De Liemers Helemaal Goed Courant

29 juli 2015

De Liemers Helemaal Goed Courant 29 juli 2015


Zondag 9 augustus genieten in Braamt

BRAAMT - De Blije Markt en MaMa-Markt hebben er een broertje bij: de MidzomerMarkt! Iedereen is van harte welkom om dit heuglijke feit van 12.00 tot 18.00 uur met ons te vieren op het terrein van Markant Outdoorcentrum aan de Gildeweg in Braamt (tegenover het Land van Jan Klaassen en Landal Stroombroek). Ontspanning en activiteiten op een gezellige locatie.

Wat staat u zondag 9 augustus in Braamt te wachten? Onvergetelijke muziek en oog- en tongstrelende producten en lekkernijen: hippe & trendy mode, handgemaakte en vintage producten, sieraden en accessoires, fairtrade, biologische en streekproducten, food & drinks. Het wordt een feestje! "Neem zwemkleding, handdoek en picknickkleedje mee en zoek een plekje aan de waterkant. Laat je verrassen door het gevarieerde aanbod aan standhouders en activiteiten."

De MidzomerMarkt is dé plek om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten, te proeven van heerlijke drankjes en ambachtelijke lekkernijen, te relaxen terwijl de kinderen spelen of zich vermaken op de klimmuur, te genieten van het uitzicht vanaf het terras en te luisteren naar muziek.

Kaartverkoop Taptoe Middelkoop Duiven van start

DUIVEN - Liemers Harmonie Duiven organiseert op zaterdag 29 augustus voor de 35ste maal Taptoe Middelkoop Duiven. Om 20.00 uur zal de Taptoe geopend worden door de organiserende vereniging, die ook haar nieuwste show met het thema ‘Back to the Eighties’ brengt. De show is een terugblik naar de tijd waarin Taptoe Middelkoop Duiven voor het eerst georganiseerd werd.

Vervolgens betreden verschillende top-korpsen het taptoeterrein in het centrum van Duiven. Pasveerkorps Leeuwarden, Rijnmondband Schiedam, Jong K&G, Arnhems Trompetter Korps Arnhem en de slagwerkgroep van Liemers Harmonie Duiven, #LHDswg, verlenen hun medewerking aan Taptoe Middelkoop Duiven. Stuk voor stuk zijn dit korpsen die zich bewezen hebben op het gebied van mars en show.

ATK Arnhem is deze winter Nederlands Kampioen geworden tijdens de Marching Music-contest. Ook Jong K&G viel in de prijzen: zij werden eerste op de mars tijdens het Nederlands Jeugdfestival. Bijzonder is ook dat zij het eerste jeugdkorps zijn dat deelneemt aan Taptoe Middelkoop Duiven in de 35-jarige geschiedenis van het evenement. Ook Pasveerkorps Leeuwarden heeft haar sporen ruimschoots verdient en is op alle mars- en showonderdelen van het Wereld Muziek Concours kampioen geweest. Het belooft een avond te worden van hoog niveau.

Op 1 augustus start de voorverkoop van de kaarten. Een staanplaats voor de avondvullende show kost 6,50 euro en een zitplaats 10,00 euro. Nieuw dit jaar is de online voorverkoop via www.taptoeduiven.nl, die inmiddels al is gestart. Meer informatie staat op www.taptoeduiven.nl en www.facebook.com/TaptoeDuiven.

Vastenactie is alle gevers dankbaar

REGIO - De vastenactie in de parochie HH Vier Evangelisten heeft liefst 4.910,96 euro opgebracht. Het bijzondere hieraan is dat de parochie dit jaar een zelf gekozen goed doel heeft mogen inbrengen binnen de officiële Vastenactie. Het betreft een doorlopend project in Kenia, dat al vele jaren wordt gesteund door de Groessense Caritas.

Dit is een project voor dove kinderen en hulpbehoevende bejaarden, en is oorspronkelijk in 1998 opgezet door het Loo-Groessens echtpaar Ben en Annie Janssen-Wolters. Inmiddels is het project in een stichting ondergebracht (stichting Ewoi) om het dit werk voor de toekomst te waarborgen. Er zijn plaatselijke mensen opgeleid, die het onderwijsinternaat voor dove kinderen leiden, hulp aan ouderen verlenen, en opvang bieden aan meervoudig gehandicapte kinderen. Zonder die hulp zijn al deze mensen letterlijk kansloos.

Via internet zijn de projecten op de voet te volgen, met achtergrondinformatie en nieuwsbrieven. Zo wordt onder andere uitgelegd dat doofheid bij kinderen veel voorkomt als complicatie bij de medicinale behandeling van malaria (www.dovekinderen-kenia.nl), en hoe erg het is om een oud mens te zijn in een land als Kenia (www.ouderenhulp-ewoi-kenia.nl).

Via Caritas Groessen kan dit project doorlopend worden gesteund door uw bijdrage te storten op bankrekening NL61 RABO 0315 4031 87 ten name van Caritas Groessen onder vermelding van project EWOI Kenia.

“De naam EWOI is afgeleid van een boom die bescherming geeft tegen de zon, en lange periodes van droogte kan overleven. De boom biedt bovendien een plek voor ontmoetingen en vergaderingen, en het levert ook nog bessen als voeding.”

Mark van Egmond van TTV Zevenaar naar jeugdcup NTTB

Mark van Egmond kijkt gefocust naar de bal om die zo goed mogelijk te retourneren

ZEVENAAR - Het Zevenaarse tafeltennistalent Mark van Egmond viel de eer te beurt te worden uitgenodigd voor deelname aan de strijd om de jeugdcup 2015. Hij dankte die uitnodiging voor zijn uitstekende optreden in de voorjaarscompetitie, waarin hij zich als welp (9) prima staande hield in de derde klasse.

Door Piet van Breukelen

Het was bijna een thuiswedstrijd, want het toernooi dat voor de elfde keer werd georganiseerd, vond plaats op topsportcentrum Papendal. De NTTB werd in de organisatie bijgestaan door de afdeling Gelre, met trainer Dicky de Jong als grote animator. Uit elk van de acht afdelingen werden de sterkste en meest talentvolle jeugdspelers per klasse geselecteerd. Dat Mark van Egmond van TTV Zevenaar hiervoor werd uitgenodigd, was voor hem, Abbi Alawi (jeugdtrainer) en Joep Claassens (jeugdcoördinator) een groot compliment.

Het tweedaags evenement (zaterdag de poulewedstrijden en zondag de kruisfinales) is ook bedoeld de sterkste spelers per afdeling ook eens tegen elkaar te laten spelen.

Mark van Egmond was een van de drie welpen van de afdeling Gelre die zijn krachten mocht meten met leeftijdgenoten (geboren in of na 2004) uit Nederland. Hij heeft naar vermogen gepresteerd, maar ook gemerkt dat er talenten in Nederland rondlopen, die voor hem nog een maatje te groot zijn. Het is aan de jeugdtrainers van TTV Zevenaar en de afdeling Gelre daar in de nabije toekomst verandering in te brengen.

In de strijd om de cup eindigde Mark met de afdeling Gelre op de zesde plaats.

Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers tijdelijk naar cultureel centrum ’t Eiland

DUIVEN - Omdat het vinden van een nieuwe locatie niet makkelijk is, we graag makkelijk bereikbaar zijn, en om het hele concept door te laten gaan is door stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers gekozen om tijdelijk gebruik te maken van cultureel centrum ’t Eiland.

Ondertussen zal het team verder zoeken om een permanente ruimte te vinden. "Vanaf 5 augustus staan we weer wekelijks klaar voor het repareren van goederen zoals elektrische apparaten, fietsen, kleding, speelgoed enzovoort. Dit is goed voor het milieu en tevens voor mensen die het minder hebben een uitkomst. Ook vragen over computers, tablet, enzovoort kan men stellen er is een ict deskundige aanwezig. En niet te vergeten drie reuze handig coupeuses voor het verstellen van kleding. Iedereen is bij deze uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en te zien wat er allemaal mogelijk is. Er is een leuke actie op 5 augustus voor alle bezoekers, wat dat is een verrassing."

Ontmoeting staat bij de stichting ook centraal. Dit sociale aspect vindt men heel belangrijk. Het is dus ook een ontmoetingsplaats voor mensen.

Het doel van de stichting werkt dus vierledig, enerzijds het sociale aspect, anderzijds het repareren van goederen, het besparen van het milieu en het ter beschikking stellen van goederen. "Wilt u leuke spulletjes waar u niets meer mee doet komen brengen, dat kan ook op de woensdagmiddag aan het Eilandplein 302 in Duiven." Meer info staat op www.ruilkringdeliemers.nl en Facebook: doorgeefhoekdeliemers; 0316 262274; e.mail: ruilkringdeliemers@hotmail.com.

Aangenaam gaat de uitdaging aan

DUIVEN/WESTERVOORT - Wandelen op zondag is een groot succes geworden! "Nu ben ik benieuwd of er behoefte is aan een groepje voor mensen die een elektrische fiets hebben en samen willen fietsen. Bent u die persoon die graag samen met anderen op pad gaat? Laat het me weten! Dan gaan we kijken naar mogelijkheden!"

"Samen leuke dingen doen! Heb je ook zin om samen met anderen te gamen en leuke dingen te doen? Ben je tussen de 18 en 35 jaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Afgelopen week kwam er iemand bij me met de vraag of ik kon helpen om mensen bij elkaar te brengen. 'Gewoon samen leuke dingen doen.' Dit sprak mij direct aan! Ik ben gaan brainstormen. Het lijkt hem leuk om een groepje op te zetten om samen te gamen, naar de film te gaan of andere leuke activiteiten te ondernemen. Samen is het toch gezelliger!"

"Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op. En verder vallen onder Aangenaam onder andere de scootmobielclub Duiven & Westervoort, wandelen op zondag, Koffieklub, Voorwaarts voor elkaar en Brei mee! Aangenaam ondersteunt burgerinitiatieven."

Meer informatie wordt verstrekt door Yvonne Bloemberg, sociaal werker Mikado, aanspreekpunt Aangenaam, 06 44458152 of y.bloemberg@mikado-welzijn.nl.

Kerkberichten geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

In het weekend van 8 en 9 augustus zijn er geen vieringen in onze kerk.

Op zondag 16 augustus om 9.30 uur met als voorganger Jeroen Heemink.

Gebedsintenties:

Bertus Rutjens.

De eerstvolgende viering is op zaterdag 29 augustus om 19.00 uur, met als voorganger Maarten Smits. Het gemengd koor verzorgt hierbij de zang. Er is een extra collecte voor de Miva.

Telefoon: 0316-247216; email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Berichten H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten: 31 juli t/m 14 aug.

Zevenaar: Zondag 2 aug. 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: Samenzang. Intenties: Overleden ouders Wentholt-Knippenborg, Harry Gademann, Koos en Maria van der Vate, Gerrit Duis, Gerda Duis-Kaak.

Donderdag 6 aug. 10.30 uur: Huwelijksviering voor het Bruidspaar Ralf Klaassen en Parwoto Djatu.

Zondag 9 aug. 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: Pater G. Remmers en Diaken A. van Zundert. Koor: Samenzang. Intentie: Gerrie Jörissen.

Overleden:

1 Juli: Gerry v.d. Looy-van Brandenburg, 75 jaar, Hunneveldweg 42.

1 Juli: Maria IJsveld, 64 jaar, W. de Zwijgerlaan 176.

1 Juli: Hendrikus Berends, 73 jaar, Verdistraat 1.

5 Juli: Everdina Bruns, 67 jaar, Dahliastraat 8.

7 Juli: Dorien Brouwer, 85 jaar, Masiusplein 162 Zevenaar.

Kerkdienst PKN Rijnwaarden

Zondag 2 augustus is er om 10.00 uur kerkdienst in de Protestantse kerk in Lobith. In deze dienst zal ds. van Alderwegen uit Doorweth voorgaan.

Zaterdag 8 augustus is er om 10.00 uur de maandelijkse dienst in Woonzorgcentrum Lobede te Tolkamer. Ds. L. den Besten uit Zevenaar leidt deze dienst.

Naast de bewoners van Lobede, zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

Op zondag 9 augustus is er om 10.00 uur kerkdienst in de Protestantse kerk in Aerdt. In deze dienst zal ds. Van Wingerden uit Doetinchem voorgaan.

Na de dienst is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en met elkaar na te praten.

Iedereen is welkom!

Activiteiten Het Palet Duiven

Maandag:

Sjoelen / inloop: 03, 10, 31 14.00-16.30

Smartlappenkoor 03,10, 31 19.30-22.30


Dinsdag:

Koersbal: 04,11 13.30-16.30

Klaverjassen / Jokeren: 04,11 19.30-22.00

Woensdag:
Hobbyclub:05, 12 09.30-12.00

Donderdag:

Klaverjassen / Jokeren: 06,13 14.00-16.30

Darts:06,13 19.30-22.00

Zaterdag:

Open middag:29 14.00-16.00

Light 4 Teens

DUIVEN - "Light 4 Teens is een club voor jongeren tussen tien en twaalf jaar, kinderen van negen jaar zijn ook welkom. We proberen samen de geheimen van ons geloof te ontrafelen door middel van bijbelteksten en verwerkingsopdrachten, zoals een leuke knutsel, een toneelstuk of uitdagend speurwerk. Zo kom je samen met andere leeftijdgenoten echt veel nieuwe dingen te weten."

"We komen op de zaterdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur bij elkaar in het parochiecentrum in Duiven, Remigiusplein 2. De volgende bijeenkomsten zijn op 5 september, 17 oktober, 7 november en 12 december. "Ben je nieuwsgierig geworden? Je mag altijd vrijblijvend komen kijken! Contact via e-mail light4ev@gmail.com."

Rondritten museumtrolley 101

ARNHEM - Na een paar jaar van afwezigheid zijn ze weer terug, de rondritten met museumtrolley 101. De trolleybus die na 66 jaar nog steeds rijwaardig is!

Iedere zondag in augustus (2, 9, 16, 23, 30 augustus) gaat Arnhems oudste trolleybus weer rijden. De bus rijdt dan één rit vanaf station Arnhem naar De Laar West (route lijn 6), vandaar via de route van lijn 2 naar De Laar Oost, Kronenburg en het Centrum van Arnhem, waar de route van lijn 1 naar Velp wordt opgepakt. Vanaf Velp gaat de bus dan naar het Trolleybusmuseum in Arnhem alwaar met een rondleiding de dag wordt afgesloten.

Per rit kunnen maximaal dertig reizigers mee. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden op info@trolleybus-101.nl. Per persoon één aanvraag, voor meerdere personen is steeds een nieuwe aanvraag nodig. Bij bevestiging van de aanmelding ontvangt de reiziger een plaatsbewijs op naam; deze dient de reiziger te overhandigen aan de chauffeur samen met de verschuldigde ritprijs van vijf euro. Meer informatie staat op http://trolleybus-101.nl.

Twee jeugdactiviteiten bij De Graskarper

DUIVEN - Hengelsportvereniging De Graskarper organiseert twee activiteiten voor de jeugd.

Hengelsportvereniging De Graskarper organiseert in augustus en september twee activiteiten voor de jeugd van twaalf tot en met achttien jaar van Duiven.

Op zondag 30 augustus is er een jeugdvisdag voor de jeugd van duiven die wil leren vissen. "We starten deze dag in het clubhuis van De Graskarper met een kleine minicursus. Na deze cursus gaan we zelf vissen en hopen we wat visjes te kunnen vangen."

Op zondag 27 augustus is er een penvisdag voor de jeugd. Op deze dag leer je hoe je met de dobber, aan de oppervlakte of misschien wel met de vlieg kunt vissen op karper. "Ook deze dag starten we in het clubhuis van de graskarper met een minicursus. Ook hierna gaan we weer naar buiten om te proberen een karper te vangen."

"Wil je deelnemen aan een van deze twee activiteiten kijk dan op www.graskaper.nl voor meer informatie. Je kunt je opgeven voor een van deze twee activiteiten bij Sascha Diertotaal in Duiven."

Spetterende afsluiting vakantie Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort

DUIVEN/WESTERVOORT - Donderdag 16 juli sloten de Poolse vakantiekinderen een fantastische vakantie af met een gezellige barbecue en disco voor de vakantiegastgezinnen, sponsoren en vrijwilligers. De kinderen verbleven in Duiven, Westervoort en omstreken op uitnodiging van Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort. Vakantiegastgezinnen hebben hen gedurende drie weken onder hun hoede genomen.

Zoals Marius, een van de Poolse kinderen, de vakantie kort maar krachtig omschrijft ‘fajnie’. Het waren drie weken plezier voor de kinderen. Ze verbleven in gezellige gastgezinnen waar ze voor even kind konden zijn en er nu eens voor hén gezorgd werd. Ook de werkgroep kijkt terug op een zeer geslaagde vakantie en haar dank naar de vakantiegastgezinnen, sponsoren en vrijwilligers is groot. Zonder hen was deze vakantie niet mogelijk geweest.

Vrijdag 17 juli hebben de gastgezinnen de kinderen uitgezwaaid en zijn de kinderen terug naar Katowice in Polen gegaan. Met de nodige tranen, maar ook met een blijvende mooie herinnering.

Sponsorloop

De afsluiting van de vakantie kreeg op de valreep nog een feestelijk tintje. Vrijdagochtend 17 juli mochten de werkgroep en de kinderen bij OBC Huissen een cheque van ruim zevenduizend euro in ontvangst nemen. De opbrengst van de sponsorloop die was gehouden door eerste- en tweedejaars leerlingen. Een fantastische opsteker voor de werkgroep, die jaarlijks zelf verantwoordelijk is voor de benodigde financiën.

Vakantiegastgezin

"Wilt u volgend jaar ook vakantiegastgezin zijn en wilt u meer informatie, neem dan contact op met Wilma van Brandenburg; 0316 840314."

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

Sociaal Team Zevenaar zoekt buddy’s die met enige regelmaat een persoon met een lichamelijke en/of psychische beperking bezoeken om samen activiteiten te ondernemen.

Zonnebloem de Liemers zoekt een secretaris voor de verzorging van de administratieve taken, zoals het notuleren, ontvangen en verwerken van post en registreren van relevante gegevens.

Zorgburo de Liemers zoekt chauffeurs voor het halen en brengen van kinderen naar de activiteiten op woensdagmiddag en/of op zaterdag.

ZoZijn (locatie Duiven) zoekt iemand die een trainer ondersteuning biedt bij een computercursus voor cliënten met een beperking. De cursus start 20 augustus en duurt tot februari 2016.

Voor meer informatie over deze en circa 250 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur via telefoon 0316 243299). Men kan ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Samen voor een groene toekomst

OOY/ZEVENAAR - Scouting Subanhara Liemersgroep heeft met de buren de handen ineen geslagen om de installatie van 54 zonnepanelen op het Troephuis aan de Slenterweg te realiseren. Voor de bewoners en gebruikers van de voormalige Ooyse school gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling.

De installatie van de pv-panelen op dit gemeentelijk monumentale gebouw uit 1898 is een grote stap in de verduurzaming van het pand. Alle scouts die elke week naar het Troephuis komen, leren door de zonnepanelen meer over duurzaamheid en groene energie. Groene energie past bij uitstek bij scouting, waar aandacht en zorg voor de natuur een belangrijk thema is! Via een monitor in de gang kunnen scouts zien hoeveel elektriciteit er met de zonnepanelen wordt opgewekt en hoeveel CO2-uitstoot wordt bespaard.

De installatie van de zonnepanelen is door de leerling-monteurs van opleidingsbedrijf InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland aangelegd. De engineering, coördinatie en begeleiding was in handen van Pola Installatietechniek. Voor deze toekomstig vakmannen was dit een zeer leerzaam project. Deze samenwerking heeft zeker bijgedragen aan het doen slagen van dit project.

Spikker Country & Westernfestival in Zevenaar

ZEVENAAR - Hoed op, laarzen aan. Zevenaar staat in het weekend van 14, 15 en 16 augustus helemaal in het teken van country & western. Het hoofdpodium tijdens het Spikker Country & Westernfestival staat op het Raadhuisplein, maar ook de artiesten op kleinere podia in de Weverstraat en op Muldershof zorgen voor een echt ’wild-westen’ gevoel bij de bezoekers.

Het festival start op vrijdagavond 14 augustus in Vida’s dansstudio’s met een avondvullend optreden van Colonel Hammond’s Four. Hans Bongers, Aad van Stijn, Hans Venneman en Theo Verhoeven laten zowel moderne als traditionele countrymuziek uit de zuidelijke staten van Amerika horen. Liefhebbers van linedance komen op deze avond helemaal aan hun trekken.

Het zaterdagprogramma start om 13.30 uur. Op het Raadhuisplein treden de zeskoppige Terry White Band en dj Danny tot 17.00 uur non-stop op. Voor dj Danny begint het weekend dan pas, want ook op zaterdagavond en zondagmiddag maakt hij op het hoofdpodium zijn opwachting. Op de hoek van de Weverstraat/Markt geeft Yeehaa de toon aan; op Muldershof maakt Connected er een feest van.

Zaterdagavond verzorgt Countryband Jannet Bodeweges & Countryline van 20.00 tot 23.45 uur de hoofdact. Zondagmiddag sluiten Woodwind, Change of Key en het country duo Ted en Helen het Country & Westernfestival af. De toegang voor alle optredens is gratis.

Bierpulschuifwedstrijden bij Crescendo

ZEVENAAR - Op zondag 30 augustus worden voor de zevende keer de Open Ooyse Bierpulschuifwedstrijden gehouden. Het evenement wordt zoals altijd georganiseerd door muziekvereniging Crescendo residerend aan de Slenterweg in het buurtschap Ooy in Zevenaar.

Het evenement is een ludieke manier om de sponsoren van de muziekvereniging onder de aandacht te brengen en te bedanken. Het concept blijkt erg goed te werken, want het aantal deelnemers en bezoekers stijgen nog steeds. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in het Schuttersgebouw van schutterij EMM aan de Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar.

De faciliteiten van het gebouw bieden meer mogelijkheden dan voorheen en de weergoden kunnen dan ook geen roet in het eten gooien. Tijdens deze wedstrijden wordt gestreden om de Willy Hendriksbokaal, een wisselbeker die uitgereikt wordt aan het beste team.

De wisselbeker is genoemd naar de medeoprichter en bedenker van het evenement. Het bierpulschuiven is een echte teamsport. Elk team, heren-, dames- en eventueel gemengd, bestaat uit drie teamleden die elk, per ronde, een bierpul gevuld met bier over een 27 meter lange baan moeten schuiven. Hoe verder geschoven wordt, hoe beter. Ook voor de toeschouwers valt er veel te beleven. Zij kunnen baanvakken kopen. Al het bier dat in hun baanvak terechtkomt wordt gratis aan hen ter beschikking gesteld. Een dolle boel natuurlijk.

Het geheel wordt omlijst met een ludieke presentatie en gezellige schuifmuziek. Vanaf 13:00 uur start het programma. Men kan zich inschrijven, vanaf 18 jaar, via de website van Crescendo: www.crescendo-zevenaar.nl. Klik dan op de bierpul bovenin de balk op de website en het inschrijfformulier verschijnt.

De Rietvoorn Pannerden

PANNERDEN – De kop is er af: jeugdvissen tijdens de schoolvakantie bij HSV De Rietvoorn op vier woensdagen 15 juli 22 juli 29 juli en de laatste 5 augustus.

De jeugd kan op diverse vakantiedagen zich uitleven aan de jeugdviswedstrijden, die De Rietvoorn organiseert. Je zult nooit te weten komen of je het als vereniging goed doet, een ding is na woensdag 15 juli waarheid. Met tien deelnemers werden liefst 52 stuks vis gevangen. Naast het vangen werden ook momenten beleefd van spanning bijvoorbeeld, Ronan Peters (zeven jaar) tijdens een karperbeet hij zo erg schrok dat hij pardoes de hengel los liet waarbij hij in de armen vloog van zijn opa. Johan zijn vader wilde toch ook nog een poging ondernemen de gehaakte schubkarper van twaalf pond even binnen halen. Met een flinke uithaal en opspattende watermassa en opluchting en zucht van ochhhhhhhh (bezoekers) had deze karper zijn vrijheid weer herwonnen.

5 tot 10 jaar

Ronan Peters Pannerden 4 stuks.
Dylan Durant Aerdt 2 stuks.
11 tot 16 jaar
Joyce Bosman Pannerden 0 stuks.
Jordy Kock Lobith 1 stuks.
Max Kok Beek 2 stuks.
Luuk Tiemessen Beek 4 stuks.
Brain Markerink Pannerden 4 stuks.
Jordy Mosselman Arnhem 7 stuks.
Daisy Bosman Pannerden 9 stuks.
Sam Gademan Beek 19 stuks.

Inschrijven van tennisveld 17.45 uur, start wedstrijd 18.30 uur eind 20.30 uur.

Terug in de tijd met DCS

ZEVENAAR - Het is 15 november negentig jaar geleden dat de voetbalvereniging TVV werd opgericht om in 1948 door te gaan onder de naam DCS (Door Combinatie Sterk).

Door de jaren heen zijn duizenden inwoners van Zevenaar wel op een of andere manier betrokken geweest bij DCS. Als actief voetballer, supporter, vrijwilliger, ouder, sponsor of als toevallige passant. En natuurlijk zijn er ook de nodige Zevenaarders die in een ander kleur shirt de nodige sportieve krachtmetingen met DCS hebben uitgevochten.

"Het lijkt ons een aardig idee om in dit jubileumjaar met mensen van de 'oudere generatie' herinneringen op te halen aan TVV/DCS en aan het Zevenaar 'van toen'. Daarom wordt er op woensdagmiddag 19 augustus tussen 14.00 en 16.30 uur in het clubhuis van DCS een bijeenkomst georganiseerd voor een ieder die 'met elkaar' eens terug wil kijken op negentig jaar voetbal in Zevenaar."

"Wat kunt u deze middag verwachten? Er wordt een film uit de oude doos vertoond en er zijn foto's uit die jaren die herinneringen zullen oproepen en waarbij natuurlijk mooie verhalen horen. Ook een rondleiding door ons vernieuwde hoofdgebouw met uitzicht op ons prachtige hoofdveld staat op het programma. Het blijft echter boven alles een heel informele middag waarin de bezoeker uitmaakt welke draai er aan gegeven wordt. Mocht u, als bezoeker, nog over foto's uit het rijke verleden beschikken: neem ze mee en vertel het verhaal wat er eventueel bij hoort. De foto's worden ter plekke gescand zodat ze ook een plaatsje krijgen in het archief van DCS."

"Iedereen is welkom. Of u nu jaren actief geweest bent of dat het u gewoon een leuke middag lijkt. En mocht u geen vervoer hebben laat het dan weten, dan proberen we wat te regelen. Contactpersoon is Peter Beekman, bereikbaar onder telefoonnummer 06 14442907 of via e-mail: peterbeekman@msn.com."

Bruisend eindfeest van Toermalijn in Duiven

DUIVEN - Voor het tweede jaar sloot OBS Toermalijn Duiven af met een geweldig eindfeest. Dit eindfeest heeft als doel alle mensen te bedanken die hebben bijgedragen aan een energiek schooljaar.

De samenwerking tussen leerlingen, ouders, schoolteam en omgeving zorgen voor een dynamische school die inmiddels een mooie groei in de onderbouw laat zien. Dat moest beloond worden met een feestelijke barbecue met dj en voorstellingen van de kinderen!

Federatieve onderscheiding voor Gerard van Uem

Marten Hoekstra (links) spelt de Eremedaille bij Gerard van Uem (rechts) op

ZEVENAAR - Op maandag 6 juli is Gerard van Uem door de Gelderse Schutters Federatie St. Hubertus, onderscheiden met de eremedaille der federatie voor zijn inzet bij schutterij Sint-Andreas ‘t Grieth-Zevenaar. De onderscheiding werd uitgereikt door Marten Hoekstra van de Gelderse Federatie Sint-Hubertus.

Gerard is al jarenlang actief lid bij Sint-Andreas en heeft onder meer vijfentwintig jaar binnen het bestuur verschillende functies bekleed. Momenteel maakt Gerard deel uit van de Senaat van Sint-Andreas. De Senaat is een groep van mensen die het bestuur met kennis en adviezen ondersteunt.

Kerkberichten Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zaterdag 1 augustus 19.00 uur: Communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Jan Witjes

Wim van Haften

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Jan Willemsen (Holtkamp)

Johanna Koenders

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Johannes Reijmer

Vader en moeder Peer-Elshof

Familie Giesen-Otten

Mies Berntssen-van Alst

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Kerkberichten week 32 van 8 augustus tot en met 14 augustus

Zaterdag 8 augustus en zondag 9 augustus is er geen viering.

Zeventien jaar Filmhuis Didam

DIDAM - Wist u dat Didam al sinds 1998 een filmhuis heeft? Sinds 1 januari 2008 zijn we gevestigd in gebouw Waverlo van complex Meulenvelden, aan de Kerkstraat in Didam.

Het Filmhuis is een vrijwilligersorganisatie die met behulp van enthousiaste medewerkers op maandag- en vrijdagavond films vertoont in een huiselijke sfeer (entree zes euro). Met ingang van september vertonen we ook elke laatste zondagmiddag van de maand een film. Bezoekers kunnen genieten van optimaal en haarscherp digitaal beeld en geluid. Het aanbod varieert van drama, komedie en spanning tot muziekfilms. Op maandagavond ligt de nadruk op de filmhuisfilms, op vrijdagavond vertonen we meer populaire films die ook in de grotere bioscopen te zien zijn. Tevens draaien we regelmatig kinder- en jeugdfilms (entree vier euro). Op verzoek kunnen we ook films draaien bij speciale gelegenheden of voor besloten groepen.

Het eerste weekend van maart organiseren we de Diemse Filmdagen met films en extra’s zoals live muziek. Men kan automatisch op de hoogte blijven van de voorstellingen via onze nieuwsbrief, facebook en twitter. De vrijwilligers van Filmhuis Didam nodigen verder iedereen uit om Vriend Van het Filmhuis te worden. Vrienden krijgen korting op de toegangsprijs en mogen per seizoen één keer gratis een introducé meebrengen.

Op vrijdag 28 augustus openen we het nieuwe seizoen feestelijk met de Nederlandse film De Surprise.Verder kan men het komende seizoen onder meer genieten van the Dark Horse en Ventoux. Het definitieve programma en actuele en uitgebreide informatie staan op www.filmhuisdidam.nl.

Zomer in Gelderland in Babberich: 3 augustus

BABBERICH - Op 3 augustus wordt het Babborgaplein in Babberich omgebouwd tot één, grote tv-studio voor het tv-programma van Omroep Gelderland: Zomer in Gelderland.

In het programma kunnen plaatsen uit Gelderland zich op een ludieke wijze presenteren aan de rest van de provincie. Het dorp stelt een team samen om de opdrachten uit te voeren die men op de dag van de uitzending ’s ochtends ontvangt van Omroep Gelderland. Wanneer de live-uitzending om 18.20 uur begint, moet de opdracht gepresenteerd worden en kan er door middel van een puntensysteem (beoordeeld door een onafhankelijke jury) geld bijeen gesprokkeld worden voor een doel dat vooraf door het team is bepaald. Dit doel moet bestaan uit iets wat de gehele gemeenschap van het dorp ten goede komt.

Het team uit Babberich heeft er voor gekozen om het te verdienen geld te gebruiken voor een groot beeldscherm waarop alle Babberichse verenigingen hun activiteiten kunnen promoten. Niet alleen met tekst, maar ook met mooie afbeeldingen. Natuurlijk is Babberich zeer ambitieus en gaat het voor een groot scherm dat aan de buitenzijde van Kulturhus De Borg kan worden opgehangen.

Het publiek kan het team helpen. Wanneer er minimaal driehonderd personen om 18.00 uur op het Babborgaplein staan, heeft het team de eerste driehonderd euro al verdiend. Het publiek kan dus al helpen door er gewoon (op tijd) te zijn.

Tijdens het programma zal er door het team ook aan een quiz mee gedaan worden en er zullen beelden getoond worden van hoe het team de opdracht heeft vervuld eerder op de dag. Er zit ook nog een wedstrijdelement in het programma verwerkt. Want de eindscore van het dorp wordt in een stand verwerkt waar de scores van alle deelnemende plaatsen in worden opgenomen. De plaats die aan het eind bovenaan staat, krijgt de eretitel: Mooiste plaats van Gelderland!

Na afloop van de uitzending zal het feest nog even doorgaan. De organisatie vanuit Babberich zorgt voor live-muziek van de vijfmansformatie Underkoffer en de bar en BBQ zullen geopend blijven om er een groot Babberichs feest van te maken. Het team gaat er vanuit dat er dan een eerste aanzet gegeven is voor het te behalen doel: het beeldscherm voor de presentatie van Babberichse activiteiten.

Kofferbakmarkt in Pannerden

PANNERDEN - Op zondag 23 augustus verzorgt de Stichting Recreatie en Toerisme voor de negentiende keer hun jaarlijkse kofferbakmarkt en dus dan gaan de kofferbakken weer open in het centrum van Pannerden. Er staan zo'n 150 auto's die hun tweedehands waren verkopen en daarmee is het de grootste in het oosten van Gelderland.

De kofferbakverkoop van Pannerden is inmiddels in de wijde omtrek een begrip. Het is een hele gezellige en gemoedelijke markt in de historische kern van het dorp. Al snuffelend tussen alle curiosa vindt u altijd iets van u gading. Van porselein en kristal tot boeken en grammofoonplaten te veel om op te noemen, zolang het maar ik de kofferbak past. Wat u er echter niet vindt dat zijn meubelen, witgoed, levende dieren en etenswaar maar wel een hele boel gezelligheid.

De markt start om 11:00 en duurt tot 16:00 uur en de toegang is gratis

"Mocht u een plaats willen reserveren om deel te nemen aan de kofferbakverkoop dan kunt u zich inschrijven via de mail op simone-twr@hotmail.com. Een plaats kost zeven euro er wordt een borg van twintig euro gevraagd. Als u de plaats netjes achter laat krijgt u die aan het eind van de dag weer terug. Beide bedragen kunnen alleen gepast betaald worden."

Verdere informatie geeft het Toeristisch Informatiecentrum Rijnwaarden in Tolkamer via 0316 769024 en www.gelderseiland.nl.

Rommelmarkt OBK Westervoort op 28 augustus

WESTERVOORT - "Bent u van plan om de in de vakantie de zolder op te ruimen en nog bruikbare spulletjes weg te gooien, dan kunnen wij ze goed gebruiken voor de rommelmarkt op de Zomerfair (voorheen Westervoort in beweging) van 28 augustus."

"Maak een afspraak met Rinie Bosveld: 026 3114556 of met Derkjan de Keijzer: 026 3113705 voor het ophalen van de spulletjes. U kunt ook mailen naar info@obk-westervoort.nl Wij nemen dan contact met u op. Het gaat hier alleen om kleine handzame spullen. Grote spullen zoals bankstellen, bedden, tafels, fietsen, en piano’s en dergelijke moeten wij laten staan, omdat deze niet op de braderie mogen worden geplaatst."

OBK heeft een kraam gehuurd op de Westervoortse Zomerfair om deze spulletjes een nieuw leven in te blazen. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de jeugdopleiding, instrumenten/uniformenfonds van de vereniging.

Klassieker motorrit van Asom

ZEVENAAR - MC Asom uit Zevenaar houdt op zaterdag 8 augustus de derde Klassieker Rit. Na het succes van de afgelopen twee jaar worden de bezitters van oude motoren uitgenodigd om aan deze rit deel te nemen.

De club wil zowel de leden als ook andere motorliefhebbers, van deze klassieke/oude motoren, in de gelegenheid stellen hieraan deel te nemen. De motoren moeten minimaal vijfentwintig jaar oud zijn. De lengte van de rit zal ongeveer 75 kilometer zijn. Het clubhuis is om 13.15 uur open voor een kop koffie en gelijk een mooie gelegenheid om met anderen over je gezamenlijke hobby te praten en natuurlijk de gestalde motoren te bewonderen.

De rit start om 14.00 uur bij het clubhuis van MC ASOM Edisonstraat 3 in Zevenaar. Mocht je geïnteresseerd zijn om deel te nemen dan wel graag vóór 8 augustus aanmelden via de mail: voorzitter@mc-asom.com.

Zomer in Gelderland met slotfeest in Groessen

Het team van Groessen. Staand: Sandra Boss, Hennie Roelofs, Sjoerd Geurts, Edwin Neijenhuis, Maarten Degen en Hans Knuiman. Hurkend: Maike Raasing, Linda Dikker en Roland Vedder. Niet op de foto Kees Willemsen.

GROESSEN - Omroep Gelderland komt naar Groessen op vrijdag 28 augustus voor het programma ‘Zomer in Gelderland’. Vanaf 08.00 uur te volgen op Radio Gelderland en vanaf 18.00 uur rechtstreeks op TV Gelderland.

Een team van tien Groessenaren gaat strijden om de eer van het ‘Mooiste dorp van Gelderland’. Het bedrag van maximaal duizend euro dat bij elkaar verdiend kan worden, gaat naar het Kindercomité Groessen. Daarvoor moet een dag-opdracht worden uitgevoerd, een quiz worden gespeeld en een zo groot mogelijk aantal bezoekers op het Schuttersplein worden verzameld. De bezoekers worden om 18.00 uur geteld. Dan hoopt de organisatie een bomvol plein te hebben, waarna de tv-uitzending begint met een parade, met alle mogelijke verenigingen die op ludieke wijze de revue passeren.

Het team van Groessen. Staand: Sandra Boss, Hennie Roelofs, Sjoerd Geurts, Edwin Neijenhuis, Maarten Degen en Hans Knuiman. Hurkend: Maike Raasing, Linda Dikker en Roland Vedder. Niet op de foto Kees Willemsen.

Alle dorpelingen en belangstellenden van buiten het dorp worden uitgenodigd daar getuige van te zijn, en waar mogelijk mee te helpen bij de opdrachten. Voor de dag-opdracht die pas die ochtend rond 10.00 uur bekend wordt gemaakt, vraagt de organisatie nu al om daarvoor materialen beschikbaar te willen houden. Aanmelden om die dag iets te betekenen kan per mail: zomeringroessen@outlook.com, bijvoorbeeld voor het beschikbaar stellen van materialen of aanbieden van persoonlijke hulp. Via facebook, twitter en de website van Omroep Gelderland is het evenement te volgen. Vanaf 's middags wordt op het plein een gezellig terras ingericht voor een hapje en een drankje. De dag zal worden afgesloten met een After Party in Soos Rinoceros, die vanaf 19.00 geopend is. Iedereen is er welkom en de entree is gratis.

Breulyfeest 2015 werd een stormachtig succes!

ZEVENAAR - De 23ste editie van het Breulyfeest beloofde in meerdere opzichten een bijzondere avond te worden! Maar een ding is zeker Breulyfeest 2015 gaat de boeken in als een weer geslaagde avond.

Ondanks de stormachtige middag die eraan vooraf ging met de regen en zware windstoten, kon het jaarlijkse feest toch doorgaan. In de dagen voorafgaand aan het feest zijn de weersverwachtingen van minuut tot minuut in de gaten gehouden. Want ook bij de organisatie stond natuurlijk de veiligheid van iedereen bovenaan. Op facebook zijn daarom ook enkele malen voor het feest berichten geplaatst over de weersvoorspellingen, om ook de bezoekers te laten weten dat hier zeer serieus mee omgegaan werd. Verder is er op de dag zelf van minuut tot minuut gekeken naar het verloop van de weersvoorspellingen. Nadat de ergste wind was gaan liggen is het terrein, samen met een medewerker van de gemeente, nogmaals grondig nagelopen op mogelijke onveilige situaties. Daarna is definitief besloten dat het feest op een veilige en verantwoorde manier kon doorgaan.

Helaas hadden de optredende bands The Euro's en Beat it op het laatste moment besloten om te vertrekken onder andere vanwege de vele regenval. Het Breulyfeest zou om 19:00 uur beginnen en om 18:30 uur hebben The Euro’s en Beat It besloten om niet te gaan spelen op het Breulyfeest. Ondanks dit heeft de organisatie alles op alles gezet om haar gasten niet teleur te stellen. Achter de schermen is heel hard gewerkt en ze hebben in zeer korte tijd zelf een vervangende dj en een band voor op het podium weten te regelen. Binnen drie kwartier was er weer muziek.
Dj Martin Moque en M.O.T en de band Vanderstarre hebben goed ingespeeld op de omstandigheden en de gasten konden de gehele avond genieten van hun muziek. Daarnaast heeft ook Samba Palooza bijgedragen aan deze bijzondere avond met een optreden.

De ruim 1400 bezoekers werden tegemoet gekomen door ieder vijf gratis consumptiemunten te geven en aan de kassa werden de entreekaarten verkocht voor de voorverkoopprijs. En desalniettemin is het de rest van de avond droog gebleven zodat de jaarlijkse 'reünie' aan de oever van de Breuly een zeer geslaagd feest werd. Het dak ging eraf!

De Toetenburgers hebben laten zien dat men met hun positieve instelling, goede samenwerking en communicatie veel voor elkaar kunnen krijgen. Naast de dank aan de ehbo, beveiliging, sponsoren, fotograaf, de vele vrijwilligers en organisatie is er een extra dank aan: West audio, MSA sound &light, Luuk Wanders producties, Pascal van de Berg, Dj Martin Moque en M.O.T, Vanderstarre, Samba Palooza.
Breulyfeest commissie hoopt volgend jaar 23 juli 2016 weer zo'n fantastisch publiek te mogen begroeten als bij deze 23ste editie.

De kiek van… Hans Keuper bij Favoriet RTV

ZEVENAAR – Op maandag 3 augustus zendt Favoriet RTV 'De Kijk van... Hans Keuper' uit. In het radioprogramma 'Kijk op de Samenleving' geeft de 'B.A.-er' (Bekende Achterhoeker) zijn 'kiek' op de Nederlandse samenleving.

Hans Keuper is vooral bekend als zanger van de Achterhoekse band Boh Foi Toch. Daarnaast is hij ook dichter en een van de mensen achter de jaarlijks terugkerende Achterhoek Spektakel Toer.

Tijdens zijn leven heeft hij zich door verschillende samenlevingen bewogen. Hij groeide op in Dinxperlo, studeerde in Utrecht en heeft enkele jaren gewerkt in Kameroen. Hij schetst in zijn 'kiek' onder andere het verschil in groeten: In de Achterhoek is het begroeten van mensen die je tegenkomt heel normaal, in de grote stad gebeurt dat nauwelijks en in Afrika is het juist vaak een heel ritueel.

Over zijn eigen bijdrage is hij erg bescheiden. "Ik probeer muziek te maken waarbij mensen zich op hun gemak voelen. Bij solo-optredens wil ik nog best wel eens wat linkse praatjes verkopen, maar wel vanuit het besef dat het mijn kijk is, waar je ook rustig wat tegenaan kunt ketsen." Bij deze quote wordt opgemerkt dat Hans Keuper hem natuurlijk volledig in het prachtige Achterhoekse dialect heeft gedaan, net als de rest van het interview.

'De Kijk van... Hans Keuper' wordt op maandag 3 augustus uitgezonden in het programma Kijk op de Samenleving.

Dat programma is er elke maandag tussen 19.00 en 21.00 uur. De etherfrequenties van Favoriet RTV zijn 94.0 en 105.2, kabel: 93.1. Op internet kunt u luisteren via www.favorietrtv.nl.

Mandy Mulder in finale EK Slovenië

ZEVENAAR - De 19-jarige Mandy Mulder uit Zevenaar heeft tijdens de Europese kampioenschappen in het Sloveense Maribor op het onderdeel 50 meter Sportgeweer drie houdingen (knielend/liggend/staand) voor dames-junioren de achtste plaats behaald.

Een fantastische en historische prestatie; nog nooit behaalde een Nederlandse juniorschutter een finaleplaats bij een Europees kampioenschap op wat wel genoemd wordt het 'koningsnummer' van de Geweerdisciplines internationaal.

Met een score van 577 punten behaalde Mandy Mulder een zevende plaats in de kwalificatie en wist zich daarmee voor de finale te plaatsen tussen absolute toppers uit Europa; de score van 577 punten is tegelijk een nieuw Nederlands record op dit onderdeel. In de finale was Mandy echter niet opgewassen tegen het geweld van deze topatletes uit landen als Rusland en Zwitserland.

Podiumtalent uit de Liemers gezocht

ZEVENAAR - Vanaf nu kan iedereen die actief is op cultureel gebied zich aanmelden voor de Liever de Liemers cultuurprijs 2015. De prijs bestaat uit een bedrag van vierduizend euro en een award.

Het podiumspektakel wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd door de Rotaryclub uit Zevenaar. Inmiddels is de Liever de Liemers Cultuurprijs uitgegroeid tot een gerenommeerd cultureel evenement. Vorig jaar was het de band Ashes of many die met de hoofdprijs van vierduizend euro, beschikbaar gesteld door de Regionale Rabobank, naar huis ging. De frisse melodieuze alternative metal band zette met hun energieke liveshow het Musiater op zijn kop tijdens de finale-avond.

Winnaars

Eerdere winnaars van de Cultuurprijs zijn: zangeres Laura Loeters, de Not2Bigband, Theaterzanggroep 'Schudden voor gebruik', Danspodium, What ever happens, klarinettiste Linda Schellingerhout en Gitarist Tijs Groen. Alle ex-deelnemers zijn vol lof over deze bijzondere ervaring. Bovendien zorgt de deelname aan de Cultuurprijs voor een stortvloed aan publiciteit.

Vakkundige jury

De Liever de Liemers Cultuurprijs wordt door een onafhankelijke jury toegekend. Uit de aanmeldingen kiest de jury vijf genomineerden. Deze kanshebbers zullen op de finale-avond, op 17 oktober in Het Musiater in Zevenaar, een optreden verzorgen. Op deze avond wordt bepaald wie de hoofdprijs en het kunstwerk, gemaakt door Het Span Vormgevers, ontvangt. De andere vier finalisten ontvangen allen een cheque ter waarde van 250 euro. Jaar in jaar uit levert de uitreiking, gepresenteerd door Marlies Claasen van TV Gelderland, een boeiend schouwspel op dankzij het opzienbarende talent uit deze regio.

Aanmelden

Niet alleen het talent uit de Liemers profiteert van dit culturele spektakel. Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen om de bewoners van 11 zorgcentra in de Liemers een warm hart toe te dragen. Er wordt een amusementsprogramma aangeboden, waarin Liemerse podiumtalenten in alle zorgcentra een onvergetelijke avond neerzetten. Hiermee hoopt de organisatie veel mensen te plezieren.

Aanmelden voor de Liever de Liemers Cultuurprijs 2015 kan via www.lieverdeliemers.nl. Op deze site staat informatie over de prijs en de voorwaarden voor gratis deelname. Ook de links naar Facebook en Twitter zijn er te vinden, waar je op de hoogte wordt gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Samen werken aan mooi water

WESTERVOORT - Schoon en mooi water staan hoog op de agenda van de gemeente en het waterschap. Bijna alle wateren in Westervoort worden beheerd en onderhouden door het waterschap Rijn en IJssel. Gemeente en waterschap hebben allebei belangrijke en wettelijke taken in de openbare ruimte; zij zijn verantwoordelijk voor een schone en veilige leefomgeving. Het waterschap voor het water, de gemeente onder andere voor de openbare ruimte.

Door samen te werken en het beheer op elkaar af te stemmen kunnen de krachten gebundeld worden om te werken aan schoon en voldoende water. Heel concreet gebeurt dat bijvoorbeeld door het beheer aan de oppervlaktewateren op elkaar af te stemmen: het onderhoud aan de oevers samen oppakken/uitvoeren. De gemeente en het waterschap stemmen hun werkzaamheden dus op elkaar af, zodat het werk efficiënt wordt uitgevoerd en de kwaliteit van de leefomgeving wordt gewaarborgd. Het werk vindt continu plaats en periodiek wordt het werk op elkaar afgestemd.

Meldpunt voor zwerfvuil in waterpartijen

Het is belangrijk dat de kwaliteit van het water op peil blijft, zodat Westervoort voldoende en schoon oppervlaktewater heeft. De gemeente en het waterschap werken hier hard aan. "U kunt ook uw steentje bijdragen door geen afval of brood in het water te gooien. Ziet u ergens grote hoeveelheden drijfvuil in het water liggen? Meld dit bij het waterschap. Dat kan via www.wrij.nl."

Cursussen bij Het Musiater

ZEVENAAR - Het is alweer bijna het einde van het seizoen, buiten schijnt de zon en de vakantie staat voor de deur. Een bijzonder jubileumseizoen van Het Musiater met mooie voorstellingen en projecten in het kader van het vijfentwintigjarig jubileum wordt afgesloten.

Terwijl iedereen vakantie gaat vieren, wordt er in Het Musiater druk gewerkt aan een make over van de foyer en de theaterzaal, zodat het theater er volgend seizoen weer helemaal hip uitziet en u nog relaxter van de voorstellingen kunt gaan genieten. Kijk voor het volledige aanbod van de voorstellingen in Het Musiater op www.hetmusiater.nl. Want de online verkoop gaat de hele zomer gewoon door!

Cursussen in Het Musiater

Muziek op schoot (9 mnd – 3 jaar)
Ook dit lesjaar organiseert Het Musiater weer de cursus 'Muziek op schoot'. De kinderen komen samen met hun (groot)ouder(s) en leren al zingende en spelenderwijs woorden en begrippen. Van de (groot)ouders wordt verwacht dat zij met de activiteiten meedoen. Zij hoeven overigens geen muzikaal "talent" te zijn. De eerstvolgende cursus start op 17 september. Docent is Martine Spruijt

Start cursus: September / januari / april; Dag/tijd: Donderdag, 09.15 of 10.15 uur; Locatie: Het Musiater, Zevenaar

Aantal lessen: 10 lessen van 45 minuten; Cursusprijs: 92 euro (incl. liedjesmap, koffie/thee)

De cursus vindt doorgang mits er voldoende aanmeldingen zijn. Dit is slechts een greep uit ons cursusaanbod. Voor het totale cursusaanbod en muzieklessen: www.hetmusiater.nl. Bij inschrijving voor 23 juli ben je gegarandeerd van een plekje.

Zomervakantie
Het Musiater is gesloten van vrijdag 24 juli tot en met 28 augustus. Vanaf maandag 31 augustus is de administratie weer bereikbaar.

Vanaf 18 juli tot en met 6 september zijn er geen muzieklessen. De eerste lesweek/roosterweek van de muziekschool is de week van 7 september tot en met 11 september.

Kunstenares Mendy Tiemissen exposeert bij Volta51 wonen

ZEVENAAR - Volta51 wonen en kunstenares Mendy Tiemissen (tevens mede-eigenaresse Mediaz Creatie | Communicatie) gaan elkaar versterken! Per juli 2015 zullen er doorlopend en voor onbepaalde tijd foto-art werken van Mendy geëxposeerd worden bij Volta51 wonen in Zevenaar.

Willemijn van Neerbos, eigenaresse Volta51 Wonen; "Volta51 wonen is een exclusieve woonwinkel met merken als RolfBenz Hülsta, de Sede, Willisau en Team'by'Wellis. Via via kwamen Mendy en ik in contact, haar werken passen prachtig bij onze merken. We hebben dezelfde doelgroep en versterken elkaar zo."

Kunstenares Mendy Tiemissen is al jaren gefascineerd door fotografie en de mogelijkheden van digitale fotobewerking. Tientallen beelden worden er in de krachtige, eigentijdse en vaak surrealistische composities verwerkt. De foto-art collectie is geïnspireerd op mensen, gezichten, industriële gebouwen, mystieke sferen, chaos, orde, typografie en kunst. Compositie, contrast, kleurgebruik en sfeer spelen in al haar werken een belangrijke rol.

Het kunstwerk 'Dutch' dat vorig jaar genomineerd is voor de Gelderlander Kunstprijs is ook te zien bij Volta51 wonen.

Voor meer info: Volta51 wonen, Voltastraat 49 in Zevenaar; 0316 332222 of Mendy Tiemissen (www.mendytiemissen.nl).

Afscheid groep acht van De Overlaat

TOLKAMER - Leerlingen uit groep acht van basisschool De Overlaat uit Tolkamer zijn de school uit- en de zomervakantie ingegooid! Het was een leuk spektakel

Activiteiten Het Palet Duiven

Maandag:

Sjoelen / inloop: 03, 10, 31 14.00-16.30

Smartlappenkoor 03,10, 31 19.30-22.30


Dinsdag:

Koersbal: 04,11 13.30-16.30

Klaverjassen / Jokeren: 04,11 19.30-22.00

Woensdag:
Hobbyclub:05, 12 09.30-12.00

Donderdag:

Klaverjassen / Jokeren: 06,13 14.00-16.30

Darts:06,13 19.30-22.00

Zaterdag:

Open middag:29 14.00-16.00

Ouderstoeidag bij Judokwai Fred Schilder

LIEMERS - Op alle locaties van Judokwai Fred Schilder werden op de laatste judoles van het seizoen alle vaders, moeders, opa's en oma's op de judomat uitgenodigd om een leerzame stoeiles mee te maken.

Er werden door alle judoka's met veel plezier aan deze stoeilessen meegedaan. Een mooie afsluiting van dit seizoen. Het nieuwe seizoen begint weer na 6 september.

VVO organiseert de Rheden Cup 2015

VELP - Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus verzorgt VVO als winnaar van de eerste uitgave, het Rheden Cup-toernooi. Plaats van handeling is de kunstgrasvelden op De Pinkenberg in Velp.

Alle Rhedense clubs kruisen opnieuw met hun eerste elftallen de degens. De elftallen spelen zowel op zaterdag als zondag twee wedstrijden van twee keer twintig minuten. Er zijn geen kruisfinales, maar na de drie poulewedstrijden spelen de nummers een van beide poules de finale, de nummers twee om de derde en vierde plaats, de nummers drie om de vijfde en zesde plaats en de nummers vier om de zevende en achtste plaats.

De wedstrijden beginnen op beide dagen op 12.00 uur. De finales (op zondag) vanaf 14.30 uur. In poule A zitten vv Rheden, Worth Rheden, Sc Veluwezoom en EDS. In poule B zitten DVOV, VVO, vv Dieren en Dierensche Boys. De prijsuitreiking is om 16.30 uur gepland in het Nol Maatkamp clubhuis van VVO.