GN Arnhem

16 januari 2016

GN Arnhem 16 januari 2016


Bouw nieuwe buurt in Schuytgraaf kan van start

ARNHEM - Op donderdag 7 januari hebben wethouder Elfrink en de heer Van Wanrooij, directeur van Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling B.V., de eerste overeenkomst voor 51 woningen in Aan de Weide in Schuytgraaf getekend.

Hiermee is een start gemaakt voor een nieuwe buurt waar je dorps kunt wonen in de stad. Aan de Weide ligt aan de zuidzijde van Schuytgraaf, vlakbij de sportvelden. Het is een prachtige plek, direct aan de groenstructuur tussen het oude eikenlaantje en de Grote Weide, ook wel het Nevelveld genoemd, in. Je kunt hier wonen in verschillende typen dorpse woningen. Er worden zowel rijtjeshuizen als twee- en drie-onder-een-kapwoningen gebouwd.

In totaal worden in deze nieuwe buurt 350 woningen gebouwd binnen een periode van ongeveer 5 jaar. Meerdere ontwikkelaars zullen in Aan de weide gaan bouwen. Van Wanrooij uit Geffen start met de eerste 51 grondgebonden vrije sectorwoningen. De bouw van deze 51 woningen wordt verdeeld in twee fasen. De eerste fase telt dertig woningen. Deze woningen komen dit jaar in de verkoop. De tweede fase start in 2017.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@vanwanrooij.nl.

Volle maanwandeling over landgoed Mariëndaal

Geldersch Landschap & Kasteelen

ARNHEM –De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 24 januari een volle maanwandeling op landgoed Mariëndaal. Een unieke kans, want gewoonlijk is het landgoed na zonsondergang niet toegankelijk.

In het donker wandelen is een bijzondere beleving. U kunt de sterren zien en de gloed van nabij gelegen steden, dorpen of campings en u hoort allerlei omgevingsgeluiden zoals geritsel in de bladeren, wegspringende konijnen en roepende bosuilen. Juist door die geluiden zult u merken dat een wandeling die u overdag al vaker heeft gemaakt, in het donker opeens geheel nieuw en anders kan zijn.

Start om 19.30 uur op parkeerplaats Mariëndaal: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N225) tussen Arnhem en Oosterbeek, 200 m links voorbij de boogtunnel onder de spoorlijn Utrecht - Arnhem. Duur: ca. 2 uur. Kosten: 5,00 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Dick Wijnveldt; 06 42475520.

Concert van Arnhems Interscholair Orkest

ARNHEM - Op zondag 24 januari geeft het Arnhems Interscholair Orkest (AIO) om 14:00 uur een openbaar concert in de Kruiskerk, Lisdoddelaan 30 in Arnhem-Zuid.

Toegangskaarten kosten 10,00 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen. Het Arnhems Interscholair Orkest is een jeugdsymfonieorkest met leden tot 20 jaar onder leiding van dirigent Jan Schoonenberg. Op het programma staan onder andere werken van Beethoven, Gershwin, Donizetti en Shostakovich.

De orkestleden van het AIO organiseren alles zelf. Zo is er elk jaar een repetitiekamp en gaat het orkest eens in de twee jaar op tournee naar het buitenland. Daar wordt samengespeeld met een ander orkest dat later in het jaar naar Nederland komt. Vorig jaar is het AIO naar Duitsland geweest.

Afgelopen juni heeft het AIO de eerste prijs gewonnen op het Nationaal Concours voor Jeugd Symfonieorkesten, en daarnaast nog een extra prijs voor de uitvoering van een verplicht stuk. Op 24 januari speelt het AIO weer een nieuw programma. Voor het komende jaar is het orkest op zoek naar nieuwe enthousiaste leden, maar ook sponsors. Door de bezuinigingen van de overheid zijn nieuwe sponsors nodig voor het voortbestaan van het AIO.

Dolle Dagen bij De Malle Burgers

ARNHEM - Op zaterdag 6 februari zal het Prinsenpaar Willem en Ellen voorgaan in het feestgedruis.

Deze avond wordt gehouden in de feestburcht van voetbalvereniging MASV op de Dovenetellaan in Malburgen. Op deze avond zullen onder andere de dansgarde en het dans-duo optreden. De toegang is gratis, leeftijd vanaf 16 jaar. Aanvang 20.11 uur, zaal open om 19.30 uur.

Programma 2016, op deze dagen bent u ook welkom: maandag 8 februari overdag Frühshoppen en 's avonds Rosenmontag, dinsdagavond 9 februari de afsluiting met het boerenbal (graag in boerenkiel). Er is nog plaats voor nieuwe leden; meer informatie is te verkrijgen via secretariaat@cvdemalleburgers.nl en staat op http://www.cvdemalleburgers.nl/Agenda.html.

Mantelzorgsalon over het keukentafelgesprek

ARNHEM - Dinsdag 19 januari zal er weer een Mantelzorgsalon worden gehouden worden in het Rode Kruis gebouw aan de Cattepoelseweg 263 in Arnhem.

De mantelzorgsalon is bedoel om Arnhemse mantelzorgers een hart onder de riem te steken en is een initiatief van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem. Mantelzorgers kunnen er in informele sfeer met elkaar praten over hun ervaring en emoties. Er is tijd voor ontspanning en daarnaast heeft de salon een informatieve functie.

Dit keer staat het thema 'het keukentafelgesprek' centraal. Twee wijkcoaches zullen vertellen hoe het zgn. "keukentafelgesprek werkt als u hulp nodig heeft uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. (WMO) Om het nieuwe jaar goed te beginnen is er na het informatieve gedeelte een High Tea.

Mantelzorgers uit Arnhem zijn welkom op deze Mantelzorgsalon van 14.00 tot 16.00 uur. Het wordt op prijs gesteld als mantelzorgers zich van te voren opgeven via a.deibert@mvtarnhem.nl of via 026 3703540.

Vieringen van De Zijp

ARNHEM - In het voorjaar gaan we door met het boek 1 Samuel te lezen: Het volk van Israël vraagt en krijgt een koning, net als alle andere volken. Maar uit de mond van de profeet Samuel klinkt een waarschuwing: ook al komt het land in handen van een koning, uiteindelijk blijft God koning.


Het gaat over alledaagse thema’s als misdaad en straf, haat en liefde, en trouw en ontrouw tegenover mensen en God. Het leest als een spannend boek met afwisselende scenes en verschillende personages. We volgen de profeet Samuel, koning Saul en daarna David die tenslotte koning wordt. Het gaat over jaloezie en wat goed is in de ogen van de Ene, want dat blijkt stand te houden.

Mirjam Wolthuis neemt ons mee in de overweging over 1 Samuel 10: Saul wordt door Samuel tot koning gezalfd. Het volk heeft zijn lang verwachte koning. Samuel legt het volk uit wat de rechten van een koning zijn.

Op zondag 24 januari om 11.00 uur in Elisabeth Kapel, Zwarteweg 25 in Arnhem is de overweging door Mirjam Wolthuis met medewerking van het Zijpkoor onder leiding van Elin Meijnen met aan de piano:Marianne Ratajski. Meer info staat op www.dezijp.nl.

Kunstenaarsgesprek met Sophie Bekkering

ARNHEM - Tot 30 januari is bij huiskamergalerie 'Van leuke mensen, de dingen die blijven' de expositie Boomgrens te zien. Schilderijen en keramiek van de hand van de Arnhemse kunstenares Sophie Bekkering. Het Zwitserse berglandschap vormde de inspiratie voor deze tentoonstelling.

Op zondagmiddag 17 januari gaat galeriehoudster Joke van Doorne in gesprek met Sophie over haar werk. Aan de orde komen onder andere opleiding, technieken, haar fascinatie voor de natuur, haar toekomstplannen. Het gesprek begint om 15.00 uur en bezoekers zijn daarbij welkom.

De huiskamergalerie in de Paul Krugerstraat 4 in Arnhem is vrijdag en zaterdag open van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak: 026 3792219 of kijk op www.vanleukemensen.nl.

Samen haken aan de CAL

ARNHEM - Op zaterdag 23 januari kun je samen met elkaar haken aan de CAL 2016, de deken van Lossen & Vasten. De activiteit vindt plaats tussen 14.00 en 16.30 uur in de Bibliotheek Rozet.

Elke vrijdag wordt een gedeelte van het patroon online bekend gemaakt, zodat er uiteindelijk een deken ontstaat. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom om samen gezellig te komen haken. Dominique Struik van wolwinkel Draadjes&Zo is aanwezig en zal je met raad en daad bijstaan.

De workshop vindt plaats in de Bibliotheek Rozet aan de Kortestraat 16. Voor koffie en thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Nieuwe leesgroep Frans in Rozet

ARNHEM - De Bibliotheek en stichting Senia organiseren op donderdag 14 januari van 14.00 tot 15.30 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep Frans. Deze leesgroep richt zich op kennis van de Franse literatuur en Franse taalvaardigheid.

De landelijke Stichting Senia brengt belangstellenden bij elkaar. Na deze informatiebijeenkomst kunnen de aanwezigen beslissen of ze wel of niet meedoen. Met de mensen die willen deelnemen wordt een nieuwe groep gevormd. Dan wordt meteen een keuze gemaakt voor de te behandelen boeken en de datum en plaats van de eerste bijeenkomst. Iedereen is welkom, ook zonder aanmelding vooraf.

De Bibliotheek Rozet bevindt zich aan de Kortestraat 16. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie op: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Eerlijk, degelijke onderdelen van de beste kwaliteit T-Phone Presikhaaf: het beste voor uw mobiele telefoon

ARNHEM - Wie op het gebied van mobiele telefoons iets zoekt moet beslist de winkel annex showroom in het nieuw geopende filiaal van T-Phone op de Hanzestraat in Presikhaaf eens binnenstappen.

In de zaak worden mobiele telefoons verkocht plus alle toebehoren zoals hoesjes, oortelefoons, opladers, folie en simkaarten. Tevens is er inkoop van oude mobiele telefoons en mocht uw telefoon defect zijn geraakt, dan kan deze door deskundig personeel gerepareerd worden. Dit alles tegen zeer scherpe prijzen.

De directie, eigenaar van deze winkel, beschikt over heel veel ervaring en is inmiddels in het bezit van drie winkels. Zowel op het winkelcentrum Kronenburg als op de Steenstraat zijn eveneens winkels onder de naam van T-Phone. In alle filialen is gekwalificeerd personeel aanwezig die u behulpzaam kunnen zijn bij het kiezen en/of het repareren van uw defect toestel.
T-Phone is nu met de drie filialen een van de grootste op het gebied van telefoon accessoires en reparatie afdeling in Arnhem.

                                                                                                                
T-Phone, Hanzestraat 211 (Winkelcentrum Presikhaaf), 026-7850917
T-Phone, Kronenburgpassage 60 (tegenover Kruidvat), Arnhem-Zuid; telefoon: 026-7850133
T-Phone, Steenstraat 38A, Arnhem, 026-3708745

Open Dag Het Westeraam vmbo

ELST - Op zaterdag 23 januari staan van 10.00 tot 14.00 uur de deuren van Het Westeraam open voor iedereen die een kijkje wil nemen in de school.

Het Westeraam is een kleinschalige vmbo-school waar les wordt gegeven aan leerlingen die de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg volgen. Deze leerlingen kunnen in het vierde jaar examen doen in de sectoren Zorg & Welzijn, Handel & Administratie of Groen. In 2015 haalde de school een zeer hoog slagingspercentage: 99,2%!

Tijdens de Open Dag zijn alle lokalen geopend en zijn er tal van activiteiten waaraan ook de belangstellende leerlingen van de basisscholen kunnen deelnemen. Natuurlijk is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Het Westeraam is gelegen aan Auditorium 5 in Elst, vlakbij het NS-station. Parkeren in de directe omgeving van de school is erg lastig. Belangstellenden wordt verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Parkeren kan bij Brede School De Zon en bij het NS-station. Om het verkeer in goede banen te leiden heeft de school verkeersregelaars ingezet.

James Band is geen grap

ARNHEM - Het is nu eenmaal zo dat humor goed verkoopt. Iets wat mensen onthouden. Maar achter deze grappige naam en slogan gaat een serieus bedrijf schuil met een enorme ambitie.

Het uitgangspunt is simpel "alles wat je uitgeeft moet je terugverdienen en doorberekenen aan de klant". Dus geen uiterlijk vertoon maar werken voor je loon. Van deze bedrijfspolicy kunt u als klant maximaal profiteren.

Nieuwe en tweedehands banden aanmerkelijk goedkoper als de bekende concurrenten. Kijk naar de prijzen van ons huismerk EP Accelera. Een Indonesische kwaliteitsband tegen onwaarschijnlijk scherpe prijzen. Qua rijeigenschappen zult u aangenaam verrast zijn. Daar staat James Band voor in.

Onder hetzelfde dak zit het zusterbedrijf LNR-Carservice. Autoverkoop, goede auto's voor lage prijzen. Kleine en grote beurten superscherp geprijsd. Reparaties, vakkundig en niet duur schadeherstel en spuiten, betaalbaar vakwerk. U hoeft niet langer door te rijden met roest, deukjes of beschadigde bumpers.

Komt langs en verbaast uzelf over de prijsstelling! Als klap op de vuurpijl onze unieke haal- en brengservice. Wij halen uw auto op, laten een leenauto achter en na reparatie brengen wij uw auto weer terug. Bij u thuis of op uw werk! Kortom: op de Cruquiusweg 2 is de klant echt koning

James Band, 06 38390637, www.jamesband.nl.

Gratis vragen stellen aan notaris Dröge op de Open Dag van Het Memorarium!

ARNHEM - Dröge Notariaat / estate planning is een allround eigentijds notariskantoor aan de rand van Arnhem. De kracht van het team ligt in de persoonlijke benadering en betrokkenheid. Ons kantoor heeft een lift, eigen parkeerplaatsen en is uitstekend bereikbaar.

Het regelen van alle zaken op het moment dat iemand is overleden is geen leuke klus. Vaak heeft u vragen waar u niet direct voor naar een notaris wilt gaan, maar wel de mening van een notaris of fiscaal jurist over zou willen weten. Notaris Natascha Dröge is op de Open Dag van Het Memorarium aan de Verlengde Hoflaan 74 in Arnhem zondag 24 januari van 13:00 tot 17:00 uur graag bereid uw vragen te beantwoorden.

Veel voorkomende vragen zijn:
is het handig om een testament te maken?
wie zijn mijn erfgenamen?
hoe kan ik erfbelasting besparen?
kan ik mijn kind onterven?
hoe groot is mijn kindsdeel?
hoe regel ik dat mijn ex niets erft?

De notaris geeft in duidelijke en begrijpelijke taal antwoord op al uw vragen!        

Dröge Notariaat / estate planning, Meander 551 / 6825 MD Arnhem, 026 3842200, www.notarisdroge.nl.

Uw uitvaartverzekering is geld waard bij Memorarium Gelderland, de parel van Arnhem

ARNHEM - 5 miljoen Nederlanders hebben een natura uitvaartverzekering en denken dat ze daarmee gebonden zijn aan een bepaalde uitvaartonderneming. Memorarium Gelderland bewijst het tegendeel!

Op zondag 24 januari tussen 13:00 en 16:30 uur laten wij u graag zien, dat wij een betaalbaar afscheid op maat, zonder tijdsdruk en op een bijzondere locatie kunnen bieden, waar u ook verzekerd bent.

Memorarium Gelderland heeft diverse uitvaartpakketten samengesteld. Op zondag 24 januari ontvangt u op de totaalprijs van de basispakketten nog eens twintig procent extra korting. Vergeet niet de polis van uw naturaverzekering mee te nemen.

Memorarium Gelderland werkt nauw samen met Johan Verhofstadt van Johan Uitvaartzorg. Vanzelfsprekend is hij ook aanwezig om u te adviseren over alle mogelijkheden die Memorarium Gelderland te bieden heeft. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Gerda Reijnders en Marinus Jansen.

Memorarium Gelderland is gevestigd in de voormalige Sint-Jan de Doperkerk in Klarendal. Dit bijzondere en monumentale gebouw is na een grondige restauratie heropend als eerste en enige columbarium van Nederland en zeer geschikt als rouw- en trouwlocatie.

Verlengde Hoflaan 74, Arnhem; www.memorarium.nl, www.johanuitvaartzorg.nl.

Het levenskistje als wandeling door het leven

ARNHEM - Ons levensverhaal krijgt vorm door de ervaringen die herinneringen worden. Vaak zijn de sleuteltjes tot de dierbaarste herinneringen in kleine, bijzondere voorwerpen te vinden.

Zo kan je eerste liefdesbrief, de ring van vader of moeder, een tekening van je kind, dat bijzondere diploma, maar ook foto's warme herinneringen aan iemand oproepen of aan een bepaalde fase in je leven. Hoe mooi is het dan als die zaken dichtbij je zijn, in de woonkamer op tafel of op een dressoir, en niet in het verborgene van een kast? Zo blijven herinneringen levend en worden ze waardig gedragen in uw eigen levenskistje.

Elk levenskistje uit het atelier van Past Sense is een uniek exemplaar, ambachtelijk gebouwd door Jos Martens. Hij maakt gebruik van natuurlijke producten. De lak die hij gebruikt is gemaakt van boomharsen volgens een recept uit het jaar 1777. Het liefst bouwt Jos kistjes in opdracht omdat daarin uw eigen ideeën naar voren kunnen worden gebracht. Daarbij kan rekening worden gehouden met een ieders budget.

Voor meer informatie kunt u op onze website kijken www.past-sense.com. Voor het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 026 3792220.

Rijopleiding op maat tegen scherp tarief

ARNHEM - Al bijna vijf jaar biedt Autorijschool De Haas rijopleidingen op maat aan in Arnhem en omgeving. Service en kwaliteit staan bij Autorijschool De Haas voorop, daarom zijn zij aangesloten bij de BOVAG zodat deze kenmerken gewaarborgd blijven.

Door een persoonlijke aanpak kunnen zij iedereen een rijopleiding op maat aanbieden. "Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opleiden van kandidaten met faalangst en ook als u ADHD heeft, bent u bij ons aan het juiste adres", aldus eigenaar Dewi de Haas

Bij Autorijschool De Haas zijn ze innovatief en gaan we mee met de tijd. Sinds een paar maanden werkt Autorijschool De Haas met een uniek systeem, namelijk: de lescam. De camera filmt zowel voor als in de lesauto en de beelden kunnen op een schermpje rechtstreeks in de auto bekeken worden. Zo kan direct gekeken worden waar de verbeterpunten liggen, maar ook wat er goed gegaan is!

"Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen met halen van uw rijbewijs? Maak dan nu gebruik van onze 'koude dagen-actie' en profiteer van liefst 330 euro korting!" Het lespakket bestaat uit: dertig rijlessen, praktijkexamen, eigen verklaring en een online theoriecursus!

Voor het inplannen van een proefles of verdere informatie kunt u terecht op www.autorijschooldehaas.nl of bel: 06 28636503.

Op de goede weg

ARNHEM - Het is alweer een jaar geleden dat Gloudemans optiek langzaam is overgegaan naar de afkorting ervan, Go optiek. Aan de buitenkant lijkt er niks veranderd, maar binnen het bedrijf zijn wel een aantal veranderingen doorgevoerd. Vooral de laatste verandering bleek een goede zet. Deze laatste verandering betreft de aanvulling van de complete prijsbrillen vanaf 69 euro. Hierdoor is het mogelijk dat iedereen kan slagen bij Go optiek. Uiteraard is de kwaliteit van leveren gehandhaafd, maar is het aanbod verbreed.

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van droge of branderige ogen door toename van beeldschermgebruik of een werkomgeving met airco. Go optiek heeft hier verschillende oplossingen voor in de vorm van druppels of spray. Mensen zijn vooral erg blij met de mogelijkheid bij Go optiek om een nieuwe batterij in een horloge te laten zetten.

"Wij proberen vooral te luisteren naar de behoefte van de klant en daar zoveel mogelijk op in te springen", aldus Peter van der Eijk. "Bij ons is de klant nog koning en geen nummer. Iedereen moet tevreden de deur uit gaan, zodat ze in de toekomst weer terug komen."

Go optiek, Achter de coulissen 2a, winkelcentrum Rijkerswoerd, 026 3272353; www.go-optiek.nl.

Nieuwe naam: Boxspring-Plaza Arnhem

ARNHEM – De vertrouwde naam van de zaak in matrassen en boxsprings 'Beddencentum' is veranderd in de Boxspring-Plaza Arnhem. "Deze naamsverandering voeren we in, omdat deze veel beter aansluit bij de collectie, die we in deze zaak voeren", aldus de eigenaren van deze speciaalzaak. "Hoewel we ook matrassen blijven verkopen, gaan we ons nog meer dan voorheen toeleggen op de boxspring."

Omdat het hier uitsluitend gaat om een naamsverandering, blijft alles verder bij het oude. "Ook als het gaat om het verlenen van service, kunnen alle klanten rekenen op onze diensten." Boxspring-Plaza levert een breed assortiment aan boxsprings, matrassen en bedbodems. Duurzaamheid, ventilatie en comfort zijn de basiselementen van onze collectie matrassen en bedbodems. Het assortiment bestaat uit: boxsprings, elektrische boxsprings, matrassen en bedtextiel.

In de winkel/showroom in Arnhem (en vestiging in Eindhoven) kunt u de matrassen en bedbodems uitgebreid testen. Bijna alle boxsprings en matrassen zijn van degelijke Hollandse fabricaat. De grote inkoop betekent dat onze producten scherp geprijsd zijn. Gecombineerd met onze uitstekende service maakt dit van Boxspring-Plaza uw ideale adres voor boxsprings.

"Door onze betrokken medewerkers en het gebruik van hoogwaardige materialen kunt u rekenen op kwaliteit en een persoonlijke service. Want een matras of boxspring koopt u slechts eens in de tien jaar, juist daarom is een deskundig en juist advies van groot belang. Hoe goed een matras ook is, het neemt nooit de pijn weg, maar kan het leed wel verzachten!"

Boxspring-Plaza Arnhem, Steenstraat 110, Arnhem; 026 3795627; www.boxspring-plaza.nl.

13 / 24

Tentoonstelling Elden in de vijftiger jaren

ARNHEM - De Historische Kring Elden organiseert van vrijdag 29 januari tot en met zondag 31 januari 2016 een (foto)tentoonstelling over Elden in de vijftiger jaren. De toegang voor deze tentoonstelling is voor iedereen gratis.

Deze tentoonstelling geeft een mooi beeld van de wederopbouw in Elden na de Tweede Wereldoorlog en het rijke verenigingsleven van toen. Daarbij komen mooie verhalen aan bod over de wijze waarop in die periode werd geleefd en het rijke verenigingsleven, alsmede de grote gebeurtenissen in het dorp.

De tentoonstelling, die op vrijdag 29 januari om 19.00 u zal worden geopend door de heer Gerrie Elfrink, wethouder cultuur van de gemeente Arnhem, wordt gehouden in dorpshuis Ons Gebouw in Elden aan de Rijksweg-West 50.

De openingstijden zijn als volgt:

-vrijdag 29 januari: 19 – 22 uur

-zaterdag 30 januari: 11 – 17 uur

-zondag 31 januari: 11 – 17 uur.

Huisvesting speciaal onderwijs mogelijk goedkoper

ARNHEM - In verband met de verwachte daling van het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs hebben gemeente en aanbieders van speciaal onderwijs in Arnhem (De Onderwijsspecialisten en Kentalis) besloten om de nieuwbouwplannen te wijzigen.

Uitgangspunt voor beide partijen wordt dat huisvestingsplannen zoveel mogelijk worden gerealiseerd binnen bestaande gebouwen. De verwachting is dat het beschikbare budget van 77 miljoen euro niet volledig hoeft te worden aangesproken.

Wethouder Ron König: "Aan het doel dat er kwalitatief goede schoolgebouwen moeten komen wordt niet getornd. We kunnen onze ogen echter niet sluiten voor de veranderde omstandigheden. Daarom laten we een haalbaarheidsonderzoek doen naar de gewijzigde plannen. Dat onderzoek moet in het voorjaar van 2016 zijn afgerond."

De nieuwe koers die is ingezet betekent onder meer dat er wordt afgezien van de bouw van een nieuwe campus voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Schuytgraaf. Of er voor Mariëndael en het Prisma beiden nieuwbouw moet worden gerealiseerd, wordt eveneens heroverwogen. Verder gaat de geplande uitbreiding bij de locatie aan de Bethaniënstraat voor de Dr. P.C.M. Bosschool en de Stijgbeugel niet door. In plaats daarvan wordt onderzocht of inpassing in bestaande schoolgebouwen mogelijk is, die daartoe dan moeten worden gerenoveerd of verbouwd.

In Arnhem genieten zo'n 1650 leerlingen speciaal onderwijs op 10 locaties. In 2009 werd een plan gepresenteerd om de huisvesting voor deze groep kinderen te optimaliseren. In 2013 werd bekend dat het benodigde geld, ruim 77 miljoen daarvoor beschikbaar was. Het haalbaarheidsonderzoek dat nu wordt uitgevoerd moet uitwijzen of de gewijzigde plannen ook daadwerkelijk haalbaar zijn.

Live muziek in cafe Bij Tante

ELST - Wegens succes op herhaling: Castle lords. Jaarlijks komen deze heren hun dynamische en vol overtuiging gespeelde muziek ten gehore brengen. Altijd goed voor een volle bak en dat zegt genoeg. Kom dus komende zondag 24 januari naar café Bij Tante en ervaar het zelf.

De Castle Lords is een vijfmansformatie en spelen blues, rock en soul. Hoewel ze pas in 2013 gezamenlijk muziek maken bestaat de band uit zeer ervaren muziekanten. Er was vanaf het begin een muzikale klik en zijn uitgegroeid tot een geweldige band met afwisselende covers. Ze spelen rustige blues, stevige rock, swingende soul en prachtige ballades. Veel bekende nummers passeren de revue, waar vele golden oldies nieuw leven in wordt geblazen.

Van 15.00 tot 18.00 uur wordt er gespeeld. De entree is vrij. De deur op Stationsstraat 5 is vanaf 14.00 uur open, de Castle lords zullen om 15.00 uur van start gaan. (www.cafebijtante.nl).

Autivrouwencafé: autisme en emotieregulatie

ARNHEM - Van mensen met autisme wordt weleens gezegd dat ze geen emoties voelen maar dat is niet waar. Mensen met autisme worden vaak overspoeld door gevoelens maar vinden het vaak moeilijk om te verwoorden wat ze voelen.

Het herkennen van emoties is belangrijk omdat je je emoties niet kunt beheersen als je ze niet herkent. Pas als je emoties bij jezelf herkent kun je ook leren hoe je daar mee om wilt gaan. Als je emoties bij jezelf herkent gaat het je vaak ook beter lukken om emoties bij andere mensen te herkennen waardoor je andere mensen soms beter kunt begrijpen.

Hoe zit het met jouw emoties? Herken je ze en kun je ze uiten op de wijze waarop je ze wilt uiten? Of heb je moeite met het reguleren van je emoties. Wat is het effect op je omgeving? Je bent van harte welkom als je hierover met andere vrouwen wilt praten. Elke eerste woensdag van de maand

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 tot 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn vijf euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie: www.autivrouwencafe.nl.

Bushi Arnhem

ARNHEM - Het nieuwe judo-jaar 2016 begon voor Bushi Arnhem op 3 januari 2016 in Gilze. Het oude jaar 2015 was voor de wedstrijdselectie op 28 en 29 december afsloten met een intensieve tweedaagse internationale judostage in Rotterdam. Zondag 3 januari stonden al weer 28 wedstrijdjudoka's van Bushi Arnhem op de judomat in Gilze.

Een nieuwe jaar: soms in een nieuwe leeftijdscategorie en/of in en nieuwe gewichtsklasse. Nieuwe tegenstanders en soms een ander niveau van judo. In ieder geval voor iedere judoka nieuwe uitdagingen. Aankomend weekend is er voor talenten al direct een mooie en belangrijke uitdaging: de 40-ste Matsuru Dutch Open Espoir te Eindhoven. Op dit zwaar bezette internationale judotoernooi kunnen de wedstrijdjudoka's (met name -15 en -18) van Bushi Arnhem zich gaan meten met de internationale top.

Judotoernooi Gilze was goed bezet en een prima testcase voor met name de judoka's om te kijken hoe het zit met de vorm. Gezien de onderstaande prestaties zit het daar wel goed mee.

Eerste plaatsen waren er voor de judoka's: Merijn te Winkel (-34 kg), Daan Radier (-38 kg) Stan Heg (-46 kg), Victor van Gerven (-46 kg) Daan Landman (-50 kg) Koen Heg (-60 kg). Zilver voor: Thomas van Adrichem (-38 kg) Stijn Terpstra (-46 kg), Danée Roos (-48 kg). Brons voor: Tom Vink (-27 kg), Twan de Ruiter (-30 kg), Louis Loozen (-34 kg), Binck te Winkel (-38 kg), Alec Walter (-42 kg) en Daan Scheers (-60 kg)

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem kunt u ook vinden op www.bushiarnhem.nl en via facebook.

De Sterrenkring veilig op weg

ARNHEM - Blijf er ruim en rechts achter en houd minstens drie meter afstand! Dat zijn de twee vuistregels die de leerlingen van De Sterrenkring hebben geleerd. Met de Veilig op Weglessen leren leerlingen uit groep 7 en/of groep 8 hoe ze veilig moeten omgaan met grote voertuigen in het verkeer.

Dat gebeurt niet alleen met een theorieles maar ook met een praktijkles rondom een speciale vuilnisauto. De kinderen konden in de vuilnisauto plaatsnemen en zo zelf ervaren wat een chauffeur wel ziet in het verkeer, maar vooral ook wat hij niet ziet.

Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. De leerlingen kregen de les in het kader van het dode hoek lesprogramma 'Veilig op Weg', een samenwerkingsverband van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). De les werd uitgevoerd door een team van SITA, specialist op het gebied van betrouwbaar en duurzaam afvalmanagement.
Veilig op Weg is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht. Meer informatie over de les: www.veilig-op-weg.nl.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor AZC Elden

ARNHEM - In februari wordt in de Arnhemse wijk Elden (Arnhem-Zuid) een AZC geopend. Hiervoor is VluchtelingenWerk met spoed op zoek naar vrijwilligers die vluchtelingen kunnen bijstaan in juridische procedures.

"Wij zoeken onder meer vrijwilligers die bewoners van het AZC willen ondersteunen in procedures voor gezinshereniging en vrijwilligers die vragen van vluchtelingen willen beantwoorden tijdens (juridische) spreekuren. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met HBO werk- en denkniveau en een beschikbaarheid van ten minste twee dagdelen per week. Je hebt een onderzoekende instelling, kunt goed omgaan met de computer en hebt interesse in juridische procedures. Als vrijwilliger doe je boeiend werk in een interessante werkomgeving met betrokken collega's. VluchtelingenWerk biedt een inwerktraject, ondersteuning door een beroepskracht en een onkostenvergoeding.

In januari worden bijeenkomsten georganiseerd waar meer informatie verstrekt zal worden over de diverse functies. Deze bijeenkomsten zijn op 19 januari van 16.00-17.00 uur en van 17.30-18.30 uur . Wil je je hiervoor opgeven of meer informatie? Neem contact op "

Carnaval in Elden

ARNHEM - Zaterdag 16 januari houdt carnavalsvereniging De Meulewiekers uit Elden in aanloop naar de dolle dagen van carnaval de Eldense Avond.

Dit jaar is het thema de Crazy Summer Edition. Het huisorkest de band Triple brengt het publiek met hun vrolijke klanken in zomerse sferen. De Minigarde en Prinsengarde presenteren hun gardedans en hun nieuwe showdans. Ook is er een optreden van Lorenzo Nieuwenhuysen. Kortom, het belooft weer een beregezellige avond te worden.Trek je korte broek en hawaï shirt aan en feest met ons mee.

De avond is in Ons Huis aan de Brink in Elden en begint om 20.11 uur. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen tien euro.

Jaarlijkse 55+ carnavalsavond

ARNHEM - Zaterdag 30 januari is de jaarlijkse 55+ avond van carnavalsvereniging De Meulewiekers. Thema van deze avond is 'Meulewiekers in Rosso'.

Deze avond hebben mensen van 55 jaar en ouder gratis toegang en krijgen bij binnenkomst een gratis kop koffie en iets lekkers erbij. Gevraagd wordt zich in het rood te verkleden. Huisorkest Triple zorgt voor een gezellige avond. Geboden wordt een programma met optredens van de Mini- en Prinsengarde, een buutreedner en een aantal Eldense artiesten.

De avond in Ons Huis aan de Brink in Elden begint om 20.11 uur. Toegang gratis en alleen voor mensen vanaf 55 jaar. Volg ons ook op facebook c.v. De Meulewiekers Elden en www.meulewiekers.nl.

Jeugdland Vakantie Paspoort staat weer bol van activiteiten

ARNHEM - Op woensdag 10 februari vindt in sporthal Valkenhuizen de VoetbalMasters plaats. Dit voetbalevenement wordt georganiseerd door Jeugdland, Sportbedrijf Arnhem en Vitesse, maar ook organisaties zoals Stichting Rijnstad, Vitesse Betrokken, KNVB en AVF zijn betrokken bij de organisatie.

Er is een voetbaltoernooi, voor jongens en meiden in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar van 11.00 tot ongeveer 16.00 uur. Daarnaast is voor alle bezoekers is er een aantrekkelijk programma, zoals o.a. pannavoetbal, op omhaalarena, speedcheck en diverse creatieve (voetbal)activiteiten. Het activiteitenprogramma start om 11.00 uur en duurt tot 15.30 uur en is toegankelijk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In tegenstelling tot het toernooi hoeft hiervoor niet worden opgegeven en hoeft hiervoor ook niet betaald te worden.

Er wordt 4 tegen 4 gespeeld (zonder keeper) in de leeftijdsgroep van 7 tot en met 9 en 10 tot en met 12 jaar. Een team bestaat uit maximaal 5 spelers en 1 volwassen begeleider. Opgeven kan alleen via www.jeugdland.nl tot uiterlijk maandag 16 februari. Meer informatie volgt na inschrijving. Deelname kost 5,00 euro per team. Om onenigheid over de juiste leeftijd van spelers te voorkomen, moet iedere deelnemer zich kunnen legitimeren.

We gaan dit jaar niet werken met scheidsrechters maar met spelleiders. Dat betekent dat kinderen, net als op straat, samen met de tegenstander eerlijk de regels moet naleven. Na de wedstrijd moeten de aanvoerders van beide teams de eindstand doorgeven bij het secretariaat.

Jeugdland Vakantie Paspoort

Alle activiteiten staan vermeld in het Jeugdland Vakantie Paspoort dat deze week via alle Arnhemse basisscholen onder de kinderen is verspreid. Hiermee bezitten Arnhemse kinderen tussen de 4 en 12 jaar een gratis handleiding om verveling in de vakantie tegen te gaan en kunnen kinderen hun vakantie op zinvolle wijze invullen. Het paspoort staat helemaal vol met afwisselende activiteiten.

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van de Stichting Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Kinderopvang SKAR. Bel voor meer informatie met Stichting Jeugdland, telefoon 026 4422062 of kijk op www.jeugdland.nl.

Klaverjassen in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Op zaterdagmiddag 23 januari is er in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid de maandelijkse klaverjasdrive.

De aanvang is 13.30 uur, de zaal gaat open om 13.00 uur. De kosten zijn twee euro. Iedereen is welkom om een kaartje te komen leggen.

Centro Mio helpt bij vinden van rust en geluk

ELST - Binnen acht weken anders in het leven staan. Trainen om dichter bij jezelf te komen en te ontdekken wat jou rust geeft. Het kan bij Centro Mio met vestigingen in Elst en Huissen.

Het geluk vinden en de kracht in jezelf ontdekken. Weer energie krijgen, zonder angst en stress leven, met meer zelfvertrouwen in het leven staan, meer in balans komen met jezelf, rust vinden. Het zijn de sleutelwoorden van Brigitta Derksen die bij Centro Mio mindfulness-trainingen geeft.

Daar is onder alle lagen van de bevolking grote belangstelling voor. Er komen steeds meer mensen naar Centro Mio voor een beginner- of verdiepingstraining. En ook niet onbelangrijk: de trainingen zijn er ook voor kinderen. Want Brigitta Derksen komt genoeg kinderen tegen die met angst naar school gaan of slecht slapen en baat hebben bij een training.

Ze leert mensen de tijd te nemen voor een innerlijke ontdekkingsreis. Wie ben je, wat wil je? "Ik leer mensen dat ze minder moeten, dat ze naar hun grenzen mogen luisteren. Daar zijn individuele gesprekken of mindfulness-trainingen voor. Het lijkt wel of er steeds meer mensen zover doorgaan dat hun hart het niet meer aankan, soms met een hartinfarct tot gevolg. Eigenlijk zijn ze dan te ver gegaan. Meer rust, meer balans en beter voor jezelf en daarmee ook beter voor de omgeving zorgen." De praktijk Centro Mio breidt zich uit, nu worden er niet alleen trainingen in Elst gegeven, maar ook in Huissen en vanaf maart ook in Valburg.

In Elst beginnen de trainingen op 27 januari en 18 februari, in Huissen op 19 februari en in Valburg start er op 2 maart een nieuwe training.


Praktijk voor Mindfulness & Persoonlijke Ontwikkeling, Prinses Irenestraat 80, Elst; 06 11200295; 0481 842194; Brigitta@centromio.nl.

Volop nieuwe carnavalskostuums en –items bij Welkoop Huissen

HUISSEN – Hoe vieren we dit jaar ons carnaval? Daarover hoeven we ons niet druk te maken, want er is volop keus op de enorme carnavalsafdeling van de Welkoop in Huissen. Dit jaar is de collectie vol met vernieuwingen en is het assortiment verder verbreed. Dat geldt niet alleen voor de kostuums, ook voor de accessoires en de schmink-artikelen, die steeds professioneler worden!

Hossend op de dansvloer, zwaaiend in de polonaise, schitteren tijdens de pronkzitting en opvallen in de optocht. Maar hoe gaan we gekleed met carnaval? Trendy of traditioneel? Ga maar eens kijken op de carnavalsafdeling van Welkoop Huissen. Wie het daar niet vindt, vindt het nergens! Er zijn weer honderden kostuums en zeker zoveel accessoires. Wie carnaval viert, kan niet om Welkoop Huissen heen.

Het is een kleurrijk geheel, de carnavalsafdeling, waar Marcel en zijn medewerkers de klanten ook van een vriendelijk en deskundig advies voorzien. In de vier paskamers met spiegels kan men de kleding goed keuren. De carnavalsmuziek op deze afdeling zorgt samen met de versieringen al voor de juiste stemming. Het is een feest om in dit carnavalspaleis je spullen uit te zoeken!

Dé items met carnaval blijven dan misschien dezelfde, maar Welkoop weet ook nu weer een verrassende collectie te presenteren. "Nieuwe snit, nieuwe lijn, nieuwe materialen. Waarbij we de prijskwaliteitsverhouding goed in de gaten houden", aldus Marcel. Voor zowel de jeugd als de ouderen is er volop keus.

Welkoop is gevestigd aan de Huismanstraat 44 in Huissen; telefoon (026) 3255902.

Open Dagen Lorentz Lyceum 29 en 30 januari

ARNHEM - Op het Lorentz ga je de wereld ontdekken. Op zoek naar wie jij bent, wat je goed kunt en de dingen die jij echt leuk vindt. En je gaat ook kennis maken met andere landen, talen en culturen. Samen grenzen verleggen en je talenten ontwikkelen. Dát is het Lorentz Lyceum. Zodat je straks vanzelf jouw plek in de wereld vindt en je overal thuis voelt.

Op het Lorentz kun je naar de mavo, havo en het vwo. En bijzonder is ook dat je kunt kiezen voor een eindexamen in Chinees en Spaans. Daarnaast kun je tweetalig onderwijs volgen. Als je van een uitdaging houdt en een voorsprong wilt voor later is tweetalig onderwijs zeker iets voor jou.

Het Lorentz Lyceum is een leuke, veilige en gezellige school, waar altijd wel wat te doen is. Zoals buitenschools sporten. We hebben speciaal voor de brugklassen een eigen fietsenstalling, brugklaskantine en zelfs een eigen conciërge.

Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten als je op het Lorentz zit? Kom naar de Open Dagen op vrijdag 29 januari van 19.00 tot 21.30 uur en 30 januari van 09.30 tot 13.00 uur.

Lorentz Lyceum, Groningensingel 1245, Arnhem; www.lorentzlyceum.nl.

Zwangerfit Elderveld: begeleiding rondom zwangerschap en bevalling

Foto: Arthur Tholense

ARNHEM - Fit blijven tijdens je zwangerschap of verantwoord het sporten hervatten na je bevalling? Bij Zwangerfit Elderveld kun je terecht voor professionele begeleiding tijdens je zwangerschap en na de bevalling.

Zwangerfit Elderveld is een eigentijdse vorm van zwangerschapsbegeleiding en wordt sinds 2008 gegeven in de oefenzaal van Fysiotherapie Elderveld.
Wekelijks wordt er tijdens de actieve lessen (donderdagavond en vrijdagochtend) getraind om conditie, kracht en stabiliteit te behouden tijdens de zwangerschap. Na de bevalling is het belangrijk om verantwoord het sporten te hervatten om blessures te voorkomen. Er is aandacht voor houding, ademhaling, ontspanning en preventie of vermindering van bekkenklachten en/of bekkenbodemklachten.

Eens per maand is er een coaching les waarin informatie over zwangerschap en bevalling wordt gegeven om je goed voor te bereiden op de bevalling en de periode daarna. Zwangerfit is een bewezen preventieve en effectieve vorm van zwangerschapsbegeleiding. De lessen worden gegeven door Monique Arts, zwangerfitdocent en tevens geregistreerd bekken fysiotherapeut. Indien individuele begeleiding (bekkenfysiotherapie) nodig is kan hiervoor direct een afspraak worden gemaakt met Monique.

Meer informatie of aanmelden? Zwangerfit Elderveld, Dordrechtweg 14, Arnhem, Telefoonnummer, 026 3810934, info@zwangerfitelderveld.nl; www. zwangerfitelderveld.nl.

Wijkvereniging Elderveld en haar activiteiten

Foto: Margreet van der Meulen Foto: Foto: Margreet van der Meulen

ARNHEM - In juli 1995 is de wijkvereniging Elderveld - een vrijwilligersorganisatie - opgericht. Zij is ontstaan uit de samenvoeging van de stichting Elderveld en wijkvereniging Elderhof.

De vereniging heeft tot doel het verbeteren van de leefbaarheid binnen Elderveld en het bevorderen van een goede onderlinge verstandhouding tussen de bewoners van de wijk. Het ledenbestand omvat ongeveer 650 leden. Het jaarlijkse lidmaatschap kost tien euro per huishouding/huisadres. Het hele jaar door worden diverse activiteiten op sociaal, sportief, cultureel en educatief gebied georganiseerd om het doel te bereiken.

Activiteiten
In januari de kerstboomverbranding; op tweede paasdag paaseieren zoeken; in april Koningsdag; in juli doortocht wandelaars Nijmeegse Vierdaagse; jaarlijkse wijkdag; in het najaar Sint-Maarten Halloween optocht; Dag van de Dialoog, Sinterklaasviering; kinderkledingbeurs.

Incidenteel vinden er op aanbod uiteenlopende, zoals een voorjaars- en kerstconcert; en een taxatieavond. Heel belangrijk is het jaarlijkse cursusprogramma, waaronder taalcursussen, basiskennis computer, digitale foto- en videobewerking, bloemschikken; hartreanimatie en sportactiviteiten, zoals conditiegym, active body en yoga.

Periodiek wordt de wijkkrant Elderveld Nieuws zes keer per jaar uitgebracht, waarin de bewoners worden geïnformeerd over alle activiteiten. Ook zorgen flyers en posters en persberichten in de plaatselijke en sociale media voor het attenderen erop.

De organisatie van dit programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. De vereniging telt een dertigtal actieve wijkbewoners, die zich niet alleen enthousiast en spontaan inzetten bij de uitvoering van het programma, maar vooral verantwoordelijkheid aan de dag leggen.

Wijkvereniging Elderveld, Leimuidenplaats 22a, Arnhem, www.elderveld.nl, wijkver.elderveld@hetnet.nl, 026 3810798.

Fysiotherapie Elderveld: meer dan alleen fysiotherapie

ARNHEM - Fysiotherapie Elderveld is sinds 1979 gevestigd in medisch centrum Elderveld. Naast algemene fysiotherapie hebben wij diverse specialisaties. De bekkenfysiotherapeut behandelt klachten in het gebied van buik, bekken en bekkenbodem (onder andere incontinentieklachten) en de manueel therapeut behandelt diverse gewrichtsklachten (bij slecht bewegende en/of pijnlijke gewrichten).

Daarnaast zijn er een huid-en oedeemtherapeut (de mobiele huidtherapeut) en diëtist (Nadia van Dee) werkzaam in onze praktijk. Door intensieve samenwerking kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Naast behandelkamers voor individuele therapie beschikken wij over een moderne oefenzaal die is ingericht met professionele fitnessapparatuur en oefenmateriaal. Zo zijn er veel mogelijkheden om kracht en conditie te verbeteren, bijvoorbeeld na een operatie of bij een (sport)blessure. Wij streven er naar om samen met u actief te werken aan een optimaal herstel.

Behalve voor individuele behandeling of revalidatie, kunt u komen sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut tijdens de Fysiofit of de Zwangerfit.
Meer informatie kunt u lezen op onze website.
Fysiotherapie Elderveld, Dordrechtweg 14, 6843 DM Arnhem, Telefoonnummer 026 3810934, info@fysiotherapie-elderveld.nl, www.fysiotherapie-elderveld.nl.

Fysiotherapie Van Gilst uw zorgverlener

ARNHEM - Fysiotherapie Van Gilst is gespecialiseerd in Kinderfysiotherapie, Sportfysiotherapie, McKenzie therapie (rug- en nekklachten), bekkenbodemklachten, echografie en beweeg- en/of oefengroepen.

"Onze praktijk heeft als visie dat wij met veel aandacht, begrip en geduld uw klachten proberen te verhelpen. Wij nemen de tijd om naar u te luisteren en zoeken naar de beste oplossing, ook als wij deze niet met onze eigen expertise kunnen oplossen!"

De McKenzie therapeuten zijn specialisten in het behandelen van rug- en nekklachten met uitstraling naar arm of been als gevolg van een tussenwervelschijf probleem. Sportfysiotherapie richt zich op het herstellen van allerlei blessures en snelle sporthervatting.

De kinderfysiotherapeuten behandelen kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar onder andere bij een voorkeursligging of bij het verbeteren van de fijne- en/of grove motoriek. Bekkenbodemtherapie richt zich op klachten betreffende de bekkenbodem. Oefengroepen zijn er voor Diabetes Mellitus type II, COPD, artrose heup/knie en groepen voor kinderen met overgewicht.

De praktijk heeft drie lokaties: in Elderveld aan de Kortlandplaats 4 en Kromwijkplaats 4. Telefoonnummer 026 3816043, in Vredenburg aan de Aduardstraat 20. Telefoonnumer
026 3230303 www.fysiotherapievangilst.nl.

Het ontstaan van de wijk Elderveld

ARNHEM - Elderveld is een woonwijk in Arnhem-zuid. Het is voormalig Eldens gebied. De naam is afgeleid van het Eldensche Veld, zoals dit vermeld stond op de oude streekkaarten.

De bouw startte begin jaren zeventig en eindigde midden jaren tachtig. De wijk bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen, enkele flats en grotere groen partijen. Dit typeert dan ook naar de bouw uit die tijd. De wijk heeft wel geteld 9.277 inwoners, verdeeld over 4213 woningen. De wijk is weer opgesplitst in drie kleinere buurten, te weten Elderveld-Zuid, Elderveld-Noord en Elderhof.

Het centrum van de wijk wordt gevormd door het winkelcentrum Elderhof. Naast het wijkwinkelcentrum beschikt de wijk ook over enkele basisscholen, een wijkcentrum, een jongerencentrum, en een diensten centrum voor ouderen en enkele zorgvoorzieningen.

De wijk heeft ook sportvoorzieningen zoals een voetbalvereniging en een squashcentrum. Elderveld is goed bereikbaar met de Arnhemse trolleybus en nu nog beter bereikbaar door het station Arnhem-zuid. De woningen betreffen op dit moment voor 53 procent huurwoningen en 47 procent uit koopwoningen.

La Coupe Hairstyling… 't best bewaarde geheim van Elderveld

Foto: Arthur Tholense

ARNHEM - Geniet in onze salon van de uitgebreide haar- en beautybehandelingen onder het genot van een heerlijke espresso of cappuccino, bereid van verse bonen, of een biologisch kopje thee met lekkers. La Coupe Hairstyling: de plaats waar haar en beleving samen komen; het wordt tijd voor u om ons te ontdekken

Laat u verwennen door ons team dat bestaat uit ervaren haarstylisten met onderscheidende kwaliteiten, die u volgens de laatste trends, een nieuwe coupe of haarkleur geven. Honderd procent tevredenheidsgarantie is èèn van de speerpunten binnen onze organisatie. Samen met de haarverzorgingsproducten van Matrix is het onze missie uw haar mooi, glanzend en gezond te maken. Uw kappersbezoek aan ons zal een verwenmoment voor uzelf zijn. Straks wanneer het zonnetje schijnt kunt u ook heerlijk genieten op ons royale buitenterras met een mooie glossy en een heerlijk glas prosecco.

Boek uw afspraak online of bel naar 026 3815016 en kom genieten! Kijk op de website voor onze uitgebreide behandelingen, zoals Shellac nagels, beauty-arrangementen, hoofdmassage en fotoshoots: La Coupe Hairstyling, Ridderkerkpad 3, Arnhem, www.lacoupehairstyling.nl.

Nieuw pand voor Paul Haver Tweewielers

Foto: Arthur Tholense

ARNHEM - Met ingang van 1 februari verhuist de fietswinkel van Paul Haver na tien jaar van het winkelcentrum Elderhof naar een nieuw onderkomen in Heteren. Het was de bedoeling om een pand te betrekken nabij de huidige winkel. Helaas ging dit op het allerlaatste moment niet door.

"We zijn nog steeds op zoek naar een servicepunt in Elderveld voor de verkoop en reparaties. Wij blijven onze klanten door middel van een mobiele service bedienen. Voor een nieuwe huurperiode tekenen is geen optie omdat door de verschuivingen van de winkels in het winkelcentrum een onwerkbare situatie is ontstaan. We kunnen en mogen de fietsen die ter reparatie aangeboden worden niet meer kwijt aan de achterzijde van ons pand. Komende weken zijn wij druk met de verhuizing, hierdoor zijn wij niet in staat om de gebruikelijke service te verlenen die u van ons gewend bent", aldus eigenaar Paul Haver.

Er komt in Heteren een showroom voor de nieuwe fietsen en uiteraard een werkplaats. Ook komt er een webshop met de mogelijkheid om nieuwe en gebruikte fietsen en onderdelen online bij ons te bestellen.
Het nieuwe adres is, 't Veld 3-J 6666 MK in Heteren. Telefoon 026 3890833, website: www.paulhavertweewielers.nl* (in ontwikkeling).

Mindfulness bij fysiotherapie De Behandelbank

ARNHEM – De belangstelling voor mindfulness groeit de laatste jaren sterk. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van mindfulness in hun leven. Onder andere de Radboud universiteit onderzocht de effecten van mindfulness en daardoor wordt het steeds duidelijker hoe mindfulness mensen kan helpen.

Praktijk Fysiotherapie De Behandelbank biedt de mogelijkheid mindfulness te leren. Bij de cursus is er ook aandacht voor het bewegingspatroon. De cursus wordt bij De behandelbank gegeven door Ineke Kempes, een psychosomatisch fysiotherapeute met jarenlange ervaring.

Houdt piekeren u 's nachts wakker? Heeft u geen tijd meer voor uzelf? Een menselijke gewoonte is teveel bezig zijn met verleden of toekomst, waardoor we niet echt kunnen genieten van het moment. Mindfulness kan helpen deze automatische gedachten te doorbreken en meer in het hier en nu te zijn. Mindfulness is het trainen van aandacht. Door de training leer je negatieve gedachtes te onderscheiden, voordat je erdoor meegesleept wordt.

Mindfulness wordt bij De Behandelbank gegeven in groepjes van vijf of zes personen. De eerstvolgende cursus van acht lessen van 2 uur begint donderdag 28 januari. Het is van belang om zes van de zeven dagen 30 tot 40 minuten thuis te oefenen. Daarbij is online ondersteuning beschikbaar. Kennismaken met mindfulness kan ook door middel van drie introductielessen van een uur. De kosten van de introductiecursus bedragen 35 euro.

De Behandelbank, Hollandweg 52, Arnhem; 026 3811436; www.behandelbank.nl.

Diner 66 wij zijn er klaar voor

ARNHEM - Diner 66 is natuurlijk al bijna vijftien jaar uw vertrouwde cafetaria in Elderveld. Maar sinds onze verbouwing in 2014 noemen wij ons zelf liever cafetaria/lunchroom!


U kunt bij ons namelijk ook terecht voor een heerlijke uitsmijter, een tosti of een vers gemalen bak koffie. In maart starten wij tevens onze ijsverkoop weer op! Wij bieden u op ijsgebied een breed assortiment. Ons softijs bijvoorbeeld is niet het soort softijs dat u meestal in de horeca aantreft, maar een kwalitatief hoogstandje waarin echte slagroom verwerkt is, en dat proef je! Uiteraard ontbreekt ook het handijs niet zoals het waterijs, de magnums en cornetto's.

Maar het meest trots zijn wij toch wel op ons echte Italiaanse schepijs. 24 smaken waarvan wij er enkele laten rouleren met andere smaken, zodat u altijd genoeg te kiezen heeft. Ook in maart zal ons terras weer uitgezet worden en kunt u weer heerlijk in het zonnetje genieten van een kopje vers gemalen koffie, cappuccino, caffe latte en nog veel meer met een heerlijke punt appelgebak, een ijscake, een lekker frietje of een andere lekkernij uit ons brede assortiment!

Wij heten u van harte welkom bij Diner 66, Elderveldplein 21; 026 3813067.

24 / 24