieuwe gemeentehuis.
* Informatie over het 'nieuwe werken' in de gemeentelijke organisatie.
* Lunch
* Bezichtiging/excursie Hal12.
Het Zevenaars comité wil daarmee bereiken dat de deelnemers 'meer bewust' meedoen, dus dat de gasten en gastgezinnen vooral ook meedoen, omdat zij concreet belangstelling hebben voor dat programmaonderdeel.
Het comité hoopt dat dit nieuwe onderdeel ook enthousiast wordt ontvangen door de Zevenaarse (kandidaat)gastgezinnen. In Weilburg zal bij de werving van de deelnemers hiervoor ook extra aandacht worden gevraagd.

Spreekt u dit aan? Meldt u zich dan aan als gastgezin. Dat kan bij voorkeur via het e-mailadres info@stedencontact.nl. U kunt ook contact opnemen met Jan Boerboom, 525014.
En wat let u om uw familie en kennissen ook te vragen om mee te doen aan deze vernieuwde uitwisseling. Zo'n deelname levert echt leuke en interessante ervaringen op! Bij de opgave kan worden vermeld of men de voorkeur geeft aan 1 persoon of een echtpaar.

Ter informatie: de Weilburgers komen donderdagavond 5 september aan. De zaterdag 7 september kan worden ingevuld door de gastgezinnen en wordt afgesloten met een gezellige avond. Zondag 8 september vertrekken de gasten tegen 15.00 uur weer naar Weilburg.

Nieuw: Giesbeek A&D Totaal Triathlon

GIESBEEK - Op 18 augustus is de allereerste recreatieve triathlon in Giesbeek. Wat begon als een bootcamptraining bij het strand voor inwoners van Giesbeek en de omgeving, gaat nu uitgroeien naar een heus recreatief triathlon evenement. Vanaf 10.00 uur is De Giese Kop een paradijs voor triatleten.

Tony Ashek, organisator: "Ons doel is om Giesbeek, de Rhederlaag en sport te promoten en mensen in de beweging te brengen. Door lekker in de buitenlucht te trainen hopen we ziekte en obesitas te verminderen. De laatste jaren wint de triathlonsport steeds meer aan populariteit. In 2018 hebben we met de bootcampgroep al een kleine triathlon gehouden en dat smaakte naar meer. We gaan er met de hulp van een flink aantal enthousiaste vrijwilligers en sponsoren een geweldig evenement van maken. Onze hoofdsponsor, A&D Totaal zorgt onder andere voor de veiligheid tijdens het evenement."

Meerkeuzetriathlon

Op 18 augustus kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende afstanden. Voor de beginners is er de minitriathlon met 250 meter zwemmen, 11,8 kilometer fietsen en 2,5 km hardlopen. Wil je meer uitdaging? Kies dan voor de achtste Triathlon met 500 meter zwemmen, 23,6 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Of ga voor de achtste Estafette en doe met meer mensen mee aan één van deze onderdelen.

Goede doel

Doe je mee aan deze nieuwe triathlon, dan gaat ook een euro van het inschrijfgeld naar een mooi goed doel: onderzoek naar Pulmonale hypertensie: een ongeneeslijke, progressieve en dodelijke longaandoening die uiteindelijk hartfalen veroorzaakt. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.giesbeektriathlon.nl.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Muziekcafé De Lantaern zoekt voor de Troubadour (3 uitgaves per jaar) een creatieve en taalvaardige tekstschrijver, die de informatie van de artiesten omzet in compacte en aansprekende teksten.

- Nationaal Centrum Paardrijden Gehandicapten zoekt een begeleider die de ruiters op stal en tijdens de paardrijles assisteert, o.a. door het klaar zetten van de paarden voor de les, het poetsen, opzadelen en helpen met opstijgen.

- De Liemerije zoekt een winkelmedewerk(st)er, die o.a. de winkelvoorraad aanvult en kassawerkzaamheden verricht. De werkdag is op dinsdag van 9.00 tot 14.00 uur. Het is wellicht voor enkele maanden, dus midddelbare scholieren kunnen zich ook melden.

- Caleidoz Ouderenadvies zoekt iemand om een 92 jarige demente, slechthorende vrouw te bezoeken. Liefst op een vast moment in de week (ca. 1,5-2 uur) om samen met haar spelletjes te doen, cryptogrammen op te lossen en de krant te lezen.

Voor meer informatie over deze en circa 350 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.