De Liemers Helemaal Goed Courant

1 maart 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 1 maart 2019


Carnaval bij Sint-Andreas met Coverband Lead

Carnaval bij Sint-Andreas

ZEVENAAR - De gezellige tijd van carnaval staat weer voor de deur. Ook in het schuttersgebouw Sint-Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1, in Zevenaar liggen de voorbereidingen voor dit fantastische feest weer op planning.

Op zondag 3 maart, tijdens de Boemelparade, is de bar vanaf 13.00 open. De Boemelparade trekt bij ons voor de deur langs, dus u hoeft niets te missen. Kom voor of na de parade gerust even bij ons binnen.

Op carnavalsmaandag 4 maart, wordt het in het schuttersgebouw weer een fantastisch feest. Dit jaar wordt de muziek verzorgd door coverband Lead. Deze coverband heeft menig feest al op z’n kop gezet en gaat dat deze maandag ook weer doen. Dat wil je meemaken.

Kom dus als afsluiting van het frühshoppen naar het schuttersgebouw en maak er een spetterend feest van. Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom. De toegang is gratis.

Grote vogelverkoop bij Witropaka in Duiven

Gedeelte van tentoonstelling. (foto: Hans Kuster)

DUIVEN - Op zondag 10 maart is een grote vogelbeurs bij vogelvereniging Witropaka in samenwerking met de Regio Rijn en IJssel. Dit zijn vogelverenigingen uit de omliggende plaatsen uit deze regio. Ook zullen vertegenwoordigers van deze verenigingen aanwezig zijn.

De vogelverkoop wordt gehouden op dezelfde locatie als anders, maar een deur eerder (let op de pijlen) van 9.00 tot 12.00 uur aan de Visserlaan 35 en is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Iedereen die vogels over heeft -mits in goede gezondheid- kan zijn vogels aanbieden (let op: er mogen er maar twee in een tentoonstellingskooitje zitten). "Mocht men geen kooitjes hebben, maar wel vogels, dan zorgen wij voor kooitjes. Ook zijn er twee handelaren aanwezig die na afloop bereid zijn de vogels over te nemen. Bent u nog opzoek naar een paar vogels dan kunt u hier terecht want er zullen ook kwekers aanwezig zijn die hun vogels aanbieden. De entree is gratis. Meer info? Bel met Jan 06 45632103."

´Figlia Mia´ bij Filmhuus Westervoort

WESTERVOORT - Woensdag 13 maart is bij Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg de film ´Figlia Mia´ te zien. Het zonovergoten Sardinië is de setting van deze intense en zomerse film. De tickets voor dit avondje uit in eigen dorp kunnen nu gereserveerd worden.


De film is geregisseerd door Laura Bispuri en gaat over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden. De verlegen Vittoria heeft een hechte band met haar liefhebbende moeder Tina. Hun rustige leven op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is.

Programma
Om 19.30 is iedereen welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.
Tickets van 5 euro per stuk zijn te reserveren op www.filmhuuswestervoort.nl. Gereserveerde tickets liggen bij Huize Vredenburg klaar tussen 19.15 en 19.45 uur. Daarna komen reserveringen te vervallen.

Wandeling voor lotgenoten Ouders Overleden Kind

OOSTERBEEK - Er is een wandeling voor lotgenoten op zondagmiddag 3 maart. OOK (Ouders Overleden Kind) is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers.

Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren. OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer.

Wil je eens met een lotgenoot praten? Samen wandelen in de natuur en ondertussen ervaringen en herinneringen uitwisselen? Wandel dan mee op zondagmiddag 3 maart in Oosterbeek. Lengte van de wandeling is ongeveer 7 km. Niet-leden zijn ook welkom!

We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Restaurant De Oude Herbergh, Utrechtseweg 245, Oosterbeek. Start wandeling rond 14.00 uur. Stevige (wandel)schoenen zijn zeker aan te bevelen. Het is geen verhard wandelpad. We moeten best wel klimmen en afdalen. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om bij Restaurant De Oude Herbergh iets te eten of te drinken (voor eigen rekening) en als je dit wilt, samen na te praten.

Voorgaande wandelmiddagen waren waardevolle en fijne middagen. Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom. Aanmelden wordt op prijs gesteld. Je kunt bellen met Bettie Elzenaar 06 40875275. Besluit je op het laatste moment om mee te lopen, dan is dit prima. www.oudersoverledenkind.nl.

TC De Liemers bestaat veertig jaar

TC De Liemers viert dit jaar het 40-jarige jubileum. Het wielrennen is nog steeds erg populair. (foto: Rinus Kobus) Rinus Kobus

REGIO - Met ruim 300 fietsers is TC De Liemers nog altijd springlevend. Dat de club zo lang zou bestaan, hadden de oprichters in 1978 nooit durven hopen.

Het begon 40 jaar geleden met een oproepje in de krant. Een jaar later waren al tachtig fietsliefhebbers lid. “Destijds hadden we veel leden die echt sportief fietsten, die zelfs met wedstrijden meededen. Later kwam ook het jeugdfietsen erbij en het damesfietsen”, zeggen Johan van Oosten, Richard Tijsseling en Ab Lubbers. De drie wielersporters zijn al jaren lid van de jubilerende vereniging. “We organiseerden sindsdien allerlei activiteiten. Een landelijke fietsdag bijvoorbeeld, waar zeker duizend mensen op af kwamen.”

Tegenwoordig bestaan de jeugd- en damesgroep niet meer, maar activiteiten zijn er nog steeds. Zoals de Reichswaldtoertocht, jaarlijks in het laatste weekend van april. Ook het mountainbiken is razend populair. “Deze groep heeft zelfs hun eigen clubweekenden. Ook voor de overige wielersporters staat het clubweekend vast op het programma. Vaak gaan we dan een lang weekend naar het buitenland, naar de Ardennen bijvoorbeeld.” Ook bijzonder: de leden fietsen in herkenbare clubkleding. Begin dit jaar is elk lid zelfs in een heel nieuw tenue gestoken.

Voor de toekomst hebben de leden volop plannen. “Meer jongeren aantrekken”, klinkt het ferm. “Door meer uitdagendere tochten aan te bieden. Wilt u ook meefietsen? Meer informatie staat op www.tcdeliemers.nl."

Basketiers'71: Winnen of verliezen

ZEVENAAR - Blijft bij iedere basketbalwedstrijd de vraag. Spelplezier staat altijd voorop net als sportiviteit. Speelzaterdag 16 februari Dames 1 thuis tegen WSV. Belangen zijn groot, nummer één laatst tegen de rode lantaarndrager.

Spanning op de tribune, om en op het veld voelbaar. Het eerste kwart vielen veel schoten, erg weinig scores. Fanatisme van beiden kanten, was zichtbaar aanwezig. Één van de speelsters van WSV is het niet eens met een scheidsrechtelijke beslissing. Volgt een technische fout, ontstaat een woordenwisseling met de scheidsrechter. Coach van WSV geeft bij de tafel aan dat hij na afloop protest zal aan tekenen. Dit recht heeft hij, vrije worpen worden genomen worden en benut, het spel wordt hervat. Stand na het eerste kwart is 10 – 6 .

WSV-coach geeft aan dat de speelster die de technische fout kreeg in de woordenwisseling met de scheidsrechter dusdanig beledigd is, dat zij niet kan verder spelen. De coach staat achter zijn speelster, zijn team geeft aan niet verder te willen spelen. Commotie, discussie alom, beslissing coach blijft staan, coach, spelers verlaten het speelveld en de zaal.

Toon Hermans zong al, 'in me eentje kan ik niet biljarten', één team kan geen basketbalwedstrijd spelen. Wedstrijd zal een vervolg krijgen, achter de groene tafel, WSV heeft protest ingediend. Wordt afgehandeld door de commissie binnen de NBB die hierover gaat. Om met wijze woorden van Johan Cruijff te eindigen 'Ieder nadeel heeft zijn voordeel'.

Waren eerder thuis dan gepland, voor een gezellige, knusse, fijne avond bij moeders thuis.

Herhalingscursus Reanimeren in Groessen

Reanimatiecursus. (foto: Jos Peters)

GROESSEN - Op woensdag 6 maart is er weer een jaarlijkse herhalingscursus Reanimeren met en zonder AED.

Deze cursus is bestemd voor degene die de startcursus hebben gevolgd. De cursus wordt gehouden in Het Dorpshuis Groessen, Sint-Isidorusplein 4 in Groessen. Aanvang: 19:30 uur.

Voor deze herhalingscursus moet je al in het bezit zijn van diploma Reanimatie (BLS) en AED. Bij voldoende aanmeldingen kan er ook een starterscursus gegeven worden. De cursus wordt geven door M.J.B Kateman van stichting Reanimatie Achterhoek e.o. Doetinchem (Nederlandse Reanimatie Raad Hartstichting. Zich aanmelden kan via dorpshuisgroessen@hotmail.com en via 06 33709499.

Goede resultaten voor Aldo

Kim van Heumen en Nikki Driessen. (foto: I. de Wit) I. de Wit

REGIO - Zaterdag 16 februari vond in Winterswijk de tweede voorronde plaats van damesturnen in de 5de divisie. Van Aldo deden hier Nikki Driessen en Kim van Heumen aan mee.

Beide meisjes turnden een goede wedstrijd. Kim werd tweede op sprong en Nikki werd tweede op balk. Kim eindigde met 42.150 punten op plaats zeven, en Nikki greep net naast de medailles. Zij eindigde met 41.800 punten op de vierde plaats, met 0.050 punten onder de nummer drie. Op 30 maart zal de derde en laatste voorronde plaatsvinden in Doetinchem. Deze wedstrijd zal door Aldo worden georganiseerd.

Stamppotten bij Zonnebloem

Gasten aan de stamppotdis. (foto: Els Schipper) Els Schipper

REGIO - Het was 14 februari weer stamppottijd voor de gasten van De Zonnebloem Zevenaar Oost, BOOZ. Staring Zalencentrum stond garant voor uitstekende boerenkool met worst, hutspot met hachee en zuurkool met krabbetjes, aangevuld met Amsterdamse en zilveruitjes, jus en zuurproducten.

Regelmatige aanvulling van eerder genoemde heerlijkheden was zeker van toepassing omdat het uitstekend smaakte. Tevens was er melk en water aanwezig. Hierna was de beurt aan Jan Verkerk om de middag een gezellig muzikaal tintje te geven middels liedjes uit de oude doos of in dialect. Dit sprak de gasten zeker aan gezien het feit, dat gezellig arm in arm wiegend werd meegezongen.

Van links naar rechts: Dorothé Peters, Jenny Slagmeulen, Ackie Stallinga, Agnes Hofstede en Jo Boelman. (foto: Els Schipper) Els Schipper

In de pauze kregen de gasten een lekker drankje om daarna gezellig met elkaar te babbelen. Hierna was het tijd voor deel twee van de muzikale omlijsting door Jan Verkerk om de middag af te sluiten met een kopje koffie of thee met een sausijsje. Als uitsmijter werden zes vrijwilligers: Jo Boelman en Dorothé Peters (beiden 25 jaar) en Roos te Molder, Ackie Stalllinga, Agnes Hofstede en Jenny Slagmeulen (allen 10 jaar) gehuldigd. Men kreeg respectievelijk een gouden en zilveren speldje, ieder een oorkonde alsmede een prachtige bos bloemen.

De gasten trakteerden de jubilarissen op een 'lang zullen ze leven', alsmede op een groot applaus omdat er toch een speciale band alsmede betrokkenheid tussen de gasten en (jubilerende) vrijwilligers is opgebouwd, zeker wanneer er nog wordt toegelicht wat de vrijwilligers allemaal voor de gasten én de afdeling betekenen. Voldaan keerden de gasten daarna huiswaarts.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 3 maart is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een avondmaalsviering waarin ds. A. Jonkman zal voorgaan.

Op zondag 10 maart gaat in de viering om 10.00 uur ds. D. Juijn voor. Tijdens deze viering is er ook kindernevendienst en jeugdkerk in ‘Ons Huis’. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee in ‘Ons Huis’.

Workshop

Raku-stoken

DUIVEN - Rakustoken is een tweedaags gebeuren. Het is een workshop bij KunstKring Duiven.

Op 16 maart wordt een object uit klei geboetseerd. Na het drogen vindt het glazuren plaats op 14 april, waarna het voorwerp in de raku-oven gebakken wordt. Tot slot wordt het nog hete voorwerp gerookt in zaagsel en ontstaat er zo een verrassend en geweldig resultaat. Meer informatie en aanmelden: www.kunstkringduiven.nl

Fort Pannerden zoekt vrijwilligers

DOORNENBURG - Zij zijn onmisbaar om onze missie te realiseren. Fort Pannerden heeft veel te bieden en om een dag te draaien zijn er genoeg functies om te vullen.

Gezellige baliemedewerkers, vlotte tuktuk chauffeurs, gastheren/vrouwen, actieve gidsen, dag-coördinatoren, service-medewerkers, technische-medewerkers. Samen zetten wij ons in om een breed publiek een prachtig dagje uit te bieden.

Het Fort richt zich op jong én oud, van liefhebbers van cultuur (historie), mensen die houden van natuur, tot scholieren, studenten en mensen uit het zakelijk leven. Is dit iets voor jou? Meer weten of aanmelden? Dat kan via www.fortpannerden.eu of mail naar: info@fortpannerden.eu (werving &selectie).

Open kerk

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 8 maart zal de Ontmoetingskerk van 14.00 tot 16.30 uur aan de Marktstraat te Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de Protestantse Gemeente te Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk waarschijnlijk niet van binnen bezichtigd.

Het interieur zeker een bezoek waard is. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard. Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is die middag welkom.

Programma carnaval in Deurdreiersdarp Groessen

Twee dames van de grote vriendinnengroep 'De Tanja's' die trouwe deelnemers zijn aan de Groessense optocht. (foto: Sanne Smits / Branch Media) Sanne Smits (Branch Media)

GROESSEN - Het carnavalsfeest bij De Deurdreiers in Groessen is populair. Jongeren uit de wijde omgeving weten het te vinden. De organisatie heeft een gezellige sfeer hoog in haar vaandel staan. Het zaalfeest in feestburcht Gieling met toporkest Slamm is voor drie avonden bijna uitverkocht.

Hoogtepunt is de jaarlijks groeiende optocht, die vorig jaar ongeveer 750 deelnemers telde verdeeld over 27 wagen en 25 groepen. Er is altijd nog plaats voor meer deelnemers laat de optochtcommissie weten. Prins Roland (Vedder) de 1e en zijn Adjudant Ralph Meijer zwaaien samen met Jeugdprins Nathan Vedder en prinses Lotte Wilting de scepter over Deurdreiersdarp met hun leus: ‘Met carnaval laat je je gaan, 100 pivo maak aan’.

Programma

Vrijdag 22 februari

Tienercarnaval in Jongerensoos Rinoceros (samenwerking tussen Deurdreiers Groessen en Nathalzen Loo)

Vrijdag 1 maart

Ochtend: Carnaval op de Joannesschool
Middag: programma Thuvine Duiven (samenwerking Deurdreiers Groessen en Nathalzen Loo)
Avond: Carnaval in Jongerensoos Rinoceros

Zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 maart

Carnavalsfeest in Feestburcht Gieling met muziek van Slamm! Vanaf 20:30 uur

Zondag 3 maart

Carnavalsoptocht start om 12:00 uur bij Kampschreur Kersen aan de Dorpstraat

Maandag 4 maart

Ochtend: Kindercarnaval in Feestburcht Gieling vanaf 10:30 uur

Middag: Frühschoppen met muziek van Vision en aansluitend boerenkool eten

Avond: Tijdens carnavalsfeest prijsuitreiking optocht.

Dinsdag 5 maart

Middag: Carnaval bij de Senioren Sociëteit Groessen

Voor info en tickets: www.deurdreiers.nl.

Vlooienmarkt in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL - Zondag 3 maart van 9.00 tot 16.00 uur is er een leuke, grote vlooienmarkt op de oude voetbalvelden naast De Hessenhal aan de Monumentenweg 30 in Hoog-Keppel.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Grondplaatsen kosten per zes meter 17,50 euro, Deze zijn te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152.

De markt bezoeken kost het drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal verzorgt de catering.

Fort Pannerden zoekt enthousiaste vrijwilligers met een glimlach

DOORNENBURG - Zij zijn onmisbaar om onze missie te realiseren. Fort Pannerden heeft veel te bieden en om een dag te draaien zijn er genoeg functies om te vullen.

Gezellige baliemedewerkers, vlotte tuktuk chauffeurs, gastheren/vrouwen, actieve gidsen, dag-coördinatoren, service-medewerkers, technische-medewerkers. Samen zetten wij ons in om een breed publiek een prachtig dagje uit te bieden.

Het Fort richt zich op jong én oud, van liefhebbers van cultuur (historie), mensen die houden van natuur, tot scholieren, studenten en mensen uit het zakelijk leven. Is dit iets voor jou? Meer weten of aanmelden? Dat kan via www.fortpannerden.eu of mail naar: info@fortpannerden.eu (werving &selectie).

Workshop Raku-stoken

DUIVEN - Rakustoken is een tweedaags gebeuren. Het is een workshop bij KunstKring Duiven.

Op 16 maart wordt een object uit klei geboetseerd. Na het drogen vindt het glazuren plaats op 14 april, waarna het voorwerp in de raku-oven gebakken wordt. Tot slot wordt het nog hete voorwerp gerookt in zaagsel en ontstaat er zo een verrassend en geweldig resultaat. Meer informatie en aanmelden: www.kunstkringduiven.nl

Open kerk

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 8 maart zal de Ontmoetingskerk van 14.00 tot 16.30 uur aan de Marktstraat te Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de Protestantse Gemeente te Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk waarschijnlijk niet van binnen bezichtigd.

Het interieur zeker een bezoek waard is. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard. Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is die middag welkom.

Sprinkhanen telt 438 leden en nieuwe kleding voor de JO19

Sprinkhanen JO19 nieuwe kleding. (foto: Frank Buiting) Frank Buiting

DIDAM - 16 februari was een dag van records en bijzonder sponsornieuws. Naast het landelijke record van de hoogste temperatuur ooit gemeten in de winter was er ook het debuut in het JO19 elftal van Bryan Siebers afkomstig uit Didam.

Bryan kon worden ingeschreven als het 438 ste lid van Sprinkhanen dit is het hoogste aantal leden sinds haar oprichting in 1936 en kan daarom als een uniek record in de boeken worden bijgeschreven.

Vanwege dit heugelijke feit werd aan Bryan een cadeaubon overhandigd. Een bijzonder moment was ook het aanbieden van nieuwe kleding aan het JO19 team van de trainers René Hattu en Alfred Nibbeling door sponsor Sjaak Koster Schilderwerken. Aan het begin van deze maand had het schildersbedrijf van Sjaak Koster zich ook al aangemeld als Topsponsor.

Tentoonstelling van Schippersvereniging Sterreschans

DOORNENBURG - Schippersvereniging Sterreschans uit Doornenburg organiseert op vrijdag 8 maart van 17.00 tot 22.00 uur en zaterdag 9 maart van 10.00 tot 18.00 uur een tentoonstelling in Het Ontmoetingscentrum Kerkstraat 3 in Doornenburg.

Sterreschans heeft nog zoveel materialen die niet getoond zijn vorig jaar, dat deze dan tentoongesteld gaan worden. Het gaat om oude rivierkaarten, veel binnenvaart boeken, foto’s met ‘oude’ binnenvaartschepen, scheepsmodellen, ‘oude’ werktuigen die vroeger op de schepen gebruikt werden, vlaggen, enzovoort.

Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Programma Filmhuis Didam

The Sisters Brothers onbekend

The Sisters Brothers
Vrijdag 8 maart 20.00 uur
1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land.

Shoplifters
Maandag 11 maart 20.00 uur
Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Osamu neemt haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt.
Hartverwarmende Japanse film.

Shoplifters onbekend

The Kindergarten Teacher
Vrijdag 15 maart en maandag 18 maart 20.00 uur
Wanneer kleuterjuf Lisa ontdekt dat een vijfjarige leerling uit haar klas een bijzondere gave heeft, raakt ze gefascineerd door het kind en neemt het onder haar hoede. Haar pogingen het talent van het kind te ontwikkelen, brengen haar in een neerwaartse spiraal waarin goede bedoelingen een gevaarlijke obsessie dreigen te worden.

Bohemian Rhapsodie Extra voorstelling!
Zaterdag 16 maart 20.00 uur
De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

Meer informatie en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.

Jeugdvoorstellingen Het Musiater

(foto: Govert de Roos)

ZEVENAAR - Ook in het voorjaar zijn er weer twee bijzondere jeugdvoorstellingen te zien in Het Musiater! De voorstelling Oorlogsgeheimen naar het bekroonde boek van Jacques Vriens en Kleintje Kaf met de Snoepfabriek. Voor beide voorstellingen is er nu een 2=1 aanbieding, waardoor met het hele gezin naar een voorstelling gaan, wel erg aantrekkelijk wordt.

De kaartjes voor deze twee voorstellingen kun je alleen reserveren via info@liemerskunstwerk.nl. Deze aanbieding geldt niet voor reeds gekochte kaarten.

Maarten Ebbers en Maria Noé 9+
Oorlogsgeheimen- Naar het bekroonde boek van Jacques VriensHet is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…
Vrijdag 8 maart. Aanvang 19.30 uur
Normale prijs 12,50 inclusief pauzedrankje nu 2=1 aanbieding dus voor 6,25 euro per kaartje.

Kleintje Kaf
De SnoepfabriekEr is paniek in de snoepfabriek. De snoepjes zijn ouderwets en worden niet meer verkocht. Het roer moet om! In een ultieme poging de fabriek te redden, slaan snoepmakers Zoet, Zout, Zuur en Bitter de handen ineen om het lekkerste snoepje ooit te fabriceren! Het is erop of eronder. Zullen zij De Snoepfabriek weten te redden van de dreigende ondergang!?
Muziektheater voor kinderen 4+
Zondag 31 maart 14.30 uur. Prijs 12,00 euro, exclusief pauzedrankje nu 2=1 aanbieding dus voor 6,00 euro per kaartje.

Let op: voor het reserveren van de 2=1 aanbieding kun je een email sturen naar info@liemerskunstwerk.nl met je adresgegevens, telefoonnummer en aantal kaarten.

Boemelburgers eten met carnaval

(foto: hetSpan.nl)

ZEVENAAR - Op zondag 3 en maandag 4 maart worden er weer Boemelburgers gebakken voor alle carnavalisten in Boemelburcht. De hamburgers worden dit jaar gebakken door topchef Mariël Cornelissen. De winst van deze ludieke actie komt geheel ten goede aan het Zevenaarse carnaval.

"Boemelburgers zijn naast carnavalisten uit Zevenaar ook hamburgers", vertelt Marjan Span-Joosten initiatiefneemster van de actie, enthousiast. "Het idee om Boemelburgers te gaan verkopen is ontstaan uit een geintje tijdens de koffie. Iedereen bij hetSpan.nl werkt er belangeloos aan mee, we maken een opvallende kraam, regelen de reclame en helpen bij de verkoop van de hamburgers. Dat is een keer iets anders dan websites of logo's maken achter je bureau."


Chefkok doet ook mee

Als cateraar bij Horeca AnnoNu is Jordi van Rootseler verantwoordelijk voor de smaak en de kwaliteit van de burger. "Wij gaan een voedzame en hele smakelijke burger maken." belooft Van Rootseler, " Slager Franz Gerritschen heeft een smakelijke runderburger samengesteld, Groenteboer Lex Hendriks levert verse groente en Bakker Paul Berntsen zorgt voor de broodjes." Dit jaar heeft ook chefkok Mariël Cornelissen belangeloos haar medewerking toegezegd en helpt twee dagen hamburgers bakken.

Goede doel

De winst van de Boemelburgers komt geheel ten goede aan het Gezamenlijk Zevenaarse Carnaval. In overleg met het GZK wordt er na de carnaval naar een goede bestemming gezocht. Waar vind je de Boemelburgers? Je kunt ze op zondag vinden vlakbij sporthal Lentemorgen en tijdens het frühshoppen staan ze de hele dag in het centrum van Zevenaar op de kruising Raadhuisplein/Didamsestraat. Kijk ook op: www.boemelburger.nl.

Cursus Ehbo aan kinderen tot 8 jaar bij Ehbo-Didam

DIDAM - Binnenkort start Ehbo-Didam met een cursus Ehbo aan kinderen van 0 tot 8 jaar.

Tijdens deze cursus leert men welke eerste hulp men kan bieden aan deze groep van kinderen, mocht hen iets overkomen. De cursus is verdeeld over vijf avonden: 21, 25 en 28 maart en 4 en 11 april. De lestijden zijn van 19:30 tot 21:30 uur. Meer info: ehbo.didam@gmail.com.

Fijne carnaval

(foto: hoffotograaf Emmy Kolkman)

ZEVENAAR - De Prinsen van de gemeente Zevenaar en burgemeester Lucien van Riswijk wensen iedereen een geweldig en gezellig carnaval toe.

Vlooienmarkt Zelhem

ZELHEM - Zondag 10 maart is er van 9.00 tot 16.00 uur een grote vlooienmarkt in sporthal De Pol aan de Vincent van Goghstraat 72 in Zelhem.

Weer zal veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop worden aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam van vier meter met bovenbouw kost 23,50 euro. Een grondplaats kost per zes meter 17,50 euro. Deze zijn te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of tel. 06 39108152.

De markt bezoeken kost drie euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Toiletten en catering worden verzorgd door de sporthal.

Robot-workshop in Didam

DIDAM - In maart is in Bibliotheek Didam de allereerste workshop van het MaakLAB. Onder leiding van Marian Trommelen maken kinderen op een speelse manier kennis met programmeren en robotica.

In vier middagen gaan de kinderen aan de slag met de robots Dash en Dot. Deze robots kunnen praten, zingen en bewegen. Maar hoe zorg je ervoor dat ze dat doen wat jij bedenkt? De deelnemers van de workshop leren stap voor stap de robots besturen. Ze ontwerpen zelf een hindernisbaan die hun robot alleen moet afleggen. De laatste dag van de workshop is een wedstrijddag. De robots strijden tegen elkaar. Wie heeft zijn robot het best geleerd de hindernisbaan door te komen?

De workshop kost vijf euro en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Deelnemers komen vier dinsdagmiddagen bij elkaar: 12, 19 en 26 maart en 2 april van 15:00 – 16:00 uur in Bibliotheek Didam. Opgeven moet vóór 5 maart in de bibliotheek of via info@bibliotheekmontferland.nl. Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl.

Het Kofschip bakt pannenkoeken voor ouderen

ZEVENAAR - Op vrijdag 22 maart is het weer Nationale Pannenkoekdag. De leerlingen van OBS Het Kofschip bakken dan, samen met hun ouders, pannenkoeken voor alle 60-plussers in de gemeente Zevenaar.

Alle ouderen in Zevenaar kunnen zich aanmelden via willemwienholts@gmail.com of 06 19538081. Bellen naar school kan ook. Vraag dan even naar juf Maria (0316 525619). Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt dan op 22 maart tussen 12.00 en 13.00 uur twee (gratis) pannenkoeken per persoon van de kinderen. Meldt u dus aan!
Bij de aanmelding graag vermelden: naam, adres, hoeveel personen en eventueel uw telefoonnummer.

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo Zevenaar. "Vorig jaar hebben we meer dan 220 mensen blij gemaakt met onze pannenkoeken. We gaan dit jaar voor een nieuw record!"

Thema-avond over prostaatkanker in Het Braamhuis

ZEVENAAR - Het Braamhuis verzorgt op maandag 25 maart een thema-avond over prostaatkanker. Deze avond wordt gehouden van 19.00 tot 21.30 uur in Het Braamhuis, Reisenakker 12 in Zevenaar.

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. Vaak volgt behandeling door middel van een operatie, radiotherapie of hormonen. Bij de diagnose prostaatkanker kan plotseling het leven flink op z’n kop kan komen te staan. “Wat betekent het voor mij en mijn partner” is een vraag die vaak aan de orde komt. Wim Pas en Arie Verbeek, regiovertegenwoordigers van de Prostaatkanker Stichting Gelderland, geven op deze avond informatie over deze vorm van kanker. Marita van den Berg, verpleegkundig specialist urologie/oncologie in Rijnstate zal specialistische medische vragen beantwoorden.

Er wordt in een presentatie uitleg geven over wat prostaatkanker is, wat de diagnosemethode en de behandelmethodes zijn en de mogelijke gevolgen van deze ziekte. Ook besteden we aandacht aan incontinentie en seksualiteit na de behandeling. Er is uiteraard volop gelegenheid tot het stellen van vragen.
Iedereen is welkom en de toegang is gratis; aanmelden is wel gewenst via email: activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316 332111. "Wilt u bij geen gehoor uw naam en telefoonnummer inspreken en ons vertellen met hoeveel personen u komt."

Het Braamhuis is een inloophuis In Zevenaar, waarvan de deuren open staan voor mensen in de Liemers die kanker hebben of er juist van genezen zijn, hun familieleden, overige naasten en nabestaanden. Een plek voor aangename zorg en extra aandacht.

Kunstwerk! Het Musiater

Theater van de Klucht
Medisch Centrum Best. Aanstekelijke klucht vol met gezonde grappen!
'Medisch Centrum Best' staat garant voor wederom een avond onbezonnen lachen. Neem je ponskaart mee, meld je bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster die zich overal zorgen over maakt, behalve over haar patiënten…. Maar gelukkig is er nog de slungelige stagiaire. Wat doet trouwens die dokter elke keer op de gang?

Zaterdag 16 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 25,00 euro.

49-Plusband project

Comeback voor 49+ muzikanten, zangers/zangeressen die ooit in een band hebben gespeeld, of een kans voor die personen die daar altijd al van gedroomd hebben. Enthousiasme, goed (muzikaal) gehoor en muzikale (zang)ervaring is gewenst. Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Ben je toe aan een écht optreden op een echt podium? Haal je instrument onder het stof vandaan, smeer je stembanden en meld je aan!

Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.liemerskunstwerk.nl

Liemers Literair Lentefestival

Een van de locaties in de appelboomgaard van het Liemers Literair Lentefestival. (foto: lntf.nl)

GROESSEN - In de lente bloeien de vruchtbomen. Dichters zoeken een plaats waar het publiek ze goed kan verstaan. Musici stellen zich op in de schaduw van de perelaar. Het publiek verzamelt zich bij de Paradijsappels. ‘Spoken word’ tussen de bloesems in Groessen.

Het festival begint zondag 21 april om 15:00 uur en eindigt om een uur of 22:00. Op het programma staan Ingmar Heytze, Vrouwkje Tuinman, Thijs Bisschops, Firma Weijland, een groep talenten van Mensen Zeggen Dingen en een fantastische meergangenmaaltijd met Liemerse streekgerechten en bijpassende drankjes.

Het volledige programma en het menu staan vermeld op https://lntf.nl.

MAANDHOROSCOOP MAART 2019

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS VISSEN. Dit is het gevoeligste sterrenbeeld van alle twaalf. Ze kunnen zich zo goed in de ander verplaatsen dat meeleven ook meelijden wordt. Ze zijn absoluut niet materialistisch en kunnen alles missen. Ze cijferen zichzelf weg en komen op voor de zwakkeren van de samenleving. Ze kunnen heerlijk wegdromen bij mooie muziek. Helaas zijn ze zeer verslavingsgevoelig.

RAM
21 maart t/m 20 april

Jij bent in maart lekker bezig hoewel je wel gemakkelijk uit je slof schiet als het tegen zit. Op 20 maart begint de lente en dus ook de ramperiode van het jaar. Dat voel je bijna lichamelijk als een energie impuls. Eind maart ben je zo onder de indruk van iets dat je er lyrisch van wordt.

STIER
21 april t/m 21 mei
Vanaf 1 maart loopt jouw planeet Venus in het teken waterman. Daardoor ben je sterker gericht op diegenen die op dezelfde golflengte zitten als jij. Dat kan in de vriendenkring gebeuren maar ook binnen clubverband. Vanaf half maart krijg je de ene na de andere mooie kans.

TWEELINGEN
22 mei t/m 21 juni
Vrijwel de hele maand krijg jij te maken met 'oude zaken'. In de sociale sfeer betekent dit dat je oude vetes op moet lossen. En op zakelijk gebied krijg je te maken met datgene wat je in het verleden hebt laten liggen. Dat wordt dus een ware inhaalslag voor jou.

KREEFT
22 juni t/m 22 juli
Maart begint met extreme emoties. Rond de nieuwe maan op de 6e ben je in een romantisch bui. Dat wordt héél gezellig. Na de volle maan op de 21e is het 'Jantje lacht, Jantje huilt'. Deze stemmingswisselingen zijn voor de ander moeilijk te volgen. Jij bent echt onvoorspelbaar!

LEEUW
23 juli t/m 22 augustus
Tot half maart heb jij de touwtjes stevig in jouw handen. Soms gebeurt er iets onverwachts maar jij blijft onaangedaan doorgaan. Het begin van de lente op de 20e verwelkom je maar wat graag. Na de 20e ben jij een en al creativiteit en kom je met echt mooie oplossingen.

MAAGD
23 augustus t/m 21 september
Maart wordt voor jou een dure maand. Allerlei dingen gaan kapot. Noodreparaties helpen nu niet meer. Het zal erop neerkomen dat je zaken moet vervangen. Kies daarbij voor kwaliteit en iets met de laatste snufjes. Reserveer het weekend van 22 en 23 maart voor pure ontspanning.

WEEGSCHAAL
22 september t/m 22 oktober
Jouw planeet Venus loopt vanaf 1 maart in het teken waterman. Deze planeetstand helpt je om liefde met vriendschap te verbinden. Rond half maart laat je dit op een grootse manier zien! Vanaf de 26e gaat Venus over naar vissen en ben jij uiterst vergevingsgezind.

SCHORPIOEN
23 oktober t/m 21 november
Gedurende de eerste helft van maart ben jij uit op nieuwe informatie. Ga daar naartoe waar je die kunt halen. De bibliotheek of boekenhandel bijvoorbeeld. Maar overweeg ook of je een cursus gaat volgen. De tweede helft van maart begint met praten, gevolgd door zeer rake daden.

BOOGSCHUTTER
22 november t/m 21 december
In de eerste helft van maart ga jij bij ieder gesprek de diepte in. Je pogingen om dingen te verklaren zijn bewonderenswaardig. Rond half maart ontstaan er misverstanden door gebrekkige communicatie. De tweede helft van maart staat in het teken van 'geven'.

STEENBOK
22 december t/m 19 januari
Vrijwel de hele maand maart staat in het teken van erkenning. En daardoor groeit je zelfvertrouwen enorm. Je blijft wel streven naar perfectie want dat is nu eenmaal jouw aard. Eind maart zijn er een aantal voorvallen die veel emotie losmaken. Laat het gewoon gebeuren.

WATERMAN
20 januari t/m 17 februari
Vanaf 6 maart gaat jouw planeet Uranus voor zeven jaar in het teken stier lopen. Een prima periode om vooral in jezelf te investeren. Zoek naar wegen om jouw talenten te vergroten of op te poetsen. Dit zal vooral bijzonder goed lukken tussen 16 en 23 maart.

VISSEN
18 februari t/m 20 maart
De eerste helft van maart is een hele goede tijd om datgene wat je nog moet verwerken aan bod te laten komen. Zoek daarvoor steun bij vrienden of bij een specialist op het gebied van verwerkingsprocessen. Vanaf de 26e heb je de wind mee op relationeel vlak.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Vrijwilliger en vluchteling. (foto: Goedele Monnens)

Maatschappelijke begeleiders. Wil jij vluchtelingen helpen bij de eerste opvang in de gemeente en ben je goed in regelen? Het gaat om het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsbesteding is minimaal twee dagdelen per week.

Juridisch begeleiders. Heb jij interesse in procedures en wil je vluchtelingen hierbij helpen? Juridisch begeleiders bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken, waaronder de procedure voor gezinshereniging. De tijdsbesteding is circa twee dagdelen per week.

Wat bieden wij? Je maakt deel uit van een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam. Verder bieden wij ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma, de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen, een onkostenvergoeding en vooral boeiend en zinvol werk! Je kunt werkervaring opdoen en/of je kennis en ervaring inzetten voor anderen.

Interesse? Kijk dan voor meer informatie op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/zevenaar of Duiven en kijk bij de vacatures. Je kunt ook een mail sturen naar teamleider Susanne Kleberg, via skleberg@vluchtelingenwerk.nl.

Internationale vrouwendag

WESTERVOORT - Ontmoet andere vrouwen uit Westervoort tijdens een high coffee. Leer elkaar (beter) kennen onder het genot van wat te drinken en wat lekkers en een goed gesprek rond het jaarthema van de internationale vrouwendag 'Heldinnen'.

Wie is jouw heldin? Of ben je zelf een heldin? Dit zijn vragen waar we over in gesprek gaan aan de hand van spel en creativiteit. Je kunt kiezen wat bij je past! Op vrijdag 8 maart 9:30-11:30 uur in het Inloophuis De Herberg, Dorpstraat 107. Entree: breng iets lekkers mee voor bij de koffie. Er is ook de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie te verkrijgen bij Lucia Dijkstra (Mikado, 06 23589003) of Jacqueline Schilling (Inloophuis De Herberg, 06 28666195).

Veiling kunstwerken 'Houden of herplaatsen'

ZEVENAAR - Tot en met 27 januari kon er door het publiek gestemd worden op de werken die men graag wil behouden voor de collectie van de gemeente Zevenaar. Een vakgroep gaf daarnaast een inhoudelijke mening en samen met de ontvangen stemmen resulteerde dit in een definitieve beslissing.

De werken die in de collectie blijven worden bewaard door het Liemers Museum. Hieronder bevinden zich onder andere een schilderij van Liesbeth van de Weerdhof, een wandkleed door Frans Jacobs en Weverij Edmond de Cneudt getiteld 'Hooglied' en een ets op papier getiteld 'Een reis door het Midden Oosten' door Harry van Kruiningen.

Veiling

De kunstwerken die herplaatst worden, zullen binnenkort geveild worden. Op zevenaar.liemersmuseum.nl kan je alvast de kunstwerken bekijken die te koop aangeboden worden. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor het behouden van de kunstcollectie die is ondergebracht bij het Liemers Museum.

Daverend succes Google Home als introductie bij Technoplaza

ZEVENAAR - De komende weken ervaren ruim 1400 leerlingen uit de groepen 7 & 8 van alle basisscholen uit de Liemers kennis met de slimme speaker die veel weet en kan. Dit Google Home project is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van AH Zevenaar en de Kunstofshop uit Zevenaar.

Technoplaza is het technieklokaal van de Liemers waar vrijwel alle basisscholen gebruik van maken. Technoplaza is ontstaan vanuit de behoefte van vele technische bedrijven uit de Liemers die steeds moeilijker aan geschikt technisch personeel kunnen komen. Leerlingen maken met hulp van ruim 35 vrijwilligers een vier werkstukken per leerjaar waarin techniek hoog in het vaandel staat. Door leerlingen op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor techniek en wetenschap is gebleken dat kinderen eerder voor een technische opleiding kiezen.

Technoplaza is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en naar bedrijven die het lokaal een warm hart toedragen. Meer informatie staat op www.lctechnoplaza.nl.

Internationale vrouwendag

WESTERVOORT - Ontmoet andere vrouwen uit Westervoort tijdens een high coffee. Leer elkaar (beter) kennen onder het genot van wat te drinken en wat lekkers en een goed gesprek rond het jaarthema van de internationale vrouwendag 'Heldinnen'.

Wie is jouw heldin? Of ben je zelf een heldin? Dit zijn vragen waar we over in gesprek gaan aan de hand van spel en creativiteit. Je kunt kiezen wat bij je past! Op vrijdag 8 maart 9:30-11:30 uur in het Inloophuis De Herberg, Dorpstraat 107. Entree: breng iets lekkers mee voor bij de koffie. Er is ook de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie te verkrijgen bij Lucia Dijkstra (Mikado, 06 23589003) of Jacqueline Schilling (Inloophuis De Herberg, 06 28666195).

Grote rommelmarkt

OOY - De jaarlijkse rommelmarkt vindt dit jaar plaats op zondag 10 maart in het schuttersgebouw van schutterij E.M.M. Ooy-Zevenaar.

Al vanaf 10.00 uur kan het publiek snuffelen tussen de aangeboden waren. Maak uw verzameling compleet of tik een uniek stuk op de kop! U weet het maar nooit. Om 15.00 uur sluiten de deuren. "Heeft u net uw zolder opgeruimd en wilt u zelf spullen verkopen? Huur dan een kraam! Dat kan via www.schutterijemm.nl. Als u nog bruikbare en verkoopbare spullen heeft en u zelf geen kraam wilt of kunt huren is er ook de mogelijkheid uw spullen zaterdag 9 maart vanaf 10.30 tot 15.00 uur te brengen. De schutterij heeft zelf ook een kraam. U kunt eventueel contact opnemen middels de volgende telefoonnummers: 0316 331141 (F. Groenen) of 06 22794056 (J. Berends) voor nadere informatie."

Etenswaren en grote spullen zoals kasten, bedden et cetera worden niet verhandeld.

ZP De Liemers van start als stichting

LIEMERS - Initiatiefnemer Bernhard van Hamburg geeft aan dat ZP De Liemers er is om de Zelfstandig Professionals oftewel (Z)ZP’ers in deze omgeving sterker en zichtbaarder te maken. Het gaat om bundeling van expertise, het delen van kennis en de mogelijkheid om samen over vraagstukken te sparren die de ZP’er aangaan.

Ook zal ingezet worden op de ontwikkeling en het versterken van de ondernemersvaardigheden van de ZP’er. Samenwerking met andere regionale ondernemersverenigingen is belangrijk. ZP De Liemers wil een serieuze gesprekspartner voor andere partijen zijn.

Tijdens de goedbezochte kick-off van 14 januari 2019 heeft een viertal mensen besloten als ‘denktank’ de kar te trekken. Inmiddels zijn de statuten voor een stichting opgesteld en is het zaak om de stichting ZP De Liemers van de grond te tillen.

ZP’ers die zich dit jaar aan willen sluiten, kunnen dat dit jaar doen voor 45 euro inclusief btw. Vanaf volgend jaar zal een prijs van 95 euro, inclusief btw gehanteerd worden. Het ‘lidmaatschaps’jaar geldt van 1 januari tot en met 31 december. Aanmelden kan via de website www.zpdeliemers.nl of een mailtje te sturen naar info@zpdeliemers.nl

Het is de bedoeling om te starten met vier bijeenkomsten per jaar. Daarnaast hebben de aangesloten ZP’ers het voordeel dat zij automatisch lid worden van ZZP Nederland, de grootste belangenbehartiger van de ZP’ers met 43.000 leden. De volgende bijeenkomst staat gepland voor 12 maart.

Woningcorporaties en Urgenda bieden kabinet hulp aan 100.000 huurwoningen energieneutraal en lagere woonlasten voor huurders

REGIO - Betaalbaar en duurzaam wonen, dat is wat de woningcorporaties en Urgenda in Den Haag bepleiten. Zij willen 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting. Ook woningcorporaties Vryleve, Baston Wonen en Plavei betuigen steun door deelname aan het actieplan.


Het kabinet heft sinds 2013 belasting – bekend als de verhuurdersheffing – aan de woningcorporaties. Dat is geld van huurders, een huurdersbelasting. Woningcorporaties willen dat bedrag investeren en zo veel sneller, veel meer sociale huurwoningen verduurzamen. En hiermee de energiekosten voor hun huurders direct verlagen.

Corporaties Vryleve, Baston Wonen en Plavei betalen in 2019 en 2020 samen ongeveer 13,5 miljoen aan verhuurdersheffing aan het Rijk.

Huurderbelangenvereniging De Schakel, huurdersvereniging Bergh en huurdersvereniging Baston Wonen zijn ook blij met de actie van de corporaties, die hiermee laten zien dat ze echt voor de huurder staan. De gemeenten Montferland en Zevenaar onderstrepen in hun collegeprogramma’s ook het belang van betaalbare en duurzame sociale huurwoningen.

De overheid voerde zeven jaar geleden de verhuurdersheffing in de belasting wordt steeds hoger en er komen nieuwe bij, zoals de belastingmaatregel ATAD en vennootschapsbelasting. Daarmee wordt de twee maanden huur die de huurder in de sociale huisvesting afdraagt meer dan vier maanden huur per huurder.

Doesburg City Run nu al in de startblokken

(foto: Robert Biesen) Foto: Robert Biesen

DOESBURG - Op zondag 2 juni is de tweede Doesburg City Run: een hardloopevenement voor iedereen die ook maar een beetje sportief is. De Doesburg City Run is een loop voor het goede doel: De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De organisatie is er nu al helemaal klaar voor.

De route van de Run loopt langs de mooiste plekken van Doesburg. Hardloopfanaten kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer en 2,5 kilometer. Voor kinderen van de basisschool is er de Kidsrun. Zij kunnen verschillende afstanden lopen rond de Martinikerk in het centrum.

Nieuw zijn de Flipperrun en de familie-estafette. De naam zegt het al: bij de Flipperrun leggen de deelnemers op zwemflippers een parcours af. Met de familie estafette hoopt de organisatie nog meer deelnemers van alle leeftijden te bereiken.

De hele zondag staat dus in het teken van sport en beweging. Het programma is al rond. Verschillende sportscholen en dansscholen uit Doesburg en omgeving geven warming ups, demonstraties en workshops. Dus ook de aanmoedigers hoeven zich niet te vervelen! Dankzij de gulle gaven van allerlei sponsoren is er een mooi prijzenpakket.

Wilt u ook meedoen en de mooiste plekjes van Doesburg ontdekken terwijl u hardloopt? Meldt u dan aan via http://doesburgcityrun.nl/aanmelden.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Amnesty afdeling Zevenaar zoekt nieuwe werkgroepleden. De werkgroep vergadert iedere maand een keer (’s avonds). De taken zijn onder andere het meewerken aan acties en het laten tekenen van petitielijsten.

- De Hulpdienst van Caleidoz zoekt chauffeurs die met eigen auto mensen naar arts, ziekenhuis vervoeren. Ook zoekt men chauffeurs voor de Samen Uit-activiteit (elke derde donderdag van de maand). Voor beide geldt een kilometervergoeding.

- Stichting Behoud Landgoed Sevenaer zoekt medewerkers die meehelpen bij het onderhoud van heggen, hagen, lanen, bermen, bos en fruitbomen op het landgoed.

- De Voedselbank Zevenaar zoekt een medewerker voorraadbeheer, die mede-verantwoordelijk is voor de juiste opslag van voedsel dat bestemd is voor de afnemers.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Eerst de bal, dan carnaval bij Basketiers'71

ZEVENAAR - Basketiers’71: Eerst de bal, dan carnaval. Carnaval staat voor de deur, op het punt van beginnen. Nog even dan zal Prins Carnaval de scepter zwaaien. Zevenaar wordt weer omgedoopt tot Boemelburcht. Kortom het wordt weer één groot feest.

Net zoals dit is, bij iedere thuis speelzaterdag van Basketiers’71. Zaterdag 2 maart vormt hier zeker geen uitzondering op. Klokslag 14.00 uur zal het eerste damesteam aantreden tegen De Snipers. Onze dames verkeren nog steeds in de onderste regionen. Punten pakken, een goed resultaat neerzetten, blijft noodzakelijk

De maakster van het 11e punt zal in deze wedstrijd extra beloond worden met een consumptie. Beschikbaar gesteld door onze eigen kantine. Kortom dames: laat eerst goed rondgaan, de bal, dan is het pas tijd voor de carnaval.

Eerst op het speelveld goed knallen, veel scores maken, dan kun je in het carnavalsfeest vallen. Als trouwe basketbal supporter, kunt u deze wedstrijd ook komen aanschouwen. Immers Basketiers’71 de club, vereniging waar heel de Liemers van zal houden. Samen kunnen we het degradatiespook voor dames 1 verjagen, hierin hebben we alle vertrouwen.        

Eindeloos musiceren: voor jong en oud

LOBITH - Geïnspireerd door de succesvolle pilot 'Eindeloos Musiceren' van Kunstwerk! Muziekschool en welzijnsorganisatie Welcom is voor het komende Cultuur- en Erfgoedpact opnieuw een muzikale dagbesteding ontwikkeld voor kwetsbare doelgroepen in de hele Liemers.

Allerlei doelgroepen (waaronder vluchtelingen, ouderen, jongeren met een beperking) staan in dit project zelf op de planken. Welzijnsorganisatie Caleidoz is een belangrijke samenwerkingspartner binnen het project. Deelnemers van de dagbesteding werken onder begeleiding van professionele muziekdocenten, tekstschrijvers en componisten aan hun muzikale en culturele vaardigheden. Denk hierbij aan zingen, muziek maken, spelvormen en bewegen. Waar mogelijk worden lokale muziekverenigingen, Liemers Jeugdorkest en het Liemers Jeugdkoor betrokken. Tijdens de dagbesteding wordt er kennis gemaakt met popcultuur. Gezamenlijk wordt er toegewerkt naar een eindvoorstelling in de Cultuur- en Erfgoedpact periode, met als thema 'Leven in de Liemers'.

De bijeenkomsten zijn inmiddels gestart (sinds dinsdag 29 januari), maar iedereen die zin heeft om samen met de deelnemers van de dagbesteding muziek te maken kan nog aansluiten en is welkom! Er zijn totaal 15 bijeenkomsten op de dinsdag van 11.00-12.00 uur bij Caleidoz, Markt 8 te Lobith.

Voor vragen of deelname kun je contact opnemen met Caleidoz Welzijn Zevenaar op 0316 243204 of mailen naar a.hendriks@caleidoz.nl.

Koffie-ochtend in Westervoort

Kopjes. (foto: Annie Jacobs) Annie Jacobs

WESTERVOORT - Elke tweede dinsdag van de maand is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Zo maar, voor de gezelligheid. In Het Paalmanhuis aan de Dorpstraat 63 van 10.30 tot 12.00 uur.

Men zegt wel eens: ‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’. Misschien een idee om eens iets nieuws te proberen? Kom gerust langs, u bent allen welkom. Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht u tot niets.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Amnesty afdeling Zevenaar zoekt nieuwe werkgroepleden. De werkgroep vergadert iedere maand een keer ('s avonds). De taken zijn onder andere het meewerken aan acties en het laten tekenen van petitielijsten.

- De Hulpdienst van Caleidoz zoekt chauffeurs die met eigen auto mensen naar arts, ziekenhuis vervoeren. Ook zoekt men chauffeurs voor de Samen Uit-activiteit (elke derde donderdag van de maand). Voor beide geldt een kilometervergoeding.

- Stichting Behoud Landgoed Sevenaer zoekt medewerkers die meehelpen bij het onderhoud van heggen, hagen, lanen, bermen, bos en fruitbomen op het landgoed.

- De Voedselbank Zevenaar zoekt een medewerker voorraadbeheer, die mede-verantwoordelijk is voor de juiste opslag van voedsel dat bestemd is voor de afnemers.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Proef de Mediterrane sferen via Al Gusto

REGIO - Wij van Al Gusto richten ons op de Mediterrane keuken en tapas. Al Gusto betekent in het Spaans met smaak en daar staan we ook voor. De meeste gerechten zijn huisbereid en met verse kruiden.

We hebben verschillende smaakvolle buffetten vanaf 9,95 euro per persoon. Zeer complete buffetten en altijd ruim voldoende voor iedereen. Leveren vanaf zes personen en om het buffet netjes aan te kleden leveren wij Spaans aardewerk servies, bestek, tafelkleden, servetten en warmhouders gratis bij.

Ook komen wij geheel vrijblijvend bij u langs om u wensen te bespreken is altijd fijn voor de klant en ook voor ons.

Wat verder door iedereen als trendy wordt beschouwd zijn onze hapjesplanken. Dit is een plank waarin 14 overheerlijke hapjes geserveerd voor bij de borrel. Deze plank kan heeft verschillende varianten, vlees vis of natuurlijk vegetarisch. Of we kunnen de plank samenstellen naar uw voorkeur en keuze.

Wat ook bij iedereen in de smaak valt is onze partypan met balletjes gehakt, kipkluifjes, spareribs, gekruide kippendijen aan een stokje en chorizo gekookt in de sherry. Wat ook bij veel mensen in de smaak valt zijn onze hapjesbuffetten verschillende soorten hapjes op stokbrood, gevulde champignons en een glaasje gevuld met garnalen.

Al verkrijgbaar vanaf 5,95 euro p.p. en met warme hapjes 7,95 euro p.p. (ook zeer geschikt voor recepties). Voor meer informatie kunt u terecht op onze site: www.algusto.nl of ben op telefoonnummer 06-24548217

Travel Club Groessen

REGIO - Als reisadviseur mag ik zelf ook geregeld op reis. En of dat nu een studiereis is of een privéreis, ik leer er een bestemming altijd beter door kennen en doe veel ervaringen op die ik met mijn klanten kan delen. Want het beste advies kun je pas geven als je zelf de bestemming hebt mogen zien en ervaren.

En als je dan ook nog een passie hebt voor een bestemming, daar al meerdere keren bent geweest en al vele mooie reizen voor klanten naar deze landen hebt mogen regelen, dan wordt zo'n bestemming vanzelf een specialisme. Voor mij zijn dat dan de verre bestemmingen Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Canada en Bali, en de Europese bestemmingen Oostenrijk (voor winter en zomer) Zwitserland, Denemarken en Portugal.

Zeer recent was ik nog, op uitnodiging van het Sloveens verkeersbureau, enkele dagen in Slovenië. Dit kleine land in midden-Europa heeft veel te bieden en is zowel in zomer als winter een prima vakantiebestemming! De hoofdstad Ljubljana is zelfs ook voor een korte stedentrip echt de moeite waard! Het centrum van deze stad is autovrij en dat is zeer prettig heb ik ervaren. De supervriendelijke en humorvolle Slovenen maken het positieve beeld van dit mooie land echt compleet!

Bel of mail mij voor een vakantie naar een van deze of andere bestemmingen:

doriendenbalvert@thetravelclub.nl / 06 22865624.

Curves Duiven

DUIVEN - Ik ben Marjanne Swanenburg en ben de eigenaar van Curves in Duiven! In 2006 begon ik met sporten bij Curves en het duurde niet lang voor dat ik mijn eigen vestiging had geopend – het heeft mij zelf zo veel gebracht!

Samen met mijn team hebben wij de laatste 13 jaar duizenden vrouwen geholpen om een sterkere toekomst op te bouwen door te gaan bewegen!

Ben je een vrouw en wil je in conditie komen maar weet niet waar je de tijd ervan moet halen? Dan kan Curves een oplossing voor je zijn want bij Curves duurt een kracht en cardio workout maar 30 minuten. Wat ook veel flexibiliteit geeft is dat je mag komen waanneer je wilt, wij hebben geen vast lestijden.

Het maakt niet uit wat je doel is, sterker worden, afvallen, revalideren of gezellig erbij horen, het kan allemaal bij Curves. Wij staan klaar voor vrouwen van alle leeftijden en fitness niveaus en iedereen mag samen sporten op hun eigen tempo onder begeleiding van een Curves Coach.

Door het bieden van een optimale klantbeleving en vel aandacht voor service, helpen wij vrouwen van sporten en gewoonte maken en een stevige basis te leggen voor een gezonde en actieve toekomst.

Mocht je nieuwsgierig zijn, bel voor een afspraak op 0316 263 120 en probeer Curves 30 dagen voor 30 euro!

Rijksweg 60 B, Duiven; https://curves.nl/curves-duiven/

Tegels en stenen voor tuin en terras? Snel naar Reijmer Sierbestrating!

WESTERVOORT – Nog even en het wordt weer genieten van het buitenleven rondom de woning. Wellicht moet er nog het een en ander aan onderhoud gebeuren, voordat dit echte genieten kan beginnen. Wat te denken van nieuw terras, kunstgras of sierbestrating?

Een bezoek aan Reijmer Sierbestrating is zeker aan te bevelen! Kijk eens naar de nieuwste collectie tegels met een digitale printtoplaag, de laatste trend in tuinland. Bij Reijmer Sierbestrating tegen verrassend lage prijs van 36,95 euro per m2!

Wie tegels zoekt heeft bij Reijmer Sierbestrating niet alleen de grootste keuze, ook koop je er kwaliteit tegen de scherpste prijs. Of je nu gaat voor de gewone betonsteen, al dan niet geïmpregneerd, de keramische tegel, gecoat en/of kleurecht, bij deze steen(groot)handel slaag je altijd. Je vindt er het grootste assortiment, dat in alle formaten (zelfs in 1.00 x 1.00m.) geleverd wordt. En... de deskundige verkopers van Reijmer – die ook levert aan hoveniers en stenenmakers in heel het land – geven het juiste advies over de kleurechtheid, vuilwerendheid en duurzaamheid.

Bovendien zie je de tegels gelegd in allerlei patronen, want in de verwarmde showroom en de terreinen buiten liggen meer dan honderd voorbeelden!

Reijmer Sierbestrating, IJsseldijk 26, Westervoort; telefoon 026 3116908; www.reijmer-sierbestrating.nl

Geopend ma-vr: 08.00-20.00 uur; za: 08.00-17.00 uur en zo: 12.00 – 17.00 uur.

Sanidirect Duiven: Inspiratiebron voor badkamer en toilet

DUIVEN - Bij Sanidirect Duiven vind je alles voor jouw badkamer en toilet. In de grote showroom vind je verschillende complete badkamer- en toiletopstellingen voor inspiratie. De opstellingen variëren van luxueuze designs tot budgetoplossingen die volledig aan de laatste trends voldoen.

Daarnaast beschikt showroom Duiven ook over een uitgebreid assortiment sanitair en tegels. Dat alles tegen scherpe internetprijzen. Bovendien profiteer je in de showroom van extra aanbiedingen. Voor iedere smaak en portemonnee is volop keuze in het uitgebreide assortiment. De adviseurs van deze showroom werken samen als een team en hebben hiermee al duizenden badkamers en toiletten ontworpen en gerealiseerd. Dit leidt keer op keer tot tevreden klanten. Wil jij ook behoren tot onze tevreden klanten? Breng ons dan snel een bezoek.

Wil je graag een vrijblijvend, uitgebreid advies? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek. Hierin neemt de adviseur de tijd om al jouw vragen te beantwoorden en je van een passend advies te voorzien. Jouw wensen en persoonlijke smaak worden naar een complete badkamer of toilet vertaald. Onze adviseurs zijn transparant en professioneel, zodat je verzekerd bent van het juiste advies.

De Sanidirect showroom in Duiven is gemakkelijk bereikbaar via de A12. Bovendien is er volop parkeergelegenheid te vinden op de woonboulevard. Je parkeert de auto dichtbij de showroom, zodat je eventuele aankopen gemakkelijk mee naar huis neemt. Bovendien is de parkeergelegenheid geheel gratis voor alle bezoekers.

Nieuwgraaf 46 6921 RK Duiven

https://www.sanidirect.nl/winkels/details/sanidirect-duiven

Op zoek naar een sta-op-stoel? Ga naar 'Sta op met gemak' in Duiven!

REGIO - Wij zijn een familiebedrijf met jarenlange ervaring in het kopen en verkopen van sta op stoelen. Door het langer thuis moeten blijven wonen van de ouder wordende mens kan een sta-op-stoel van Sta op met gemak een uitkomst bieden om de zelfstandigheid te behouden.

In de showroom op 't Holland 51 A te Duiven heb ik een ruime voorraad met zeer goed onderhouden tweedehands sta-op-stoelen die uiteraard geleverd worden met schriftelijke garantie. Deze stoelen van Nederlands fabricaat worden volledig op uw postuur afgesteld en zijn verkrijgbaar in diverse prijzen (gemiddeld 600 euro). De motoren worden nagekeken en de complete stof gereinigd. Tevens treft u stoelen in leer bij ons aan. U kunt deze bezichtigen na het maken van een telefonische afspraak.

Ook voor reparatie, reiniging en onderhoud aan uw eigen stoel en voor het huren van een stoel kunt u bij ons terecht.

-Waarom kopen bij Sta op met gemak?

-Gratis bezorging in de regio Liemers

-Eerlijke , vriendelijke en transparante werkwijze

-Vakkundig afstellen van uw stoel

-Voor elk budget een stoel met garantie

-Snelle service en levering mogelijk

-Korte lijnen met fysio- en ergotherapeuten

-Samenwerking met thuiszorgorganisaties

-Graag tot ziens !

Remco Kluck; www.staopmetgemak.nl

info@staopmetgemak.nl; 06 51821098.

Verwen jezelf met een paar nieuwe voeten!

DUIVEN - Mijn naam is Ria Ligthart, ik ben gediplomeerd pedicure plus, mijn praktijk bevindt zich aan huis op de begane grond, waardoor de toegankelijkheid gemakkelijk is voor mensen die iets minder goed ter been zijn.

Een goede verzorging van de voeten, in het bijzonder de teennagels, is daarom van belang. Een regelmatig bezoek aan de pedicure is dan een goed idee. Bent u niet in staat om te komen dan kom ik graag bij u thuis.

Tot mijn werkzaamheden behoren o.a. een diagnose en een behandelplan opstellen. Hieronder valt: het knippen van nagels, het schoonmaken van de nagelomgeving, het behandelen van ingroeiende/ingegroeide nagels, het verwijderen van overtollig eelt, het behandelen van schimmelnagels en/of likdoorns, het mechanisch afwerken en tenslotte de voeten licht insmeren met crème.

Het geven van adviezen, het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten en eventueel doorverwijzen, behoort tot de taken. Ik heb mij gespecialiseerd in diabetische voetverzorging en reumatische voetverzorging. Door mijn specialisatie ben ik in staat professionele hulp en verzorging te bieden. In veel gevallen worden deze behandelingen door de ziektekostenverzekering gedekt.

Als professionele voetverzorger ben ik aangesloten bij de landelijke branche organisatie ProVoet, tevens ben ik geregistreerd in het KRP (Kwaliteit Register voor Pedicures), dit is een register waarmee ProCert de kwaliteit van pedicures waarborgt.

Bel of mail mij gerust voor informatie of voor het maken van een afspraak.

Pedicuresalon Marli, 0316 262026, mailadres: j.mhligthart@chello.nl.

De lente komt er aan, is uw elektrische fiets er al klaar voor?

GIESBEEK - De lente is in aantocht! De tijd voor heerlijke fietstochtjes komt er weer aan. Heeft u uw elektrische fiets deze winter niet meer gebruikt? Zorg dan dat uw fietsaccu weer goed is opgeladen. Soms is de accu zo ver leeggelopen, dat laden niet meer lukt. Geen nood: Repro fietsaccu helpt u graag zodat u dat u na de winter weer lekker kunt fietsen.

Problemen na de winterstop?

Laadt uw accu niet goed meer op, of krijgt u hem helemaal niet meer aan de praat? Vervanging is lang niet altijd nodig. Wij doen ook reparaties aan de elektronica. Veel accu's gaan daar aan defect en vaak is een kleine ingreep voldoende om de accu weer te laten werken zoals het was. Een accu die buiten de garantie defect is gegaan is veelal te repareren. Wij reviseren alle merken accu's met lithium of NiMH cellen. Twijfelt u? Bel of mail ons gerust, we denken graag met u mee.

Controle

Eerst controleren we de staat van de accu en stellen vast of de accu is te reviseren. Ook controleren we de werking van de lader op de accu. Bij geconstateerde afwijkingen nemen we altijd vooraf contact met u op.

Revisie

We koppelen de elektronica los en zetten nieuwe cellen in uw accu. Deze nieuwe cellen kunnen in de meeste gevallen zelfs meer kracht leveren dan de oorspronkelijke accu.

Testen

Voordat we de accu terugsturen, testen we deze grondig. We bekijken of de accu en lader weer werken zoals het bedoeld is. Want we willen wel zeker weten dat u weer snel en veilig op pad kunt!

Repro Fietsaccu

info@reprofietsaccu.nl

telefoon: 0313-410228

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Afleveren /ophalen: Mr. Willemsenstraat 4

6987 AM Giesbeek

Betrouwbare ICT haalbaar voor bedrijven en scholen

REGIO - Het energieke en innoverende bedrijf ICT@School/ICT@Work aan de Scheefkelk 2 in Duiven breidt de laatste jaren haar klantenkring flink uit. Het toont zich de betrouwbare partner voor het bedrijfsleven, het MKB en de scholen in de regio, maar ook ver daar buiten.

Veel van de klanten hebben ervaren hoe op deskundige wijze de ICT-werkzaamheden worden verzorgd van werkplek tot netwerkbeheer, het maken en onderhouden van websites, Voice over IP, ontwikkeling van apps en andere software. Of u nu met een lokaal netwerk of het liefst in de Cloud werkt ICT@School/ICT@Work helpt u graag dit te realiseren en denkt graag mee over de beste oplossing voor uw ICT vraag.

Het bedrijf beschikt over grote kennis op onderwijsgebied. Ze zijn daardoor in staat om zeer diverse ICT cursussen te verzorgen, zowel op locatie als in hun eigen trainingsruimte.

Aantrekkelijke aanbiedingen heeft het voor de levering van nieuwe hardware, zoals werkstations, laptops, printers en touchscreens (van de bekende merken Viditouch en Ctouch).

De wensen van de klant blijven daarbij voorop staan, omdat zeer flexibel wordt meegedacht en gezocht naar passende oplossingen, speciaal voor uw bedrijf of school. Daarbij wordt eerst goed geluisterd, om zo de ICT-oplossingen op maat te kunnen leveren. Alle gebruikte materialen hebben natuurlijk een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Meer weten? We gaan graag met u in gesprek (telefoon 0316 444001 of mail: info@ictatwork.nl)

Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel

ZEVENAAR - Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel: Een cursus voor familie en naasten die zorgen voor iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of een beroerte (CVA). Mantelzorg Zevenaar organiseert samen met diverse organisaties een cursus omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) voor familie en naasten die zorgen voor iemand met NAH.

Als iemand te maken krijgt met NAH roept dit voor de naaste omgeving, familie en vrienden veel vragen op. “Waarom doet hij/zij zo anders? Hoe moet ik hier mee omgaan? Wat kan ons helpen zodat we beter de zorg kunnen volhouden?”.

In deze cursus geven we meer informatie over NAH en de gevolgen van NAH. We geven handvatten hoe om te gaan met iemand met NAH en geven informatie over de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn in deze regio. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Tevens geeft deze cursus de mogelijkheid om anderen te ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten en hierover met elkaar ervaringen uit te wisselen.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op: 14 maart, 28 maart, 11april, 25 april, 9 mei en 23 mei van 19.30 – 21.30 uur op Steenhuizen 6 in Zevenaar. Bestemd voor familie en naasten, die zorgen voor iemand met NAH of CVA. Opgeven kan via Frank Godschalk f.godschalk@mantelzorgzevenaar.nl of 06 13866393. De cursus wordt vanuit mantelzorg Zevenaar georganiseerd in samenwerking met organisaties die samenwerken vanuit de CVA Keten Arnhem e.o. en Stichting NAH Gelderland.

Geslaagde bijeenkomst Sociëteit de Liemers over Fashion Outlet Zevenaar

Volle aandacht voor Kees Woltering. (foto: W. Bless) w bless

ZEVENAAR - Afgelopen woensdag werden de leden van Sociëteit de Liemers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van de Fashion Outlet Zevenaar. Het clubhuis van DCS was met 70 bezoekers goed gevuld en zij kregen van Kees Woltering van Stable International en Frank Verkerk van Veluwezoom Verkerk een boeiende presentatie. Met het aanvragen van de bouwvergunning is een nieuwe stap gezet naar een ontwikkeling met directe en indirecte effecten voor de hele regio.

Nu alles wat concreter is geworden kon een goed beeld geschetst worden van de uitstraling en de opzet van het geheel. Door middel van een videoanimatie werden de bezoekers visueel meegenomen voor een wandeling door de toekomstige outlet en kon men zich een beter beeld vormen wat bijvoorbeeld 2300 parkeerplaatsen op die locatie betekent.

Volle aandacht voor Kees Woltering. (foto: W. Bless) w bless

Natuurlijk hadden de aanwezige ondernemers diverse vragen over wat deze ontwikkeling voor Zevenaar of voor henzelf zou kunnen betekenen.

Tekenend was dan ook, dat er direct na afloop van de presentatie er eerst aan de tafels nog druk werd nagepraat. Maar uiteindelijk werd de verleiding van het door partycentrum De Dèèl uitstekend verzorgde buffet toch te groot en is er nog enkele uren gezellig genoten van het eten, de drankjes en van elkaars gezelschap.

Het bestuur van de Sociëteit, dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert, kon dan ook terugkijken op weer een door de leden gewaardeerde activiteit.

Zweers tuinmachines maakt tuinieren nog leuker!

LOBITH - Bij Zweers Tuinmachines in Lobith kunt u terecht voor alle materialen om de tuin gemakkelijk te onderhouden. Van hypermoderne robotgrasmaaier tot tweedehands hogedrukreiniger: u vindt het bij Zweers tuinmachines.

Gerard Zweers is terecht trots op zijn zaak: "De afgelopen winter hebben we de werkplaats en de showroom helemaal vernieuwd. De showroom ligt nu mooi centraal in het pand. Nu alles weer groeit en bloeit, staan wij helemaal paraat voor onze klanten."

In de nieuwe showroom krijgt u vakkundig advies. Gerard helpt u graag bij het kiezen van de juiste machine. Zowel particulieren als professionele gebruikers slagen hier altijd. U kunt er terecht voor alle bekende merken tuinmachines. Sinds kort horen daar ook Dolmar en Makita bij. Koopt u liever een machine 'met ervaring'? Er komen geregeld inruilmachines binnen.

Zweers Tuinmachines is hèt adres voor onderhoud, reparatie en verkoop van tuinmachines. Gerard: "Denk hierbij aan het slijpen van uw snoei- zaag- of maaigereedschap en dergelijke. Zit u met vervoer? We bieden een gratis haal- en brengservice." Gerard Zweers komt graag naar u toe met zijn serviceauto. U kunt uw machines en/of gereedschappen altijd zelf naar de werkplaats brengen. Ook voor onderdelen voor uw machine bent u bij Zweers aan het juiste adres.

Zweers Tuinmachines, Gerard Zweers

Halve Maan 22, 6915 SW Lobith

Bel: 06 48 76 57 69 E-mail: info@zweerstuinmachines.nl

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

KERKDIENSTEN in Andreaskerk:

Zondag 3 maart 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: pater G. Remmers met medewerking van het AMK-koor.Misintenties: Overleden familie Stoffels-Okkerman, Wilhelmien van Aken en zoon Jan, Gerda Duis-Kaak, overleden familie Degen-Evers, Ouders C. de Jager-Barten, Bart en Bertha Krist-Koenders,Dick Ghijben.Uw aandacht voor de voedselinzameling door de Voedselbank.Elke eerste zondag van de maand wordt door de Voedselbank een krat achter in de kerk geplaatst. Dus a.s. zondag, 3 maart, kunt u hierin houdbaar voedsel deponeren ten behoeve van de Voedselbank.

Aswoensdag 6 maart om 19.00 uur: Eucharistieviering/ regioviering, voorgangers: pastoor Thanh Ta en diaken A. van Zundert met medewerking van het Projectkoor.

Zondag 10 maart om 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: pastoor Thanh Ta met medewerking van het koor: Stella Maris. Intenties: Leny van Vliet-Oudshoorn, overleden ouders v. Gool-v. Abeelen, Annie Bruns, Wilhelmien van Aken en zoon Jan, Jac Assink, Theet en Betsie Reijmer, Jan en Riet Köning, Maria en Koos van der Vate.Bloemetje van verbondenheid.

Aanstaande zondag 10 maart zal -het Bloemetje van verbondenheid- beschikbaar zijn. Als je iemand een teken van bemoediging of een bedankje wilt bezorgen kun je na de viering een bloem meenemen uit de vaas bij het altaar. Het idee is om dit voortaan iedere tweede zondag van de maand te doen.

Overleden: Op vrijdag 8 februari is Henk Landsbergen in de leeftijd van 89 jaar overleden, hij woonde in Lobede. Zijn uitvaart was donderdag 14 februari in de H. Andreaskerk, waarna begrafenis op de begraafplaats aan de Arnhemseweg. Op zondag 17 februari is Hans van Haren in de leeftijd van 94 jaar overleden. hij woonde van de Loostraat. Zijn uitvaart was vrijdag 22 februari in de H. Andreaskerk, waarna begrafenis op de begraafplaats aan de Arnhemseweg. Op maandag 18 februari is Piet Beenen in de leeftijd van 86 jaar overleden, hij woonde Kampstraat. Zijn uitvaart was zaterdag 23 februari in de H. Andreas kerk, waarna begrafenis op begraafplaats Rosorum.

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zondag 3 maart 11.00 uur Euch.viering

Intenties:

Fien ter Voert, Wim ter Voet, Annie en Wim Grefen-Wanders, Wim van Maanen,Wilma Wigman-Opgenoort.

Zondag 10 maart 9.30 uur Goedemorgenkerk in De Herberg

Vorm en Kleur je zwangerschap

DUIVEN - Nieuwe workshop bij KunstKring Duiven: Vorm en Kleur je zwangerschap, een tweedaagse workshop op 9 en 23 maart, die verzorgd wordt door Anketien van Zellingen.

Op 9 maart maak je met gipsverband een mooie afdruk van je zwangere buik. De uitgeharde afdruk wordt tijdens de tweede dag met diverse materialen versierd. Meer informatie en aanmelden: www.kunstkringduiven.nl.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

3 maart 8.45 u ds. J.J. Poutsma

De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk te Zevenaar dr Honigstraat 3

16.00 u ds J.J. Nijhoff

10 maart 8:45 drs G. den Dulk; 16.00 u ds J. Wesseling

13 maart Biddag 19.30 u prof E. van Alten uit de Oekraïne

H. Remigius Duiven

Zondag 3 maart 2019 om 10.30 uur. Eucharistieviering op TV kijken.

Voorganger: Parochianen. Koor: --.

Zaterdag 9 maart 2019 om 19.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor : Dames en Herenkoor.

Gebedsintenties 09-03-2019: Jo Peters-Wacki, Grada Boerboom-Derksen, Willem Dusseldorp, Gerda Dusseldorp-Mom, Ouders Terbonssen-Bartsch, Ouders Hooijman-Bisseling, Riekie Peters-Wieleman.

Mededelingen: Op zaterdag 6 april is de Sam's kledingactie. U kunt de kleding in gesloten plastic zakken afgeven bij het Parochiecentrum tussen 9.00 – 12.00 uur.

U kunt vanaf heden de huispaaskaars bestellen. U kunt uw bestelling opgeven bij het secretariaat op woensdag en vrijdagmorgen tussen 9.00 – 11.00 uur. De kosten voor deze kaars bedraagt 11,00 euro. U gelieve bij bestelling de kaars contant af te rekenen. De kaars kunt u dan 1e paasdag na de Eucharistieviering mee nemen naar huis.

Passage

Westervoort

WESTERVOORT - Op 13 maart viert Vrouwenvereniging Passage Westervoort het 100-jarig bestaan van het vrouwen kiesrecht en het 100-jarig bestaan van de vrouwenbond, die in dat zelfde jaar 1919, ook is ontstaan.

Er zijn ontzettend veel ontwikkelingen geweest. Soms lijkt het wel of we nu in een andere wereld leven. "We blikken terug op de verworvenheden, op de stimulatie en inspiratie van de vrouwenbewegingen én over de geschiedenis van de afdeling in Westervoort." De avond is vanaf 20.00 uur in het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort.

Vorm en Kleur je zwangerschap

DUIVEN - Nieuwe workshop bij KunstKring Duiven: Vorm en Kleur je zwangerschap, een tweedaagse workshop op 9 en 23 maart, die verzorgd wordt door Anketien van Zellingen.

Op 9 maart maak je met gipsverband een mooie afdruk van je zwangere buik. De uitgeharde afdruk wordt tijdens de tweede dag met diverse materialen versierd. Meer informatie en aanmelden: www.kunstkringduiven.nl.

Basketiers'71 op weg naar...

ZEVENAAR - We schrijven zaterdag 16 februari, de enige jeugdwedstrijd. Maar niet zomaar een wedstrijd, een spannende wedstrijd. De U16 -1 tegen Batouwe, bij winst zou de kampioenstitel er bijna zijn.

De spanning was aanwezig, allemaal op en top geconcentreerd. Er was nog geen wedstrijd verloren gegaan, tegenstander niet onderschatten. Als alle factoren, dan de juiste kant op staan, wat kan er dan mis gaan. De start van de wedstrijd was uitstekend, met een 15 – 9 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht, wachten om de genadestoot uit te delen. Bij het opzoeken van de kleedkamer was het 36 – 15.                                

Restte een tweede helft, die puur routinematig werd uitgespeeld. Na het derde kwart, staat het 55 – 25, nog een keer alles geven. Met een fantastisch laatste kwart en een eindsprint, de winst met 79 – 32.

Ja de bekers, de medailles, de bloemen en de zoenen kunnen worden besteld. Op zaterdag 9 maart zal de kampioenswedstrijd worden gespeeld aanvang 15.15 uur. Iedereen is welkom om de U16 -1 kampioen zien te worden.

Folkband in De Lantaern

ZEVENAAR - Vorig jaar stond Na Leanai voor het eerst op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Toen was het publiek laaiend enthousiast. Op zaterdag 9 maart staan de ze er weer en kan het publiek zijn hart ophalen met de betoverende muziek van dit enthousiaste folk kwartet. Aanvang: 20.30 uur. Entree 15,00 euro.

Na Leanai is ontstaan uit The Sands Family. Deze band, opgericht in 1970, was decennia lang een wereldberoemde folkband uit Noord-Ierland. Deze zogenoemde ‘County Down folk group’ zorgde er mede voor dat folkmuziek een populair muziekgenre werd. Bandlid Tommy Sands schreef daarnaast prachtige songs voor beroemdheden zoals Joan Baez en The Dubliners. Enkele kinderen van de vroegere bandleden van The Sands Family hebben het muzikale talent van hun ouders mee gekregen en treden sinds 2014 met veel succes op als folkgroep onder de naam Na Leanai.

Ze maken mystieke muziek met betoverende, meerstemmige zang, vrolijke gigs die uitnodigen tot dansen. Sinds hun eerste optreden op het Fiddlers Green festival zijn ze in Ierland en Groot Brittannië regelmatig op de radio te horen. Inmiddels spelen ze op grote festivals, zoals bijvoorbeeld het Skagen festival in Denemarken en in gerenommeerde folkclubs. Ook in Duitsland treden ze regelmatig op. Vorig jaar was Nederland en De Lantaern aan de beurt. Mensen, die er bij waren zien ze ongetwijfeld graag terug en bezoekers, die er niet waren krijgen een nieuwe kans.

Jaarvergadering bij ZijActief Gelderland

REGIO - De jaarvergadering van de provincie Gelderland is dit jaar op zaterdag 9 maart bij De Radstake te Heelweg.

Te gast is voedingsdeskundige Anneleen Visser. Het middagprogramma is met het cabaret duo Turbo Toos en Super Stien. We vertrekken om 9.00 uur. De regio-ontspanningsavond is op woensdag 27 maart in het dorpshuis in Groessen met het duo 'Een en Ander'. Vertrek om 19.00 uur. Kosten tien euro. Meerijden: voor de chauffeur twee euro Het wordt een hele gezellige avond. Opgave voor de afdeling Zevenaar bij het bestuur.

Wisseling van de wacht: fietstocht door de Liemers

Het Liemers land. (foto: Gerrit van Alst)

ZEVENAAR - Op zondag 10 maart houdt IVN de Liemers een fietstocht door de uiterwaarden van het Liemerse land.

Het is een tocht van 25 kilometer. In deze tijd van het jaar nemen we afscheid van diverse wintergasten, zoals de ganzen, en verwelkomen we de eerste zomergasten waaronder de wulp of grutto. De tocht voert voornamelijk langs Rijn en IJssel waarbij we tevens genieten van het mooie landschap in onze omgeving. De start is om 10.00 uur bij de Andreaskerk aan de Kerkstraat 2 in Zevenaar. Informatie bij Dick van den Berg, 0316 262649.

Nieuw speelmateriaal in De Hoevert

Nieuw spelmateriaal De Hoevert. (foto: Inge Hultermans) Inge Hultermans

REGIO - Zwembad De Hoevert heeft nieuw speelmateriaal aangeschaft. Iedereen die het wil komen uitproberen is welkom in de voorjaarsvakantie op woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.

Voor alle kinderen van de basisschool wordt er vooraf een kidsaerobicles gegeven, dit begint om 13:30 uur. Kidsaerobic is dansen en bewegen in het water op muziek. Alle kinderen die deelnemen aan kidsaerobic mogen gratis blijven zwemmen tot 16:00 uur.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 3 maart 2019 om 10.30 uur. Eucharistieviering op TV kijken.

Voorganger: Parochianen. Koor: --.

Zaterdag 9 maart 2019 om 19.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor : Dames en Herenkoor.

Gebedsintenties 09-03-2019: Jo Peters-Wacki, Grada Boerboom-Derksen, Willem Dusseldorp, Gerda Dusseldorp-Mom, Ouders Terbonssen-Bartsch, Ouders Hooijman-Bisseling, Riekie Peters-Wieleman.

Mededelingen: Op zaterdag 6 april is de Sam’s kledingactie. U kunt de kleding in gesloten plastic zakken afgeven bij het Parochiecentrum tussen 9.00 – 12.00 uur.

U kunt vanaf heden de huispaaskaars bestellen. U kunt uw bestelling opgeven bij het secretariaat op woensdag en vrijdagmorgen tussen 9.00 – 11.00 uur. De kosten voor deze kaars bedraagt 11,00 euro. U gelieve bij bestelling de kaars contant af te rekenen. De kaars kunt u dan 1e paasdag na de Eucharistieviering mee nemen naar huis.

Vrouwenvereniging Passage Westervoort

WESTERVOORT - Op 13 maart viert Vrouwenvereniging Passage Westervoort het 100-jarig bestaan van het vrouwen kiesrecht en het 100-jarig bestaan van de vrouwenbond, die in dat zelfde jaar 1919, ook is ontstaan.

Er zijn ontzettend veel ontwikkelingen geweest. Soms lijkt het wel of we nu in een andere wereld leven. "We blikken terug op de verworvenheden, op de stimulatie en inspiratie van de vrouwenbewegingen én over de geschiedenis van de afdeling in Westervoort."

De avond is vanaf 20.00 uur in het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

3 maart 8.45 u ds. J.J. Poutsma                        

De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk te Zevenaar dr Honigstraat 3

16.00 u ds J.J. Nijhoff

10 maart 8:45 drs G. den Dulk; 16.00 u ds J. Wesseling

13 maart Biddag 19.30 u prof E. van Alten uit de Oekraïne

Epilepsiecafé in Arnhem

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) houdt op woensdag 20 maart van 19:30 - 21:30 uur weer een Epilepsie Café aan 't Huukske, Mauritsstraat 22 in Arnhem.

Het Epilepsie Café is de ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, hun partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn ook deskundigen uit zorg en onderwijs aanwezig. De opzet is om ongedwongen en in een open sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen over leven met epilepsie. Wat is de invloed op het gezin, je werk, je vrije tijd, et cetera.

Wil je praten, dan praat je. Wil je luisteren, dan luister je. Jouw verhaal delen of luisteren naar het verhaal van een ander zorgt voor herkenning, inspiratie en begrip. En gedurende de avond is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Aanmelden bij voorkeur per e-mail: arnhem@epilepsiecafe.nl onder vermelding van uw naam en het aantal personen, of via 026 31144 72.

Stichting RAZV zoekt nieuwe bestemming voor voormalig pand Wip-Inn

ZEVENAAR - Stichting RAZV beheert het gebouw aan de Ringbaan Zuid 16 in Zevenaar, waar voorheen jongerencafé Wip-Inn zijn activiteiten organiseerde. De laatste twee jaar is het gebouw gebruikt voor diverse horecadoeleinden.

"Als stichting zijn we aan het oriënteren op een passende invulling voor het gebouw, die bij voorkeur past binnen onze doelstelling om maatschappelijk betrokken organisaties ruimte te bieden. Wij zijn op zoek naar organisaties, verenigingen, instellingen et cetera, die behoefte hebben aan ruimte om hun activiteiten te ontplooien. Gebruik van het gebouw door meerdere partijen behoort tot de mogelijkheden."

"Heeft u ideeën over het gebruik van het pand of heeft u interesse om het te huren? Laat het ons weten via RAZV.Zevenaar@gmail.com, neem contact op met een van onze bestuursleden of neem een kijkje op de website http://gebouwtehuur-razv.nl", meldt het bestuur van stichting RAZV: Ivo van Huet, Iwan ter Wiel, Paul Sloot, Stefan Barten, Erwin Pouwels, Ton van Uum, Amanda Bruns en Gerben Staring.

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

DIDAM - Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag over zorg- of huurtoeslag? Dan kunt u in maart en april terecht in de Bibliotheek Montferland.

Ervaren vrijwilligers zijn aanwezig voor de belastinginloop ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2018. Neem uw DigiD mee en eventuele nota’s van ziektekosten. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. "Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als u geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de gratis cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek."

Bibliotheek Didam iedere maandagmorgen vanaf 11 maart-15 april 9:00-12:00 uur. Bibliotheek ’s-Heerenberg 12 maart iedere dinsdagmiddag vanaf 12 maart-23 april 13:30-16:00 uur

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis cursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk..

Lezing Groei & Bloei: nieuwe en houtige gewassen in tuin

ZEVENAAR - Op maandag 11 maart heeft Groei & Bloei – Liemers Geert Borgonje uitgenodigd om een lezing te verzorgen met als thema ‘bomen en andere houtige gewassen voor onze siertuinen’.

Een lezing die gaat over het gebruik en assortiment van kleine tot middelgrote bomen, sierheester en coniferen in onze particuliere tuinen. Het accent wordt niet gelegd op mooi aangelegde tuinen, maar ligt meer op de gewassen waarbij wordt ingegaan op hun eigenschappen zoals groeiomstandigheden, gebruik, standplaats en hoogte. De keuze aan beplanting is heden ten dage zo uitgebreid, telkens worden nieuwe soorten en variëteiten gekweekt, waardoor het vaak lastig is een keuze te maken.

Geert Borgonje laat in zijn lezing voor iedereen iets nieuws zien; van gewone tot zeer bijzondere gewassen, die, soms met wat moeite, te verkrijgen zijn. Ook gaat hij in op onder andere de sierwaarde van de plant; groeivorm, bloeitijd, vruchten of besdragend, bladvormen en herfstkleur.

De lezing, die start om 20 uur, wordt gehouden in zaal Staring, Grietakkers 3, Zevenaar. De zaal is vanaf 19.45 uur open. Leden, maar zeker ook niet-leden van Groei en Bloei zijn welkom! Entree; leden 2,50, niet-leden 5,00 euro, inclusief kop koffie/thee en een lot voor loterij.

Taizéviering in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 16 maart wordt om 19.00 uur weer de halfjaarlijkse Taizéviering gehouden in de Sint-Remigiuskerk in Duiven. Dit is een van aard oecumenische kerkviering. U kunt zich, terwijl u luistert naar Taizémuziek, in stilte voorbereiden op de viering vanaf 18.30 uur.

De liederen tijdens de viering zullen worden gezongen door een taizékoor. Dit taizékoor is een gelegenheidskoor waaraan alle belangstellenden kunnen deelnemen, zowel zangers als spelers van een muziekinstrument. Dit koor oefent op de vrijdagavonden 1, 8 en 15 maart vanaf 19.15 tot 20.45 uur in het parochiecentrum van de Sint-Remigiuskerk in Duiven, gelegen aan de Kastanjelaan 2 in Duiven. Hiervoor kunt u zich aanmelden via op taizeliemers@gmail.com.

De Taizévieringen worden gehouden naar voorbeeld van Taizé, een oecumenische bedevaartsplaats in Bourgondië, Frankrijk, gesticht door frère (broeder) Roger. De vorm waarin daar de vieringen worden gehouden is heel speciaal, heel meditatief. De vieringen bestaan uit veel zang, drie stiltes, en enkele psalmregels, een overwegingstekst (twee regels) en voorbeden. De gezongen liederen kun je wel vergelijken met het mantrazingen. De liederen bestaan vaak uit één of hooguit twee meditatieve regels die meerdere malen worden herhaald. Hierdoor wordt de tekst heel intens beleefd en kom je tot diep gebed. Tijdens de momenten van stilte kun je je dan echt in jezelf keren.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over toekomstige Taizé-vieringen en/of andere ontwikkelingen? Like onze facebook-pagina op @Taizedeliemers.

Bridgekroegentocht in Zevenaar

ZEVENAAR - Bridgeclub De Liemers organiseert op zaterdag 13 april de 13e bridgekroegentocht voor War Child. Circa 300 deelnemers, ruim 15.000 speelkaarten, 12 (horeca)locaties (veelal rondom de Markt in Zevenaar), zijn wat ingrediënten voor de kroegentocht voor War Child in Zevenaar.

Aanmelden is mogelijk via de website www.nbbclubsites.nl/club/7015 Er is op dit moment nog plaats voor enkele paren. De start van de bridgekroegentocht is om 09.30 uur met het afhalen van de gidsbriefjes in De Griethse Poort. Daarna wordt –na ongeveer een half uur- telkens door de bridgers van locatie gewisseld. Dat betekent na iedere ronde 'een drukte van jewelste', want al die bridgers wisselen van locatie.

Op de locatie waar men de vierde ronde speelt gebruikt men de lunch. De kosten bedragen 45 euro per paar en dat is inclusief een kopje koffie bij aanvang en een lunch. Rond de klok van half zes is in De Griethse Poort de prijsuitreiking en wordt het wachten hierop met muziek veraangenaamd.

Gestart in 2007 met bijna 200 deelnemers en dit jaar worden rond de 300 deelnemers verwacht die van dichtbij, maar ook van ver weg komen. Bridgeclub De Liemers rekent erop War Child én Zevenaar én bridge met deze 13e bridgedrive te promoten. Bel gerust om nog wat nadere informatie te krijgen: 06 22153923.

Stichting RAZV zoekt nieuwe bestemming voor voormalig pand Wip-Inn

ZEVENAAR - Stichting RAZV beheert het gebouw aan de Ringbaan Zuid 16 in Zevenaar, waar voorheen jongerencafé Wip-Inn zijn activiteiten organiseerde. De laatste twee jaar is het gebouw gebruikt voor diverse horecadoeleinden.

"Als stichting zijn we aan het oriënteren op een passende invulling voor het gebouw, die bij voorkeur past binnen onze doelstelling om maatschappelijk betrokken organisaties ruimte te bieden. Wij zijn op zoek naar organisaties, verenigingen, instellingen et cetera, die behoefte hebben aan ruimte om hun activiteiten te ontplooien. Gebruik van het gebouw door meerdere partijen behoort tot de mogelijkheden."

"Heeft u ideeën over het gebruik van het pand of heeft u interesse om het te huren? Laat het ons weten via RAZV.Zevenaar@gmail.com, neem contact op met een van onze bestuursleden of neem een kijkje op de website http://gebouwtehuur-razv.nl", meldt het bestuur van stichting RAZV: Ivo van Huet, Iwan ter Wiel, Paul Sloot, Stefan Barten, Erwin Pouwels, Ton van Uum, Amanda Bruns en Gerben Staring.

KBO Ontmoetingsmiddag

DUIVEN - De ontmoetingsmiddag op woensdag 6 maart wordt gehouden in het woonzorg centrum Thuvine Van Doth tot Medlerstraat, ingang naast de fysiotherapeut. Zaal open om 13.30. Aanvang 14.00. Er is koffie/thee en een drankje.

Deze bijeenkomst staat in het teken van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de K.B.O.-afdeling Duiven. Aan de orde komen: Het financieel verslag 2018 van de penningmeester; het jaarverslag 2018 van de secretaris; de kascontrolecommissie doet verslag over 2018. Kandidaten voor de functie van voorzitter kunnen zich melden vooraf aan de vergadering. Nadere inlichtingen bij de heer J. Epppingbroek, 0316 262891. Na een korte pauze, is er voor de liefhebbers een bingo met leuke prijzen.

'Altenieuw'-tijd in Arnhem-Noord

ARNHEM - De eerste tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs voor voorjaars- en zomerkleding in Arnhem komt er weer aan. Op zaterdag 16 maart van 10.30 tot 12.00 uur organiseert 'Altenieuw' alweer haar achtste beurs in recreatiezaal Craneveer aan de Viottastraat 12 in Arnhem Noord.

Een tweedehandsbeurs waar voor kinderen en tieners kleding te koop is die nog prima een ronde mee kan. Broeken, rokjes, shirts, schoenen, regen- en sportkleding, jassen, alles is er te vinden. Zowel mooie merkkleding als goede basics, voor bescheiden prijzen. Naast de ruimte met kleding is er een aparte ruimte met tweedehands speelgoed, boeken, verkleedkleren, spelletjes, et cetera. Alle ingeleverde spullen die niet retour gaan, worden gedoneerd aan Kledingbank Arnhem, Speelstoet en de schoolbibliotheek.

Entree is gratis, uitsluitend contante betaling mogelijk. Voor de kleintjes die meekomen is er ook dit keer weer een grabbelton. Meer informatie staat op facebook Altenieuw of www.altenieuw.nl.

Maak aangenaam kennis met jezelf

Data bijeenkomsten.

DIDAM - In vier avonden met een mooi programma, zullen we op aangename wijze kennis gaan maken/nemen van wat er zich zoal afspeelt in onze 'binnenwereld'. Dit lijkt een bekend terrein, echter komt het vaker voor dat we hier totaal aan voorbij gaan.

"We verzorgen ons uiterlijk maar ook ons 'innerlijk' heeft aandacht nodig. Vooral vrouwen die werken in de zorg of mantelzorger zijn en ook moeders kennen de valkuil dat eerst de ander of het andere voor gaat en raken vermoeit, voelen zich uitgeput en hun energie staat dan ook regelmatig op een laag pitje. Natuurlijk weten we inmiddels wel dát we eerst goed voor onszelf dienen te zorgen, vóór we dit ook voor anderen kunnen doen. Het zijn immers favoriete onderwerpen waarmee tijdschriften vol geschreven staan. Maar hoe vertaal je dit weten in de praktijk van alledag? In de gesprekken die je voert, in de keuzes die je maakt en in de dingen die je doet...Wat past bij jou? Wat is jouw behoefte? Hoe volg je je verlangen en vervul je je wensen? En wat ook belangrijk is, hoe verhoud je jezelf tot de ander en hoe blijf je in verbinding met jezelf en met elkaar? In deze avonden gaan we hier onze eigen persoonlijke antwoorden op vinden met behulp van eenvoudige en creatieve middelen als het maken van een soul collage, vrouwencirkel (gesprekjes), muziek en actieve meditatie technieken.

Deze avonden zijn te bezoeken in Didam. Wil je je hierbij aansluiten of er meer informatie over dan verwijs ik graag naar: www.zinspeling.nl."

ReumaNederland zoekt collectanten

ZEVENAAR - In de week van 18 tot en met 23 maart is weer de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland (voorheen het Reumafonds). Ook dit jaar zetten duizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma.

"We zoeken nog enkele vrijwilligers in de wijken: Methen, Zonnemaat, Ooy en Groot-Holthuizen. Kunnen we ook op uw steun rekenen? Door te collecteren of de collecte bij u in de buurt te organiseren helpt u mee om geld voor reumaonderzoek op te halen. Want alle kleine beetjes helpen!"

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en gewrichten die moeilijk bewegen.

Met de opbrengst van de collecte helpt u mee aan het doel dat ReumaNederland nastreeft: een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om dit doel te bereiken. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg.

"Helpt u mee? U kunt zich opgeven via www.reumanederland.nl/werving-vrijwilligers. Bel voor meer informatie met uw regiocoördinator Oscar Baars 06 22290760 of met ReumaNederland in Amsterdam op 020 5896471. U kunt ook een e-mail sturen aan: vrijwilligers@Reumanederland.nl."

Verleden, heden, toekomst van Basketiers'71:

ZEVENAAR - 25 februari! Als basketballiefhebber is dit u niet ontgaan, 48e verjaardag Basketiers’71. Verleden: bomvolle tribunes op zaterdagavond, Zevenaar liep uit. Onze promotie van boven naar beneden, tafelen bij de jeugdteams, later bij de seniorenteams.

Eredivisie in Doesburg, hoogst haalbare tafelniveau wat we konden bereiken. De Spirit Of Game Award vanuit Rayon Oost, het lintje, Lid in de orde van Oranje Nassau. Wedstrijden die aan ons werden opgedragen, warming ups die werden onderbroken ,stil gelegd. Als we (weer) een moeilijke medische periode hadden, de steun, de toeverlaat die nodig was.

De menselijkheid, de sportiviteit, neutraliteit (als tafellaar), eerlijkheid, hebben altijd de hoogste prioriteit. Nu in het heden, bestuurslid sinds vele jaren, waarin we altijd het verenigingsbelang voor ogen blijven zien. De vele jeugd en seniorenteams die sportief strijden om het sportiefst hoogste haalbare. Waarin het spelplezier voorop blijft staan, de ontwikkelingen van het team en individu in de gaten worden gehouden.

Een ieder zich thuis in de vereniging moet voelen, een plek waarin hij/zij zich goed voelt, strijd met altijd sportiviteit. De toekomst, wat deze zal brengen dat weet geen mens, dat alles zo mag blijven gaan, zoals het nu is. Met natuurlijk hier en daar een verschuiving, goede voortgang, stilstaan is immers achtergang, is onze grootste wens.

Dan zullen wij en vele anderen, net als in het verleden, heden, toekomst, zijn bij Basketiers’71 een tevreden mens. Basketiers’71, nog heel veel mooie sportieve jaren, bedankt wat het ons tot nu toe heeft gebracht!

Pre-voorjaars-

competitietoernooi

bij TVZevenaar

ZEVENAAR - Van 13 tot en met 17 maart kan men meedoen met het TVZ Pre-Voorjaarscompetitie toernooi op rating (enkelspel) bij tennisvereniging Zevenaar op tennispark Hengelder. Woensdag tot en met vrijdag vanaf 18.00 uur. In het weekend vanaf 9.30 uur zijn er wedstrijden in allerlei speelsterkten. Zich inschrijven kan via www.toernooi.nl tot 9 maart.

Dit toernooi luidt als het ware het begin van het tennisseizoen in. Begin april start de KNLTB voorjaarscompetitie en dit toernooi is een goede oefening voor de vele wedstrijden die gaan komen. Natuurlijk kunnen ook niet-competitiespelers meedoen!

Bij het onderdeel enkelspel worden de poules ingedeeld op rating. Zo kunt u voor uzelf bepalen waar u staat, of er nog iets aan de conditie gedaan moet worden of dat u helemaal klaar bent voor het tennisseizoen!

Het toernooi staat onder de deskundige leiding van bondsgedelegeerde Jan Wouters. Het toernooi is door de tennisbond KNLTB goedgekeurd en de resultaten tellen mee voor de ranking/speelsterkte van de tennissers.

De banen op tennispark Hengelder liggen er weer piekfijn bij en voor de inwendige mens zal worden gezorgd. Iedereen is welkom om naar deze tenniswedstrijden te komen kijken. TVZevenaar ligt op tennispark Hengelder, tegenover de voetbalvelden.

Gemeente Montferland gastheer Techniekdag de Liemers

De voltallige werkgroep op locatie. (foto: Stefan de Jong)

DIDAM - De gemeente Montferland is op zaterdag 6 april gastheer van de Techniekdag de Liemers. Dit jaar dient de gemeentewerf op bedrijventerrein Matjeskolk in Beek als locatie.

“De gemeente draagt graag een steentje bij aan de Techniekdag”, aldus Martin Som, wethouder Economie van de gemeente Montferland. “Ook in onze gemeente hebben ondernemers moeite met het vinden van technisch personeel.” De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan. Scholen en bedrijven presenteren tijdens de Techniekdag doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek.

De Techniekdag de Liemers op zaterdag 6 april begint om 10.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De gemeentewerf is gevestigd aan de Leigraaf 9 in Beek. Kijk voor meer informatie op de website: techniekdag.nl/deliemers.

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven

Pre-voorjaarcompetitie toernooi bij TVZevenaar

Pre-voorjaarcompetitie toernooi bij TVZevenaar

ZEVENAAR - Van 13 tot en met 17 maart kan men meedoen met het TVZ Pre-Voorjaarcompetitie toernooi op rating (enkelspel) bij tennisvereniging Zevenaar op tennispark Hengelder. Woensdag tot en met vrijdag vanaf 18.00 uur. In het weekend vanaf 9.30 uur zijn er wedstrijden in allerlei speelsterkten. Zich inschrijven kan via www.toernooi.nl tot 9 maart.

Dit toernooi luidt als het ware het begin van het tennisseizoen in. Begin april start de KNLTB voorjaarcompetitie en dit toernooi is een goede oefening voor de vele wedstrijden die gaan komen. Natuurlijk kunnen ook niet-competitiespelers meedoen!

Bij het onderdeel enkelspel worden de poules ingedeeld op rating. Zo kunt u voor uzelf bepalen waar u staat, of er nog iets aan de conditie gedaan moet worden of dat u helemaal klaar bent voor het tennisseizoen!

Het toernooi staat onder de deskundige leiding van bondsgedelegeerde Jan Wouters. Het toernooi is door de tennisbond KNLTB goedgekeurd en de resultaten tellen mee voor de ranking/speelsterkte van de tennissers.

De banen op tennispark Hengelder liggen er weer piekfijn bij en voor de inwendige mens zal worden gezorgd. Iedereen is welkom om naar deze tenniswedstrijden te komen kijken. TVZevenaar ligt op tennispark Hengelder, tegenover de voetbalvelden.

Verenigingskampioenschap bowlen Zevenaar

Grote winnaar dames en heren, Petra Visser en Tonnie Kaal. (foto: Robert Vermaak)

ZEVENAAR - De verenigingskampioenschappen zitten er weer op. Er is redelijk goed gegooid ten opzichte van vorig jaar. De scores waren toen hoger, maar dat wil niks zeggen over het niveau van dit jaar.

In de B-klasse was het na de voorrondes niet beslist. Dus kwam het aan op de finale. De winnaar werd John Gieling. In de A-klasse werd het Tonnie Kaal en in de C-klasse Martin Veurink.

Bij de dames was het in de A-klasse een gelopen zaak voor Jolanda Dijkhuizen. In de B-klasse werd het een titanenstrijd tussen Wendy Veurink en Petra Visser. Petra trok uiteindelijk aan het langste eind. Bij de C-klasse was het een gelopen zaak voor Jolanda Vermaak. De algemeen kampioen bij de dames is geworden Petra Visser en bij de heren Tonnie Kaal. De dubbels hebben Jolanda Dijkhuizen en Tonnie Kaal gewonnen. De volledige uitslag staat op de site.

Open rugbytraining bij ZRC De Duuvel

ZEVENAAR - Altijd al een keer willen weten wat rugby is? (Die sport met een 'ei' bal en niet alleen voor grote mensen) Op zoek naar een teamsport, waar samenwerken, respect, en plezier centraal staan? Kom dan naar de open training van ZRC De Duuvels op 16 maart om 12:00 uur, Marconistraat 12 in Zevenaar.

De Duuvels zijn op zoek naar verse Duuvels om onze club te versterken en te laten groeien. Daarom organiseren wij op 16 maart een open introductietraining voor iedereen die geïnteresseerd is, jong en oud. Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn stevige sportkleren en het liefst sportschoenen met noppen. Rugby is niet alleen sporten bij De Duuvels. Teamverband vinden wij net zo belangrijk. Daarom gaan we na de training naar onze sponsor café Rooie Jan om daar de laatste wedstrijden van de zes nations gezamenlijk te kijken. Daarmee kan je gelijk zien op groot scherm wat je net daarvoor geleerd hebt en er gezellig over napraten!

Leer nú golfen: golfcursus

REGIO - Wil je leren golfen? Of ontdekken of golfen iets voor jou is? Dan hebben wij een fantastische aanbieding! Zes golflessen voor slechts 80 euro, inclusief zes weken lang onbeperkt gratis golfen op onze Pitch&Putt golfbaan.

Golfen is een hartstikke leuke en sportieve sport. Leer de basis onderdelen van het golfen of verbeter je slag al in enkele lessen. De golflessen worden gegeven op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen. De groepen zijn klein, dus geef je snel op! Aanmelden kan door een email te sturen naar info@pitch-putt-doetinchem.nl

Zes golflessen voor slechts 80,- inclusief zes weken lang gratis golfen op de Pitch&Putt Golfbaan van Doetinchem, golfuitrustingen, golfclubs en golfballen.

Cursus start op: zaterdag 9 maart (13.30 uur), dinsdag 2 april (18:30 uur) en donderdag 4 april (18:30 uur).

Woensdag Geluksdag?

Winning Wednesday in Holland Casino Nijmegen

NIJMEGEN - Iedere tweede en vierde woensdag van de maand is het Winning Wednesday bij Holland Casino Nijmegen en profiteert u tot 19.00 uur van vele aanbiedingen en acties.

Maak op alle speelautomaten kans op 100 euro cash, ontvang tot 16.00 uur 10 euro extra speelgeld bij opname van minimaal 60 euro aan onze kassa en speel gratis mee met de loterij, waar u kans maakt op geldbedragen oplopend tot 150 euro! En dat is nog niet alles. Speel mee met ons Spinferno toernooi en maak kans op leuke extra prijzen en profiteer van een lunchplateau bestaande uit een luxe broodje, een kopje soep en een fruitcocktail voor vier euro. Wedden dat vanaf nu woensdag uw geluksdag wordt?

Productpresentaties en workshops bij Baptist in Arnhem

ARNHEM - Baptist Arnhem organiseert dit voorjaar productpresentaties met diverse vooraanstaande merken én twee houtbewerkingsworkshops. We presenteren machines en houtbewerkingsgereedschappen van uw favoriete merken!

Productpresentaties
Van begin maart tot half mei geven vooraanstaande merken productpresentaties bij Baptist Arnhem. Tijdens deze presentaties worden er veel gereedschappen en machines gedemonstreerd en is er ruimte om vragen te stellen aan de demonstrateurs. De aanwezige merken zijn: Tormek (Zweden), Lie-Nielsen (Amerika), Mafell (Duitsland), Record Power (Verenigd Koninkrijk), Festool (Duitsland), Robert Sorby (Verenigd Koninkrijk), Osmo (Duitsland) en Bessey (Duitsland).

Workshops
Op vrijdag 22 maart geven Sjors van der Meer en Job Suijker workshops bijl- en mestechnieken. Warm en droog in onze cursusruimte ervaart u zelf hoe stimulerend en opbeurend het is om iets met uw eigen handen te maken. U leert veilig werken met vers hout door middel van verschillende mes- en bijltechnieken.

Peter Peer geeft op donderdag 11 en vrijdag 12 april houtdraaiworkshops voor beginners. Op een kalme, maar zeer enthousiaste wijze leert hij u de beginselen van het houtdraaien. U leert veilig werken met de houtdraaibank en de gereedschappen.

Voor meer informatie, beschikbaarheid en de inschrijvingsmogelijkheid kijkt u op www.baptist.nl/agenda. De productpresentaties en workshops zijn alleen met inschrijving te bezoeken. Vol = vol! Graag tot ziens in onze winkel!

Baptist Arnhem BV, Vlamoven 32, Arnhem; 026 4451644; www.baptist.nl.

Unieke samenwerking bezegeld

LIEMERS - Op 19 februari hebben Mark van Westerlaak (links op de foto), voorzitter van Groene Allianties de Liemers, en Michiel Steerneman (rechts op de foto), manager bij Blue Terra Energy Experts, hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Zij gaan samenwerken om de procesaanpak 'Regie op Energie' in de Liemers verder in de markt te zetten, te verbeteren én uit te bouwen.

Regie op Energie is een aanpak die bedrijven en organisaties helpt om energie te besparen én te voldoen aan wettelijke verplichtingen. De aanpak is uniek in Nederland omdat vertrouwde relaties van de ondernemer ingezet worden om de aanpak onder de aandacht te brengen en uit te voeren: de eigen accountant, huisinstallateur en/of energieconsulent. En omdat regionale partners uit de Liemers worden ingeschakeld in de uitvoering waardoor ook de lokale economie wordt gestimuleerd. Verder omdat Groene Allianties de Liemers als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en de duurzaamheidsambities vertegenwoordigend van 32 bedrijventerreinen de aanbieder is van deze aanpak. Ook omdat BlueTerra jarenlange ervaring heeft op het gebied van energiebesparing, duurzame energie, zowel in advisering als uitvoeringsbegeleiding. En omdat de aanpak aangeboden wordt in de vorm van een vierjarig abonnement waardoor continuïteit in de aandacht voor het energieverbruik en uitvoering van maatregelen gecreëerd wordt. En tenslotte omdat alle betrokkenen jaarlijks getraind worden, zodat de kwaliteit in de uitvoering geborgd blijft

Telefoon of tablet bij jou thuis gerepareerd, terwijl je wacht

DUIVEN - Vanaf nu hoef je niet meer naar de winkel voor je telefoon- of tablet reparatie; Tim Grootveld van iFIXpoint repareert jouw toestel namelijk bij jou thuis. Dit unieke concept voert hij uit in Duiven, Zevenaar, Westervoort, Groessen, Doesburg en Didam. Met de reparaties aan huis wil Tim mensen ontlasten die weinig of geen tijd hebben om met hun toestel naar de winkel te komen.

Tim geeft aan: "ik merk en hoor steeds vaker dat er behoefte is aan gemak en service aan huis. Je zou het haast kunnen vergelijken met een loodgieter of installateur, die ook naar de consument toekomt om zijn dienst te verlenen. De eerste reacties zijn erg positief; klanten vinden het fijn om verder te kunnen met het huishouden, terwijl hun toestel wordt gerepareerd."

Het is voor klanten heel eenvoudig om online, per mail of telefonisch een afspraak te maken op het tijdstip dat hen het beste uitkomt. Vaak is de reparatie met zo'n 20 minuten voltooid en heeft de klant binnen no-time weer een goed werkende telefoon of tablet. Een bijkomend voordeel voor de klant is dat er geen voorrijkosten worden berekend.

Met de ervaring bij Tim zit het wel goed. Tim is namelijk al meer dan tien jaar actief in het repareren van telefoons en tablets in de Achterhoek. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdig en klantvriendelijk bedrijf, dat bijna alle reparaties uitvoert op het gebied van telefoons en tablets.

Meer informatie over de telefoon- en tablet reparaties aan huis vindt u op ifixpoint.nl/liemers.

Tweedehandskledingbeurs in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 16 maart houdt de Stichting Tweedehandsbeurzen Duiven een tweedehands zomerkledingbeurs in de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Er is kinderkleding in de maat 50 - 176 en ook textiele babyartikelen (zoals beddegoed, badcapes, boxkleden, etc) worden te koop aangeboden. Wasbare sportschoenen, regenlaarzen en sportkleding kunnen ook verkocht worden. "Indien u kleding wilt verkopen kunt u van zondag- op maandagnacht vanaf 00.01 uur 04 maart een nummer aanvragen op de site www.kledingbeursduiven.nl. Dit is een week eerder dan u van ons gewenst bent zodat u meer tijd heeft om de kleding te merken en sorteren. U kunt uw kleding (voorzien van maat, verkopersnummer en vraagprijs) per maat gesorteerd aanbieden vanaf 08.30 tot 10.00 uur bij de Ogtent op zaterdag 16 maart. De verkoop zal zijn van 12.00 tot 14.00 uur. Tussen 16.00 en 16.30 uur kunt u uw opbrengst en de eventueel niet verkochte kleding weer ophalen bij de Ogtent. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze site."

Zoals gebruikelijk wordt bij de verkoper 20 procent van de opbrengst in mindering gebracht en bij de koper wordt het aankoopbedrag met 10 procent verhoogd. Na aftrek van kosten zal de opbrengst ten goede komen van een lokaal/regionaal goed doel. "Voor vragen kunt u contact opnemen met Marian Hulscher op telefoonnummer 0316 281430."

Woensdag Geluksdag? Winning Wednesday in Holland Casino Nijmegen

NIJMEGEN - Iedere tweede en vierde woensdag van de maand is het Winning Wednesday bij Holland Casino Nijmegen en profiteert u tot 19.00 uur van vele aanbiedingen en acties.

Maak op alle speelautomaten kans op 100 euro cash, ontvang tot 16.00 uur 10 euro extra speelgeld bij opname van minimaal 60 euro aan onze kassa en speel gratis mee met de loterij, waar u kans maakt op geldbedragen oplopend tot 150 euro! En dat is nog niet alles. Speel mee met ons Spinferno toernooi en maak kans op leuke extra prijzen en profiteer van een lunchplateau bestaande uit een luxe broodje, een kopje soep en een fruitcocktail voor vier euro. Wedden dat vanaf nu woensdag uw geluksdag wordt?

Geinen en dansen bij De Geinsköp!

Prins Bram, zijn adjudanten Robbie en Jan. (foto: Marco Nijland)

DIDAM - Op zondag 3 maart vanaf 13.00 uur gaat de carnaval van De Geinsköp van start op het Geinplein bij Jan&Jan. Op zeer ludieke wijze zal er weer commentaar gegeven worden tijdens de mooiste optocht van de regio, in het centrum van Diedeldam.

Deze middag kan men onder het genot van een drankje genieten van muziek op het overdekte en verwarmde Geinplein om helemaal in de stemming te komen voor carnaval 2019. Na de optocht heten wij de Carnavalsvierders van harte welkom in de zaal van Jan&Jan, waar het feest wordt voortgezet.


's Avonds opent De Geinsköp vanaf 20.30 uur de deuren van residentie Plok met DJ-Maurice en zijn Apres-Ski Safari. Prins Bram Ie zal met zijn gevolg vooropgaan in het grote feest!


Op Carnavalsmaandag gaat De Geinsköp van start in het centrum van Diedeldam bij Jan&Jan.
Rozen Maondag; Olderwets frühschoppen voor jong en oud! De deuren van Jan&Jan openen om 13.30 uur en de entree is in de voorverkoop vijf en aan de deur acht euro. Vanaf 14.00 uur zal TijgerBrood de pannen van het dak spelen. Grote klapper van de Rozen Maondag is het optreden van Henk Dissel.


Dolle dinsdag start vanaf 14.00 bij de Plok met de formatie Anderkovver in de grote zaal. 'Djames' zal de carnavalsbeats door het café laten klinken. Deze Dolle Dinsdag is een heerlijke, traditionele druk bezochte afsluiting van carnaval in Diedeldam!
(Combi)kaarten voor Dirty Sunday, Rozen Maondag en Dolle Dinsdag zijn online te verkrijgen via www.geinskop.nl.

Carla Herlfterkamp & Trio 'Wat mij betreft…'

Carla Herlfterkamp. (foto: Sjoerd van den Berg)

WESTERVOORT - Het theaterconcert Carla Herlfterkamp & Trio 'Wat mij betreft…' is zondag 10 maart om 14.00 uur in Huize Vredenburg Westervoort.

Je stapt even opzij, staat stil, voelt en mijmert… Het intieme Theaterconcert ‘Wat Mij Betreft…’ is een autobiografisch avontuur van zangeres Carla Herlfterkamp. Als voorbijganger ontvang je een kijkje in haar leven en ontmoeten we de mens in al z`n emoties: twijfel, vertrouwen, verdriet, geluk, onrust en verlangen. Het is zeer herkenbaar. Een oprecht, meeslepend, en muzikaal verhaal waar ze jou, begeleid door drie muzikanten, meeneemt over de grenzen van pop, jazz en Nederlandse kleinkunst. Muziek en miniatuurvertellingen, ontroerend, soms confronterend of hilarisch. Alles geheel in het Nederlands. ‘Wat Mij Betreft…’ is een ode aan het leven!

Met een aangepast programma hebben Carla & Trio vorig jaar een concert gegeven in Huize Vredenburg. Op 10 maart zullen zij het gehele programma brengen. Met liedjes van Toon Hermans, Rita Reys, Robert Long, Maarten van Roozendaal, Harry Jekkers, Wardell Gray/Cherry Wijdenbosch, Pernilla Kannapinn, Bouwe Bruins & Carla Herlfterkamp.

Het Theaterconcert was de bestverkochte podiumvoorstelling van Filmhuis Zevenaar en verkozen tot allermooiste podiumvoorstelling-ervaring van 2017! Het trio bestaat uit de professionele muzikanten: Steven Hupkens: piano, Rico de Jeer: contrabas, Theo Scholten: accordeon. Arrangementen: Bouwe Bruins. Samenstelling programma: Jet Pit & Carla Herlfterkamp. Redigeren teksten en regie: Jet Pit. Het is raadzaam om op tijd te komen; er kan niet gereserveerd worden. Entree 2,50 euro.

Djf Special Heroes dansen eerste wedstrijd voor mensen met beperking

ZEVENAAR – Afgelopen weekend was het MECC in Maastricht het bruisende middelpunt van een van de 47 wereldwijde voorrondes van Hiphop International. De grande finale van deze voorrondes vindt plaats in Phoenix, Arizona (USA).

DJF Dance Centre was sterk vertegenwoordigd. Met twee volle touringcars vertrokken vanuit Zevenaar liefst zes dance crews die uitkwamen in drie categorieën; Juniors, Varsity en Adults. Hiphop International organiseerde voor de eerste keer in Nederland ook een danswedstrijd voor mensen met een beperking. Vanaf de oprichting van DJF geeft eigenaar Joeri van Grol lessen aan deze doelgroep in Zevenaar en Arnhem.
Speciaal voor deze wedstrijd zijn zij gestart met een nieuwe groep: DJF Special Heroes Crew. In vier trainingen hebben zij een choreo aangeleerd wat geresulteerd heeft in een eerste plaats in deze speciale categorie.
Een leuk extraatje is dat het aanwezige NOS Journaal de enthousiaste dansers en hun coach Joeri geïnterviewd over deze bijzondere wedstrijd.

D-Unit pakte de welverdiende eerste plaats in de categorie Adults.

Bij de Juniors - 12 jaar werden Kids’NBeats 2e, het jongste DJF team Lil’ Unity behaalde geen prijs.

In de categorie - 17 jaar (Varsity) waar voor DJF de crews M.Pire, Major league en Syndicate uitkwamen; zijn in het sterke veld geen prijzen behaald.

Dans is voor iedereen! En dat bevestigen 26 ouders die samen de DJF Parents Crew vormen. Wat begonnen is als een surprise-act voor hun eigen kinderen die in de zes verschillende wedstrijdteams dansen, is uitgeroeid tot een enthousiaste groep ouders die door Hip Hop International uitgenodigd.

Team Duiven presenteert Alpe d'HuZes Bingo

(foto: Eveline Wiendels)

GROESSEN - Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker organiseert Team Duiven op vrijdag 15 maart om 20.00 uur een bingo met mooie prijzen in Dorpshuis Groessen.

Kom samen met familie, vrienden of bekenden bingo spelen voor het goede doel en maak kans op mooie prijzen. Je betaalt 10 euro om mee te spelen. Dorpshuis Groessen biedt u gratis een kop koffie en thee bij binnenkomst. De warme en koude hapjes worden aangeboden door Team Duiven.

De totale opbrengst van deze avond gaat naar het KWF. Hoofdsponsoren van de bingo zijn Ici Paris XL Zevenaar, Pathé Arnhem en Mediamarkt Duiven. "Help ons zoveel mogelijk geld in te zamelen. Team Duiven gaat op 6 juni lopend en fietsend de strijd aan met de Alpe d'Huez, en daarmee ook de strijd tegen kanker. Het aantal plaatsen voor de bingo is beperkt. Schrijf je in door een mail te sturen naar teamduiven@hotmail.com.

Twee verschillende bands tijdens Open Podium

Gigs

ZEVENAAR - Op zaterdag 16 maart staan er twee verschillende bands op het podium van Muziekcafé De Lantaern. En wel de Gigs en Mannen in de war. In ieder twee sets laten de mannen zien en horen wat ze in hun muzikale huis hebben. En dat is veel en divers. De avond begint om 20.30 uur en is helemaal gratis.

Gigs bestaat uit vier multi-instrumentalisten, die ook op het gebied van meerstemmige zang hun mannetje staan. De leden van de band hebben ieder voor zich jarenlange muzikale ervaring opgedaan in diverse muziekstijlen.

Mannen in de war

Deze verschillende muzikale achtergronden leveren binnen Gigs een verrassende combinatie op van onder andere 60/70 Pop, (Ierse) Folk en Country/Bluegrass. De gebruikte akoestische instrumenten verlenen aan het repertoire van de band een eigen karakteristiek en markant geluid. Kortom: pure muziek, ongekunsteld, smaakvol en enthousiast vertolkt door een stelletje ras muzikanten.

Mannen in de war is Hammie Siebes, Theo Koster en Ronald Peters. Het trio speelt pop/folk-nummers van groepen en artiesten als Mumford and Sons, The Lumineers, Ewert and the two dragons, Eddie Vedder, Phantom Limb, Metallica, Tom Petty, Calexico, Avett Brothers, ELO, Mark Knopfler, Blaudzun, De Kift, de Nits en vele anderen. Niet al die bands hebben iets met folk - wat dacht je van Metallica - maar daar geven de mannen hun eigen draai aan. Als instrumenten gebruiken zij daarbij contrabas, accordeon, gitaar, banjo, ukelele, glockenspiel, kickdrum en ander ritmespul.

Joop Boxstart 'Naor de Smid'

De Joop Boxstart Bend. (foto: Theo Kock)

SPIJK - Spiek Steengoed houdt zaterdag 16 maart in het dorpshuis De Spieker in Spijk weer de jaarlijkse bonte avond. Dit jaar gaan we 'Naor de Smid', het dorpscafé van weleer onder aan de dijk.

Door de verbreding van de Spijkse dijk is dit dorpscafé in de vorige eeuw afgebroken. Vroeger was een café een ontmoetingsplek, een soort van huiskamer in een kleine gemeenschap waar men even een biertje ging drinken en waar het dan ging over het dorp met zijn lief en leed. De show is een aaneenschakeling van liedjes, anekdotes, emotie, nonsens en heel veel humor.

John te Dorsthorst, Peter Loeters, Marcel Tiemessen en Joop Boxstart betrekken op hun speciale wijze de zaal in hun twee en half uur durende show. De dansact en Pedros die Loetros zijn enkele van de vele acts die de show over de regio de Liemers compleet maken. Wim Stijns ondersteunt de show met passende en nog niet vertoonde beelden. Aanvang 20.00 uur Entree 12.50 euro inclusief één consumptie. Voorverkoopadressen: Cor Stuyt bloemen en planten, Lobith. Grimpeur Wielersport, Babberich. De Spieker zaterdagmiddag 9 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

Dansen en Parkinson

ZEVENAAR - Ieders eerste reactie is waarschijnlijk: “Dansen, dat kan ik echt niet (meer)…” Niets is echter minder waar. Saskia ter Haar en José Stoltenberg leren u dansen. Zij geven al meer dan vijf jaar les aan mensen met Parkinson en hun ervaring is dat dansen de mobiliteit verbetert. Daarnaast biedt dansen veel plezier en gezelligheid.

Het programma wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Natuurlijk kunt u ook zonder danspartner komen. Laat u verrassen en dans met ons mee! U bent dinsdag 12 maart welkom in Parkinson Café Zevenaar in Liemerije aan de Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer komt elke keer een onderwerp aan de orde, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Om een Parkinson Café bij te wonen hoeft u geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. Graag aanmelden vóór 9 maart via parkinsoncafe@liemerije.nl of 088 0441999. Meer informatie staat op: www.parkinsoncafezevenaar.nl.

H. Andreas Groessen

Vieringen: zo 3-3-19; geen viering. Zo 10-3-19: woord-/communieviering pastoraal werker Jeroen Heemink m.m.v.Herenkoor.

Intenties: Zo 10-3-19: Wim en Lies Raasing-de Hair, Hennie Wouters, jaargedachtenis Cato Diesfeldt, Bernard ter Bogt, vader en moeder Staring, Riet Otten-Peters, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, familie Kloppenburg, Wim en Lies Melchers-Derksen, Wim Vermeulen, jaargedachtenis Saskia Roos-Willemsen, Riek Derksen-Roordink en Willy, jaargedachtenis Truus Degen en Dina, Bernard en Mientje Bouwman-Driessen, Gerrit en Leike Driessen, Frans Uffing, Anna Putman-Thomassen, zr. Andreas Roelofs, Gerda Stokman-Koning, Theodorus Dominicus, Jacoba van Lunenburg, Melchers, jaargedachtenis Vader Gieling en Moeder Gieling-Stokman, Theo Roordink en Ralf.

Huispaarskaars: Evenals voorgaande jaren kunt U ook dit jaar weer een huispaaskaars bestellen. Deze huispaaskaars is een kopie van de grote Paaskaars die in de kerk komt te staan. Kaarsen kunt U bestellen door middel van intekening en betaling vooraf, tijdens de openingstijden van de respectievelijke locatie secretariaten in Duiven, Groessen en Westervoort. De huispaaskaars wordt tegelijk met de grote paaskaars gewijd in de Paaswake in de H. Remigiuskerk te Duiven. U kunt de kaarsen op 1e Paasdag na de viering in uw eigen geloofsgemeenschap ophalen. Kosten van de huispaaskaars 200 x 70 € 11,00. Er zijn ook andere afmetingen beschikbaar: voor info kunt u terecht op één van de locatie secretariaten.

Modeshow en verkoop in De WijKern

DUIVEN - 55-plussers die niet kunnen of willen gaan winkelen om kleding te kopen voor komend voorjaar of zomer zijn op 18 maart van 10.00 – 12.00 uur welkom in De WijKern in Duiven voor een modeshow en verkoop van Lancomode.

Lancomode uit Deventer is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in zowel klassieke als moderne mode. Mode voor senioren van tegenwoordig is alles behalve saai en zeker geschikt voor mensen vanaf 55 jaar die graag modieus gekleed gaan. Om klanten van alle gemakken te voorzien bezoekt Lancomode De WijKern om er een modeshow te geven. Bezoekers kunnen, net als in de stad, genieten van het winkelen.

De modeshow wordt gelopen door professionele mannequins. Het is mogelijk kleding te passen, te bestellen of ter plaatse te kopen. Er is hulp aanwezig om bij de webshop te bestellen en om af te rekenen.

Aanmelden is niet nodig. De entree is gratis en er wordt een Deventerkoek bij de koffie geserveerd. De WijKern bevindt zich op Eilandplein 300 (ingang aan de Vlielandlaan onder De Waddenborgh). Voor meer informatie over deze activiteit kan men contact opnemen met Joke Haverkamp: 06 34329870.

Meer informatie over De WijKern staat op www.dewijkern.nl.

Jaarvergadering Schutterij E.M.M. Groessen.

GROESSEN - Schutterij E.M.M. Groessen houdt op dinsdag 12 maart haar jaarvergadering.

Deze vergadering begint om 20.30 uur en wordt gehouden in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. Alle leden zijn welkom.

Kunstwerk! Het Musiater

Leoni Jansen & Govert Schilling: Starry, Starry Night
theatercollege met muziek Govert Schilling en Leoni Jansen ontmoetten elkaar via Twitter. Al gauw bleek dat ze de liefde voor de sterren en muziek delen. De kennis en vertelkunst van Govert, gecombineerd met de muziek van Leoni. Een theatercollege met muziek waarin fascinerende verhalen over het universum worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel.

Een programma over sterren en planeten, over ruimte en tijd, over oneindig ver weg en heel dichtbij, over geboorte, liefde en dood, over de knal in het heelal en de muziek van onze aarde. Een ding is zeker: de kosmos regeert! Altijd!

Donderdag 14 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 20 euro.

Rayen Panday: Fenomeen

In 2008 debuteerde én won Rayen Panday de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 2016 brak Rayen definitief in Nederland door met de voorstelling Niet Verder Vertellen en is hij momenteel één van de meest gewilde namen in de cabaretwereld. Tien jaar na zijn debuut en vele optredens in binnen- en buitenland later is het zo ver: Rayen maakt met Fenomeen de voorstelling die het hele spectrum omvat: persoonlijk, actueel, muzikaal en er wordt geen enkel onderwerp geschuwd.

Vrijdag 22 maart. Aanvang 20.15 uur. Prijs 18 euro.

Cursus Muziekschool: Let's play guitar! (8 – 12 jaar)

Hoe cool is het om gitaar te kunnen spelen? Dit is je kans! Samen met andere kinderen leer je de basistechnieken en melodieën. Je speelt zelfs eenvoudige liedjes! Wij zorgen voor een gitaar. Na deze cursus kun je doorstromen naar individuele lessen of duo lessen.

Docent: Ben Dekker.

Start cursus : 1 april. Dag/tijd : Maandag, 16.00 – 16.30 uur (Duiven)

2 april Dinsdag, 15.30 – 16.00 uur (Zevenaar)

Locatie: De Ogtent, Duiven ; Het Musiater, Zevenaar

Aantal: 5 lessen van 30 minuten. Prijs 50,00 euro (inclusief gitaar en materialen)

Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.liemerskunstwerk.nl

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 2 maart en zondag 3 maart is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Mededelingen:

Overleden op maandag 11 februari in de leeftijd van 81 jaar de heer Henk van der Looy, woonachtig in Verzorgingshuis De Lingehof, Gouden Appel 122, huiskamer 2 te Bemmel.

Overleden op donderdag 14 februari in de leeftijd van 88 jaar mevrouw Mientje Jansen-Sinderdinck, woonachtig in Verpleeghuis Liemerije, Hunneveldweg 12 te Zevenaar. Voorheen Oud-Zevenaarseweg 81a, Oud-Zevenaar.

Zondag 10 maart 11.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh.

Gebedsintenties:

Bertus Koenders

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Jos Ariës en overleden ouders Ariës-van Megen

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Gerrit Godschalk en zoon Fred

Wim Th. Willemsen

Frans Wanders en overleden familie

Jan Hendriksen

Jan van den Dam

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Carola Schlief

Riet en Wim Medze

Bennie van Schaik

Jan en Riek Gunsing-Beudel

Gerrit en Mientje Hendriksen-Fontein

Gerard en Riet Staring-Zweers

Wim van den Eerenbeemt

Jan Godschalk

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mededelingen:

Taizéviering: Zaterdag 16 maart 19.00 uur, Remigiuskerk Duiven. Thema: Verbond

U bent van harte uitgenodigd!

De eerste 2 weken van april is er een huis-aan-huis collecte voor de Vastenactie om het waterprobleem in ontwikkelingslanden op te lossen.

De eerstvolgende viering is op Palmzondag 14 april 11.00 uur:

Eucharistieviering met Pater Remmers en het JOKO uit Wehl.

Jaarvergadering Schutterij E.M.M. Groessen.

Jaarvergadering Schutterij E.M.M. Groessen.

GROESSEN - Schutterij E.M.M. Groessen houdt op dinsdag 12 maart haar jaarvergadering.

Deze vergadering begint om 20.30 uur en wordt gehouden in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. Alle leden zijn welkom.

Kunstwerk! de Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

ZEVENAAR - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen vanaf 6 maart terecht bij Kunstwerk! de Bibliotheek. Samen met Sociaal Raadslieden en Welzijnsorganisatie Caleidoz biedt de bibliotheek een belastingspreekuur om mensen uit Zevenaar te ondersteunen.

Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Belastingspreekuur / belastingsklas / andere activiteit

In de periode maart en april kunnen mensen in bij Kunstwerk! de Bibliotheek gebruikmaken van de invulhulp. Dit gaat op afspraak. Ondersteuners van STMR, de sociaal Raadslieden, verzorgen de daadwerkelijke hulp.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten bij Kunstwerk! de Bibliotheek vestiging Zevenaar. Er zijn vier computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur. In verband met de verhuizing van de bibliotheek in Zevenaar naar Hal 12 is de bibliotheek van 23 maart - 14 april gesloten. Daardoor is het in bovenstaande periode niet mogelijk zelf aangifte te doen in deze bibliotheek. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Uitreiking cheque Ter Heerdt Nieuwjaarsduik

Links Annoeska Neyndorff (Ronald Mc Donald) en rechts Ans Stronkman (Ter Heerdt kuikens en hennen).

REGIO - De Ter Heerdt Nieuwjaarsduik 2019 heeft voor de derde keer weer een mooi bedrag opgeleverd!

Bijna 100 mensen hebben op nieuwjaarsdag het koude water getrotseerd om het nieuwe jaar fris te beginnen. De opbrengst gaat dit jaar naar het Ronald Mc Donald huis in Arnhem. Zij hebben onlangs de cheque van 2000 euro op het kantoor van Ter Heerdt kuikens en hennen in ontvangst genomen. Het Ronald Mc Donald huis heeft volop plannen om hun vakantiekamers te renoveren. Met dit bedrag kunnen ze daarmee een mooie start maken!

Inloopmiddag rugklachten in Rijnstate Zevenaar

ZEVENAAR - In ziekenhuis Rijnstate Zevenaar wordt op vrijdag 8 maart van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag voor mensen met wervelkolomproblemen gehouden.

De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom houdt deze gratis informatiemiddag in ziekenhuis Rijnstate Zevenaar