GN Arnhem

6 oktober 2018

GN Arnhem 6 oktober 2018


Programma Gilde Stadswandeling Arnhem

(foto: Rob Slepicka)

ARNHEM - In oktober wandelen gidsen van Gilde Arnhem op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag weer door Arnhem.

Gilde Stadswandeling Arnhem: Bijzondere themawandelingen in oktober Helden
Zondag 7 en woensdag 17 oktober
Behalve in de Heldenrollen in Rozet zijn er ook in de stad Sporen van Arnhemse helden te vinden. Huizen waarin zij gewoond hebben, straten die naar hen genoemd zijn, scholen waar zij aan hun kennis en kunde gewerkt hebben, hun bijdrage aan de cultuur, en nog veel meer.

Jansbeekwandeling: woensdag 17 en zondag 21 oktober
'Arnhem Groenmaand'. De sprengenbeek stroomde in de binnenstad ondergronds vanaf 1874. De beek is nu weer zichtbaar in de stad! Loop met ons mee door het park naar de stad. Start: 14.00, Molenplaats, Zypendaalseweg 24a. Kosten: Volwassenen vier euro, 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro

Opstand: Gratis Stadswandeling. Zaterdag 27 oktober
Dag van de Arnhemse geschiedenis: 'n Gildegids laat u de plekken en zo mogelijk de sporen zien van opstand in Arnhem en dat varieert van het kerkhof-oproer van 1783 tot het afblazen van de haven. Het niet doorgaan van Arta, het vergeefse verzet tegen de sloop van Arnhems oudste bakkerij en de redding van monumentale panden aan de Bergstraat. Start: 14.30 uur, Rozet, Kortestraat 16, Arnhem

12 tot en met 20 oktober: de Historische Kelders zijn gesloten, er zijn géén rondleidingen.
Op 27 oktober, de Dag van de Arnhemse geschiedenis, zijn de kelders vrij toegankelijk. Er zijn dan geen rondleidingen.

Meer informatie en het volledige aanbod staan op www.wandeleninarnhem.nl.

Edwin Weststrate zeer content over Hét GemeenteNieuws 'Adverteren heeft ons nieuwe klanten gebracht'

ARNHEM – Jaren geleden twijfelde hij nog of adverteren in een krant wel zinvol zou zijn, maar inmiddels weet Edwin Weststrate uit eigen ervaring dat het werkt. Tevreden zegt hij dat hij het ook andere ondernemers kan aanbevelen. 'Het heeft onze naamsbekendheid echt vergroot!'

Computershop Arnhem is gevestigd achter winkelcentrum Presikhaaf en werd voorheen niet zo snel gevonden. 'Ik moest kiezen: of verhuizen, of meer bekendheid genereren. Verhuizen is een dure optie, dus wilde ik in eerste instantie een folder huis-aan-huis laten bezorgen. Een eigen folder is echter niet alleen prijzig, maar daarvan is de kans ook kleiner dat deze gelezen wordt dan wanneer ik in een krant sta. Een krant wordt altijd wel doorgebladerd, hierdoor is de kans groter dat mijn advertentie gezien wordt', legt Edwin uit.

Bewust koos hij voor deze krant: 'Hét GemeenteNieuws wordt gemaakt door een klein team, dus de lijnen zijn kort. Dat werkt prettig. Bovendien is het lezersbereik van Hét GemeenteNieuws groot'. Enthousiast vertelt hij dat hij in het begin een advertentie plaatste van wel twee hele pagina's: 'Nou, daar kregen we echt veel respons op hoor! Maar nu weet ik dat het niet zozeer de grootte van de advertentie is, maar dat juist de herhaling de kracht is.' Edwin het zelf vragen? Computershop Arnhem vindt u aan het Gamerslagplein 2, Presikhaaf, 026 3628250, www.computershoparnhem.nl. Of bel Hét GemeenteNieuws: 0481 464770.

Wijvenkraam herfsteditie in Eusebiuskerk

ARNHEM - Verantwoord vintage shoppen in de binnenstad! Een outfit voor de feestdagen of een bijzonder cadeau, tijdens Wijvenkraam kan het allemaal. De inmiddels bekende mode-, vintage- en designmarkt voor ‘meiden’ van alle leeftijden vindt op zondag 4 november plaats in de Eusebiuskerk, Arnhem.

Modeliefhebbers en design jagers kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur los op een verrassend aanbod van unieke ontwerpen en geliefde-maar-niet-meer-gedragen schatten. Doe je ogen en je garderobe een plezier met bijzondere merken en vintage vondsten tot aan zelfgemaakte sieraden en kunst. Ook de oren worden verwend - dj’s verzorgen swingende beats en good vibes tijdens het shoppen. En niet te vergeten: ijskoude Duitse biertjes en andere lekkernijen om de energie goed op peil te houden.

Deze editie was in de kortste tijd volgeboekt voor deelnemers. Heb je zelf vintage kleding dat je kast uitpuilt of prachtstukken van eigen hand? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg onze social media om op de hoogte te blijven van toekomstige edities. Naast vintage, mode en design staan we ook open voor deelnemers die andere must-haves willen aanbieden: denk aan lifestyle, verzorging et cetera. Alles waar een vrouwenhart van gaat kloppen!

Na een bijzondere zomereditie tijdens Festival de Luie Hond telt Wijvenkraam al bijna twintig succesvolle edities in de Gelderse hoofdstad. De markt is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Arnhem en omgeving voor alle stoere ladies en liefhebbers van mode, vintage en design. De entree bedraagt drie euro (tot 12 jaar gratis).

Elektrische apparaten: houd ze in de gaten

REGIO - Kunnen de apparaten in jouw huis hun warmte kwijt? En zijn ze stofvrij? Het is belangrijk om dit in de gaten te houden. Onvoorzichtig gebruik van apparatuur is namelijk een van de meest voorkomende oorzaken van woningbrand. Gelukkig kun je zelf veel doen om brand in je woning te voorkomen.

Bijna alle elektrische apparaten worden warm bij gebruik. Die warmte moet weg kunnen. Lukt dat niet, door bijvoorbeeld opgehoopt stof, dan kan brand ontstaan. Bij wasdrogers zit er na elke droogbeurt stof in het filter. Houd het filter en de luchtafvoerslang van het apparaat stofvrij. Hierdoor kan de ventilator zijn werk doen en wordt oververhitting voorkomen. Andere apparaten die je stof- en watervrij moet houden zijn magnetrons, elektrische ovens, mechanische ventilatiesystemen, ventilatorkachels, computers, laserprinters, oude beeldbuis-tv's, stekkerdozen en haarföhns.

Liever uit dan op stand-by Onderdelen in een elektrisch apparaat worden heet als het apparaat aan staat. Maar ook als het apparaat op stand-by staat, blijven de onderdelen warm. De warmte kan in combinatie met stof in het toestel brand veroorzaken. Schakel je apparaten daarom uit. Daarmee bespaar je ook nog eens energie. Flatscreens, zoals LCD- en LED-toestellen, produceren niet zo veel warmte en trekken ook veel minder stof aan dan televisies en monitoren met een beeldbuis. Als je flatscreen televisie alleen in de stand-by kan, dan is de kans klein dat hierdoor een brand ontstaat.

Verstandig aansluiten

Gebruik je een kabelhaspel tijdens het klussen of gourmetten, rol die dan helemaal uit. Het nog opgerolde snoer in de haspel kan warm worden. Als het isolatiemateriaal smelt, kan kortsluiting en daardoor brand ontstaan. Groot stroomverbruikers, zoals elektrische frituurpannen en elektrische kacheltjes, kun je beter op een stopcontact dan op een kabelhaspel of stekkerdoos aansluiten. Zo voorkom je overbelasting, kortsluiting en de kans op brand.

Laad apparatuur verstandig op

Het lijkt zo handig: je telefoon of tablet opladen terwijl je slaapt. Maar wist je dat het ook gevaarlijk kan zijn? Als de oplader te lang in het stopcontact zit bestaat de kans op 'overladen'. Als de telefoon, tablet of apparatuur is opgeladen, is het verstandig meteen de stekker uit het stopcontact te halen. Video -> https://www.youtube.com/watch?v=PjgKdl2JWJQ Informatiefolder -> https://www.brandweer.nl/media/4133/elektrische_apparatuur-2017.pdf

Verhalenspeurtocht voor kleuters op Kasteel Doorwerth

Verhalen. (foto: Kasteel Doorwerth)

DOORWERTH – Kasteel Doorwerth organiseert samen met kinderboeken­schrijfster Ruth Frederiks een verhalenspeurtocht rond het kasteel. De zoektocht is geschikt voor kinderen tussen 4 en 6 jaar en vindt plaats op donderdag 18 en 25 oktober van 12:00-14:00 uur.


Ruth Frederiks gaat, in een prachtige kasteeljurk, met de kinderen op zoek naar verborgen dieren en verhalen rondom het kasteel. Ondertussen vertelt ze leuke en spannende dingen over het kasteel en hoe het er vroeger toe ging. Als de kinderen een verhaal vinden wordt dat natuurlijk meteen voorgelezen. De activiteit duurt ongeveer twee uur en wordt afgesloten met een glas limonade en iets lekkers. De kinderen kunnen zich laten schminken als hun lievelingsdier, ridder of jonkvrouw. Ze mogen natuurlijk ook verkleed komen!

Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk. Kosten: zes euro per persoon. Kasteel Doorwerth staat aan Fonteinallee 2b in Doorwerth. Uitsluitend online verkoop mogelijk in de voorverkoop via www.glk.nl/doorwerth. Tip: bezoek ook voor of na deze activiteit het museum.

Dillenburger rommelmarkt

Gezellige drukte tijdens de Dillenburger rommelmarkt. (foto: Dillenburger rommelmarkt) Dillenburger rommelmarkt

DOORWERTH - Bewoners van de Dillenburg organiseren op zaterdag 13 oktober de Grote Dillenburger rommelmarkt. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur bij het appartementencomplex.

De deelnemers bieden een bonte verzameling van goede, bruikbare spullen en hebbedingen aan die een tweede leven verdienen. Het aanbod bestaat onder meer uit huisraad, antiek, curiosa, schilderijen, decoratie, boeken (diverse talen en genres), dvd’s/cd’s/elpees, kleding, keukengerei, tuinspullen Sint- en Kerstspullen en speelgoed.
De Dillenburger rommelmarkt is populair onder verzamelaars, die regelmatig iets vinden van hun gading. Met de decembermaand in het vooruitzicht is dit de kans om lekker rond te neuzen en toe te slaan voor een leuke prijs!
De toegang en het parkeren zijn gratis.

Kledingbeurs in De Gaanderij

ARNHEM - Zondag 7 oktober is er in De Gaanderij een tweedehands kledingbeurs voor dames-, heren- en kinderkleding. Ook zijn er mooie sieraden, tassen en schoenen.


De kledingsbeurs is van 11.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis. Adres: Driemondplein 1 in Arnhem. Voor aanmelding: receptie De Gaanderij, 026 3810265 of Lidy Janssen, 06 19914305.

Speelstoet weer open

ARNHEM - Speelstoet is woensdagmiddag 17 oktober weer geopend voor een speelgoeduitgifte op de Rijnbrink in Arnhem.

Van 13.30 -15.30 uur zijn alle kinderen met een Gelrepas of een doorverwijzing welkom om gratis (tweedehands) speelgoed uit te zoeken. Meer informatie, uitgiftepunten, datums en tijden staan op www.speelstoet.nl.

Cursussen en workshops Elderveld

Cursus Active Body

ARNHEM - Voor nadere informatie over deze cursussen/workshops en/of aanmelding kan men de wijkvereniging Elderveld bellen, telefoon 3810798 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Houders GelrePas 2018 krijgen vijftig procent korting op maximaal twee cursussen/workshops per seizoen.

- Bloemschikken, workshops - woensdag- of donderdagavond

- Computergebruik voor beginners, incl. internet en e-mail (Windows 10) - dinsdag of woensdag overdag

- Digitale fotobewerking voor beginners - dinsdagavond

- Digitale videobewerking met Pinnacle Studio - woensdagavond

- Eerste hulp aan kinderen - maandag- of donderdagavond

- Eerste hulp aan kinderen (bijscholing) - maandag- of donderdagavond

- Frans voor beginners - donderdagavond

- Frans - Conversatie - donderdagavond

- Hartreanimatie - maandag- of donderdagavond

- Hartreanimatie (bijscholing) - maandag- of donderdagavond

- Spaans voor beginners (A1 ERK) - zaterdag van 10.30 - 13.00 uur

Men kan nog instromen bij:

- Active Body - woensdagavond

- Conditiegym - donderdagochtend

- Engels - Conversatie - maandagavond

- Engels - Basis (vervolg) - maandagavond

- Kleding maken - maandagavond

- Schilderen en tekenen / open atelier - dinsdagavond

Toevallige ontmoetingen met vroegere bewoners

Toevallige ontmoetingen. (foto: Kasteel Doorwerth) Kasteel Doorwerth

DOORWERTH – Soms lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Op zondag 28 oktober kunt u ‘toevallige’ ontmoetingen hebben.

Een ontmoeting met Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zèlf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Dorenweerd, loopt wel eens door het kasteel. Schellart van Obbendorf, de man die het kasteel zó mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de ridderzaal. En die meneer die buiten aan het schilderen is, is dat …., nee, maar dat is Theophile de Bock!

Ontmoet zelf de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth! Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, u betaalt de normale entree voor het kasteel. Reserveren is niet nodig. Toevallige ontmoetingen zijn er ook op 25 november en 30 december van 11:00-17:00 uur

Entree € 11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25 p.p. De entree is gratis voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders. Kasteel Doorwerth staat aan Fonteinallee 2b in Doorwerth (026 3397406 -tijdens openingstijden-; doorwerth@glk.nl).

'Boeing Boeing' de lucht in?

Boeing Boeing, drie stewardessen. (foto: Annie Jansen)

HUISSEN - Op vrijdag 12 oktober is de première van de doldwaze komedie ‘Boeing Boeing’ door Theatergroep Koperen Kees uit Huissen.

Als door onverwachte omstandigheden het zorgvuldig geplande schema van Bernard, die een verhouding heeft met drie verschillende stewardessen, in de war wordt geschopt, zijn vriend Robert komt logeren en de huishoudster het ook niet meer ziet zitten, lopen de zaken volledig uit de hand. Eén huishoudster, twee vrijgezelle heren en drie stewardessen. Dat belooft een avond vol hilarische misverstanden in Theater Kees, Kampstuk 23 in Huissen.

Tickets voor deze vlucht zijn 9.50 euro en reserveren kan via www.koperen-kees.nl.

Speelstoet weer open

ARNHEM - Speelstoet is woensdagmiddag 17 oktober weer geopend voor een speelgoeduitgifte op de Rijnbrink in Arnhem.

Van 13.30 -15.30 uur zijn alle kinderen met een Gelrepas of een doorverwijzing welkom om gratis (tweedehands) speelgoed uit te zoeken. Meer informatie, uitgiftepunten, datums en tijden staan op www.speelstoet.nl.

Hoe zit het nu werkelijk met parteralimentatie, kinderalimentatie, co-ouderschap en alimentatie als u gaat scheiden of gescheiden bent?

ARNHEM - Alimentatie is een hekel onderwerp. Er zijn vele meningen, maar hoe zit het nu precies. Bij Bosveld scheidingsbemiddeling is er elk half jaar een thema-avond over dit onderwerp. Donderdag 18 oktober bent u weer van harte welkom.

Johan Bosveld van Bosveld Scheidingsbemiddeling is al ruim twaalf jaar een specialist op het gebied van alimentatierekenen. Hij zal u deze avond wegwijs maken over alles wat met alimentatie te maken heeft. Over alimentatie bestaat nog steeds heel veel onduidelijkheid volgens Bosveld.

Bosveld vertelt: "Mensen horen wat, vergelijken wat en er ontstaat een eigen beeld van hoeveel alimentatie er betaald zou moeten worden en of er wel alimentatie betaald zou moeten worden. Een feit is echter dat geen enkele situatie hetzelfde is!

Tijdens de thema-avonden probeer ik dan ook zoveel mogelijk in simpele bewoordingen uit te leggen hoe alimentatie wordt berekend en wanneer alimentatie (niet) meer betaald hoeft te worden. Het wordt een interactieve avond waarbij er ook ruimte is om vragen te stellen".

Gaat u scheiden of wilt u wellicht een herberekening maken dan is dit een mooie gelegenheid om u te laten informeren. Wilt u graag kosteloos een van onze thema-avond bijwonen dan kunt u zich telefonisch aanmelden via ons algemene telefoonnummer: 085 4010839, per mail een berichtje sturen naar info@scheidendoejesamen.nl of via onze website www.scheidendoejesamen.nl

Locatie: Facility Point Arnhem aan de Meander 251 te 6825 MC Arnhem (nabij Velperbroekcircuit), industrieterrein IJsseloord II (nabij de Karwei). Datum: donderdag 18 oktober. Tijdstip aanvang: 19.45 tot ca. 22.00 uur.

Advocatenhuys Uw huisadvocaten aan de Velperweg in Arnhem

ARNHEM - Advocatenhuys Velperweg is een klein en laagdrempelig advocatenkantoor, gevestigd tussen de grotere kantoorpanden en mooie villa's aan de Velperweg. Wij zijn inmiddels met vier advocaten, van wie Michel IJsseldijk en Yori ten Tuijnte zich volledig richten op het strafrecht.

Joris Joosten en Sonja Wouda-van Velzen hebben zich beiden gespecialiseerd in het personen-/ en familierecht en jeugdrecht. Joosten houdt zich daarnaast graag bezig met erfrecht. Maar ook voor huur-/ arbeids-/ buren-/ en algemeen civiel recht kunt u bij hem terecht.

Advocatenhuys Velperweg onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak, waarbij deskundigheid en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn. Wij vinden het belangrijk dat u zich bij thuis voelt en ervaart dat wij er echt voor u zijn. De naam 'Huys' is dan ook niet toevallig gekozen, en past bij het kantoor dat wij willen zijn. Onze missie is om uw probleem te vertalen in juridisch haalbare doelen, zodat u uiteindelijk weer verder kunt met uw leven!

Advocatenhuys Velperweg, Velperweg 78, Arnhem; 026 3230030, www.advocatenhuys.nl.

Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman is dé oplossing! Heb je ook een reservesleutel voor je auto?

ARNHEM – Bezit je een reservesleutel voor je auto? Want dat bespaart je wellicht tientallen tot zelfs meerdere honderden euro's! Wie overkomt het niet de auto dicht te doen met de sleutel nog in het contact? Dan is een telefoontje naar je dealer vaak een oplossing. Maar je kunt ook De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman bellen. Die komt ook ter plekke. Dat kan je tientallen tot honderden euro's besparen!

Autosleutel kwijt en auto op slot? Heb je geen reservesleutel, laat dan een sleutel maken bij De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman. Want of het nu om een slot op woning gaat of dat van een auto, een vakman als René Bosman fikst 't.

Een reserve-sleutel van Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman is vaak veel voordeliger dan de originele bij de dealer. Informeer maar eens naar de prijs. Dit bedrijf kan vrijwel alle autosleutels –ook de allerjongste generatie- bijmaken en... repareren! Wil je weten of dat ook geldt voor jouw automerk en type, neem via mail of telefoon contact op of kom langs in de winkel.

In de werkplaats worden sleutels gerepareerd. Veelal gaat het om gebroken sleutels of niet-werkende sleutels met afstandsbediening, afgebroken knopjes en kapotte behuizingen. "Wij geven deze sleutels een tweede ronde! Goedkoper dan nieuw", aldus René van Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman, dat ook lid is van het Nederlands Sleutel Sloten Gilde, waarbij betrouwbare slotenmakers zijn aangesloten (zie www.nssg.nl voor een complete lijst).

De Sleutel- en Slotenspecialist B. Bosman, Johan de Wittlaan 19, Arnhem; 026 4421247; www.bosmansleutels.nl.

Musical 'Lelijk': onderdeel van Arnhems Sprookjesfestival

VELP - Ben je op zoek naar een leuk uitje tijdens de herfstvakantie? Kom kijken naar Broadway musical 'Lelijk', gebaseerd op het sprookje 'Het lelijke eendje' van Hans Christiaan Andersen.

Dit humoristische stuk, mét anti-pestboodschap, is geschikt voor de hele familie en is tijdens het Arnhemse Sprookjesfestival te zien in de theaterzaal van Studio26 in Velp.


Over de musicalHet eendje Lelijk is anders dan de andere eenden in de sloot. Dat laten de dieren van de boerderij hem duidelijk merken. Ze pesten hem gewoon de sloot uit! Lelijk voelt zich steeds ongelukkiger en vraagt zich af wat er nou zo erg is aan anders zijn dan de rest. Wil jij weten of Lelijk echt zo lelijk is als iedereen zegt? En hoe het afloopt als 'Lelijk' Penny ontmoet? Kom dan kijken naar deze musical! (Regie: Marleen van der Loo; muzikale leiding: Hans en Christan Grotenberg).

De voorstellingen zijn op woensdag 17 oktober: 14:00 uur, donderdag 18 oktober: 14:00 uur, vrijdag 19 oktober: 14:00 en 19:00 uur, zaterdag 20 oktober: 14:00 uur, zondag 21 oktober: 14:00 uur. De voorstellingen vinden plaats in het Theater van Studio26 aan de Larensteinselaan 26D in Velp.
Entree: 7,50 euro voor kinderen (tot 18 jaar), 10,00 euro voor volwassenen. Kaartverkoop: www.studio26.nl/webshop.

Kleurrijke herfst bij Kwekerij 't Kleintje

HUISSEN – Nu de herfst zijn intrede doet, gaan bij veel mensen de tuinstoelen de schuur in. Laat de tuintafel echter maar gewoon staan. Maak er een kleurrijke herfsttafel van! Prachtig om vanuit huis naar te kijken in de tuin. Bij Kwekerij 't Kleintje zijn weer volop winterharde viooltjes die leuk te combineren zijn met (grijs)groene winterharde sedum bijvoorbeeld.

Bij 't Kleintje zijn de winterviooltjes er in heel veel kleuren, eenkleurig of bont, grootbloemig of kleinbloemig, kom ze gezellig zelf uitzoeken in de kas. En natuurlijk zijn ze allemaal van eigen kweek, dus van sterke kwaliteit. Ook verschillende winterharde sedum soorten vind je bij 't Kleintje. Vul er potten en manden van verschillende maten mee en plaats deze vlak bij elkaar midden op de tuintafel. Een potchrysant, wat pompoenen en een robuuste tak ertussen, en klaar is de kleurrijke herfsttafel! Cyclamen zijn er ook volop. Totdat het gaat vriezen kunnen deze nog wel naar buiten, maar voordat er vrieskou komt moet deze bijzondere plant wel naar binnen toe.

Kwekerij 't Kleintje is nu nog tot april iedere vrijdag en zaterdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Vanaf april begint dan weer het voorjaarsperkgoed, waar 't Kleintje groot mee is geworden. Groot inderdaad, want wat de naam niet doet vermoeden, is dat 't Kleintje nog steeds een groeiend bedrijf is. Inmiddels op drie verschillende locaties staan er kassen vol. Er wordt namelijk ook gekweekt voor het buitenland. De particuliere verkoop echter, vindt alleen plaats in de kas aan De Geer nr. 9 in Huissen. Wees welkom! www.kwekerijhuissen.nl; 06 51423338 (ook op Facebook).

Lezing Nelleke Noordervliet: 'Door met de strijd'

Nelleke Noordervliet. (foto: Jitske Schols) Jitske Schols

ARNHEM - Donderdagavond 11 oktober van 20.00 tot 22.00 uur is Nelleke Noordervliet te gast in Rozet. Ze neemt de bezoekers mee op haar zoektocht en geeft hen zo een inkijkje in haar essay 'Door met de strijd', speciaal geschreven voor de Maand van de geschiedenis.

De mensen die het grondgebied bewoonden dat nu Nederland heet hebben keer op keer 'the powers that be' uitgedaagd. Bataven tegen de Romeinen, de Republiek tegen Spanje, Patriotten tegen Oranje. Maar wie regeert maakt vuile handen en een onschuldige opstandeling is ook met een lantaarntje te zoeken. Onlangs won Nelleke Noordervliet de Constantijn Huygensprijs voor haar gehele oeuvre. Toegangsprijs 9.50 euro. Kaarten verkrijgbaar via www.volksuniversiteitarnhem.nl/agenda.

Mariaviering in Huissen

LINGEWAARD - Op woensdag 14 november is er om 19.00 uur een Mariaviering voor de parochianen uit de gehele parochie Maria Magdalena.

De Mariaviering zal plaats vinden in de OLV ten Hemelopneming Langekerkstraat 10a in Huissen. Diaken Ronald Heinen is voorganger. Het koor Exotherm zal de zang verzorgen. Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Alle meubelstoffen tot 70 procent korting bij Meubelstoffeerderij Oostdam

ARNHEM – Meubelstoffeerderij Oostdam al meer dan zeventig jaar een begrip in Arnhem en omstreken houdt groot uitverkoop. Alles moet weg, legt eigenaar Rogér Oostdam.


Het magazijn telt ruim vierhonderd rollen van verschillende meubelstoffen van onder andere het type Gobelin, Velours en Platweefsel. Deze meubelstoffen zijn van zeer hoge kwaliteit en dus nu extra voordelig geprijsd. Doordat het bedrijf altijd groot inkoopt en veel rechtstreeks van de weverij koopt kunnen zij af en toe één keer in de zoveel tijd een grote uitverkoop houden! De uitverkoop is zo lang de voorraad strekt.

Meubelstoffeerderij Oostdam is onder andere gespecialiseerd in het stofferen van bankstellen, fauteuils en eetkamerstoelen, tuin, boot ,caravan en camperkussens ,ect. Daarnaast kunnen matrassen en kussens ook in iedere maat en vorm gemaakt worden. Naast particulieren werkt meubelstoffeerderij Oostdam ook voor bedrijven.

Uiteraard hanteren zij een vrijblijvende prijsopgave en een haal- en brengservice. Oostdam beschikt over een enorme collectie rollen meubelstoffen (op voorraad) en met zo'n tweehonderdvijftig stalenboeken van onder andere Reynaldo, Saum und Viebahn, Romo, Kirby House, Höpke, Keymer, Lancier, Rob Viool, De Ploeg en Missoni. Daarnaast leveren zij ook verschillende kwaliteiten polyether, latex, tempur en koudschuim in elke gewenste maat en dikte en vorm.

Oostdam is ook leverancier van leer, skai leder, artfical leather, siernagels en singelband, et cetera. Ook levert de zaak platen in diverse breedtes voor onder andere matrassen, maar ook voor kussens op maat en of model.

Klarendalseweg 77-78, (naast de molen) Arnhem; 026 4420493, www.oostdam-johomtex.nl of via facebook: Oostdam meubelstoffen.

Voor een waterdichte oplossing naar dakdekkersbedrijf Delsink

ARNHEM – Een goed dak boven je hoofd. Dat wil iedereen. Maar als het dak niet waterdicht is, wie komt het repareren of vernieuwen? Dat is werk voor dakdekkersbedrijf Delsink!

Bert Delsink van het jonge bedrijf heeft al meer dan vijfentwintig jaar ervaring in deze branche. De moeilijkste klus ziet hij als een uitdaging. Bert hecht er waarde aan elk karwei tot in de puntjes op te leveren. Hij verricht alle lood-, koper-, zink- en dakwerkzaamheden.

Dakdekkersbedrijf Delsink levert als dakspecialist een totaal pakket. Als het nodig is, zorgt Bert ook voor de bijkomende werkzaamheden. "Als de werkzaamheden zijn afgerond, wil ik dat mijn klanten tevreden zijn." Het bedrijf gaat voor kwaliteit, geeft tien jaar garantie op de werkzaamheden. Zijn motto is dan ook: 'Altijd een waterdichte oplossing!'

Dakdekkersbedrijf Delsink, Slikkerveerstraat 33, Arnhem-Zuid; 026 3644104; 06 42432468; email: info@dakdekkersbedrijfdelsink.nl.

De Klussenier François Morien: 'Waar kan ik u mee van dienst zijn!'

ARNHEM - Per 1 mei jongstleden is François Morien voor zichzelf begonnen.Een lang gekoesterde droom is in vervulling gegaan. François is een echte vakman. U kunt bij hem terecht voor alle klussen en verbouwingen. Hij is beschikbaar in de omgeving van Arnhem en omstreken.

"Klanten kunnen voor al het renovatiewerk en verbouwingen bij mij terecht. Denk hierbij aan schilderwerk, verbouwingen, renovatie toilet of de zolder, timmerwerk, reparaties en hang -en sluitwerk. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Net zoals heldere communicatie, afspraken nakomen en persoonlijke aandacht. Ik denk graag mee met de klant en bespreek alle mogelijkheden in hun situatie."

"Als mensen een verbouwing of een kleinere klus gepland hebben, kunnen zij gerust vrijblijvend contact opnemen. U ontvangt vooraf een vrijblijvende offerte, ik reken geen voorrijkosten en klanten ontvangen twaalf maanden garantie".

Heeft u alsnog vragen? François is bereikbaar op 06 22335840, 026 3510497 en via françoismorien@klussenier.nl. Kijk voor meer informatie op www.klussenier.nl of Facebookpagina: De Klussenier Francois Morien.

Week van de Koloniale Geschiedenis

ARNHEM - Van 21 tot en met 28 oktober organiseert Museum Bronbeek een divers activiteitenprogramma rond het thema 'Opstand' in de 'Week van de Koloniale Geschiedenis'.

In de expositie Katjongs in Colditz staan het Indische en Indonesische verzet in Nederland tegen de Duitse bezetting centraal.
Herman Keppy geeft hierover op 21 oktober een lezing aansluitende rondleiding door deze tentoonstelling. In de tentoonstelling Gevangen in beeld. Changi door de ogen van tekenaar Henk Brouwer 1942-1945 krijg je – ook in speciale rondleidingen - een beeld van het Japanse krijgsgevangenenkamp Changi in Singapore.

De Stichting Moluks Historisch Museum verzorgt op 23 oktober het dagvullende live magazine Molukkers in verzet. Strijden voor idealen en tegen onrecht. Op 24 oktober gaat de Karwan Fatah Black in op de redi musu, slaven die door de Nederlanders werden ingezet in de strijd tegen weggelopen slaven en in ruil daarvoor de vrijheid verkregen. Maria Reinders-Karg behandelt diezelfde dag het Nederlands slavernijverleden in alle voormalige koloniën. Filmliefhebbers kunnen op 24 oktober in het IndoFilmCafé te Nijmegen de Indonesische speelfilm Senderal Soedirman zien; deze Indonesische generaal speelde een centrale rol in de dekolonisatieoorlog.

Dansers van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten geven in het museum op 25 oktober 's avonds en op 28 oktober 's middags meermalen een dansvoorstelling, die geïnspireerd is op klassieke Surinaamse slavendansen. Op 27 oktober wordt de documentaire Verzet in Indië getoond, met een analyse door de maker Peter Hoogendijk; onderwerp is het verzet tegen de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 28 oktober sluit de groep Kusumo Budoyo de Week af met live gamelanmuziek en dans. De 'Week van de Koloniale Geschiedenis' is deel van de landelijke Maand van de Geschiedenis.

Het complete programma van de Week staat vanaf 1 oktober en is te downloaden op www.bronbeek.nl. Museum Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem.

RegioBank kiest voor de regio

ELDEN/ARNHEM - In dorpen en kleine steden verdwijnen steeds meer banken en winkels. RegioBank kiest bewust voor de regio. En zet zich in om ervoor te zorgen dat lokale basisvoorzieningen blijven bestaan. Daarom start RegioBank in september een lokale actie.

Een actie waarvoor Heveling Bancaire diensten een mooie samenwerking met 't Pleyn Elden heeft. Mensen die met een betaalrekening naar RegioBank overstappen, krijgen een cadeaubon van 't Pleyn Elden ter waarde van 25 euro cadeau. Hiermee hoopt Heveling Bancaire diensten nieuwe klanten te verwelkomen en zo ook het lokale ondernemerschap te bevorderen.

RegioBank is de bank in de buurt waar mensen voor persoonlijke contact gewoon even binnen kunnen lopen. Daarnaast biedt RegioBank alle gemakken van deze tijd zoals internet en mobiel bankieren. 'Eigenlijk het beste van twee werelden, waarbij de klant zelf bepaalt of hij langskomt bij ons op kantoor of dat hij het zelf online regelt.' Aldus Jannie Heveling. Mensen kunnen bij RegioBank terecht voor alle bankzaken: betalen, sparen en hypotheken.

Overstappen is zo geregeld
Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank zorgt Heveling Bancaire diensten met de Overstapservice dat u gemakkelijk van bank overstapt. Zij weten precies wat er moet gebeuren en helpen u hier ook bij. Deze persoonlijke service waarderen klanten. In november kreeg RegioBank van haar klanten nog een 9 als rapportcijfer in de Geldgids van de Consumentenbond, het hoogste cijfer van alle Nederlandse banken*.

Over RegioBank
Met ruim 530 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen. RegioBank maakt deel uit van de Volksbank, net zoals ASN Bank, BLG Wonen en SNS. Vanuit onze gezamenlijke missie om te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. Voor meer informatie: www.regiobank.nl.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jannie Heveling, Heveling Bancaire diensten, 1e Laurenskamp 2, Elden/Arnhem, 026 3814904.

IVN, herfst en paddenstoelen in Heemtuin Presikhaaf

Herfstknop voor na de winter. (foto: Maria Pompe) Maria Pompe

ARNHEM - Er is in de herfst nog veel te beleven in de natuur en dat kan je prima doen met IVN natuureducatie Arnhem op zondag 7 oktober.

Herfst, het begin van het “einde” van het seizoen? Welnee, eerder het begin van een nieuw! De bomen en struiken hebben de knoppen voor het komend seizoen al klaar. Dieren zorgen voor voorraad om de winter door te komen en om er in het komende voorjaar weer helemaal klaar voor te zijn. Planten hebben hun zaden afgeleverd voor het nieuwe seizoen. Even flink vorst erover en ze kunnen ontkiemen. Je kent vast wel de uitdrukking “Een goede voorbereiding is het halve werk”; daar is de natuur heel goed in en de natuurgidsen gaan zich hier deze middag in verdiepen.
Er zijn ook laatbloeiers, planten die het juist moeten hebben van de herfst en die de nazomerwarmte nodig hebben om tot volle wasdom te komen of zelfs een tweede keer in bloei te komen. En dan de paddenstoelen. Veel soorten laten in de herfst hun vruchtlichamen zien. Dat verschilt nogal per jaar. Vocht en warmte geven een rijk paddenstoelenjaar. Droge perioden remmen de groei van paddenstoelen. Ben je benieuwd hoe dat is na de afgelopen droge zomer, kom dan op zondag 7 oktober naar de Heemtuin van Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4. Om 14.00 uur staan de gidsen klaar om je van alles over deze seizoenverschijnselen te vertellen. Iedereen is (gratis) welkom.

Vliegenzwamlaarzen. (foto: Lucianne LeCoultre Lucianne LeCoultre
Nieuwe eiken in de dop. (foto: Maria Pompe) Maria Pompe
Voor(t)planting. (foto: Maria Pompe) Maria Pompe

Meer info over IVN natuureducatie Arnhem staat op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Kliederkerk Huissen: Wie niet weg is, is gezien!

HUISSEN - Zondag 7 oktober is er weer een nieuwe Kliederkerk in Huissen. Heb je zin om samen te knutselen en te ontdekken, te vieren en nog wat te drinken en te eten – kom dan naar Kliederkerk.

Het gaat er deze keer over dat je soms helemaal géén zin in dingen kunt hebben. Wat doe je dan? We kunnen een smoezenboek gaan maken. Wie kan zich het beste verstoppen en wat is de beste verstopplek? Soms moet je gewoon een beetje geluk hebben om iets niet te hoeven doen. Heb jij al ontdekt welk bijbelverhaal hierin verstopt zit ?

Zin om met ons mee te knutselen, te bouwen, te spelen en te vieren? Verstop je dan niet! Neem je vader, moeder, opa en/of oma mee en sta samen klaar voor de start! Zondag 7 oktober van 14.00 tot 16.00 uur ben je welkom in de protestantse kerk in Huissen, Raadhuisplein 35. Voor meer informatie: 06 16764999 of mail naar: kliederkerkhuissen@gmail.com. En check onze FB-site voor de laatste informatie!!

Gruwelijke Rijmen: muzikale sprookjesvoorstelling in Gelderse kastelen

REGIO - Assepoester is een verwend blaag, Sneeuwwitjes dwergen zijn gokverslaafd, Roodkapje heeft moordzuchtige trekjes en met Goudhaartje loopt het ook al niet goed af.

In Gruwelijke Rijmen maakt schrijver Roald Dahl korte metten met zes sprookjesklassiekers, op zijn eigen, onnavolgbare wijze. Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik brengt Dahls Gruwelijke Rijmen in een unieke zangtheatervoorstelling. De twaalf zangers en zangeressen nemen je mee in een wervelend, kleurrijk en klankrijk avontuur. Een vrolijke voorstelling voor jong en oud!

Duur: ongeveer 40 minuten. Compositie en muzikale leiding: Elke Jansen. Regie: Hester Macrander. Speeldata (voorstellingen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur) op zaterdag 6 en zondag 7 okt: Kasteel Hernen; za 13 en zo 14 okt: Kasteel Doornenburg (Sprookjesfestival); za 20 en zo 21 okt: Huis Zypendaal, Arnhem (Sprookjesfestival). Meer informatie over de voorstellingen van de Gruwelijke rijmen staat op www.schuddenvoorgebruik.com.

Rommel- en antiekmarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zondag 21 oktober wordt er een rommel- en antiekmarkt gehouden in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk met antiek en spullen uit grootmoeders tijd.

Nieuwe en zelfgemaakt spullen zijn niet toegestaan, evenals meubels. De markt is van 11.00-17.00 uur en vanaf 9.00 uur kan de standplaats worden ingeruimd. Er zijn nog standplaatsen te huur. Wie een kraam wil huren, kan contact opnemen met Dini Huijbers via email: ralfendini@dinih.nl of bel 06 36565385.

Baars Optiek uw optometrist en contactspecialist

ARNHEM - Bijziendheid bij kinderen neemt enorm toe in Nederland zowel volwassenen als kinderen kunnen bijziend zijn. Bijziendheid is geen ziekte, maar een afwijking van de lichtbreking in het oog.

Wat is bijziendheid? Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Bijziendheid komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Onze kinderen zijn continu bezig op de tablet, laptop en smartphone. Hierbij gebruiken ze hun ogen maar op één manier: dichtbij. Op den duur kunnen zij dan minder goed veraf zien.
Bijziendheid kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen 6 en 17 jaar. Een risico op oogaandoeningen is dan aanzienlijk hoger. Het is belangrijk om de ogen van je kind regelmatig te laten controleren. Hierdoor kan er tijdig worden ingegrepen en kunnen vervelende oogproblemen in de toekomst zoveel mogelijk worden voorkomen.

De heer Baars van Baars Optiek is een deskundig optometrist-contactspecialist en kan een aantal lenzen aanbieden die bijziendheid afremmen. Welke oplossing voor uw kind geschikt is wordt in overleg met u en uw kind besproken. Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 7 jaar oud.

Nachtlenzen: Deze lenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen de ogen of Zachte MiSight lenzen. Als uw kind geen lenzen wilt of kan verdragen heeft Baars Optiek leuke monturen in onze kinderwinkel. Voor meer informatie of oogmeting kunt u terecht bij Baars Optiek.


Baars Optiek Winkelcentrum Drieslag Arnhem, 026 3234386, www.baarsoptiek.nl.

Productpresentaties bij Baptist in Arnhem

ARNHEM - Baptist Arnhem organiseert dit najaar diverse productpresentaties met vijf vooraanstaande merken. Op deze dagen worden diverse machines en gereedschappen van uw favoriete merken gepresenteerd.

Zaterdag 6 oktober: Festool elektrisch gereedschap. Hans Bos geeft twee presentaties over Domino en zagen & frezen met het elektrische gereedschap van Festool. Laat u informeren over de mogelijkheden en pak deze kans om zelf de machines te proberen!

Vrijdag 19 oktober: Robert Sorby houtdraaigereedschap. Clive Brooks, fabrieksdemonstrateur van Sorby, zal in twee presentaties aandacht besteden aan Sorby houtdraaigereedschappen. De collectie bevat een aantal unieke items welke Clive met enthousiasme en toewijding aan u zal demonstreren.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober: Tormek natslijpsysteem. Hebt u een Tormek thuis en wilt u de fijne kneepjes van het slijpen leren? Of denkt u erover om het Tormek T8 slijpsysteem of accessoires aan te schaffen? Vrijdag en zaterdag kunt u van Wolfgang Hess in een kleine groep advies krijgen over het Tormek natslijpsysteem.

Donderdag 1 en vrijdag 2 november: Record Power houtbewerkingsmachines. Wilt u meer weten over lintzagen of de houtdraaibanken van Record Power? Craig Heffren van Record Power geeft deze dagen diverse productpresentaties over de stationaire houtbewerkingsmachines en stofafzuiging van Record Power.

Zaterdag 17 november: Mafell elektrisch gereedschap. Ralf Kehne en Björn van Hilten van Mafell laten u diverse Mafell machines zien en voelen. Welke machines er besproken worden hangt ook deels af van de inbreng van de groep. Dus hebt u specifieke vragen, wilt u algemene informatie of twijfelt u nog over de aanschaf van een Mafell machine? Kom dan naar de presentatie van Mafell!

Voor meer informatie, beschikbaarheid en inschrijven kijkt u op www.baptist.nl/agenda. De productpresentaties zijn alleen met inschrijving (maar wel gratis) te bezoeken. Vol=vol! Graag tot dan! De koffie staat klaar!

Baptist Arnhem BV, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Bevelander Cultuurdag met Flashback

Op het podium tijdens H. bij Kaarslicht. (foto: Huisfotograaf BuitenPoort) Huisfotograaf B'Poort

HUISSEN - Een mooie combinatie gaat De Bevelanders uit Huissen aan tijdens hun ‘Bevelander Cultuurdag’, die op zondagmiddag 7 oktober gevierd wordt vanaf 13.30 uur in zalencentrum De Buitenpoort in Huissen aan de Helmichstraat 1.

Deze combinatie bestaat uit een afwisselend optreden van Flashback en De Bevelanders. Ook een gezamenlijk optreden, met een aantal rocknummers uit vervlogen tijden, staat op het programma. Rond de klok van vier uur zal door wethouder Theo Janssen de Cultuurprijs 2018 worden uitgereikt. Naast een kunstwerk en oorkonde wordt die middag ook een tegel overhandigd voor de walk-of-Fame. Iedereen wordt op deze Cultuurdag welkom geheten met een gratis kopje koffie/thee en verder is de entree vrij!

Een begrip in de regio

Flashback staat voor meerstemmigheid, stevige rocksolo’s, prachtige ballads, dansbare muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig die worden gespeeld door een stel super enthousiaste muzikanten.

Ze zijn al 36 jaar een begrip in de wijde omgeving. Ze spelen bijvoorbeeld in café Het Moment op Koningsdag of bij De Buitenpoort tijdens ‘Back tot he Music’. Dan is het in een overvolle zaal lekker swingen op herkenbare nummers van Status Quo, The Beatles, The Rolling Stones, The Searchers, Eagles, Chuck Berry en vele anderen.

Ze zijn nog steeds enthousiast over de muziek die ze spelen en vinden het cruciaal om muzikale kwaliteit neer te zetten.

Bevelander-fanclubleden hebben een speciale uitnodiging ontvangen, en verder is iedereen welkom. Info via: 026 3250366.

Al tien jaar 'definitief ontharen' bij Beautycare Velp

VELP – "Voor 'definitief ontharen' IPL bent je bij ons aan het juiste adres. Nooit meer hoeven scheren! Nooit meer die harde stoppels of ingegroeide haartjes! Op vakantie gaan zonder scheermes, wie wil dat niet? Wij verzorgen dit voor jou!"

"Wel is het noodzakelijk dat de haartjes nog pigment bevatten, dat ze nog niet grijs zijn. De beste resultaten krijg je bij donkerbruin tot zwarte haar. Een IPL behandeling van het lichaam vindt plaats eens in de vijf weken. (het gezicht eens in de drie weken). Je mag tussentijds niet meer harsen of epileren. Alleen maar scheren. Zonnebanken is even niet toegestaan.

Heb je ingegroeide haartjes bij je oksel of schaamstreek? Met twee behandelingen ben je daar al vanaf. De haartjes komen namelijk al zachter de huid en de haartjes groeien niet zo snel meer de huid uit. Daarnaast blijven er na twee behandelingen al een heleboel haartjes weg. Start je nu dan ben je in het voorjaar 2019 al bijna haarloos.

Enkele prijsvoorbeelden zijn: oksels 25 euro, bikinilijn 20 euro, bikinilijn inclusief schaamstreek 35 euro onderbenen 80 euro, rug man 80 euro. Indien je meerdere gebieden tegelijk laat behandelen bespreken we een pakketprijs. "Bij ons worden IPL-behandelingen niet vergoed door de zorgverzekeraars."

Tot snel bij Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 0619193009; www.beautycarevelp.nl; email: info@beautycarevelp.nl.

'Wat was dit geweldig'

ELST - 'Wat was dit geweldig' Dat zijn niet de woorden die je verwacht na een uitvaartdienst. Toch werden ze door ons gezegd, zeiden Gert-Jan en Fred omdat het echt zo was.

"Een prachtige plechtigheid in Riverside. We hebben ons mam begeleid tot aan de boot. Deze was voorzien van vlaggen en een prachtig bloemstuk. Onder een nummer van Elvis Presley voer ons mam langs het gehele paviljoen, waar onze gasten haar laatste reis naar ons pap volgden totdat ze niet meer zichtbaar was. Ilya uitvaartzorg heeft ons geholpen om aan deze wens vorm en inhoud te geven. Wij hebben vervolgens gedronken op het leven van ons pap & mam. Het was voor ons op alle fronten een onvergetelijke dag. Dank voor alles ilya uitvaartzorg. Het was geweldig."

Ilya uitvaartzorg Elst, Arnhem, Nijmegen en Druten e.o.

Uitvaartcentrum aan de Grote Molenstraat 1, Elst; 085 0653272 – www.ilya-uitvaartzorg.nl; www.waarkanikjemeehelpen.nl.

Refurbished notebook bij Computershop Arnhem

ARNHEM - Bij Computershop Arnhem kunt u niet alleen terecht voor een mooi nieuw notebook, ook voor gebruikte notebooks bent u hier op het juiste adres.


Gebruikte notebooks worden ook vaak ook 'refurbished' genoemd. De meeste refurbished notebooks zijn zakelijke modellen die wel tegen een stootje kunnen. Dat ze een paar jaar oud zijn, is door de degelijkheid van deze modellen meestal geen probleem.
Als deze notebooks bij Computershop Arnhem binnenkomen, wordt er een uitgebreide procedure gevolgd, voordat ze in de winkel terecht komen: Componenten zoals geheugen en harddisk zijn uitgebreid getest. In veel notebooks is de gebruikte harddisk vervangen voor een nieuwe SSD. Dit maakt het notebook aanzienlijk sneller en verlengt de levensduur. Windows 10 wordt op de notebooks geïnstalleerd, geactiveerd en van de laatste updates voorzien.

Hierna wordt het notebook op 30 punten getest. Onder andere het beeld, geluid, toetsenbord, de camera en de USB-poorten. Na het testen worden de behuizing en het scherm schoongemaakt. De accu's van de refurbished notebooks worden getest op hun werkduur. Met de betere refurbished notebooks kan vaak ruim drie uur worden gewerkt op één accu-lading.
Door de uitgebreide testen bent u zeker van lang ongestoord gebruik. Alle refurbished notebooks bij Computershop Arnhem hebben één jaar volledige garantie op de hardware.

Computershop Arnhem; Gamerslagplein 2, achter winkelcentrum Presikhaaf, Arnhem. www.computershoparnhem.nl.

Verzekerd van een goede nachtrust met Beddenspecialist Topslapen

ELST – Sinds kort heeft Beddenspecialist Topslapen haar deuren van de nieuwe winkel in Elst geopend. Samen met mijn collega Patricia zullen wij ons best doen om u met al uw vragen op het gebied van goed slapen te adviseren, legt Charlotte uit.

Beddenspecialist Topslapen biedt u een unieke en onafhankelijke service, namelijk Slaap ID. De Slaap ID-slaaptest doet u gewoon thuis, in uw eigen bed. Terwijl u slaapt vergaart de sensor een schat aan informatie. Het registreert namelijk uw slaaphouding, uw slaapbeweging en uw slaapklimaat. Zo weten we na drie nachten slapen of u een buik- rug- of zij-slaper bent. Onderzoek wees zelfs uit dat 92 procent van de SlaapID-gebruikers tot nieuwe inzichten kwam! Met die inzichten en de jarenlange ervaring van Topslapen als specialist kunt u dan eindelijk de perfecte combinatie van bedbodem, matras en kussens in huis halen. Bij Beddenspecialist Topslapen vindt u de Nederlandse merken zoals; LeDorm (mooie natuurlijke producten ) en Beddelicious (volledig instelbare producten). Daarnaast voeren wij de merken Swissflex (de top in lattenbodems ) en Hasena (massief houten ledikanten).

Ook zijn wij een Vandyck Experience store en vindt u bij ons een uitgebreide collectie in bed- en badtextiel. Ook hebben we een leuk en hip assortiment in homewear van Essenza en Snurk (ook voor kinderen).

Beddenspecialist Topslapen Elst, Dorpsstraat 40, Elst, 0481 745749, www.beddenspecialist.nl/topslapen-elst
Beddenspecialist Topslapen Arnhem, Nieuwstraat 4, Arnhem, 026 4422777,
www.beddenspecialist.nl/topslapen-arnhem;

A F S L A N K E N B I J L I J N

ELST - Een paar maten minder? Trots in bikini? Afrekenen met overtollig vet? Weer fit worden? Gezond gewicht zonder honger?

Bij LIJN vindt je alles op het gebied van blijvend- en duurzaam afvallen, afslanken & aan je probleemzones werken.

Met op maat gemaakt voedingsadvies, weekmenu's, motiverende gesprekken, voedingsprogramma's en moderne apparatuur.

Met de Hot cabines work out bijvoorbeeld ben je binnen no-time weer fit en zit je beter in je vel. Door de warmte (40?C) verlies je gewicht en vet en bouw je spiermassa op! De trainingen zijn individueel en in groepsverband te boeken.

LIJN werkt uitsluitend op afspraak, wat betekend dat je altijd persoonlijke begeleiding krijgt. Ook op zondag!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we allemaal te bieden hebben? Kom gerust eens langs voor een gratis intake met proefles.

Hot cabines, vacu trainingen, body wraps, sauna/massage apparatuur en we breiden regelmatig uit met nieuwe apparatuur.

Dus wil je op een eerlijke, persoonlijke & professionele manier van je lichaamsvet en gewicht af? Wil je workshops, mind-set gesprekken en geen gejojo meer maar wel gewoon eten? Stap dan eens binnen.

LIJN – Body, Food & Mind - Bemmelseweg 81H in Elst

Tel: 06-53878706 (website is under Construction)