GN Nijmegen-Noord

2 januari 2019

GN Nijmegen-Noord 2 januari 2019


Masterclass voor het goede doel

BEMMEL - Stel je voor je hebt twee aardbevingen overleefd en letterlijk al je bezittingen in de afgrond zien wegzakken. Je hebt nu niets meer: geen huis, geen land, geen middelen van bestaan.

Ongeveer 165 gezinnen treft dit lot: aardbevingsvluchtelingen uit de Himalaya. De gezinnen wonen nu in Nuwakot onder erbarmelijke omstandigheden. Ze leven daar letterlijk in dezelfde ruimten als hun vee, als ze dat nog hebben. Ze proberen zich in leven te houden met wat hier en daar door leden van de gemeenschap wordt verdiend. De gemeenschap bestaat uit relatief veel alleenstaande jonge vrouwen met kleine kinderen en ouderen die te zwak zijn om nog te werken. De mannen zijn vaak weggetrokken, op zoek naar werk of een beter leven. Er is slechts een sanitaire voorziening voor deze 165 gezinnen. Enkele families hebben iets wat als wc dienst doet, de meesten moeten hun behoeften in de openlucht doen.

Rotary Lingewaard probeert geld bijeen te brengen voor de bouw van een sanitaire voorziening voor een aantal van deze gezinnen. Daarom organiseert Rotary op 13 januari van 14:00 - 16:30 uur de Benefietmasterclass 'Het wonder van de harmonie' in de theaterkerk in Bemmel. Wilbert Friederichs beantwoordt op inspirerende wijze de vraag: Bepalen we zelf wat we mooie muziek vinden, of helpt de natuur ons een handje? Na de pauze brengt zangensemble Marcato een programma vol humor, passie, lichtvoetigheid en drama met onder andere nummers uit The Lion King, Aida en Les Miserables.


Kaartjes (exclusief betalingskosten, max. 0,45 euro ) à 16 euro per stuk zijn te bestellen via www.rotarylingewaard.nl.

Uniek in Nederland: locatietheater in de winter!

EWIJK - Wind en Winter is een nieuwe theatervoorstelling van Theater Over & Weer over het leven langs de rivier de Waal in herfst en winter. Met scènes over de eeuwenlange strijd tegen het water, de dijkbewaking en ruigte van de natuur in de winter.

De winterverhalen komen in januari en februari 2019 tot leven tijdens twee voorstellingen: ‘De Barre Tocht’ door de Beuningse uiterwaarden en ‘Bij Het Haardvuur’ in en rond Slot Doddendael in Ewijk.

De Barre Tocht
Voor de echte liefhebbers van buiten en kou is er hartje winter op 19, 20 en 26 januari 2019 (16.00-17.30): De Barre Tocht: locatietheater waarbij het publiek in groepen mee naar buiten wordt genomen. Naar de dijk, door de uiterwaarden en naar de oever van de rivier. Onderweg zijn er speelse, grappige soms dramatische theaterstukken die verhalen over de eeuwenlange strijd tegen het water, de dijkbewaking en de ruigte van de natuur in de winter. De wandeling vindt buiten plaats in de schemering. Na afloop is er warme chocolademelk-met-vel en wentelteefjes met kaneel!

Bij Het Haardvuur
Bij Het Haardvuur speelt zich af op 31 januari en 1, 8 en 9 februari 2019 (20.00-22.30) op en rond Slot Doddendael in Ewijk. Met in het eerste deel drie mysterieuze theaterscènes buiten, gebaseerd op het winterleven in het rivierengebied. Na warme chocolademelk volgt het tweede deel: het toneelstuk “Het Zingen van het IJs” over de angst voor het kruiend ijs, maar ook over het verlangen naar het dichtvriezen van de Waal. Deze avond vindt plaats in de Spyckerzaal van het kasteel. (www.theateroverenweer.nl)

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 5 januari
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorije
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, InVoice

Zondag 6 januari
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering en KWD, G. Peters, St. Caeciliakoor Lent.
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, GK De Levensbron
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 09.30 u: woord- en communieviering, Liturgische werkgroep, Ubi Caritas
H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Young at Heart
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 09.30 u: eucharistieviering, F. Bomers, Dameskoor

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

TOP-film: The Bookclub

BEMMEL - Donderdag 10 januari staat de film The Bookclub op het programma bij TOP. In deze film draait het allemaal om dames op leeftijd.

Denk aan Diane Keaton en de in komedie gespecialiseerde Candice Bergen en Mary Steenburgen; voeg Fonda toe en je hebt een complete generatie aan Amerikaanse leading ladies. Iedere maand lezen ze hetzelfde boek en gezellige avondjes worden verpakt als evaluatiemomenten. Binnen het clubje loopt de zaak volledig uit de hand als de keuze valt op de erotische roman Vijftig tinten grijs. Niet gehinderd door leeftijd of een enkele kunstheup, besluiten de dames zich op het vrijerspad te begeven. Onder het motto: voor seks ben je nooit te oud.

Aanvang 20:00. Locatie Theaterzaal. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

De SBOB 'Dans-mee'week

voorstelling KUNST! Johannes Swart

BETUWE - Opnieuw zijn er Dans-mee lessen bij de stichting StreekBalletschool Over-Betuwe (SBOB), en wel in de week van 7 - 11 januari.

Iedereen is deze week van harte welkom om gratis en vrijblijvend mee te komen dansen op een van onze danslocaties in Elst, Bemmel, Huissen, Gendt, Zetten of Herveld. Er is volop keus uit diverse dansstijlen, zoals peuterdans, kleuterdans, klassiek ballet, jazzballet, modern, dansworkout, streetdance en boys class, lessen voor jong en oud!

Alle lessen worden gegeven door enthousiaste en opgeleide dansdocenten, die graag hun passie en plezier voor dans met jullie delen. Dit jaar werken we ook weer toe naar een grote voorstelling in een groot theater. Dansen met plezier en kwaliteit, dat staat bij ons voorop! Alle informatie over de SBOB, het lesrooster en de locaties staan op www.sbob.info.

Nieuws insturen?

REGIO - Berichten kunnen eenvoudig online ingestuurd worden via: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' en de rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit, belt u dan gerust evenl: 0481 464770. Wij helpen u graag zodat ook uw bericht onder de aandacht wordt gebracht.

Heerenzitting Herveld-Andelst daverend succes!

HERVELD - Het was een witte zondagmorgen op 16 december. De dag dat de derde editie van de Heerenzitting Herveld – Andelst van start ging.

Op de weg naar De Hoendrik toe was het wat glibberen en glijden door de sneeuw die was gevallen, maar zowel onze gasten als de artiesten wisten gelukkig zonder problemen op tijd ons dorpshuis te bereiken. Ook voor deze editie waren alle kaarten uitverkocht dus zo’n 250 Heeren strak in het pak verzamelden zich voor De Hoendrik in Herveld voor een dag waar we met z’n allen naar toegeleefd hebben.

Na een stevig ontbijt was er een programma met maar liefst die fantastische tonpraters uit het Brabantse land, drie goede zangacts waaronder de slotact met de enige echte John West, een professionele dansgroep en werd de afterparty afgesloten onder begeleiding van Robert Pouwels.

Dit jaar is ook weer iemand tot Heer van Herveld-Andelst benoemd. Een geboren en getogen dorpeling, iemand die zijn sporen verdient heeft in het maatschappelijke en van grote betekenis is of is geweest voor onze dorpen. Dit jaar is die prijs naar Wim Frentz gegaan. Het bleef nog lang gezellig in De Hoendrik.

Afzien voor het goede doel

Fietsgroep serious request (foto: Ghidy de Koning)

REGIO - 'Ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest om weer bijna op school aan te komen.'

Na bijna 100 km gefietst te hebben door de harde wind en regen werden deze woorden door één van de 21 jongeren van het Citadel College Nijmegen uitgesproken. Al in de vroege uurtjes stonden ze klaar om te vertrekken, 100 km voor de goede doelen van Serious Request en het helpen aan de verdere opbouw van de school uit Uganda.

Wethouder Velthuis van Sport vond het initiatief van de leerlingen bijzonder genoeg om het vertrek aan te kondigen en zo vertrokken ze, om half negen in de ochtend naar Otterloo en weer terug. Onder begeleiding van twee docenten waren de gele hesjes en kerstmutsen goed zichtbaar. Daar fietsten ze, over de heuvels van de Hoge Veluwe en door de straten van Wageningen. Bij aankomst op school maakten de drie initiatiefnemers Allon de Koning, Joske Roijackers en Lise Hulstein bekend dat ze bijna 1700 euro opgehaald hadden, om daarna met spierpijn en met een voldaan gevoel uit te kunnen rusten.

Otto Gûnther kaartmarathon

Otto Gûnther Kaartmarathondag 2018. (foto: Cor Drost)

OPHEUSDEN - De wintermaanden met zijn lange avonden zijn bij uitstek geschikt om een gezellig kaartje te leggen. Of het nu klaverjassen of jokeren is? Op zaterdag 5 januari wordt weer de jaarlijkse Otto Gûnther-kaartmarathon dag gehouden van 10.00 tot rond 17.00 uur in het clubgebouw van DFS in Opheusden, Van Manenstraat 1.

In een gezellige ambiance wordt een ieder de kans geboden om sportief te strijden met klaverjassen of jokeren. Vrijwilligers van s.v. DFS staan met natje en een droogje klaar, want de inwendige mens mag bij zo'n kaartmarathon niet vergeten worden. Tevens wordt op deze dag ook nog een kleine verloting gehouden. De inschrijfkosten bedragen 8.50 euro per persoon. "Wilt u een introducé meenemen, dat is super gezellig!"

Voor nadere informatie over de Otto Gûnther Kaartmarathon dag, kan men contact opnemen met Cor Drost telefoon 06 57875500.

Pistoolnacht van Bemmel

BEMMEL - Door Op de Korrel wordt binnenkort voor de 27e maal de 'Internationale Pistoolnacht van Bemmel' georganiseerd. Op vrijdagavond 4 januari om 23.00 uur zal Alphons Stens aan deelnemers het startsein geven te beginnen aan dit evenement. Tot zaterdagmorgen elf uur moeten er 750 schoten, verdeeld over 25 series van 30 schoten elk, te worden gelost.

De wisselbokaal heeft vanaf dit jaar een nieuwe sponsor Siefkes, Financieel advies, Andelst. De wisselbokaal is vele jaren gesponsord door Studio Stens van STP Modeling. De verwachting is dat de strijd om de titel zal gaan tussen de schutters, titelverdediger Con Hövelings, Eric Rietjens, Eric de Reus en de outsiders Gunther Bogaerts en Cees Besteman. Vier schutters nemen voor het eerst deel aan deze marathon. Naast het vrijstaand luchtpistool schieten zullen negen schutters deelnemen op het onderdeel luchtpistool opgelegd. De gehele top 6 van het afgelopen NK 2018, Theo Lamers, Koos Janssen, Chris de Graaf, Wim Sterling, Donald Heertje en nieuwkomer Johan Mandemakers, gaan de strijd aan om de titel. Het belooft een enerverende nacht worden, waarbij de scores dicht bij elkaar zullen liggen.

Lange nacht

Het belooft in ieder geval weer een bijzonder gebeuren te worden in de accommodatie van schietvereniging Op de Korrel aan de Sportlaan 1e, achter sporthal De Bongerd in Bemmel. Belangstellenden zijn welkom.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 5 januari zo spoedig mogelijk na het laatste schot, rond 11.00 uur.

Nostalgisch avondje dansen in het Wintercafé in Elst

ELST – Een nostalgisch avondje terug in de tijd. Dus trek je beenwarmers aan, stop je schoudervullingen weer in je blazer en kom swingen op synthesizer-muziek. Op vrijdag 4 januari vanaf 20.00 uur duiken we terug in de jaren tachtig met de Back To The 80s party van het Winterfestijn.

Madonna, Prince, Michael Jackson. Het waren de drie grootste popiconen van de jaren ’80. Twee van hen zijn inmiddels niet meer onder ons, maar hun muziek blijft weergaloos populair en tijdloos goed. En om een of andere reden hebben we allemaal weleens die nostalgische gevoelens naar het verleden. Maar dat is voer voor psychologen. Wij gaan op vrijdag 4 januari gewoon lekker los op de 80s muziek van deejay Henk.

Deze avond is open voor iedereen, maar het is ook een avond waarop we alle vrijwilligers willen bedanken voor hun fantastische inzet voor de twaalfde editie van het Winterfestijn. Deze avond wordt ook de vrijwilliger van het jaar gekozen.

Meer informatie over het Winterfestijn staat op www.winterfestijnoverbetuwe.nl.

Wensboomproject in Bemmel succes

Prijswinnaars en sponsoren. (Henk Wieland)

BEMMEL - Het jaarlijks wensboomproject tijdens de kerstmarkt in Bemmel is ook dit jaar weer een groot succes geworden. Door de organisatie is er dit jaar voor gekozen om veel kleine wensen in vervulling te laten gaan.

Zaterdag 22 december werd aan meer dan twintig kinderen onder grote belangstelling van familieleden bij de grote wenskerstboom op de Markt verteld dat zij prijswinnaars waren en dat hun kerstwens in vervulling zou gaan. Daarna ging het gehele gezelschap naar Het Wapen waar de wensen vaak al direct in vervulling gingen. Dit in aanwezigheid van de sponsoren die dit alles hebben mogelijk gemaakt. De variatie aan wensen was dit jaar ook weer erg groot. Van een bloemetje voor oma, samen lunchen met opa tot frietjes bakken met de hele klas. Ook een knuffel voor een ziek kind en een keer zwemmen met een boezemvriend waren wensen die in vervulling gingen.

Dank ging uit naar Derksen Financieel, Constantijn Koen Uitvaartverzorging, ProcesPartners,
Notaris van Schaik, Finzie Financiële Dienstverlening, Drukkerij Accuraat tevens Copyshop Bemmel en Zaal Vioolbouwers B.V.

Cabaret door Danielle Schel & Peer Thielen

Patroon met Danielle Schel en Peer Thielen. (foto: Paul van Raak) Foto: Paul van Raak

ELST - Op zaterdag 12 januari om 20:30 uur staat Danielle Schel in Theater De KiK met haar voorstelling 'Patroon'. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.theaterdekik.nl.

“Wat sta ik hier te doen?!…en waarom zeg ik dit hardop?” Met ons goeie gedrag dansen we ons uit de naad op de hangende plaat des levens. Ze tilt de naald op en brengt op haar eigen manier een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Wat heb je aan de wijde wereld als je schoenen knellen? Een avond vol stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes.

Danielle Schel is winnaar van de publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival 2017. “Een programma vol originele en ook eigentijdse thema’s en vondsten. Haar typetjes zijn sterk, doen een beetje pijn aan je hart en schuren op een fijne manier de lachspieren.” – Jury AKF “Daniëlle Schel, op elektrische gitaar begeleid door Peer Thielen, toont aan een energieke, onbevangen persoonlijkheid te zijn op het podium” – NRC “Een uitstekende actrice die ieder gezichtsspiertje op het juiste moment aan het werk zet” – Parool.

Competitieresultaten Etac'80

ELST - "We beginnen met het goede nieuws! In de 2e klasse van de ABTF (Bedrijfstafeltennis) werd ons Etac-team ruimschoots kampioen. Met Joop van Osch, Peter de Kort, Harry Roelofs, Alan Cheng en Lotte Jensen!"

In 2019 in de voorjaarscompetitie gaan ze het enthousiast proberen om in de eerste klasse te blijven.
In de NTTB competitie hebben de twee teams van Etac'80 wisselende resultaten behaald. Etac 1 heeft zich keurig in de eerste klasse gehandhaafd. Een goed resultaat, mede omdat tijdens de competitie
de sterke Frank Bijsmans uitviel wegens een blessure. Rut Roeven, Daniel Hoek en invaller Safa Faezi klaarden de klus met een goede wedstrijdmotivatie.

Etac 2, gepromoveerd naar de tweede klasse, had het te zwaar en kwam helaas op dat niveau tekort. Geen schande, want onze spelers waren sterk ingedeeld en ontbeerden de juiste routine in die klasse. John Jenniskens, Piet Roeven, John Derksen en Walewein Broeren gaan straks in het voorjaar
weer met veel plezier verder in de derde klasse NTTB.

"Vrijdag 4 januari is weer ons jaarlijks oliebollentoernooi en we hopen dat de Etac-leden daar allemaal aan meedoen. Zoals gewoonlijk vindt dat toernooi plaats in de gymzaal van De Kruisakkers. Etac'80 kan zeker nog wel nieuwe leden verwelkomen. Kom gerust eens langs op de woensdagavond (vanaf 19.30 uur) of op vrijdagavond (vanaf 20.00 uur)."

Nieuwe contacten 65-plussers op Midwinterdiner in Bemmel

Midwinterdiner 2018. (foto: Clemens Hendriksen) Clemens Hendriksen

BEMMEL - Rotary Lingewaard nodigt alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard uit voor een gezellig diner op zaterdag 26 januari in de aula van OBC Essenpas in Bemmel. Buitenpoort Catering staat garant voor een smaakvol driegangendiner, de rotaryleden voor een vakkundige bediening en het popkoor 2000 voor een swingend optreden. Tijdens deze avond is er volop gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

Het diner wordt mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van het jaarlijkse Lingewaards Dictee, een bijdrage van de stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (MGZ) en Buitenpoort Catering. De avond begint om 18.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Er is ruimte voor maximaal honderd gasten. Wilt u aanschuiven? Geef u dan op voor 16 januari. Rond 20 januari worden de uitnodigingen verzonden via mail of brief, afhankelijk van de wijze van aanmelden.

Er wordt gestreefd naar zoveel mogelijk nieuwe gezichten bij toewijzing van de plaatskaarten. De gratis kaarten voor deze avond zijn alleen vooraf te verkrijgen per mail: midwinterdiner@rotarylingewaard.nl of per brief: Midwinterdiner Rotary Lingewaard, Oostervelden 64, 6681 WZ Bemmel onder vermelding van de volgende gegevens: aantal kaarten, namen van de deelnemers, adressen, telefoonnummers, 1 hobby en eventuele dieetwensen per deelnemer. Voor iedereen die nog voor het midwinterdiner een gezellige middag wil beleven, organiseert Rotary Lingewaard een masterclass ‘Het wonder van de harmonie’. Dit is op 13 januari van 14.00-16.30 uur in de Theaterkerk Bemmel. Voor kaarten en info: https://www.rotary.nl/lingewaardbemmel.

Sponsors bedankt!

De fietsgroep fietst over de Veluwe om de 100 km te behalen. (foto: Ghidy de Koning)

REGIO - Op donderdag 20 december heeft een groep van het Citadel college 100 kilometer gefietst en heeft hiermee bijna 1700 euro opgehaald. De groep wil graag deze sponsors bedanken.

IKC De Regenboog in Bemmel, Droom in Elst, het Openluchtmuseum in Arnhem, restaurant de Waldhoorn in Otterlo, de gemeente van Wageningen, Albert Heijn in Oosterhout, fietsenwinkel Hermans in Bemmel, restaurant de Altena in Oosterhout en eetwinkel Polly in Bemmel.

Mede dankzij deze sponsoren hebben wij dit resultaat behaald.

TOP-cabaret: Kirsten van Teijn met nieuwe show Nobel

BEMMEL - Op zaterdag 12 januari maakt Kirsten van Teijn haar opwachting op de TOP-bühne van de Theaterkerk. Een show die u niet mag missen!

Als het plaatje maar klopt. Als het gazon maar strak gemaaid is, de ramen blinken en de nieuwe auto precies past bij de kleur van de voordeur. In Nobel vertelt Kirsten met veel humor over een hardwerkend ondernemersgezin achter een gouden façade. God, wat zijn we rijk. Maar wat komt er tevoorschijn als je de Perzische tapijten optilt? Wat gebeurt er als je met het verkeerde kapsel de deur uitstapt? Een schaamteloos eerlijk en stijlvol muzikaal programma over hoe we leven in patronen. Over hoe we leven op de tast en hoe pogingen om het juiste te doen, meestal niet helemaal goed komen. Want soms loopt een perfect geplande brunch gewoon tamelijk woest uit de hand.

Kirsten van Teijn studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en wist zich met haar vorige voorstelling Zalf op de kaart te zetten als een bijzondere theaterpersoonlijkheid. Volgens de Volkskrant heeft ze een monumentale zangstem en ongekende flair.

Zaal open 20:00, aanvang 20:30. Locatie: Theaterzaal. Kaartjes kosten 15,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Met een fiets over de ijsbaan van het Winterfestijn

Anja van Hunnik maakte een erg leuke fotoserie voor de Croky IceByk Challenge en mede dankzij deze reportage won het Winterfestijn Overbetuwe een Icebyke-event. (foto: Anja van Hunnik/FotoAn) Anja van Hunnik/FotoAn

ELST – Lekker scheuren over het ijs van de schaatsbaan. Niet op je schaatsen, maar op een heuse ijsfiets. Dat kan op zaterdag 5 januari op het Winterfestijn in Elst. Die middag heeft de ijsbaan de beschikking over een aantal iceBykes.

De komst van het ijsfietsevent is een prijs die het Winterfestijn won met de Croky wedstrijd. De jury vond dat het Overbetuwse Winterfestijn de beschikbaar gestelde materialen van het chipsmerk mooi en nuttig had ingezet. Maar ze prees vooral het creatieve gebruik van de nieuwe tortilla-chips in de fotoreportage die Anja van Hunnik voor ons maakte.

De Croky IceByk Challenge komt op zaterdag 5 januari van 14.00 tot 16.00 uur naar de ijsbaan. Om de beurt mag je rondjes rijden op de speciale ijsfietsen. Hoe we de middag verder invullen is nog niet bekend, maar mogelijk gaan we er ook wedstrijdjes mee houden. "Houd er rekening mee dat de ijsbaan die middag geheel of gedeeltelijk is afgesloten voor het event."

Sinds dit jaar is de ijsbaan in Elst aangesloten bij IJSTIJD! Deze organisatie had een fotowedstrijd uitgeschreven voor de beste en leukste fotoserie met de nieuwe Croky-tortilla-chips. Meer informatie over het Winterfestijn staat op www.winterfestijnoverbetuwe.nl.

Klassiek zondagmiddagconcert Lotus Klinkspoor en Rik Helmes

ELST - Op zondagmiddag 13 januari om 14:30 uur kan men een klassiek concert bezoeken in theater De KiK in Elst. Daar treden Lotus Klinkspoor en Rik Helmes samen op.

Lotus Klinkspoor is een lyrische mezzosopraan met een groot stembereik en een uniek, warm timbre. Met haar zang weet ze mensen te ontroeren en betoveren. Haar repertoire is breed en gaat van barok tot hedendaagse muziek. Zij geeft regelmatig concerten met diverse ensembles en pianisten waaronder pianist Rik Helmes.

Rik Helmes is een veelzijdige pianist die na zijn studies in Arnhem en Londen veelvuldig optreedt als solist en begeleider van solisten en koren. Samen hebben ze speciaal voor theater De KiK een afwisselend programma samengesteld met liederen, aria’s en solo pianorepertoire, variërend van ingetogen en ontroerend tot uitbundig en expressief. Kaartjes (inclusief drankje vijftien euro) zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

10 / 12

Floor, heel veel plezier en succes de komende maanden in Canada, we wensen je een goeie reis!
Dikke kus van ons allemaal xx

Nu je achttien wordt op 6 januari ben je meer dan ooit; intelligent, aantrekkelijk, fantastisch en wijs. Dat belooft wat voor het volgende jaar!
Gefeliciteerd met je verjaardag!
Liefs papa, mama, Romy en Lynn

Trots zijn we op onze eerste kleinzoon Lars

Willie en Gonnie Sluiter.

Hiep hiep hoera,
3 Januari word onze lieve
kleindochter alweer 7 jaar.
Lieve Bo Hartelijk gefeliciteerd.
Een fijne verjaardag en een dikke knuffel van Oma Jannie en Opa Piet.

Je kunt het nog niet aan hem zien.
Maar 7 januari wordt Rutger
3 keer 10.
Liefs Moekie.

Vrijdag 4 januari in Holland Casino Vleugje Las Vegas in Nijmegen

NIJMEGEN - Bijzondere hotels, extravagante casino's, spectaculair entertainment vol glitter en glamour; dat is Las Vegas. Op vrijdag 4 januari waait dat gevoel even over naar Holland Casino Nijmegen voor de jaarlijkse Vegas Night.

Het belooft een feestelijke avond te worden met bijzonder entertainment. Bewonder de showdames. Laat je verbluffen door de trucs van onze illusionist of luister naar de legendarische tunes van Elvis Presley en Dolly Parton tijdens de tribute-shows. Bovendien maakt iedere bezoeker van Vegas Night op vrijdag 4 januari gratis kans op een reis naar Las Vegas!

Over Holland Casino

"Wij brengen het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92% (de wettelijke norm is 80%). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 98,6%. Meer informatie als ook de actievoorwaarden van deze Mystery Jackpot zijn beschikbaar op onze website of volg ons op Facebook."

Ingezonden brief

Oproep!

Mijn naam is Meredith Wolff, woonachtig in Elst en ik heb een wens voor Elst e.o.: een grote, klassieke, buitenspeeltuin in Elst voor jongeren, met een apart gedeelte voor peuters en kleuters.

De speeltuin die ik voor ogen heb wordt omheind door een hoog hekwerk waar kinderen met een gerust hart alleen naar toe kunnen gaan en waar ook de allerkleinsten veilig kunnen spelen. Een speeltuin met: kantine, beheerder, vrijwilligers, openingstijden, lage entreeprijs en/of lidmaatschap en veel speeltoestellen.

De belangstelling voor speeltuin Elstervreugd blijkt groot. Dat merk ik aan mijn groep: Speeltuin Elstervreugd op Facebook. Mijn groep: Speeltuin Elstervreugd heeft binnen een paar dagen al 160 nieuwe leden mogen verwelkomen. Nu er draagvlak voor speeltuin Elstervreugd blijkt te zijn, is mijn volgende stap een projectgroep formeren.

Voel jij je aangesproken om samen met mij je schouders onder dit project te zetten? Laat het mij dan weten via Messenger Facebook: speeltuin Elstervreugd.

Voor meer informatie wijs ik je ook door naar mijn groep: speeltuin Elstervreugd op Facebook.

Ik hoop snel iets van je te horen.

Met vriendelijke groet,
Meredith Wolff

Eindejaarstoernooi biljartvereniging Elst

3e plaats Willy Gerritsen; 2e plaats Jos Straatman; 1e plaats Geert Molthoff. Prijzen werden uitgereikt door de kleindochter van Geert Molthoff: Danielle

ELST - Het eindejaarstoernooi van biljartvereniging Elst eindigt in een liefdevolle apotheose. In de allerlaatste partij moet beslist worden wie de winnaar zal worden van het eindejaarstoernooi. Net als vorig toernooi had Joop Schotten de mogelijkheid om de uitslag te beïnvloeden. Kwam hij vorige keer als winnaar uit de strijd, nu moest hij de eer en de eindoverwinning laten aan Geert Molthoff.

Een goede mix van clubleden en gastspelers zorgden voor een prettige ambiance en goed spelpeil. Dertig partijen werden er gespeelde deze dag, waarbij aan te tekenen valt dat al in de beginfase enkele gerenommeerde spelers teleurstelden en het al ras duidelijk werd dat nu andere winnaars naar voren zouden komen. Dat bracht de spanning ten top en iedere partij werd met argusogen bekeken en becommentarieerd. De winnaars van de vorige editie eindigden in de achterhoede.

Het slot van deze geslaagde toernooi dag kreeg nog een onverwachte als ook een zeer prettig einde. De prijzen werden uitgereikt door de kleindochter van de winnaar. Danielle die haar deelnemende vader kwam aanmoedigen was plots getuige van de overwinning van haar opa. “Opa je bent de beste en winnaar”, riep zij luidkeels opa Geert toe. Direct wed zij gepromoveerd tot officiële prijsuitreiker. De tweede prijs was voor Willy Gerritsen en de derde prijs ging naar Jos Straatman. Zo kunnen we met liefde terug zien op een wel geslaagd einde jaar toernooi 2018 Zij overhandigde de eerste prijs met een innige omhelzing.

Theodorus Marinus Roest, kasteelheer van De Kinkelenburg

Jaarboek voor munt- en penningkunde en de portretpenning geslagen bij het overlijden van T.M. Roest

BEMMEL - Tijdens de kerstbijeenkomst van de Historische Kring Bemmel (HKB) op 18 december in De Kinkel bood het kringlid Paul Oostervink aan Gijs Bouwman, voorzitter van de HKB, een exemplaar aan van het Jaarboek voor Munt- en Penningkunde 2018 uitgegeven door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde (KNGMP).

Hierin onder meer het artikel ‘Theodorus Marinus Roest / Een leven ten dienste van de numismatiek’, een coproductie van drs. J.E.L. (Jan) Pelsdonk en Paul Oostervink. Laatstgenoemde schreef al voor het kringblad van de HKB het artikel ‘T.M. Roest, ‘kasteelheer’ van De Kinkelenburg (1853-1858)’, dat in de september-editie 2018 werd gepubliceerd.

Roest was eertijds de eerste conservator van het Numismatische Kabinet van Teylers Museum in Haarlem. De huidige conservator Jan Pelsdonk beschrijft in dit artikel het leven van T.M. Roest (1832-1898).

Roest was medeoprichter en eerste voorzitter van het KNGMP als ook directeur van het Leidsch Academisch Penningkabinet. Bij leven was Roest een mecenas. Het gehele artikel ‘Theodorus Marinus Roest / Een leven ten dienste van de numismatiek’ is na te lezen op de website van de HKB.

Ingezonden brief

Oproep!

Mijn naam is Meredith Wolff, woonachtig in Elst en ik heb een wens voor Elst e.o.: een grote, klassieke, buitenspeeltuin in Elst voor jongeren, met een apart gedeelte voor peuters en kleuters.

De speeltuin die ik voor ogen heb wordt omheind door een hoog hekwerk waar kinderen met een gerust hart alleen naar toe kunnen gaan en waar ook de allerkleinsten veilig kunnen spelen. Een speeltuin met: kantine, beheerder, vrijwilligers, openingstijden, lage entreeprijs en/of lidmaatschap en veel speeltoestellen.

De belangstelling voor speeltuin Elstervreugd blijkt groot. Dat merk ik aan mijn groep: Speeltuin Elstervreugd op Facebook. Mijn groep: Speeltuin Elstervreugd heeft binnen een paar dagen al 160 nieuwe leden mogen verwelkomen. Nu er draagvlak voor speeltuin Elstervreugd blijkt te zijn, is mijn volgende stap een projectgroep formeren.

Voel jij je aangesproken om samen met mij je schouders onder dit project te zetten? Laat het mij dan weten via Messenger Facebook: speeltuin Elstervreugd.

Voor meer informatie wijs ik je ook door naar mijn groep: speeltuin Elstervreugd op Facebook.

Ik hoop snel iets van je te horen.

Met vriendelijke groet,
Meredith Wolff