De Liemers Helemaal Goed Courant

10 juni 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 10 juni 2016


De meiden van AVW'66 zoeken jou

WESTERVOORT - Wij zijn de meiden van AVW’66, de MB1 en MC1 en spelen voetbal! Ja, want voetbal, is allang niet meer een sport voor alleen jongens. Sterker nog, het is de snelst groeiende meiden sport in Nederland!

Zo ook bij voetbalvereniging AVW’66, waar wij voetballen op het hoogste en het op een na hoogste niveau, tegen meiden teams uit de regio. We trainen twee keer per week en spelen op zaterdag een wedstrijd. Verder spelen we op leuke toernooien. De MB1 gaat dit jaar zelfs voor de tweede keer naar een buitenlands toernooi! Kortom, bij AVW’66 leer je goed voetballen in een leuke en gezellige sfeer!

Wil jij ook graag voetballen? Meld je dan snel aan voor het aankomende seizoen en maak snel nieuwe vriendinnen.

Voor informatie mail of bel naar: vanlooijengoed@kpnmail.nl /06 51290321; m.elfring@chello.nl / 06 34258850.

Nationale slootjesdag ook in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 11 juni .verzorgt de IVN werkgroep de Liemers in het kader van de nationale slootjesdag ook in Zevenaar een slootjesdag. Ontdek het fascinerende leven onder water.

Alle jongeren met hun(groot)ouders worden uitgenodigd om in ieder geval om 10.00 uur (aanvang) aanwezig te zijn.

Het duurt tot 13.00 uur, maar je mag ook tussentijds weer vertrekken. Voor schepnetten, bakjes en loepjes wordt gezorgd. Ook zorgen de gidsen en begeleiders voor buttons, diploma's en zoekkaarten. Laarzen aan wordt aanbevolen. Start 10.00 uur bij de sloot Reizenakker 6 nabij de Turkse moskee in Zevenaar.

Braderie Sint-Jan Babberich

BABBERICH - Op zaterdag 18 juni houdt gilde Sint-Jan voor de vierde keer een braderie. Deze wordt gehouden op het Babborgaplein in Babberich van 11.00 tot 16.30 uur.

Er staan weer vele standhouders die hun waar aan de man proberen te brengen. Mooi om te weten is dat er van ieder product één standhouder staat, dus veel diversiteit. Tevens zal er een terras zijn met een dj. Ook voor een hapje en drankje kunt u dus op de braderie terecht.

Mooie bezienswaardigheid is dat er dit jaar een roofvogelshow is, die zeker veel bekijks zal trekken.

Het Hooge Bongertkoor geeft zomerconcert

ZEVENAAR - 'Film en Musical' onder dit motto brengt het Hooge Bongertkoor haar jaarlijkse zomerconcert op 3 juli in het Musiater in Zevenaar. Het concert begint om 15:00 uur.

Onder het motto Film en Musical wil het koor u meenemen in de wereld van de filmmuziek en diverse songs uit de diverse Musicals. Het Koor brengt een verscheidenheid aan liederen ten gehore. Onder de inspirerende leiding van Diane Hidding en met begeleiding van Gerard van der Heijden op piano. Plezier in het zingen staat bij de leden voorop maar ook de gezelligheid ontbreekt niet, bij dit 65 leden tellende koor.

Op het programma staan diverse werken van bekende en onbekende componisten waaronder nummers uit My Fair Lady, Ja zuster nee zuster, Titanic en West side story en nog veel meer.

Ook hebben zij zich verzekerd van de medewerking van Marjo Harmsen die ook haar programma heeft afgestemd op de film en musical muziek. Marjo wordt begeleid door haar eigen pianist Mey Lingga.

Dus houdt u van koormuziek en bent u fan van musicals en filmmuziek kom dan op 3 juli naar het zomerconcert. Het Hooge Bongertkoor zal u graag begroeten.

De toegang bedraagt 11,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Musiater zie voor openingstijden op www.hetmusiater.nl of via info@hethoogebongertkoor.nl.

Kamps de Wild gastheer voor Techniekdag de Liemers op 15 oktober

Foto van links naar rechts voor: Dick Melessen, Rien Wabeke, Dennis van Huët, Sander Segers, Anouk de Valois, Marlies Derksen, Pieter de Boer. Foto van links naar rechts achter: Niek Frijstein, Wim Visser, Dick Pelskamp

LIEMERS - Op zaterdag 15 oktober aanstaande organiseren VNO-NCW Midden en LINDUS, de ondernemersvereniging van de Liemers Techniekdag de Liemers. Speciaal voor deze dag stelt Kamps de Wild zijn bedrijf en terrein aan Edisonstraat 10 in Zevenaar beschikbaar als locatie. De Techniekdag wordt in nauwe samenwerking georganiseerd met regionale onderwijsinstellingen, ondernemers uit de Liemers en de gemeente Zevenaar.

Tijdens de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek in alle sectoren uitnodigend en aan een breed publiek getoond. Op deze dag worden met name de jeugd en hun ouders benaderd die nog een keuze moeten maken voor een opleiding. Tot 2015 was de Techniekdag vooral gericht op jeugd tot 14 jaar, maar dit jaar zijn de doe-activiteiten ook voor de wat oudere jeugd tot en met 16 jaar interessant. Het doel is jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. De verschillende technische sectoren worden dan ook op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Alle niveaus komen hierbij aan bod; van praktijkschool tot en met Universiteit.

"Techniek heeft de toekomst, voor ons al 100 jaar", aldus Dick Melessen, directeur Kamps de Wild, die geen moment heeft getwijfeld, toen de organisatie met de vraag kwam. Een gesprek, een rondleiding en de volledige medewerking in de organisatie van de Techniekdag waren binnen no-time afgesproken. Dit belooft een prachtige samenwerking te worden!

De Techniekdag op zaterdag 15 oktober vindt plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De Techniekdag is voor iedereen gratis te bezoeken. Burgemeester Jan de Ruiter zal de dag openen.

Aanmelden

Op de website www.techniekdag.nl vindt u meer informatie en kunnen bedrijven en onderwijsinstellingen zich aanmelden voor deelname.

Start verwijderen zanddepots Rhederlaag

GIESBEEK - Vanuit Watersportvereniging Giesbeek en omwonenden rondom het Rhederlaag is het verzoek gedaan om de twee zanddepots die zijn ontstaan bij de eerste werkzaamheden aan het Rhederlaag te verwijderen, om zo eventuele problemen met recreatievaart te voorkomen. Directe aanleiding is de eredivisie Zeilen, waarvan de tweede speelronde op 10, 11 en 12 juni wordt gezeild op de Gieseplas.

In goed overleg tussen de samenwerkende partijen (eigenaar Leisurelands, ontzander K3Delta, de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland) is besloten dat aan het verzoek gehoor wordt gegeven. Vanaf maandag 6 juni zal K3Delta dan ook starten met het verwijderen van het zand dat eerder in de twee depots werd gezet. Deze depots zullen worden verwijderd tot op de oorspronkelijke bodemhoogte. Het zand wordt gewonnen met een binnenvaartschip voorzien van GPS. Na uitvoering zal er een controlepeiling worden uitgevoerd. Eventueel vindt tussentijdse peiling plaats in goed onderling overleg. De werkzaamheden zullen naar verwachting dit jaar afgerond worden.

Eredivisie Zeilen

Sinds dit jaar kent Nederland ook haar eigen eredivisie Zeilen. In deze competitie starten achttien toonaangevende watersportverenigingen om het landskampioenschap. De winnende vereniging zal Nederland vertegenwoordigen in de mondiale Champions League. In het weekend van 10, 11 en 12 juni is de Gieseplas ter hoogte van WSV Giesbeek het decor van de tweede speelronde. Kinderen kunnen dit weekend gratis kennis maken met de watersport via Optimist on Tour. Met het oog op dit evenement zal K3Delta zich inspannen om de bovenste laag van het grote centrale depot vóór die tijd te verwijderen. Het belooft een leuk en sportief weekend te worden, wat een bezoekje zeker de moeite waard maakt.

Vragen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? K3Delta staat u graag te woord. U kunt contact opnemen met projectleider Hans Hooijer via telefoonnummer 024 348 88 00 of per mail via h.hooijer@k3delta.nl.

Open dag Huis Sevenaer

ZEVENAAR - Zondag 19 Juni van 11.00 tot 17.00 uur kan je Landgoed Huis Sevenaer beleven. Maak kennis met deze historische kasteelboerderij in hartje Zevenaar. Het hele landgoed is geopend voor bezoekers en zo krijgt u een inkijk in de natuurlijke kringloop van het landgoed. Er zijn diverse rondleidingen, proeverijen en activiteiten voor kinderen.


Geïnspireerd op de visie van Jonkheer van Nispen wordt op Landgoed Huis Sevenaer gewerkt aan een zelfvoorzienend landgoed. Tuinders Fenna en Martijn nemen u graag mee in het leven van een tuinder. Ze geven rondleidingen op het land en vertellen met passie over de biologische groenten die ze verbouwen.


De toegangspoort is op deze dag geopend zodat u de gebouwen van dichtbij kunt zien en in de kruidentuin kunt u verse thee proeven. Kinderen kunnen zelf ijzersmeden, zich uitleven op het springkasteel of creatief aan de slag met wol en aardappels. Op het terras van restaurant Eet-lokaal is er live muziek en Filmhuis Zevenaar vertoont om 14.30 uur een speciale film.


Landgoed Huis Sevenaer: natuur en cultuur komen hier samen, een bijzonder dagje uit voor jong en oud. Kijk voor het volledige programma op: www.huissevenaer.com.

Diensten PKN Rijnwaarden

LOBITH - Op zaterdag 11 juni is er om 10.00 uur dienst in zorgcentrum Lobede. De voorganger is ds. Ten Boom uit Didam.

Zondag 12 juni is er om 10.00 uur dienst in de hervormde kerk in Lobith, ds. Roth is hierbij de voorganger.

In de dienst van zondag 19 juni gaat ds. Zemmelink uit Aalten voor. De dienst begint ook om 10.00 uur.

Na de diensten drinken we met elkaar een kopje koffie of thee.

Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15, Lobith.

Dansavond senioren in Didam

DIDAM - Op maandag 13 juni vindt weer de maandelijkse dansavond plaats voor de 55 plusmensen, die graag een dansje willen maken of naar mooie muziek willen luisteren.

De contactavond wordt georganiseerd door de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur.

D' Olde Garde zal optreden en Jan Verkerk verzorgt de verdere muzikale omlijsting. In Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 in Didam, is dus volop gelegenheid voor een praatje en een dansje.

Het bestuur nodigt alle 55plussers uit. U allen bent welkom!

Voor verdere informatie kunt u contact op nemen met: Annie Clappers: 0316 224378; Henk Boerstal: 0316 223885.

Vier gratis speciale gymlessen voor kinderen met beperking

Hermien Bergervoet geeft al ruim 30 jaar gymles aan jonge kinderen

WESTERVOORT - Kinderen spelen en sporten graag, maar het is niet voor elk kind vanzelfsprekend om deel te nemen aan het reguliere sportaanbod. Dat komt soms door een (lichte) beperking, chronische ziekte of motorische achterstand. Voor die kinderen komt gymnastiekvereniging Aldo met een nieuwe les: Special Gym voor kids, voor kinderen van drie tot en met zes jaar. Zij kunnen in juni meedoen aan vier gratis proeflessen.

Plezier maken staat voorop. Spelenderwijs nemen de kinderen deel aan allerlei bewegingsactiviteiten. Doel is dat kinderen zich lichamelijk ontwikkelen en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook leren ze samenwerken met andere kinderen in een klein groepje. Tijdens de lessen mag één ouder erbij blijven. Zo kunnen ouders zien hoe het gaat en in de pauze even bijpraten.

De lessen worden gegeven door Hermien Bergervoet. Zij geeft al meer dan dertig jaar gymlessen aan jonge kinderen en heeft ook de opleiding 'Special Gym' succesvol afgerond. Mensen in de wijde omgeving komen speciaal naar Aldo voor de ouder-peutergymlessen van Hermien Bergervoet.

Om erachter te komen hoeveel belangstelling er is, biedt Aldo in juni vier gratis proeflessen. Deze proeflessen zijn op vier zaterdagen in juni: 4, 11, 18 en 25 juni van 12.30 tot 13.30 uur in de grote gymzaal in de Nieuwhof in Westervoort. Laat uw kind lekker meedoen en ervaar hoe leuk hij of zij het vindt. Bij voldoende belangstelling gaat Aldo na de zomervakantie door met reguliere Special Gym lessen op elke zaterdag van 12.30 tot 13.30 uur.

Vragen of interesse? Stuur een e-mail naar Hermien Bergervoet (hermien_bergervoet@hotmail.com) of bel 06 19064309.

Museumparel: rivierenkaart 'De Schenkenschans'

ZEVENAAR - Elk museum heeft ze. Bijzondere of heel gewone voorwerpen met een eigen verhaal. Zo óók het Liemers Museum. Maandelijks zal er een object/voorwerp via onze website onder de aandacht worden gebracht middels het predicaat Museumparel!

Deze fraaie rivierkaart uit 1635-1636 uit de Liemers, genaamd 'de Schenkenschans en de Belegeringhe van de Schenkenschans curyeus gemeeten en getekend bij den ervaren ingenieur Johannes Jacobi Schort', is een bijzonder mooi en oud exemplaar. De uitvoering en omvang van deze kaarten varieert enorm. Van zogenaamde 'tafellakens' tot kaarten van minieme omvang en van zeer eenvoudig tot overdadig en kleurrijk. Vanouds maakten de grote bevaarbare stromen deel uit van de domeinen van de landsheren. De tolheffing die gevraagd werd aan de schippers hing samen met de bevaarbaarheid van deze stromen. Bovendien konden dergelijke waterkaarten in oorlogstijd van groot militair belang zijn!

'Heeft u een privé-parel in huis? Laat het ons weten, als u het goed vindt dat uw pareltje, samen met andere, een tijdje hier te zien zal zijn.'

Meer info & huidige Museumparel zie onze website www.liemersmuseum.nl.

VluchtelingenWerk Rijnwaarden zoekt vijwilligers

LOBITH - De gemeente Rijnwaarden is bezig met de verbouwing van de Bereboot in Lobith. Er worden vijf tijdelijke woningen gerealiseerd voor statushouders. Half juni verwachten we de eerste nieuwe bewoners.

VluchtelingenWerk neemt de begeleiding van deze statushouders op zich en helpt hen om wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving. Wij zijn op zoek naar inwoners die hier ook een steentje aan willen bijdragen en als vrijwilliger de nieuwkomers willen ondersteunen en hen coachen naar zelfredzaamheid.

Werkzaamheden
Er worden vrijwilligers gezocht voor diverse werkzaamheden. Er zijn mensen nodig die de statushouders kennis laten maken met de buurt, een eerste keer meegaan naar de diverse faciliteiten zoals sportclubs, muziekvereniging en ondersteunen bij het vinden van een huisarts of school. Ook zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen met papierwerk, zoals het regelen van de uitkeringen, verzekeringen, inburgering en het afhandelen van post en administratie. Het huidige vrijwilligersteam heeft experts op de verschillende taakgebieden. Zij zijn graag bereid hierbij te helpen.

Voor meer informatie en/of aanmelden, neem contact op met Melanie Jacobs: mjacobs@vwon.nl. "We hopen dat u ons team wilt komen versterken om de nieuwkomers een fijne plek in onze gemeente te bieden."

Zorgverleners en begeleiders ontdekken Buuv

MPNTFERLAND - Buuv wordt in Montferland ook steeds meer door zorgverleners en begeleiders ontdekt als mogelijkheid vragen en wensen van cliënten te matchen met aanbod van andere burgers. Zij kunnen vanuit hun functie contactpersoon zijn bij het plaatsen van een vraag of aanbod op het (digitale) prikbord van Buuv.

Ankie is werkzaam bij Buurtzorg: "Als wijkverpleegkundige in de wijk kom ik bij veel mensen over de vloer. Door de bezuinigingen zie ik dat er dingen niet (meer) gebeuren die wel noodzakelijk/wenselijk zijn voor het welzijn van de cliënten.Soms treden wij bij een vraag als contactpersoon op bij Buuv."

Hetty melde zich aan bij Buuv: “Ik vind het prettig wat voor en met anderen te doen." Ze reageerde op de vraag of iemand een brief kon afgeven bij een kantoor. Zo kwam ze in contact met Ankie, de contactpersoon van betrokkene. Ankie had deze vraag geplaatst in overleg met haar cliënt. Haar cliënt heeft weinig contacten in de directe omgeving.

Hetty: “Ik heb de brief afgegeven. Na een tijdje belde hij me op of ik kon informeren waarom de ingevulde formulieren nog steeds niet retour waren gekomen. Ik kwam er achter dat hij een aantal zaken moest regelen waar hij alleen niet uit kwam. Omdat er toch wel een klik was ontstaan na onze gesprekjes besloot ik dat ik dit wel met hem op wilde pakken. Ankie weet nu ook met welke intentie ik me in kan zetten voor Buuv en wanneer ze een beroep op me kan doen.”

Informatie over Buuv kunt u krijgen via www.montferland.buuv.nu: 0316 292827 of e-mail: info@montferland.buuv.nu. Een presentatie aanvragen kan via buuvmontferland@gmail.com.

Kerkberichten Sint-Franciscus Babberich

De eerstvolgende viering is op zaterdag 11 juni om 19.00 uur met als voorganger diaken André van Boven. Het Gemengd Koor verzorgt hierbij de zang.

Op maandag 23 mei is op 79 jarige leeftijd overleden Mevr. Riet Castrop-Elfrink ( voorheen wonende aan de Babberichseweg) . Op vrijdag 27 mei was de avondwake en op zaterdag 28 mei heeft de uitvaartviering plaatsgevonden waarna de crematie in Doetinchem.

.Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

Zaterdag 11 juni Communieviering, 19.00 uur, met Diaken van Boven en zang van het gemengd koor.

Gebedsintentie;

Bertus Rutjens

Toos Peters-Witjes

Dora Kuster-Hoksbergen

Riet Castrop- Elfrink

Telefoon: 0316-247216 Email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Wandel je mee?

Foto: Walter Verwaal, fotic

DUIVEN - In het weekend van 10 en 11 september houden wij een bijzonder evenement, de SamenLoop voor Hoop De Liemers: tijdens en voor deze SamenLoop zal er zoveel mogelijk geld bijeen worden gebracht voor KWF kankerbestrijding in het bijzonder voor wetenschappelijk kankeronderzoek. SamenLoop voor Hoop is een prachtig wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang wandelen op het Horsterpark in Duiven. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Helka Buijs, een van de organisatoren: " Ook kinderen komen in actie met de KinderLoop, die tijdens de SamenLoop wordt gehouden. Kinderen kunnen van te voren al geld inzamelen via de sponsorkaart of bedenken zelf een actie. We willen laten zien dat er hoop is en het leven het waard is om gevierd te worden. "

Naast allerlei optredens, een gezellige braderie en veel activiteiten voor kinderen is op zondag 11 september om 11:00 uur de KinderLoop.
Helaas krijgen er in Nederland ongeveer 550 kinderen per jaar kanker en via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel en kunnen we heel bewust stilstaan bij alle kinderen in Nederland die kanker hebben of hebben gekregen. De kinderen die meelopen organiseren vooraf acties om geld in te zamelen. De jonge deelnemers kunnen aan de start een paars SamenLoop-T-shirt krijgen en lopen in teams en worden begeleid door een volwassene.

Hoe kun je meedoen?

Helka Buijs: " Basisscholen uit de Liemers die meedoen combineren de KinderLoop vaak met aandacht voor kanker in de klas. De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 5 t/m 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen. Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa's en oma's, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen of oud papier ophalen. Er is van alles mogelijk! "

Ook volwassenen vormen teams, en lopen 24 uur in estafette vorm mee. Zij proberen ook door allerlei acties zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Er zijn al teams voor de SamenLoop voor Hoop De Liemers. Wil je ook meelopen, als individu, groep of wil je als vrijwilliger meehelpen, neem dan contact op met deliemers@samenloopvoorhoop.nl

Kunst in papierrecycling en bijzondere landschappen in Aerdt

foto: Cees Roorda

AERDT - Op zondag 12 juni opent de Kunstkring Het Gelders Eiland, om 14:30 uur, in het kerkje van Aerdt een expositie met werk van Annelies Reijers en Liesbeth Pieterse en Cees Roorda. De kunstenaars zijn daarbij aanwezig. De toegang is gratis. Tijdens de opening zal Jetse de Jong zijn swingende piano laten horen.

Annelies Reijers geeft aan het begrip papierrecycling wel een heel bijzondere invulling. Werken met papier is haar grote passie. Ze begon om van boeken sculpturen te maken en daar is het werken met papier van tijdschriften en braillepapier bijgekomen. Annelies Reijers woont en werkt in Nijmegen. Voordat ze papiersculpturen maakte was ze schilderes. Meer over haar en haar werk op: www.anneliesreijers.nl

Liesbeth Pieterse is onder andere landschapsschilder en dierenportrettist. Ze vindt haar onderwerpen dicht bij zichzelf en in de natuur rondom haar oude boerderijtje. Van de kunstrichting fijnschilderen is ze nu op weg naar de impressionistische ontwikkeling van haar werk. Liesbeth werkt hoofdzakelijk in acryl, toetsig en pasteus. Liesbeth werkt in de Witte Hemel in Drempt.

In dat atelier werkt ook Cees Roorda. Deze fijnschilder is een vogelschilder pur sang. Hij werkt in olieverf, aquarel en gouache en verbeeldt met zijn heldere en gedetailleerde penseel elk onderwerp realistisch. Hij laat zich inspireren door de emotie van het dier en weet deze zeer gedetailleerd op het doek vast te leggen.Meer over beide kunstenaars op: www.atelierdewittehemel.nl.

De tentoonstelling is ook te bezoeken op de zondagen 19, 26 juni en 3 juli van 14 tot 17 uur. Adres: Kerkweg 26 in Aerdt. Toegang gratis.

Foto: Cees Roorda

Loo Budget Concerten presenteert popkoor Wave

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks concerten op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo (gemeente Duiven). Het aanbod is wisselend omdat ook de interesse van mensen wisselend is, zo is er voor elk wat wils. Bezoekers wordt een gezellig samenzijn bezorgd met mooie muziek. Zij kunnen bovendien een kijkje nemen in de mooie, authentieke Loose kerk.

Het eerstvolgende concert is zondag 19 juni om 15.00 uur; u kunt al vanaf 14.30 uur in de kerk met Meidengroep Wave (Women Adult Vocal Ensemble)

Wave is in 2005 op de Muziekschool in Doetinchem ontstaan vanuit een gemeenschappelijke hobby: zingen. Onder leiding van dirigent/arrangeur Wim Gertsen werken de zestien dames wekelijks aan een gevarieerd repertoire met gouwe-ouwenummers, a capella-ballads, Nederlandstalige muziek, musicalstukken en Motown-hits.

Verder verzorgt Wave diverse optredens per jaar, met een heel eigen karakter en presentatie, maar bovenal met veel plezier en enthousiasme. Tijdens een korenfestival werd Wave vorig jaar door de vakjury als volgt getypeerd: ‘warme samenklank, zuiver gezongen, mooie interpretatie, leuke energie, plezierige uitstraling.’ Dat kan kloppen, want bij Wave staan muzikaliteit, kwaliteit en gedrevenheid altijd voorop!

Voor meer info: www.wavedoetinchem.nl. Iedereen is welkom tegen een betaling van 7,50 inclusief een consumptie (koffie, thee, chocomel) in de pauze.

Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk; 0316 263981.

Mikado, DHL en Caleidoz presenteren: Gratis activiteitendag voor kinderen van 4 - 12

LIEMERS - Ben je een ouder - wonend in gemeente Zevenaar, Duiven of Westervoort - en heeft u niet al teveel te besteden? (U dient gebruik te maken van bijstand, voedselbank of stichting Leergeld.)

Voor uw kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) organiseren wij een leuke, afwisselende activiteitendag! Op deze dag kunnen de kinderen vrij en onbezorgd spelen en meedoen aan specifieke activiteiten:

In een grote tent zal er bijvoorbeeld een film gedraaid worden en een knutselhoek aanwezig zijn.

Op het grote buitenterrein kan er via een dansschool gedanst worden, is er kinderyoga, zijn politie en brandweer aanwezig, kan er met pallethout gebouwd worden, zijn er sportverenigingen die leuke balactiviteiten neerzetten en veel meer..!

Kortom: er is genoeg te doen aan de Babberichseweg 2A, Zevenaar op zaterdag 16 juli van 10:00 tot 15:00 uur. Als u dit door omstandigheden niet kunt regelen, kunnen wij kinderen uit Duiven en Westervoort ophalen en wegbrengen. Dit door de maatschappelijke betrokkenheid van Zonnekinderen.

Bij zonnig weer graag meenemen: Zonnebrand, droge kleren.

Aanwezigheid ouders: In principe is het de bedoeling dat ouders thuis blijven of iets anders ondernemen, anders wordt het met de aantallen moeilijk te overzien.

Willen uw kinderen meedoen? Geef ze dan op bij organisator Bart Hoesté van Mikado, via: balie@Mikado-welzijn.nl en vermeld naast de namen tevens uw adres en telefoonnummer. U kunt ook bellen naar de balie via 0316 250700.

Musiater Theaterbeesten

ZEVENAAR - Op 31 oktober gaat in Het Musiater in Zevenaar de cursus Musiater Theaterbeesten weer van start. Door de overweldigende interesse voor deze cursus is er nu gekozen voor twee cursussen Theaterbeesten verdeeld in twee leeftijdscategorieën.


Vind je het leuk om te acteren, zingen en te dansen? Dan is dit wat voor jou! In 20 lessen van 1,5 uur werk je onder leiding van een dans-, zang- én theaterdocent toe naar een grandioze voorstelling. Deze zal gehouden worden in de theaterzaal van Het Musiater. Heb je al eens les gehad, of is het nieuw voor je? Geen probleem! Iedereen is welkom om zijn talent te laten zien én ontwikkelen.


De docenten zijn Atie Vletter, Caroline Jansen en Jordi van Rootseler. De cursus vindt plaats op maandag om 16.30 – 18.00 uur (8 – 11 jaar) en om 18.30 – 20.00 uur (11 – 15 jaar) in Het Musiater in Zevenaar.
Lijkt het je leuk om mee te doen met Musiater Theaterbeesten, kijk dan op www.hetmusiater.nl voor meer informatie en schrijf je snel in.

Inschrijving Beachvolleybaltoernooi sluit 30 juni

WESTERVOORT - Het alom bekende Beachvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Actief ’81 (al 35 jaar dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort e.o.) komt er weer aan tijdens 'Westervoort in Beweging!' Ons thema: Beach, Ballen en Burgers.

Dit jaar zal dit evenement al weer voor de 23e keer worden gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 september bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Zaterdagavond is er een barbecue waarvoor u zich kunt inschrijven! Op beide dagen zijn er veel andere activiteiten, ook voor kinderen.

De inschrijving voor dit gezellige evenement sluit op 30 juni! Deelname kan in diverse poules (recreatief en competitief) en op verschillende niveaus met dit jaar ook een jeugdcompetitie! Wilt u dit niet missen: schrijf u dan vandaag nog in. Meer informatie en inschrijving staat op de geheel vernieuwde website www.actief81.nl.

Hier staat ook informatie over de beachclinics van Actief ’81 die vanaf 3 juni regelmatig op vrijdagavond worden gegeven.

U kunt zich ook dit jaar weer individueel inschrijven. De organisatie brengt u dan in contact met elkaar zodat u samen een team kunt vormen. Individuele inschrijving kost 7,50. Het inschrijfgeld per team bedraagt 27,50 (4x4).

Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen: 026 3115382. De inschrijving loopt nog tot 30 juni. "Wij verwachten, gezien de ervaring van afgelopen jaren, dat het weer gezellige, sportieve en succesvolle dagen zullen worden en hopen op uw deelname."

Generaties over generaties in de oudste kerk van Nederland

ANGERLO - Wie kent ze niet? De familieverhalen doorgegeven van generatie op generatie. Verhalen die overeind blijven omdat ze echt, herkenbaar en van alle tijden zijn. Menselijke verhalen die ontroeren, troostgeven, geheimen onthullen, relativeren, inspireren en generaties verbinden. Drie kunstenaars lieten zich hierdoor inspireren en exposeren in de Angerlose Galluskerk.

De expositie is gebaseerd op de persoonlijke verhalen van overgrootmoeder, grootmoeder, moeder, dochter en kleindochter. Zo is er bijvoorbeeld een historisch verhaal uit het leven van de grootmoeder geboren in 1884 en een verhaal van nu uit het leven van de kleindochter geboren in 1990.

Inspiratie

De vijf verhalen inspireerden moeder Riet van Schie (beeldende kunst), dochter Anneriek van Schie (fotografie) en kleindochter Floor Elderman (poëzie) om een expositie samen te stellen. Een expositie waarbij elk verhaal een inspiratiebron is voor een beeldend kunstobject, een foto en een gedicht.

Koesteren van familieverhalen

Met deze expositie wordt de kracht en de tijdloosheid van de vijf verhalen versterkt. De makers houden hiermee een pleidooi voor het koesteren van familieverhalen.

Expositie

De expositie ‘Generaties over generaties’ is vanaf 12 juni tot en met 3 juli 2016 te zien in de Galluskerk aan de Dorpstraat 33 in Angerlo. De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. De expositie is gratis toegankelijk

De Galluskerk is samen met de Oude Kerk in Oosterbeek het oudste kerkgebouw van Nederland. De Galluskerk stamt uit 900 na Christus, de zogenoemde vroeg-Romaans periode.

Zonnebloemgasten verrast door optreden van Carla Herlfterkamp

ZEVENAAR - Zonnebloemafdeling Zevenaar-West organiseerde een gezellige middag voor haar gasten bij de Griethse Poort in Zevenaar en had daarvoor Carla Herlfterkamp uitgenodigd de middag muzikaal op te luisteren. Het bleek een schot in de roos.

Door Piet van Breukelen

Carla Herlfterkamp en accordeonist Theo Scholten wisten de gasten te boeien met hun zeer gevarieerde repertoire. (foto: Piet van Breukelen)

Het ene jaar krijgen de zonnebloemgasten van de afdeling Zevenaar-West een busreis aangeboden en het anders jaar worden ze uitgenodigd voor een gezellig samenzijn bij de Griethse Poort in Zevenaar. Dit jaar werd werd de middag verzorgd door zangeres Carla Herlfterkamp met accordeonist Theo Scholten als begeleider. Het werd een door alle aanwezigen zeer gewaardeerd optreden van het duo.

Na het welkomstwoord van voorzitter Hanneke Bannink begon Herlfterkamp al direct met het geven van een compliment aan de vrijwilligers middels het nummer 'What a wonderful world'. Daarna bracht ze een repertoire ten gehore dat zeer afwisselend was en dat voor iedereen zeer herkenbaar was. Geen wonder dat iedereen meezong waar dat mogelijk was. Het werd er alleen maar gezelliger op met nummers als 'Het Dorp' en 'Af en toe gaan pa en moe'.

Tijdens de pauze was er een kleine verloting en daarna ging Carla weer vrolijk verder, al moest menigeen een traantje wegpinken bij het gevoelige 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij. Carla Herlfterkamp sloot haar optreden af met 'We’ll meet again' om maar aan te geven graag nog eens terug te willen komen bij de Zonnebloem. Dat gevoel was wederzijds, zo bleek uit de reacties van de gasten.

Superacts tijdens Open Podium De Lantaern

ZEVENAAR - Muziekcafe De Lantaern heeft op 11 juni weer drie verschillende superacts op het programma staan. Kleinkunstliedjes van Chris Verlaan, The Three red shoes spelen uitstekende covers uit alle genres en Bert Pruis is ook weer van de partij met zijn blues gitaarspel en zang. Aanvang 21.00 uur, zaal open om 20.15 uur en de toegang is gratis.

Kleinkunstenaar Chris Verlaan schrijft en zingt kleinkunstliedjes in de traditie van Jeroen van Merwijk en Jaap Fischer. In 2015 won hij de jury-publieksprijs van het Schager Cabaret Festival met zijn liedjesprogramma 'Man in de Maak'. Een muzikale kleinkunstzoektocht naar de ware man in zichzelf.

Het akoestiek trio Three Red Shoes uit Kleve (D) speelt covers uit alle genres. Van Adele tot AC/DC. Voor hen is vrijwel alles mogelijk. Sinds 2013 treden Walter Roeloffs, Jeroen Blok en Roman Pankrath, als The Three Red Shoes, met veel succes regelmatig op. Hun veelzijdige repertoire is soms rustig en ingetogen, soms snel en ruig, dan weer dansbaar of gewoon om weg te dromen. Zij worden in de lokale pers als een van de beste live-acts uit de regio Kleve geroemd.

Troubadour Bert Pruis speelt 'fingerstyle country blues'. Kenmerkend is een 'alternating bass': een doorlopend boem-boem. Daaroverheen wordt dan op de hoge snaren de melodie gespeeld. Deze melodie volgt vaak de zang. Tijdens eerdere optredens van deze zanger en gitarist was het publiek laaiend enthousiast. Kortom; het wordt weer een fantastische avond.

Meidenteam van De Tamboerijn naar landelijk finale Cruyff Court Toernooi

Van links naar rechts: Esmee Jaspers, Laura Teunissen, Sofie Mom, Lynne Krol,  Floor Sletterink, Suze ten Brinke, Jessie Jansen, Yanouk van de Beeten, Amber Vink en Sterre Bremer (niet op de foto).

ZEVENAAR - Het meidenvoetbalteam van basisschool De Tamboerijn uit Zevenaar is doorgedrongen tot de landelijke finale van het Cruyff Court Toernooi op 18 juni in Eindhoven.

Het begon allemaal bij de poulefase waar de meiden als tweede eindigden en hiermee een plaats in de stadsfinale verdienden. In de stadsfinale hebben zij de Respect Award gewonnen en hiermee ook een plekje in de kwartfinales. Na de kwartfinales kregen zij het geweldige nieuws dat zij weer met de Respect Award naar huis gingen en hiermee ook naar de halve finales mochten.

Van links naar rechts: Esmee Jaspers, Laura Teunissen, Sofie Mom, Lynne Krol,  Floor Sletterink, Suze ten Brinke, Jessie Jansen, Yanouk van de Beeten, Amber Vink en Sterre Bremer (niet op de foto).

Na zes inspannende wedstrijden en een aantal verschillende neven activiteiten (waaronder voetvolley, hooghouden en tricks) in de halve finale, bleken de dames door hun sportieve instelling, enthousiasme, respect voor mens, middelen & omgeving voor de derde opeenvolgende keer beslag te hebben gelegd op de Respect Award.

Nu behoren zij tot één van de tien meidenteams van Nederland, die mogen aantreden in de landelijke finale en mogen zij nog eenmaal de eer van hun school en stad verdedigen op het NK Cruyff Court.

Vorig jaar won het meisjesteam van ‘t Kofschip uit Zevenaar in Amsterdam het NK Cruyff Court, waarna ze een interland mochten spelen in Barcelona, hoe toevallig dat dit jaar weer een meidenteam uit Zevenaar doorstoot naar de finales!

De mooiste foto´s winnen in de fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

REGIO - De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotograven die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar 'Uw gemeente op z´n mooist' en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

Voor een succesvolle deelname is het belangrijk dat de foto´s betrekking hebben op het thema. Wat vindt u de mooiste plek in uw gemeente of woonplaats en is eveneens kenmerkend voor de Euregio Rijn-Waal? Denk bijvoorbeeld aan een bijzonder gebouw of een mooi stukje natuur.

Iedere deelnemer kan maximaal drie foto's inzenden. Deze dienen digitaal en afgedrukt (minimum formaat 13 x 18 cm) te worden ingezonden en moeten voorzien zijn van titel, plaats van opname, naam, telefoonnummer en e-mail adres van de fotograaf.

Het dagelijks bestuur van de Euregio Rijn-Waal kiest de mooiste foto's. De winnaars krijgen begin december bericht en worden op 12 december tijdens de eindejaarsbijeenkomst gehuldigd. De twee mooiste inzendingen uit Nederland en Duitsland worden bovendien met een geldprijs van respectievelijk 200 en 100 euro beloond.

De foto's kunnen tot 31 oktober in een gesloten enveloppe onder vermelding van Fotowedstrijd ingestuurd worden naar Euregio Rijn-Waal, Postbus 220, 7040 AE ´s-Heerenberg en digitaal naar info@euregio.org. Alle informatie over de fotowedstrijd staat op www.euregio.org.

Dag van Aerdt in teken van de toekomst

AERDT - Op zondag 12 juni is er weer de Dag van Aerdt! En dit jaar heeft de Dag van Aerdt 'toekomst' als thema. Het is de vijftiende keer dat de Dag van Aerdt georganiseerd wordt en de organisatie is er weer in geslaagd om een gevarieerd programma te presenteren.

Vanaf 13.00 uur zondagmiddag is iedereen welkom op het parkeerterrein naast het dorpshuis in Aerdt. Toegang is gratis! Deze middag zal bestaan uit demonstraties van drones en segways. Ook is Vink Kunststoffen aanwezig met een 3d-printer en zal het laten zien wat er allemaal met een 3d-printer gemaakt kan worden.

De muzikale omlijsting dit jaar zal afwisselend verzorgd worden door de band Vision en Deejay Danny. Daarnaast is het gewoon een gezellige middag met vertier voor jong en oud. Zo wordt er een competitie bierpulschuiven, spijkerbroekhangen en spijkerslaan georganiseerd. Hiermee zijn leuke prijzen te winnen. Verder kun je je toekomst laten voorspellen door een waarzegster.

Ook aan de kinderen is er gedacht! Zo is er een springkussen en een hele mooie stormbaan in de vorm van een vrachtwagen. Voor de leerlingen van de basisschool is er een wedstrijd opgezet, voor wie de mooiste, leukste, grappigste robot maakt, waarbij natuurlijk ook weer mooie prijzen te winnen zijn.

Al met al reden genoeg om langs en aan te komen in het mooie dorpje Aerdt tijdens de Dag van Aerdt!

Pigeons is de vrijwilligers dankbaar

DUIVEN - Net als bij de meeste verenigingen zijn het vrijwilligers die Pigeons draaiende houden. Het bestuur is die vrijwilligers dankbaar voor hun onmisbare inzet. Van der Valk Duiven maakte een royaal gebaar en bood Pigeons aan om de steunpilaren van de vereniging in het hotel te laten dineren.


Zaterdag 4 juni kregen 25 van de 30 vrijwilligers (helaas kon niet iedereen aanwezig zijn) een warm
onthaal bij Van der Valk. In een gezellige ambiance genoten zij van een heerlijk buffet en werd er tot laat geborreld. Het is lastig om de waardering goed tot uitdrukking te brengen, maar het vorstelijke diner gaf wel richting aan wat het bestuur van Pigeons alle vrijwilligers wilde zeggen: bedankt voor weer een prachtig seizoen. Ook is Pigeons Van de Valk Duiven dankbaar.

Westerduiven MD3 kampioen na monsterzege!

Foto: Belinda Werner - Van Dinther Bovenste rij vlnr: Leonie van Bentum (coach), Elin van Noort, Yva Numan, Danne Kamp, Anne van Riel, Maike van Amersfoort, Danique Braam, Noortje Biezeman, Mirte Geutjes & Mark Geutjes (coach) Onderste rij vlnr: Noa Geerling, Femke van Aalderen, Floor Wilhelm, Ilse van Riel, Jamie Brugmans, Délina Werner & Lotte Staring. Niet op foto: Jonne Rijksen.

DUIVEN - Zaterdag 28 mei is het MD3 meidenteam van MHC De Westerduiven kampioen geworden in de 4e klasse. De MD3 wist in de ene laatste wedstrijd een monsterzege te boeken door thuis te winnen van AMHC Upward uit Arnhem met 9-0.

Foto: Belinda Werner - Van Dinther Bovenste rij vlnr: Leonie van Bentum (coach), Elin van Noort, Yva Numan, Danne Kamp, Anne van Riel, Maike van Amersfoort, Danique Braam, Noortje Biezeman, Mirte Geutjes & Mark Geutjes (coach) Onderste rij vlnr: Noa Geerling, Femke van Aalderen, Floor Wilhelm, Ilse van Riel, Jamie Brugmans, Délina Werner & Lotte Staring. Niet op foto: Jonne Rijksen.

Het kampioensschap werd die dag uitgebreid gevierd in het speciaal gemaakte kampioensshirt met dank aan de sponsoren Denstar Consultancy en de neushoornactie Save-a-Rhino van www.robfloris.nl & Facebook.com/fitnesskerk.

Duko C2 kampioen!

DUIVEN - Na een spannend verlopen competitie is DUKO C2 afgelopen zaterdag kampioen geworden. In eigen huis werd KVZ C4 met 12-3 verslagen en konden de kampioenen op de foto.

Staand van links naar rechts: Trainer/Coach Elvis Jacqx, Rens v/d Putte, Mike van Arnhem (invaller), Justin Jacqx, Timon Hoogveldt (invaller), Trainer/Coach Joep Gruis en Trainer/Coach Ingrid Weeda. Midden van links naar rechts: Bram Weeda, Roan Wieseman en Dean Benedict. Zittend van links naar rechts: Lianne Arts, Lucy Stolk, Mara van Loenhout en Amy le Noble.

GSV'38 E3 kampioen

GIESBEEK - De E3 van GSV'38 in Giesbeek is erin geslaagd om in het laatste duel van de competitie de winst te pakken en hierdoor kampioen te worden in haar klasse.

In een spannende eindstrijd met winst tegen Dieren was net voldoende. Hierna werd er volop feest gevierd in het clubhuis van GSV'38 en kregen de kids een leuke herinnering van de sponsor.

Gelderse Poort Wandeltocht op 11 en 12 juni

PANNERDEN - Op zaterdag 11 en zondag 12 juni organiseert de Stichting Recreatie en Toerisme Rijnwaarden de jaarlijks terugkerende Gelderse Poort Wandeltocht.

Deelgenomen kan worden aan wandelingen van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. De routes lopen door het fraaie dijken- en rijnstrangenlandschap van de gemeente Rijnwaarden en het aangrenzende Duitse heuvelland rondom Elten. Wandelingen door een zeer afwisselend gebied. Met name de 40 kilometer-route staat bij de wandelaars bekend als een uitstekende voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Twee dagen wandelen is dus mogelijk.

Beide dagen kan vanaf 7.00 uur gestart worden bij zaal De Oude Waal, Schoolstraat 6, Pannerden. Meer informatie staat op www.gelderseiland.nl.

Jongerencentrum De Piramide viert feest

PANNERDEN - Woensdag 15 juni wordt groots gevierd dat jongerencentrum De Piramide vijf jaar bestaat. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om het feest mee te vieren in en rondom het jongerencentrum in Pannerden.

Voor de jeugd staat een gigantisch groot springkussen klaar en er kan binnen volop geknutseld worden. De Schminksnuutjes beschilderen alle gezichtjes en iedereen kan gerust een kijkje komen nemen in het jongerencentrum. Daar worden ook foto’s vertoond van de ruim honderd activiteiten die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Bibliotheek De Liemers verkoopt buiten hun boeken en voor de jeugd wordt een gratis suikerspin uitgedeeld.

Het jongerencentrum in Pannerden is al 5 jaar een plek waar tieners twee keer per maand naar toe kunnen om leuke dingen te doen. Tieners uit groep 6, 7 en 8 uit heel Rijnwaarden betaalt een euro per keer en kan via de website en het programmaboekje zelf kiezen waar ze aan mee wil doen. De activiteiten variëren van spelletjes als ‘Ik hou van Holland’ tot een filmmiddag en van knutselen tot picknicken en een rondleiding bij de brandweer. De activiteiten worden vol enthousiasme opgezet en begeleid door een vast team van vrijwilligers. De meesten zijn ouders uit Pannerden en zijn al vanaf de start in 2011 actief. Het jongerenwerk van Welzijn Rijnwaarden zorgt voor de professionele begeleiding.

Voor meer informatie kan men via facebook een berichtje sturen naar Jongerenwerk Rijnwaarden. Bellen met de jongerenwerkers kan via 0316 542794. Het team hoopt dat heel Pannerden en omgeving het jubileum mee viert. Bij slecht weer wordt voor de spellen uitgeweken naar het naastgelegen schuttersgebouw van Claudius Civilis.

VakantieBieb app

LIEMERS - De VakantieBieb biedt een leuk leespakket voor het hele gezin, met romans en thrillers, kinderboeken, tijdschriften, reis- en taalgidsen. Met bekende auteurs en goede titels. Makkelijk mee te nemen.

Vanaf 1 juni vind je in de app jeugdboeken en spannende boeken voor volwassenen. In juni zijn immers de Spannende Boekenweken (voorheen de Maand van het Spannende Boek). Laat je op vakantie meeslepen door "De aanslag" van David Baldacci of lees de bestseller "Als padden schreeuwen" van Lieneke Dijkzeul. Voor de jeugd is er vanaf 6 jaar voor elk wat wils. Bijvoorbeeld "Mees Kees op de planken" van Mirjam Oldenhave of "Dolfje Weerwolfje" van Paul van Loon.

Op 1 juli worden er romans, taalgidsen en tijdschriften aan de VakantieBieb-app toegevoegd. Lees de nieuwe roman "Dertig dagen" van Annelies Verbeke of mooie achtergrondverhalen in het tijdschrift Vrij Nederland. De e-books zijn te lezen t/m 31 augustus. Je kiest een aantal e-books, die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is na het downloaden niet meer nodig. Meer informatie staat op www.vakantiebieb.nl.

19 juni: open dag Landgoed Huis Sevenaer

ZEVENAAR - Steeds meer mensen staan achter biologisch. Om te kunnen zien hoe biologische producten worden geproduceerd organiseert Bionext 'Lekker naar de boer'-open dagen waarop biologische boeren en tuinders laten zien hoe zij werken.

Circa 160 boerderijen doen mee. In de Liemers opent op 19 juni Landgoed Huis Sevenaer haar deuren. 19 Juni van 11.00 – 17.00 uur kan je Landgoed Huis Sevenaer beleven. Maak kennis met deze historische kasteelboerderij in hartje Zevenaar. Het hele landgoed is geopend voor bezoekers en zo krijgt u een inkijk in de natuurlijke kringloop van het landgoed. Er zijn diverse rondleidingen, proeverijen en activiteiten voor kinderen.
Geïnspireerd op de visie van Jonkheer van Nispen wordt op Landgoed Huis Sevenaer gewerkt aan een zelfvoorzienend landgoed. Tuinders Fenna en Martijn nemen u graag mee in het leven van een tuinder. Ze geven rondleidingen op het land en vertellen met passie over de biologische groenten die ze verbouwen.

De toegangspoort is op deze dag geopend zodat u de gebouwen van dichtbij kunt zien en in de kruidentuin kunt u verse thee proeven. Kinderen kunnen zelf ijzersmeden, zich uitleven op het springkasteel of creatief aan de slag met wol en aardappels. Op het terras van restaurant Eetlokaal is er live muziek en Filmhuis Zevenaar vertoont om 14.30 uur een speciale film.
Landgoed Huis Sevenaer: natuur en cultuur komen hier samen, een bijzonder dagje uit voor jong en oud. Kijk voor het volledige programma op: www.huissevenaer.com/open dag.

Continuering Hulp bij huishouden, Wmo-Dagbesteding en Wmo-Individuele Begeleiding

LIEMERS - Op 22 april is Stichting Diafaan failliet verklaard. Dat betekende dat de Liemerse gemeenten voor cliënten van Diafaan op zoek moesten naar continuering van Hulp bij huishouden, Wmo-Dagbesteding en Wmo-Individuele Begeleiding bij andere, al gecontracteerde aanbieders. Continuïteit voor de cliënten had de hoogste prioriteit. Ook de ondersteuningsvormen Hulp bij huishouden, de Wmo-Dagbesteding en de Wmo-Individuele Begeleiding lopen nu geruisloos door.


De afgelopen weken is er hard gewerkt door de gemeenten en diverse aanbieders om aan de continuïteit van bovenstaande zorgvormen vorm te geven. Hier en daar zorgen de ontwikkelingen zelfs voor nieuwe initiatieven. Het belangrijkste is, dat de cliënten in de hele Liemers hun Hulp bij huishouden, Dagbesteding en Individuele Begeleiding blijven houden. Aan de indicaties voor de cliënten verandert inhoudelijk niets. Door de intensieve en een vernieuwde aanpak is het gelukt om de genoemde ondersteuning voor alle Liemerse Diafaan-cliënten onder te brengen.
Voor het onderdeel Hulp bij huishouden hebben alle gecontracteerde aanbieders meegewerkt aan de oplossing. Stichting Hulp in huis Nederland, Hulp in Gelderland, Zorg-Plus, Zuster in de buurt en Thuiszorg Groot Gelre hebben zich coöperatief opgesteld met genoemd positief resultaat voor de cliënten. De zorgaanbieders die Wmo-Dagbesteding en Wmo-Individuele Begeleiding gaan leveren zijn: ABC-Comfort, Caleidoz, MoniCare, Nova, Thuiszorg Groot Gelre en Welzijn Rijnwaarden.
De Wmo-dagbestedingen van Lobede, De Raayhof en Thuvine worden op andere locaties georganiseerd.

Geslaagd uitje Zonnebloem

DUIVEN - De Zonnebloemafdelingen Duiven en Loo gaan sinds 1januari verder als één afdeling Duiven-Loo.

Op 12 mei hebben wij een heel gezellige bijeenkomst gehouden met een bingo. Uiteraard onder het genot van koffie, een hapje en een drankje. Kortom: voor veel mensen een fijn middagje uit.

HVZ MD2 kampioen

Van links naar rechts: Jessie, Sanne, Lynne, Elise, Anouk,  Faye, Myrthe, Daphne, Josefien, Kyana, Kirsten, Isabelle, Lieke, Rosanne, Jet.

REGIO - Na een heel mooi lente seizoen als koploper hebben de meisjes van de MD2 tot de laatste speeldag gewacht, door thuis te winnen van Druten, om zich tot kampioen te kronen.

Onder leiding van coaches Erik Teunissen en Geert Kingma en trainer Maarten Groeneweg hebben deze meiden iets gepresteerd waar iedereen trots op kan zijn, en natuurlijk ook is.

Wie wordt de clubkampioen van Pajados?

PANNERDEN - Ben je ook zo benieuwd wie de clubkampioen van Pajodos wordt? Kom dan zondag 12 juni kijken naar de clubkampioenschappen van gym- en turnvereniging Pajodos Pannerden. Deze worden gehouden van 9.20 uur tot ongeveer 12.30 uur in: sporthal De Pauwengaard in Pannerden.

Tijdens de clubkamioenschappen doen alle kinderen van 3 tot en met 18 jaar mee, ze laten hier hun oefeningen zien op: sprong, brug, balk, vloer en airtumbling. Ook zullen zij nog een dans laten zien. Natuurlijk hebben we ook weer onze jaarlijkse taartenactie, waarbij u een lekker stuk zelf gebakken taart kunt kopen, de opbrengst is voor onze eigen clubkas. Iedereen is welkom.

Speelster van het toernooi...

Foto: Paul Grolle

ZEVENAAR - Willemijn ter Avest speelt 1,5 jaar rugby en is geselecteerd voor het EK dames sevens in Kazan.

Ze heeft gespeeld op de Amsterdam sevens en is gekozen tot speelster van het toernooi.

Certificaat Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers feestelijk onthuld!

LIEMERS - Gefeliciteerd, inwoners van de Liemers! Uw bibliotheek is wederom gecertificeerd! Op maandag 30 mei hebben de Liemerse wethouders Tienke van der Werf, Johannes Goossen en Hans Breunissen tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek van Zevenaar het bijbehorende certificeringsbord onthuld. Burgemeester Schadd-de Boer van Rijnwaarden moest door de extreme regenval helaas verstek laten gaan.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is trots op de certificering door de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken. Het betekent immers dat de bibliotheek voldoet aan de kwaliteitsnormen die door de Vereniging Openbare Bibliotheken, in samenspraak met de Vereniging Nederlandse Gemeenten, zijn vastgesteld. Dienstverlening, strategie, leiderschap, financiën en netwerken zijn enkele van de onderdelen waarop de bibliotheek in een tweedaagse audit is gescreend.

Directeur/bestuurder Bert Frölich memoreerde in zijn toespraak de weg die de bibliotheek heeft afgelegd, maar benadrukte vooral de toekomst van de bibliotheek, als onderdeel van de nieuwe culturele organisatie Kunstwerk!. De kracht van deze organisatie, ontstaan na de fusie van de Bibliotheek Liemers, Het Musiater en het Liemers Museum, zit in het elkaar versterken, het gebruik maken van elkaars netwerken, ervaring en kennis, en het leggen van verbindingen tussen andere verenigingen, organisaties en welzijn. Op die manier levert Kunstwerk! op het gebied van cultureel erfgoed, educatie, muziek, theater en ontmoeting een belangrijke bijdrage aan de Liemerse gemeenschap.

Wethouder Van der Werf feliciteerde namens de gemeenten Westervoort, Duiven, Rijnwaarden en Zevenaar de medewerkers van de bibliotheek en onderstreepte het belang van de certificering, die voor àlle bibliotheekvestigingen in de Liemers geldt. Het geeft aan dat er een solide basis ligt, die een mooie toekomst voor Kunstwerk! met al haar bedrijfsonderdelen mogelijk maakt.

Wilt u met eigen ogen en oren zien en horen wat de bibliotheek anno 2016 voor u kan betekenen? U bent welkom in de vestigingen en servicepunten. Voor meer informatie: zie www.debibliotheekliemers.nl.

Feestelijke repriseavond bij folkcafé

DUIVEN - Vrijdag 24 juni wordt een zeer speciale avond bij folkcafé De Liemers. Een extra ingelaste repriseavond om op een gezellige, feestelijke, maar vooral muzikale wijze de zomervakantie in de luiden.

Een avond, welke anders zal lopen dan men gewent is van het folkcafé. Vele muzikanten, die al eerder op de planken stonden bij het folkcafé zullen deze avond voorbij komen. Bekende namen, zoals Louis Roes, Gerard Slutter, Lemon Squeeze, Leo de Kruis, Rose-île en vele andere!

Al met al wordt het een gezellige samenkomst van muzikale vrienden. Houd de website in de gaten voor meer informatie, maar vooral… komt allen!

Folkcafé De Liemers is te vinden op eerste verdieping van de OGtent, Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal is open vanaf 20:00 uur. Aanvang van de muziek is 20:30 uur. Gratis toegang. Meer info op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Het 3 Oever Festival zoekt vrijwilligers

Foto: picturesbygaab.com

PANNERDEN - In De Gelderse Poort, tijdens het derde weekend van september, wordt vanaf dit jaar steeds het 3 Oever Festival georganiseerd.

In de oevergemeenten rondom de Kop van Pannerden laten muzikanten, toneelspelers, schilders, beeldhouwers, verhalenvertellers en andere kunstenaars de inwoners toeristen zien hoe mooi het is om kunst in de natuur van het rivierengebied te ervaren, hoe deze elkaar kunnen versterken. Dit festival is bedoeld als markering van het eind van het zomerseizoen. Nog één keer een weekend er op uit, op de fiets, met de pont, met een spotlicht op bijzondere dingen.

Er zijn heel veel ideeën om te organiseren en te doen. Er zijn alleen nog te weinig mensen om dit allemaal te realiseren. Vandaar deze oproep voor vrijwilligers. Vanaf nu kan er worden geholpen. Heel praktisch, bijvoorbeeld bij het bouwen van 'doorkijklijsten' en maken van bewegwijzeringen en heel organisatorisch, bijvoorbeeld voor het uitwerken van kinderactiviteiten. Zeker rond het festival zelf zijn er heel wat mensen nodig. Jong en oud, man en vrouw. Belangrijkst is enthousiasme.

Kijk voor meer ideeën op www.3oeverfestival. Voor meer informatie of opgeven: info@3oeverfestival.nl of 06 46151597 (Servaas).

Open expositie in Liemerije

Van links naar rechts: Liesbeth, Hanneke, Encratia Foto: Hanneke Muijs

ZEVENAAR - Kunstenaars Encratia Gores Hoksbergen, Liesbeth Brinkhuis en Hanneke Muijs Hoksbergen exposeren eigen werk.

Encratia is autodidact en maakt realistische werken in acryl en olieverf en 3D-werken in acryl met materialen in gemengde technieken. Haar werken laten haar passie zien die ze heeft voor bloemen en dieren.

Van links naar rechts: Liesbeth, Hanneke, Encratia Foto: Hanneke Muijs

De werken van Liesbeth worden getypeerd door natuurlijke tinten en materie. Door het spel met verf en materiaal ontstaan vormen en sfeer. Het is nooit van tevoren bedacht maar ontstaat spontaan vanuit haar gevoel en enthousiasme.

Hanneke maakt abstracte kunst met acryl, inkten en paraffine. Wat je ziet in haar werken zijn weerspiegelingen van de emoties en belevingen van haar leven als vrouw.

De expositie is te zien tot en met 31 augustus in Liemerije, afdeling Linde, Hunneveldweg 12, Zevenaar.

Clubkampioenschappen van Thor-Zwaluwen

ZEVENAAR - Op 18 juni barst de onderlinge strijd weer los, wie wordt clubkampioen bij Thor-Zwaluwen?


De jeugdleden zullen in verschillende leeftijds- en niveau categorieën strijden voor de titel clubkampioen. De clubkampioenen van vorig jaar, Bram de Kort, Caio Ecoma-Verstege Aînoa Piu en Esmée Westhof zullen hun titel gaan verdedigen.


Ben jij een trouwe supporter of de buurvrouw, tante, oom, opa, oma of wie dan ook, en je wilt graag deze jongens en meiden aanmoedigen kom dan 18 juni naar sporthal lentemorgen in Zevenaar
We beginnen deze dag om 9.00 uur met wedstrijd 1 en om 12.45 uur met wedstrijd 2! Beide wedstrijden worden afgesloten met een demonstratie van de selectieleden.

Avondwandeling door Breuly-Panovenpark

OUD-ZEVENAAR - Op vrijdag 17 juni verzorgt stichting Werkgroep Leefklimaat Zevenaar een avondwandeling door de Breuly-Panovenpark en het gebied nabij de kerk in Oud-Zevenaar.

Foto Jan van Alst

Tijdens deze tocht is er onder andere uitleg over de ontwikkelingen rond de oprichting van een stichting Vrienden van de Breuly, teneinde dit gebied beter te gaan beheren. Verder zal er aandacht zijn voor de historie, flora en fauna van dit unieke landschap. Duur van de wandeling is 2,5 uur. Zorg voor stevig schoeisel en neem een verrekijker mee. De start is om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein bij de Martinuskerk in Oud-Zevenaar. Inlichingen bij Eugène Driessen: 0316 224377.

Aktie Wonen opent nieuwe showroon in Zevenaar

ZEVENAAR - Voor eigentijdse en trendy meubelen bent u bij Aktie Wonen aan het juiste adres!

Sinds maart is de 800 m2 tellende meubelzaak van Aktie Wonen geopend. De showroom bevindt zich op de eerste verdieping van het geheel gerenoveerde bedrijfspand (bij Auto Vreman) aan de Marconistraat in Zevenaar.

Aktie Wonen verkoopt moderne, trendy meubelen voor betaalbare prijzen. Wij zijn een jong dynamisch bedrijf en inmiddels ruim acht jaar actief op de online-meubelmarkt. Met de websites aktiewonen.nl en meubeldeals.nl wordt er vanuit ons magazijn in Zevenaar door heel Nederland en België geleverd. Online bieden wij de consument een zeer uitgebreid assortiment tv-meubelen, salontafels, dressoirs, eetkamertafels, eetkamerstoelen, bartafels en barkrukken, die veelal uit voorraad leverbaar zijn.

Nieuwsgierig geworden naar wat wij u te bieden hebben? Bezoek dan onze websites aktiewonen.nl en meubeldeals.nl of kom langs in onze showroom aan de Marconistraat 33a in Zevenaar.

Businessclub Favoriet start met Hans Kazàn

Titel: Businessclub Favoriet gaat van start met Hans Kazàn

Businessclub Favoriet is een exclusieve Businessclub voor ondernemers uit de Liemers en de Achterhoek. De bijeenkomsten hebben een informeel karakter. 23 juni bent u van harte welkom op Huis Bergh, te 's-Heerenberg.

Wat heeft de nieuwe Businessclub ondernemers te bieden?

  • 8 exclusieve bijeenkomsten, inclusief eten en drinken;
  • op elke bijeenkomst zal een beroemde gast aanwezig zijn;
  • een bedrijfspagina op de website van Businessclub Favoriet om het bedrijf te promoten met een doorlink naar de eigen website;
  • door het lidmaatschap is de radiocommercial van het bedrijf minimaal acht keer per maand te beluisteren op RTV Favoriet.

Op donderdag 23 juni 2016 vindt de eerste Businessclubbijeenkomst plaats. Deze avond is vrijblijvend voor niet-leden.

Hans Kazàn is de gastspreker en ondernemer in hart en nieren. Hij zal de ondernemers meenemen in zijn verhalen en daar deelgenoot van maken. Zijn verhalen over vallen en opstaan en weer verder gaan, spreken ondernemers aan. Want wie maakt dat nu niet mee? Naast deze spreker zal Chris Link de avond muzikaal omlijsten op een gezellige, akoestische manier.

Geïnteresseerde bedrijven die lid van de Businessclub willen worden, kunnen zich vrijblijvend aanmelden.

Kijk voor kosten en meer informatie over Businessclub Favoriet op www.businessclubfavoriet.nl

Opgeven voor deze avond kan door te mailen naar Joshua Eusman via j.eusman@rtv-favoriet.nl

Hoera! De Bolle Buiken- & Babycoach van Zonnekinderen is geboren

ZEVENAAR - Zonnekinderen werkt al jarenlang met coaches, die de activiteiten op de locaties een kwalitatieve impuls geven. Inmiddels telt de organisatie 5 sportcoaches, een natuur- & avontuurcoach, een cultuurcoach en een multimediacoach.

De nieuwste coach van Kinderopvang Zonnekinderen is er voor de jongste kinderen, de baby's en de dreumesen en voor jonge en aanstaande ouders.

Wat doet de Bolle Buiken- en Babycoach? De Bolle Buiken- en Babycoach legt de verbinding tussen jonge en aanstaande ouders met al hun vragen en de deskundigen die hen daarbij kunnen helpen. Ook organiseert ze leuke en interessante activiteiten, waarbij ze samenwerkt met professionals op dit gebied, zoals bijvoorbeeld verloskundigen, lactatiekundigen, fysiotherapeuten et cetera.

En hoewel baby's in goede, zorgzame handen zijn bij Zonnekinderen kijken we altijd naar hoe het nog beter kan. We bieden kinderen een vertrouwede en huiselijke plek waar zij zich veilig en geborgen voelen. De Bolle Buiken- en Babycoach inspireert haar collega's met ideeën over het werken met baby's.

Daarnaast biedt de Bolle Buiken- en Babycoach activiteiten gericht op de allerjongsten, de baby's en dreumesen aan op de kinderdagverblijven en integrale kindcentra waarin Zonnekinderen actief is. Voorbeelden zijn voorlezen, muziek luisteren, babymassage en het stimuleren van de motorische ontwikkeling.

Save the date!

Om de Bolle Buiken- en Babycoach een vliegende start te geven organiseert Zonnekinderen op 13 september een babyshower die je niet wilt missen! Aanmelden of meer informatie via: d.soeters@zonnekinderen.nl.

Meer weten?

Onze Bolle Buiken en Babycoach is te bereiken via telefoonnummer 06-57767164 of whats'app of mail haar via: m.monninkhoff@zonnekinderen.nl. Zie ook: www.zonnekinderen.nl / facebook.com/kinderopvangzonnekinderen.nl.

Open dag natuurbegraafplaats Heidepol op zaterdag 18 juni

ARNHEM - Op een prachtige locatie tussen Arnhem en Ede, nabij Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Natuurbegraven is in Nederland een relatief nieuwe vorm van begraven. Een graf op Heidepol heeft eeuwigdurende grafrust en wordt vanzelf weer onderdeel van de natuur. Hierdoor zijn er voor nabestaanden geen zorgen meer over het grafrecht en onderhoud in de toekomst.

Zaterdag 18 juni tussen 11:00 en 17:00 uur bent u van harte welkom op natuurbegraafplaats Heidepol tijdens de jaarlijkse open dag. U kunt rondwandelen met medewerkers van Heidepol, luisteren naar prachtige muziek gespeeld door pianist Wouter Harbers en een lezing bijwonen van notaris Natascha Dröge over onder andere erfrecht en het levenstestament.
Bij diverse stands met producten rondom persoonlijk en verantwoord natuurbegraven kunt u inspiratie opdoen. Hier ziet u onder meer prachtige bloemsierkunst, bijzondere kisten en handgemaakte manden. Ook zijn er uitvaartondernemers aanwezig om u te informeren over hun diensten. Bij de Ontvangstruimte kunt u terecht voor een kop koffie of thee en iets lekkers.

Is 18 juni voor u geen geschikte datum? U bent natuurlijk ook op een ander moment van harte welkom om kennis te maken met Heidepol. U kunt zelf rondwandelen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding. De medewerkers van Heidepol informeren u graag over de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op www.heidepol.nl.

Harderwijkerweg 37, Arnhem; 026 7112210; contact@heidepol.nl; www.heidepol.nl,

Nieuw in Zevenaar: Wonen volgens Anna

ZEVENAAR - Deze week is Anneke Nuijen haar eigen verkoopstyling bureau Wonen volgens Anna gestart in Zevenaar Anneke weet uit ervaring dat verkoopstyling loont. Haar doel is om mensen te helpen, met het sneller verkopen van hun woning tegen de hoogst mogelijke prijs

"Het lijkt misschien gek om te investeren in een woning waar je toch weg gaat. Wanneer de woning in de verkoop komt, zijn de eerste zes weken het belangrijkst om potentiële kopers te triggeren. Dit is de allereerste indruk die je met je woning kunt maken en daarvoor is een juiste woningpresentatie, die een zo breed mogelijke doelgroep aanspreekt, ontzettend belangrijk." Anneke geeft aan dat de eerste blik op de foto's van een te koop staande woning in dit stadium voor 95% bepalend is. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de woningen die al 1,5 jaar te koop staan, gemiddeld binnen drie maanden worden verkocht.

Onterecht wordt vaak gedacht dat verkoopstyling erg duur is, maar waar nu nog vaak gekozen wordt voor het verlagen van de vraagprijs (met stappen van 5000,- of 10.000,- euro!) beginnen de prijzen voor verkoopstyling al vanaf 295,-

Naast verkoopstyling en woningfotografie kan Wonen volgens Anna ook zorgen voor een nieuw interieur echter onderscheid Wonen volgens Anna zich van andere stylingbureaus door uw interieur bij elkaar te zoeken met tweedehands meubelen. Wij vinden dat iedereen een fijn, leefbaar gestyled huis verdient en met een riant budget is dat natuurlijk niet zo moeilijk.

Maar wat als dat budget er niet is? Dan zou stylen met tweedehands meubelen voor u de oplossing kunnen zijn. Nieuwsgierig ? Kijk dan op www.wonenvolgensanna.nl.

Foto-expositie Ton Nijhuis in De Meridiaan in Westervoort

WESTERVOORT - Tot en met 23 augustus exposeert Ton Nijhuis enkele van zijn foto's met als thema 'Focus op de Liemers' in de Meridiaan, Het Geerken 260-270 in Westervoort.

Over zijn werk schrijft hij het volgende: "Eind jaren 70 van de vorige eeuw ben ik begonnen met analoog fotograferen. Eerst in zwart-wit, daarna in kleur, met name kleurendia’s. In die zelfde periode ben ik lid geworden van Fotokring De Liemers in Zevenaar en is de fotografie een deel van mijn leven geworden. Tegenwoordig fotografeer ik met een goede digitale camera en maak vooral opnames in kleur.

Voor mij is het meest bijzondere aan de fotografie het op pad gaan met de camera, het zoeken naar plekken waar een goede opname is te maken, het vinden van een onderwerp en aan het werk gaan om hét beeld van de dag te maken. Je bent voortdurend de omgeving aan het “scannen” met je zintuigen. Als je een (fotografisch) interessante plek gevonden hebt ga je geconcentreerd aan de slag om de juiste opname te zoeken en te maken. Na verloop van tijd heb je de plek “in beeld” gebracht en vaak weet je al of er een echt interessante opname tussen zit. Die 'mooie foto' neem je mee naar de fotoclub, waar de leden er hun mening op los laten. Ook doe ik mee aan tentoonstellingen.

Enkele jaren geleden heb ik, samen met 6 andere fotografen, een jaar lang foto’s in De Liemers gemaakt. In samenwerking met kunstkring Het Gelders Eiland hebben we met het resultaat een succesvolle tentoonstelling gemaakt in de kerk van Aerdt. Ook presenteer ik mijn fotowerk bij andere clubs. In de Meridiaan hangen foto’s uit De Liemers."

Kerkberichten Sint-Martinus

Lathum/Giesbeek

Zaterdag 11 juni om 19 u. Eucharistieviering, Pastoor Thanh, met Caeciliakoor.

Zondag 19 juni om 10 u., Vaderdag, Woord- en Communie, Dhr. Jan Ubbink met Caeciliakoor.

Zondag 26 juni om 10 u., Openluchtdienst te Lathum PKN, met dominee.

Kerkdiensten

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 12 juni gaat in de Ontmoetingskerk om 09.30 uur voor ds. J. Brezet uit Duiven.

Na afloop van de viering is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook kan men bij de schrijftafel van Amnesty International een petitie ondertekenen.

Op 19 juni gaat om 09.30 uur ds. E. Fokkema uit Twello voor.

Om 11.00 uur is er in Ons Huis de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

12 juni 9.30 u ds. W. Scherff; 16.30 u ds Uvan de Meer

19 juni 9.30 u ds D.T.Vreugdenhil; 15.00 u ds D.T. Vreugdenhil

Midzomer-

wandeling op

Huis Sevenaer

ZEVENAAR - Op 21 juni is er een unieke gelegenheid om Landgoed Huis Sevenaer te ontdekken!

Restaurant Eet-Lokaal op Landgoed Huis Sevenaer biedt u de unieke mogelijkheid om onder leiding van een enthousiaste gids een avond wandeling te maken over het landgoed. Deze avond is een exclusief arrangement van een driegangen diner en wandeling. Van 19:00 tot 21:30 uur zal er bij restaurant Eet-Lokaal een diner worden geserveerd waarna er in twee groepen over enkele zeer bijzondere plekken gewandeld gaat worden. Het arrangement kost 40,- p.p. (exclusief drank). Reserveren voor 17 juni bij restaurant Eet-Lokaal. Deze aanbieding is onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. (restaurant@eet-lokaal.com of 0316 242409.)

Thema-avond over lymfoedeem bij inloophuis Het Braamhuis

ZEVENAAR - Op maandagavond 20 juni verzorgt het Braamhuis een thema-avond over lymfoedeem. De avond gaat over alle aspecten van lymfoedeem bij kanker. Wat is lymfoedeem, hoe ontstaat het en welke behandelingsmethoden zijn mogelijk?

Door een operatie, chemotherapie, bestraling en/of medicatie kan lymfoedeem ontstaan. Het lymfesysteem raakt beschadigd en kan daardoor het vocht niet meer goed afvoeren.

Tijdens deze thema-avond wordt de aanwezigen in begrijpelijke taal uitgelegd hoe het lymfesysteem werkt en hoe lymfoedeem ontstaat. Men leert wat men zelf kan doen om de kans op lymfoedeem zo klein mogelijk te maken, hoe men het kan herkennen en wanneer het raadzaam is een therapeut om advies te vragen. Daarnaast wordt verteld wat de therapeut voor men kan doen, als men toch lymfoedeem krijgt.

Monique Jansen, (oedeem)fysiotherapeut bij Romei Therapie en Training en Dayenne Zweers, huid- en oedeemtherapeut bij Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie vertellen van alles hierover. Naast het geven van deze informatie laten ze ook praktische oefeningen en hulpmiddelen zien. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Iedereen is welkom. De toegang is gratis. De avond start om 19.30 uur en zich aanmelden kan via info@braamhuis.nl, 0316 332 111 of 06 - 83109358. Vermeld daarbij met hoeveel personen u komt. Het adres is Reisenakker 12 in Zevenaar (schuin tegenover de uitrit van het ziekenhuis).

Samen kunnen we een eenzame dood voorkomen...

REGIO - Wanneer mensen te horen krijgen niet lang meer te leven hebben kunnen zij wel extra steun gebruiken. Maar wat als het netwerk niet toereikend is?

Wanneer mensen te horen hebben gekregen dat zij door een ernstige ziekte niet lang meer te leven hebben komt er veel op hen af. Dit is een zeer ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Helemaal verdrietig is als het netwerk niet toereikend is om de nodige ondersteuning te bieden. Stichting NAbij kan dan van grote betekenis zijn. Zo bieden wij ondersteuning door inzet van vrijwilligers op verschillende terreinen.
Na een vrijblijvende kennismaking zal een vrijwilliger de persoon regelmatig bezoeken, een luisterend oor bieden, mee gaan naar artsenbezoek of onderzoek, meedenken over de situatie. De frequentie van de bezoeken is afhankelijk van de wens en noodzaak. Ook kan er vanuit Stichting NAbij in overleg de thuiszorg ingezet worden of een specialistisch team. Kunnen wij, indien nodig, hulpmiddelen inzetten. Uitgangspunt van Stichting NAbij is dat ieder mens, ongeacht leef- of woonsituatie, mens is, en ieder mens zichzelf mag zijn.
Wij kunnen meedenken over de situatie; en in de laatste fase kunnen wij waken. Er zijn geen kosten verbonden aan onze hulp. Wilt u meer informatie over Stichting NAbij?Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 085 0163333. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Meer informatie staat ook op www.nabij.nu U hoeft er niet alleen voor te staan.

Leden budovereniging Yusei Gachi succesvol

DUIVEN - Tijdens de nationale budoexamens afgelopen zondag 22 mei in Duiven zijn Frank Klein Koerkamp en Michiel van Roekel van budovereniging Yusei Gachi, geslaagd voor de 3e Dan Nihon Jiu Jitsu.

Zij lieten tijdens het examen diverse verdedigingstechnieken zien, zowel ongewapend als gewapend met mes en zwaard. Ook lieten zij verdedigingstechnieken zien waarbij zij aangevallen werden door meerdere tegenstanders. Hun jarenlange trainingsarbeid werd positief beloond met de fel begeerde 3e Dan. De examencommissie beoordeelde het geheel goed en dit werd positief beloond met een diploma die vol trots in ontvangst werd genomen.

Kerkdiensten Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 12 juni gaat in de Ontmoetingskerk om 09.30 uur voor ds. J. Brezet uit Duiven.

Na afloop van de viering is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook kan men bij de schrijftafel van Amnesty International een petitie ondertekenen.

Op 19 juni gaat om 09.30 uur ds. E. Fokkema uit Twello voor.

Om 11.00 uur is er in Ons Huis de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

12 juni 9.30 u ds. W. Scherff; 16.30 u ds Uvan de Meer

19 juni 9.30 u ds D.T.Vreugdenhil; 15.00 u ds D.T. Vreugdenhil

Vijf medailles voor Lios-meiden

LOBITH - Zondag 5 juni was de toestelkampioenschap turnen 4e tot en met 6e divisie in Nijverdal. Vijf meiden van Lios deden hieraan mee in de 5e en 4e divisie.

In de 4e divisie nam Jaydin Pijl een bronzen medaille voor balk en een zilveren medaille mee naar huis. In de 5e divisie behaalde Juliette Bohl een bronzen medaille op balk en een zilveren medaille op brug. En Ati Smeenk behaalde een gouden medaille op de brug. Helaas voor Eva Wienhoven en Tiba Vermaeten vielen ze buiten de medailles, maar ze hebben super oefeningen laten zien.

Dit was de laatste wedstrijd van het turnseizoen en nu kunnen de dames zich voorbereiden voor een nieuwe oefenstof voor volgend seizoen! Voor Lios was dit een top seizoen met heel veel medailles die zijn behaald door de meiden!

Midzomerwandeling op Huis Sevenaer

ZEVENAAR - Op 21 juni is er een unieke gelegenheid om Landgoed Huis Sevenaer te ontdekken!

Restaurant Eet-Lokaal op Landgoed Huis Sevenaer biedt u de unieke mogelijkheid om onder leiding van een enthousiaste gids een avond wandeling te maken over het landgoed. Deze avond is een exclusief arrangement van een driegangen diner en wandeling. Van 19:00 tot 21:30 uur zal er bij restaurant Eet-Lokaal een diner worden geserveerd waarna er in twee groepen over enkele zeer bijzondere plekken gewandeld gaat worden. Het arrangement kost 40,- p.p. (exclusief drank). Reserveren voor 17 juni bij restaurant Eet-Lokaal. Deze aanbieding is onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. (restaurant@eet-lokaal.com of 0316 242409.)

Casemanager dementie in Alzheimer Café Zevenaar

ZEVENAAR - Dinsdag 28 juni is er weer een Alzheimer Café in Zevenaar. Deze avond vertelt casemanager Marlies van Tongeren over haar ondersteuning aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Het café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Er is ruimte voor het delen van ervaringen en voor vragen. Het café vindt plaats in de Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21.00 uur. De zaal is open om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Zomercursus van iPad4Senior

WESTERVOORT - Moederdag is net voorbij en vaderdag komt eraan. Menig senior krijgt een iPad of tablet van de kinderen. 45 procent van de trotse bezitters legt het toestel na een maand weg, omdat ze er geen raad mee weten.

iPad4Senior biedt u nog deze zomer de mogelijkheid een cursus basisvaardigheden voor de iPad of tablet te volgen. Gedurende zes keer twee uur per week leren we de gebruiker alle kneepjes van het vak. Kosten van de basiscursus 85,00 euro

Weet je al aardig raad met de iPad of tablet, dan bieden we thema workshops waaronder De tablet mee op vakantie, foto’s en video’s maken, social mediagebruik, effectief mailen en internetten. Deze workshops duren drie uur per keer. Kosten voor de workshops 20,- per keer.

Start van de basiscursussen is op 22 juni en de workshops op 23 juni. Cursusplaats is zalencentrum Wieleman in Westervoort.

Opgeven via email info@ipad4senior.nl of telefonisch 026 3121410.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Kringloopcentrum de Liemers heeft medewerkers nodig voor het sorteren van kleding, het beoordelen of de kleding verkoopbaar is en voor winkelwerkzaamheden, zoals inruimen, verkoop en advies.

- De Hulpdienst van Caleidoz zoekt enkele medewerkers voor het bijhouden van kleine tuinen bij voornamelijk ouderen die het zelf niet meer kunnen.

- Sportinstuif de Liemers zoekt voor de woensdagavond enkele medewerkers die sporters met een verstandelijke beperking ondersteuning kunnen bieden bij hun sportactiviteiten.

- Technoplaza heeft nog enkele begeleiders nodig voor de technieklessen van basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 (10 – 12 jaar).

Voor meer informatie over deze en circa 280 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

GSV'38 spectaculair naar derde klasse

GIESBEEK - De Giesbeekse jongens zijn erin geslaagd om via de nacompetitie te promoveren naar de 3e klasse KNVB.

De ploeg was na promotie vorig seizoen uit de 5e klasse nu als derde geëindigd in de reguliere competitie van de 4e klasse en wist hierin de tweede periode te pakken. De twee wedstrijden om een beslissing te forceren werd gespeeld tegen de nummer 11 van de derde klasse en dat was AD’69 uit Aalten. In de eerste (uit)wedstrijd in Aalten wist GSV’38 met 2-3 te winnen. Nu werd in de return door de ploeg uit Aalten alles op alles gezet om deze achterstand weg te werken.

Met veel inzet van GSV’38 werd de stand na 90 minuten op 0-0 gehouden, waarna de jonge spelersgroep van trainer Henk Drenth volgend jaar uitkomt in de derde klasse. Dit mag al een bijzondere prestatie worden gezien. Het feest barstte daarna volop los in het IJsseldorp en de traditionele rondrit op de platte kar hoorde daar natuurlijk ook bij.

Open tuinenweekend in de Liemers

LIEMERS - Jaarlijks organiseert Groei en Bloei landelijk een open tuinenweekend. Ook afdeling de Liemers doet hier aan mee. Op zaterdag 18 en zondag 19 juni nodigen 19 enthousiaste tuineigenaren u uit een kijkje te nemen in hun (heel verschillende) tuinen.

Hieronder staat het overzicht van de tuinen die open zijn:

Zaterdag en zondag:

- Zweekhorstweg 1, 6903 PC Zevenaar Tonny en Wilma Boerboom

- Kamphuizerweg 9A, 6905 BN Oud Zevenaar

- Hertog Eduardstraat 8, 6915 XS Lobith

- Achtergaardsestraat 10, 6923 BE Groessen

- Groenestraat 4, 6941 SN Loil (Didam)

- Kerkstraat 94, 6986 AD Giesbeek

Alleen zaterdag:

- Wilgenhoek 120, 6903 BW Zevenaar

- Acaciastraat 10, 6903 CN Zevenaar

- Spinellistraat 15, 6904 NV Zevenaar

- Boswaaisestraat 2, 6914 AB Herwen

- Burg. Daalderopstraat 3, 6916 CC Tolkamer

Alleen zondag:

- Schievestraat 19, 6901 GG Zevenaar

- Schievestraat 20, 6901 GL Zevenaar

- Roodwilligen 26, 6903 TE Zevenaar

- 's Gravenwaardsedijk 84, 6916 AZ Tolkamer

- Dorpstraat 69, 6931 BD Westervoort

- Windmolenstraat 14, 6981 AZ Doesburg        

- Geerhuizen 7, 6983 HD Doesburg

- De Kilder 67, 6983 HK Doesburg.

Avondfiets-4-daagse voor 50plussers

RIJNWAARDEN - Bewegen en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuur. Dat kan, tijdens de avondfiets4daagse voor 50plussers in Rijnwaarden. Als de natuur op zijn mooist is, organiseert Rijnwaarden50plus vier avonden een mooie fietstocht. Namelijk van maandag 4 tot en met donderdag 7 juli.

Iedere avond is de start en finish in een ander kerkdorp. De startplaatsen zijn dit jaar respectievelijk in Herwen, Aerdt, Pannerden en de laatste dag in Lobith. Ieder avond wordt er gestart tussen 19.00 en 20.00 uur. De tochten zijn ongeveer 20 kilometer per dag. Naast gewone fietsen is het ook voor fietsen met elektrische ondersteuning (e-bikes) toegestaan. Rijnwaarden50plus wil er duidelijk op wijzen dat dit recreatieve fietstochten zijn, zonder enig wedstrijdelement. Er wordt gefietst in groepen van maximaal acht personen.

De kosten voor het hele evenement zijn voor leden 5,00 en voor niet-leden 7,50 euro. Alle deelnemers ontvangen een consumptie en een versnapering voor onderweg. Deelnemers dienen zich vooraf op te geven bij G. Willemsen: 0316 541761 of W. Peer: 0316 543819. Zie ook de website www.rijnwaarden50plus.nl.

Regiofinale 6de divisie geturnd door vier meisjes van Aldo Westervoort

WESTERVOORT - Zaterdag 28 mei hebben 4 Aldo-meisjes meegedaan aan de finale 6e divisie in Warnsveld. Er werd een vierkamp geturnd op de toestellen balk, vloer, sprong en brug.

Turnsters Demi van der Veen en Mara Tacke turnden in de categorie Pupil 1 D3 een goede wedstrijd. Mara is 34ste geworden met 48,350 punten en Demi 15de met 51,625 punten.

In de categorie Jeugd 1 D3 hebben Myrthe ter Maat en Rose Lether een mooie finale geturnd. Rose is 11de geworden met 47,100 punten. Myrthe behaalde 48,100 punten en werd daarmee 7de . Meis Vink had zich ook geplaatst voor de finale, maar kon helaas niet mee doen in verband met een blessure.

In de rolstoel mee met de Avondvierdaagse

ZEVENAAR - Op donderdag 26 mei was de Avondvierdaagse in Zevenaar. De intochtroute ging langs het woonzorgcentrum de Pelgromhof. Bewoners van de Pelgromhof en verzorgingshuis Subenhara hebben in de rolstoel meegedaan aan deze gezellige wandeltocht.

Zij werden hierbij begeleid door de zorgmedewerkers en vrijwilligers van de Pelgromhof. Als beloning voor hun deelname ontvingen de bewoners een bos bloemen. Na afloop was er in het restaurant van de Pelgromhof gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Het was een gezellige avond, waarvan iedereen erg genoten heeft. Wij willen alle mensen bedanken die hieraan hebben bijgedragen. Meer informatie over de activiteiten staan op: www.pelgromhof.nl.

Aan wellicht de mooiste stek van centrum Duiven: het Remigiusplein Turks specialiteitenrestaurant Saray in een nieuw gastvrij en fraai pand!

DUIVEN – Restaurant Saray -bekend van de Turkse specialiteiten- heeft zijn intrek genomen in het nieuwe pand aan het Remigiusplein. Saray biedt zijn gasten niet alleen een sfeervolle ruimte aan, ook zijn de mogelijkheden om er te dineren uitgebreid. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van Turkish Live Cooking tegen een vaste prijs. Op de maandag, dinsdag en woensdag zelfs voor een absurde prijs van 18,95 euro per persoon.

­

Turks restaurant Saray heeft sinds 2007 een goede naam in Duiven en omgeving weten op te bouwen. Saray biedt gerechten uit de authentieke Turkse keuken, die zijn aangepast op de smaak van de westerse gasten. Er wordt een keur aan gerechten geboden: vlees-, vis-, grill-, oven- én vegetarische gerechten.

Restaurant Saray biedt in het arrangement Turkish Live Cooking diverse voor-. hoofd- en nagerechten aan, die de kok voor de gasten maakt of al klaar heeft staan. Gasten hebben 2,5 uur de mogelijkheid te genieten van dit concept, dat in het weekend 21,95 kost; voor kinderen tot 12 jaar geldt als prijs de leeftijd in euro's. Natuurlijk is het eten à la carte nog steeds mogelijk: van salades tot en met de heerlijke Turkse specialiteiten...

Turks Restaurant Saray is zeven dagen per week van 14.00 tot 23.00 uur geopend en is gevestigd aan het Remigiusplein 3 in Duiven; telefoon (0316) 285045; www.restaurant-saray.nl.

Nieuw pand voor Buitink Products Duiven

DUIVEN - Zoals bekend is het pand van Buitink Products Duiven op 10 maart 2016 volledig door brand verloren gegaan. Gelukkig heeft Buitink Products Duiven op de Nieuwgraaf 52A te Duiven een nieuw pand betrokken, niet ver van de oude locatie.

Buitink heeft daar de beschikking over een showroom, echter deze moet nog geheel worden ingericht met nieuw producten zoals zonweringen - rolluiken – garagedeuren – terrasoverkappingen.

De verkoop gaat uiteraard gewoon door, Buitink wil zich graag bij u uitnodigen om bij u op locatie de situatie te bekijken en uiteraard geheel vrijblijvende een offerte aan te bieden.

Buitink zal via verschillende media u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Geïnteresseerd in de producten van Buitink neem dan contact op met:

Buitink Products Duiven, Nieuwgraaf 52A, Duiven; 026 3194141; www.buitinkproducts.nl, info@buitinkproducts.nl.

Hoe voorkomen we vereenzaming onder ouderen?

ZEVENAAR - Van de ruim 2.9 miljoen 65-plussers voelen bijna 900.000 mensen zich eenzaam. Hiervan zijn er bijna 200.000 extreem eenzaam. Zij hebben slechts één keer in de maand een sociaal contact (Onderzoek TNS/NIPO, 2012).

De eenzaamheid neemt toe met de leeftijd. De 75-plussers voelen zich sneller eenzaam door een combinatie van dingen die gebeuren. Denk aan het overlijden van de partner, familie en vrienden en het verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Eenzaamheid verhoogt de bloeddruk, het stressniveau en de kans op een depressie. Eenzame ouderen blijken 14% meer kans te hebben op een vroegere dood (Professor Cacioppo, The Journal of Psychology, 2012).

Dan Buettner, auteur van het boek 'Het geheim van langer leven', stelt dat wanneer je behoort tot een groep mensen waarmee je regelmatig samen komt, dat dit een positief effect heeft op de gezondheid. Kinderen en kleinkinderen hebben steeds meer moeite om een bezoek aan opa of oma in te plannen in de drukte van de week. Ze moeten al zo veel. Dat zien wij ook bij Percura Zorg. Daarom organiseren wij in onze woonzorglocaties continu activiteiten om de eenzaamheid bij ouderen te verminderen.

Zo brengen we bewoners bijvoorbeeld samen met kinderen en ouderen die alleen wonen. We eten zo veel mogelijk samen en organiseren verschillende activiteiten waar ouderen samen actief zijn. In het restaurant van de Pelgromhof bieden wij de mogelijkheid dat de familie mee-eet.

Heeft u hierover vragen, suggesties of tips, neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 085 4019684 of mail naar info@pelgromhof.nl. Op www.percurazorg.nl staat het volledige artikel over vereenzaming.

Cafetaria en eethuis Zaro aan het Remigiusplein in Duiven Van Hollandse snack tot aan pizza en Turkse specialiteit!

DUIVEN - Nieuw en toch vertrouwd: Zaro voor alles wat een cafetaria en eethuis kan bieden. Van een Hollands frietje en frikandel tot aan pizza's, döner en shoarma. Dat is de nieuwe zaak aan het Remigiusplein 1, naast restaurant Saray, dat er ook sinds enkele weken geopend is.

Je kunt bij cafetaria en eethuis Zaro niet alleen je bestelling afhalen (of laten bezorgen), je kunt er je snacks ook lekker opeten in de sfeervolle ruimte of op het terras. Kwaliteit is verzekerd: Zaro is van dezelfde eigenaar als van Saray! 'Uniek is dat cafetaria-eethuis Zaro naast friet, kroket, berenklauw en noem-maar-op, ook een hele reeks aan broodjes, schotels, pasta's, salades en pizza's te bieden heeft.'

Waar kun je zo prachtig combineren als het om eten gaat? Wil de een pizza, de ander pasta en een volgende een heerlijke friet speciaal? Dat kan bij Zaro! En zo heb je allemaal tevreden, blije gezichten aan tafel!

Cafetaria en eethuis Zaro heeft elke donderdag Pizzadag: kies een pizza voor slechts 7,50 euro! Het hele jaar door zijn er twee vaste aanbiedingen: keuze uit 5 frikandellen of 5 kroketten & 4-persoons friet voor 9,50. Voor 12,95 kies je uit 5 snacks & 4-persoons friet!

Cafetaria en eethuis Zaro is zeven dagen per week vanaf 14.00 uur geopend; op zondag tot en met donderdag tot 22.00 uur; in het weekend tot 24.00 uur. Er is ook een bezorgdienst voor Duiven, Groessen, Loo, Westervoort, Giesbeek, Zevenaar, Lathum en Riverparc. Op zo. t/m do. van 16:30 tot 21:30 uur ?en vrij. t/m za. van 16:30 tot 22:30 uur

Zaro, Remigiusplein 1 in Duiven; telefoon (0316) 285567; www.eethuiszaro.nl.

Landelijke open tuinendag ook in Tolkamer

TOLKAMER - Op zondag 19 juni houd tuinontwerper Jelle Grintjes met zijn bijzondere showtuin open dag.

Deze 1400 m² grote tuin bestaat uit ruim 8.000 vaste planten en 25.000 bloembollen. Door de natuurlijke uitstraling en inmenging van vele wilde plantensoorten past deze tuin perfect in het omliggende landschap. Jelle is benaderd door Groei en Bloei om mee te doen aan de landelijke open tuinendag.

De showtuin is gelegen nabij recreatieplas de Bijland aan de 's Gravenwaardsedijk 84 in Tolkamer en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor het maken van een origineel tuinontwerp of beplantingsplan bent u uiteraard ook aan het juiste adres.

Wilt u alvast een voorproefje van deze showtuin? Kijk dan voor mooie foto's op www.grintjestuinontwerp.nl. De koffie staat klaar!

Levensboekenproject succesvol

REGIO - "Wat in februari nog een droom leek is nu echt al realiteit. Het project staat!" Aan het woord is Jan van den Berg, de initiatiefnemer van het Levensboekenproject dat hij samen met Bart Hoesté van Mikado opstartte.

"Inmiddels zijn we tot onze eigen verbazing al met zes schrijvers aan het werk voor even zo veel vertellers. Allemaal mensen die hun leven doornemen, genieten van de herinneringen en soms ook een traantje laten als de herinnering minder vrolijk was. Zes schrijvers dus en daar komt er waarschijnlijk nog één bij. Dus binnenkort hebben we weer ruimte voor nieuwe vertellers. Mijn oproep is: meld u aan!

Het is fijn om te vertellen, om daarmee uw kinderen, kleinkinderen of anderen die geïnteresseerd zijn in wat u meemaakte een plezier te doen, om de balans op te maken of gewoon omdat u vertellen leuk vindt en er ook nog een mooi boek van komt. Niet denken, mijn leven was niet interessant, want elk leven is een verhaal waard. Ook dat van u! Voor de kosten hoeft u het meestal niet te laten. De schrijver en de vormgever van de boeken zijn vrijwilligers die het allemaal voor ú doen en ook omdat ze het leuk werk vinden. Die doen het gratis. U betaalt alleen de kosten van de boeken die u zelf bestelt. Reken daarbij op 20 tot 25 euro per boek. Dus vertellers in Duiven, Groessen, Loo en Westervoort: wees welkom! Bel of email naar Bart Hoesté van Mikado, 0316 250700 en B.Hoeste@Mikado-welzijn.nl. Mailen naar mij mag ook: j.berg.13@hotmail.nl, ik neem dan contact met u op."

Districtskampioen voor Thor-Zwaluwen

ZEVENAAR - Zaterdag 28 mei vond in Hengelo de districtsfinale van de 4e divisie turnen plaats. Van Thor-Zwaluwen hadden vijf meiden zich weten te plaatsen. Op hetzelfde moment was in Warnsveld de regiofinale 6e divisie bezig waar ook vijf meiden zich voor hadden weten te plaatsen.

Wat een dag, en wat een prestaties zijn er geleverd. Isabella Mangiacavallo werd bij de instappers 2e met een score van 55,250. Kim versteegen deed mee bij de categorie pupil 2, hier werd ze 27e, ze wist wel 1e te worden op sprong. Jans Leenders werd 13e in de categroei jeugd 1, Anne Uenk werd bij de senioren 21e, Niyati Meijer wist de gouden medaille te bemachtigen bij de senioren.

In Warnsveld, tijdens de regiofinale 6e divisie, wist Vivian Giesbers 3e te worden met een puntentotaal van 43,700. Zoe Stevens kreeg de gouden medaille, helaas voor haar was er nagenoeg geen concurrentie, hopelijk heeft ze dat volgend jaar wel. Vera Veldkamp haalde een mooie 12e plaats, en werd zelfs 3e op sprong. Lara van Hunen werd 32e, maar heeft deze wedstrijd voor het eerst handstand op balk gedaan. Tot slot wist Ainoa Piu 6e te worden in de categorie pupil 2, helaas was ze een onderdeel vergeten op de balk, maar wist ze 1e te worden op brug.

Wilt u deze meiden ook een keer in actie zien? Kom dan 18 juni naar sporthal Lentemorgen voor de jaarlijkse clubkampioenschappen, deze dag begint om 9.00 uur en eindigt rond 15.30 uur.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar:

Zondag 12 juni om 9.30 uur: Eucharistieviering / Gezinsviering

Voorganger: Pastoor Thanh. Koor: Stella Maris.

Intenties: Jan van Don, Jan Berntzen, Bart en Bertha Krist-Koenders, Overleden families Opdenoordt en Peijnenburg, Willibrord Verheijen,

Maria en Koos van der Vate, Otto Opdenoordt jaargedachtenis,

Antoon Witjes, Theodorus Reijmer.

Zondag 19 juni om 9.30 uur: Eucharistieviering.

Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: Cantors N.G.K.

Intenties: Jan Bokken, Familie Visser-Verkerk, Harry Gademann,

Jan ten Brinke, Ouders C. de Jager-Barten.

Overleden:

16 mei: Theodora Kuster-Hoksbergen, 82 jaar, Masiusplein 140

19 mei: Jacoba Vuulink-Jansen, 98 jaar, de Liemerije Zevenaar,

23 mei: Maria Castrop-Elfrink, 79 jaar, Hagendel 15,

25 mei: Titia Scheen-Bouman, 95 jaar, de Liemerije Zevenaar

28 mei: Carel Lemm, 88 jaar, Molenstraat 7, Pelgromhof.                        

29 mei: Angelique van de Wouw-Wolters, 47 jaar, Meidoornstraat 65 Zevenaar.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van 11 en 12 juni is er geen viering.

Mededelingen:

Alle jongens en meisjes tussen de 6 en 18 jaar zijn op zondag 12 juni 2016 uitgenodigd om na de viering van half tien in de Andreaskerk te Zevenaar deel te nemen aan de jeugdactiviteit: "Musical in 1 dag." De uitnodiging en informatie vindt u achter in de kerk.

In week 23 en 24 is er weer een huis aan huis collecte voor de onkosten van de jaarlijkse sacramentsprocessie.

Kerkberichten week 24 van 18 juni tot en met 24 juni 2016.

Zondag 19 juni 12.00 uur: Kermis – Sacramentsprocessie met Pastor Heemink en gemengd koor.

Dinsdag 21 juni 9.00 uur:

Eucharistieviering – Schuttersviering met Pastoor Thanh en gemengd koor voor de leden en overleden leden van schutterij EMM en schutterij Sint Anna.

Gebedsintenties:

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Annie Klutman-Baars

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Carola Schlief

Henk Elferink en Annie Elferink-van Mierlo

Jan Boxstart

Benthe Damen

Bennie Nieuwenhuis en familie

Ouders Zweers-te Dorsthorst

Broers Jan, Harrie en Wim Zweers

Jan Hermsen

Leo Soeters

Bennie Nieuwenhuis namens de vrienden

Diny Wanders-Berntsen

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

50plus-vakantiebingomiddag bij Het Palet in Duiven

DUIVEN - Seniorensociëteit Het Palet uit Duiven houdt op zondagmiddag 26 juni een grootse 50plusvakantiebingomiddag.

Op deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van Het Palet zullen u tussen de bingospelen door een borrelhapje aanbieden.

De aanvangstijd van deze bingomiddag is 13.30 uur. Het Palet is open vanaf 13.00 uur. Voor deelname kunt u zich aanmelden bij Tonnie Jansen: 0316 266104.

Het Palet ligt aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop).

Tocht Lobberdense Waard

PANNERDEN - IVN werkgroep de Liemers verzorgt op zondag 12 juni een excursie door de Lobberdense Waard in Pannerden. In het verleden zijn door kleiwinning waterpartijen ontstaan waar waterplanten en diverse dieren onder andere amfebieën zich prima thuisvoelen.

Het hele jaar door lopen er grote grazers (koeien) die het gebied toegankelijk houden. Het is een prachtig gebied met bloemrijke weilanden en een ooibos. Stevige schoenen en bij nat weer laarzen wordt aanbevolen. Start 14.00 uur Lobberdenseweg / Rijndijk in Pannerden Duur van de tocht ongeveer 2 uur. Informatie bij Carin Holtslag: 0316 248691. Zie ook www. ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Speler Nederlands Team Jort Neuteboom bij hv Duiven

DUIVEN - Woensdag 25 mei was Jort Neuteboom, speler van het Ned. handbalteam te gast bij handbalvereniging Duiven, waar hij zelf is begonnen met handballen. Hij gaf een training aan onze E-Jeugd.