GN Overbetuwe-Nederbetuwe

17 april 2019

GN Overbetuwe-Nederbetuwe 17 april 2019


48e SJOC Avondvierdaagse in Herveld

HERVELD - (Toekomstige) deelnemers aan onze 48e SJOC Avondvierdaagse: Van 10 - 15 juni is het weer zover. De avondvierdaagseweek met de feestelijke opening, het pleinfeest na de intocht en het grote pleinfeest als afsluiting van onze wandel-, en feestweek.

Dit jaar organiseert de S.J.O.C. voor de 48e keer de avondvierdaagse. Er zal weer een grote feesttent komen te staan, tijdens de week, zodat we niet geheel afhankelijk zijn van het weer. Noteer maar vast in uw agenda wat er wanneer te doen is.

Voorinschrijfavonden in zalencentrum de Hoendrik in Herveld van 19.00 uur tot 20.30 uur: Dinsdag 28 mei en dinsdag 04 juni.

Wandelavonden: Dinsdag 11 juni - vrijdag 14 juni.

Opening op maandag, 2e Pinksterdag, 10 juni 2019 vanaf 14.00 uur met: muzikale omlijsting: Henri Degen. Er komt een voetbalkunstenaar en er zal een kleinschalige dierenparade aanwezig zijn. Verder zijn er diverse springkussens voor de kinderen. Ook kan er op deze middag nog ingeschreven worden.

Dinsdag 11 juni: Inschrijven van 13.00 tot 16.00 uur en van 18.00 tot 19.30 uur (15 km tot 19.00 uur)

Woensdagmiddag 12 juni: Creatieve Kindermiddag. Laat jullie verrassen.

Feestelijke intocht: Vrijdagavond 14 juni is de feestelijke intocht van de avondvierdaagse. Na de intocht is er het (gratis) Pleinfeest. De avond zal muzikaal omlijst worden door:

DJ Jordy, Trafassi, Eddy Walsh en Meezingteam.

Afsluiting: De feestweek zal spetterend afgesloten worden op zaterdag 15 juni met het S.J.O.C. Avondvierdaagse Pleinfeest met medewerking van: Party Band Tof, René Froger, 2Brothers on the 4th Floor en Snollebollekes. De kaartverkoop hiervan is al gestart op www.dehoendriktickets.nl.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sjoc-avondvierdaagse.nl en wij zijn ook te volgen via Face-book en Twitter. Hou dit dus goed in de gaten! Wij hopen u allen te mogen begroeten tijdens onze wandel-, en feestweek. Tot dan!

Versterking in het dorpshuis gezocht

Ons Dorpshuis Kesteren

KESTEREN - De deelnemers binnen Ons Dorpshuis Kesteren lusten graag een kop koffie. De agenda met activiteiten binnen Ons Dorpshuis Kesteren loopt aardig vol. Om de deelnemers te voorzien van koffie/thee of een drankje hebben we versterking achter de bar nodig. Nieuwe vrijwillig(st)ers zijn welkom.

"Wij bieden jou zelfstandig werk binnen een enthousiast team aan. Je zorgt ervoor dat de koffie/thee klaar staat bij verschillende activiteiten en vergaderingen. Daarnaast sta je bij verschillende evenementen achter de bar. Om je werk goed te doen, bieden wij jouw de e-learning-cursus IVA aan. Wij vragen of je minimaal 18 jaar oud bent en bereidt bent om ongeveer 3 uren per week een bardienst te draaien. De diensten worden via datumprikker verdeeld over de vrijwilligers waarbij jezelf aan kunt geven of je ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds beschikbaar bent.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ditje van der Vossen mobiel: 06 52236150, e-mail: ditje51@hotmail.com Kijk even op onze site www.dorpshuiskesteren.nl. Of als je in de buurt bent, loop je gewoon even gezellig binnen!"

Kinderen uit Elst spelen Passion for Kids

ELST - Een musical spelen over het grootste verhaal van lijden, vriendschap en overwinning, dat is een bijzondere happening.

Na weken repeteren stappen vijftien kinderen straks het podium op om het paasverhaal te spelen door de ogen van kinderen. Niet alleen de vrienden, familie en buren zijn hiervoor uitgenodigd. Jij kunt het ook meemaken! De voorstelling is op eerste paasdag, 21 april van 15-17.00 uur. De gymzaal van De Wegwijzer, Forum 6 in Elst is dan een ware theaterzaal! De entree is gratis, maar een bijdrage voor de onkosten wordt erg op prijs gesteld. Kijk op www.hartvoorelst.nl of www.paasmusicalelst.nl voor informatie.

Speeltuin Elstervreugd nu een stichting

Onder toeziend oog van Evert Oldenburger en Han Castrop van Notarissen Elst tekent het bestuur van Speeltuin Elstervreugd de akte voor de oprichting van de stichting. Van links naar rechts: Evert Oldenburger (notaris), Han Castrop (notaris), Tim Timmer (penningmeester), Ron Hebben (voorzitter), Meredith Wolff (secretaris) en Kristel Schuiling (afwezig op de foto, algemeen bestuurslid en marketing).

ELSTER - Met de oprichting van een stichting zet de werkgroep 'Speeltuin Elstervreugd' een belangrijke stap richting de komst van een buitenspeeltuin in Elst. Op 8 april ondertekenden initiatiefnemer Meredith Wolff en het bestuur van de stichting de akte. "Onze droom kinderen in Elst een buitenspeeltuin te bieden, komt zo steeds dichterbij."

In januari initieerde Meredith Wolff, met de gemeente Overbetuwe, een bijeenkomst om met deskundigen te sparren over het opzetten van een speeltuin. "Ik woon in Elst en mis een buitenspeeltuin voor de jeugd. Zo een met veel speeltoestellen waar oudere kinderen alleen naar toe kunnen gaan en met een apart gedeelte voor peuters en kleuters. Veiligheid staat voorop; daarom willen we een omheining en beheerder. En we dromen van een kantine, zodat kinderfeestjes of schoolreisjes mogelijk zijn."

Enthousiasme

Het enthousiasme van Meredith sloeg over op anderen. Inmiddels heeft de Facebookpagina 'Speeltuin Elstervreugd' ruim 400 leden én zijn er medestanders die haar helpen. Notarissen Elst hoorde hiervan en bood kosteloos zijn diensten aan. "Voor ons is alles nieuw, dus hun expertise kunnen we goed gebruiken. We zijn hen erg dankbaar."

Ondernemersplan De Stichting Speeltuin Elstervreugd kan nu vol energie verder. Meredith: "We willen een gedegen ondernemersplan presenteren. Daarom bezoeken we de komende tijd grote buitenspeeltuinen in de regio. Hierna gaan we in gesprek met de gemeente over mogelijkheden en locatie". De stichting hoopt, bij groen licht op de plannen, over vier jaar de speeltuin te kunnen openen. "Natuurlijk zijn we ook afhankelijk van vrijwilligers. Geïnteresseerden die ons willen helpen, zijn altijd welkom."

Meer informatie: speeltuinelstervreugd@gmail.com of Facebookpagina Speeltuin Elstervreugd.

Dierengeluiden: Hoera bijna pasen!

Het echtpaar paashaas.

HETEREN - Komend weekend is het pasen. Dat betekende vroeger dat de grote schoonmaak gedaan moest zijn en dat je nieuwe zomerkleren kreeg. Omdat alles schoon was mocht de kolenkachel niet meer aan, want dan werden de net gewassen gordijnen weer vies en dat kon natuurlijk niet.

De zomerkleren gingen ook aan, zeker op eerste paasdag en dan bij oma en opa op bezoek en de hele tijd stilzitten op een stoel. Met die traditie is gelukkig gebroken, je mag aan wat je wil en als je bij opa en oma op bezoek gaat hoef je niet meer stil te zitten, maar mag je lekker buiten spelen. Een andere traditie met pasen is eieren zoeken. Gelukkig doen we dat nog steeds, want dat is hartstikke leuk. Wij, de vrijwilligers van Boerderij Overbetuwe, hebben ook dit jaar weer aan de paashaas gevraagd om bij ons eieren te verstoppen en ik denk dat hij dat ook zeker gaat doen. Heb jij zin om ze te komen zoeken, kom dan eerste paasdag om 13.00 uur naar de Uilenburgsestraat 1b in Heteren en ga gezellig met andere kinderen eieren zoeken. De eieren gaan dan in een grote mand en nadat de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s een lekker kopje thee of koffie hebben gedronken in de kantine krijgen alle kinderen een zak met eieren mee naar huis.

De deelname is gratis, maar de Boerderij Overbetuwe is een ANBI instelling en dus afhankelijk van sponsoren. Als je wilt sponseren staat er een bus in de kantine, of je kunt een bedrag(je) storten op NL 75 RABO 0315 1559 73.Wil je meer inlichtingen dan kun je bellen met 026 4720707.

Ingezonden brief

Staatssecretaris Blokhuis maakt indruk in Kesteren


Op de druk bezochte NPV avond, maandag 8 april in het van Lodenstein college, maakte staatssecretaris Blokhuis (Christenunie) veel indruk met zijn betoog ten aanzien van de noodzaak van het verhogen van de vaccinatiegraad. Deze blijft in de biblebelt en met name ook in de gemeente Neder-Betuwe zeer ver achter bij het landelijk streefpercentage van 95%.


De heer Blokhuis benadrukte in het kader van onze algehele volksgezondheid het grote belang van het vaccineren en toonde zich zeer gemotiveerd om maatregelen te nemen ten einde ouders te overtuigen van de noodzaak hun kinderen te laten vaccineren.
In dit verband prees hij het gemeentebestuur van Neder-Betuwe in het door haar uitgesproken beleid, inspanningen te verrichten de vaccinatiegraad te verhogen. Tevens hekelde hij de pseudo-wetenschappelijke argumenten waarvan de tegenstanders van het vaccineren zich bedienen. Niet wetenschappelijk onderbouwd en 'kletskoek', was de duidelijke kwalificatie van de staatssecretaris.

Ook de andere spreker, huisarts Dorresteijn uit Ederveen, was helder in zijn betoog en in zijn conclusies. Met veel statistisch cijfermateriaal uit de praktijk, toonde hij aan dat door te vaccineren ernstige ziektes kunnen worden voorkomen. Voor hen die zich hebben laten vaccineren maar ook voor de kleinsten onder ons die voor een vaccinatie nog niet in aanmerking komen. Het biedt dus een bescherming voor jezelf en voor de kwetsbare ander. Ook hij verwees het krijgen van ziektes, juist vanwege een vaccinatie, met cijfers onderbouwd naar het rijk der fabelen.

Een schril contrast met deze twee vorige sprekers vormde het betoog van de heer Lohuis, dominee uit Scherpenisse. Hij kwam eigenlijk niet verder dan te verwijzen naar zoals hij het noemde: 'de goddelijke voorzienigheid van Koning Jezus' en het noodlot in zijn handen te leggen. Maar het is kwalijk te moeten constateren dat hiermee dan ook je medemens, welke niet gelooft in deze voorzienigheid, dit noodlot kan treffen.

Harry Kuyper, Ochten.

Seniorenvereniging KBO presenteert: reizen met O.V.

OVERBETUWE - Reizen met de OV-chipkaart valt niet altijd mee en is voor senioren soms lastig, gezien de vele veranderingen van de laatste jaren. Op woensdag 24 april wordt een informatiebijeenkomst gehouden over; hoe zorgeloos met het openbaar vervoer te kunnen reizen in eigen regio, provincie of door het land.

Deze informatiebijeenkomst is voor alle 50+ van gemeente OverBetuwe. Tijdens deze bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod; reizen met OV-chipkaart in bus en trein, - de werking van de kaartautomaat, - het aanvragen van de OV-chipkaart, - buslijnen in uw directe omgeving. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en antwoord te krijgen. Aan het einde van de voorlichting kunnen aanwezigen zich opgeven voor een proefreisje, zij gaan dan op woensdag 15 mei samen met de OV-ambassadeurs een tripje met het OV maken. Meer informatie hierover geven de OV-ambassadeurs direct na de voorlichting.

"Vindt u het nog steeds een heel gedoe dat reizen met die chipkaart en durft u juist daardoor niet met het OV, kom dan vooral luisteren, ga mee met de proeftrip en laat u verrassen dat reizen ook leuk kan zijn. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, u hoeft zich vooraf niet aan te melden en de entree is gratis. Reizen met het OV-chipkaart wordt gegeven in wooncentrum Wervershove aan de Grote Molenstraat 50 in Elst. Aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur, einde 16.00 uur inclusief pauze. Info: rvnistel@outlook.com of 06 11511700."

Planten- en stekjesmarkt

HEMMEN - De jaarlijkse planten- en stekjesmarkt is dit jaar op zaterdag 11 mei van 11.00 tot 15.00 uur.

Hiervoor zijn kramen telefonisch te bestellen bij de dorpsvereniging Hemmen. Deelname is gratis. Informatie te verkrijgen via 0488 451002.

Zangproject bij Koor Animato in Zetten

Merendeel van het koor Animato in de repetitieruimte in Zetten. (foto: F.D. Sipman)

ZETTEN - Zingen heeft een positieve invloed op onze stemming, het is goed voor lichaam en geest; samen zingen is ook nog eens gezellig. Op maandag 6 mei start het Zettense koor Animato een project voor mensen die graag zingen.

Men wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen bij in totaal zes koorrepetities. Het repertoire wat zal worden ingestudeerd is fris en afwisselend. De repetitieperiode van zes weken zal worden afgesloten met een kort zomerconcert op zondag 23 juni. Deelname is gratis, opgeven kan via onderstaand telefoonnummer en/of emailadres. "Natuurlijk kunt u ook op maandagavond (20.00 uur)naar de repetitieruimte komen in een bijzaal van kerkgemeente De Rank aan de Hoofdstraat in Zetten. " Voor meer informatie: 06 12132681, sipma015@kpnmail.nl.

Huiskamer Elst podium voor zanger Henkie

Enthousiasme tijdens optreden Henkie. (foto: Eddie van Hattum)

ELST - Onder zijn artiestennaam Henkie heeft Elstenaar Henk Leeuwis al vele jaren succes met vrolijke liedjes die velen aanspreken. Het grootste succesnummer is ‘Lief klein konijntje’ waarvoor hij zowel in Nederland als in België een gouden plaat heeft ontvangen.

Tijdens de Huiskamer van Elst donderdag 11 april trad Henkie op met zijn grootste succesnummer, maar ook andere vrolijke liedjes vielen bij de bezoekers van de weer goed bezochte Huiskamer in de smaak.

De Huiskamer van Elst is de ontmoetingsplek op donderdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek aan het Europaplein. Iedereen is welkom en vriendelijke gastvrouwen zorgen graag voor een kopje koffie.

Meer weten over het Huiskamerproject: bel 0481 350588 of 06 12465542.

Ben ik een Swobrikchauffeur of -bijrijder?

De Swobrik. (foto: Welzijn Rivierstroom)

NEDER-BETUWE - Om meer flexibiliteit te bieden wil Stichting Welzijn Ouderen het team van chauffeurs en bijrijders uitbreiden. Swobrik vervoert inwoners van 55 jaar en ouder en mensen met een ( eventuele tijdelijke) beperking van alle leeftijden.

De bus rijdt al jaren in Neder-Betuwe en staan bekend om de aandacht die ze geven aan mensen die ze vervoeren. Zo lopen de chauffeurs of bijrijders bijvoorbeeld altijd even mee naar de voordeur als iemand dat zelf niet meer kan.

"Wij willen chauffeurs de mogelijkheid bieden om verschillende dagdelen te rijden. Dit vraagt naast een goede planning om voldoende chauffeurs. Wanneer u jonger bent dan 75 jaar en bereidt bent om minimaal één dagdeel per week te rijden, dan drinken we graag een kopje koffie met u. Als echte Swobrik chauffeur vindt u het contact met mensen fijn en helpt u graag. Naast rij-ervaring is het ook belangrijk dat u een kleine administratie bij houdt. Dit leggen we graag aan u uit. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Rosemarie Verwoerd, 0488 443210, johanenrosemarie@upcmail.nl."

Stichting Samen Zorgen

Weekoverzicht van de activiteiten Stichting Samen Zorgen Week 16-17 van 17 t/m 23 april Liefkenshoek Heteren

Woensdag 17 april: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 14.00 uur, 14.00 uur Sjoelen en Rummikub, 14.00 uur kaartclub, 16.30 uur Liefkenssmullerij
Donderdag 18 april: 11.00 uur Meer Bewegen, 14.30 uur Bingo

Vrijdag 19 april: 10.30 uur Zingen met begeleiding, 14.30 uur Vragenderwijs, 18.30 uur Weeksluiting

Zaterdag 20 april: 19.00 uur Rad van Fortuin

Maandag 22 april: Tweede paasdag ( geen activiteiten)

Dinsdag 23 april: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 10.00 uur Bibliotheekservice, 14.30 uur Koersbal, 18.30 uur Bewonerskoor, 20.00 uur De Lofstem De Hoge Hof Herveld

Woensdag 17 april: 14.00 uur Sjoelen en kaartclubs, 17.00 uur Eet en drinkcafé

Donderdag 18 april: 10.00 uur Handwerken met Jannie, 13.30 uur Schilderen met Hennie, 14.15 uur Repetitie Hoge Hof koor, 16.00 uur Uitzending videoteam in de huiskamer.

Vrijdag 19 april: 09.30 uur Kaarten borduren met Nellie, 10.00 uur Geheugentraining, 14.30 uur Bingo.

Zaterdag 20 april: 10.00 uur Bibliotheek met Annie, 14.30 uur Superbingo.

Maandag 22 april: Tweede Paasdag (geen activiteiten)

Dinsdag 23 april: 11.00 uur: Geheugentraining, 14.00 uur Rummikub en spelletjes, 14.30 uur Handwerken met Els, 19.00 uur Bingo

High Tea op Zorgboerderij Hoog-Broek

Gedekte tafel op dakterras. (foto: Zorgboerderij Hoog-Broek)

LIENDEN - "Op vrijdag 26 april is er op onze zorgboerderij een high tea, samengesteld en geserveerd door medewerkers en gasten van Hoog-Broek. U bent van harte welkom tussen 13.30 en 15.30 uur."

"Wij serveren dan verse thee en een mix van zoete en hartige hapjes uit eigen keuken. Aanmelden kan tot en met dinsdag 23 april. Bent u vegetariër of heeft u een dieet, laat het ons weten dan houden wij er rekening mee. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. De prijs bedraagt 15,00 euro per persoon. En mocht u geen vervoer hebben, wij kunnen u ophalen en weer thuisbrengen. Binnen de kernen Kesteren, Lienden en Ommeren zijn hieraan geen kosten verbonden. Ons adres is: Zorgboerderij Hoog-Broek, Burg. Houtkoperweg 6 in Lienden; 0488 483208; info@hoogbroek.nl."

Mensen samen brengen

Speelpartner gezocht. (foto: Welzijn Rivierstroom)

ECHTELD - Ben je gek op Rummikub of kaart spelletjes, maar heb je geen speelpartner? Voor een 87-jarige vrouw uit Echteld zoeken we iemand die op maandag- of dinsdagmiddag tijd heeft om een spelletje te spelen.

Bij belangstelling kun je contact opnemen met Esther Seijkens op telefoonnummer 06 33421037 of estherseijkens@welzijnrivierstroom.nl.

Bingo in Onder de Toren

ELST - Zaterdag 20 april presenteert Hart van Elst de maandelijkse bingo in zalencentrum Onder de Toren.

Er zijn diverse vleesschalen en tassen boodschappen te winnen. De zaal is open vanaf 19:00 en de bingo begint om 20:00 uur.

Parochie H. Maria Magdalena

Donderdag 18 april Witte Donderdag
H. Johannes de Doper Indoornik: 10.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Ouderendagviering
St. Werenfridus Elst: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Magna Voce
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: eucharistieviering, N. Sales en J. Rademakers, Cantorije
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart

Vrijdag 19 april Goede Vrijdag
St. Werenfridus Elst: 15.00 u: kruisweg, V. Bulthuis en J. Rademakers, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 15.00 u: kruisweg, G. Peters en J. Kallen m.m.v. communicanten
H. Maria Geboorte Driel: 15.00 u: kinderkruisweg, M. Sanders m.m.v. communicanten en vormelingen, Cantorije
St. Werenfridus Elst: 19.00 u: Goede Vrijdagviering, V. Bulthuis, Leonarduskoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 19.00 u: Goede Vrijdagviering, G. Peters en J. Kallen, Exotherm
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: Goede Vrijdagviering, N. Sales en J. Rademakers, Heren Cantorije
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: Goede Vrijdagviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

Zaterdag 20 april Stille Zaterdag
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: woord- en gebedsviering, M. Sanders, Projectkoor Kinderpasen
St. Werenfridus Elst: 21.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Musica Amare, Paaswake
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 21.00 u: eucharistieviering, G. Peters en J. Kallen, InVoice, Paaswake
H. Maria Geboorte Driel: 21.00 u: eucharistieviering, N. Sales en J. Rademakers, Cantorije, Paaswake
H. Maria Geboorte Lent: 21.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart, Paaswake

Zondag 21 april Eerste Paasdag
St. Bavo Angeren: 5.30 u: dageraadsviering, M. Sanders m.m.v. ADA, Leonarduskoor
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst, N. Sales, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
H. Maria Geboorte Driel: 9.30 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Enjoy
Gendt: 10.00 u: oecumenische Paasviering, Providentia
St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, In B'tween
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 9.30 u: woord- en communieviering, J. Kallen, Ubi Caritas
H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Kallen, St. Caeciliakoor
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Leonarduskoor
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 9.30 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Chaveriem

Maandag 22 april Tweede Paasdag
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorum
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Herenkoor

Woensdag 24 april
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 10.00 u: Ouderenviering, F. Bomers

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Postduiven De Toekomst Elst

ELST - De eerste wedvlucht van 2019 is begonnen.

Wedvlucht Tienen (bel) 142 km.: F. Looyschelder Elden 1-2-5 en 7; H. Burgers Elst 3-4 en 9; G. Kemmink Elden 6; G. Doezejager Elst 8 en 10.

Nieuws insturen

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770.

Bingotime

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 19 april is het weer zover.

Het bingoteam van de Koninginnebuurt houdt weer een gezellige bingoavond en nodigt iedereen graag uit om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken. De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Postduiven De Toekomst Elst

ELST - De eerste wedvlucht van 2019 is begonnen.

Wedvlucht Tienen (bel) 142 km.: F. Looyschelder Elden 1-2-5 en 7; H. Burgers Elst 3-4 en 9; G. Kemmink Elden 6; G. Doezejager Elst 8 en 10.

Nieuws insturen

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770.

Toneel in De KiK: Mugmetdegoudentand met Sociaal Kapitaal

Sociaal Kapitaal. (foto: Jan Hoek)

ELST - Op zaterdag 20 april om 20:30 uur is er toneel in Theater De KiK. Kaarten voor 'Mugmetdegoudentand' zijn 18 euro, inclusief drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl.


Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch? Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed, nietwaar?

Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?

“U klinkt als een verstandig persoon en toch laat u zoveel voordeel lopen? Heeft u al een verzekering? 10.000 Nederlanders zijn u al voorgegaan. U betaalt bij ons de eerste drie maanden slechts de helft. Hoe vindt u dat klinken? Heeft u al een iPad? U bent toch geen dief van uw eigen portemonnee?”

Sociaal Kapitaal is een geestige, actuele voorstelling over hoe je vast kan lopen in de Nederlandse verzorgingsstaat. Mugmetdegoudentand is een gerenommeerd theatergezelschap met wisselende bezettingen, dat al dertig jaar uiteenlopende toneelvoorstellingen maakt voor de Nederlandse theaters.

Tafeltenniscompetitie HTTC

HETEREN - Het eerste team van HTTC blijft het in de eerste klasse prima doen. In Beuningen werd TCB 1 met 6-4 verslagen. Meriam Willemse stal, met drie zeges, de show. Marco Knaap won keurig tweemaal en was samen met Meriam ook trefzeker in het dubbelspel.

Team twee was tegen Mitac niet op volle sterkte en verloor met 7-3. Patrick van Alst won fraai tweemaal en Ronald Stevens was eenmaal succesvol. Het derde team heeft de punten hard nodig,tegen DNW leek het te lukken, maar de gasten wonnen uiteindelijk met 6-4. Frank Balzer won tweemaal en Johan Soppe was eenmaal succesvol en samen wonnen ze het dubbelspel. Team vier behaalde tegen Drusus een prima 7-3 overwinning. Daan Barends wist met mooi aanvalsspel driemaal te winnen. Bart Barends won keurig tweemaal en Yoeri Liethof was eenmaal succesvol. Het dubbelspel werd door Daan en Bart gewonnen. Het vijfde team vecht tegen degradatie en pakte bij Hutaf vijf punten. Kopman Erik van Welie wist driemaal te winnen en Wilma Stap won eenmaal en was samen met Anette succesvol in het dubbelspel. Team zes was tegen Revanche onvolledig en verloor met 6-4. Bert Vennik was met drie zeges in topvorm en Ine Stap voegde hier nog een punt aan toe. A.s vrijdag kan het kampioenschap binnen gehaald worden. Het jeugdteam won tegen SKF met 6-4. Niels Loeffen en Bodhi Lindeboom wonnen drie singles, maar waren in het dubbelspel minder succesvol. Voor info over tafeltennis in Heteren en omstreken zie: www.httc71.nl.

Xanthos H1 strandt in halve finale

ZETTEN - Voor het eerst in de historie mochten de volleyballers uit Zetten de halve finale spelen van de beker. Samen met Webton Hengelo werd gestreden om een plek in de finale!

Set 1 kwam Xanthos goed uit de startblokken en sloeg meteen een klein gat. De bezoekers, een ruime mix aan ervaren en jeugdige spelers, boden goed tegenstand en wisten met name via de middenaanval diverse punten binnen te halen. Hengelo boog de achterstand rond 11-11 om in kleine voorsprong, waar Xanthos ondanks hard werken net te kort kwam; 19-25.

De tweede set zette de thuisploeg de schouders er nog eens onder, maar kwam niet los. Hengelo ging op zelfde voet verder, maar Xanthos kreeg meer grip op de sluwe ballen. Een belangrijke service-serie van Timo Sprangers leidde tot een voorsprong, waarna Xanthos op 24-21 voorsprong kwam. Ondanks vier setpunten wist Xanthos deze spannende set niet binnen te halen, en was Hengelo de gelukkigste; 27-29. Teleurgesteld begon Xanthos aan set 3, maar putte energie uit de aanmoediging van het publiek. De service-druk werd nog wat verder opgevoerd, waar Hengelo moeite mee had. Harde klappen van Nico Baars en slimme ballen van Edwin van de Haar gaven dat extra zetje wat nodig was om uit te lopen.

Het harde werken werd beloond; 25-22 voor Xanthos. De vierde set kon Xanthos tot 9-8 stand goed mee, maar twee lange service-series van Hengelo sloegen een flink gat wat Xanthos niet meer te boven kwam. Met 25-12 op het bord, was het onvergetelijke bekeravontuur voorbij en bedankten de heren de goed gevulde tribune voor de steun.

Fortnite Toernooi in Ochten

OCHTEN - Zaterdagmiddag 20 april wordt er in dorpshuis Ochten een Fortnite Toernooi georganiseerd. Het toernooi is speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar oud en wordt georganiseerd door het jongerenwerk van Mozaïek, het dorpshuis en Mars Game Evens.

Er wordt gespeeld op de PS4. Deelnemers hoeven alleen oortjes of een headset mee te nemen, er zijn spelcomputers aanwezig in het dorpshuis. Mensen die gewend zijn om op de PC spelen kunnen eventueel zelf een toetsenbord en muis meenemen. Er worden normale potjes gespeeld vanuit een standaard profiel, maar iedereen kan zijn eigen instellingen gebruiken. Er wordt solo gespeeld. Iedereen zal vier á vijf rondes spelen en krijgt punten per score en kill.

Het toernooi is 20 april tussen 13:00 en 17:00 uur. Deelname is gratis, wel moet je jezelf van tevoren aanmelden door een bericht te sturen via WhatsApp naar Ralf Reinders van Mozaïek, 06 30032965.

Het computerspel Fortnite is het afgelopen jaar enorm populair geworden. Normaliter wordt het spel thuis op de bank gespeeld. De gedachte achter het toernooi is om jongeren van de bank te krijgen en samen te brengen in een omgeving waarin ze hun tegenspelers in het echt ontmoeten, in plaats van via de computer.

Blues Syndicate in Vuurspoor Veiling Café

ZETTEN/ANDELST - Zaterdag 20 april speelt Blues Syndicate in het Vuurspoor Veiling Café.

De formatie Blues Syndicate bestaat uit vijf man, die na veel omzwervingen in diverse bands, opgericht is in 1993. De muziek bestaat hoofdzakelijk uit blues met hier en daar jazzy invloeden. De band speelt naast eigen repertoire ook wat covers van John Mayall, B.B. King en Freddy King waarbij de eigen stijl afwisselend is opgebouwd en varieert van rustige, subtiele blues tot stevige bluesrock. Karakteristiek is het scheurende geluid van de mondharmonica van J. 'Harp' Legebeke die zijn sporen ruimschoots verdiende met optredens van Louisiana Red. Verder bestaat de band uit Pieter van de Pest: gitaar, Graeme Woldinga: gitaar, Jan Slotboom: bas en Bob van Stempvoort: drums.

Het Veilingcafé aan de Wageningsestraat 35a in Zetten naast het Restaurant t Vuurspoor gaat open om 21.00 uur en er wordt geen entree gevraagd.

Jaarvergadering Vereniging Ons Tehuis IJzendoorn

IJZENDOORN - De vereniging Ons Tehuis in IJzendoorn, die zich bezig houdt met de exploitatie van het dorpshuis, houdt op 24 april haar jaarvergadering.

Tijdens de vergadering zal onder andere het financieel verslag over het jaar 2017 en de begroting voor het jaar 2019 aan de orde komen. Ook zal een terugblik worden gegeven op de activiteiten die het afgelopen jaar rond de voorgenomen nieuwbouw hebben plaatsgevonden. Daarna zal het nieuwe plan tot verbouwing van het dorpshuis aan de leden worden gepresenteerd.

Aansluitend is er een bijeenkomst van de klankbordgroep die het bestuur adviseert rond deze plannen. Ook andere belangstellenden zijn welkom op beide bijeenkomsten. De vergadering begint om 19.30 uur in het dorpshuis Ons Tehuis aan de J.R. Zeemanstraat 12a in IJzendoorn.

Paasbazar in Echteld

ECHTELD - Zaterdag 20 april gaat voetbalvereniging Echteld weer een paasbazar organiseren.

Rondjes met het lichtspel worden er gedraaid, ballen gooien en eitjes raden zijn de activiteiten waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Op deze zaterdag speelt Echteld 1 ook thuis in de competitie tegen de Musketiers om 14.30 uur. Na afloop van deze wedstrijd worden er al rondes gedraaid met het lichtspel.

Vanaf 20.00 uur gaat de bazar verder met genoemde activiteiten. Zaterdag 1 juni wordt bij Echteld het bedrijventoernooi georganiseerd,zes tegen zes. Opgeven kan bij Herman van de Hatert, hermanvdhatert@gmail.com. Op 2 juni wordt het eerste walkingfootballtoernooi gehouden. Hierover later meer in deze krant.

Samenwerkingsovereenkomst startschot aanleg glasvezel

OVERBETUWE - Op 8 april tekenden Glasvezel buitenaf en de gemeente Overbetuwe de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Een feestelijk moment waarmee het startschot kan worden gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De verwachting is dat eind mei de eerste schop in de grond gaat.


Wethouder Wijnte Hol zette namens de gemeente zijn handtekening onder de samenwerking. Volgens Hol is deze samenwerking niet zomaar tot stand gekomen: "Dat hebben we te danken aan de inzet van de ambassadeurs. Zij hebben hard gewerkt om de glasvezelcampagne tot een succes te brengen." Bij de ondertekening op Landerij De Park in Elst waren ook een aantal ambassadeurs en lokale verkopers uit de regio aanwezig om het succes gezamenlijk te vieren.

Samenwerking met bijna alle gemeenten rond
In bijna alle gemeenten in Gelderland Midden is de samenwerking rond. Alleen in Zevenaar en Duiven lopen de gesprekken nog om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst. Leo Scharenborg van Glasvezel buitenaf: "Onze intentie is om eind mei te starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Hiervoor zijn we nog in gesprek met bewoners en betrokken partijen zoals de Provincie en waterschappen. We zijn heel blij dat de samenwerking met gemeente Overbetuwe vandaag is beklonken zodat de aanleg weer een stap dichterbij is."

Meer adressen krijgen aanbod voor glasvezel
Er is ook nog goed nieuws voor bewoners in het buitengebied van Overbetuwe die een Coaxverbinding van Ziggo hebben. Zij krijgen een aanbod van Glasvezel buitenaf om alsnog een glasvezelaansluiting af te nemen. Zij krijgen hierover binnenkort persoonlijk bericht.

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Paaseieren zoeken

HEMMEN - Tweede paasdag is het weer paaseieren zoeken in Hemmen.

Met alle kinderen en hun ouders, opa's en oma's vertrekken we om half elf naar het bos. De gevonden eieren moeten weer worden ingeleverd in het dorpshuis, waar alle kinderen iets lekkers ontvangen. Informatie is te verkrijgen via 0488 451002.

Spreekuur huurdersvereniging Overbetuwe

ELST - HVOB houdt spreekuur iedere derde donderdag van de maand van 19.00-20,00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen. Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst.

Jaarvergadering uitvaartvereniging Dodewaard

DODEWAARD - Het bestuur van de uitvaartvereniging Dodewaard is voornemens om op woensdag 24 april haar jaarvergadering te houden.

De vergadering vindt plaats in de ontmoetingsruimte van De Steegakker 12 in Dodewaard . De vergadering begint om 19.30 uur. Het bestuur nodigt haar leden van harte uit om aanwezig te zijn.

Dato Steenhuis spreekt

ZETTEN - Op woensdagochtend 17 april is er de laatste ontmoetingsochtend van dit seizoen georganiseerd door stichting De Schakel.

Evangelist Dato Steenhuis spreekt dan over de bijbelse profeten. Aanvang 9.30 uur. Vrije toegang in De Verbinding, Stationsstraat 1, Zetten (hoogstwaarschijnlijk). Info: 024 3481263.

Komen jullie mij zoeken?

HERVELD - Op maandag, tweede paasdag, is er bij museumboerderij Den Tip weer het traditionele paas-eieren zoeken voor kinderen in de leeftijd tot 10 jaar.

"Onze vrijwilligers hebben in de boomgaard bij het museum ongeveer 400 chocolade eieren verstopt die graag door jullie gevonden willen worden. Alle kinderen krijgen een mandje mee om de gevonden eieren in te doen en ook zijn er een aantal speciale eieren verstopt die weer een extra prijsje opleveren uit de grabbelton. Het zoeken start exact op 11.00 uur, want langer kunnen wij de kinderen niet laten wachten; kom op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Ingezonden brief

(foto: A.Konijnenberg)

Het biervaatje

BETUWE - Opeens stond ie daar. Onaangekondigd en niemand wist waar ie vandaan kwam en ook niemand die wist wie hem daar neer gezet had. Ook niemand die zich er over verwonderde. Als het nu een leeg vaatje had betroffen kun je je daar nog iets bij voorstellen. Maar nee hoor, het vaatje tapte er nog levenslustig op los en liet aan zijn gewicht merken dit ook nog lange tijd te kunnen volhouden!

Nu ben ik geen bierkenner en weet ook niet hoe lang bier goed blijft, maar niemand scheen zich er druk om te maken. De positie van het vaatje bleef wekenlang het zelfde. Een keer was het vaatje omgegooid, maar ik heb hem weer overeind geholpen. Uit nieuwsgierigheid ging ik toch eens de tap proberen, en ja hoor. Het vaatje spoot er lustig op los en met een straal waar menig bejaarde jaloers op zou zijn! En ook de kleur van het aangebodene zag er nog zeer levenslustig uit. Ik kon me dan ook niet bedwingen om elke keer dat ik er langs kwam even aan zijn tap te hangen om te zien of 'ie' het nog deed. Het vaatje echter weet van geen ophouden!

Hoe lang zal ie er nog staan (na dit artikel)? Misschien moeten we dan maar eens uit een ander vaatje gaan tappen!

A. Konijnenberg

Basisschoolkinderen de natuur in!

ELST - De natuur(school)gidsen van Natuur en Milieu Educatie Overbetuwe hebben een gezamenlijke cursusochtend gehad over samenhang in de natuur op het struinpad van Landerij De Park in Elst.


De excursies voor de basisscholen in de gemeente Overbetuwe worden gegeven in Hemmen, Heteren en Elst op diverse locaties en zijn te reserveren via de NME-gids https://nmeoverbetuwe.nl. Wij zijn er allemaal klaar voor!

Tafeltenniscompetitie HTTC

HETEREN - Het eerste team behaalde een 8-2 overwinning bij TT Nijmegen. Door deze uitstekende prestatie blijft HTTC probleemloos in de 1e klasse. Lennard Springvloet Dubbeld bevestigde met drie zeges de goede vorm.

Meriam Willemse en Marco Knaap wonnen keurig tweemaal, verder wonnen Meriam en Lennard het dubbelspel. Ook team twee is in goede doen, deze week werd Herpen met 6-4 verslagen. Rudy Gerritsen won knap driemaal, Ronald Stevens was tweemaal succesvol en won samen met Ramona Gerritsen de dubbel. Het derde team stelde tegen Looping teleur en verloor met 7-3. Cees van de Lindeloof en Frank Balzer wonnen eenmaal en wonnen samen het dubbelspel. Team vier blijft het goed doen, Rhenus werd met 7-3 verslagen. Yoeri Liethof, Bart Barends en Daan Barends wonnen ieder tweemaal. Het vijfde team deelde de punten met Kracht&Vrienschap. Alaa Alsaaidi en Erik van Welie wonnen keurig tweemaal en waren ook trefzeker in het dubbelspel.

Team zes wist Tik Hard met 9-1 te verslaan en heeft het kampioenschap voor het grijpen. Bert Vennik en Rogier van Balgooi zijn nog steeds ongeslagen in deze competitie. Sasha Colen liet zich eenmaal verrassen en won samen met Rogier het dubbelspel. Het jeugdteam behaalde tegen TVO een knappe 7-3 overwinning en heeft een goede kans om tweede te worden. Niels Loeffen en Bodhi Lindeboom waren met drie zeges lekker op dreef en wonnen ook het dubbelspel.

Voor info over tafeltennis in Heteren en omgeving zie: www.httc71.nl

Spreekuur huurdersvereniging Overbetuwe

Spreekuur huurdersvereniging Overbetuwe

ELST - HVOB houdt spreekuur iedere derde donderdag van de maand van 19.00-20,00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen. Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst.

Jaarvergadering uitvaartvereniging Dodewaard

Jaarvergadering uitvaartvereniging Dodewaard

DODEWAARD - Het bestuur van de uitvaartvereniging Dodewaard is voornemens om op woensdag 24 april haar jaarvergadering te houden.

De vergadering vindt plaats in de ontmoetingsruimte van De Steegakker 12 in Dodewaard . De vergadering begint om 19.30 uur. Het bestuur nodigt haar leden van harte uit om aanwezig te zijn.

Dag van de Aarde op de Santackergaard

Wildebijenhotel. (foto: Bart ten Westeneind)

BETUWE - Voor iedereen die van de Aarde houdt, met haar natuur, mensen en mooie dingen, is de mogelijkheid dat met elkaar te delen op 22 april van 17.00 tot 22.00 uur.

We hebben thee, soep en broodjes, en neem vooral ook zelf wat mee om te delen! Er zijn kleine rondwandelingen door de Santackergaard, een van de nieuwste Voedselbossen in Park Lingezegen. De holletjes van de Wilde bijen zijn spectaculair om te zien en natuurlijk het wilde bijen hotel!

Een vrije bijdrage is welkom. Geef je wel even op! Info en opgave bij info@santackergaard.nl of bel Leo Starink, 06 37403725.

Komen jullie mij zoeken?

Weer een gevonden. (foto: Fons Brekelmans

HERVELD - Op maandag, tweede paasdag, is er bij museumboerderij Den Tip weer het traditionele paas-eieren zoeken voor kinderen in de leeftijd tot 10 jaar.

Ze zijn zo lekker! (foto: Fons Brekelmans

"Onze vrijwilligers hebben in de boomgaard bij het museum ongeveer 400 chocolade eieren verstopt die graag door jullie gevonden willen worden. Alle kinderen krijgen een mandje mee om de gevonden eieren in te doen en ook zijn er een aantal speciale eieren verstopt die weer een extra prijsje opleveren uit de grabbelton. Het zoeken start exact op 11.00 uur, want langer kunnen wij de kinderen niet laten wachten; kom op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Basisschoolkinderen de natuur in!

ELST - De natuur(school)gidsen van Natuur en Milieu Educatie Overbetuwe hebben een gezamenlijke cursusochtend gehad over samenhang in de natuur op het struinpad van Landerij De Park in Elst.


De excursies voor de basisscholen in de gemeente Overbetuwe worden gegeven in Hemmen, Heteren en Elst op diverse locaties en zijn te reserveren via de NME-gids https://nmeoverbetuwe.nl. Wij zijn er allemaal klaar voor!

Dato Steenhuis spreekt

Dato Steenhuis spreekt

ZETTEN - Op woensdagochtend 17 april is er de laatste ontmoetingsochtend van dit seizoen georganiseerd door stichting De Schakel.

Evangelist Dato Steenhuis spreekt dan over de bijbelse profeten. Aanvang 9.30 uur. Vrije toegang in De Verbinding, Stationsstraat 1, Zetten (hoogstwaarschijnlijk). Info: 024 3481263.

15 / 28

16 / 28

17 / 28

18 / 28

Ingebruikname koororgel in Grote Kerk Elst

Het nieuwe koororgel in de Grote Kerk te Elst. (foto: Carel van Gestel)

ELST - Op maandag 22 april, tweede paasdag, zal in de Grote Kerk van Elst het nieuwe koororgel met een feestelijk concert officieel in gebruik worden genomen.

Nieuw is dit orgel goed beschouwd niet, want het is al in 1871-77 gebouwd door de Engelse firma J.W. Walker & Sons voor St John the Baptist’s Church in Winchester. Daar heeft het gestaan tot 2006, waarna het werd aangekocht door orgelrestaurateur Fokke-Rinke Feenstra te Grootegast. De orgelcommissie van de protestantse gemeente Elst, op zoek naar een nieuw koororgel, oordeelde dit instrument als uitermate geschikt voor gebruik in de Grote Kerk, als vervanger voor het veel kleinere koororgel uit 1967. De kerkeraad ging onder voorwaarden akkoord met de aanschaf. Nadat was gebleken dat de fondsenwerving zeer voorspoedig verliep, kon het licht op groen worden gezet.

En nu staat het in het koor van de Grote Kerk, door Feenstra vakkundig gerestaureerd en voorzien van een nieuwe, eikenhouten kast. Vakmanschap! Het Walker-orgel vergroot de mogelijkheden om de kerk als klassiek podium te gebruiken, met name voor koor- en orgelconcerten. Het kerkgebouw is meer dan alleen een gebouw voor kerkdiensten, het is ook een ruimte naar buiten toe voor bezinning, cultuur en muziek.

Het ingebruiknameconcert op tweede paasdag begint om 15.00 en duurt tot circa 16.15 uur. Na afloop kan er genoten worden van een hapje en een drankje, en kan het nieuwe 64 pagina’s tellende boekje worden aangeschaft dat is gemaakt over de geschiedenis van de kerk en zijn orgels. Iedereen is welkom. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt gecollecteerd.

Kunstcafé Overbetuwe: Gé Berns aan het woord

Van Techniek naar Artistiek. (foto: Gé Berns) Gé Berns

ELST - Op vrijdag 26 april vanaf 19.30 uur is er het maandelijkse Kunstcafé in Theater De KiK. Tijdens dit Kunstcafé komt Gé Berns vertellen over zijn passie, inspiratie en zijn weg van ‘Techniek naar Artistiek’.

Op dit moment exposeert Gé in Zuid-Spanje en zal tijdens het Kunstcafé ook voorbeelden van zijn werk laten zien. Iedereen is welkom om binnen te lopen bij het Kunstcafé en te luisteren naar het verhaal van Gé Berns. Gé ging na zijn studie werktuigbouwkunde naar de Kunstacademie in Arnhem. Tijdens zijn studieperiode heeft hij veel gereisd door Midden - en Zuid-Amerika, Zuidoost Azië en het Midden-Oosten. Waarbij hij op zoek ging naar oude culturen, architectuur en mythologie.

Mummies en Maya's

De mummies in Egypte en de schedelvervormingen die hij zag bij de Maya's in Mexico inspireerden hem tot het maken van kunst. Beide soorten vervormingen werden door mensen uitgevoerd. In onze moderne tijd pakt Christo gebouwen in, ook vervormingen, op zijn manier. Vervormingen inspireren hem nog steeds, vooral gezichtsvervormingen, maar zijn vrije werk is veel breder. Thema's zoals, Kariatiden en Mythologische goden hebben op dit moment zijn aandacht. Gé heeft ook veel geëxposeerd in binnen- en buitenland en op dit moment exposeert hij permanent in Zuid-Spanje.

Na afloop is er tijd om samen na te praten en te borrelen in de beneden foyer van Theater De KiK. Een vrijwillige bijdrage, richtbedrag 7,00 euro. Meer info www.artoverbetuwe.nl kunstcafeoverbetuwe@gmail.com.

Ed Laurentzen liep loodzware Trans Zagora Trail Ruim 200 kilometer zandhappen

Een moment uit ruim 200 kilometer hardlopen door de woestijn, gefotografeerd door trailrunner Ed Laurentzen uit Bemmel (inzet). Hij legde de zware Trans Zagora Trail recent met succes af. (foto: Ed Laurentzen)

Ga er maar aan staan. De woestijn met zijn eindeloze zandduinen, steile rotsen en enorme hitte overdag en barre kou 's nachts. Ofwel de Trans Zagora Trail in Marokko. Bemmelnaar Ed Laurentzen (49) legde deze loodzware tocht onlangs met succes af.

Tekst: Hans Schmeinck

De laatste honderden meters van de Trans Zagora Trail in Zuid-Marokko legde Laurentzen af met aan zijn hand een kind van de plaatselijke bedoeïenen-school. Een mooi en emotioneel einde voor de Bemmelnaar en de andere lopers van deze loodzware tocht van ruim 200 kilometer door de woestijn. Die duurde zes dagen en voerde over eindeloze zandduinen, steile, haast onbeklimbare rotsen en bergen met verraderlijke paadjes naast diepe afgronden.

De opbrengst van de zogeheten ultrarun ging onder meer naar de Boutyouss-school, van de eerder genoemde kinderen van bedoeïenen (woestijnbewoners/nomaden). De Bemmelnaar was zwaar onder de indruk van/na de Trans Zagora Trail. ,,Zand, rotsen, bergen, oases….wat een mooie trail! Maar ook een achtbaan aan emoties'', meldde hij vlak na de finish.

De tocht door de woestijn in Zuid-Marokko was een van de meest barre ervaringen van de ervaren duursporter uit Bemmel. ,,Heel koude nachten en hoge temperaturen overdag.'' Maar hij legde de 'zesdaagse' toch maar mooi af.

Dood in ogen

Net zoals barre 'ultratrails' in onder meer Zwitserland, Wales en Noorwegen. In het Alpenland zag de Bemmelnaar de dood even in zijn ogen. Op 2000 meter hoogte tikte hij op zijn fiets op een smal paadje in de mist op volle snelheid een overstekende hond (!) aan. Ternauwernood kon hij een val (in het ravijn) vermijden. In Wales was het 25 uur onafgebroken hardlopen inclusief het klauteren tegen rotsen en 's nachts je pad vinden langs een diepe afgrond.

In Noorwegen sprong hij bij een fjord vanaf een cruiseschip het ijskoude water in. Om dan aan land de fjord zelf op te klimmen, door meertjes te zwemmen en in soms ontoegankelijke bossen zijn weg te vinden richting finish. Behalve zwaar vindt Laurentzen zijn sport ook mooi, vooral omdat hij telkens de meest prachtige natuur mag beleven.

,,Maar op sommige tochten vervloek ik me zelf wel eens. Toch heb ik nooit overwogen om te stoppen. Ik vind het fijn mijn eigen grenzen te verleggen. Ik ben van wielrennen naar triatlons naar ultratrails gegaan en in die laatste voel ik me het meest thuis.''

Zijn zomer is gevuld met 'wat leuke trails en triathlons'. ,,Als voorbereiding op de Spine Race in januari. Door midden Engeland naar grens met Schotland. Koud, korte dagen, lange nachten. Mooie uitdaging.''

Nijmegen maakt weer een vuist tegen kanker

Start inschrijving Swim to Fight Cancer Nijmegenight Cancer. (foto: Sjaak Snetselaar)

NIJMEGEN - Vanaf donderdag 18 april is het weer mogelijk om in te schrijven voor Swim to Fight Cancer Nijmegen via www.swimtofightcancer.nl/nijmegen. Deelnemers zwemmen op zondag 8 september een afstand van 1.500 meter, als individu of als team.

Voor kinderen vanaf 9 jaar, die in het bezit zijn van zwemdiploma A en B, is er een speciale Kids Swim van 500 meter. Wil je graag op een andere manier bijdragen? Het is ook mogelijk om via de website de deelnemers te sponsoren of om je aan te melden als vrijwilliger.

Swim to Fight Cancer Nijmegen wil elke inwoner van Nijmegen e.o. enthousiasmeren om bij te dragen aan dit mooie evenement. Samen maken we van 8 september een dag waarin we actie ondernemen. Een dag om ervoor te zorgen dat er in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan deze ziekte. Met dit eendaagse zwemevenement brengen we de ziekte kanker onder de aandacht en halen we geld op voor onderzoek. Voor iedereen die ziek is, familie, vrienden, bekenden en onbekenden om zo samen een sportieve vuist te maken tegen kanker.

Swim to Fight Cancer Nijmegen
Swim to Fight Cancer Nijmegen is een eendaags zwemevent in de Nijmeegse Spiegelwaal. De eerste editie in september 2018 was een groot succes, waarbij159.493,61 euro is opgehaald. Het opgehaalde geld komt via stichting Fight Cancer ten goede aan onderzoek naar kanker. De organisatie garandeert dit omdat het evenement bekostigd wordt door de inschrijfgelden van deelnemers en door enkele gulle gaven van enthousiaste sponsoren en leveranciers.

Parencompetitie Bridge Vereniging Lienden

LIENDEN – Uitslag top-5 wekelijkse parencompetitie ronde 5, zitting 5, bij Bridge Vereniging Lienden

Lijn A

(1) Ineke Vermaas & Fred Bondam 56,25%

(1) Jannie & Johan de Bruine 56,25%

(3) Mery Vroege & George Jansen 55,42%

(3) Gert-Jan van Ingen & Ronald Kakebeen 55,42%

5 Gerie Honders & Betty Douma 52,92%

Lijn B

1 Elis Segers & John Wesselingh 62,85%

2 Corrie van der Klift & Cees Riemers 60,%

3 Ida & Gerard van Dort 55,73%

4 Sjane & Albert van de Graaff 55,49%

5 Jan Reinders & Rob Verweij 53,82%

Lijn C

1 Janny van Drumpt & Tineke van der Lippe 63,58%

2 Hans & Wilma van Toor 58,33%

3 Jeanine Koek & Marlies Somers 55,80%

4 Carla Vliek & Guus Pollé 55,58%

5 Rose Blommers & Theo Burgers 54,17%

Van 18 tot en met 24 april

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS STIER. De stier is een gemoedelijk menstype. Ze maken zich niet snel druk, of het moet zijn dat ze materieel krap zitten. Dat knaagt aan hun behoefte aan stabiliteit en zekerheid. Ze kunnen erg goed genieten. Van lekkere drankjes, goed eten, maar ook van de natuur. Ze hebben ook groene vingers en als het even kan werken ze in hun tuintje of op hun balkon.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Vanaf aanstaande zaterdag gaat de zachte planeet Venus in jouw sterrenbeeld lopen. Dat geeft ruim drie weken kleine voordeeltjes en meer contact met anderen. En je leert om de tijd te nemen om te genieten van het leven. Aanstaande maandag krijg je een grote verantwoordelijkheid toegeschoven.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Aanstaande zaterdag om 10:56 uur wordt het weer stierentijd. Jij geniet volop van de lente én van de goede dingen der aarde. Op zondag is er veel belangstelling voor wie jij bent. En na het weekend heb je hele bijzondere ontmoetingen. Daar zou best wel eens vriendschap uit voort kunnen komen.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Op vrijdag weet jij een oude beproefde aanpak goed te combineren met iets nieuws. In het weekend neem jij de tijd om uitputtend met de ander in gesprek te gaan. Jij wilt echt alles weten. Na het weekend heb je vooral meer aandacht voor je familie. Dat wordt niet door iedereen gewaardeerd.

KREEFT van 22 juni t/m 22 juli
De volle maan op vrijdag maakt jou erg onrustig. Gelukkig neem je in het weekend de tijd om te ontspannen. Drink iets lekkers en draai rustgevende muziek. Dat helpt. Op maandag gaan de gesprekken alle kanten op. Maar op dinsdag wil men van jou heel gericht advies. Dat heb jij in huis!

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Het komende weekend staat vooral in het teken van genieten! En dat laat je graag over je heenkomen. Aanstaande maandag is het van belang dat je je eigen belangen en dat van de groep op één lijn weet te krijgen. Dat lukt je heel goed! Maar dinsdag ben je wel even goed de weg kwijt.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op vrijdag los jij een probleem op door een oude techniek te combineren met een nieuwe techniek. Stilzitten in het weekend is niks voor jou. Maar als op zondag iemand indringende vragen aan je stelt, ga je er toch voor zitten. Naderhand haal jij opgelucht adem. Zo'n gesprek werkt bevrijdend.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Vanaf zaterdag gaat jouw planeet Venus in het teken ram lopen. Dat maakt jou ineens een stuk solistischer dan normaal. En je stelt het meer op prijs als jouw leven wat meer vaart krijgt. De eerste helft van de volgende week staat bol van bijzondere ontmoetingen. Daar wordt je door geïnspireerd.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
De huidige week eindigt een beetje rommelig. Daarom heb jij in het weekend behoefte aan een goed gesprek om alles weer netjes op een rijtje te zetten. Praten over wat je meemaakt kan jou helpen om zaken beter te kunnen relativeren. Rond volgende week woensdag voel jij een klik met een ander.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Normaal gesproken hangen mensen aan jouw lippen. Maar het lijkt de komende week wel alsof niemand daar interesse in heeft. Sterker nog, je hebt het gevoel dat je doodgezwegen wordt. Volgende week dinsdag krijg je ineens wel belangstelling. Dat komt door je openheid en humor.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Aanstaande vrijdag ben jij zowaar degene die het gesprek met de ander aangaat. Niet op een zware manier maar juist luchtigjes. Daardoor komt de ander over de brug met hele persoonlijke zaken. Volgende week maandag geef je het goede voorbeeld door aan de slag te gaan en door samen te werken.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Vrijdag is de dag van de goede ideeën die ook nog eens praktisch uitvoerbaar zijn! Wel is het zo dat het even tijd nodig heeft. Maandag is de dag van de veelbelovende contacten. Door jouw grote netwerk voel jij je als de spin in het midden van het web. Maak dankbaar gebruik van je contacten!

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Het komende weekend is het weekend van 'mooi'. Je hebt mooie dingen gevonden die je met liefde kocht. Je hebt mooie mensen om je heen. Niet vanwege hun uiterlijk maar vooral vanwege hun innerlijk. Volgende week maandag is het voor jou tijd om even je tanden te laten zien.

Ehbo-vereniging houdt reanimatiecursussen

ELST - Voor iedereen die een complete ehbocursus 'te veel' vindt, organiseert ehbo-vereniging Elst reanimatiecursussen. Na deze cursus is men in staat om uw medemens in voorkomende gevallen te reanimeren en daarmee mogelijk het leven te redden!

Uiteraard komt het gebruik van een AED bij deze cursus aan bod. Onze cursusorganisatie is voor de BLS (reanimatie) en PBLS (baby/peuter/kleuter reanimatie) hulpverleners opleidingen erkend en gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Na afloop ontvangt u dan ook het door het NRR erkende certificaat. Ook voor reanimatie bijscholingscursussen kunt u uiteraard bij de ehbo-vereniging terecht. Alle cursussen worden gegeven in Elst. Voor meer informatie of opgave kan men contact opnemen met reanimatiecursus@ehbo-elst.nl. "Mocht u overwegen een volledige ehbo-cursus te volgen, neem dan gerust contact op met cursus@ehbo-elst.nl."

Filmavond in Theater De KiK Journeyman

Journeyman. pr

ELST - In ‘Journeyman’ moet een bokser zijn leven opnieuw opbouwen nadat hij hersenletsel heeft opgelopen tijdens een wedstrijd. De film is pijnlijk en raak. Op donderdag 18 april draait deze film om 20:00 uur in Theater De KiK in Elst. Kaartjes kosten 8,00 euro.

Matty Burton is een middengewicht wereldkampioen boksen. Tegen het einde van zijn carrière weet hij dat hij nog snel geld moet verdienen voor hij ermee stopt. Zijn doel is om een veilige toekomst op te bouwen met zijn vrouw Emma en hun dochtertje Mia.

Zijn tegenstander is de onbezonnen en controversiële Andre ‘The Future’ Bryte. Bryte wil de titel van Matty afpakken en verwacht dat dat eenvoudig gaat. Na de strijd keert Matty terug naar zijn vrouw maar stort even later in door een vertraagde reactie op een verwoestende klap. Als hij ontwaakt uit zijn coma begint de ware strijd pas echt.

Mee naar The Passion?

ELST - The Passion vindt plaats in Dordrecht. Het tv-evenement wordt op witte donderdag 18 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van 'thepassion.nl' een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending.


The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV en wordt geproduceerd door Mediawater. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Kansfonds, Leger des Heils, Verus en de Protestantse Kerk Nederland.

Cast: Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de negende editie van The Passion. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 18 april plaats in Dordrecht. De verteller van The Passion 2019 is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt het Pilatus-personage. Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie.

Elk jaar wordt een ander aspect van het paasverhaal uitgelicht. Dit jaar is ervoor gekozen om extra aandacht te besteden aan eenzaamheid onder het thema #jebentnietalleen. Het paasverhaal kent veel dimensies van eenzaamheid. Het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door één van zijn vrienden en Petrus die hem ontkent. Met #jebentnietalleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.?

Wil je mee? De bus vertrekt op donderdag 18 april vanaf de Sint-Werenfriduskerk aan de Dorpstraat in Elst om 18.15 uur. Verzamelen om 18.00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro. Opgave via 0481 451371 (1) of secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl.

Vleugelmeppende zwanen

13 april. Dappere grauwe gans probeert twee vechtende knobbelzwanen te verjagen! (foto: Henk van der Kooij)

BETUWE - Er valt in het voorjaar buiten veel te beleven. Zo was ik in april 2016 bij de Tollewaard getuige van een gevecht tussen twee knobbelzwaanmannen. Het ging er heftig toe… de hormonen gierden door de zwanenlichamen en het water spatte in het rond.

Blijkbaar zat het vechtend tweetal in het territorium van een grauwe gans, want deze protesteerde heftig: jongens, mij best als jullie met elkaar willen stoeien, maar jullie moeten mij en mijn nest (of jongen?) er niet mee vermoeien! Maar hoe dapper de grauwe gans zich ook weerde, de knobbelzwanen hadden er gewoon schijt aan.
Van knobbelzwanen is bekend dat mannetjes territoriale gevechten houden, waarbij ze fel met hun vleugels kunnen meppen. Zo ook hier. Maar er is altijd een winnaar en een verliezer. Met lange glijpartijen op het water en dwaas vleugelklappend hollend over het grasland werd de verliezer weggejaagd. De rust keerde weer in de natuur, ook voor de grauwe gans. Ja mannetjes kunnen agressief zijn, zeker in de broedtijd. Dan kun je als mens beter een ommetje maken. Het heeft geen zin de broedplaats te verstoren. Tot slot nog iets over de naam: knobbelzwanen danken hun naam aan de opvallend zwarte knobbel op hun voorhoofd (snavelknobbel van mannetje groter, vooral in de broedtijd). Fraai steekt daarbij de oranjerode snavel af. En hebt u wel eens enkele vliegende knobbelzwanen gezien? Het zijn zulke enorm grote vogels. Vliegtuigen spotten bij Schiphol is er niets bij.

Vrijdag 26 april in Holland Casino Nijmegen Vier Koningsnacht met Jannes

NIJMEGEN - Vier op vrijdag 26 april Koningsnacht in Holland Casino Nijmegen. Geniet op deze avond van de beste hits van eigen bodem, typische Hollandse hapjes en maak kans op extra te winnen prijzen.

Uiteraard mag op deze avond een optreden van een volkszanger niet ontbreken. Niemand minder dan Jannes zal dan ook een onvergetelijk optreden gaan geven. Zingt u de levensliederen met hem mee? Bovendien maakt u op vrijdag 26 april gratis kans op een luxe weekend weg naar een bijzondere bestemming in Nederland.

Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92 procent (de wettelijke norm is 80 procent). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3 procent. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Nijmegen op Facebook.

Schoonmaakbedrijf Dubru Elst doorloopt succesvol keurmerk SIEV opvolgingsaudit

ELST – Bij schoonmaakbedrijf Dubru heeft de tweejaarlijkse opvolgingsaudit voor SIEV Keurmerk van de branchevereniging voor schoonmaakbedrijven plaatsgevonden en de resultaten daarvan zijn inmiddels bekend.

Schoonmaakbedrijf Dubru Elst is deze audit zonder enige tekortkoming doorgekomen. Een bevestiging dat Smb Dubru kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en dat ook waar maakt door hoge betrokkenheid van haar medewerkers op vlak van kwaliteit en goede kwaliteitsstandaarden en –procedures.

'We zijn erg trots op dit mooie resultaat', aldus Mike Dulos directeur van Smb Dubru. 'Kwaliteit en klantbeleving hangen nauw met elkaar samen en zijn voor ons als dienstverlenend bedrijf van cruciaal belang. Wij zien het keurmerk als een zeer belangrijk hulpmiddel om ons kwaliteitssysteem te optimaliseren en daarmee de klanttevredenheid te kunnen verhogen. Dit is een continu proces, dus voor ons zijn de uitkomsten van deze audit geen eindpunt, maar een startpunt om ons nog verder te verbeteren.'

Schoonmaakbedrijf Dubru

Smb Dubru is een regionaal werkend schoonmaakbedrijf in Nederland en is onder andere gespecialiseerd in professioneel schoonmaakonderhoud van gebouwen, kantoren, scholen, zorghuizen, glasbewassing, gevelreiniging en specialistische schoonmaak en maakt gebruik van het reinigen met een milieusparend warmwater-osmosesysteem. Nieuwe activiteiten, die sinds kort worden uitgevoerd is het reinigen van zonnepanelen. Voor meer informatie bezoek de website www.smbdubru.nl.

U kunt ook contact opnemen met: Mike Dulos via e-mail smb@dubru.nl of 06 36125629.

Daags na Koningsdag evenement 'De Woerd Outside' De Woerd Eten&Drinken, een heerlijke beleving!

ELST/ARNHEM – Het is heerlijk toeven bij De Woerd Eten&Drinken, het onlangs vernieuwde restaurant met buitenterras aan de Rijkerswoerdse Plassen. Na een verbouwing is dit horeca-etablissement luxer en nòg gezelliger geworden. Het is niet alleen een prima restaurant, De Woerd Eten&Drinken ligt prachtig aan het water en is een prima start en finish voor een wandel- en fietstocht door Natuurpark Lingezegen.

De Woerd bestaat deze maand vijfentwintig jaar en is in die tijd uitgegroeid van een eetcafé tot een volwaardig restaurant, een zaak waar het goed lunchen en dineren is. De kaart biedt een ruime keuze in traditionele vlees-, vis- en vegetarische gerechten tegen een gunstige prijs. Veel gerechten komen er ook van de grill.

Ook is De Woerd Eten&Drinken befaamd om de bbq-arrangementen. Je moet er met name eens de allernieuwste trend op dit gebied beleven: je laten verwennen met de gerechten van de Ofyr. Voor groepen zijn er uitstekende arrangementen.

Op 28 april -daags na Koningsdag- staat een bijzonder evenement op het programma: De Woerd Outside. Een voorjaarsmarkt, die het nieuwe seizoen zal inluiden. Een gratis toegankelijk evenement, waar De Woerd Eten&Drinken zich presenteert met onder andere de Ofyr. Het wordt een evenement samen met vele standhouders (van foodtrucks tot life-style), die in een Ibiza-sfeer diverse waar aanprijzen rondom twee partytenten, en waar ook voor de kids het nodige vermaak is. Iedereen is welkom op deze Bourgondische familiedag. Het parkeren is die dag gratis.

De Woerd Eten&Drinken, Rijkerswoerdsestraat 4, Elst; 026 3820620; www.dewoerdetenendrinken.nl.

Unieke reinigingservice dekbed en hoofd- kussen bij Beddenspecialist Topslapen in Elst

ELST - Een grote veroorzaker voor allergieën en/of een loopneus is de huisstofmijt. Deze beweegt zich het liefste in een vochtige omgeving. Vandaar dat de grootste concentratie huisstofmijten in de slaapkamer te vinden zijn. De huisstofmijt bevindt zich in de matras, maar ook in grote getalen in het dekbed en hoofdkussen. Om het dekbed en hoofdkussen fris en hygiënisch te houden is het verstandig om deze één keer per jaar te reinigen. Zodat de huisstofmijt, schilfers en bacteriën verwijderd worden.

Beddenspecialist Topslapen in Elst biedt dé oplossing voor het fris houden van het beddengoed: De Beddenspecialist Beddenservice. Deze Beddenservice is een unieke dienst van Beddenspecialist Topslapen waarbij het kussen en dekbed vakkundig gereinigd worden. Lever het dekbed en kussen in de winkel in en de producten worden meteen even beoordeeld op veerkracht en isolerend vermogen. Vervolgens krijgen het kussen en dekbed de juiste behandeling. Binnen een week kunnen de producten weer opgehaald worden. Voor nog geen 20 euro per dekbed (140x220 enkel) wordt er weer fris en hygiënisch geslapen.

Ben jij allergisch? Dan is het raadzaam om je dekbed en kussen meerdere keren per jaar te laten reinigen. De allergische reactie ontstaat door de uitwerpselen van huisstofmijten. Hoe vaker je dekbed en kussen gereinigd worden, hoe minder uitwerpselen in je dekbed en kussen aanwezig zijn.

Voor meer informatie kijk op https://www.beddenspecialist.nl/topslapen-elst/ of bel 0481 745749. Beddenspecialist Topslapen Elst bevindt zich aan de Dorpsstraat 40 in Elst.

Geslaagde jubileumviering Dierenkliniek De Waalsprong

(foto: Ilona Kuster) Foto: ilona kuster

NIJMEGEN – Zelfs het weer was feestelijk, toen dierenarts Fraukje van Doorn en haar team afgelopen zaterdag het vijfjarig jubileum vierde van Dierenkliniek De Waalsprong. Op deze zonnige dag was het een gezellige drukte in en om de dierenkliniek. Schattige lammetjes en kuikentjes, goed gevulde goodybags en leuke activiteiten voor jong, oud én natuurlijk huisdieren, trokken veel belangstelling.

Direct bij aankomst werd duidelijk dat deze dag met veel zorg en aandacht was georganiseerd. Eigenlijk niet zo vreemd, aangezien zorg en aandacht precies ook de speerpunten zijn waar Dierenkliniek De Waalsprong bekend om staat. 'We besteden bewust veel tijd en aandacht aan het huisdier en aan 'het baasje' ervan, daarom hanteren we wat langere consulttijden', legt dierenarts Fraukje uit. Veel aandacht is ook besteed aan de indeling van de kliniek. Zo zijn de wachtruimten voor katten en honden van elkaar gescheiden om ervoor te zorgen dat een bezoekje voor de dieren en hun baasjes zo min mogelijk stress oplevert. De kliniek mag zich zelfs een 'Cat Friendly Practice' noemen.

Dierenkliniek De Waalsprong heeft naast een ruime spreekkamer ook een operatiekamer ter beschikking. Er wordt gewerkt met geavanceerde apparatuur en ook voor röntgenfoto's of een echografie van uw huisdier kunt u er terecht. Toch streeft het vakkundige team het liefst het spreekwoord: 'Voorkomen is beter dan genezen' na. 'Hiervoor bieden we een Preventief Zorgplan aan', vertelt Fraukje. Hiermee kan men de gezondheid van het huisdier laten controleren terwijl de kosten over het jaar worden verdeeld. U leest hier alles over op www.dierenkliniekdewaalsprong.nl, maar langskomen mag natuurlijk ook. Dierenarts Fraukje, dierenarts Tim, assistente Sharon en assistente Desiree heten u van harte welkom aan de Carbatinastraat 13 in Nijmegen (Oosterhout). 024 3031101.

Hoera Olaf wordt 22 april 16 jaar!
Van harte gefeliciteerd.

18 april wordt Roosmarijn 4 jaar.
En gaat naar de basisschool.
Heel veel plezier.
Oma Mimi en Opa Bert

"Hoezee, Rijk heeft in een keer A,B en C!
Dikke kussen van Oma en Opa!"

Hoera... Een welverdiende bronzen medaille
op de Halve Finale NK-turnen voor Sofie van Elst.
Op naar de Finale op 18 Mei.
Je bent een topper!

Op 24 april wordt Jaimy 15 jaar,
dus feesten maar.
Hartelijk gefeliciteerd.
Liefs Janny en Ariën

Deze lieve papa ziet 22 april Abraham
Gefeliciteerd !!!
Liefs een Dikke kus Astrid & Lisa

Ja ja, het is een feit
deze geweldige meid
is vanaf 18 april toch echt 25 jaar.
Sharron, hartelijk gefeliciteerd.
Kusjes mam.

Lieve opa, namens uw zoon uw kleinzoon en uw achterkleinzoon van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Liefs, xxxx

Hiep hiep Hoera
Aaron en Pascal waren 16 april jarig.
Aaron werd 16 en Pascal werd 22 jaar.
Gefeliciteerd! Pa en Ma en fam.