GN Overbetuwe-Nederbetuwe

17 oktober 2018

GN Overbetuwe-Nederbetuwe 17 oktober 2018


Halloween lampionnenoptocht Heteren

Een verkleed kindje die meeloopt met de optocht. (foto: Oranje Comité Heteren)

HETEREN - Dit jaar houdt Oranje Comité Heteren weer een Halloween lampionnenoptocht in Heteren op vrijdag 26 oktober. Er zal dan een route gelopen worden door Heteren en we eindigen met onder andere een kinderdisco.

Haal de verkleeddozen maar weer van de zolder en probeer je zo griezelig mogelijk te verkleden. Schmink elkaar. Wie ziet er het engste uit? Voor degene die er het engste uit ziet stelt Hip en Hebbes een leuke prijs beschikbaar!

We verzamelen vanaf 18:45 uur bij Café 41 in Heteren. Hier zijn eventueel lampionnen te koop voor drie euro per stuk. Uiteraard mag je ook met je eigen lampion meelopen. Om 19:00 uur start de optocht onder muzikale begeleiding van De Borrelnootjes. Verwacht wordt rond 19:45 terug te zijn bij Café 41. Hier is gelegenheid om met z’n allen nog wat te drinken, te voelen in de griezelbakken en met de voetjes van de vloer te gaan op de kinderdisco.

"Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten die Oranje Comité Heteren organiseert? Kijk op onze website www.oranjeheteren.nl of like ons op Facebook."

Dorpsraad Heteren deelnemer Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit Stem op project Randwijkse Waarden!

Uiterwaarden bij Heteren met het planontwikkelingsbord. (foto: Willem Roskam)

HETEREN - Op 1 september is de publieksprijs voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018 van start gegaan. Dorpsraad Heteren doet hieraan mee met het project Randwijkse Waarden. De Randwijkse Waarden is de naam van het gebied rond de plas van Wijck in de uiterwaarden bij Heteren.

De Randwijkse Waarden is één van 15 genomineerde projecten in Gelderland en iedereen kan meestemmen op dit project via het forum Maak Gelderland Mooier zodat de Dorpsraad Heteren kans maakt de publieksprijs te winnenHoewel het baggeren nog een paar jaar doorgaat, liggen de contouren van het plan er nu al. De recreatieve oever is vrijwel gereed en een prachtig wandelpad is al aangelegd. De inwoners van Heteren genieten al volop van het strand, wandelen en bij het uitlaten van de hond!

Dorpsraad Heteren wil graag voor de inwoners van Heteren een aantal wensen van scholen en sportclubs helpen realiseren. Het gaat dan bijvoorbeeld om een volleybal net, doelpalen, fitness/bootcamp toestellen en avontuurlijk spelen voor de jeugd.

Project met de meeste stemmen wint publieksprijs. Meer informatie over het project Randwijkse Waarden is te vinden via het forum Maak Gelderland Mooier (www.gelderland.nl/gprk). Hier kan het publiek haar stem uitbrengen. Volg daarvoor de onderstaande stappen

1: Ga naar https://maakgelderlandmooier.gelderland.nl
2: Maak een account aan via de optie 'Registeren'
3: Activeer je account via de mail die je ontvangt
4: Ga naar https://bit.ly/2oCH0u0
5: Log in met je account
6: Stem op 'Randwijkse Waarden'

Vraag ook je familie, vrienden en buren om te stemmen!

Rommel- en antiekmarkt in Slijk-Ewijk

Monument 'Hoeksteen van Slijk-Ewijk'. (foto: Ralf Huijbers)

SLIJK-EWIJK - Op zondag 21 oktober wordt er een rommel- en antiekmarkt gehouden in het gezellige dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk met antiek en spullen uit grootmoeders tijd.

Nieuwe en zelfgemaakte spullen zijn niet toegestaan, evenals meubels. Het wordt weer een gezellige markt met een diversiteit aan spullen, dus lekker rommelen. Sinds de verbouwing van dorpshuis Beatrix is er een mooie serre aangekomen. Als je vermoeid bent van het snuffelen en zoeken op de rommelmarkt, is het in deze serre goed vertoeven met een heerlijk kopje koffie of iets anders.

Voor een klein dorp (ongeveer 350) inwoners) heeft Slijk-Ewijk veel te bieden. Er is een tiental verenigingen, die gebruik maken van het dorpshuis, dus er is altijd wat te doen.

Dit is de tijd van herdenking. Als je dan toch ik Slijk-Ewijk bent, ga dan eens naar het kerkhof in de Dorpsstraat, waar een aantal oorlogsgraven zijn. Loop er eens langs en sta er even bij stil. In deze mooie herfsttijd is het ook prachtig om eens te wandelen door het Loenense Bos en te genieten van de prachtige herfstkleuren. Loop dan terug naar Slijk-Ewijk over de Waaldijk en kijk uit over het weidse polderlandschap en het coulisselandschap binnendijks. Bij het Witte Kerkje (waar je een expositie kunt bekijken) loop je Slijk-Ewijk weer in.

Het dorpshuis staat aan Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De markt is van 11.00-17.00 uur.

Hulp in de tuin nodig?

Hulp in de tuin nodig? (foto: Welzijn Rivierstroom)

NEDER-BETUWE - In samenwerking met Helicon organiseert Welzijn Rivierstroom eind november een tuinproject. Dit betekent dat leerlingen één ochtend jou kunnen helpen met lichte tuinwerkzaamheden.

Denk bijvoorbeeld aan: snoeien, spitten, vegen, bladeren verwijderen, bloembollen planten. Als je hulp kunt gebruiken of je kent iemand die het, vanwege fysieke beperkingen, niet zelf kan, geen netwerk heeft dat kan helpen of geen geld om een hovenier in te huren, dan kun je contact opnemen met Esther Seijkens op haar mobiele nummer 06 334 210 37 of per e-mail: estherseijkens@welzijrivierstroom.nl. In totaal zijn we op zoek naar vijf of zes tuinen.

Goededoelendrive van bridgeclub 3 Sans-Atout

HERVELD - Doneren aan een goed doel en daar een perfect georganiseerde bridgedrive voor terugkrijgen, wie wil dit niet. Op zaterdag 6 oktober, een prachtige nazomerdag, speelden 56 bridgeparen, verdeeld over vier lijnen, de jaarlijkse Goededoelendrive van bridgeclub 3 Sans-Atout. Dit keer ten behoeve van de Stichting Jeugdvakantiewerk Herveld-Andelst.

Voorzitter Ton van Amsterdam memoreerde in zijn toespraak het 47-jarig bestaan van dit vakantiewerk waar dit jaar liefst 220 kinderen aan deel namen. Het spreekt voor zich dat voorafgaand aan deze vakantieweek heel wat overlegd, georganiseerd en samengewerkt wordt door heel veel vrijwilligers. En is het dan zo ver, dan is het een week lang feest voor alle deelnemende kinderen.
De leden van 3 Sans-Atout evenals trouwe goededoelendrivedeelnemers van elders dragen dit doel een warm hart toe. En zij niet alleen, ook ondernemers van Herveld, Andelst, Hemmen en Zetten dragen menig 'steentje' bij. Van 13.00 – 17.00 uur werd ontspannen gebridged. Nadat het laatste spel gespeeld was, de kaarten en biddingboxen waren opgeborgen, verraste de voorzitter het bestuur van de Stichting Vakantiewerk met een kist vol ingezamelde hamers! En dat niet alleen, een voorlopig virtuele cheque van 1.900 euro kon onder luid applaus aan het bestuur overhandigd worden.

Het applaus was nauwelijks verstomd of Wouter Toxopeus kwam met nog een verrassing. Een van de sponsoren doneert 250 hesjes, zodat er voldoende financiële ruimte is om, voor de binnenactiviteiten, een eigen tent aan te schaffen! Sanne Mauritz, de voorzitter van de Stichting Jeugdvakantiewerk bedankte het bestuur van de bridgeclub, alle deelnemers en sponsoren voor deze geweldige giften. Met de prijsuitreiking aan de nummers 1, 2 en 3 van iedere lijn werd deze Goededoelendrive afgesloten met het advies aan alle deelnemers 5 oktober 2019 voor de volgende drive te reserveren.

De prijswinnaars zijn:

A-lijn: 1e Arnold Latta-Harry Vens 57,44%
2e Henk Wijers-Wouter Toxopeus 56,55%
3e Ellen Hoos-Klaas van den Berg 54,76%
B-lijn: 1e Cobi Muusz-Frieda Dalhuizen 61,90%
2e Marijke v. Brandenburg-Jeanet Huyser 57,38%
3e Theo Tonissen-Piet Janssen 54,94%
C-lijn: 1e Thea Bussman-Corry Deijs 60,42%
2e Mieke Pennings-Hans Cornelissen 59,23%
3e Iet Huisman-Meüs Veens 54,94%
D-lijn: 1e Ria van Haaren-Beatrix Tielens 59,97%
2e Annie den Bruinen-Dinie Smelt 58,69%
3e Greet Derksen-Wil Kappert 56,99%

Vieringen R.K. parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 20 oktober

19.00 uur: H. Maria geboorte Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorije
16.00 uur: St. Jozef Gendt, eucharistieviering, ziekenzalving, G. Peters
19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, G.K. De Levensbron
19.00 uur: St. Willibrordus Herveld, eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor

Zondag 21 oktober

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor
10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, Exotherm.
13.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering Spaans, G. Peters
11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, G. Peters, St. Leonarduskoor

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Tweede helft DFS fataal tegen SC Feyenoord

OPHEUSDEN - DFS speelde een prima eerste helft tegen de Feyenoord amateurs. Op sportpark Varkenoord zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd tussen beide ploegen. Doelman Veeneman trad goed op bij een hard schot van Obiku, terwijl hij ook attent reageerde op pogingen van Schoonheijm en Dobber.

Aan de andere kant schoot Dors over en werd een schot van Harlaux geblokt. Davelaar kwam vervolgens goed weg toen zijn met de borst teruggespeelde bal via de lat over verdween, zodat de rust bereikt werd met de stand van 0-0.

In de tweede helft gaven de bezoekers de wedstrijd binnen vijf minuten uit handen. Na achtenvijftig minuten was de snelle Obiku eerst Davelaar te snel af, waarna verdediger Rick van Walsem te laat was en hem licht raakte. Scheidsrechter Raven wees gedecideerd naar de stip. Oosterom schoot de thuisploeg, in de schaduw van de Kuip, naar de 1-0 voorspong. Vier minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen Adelmund, vanuit een corner, DFS de genadeklap gaf, 2-0 Twintig minuten voor tijd verspeelde Bokila knullig de bal, waarna de Rotterdammers snel omschakelde. Via een goed uitgevoerde aanval was doelman Veeneman kansloos op de inzet van de vrijgespeelde Merrelaar, 3-0. Doelman Van der Burg voorkwam met een drietal prima reddingen nog de eretreffer voor DFS dat met een 3-0 nederlaag op zak de tweede nederlaag van het seizoen moest toestaan.

sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar (66. Mattheys Kuypers), Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kle (74. Jim van Alst), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (70. Alex Scheffer), Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila.

Fietsverlichtingsactie Ochten

OCHTEN - Het wordt weer snel donker en juist dan is het belangrijk om met goede verlichting de weg op te gaan. Dat geldt zeker voor fietsers die goed zichtbaar moeten zijn voor het overige verkeer.

Het Repair Café Neder-Betuwe organiseert daarom op woensdag 17 oktober in het Dorpshuis in Ochten een fietsverlichtingsactie in samenwerking met de ANWB. Men kan er terecht van 14.00 tot 20.00 uur.

Tijdens de actie wordt de fietsverlichting gecontroleerd en kunnen kleine problemen worden verholpen. Iedere fiets wordt op een aantal veiligheidspunten getest: voor- en achterlicht, zadelhoogte, remmen. Deelnemers ontvangen een certificaat wanneer hun fiets in orde is bevonden. Overigens kunnen bezoekers op die dagen ook gewoon terecht voor kosteloze reparatie van kapotte gebruiksvoorwerpen, elektrische apparaten en kleding.

Het Repair Café Neder-Betuwe werkt met een enthousiaste groep handige mensen uit de gemeente die vaardig zijn in de techniek of kleding herstel. "Lijkt het u leuk om ook als vrijwilliger meedoen, dan kunt u zich opgeven via repaircafenebe@gmail.com. Het gaat om circa twee uur per maand. Kijk op Facebook.com/repaircafenebe voor meer informatie."

Kleindierenshow Dodewero in Dodewaard

Tentoonstelling. (foto: C. Prins)

DODEWAARD - Binnenkort het is weer zover. De verenigingstentoonstelling van sportfokkersvereniging Dodewero, die inmiddels voor de 33e keer gehouden wordt komt eraan.

Hoenders, dwerghoenders, konijnen, sierduiven, oorspronkelijke duiven en cavia’s zijn van de partij. Met circa vierhonderd dieren in de kooien. De tentoonstelling is op 18, 19 en 20 oktober. De locatie voor de kleindierenshow is de bedrijfshal van de firma J.W. Middelkoop Boomkwekerijen, Welysestraat 35C in Dodewaard.

Aankondiging in het dorp. (foto: C. Prins) c.prins

De officiële opening is op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur door de heer S.H.R. van Someren, wethouder van de gemeente Neder-Betuwe. Dan is er ook weer bekend wie er dit jaar met welke (wissel)beker(s) naar huis gaan. Deze prijzen worden zaterdag 20 oktober officieel uitgereikt na afloop van de tentoonstelling.

De openingstijden zijn: donderdag van 18.00-22.00 uur. Vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Dit jaar zijn weer vierhonderd dieren ingeschreven in verschillende soorten, zoals Klein Zilver, Rode NieuwZeeland (konijnen), Orpingtons, Sussex, Wyandotten (kippen), cavia’s in diverse kleuren alsmede duiven zoals Figurita’s en Wener Tuimelaars. Ook is er weer de bekende kleurwedstrijd voor de jeugd (zie ook facebook).

Een bezoekje aan de tentoonstelling is zeer de moeite waard en de toegang is gratis. Ook kan de bezoeker ook zijn geluk wagen met het trekken van enveloppen voor leuke prijzen.

High-tea op zorgboerderij Hoog-Broek

LIENDEN - Op vrijdag 26 oktober is er op onze zorgboerderij een high-tea, samengesteld en geserveerd door medewerkers en gasten van Hoog-Broek.

Men is welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. "Wij serveren dan verse thee en diverse soorten zoete en hartige hapjes. Aanmelden kan tot en met dinsdag 23 oktober. Bent u vegetariër of heeft u een dieet, laat het ons weten dan houden wij er rekening mee. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. De prijs bedraagt 15,00 euro per persoon.

Mocht u geen vervoer hebben, wij kunnen u ophalen en weer thuisbrengen. Binnen de kernen Kesteren, Lienden en Ommeren zijn hieraan geen kosten verbonden."

Zorgboerderij Hoog-Broek, Burg. Houtkoperweg 6, Lienden; 0488 483208; info@hoogbroek.nl.

De wereld op je bord

HETEREN - Op woensdag 17 oktober geeft Tjirk van der Ziel een lezing in Heteren over de 'waarden van voedsel'.

De laatste jaren horen en lezen we veel over ons eten. Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat ze van hun dagelijkse boodschappen maar weinig weten. Welk verhaal steekt achter de producten? Uit welke delen van de wereld komen ze vandaan? Hoe duurzaam zijn ze verbouwd, verwerkt en vervoerd? ‘Je bent wat je eet’ is een veel gebruikte term en niet zonder reden, want wat we in onze mond stoppen geeft aan hoe we in het leven staan.

Tjirk vertelt hoe eten alles met onze identiteit en waarden te maken heeft. Zo verbindt voedsel ons met de natuur, maar ook met onze medemens dichtbij en veraf. Hij vertelt hoe voedsel alles met onze kernwaarden te maken heeft en laat tevens zien dat in de Bijbel verrassende wijsheden staan die ook vandaag, en in onze situatie van toepassing kunnen zijn. We willen graag een gezondere wereld: als consument kunnen we daarin het verschil maken!

Tjirk van der Ziel is docent aan de Hogeschool in Ede en werkt tevens als onderzoeker bij The Food Research Company.

De lezing is in De Vloedschuur, Kerklaan 4a in Heteren van 20.00 - 22.00 uur . De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. Dit is een activiteit van de regionale werkgroep V&T 'Het Gele Boekje', zie www.gele-boekje.nl.

Volgens kenners de leukste drive in de regio en ver daarbuiten Bridge-drive voor Roemenië

Opvangruimte Roma-kinderen.

HETEREN - Ook dit jaar organiseert de stichting Barátok Románia uit Heteren een benefietbridgedrive. De opbrengst zal worden besteed aan de opvang van Roma-kinderen in de gemeente Hodod. Na schooltijd krijgen zij een warme maaltijd en extra lessen.

De bridge-drive is zaterdag 10 november in zalencentrum De Bongerd aan de Flessestraat 54 in Heteren. Aanmelden kan vóór 4 november uitsluitend bij Jan te Kloeze (jantekloeze@gmail.com; Elzenpas 2, 6666 HE Heteren). De aanmelding graag met vermelding van speelsterkte en NBB-lidmaatschapsnummer (indien van toepassing.

Inschrijving kost 25 euro per paar, te voldoen door dit bedrag over te maken naar NL64 INGB 0006 8798 54, t.n.v. Stichting Barátok Románia. Niet-NBB-leden betalen 0,50 euro extra. De aanmelding is definitief nadat het inschrijfgeld is ontvangen.

De aanvang van de drive is 13.30 uur; prijsuitreiking circa 17.15 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door lokale sponsors. Het hoogst haalbare is de wisselbeker. Na afloop zorgt de stichting Barátok Románia voor een Roemeens hapje en een rondje Pálinka. Sponsor van de bridgedrive is B.C. 3 Sans-Atout uit Herveld.

Sponsor bedankt

Kesteren JO10-1 met sponsor Haast. (foto: S. Vermeer)

KESTEREN - Haast Afbouwbedrijven Kesteren/IJzendoorn is de nieuwe shirtsponsor van Kesteren JO10-1.Ons zeer talentvolle JO10-1 team, dat in de 1e klasse speelt, is in een compleet nieuw tenue gestoken door Haast Afbouwbedrijven uit Kesteren en IJzendoorn. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen GVVV JO9-1, die liefst met 8-3 werd gewonnen, werd het tenue overhandigd door de heren Haast aan het team. Wij bedanken hierbij Herman en Jordy Haast voor deze fantastische sponsoring als ook voor dit mooie gebaar en betrokkenheid bij onze club. Wilt u ook de vereniging ondersteunen, kijk dan op onze site of neem contact op met de sponsorcommissie.

Sponsor bedankt!

Gemini dames 1. (foto: Lid van Gemini)

ELST - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Gemini speelt dit seizoen in een nieuw wedstrijdtenue gesponsord door damesmodezaak bij EVY uit Elst.


De dames zijn flitsend van start gegaan en hebben de eerste drie wedstrijden gewonnen. Ze gaan dit jaar voor een toppositie in de promotieklasse en hopen daarmee mee te kunnen doen om de promotieplaatsen naar de derde divisie. Hopelijk dragen de nieuwe shirts, broekjes en tassen van bij EVY hier een steentje aan bij!

Workshop naaldvilten

OCHTEN - Op maandag 22 oktober geeft Myrna Vallen een workshop naaldvilten in het Huis van Ochten, Dr. M. van Drielplein 2.

Het thema is 'herfst'. De workshop begint om 13.30 en duurt tot circa 16.00 uur. De kosten zijn inclusief een koffie of thee zeven euro vijftig. Zelf meebrengen: een kopje of potje dat bij de herfstsfeer past met een stukje piepschuim erin. "Alle andere materialen die je nodig hebt zijn bij de prijs inbegrepen. Opgeven kan per email: myrnavallen@gmail.com of bel 0344 642113."

Mooi Kiekje

BETUWE - "Deze paddestoel kwam ik op een mooie oktober dag tegen, het is net koraal", aldus Jolanda Koedam

Janet Roelofs 'verhuist' van Elst naar Noorwegen 'Burgemeester vindt ons de best geïntegreerde buitenlanders'

Janet en Gert tijdens een wandelvakantie, op het treinstation van Finse. Het hoogst gelegen station tussen Oslo en Bergen, op 1222 meter. ,,Nederland is en blijft mijn vaderland, maar ik voel me erg verbonden met Noorwegen, dat ik mijn thuisland noem. Na de aanslag op Utøya heb ik sterk overwogen om de Noorse nationaliteit aan te nemen. Maar er is nog steeds iets in me wat dat tegen houdt, wat precies kan ik niet met woorden benoemen. Hoe da

Tekst: Hans Schmeinck

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Janet Roelofs (59), die met haar man Gert Rietman vanuit Elst naar Noorwegen. ,,Wij zijn niet uit onvrede voor Nederland verhuisd, maar uit voorliefde voor Scandinavië.''

Janet en Gert (56) komen uit de grensstreek in Twente en kwamen na vele omzwervingen in Elst terecht. ,,Daar kochten we een, nog nieuw te bouwen, huis nabij de Wuurdse Plas. Wij zijn op 06-06-1996 getrouwd in het gemeentehuis in Bemmel en het feest was in Fort Lent.''

In september 1997 vertrok het stel naar Noorwegen. Omdat ze daar IC-verpleegkundigen nodig hadden, een functie waar Janet in het Rijnstate in Arnhem juist een opleiding voor had gevolgd. ,,Wij zijn niet uit onvrede voor Nederland verhuisd, maar uit voorliefde voor Scandinavië. Als je weg wilt uit Nederland omdat het je niet bevalt, kom je jezelf ook in het buitenland tegen.''

Janet en Gert leerden eerst de taal van hun nieuwe land kennen. ,,Heel belangrijk als je naar het buitenland gaat. Ik noem het nooit emigratie, maar een verhuizing.'' Eerst naar Ålesund, aan de westkust van Noorwegen. Janet werkte er tot 2005 in het ziekenhuis op Intensive Care/Cardiologie. Maar ook (via onbetaald verlof) op de IC's van ziekenhuizen in onder andere Oslo, Kristiansand, Trondheim, Tromsø en die van Nuuk op Groenland.''

'Pippi Langkous-huis'

Na een jaar Ålesund werd iets verderop Sjøholt -gemeente Ørskog- hun domicilie. ,,We kochten daar een Pippi Langkous-huis dat we gedurende enkele jaren totaal gerenoveerd hebben.'' Janet werkt vanaf 2005 fulltime bij Placement/Norsk (www.placement.no) een bedrijf dat Gert in 2003 is gestart. ,,We begeleiden andere Nederlanders en Belgen die naar Noorwegen wensen te emigreren. Daarnaast ben ik oproepkracht op de dagchirurgie in het ziekenhuis in Ålesund en run ik sinds mei 2015 mijn eigen winkel in streekprodukten. Genaamd 'Stolt Mat', wat Trots Eten betekent. In mijn winkel heb ik sinds kort ook de plaatselijke VVV geopend (www.visitsjoholt.no).''
Het stel voelt zich volledig geintegreerd. ,,Wat wil je ook na 21 jaar. We zijn actief op allerlei gebied; in onder meer politiek, zangkoor, leesgroep en we schrijven op weblogs zoals www.roelofs.no, plukken paddestoelen en ik heb mijn eigen groententuin. De burgemeester zei onlangs op een bijeenkomst dat we de best geïntegreerde buitenlanders zijn.''

Ze doen ook aan bergwandelen, skiën en sporten. ,,We hebben inmiddels een hutje in de bergen, net als vele andere Noren. In de zomervakantie lopen we in vier weken tussen de 350 en 500 kilometer in de Noorse bergen en overnachten in hutten en, fijner nog, in onze eigen tent.''

'We begeleiden andere Nederlanders en Belgen die naar Noorwegen willen emigreren.'

Dierengeluiden: Herfst

Blad met rijp.

HETEREN - Als je vanaf de Betuwse kant over de Rijn kijkt, dan zie je allerlei kleuren in de stuwwal aan de overkant. Ja het is nu echt herfst en er vallen al veel bladeren af. Het is superleuk om lekker door de bladeren te schuiven met je voeten, dat ritselt zo fijn.

Ook leuk is het om mooi gekleurde bladeren te zoeken en die te drogen tussen vloeipapier en er dan, door ze op te plakken, een schilderij van te maken. Je kunt de bladeren ook onder een blaadje papier leggen en dan met een kleurpotlood over het papier krassen, zo krijg je alle nerven en de omtrek van het blad in jouw kleur op het papier. Als je nu toch allerlei bladeren gedroogd hebt, haal dan eens een bomenboek uit de bibliotheek en probeer te ontdekken van welke boom het blad is dat je gedroogd hebt. Ook is het leuk om allerlei zaden te verzamelen, vooral kastanjes en eikels zijn leuk om mee te knutselen. Als je in een kastanje vier cocktailprikkers steekt kun je door er een wollen draadje om heen te wikkelen een spinnenweb maken met de kastanje als spin er midden in. Van eikels kun je poppetjes maken ook met prikkers. Erg leuk om te doen op een regenachtige herfstdag.

Op Landgoed Overbetuwe staan verschillende loofbomen. Bij de boerderij staan veel eiken en daar liggen dan ook heel veel eikels. Kom ze rapen bij de boerderij op Landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren.

Zestig jaar Kesterens Gemengd Koor

Het Kesterens Gemengd Koor 2018. (foto: Kees Holtman)

KESTEREN - Op vrijdagavond 26 oktober hoopt het Kesterens Gemengd Koor onder leiding van Arie Moll zijn 60-jarig jubileum te vieren.

Hans Erik Dijkstra zal het koor begeleiden op de piano. Ook worden er deze avond diverse jubilarissen gehuldigd. Met een gastoptreden van het prachtige Betuws Mannen Vocaal uit Tiel onder leiding van Ben Middeldorp hopen de koorleden dat het een mooie en feestelijke avond mag worden.

Er zijn veel uitnodigingen de deur deur uit gegaan en zal daarom ook wel een leuke ontmoetingsavond kunnen worden met onze zusterkoren. "Want zingen is toch heel gezond, daarom kan ons koor misschien ook al zestig jaar bestaan!"

De avond wordt gehouden in de grote zaal van Ons Dorpshuis aan de Nedereindsestraat 27a in Kesteren. De aanvang is 20.00 uur en de zaal is om 19.30 open. De toegang is gratis.

Basiscursus christelijk geloof

ZETTEN - Wilt u meer weten over het Christelijk geloof en de boodschap van de Bijbel? "Dan hebben we u op het oog! Ontmoeten, leren, praten, luisteren en bidden. Deze gratis cursus geeft een heldere uitleg over het Christelijk geloof."

"Op 25 oktober gaan we verder met de Basiscursus Christelijk Geloof. De cursus vindt plaats in verenigingsgebouw De Hoeksteen aan de Damstraat 15 in Zetten op de donderdagavond van19.00 tot 21.00 uur en duurt in totaal 8 weken.

De start is donderdagavond 25 oktober om 18.30 uur tot circa 20.30 uur. Deze eerste avond beginnen we met een gezamenlijke warme maaltijd en daarom een half uurtje eerder. U bent van harte welkom! Voor opgave, vrijblijvende informatie of vragen: Geurette Nijland: 06 15388307, geurette@gmail.com Adri Visser: 06 24537698, visser.adri1@gmail.com Jan Sterk: 0488-452484, jsterk@buntgroep.nl."

Herfstmarkt in Zetten

ZETTEN - De activiteitencommissie van de gereformeerde kerk De Rank verzorgt op zaterdag 20 oktober een herfstmarkt.

De markt vindt plaats in de zalen achter de kerk op Hoofdstraat 3 in Zetten van 10.00 tot 12.00 uur. "Wij verkopen herfststukjes, herfstkransen, handdoek-cadeautjes, leuke kraamcadeautjes, advocaat koffielikeur, zelfgemaakte kaarten, molenkoek, kruidkoek en oliebollen. Er is ook een verloting met mooie prijzen. Iedereen is ook welkom in de koffiehoek voor een kopje koffie of thee met een oliebol.

Kerstmarkt

in Hemmen

HEMMEN - Al ruim twintig jaar organiseert dorpsvereniging Hemmen jaarlijks een kerstmarkt in en rond het dorpshuis in Hemmen.

Deze markt is dit jaar op zaterdag 15 december van 11.00-17.00 uur. Wilt u ook een kraam dan kunt u bellen naar Henk Maalderink: 0488 4451002. Deze markt is alleen voor hobbyisten.

Bingotime

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 19 oktober is het weer zover. Het bingoteam van de Koninginnebuurt, presenteert weer een gezellige bingoavond!

De bingo is om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken! De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Bewonersavond

IJZENDOORN - Huis van IJzendoorn nodigt een ieder uit voor een bewonersavond op donderdag 18 oktober om 20.00 uur, in dorpshuis Ons Tehuis IJzendoorn.

Het thema is Veilig IJzendoorn. Wijkagent Peter van Hal neemt de bezoeker mee in zijn dagelijkse werkzamheden en brengt actuele thema`s onder de aandacht: Snelheidscontrole en waarom, criminaliteit cijfers IJzendoorn, het bouwen en onderhouden van een buurt app... en verder wat er ter tafel komt. Kortom: een avond die ieders aandacht verdient. "Wilt u deze avond bezoeken en geen vervoer bel ons even 06 13078802 of 06 10564748."

Bekervoetbal

Dodewaard

Zaterdag 20 oktober

Thuis

14.30 Dodewaard 3 Uchta 3

Uit

10.30 Unitas '28 JO9-1 Dodewaard JO9-1
11.30 EMM JO13-1G Dodewaard JO13-1

22 oktober;

19.30 Dodewaard JO17-1 Overasseltse Boys JO17-1

Meer informatie staat op www.vvdodewaard.nl.

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk presenteert op zaterdag 20 oktober een gezellige bingo. Het adres van dorpshuis Beatrix is Dorpsstraat 15.

Het wordt weer een bingo met mooie prijzen. Er is een hoofdprijs van minimaal 70,00 euro en er zijn vele geldprijzen, vleesschalen, levensmiddelen en andere prijzen. Vanaf 19.00 uur is de zaal open en is iedereen welkom. Om 20.00 uur wordt er begonnen met de bingo.

Activiteiten in De Verbinding

Activiteiten in het Ontmoetingscentrum De Verbinding, Stationsstraat 1 in Zetten; 0488 453187.

Woensdag 17 okt. 08.30 - 09.00 uur Prikpost

Woensdag 17 okt.11.30 - 12.30 uur inloopspreekuur Sociaal Kernteam

Woensdag 17 okt. 14.30 uur - 16.00 uur sjoelen met Zeinab of Els

Donderdag 18 okt. 10.00 - 11.30 uur bloemschikken met Anneke

Donderdag 18 okt. 14.00 - 16.00 uur creatief met Joke D.

Donderdag 18 okt. 19.00 - 21.30 uur gezellige bingo met Ben

Vrijdag 19 okt. 10.00 - 12.00 uur koersbal met Jack

Vrijdag 19 okt. 19.30 - 22.30 uur Joker Troef

Maandag 22 okt . 10.00 - 11.30 uur koffietijd met Els

Maandag 22 okt. 17.00 - 18.30 uur samen Eten met Joke

Dinsdag 23 okt. 10.00 - 11.30 uur wandelen met Joke D.

Dinsdag 23 okt. 14.00 - 16.00 uur schilderen met Robert Piket

Dinsdag 23 okt. 13.30 - 16.00 uur kaarten met Ben

Agendatip op donderdag 25 okt. 19.00 – 21.30 uur filmavond

Tijdens alle activiteiten bent u van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken of voor een gezellig praatje. De gastvrouwen en gastheren worden bijgestaan door Chelo, Christien, Linie, Mariëtte, Dini, Ali, Ank, Jolande, Alfred, Ronja, Annemieke, en Wim en Henk de buitenwerkzaamheden.

Ontmoetingscentrum De Verbinding draait volledig op vrijwilligers. Zonder dit team vrijwilligers zou het ontmoetingscentrum De Verbinding niet kunnen voortbestaan.

Voor info over onze activiteiten kunt u bellen naar 0488 453187 op maandag dinsdag donderdag en vrijdag van 09.30 - 11.30 uur of mailen; ontmoeten01@gmail.com. Onze gastvrouw / gastheer staat u graag te woord.

Tafeltenniscompetitie HTTC

HETEREN - Het eerste team ging in Cuijk tegen Cevelum met 7-3 ten onder. In een gelijk opgaande wedstrijd gingen de nodige 'vijfsetters' verloren. Meriam Willemse kwam met twee zeges prima voor de dag en Lennard Springvloet-Dubbeld won eenmaal.

Team 2 behaalde, tegen koploper Bit.nl, een sensationele overwinning. Johan Soppe knokte zich naar twee zeges. Frank Balzer volgde dit goede voorbeeld en samen wonnen ze ook het dubbelspel. Cees van de Lindeloof wist eenmaal te scoren. Team 4 speelde de topper tegen TCB en wist knap met 6-4 te winnen. Door dit goede resultaat staat men nu op een gedeelde eerste plaats. Yoeri Liethof speelde een puike wedstrijd en bleef ongeslagen. Anette Frederiks won fraai tweemaal en Alaa Alsaaidi was eenmaal succesvol.

Team 5 kreeg lijstaanvoerder Rhenus op bezoek en begon de wedstrijd zeer sterk, binnen de kortste keren stond men met 4-0 voor. Later kwam Rhenus beter in zijn spel, maar HTTC wist toch met 6-4 te winnen. Sterk optreden van Erik van Welie en Daan Barends, beide tweemaal winst. Bart Barends won eenmaal. Bart en Daan wonnen op overtuigende wijze het dubbelspel. Team 6 blijft bovenin meedraaien. De moeilijke uitwedstrijd tegen Victoria leverde vijf punten op. Rogier van Balgooi bleef andermaal ongeslagen en Ine Stap wist eenmaal te scoren. Sascha Colen en Rogier wonnen keurig het dubbelspel. Het jeugdteam wist de topwedstrijd tegen Sethone met 7-3 te winnen en gaat rechtstreeks op het kampioenschap af. Bodhi Lindeboom won driemaal en Niels Loeffen tweemaal. In het dubbelspel waren Bodhi en Niels ook prima op dreef.

Meer info staat op www.httc71.nl.

Poëzieviering Grote Kerk Elst

ELST - In de Grote Kerk van Elst wordt op zondagmorgen 21 oktober om 10.00 uur een ‘Poëzieviering’ gehouden rondom gedichten van Rutger Kopland.

Een aantal van zijn bekende gedichten is op muziek gezet door componist en organist IJsbrand ter Haar en worden in de viering ten gehore gebracht. Ook zal organist Dirk Luijmes twee gedichten muzikaal hertalen. Kopland was psychiater en later hoogleraar in de biologische psychiatrie in Groningen. Hij is bij het grote publiek vooral bekend geworden van zijn gedichten. In zijn poëzie ontdek je warmte, mededogen en verwondering. Ook spelen liefde en verlangen een grote rol in zijn gedichten.

Bingotime

Bingotime

ELST - Het is weer bingo-time. Vrijdag 19 oktober is het weer zover. Het bingoteam van de Koninginnebuurt, presenteert weer een gezellige bingoavond!

De bingo is om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken! De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Koffieochtend in Huis van Opheusden

OPHEUSDEN - Elke eerste woensdag van de maand is een ieder welkom op onze creatieve koffieochtend.

Deze ochtenden worden vanaf nu gehouden in de zaal van het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Reigerstraat. De eerstvolgende keer is deze keer echter op donderdag 8 november om 9.30 uur in verband met de jaarlijkse Dankdag.

Bewonersavond

Bewonersavond

IJZENDOORN - Huis van IJzendoorn nodigt een ieder uit voor een bewonersavond op donderdag 18 oktober om 20.00 uur, in dorpshuis Ons Tehuis IJzendoorn.

Het thema is Veilig IJzendoorn. Wijkagent Peter van Hal neemt de bezoeker mee in zijn dagelijkse werkzamheden en brengt actuele thema`s onder de aandacht: Snelheidscontrole en waarom, criminaliteit cijfers IJzendoorn, het bouwen en onderhouden van een buurt app... en verder wat er ter tafel komt. Kortom: een avond die ieders aandacht verdient. "Wilt u deze avond bezoeken en geen vervoer bel ons even 06 13078802 of 06 10564748."

Bingo in Slijk-Ewijk

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk presenteert op zaterdag 20 oktober een gezellige bingo. Het adres van dorpshuis Beatrix is Dorpsstraat 15.

Het wordt weer een bingo met mooie prijzen. Er is een hoofdprijs van minimaal 70,00 euro en er zijn vele geldprijzen, vleesschalen, levensmiddelen en andere prijzen. Vanaf 19.00 uur is de zaal open en is iedereen welkom. Om 20.00 uur wordt er begonnen met de bingo.

Dolf Hoogeveen neemt afscheid

ELST - Dolf Hoogeveen heeft op 10 oktober tijdens een besloten receptie met naaste familie en collega's afscheid genomen van BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs, omdat hij met pensioen gaat.

Dolf is accountant en grondlegger van het kantoor in Elst (voorheen Hoogeveen & Janssen). In april 2016 is het kantoor een succesvolle fusie aangegaan met BonsenReuling. De zakelijk partner van Dolf, fiscalist Arthur Janssen, gaat door in Elst.

BonsenReuling bestaat 60 jaar en heeft 140 medewerkers. Naast Elst hebben zij ook vestigingen in Lichtenvoorde, Eibergen en Deventer. Zij onderscheiden zich door meer focus op pro-actief sparringpartner zijn voor ondernemer en bedrijf.

Jeugdfilm in Theater De KiK

ELST - Op vrijdagmiddag 19 oktober draait de familiefilm Ferdinand in Theater De KiK. Aanvang 14:00 uur.

Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand ten onrechte uitgekozen. Kaartjes à vijf euro zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Bekervoetbal Dodewaard

Bekervoetbal Dodewaard

Zaterdag 20 oktober

Thuis

14.30 Dodewaard 3 Uchta 3

Uit

10.30 Unitas '28 JO9-1 Dodewaard JO9-1
11.30 EMM JO13-1G Dodewaard JO13-1

22 oktober;

19.30 Dodewaard JO17-1 Overasseltse Boys JO17-1

Meer informatie staat op www.vvdodewaard.nl.

11 / 22

12 / 22

13 / 22

Lezing Dries van Agt bij Kinkelacademie

BEMMEL - Dries van Agt, jurist, voormalig hoogleraar en politicus geeft op 22 oktober om 20.00 uur zijn lezing de titel 'Palestina, een schreeuw om aandacht' in cultureel centrum De Kinkel aan de Van Ambestraat 1 in Bemmel.

Er is veel onwetendheid over wat de Palestijnen de afgelopen decennia is overkomen, vindt oud-premier Dries van Agt. Dit zorgt volgens hem voor onverschilligheid en zelfs afkeer van dit verdreven en verdrukte volk.
De oprichting van de staat Israël in 1948 ging gepaard met de verdrijving of vlucht van 750.000 Palestijnen. In 1967 veroverde Israël de rest van Palestina en volgde de bezetting van Oost-Jeruzalem, de Westoever van de Jordaan en Gaza, met nog eens honderdduizenden vluchtelingen als gevolg. Het planten van nederzettingen in de bezette gebieden zorgde voor grote onrust en is vierkant in strijd met het internationale recht. De Palestijnse samenleving is door de bezetting en de beperkte bewegingsvrijheid volledig ontwricht geraakt. De Palestijnse economie sterft af en massale werkloosheid en armoede zijn het gevolg. Omstandigheden die Van Agt met grote gedrevenheid onder de aandacht brengt.
Alleen een vredesregeling gebaseerd op het internationaal recht kan volgens Van Agt tot duurzame vrede leiden. Amerika en de Europese Unie kunnen dit bevorderen. Maar de EU treedt niet effectief op, mede door de opstelling van de Nederlandse regering. Nederland is daardoor medeverantwoordelijk voor het voortdurende onrecht in Palestina.

Voor kaarten en meer informatie staat www.dekinkel.nl; kaarten zijn ook te koop bij boekhandel de Toren van Bemmel voor 12,50 euro (inclusief kopje koffie of thee voor aanvang).

Ds. Marieke Muijen in De Voorhof op zoek naar nieuwe wegen 'Iedereen mag zich bij De Voorhof thuis voelen'

Ds. Marieke Muijen: "Vanaf het eerste contact was er een klik met De Voorhof." (foto: De Voorhof)

KESTEREN - Marieke Muijen (39) is de nieuwe predikant van de protestantse (streek)gemeente De Voorhof in Kesteren. Zij is de opvolger van ds. Jan Offringa die naar Wijk bij Duurstede is vertrokken. ‘Vanaf het eerste contact was er een klik waardoor ik steeds enthousiaster werd.'

De geboren en getogen Betuwse, die met haar man Kees in Tiel woont, heeft in West-Maas en Waal en in Veenendaal op de kansel gestaan. Ze heeft een contract voor 60 procent. ‘Want ik wil er ook voor mijn drie kinderen zijn.’

’’Het aantrekkelijke van De Voorhof vind ik de geheel eigen positie in de Neder-Betuwe en een inspirerende betrokkenheid van veel mensen bij alles wat er gebeurt. Het is een echte gemeenschap en ook een kerk die vanuit de bijbelse bron veel ruimte en openheid biedt zonder dat het vaag of vrijblijvend wordt.”

Ds. Muijen heeft al wel ervaren dat ook in De Voorhof de groep mensen die de schouders eronder wil zetten steeds ouder en daardoor ook steeds kleiner wordt. “Dat is een probleem. De diensten op zondag en de vaste activiteiten doordeweeks zijn voor de jongere generaties niet meer aansprekend. We moeten zoeken naar nieuwe wegen. Dat wordt één van mijn kerntaken.”

Als voorbeeld noemt ze ‘een activiteit voor het hele gezin op zondagmiddag met begrippen als vieren, delen, gemeenschap vanuit het bijbelse verhaal. "Iedereen mag zich bij ons thuis voelen, ervaren hoe waardevol zo’n gemeenschap is. Zoals die alleenstaande oude vrouw. Ze zei tegen me: ‘dominee wat zou mijn leven eenzaam zijn zonder De Voorhof’."

Kwekerij W.A.J. Gerritsen: voor buxusvervangers en kleurrijke violen

HUISSEN – Veel buxushagen zijn dit jaar aangetast door de rups van de buxusmot. Tijd dus om de ontsierende bruin geworden hagen te vervangen door nieuw fris groen! Ook in het najaar vindt u bij kwekerij W.A.J. Gerritsen veel kleur en een ruim assortiment vaste planten.

Japanse hulssoorten lijken veel op de buxus. 'Deze dragen de naam Ilex en bieden we in een grove en een fijne variant', legt eigenaar Wilbert uit. 'Keuze in bladkleuren zien we bij de euonymus, ook wel 'kardinaalsmuts' genoemd. Deze zijn er met groen maar ook met geel- of witachtig blad. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor een taxushaag als vervanger voor de buxus', vertelt hij. De keuze in groene vaste planten is er groot, maar zodra je de kas binnenstapt bij Gerritsen stap je in een kas vol kleuren! Anita: 'Ja want er zijn natuurlijk ook weer volop winterviolen, hangviolen en bosviolen in ruim honderd vrolijke kleuren!' Daar fleurt uw tuin of balkon enorm van op, nu de natuur steeds kaler wordt. Neemt u gerust uw eigen potten mee naar Gerritsen en zoek daar uit wat u er graag in wilt hebben. Naast de kosten van de materialen vraagt Gerritsen slechts één euro voor het opmaken van uw bloempot of -bak, zodat u deze kant-en-klaar thuis kunt plaatsen.

Kwekerij W.A.J. Gerritsen is tot eind maart zes dagen per week geopend van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna begint dan weer het perkgoedseizoen en worden de openingstijden verruimd. U bent van harte welkom aan de Polseweg 23 in Huissen. www.kwekerijgerritsen.nl (ook op Facebook).

Doe een kluswens bij Hubo Zetten!

ZETTEN - De Wenscamper van Hubo staat op Vrijdag 19 oktober tussen 12:00 en 15:00 uur op Veldstraat 23 in Zetten. Hier kun je een 'kluswens voor een ander' opnemen op video. Je maakt dan kans op de maandprijs: een klustegoed van duizend euro. Dit bedrag is volledig te besteden bij Hubo.

Dit jaar maakt de Wenscamper van Hubo een toer langs alle winkels. In de Wenscamper doen consumenten een kluswens voor een ander: iemand zonder geld, tijd of zijn, in een uitzichtloze situatie of gewoon om het een ander te gunnen.

Wie de maandronde wint gaat ervandoor met duizend euro klustegoed. Deze is te besteden aan producten of service van Hubo. De Hubo vakman komt er zelfs voor je aan huis. Denk aan de montage van een nieuwe zonwering of het inmeten van een nieuwe kast. De Wenscamper staat dan ook symbool voor de nieuwe koers die het vaart. Je kunt het bij Hubo zelf doen, samen doen of laten doen. En om iedereen te 'helpen' is Hubo er dus voor de beginner, de zelfstandige en de ervaren klusser.

Dit wordt in de nieuwe formule omgezet naar de garantie van de 'negen keer ontzorgen', waarin de toegevoegde waarde wordt uitgelegd in negen punten. Hierin staat het meten, maken en monteren aan huis, vakmanschap, een breed assortiment en alles op maat centraal.

Hubo

Met ruim 150 winkels is Hubo de grootste en meest service gerichte doe-het-zelf-keten van Nederland. Zo helpt Hubo met je klusproject, van begin tot eind. Alles om zorgeloos wonen mogelijk te maken. Denk aan het maken van de juiste keuzes, het inmeten, de aanlevering en de montage thuis. Hubo luistert, neemt de tijd en zoekt alles voor je uit.

Iedereen welkom bij 'Horse Magic for Kids'

DRIEL - Initiatiefneemster Susan de Klein wil middels Horse Magic for Kids iedereen kennis laten maken met de magische krachten van paarden.

Susan de Klein, zelf al jaren Grand Prix amazone, heeft onlangs te horen gekregen dat ze ongeneeslijk ziek is verklaard vanwege galblaaskanker. Het zit niet in haar aard om bij de pakken neer te gaan zitten en bedacht zich geen moment om de mensen kennis te laten maken met de magische krachten van paarden.

Samen met vele vrijwilligers en sponsoren is er op zondag 28 oktober een bijzondere dag georganiseerd met de titel 'Horse Magic for Kids'. Susan ondervind tijdens haar ziekte bijzonder veel steun aan haar paarden Déja Vu en Santo. Het is dan ook haar wens om deze bijzondere ervaring met zoveel mogelijk chronisch zieken maar ook 'gezonde' kinderen en hun ouders te delen.

Tijdens deze bijzondere dag zullen er diverse shows met zowel paarden als pony's te bewonderen zijn. Tevens worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals paard of pony rijden, het versieren van hoefijzers, schminken, poetsen en knuffelen van de paarden, springkussens en een grote loterij waarmee leuke en aanzienlijke prijzen te winnen zijn.

Ook zullen er leuke presentjes worden uitgedeeld aan de kinderen. Iedereen is deze dag welkom bij Stal De Drielse Vrijheid, Honingveldsestraat 6a te Driel. Entree bedraagt 2,50 euro per persoon. en het programma begint om 13:30 uur en zal rond 17:30 uur eindigen. Alle opbrengsten van deze dag komen geheel ten goede van de KWF kankerbestrijding. Susan de Klein: "Ik hoop dat dit een supergeslaagde leuke dag gaat worden."

Ouderwets naar de disco

ZETTEN/ANDELST - Zaterdag 20 oktober kan een ieder weer eens ouderwets naar de disco net als in de jaren zeventig en tachtig. Dit is de eerste activiteit na de mooie zomer in een reeks van muzikale avonden.

In het Vuurspoor Veiling Café (in de voorliggende zaal van het restaurant) staat alles gereed voor een discoavontuur uit een roemrijk verleden. DJ Richard heeft onder het stof alle discoknallers van weleer opgezocht om weer eens heerlijk te kunnen swingen op Chic, Stevie Wonder en Aretha franklin. Heerlijke soul en disco. In combinatie met de lichteffecten -die toentertijd nog heel vooruitstrevend waren- is de ambiance verzekerd in juiste omgeving van de oude mijnzaal van de vroegere veiling.

De disco avond wordt gehouden in het Veilingcafé, de zaal naast het barbecuerestaurant aan de Wageningsestraat 35 in Zetten. Aanvang is om 21.00 uur en er wordt geen entree geheven.

Het is heerlijk in Lienden

LIENDEN - Onder het motto: 'Het is hier heerlijk!' organiseren Welzijn Rivierstroom en Zorgcentra de Betuwe een sfeervol herfstavondgesprek voor en met inwoners uit Lienden.

Waar zijn we trots op? Waar worden we blij van? Wat kan er beter in Lienden? Waar zien we verbeteringen, die we belangrijk vinden en die we samen voor elkaar willen krijgen?

De bijeenkomst vindt plaats in Blommenland, op maandag 22 oktober van 19.30 – 22.00 uur. Inlichtingen: Marien van Schijndel, marienvanschijndel@welzijnrivierstroom.nl of Caroline van Gessel c.v.gessel@stzdb.nl.

Het is heerlijk in Lienden

Het is heerlijk in Lienden

LIENDEN - Onder het motto: ‘Het is hier heerlijk!’ organiseren Welzijn Rivierstroom en Zorgcentra de Betuwe een sfeervol herfstavondgesprek voor en met inwoners uit Lienden.

Waar zijn we trots op? Waar worden we blij van? Wat kan er beter in Lienden? Waar zien we verbeteringen, die we belangrijk vinden en die we samen voor elkaar willen krijgen?

De bijeenkomst vindt plaats in Blommenland, op maandag 22 oktober van 19.30 – 22.00 uur. Inlichtingen: Marien van Schijndel, marienvanschijndel@welzijnrivierstroom.nl of Caroline van Gessel c.v.gessel@stzdb.nl.

Jansen Totaal Wonen trakteert op pannenkoeken van Boerderij De Lande

HUISSEN - Speciaal voor alle 'kleine toekomstige' klanten, trakteert Jansen Totaal Wonen op gratis pannenkoekenvouchers.

Ontvang tijdens de herfstvakantie van maandag 15 - zondag 21 oktober een pannenkoekenvoucher bij jouw aankoop. Deze voucher kun je verzilveren bij Boerderij De Lande. "Tijdens de herfstvakantie zijn wij elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Dat wordt eerst even onze nieuwe najaarscollecties bekijken op de verschillende afdelingen en daarna lekker pannenkoeken eten bij onze buren. Wij zien je graag in onze showroom!"

Jansen Totaal Wonen, Karstraat 95, Huissen (www.jansentotaalwonen.nl).

Opbrengst collecte Nierstichting in Ochten

OCHTEN – Ruim 60.000 vrijwilligers collecteerden van 16 tot en met 22 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Ochten bracht dat 2156,26 euro op.

Gezonde nieren zijn van levensbelang. Werken je nieren niet dan moet je dialyseren of getransplanteerd worden om in leven te blijven. Maar dialyseren is geen leven, maar overleven. Een loodzware behandeling, die een zware wissel trekt op je lichaam, energieniveau en sociale leven. De harde werkelijkheid is dat jaarlijks 1.000 dialysepatiënten overlijden. Een nierpatiënt zit opgesloten tussen de dialyse en de onzekerheid over een mogelijke donornier. De impact van nierziekten is enorm. Daarom zet de Nierstichting alles op alles om nierziekten te kunnen genezen. Want dat voorkomt dat mensen afhankelijk worden van dialyse of transplantatie om in leven te blijven.

Donaties zijn de enige bron van inkomsten van de Nierstichting, die geen structurele subsidie ontvangt van de overheid. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”. “Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst. Want elke bijdrage helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven.”

Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op www.nierstichting.nl. Doneer en help mee om nierziekten te genezen.

Buurtbus 556 gaat rijden tussen Heteren, Driel en Elst

Een Buurtbus. (foto: Jan van Brakel)

OVERBETUWE - Na een lange voorbereiding gaat Buurtbus 556 Overbetuwe op maandagmorgen 10 december rijden.

Om 6:58 uur op 10 december vertrekt lijn 556 voor de eerste keer vanaf de Flessenstraat bij de halte Beemdhof in Heteren richting Driel met eindbestemming Elst Europaplein. Buurtbus 556 Overbetuwe rijdt op werkdagen (niet in de weekenden, en niet op feestdagen). In de Buurtbus kun je alleen betalen via de OV chipkaart, of via een Pinpas. Met contant geld kan niet afgerekend worden in Buurtbus 556.

Rolstoelen zijn helaas niet toegestaan in Buurtbus 556. Rollators zijn wel welkom. "Wij mogen helaas maar acht passagiers in de buurtbus tegelijk vervoeren.

Voor verdere vragen: Jan van Brakel 06 23064209 Buurtbus 556 Overbetuwe.

Rommelmarkt in Kesteren

KESTEREN - Zaterdag 20 oktober is er weer de jaarlijks terugkerende rommelmarkt. Op deze rommelmarkt wordt van alles en nog wat aangeboden.

Zo zijn er allerlei tweedehands spullen die in het achterliggende jaar ingezameld en op zaterdag zullen worden verkocht. Er worden niet alleen maar tweedehands spullen verkocht, er is ook allerlei etenswaar te koop zoals: oliebollen, fruit, kaas, haring, taart, wafels, koek, koffie en thee. Daarnaast zijn er spelletjes voor de kinderen zoals een springkussen en blikgooien. En wat te denken van de boekenkraam en de gezellige ‘verkoop bij opbod’. Waar ‘de veilingmeester’ op ludieke wijze de te verkopen spullen aanprijst. Eigenlijk is het teveel om op te noemen.

De gehouden rommelmarkten uit het verleden hebben bewezen dat het altijd een gezellige dag is. Net als vorig jaar wordt de rommelmarkt gehouden op het terrein van Van den Dikkenberg, Rijnbandijk 171 in Kesteren. "Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters op zodat het parkeren geen overlast veroorzaakt." De rommelmarkt begint om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur.

Ingezonden brief

Herinrichting Kastanjelaan

Bewoners vertrouwen erop dat de gemeente doet wat ze belooft De Kastanjelaan in Heteren is een race baan. Vrachtwagens, bussen, landbouwvoertuigen, motoren en auto's denderen met hoge snelheid door een 30km-zone. Dit is mogelijk omdat de inrichting en de handhaving het jammer genoeg toelaat.

De bewoners zijn met steun van de dorpsraad in actie gekomen. Mede dankzij deze samenwerking is in de begrotingsraad van 7 november 2017 toegezegd dat de herinrichting van de Kastanjelaan in de begroting van 2019/2020 opgenomen zal worden. Nu blijkt dat dit in de kadernota 2019 deze herinrichting ontbreekt! Hoe kan dit!?

Om het belang hiervan te benadrukken en de aandacht opnieuw hierop te vestigen, is een delegatie van 10 bewoners samen met de dorpsraad 18 september j.l opnieuw naar het raadsspreekuur geweest. Om het college van B&W en de raadsleden te vragen of ze zijn beloften willen nakomen.

Nu geeft de gemeente weer als tegenargument dat het asfalt pas zeven jaar oud is. Geen kloppende feiten.         Willen ze er onder uit komen? Het lijkt er wel op. Al vanaf 2013 is er vanuit het dorp een breed draagvlak voor een veilige kastanjelaan. Nu lijkt het eindelijk zover te zijn en trekt de gemeente haar belofte weer in?

Wij blijven hopen op een goede afloop zodat de Kastanjelaan de veilige en mooie laan wordt, die het dorp verdient.

Milanie Doornenbal

Openbare vergadering bezorgde bewoners 'Overbetuwe Overbelast'

Goederentrein op de Betuwelijn. (foto: Koos Nijssen)

BETUWE - Op dinsdagavond 23 oktober organiseren de bezorgde bewoners van Overbetuwe Overbelast een openbare vergadering. Op de agenda staan de activiteiten van de actiegroep tegen de komst van een Railterminal aan de Betuwelijn bij Valburg.

Er wordt gesproken over de activiteiten van de afgelopen weken en de plannen en acties voor de komende tijd. Zo schreven de bezorgde bewoners een brief aan alle provinciale politieke partijen met daarin de oproep om zich in hun verkiezingsprogramma’s uit te spreken tegen de plannen voor een railterminal. Wat waren hierop de reacties? Maar er is bijvoorbeeld ook een eerste gesprek gevoerd met een advocaat die de bewoners wil helpen. En we bespreken hoe we verder willen gaan.

Ook meepraten? De vergadering is op 23 oktober om 20.00 uur (locatie nader te bepalen). Aanmelden kan op overbetuweoverbelast@gmail.com.

Bekers en historische plaatjes Elst met gejuich ontvangen

Blij met de door Jumbo Macleane beschikbaar gestelde bekers. (foto: Eddie van Hattum)

ELST - Iedere donderdagochtend is het een gezellige drukte in de Bibliotheek in Elst. Het ontmoetingsmoment in ‘De Huiskamer van Elst’ voor iedere Elstenaar die een praatje wenst te maken of een krantje wil lezen.

Eén ding is zeker, er is altijd koffie en het koekje wordt aangeboden door Jumbo Macleane. Op donderdag 11 oktober werden alle circa 35 bezoekers extra verrast met een beker met een foto van historisch Elst, beschikbaar gesteld door Jumbo Macleane en persoonlijk uitgereikt door John Macleane. Daar bleef het niet bij. Ook werd een boek beschikbaar gesteld met een flink aantal historische plaatjes van Elst die door de bezoekers worden ingeplakt. De aankomende weken bestaat ook de mogelijkheid dubbele plaatjes te ruilen.

‘De Huiskamer van Elst’ is iedere donderdag in de Bibliotheek aan het Europaplein geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Activiteitenoverzicht Stichting Samen Zorgen

Liefkenshoek Heteren

Woensdag 10 oktober: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 14.00 uur Sjoelen, Rummikub & Kaarten,16.30 uur Liefkenssmullerij.

Donderdag 11 oktober: 11.00 uur meer bewegen, 14.30 uur Bingo.

Vrijdag 12 oktober: 10.30 uur Zingen met begeleiding, 13.30 uur Creatief in de 50+

Zaterdag 13 oktober: 18.45 Weeksluiting.

Maandag 15 oktober: 11.00-12.00 uur Sociaal Kernteam,13.15 uur Bridge, 18.30 uur RK Dienst, 19.45 uur Bingo

Dinsdag 16 oktober: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 10.00 Bibliotheek service, 14.30 Koersbal,18.30 uur Bewonerskoor.

De Hoge Hof Herveld

Woensdag 10 oktober: 14.00 uur Sjoelen en kaartclubs, 17.00 uur Eet en Drink café

Donderdag 11 oktober: 10.00 uur Handwerken met Jannie, 13.30 uur Schilderen met Hennie, 14.15 uur Repetitie Hoge Hof koor, 16.00 uur Uitzending videoteam.

Vrijdag 12 oktober: 09.30 uur Workshop met Nelly, 10.00 uur Geheugentraining 14.30 uur Bingo

Zaterdag 13 oktober: 10.00 uur Bibliotheekservice, 14.30 uur Superbingo

Maandag 15 oktober: 9.30 uur Workshop kaarten maken met Gerdie 14.00 uur 3D kaarten maken met Truus, 14.00 uur Biljarten, 14.30 uur Roll-Ball

Dinsdag 16 oktober: 11.00 uur Geheugen training, 14.00 uur Rummikub en spelletjes, 14.30 uur Creatieve middag met Els, 19.00 uur Bingo.

Hoera deze knappe kanjer
heeft zijn B diploma
Gefeliciteerd en dikke kus
Opa en Oma blub....

Hieperdepiep Hoera!Sophie heeft zwemdiploma A

Gefeliciteerd lieverd! Toppie gedaan!

Kus van je zus DaniquePapa en Mama

Hiep hiep hoeraaaaa
Op 12 oktober is Johan 60 jaar geworden!
Van harte gefeliciteerd!
Xxx van ons allemaal
En pootjes van alle hondjes

Deze knapperd is leerling mediator

Knap gedaan Thijs

Gefeliciteerd van opa Boef en oma Astrid

En ook diploma B is binnen!
Caroline, van harte gefeliciteerd.
Goed gedaan hoor. En nu al weer bezig voor C.
Groetjes van Berry, José en Mark

Kiano en Milo, worden op 21 en 31 oktober 8 en 6 jaar.

Proficiat en dikke kus Opa en Oma.

Lieve Tessa,
Sweet Sixteen op 16 oktober.
En ook je brommer rijbewijs.
Succes, we duimen voor je!
Liefs Papa, Mama, Denny en Fenna.

Lieve Jesse,
Van harte gefeliciteerd met je 3e verjaardag!
Dikke kus van papa, mama, Mark en Robert

Hartelijk gefeliciteerd met jouw 11de verjaardag op vrijdag 19 oktober. Hele leuke en gezellige dag toegewenst van opa Ard en oma Luus

Gefeliciteerd
Samen 120 jaar
Ingrid & Hietel

Herfstfair in Ochten

OCHTEN - Op zaterdag 20 oktober presenteert Dorpshuis Ochten van 10.00 tot 16.00 uur weer een grote herfstfair. De kramen staan allemaal binnen dus ook bij regenachtig herfstweer blijven de bezoekers droog.

Er is een gevarieerd aanbod aan kramen waaronder kleding, decoratie, lekker eten, snuisterijen, hobbyartikelen en vooral een hoop gezelligheid! Er zijn diverse demonstraties en Karin Huiberts van grafisch bureau MIKS® organiseert een kleurwedstrijd. Er staat een aantal tafels klaar waaraan jong en oud hun kleurplaat kunnen kleuren en inleveren. Een jury zal drie prijswinnaars uitkiezen waarna de prijsuitreiking plaats vindt tussen 15.00 en 15.30 uur. Tijdens de fair is er bovendien een verloting met een groot aantal mooie prijzen.

De fair trekt ieder jaar een groot aantal bezoekers zowel uit Ochten als daar buiten. De toegang is gratis en er is gelegenheid voor een hapje en een drankje. Het Dorpshuis ligt aan het Dr.M.van Drielplein 2 in Ochten. Parkeren hoeft geen probleem te zijn want ook tijdens de markt is er voldoende parkeergelegenheid bij de oude Aldi tegenover de hervormde kerk.

Zonnebloem Heteren naar de Nachtwacht

Het gezelschap uit Heteren. (foto: Rens Debot)

HETEREN - Da's ver, zult u denken, helemaal naar Amsterdam om de Nachtwacht te bezoeken. Maar daar had de Zonnebloem Heteren iets op gevonden.

Op slechts een half uurtje rijden was de Nachtwacht namelijk ook te zien. Daar gingen de deelnemers met de vrijwilligers op dinsdag 2 oktober op af: het zandsculpturen festijn in Garderen. Dat stond dit jaar in het teken van de Hollandse Meesters. Naast de Nachtwacht en andere bekende schilderijen als Het Melkmeisje en de Anatomische les, waren daar ook allerlei taferelen uit de Gouden eeuw te bewonderen.

Na de eerste indrukken werd er lekker geluncht. De lucht was inmiddels opgeklaard en dus konden alle kunstwerken die buiten waren opgesteld ook uitvoerig worden bekeken. Iedereen was onder de indruk wat je met zand allemaal niet kunt doen. Wat zonde, na 27 oktober maakt de bulldozer een eind aan al dat moois.

Vrijwilligers Hulpdienst Elst bezoeken Tiel

Een groep vrijwilligers luisteren naar de stadsgids. (foto: Eddie van Hattum)

ELST - Vrijdag 5 oktober toog een 55-koppig gezelschap Elstenaren door het centrum van TIel. De Stichting Algemene Hulpdienst organiseerde die dag het jaarlijkse uitje voor haar vrijwilligers.

Na eerst een bezoek te hebben gebracht aan het Flipje en Streekmuseum volgde een rondleiding door het bijzondere centrum van Tiel. Het programma werd afgesloten met een buffet.

Het vrijwilligersuitje wordt jaarlijks georganiseerd om de waardering van de stichting aan al haar vrijwilligers kenbaar te maken. De vele vrijwilligers staan altijd klaar voor het bezorgen van warme maaltijden, hulp met vervoer en klusjes in en rond het huis voor mensen die dat zelf niet meer kunnen.

Meer informatie staat op https://hulpdienstelst.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur nummer 0481 374926.

Beleef Top2000 Live!

(foto: Walter Sietinga)

OOSTERHOUT - Vindt u het ook zo leuk om rond de feestdagen naar de Top2000 te luisteren? U kunt er dit jaar live bij zijn!

Het Metropole orkest op het podium met een bekende zanger of band: volgens deze formule speelt muziekvereniging Con Amore nummers van onder andere Beyonce, David Bowie en Michael Jackson. Drie top (professionele) zangers maken er een geweldige avond van. Een perfecte gelegenheid om in de stemming te komen!

"Vorige keer was het uitverkocht, dus we treden 2 keer op: zaterdagavond 15 december om 20.00uur met Afterparty, en zondagmiddag 16 december 2018 14.30 uur. Beide keren in de Sint-Leonarduskerk in Oosterhout. Zorg dat je erbij bent!" Kaartjes (17,50 per stuk) zijn te bestellen via info@conamore-oosterhout.nl.

Kleding-snuffelmarkt in De Verbinding

ZETTEN - Op zaterdag 6 oktober had het ontmoetingscentrum De Verbinding, Stationsstraat 1 in Zetten voor de eerste keer een kleding- snuffelmarkt.

"Wij kunnen terug zien op een geslaagde dag. Er was in een oproep in Hét GemeenteNieuws en op facebook gevraagd om goede kleding, tassen, schoenen en speelgoed bij ons in te leveren, die wij dan konden verkopen Hier is in groten getale op gereageerd. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan het ontmoetingscentrum. Hieruit blijkt dat veel mensen het ontmoetingscentrum een warm hart toedragen en dat het voor vele van belang is dat het ontmoetingscentrum blijft bestaan. Wij zijn dan ook iedereen dankbaar die spullen heeft ingebracht, en ook de vrijwilligers die hebben geholpen op deze dag. In mei zijn we weer van plan om een snuffelmarkt te organiseren, maar dan met allerlei spulletjes. Heeft u spullen over, dit mag van alles zijn, boeken, speelgoed, huishoudelijke artikelen, kleding, kinderkleding enzovoort kunt u dit tegen die tijd bij ons brengen, het liefst in een bananendoos. Ook hiervan komt de opbrengst dan weer ten goede aan De Verbinding. Voor info kunt u bellen naar de Verbinding 0488-453187 op maandag dinsdag donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur. Onze gastvrouw / gastheer staat u graag te woord. mailen kan ook: ontmoeten01@gmail.com."

Open huis Ronald McDonald huis Arnhem

ARNHEM - Zaterdag 3 november tussen 11.00-15.00 uur zet Ronald McDonald huis Arnhem haar deuren open.

In Ronald McDonald Huis Arnhem kunnen ouders, broertjes en zusjes van kinderen die onder behandeling zijn bij Klimmendaal-revalidatiespecialisten of ziekenhuis Rijnstate logeren, spelen of ontspannen. Daarnaast is Huis Arnhem een van de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hier kunnen gezinnen met een zorgintensief kind even opladen tijdens een weekendje weg of een vakantie.

Tijdens het Open Huis kan iedereen zien wat het Huis de ouders en kinderen te bieden heeft. Vrijwilligers vertellen over hun werk als vrijwilliger en elk uur start er een rondleiding door het Huis. Voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten zoals schminken, een parcours rijden in een elektrische Tesla of een loterij met veel mooie prijzen. Daarnaast kan men genieten van een hapje en een drankje en zijn er bijzondere 'Huis' cadeaus te koop. De opbrengst van de extra activiteiten komt ten goede aan Ronald McDonald Huis Arnhem.

Altijd al een kijkje willen nemen in een Ronald McDonald Huis of willen weten hoe het is om als vrijwilliger hier te werken, kom dan naar het Open Huis op zaterdag 3 november. Ronald McDonald Huis Arnhem is gevestigd op het dak van Klimmendaal-revalidatiespecialisten (gebouw A) aan de Heijenoordseweg 5 in Arnhem. Meer informatie staat op: www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

Sponsor bedankt!

(foto: Erwin Vermeer)

KESTEREN - Ons zeer talentvolle JO16 team is in een compleet nieuw tenue gestoken door Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei uit Kesteren.


‘’We zijn er voor jou, op een professionele manier!’’, dat is hun heldere visie. Wat wil je als aanstaande moeder nog meer? Wij bedanken hierbij Leonie Molthoff-Hulleman voor deze fantastische sponsoring als ook voor dit mooie gebaar en betrokkenheid bij onze club. Wilt u ook de vereniging ondersteunen, kijk dan op onze site of neem contact op met de sponsorcommissie.

21 / 22