GN Lingewaard

28 maart 2018

GN Lingewaard 28 maart 2018


Vogels spotten in de Klompenwaard bij Doornenburg

Vogelspotters. (Foto: Frans Mikx)

DOORNENBURG - We gaan weer vogels spotten met IVN RijnWaal onder leiding van Ben Brouwer.

"Mogelijk zien we tureluurs, scholeksters, oeverlopers, aalscholvers, zomertaling en nog veel meer zomergasten die weer terugkeren naar de Klompenwaard. Ook is er kans op een ijsvogel of pijlstaart. En natuurlijk de roofvogels zoals buizerd of torenvalk maar ook een zeearend of visarend. Deze roofvogels worden regelmatig in deze omgeving gezien.

De Klompenwaard is een prachtig wandelgebied tussen Rijn en Waal met een gevarieerd landschap en een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels voelen zich daar dan ook helemaal thuis. De excursie start op zondag 1 april om 07.00 uur. Verzamelen bij het toegangshek van Fort Pannerden, Waaldijk 1 in Doornenburg. Ben Brouwer is bereikbaar op 06 53927477. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Vergeet niet om waterdichte wandelschoenen of laarzen aan te trekken en vergeet vooral uw verrekijker niet!"

Meer informatie over IVN RijnWaal vindt u op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal

Over het gebied op https://www.ark.eu/gebieden/gelderse-poort/klompenwaard

deBol Junior Avond-4-Daagse komt er weer aan

Deelnemers deBOL JUNIOR Avond-4-Daagse (foto: deBol Bemmel)

BEMMEL - Heb jij er ook weer zo’n zin in? In die gezellige Avond4Daagse bij deBol in Bemmel? Wij wel! We zijn al heel erg druk met de voorbereidingen want op dinsdag 29 mei gaat-ie alweer voor de elfde keer van start.

Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom. Maar als je nog geen 8 jaar bent, mag je alleen onder begeleiding van een volwassene mee doen.
deBol heeft altijd een thema tijdens de Avond4Daagse en dit jaar hebben wij gekozen voor het thema ‘Met plezier in beweging!’ En dat geldt natuurlijk voor iedereen; ook als je niet meer op de basisschool zit, kun je met ons meewandelen. Jong of (wat) oud(er), iedereen mag meedoen en is van harte uitgenodigd om mee te wandelen met deze oer-gezellige Avond-4-Daagse.

Inschrijven
"De eerste voorinschrijving wordt gehouden op Koningsdag. Op het Kinkelplein hebben wij dan een speciale deBol Junior Avond-4-Daagse-kraam ingericht waar je tussen 12.00 en 17.00 uur kunt inschrijven. Iedereen (dus ook de begeleiding) betaalt inschrijfgeld. Je betaalt bij voorinschrijving 5,00 euro per persoon. Ook in mei zijn er nog enkele voor-inschrijf-momenten, daarover lees je binnenkort meer. Kom ook inschrijven op Koningsdag en doe mee aan deze supergezellige Avond-4-Daagse in Bemmel.

Als je meer informatie wilt, neem dan even contact op met deBol; per e-mail: stichting.debol@planet.nl of telefonisch 06 27507051 (Bep) of 0481 464591 (Anita). Ook op www.debolbemmel.nl staat informatie."

Toneelweekend Angeren

ANGEREN - Toneelgroep Mozaïek speelt op zaterdag 14 en op zondag 15 april in het Dorpshuis van Angeren het toneelstuk 'Het is niet mijn broer.....of toch wel?', geschreven door Peter Damen.

Het spel is geïnspireerd op het liedje: Het regent zonnestralen van Acda en de Munnik. Herman is verongelukt, maar heeft gelukkig een goede levensverzekering afgesloten, waarvan zijn vrouw een B&B begint. Twee van de gasten hebben iets te verbergen. Maar wat?

Er zijn twee debutanten: Sjaan Knipping en Jessica van Dam. Beide avonden wordt begonnen om 20.00 uur. Zaal is open om 19.30 uur. De entree is 8.00 euro.

TOP-Luister-Café op de Australische toer met Jaimi Faulkner en Lloyd Spiegel

BEMMEL - Geboren in Melbourne is Jaimie Faulkner inmiddels bezig aan zijn tweede carrière. Erkend in Australië als uitstekende zanger met bovengemiddeld gitaarspel maakt hij down under al furore sinds 'Last Night' zijn cd-debuut van 2004.


Zijn succes in Nederland en Duitsland doet hem naar onze oosterburen verhuizen, waar hij met zijn Nederlandse bandleden de cd ‘Back Road’ opneemt. Muziekblad ‘Rolling Stone’ prijst album, artiest en band regelrecht de hemel.

Lloyd Spiegel is de akoestische gitaar gigant van het moment. Een stem met orkaankracht completeert het onnavolgbare snarengeweld. Een combinatie die nog lang nadreunt, want het is absoluut uniek wat deze muzikant pur sang neerzet. Nog geen 40 jaar en Lloyd toerde al door Amerika en deelde, zo jong als hij was, het podium met onder andere Ray Charles, Bob Dylan en Etta James. In gezelschap van blueslegendes Brownie McGhee en Luther Allison had hij zijn finest blue moments.

Vrijdag 6 april spelen deze heren bij Toestanden Op Podium in de TheaterKerk de barsten in de gewelven. Aanvang 21:00 uur. Kaartjes kosten 10 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Heb jij interesse voor historie?

RESSEN - Heb jij interesse voor historie? Dan is dit misschien een mooie kans voor jou!

Pleisterplaats Ressen zoekt gastvrouwen en gastheren voor de weekendopenstellingen van haar prachtige 12e eeuwse kerkje. Het mooie Ressense kerkje (Kerkenhofstraat 3) is het bezichtigen waard! "Wij willen wandelaars en fietsers graag die gelegenheid bieden. Daarom zoeken wij mensen, die bij toerbeurt tijdens openstellingsuren bezoekers willen ontvangen en te woord willen staan. Er is geen speciale kennis nodig. Wij zullen je vooraf informeren, woensdagavond 2 mei om 20.00 uur is er een korte informatie-avond."

De openstelling is vanaf begin mei tot eind oktober. Er zal gewerkt worden met dagdeelaanwezigheid: van 11.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. De aanwezigheid wordt in onderling overleg afgesproken.Ook als je slechts één keer of maar een paar maal beschikbaar bent, word je van harte uitgenodigd om te reageren!Voor verdere informatie: T 06 14894540 (Winny Eijbersen) of pleisterplaatsressen@4-plek.nl.

Singersongwriters in The Round in dorpshuis Angeren

Dick, Tom en Marcel tijdens editie 2017(Foto: Dorpshuis Angeren)

ANGEREN - Op zondagmiddag 22 april is dorpshuis Angeren Theater opnieuw het decor voor een singer-songwriters ontmoeting van drie artiesten die veelvuldig in het land te horen en te zien zijn. De eerdere sessies met dit trio waren een geweldig succes en snel uitverkocht.

Dick van Altena, Oosterhout - als frontman van de bekende countryband Major Dundee schreef Dick, inmiddels ruim 40 jaar ‘in ’t vak’ al vele catchy countrysongs en bescheiden hits. Jaren achtereen sleept hij Awards binnen en talrijke albums staan inmiddels op zijn naam van country tot onvervalst Betuws Dialect. Tijdens deze middag is van alles wat te horen. (www.dickvanaltena.com)

Tom Schraven Arnhem (Angeren) - De jongste in het gezelschap. Ooit winnend finalist van Kunstbende Nederland en zanger bij Montezuma. Als liedjesschrijver laat Tom zich inspireren door collega singersongwriters en country artiesten, met een vleugje pop. (www.tomschraven.nl)

Marcel Smulders, Tilburg - Marcel is al jaren het gezicht en vocaal geluid van Neerlands countryband Savannah uit Tilburg. Bij het jaarlijkse Countrygala veelvuldig overladen met Awards. (www.savannah.nl)

Toegangskaarten voor deze speciale muziekmiddag zijn te koop in het dorpshuis of te reserveren via tickets@dorpshuisangeren.nl. Bellen kan naar 026 3251186. De kaarten kosten15,00 euro in de voorverkoop (17,50 aan de zaal indien nog voorradig).

Dorpshuis Angeren, Emmastraat 23, Angeren - aanvang 14.30 uur (zaal open 13.30 uur). Meer info staat op: www.dorpshuisangeren.nl.

Storm verwacht!?

Lingewaards Mannenkoor (foto: Menno Tillema)

HUISSEN - "Na het schrijven van het voorgaande stukje over het Lingewaards Mannenkoor stond bij mij en bij de bestuursleden de telefoon niet stil. Ze hadden de grootste moeite om enthousiaste aspirant zangers de weg te wijzen in het Stedium op dinsdagavond en om iedereen te voorzien van een repetitiemap."

"Maar… zanggenoten… het liep anders. Het bleef verbazend stil op de diverse telefoonlijnen. Jammer, maar wel te begrijpen. Wat is er aan de hand in de gemeente Lingewaard? Ik denk dat ik het weet, maar ik woon hier nog niet zo lang, dus als ik het mis heb: laat het me even weten. Op telefoonnummer 06 53966931. Dan krijg ik wellicht toch ook nog eens een belletje.

Ik denk dat er veel te veel koren zijn. Te beginnen met de razend populaire zeemanskoren, gezongen door onversaagde mannen (en vrouwen) die nog nooit een oceaan van nabij hebben gezien. Maar enthousiast zijn ze wel en ook groot, heel groot. Ledenstops horen we zeggen.

Ligt hier niet de oplossing? Er zijn dus vast mannen die hun neus hebben gestoten en die niet mee mochten zingen vanwege de ledenstop. Voel je ‘m? Het repertoire van het Lingewaards Mannenkoor is wel wat anders dan wat een shantykoor ten gehore brengt, maar we hebben minstens net zoveel plezier.

He mannen, kom eens bij ons proefdraaien, geheel vrijblijvend. Muntstraat 10 in Huissen op dinsdagavond van 19:45 tot 21:45 uur. Daarna de (niet-verplichte, maar wel gezellige) derde helft. We hebben een haal- en brengdienst en doen dat met veel plezier!", aldus Hans Koster.

Gaat het dit keer wel lukken? Emailadres: secretaris@lingewaards-mannenkoor.nl; Theo Vermaas, 026 325 7408."

Groot succes voor Jeugdtheater StairKees

De cast en begeleiding van Jeugdtheater StairKees uit Huissen (Foto: Jenny Eslava Photography)

HUISSEN - Zeven uitverkochte voorstellingen van het zelfgeschreven stuk ‘Puck van de Slettenflat’ door Jeugdtheater StairKees uit Huissen.

Wat een enorm compliment voor alle leden en hun begeleiders. Wat een opsteker voor het vele werk dat is verricht om van deze voorstelling een succes te maken. Van het verrassende decor, de kostuums, de liedjes en dansjes, alles door de deelnemers zelf bedacht en uitgevoerd.

Als er dan een extra voorstelling bij komt en deze ook weer is uitverkocht, slaat de hele app-groep van StairKees op tilt. Het begon al met de première. Een zaal die constant in een deuk lag om de vele grappen die over het toneel rolden. Het verhaal van Puck, die gaat studeren en op kamers gaat in de Slettenflat, samen met haar wekker, nietmachine en Jezus aan het kruis. Het ensemble waaraan elf kinderen mee deden. De drie volwassen spelers die een gastrol hadden.

Het was één groot feest in Theater Kees. Een dik verdiend applaus voor deze groep. En we kijken alweer uit naar de volgende productie. Zou je zelf ook eens willen zien wat het allemaal inhoudt? Neem dan contact op via www.theater-kees.nl. Wie weet sta jij volgend jaar te schitteren op de vloer.

Cabaret over angst met Martijn Kardol

BEMMEL - Zaterdag 7 april kunt je bij TOP de nieuwe show 'Bang' van Martijn Kardol zien, waarin het gaat over de angst voor terreuraanslagen. Wat zou jouw reactie zijn wanneer er een aanslag plaatsvindt precies op dat moment en op die plek waar jij je net begeeft?

Ben je bang en loop je weg of kijk je de angst in de ogen en schiet je juist te hulp? Zonder het zelf in de gaten te hebben werd er een aanslag gepleegd in zijn directe omgeving. Tot aan dat moment was zijn leven een jongensboek, maar nu is hij zoekende. Of is hij gewoon 'Bang'.

Als cabaretier beleefde Martijn afgelopen seizoen een ware kickstart. Hij won al vele prijzen, waaronder de jury- en publieksprijs bij het Leids Cabaret Festival: "Martijn is als geen ander in staat met hele kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen te krijgen. Martijn Kardol studeerde aan de Koningstheaterakademie en aan de BNN University en is inmiddels vaste producer van verschillende radioprogramma's.

Aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 15, euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Paasvuur in Huissen

De duivel boven op de houtstapel (foto: Gildenarchief, H. ten Have)

HUISSEN - Op zondag 1 april (eerste paasdag) ontsteken de Gilden van Sint-Gangulphus en Sint-Laurentius het paasvuur om te vieren dat de lente en daarmee het nieuwe jaar en gildeseizoen is begonnen. De gilden doen dit ieder jaar met veel grandeur.

Het paasvuur in Huissen onderscheidt zich van andere paasvuren omdat er een duivelspop boven op de stapel wordt geplaatst. De duivelspop staat symbool voor het kwaad en door het verbranden van de pop zorgen de Huissense gilden ervoor dat iedereen het jaar met een schone lei kan beginnen. Bij het vallen van de duisternis vertrekken de Gilden naar de stadskerk waar de fakkels worden ontstoken aan de paaskaars. Met brandende fakkels, tromgeroffel en de duivelspop voorop trekken de gilden, onder grote belangstelling, naar de vuurstapel aan de Molenweide.

De koningen van de beide gilden zullen het paasvuur ontsteken. Als de duivelspop die zich boven op de stapel bevindt vlam vat zullen de vendeliers van de gilden een vendelhulde brengen aan hun koningen en het publiek. Het paasvuur zal zoals ieder jaar plaats vinden op de Molenweide, achter de tijdelijke Albert Heijn, in Huissen. Om circa 21.00 zullen de gilden daar aankomen en wordt de stapel aangestoken door de gildenkoningen. Traditiegetrouw trekt het paasvuur honderden bezoekers, die de stapel vanaf de dijk bijzonder goed kunnen zien. In het schijnsel van de vlammen zullen de vendeliers de vendelgroet brengen. (www.gildenhuissen.nl)

Mini van de maand bij volleybal Setash

De mini's temidden van Setash Dames 1 (Wil Molenkamp)

HUISSEN - In maart zijn er bij de volleybalvereniging Setash weer twee mini’s van de maand benoemd. De twee mini’s van de maand maart zijn vriendinnen Lina Leenders (9 jaar) en Kathleen Fritzsche (9 jaar). Op zaterdag 10 maart hebben zij de coach van de dames 1 mogen assisteren.

Zaterdag 10 maart was het dan zover, de wedstrijd van dames 1 tegen Vocasa dames 4. Lina en Kathleen kwamen aan in de sporthal, ze mochten bij de voorbespreking zijn en hebben de shirtjes voor de dames klaargelegd. De meiden hebben meegedaan aan de warming-up en als aftrap van de wedstrijd mochten zij de eerste opslagen doen. Lina en Kathleen hebben nog een speciaal mini van de maand shirt gekregen met de handtekeningen van de dames 1 erop. Als verrassing kregen ze ook nog een diploma en zijn ze helemaal verwend door de dames.

De twee meiden die verkozen zijn voor mini van de maand komen uit CMV (Cool Moves Volley). CMV is een erg leuke manier van volleybal voor kinderen. Ze krijgen trainingen maar kunnen ook competities spelen. Door verschillende niveaus ingedeeld na leeftijd leren ze stukje bij beetje volleybal, hierbij worden ze geholpen door de gemotiveerde jeugdtrainers.

Lijkt jou het leuk om bij de CMV van Setash te komen volleyballen? Er is nog gelegenheid voor enkele kinderen vanaf 7 jaar. Weet jij nog niet of volleybal nou echt jouw ding is? Geen probleem, er kan vier keer gratis meegetraind worden. Wil je meer lezen over de CMV of over het aanmelden. Ga naar www.setash.nl.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Donderdag 29 maart (Witte donderdag)

19.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, N. Sales en J. Kallen, Magna Voce

19.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters en R. Heinen, Gemengd koor

19.00 uur: Maria Geboorte Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije

09.30 uur: H. Johannes de Doper Indoornik, eucharistieviering, V. Bulthuis, Ouderendag

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis en J. Rademakers, Musica Nova

Vrijdag 30 maart (Goede vrijdag)

15.00 uur: St. Werenfridus Elst: Kruisweg, V. Bulthuis en J. Rademakers, St. Caeciliakoor

19.00 uur: St. Werenfridus Elst: Goede vrijdagviering, N. Sales en J. Kallen, Koor Zonder Grenzen

15.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, Kruisweg, G. Peters en R. Heinen

19.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, Goede vrijdagviering, G. Peters en R. Heinen, InVoice

15.00 uur: St. Martinus Doornenburg, Kruisweg, M. Peters en G. Vermaas, Herenkoor

15.00 uur: Maria Geboorte Driel, Kinderkruisweg, M. Sanders, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboorte Driel, Goede vrijdagviering, F. Bomers, Herenkoor

19.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, Goede vrijdagviering, V. Bulthuis, St. Leonarduskoor

Zaterdag 31 maart (Paaszaterdag)

21.00 uur: St. Werenfridus Elst, Paaswake, N. Sales, J. Kallen en M. Sanders, Koor Zonder Grenzen

21.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, Paaswake, G. Peters en R. Heinen, Gemengd koor

21.00 uur: Maria Geboorte Driel, Paaswake, F. Bomers, Cantorije

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, kinderpasen, M. Sanders, paasverhaal met Projectkoor

21.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, Paaswake, V. Bulthuis, St. Leonarduskoor.

Zondag 1 april (1e Paasdag)

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, InVoice

06.00 uur: St. Bavo Angeren, Dageraadsviering, M. Sanders en werkgroep Anders dan Anders

11.00 uur: Maria Geboorte Driel, woord- en communieviering, R. Heinen, Enjoy

09.30 uur: St. Willibrordus Herveld, woord- en communieviering, J. Rademakers, St. Caeciliakoor

09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, woord- en communieviering, R. Heinen, Ubi Caritas

11.00 uur: Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, woord- en communieviering, J. Kallen, Musica Nova

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, woord- en communieviering, J. Kallen, Dameskoor

Maandag 2 april (2e Paasdag)

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorum

12.00 uur: St. Werenfridus Elst, Druppelviering, V. Bulthuis

10.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

11.30 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, Druppelviering, G. Peters

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 3 april - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 4 april - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 5 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Verwenmiddag op het OBC

Leerlingen van het OBC bezorgen de gasten van de Zonnebloem een mooie middag (foto: Cora Sluiter)

HUISSEN - "Dinsdag 20 maart konden we (de Zonnebloem) met onze dertien gasten van de afdeling Bemmel, Haalderen en Ressen en drir begeleiders weer terecht op het OBC in Huissen voor een leuke verwenmiddag."

De meisjes en een jongen stonden al mooi te wachten. Onze gasten kregen eerst wat te drinken met iets lekkers erbij en daarna mochten ze kiezen wat ze wilden doen. Ze konden kiezen uit manicure, de keuken, knutselen of achter de computer. Na enige tijd werd er gerouleerd. De nagels laten vijlen en lakken was erg populair maar ook bij het knutselen werden leuke bakjes met een plantje erin gemaakt. Ondertussen werden in de keuken de hapjes gemaakt om die het einde van de middag lekker samen op te eten. Onder begeleiding achter de computer te gaan zitten werd gelukkig niet overgeslagen. Je merkt al dat sommige gasten een tablet hebben en ook het appen met kinderen en kleinkinderen is niet meer zo vreemd. Het was mooi om jong en oud samen te zien en ze zaten heerlijk te keuvelen. Aan het eind van de middag gingen de gasten weer mooi en voldaan naar huis. De leerlingen en leerkrachten werden hartelijk bedankt. Onze gasten hebben een fantastische middag gehad", aldus Cora Sluiter, voorzitter Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen.

Vlinderfonds steunt Knotgroep Roswaard

DOORNENBURG - Dankzij een substantiële bijdrage van het Lingewaardse Vlinderfonds is knotgroep Roswaard uit Doornenburg weer voorzien van nieuw, professioneel zaaggereedschap.

De oude zaagbladen waren na de nodige seizoenen van intensief gebruik, dringend aan vervanging toe. Aangezien de knotgroep amper inkomsten heeft, werd er aangeklopt bij het Vlinderfonds. Gezien de doelstelling van knotgroep Roswaard -en de inzet van liefst 25 vrijwilligers waaruit deze natuurwerkgroep bestaat- werd het verzoek ruimhartig gehonoreerd.

Eind vorige maand is het nieuwe gereedschap aangeschaft en konden de vrijwilligers op de laatste werkdagen van het inmiddels voorbije seizoen toch nog een paar keer met de nieuwe zagen aan de slag gaan. Mede dankzij het Vlinderfonds is de knotgroep voor de komende jaren weer verzekerd van goed materiaal.

Ook zin om lid te worden van Knotgroep Roswaard? Neem contact op met de coördinator van de club: Gert Huting. (gertjanszoon@hotmail.com of 0481 421522) Het knotseizoen loopt van november tot en met maart en er wordt gewerkt van 9.00 tot 12.00 uur op de 1e en 2e zaterdag van de maand.

Verloren

BEMMEL - Maandagmiddag 19 maart heb ik een zwarte etui gevuld met schilderpenselen verloren, waarschijnlijk op de route tussen de Molenwei (Minkhof)/Flierenhofstraat en de Markt (Hema) in Bemmel. Afmeting is ca 40 x 15 cm.

Voor mij heeft dit veel waarde omdat ik nu mijn hobby niet meer uit kan oefenen. Ik hoop dan ook dat de vinder contact opneemt en mijn dagen weer kleur geeft. U kunt contact opnemen met Het Gemeente Nieuws, 0481 464770, Klappenburgstraat 30A, Bemmel. Yvonne Köhler

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 3 april - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 4 april - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 5 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Exoduswandeltocht omarmt Goudsbloem Pad

De poppy naast de Goudsbloem (foto: Exoduscomité)

BETUWE - Zoals bij velen bekend is de Goudsbloem, de Marigold, een in de Betuwe geboren symbool voor de burger in oorlogstijd. In feite is het de kleine nevenknie van de klaproos, de poppy, die als symbool voor de militairen bekend is.

Natuurlijk streeft het Exoduscomité er al enige jaren naar om de naam van deze bloem als het ware te verankeren in het ontstane Herinneringslandschap WO II rond de Linge. Daar bestaan reeds namen als het Frontlijn Pad, Airborne Pad en Verlaten Land Pad. Talrijke bezoekers hebben hier al kennis mee gemaakt en de waardering is groot.

De ambitie werd onlangs beloond, want het College van de gemeente Lingewaard besloot de naam Goudsbloem Pad toe te kennen aan een bestaand pad. Het college gaf daarmee ook aan, dat het initiatieven van burgers serieus neemt. Het Exoduscomité werkt bottom up en daar moeten sommigen nog aan wennen. Deze naam in drie talen is de kers op de taart en voor wat betreft de naamgevingen een afronding.

Bewust is er voor gekozen om kasteel Doornenburg te betrekken bij het Herinneringslandschap. Het is een voormalige commandopost en een toevluchtsoord voor burgers in WO II. Om die reden ligt er een Liberation Luisterkei die onderdeel is van een internationale route. Het betreffende bijna 7 kilometer lange pad verbindt de Karbrug in Bemmel/Huissen via de Krakkedel naar het kasteel.

Natuurlijk zal de onthulling van de naam weer speciaal zijn. Tijdens de Exoduswandeltocht op zaterdag 30 juni zal het Goudsbloempad onderdeel zijn van de 42 en 50 ( nieuw) km. Kijk op www.exodushuissen.nl voor de andere afstanden en inschrijving.

Vieringen protestantse gemeenten

LINGEWAARD - De week van 25 - 1 april is de week vóór Pasen, ook wel Stille Week, genoemd. Vanuit de protestantse gemeenten van Angeren, Bemmel-Haalderen en Gendt-Doornenburg zal deze week gezamenlijk gevierd worden. Dit betekent dat de vieringen in de Stille Week afwisselend in de drie gemeentes gehouden worden.

Op Witte Donderdag, 29 maart, zal er een viering zijn in de protestantse kerk van Bemmel, Oude Kerkhof 13. In deze viering gaat ds. G. Boer voor. De aanvangstijd is 19:00 uur.

Op Goede Vrijdag, 30 maart, zal er een dienst zijn in de protestantse kerk van Gendt, Torenlaan 12. Deze dienst is voorbereid door de oecumenische werkgroep van Gendt-Doornenburg. Ds. M. de Bree zal hierin voorgaan. De aanvangstijd is 19:00 uur.

Op zaterdag 31 maart is er een Paasnachtviering in de protestantse kerk van Angeren, Molenstraat 1. Ds. N. da Costa zal hierin voorgaan. De aanvangstijd is 21:00 uur.

Op zondag 1 april, Paasmorgen, zijn er vieringen in de protestantse kerken van Bemmel en Gendt, waarin respectievelijk ds. G. Boer en ds. M. de Bree voorgaan. Beiden beginnen om 10:00 uur. Allen welkom bij de vieringen!

SWL Steunpunt Mantelzorger zoekt vrijwilliger

HUISSEN - Voor een dame met gezondheidsproblemen in Huissen, zoeken we een vrijwilliger voor gezelschap en het samen doen van een boodschap voor een dagdeel per twee weken.

Mevrouw krijgt veel hulp van haar kinderen die haar daar waar mogelijk bijstaan, maar voor hen wordt het naast hun eigen werk, ook allemaal erg veel. Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met Monique Ritzen, SWL mantelzorgconsulent, 06 22933258 of via e-mail: m.ritzen@swlingewaard.

Kunst & Vliegwerk speelt 'Nu het nog kan'

ELST - Kunst & Vliegwerk Improvisatietheater stopt! Na 22 jaar op de planken te hebben gestaan met de meest hilarische, meeslepende en verrassende voorstellingen, komt het nu tot een einde. Maar wel een spetterend einde!

Op zaterdag 31 maart speelt de theatergroep haar één-na-laatste voorstelling 'Nu het nog kan' in Theater De KiK in Elst. Tijdens deze voorstelling gaan de spelers terug naar hun roots: theatersport.

Het wordt een wervelende wedstrijd vol klassieke knallers en vermakelijke verrassingen. De spelers laten nog één keer zien waar ze zo goed in zijn: suggesties uit het publiek omvormen tot de meest belachelijke, verbluffende en komische scènes. 'Heeft u zin in een verrassend en vermakelijk avondje, waarbij uw lachspieren goed getraind worden? Kom dan zeker kijken, want het is de één-na-laatste keer! Op zaterdag 31 maart om 20.00 uur bij Theater de KiK, Elst. Reserveren kan via: reserveren@kunstenvliegwerk.nl.

Column

K*t

Bij klanten begint een gesprek vaak over persoonlijke zaken. Even aandacht geven. Hoe is het met je vader, vraag ik belangstellend. Vader knokt namelijk tegen kanker. Ronduit gezegd zwaar kut, zegt hij. Er zijn weer nieuwe uitzaaiingen gevonden. Kut is een ongepolijst uitdrukkingswoord, maar in die context helder. Ik begreep meteen dat het niet goed gaat met zijn vader. Toen ik met mijn geliefde over dit stukje begon te praten werd me afgeraden om het ordinaire woord boven mijn stukje te plaatsen. Maar ja, krantenkoppen trekken lezers. De Gelderlander overdrijft. Zeker op internet. Elke klik levert broodnodige advertentie-inkomsten op. 'Kunstenares uit Doornenburg weet na heftig ongeluk: nooit meer korte rokjes.' Een kaskraker, zo is me verteld. Nog eentje. 'De mooiste benen van het land willen in de Lingewaardse gemeenteraad.' Het ging toen over Douce Endlich van D66. Ik heb ze vorige week gezien tijdens de verkiezingsavond. De schoonheid heeft het gered. Ik mag vier jaar tegen haar mooie benen aankijken. Verkiezingsavond, het politieke gezelschap was bij elkaar gekropen om hun uitslag af te wachten. Frans Schut, lijsttrekker, dacht wethouder te worden. Voor de microfoon zei hij nog net geen kut, maar zo voelde hij zich wel. Zijn partij Bo6 verloor. Frans zei in de kiezer teleurgesteld te zijn en overweegt uit de politiek te stappen. Ik voelde me ook niet prettig. Dat VVD Lingewaard stijgt naar zes zetels, mwah daar kan ik als linkse stukjesschrijver mee leven. Ze hebben op de aardige Helga Witjes gestemd en zich niet laten leiden door de verschrikkelijk Doen-campagne van Mark Rutte. GroenLinks is gestegen naar 3 zetels. Vier jaar heb ik het drammende breimeisje Lianne Duiven weten te trotseren. De kiezer lijkt gehersenspoeld door Messias Jesse Klaver. GroenLinks komt in de raad met drie breimeisjes. Het ongepolijste lied van Jeroen van Merwijk maalt door mijn hoofd. 'Het leven is kut.' Het leven van deze stukjesschrijver is door een kut verkiezingsuitslag ronduit gezegd kut.

Sjaak

TOP-film: Certain women

BEMMEL - Donderdag 5 april kunt u bij TOP genieten van deze boeiende Amerikaanse film. De advocate Laura (Laura Dern) heeft een cliënt die haar maar blijft lastigvallen.

Talloze malen heeft ze Fuller (Jared Harris) uitgelegd dat ze niks meer voor hem kan doen. Dat zijn zaak kansloos is, dat hij nu eenmaal geschikt heeft met zijn werkgever en daardoor geen aanspraak meer maakt op verdere financiële vergoedingen, ook al treft zijn baas blaam bij het bedrijfsongeval dat hem overkwam. Fuller neemt het niet van haar aan.Pas nadat een collega-advocaat hem precies hetzelfde heeft uitgelegd, lijkt Fuller plotseling toch overtuigd. De collega is een man. 'Wat zou het heerlijk zijn', zegt Laura, 'om een man te zijn, zodat ik de wet kon uitleggen en mensen naar me zouden luisteren.'

Aanvang 20:00. Kaartjes kosten zeven euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Kunst & Vliegwerk speelt 'Nu het nog kan'

ELST - Kunst & Vliegwerk Improvisatietheater stopt! Na 22 jaar op de planken te hebben gestaan met de meest hilarische, meeslepende en verrassende voorstellingen, komt het nu tot een einde. Maar wel een spetterend einde!

Op zaterdag 31 maart speelt de theatergroep haar één-na-laatste voorstelling 'Nu het nog kan' in Theater De KiK in Elst. Tijdens deze voorstelling gaan de spelers terug naar hun roots: theatersport.

Het wordt een wervelende wedstrijd vol klassieke knallers en vermakelijke verrassingen. De spelers laten nog één keer zien waar ze zo goed in zijn: suggesties uit het publiek omvormen tot de meest belachelijke, verbluffende en komische scènes. 'Heeft u zin in een verrassend en vermakelijk avondje, waarbij uw lachspieren goed getraind worden? Kom dan zeker kijken, want het is de één-na-laatste keer! Op zaterdag 31 maart om 20.00 uur bij Theater de KiK, Elst. Reserveren kan via: reserveren@kunstenvliegwerk.nl.

11 / 36

12 / 36

13 / 36

14 / 36

15 / 36

16 / 36

Wisseling voorzitterschap Op de Korrel

Nieuwe voorzitter Alphons Stens en Lid van Verdienste Jan Volmeijer

BEMMEL - Jaarlijks rondom de verjaardag van schietvereniging Op de Korrel, vindt de algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur en de leden evalueren het afgelopen jaar, jubilea worden gevierd en er wordt samen naar de toekomst van de vereniging gekeken. Deze toekomst van Op de Korrel krijgt een andere vertegenwoordiger, na liefst dertig jaar.

Jan Volmeijer is één van de bekendste gezichten van Op de Korrel, zowel binnen de vereniging als in de Nederlandse schietsport. Hij is één van de oprichters van de vereniging; 56 jaar geleden in 2018. In deze lange tijd is Jan 35 jaar aaneengesloten bestuurslid geweest, waarvan 30 als voorzitter. Vele mijlpalen heeft hij mede georganiseerd, zoals wedstrijden met meer dan 1000 deelnemers, verhuizingen met als hoogtepunt de huidige locatie aan de Sportlaan 1E en wellicht als belangrijkste; een levendige en gezonde vereniging met een mooie (sport-) historie.

Op 23 maart werd het 'stokje' overgedragen aan een lid met een frisse blik en ideeën om ook de toekomst van de vereniging in de juiste richting te leiden. Alphons Stens werd door de leden gekozen als nieuwe voorzitter en hij mocht direct zijn eerste taak uitvoeren. De vereniging is Jan uitermate dankbaar voor zijn vele jaren van inzet en hij is dan ook uitgeroepen tot Lid van Verdienste, met bijbehorende oorkonde.

Verder werd Sjaak de Keijzer gehuldigd voor zijn 25-jarige jubileum en ontving de zilveren speld van Op de Korrel. Als bekend gezicht in Bemmel en omstreken, heeft Sjaak een ontelbare lijst van functies, commissies en organisaties achter zijn naam staan binnen de vereniging.

Uitslagen Tweestroom

GENDT - Tweestroom-MA1 speelde thuis tegen Vocasa-MA2 en won de eerste drie sets vrij eenvoudig. De vierde set werd het een spannend set; wat die werd nipt gewonnen.(27-25) Een fraaie overwinning, met zicht op de eerste plaats.(4-0)(25-13/25-17/25-09/27-25)

Pegasus-MA2 speelde uit bij Tweestroom-MA2. In deze wedstrijd werd het pas echt spannend in de 3de set, want die werd nipt gewonnen.(25-23). De andere sets werden duidelijk gewonnen.(4-0)(25-20/25-20/25-23/25-16)

Tweestroom-mix-JB1 speelde thuis tegen Hoifnar-Bobo-JB1 en won deze strijd met goed spel. In geen enkele set kwam men in moeilijkheden, dus een mooie overwinning.(4-0)(25-21/25-19/25-12/25-22)

Meisjes-MC1 ontving Switch'87-MC1 en maakte er een lange en spannende wedstrijd van. Over en weer werden de nipt gewonnen dan wel verloren. De 5de set moest de beslissing brengen; helaas verloor onze meiden die set. Het was een fraaie strijd die toch noch wel 2 punten opleverde. (2-3)(25-23/26-28/25-20/25-27/06-15)

Tweestroom-MC2 speelde uit bij mede koploper Boem.Komeet-MC2.Zowel de 1este en 3de set werden nipt verloren.(25-23) In de andere sets werd goed meegespeeld, maar niet voor winst. (4-0)(25-23/25-18/25-23/25-15)

Tweestroom-DS1 bezocht Ikaros-DS1 en bracht een punt mee terug naar huis(Gendt) door de 2de set nipt te winnen.(23-25) In de andere sets had men antwoord op spel van de tegenstandsters. (3-1)(25-15/23-25/25-18/25-21) Door dit resultaat keert men na een jaar eerste klasse, terug naar de 2de klasse; dus degradatie.

Dames-DS2 speelde thuis tegen Pegaus-DS7 en verloor de 1ste set nipt. (24-26) De 2de en 4de set werden gewonnen. De 3de set werd een nipte overwinning.(26-24)Dus een fraaie zege.(3-1)(24-26/25-17/26-24/25-22)

Heijendaal-DS10 ontving Tweestroom-DS3 en hoefde alleen de 3de set in te leveren. Helaas maar 1 punt mee naar huis, omdat in de sets nagenoeg geen tegenstand werd geboden.(3-1)(25-13/25-12/22-25/25-12)

Tweesrtroom-DS4 speelde thuis tegen Boem.Komeet-DS3 en kon alleen de 4de set winnen. In de andere sets gaf men niet genoeg tegenstand om die te kunnen winnen.(1-3)(21-25/16-25/14-25/25-21)

Tweestroom-HS1 ontving Trivos-HS4, gezien de ranglijst moest dit een spannende pot worden, een punt verschil. De 1ste en 2de set werden door onze mannen gewonnen. De 3de en 4de set waren voor de tegenstander zodat de 5de set de beslissing met brengen voor de wedstrijdzege. Deze set werd door onze mannen nipt gewonnen.(15-13) Na een spannende strijd werd er wel 3 punten toegevoegd aan de rangschikking.(3-2)(25-19/25-20/18-25/22-25/15-13)

SHB ook komende drie jaar hoofdsponsor Bemmelse Dweildag

BEMMEL - Op zondag 10 juni wordt voor de 32e keer de Bemmelse Dweildag georganiseerd. Dat het grootste dweilfestival van ons land nog altijd ontzettend populair is, blijkt wel uit het feit dat het maximale aantal deelnemers bijna bereikt is.

Op dit moment hebben 63 dweilorkesten uit binnen- en buitenland aangegeven naar Bemmel af te reizen om één groot feest te bouwen. Ruim 200 vrijwilligers steken op zaterdag 9 juni de handen uit de mouwen om binnen mum van tijd het centrum van Bemmel om te toveren tot één groot festivalterrein met elf podia, kinderattracties, foodtrucks, barren en versiering.

Om een festival van deze omvang te organiseren, maakt stichting Bemmelse Dweildag de nodige kosten. Bram Opgenoort en Frank Pisters, bestuursleden van de stichting, zijn dan ook erg blij dat ze kunnen melden dat de Samenwerkende Horeca Bemmel ook de komende drie jaar weer hoofdsponsor zijn van het evenement. Samen met Robert Kuster en Henk Henriks van Café 61 en Menno, Martijn en Toke Meijer van Café De Roskam zijn er de afgelopen weken een aantal gesprekken gevoerd om van de dweildagen in 2018, 2019 en 2020 weer een groot succes te maken.

Naast de Bemmelse Dweildag op zondag 10 juni komt er ook weer een groot feest op het Kinkelplein op de zaterdagavond. Met het sluiten van de nieuwe sponsorovereenkomst gaan de SHB en de stichting Bemmelse Dweildag de komende weken samen vol energie aan de slag met alle voorbereidingen. Meer info over de Bemmelse Dweildag staat op www.bemmelsedweildag.nl.

OBC Huissen start met kennismakingslessen techniek voor basisscholen

HUISSEN - Woensdag 21 maart kwamen de leerlingen van groep 6 en 7 van 'Het Sterrenbosch' naar OBC Huissen.

Doel van de lessen: het kennismaken met techniek. Techniek is namelijk niet (meer) weg te denken en ontwikkelt zich ook nog eens in een rap tempo. De kinderen van tegenwoordig groeien op met techniek waar, de ouderen onder ons, in onze jeugd, niet of nauwelijks van gehoord hadden.

Dennis Theunissen techniekdocent op het OBC: “Techniek is momenteel weer ‘hot’. Als OBC Huissen sluiten we hierop aan met ons talentprogramma techniek en de profielen Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) en Produceren Installeren en Energie (PIE). Voor een basisschool is het verzorgen van technieklessen een stuk ingewikkelder. Daar zou ik graag hier dan ook iets mee willen doen. We zijn daarom gestart met een pilotprogramma. Meerdere scholen uit de regio zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. In deze les (2 uur) zullen wij proberen interesse en motivatie aan te wakkeren of te vergroten voor de techniek. Het versterkt ook de samenwerking tussen primair onderwijs en voortgezet onderwijs in Huissen.”

In overleg met de basisscholen werd een keuzelijst met een aantal projecten gemaakt.
- 3D tekenen en printen (ontwerpen en printen van sleutelhanger)
- Programmeren (m.b.v. Lego)
- Textiel (etui/ovenhandschoen)
- Metaal (flesopener)
- Kunststof (bloemenvaas)
- Elektriciteit (zenuwspiraal)
De leerlingen mochten zelf kiezen aan welk project zij willen werken. Leerlingen van klas HT2A assisteren bij de lessen, zij vervullen hiermee hun maatschappelijke stage.

Uitslagen bridgeclub Gendt

Winnaars van de A en de B-lijn (foto: Jos van de Werken)

GENDT - De uitslagen van Bridgeclub Gendt van de 5de ronde paren-competitie zijn bekend. Voor een aantal paren was promotie of degradatie het gevolg.

Eerste in de A-lijn zijn geworden Ellen Groenen & Jannie van de Werken met een score van % 55,75. Tweede Ton Giesen & Arie Puiman met % 55,15 en derde Piet Boeijen & Riet van der Velde met % 54.33

Degradanten uit de A lijn zijn Thea van Haaren & Truus Schrooten met % 47,06. Gerda van Driel & Riet Otemann met % 46,33 en Ans Fransen & Bertus Setz met % 43,28.

In de B-lijn zijn gepromoveerd naar de lijn A-lijn op de eerste plaats John en Wil Lentjes met % 56,48. Tweede Reggie Evers en Jose Matzinger met % 54,33 en derde Mieke van Gellecum & Lies Hegeman met % 51,79.. Helaas gedegradeerd van de B naar de C-lijn Annie Degen & Leny Willemsen met % 47,32 , Lidy Cappetti & Liesbeth Puiman met % 44,36 en Natalie da Costa & Bartje Romeijn met % 44,12.

Uit de C-lijn promoveren naar de B-lijn Kathleen en John Speldenbrink met % 54,32 Thea Beusker & Toos Spoeltman met % 53,54 en Gerard Peek & Jos Roelofsen met % 52,95.

Op 28 april wordt de jaarlijkse bloesemfietsdrive gehouden. Inschrijving en informatie op www.fietsdrive.nl. Ook voor de 26e kersendrive op 23 juni is de inschrijving geopend. Hier vindt u de informatie op www.bridgeclubgendt.nl en www.facebook.com/bridgeclubgendt. Bridgeclub Gendt stelt koffers beschikbaar voor een gezellig avondje thuisbridge. Informatie hierover staat op www.bridgeclubgendt.nl of bel naar Sjaak van der Vegt 06 20902858.

Inloopspreekuur Huurdersvereniging Gendt

GENDT - Dinsdag 3 april is er weer gelegenheid vragen, klachten en of problemen met het bestuur te bespreken.

Men kan tussen 18.30 en 19.00 uur binnen lopen in het Hof van Breunissen; de koffie of thee staat klaar.

Landelijke teams Hutaf winnen opnieuw

HUISSEN - In het Groningse Harkstede sloot Hutaf 1 de eerste seizoenshelft af tegen Argus 1. Na de eerste twee wedstrijden nam het Huissense team afstand van Argus met vijf winstpartijen op rij.

In de laatste drie wedstrijden kwamen de Groningers nog iets terug waardoor het 7-3 werd voor Hutaf. Door deze uitslag en de verrassende nederlaag van concurrent Enjoy&Deploy Taverzo 1 klom Hutaf 1 naar de eerste plek op de ranglijst.

Hutaf 2 begon al als koploper aan de wedstrijd tegen Veluwe 1 in Apeldoorn. Het werd een regelmatige 7-3 overwinning voor de Huissenaren, waarmee de koppostitie werd gehandhaafd. Jaimie Brans won al zijn wedstrijden. Matthijs van Hilten en Jesper van Zanten wisten beide twee partijen naar zich toe te trekken.

In ’t Koelhuis speelde Hutaf 3 tegen HTTC ’71 1 uit Heteren. Zoals de stand op de ranglijst al liet zien werd het een gelijkopgaande strijd die eindigde in een 5-5 eindstand. Stijn Stellaard wist al zijn partijen naar zich toe te trekken. Bart Arnts wist één wedstrijd te winnen. Invaller Duco van Leeuwen, speelde goed, maar wist dit goede spel niet om te zetten in een winstpartij.

Visles van HSV De Karper

Praktijkles vissen (Foto: sportvisserij ned.)

BEMMEL - HSV De Karper organiseert weer een cursus vissen voor kids.

Ben jij een beginnende visser? Dan is de cursus vissen voor kids een aanrader voor jou! Een basiscursus leren vissen met de vaste hengel. Hartstikke leuk voor kinderen die weleens met hun vader,moeder of opa/oma gaan vissen,maar zeker ook voor kinderen die vissen interessant vinden en graag wat willen leren hierover.

Kortom: een boeiende en leerzame basiscursus vissen die elke visser gevolgd moet hebben. Tijdens de cursus krijg je allerlei leuke materialen zoals het jeugdpakket zoetwatervissen, het boekje vissen doe je zo en een vishengel. Alle kinderen die de cursus goed hebben meegedaan krijgen een visdiploma.

De cursus is op woensdag 11, 18, 25 april en 2 mei van 18:45 20:15 uur in Scoutinggebouw Sportlaan 1 F Bemmel. Op woensdag 9 mei wordt al het geleerde in de praktijk gebracht in het groene hart van Bemmel. De cursus is bij uitstek geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar. De cursus is helemaal gratis.

Aanmelden kan via jeugdcommissie@hsvdekarper-online.nl of bij Willy van den Brink 0481 464987 of bij Erwin Gertsen 06 39279525.

Inloopspreekuur Huurdersvereniging Gendt

GENDT - Dinsdag 3 april is er weer gelegenheid vragen, klachten en of problemen met het bestuur te bespreken.

Men kan tussen 18.30 en 19.00 uur binnen lopen in het Hof van Breunissen; de koffie of thee staat klaar.

Pasen - Ik lief je leven

HUISSEN - Er zijn vragen in het leven waar je geen antwoord op krijgt. Waarom heeft iemand mij zo beschadigd? Waarom krijgt de een klap op klap en gaat het de ander voor de wind? Waarom is het leven niet wat eerlijker? De trage kwellende vragen van gezondheid, liefde, barsten en breuken, vallen en moeizaam verder gaan.


Vragen die niet op te lossen zijn. Wat er is: het leven dat geleefd wordt. Met verdriet. Maar ook met kracht. Met lijden. Maar ook met vertrouwen en doorzetting. Alleen, maar ook samen. In de christelijke traditie komt dat allemaal bij elkaar in die laatste week voor Pasen. Jezus zoekt een plekje om samen met zijn vrienden te eten – ik kan het niet alleen. Er is de donkerte van een kruis dat je draagt. Een steen waaronder al het leven kapot gedrukt wordt. En toch: Licht van een nieuwe morgen. Momenten in je leven dat je door alles heen voelt: het is niet afgelopen, nu begint het pas goed. In Utrecht ligt tussen alle andere stoeptegels deze ene tegel. Pasen is voor mij deze stoeptegel waar onkruid doorheen kruipt. Liefde, lef en leven – daar is geen kruid tegen gewassen. Liefde vergaat niet, blijf dat leven! (Matthijs Glastra)

Kerkdiensten Protestantse Gemeente Huissen

Voorganger ds. Matthijs Glastra: Witte Donderdag en Goede Vrijdag 19.30 uur. Stille Zaterdag 22.00 uur Paaswake met medewerking van Promises: ‘Het dilemma van Pilatus’. Paasmorgen 10.00 uur. Vrijdagmiddaginloop van 14-16 uur. Welkom!

Kerken in actie op Lentekriebels

ANGEREN - De protestantse kerken van Angeren, Lent, Oosterhout, Ressen-Doornik, Bemmel en Gendt-Doornenburg hebben een project geadopteerd, waarvoor ze op verschillende manieren geld proberen in te zamelen.

Het project heet 'Met noten uit de nood'. "We ondersteunen hiermee boerinnen in het noorden van Ghana, die een inkomen verdienen met het oogsten en verwerken van de noten van de kariteboom. Uit deze gemalen en gekookte noten, ontstaat een soort boter, die verwerkt wordt in allerlei cremes voor de cosmetische industrie. Aan een spaaractie is door alle gemeenteleden deelgenomen en deze actie is onlangs afgesloten. Nu komen vrijwilligers van de gezamenlijke kerken opnieuw in actie op 8 april tijdens de 'Lentekriebels' in Angeren.

In verschillende kramen wordt koffie, thee en limonade met iets lekkers verkocht. Ook worden er poffertjes gebakken en zijn er kramen met tweedehands boeken, noten, plantjes, allerhande kleine spullen en zelfgemaakte artikelen zoals kaarten en jam. "Wij hopen dat iedereen naar de 'Lentekriebels komt en ook naar het kerkplein van de protestantse kerk aan de Molenstraat, om ons project 'Met noten uit de nood' te ondersteunen."

Gerard van Ginkel al 25 jaar in Duitsland 'Nooit heimwee gehad, ook weinig aan te doen'

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze nieuwe rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Gerard van Ginkel die uit Homoet naar de voormalige DDR vertrok. Om een landbouwbedrijf te beginnen. 'Een bedrijf in deze omvang opbouwen was in Nederland nooit gelukt.'

Tekst: Hans Schmeinck

Het gehucht Homoet is misschien niet zo bekend, maar het is een prachtig stukje Betuwe nabij Heteren. Daar werd op 19 september 1969 Gerard van Ginkel geboren. Zijn vader en oom hadden er een gemengd bedrijf met koeien en akkerbouw. Gerard raakte er behept, welhaast besmet, mee. Zijn jongere broer en neef ook. ,,Ik wilde een eigen landbouwbedrijf beginnen en ben daarom naar Duitsland gegaan.''

Het was 1993, vier jaar na het vallen van De Muur. Van Ginkel vestigde zich in Deetz, in de deelstaat Sachsen-Anhalt in de voormalige DDR. Zijn 'broertje' en neef emigreerden overigens ook, ná hem. ,,Naar Canada, waar ze beiden een eigen varkensbedrijf hebben.''

Van Ginkel heeft een vrouw, José uit Nibbixwoud, en vier kinderen. ,,Marion van 21 die studeert en woont in Berlijn, Josanne van 19 die een opleiding tot kleuterleidster volgt en samenwoont met haar vriend, ook in Deetz, Mathé van 17 die op het gymnasium zit en thuis woont, maar nu een jaar gastscholier is in Amerika. En Carolien van 14 jaar, ook op het gymnasium en thuiswonend.''

Thuis is tevens het landbouwbedrijf dat hij met zijn zwager runt. ,,Met ongeveer 1000 melkkoeien en 1200 hectare land, daarnaast doen we nog wat loonwerk voor andere bedrijven. Ik ben verantwoordelijk voor het verbouwen van het voer, de akkerbouw en het loonwerk. José verzorgt de vee-administratie in ons bedrijf.''

Betuwe vol

Het bevalt Van Ginkel goed in het voormalige Oost-Duitsland. ,,We hebben hier de ruimte. Een bedrijf in deze omvang hadden we in Nederland nooit kunnen opbouwen. De manier van van ondernemen is bij deze bedrijfsgrootte heel anders dan bij de meeste bedrijven in Nederland. Ik ben meer een organisator en planner. Ik vind het leuk om met een grote ploeg mensen te werken.''

Hij zegt Nederlander te zijn én te blijven. ,,Soms voel ik me Europeaan.'' Twee, drie keer per jaar gaat hij terug naar zijn moederland c.q. Homoet. ,,De laatste keer was tussen Kerst en Oud en nieuw, we bezochten familie en vrienden. Dat is meestal een heel druk programma maar wel gezellig.''

Eenmaal terug gaan z'n gedachten ook uit naar vroeger. ,,De gezellige buurt, samenwerken in de oogst, voetballen op het kerkpleintje met de buurkinderen. Er was toen veel samenhang in de buurt. Maar ik heb nooit heimwee gehad. Gelukkig niet, want daar is weinig tegen te doen.''

Remigreren naar Nederland? ,,Nee, ik heb het hier erg goed. De ruimte, rust en de mooie natuur.'' Nee, dan de Betuwe. ,,Die wordt vol gebouwd. Heteren, Zetten en tussen Arnhem en Nijmegen. En het drama op de snelwegen in Nederland mis ik absoluut niet. Toen ik er nog woonde was dat lang niet zo erg.''

'De hele Betuwe wordt volgebouwd'

.

Ontmoetingsdag Gendt, Haalderen en Doornenburg

DOORNENBURG - Op woensdag 4 april is een ontmoetingsdag voor de inwoners van Gendt, Haalderen en Doornenburg. Deze dag vindt plaats in het ontmoetingscentrum van Doornenburg.

Aanvang: 10.00 uur, de dag eindigt om 16.15 uur. Kosten: vijf euro. Indien u gebruik maakt van ons vervoer, dan zijn de kosten zeven euro. "We starten met een viering in het ontmoetingscentrum. Verder wordt u deze dag vermaakt onder het genot van een hapje en een drankje. Het programma blijft een verrassing. Als u deze dag mee wilt maken, vragen wij u dit voor 28 maart door te geven aan een van onderstaande personen."

Voor Gendt: Marian Lamers, Thorbeckeplein 8, 425505; voor Haalderen: Betsie Janssen, Lage Zandsestraat 8, 461659; voor Doornenburg: Dorothé Kamps, Pannerdenseweg 79, 424569.

Feelin'Good bruist op 8 april

Koor Feelin'Good (foto: Erika Derksen)

RESSEN - Zin in een uitje en nog geen plannen voor zondag 8 april, kom dan naar het middagconcert van Feelin'Good in de Romaanse kerk van Ressen, Kerkenhofstraat 3.

"Ons vierstemmig gemengde koor, met ruim 45 enthousiaste leden uit Huissen e.o., gaat u verrassen met een gevarieerd repertoire in een sprankelend optreden. Wij zingen van 15.30 - 16.15 uur, de toegang is gratis en na afloop kan er gezellig nagepraat worden in de kosterij. Onze dirigent en muzikaal begeleider is Maarten van Veen."

Dinsdagmarkt op De Lingehof

BEMMEL - Evenals ieder andere derde dinsdag van de maand is er dinsdag 17 april weer een marktje bij de receptie van De Lingehof in Bemmel.


Verschillende enthousiaste hobbyisten nodigen een ieder uit om eens te komen kijken naar wat zij allemaal maken. Van schilderij tot haakwerkje en van tasje tot sieraad! Loopt gerust even binnen tussen 14.00 en 16.30 uur en laat u verrassen!

Kerken in actie op Lentekriebels

ANGEREN - De protestantse kerken van Angeren, Lent, Oosterhout, Ressen-Doornik, Bemmel en Gendt-Doornenburg hebben een project geadopteerd, waarvoor ze op verschillende manieren geld proberen in te zamelen.

Het project heet 'Met noten uit de nood'. "We ondersteunen hiermee boerinnen in het noorden van Ghana, die een inkomen verdienen met het oogsten en verwerken van de noten van de kariteboom. Uit deze gemalen en gekookte noten, ontstaat een soort boter, die verwerkt wordt in allerlei cremes voor de cosmetische industrie. Aan een spaaractie is door alle gemeenteleden deelgenomen en deze actie is onlangs afgesloten. Nu komen vrijwilligers van de gezamenlijke kerken opnieuw in actie op 8 april tijdens de 'Lentekriebels' in Angeren.

In verschillende kramen wordt koffie, thee en limonade met iets lekkers verkocht. Ook worden er poffertjes gebakken en zijn er kramen met tweedehands boeken, noten, plantjes, allerhande kleine spullen en zelfgemaakte artikelen zoals kaarten en jam. "Wij hopen dat iedereen naar de 'Lentekriebels komt en ook naar het kerkplein van de protestantse kerk aan de Molenstraat, om ons project 'Met noten uit de nood' te ondersteunen."

Voorgevels woningen Doelenstraat zijn niet te redden

Nieuwbouw zal het karakteristieke aangezicht van de Doelenstraat niet aantasten. (foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN – 19 woningen in de Doelenstraat gaan definitief compleet tegen de grond. De wens van de gemeenteraad om de karakteristieke voorgevels te behouden is gestrand bij WaardWonen én bewoners.

De Doelenstraat is nog een typisch voorbeeld van de wederopbouwarchitectuur. Maar de woningen zijn sterk verouderd en moeten volgens de corporatie nodig worden vervangen. Reden voor de gemeenteraad om het college nadrukkelijk te verzoeken in overleg te gaan met WaardWonen. Inzet een onderzoek naar de mogelijkheden om de voorgevels te behouden.

Behoud van voorgevels is technisch mogelijk. Hiervan zijn in het land tal van voorbeelden. Uit onderzoek, dat WaardWonen heeft laten uitvoeren, blijkt dat het voor de Doelenstraat een kostbare exercitie zou worden. De gevels vertonen veel gebreken, zo concluderen onderzoekers "Deze gebreken en de opbouw van de bestaande fundering zorgen ervoor dat een poging tot het behouden van deze gevels technisch erg ingewikkeld, daarmee erg arbeidsintensief en dus zeer kostbaar zal gaan worden."

Uit de woorden van wethouder Johan Sluiter valt op te maken dat de raad met hun motie te voorbarig is geweest. De bewoners willen gewoon een nieuwe woning. Bovendien, zegt Sluiter, WaardWonen heeft uitvoerig overleg gehad me de bewoners. Samen zijn ze op excursie geweest omvoorbeeldprojecten van renovatie en nieuwbouw te bekijken. Iedereen blij en tevreden? Sluiter zegt zelf blij te zijn met de besluitvorming van WaardWonen. "Voor mij is het belangrijk dat het nieuwbouwplan rekening houdt met behoud van het karakteristieke aangezicht van de Doelenstraat."

Volgens Sluiter kan de sloop rond de jaarwisseling beginnen. WaardWonen wil dit nog niet bevestigen omdat ze deze week eerst de bewoners via een nieuwsbrief willen informeren.

Huissen toont spirit ondanks vertrokken coach HV Angeren wint in spannende derby maar nét van HV Huissen

GENDT – HV Angeren is de koningin van het Betuwse handbal. Aartsrivaal HV Huissen is twee keer verslagen. Al ging die tweede keer, zaterdagavond in de Gendtse thuishal van Angeren, Walburgen, minder makkelijk dan in december in Huissen. De oranjehemden wonnen nu nipt met 15-13.

Tekst en foto: Hans Schmeinck

En dat terwijl HV Huissen lange tijd een voorsprong mochten koesteren en dus uitzicht had op minstens een punt. Zo'n zeven minuten voor tijd leidde de ploeg van interim-coach Bert Arfman, hij verving de uit zijn functie ontheven Ray Thomson (zie kader), nog met 12-13. En als bij die stand de anders zo trefzekere Nikki Hubers niet een strafworp op de paal had geschoten, dan had een zege er zeker in gezeten.

Angeren kwam nu echter op gelijke hoogte door Pien van Dinter. Matchwinnaar werd uiteindelijk Karlijn Hoogveld. Zij miste eerst nog twee open kansen, maar faalde drie minuten voor tijd toch niet: 14-13. In de eindzoemer kreeg Angeren nog een strafworp, die Pien van Dinter, voor de statistieken, benutte: 15-13.

De winst in dé derby van het Betuwse handbal is knap te noemen. Want hoewel Angeren tweede staat in de tweede klasse B en Huissen op gepaste afstand volgt, keek het in de eerste helft tegen een dikke achterstand aan: 1-7. Maar de ploeg van Fred Wieland trok de stand vlak voor rust bij tot 6-9 halverwege.

In de tweede helft kwam Angeren sterk terug en was het na tien minuten gelijk: 12-12. Daarna was het van beide kanten erg rommelig en werden grote kansen gemist. Maar bleef het daardoor ongemeen spannend. Huissen dolf in de laatste paar minuten het onderspit: 15-13.

Na twee keer winst in de derby mag HV Angeren zich de koningin van het Betuwse handbal noemen. Coach Wieland is een blij man: ,,Als je zo terugkomt dan verdien je het om te winnen. Huissen speelde in een hoog tempo, maar ik dacht al dat ze dat nooit vol konden houden. Na rust stond onze dekking beter, Huissen kon niet meer zo makkelijk scoren als in de eerste helft.''

Ondanks het (nipte) verlies kunnen de Huissensen met opgeheven hoofd verder. Ze speelden vele malen beter als thuis tegen Angeren. Begin december werd op smadelijke wijze verloren met 8-16. Interim-coach Arfman: ,,Jammer dat we vanavond niet beloond zijn. We misten teveel kansen en ook conditioneel zat het niet helemaal goed. Toch knap dat de meiden dit laten zien na de hectiek van de laatste tijd.''

HV Huissen op zoek naar nieuwe coach

De handbalsters van HV Huissen hebben een nieuwe trainer/coach nodig voor het komend seizoen. Onlangs werd Ray Thomson door het bestuur uit zijn functie ontheven. 'Omdat de chemie er niet meer was', aldus het bestuur. Thomson was bezig aan zijn derde seizoen in Huissen en heeft nog geen nieuwe club. Clubman Huub Vermeulen heeft de trainingen op zich genomen, Patricia Willemsen de coaching, samen met Bert Arfman.

Bijzondere paaswake 'Het dilemma van Pilatus'

HUISSEN - Op Stille Zaterdag (31 maart) zal de protestantse gemeente Huissen in samenwerking met gospelkoor Promises een bijzondere paaswake ten gehore brengen. Deze wake maakt deel uit van drie vieringen (naast Witte Donderdag en Goede Vrijdag) vanuit de gemeente Huissen.

Voor de uitvoering van dit unieke project zijn maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan. Enkele leden van Promises hebben zelf de teksten geschreven en hier vijf passende Nederlandstalige popliederen bij gezocht, die Promises op deze avond ten gehore zal brengen.

In 'Het dilemma van Pilatus' zal de veroordeling van Jezus door Pontius Pilatus vanuit meerdere oogpunten bekeken worden. Wat ging er door Pilatus heen? Met welke dilemma`s worstelde hij? Wat gaf hem uiteindelijk de doorslag? Deze paaswake gaat over vallen en weer opstaan. Over kwetsbaarheid en kracht. Van donker naar licht.

Een ieder is van harte uitgenodigd om de paaswake mee te beleven. Deze vindt plaats in de protestantse kerk Huissen, Raadhuisplein 35. Aanvang: 22.00 uur, vanaf 21.30 uur is de kerk geopend.

Intuïtief schilderen

ARNHEM - Kankerpatiënten moeten behalve met de enorme lichamelijke belasting ook vechten met de emotionele kant. Zoals angst, verdriet, verwoesting, wanhoop...

Met dit in gedachten willen SWOA en Laura Oostdam aan deze mensen Intuïtief Schilderen aanbieden om hun gevoelens te kunnen uiten met behulp van schilderen. Iedereen is welkom. Wees welkom, iedere vrijdag van 14.00 - 16.00 uur bij SWOA in Het Bruishuis, Akkerwindestraat 1-25 in Arnhem. De toegang is gratis. Graag aanmelden via telefoonnummer 06 39495151 of mailen naar: info@swoa.nl.

Opgeven is geen optie!

LINGEWAARD - "Op 7 juni bedwingen wij (Han en Marjolein Verheijen) samen de Alpe d’Huzes. Als teamleden van Team PA, Han met de handbike en Marjolein met de racefiets."

Vanwege zijn spierziekte fietst Han op een handbike. ‘Mijn spierziekte weerhoudt mij er niet van om mijzelf in te zetten voor dit fantastische doel ! Ik kan met mijn spierziekte 100 worden, maar veel mensen met kanker helaas niet.’ Dat hebben we helaas van dichtbij al verschillende keren ervaren.

Han op zijn handbike

"Wij staan op tegen kanker! Daarom gaan wij samen proberen twee keer de Alpe te bedwingen. Van 25 maart tot en met 21 april kunt u bij de Albert Heijn in zowel Bemmel als Gendt uw statiegeldflessen doneren aan het KWF. Met uw steun en donatie helpt u ons die berg op en steunt u de strijd en onderzoek naar kanker. Een donatie aan ons via de site www.opgevenisgeenoptie.nl is ook mogelijk. Email: 7juni.naardetop@gmail.com."

Theatergroep PIT in De Klif

NIJMEGEN - Kom ook op 6 april naar Theater de Klif in Nijmegen Noord. Dan is er weer een superleuke voorstelling!

Theatergroep PIT maakt improvisatietheater à la het televisieprogramma ‘De Vloer op’. Magisch, spannend en soms oprecht ontroerend. Beeld je in: een volle zaal met publiek, één presentator en pak 'm beet acht spelers. De presentator vraagt twee of meerdere spelers de vloer op, vertelt de kaders van een bepaalde situatie en het spel mag beginnen.

De scènes van PIT zijn heel verschillend. Van puur drama tot hilarische situaties. Soms herkenbaar en soms een tikkeltje absurd. Kom het zelf zien op vrijdag 6 april, aanvang 20.30 uur, entree 10 euro. Meer info en tickets via www.theaterdeklif.nl.

Intuïtief schilderen

ARNHEM - Kankerpatiënten moeten behalve met de enorme lichamelijke belasting ook vechten met de emotionele kant. Zoals angst, verdriet, verwoesting, wanhoop...

Met dit in gedachten willen SWOA en Laura Oostdam aan deze mensen Intuïtief Schilderen aanbieden om hun gevoelens te kunnen uiten met behulp van schilderen. Iedereen is welkom. Wees welkom, iedere vrijdag van 14.00 - 16.00 uur bij SWOA in Het Bruishuis, Akkerwindestraat 1-25 in Arnhem. De toegang is gratis. Graag aanmelden via telefoonnummer 06 39495151 of mailen naar: info@swoa.nl.

Huissen in vogelvlucht tijdens de koffieochtend Zilverkamp

HUISSEN - Op donderdagmorgen 5 april zijn inwoners van de Zilverkamp weer vwelkom tijdens de maandelijkse Koffieochtend. Het ontmoetingsmoment waar inwoners elkaar iedere eerste donderdag van de maand kunnen treffen.

Onder het genot van een vers kopje koffie of thee komen buurtbewoners met elkaar in contact en praten even bij. Vrijwilligers van het wijkplatform en ParticipatiePunt zijn aanwezig en iedere maand is er een gastspreker die iets komt vertellen. Op donderdag 5 april is dit Hans Wienk. Hij komt vertellen over de geschiedenis van Huissen en neemt de bezoekers mee op een vogelvlucht door Huissen aan de hand van oude luchtfoto’s.

Neem de buurvrouw/-man of kennis mee en schuif gezellig aan bij de volgende koffieochtend op donderdag 5 april (10.00-12.00 uur) in De Kuul in Huissen. Iedereen is welkom van jong tot oud!

Heeft u vragen die niet kunnen wachten tot de koffieochtend? Bij het ParticipatiePunt Huissen kunt u terecht voor al uw vragen over welzijn en zorg voor elkaar. Kom langs op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Het ParticipatiePunt Huissen centrum is gevestigd in de Lange Kerkstraat 15 in Huissen centrum. E-mailen of bellen kan ook: pphuissen@swlingewaard.nl of 088 2552530.

Opening KunstLokaal Bemmel met optreden van Melissa Leijser

Het KunstMens (foto: Ans Derks)

BEMMEL - Zaterdag, 31 maart om 15.00 uur zal de opening plaats vinden van het nieuwe KunstLokaal aan de Promenade in Bemmel.

De sluiting van KunstLokaal in de voormalige ABN AMRO bank zomer 2017 betekende natuurlijk niet het einde van de artistieke activiteiten van de Kunstgroep Bemmel.

In de diverse ateliers werd doorgewerkt en ook het exposeren ging door: verschillende leden van de groep exposeerden hun werk o.a. in de kerk van Persingen, in de bibliotheek in Nijmegen, in galerie "de Sleedoorn" in Zetten, in de Hortus in Nijmegen, in museum CODA Apeldoorn en zelfs in het buitenland, in Musée Jean Lurçat in Angers (Frankrijk).

Maar nu is de groep herenigd en weer 'thuis' in Bemmel in een nieuw onderkomen aan de Promenade in Bemmel. De kunstenaars verheugen zich er op de bezoekers te ontvangen in deze nieuwe omgeving waar veel nieuw werk te zien zal zijn. Het KunstMens staat voor de deur om u de weg te wijzen!

De opening zal worden opgeluisterd met een muzikaal optreden van Melissa Leijser. Melissa Leijser is een 22-jarige singer-songwriter die momenteel hard aan de weg timmert op muzikaal gebied. Melissa neemt graag een voorbeeld aan artiesten als Ed Sheeran, Passenger en Douwe Bob en dat is dan ook terug te horen tijdens haar optredens. Naast covers van bekende singer-songwriters, heeft Melissa ook een aantal eigen nummers, die zij ook graag ten gehore brengt.

Kruisweg in Bavokerk Angeren

ANGEREN - Op goede vrijdag 30 maart om 15.00 uur verzorgt de avondwakegroep Angeren in de Bavokerk de jaarlijkse kruisweg. Noem het de Passion in 'klassieke' stijl.

Centraal staat het halte voor halte meetrekken met Jesus. Hem volgen op de weg. Een weg die zoveel mensen ook vandaag nog gaan in onrecht, armoede, onderdrukking. Even een uurtje de tijd stil laten staan en met Hem meetrekken van statie naar statie om onze eigen levensweg ook te herkennen. Want ook in ons leven zijn verscheuring, verdriet, pijn, dood, in welke vorm dan ook, nooit ver weg te denken.

De kruisweg, even met elkaar, voor elkaar zijn. Goede vrijdag 30 maart 15.00 uur in de Bavokerk Angeren.

Brunchconcert bij De Leemkuulers groot succes

Brunchconcert 2018 (foto: Annie Altena) Foto: Annie Altena

HAALDEREN - Wat een geweldig optreden hadden we zondag 11 maart! Het brunchconcert van De Leemkuulers was helemaal uitverkocht, dat was ook goed te merken, want de zaal zat gezellig vol.

De kapel is Geert en zijn team van zalencentrum De Kolk dankbaar voor alle goede zorgen. Op 13 mei (moederdag) kan iedereen ons weer zien en horen in Sonsbeek voor een optreden op het vlot in het park. Wij spelen van 12.00 tot 14.00 uur.

De Abacus opent het landenproject

LINGEWAARD - Met een heuse vlaggenparade werd maandag het landenproject geopend. Onder grote belangstelling liepen de kinderen trots met hun zelfgemaakte vlaggen over het schoolplein. Ondertussen was het volkslied van elk land te horen.

Gedurende de komende twee weken werken alle kinderen schoolbreed aan het project. In elke groep staat een land centraal. De school vindt het belangrijk dat de kinderen aandacht hebben voor andere culturen. De kinderen gaan samenwerken en informatie verzamelen. Ze leren over de geschiedenis, de ligging van het land, de inwoners, de dieren, de cultuur, de tradities en het (exotisch) eten. Vanzelfsprekend gaan de kinderen ook mooie tekeningen en knutselwerkjes maken.

Op donderdag 5 april wordt het landenproject afgesloten met een inloopavond in het IKC De Abacus. Alle gemaakte kunstwerken kunnen dan bewonderd worden door de kinderen, hun familie en andere belangstellenden.

Sportaanbod ABC Bemmel

BEMMEL - Agogisch Buiten Centrum (ABC) Bemmel biedt naast het aanbod van ambulante (gezins)begeleiding en training, nu ook diverse sportmogelijkheden voor mensen die het lastig vinden om dit zelfstandig te doen.

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zoals het hebben van een beperking, vrees om een sportschool binnen te lopen of het moeilijk vinden om sociale contacten aan te gaan. Met een subsidie vanuit het innovatiefonds start ABC een drietal projecten, in samenwerking met LACO Bemmel, Fitunit Gendt en Rugby Club Betuwe. De begeleiders van ABC helpen de stap er naartoe te verkleinen en begeleiden je waar nodig. Ook zal er aandacht zijn voor mensen die financieel steun kunnen gebruiken, door het aanvragen van de Meedoenregeling of het Kindbudget, dat door de gemeente Lingewaard beschikbaar wordt gesteld.

Wil je meer weten over het aanbod en de mogelijkheden, volg ABC dan via de Facebookpagina of kijk even op de website: www.abcbemmel.nl

Kruisweg in Bavokerk Angeren

ANGEREN - Op goede vrijdag 30 maart om 15.00 uur verzorgt de avondwakegroep Angeren in de Bavokerk de jaarlijkse kruisweg. Noem het de Passion in ‘klassieke’ stijl.

Centraal staat het halte voor halte meetrekken met Jesus. Hem volgen op de weg. Een weg die zoveel mensen ook vandaag nog gaan in onrecht, armoede, onderdrukking. Even een uurtje de tijd stil laten staan en met Hem meetrekken van statie naar statie om onze eigen levensweg ook te herkennen. Want ook in ons leven zijn verscheuring, verdriet, pijn, dood, in welke vorm dan ook, nooit ver weg te denken.

De kruisweg, even met elkaar, voor elkaar zijn. Goede vrijdag 30 maart 15.00 uur in de Bavokerk Angeren.

Met een rijwiel van Fiets Outlet Elst fiets je fluitend en extra voordelig weg!

John van Wijk geeft graag advies over de aankoop van een rijwiel bij Fiets Outlet Elst.

ELST – Je wilt een fiets, waarvan je jarenlang wilt genieten? En het hoeft niet de meest trendy uitvoering te zijn? Kijk dan eens bij Fiets Outlet Elst, waar een enorme keuze is in veelal overjarige modellen, die tegen schrikbarend lage prijzen worden aangeboden. Tot zelfs zestig tot zeventig procent van de adviesprijs!

Bij Fiets Outlet Elst staan honderden rijwielen –van kinderfiets tot aan de elektrische fiets- op een eigenaar te wachten. Rijwielen, die door Fiets Outlet Elst zijn opgekocht in grote partijen bij fabrikanten en importeurs. Nieuwe rijwielen, waarop ook de gewone garantie en service wordt gegeven. Van overjarige modellen, waarmee niets mis is. Ze worden tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden. Je ziet er allerhande merken zoals Sparta, Batavus en Gazelle!

Je kiest in de showroom bij Fiets Outlet je favoriete fiets uit, en krijgt er de gelegenheid om een proefrit te maken op het industrieterrein. Beslis je tot aankoop, wordt het rijwiel fietsklaar gemaakt en kan òf thuis worden afgeleverd òf opgehaald bij een van de Van Dam Tweewielers-winkel in Elst of Gendt.

Fiets Outlet Elst aan de Edisonweg 17 in Elst is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur; zaterdags van 9.00 tot 17.00 uur.

Jaarlijkse paasontbijt Albert Heijn Huissen

HUISSEN - Komende zaterdag 31 maart organiseert Albert Heijn jaarlijkse paasontbijt op de Stadsdam 2 in Huissen.

Van 9.00 tot 12.00 uur bent u weer welkom om aan te schuiven. "Wij zorgen voor een lekker bakje koffie of thee, en natuurlijk zijn er weer heerlijke verse broodjes. Of heeft u liever een gekookt eitje?"

"Ook wordt er aan de kleintjes gedacht: onze vrienden van Scouting Dannenburcht zitten klaar om te schminken. Daarna met goed gevulde maag uw inspiratie voor de paasdagen opdoen. Ook dit jaar vindt u in onze winkel alle ingrediënten voor een geslaagd paasfeest. Onze medewerkers hebben weer van alles gemaakt om te proeven, hoeft u het zelf niet te verzinnen!"

Muziekmiddag in grand-café van De Lingehof in Bemmel

BEMMEL - Vrijdag 30 maart van 15.00-16.30 uur is het gezellig in het grand-café van De Lingehof in Bemmel.

DJ Joep draait gezellige muziek en de voetjes kunnen van de vloer! Iedereen is welkom om mee te doen. De entree is gratis en bij de bar zijn drankjes tegen pinbetaling verkrijgbaar. De hapjes? Daar zorgen wij voor! Heel graag tot vrijdag, gezellig!

Kasteeltocht: wandelen door de hele regio

DOORNENBURG - Dit jaar organiseert S.V. Olympia Doornenburg op zaterdag 31 maart en zondag 1 april haar 55e Kasteeltocht. Afhankelijk van de gekozen afstand wandelt u door de Gemeente Lingewaard, de Gelderse Poort, de plaatsen Doornenburg, Gendt met buurtschap Hulhuizen. Met de veerboot over het Pannerdensch Kanaal (Rijn) naar de Gemeente Zevenaar, 't Gelders Eiland, Pannerden, Tolkamer,Lobith , Herwen en Aerdt.

Nieuw is dat alle afstanden: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 42 km. zijn uitgezet vanaf "Kasteel Doornenburg" en Dorpshuis "de Cluse" in Herwen. Voor diegene die op twee dagen aan de tocht deelnemen is het wellicht een idee om een dag in Doornenburg te starten en een dag in Herwen of omgekeerd. Bij beide startplaatsen is voldoende parkeergelegenheid.

De starttijden zijn van 08.00 tot 11.00 uur voor de afstanden 25 tot en met 42 km. Tot 12.00 uur de 15 en 20 km. Tot 14.00 uur de 5 en 10 km. Het startbureau sluit om 17.00 uur. De gehele route is met borden uitgezet, tevens ontvangt u een routeboek. De organisatie hoopt dat het voor de wandelaars, vrijwilligers onder andere Ehbo en Wios '81, de gehele organisatie, een succes mag worden. In 2017 waren er meer dan 2000 wandelaars! Voor nadere informatie: Marian Visch, 0481 424127.

Maak kennis met De Gelderse Poort op Lente-Evenement

GENDT - Op zaterdag 31 maart houdt ondernemersvereniging Beleef Rijn Waal voor de vierde keer haar Lente-Evenement. Ditmaal is gekozen voor de locatie Camping Waalstrand, Waaldijk 23a in Gendt. Op de prachtige direct aan de Waal gelegen camping zal er van 11.00 tot 17.00 uur een gezellige, interactieve, kleinschalige markt zijn.

Met het Lente-Evenement beoogt de vereniging Beleef Rijn Waal meer bezoekers naar de Gelderse Poort te trekken. De Gelderse Poort, doorsneden door drie stromen, is een fiets- en wandelgebied bij uitstek. De recreatieondernemers willen hun gasten graag laten zien welke mogelijkheden zij te bieden hebben, niet alleen aan de toeristen, maar ook aan de bewoners van het gebied zelf. Zij presenteren zich op een markt door middel van informatie en/of demonstratie. Het evenement is er voor jong en oud. Kinderen zullen zich goed kunnen vermaken op het Lente-Evenement, terwijl hun ouders kunnen genieten van de markt, muziek en lekkere hapjes.

Het Lente-Evenement laat zich uitstekend combineren met een bezoek aan de Millinger Theetuin. Deze theetuin ligt aan de andere kant van de Waal. Bij uitzondering zal Kievits veerdiensten al op zaterdag 31 maart varen tussen camping Waalstrand en Mliingen aan de Rijn en tussen camping Waalstrand en de Millinger Theetuin. Speciaal voor dit evenement zal Kievits Veerdiensten zaterdag 31 maart tussen 12:00 en 16:00 uur overtochten tussen camping Waalstrand en het strandje bij de Millinger Theetuin en vaartochten vanaf camping Waalstrand verzorgen. Het vaarschema staat op www.kievitsveerdiensten.com.

Meer informatie en een fotoverslag van het Lente-Evenement 2017 staan op beleefrijnwaal.nl.

Muziekmiddag in grand-café van De Lingehof in Bemmel

BEMMEL - Vrijdag 30 maart van 15.00-16.30 uur is het gezellig in het grand-café van De Lingehof in Bemmel.

DJ Joep draait gezellige muziek en de voetjes kunnen van de vloer! Iedereen is welkom om mee te doen. De entree is gratis en bij de bar zijn drankjes tegen pinbetaling verkrijgbaar. De hapjes? Daar zorgen wij voor! Heel graag tot vrijdag, gezellig!

Pasen bij landwinkel De Woerdt

De Landwinkel (foto: Wessel van Olst)

RESSEN - Zaterdag 31 maart is het genieten van vers brood van De Streekbakker. Heerlijk voor de paasdagen! Hij laat bezoekers ter plekke kennis maken met brood uit de regio, waaronder een heerlijk paasbrood.

Ook is er een proeverij van scharrelroom van collega landwinkel De Eekhoeve. Uiteraard alleen voor volwassenen! Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht, van 10.00 tot 15.00 kunnen kinderen zelf een heerlijke paaswafel bakken en versieren. "Kortom, er is van alles te beleven in onze landwinkel. Komt u ook een kijkje nemen? We zijn aanstaande zaterdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.dewoerdt.nl. Ons adres is Woerdsestraat 4 in Ressen."

Jongste ondernemer voelt zich thuis in Gendt Bij Van Dam Tweewielers kies je samen je fiets uit!

Van Dam Tweewielers Gendt met Max en Jeffrey én bedrijfshond Jos!

GENDT – Van Dam Tweewielers heeft al ruim vijf jaar een vertrouwde naam in Gendt. De fietsenwinkel, die Max van Dam als jongste ondernemer van Gendt op de kaart heeft gezet! Samen met medewerker Jeffrey is hij het gezicht van deze zaak. En het gaat goed met de winkel en werkplaats aan de Julianastraat in hartje centrum. Klanten komen er graag en Max en medewerker Jeffrey hebben er plezier in om klaar te staan voor fietsend Gendt!

Het is een feestje een fiets te kopen bij Van Dam Tweewielers Gendt. Je wordt er hartelijk ontvangen. Zelfs bedrijfshond Jos begroet je blij. En uiteraard begint het gesprek aan de tafel onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Je voelt dat je er als klant, écht klant bent.

Je koopt er de juiste fiets, waarvan je nog jaren plezier hebt. Samen kies je de juiste fiets uit. Er wordt verder gekeken dan alleen de aankoop; van onderhoud en service ben je verzekerd! Ook een rijwiel elders gekocht, wordt hier met zorg gerepareerd!

Van Dam Tweewielers biedt een ruim, overzichtelijk compleet aanbod. Van kinder- tot bakfiets en mountainbike, van loopfiets tot aan rollator en scootmobiel. Met uiteraard ruime aandacht voor de elektrische fiets. Van alle merken met als toppers RIH (het in Nederland met handvervaardigde rijwiel) en Victoria, waarvan Van Dam Tweewieler Nederlands trots de grootste dealer is. Trots omdat Victoria van degelijke hoge (Duitse) kwaliteit is en het merk –evenals Van Dam- een perfecte aftersales levert.

Naast de vestiging in Gendt, heeft vader René al jaren in Elst (Valburgseweg 11) een tweewielerzaak. Aan de Edisonweg 17 in Elst is de Fiets Outlet Elst.

Van Dam Tweewielers, Julianastraat 31 (telefoon 0481 371194); www.vandamtweewielers.nl.

Demodagen Baptist Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 7 april en zaterdag 21 april van 10:00 tot 16:00 uur demonstreren leveranciers, cursuscentra en klanten hun producten en technieken.

Zaterdag 7 april
De houtdraaigereedschappen van Robert Sorby en de elektrische gereedschappen van Festool worden gedemonstreerd. Osmo vertelt u alles over hun houtbewerkingsproducten. Bessey demonstreert oplossingen voor elk lijm- of klemprobleem. Rogier Vogelzang laat zijn ambacht zien; wandelstokken maken. Hein Coolen van Ducotools vertelt u alles over de authentieke Stanley schaven. Een gezellig vol programma!

Zaterdag 21 april
Mafell demonstreert hun elektrische gereedschappen. Craig Heffren legt u alles uit over de Record Power houtbewerkingsmachines. Wolfgang Hess laat u het natslijpsysteem van Tormek zien. Peter Peer komt houtdraaien en beantwoordt al uw vragen. Verder zijn ook gitaarbouwer Jan van Capelle en bogenmaker Simon van der Heijden aanwezig met hun prachtige ambachten en producten. U beleeft het deze Demodag!

Extra productpresentaties
Vrijdag 6 en 20 april zijn er extra productdemonstraties gepland met Tormek, Festool, Mafell, Record Power en Robert Sorby. Alle informatie vindt u op onze website. Schrijf u kosteloos in op: www.baptist.nl/agenda!

De Demodagen zijn te bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Graag tot dan! Koffie en thee staan klaar!

Baptist Arnhem, Vlamoven 32, Arnhem; www.baptist.nl.

Winnaar draagt voor op Huissens Boekenbal met Hugo Borst Wie schrijft het beste verhaal van Lingewaard?

(foto: Lenny Oosterwijk)

HUISSEN - 2018 is het jaar dat Bruna Huissen haar 25-jarig bestaan viert. Om het jubileum te vieren organiseert Bruna Huissen op 24 mei het Huissens Boekenbal, met een aantal gastsprekers waaronder Hugo Borst. Tevens is er de wedstrijd 'Wie schrijft het beste verhaal van Lingewaard?'.

Bruna Huissen is op zoek naar de mooiste en beste verhalen –óf gedichten- over Lingewaard. De wedstrijd is bedoeld voor alle schrijftalenten uit de gemeente, van jong tot oud. Er zijn dan ook drie (leeftijds)categorieën: 6 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 18 jaar en volwassenen. Voor iedere winnaar is er uiteraard eeuwige roem, als ook een cadeaubon van 100 euro van Bruna.

Maar de mooiste 'beloning' is misschien wel de gelegenheid om het winnende eigen werk voor te dragen op het eerste Huissens Boekenbal, op donderdag 24 mei in De Buitenpoort. Bruna Huissen heeft de schrijver Hugo Borst, bekend van zijn boek 'Ma' over zijn dementerende moeder, bereid gevonden om acte de presence te geven. Borst is natuurlijk ook bekend als voetbalcolumnist en –analyticus. Overige gastsprekers: thrillerschrijfster Mariette Middelbeek en de auteurs Michel Bongers (Bemmel) en Ellen Lina en Hans Witjes (Huissen). Die laatste zorgt ook voor een muzikale noot. Kaarten à 7,50 euro voor het Huissens Boekenbal zijn verkrijgbaar bij De Buitenpoort en Bruna Huissen. Wees er snel bij, want vol = vol!

Verhaalwedstrijd

Heb jij een idee voor een thriller die zich afspeelt in Lingewaard of wil je misschien vertellen wat de gemeente in het algemeen of Huissen in het bijzonder voor jou betekent, in verhaal- of dichtvorm? Ga dan de uitdaging aan en schrijf het beste verhaal/gedicht van Lingewaard, tot maximaal 2000 woorden. Mail naar: bruna8606@brunawinkel.nl en doe dat vóór maandag 7 mei. Een jury, waaronder Michel Bongers, zal de teksten beoordelen. De winnaars worden bekend gemaakt op het Huissens Boekenbal op 24 mei.

Bruna Huissen is gevestigd aan de Langestraat 8a sinds 21 mei 1993 actief en is specialist in onder meer boeken, tijdschriften, wenskaarten, schrijf- en papierwaren, schoolspullen en cadeaus voor jong en oud. Er zijn in de gezellige winkel vaak signeersessies van (bekende) schrijvers. Het bedrijf vervult een regiofunctie, mede vanwege het PostNL agentschap en het ING-servicepunt.

Kijk voor acties en de meest actuele informatie op: www.facebook.com/BrunaHuissen.

Bekende dj's knallen in Huissen op thema: Hoe fouter, hoe beter Laatste tickets Q-music the Party in De Buitenpoort

Uit je plaat op Q-music The Party, Hoe fouter, Hoe beter. Zaterdag 31 maart a.s. in De Buitenpoort. (foto: Benno Arends)

HUISSEN - Wat een dj-booth! Wat een dj's! Wat een show! Wat een foute muziek! Zaterdag 31 maart kun je weer uit je plaat gaan op Q-music presents The Party in De Buitenpoort in Huissen. Wees snel met het bestellen van kaarten, want bijna uitverkocht. Thema: Hoe fouter, Hoe beter.

Het bordje 'vol' gaat steevast op de deur van De Buitenpoort als Q-Music in the house is. Met bekende dj's, een indrukwekkende dj-booth van 18 TFT-schermen voor video en visuals, een leddecor met bigscreens en het thema Hoe fouter, Hoe beter staat de Q-music presents The Party garant voor een wervelend feest. Een show die zijn gelijke niet kent. En daarom altijd een uitverkocht huis in Huissen en een topsfeer.

Gekke gadgets gratis

Una paloma blancaaaa, Sex on the beach, Greased lightning, I will survive, We are the children of the night, Leef, Y-M-C-A! Meezingen maar, confetti het publiek in, handjes in de lucht en dansen tot je niet meer kunt. En wees erbij als de Q-dj's die gekke gimmicks en gadgets uitdelen.

De Buitenpoort heeft deze zeer gewilde party weten te boeken. Zaterdag 31 maart. Aanvang: 21.00 uur. Entree: 10 euro (18+), voorverkoop via www.debuitenpoort.nl. Wees snel, want op is op en dit feestje wil je niet missen.

Paasvlooienmarkt Westervoort

WESTERVOORT - Maandag 2 april -tweede paasdag- is er van 10.00 tot 17.00 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Paaseitjes zoeken bij wijkvereniging De Zilverkamp

(Foto: Wijkvereniging de Zilverkamp)

HUISSEN – Op zaterdag 31 maart gaan we om 09.30 uur bij Wijkvereniging De Zilverkamp paaseitjes zoeken. We gaan in verschillende leeftijdsgroepen zoeken, op verschillende veldjes. Zo hebben we een veldje voor de allerkleinsten van 0 - 3 jaar, een veldje voor de kleuters van 4 - 6 jaar én voor de superspeurders van 7 jaar en ouder is er een nog uitdagender zoekveld. Dus ongeacht je leeftijd kan iedereen zoeken en vinden!

We beginnen traditioneel gezamenlijk met het paashaas-lied. Daarna spitsen we op in groepen en gaan richting de zoekveldjes. Wat de kinderen vinden, mogen ze houden. Vergeet niet om een zakje, mandje of emmertje mee te nemen om de eitjes in te verzamelen want je kunt maar een paar eitjes in je handen houden.

Na het zoeken op de veldjes staat er binnen in De Kuul voor de kinderen een beker limonade klaar en voor de ouders/begeleiders is er een kopje koffie of thee. Onder leiding van Anne-Mieke wordt er ook dit jaar weer geknutseld ter afsluiting. De kinderen kunnen iets leuks maken in de sfeer van pasen om mee naar huis te nemen.

Infoavond skeeleren door b.o.d. De Sprinters in Bemmel

Skeeleren op de baan b.o.d. de Sprinters. (Foto: Henk Rutgers)

BEMMEL - Op 29 maart verzorgt de afdeling Skeeleren van b.o.d. De Sprinters een informatieavond voor jeugd (vanaf 7 jaar) en volwassenen. De avond is van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van b.o.d. De Sprinters aan het Drieske 7 in Bemmel.

Tijdens de informatieavond staan kennismaking met de skeelersport en de vereniging centraal. De belangrijkste onderwerpen die avond zijn: materiaal en veiligheid, werkwijze van de trainingen en opzet en duur van het seizoen. Tijdens de avond zijn ook de leden van b.o.d. De Sprinters aanwezig die na de infosessie alvast een paar rondjes op de baan zullen rijden. Dit laatste geldt overigens niet voor nieuwe leden, die kunnen hun eerste rondjes rijden bij de eerste training van het seizoen op donderdag 5 april (19.15-20.45 uur).

b.o.d. De Sprinters is een echte familievereniging waar jong (vanaf 7 jaar) en oud(er) gelijktijdig kan skeeleren onder begeleiding van professionele trainers. Skeeleren wordt pas echt leuk als je beschikt over de juiste techniek waardoor je met minder moeite veilig grotere afstanden kunt afleggen. Inmiddels ook zin gekregen om te gaan skeeleren? Kom naar de informatieavond of kijk voor meer informatie op www.boddesprinters.nl of stuur eventuele vragen naarskeelers@boddesprinters.nl.

Werkgroep Doornenburg timmert goed aan de weg

Een van de nieuw geplaatste bankjes (foto: Werkgroep Doornenburg)

DOORNENBURG - De themagroepen van Werkgroep Doornenburg timmeren goed aan de weg. Zo kwam via Stichting Ouderen Doornenburg de vraag binnen om meer rustbankjes in en om Doornenburg te plaatsen. Themagroep Recreatie en Toerisme heeft dit opgepakt en inmiddels zijn er vier nieuwe bankjes geplaatst, maar er worden er in de toekomst méér geplaatst.

Themagroep Zorg heeft een succesvolle informatieavond genaamd 'Dementievriendelijke Doornenburg' gehouden en ook hier komt een vervolg op.

Themagroep Leefbaar is in gesprek met diverse partijen over het onderhoud van voetpaden (onder andere Rijnstraat) en fietspaden. Ook hier zijn er positieve ontwikkelingen. Hierover later meer.

Themagroep Wonen is onder andere druk bezig geweest met het project 'Workshop; Doornenburg door de ogen van haar inwoners'. In dit project wordt onderzocht hoe de leefomgeving van dorpen moet worden ingericht om de leefbaarheid te optimaliseren.

Heeft u nog goede ideeën of suggesties voor Doornenburg of zit u met een vraag met betrekking tot de openbare ruimte in Doornenburg, dan kunt u dit altijd kenbaar maken door een mail te sturen naar secretariaat@werkgroepdoornenburg.nl of gebruik te maken van het maandelijkse inloopspreekuur. Het eerstvolgende spreekuur is op 4 april om 20.00 uur in het ontmoetingscentrum in Doornenburg. "Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de werkgroep volg ons dan op facebook, twitter en www.werkgroepdoornenburg.nl."

De geschiedenis van De Leemkuulers (14)

BEMMEL - 25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2005. Dankzij onze Zwitserse vriend, Bruno Stoller, hebben we dit jaar tijdens ons jaarconcert, voor het eerst kennis gemaakt met een Alphorn. Dit instrument is in Zwitserland erg bekend en Bruno wilde dit instrument aan ons en aan het publiek laten horen. Het publiek was razend enthousiast met dit optreden. Het is voor de muzikanten ook erg moeilijk om de Alphorn te moeten begeleiden. Onze dirigent raakte zo enthousiast van dit instrument, zodat hij er zelf een aangeschaft heeft. Zodoende zijn wij de enige Egerländerkapel die dit instrument heeft en beheerst. Verder hebben we dit jaar weer opgetreden tijdens carnaval voor de bejaarden in huize Sint-Luidina, de vierdaagse opgeluisterd en diverse andere optredens gedaan. Dank zij een gift van de Bemmel-Haalderenstichting zijn we in staat gesteld om draadloze microfoons aan te schaffen. Dit komt het zang geluid zeer ten goede.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 7,50 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis, Vlinderfonds).

Speelweek op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

een gezellige middag tijdens de speelweek

NIJMEGEN - Speelweek voor jongeren met een verstandelijke beperking in Nijmegen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Het thema is dit jaar 'Op de Boerderij'. Ieder jaar wordt door de Stichting GVO de Klup en MEE Gelderse Poort een vakantie speelweek georganiseerd voor schoolgaande jongeren met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 20 jaar uit Nijmegen e.o. De speelweek wordt dit jaar gehouden in de week van 13 tot en met 17 augustus.

De speelweek heeft dezelfde functie als de reguliere bouwdorpen: op een gezellige, ontspannen manier samen met elkaar plezier maken in de laatste week van de vakantie. Deze week is niet alleen voor de kinderen een welkome afwisseling, maar ook de ouders hebben nu even de gelegenheid om aandacht te geven aan de andere kinderen in het gezin.

De vakantie speelweek wordt bezocht door zo’n 70 kinderen. Zij worden begeleid door ongeveer 40 vrijwilligers, veelal in leeftijd variërend van 15 tot 35 jaar. Het is een zeer enthousiaste groep, de meesten hebben al bij vorige speelweken meegeholpen. Een aantal van deze vrijwilligers (de zogeheten Keukenploeg) heeft zelf een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

"Ook voor 2018 zijn er weer veel vrijwilligers nodig om de Speelweek tot een succes te maken. Meer weten? Neem contact op met: Ilse Scholten, GVO de Klup, mobiel 06 10192374 of info@gvodeklup.nl; Marian van Wel, MEE Gelderse Poort, mobiel 06 10010339 of m.vwel@meegeldersepoort.nl."

1700 werkbezoeken op Doe Dag Betuwe On Stage

Leerlinge ruimt tafel af bij zorgrestaurant in Bemmel

BETUWE - Onlangs gingen 850 vmbo-leerlingen uit de Betuwe op werkbezoek bij verschillende bedrijven. Het was Doe Dag van Betuwe On Stage. Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen organiseren gezamenlijk dit project.

Samenwerking. In Huissen bezochten leerlingen de Doe Dag van de bouw, georganiseerd door aannemers uit de regio in Huis Binnenveld. Op deze bouwlocatie timmerden ze een kistje, metselden de leerlingen muren en maakten ze kennis met bouw- en installatietechniek.

Verkocht. Een makelaar uit Gendt bezocht met acht leerlingen een te koop staande woning. De vraag “Wat ontbreekt in dit huis?” beantwoordden de leerlingen vlot: “een ligbad, vaatwasser en wifi”. Het viel niet op dat er geen CV was. De leerlingen taxeerden de verkoopprijs perfect.

Lekkere lunch. Bij een zorgrestaurant in Bemmel kregen de leerlingen direct een fleurige blauwe bedrijfspolo aan. Ze namen bestellingen op, ruimden tafels af en hielpen met snijden in de keuken. “Ik snap wel waarom het hier zo druk is”, reageerde een leerling bij het zien van een prachtig opgemaakt bord.

Netwerk. De leerlingen deden dit project om beroepen te leren kennen en om een persoonlijk netwerk te bouwen. Daar zijn ze zeker in geslaagd. Meerdere bedrijven lieten de organisatie na afloop weten dat ze graag in contact blijven met deze leerlingen voor toekomstige stages. Een mooi compliment voor de leerlingen en voor de mentoren en decanen die de leerlingen voorbereiden op Betuwe On Stage.

Ingezonden brief

Geachte burgemeester/

beste Marianne,

Vandaag was in het nieuws dat er nog geen kandidaat-gemeenten zijn voor de aankomst van Sinterklaas in Nederland. Dit vraagt om een reactie uit het land!

Waarom zou Lingewaard dit niet kunnen organiseren? Natuurlijk, normaal organiseert een grotere gemeente de intocht. Maar waarom zou Lingewaard dat niet kunnen? Er zijn genoeg vrijwilligers die onze prachtige gemeente nog meer op de landelijke kaart willen en kunnen zetten. In diverse verenigingen loopt genoeg organisatietalent rond die vanzelfsprekend een bijdrage willen leveren. Daarnaast, onze goedheiligman die aanmeert bij het Looveer? Ik zie het al helemaal voor me!

Wat levert het Lingewaard op?
• Een lange periode in de schijnwerpers wat goed is voor het toerisme.
• Een saamhorigheidsgevoel binnen de gemeente.
• Een korte termijn boost in de omzet van de lokale bedrijven.

Ik heb zo'n vermoeden dat er met de landelijke organisatie best te onderhanden valt over de kosten nu de kandidaten niet voor het oprapen liggen. Een gouden kans om er ook financieel een overzichtelijk kinderfeest van te maken.

Laten we denken in mogelijkheden i.p.v. in onmogelijkheden. De Sint op bezoek bij Kasteel Doornenburg aangezien hij vroeger contact had met Floris. Stiekem meehossende luisterpieten bij de Dweildag. Sint op de camping in Gendt om een burn-out tegen te gaan na de aanzwellende discussie over de kleur van zijn hulptroepen.

Kortom, een prachtige kans! Ik hoop dat deze oproep serieus overwogen wordt. Ik ben gaarne bereid om de handen uit de mouwen te steken en mee te denken in de organisatie.

Met dank namens de vele bewoners van Lingewaard.

Maarten Nijenhuis

De Gendtse winkeliers als organisator van het Kersenfeest Gendt gaat knallen met straatfeest 'Laat de klinkers leven'

GENDT - "Wanneer iemand jarig is dan brengen je gasten een cadeau voor je mee. Wij doen het andersom. De Gendtse Winkeliers Vereniging is jarig en biedt de inwoners van Gendt en omgeving een cadeau aan." Voorzitter Henk Gertsen nodigt mensen uit voor een bijzonder straatfeest op zondag 15 april van 12.00 tot 17.00 uur. Het straatfeest 'Laat de klinkers leven' is voor jong en oud

Het programma is divers. Het concentreert zich op het Julianaplein en een deel van de Dorpstraat. Het wordt volgens Gertsen een gezellige mengelmoes van muziek, proeverij, creatief, sport, theater, workshops, mode en kinderactiviteiten. Centraal staat een horecaplein waar men elkaar kan ontmoeten. "Vijftig jaar bestaan is een mooi moment om feestelijk bij stil te staan", zegt Gertsen. Het organiseren van een braderie tijdens het Kersenfeest was toen een van de doelstellingen. De GWV is nog steeds een belangrijke speler van het jaarlijkse Kersenfeest in Gendt. Het ledenaantal groeit nog steeds.

Formule

Een commissie van ondernemers ging onbevangen aan de slag. "Al gauw kwam het idee om een evenement te organiseren dat niet binnen de geijkte lijntjes zou passen." De voorzitter van de GWV is tevreden over het resultaat. "De gevonden formule is denk ik een mooie basis om ermee door te gaan. " Een aantal ondernemers wil zich op een creatieve manier presenteren. Zo komt er een brei- en haakcafé waar bezoekers thee kunnen leuten. De horeca gaat ook creatief buiten de lijntjes met bijzondere hapjes, drankjes en zelfs met druiven stampen voor volwassenen.
De kinderen hebben ruim keus in activiteiten. Zoals marsepein maken, kunstwerk De Vlam nabouwen, een drum workshop en hilarische foto's maken in een retro caravan. Volwassenen en kinderen kunnen gezamenlijk een auto met graffiti tot een kunstwerk maken. Het is te veel om op te noemen, zegt Henk Gertsen van de GWV. "Kom zondag 15 april vooral kijken. Beleef het zelf, misschien wel het gezelligste straatfeest van Lingewaard."

Voorjaarsdagen bij Groencentrum De Batterijen

OCHTEN - Op 30 en 31 maart houdt Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen haar voorjaarsdagen. Deze dagen zullen volop in het teken staan van de inrichting van uw tuin. Er zullen allerlei activiteiten zijn voor jong en oud, zoals een wilgentenenvlechter, Groei en Bloei, een specialist van DCM (alleen op 31 maart), die u het beste bemestingsadvies kan geven voor uw tuin enzovoort.

Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals oudhollandse spelen en paaseieren zoeken. U kunt ook met een schets van uw tuin komen en dan zitten onze tuinontwerpers klaar om u een uitstekend advies te geven en te helpen bij de inrichting van uw tuin. Groencentrum de Batterijen is een zeer compleet groencentrum met als specialisatie fruitbomen en kleinfruit. U zult versteld staan wat zij daar allemaal in hebben staan, een zeer breed assortiment. Uiteraard kunt u er ook terecht voor alle laan-en sierbomen, leibomen, heesters, vaste planten, rozen, kruiden; teveel om alles op te noemen, dus kom maar eens kijken op de voorjaarsdagen om een indruk te krijgen.

Alle planten worden bij Groencentrum De Batterijen op een duurzame en sommige zelfs biologisch geteeld. Ook kunt u in onze webshop een keus maken uit de vele beplanting die wij hebben, kijk maar eens op www.batterijen.nl voor meer informatie. Iedereen is welkom!

Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen, Bonegraafseweg 68, Ochten; 0344 641271; www.batterijen.nl; info@batterijen.nl.

Korting op raamdecoratie bij Mattijssen Verf & Wonen

BEMMEL – Het voorjaarszonnetje schijnt al wat vaker naar binnen. Het blijft al langer licht en de zon maakt ons 's ochtends al weer wat vroeger wakker. Een nieuw zonnig seizoen, tijd voor nieuwe raamdecoratie? Mattijssen Verf & Wonen biedt de hele maand april 20 procent korting op de gehele collectie raamdecoratie van het merk BéCé.

In de plissé- en duplicollectie van BéCé zijn weer nieuwe structuurstoffen, trendy kleuren en zelfs een strak design in luxe RvS-uitvoering verkrijgbaar. Nu wordt raamdecoratie meestal aangeschaft voor langere tijd, des te belangrijker is het om de juiste keuze te maken. Moet het een ruimte verduisteren, een isolerende werking hebben of inkijk wegnemen en welke kleur en stof past er mooi in je interieur? De deskundige interieurstylisten van Mattijssen helpen je graag op weg. Zo kun je ervoor kiezen om een interieurstyliste bij je thuis de ruimten te laten bekijken en je wensen op het gebied van kleur, stofstructuur en de gordijnfunctie met je door te nemen. Zo kan er echt een advies op maat worden gegeven en ben je er zeker van een keuze te maken waar je lang plezier van zult hebben. Is interieuradvies aan huis duur? In tegendeel! Bij Mattijssen betaal je 69 euro maar dat volledige bedrag wordt van je aankoop bij Mattijssen weer afgehaald. Vandaar dat dit vernieuwde concept goed aanslaat, dus tijdig een afspraak maken is zeker raadzaam. Vooral nu, want deze kortingsactie geldt alleen in april. Bel alvast voor een afspraak: 0481 464214 of kom langs aan de Dorpsstraat 22 in Bemmel. Let op: vanaf 2 april geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 en za. van 9.30 tot 17.00 uur. Volg Mattijssen intussen op Pinterest, op Facebook en via de Blogs op www.mattijssen.com om inspiratie op te doen.

Hiep Hiep Hoera

Mels lenting word op 1 april
3 jaar. Gefeliciteerd van
Opa Hans Oma Ivon. Dikke knuffel.

Onze kleinzoon Lucas wordt 31 maart 10 jaar.
Van harte gefeliciteerd en een hele gezellige dag.

Opa en Oma Huissen.

Hoera!
Op 26 maart wordt mijn beste vriendin Nora alweer 6 jaar
Gefeliciteerd.

Liefs Fenna

Yes Luuk wordt 27 maart 6!
Gefeliciteerd!

Dikke kus van Papa, Mama, Tessa en Thijs

Dit lieve vrolijke meisje
wordt 27 maart 2 jaar
Dikke knuffel van opa Jo, oma Wilma,
ome Remco en tante Patricia

Dit stoere en lieve meisje Nina wordt op 31 maart alweer 2 jaar.

Dikke knuffel van Opa Theo, Oma Willie en Tante Bianca.

Deze vrolijke meid mag nu
30 kaarsjes uitblazen.
Gefeliciteerd .
liefs van ons allemaal.

Woensdag 28 maart Sarah!
Proficiat, de vriendenploeg.

Onze papa wordt op 30 maart 40 jaar.

Gefeliciteerd, lieve papa.

Liefs Anniek, Felien en Sandra.

Luuk

Hoera Luuk 6 jaar!
Proficiat lieverd,
dikke kus van Oma Elsje

'Als mijn kind een verhaal vertelt, begrijp ik vaak niet wat het bedoelt….' Taalontwikkeling bij kinderen

LINGEWAARD - Als mensen denken aan logopedie wordt er vaak gedacht aan het niet goed uitspreken van woorden. Je kunt echter ook bij logopedie terecht, wanneer je kind moeite heeft met het duidelijk vertellen van een verhaal.

Kinderen vertellen vaak verhalen, over wat ze hebben meegemaakt of over iets wat er is gebeurd. Soms zijn deze verhalen niet te begrijpen. Dit kan zijn doordat ze moeite hebben met het scheiden van belangrijke en minder belangrijke informatie. Het kan ook, doordat kinderen tijdens hun verhaal van de hak op de tak springen of ze geven veel details. Vaak is de woordenschat of zinsbouw wel voldoende, maar vinden ze het lastig om dit op een juiste manier toe te passen in hun taalgebruik. De taalvaardigheid is dan onvoldoende.

Kinderen hebben rond de leeftijd van 8 – 10 jaar vaardigheden goed ontwikkeld, zodat ze mee kunnen doen aan gesprekken. Mochten zich rond deze leeftijd toch problemen voordoen, dan kan logopedie helpen. De logopedist kan een bijdrage leveren door middel van het aanleren van structuur en verbeteren van de taalvaardigheden.

Heeft u twijfels over de taalontwikkeling van uw kind? Of wilt u gewoon advies? De logopedisten van Praatjuf helpen u graag. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.praatjuf.nl.

Iedere klant laten stralen, Hairfashion Suus is er geknipt voor!

GENDT – Het is bijna 12½ jaar geleden dat Susan Arends Hairfashion Suus opende in de Dorpsstraat. Blijkbaar was de vraag naar professioneel vakmanschap groot, want al snel was de kapsalon te klein voor het aantal klanten dat maar bleef groeien. Een groter pand aan de Sint-Maartenstraat 40 in Gendt werd toen de nieuwe stek.

Oog voor details. Dat is kenmerkend voor Hairfashion Suus. Dat zie je al direct als je de smaakvol ingerichte kapsalon binnenstapt. Zowel voor dames als voor kinderen is het zo ingericht dat je jezelf al gauw 'thuis' voelt en voor de heren is er zelfs een heuse 'Mancave'. Maar belangrijker nog; oog voor details zie je ook terug in de vakkennis van het team en dat begint altijd met goed te luisteren naar de klant. De tijd die aan jou wordt besteed, zegt al iets over de service en het kwaliteitsniveau. Je persoonlijke wensen, je haartype en gezichtsvorm zullen worden meegewogen in een deskundig advies.

Bij Suus werken alleen ervaren kapsters die een hoogwaardige opleiding hebben genoten en beschikken over uitstekende productkennis, met name van het merk Keune, waar Hairfashion Suus ambassadeur van is. De basis van mooi haar ligt immers bij het gebruik van kwalitatieve haarproducten en bij hoe goed het is geknipt. En dat is wat waard. Men zegt niet voor niets: 'Zit je haar goed, is je dag goed!'

Nog niet eerder bij Suus geweest? Volg Suus dan op Facebook en blijf op de hoogte van leuke acties. Momenteel is er speciaal voor de heren een actie: knippen voor slechts 17,50 euro en iedere woensdagmiddag: kinderen tot en met 12 jaar knippen voor 13,50 euro! Bel voor een afspraak: 0481 423007 en ervaar het verschil bij Hairfashion Suus.

De Buitenpoort op Eerste Paasdag domein van Mick, Keith & Co Overdag paaseitjes, 's avonds 'Stones'

Mick Jagger en co staan centraal op de eerste Stones-avond in De Buitenpoort, Eerste Paasdag op zondag 1 april. (foto: Martien Roelofs)

HUISSEN - 'Lets spend the night together'. Dat kan op de avond van de eerste paasdag, zondag 1 april, met de Stones-avond in De Buitenpoort in Huissen. Met onder meer film, stands met Stones items, verloting én een optreden van tributeband Undercover.

Dat is een echte live band. Rauw en puur zoals de Stones zijn. Zonder een kopie te willen zijn van de Rolling Stones heeft Undercover een zanger met een net zo energieke performance als Mick Jagger en worden de legendarische riffs van Keith Richards in authentieke stemming gespeeld. Undercover klinkt als de Stones in hun beste jaren en speelt de nummers hartstochtelijk en herkenbaar.

De ultieme Stonessfeer ontstaat door het publiek te betrekken bij de show. Naast de grote hits zoals Satisfaction, Angie, Sympathy for the devil, Paint it black en nog vele andere bekende nummers speelt Undercover ook minder bekende songs als Time Waits for no one of Can't you hear me knocking. De setlist verschilt per show.

Verloting

Undercover werd en wordt steeds uitgenodigd op alle grote landelijke Stones-fanclubdagen in Nederland en België. En nu dus exclusief in De Buitenpoort. Met verder ook nog de vertoning van een film, een stand met items van The Greatest Rock 'n Roll Band in the World en een verloting met mooie prijzen.

De eerste Stones-avond wordt dus gehouden op zondag 1 april (eerste paasdag), in het multifunctionele Huissense horecabedrijf De Buitenpoort. Dus echte fans en liefhebbers, laat die paaseitjes voor wat ze zijn en kom lekker rocken. De deuren openen om 19.30 uur. De entree is 7,50 euro, kaarten via www.debuitenpoort.nl of bij de voorverkoopadressen Foto Van Eimeren Huissen en cafetaria Braulio in Angeren.

De kinderen van Visboer Wout Bos zetten zijn werk voort 'Ik hoop dat de klanten onze kinderen niet vergeten'

LINGEWAARD – Al op 13-jarige leeftijd ging de heer Bos met zijn ouders mee venten in wat toen nog gemeente Bemmel heette. Er zijn dan ook klanten die hij al 50 jaar kent! Al die jaren bleven klanten de familie Bos trouw en daar is de heer Bos hen zeer dankbaar voor.

Het is donderdag 22 maart en zoals gewoonlijk staat Vishandel Bos eerst in Angeren aan de Emmastraat en vervolgens in Bemmel op de markt. Toch is het geen gewone dag voor vader Bos. Het zal zijn allerlaatste werkdag zijn. De misschien wel meest geliefde visboer uit de regio neemt afscheid van zijn klanten en herinneringen worden opgehaald: 'De heer Bos kwam al bij mijn moeder thuis toen ik nog maar een kind was. Als mijn moeder er even niet was, dan liet ze de deur voor hem open en stond er een wit bordje op tafel waaronder het geld voor de kabeljauw klaar lag voor hem', aldus een dame die later net als haar moeder vaste klant van familie Bos werd.

De visboer met het grote hart heeft jarenlang hard gewerkt. 'We hebben onze centjes niet verdiend met 38 uur in de week, maar met 68, 78 uur in de week en dat geeft helemaal niks', zegt de heer Bos lachend. Zijn gezondheid fluit hem nu echter terug. Op advies van zijn arts moet de heer Bos het rustiger aan gaan doen. Op de vraag hoe hij zijn vrije tijd gaat invullen zegt hij stralend: 'Ik ben zeg maar de rechterhand van de pastoor en de dominee en vanuit de kerk ben ik ooit begonnen ouderen te bezoeken in verzorgingshuizen bij ons in de buurt. Er heerst zoveel eenzaamheid onder deze mensen... We lezen, bidden en zingen dan samen. Dat is echt mijn lust en mijn leven en daar ga ik nu nog meer tijd voor krijgen!' Hij is een mooi mens. Zelf zegt hij: 'Ach, ik heb het geleerd van mijn moeder. Wij hebben een biddende moeder gehad en zij bad niet alleen voor zichzelf maar vooral ook voor anderen'. De appel valt dus niet ver van de boom. Zijn werk in de viskraam zit er op, maar de heer Bos gaat met een andere mooie daginvulling verder. Één wens heeft hij nog: 'Ik hoop dat de klanten onze kinderen die onze vishandel voortzetten, niet zullen vergeten. Het gaat u goed...'

Succesvol verlopen jaar voor het Drielse Veer

BETUWE - Het Drielse Veer kan terugzien op een uitstekend verlopen jaar 2017. Liefst 81.503 passagiers werden overgezet. Ten opzichte van 2016 is er sprake van een passagierstoename van 6.775. Medio april wordt het jaarverslag 2017 gepubliceerd, waarin nader op de successen worden ingegaan.

Dienstregeling hoogseizoen gaat in op 30 maart. Met ingang van goede vrijdag 30 maart vaart de veerpont weer op alle dagen.

De dienstregeling voor 2018 ziet er als volgt uit:
Periode Dag Vaartijden
30 maart - 21 oktober: maandag - vrijdag 07:00 uur - 18:00 uur; zaterdag, zon- en feestdagen * 10:00 uur - 18:00 uur
22 oktober - 21 december** maandag - vrijdag 07:00 uur - 10:00 uur, 13:30 uur - 18:00 uur
* Feestdagen: tweede paasdag, koningsdag, hemelvaartsdag, tweede pinksterdag.

** Van 22 december - 6 januari 2019 vaart het veer niet.

Tarieven

Voor het gebruik maken van de veerdienst gelden de volgende tarieven: Overtocht voetganger: 0,75. Overtocht fietser: 1,--. Tienvaartenkaart fietser: 8,--. Overtocht fietsplus *: 1,50. Scholieren van het Dorenweerdcollege kunnen via de school een jaarabonnement aanschaffen.

* Fietsplus = fietser met bakfiets, tandem, fiets met aanhanger, scooter of brommer.
Informatie over het Drielse Veer Website: www.drielseveer.nl Twitter: @drielseveer (voor de meest actuele vaarinformatie).