GN Nijmegen-Noord

17 mei 2017

GN Nijmegen-Noord 17 mei 2017


Enthousiaste Vierdaagse-vrijwilligers gezocht

NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse komt er aan en wel editie 101 en Wandelvereniging Magnus is drukdoende met de organisatie daarvan. Tijdens deze week verblijven wij met een groep wandelaars in Ontmoetingscentrum De Kloosterhof in Weurt. Op de route verzorgen wij een 120-tal leden en gastlopers. Heb jij een klik met de Nijmeegse Vierdaagse of ben je uitgeloot, of zoek je een stageplek voor je opleiding, laat het dan weten.

Wandelvereniging Magnus is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers of stagiaires vanaf 16 jaar die het leuk vinden om onze wandelaars te vertroetelen en in de watten te leggen.

Voor op de locatie: Je gaat als verzorger vroeg op pad in een gezellig team om je positie in te nemen langs de route. Je bouwt daar met elkaar een verzorgingspost op en als de wandelaars arriveren ben jij een soort gastheer of gastvrouw. Dat betekend lunchpakketten uitreiken, dranken inschenken en dergelijke.

Voor op de locatie: klaar maken van lunchpakketten, keuken werkzaamheden, helpen bij het buffet tijdens de warme maaltijd of bar-werkzaamheden.

Ben jij de persoon die in teamverband kan werken, enthousiast is, geen ochtend humeur heeft, beschikt over enige pit dan ben je van harte welkom. In verband met de teambuilding die in zo'n week ontstaat, geven wij de voorkeur aan personen die alle vier de wandeldagen inzetbaar zijn.

Heb je interesse of wil je meer weten over bovengenoemd vrijwilligerswerk neem dan gerust contact op met Vierdaagse coördinator Jan Polman 06 51757645 of stuur een mail naar: janpolman@planet.nl.

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 20 mei

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en communieviering, Liturgische werkgroep, Cantorije, Mariaviering

19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontv. Kerk Heteren, eucharistieviering, N. Sales, Ubi Caritas

19.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, G. Peters, Leonarduskoor

Zondag 21 mei

09.30 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Jeugdkoor, Eerste Heilige Communieviering

11.30 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Jeugdkoor, Eerste Heilige Communieviering

09.30 uur: H. Johannes de Doper kerk Indoornik, eucharistieviering, N. Sales, Cantorum

Donderdag 25 mei Hemelvaartsdag

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

09.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Magna Voce

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, N. Sales, Magna Voce

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, F. Bomers, Gemengd koor

Zaterdag 27 mei

Geen vieringen

Zondag 28 mei

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales, Koor Zonder Grenzen

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, V. Bulthuis, Young at Heart

16.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, Marialof, V. Bulthuis, Gemengd koor

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, V. Bulthuis, Chaveriem

'Feest! Hang de vlag uit!'

BEMMEL - Maakt u er ook een feest van op vrijdag 19 mei? Op de laatste dag van de tiende deBol Junior Avond4Daagse Bemmel zal er weer een feestelijke intocht zijn van alle deelnemers aan deze 4Daagse, die dit jaar haar tweede lustrum viert!

De intocht start om 19.30 uur bij BS De Vlinderboom aan het begin van de Dorpsstraat. Er zullen liefst drie muziekkorpsen de stoet begeleiden door de Dorpsstraat en de Van Ambestraat naar Het Kinkelplein.

Wethouder Theo Peren en de kinderburgemeester zullen op het podium aan het Kinkelplein alle deelnemers verwelkomen en iedereen krijgt in De Kinkel de fel begeerde én dik verdiende 4Daagse-medaille.

"Het zou heel erg leuk zijn als op vrijdag langs de gehele route weer de vlaggen uithangen en de ballonnen die, huis aan huis op de route, worden bezorgd opgehangen worden! Wij weten zeker dat alle kinderen en volwassenen het fantastisch vinden als we er met z’n allen één groot feest van maken, dus neem even de moeite en versier uw huis en kom bij de intocht kijken. Het is echt zo fantastisch om te zien hoe trots en blij alle kinderen zijn! Daar wordt iedereen vrolijk van", aldus de organisatie. Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl.

Vislessen voor leerlingen De Elster

ELST - Afgelopen donderdag en vrijdag stonden voor leerlingen van basisschool vislessen op het rooster. Een niet-alledaagse les welke aan het viswater in de Westeraam gegeven werd.

Het initiatief van vismeester Lotte van Geel werd goed ontvangen bij de kinderen en leerkrachten. Er is les gegeven in datgene er onder water leeft en wat er allemaal bij komt kijken om die mooie visjes te vangen. De leerlingen kregen uitleg over de vissen, wat ze eten en welk materiaal er allemaal voor nodig om succesvol te vissen. De leerlingen kregen allemaal een hengel om te laten zien wat ze in huis hadden. Er succes werd het want er is veel vis gevangen tijdens de lessen. Een groot succes voor deze leerlingen. Voor kinderen die interesse hebben is er een open dag van de hengelsportvereniging De Rietvoon in Elst op zondag 28 mei in de Westeraam.

Bingo-time!

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 19 mei is het weer zover. Het bingoteam van de Koninginnebuurt houdt weer een gezellige bingoavond!

Iedereen is welkom om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken. De zaal is al open om 19.30 uur, Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Herdenken en vieren in Bemmel sfeervol, ingetogen en bijzonder

BEMMEL - De Dodenherdenkingsbijeenkomst in Bemmel was dit jaar op 4 mei voor het eerst in de Theaterkerk.

Met mooie woorden van ds. Wahl en wethouder Peren, een ontroerend verhaal van veteraan Eef Damen, het gedicht door Alma de Leede en de prachtige muziek van Sofie Ebben werd deze bijeenkomst heel bijzonder! In alle rust en met veel aandacht volgden ruim 200 mensen deze herdenking. Daarna ging men in stille tocht naar het Oorlogsmonument waar na de twee minuten stilte bloemen werden gelegd bij de monumenten.

Op 5 mei haalden ruim 100 Bol-wandelaars het bevrijdingsvuur op in Huissen, na 8 km werd er bij de Mariakapel op De Heuvel een korte plechtigheid gehouden en legde alle deelnemers een witte roos neer bij het Mariabeeld. Na de lunchpauze liepen we nog 3 km naar Bemmel waar wethouder Peren het vuur in ontvangst nam en het in de Tuin van de Vrijheid plaatste. Met het gedicht 'Geef de vrijheid door' werd deze bevrijdingstocht afgesloten en kon men onder het genot van een drankje nog even napraten.

Het bestuur van stichting deBol kijkt terug op twee sfeervolle, bijzondere, ingetogen en toch ook hele vrolijke dagen. De stichting is het Oranjecomité Bemmel/Ressen, drumfanfare Eska, stichting Stinase Huissen, alle medewerkers aan de herdenkingsbijeenkomst, alle wandelaars dankbaar, en natuurlijk ook mevrouw Vermeulen bij wie ze weer te gast mochten zijn om de lunch te verzorgen. (Foto’s/informatie : www.debolbemmel.nl.)

Rabo Clubkascampagne TTV Essentia

BEMMEL - Tafeltennisvereniging Essentia in Bemmel bestaat al tientallen jaren. Elk jaar weer proberen ze hun begroting rond te krijgen om de jeugd en de senioren goede omstandigheden te bieden om tot een mooi sportresultaat te komen. Een van de manieren om hier geld voor te verkrijgen is de Rabo Clubkas Campagne. Deze campagne begint deze week.

"Ieder lid van de Rabobank mag van 17 tot en met 29 mei in totaal vijf stemmen uitbrengen (maximaal 2 stemmen per club). Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen TTV Essentia krijgt, hoe meer geld dit oplevert. Aangezien u nog 3 stemmen over heeft na het stemmen op TTV Essentia, raden wij u aan ook uw stem uit te brengen op Popkoor 2000 uit Bemmel.

Wilt u ook eens een balletje meeslaan bij tafeltennisvereniging Essentia? Sluit dan op een vrijdagavond aan in de Schaapskooi te Bemmel. De jeugd begint om 18.15 uur en heeft een vervolggroep om 19.15 uur. De senioren beginnen om 20.15 uur. Meer informatie is te verkrijgen via info@essentiabemmel.nl."

Stem op de Bemmelse Dweildag!

BEMMEL - Ben je lid van de Rabobank Oost-Betuwe? Dan kun je van 17 tot en met 29 mei stemmen op jouw favoriete regionale verenigingen bij de Rabobank Clubkas Campagne. De Bemmelse Dweildag is één van die verenigingen. Met jouw stem kan het bestuur van de Bemmelse Dweildag er ook dit jaar weer voor zorgen dat er een dweildag plaatsvindt op de tweede zondag van juni.

De Bemmelse Dweildag is al drie decennia een gratis toegankelijk evenement voor jong en oud. Jaarlijks werken 200 vrijwilligers belangeloos mee om van het evenement een succes te maken. Natuurlijk brengt zo’n groot evenement behoorlijk wat kosten met zich mee. Daarom roept het bestuur van de Dweildag op om de Bemmelse Dweildag te steunen door jouw stem uit te brengen via de Rabobank Clubkascampagne.

Ieder lid van Rabobank Oost Betuwe mag van 17 tot en met 29 mei vijf stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete verenigingen. Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe meer geld dit oplevert. De leden die mogen stemmen hebben via de Rabobank een persoonlijke code en uitleg over de stemprocedure gekregen.

Vrienden van de Dweildag

Ben je geen klant bij de Rabobank, maar draag je de Bemmelse Dweildag wel een warm hart toe? Word dan vriend van de Bemmelse Dweildag. Met een bijdrage van 0,83 euro per maand (of 10 euro per jaar) ben je al vriend. Meer informatie staat op www.dweildag.nl/vrienden. Meer informatie over de Bemmelse Dweildag staat op www.dweildag.nl.

Madereros C.F. in actie voor clubkas

NIJMEGEN - Zaalvoetbalvereniging Madereros C.F. uit Nijmegen komt in actie om geld op te halen voor de eigen clubkas. De club doet mee aan de Nationale Belmaanden, een initiatief van de VriendenLoterij waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.

Van februari tot en met mei vinden de Nationale Belmaanden plaats. Op maandag 22 mei bellen leden van Madereros C.F. andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van Madereros C.F. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.700 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
De VriendenLoterij keert tijdens de Nationale Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de zeven clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belmaanden genereren.
Naast het organiseren van de Nationale Belmaanden, helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren. Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met dinsdag 30 mei aanmelden voor de Nationale Belmaanden. Meer informatie op: www.vriendenloterij.nl/clubs.

Repaircafé Overbetuwe week eerder!

OVERBETUWE - In verband met hemelvaartsdag is het Repaircafé Overbetuwe verplaatst naar donderdag 18 mei.

Er staan vrijwilligers voor u klaar om u met raad en daad bij te staan. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom! Ook kunnen mensen terecht met vragen op het gebied van de computer: Is uw computer vastgelopen? Krijgt u hem niet aan de praat of wilt u weten hoe u uw foto’s op een USB-stick moet zetten? Kom gerust langs!

Het Repair Café bevindt zich op de eerste verdieping en is geopend van 13.00-16.00 uur bij 2 Switch: Nieuwe Aamsestraat Elst. Voor meer info: Forte Welzijn 085 0406066; www.fortewelzijn.nl.

Minioren ZVO vallen in de prijzen

ELST - Tijdens de vierde miniorenwedstrijd zijn de tien wedstrijdzwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) weer volop in de prijzen gevallen. Zij behaalden drie zilveren en vier bronzen medailles.

Sem Teunissen kwam tot twee zilveren medailles. Zowel op de 50m rugslag als op de 100m wisselslag tikte hij als twee aan. Sem verbeterde verder zijn persoonlijk record op de 50m rugslag.

De derde zilveren medaille werd behaald door Victor Willemse op de 50m schoolslag. Op de 100m wisselslag en de 200m vrije slag behaalde hij brons. Zowel op de 50m schoolslag als op de 100m wisselslag verbeterde Victor ook zijn bestaande beste tijden. Verder was er een bronzen medaille voor Roos Stoteler op de 100m schoolslag. Roos verbeterde daarbij op deze afstand en op de 200m vrije slag haar persoonlijke records. Mats van der Rijst legde beslag op de vierde bronzen medaille op de 200m wisselslag. Een verbetering van zijn tijden op de 50m en 100m vrije slag voegde hij daaraan toe.

Sam Pollmann stelde liefst vier persoonlijke tijden scherper (50m, 100m en 200m vrije slag en 100m wisselslag) Iris de Meij volgde dit voorbeeld met een verbetering van drie persoonlijke records (50m schoolslag, 100m wisselslag en 200m vrije slag). Sven Beemer (50m schoolslag en 100m wisselslag) en Sanne Teunissen (100m wisselslag en 200m vrije slag) waren ieder goed voor twee verbeteringen. Esmee Wilcke kwam uit op drie afstanden (50m schoolslag, 100m wisselslag en 200m vrije slag). Kim van Veenendaal startte op de 50m rugslag en 100m wisselslag.

Geslaagden cursus De Karper

BEMMEL - De afgelopen vijf woensdagen hebben er 18 deelnemers meegedaan aan de cursus Vissen voor kids. Het was een zeer gedreven groep met heel veel interesse in alles wat met vissen te maken heeft.

De eerste vier avonden zijn we in de weer geweest met theorie en het maken van vistuigjes. Iedere deelnemer had uiteindelijk een complete vishengel met tuigje gereed om te kunnen vissen. Op woensdag 10 mei hebben wij de laatste cursusavond gehad. Hier hebben wij al het geleerde in de praktijk gebracht door te gaan vissen in het Groene Hart van Bemmel in de vorm van een heuse viswedstrijd.

Er werden hier en daar leuke vissen gevangen wat het plezier in vissen natuurlijk alleen maar verhoogt. Na de viswedstrijd was er natuurlijk de prijsuitreiking en de diplomauitreiking. Er waren felicitaties van de jeugdcommissie aan de deelnmemers met het diploma Vissen voor kids. Vanaf woensdag 17 mei start een serie viswedstrijden.

Vier de natuur in de Bemmelse Waard op zondag 21 mei

LINGEWAARD - In het weekend van 21 mei vindt Fête de la Nature plaats; het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Iedereen wordt uitgenodigd om samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival.

Stichting Lingewaard Natuurlijk en Gebiedsontwikkelaar K3Delta, beide zeer betrokken in de Bemmelse Waard, hebben de handen ineen geslagen en bieden een prachtige excursie aan op zondag 21 mei om de bloemenpracht in de Bemmelse Polder te gaan bewonderen. Samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk en K3Delta gaat u op pad door de Bemmelse polder. Om 14.00 uur start de excursie vanaf de Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel. Vanaf 13.30 uur wordt u met plezier een kopje koffie of thee, een natuurlijk sapje en een eerlijke lekkernij aangeboden. De excursie duurt tot ca. 16.15 uur.

De tocht gaat door het ooibos en de buitenpolder op zoek naar planten, bloemen en andere natuurverschijnselen. Ook gaan we op zoek naar vogels. Beversporen zijn er zeker te verwachten en soms springen de reeën voor ons weg.

Tip: draag stevig en waterdicht schoeisel en pas uw kleding aan het weertype aan. Met een verrekijker ziet u scherper. De tocht is geschikt voor alle leeftijden, maar helaas niet voor minder validen. De excursie (inclusief de versnaperingen tijdens de ontvangst) wordt u aangeboden door K3Delta. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. In verband met de organisatie is aanmelding gewenst. Dit kan via m.sanders@k3delta.nl of telefonisch via 024 3488869 (vragen naar Marieke Sanders).

Waaljutters succesvol tijdens opruimacties in het voorjaar

BETUWE - Ook dit voorjaar haalden de Waaljutters hun knijpers uit het vet om de oevers en uiterwaarden van de Waal op te schonen. In de gemeenten Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe en Rijnwaarden zijn de opruimacties van het voorjaar inmiddels afgerond.

In de meeste gemeenten zullen de Waaljutters ook in het najaar weer aan de slag gaan. Zij worden dan vergezeld door Maasjutters in West-Maas en Waal en Maasdriel, en voor het eerst ook door Rijn- en Lingejutters in de gemeente Lingewaard.

Het is duidelijk dat het werk van de Waaljutters nog steeds hard nodig is. Er is met de eerste opschoonacties alweer een enorme hoeveelheid afval uit de uiterwaarden gehaald. Het beeld is niet eenduidig: In Lingewaal lijkt de oogst dit jaar kleiner dan vorig jaar, terwijl in Rijnwaarden een stuk meer werd afgevoerd dan tijdens de eerste actie vorig jaar. In 2016 werd er door de Waaljutters 30.000 kilo afval opgehaald. Dit zou anders terecht zijn gekomen in de rivieren en uiteindelijk in de zee en de oceanen, waar de plastic soep veel schade toebrengt aan het zeeleven.

De Waaljutters vullen ook dit jaar weer monitoringsformulieren in, waarmee belangrijke informatie wordt verkregen over het aangetroffen afval en de belangrijkste veroorzakers. Plastic is het materiaal dat veruit het meest wordt gevonden. Papier en glas volgen op gepaste afstand. Gaat het om de grootste vervuiler, dan wijzen de Waaljutters voorlopig naar recreanten en de scheepvaart. Maar ook dit jaar treffen we weer veel bewuste dumpingen van huishoudelijk en bedrijfsafval aan tijdens de opruimacties.

Medailles voor EZ&PC

ELST - Zondag 7 mei werd in Sportfondsenbad West van Nijmegen gestreden om de medailles in het kader van de Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2017. Namens EZ&PC kwamen Bridget Vermeer, Milou Bakarbessy en Joost Vilier aan de start. Van de vier starts waren er liefst drie goed voor een podiumplaats.

Bridget Vermeer (2005) zorgde voor een formidabele opening door op de 800M vrije slag meisjes junioren 1 na een spannende race als tweede te eindigen in een indrukwekkende tijd van 10.26.73. Bridget wist met deze tijd zelfs haar persoonlijke record op de korte baan te verbeteren!

Ondanks dat de rust na deze krachtsinspanning niet heel riant was, werd haar deelname aan de 400M wisselslag bekroond met goud én alweer een limiet voor de NJJK Lange Baan 2017 in 6.12.16. Milou Bakarbessy (2001) mocht starten op haar favoriete 1500M vrije slag in de categorie dames jeugd 2 en ook Milou zag haar inspanningen na 22.49.95 beloond met een mooie zilveren medaille.

Joost Vilier (2001) sloot het lange zwemprogramma af met zijn start op de 400M wisselslag waarop hij een tijd realiseerde van 5.46.70. Met een vierde plaats kan ook Joost trots zijn op zijn resultaat én het feit dat hij tot het selecte gezelschap van zwemmers behoorde dat aan deze kampioenschappen mocht deelnemen!

Zoals altijd zijn de volledige uitslagen terug te vinden op http://www.ez-pc.nl.

Kom vissen bij De Rietvoorn op de open dag in Elst

ELST - Iedereen die op een leuke manier kennis wilt maken met de hengelsport moet op zondag 28 mei zeker naar het viswater in de wijk Westeraam in Elst komen. Dan organiseert hengelsportvereniging de Rietvoorn uit Elst, ter hoogte van de Augustusbrug, een visfestival ter ere van de Nationale Hengeldag.

Naast demonstraties en uitleg over het leven in het water staat er een heuse viswedstrijd op het programma voor de kinderen. Het bestuur en de vrijwilligers verwelkomen alle vissers, jong en oud op deze dag vanaf 9:00 uur. De wedstrijd al plaatsvinden rond de klok van 12:00 uur.

Maak kennis met de hengelsport. Materiaal is allemaal aanwezig en deelname is gratis! Het doel van de Nationale Hengeldag is mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de hengelsport. Daarom geeft hengelsportvereniging De Rietvoorn op deze dag ook mensen die geen lid zijn toestemming op haar water te vissen. Traditioneel organiseren hengelsportverenigingen, waarvan er in Nederland maar liefst duizend zijn, allerlei activiteiten. Zo staan in Elst demonstraties karpervissen en een jeugdwedstrijd op het programma. Tijdens de jeugdwedstrijd kunnen kinderen laten zien wat ze geleerd hebben of hoe goed ze al kunnen vissen. De ouderen kunnen aanmoedigen en informatie inwinnen over de vele activiteiten die De Rietvoorn organiseert door het jaar heen. Van wedstrijden voor dames tot 60+ wedstrijden. Voor ieder wat wils.

Nederland telt liefst 1,8 miljoen sportvissers, onder wie ruim 500.000 kinderen en 250.000 vrouwen. Een aantal dat, als het aan De Rietvoorn Elst ligt, nog verder omhoog kan.

Op de Korrel Gelders Team Kampioenen

BEMMEL - De competitie voor teams die sinds 2011 is uitgebreid met de Opgelegd schietende discipline, werd alle seizoenen tot nu gewonnen door sv. Strijdlust uit Huissen. Maar dit competitie jaar pakt Op de Korrel de winst.

In seizoen 2016-2017 sloot zich een derde vereniging aan in de competitie, namelijk ULTO uit Megchelen. Was de strijd alle voorgaande jaren een uitwisseling tussen Bemmel en Huissen, verdeeld over twee, drie of vier teams, nu werd er door drie verenigingen om de titel geschoten. De nieuwelingen uit de Achterhoek, als vereniging bekend uit de vrijstaande competitie, kwamen naar Bemmel voor de laatste wedstrijd van het seizoen. De heren van Op de Korrel wisten met de volle 5-0 een overwinning binnen te halen en daardoor het kampioenschap naar zich toe te trekken. Vast teamgenoot Sjaak was afwezig, maar de andere heren schoten een nette wedstrijd. Met 395 van de maximale 400 punten voor Johan Huibers en Jan Volmeijer, 393 voor Alphons Stens, 392 voor Ben Huibers en voor Henk Graven 384, schoot men gemiddeld ruim boven de 391 punten.

Veel spanning in de competitie, want in de wedstrijden tegen Strijdlust werd er om de kleine puntjes gevochten. Zelfs wedstrijden met 399 tegen de maximale 400 punten bij de Bemmelse thuiswedstrijd. En de laatste ontmoeting werd zelfs gewonnen door de Huissenaren. Geen riante overwinningen en dat maakt de competitie leuk.

Het vrijstaande team in de eerste klasse wist ook kampioen te worden, met een laatste overwinning in Winterswijk. Het team in de 2e klasse eindigde als tweede. Voor alle uitslagen: www.svopdekorrel.nl

Bomenwandeling in Bemmel met IVN RijnWaal

BEMMEL - Een informatieve wandeling voor jong en oud: de bomenwandeling op 21 mei in Bemmel met IVN RijnWaal

Gidsen van het IVN RijnWaal leiden de deelnemers langs een liefelijke, sfeervolle route met een grote variëteit aan boomsoorten. Deze bomen luisteren het dorp op! Behalve bekende soorten zoals els en linde staan in Bemmel ook soorten als vleugelnoot en moerascypres.

Komt u ook de groei- en bloeiwijze (het verborgen leven) van bomen bewonderen en met ons meewandelen? De start is zondag 21 mei om 14.00 uur bij De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over deze excursie en IVN RijnWaal staat op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Wels2Wielers in Driel, de nr. 1 Fietsenwinkel van Gelderland!

DRIEL - Tijdens de verkiezing www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl is Wels2Wielers gekozen tot Beste Tweewielerwinkel van de Provincie Gelderland.

De verkiezing kende deze 20e editie een nieuwe opzet met consumentenbeoordelingen. De klanten konden stemmen en de fietsenwinkels beoordelen op kwaliteit, service, aanbod, en prijs. Vanuit deze klantbeoordelingen is een ranking gemaakt naar Gemeentewinnaars en Provinciewinnaars. Wels2Wielers in Driel mag zichzelf nu de nr. 1 Fietswinkel van Gelderland noemen.

Robin en Debby Wels: "Het winnen van deze titel is uiteraard een enorme waardering voor ons bedrijf. We doen ons uiterste best om de klant tevreden te stellen en onze optimale service te geven. Wij willen iedereen bedanken die op ons gestemd heeft. Door onze klanten mogen wij ons nu De Fietswinkel van Gelderland noemen. Uiteraard blijven wij met ons team ons uiterste best doen om deze gewonnen titel waar te maken.

Wels 2 Wielers is gevestigd op de Baltussenweg 37 in Driel. (www.wels2wielers.nl)

Commissie Elst Op Stelten maakt zich klaar voor jaarlijks topevenement

ELST – Traditioneel is het Elster dorpshart op tweede pinksterdag, 5 juni weer het toneel voor Elst op Stelten (EOS). Het evenement dat jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Elst trekt heeft ook in 2017 veel te bieden.

Vanaf 11.00 tot 18.00 uur staan de Dorpsstraat, Valburgseweg, Kleine Molenstraat, Plein, Werenfriedplein, Dillenburg, Smidsstraat , Willemsstraat en Halve Morgen bol van de activiteiten. Voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank worden door jeugdspelers van Spero bewaakte fietsenstallingen ingericht. Auto's kunnen geparkeerd worden op het Europaplein, het Land van Tap (150 auto's) en in de P&R parkeergarage nabij het NS Station waar 600 auto's kunnen staan.

Voor de allerkleinsten ontbreken de draaimolen en het springkussen (bij Het Ploegje in de Willemstraat) natuurlijk niet. De demonstraties van Hobma Modelbouw vinden dit jaar plaats in de Van Hogendorpstraat. Verder zijn onder anderen de klimrots (op het nieuw ingerichte Werenfriedplein), de bungeetrampoline (op Plein) en de Elster Pony Club (voor de RK Kerk) weer van de partij. In de Kleine Molenstraat zal Hans Weijs Motorsport staan met een opstelling die nagenoeg gelijk is aan een rallyservice. Bij de beeldengroep voor de grote kerk kan weer genoten worden van demonstraties houtcarving. De brandweer post Elst van de gemeente Overbetuwe heeft opnieuw toegezegd om in het begin van de Grote Molenstraat spectaculaire demonstraties te willen verzorgen. Zij brengen een tankwagenspuit, een rookcabine en het first-respondervoertuig mee.

Op vier podia, opgesteld ter hoogte van Snelders Sport, Italiaans Restaurant L'Italiano, het Werenfriedplein en op de hoek van de Willemsstraat-Smidsstraat is er muziek. Op het grote podium voor het gemeentehuis zijn optredens van Trio Carwash terwijl de formatie Cold Beverage optredens verzorgt op het podium van het Werenfriedplein.

Meer informatie en een inschrijfformulier staan op www.elstopstelten.nl.

Iedereen aan het sporten met Decathlon

ARNHEM - Een jaar geleden toverde Decathlon de Rijnhal in Arnhem-Zuid van een sporthal met vergane glorie weer terug in een fonkelnieuw sportpaleis. Sportbeoefenaars van alle leeftijden kunnen er zeven dagen per week terecht voor sportartikelen van maar liefst 65 sporten. Je kunt er uiteraard terecht voor de meest gangbare sporten, zoals voetbal, tennis hockey en wielrennen, maar minder gangbare sporten als trailrunning, padel of suppen zijn vertegenwoordigd. Honderden sporters en sportertjes weten de winkel dagelijks te vinden.

Gratis sportclinics. Decathlon biedt overigens meer dan alleen sportartikelen. In de winkel kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met sport. Vrijwel iedereen weet inmiddels dat je in de winkel alles mag uitproberen. Nog leuker is dat Decathlon regelmatig gratis sportclinics organiseert, zoals de Running Academy en Start to Bike.

Sport4daagse
Om zoveel mogelijk mensen lekker te laten sporten en bewegen, organiseert Decathlon rond het eenjarig bestaan maar liefst vier sportieve dagen in en rond de Rijnhal. De Arnhemse basisschooljeugd doet op woensdagmiddag 31 mei de aftrap met de Decathlon Kinderspelen. Mascotte Vito van Vitesse doet ook gezellig mee. Dag twee staat in het teken van aangepast sporten met onder andere clinics rolstoelbasketbal en streethockey. Op dag drie is er veel vlagvertoon tijdens de opening van het internationale jeugdvoetbaltoernooi om de Arnhem Cup, Hieraan doen 150 teams uit zeven landen mee. Op 3 juni is de knallende afsluiting van de festiviteiten met diverse sportclinics waaraan iedereen mag meedoen.

Decathlon Arnhem (Rijnhal), Olympus 1, Arnhem 026 2022600, www.decathlon.nl.

Avond over waarde(n)vol opvoeden

ELST - Op donderdag 18 mei vanaf 20.00 uur nverzorgt Gerlinde Wibbelink, jeugd- en jongerenwerker van PG-Elst samen met een docent van Timotheüs en in samenwerking met Home-Start Overbetuwe in de cycles van Waarde(n)vol opvoeden een informatieavond over communiceren met jonge kinderen van 0-12 jaar.

Kinderen en volwassenen, een wereld van verschil. Tenminste, zo kan het soms lijken. De brug ertussen wordt gevormd door communicatie. Maar hoe krijg je nu een gesprekje op gang dat dieper gaat dan ‘ ja’ en ‘nee’ antwoorden? Hoe kun je echt luisteren naar wat een kind je probeert te vertellen? Hoe zorg je ervoor dat het kind veiligheid en vertrouwen ervaart als het met je praat? Organisatie Timotheüs is helemaal thuis in (geloofs)ontwikkeling bij kinderen en zal deze kennis delen. Naast informatie is er ruimte voor een interactieve koppeling en praktische tips bij het opvoeden in het leven van alledag. Ook ontmoet u als opvoeder andere opvoeders.

De avond is bedoeld voor iedereen die opvoedt, ook opa's en oma's, mede-opvoeders en gezinsondersteuners. Locatie is De Ruimte, Maartenstraat 32b in Elst. Een bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via: jjw@jeugdwerkpgelst.nl.

Festivalweekeinde 26-27 mei: Woodstock en Blues in Zyfflich

Foto: The Dynamite Blues Band

REGIO - Normaal is het Duitse grensdorpje Zyfflich een oase van rust waar mensen naar toe komen om ganzen en ooievaars te bekijken of te genieten van de weidse uitzichten. Maar in het weekend van 26 en 27 mei wordt Zyfflich omgetoverd tot een bruisend festivaldorp met op vrijdag 26 mei Woodstock in Zyfflich en zaterdag 27 mei Blues in Zyfflich.

26 mei: Woodstock in Zyfflich. Alweer voor de 5e maal reizen we terug in de tijd voor de ultieme herbeleving van het beroemde flowerpower festival van eind jaren 60. Met Tributes aan Crosby Stills, Nash & Young, Janis Joplin en Jimi Hendrix, David Bowie en Free. Daarnaast de Reservoir Dogs Band, met swingend Quentin Tarantino Soundtrack repertoire en Prodigal Son Erwin Nyhoff. De avond zal geopend worden door Kelvin Klaassen, de winnaar van de Singer-songwriter Contest van Festival in Zyfflich. Vergeet niet je Woodstock outfit uit het stof te trekken, want vanavond mag je hem weer aan!

27 mei: Blues in Zyfflich. Zaterdag de 27e mei is Zyfflich weer een waar Bluesmekka. Dit jaar ruim baan voor jong Bluestalent uit de lage landen. Headliners zijn The Dynamite Blues Band en Detonics.Verder de BB King tribute band Talkin’ Blues, het Nijmeegse Bootleg Betty en uit België Guy Verlinde & the Houserockers en 70’s Tush. Kortom, weer genoeg ingrediënten om helemaal de Blues te krijgen!”

Tickets en info via www.festivalinzyfflich.de

Maak kennis met seniorentennis in Elst

ELST - Voor alle senioren dames of heren van 50 tot 70 jaar die kennis willen maken met tennis. Er wordt bij Etv De Helster les gegeven door Thea ten Bosch (gediplomeerd tennislerares). Dit in goed overleg met de huidige tennistrainers en Etv De Helster.

Vanaf maandag 29 mei start er een vijf weekse tennis periode. Uitgezonderd hemelvaartsdag en vrijdag na hemelvaart 25 en 26 mei. Er worden twee ochtenden in een week les gegeven om de beginselen te leren of voor gevorderden zich verder te ontwikkelen. De volgende weken les zijn 5 juni, 12 juni, 19 juni, ev. 26 juni. Op 23 of 30 juni wordt er afsluitend een onderlinge deelnemers toernooi georganiseerd.

U kunt zelf kiezen voor twee ochtenduren op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag morgen. U krijgt per morgen een uur tennisles in een groep van maximaal acht personen. Daarna is er gelegenheid om gezellig na te kletsen onder een genot van een kopje koffie.

De kosten zijn 90 euro voor tien lessen. Per les 9,00 euro. Materialen zijn aanwezig. (Zelf zorgen voor gym of tennisschoenen met een glad profiel en een trainingspak of makkelijk zittende kleding.) Inschrijven kan via deze link: www.etvdehelster.nl/clubfit.

14 / 16

Maikel wordt op 18 Mei alweer 30 jaar.
Van Harte gefeliciteerd!
Namens Ma, Pa, Roy en Roxanne.
Pootje van Diégo.

Hiep Hiep Hoera..
onze lieve kleine Rosalie 1 jaar
Liefs Papa, Mama, Aaron,
Jayson en Bram

Hiep Hiep Hoera..
grote broer van Rosalie;
onze lieve Daan is 7 jaar
Liefs Papa, Mama, Aaron,
Jayson en Bram

Het is raar maar waar, maar samen zijn ze 100 jaar!

Claxonneren wordt gewaardeerd!

Hiep hiep hoera
Eva Willems is 16 mei 3 jaar.
Dikke kus van mama, papa
Serra en Didi

Van harte gefeliciteerd met jullie
50 jarig huwelijk!
Eric & Ingrid, Trudy & Bas, Ricardo, Sven & Lars

Kleine kinderen worden groot,
dat is waar
dit lieve meisje is inmiddels 16 jaar

Dikke kus van opa en oma

Deze jonge dame is nu haar
zwarte haren kwijt
Gaat nu als 65-jarige verder
als grijze meid.

Gefeliciteerd met je verjaardag!
Liefs
Annie
Marike, Ian en Joany

Al loopt Hakkie nog zo snel,
Abraham achterhaald hem wel!

Zilver voor Bo op regiofinale turnen

ELST - Afgelopen zaterdag was het zover: De finale van de 5e divisie in Lelystad. Met liefst zes meisjes mocht Elistha deelnemen aan deze wedstrijd.


Bo, Mila, Fenna en Marit (jeugd2) begonnen op sprong. Bo liet haar nieuwe sprong zien en werd hiermee eerste op dit toestel. De andere meisjes lieten mooie overslagen zien. Op brug ook stuk voor stuk goede oefeningen voor de dames maar alleen de opzwaai van Mila telde, en zij werd hiermee tweede werd op dit toestel. Door naar balk zonder vallen, en hier sprong Marit er duidelijk bovenuit (eerste score). Ook vloer verliep prima bij iedereen en Bo is terecht tweede worden, gefeliciteerd! Maar ook de klasseringen waren mooi: Marit 5e, Mila 6e en Fenna 10e.

Bij de senioren maakte Dewi een goede start met haar nieuwe sprong, dus vol goede moed door naar brug. Helaas werd haar opzwaai niet geteld en balk ging ook niet goed door de zenuwen. Op vloer turnde ze even mooi als anders, maar door de balkoefening was de 13e plek voor haar. Romée was blij dat ze als eerste reserve toch mee mocht doen. Ook voor haar de nieuwe sprong, en op brug is ze goed vooruit gegaan met kip. Op balk geen missers en op vloer was ze netjes, maar de sprongetjes en beenspreiding blijven toch elke keer een struikelblok. Het leverde de 12e plek op.

Lynn had bij de junioren een goede wedstrijd met een mooie half-in half-uit. Op brug turnde ze de sterren van de hemel: strak, geen stopjes en een mooie landing (tweede score) en dit ging door op balk (derde score). Vol goede moed naar vloer, maar helaas, nog nooit gebeurd, ze viel met salto. Daardoor geen podium maar toch een mooie vijfde plaats voor haar.

Zomercadeautje van jouw bieb

NIJMEGEN - Deze zomer kun je met tablet of smartphone gebruik maken van de VakantieBieb, een zomercadeautje van de Bibliotheek voor leden én niet-leden. Meer dan 60 e-books voor het hele gezin.

Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een leuke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De VakantieBieb is een initiatief van de bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload.

In de VakantieBieb vind je avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books voor 6 tot 18 jaar zoals De Grijze Jager (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, Dolfje Weerwolfje (Boze drieling) van Paul van Loon, Klem! van Mirjam Oldenhave of Verdacht van Carry Slee. Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli ruime keuze uit romans of spannende en informatieve e-books zoals Neem een geit van Claudia de Breij, De gevleugelde van Arthur Japin, De eerste vrouw van Susan Smit of Hittegolf van Suzanne Vermeer.

De VakantieBieb is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Fijn voor tijdens je vakantie.

Wil je liever naar de bibliotheek om te struinen tussen de boeken? Kijk voor openingstijden of leuke activiteiten in de zomervakantie op www.obgz.nl.

Budovereniging Elst weer in de prijzen

ELST - Budovereniging Elst is met Taekwondo weer in de prijzen gevallen. Een groep van vijf Taekwondoka's heeft meegedaan aan het Open Windmills 2017 in Dordrecht.

Een Taekwondowedstrijd is met name een spannend schouwspel van wervelende aanvallen, spectaculaire ontwijkmanoeuvres en tegenaanvallen die elkaar in een razendsnel tempo opvolgen. Om aan een Taekwondo wedstrijd te kunnen deelnemen is een goede techniekbeheersing en discipline noodzakelijk. Aangemoedigd door veel toeschouwers, bestaande uit familieleden en vrienden, hadden de deelnemers het erg naar hun zin en was het een spannende en geslaagde dag waarin plezier en samenhorigheidsgevoel centraal stonden.
Coaches Hamid Reza Aghassi en Shavanno Tamo zagen prachtige resultaten: Jayden Rutjes (1e plaats), Daan uit de Bosch (2e plaats) en Luca Bekker (2e plaats).
"Voor meer informatie over deze fantastische sport of voor een gratis en vrijblijvende proefles, neem dan contact op met hamidtaekwondo@yahoo.com of bekijk www.budovereniging-elst.nl."