De Liemers Helemaal Goed Courant

18 maart 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 18 maart 2016


Zevenaars centrum in paassferen

Zevenaar bereidt zich met diverse activiteiten voor op het Voorjaar. Onder andere met de Voorjaarsmarkt op 3 april.

ZEVENAAR – De binnenstadondernemers van Zevenaar zijn klaar voor de pasen én voor het voorjaar. In de aanloop naar de paasdagen worden de straten voorzien van een paassfeer. Een week later volgt de voorjaarsmarkt.

Gerard Nienhuijs van de activiteitencommissie vertelt: "Elk jaar versieren we de straten in december in kerstsfeer, maar dit jaar willen we ook het voorjaar binnenhalen." In de straten in het centrum verschijnen in de week voor Pasen vijftig grote standaarden met gele en paarse 'Vrolijk Pasen'-ballonnen. "Pasen betekent dat het voorjaar in aantocht is en mensen weer naar buiten gaan. We willen dan ook graag mensen uitnodigen ons gezellige centrum te bezoeken."

Voorjaarsmarkt

Op de zondag na pasen, 3 april, staat de voorjaarsmarkt in het Zevenaarse stadshart op het programma. Nienhuijs vertelt: "Op de eerste zondag van april houden wij traditiegetrouw de voorjaarsmarkt. Naast een gezellige markt vinden er ook diverse optredens en demonstraties plaats en zijn er activiteiten voor de kinderen. Ook zijn tijdens de voorjaarsmarkt op zondag 3 april de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur."

Liemerse Uitdaging is een feit!

REGIO - De samenvoeging van de Duivense en Montferlandse Uitdaging zorgt voor uitbreiding naar de vijf gemeenten in de Liemers. Dit heeft geleid tot de Liemerse Uitdaging. Verenigingen en Stichtingen uit Zevenaar, Rijnwaarden en Westervoort kunnen nu ook hun vragen neerleggen.

Liemerse bedrijven, gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen krijgen de mogelijkheid hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Met als doel de leefbaarheid voor alle inwoners in de Liemers te bevorderen. Dat is de Liemerse Uitdaging!

De Duivense en Montferlandse Uitdaging gaan op in de Liemerse Uitdaging. Naast Duiven en Montferland hebben ook de gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden en Westervoort hun commitment gegeven voor dit prachtige initiatief. De Uitdaging is een landelijk idee, gestart door Gerda Geurtsen in Arnhem. Doel is lokale bedrijven zover te krijgen dat zij zich inzetten voor de lokale samenleving. Vanuit het standpunt maatschappelijk betrokken ondernemen slaan zij een brug naar verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de Uitdaging.

De Liemerse Uitdaging bemiddelt in materialen, middelen en menskracht. Dat vertaalt zich door vragen van verenigingen en stichtingen te matchen met aanbod in natura van ondernemers uit de regio. Ondanks de samenwerking in deze vijf gemeenten blijven er lokale matchgroepen actief, die de aanvragen beoordelen en op zoek gaan naar matches. 'We geven geen geld, maar zoeken concrete oplossingen. Zo weten we dat onze inzet direct vertaald wordt en toepasbaar is. We maken gebruik van het netwerk van de matchgroepleden en dat is in de afgelopen twee jaar in Montferland en Duiven succesvol gebleken', aldus Sylvia Verhaar die als manager van de Liemerse Uitdaging haar bijdrage levert.

Naast de inzet van mensen hebben verenigingen en stichtingen ook toegang tot de Spullenbank van de Liemerse Uitdaging. In de Spullenbank zijn meubilair en andere spullen opgeslagen die bij bedrijven niet meer nodig zijn, bijvoorbeeld door vervanging.

Verenigingen en stichtingen die ook een aanvraag willen doen voor ondersteuning of een kijkje willen nemen in de Spullenbank, kunnen op de site van de Liemerse Uitdaging www.liemerseuitdaging.nl meer informatie vinden. Op de site is ook een overzicht beschikbaar van gerealiseerde matches.

Mooie songs gelardeerd met een flinke dosis humor

ZEVENAAR - Mooie songs gelardeerd met een flinke dosis humor. Zelfgeschreven nummers, gouwe ouwe en humor wisselen elkaar af tijdens het Open Podium van 26 maart in Muziekcafe De Lantaern, Aanvang: 21.00 uur. Zaal open: 20.15 uur. Toegang: gratis

Jane Who is een singer/songwriter uit Rotterdam. Ze haalt haar inspiratie uit het tragische dagelijks leven. Met invloeden van Ryan Adams, Glen Hansard en Regina Spektor schrijft ze intieme liedjes recht uit het hart.

Zangers Sanne van Petersen komt uit Hummelo. Al sinds haar kindertijd is ze bezeten van muziek Ze trad op in diverse theaters, maar ook als straatmuzikant. Haar repertoire bevat nummers van o.a. Melanie, Jefferson Airplane, Janis Joplin,en Sinéad o’Connor. Streisant, Piaf en Brel. ianist Ronny Bles zal begeleiden.

Cabertier Thom Groot Nibbelink raakte na zijn afstuderen werkloos. In deze zee van tijd is hij maar begonnen met cabaret, om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Tevergeefs. Maar dit is niet het enige wat mislukt. Vindt u dit een negatief pr-praatje? Dat ziet Thom anders. Constant dingen laten mislukken is namelijk ook een kunst.

De Belgen Frank en zijn niet meer weg te denken in de muziekwereld van Nederland , België en Duitsland. Met hun diepe doorleefde ballades met poëzie on the edge spelen ze vaak in exclusieve cultuur clubs. Maar ze kunnen meer. Kenners zullen blues roots van de jaren 30 herkennen en als de machine echt op gang komt dan kunnen ze swingen.

'Parkinson heb je samen'

ZEVENAAR - Op dinsdag 22 maart is iedereen welkom in Parkinson Café Zevenaar. Het Parkinson Café wordt van 14.00 tot 16.00 uur gehouden bij Liemerije Zevenaar, Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

De bijeenkomst staat in het teken van de uitwisseling van ervaringen met de ziekte van Parkinson. Parkinson is een ingrijpende ziekte, die van grote invloed is op je leven en je relatie. Op deze middag is er ruimte om hierover in kleine groepen in gesprek te gaan.

Een onderzoeker van het Radboudumc komt vertellen over de ParkinsonThuis studie. Nu al nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op hun website www.parkinsonthuis.nl.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer wordt er per keer een onderwerp besproken, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Parkinson Café Zevenaar is een initiatief van Liemerije en de Parkinson Vereniging. U hoeft geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. U kunt zich vóór 18 maart opgeven via info@liemerije.nl of via 088 0441999.

Volledig vernieuwde modeshow in Lathum

LATHUM - Nadat de modeshow in Lathum vorig jaar wegens omstandigheden niet kon doorgaan, is het bestuur van de Vrouwenvereniging naarstig op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om de meestal zeer succesvolle modeshow toch weer nieuw leven in te blazen. En dat is gelukt !

Op woensdag 23 maart organiseert de Vrouwenvereniging Lathum weer een modeshow in Het Gebouw, Kerkstraat 16 te Lathum; aanvang 19.30 uur. De nieuwste mode voor de aankomende lente en zomer wordt op de catwalk getoond door de mannequins en dressmen, bestaande uit leden of familie van leden van de vereniging. Een maatje meer en een maatje minder, jong en oud, man en vrouw, klein en groot; aan iedereen is gedacht.

De meewerkende firma’s zijn dit jaar: Willemsen Mode uit Westervoort, Derksen Schoenmode uit Duiven en als vanouds kapsalon Judith uit Lathum. Nieuw dit jaar is ook dat kinderen hun opwachting maken op de catwalk!

De entree is 5,00 euro inclusief koffie/thee en koek. In de pauze zal er een verloting worden gehouden met aantrekkelijke prijzen. Na afloop krijgt iedere bezoeker waardebonnen van de firma’s, die aan de modeshow meewerken.

Milieubewuste Boemelaars zamelen oud (frituur)vet in

ZEVENAAR - In veel huishoudens is wel een frituurpan aanwezig. Het frituurvet wat gebruikt wordt dient regelmatig vervangen te worden. Vaak is het opruimen van het oude vet of olie een probleem. Waar laat ik het? Zo maar in de afvalcontainer deponeren is geen optie want dat is uitermate belastend voor het milieu. Deponeren in een speciaal daarvoor geschikte gele vetcontainer is wel een goede optie.

CV De Boemelaars heeft de beschikking over gele vetcontainers. Al uw oude vloeibare of vaste frituurvet, frituurolie of andere plantaardige olie kan, mits verpakt in de originele verpakking of een goed afgesloten plastic fles of emmer, kan in deze containers gedeponeerd worden.

Het inleveren van uw oude vet en/of olie is niet alleen goed voor het milieu, u steunt hiermee ook De Boemelaars. Met de opbrengst van een volle vetcontainer kunnen leuke dingen gedaan worden die anders achterwege moeten blijven. Steun daarom De Boemelaars en spaar het milieu. Lever uw oude frituurvet, frituurolie of plantaardige olie in. Het gebruikt frituurvet (of olie) wordt op een duurzame manier gerecycled tot biodiesel. Dit is een concrete oplossing voor CO2-vermindering en bovendien levert het de club nog eens een leuk zakcentje op.

De gele vetcontainer staat bij de loods aan de Industriestraat 4 in Zevenaar. Elke woensdag van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 11:00 tot 15:00 uur staat de container buiten en kunt u uw oude vet deponeren. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om het afgewerkte frituurvet of -olie zelf naar de Industriestraat te brengen, geen nood. Een telefoontje naar (0316) 331413 is genoeg om een afspraak te maken. Wij halen het dan bij u op en zorgen dat het in de vetcontainer komt.

Goede vrijdag Sint-Martinus

OUD-ZEVENAAR - Woord, muziek en projecties van fragmenten uit glasramen rond de Kruisweg in de monumentale kerk van Oud Zevenaar.

Om 15.00 uur op Goede Vrijdag (25 maart aanstaande) wordt in de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar voor het tweede jaar op rij een bijzondere Kruisweg gehouden. Dit jaar wordt onder de titel: The Seven Words from the Cross stilgestaan bij de Kruisweg van Jezus Christus. Bijbelteksten en overwegingen van de Zevenaarse dichter Henk Herstel worden in de cyclus van de zeven laatste woorden van Christus aan het kruis afgewisseld met passende muziekfragmenten van de componisten Franz Schubert, Joseph Haydn, Giovanni Battista Pergolesi, Johann Sebastian Bach, Mikis Theodorakis, James Macmillan en Benjamin Britten. Als inleiding zal het gedicht Het Verbond (1993) van Lucebert worden gezegd. Van de Italiaan Mario Luzi (1914-2005), van wie vorig jaar ook teksten werden voorgedragen, stammen de inleidende en slotoverwegingen.

Het gesproken woord en de muziek worden visueel ondersteund met grote projecties van pakkende en expressionistische fragmenten uit de glas-in-loodramen, die in 1931 voor de Oud-Zevenaarse kerk werden gemaakt door Joep Nicolas (1887-1972).

Het initiatief voor deze bijzondere gebeurtenis werd genomen door een drietal personen uit de Oud-Zevenaarse geloofsgemeenschap: Wim van Heugten, Theo Salemink en Wim Wismans; zij hebben het idee voor deze viering verder uitgewerkt. De eerste twee genoemde personen zullen de teksten voordragen. Beeld en geluid worden verzorgd door Herman Ross.

De bijzondere muziek van grote componisten en de uitvergrote beelden uit de glasramen geven een extra dimensie aan de teksten, waarin een eenzame Christus aan het woord komt die op weg naar Golgotha zijn liefde uitspreekt voor de mens ondanks ontgoocheling en angst. Op deze manier blijft de oude kerk met haar bijzonder religieus en cultuurhistorische erfgoed naast een bewogen geschiedenis, een voor ieder toegankelijke plek van stilte en meditatie.

Landelijke opschoondag ook in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - De zwerfvuil-groep van de gemeente Rijnwaarden nodigt alle belangstellenden uit mee te doen aan de landelijke opschoondag 19 maart..

Deze zaterdag komen om 9.00 uur vrijwilligers bij elkaar in het dorpshuis van Aerdt. Tijdens de koffie worden de schoonmaakroutes verdeeld. Daarna begeeft ieder zich naar de verschillende startpunten in de gemeente om zijn route op te schonen van zwerfvuil.

Om 12.00 uur is het weer verzamelen in het dorpshuis en wordt ieder beloond met een heerlijke kom zelfgemaakte soep. Uiteindelijk kost het maar een halve dag, waarna u met een voldaan gevoel huiswaarts keert. Meldt u aan en doe mee!

Repair Café Zevenaar

ZEVENAAR - Wat doe je met een cd-speler die niet open wil, een broodrooster die het niet meer doet of kleding die gerepareerd moet worden? Of heeft u problemen met uw computer waardoor u hem niet meer gebruikt?

Kom dan op 23 maart van 14.00 tot 16.30 uur naar het Repair Café Zevenaar, Steenhuizen 6 in Zevenaar om samen met vrijwilligers je kapotte spullen te repareren, deskundig advies te krijgen en om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen.

Repair Café Zevenaar is een initiatief van Caleidoz Welzijn. Informatie:b.vanhall@caleidoz.nl.

Wandelen op Zondag

DUIVEN - Elke twee weken (even weeknummers, zondag telt als laatste dag van de week) is er Wandelen op Zondag, een laagdrempelige wandelgroep.

Er wordt verzameld om 13.30 uur buiten bij het theehuis in het Horsterpark in Duiven. Onderling wordt er dan afgesproken wie er 5 km wil lopen of wie meer. Vervolgens wordt er lekker gewandeld. Meestal wordt er nadertijd nog een kopje koffie gedronken (voor eigen rekening).

Het bijzondere aan Wandelen op Zondag is de laagdrempeligheid. U hoeft zich niet aan- of af te melden. Er zit dan ook geen coördinatie op deze groep. De groep verzamelt zich buiten bij het theehuis en vertrekt om 13.30 uur. Wie er is loopt gezellig mee en als u een keer niet komt is dit ook geen probleem.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Yvonne Bloemberg, sociaal werker Mikado, 06-44458152 of y.bloemberg@mikado-welzijn.nl.

Hersenstichting is gevers en vrijwilligers dankbaar

MONTFERLAND - Van 1 februari tot en met 6 februari vond in de gemeente Montferland de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn 27 collectanten op pad gegaan om geld in te zamelen voor mensen met een hersenaandoening.

Deze enthousiaste inzet heeft voor ’s-Heerenberg en omgeving 875,56 opgeleverd, voor Didam en omgeving 1528,39 euro. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening.

De Hersenstichting is iedereen dankbaar voor hun bijdrage, in het bijzonder de collectanten, want zonder hun inzet was dit bedrag niet opgehaald! Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op bankrekening NL18INGB0000000860 tnb Hersenstichting Nederland, Den Haag.

Aftrap 25-jarig hockeyvereniging MHC De Westerduiven

DUIVEN - Op vrijdag 4 maart 2016 heeft MHC De Westerduiven haar lustrumjaar feestelijk afgetrapt. De hockeyvereniging bestond op die datum exact 25 jaar. Zij hebben dit gevierd samen met leden en familie, oud-leden, vrijwilligers, oprichters, sponsoren, gemeente, hockeybond en andere betrokkenen.

Tijdens deze feestavond was er aandacht voor zowel verleden, heden als toekomst. Ook overhandigde de huidige voorzitter Joris van Wijk het eerste exemplaar van een zeer bijzondere uitgave van het clubblad Scoop aan Roel Rosbag, grondlegger en eerste voorzitter van Westerduiven. Daarna is de vlag voor de start van het lustrumjaar gehesen. Een jaar vol activiteiten met een zilveren lustrumrandje.

MHC De Westerduiven dé hockeyvereniging voor Westervoort en Duiven en omgeving. Het is een bruisende vereniging in de Liemers met ruim 650 leden. Hockey is een teamsport waarbij sportiviteit, respect en plezier hoog in het vaandel staan. De vereniging heeft als uitgangspunt dat ieder lid op het bij hem of haar passende niveau hockey kan spelen. MHC De Westerduiven is een echte familievereniging. Voor jong en oud. Als speler op het veld of als supporter langs de lijn. (www.westerduiven.nl.)

Maatjes voor chronisch zieken gezocht

ZEVENAAR - Zoek je een nieuwe uitdaging in vrijwilligerswerk? Meld je dan aan om een mantelzorger te ondersteunen in zijn/haar zorg voor een dementerend of chronisch ziek familielid.

Mantelzorgers hebben soms het gevoel dat ze er alleen voor staan. Als vrijwilliger kan je het werk van mantelzorgers verlichten, zorgen dat de mantelzorger ook eens een ochtend of een middag iets anders kan doen. En dat is belangrijk om als mantelzorger op de been te blijven.

“Wij zijn best nog jong, maar door mijn ziekte is mijn vrouw continu bij mij en heeft ze geen tijd meer voor haar vriendinnen. Het zou fijn zijn als iemand een paar uurtjes in de week bij mij komt zitten, dan kan mijn vrouw ook eens lekker koffie drinken met haar vriendinnen.” Als vrijwilliger kom je regelmatig op bezoek bij de dementerende of chronisch zieke. Je vult de tijd op een voor hen zo prettig mogelijke manier in. Je gaat bijvoorbeeld samen een wandelingetje maken, een spelletje doen of gewoon een koffie drinken en een praatje maken.

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers, woon je in de gemeente Zevenaar en ben je minimaal één dagdeel per week beschikbaar, meld je dan aan. Voor meer informatie bel of mail naar Marrie Boshuis, Consulent Mantelzorgondersteuning van Caleidoz Welzijn, (0316) -243 294, m.boshuis@caleidoz.nl.

Duiven heeft je hart nodig

DUIVEN - Wie helpt er mee? Ik zet mij in voor de jaarlijkse collecte van de Nederlandse Hartstichting. Dit jaar is de Hartweek van 18 tot en met 23 april. Ik zoek nog enkele mede-collectanten. Kinderen vanaf 16 jaar kunnen zelfstandig gaan collecteren.

Je kent vast wel iemand die te maken heeft met hart- en vaatziekten. Met een paar uur collecteren help je de Hartstichting met haar levensreddende werk. Doe het voor degene die je persoonlijk kent en voor al die andere hart- en vaatpatiënten. Heb je een uurtje over om in Duiven te collecteren? Dat is al voldoende om je aan te melden. De Hartstichting is blij met alle hulp. Wil je meer weten of je aanmelden, neem dan contact met me op: Marcia De Loo (0316 262953).

Winnaars Vrijwilligersprijzen 2015 van de gemeente Duiven

DUIVEN - Op zaterdagavond 12 maart zijn de jaarlijkse prijzen voor vrijwilligers in Duiven uitgereikt. Burgemeester De Lange en wethouder Johannes Goossen openden de avond.

Voor deze drukbezochte avond, heeft de Liemerse Uitdaging lokale horecaondernemers uitgedaagd om kraampjes in te richten met verschillende hapjes. Rondom de uitreiking van de prijs was er vooral veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

De inwoners van Duiven bepaalden wie de winnaars werden. De afgelopen week kon worden gestemd op de genomineerden door digitaal te stemmen via internet of een stembiljet om op de avond zelf in te vullen. Er is massaal gestemd!

Doordat er zoveel nominaties binnen gekomen zijn, is de keus gemaakt om drie categorieën op te stellen: de grote vrijwilligersprijs voor groepen; de grote vrijwilligersprijs individueel; de jongerenvrijwilligersprijs.

De grote vrijwilligersprijs van 500,00 voor groepen is gewonnen door dtichting Winterevenementen Duiven (IJsbaan). De grote vrijwilligersprijs individueel van 500,00 is gewonnen door Hennie Roelofs (sportclub Groessen). De jongerenvrijwilligersprijs van 250,00 is gewonnen door de Welpen & Scoutsleiding Duiven. De winnaars en genomineerden kregen nog een certificaat van deelname aan deze verkiezing uitgereikt.

De vrijwillige inzet van inwoners van Duiven is enorm dynamisch en divers. De drukbezochte vrijwilligersavond gaf dit jaar een goed beeld van de Duivense vrijwilligers.

Door aanhoudend succes gaat het Lentebad meer open voor vroege vogels

ZEVENAAR – Het Lentebad gaat de mogelijkheden voor vroege vogels verdubbelen. Enige tijd kon op de vroege dinsdagochtend niet gezwommen worden. Vanaf september 2015 is de mogelijkheid om op dinsdagmorgen om 7.00 uur te komen zwemmen weer in ere hersteld. Ataro BV, waaronder het Lentebad valt, heeft geluisterd naar de wensen van de bezoekers.

In de huidige tijd wordt steeds meer gekozen voor individueel sporten. Zwemmen neemt daarin een belangrijke plaats in, omdat het een tak van sport is die zowel door jongeren als door mensen van gevorderde leeftijd beoefend kan worden. Door het aanhoudende succes wordt weer aan de wensen van de klant tegemoet gekomen en is het vanaf heden mogelijk om vier keer per week vroeg te zwemmen. Het Lentebad is op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen vanaf 7.00 uur geopend.

Inspannen en ontspannen is bewegen, werken aan de gezondheid en ontspannen om verder de dag goed door te brengen. Er is daarvoor ruimte genoeg in het Lentebad, dat als één van de weinige zwembaden beschikt over een 15 meter breed 25-meterbad. Voor de zwemmers die prestatiegericht zijn ingesteld is er een aparte "snelle baan" gereserveerd.

De bezoekers worden gastvrij ontvangen en zwemmen onder toezicht van gekwalificeerd en service-gericht personeel.
Na het zwemmen kan men nog genieten van een heerlijke bak koffie. Om de gasten tegemoet te komen schaft Ataro BV een nieuwe koffievoorziening aan. Men drinkt dan koffie van versgemalen bonen tegen een redelijke prijs, waarvoor elders beduidend meer betaald moet worden. Meer informatie staat op www.Atarobv.nl.

Wandeling op goede vrijdag

LOBITH - We gaan weer wandelen op goede vrijdag, voor de vijfde keer inmiddels!mHet begint een mooie traditie te worden. De wandeling op vrijdag 25 maart start om 13.00 uur in de kerk van Lobith.

De route gaat dan naar de kerk van Hoch-Elten via de Ossenwaard, een afstand van 7,8 kilometer. Na een korte pauze lopen we om 15.00 uur samen zwijgend de Kruisweg in het bos achter de kerk. De stilte wordt afgewisseld met gebed bij iedere statie.

Daarna pauzeren we, strekken de benen en versterken de inwendige mens. Wij verzoeken u vriendelijk zelf voor lunchpakket en drinken te zorgen. Zo rond de klok van 16.00 uur gaan we weer op weg naar Lobith, deels via Duits grondgebied, een afstand van 9,0 kilometer. Om 18.00 uur staat daar een eenvoudige broodmaaltijd klaar. De dag wordt passend afgesloten met een bijeenkomst rond het lijdensverhaal in de kerk. In stilte keren we daarna huiswaarts.

Iedereen is welkom en wordt van harte uitgenodigd voor deze tocht! Om deze sobere broodmaaltijd (in de traditie van goede vrijdag) op het juiste aantal mensen te kunnen afstemmen, dient u zich tot uiterlijk woensdagochtend 23 maart voor deze wandeling aan te melden bij het Centraal Pastoraal Secretariaat van de Sint-Willibrordusparochie. Iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.30 tot 15.00 uur via 0316 523468. U kunt natuurlijk ook een mail sturen, secretariaat@rkliemers.nl.

Wees welkom! Dat geldt ook indien u alleen aan de kruisweg wilt deelnemen in het bos. U dient dan wel uiterlijk om 14.45 uur aanwezig te zijn op de Elterberg (parkeerterrein achter de kerk).

MKB Zevenaar steunt Make-A-Wish Nederland

Foto 1: Onthulling schilderij 'BubbleWish'. Op de foto: Albert Keddeman, Angelique Krüger en Juliëtte. Fotograaf: vrijwilligster Karin.

ZEVENAAR - Op 8 maart heeft MKB Zevenaar tijdens 'MKB DOET' een veiling gehouden voor de stichting Make-A-Wish Nederland. De succesvolle avond heeft het bijzonder hoge bedrag van 13.325,- opgeleverd. Hierdoor kunnen nog meer liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling gaan.

De veiling vond plaats bij Vida Dansstudio in Zevenaar. De veilingmeester Albert Keddeman (Derksen Veilingbedrijf) en Make-A-Wish ambassadrice Angelique Krüger (vooral bekend van omroep Gelderland) stelden zich gratis ter beschikking. Zij hebben de avond vermakelijk aan elkaar gepraat. Muisstil werd het echter toen Krüger de oud-wenskinderen Juliëtte en Eva ging interviewen. Direct werd de reden van de veilingavond duidelijk. Een wensvervulling geeft kinderen kracht voor de toekomst!

MKB Zevenaar heeft van vele ondernemers bijzondere items mogen ontvangen. Van vrijkaarten voor de bioscoop tot een reis naar Amerika. Een extra speciaal veilingitem was schilderij 'BubbleWish' dat is gemaakt door oud-wenskind Juliëtte. Haar schilderij heeft 340,- opgebracht.

Afgezien van de veiling werden de aanwezigen nog vermaakt met een loterij en een dansdemonstratie van een danspaar van Vida Dansstudio. Het was een gezellige en succesvolle avond met een mooie opbrengst voor Make-A-Wish Nederland.

Eindvoorstelling Albertuskoor: Alles is liefde

ZEVENAAR - Zondag 20 maart is het zover: de eindvoorstelling van het prachtige project 'Eindeloos Musiceren' met als titel 'Alles is liefde'. Deze samenwerking tussen Welcom en Het Musiater is voor de tweede keer een groot succes gebleken.

Dit jaar is de samenwerking zelfs uitgebreid door het Liemers Jeugdkoor en het Liemers Jeugdorkest deel te laten nemen aan dit project. De grand finale van het project vindt plaats op zondag 20 maart 2016 om 14.30 uur in Het Musiater te Zevenaar.

Samen met het Liemers Jeugdorkest en het Liemers Jeugdkoor zorgt het Albertuskoor voor een eindvoorstelling met als thema liefde, in breedste zin van het woord. Er zullen diverse liefdesliedjes van nu en vroeger gezongen worden. Daarnaast zullen zij zichzelf instrumentaal begeleiden op percussie of keyboard.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuur participatie, Het VSB Fonds en Fonds Sluyterman Van Loo ouderenprojecten. Toegangskaarten à vijf euro zijn verkrijgbaar via www.hetmusiater.nl of aan de kassa van Het Musiater op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 11.00 en 14.00 uur.

Basketiers'71: tweemaal winst, tweemaal verlies

ZEVENAAR - We starten deze speelzaterdag met het zogenoemde jeugdblok. De U12 speelt tegen Black Stars, een gelijk opgaande strijd. Waarin er wordt gestreden om ieder punt, sportief en gelijkwaardig.

De strijdlust in de laatste twee periodes geeft de doorslag. De tanden nog één keer op elkaar en geen scores meer tegen krijgen. Ja, dan is er de ontlading en de winst, een knappe 37 – 36 overwinning. De U14 speelt tegen BeCeGe eenzelfde beeld en dito wedstrijdverloop. Over en weer wordt er gescoord, al zijn de punten schaars die vallen. De inzet en fanatisme zijn er niet minder om, het dubbeltje kan alle kanten op vallen. In dit geval ook de goede kant, een 33 – 31 overwinning wordt uit het vuur gesleept.

Nadat de rookwolken van de zware strijd zijn opgetrokken, tijd voor het seniorenblok. Rustig achterover en gelaten de wedstrijden aankijken, het wordt niet meer spannend. De U20 speelt tegen Tower Jumpers, met slechts 5 spelers wordt er goed gespeeld. Er zitten goede en leuke acties tussen, helaas lang niet genoeg om te winnen 38 – 87. Heren2 tegen de Dedein, in vroeger tijden nog wel eens een kraker van jewelste. Nu al lang en breed beslist voordat het eindsignaal heeft geklonken. 46 – 86.

Conclusie van deze speelzaterdag: bij Basketiers'71 heeft de jeugd de toekomst. Zeker ook gezien dat de U10 in de Duiven, bij Pigeons in het hol van de leeuw, een prachtige toernooi overwinning wist te boeken.

Aanstaande zaterdag hetzelfde toernooi in sporthal Heerenmaten. Iedereen is welkom op 19 maart bij het Jumbo mini toernooi in Zevenaar van 9.30–13.30 uur.

Seniorenteam 2 van BC Didam kampioen

DIDAM - Vrijdag 26 februari is team 2 van Badmintonclub Didam kampioen geworden in de hoofdklasse, de hoogste regionale klasse.

Tot het eind bleef het spannend in de competitie. Om voor te blijven op de nummer twee in de poule, moest team 2 met 6-2 winnen in de uitwedstrijd tegen Denekamp. Dit deden ze ook. Bram, Linda, Rutger, Marjan en Rick gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Voor het laatste nieuws, ga naar www.bcdidam.nl.

Spirituele wandeltocht naar het prachtige Reichswald

WESTERVOORT - Op 2 april is er weer een spirituele wandeltocht georganiseerd door de protestantse gemeente van Westervoort. De afstand is ongeveer 8 kikometer en u kunt zo aanhaken, ook als u een vorige keer niet mee geweest bent.

Deze keer gaan we naar het Reichswald. Een prachtige boswandeling waar vooral de omvang van het bos en de stilte indrukwekkend zijn. Startplaats: Het Paalmanhuis Dorpstraat 63, Westervoort. Starttijd: 10.00 uur. Als u mee wilt wandelen geeft u zich dan uiterlijk 28 maart op bij Arjen Hiemstra: 026 3114104 of via e-mail: arjenhiemstra@prot-gem-westervoort.nl.

Expositie van Geertje de Gooijert in Liemerije Zevenaar

ZEVENAAR - Tot 28 mei exposeert Geertje de Gooijert haar schilderijen in Liemerije in Zevenaar, afdeling De Linde.

Geertje vertelt het volgende: "Tot aan mijn 46ste heb ik nooit iets gehad met kunst en/of hobby. Na twee herseninfarcten op mijn 46ste heb ik een jaar geknokt om mijn leven weer op te pakken. Ondanks de restverschijnselen hiervan ben ik begonnen met diverse hobby’s. Dat gaf een doel en ook structuur in mijn dagelijks leven. Tevens kon ik mijn gevoelswereld kwijt door hier mee bezig te zijn. Dit is uitgebreid tot de kunstuitingen, die ik nu veelal doe namelijk schilderen en beeldhouwen. Hiervoor heb ik geen lessen gehad, maar gedaan wat in mij opkwam. Daarnaast hou ik mij ook bezig met mijn kinderen en kleinkinderen waar ik heel veel plezier en steun van ervaar.

De schilderijen bij deze expositie, is het werk van de afgelopen twee jaar. Inspiratiebronnen waren reclames, foto’s en onder andere ook bestaande schilderijen. Ik hoop dat u van de schilderijen kunt genieten net zoals ik, toen ik ze schilderde."

Goede vrijdag kruisweg op de fiets

REGIO - Op goede vrijdag, 25 maart biedt de Sint-Willibrordusparochie in Zevenaar en omgeving de gelegenheid om de traditionele kruisweg per fiets af te leggen.

In het Duitse Hüthum start een 20 kilometer lange tocht, die onder meer langs de kerken van Elten en Hoch-Elten voert. Het is een mooie tocht, die langs vijftien kruiswegstaties en drie kerken voert. Voor een klein deel gaat de route over bospad en er zit er één vrij lange, maar niet al te steile beklimming in het parcours.

Geïnteresseerden zijn welkom! Om 13.00 uur starten we bij de kerk in Hüthum. Na afloop is er gelegenheid om aan te sluiten bij een sobere broodmaaltijd in het parochiecentrum in Lobith. Daar verzamelen zich ook wandelaars, die vanuit Lobith naar de Elterberg lopen om de Kruisweg in het bos te bidden. Na de maaltijd sluiten we de dag af met een korte bijeenkomst in de kerk, waarin het lijdensverhaal gelezen wordt.

Het is van belang, dat degenen die mee willen fietsen zich van te voren aanmelden. Dat kan bij het Centraal Pastoraal Secretariaat van de Sint-Willibrordusparochie: telefoonnummer 0316 523468 (bereikbaar op werkdagen van 09.30 tot 15.00 uur, op vrijdag tot 12.30 uur) of via een e-mail: secretariaat@rkliemers.nl.

Geef ook door of u deel wilt nemen aan de broodmaaltijd in Lobith. Bij het secretariaat kunt u nadere informatie krijgen. Vraag naar Maarten Smits. Iedereen is welkom. Nodig is een behoorlijke fiets, voldoende lichamelijke conditie en de wil om goede vrijdag op een sobere en toch intensieve manier samen met anderen te vieren.

Tweedehands kleding-babybeurs in Duiven

DUIVEN - Op zaterdag 19 maart wordt de tweedehands zomerkinderkledingbeurs gehouden. Tevens worden hier ook alle textiele babyartikelen verkocht. De beurs zal plaatsvinden in de Ogtent op het Remigiusplein 9 in Duiven.

Er kan goed uitziende kleding worden aangeleverd in de maten 50 tot en met 176. Er mogen maximaal 30 stuks kleding ingeleverd worden. Graag de kleding per maat gesorteerd aanleveren. Van de babyartikelen mogen naast kleding ook boxkleden, lakens, dekentjes en alle andere babytextiel worden ingeleverd. Hiervoor geldt geen maximum aantal. Knuffels worden niet ingenomen ivm hygiëne.

Op de site www.kledingbeursduiven.nl kunt u extra informatie vinden. Wilt u zomerkleding/babyartikelen verkopen dan kunt u hiervoor vanaf maandag 14 maart 00.01 uur een nummer aanvragen op www.kledingbeursduiven.nl. Uw kleding (gesorteerd op maat) en eventuele andere artikelen (voorzien van een sticker met daarop vermeld de maat, de vraagprijs en uw nummer) kunt u zaterdag 19 maart tussen 8.30 en 10.00 uur inleveren bij De Ogtent. De verkoop zal plaatsvinden tussen 12.00 en 14.00 uur. Uw niet-verkochte spullen en de eventuele opbrengst kunt u ophalen tussen 16.00 en 16.30 uur. Zoals gebruikelijk zal bij koper de prijs met 10 procent worden verhoogd, bij de verkoper wordt 20 procent van de opbrengst ingehouden. De netto opbrengst van deze beurs zal weer naar een regionaal goed doel gaan. Voor vragen en inlichtingen over deze beurs kunt u terecht bij Marian Hulscher: 0316 281430.

Het Grenslandorkest treedt op in Meulenvelden

DIDAM - Op dinsdag 22 maart treedt het Grenslandorkest op in Meulenvelden. Het altijd weer feestelijke 'menu' van het Grensland orkest bestaat voornamelijk uit de volgende ingrediënten: swing, rock, blues, easy listening & pop. Hierbij worden medley’s van bekende topartiesten zoals Tom Jones, Sammy Davis, Elvis Presley, James Last, Joe Cocker, James Bond, Glenn Miller etc. zeker niet uit de weg gegaan.

De muzikanten trekken tijdens hun concerten figuurlijk over de grenzen waardoor er muziekstukken ten gehore worden gebracht waar een ieder van kan smullen. Hierbij komen Duitsland, Griekenland, Amerika en Mexico overduidelijk aan de orde. Het geheel wordt altijd overgoten met een flinke portie enthousiasme en af en toe een scheutje romantiek. Geregeld is er een duet van de dirigent en de zangeres. Dit geeft een extra dimensie in het te spelen repertoire.

Ook treden er geregeld solisten op die hun muzikale kwaliteiten tonen door op gepaste wijze binnen het orkest hun solostuk ten gehore brengen. Kortom: het wordt een muzikale avond met voor elk wat wils.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13 in Didam, is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt inclusief een consumptie vijf euro. Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom. Voor informatie kunt u terecht bij het Servicepunt (0316) 293 100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Succesvolle Australische zangeres Toby Beard voor de derde keer in De Lantaern

Toby komt met Josse Sharrard (drum), Tom Clarke (bas) en Anne Bakker (viool).

ZEVENAAR - Het is muziekcafé De Lantaern voor de derde keer gelukt om Toby Baerd en haar band naar De Lantaern te krijgen. De twee eerdere optredens werden zeer enthousiast ontvangen door het publiek dat van heinde en verre naar het Muziekcafé kwam. Op zaterdag 19 maart is zij weer te zien en te horen.

De charismatische singer-songwriter en gitariste Toby Beard, afkomstig uit Perth in West-Australië, is een graag geziene gast in de Lantaern en op veler verzoek is ze ook dit jaar weer te zien op ons podium. De muziek van Toby Beard is niet tot een enkel genre terug te brengen. Folk, blues, rock, roots, reggae en zelfs chansons klinken door in de voortdurend gepassioneerd aanwezige zangeres. Vooral live maakt ze, met steeds wisselende bands, grote indruk: passie, rauwe energie en nooit een saai moment.

Toby heeft, samen met haar band, al met vele grote namen op het podium gestaan, zoals Sheryl Crow, Pete Murray en Luka Bloom.
De eigenzinnige muziek van Toby laat zich moeilijk vergelijken met andere muziek en maar weinigen zullen zoals zij meer dan zij het predicaat allround singer-songwriter verdienen. Adrenalinekicks en puur kippenvel wisselen elkaar af. Ongecompliceerde muziek die bij velen een onuitwisbare indruk achterlaat.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Het Braamhuis heeft een interieurverzorgende nodig voor het verrichten van alle voorkomende schoonmaakwerkzaamheden die in iedere huishouding voorkomen.

- Caleidoz Vrijwillige Hulpdienst zoekt enkele medewerkers om kleinschalig tuinwerk te verrichten (o.a. snoeien, grasmaaien en schoffelen) bij oudere of gehandicapte mensen.

- Liemers Museum zoekt een assistent-inrichter van tentoonstellingen. De taak bestaat o.a. uit het vervoeren van objecten, het helpen zoeken naar objecten en het inrichten van ruimtes en vitrines.

- Stichting Jutte van der Voorst zoekt een belastingconsulent, die voor cliënten eenvoudige belastingformulieren invult en fiscale adviezen kan geven.

Voor meer informatie over deze en circa 270 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Voorjaars-rommelmarkt bij De Boemelaars

ZEVENAAR - Binnenkort houdt carnavalsvereniging De Boemelaars weer haar traditionele voorjaars-rommelmarkt. Deze rommelmarkt zal als vanouds gehouden worden in het schuttersgebouw van Sint-Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

Op de rommelmarkt zullen weer allerlei goed bruikbare tweedehands goederen aangeboden worden. In de diverse stands zullen weer volop boeken, platen, cd’s, kleding, schoenen, speelgoed, huishoudelijke goederen, porselein, glaswerk en elektronica aangeboden worden.

Na of tijdens het bezoek aan deze rommelmarkt is er in het schuttersgebouw natuurlijk zoals altijd de mogelijkheid om een heerlijk vers gezet kopje koffie of thee te drinken.

Hebt u plannen om uw zolder of schuur eens grondig op te ruimen of hebt u dit al gedaan maar weet u niet waar u met de voor u overbodige doch voor een ander nog goed bruikbare goederen naar toe kunt? Bel dan gerust met De Boemelaars. Wij stellen het zeer op prijs als u uw goederen aan ons wilt schenken. Wij komen de goederen dan op afspraak bij u ophalen. U kunt bellen met Linda Vleeming op telefoonnummer 0316 331413. Op een met u afgesproken tijdstip worden de goederen dan netjes bij u opgehaald. U kunt de goederen ook zelf afgeven bij onze loods aan de Industriestraat 4 in Zevenaar. Iedere woensdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur en zaterdag van 11:00 tot 15:00 uur.

Meer informatie over en de rommelmarkt zoals de datum en tijd, staat binnenkort op www.cvdeboemelaars.nl.

Zilveren en een bronzen medaille voor Aldo

Op de foto staat Ikrame Peelen links

WESTERVOORT - Zaterdag 5 maart vond in Doetinchem de tweede voorronde plaats van de vijfde divisie turnen. Daarbij heeft Aldo 1 zilveren en 1 bronzen medaille gehaald. De eerste wedstrijd werd geturnd door de meisjes categorie Jeugd 2 supplement G.

Emmaloes Hoogenkamp eindigde met 41.100 punten op de zesde plaats, Maudi Hageman vlak daaronder met 40.650 punten op de 7de plaats, Babs Koenen met 40.400 op de 9de plaats en Maura de Waard met 38.775 punten op de 11de plaats.

In de volgende ronde turnden de senioren supplement E. Silke Hendriks turnde hier een heel goede wedstrijd wat beloond werd met een bronzen medaille. Ze eindigde met 43.150 punten op de derde plaats. Kim Huisman eindigde op de 8ste plaats met 42.275 punten, en Karlijn Prins vlak daaronder met 41.475 punten op de 9de plaats. Demi Leijser heeft helaas sprong niet gedaan en eindigde daardoor op de 22ste plaats met 30.650 punten.

In de laatste ronde turnden op beide banen meisjes van Aldo. Bij categorie Pupil 2 D2 eindigde Lotte ven der Veen op de 12de plaats met 52.850 punten. Shanti Paintsel vergat helaas een onderdeel op vloer wat haar 2 punten kostte. Zij werd uiteindelijk met 52.625 punten 16de. Op de andere baan turnde Ikrame Peelen een goede wedstrijd en won hiermee de zilveren medaille bij de categorie Junior supplement F. Zij haalde 44.925 punten. Voor informatie over de gymnastiekvereniging kunt u terecht op de site van Aldo: www.aldo-westervoort.nl .

Vriendentrouw start kaart- verkoop nieuw toneelstuk

De spelers van Vriendentrouw: boven van links naar rechts: Trudy Kruk, Bram van Kuipers, Vivian van Brakel, Mathieu Bouman, Karin Gompelman. Onder: John Scholten en Monique Jansen.

WESTERVOORT - Toneelvereniging Vriendentrouw uit Westervoort is gestart met de kaartverkoop voor het nieuwe toneelstuk ‘Dubbele agenda’. Een avondvullend blijspel van John Chapman en Dave Freeman met heel veel humor. De uitvoeringen zijn op zondag 3 april, woensdag 6 april en zondag 10 april. De voorstellingen beginnen om 19:30 uur.

Het toneelstuk gaat over de gescheiden vrouw Harriët. Ze leeft haar leven simpel, hoewel... Ze lost haar financiële problemen op door twee getrouwde mannen op verschillende dagen langs te laten komen. Haar ‘dubbele agenda’ wordt alleen ernstig verstoord door vriendin Anne met huwelijksproblemen, achterdochtige echtgenotes en minnaars met gebroken benen.

Het humoristische stuk wordt dit jaar gespeeld door Trudy Kruk, Bram van Kuipers, Vivian van Brakel, Mathieu Bouman, Karin Gompelman, John Scholten en Monique Jansen. Het stuk wordt geregisseerd door Ans Pruntel.

De kaarten voor de voorstellingen kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar bij Zalencentrum Wieleman, Slagerij Hetterschijt, Visspecialist de Botter en via Ineke van den Top (06-33853931). De leden van Vriendentrouw komen ook weer zoveel mogelijk langs de deuren in Westervoort om kaarten te verkopen. Aan de zaal kunnen ook kaarten gekocht worden, deze kosten € 6,-. Op woensdagavond is er gratis toegang voor 70-plussers.

Voor meer informatie over het toneelstuk of over Vriendentrouw kunt u kijken op www.vriendentrouw.nl.

Waterevent Pompen of Verzuipen?!

ZEVENAAR - Wat als de dijken écht doorbreken? Wanneer zijn onze uiterwaarden vol? Staat het water ons aan de lippen of valt het allemaal wel mee? Tijdens het waterevent ‘Pompen of Verzuipen’ dinsdag 29 maart zoomt Rotaryclub Zevenaar in op de antwoorden. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Waterdeskundigen brengen deze avond inspirerende en vooral informatieve verhalen. Dat alles onder de bezielende leiding van zanger en tekstdichter Hans Keuper. Zo neemt Heemraad en plaatsvervangend Dijkgraaf bij het Waterschap Rijn en IJssel Frank Wissink het publiek mee in hoogwaterproblematiek van de Liemers. Oftewel: “Naar een waterveilige Liemers.” Cor Beekmans van Rijkswaterstaat (Ruimte voor de Rivier) voert de aanwezigen mee in de metamorfose die de laatste 20 jaar het rivierengebied heeft ondergaan. Waarom zijn de veranderingen nodig en waar gaat het naartoe?

Tijdens het Waterevent komt ook de waterproblematiek van een paar duizend kilometer verderop aan het licht. In veel Afrikaanse landen is er behoefte aan oplossingen voor het grote tekort aan water. Adviseur watertechnologie Henk Holtslag vertelt over de waterproblematiek van Derdewereldlanden.

Benefiet-actie: Kaartopbrengst voor waterproject. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de bouw van touwpompen in het Afrikaanse Mozambique. Bij deze projecten leert Henk Holtslag de bevolking om met lokale materialen een put te boren of een pomp te maken.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Musiater (www.hetmusiater.nl). Meer informatie: http://www.rotary.nl/zevenaar.

13 / 36

Liemers 50 plusbeurs zaterdag 2 april van 11.00 tot 16.00 uur 'Exposanten in sporthal Lentemorgen maken er een feestje van!'

ZEVENAAR – Niet meer weg te denken: de Liemers 50 plusbeurs. Dit jaar voor het vijfde jaar in de vertrouwde locatie sporthal Lentemorgen. Met een feestelijk tintje, want de organisatoren laten het eerste lustrum niet zomaar voorbij gaan. Er zijn enkele plezierige onderbrekingen, die de sfeer extra zullen verhogen. En ook de exposanten zullen van deze vijfde gratis toegankelijke editie er een feestje van maken. Zeker een bezoek meer dan waard!

Foto: Marco van den Brink

De Liemers 50 plusbeurs is een bijzondere beurs. Allereerst met nog meer exposanten uit voornamelijk de eigen regio, die alle specifiek diensten en producten te bieden hebben voor de vijftig-plusser. De organisatie heeft voor een grote diversiteit gezorgd. "Het is beslist geen 'kommer-en-kwel'-beurs", vertellen Loes Kemperman en Elzo Hut. "Driekwart is niet-zorg gerelateerd!.Je vindt hier alles waarmee een vijftigplusser zich bezighoudt. Van dagje uit en vakantie, workshops en scooter tot aan het buurthuis, een golfclub en een firma, die oude films en foto's digitaliseert! Van zonnepanelen en politieke partijen tot aan de elektrische fiets. Eigenlijk: een beurs van het wieg tot het graf. Vooral een beurs waarop we het leven vieren." Er wordt een grote verscheidenheid van exposanten op deze grote informatieve beurs aangeboden.

Daarnaast is de Liemers 50 plusbeurs een gratis beurs. Er wordt geen entree geheven. Zelfs de standhouders betalen een lage prijs voor de kraam. Er zijn nog enkele kraampjes voor de last-minute beslisser!

Ook de organisatoren Elzo Hut en Loes Kemperman werken belangeloos. "We wonen werken beiden in de Liemers en doen graag wat terug. Ze zijn beiden ondernemers. In 2011 ontstond het idee om voor 50-plussers in deze regio een beurs te organiseren. Elzo Hut heeft een lange loopbaan in de ICT achter de rug, Loes Kemperman heeft binnen de Liemers diverse internetcafés en geeft computerbegeleiding aan huis.

Leerlingen van het Liemers College zijn ook weer betrokken bij deze beurs. Zij zullen diverse hand- en spandiensten verrichten, maar eveneens de bezoeker informeren daar waar nodig. De verkeersregelaars zorgen ook dit jaar weer zorgen dat de sporthal goed bereikbaar blijft.

Sporthal Lentemorgen (aan de Lentemorgen) in Zevenaar is gekozen als locatie omdat deze zeer goed bereikbaar is met openbaar vervoer, fiets, scootmobiel en auto. Er zijn toiletten en een gehandicapten toilet aanwezig. 'Sportcafé Lentemorgen' zal zoals voorafgaande jaren geopend zijn, zodat de bezoeker daar een heerlijk kopje koffie/thee met eventueel iets hartigs kan nuttigen.

Voor meer informatie: Loes Kemperman 06 22960663 of Elzo Hut 06 51555088; website: liemers50plusbeurs9.webnode.nl; facebook: liemers50plusbeurs; twitter: @liemersbeurs.

Het levenstestament: wie behartigt uw belangen als u dit zelf niet meer kunt?

ZEVENAAR - In een gewoon testament kunt u regelen wat er ná uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Maar wat gebeurt er indien u zelf tijdelijk of langdurig niet meer in staat bent om uw eigen belangen te behartigen, tengevolge van bijvoorbeeld een ongeluk, een hersenbloeding of dementie?

In uw levenstestament wijst u één of meer personen aan die u onvoorwaardelijk vertrouwt, zoals uw levenspartner of kinderen. De gemachtigde kan namens u uw administratie en financiën regelen, zoals het betalen van de rekeningen, het verzorgen van de belastingaangiften en kan beslissingen nemen met betrekking tot uw onderneming.

Ook kan de gemachtigde beslissingen nemen omtrent een eventuele opname in een zorginstelling en omtrent medische behandelingen. Onderdeel van het levenstestament zijn uw wensen ten aanzien van uw vermogen, dus uw woning, inboedelgoederen, auto, sieraden, enzovoorts. U kunt aanwijzingen geven over de verkoop van de woning. Als u gewend bent om schenkingen te doen, kunt u verzoeken deze schenkingen voort te zetten.

Verder kunt u in uw levenstestament uw wensen opnemen ten aanzien van medische verzorging, zoals een behandelverbod en euthanasieverklaring.Voor het geval u huisdieren heeft, wie neemt daarover de beslissing? Heeft u voor de huisdieren specifieke wensen, dan kunt u deze wensen concreet vastleggen.

Mocht het toch nodig zijn dat er een mentor, bewindvoerder of curator wordt benoemd dan bevat uw levenstestament belangrijke informatie; wie wordt er bij voorkeur benoemd (en wie niet) en welke instructies krijgt deze persoon.

Wij zorgen voor registratie van uw levenstestament bij het landelijk levenstestamentenregister.

Voor meer informatie en voor alle notariële zaken kunt u voor een vrijblijvend en gratis gesprek terecht bij Prick & Van Houtum notarissen te Zevenaar, Arnhemseweg 55, telefoon: 0316 524641, email: info@pvhnotarissen.nl of onze website: www.pvhnotarissen.nl.

Bike Totaal Witjes: elektrische fietsen voor elk type gebruik

GROESSEN - Razendsnel een boodschap doen, ontspannen aankomen op het werk of fluitend de heuvel op. Met een elektrische fiets van Bike Totaal Witjes heb je altijd perfect gezelschap. Van betrouwbaar dagelijks vervoermiddel tot sportieve uitlaatklep. Dankzij ons uitgebreide assortiment vind je altijd een elektrische fiets die bij je past.

Bike Totaal Witjes heeft elektrische fietsen voor elk type gebruik. Zo kun je kiezen uit verschillende elektrische systemen: de robuuste voorwielmotor, krachtige middenmotor of de soepele achterwielmotor. Onze specialisten geven je graag uitgebreid en deskundig advies over het belang van de plaats van de motor en bijvoorbeeld de actieradius. Daarna kun je een proefrit maken op de fiets die het beste aansluit op jouw wensen én jouw situatie.

En met de koop van de fiets houdt de service niet op! Bij Bike Totaal Witjes krijg je altijd een onderhoud & servicepakket cadeau inclusief gratis elektrische leenfiets en gratis haal- en brengservice. Onze vertrouwde service staat garant voor jarenlang fietsplezier.

Je kunt ons volledige assortiment ook op je gemak bekijken op www.witjestweewielers.nl. Hier kun je ook onze app downloaden zodat je altijd op de hoogte bent van ons volledige assortiment en het laatste nieuws. Kom dus snel langs bij Bike Totaal Witjes aan de Dorpstraat 64a in Groessen.

Als lopen pijn doet..

ZEVENAAR - Alweer voor het vijfde jaar, staan wij met onze kennis voor u klaar. Heeft u problemen met uw voeten, dan proberen wij de juiste oplossing te zoeken.

Om u te laten zien hoe dit werkt zullen we op de beurs vrijblijvend een afdruk van u voeten maken. We doen dit doormiddel van ons blauwdruksysteem. Snel en schoon, met uw sokken/panty aan, maken we een afdruk. U ontvangt gratis van ons een advies .

We zullen u een aantal steunzolen laten zien. Voor bijna elke klacht is er een steunzool te leveren. Steunzolen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Heeft u vragen over op maat gemaakte orthopedische schoenen stelt u ze dan gerust.

Verbandschoenen, semi orthopedische schoenen en op maat gemaakte schoenen hiervan zijn er een aantal voorbeelden aanwezig op de beurs. Deze hulpmiddelen worden vergoed vanuit uw basis verzekering, we hebben met alle verzekeringen een contract. Op welke manier u de vergoeding krijgt vanuit uw verzekering is verschillend, ook hierover kunnen wij u alle informatie geven.

Nieuwsgierig geworden? "Bezoek ons dan op de 50 plus beurs", aldus Willem en Rieteke Hoevers.

A18 z.g.a.n. sta-op stoelen

DUIVEN - Reeds meer dan vijf jaar levert A18 z.g.a.n. sta-op stoelen van de bekende Nederlandse merken Fitform en Doge. Begonnen in Doetinchem, hebben we nu in Duiven op industriegebied Centerpoort-Noord een prachtig pand met showroom + werkplaats; gratis parkeren voor de deur en rolstoeltoegankelijk.

Vanuit heel Nederland, Duitsland en België weet men dit unieke bedrijf inmiddels te vinden, vaak na verwijzing door huisarts, ergo- of fysiotherapeute. De actuele website met uitgebreide informatie www.a18staop.nl, is daarbij een landelijk bekend hulpmiddel geworden.

Een nieuwe sta-op stoel kost 2000-3000 euro, onze prijzen zitten meestal tussen 500-750 euro.

We verkopen enkel 3-motorige stoelen met grote, gekleurde bedienknoppen. U krijgt er altijd een grote kaart met uitleg van deze knoppen bij, 6 of 12 maanden garantie, en kunt bij aankoop een terugkoopgarantie afsluiten.

We werken alleen op afspraak, omdat belangstellenden in een gesprek van circa 1,5 uur een demonstratie en een persoonlijk advies kunnen verwachten. Bij dit gesprek, samen met familie, wordt in alle rust en geduld ook aandacht besteed aan uw persoonlijke , medische en sociale omstandigheden. Vindt u na ons advies een stoel die in uw interieur past, dan maken we de stoel helemaal op maat voor uw postuur.

Kunt u niet (meer) naar Duiven komen, dan zoeken we samen per telefoon en website een geschikte en mooie stoel voor u uit, en komen we naar u toe. Na uitleg en passen, maken we de stoel dan in uw huiskamer voor u op maat.

Meer informatie op de 50+ beurs in Zevenaar, telefoon 06 36097204 of via de website www.a18staop.

Intiem en gezellig Partycentrum De Dèèl en Dorpscafé 't-Aschwinhuus…

... waar iedereen welkom is!

De leuke sfeer in ons partycentrum werkt aanstekelijk op alle leeftijden.

… waar u kan genieten van een lekker drankje!

Wij schenken Grolsch van de tap en voorts heeft u keuze genoeg uit andere dranken en biertjes zoals Weizen, lentebok en veel meer.

... waar u een spetterend feest kan vieren!

Neem een kijkje op onze pagina zaalverhuur voor meer informatie over het huren van onze zaal voor uw trouwfeest, verjaardagsfeest, vergadering … U kan hier een feest houden inclusief de catering!

… waar gedanst en gefeest wordt!

Benieuwd wanneer onze volgende dansavond, thema-avond of andere activiteit gepland is? Lees onze agenda! Was u er al eerder bij? Dan kan u zichzelf misschien wel herkennen in ons fotoalbum. U kan ook een berichtje in ons gastenboek schrijven!

… meer dan een café/zaal alleen!

Wij bieden ook een speciale cateringservice aan. U kan bij ons buffetten, gourmet, barbecue en meer bestellen. Indien u dit wenst, leveren wij eveneens de borden, het bestek en het benodigde materiaal! U kan kiezen of u alles komt ophalen of wij het naar de gewenste locatie brengen.

… waar klantvriendelijkheid een levensstijl is!

Houdt u bijvoorbeeld een fietstocht deze winter en zou u graag even bij ons pauzeren buiten onze openingsuren? Geef ons een seintje en dan staan we klaar met een bakje koffie en gebak.

Wij staan altijd open voor wensen van onze klanten. Neem even contact op en we bespreken de mogelijkheden!

… met een ideale ligging!

Wij zijn gelegen in regio Montferland, nabij de Duitse grens, gemakkelijk te bereiken en er zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Onze tuin met terras is de perfecte locatie om zomerfeestjes te geven!

Kortom... Tot ziens bij Partycentrum De Dèèl of 't-Aschwinhuus

De nieuwe Kia Sportage

ZEVENAAR - Kia start 2016 in stijl met de nieuwe Kia Sportage, die vanaf februari bij de Nederlandse Kia-dealers staat. Een nieuw design en een interieur waarin kwaliteit de boventoon voert zijn de direct zichtbare highlights. Daarnaast verrast de Sportage met nieuwe motoren, een aanzienlijk verbeterd rijgedrag, geavanceerde technologieën, een breed aanbod aan uitvoeringen en een scherpe prijsstelling vanaf 25.995,-. euro.

  • Prijzen beginnen bij € 25.995,-

  • Debuut 1.6 T-GDI motor en 7-traps automaat met dubbele koppeling in nieuwe compacte SUV

  • Sportage GT-Line voor extra sportieve looks

  • Aandacht voor design, hoogwaardig interieur met zacht aanvoelende materialen

De vierde generatie van de Kia Sportage bouwt verder op het succes van zijn voorganger. De nieuwe Sportage heeft een gedurfd uiterlijk met sportieve trekken. Het front markeert de grootste verandering in het design. De koplampen zijn niet langer geïntegreerd in de grille, maar lopen rond de hoeken door in de wielkasten. De bredere 'tijgerneus' grille maakt de Sportage echter direct herkenbaar maakt als lid van de Kia-familie.

Nu bij de dealer

Vanaf februari 2016 staat de nieuwe Kia Sportage bij de dealer. Daar is hij nu overigens al te bestellen. Prijzen beginnen bij € 25.995,- voor de 1.6 GDi EconomyLine. Voorzien van de nieuwe 1.6 T-GDi in combinatie met de GT-Line-uitrusting is de Sportage er vanaf € 35.995,-. Dieselen kan eveneens vanaf € 35.995,-, met de Sportage 1.7 CRDi DynamicLine.

Autobedrijf Rennes, Hengelder 11, Zevenaar 0316 526592.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - Binnen de prestatiegerichte familievereniging DCS neemt de populariteit van het dames/ meidenvoetbal steeds meer toe. In de tweede seizoenshelft van 2016 die binnenkort start zal er op de zaterdag met in totaal zes meidenteams en op de zondag met twee damesteams in competitieverband deelnemen.

Ook bij JES DCS is dit niet onopgemerkt gebleven en om de meiden en dames te stimuleren hebben ze besloten om ieder team een mooie roze wedstrijdbal te sponsoren, de uitreiking vond zaterdag 23 januari plaats.

JES DCS bestaat uit mensen/ bedrijven die DCS een warm hart toedragen door een eenmalige (of jaarlijkse) bijdrage van 50,00 (meer mag uiteraard ook) ervoor zorgen dat de actieve leden goed gefaciliteerd blijven en worden zodat zij hun sport met plezier kunnen beoefenen. Faciliteiten in de meest brede zin van het woord dus.

Als blijk van onze waardering voor uw bijdrage ontvangt wordt uw naam gepubliceerd op het JES-DCS sponsorbord dat prominent aanwezig zal zijn op ons terrein. Uiteraard houden wij u twee keer per jaar via een nieuwsbrief op de hoogte van de besteding van uw geld. Zodat u zelf kunt lezen en zien dat uw steun goed besteed wordt en is. Maar het mooiste zou natuurlijk zijn dat u de bestedingen met uw eigen ogen komt aanschouwen. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor een bezoek aan Sportpark Hengelder. Voor meer info stuur dan een mail naar jesdcs@svdcs.nl.

Het best bewaarde geheim van Zevenaar

ZEVENAAR - Achter de Markt met haar restaurants ligt de kasteel-boerderij 'Landgoed Huis Sevenaer' met daarop ruim twintig rijksmonumenten. In één daarvan - Het Ploderhuis - is restaurant Eet-Lokaal gevestigd.

Dit in 2015 geopende restaurant kookt dagelijks met producten van het landgoed en van lokale producenten. Daarom 'Eet-Lokaal'! Naast de twee restaurantruimten beneden zijn er drie zalen voor privé en zakelijke bijeenkomsten. Van alles is mogelijk en wordt samen met de eigenaren in een persoonlijk gesprek uitgewerkt.

"Echte aandacht voor onze gast" is het motto van Eet-Lokaal. Er wordt zonder vaste kaart gewerkt om zoveel mogelijk met het regionale en verse aanbod te koken. Een drie-gangenmenu start altijd met een voorgerechtenplank met 10 -12 bijzondere creaties met groenten, vlees en vis. Gevolgd door een keuze hoofdgerecht en kaas of zoet ter afsluiting. Met pasen wijken ze daar iets vanaf omdat er een prachtig 5-gangen paasmenu inclusief bijpassende dranken wordt geserveerd voor maar 49,50 euro. Daarnaast presenteert men een eigenzinnige Brunch en High Tea. Met Pasen extra feestelijk incl. thee voor 16,50 euro. Gasten die alvast een voorproefje op de vakantie willen nemen heeft Eet-Lokaal een uniek ommuurd terras. Van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 22:00 uur open.

Markt 25, 6901 AH Zevenaar, 0316 242409, restaurant@eet-lokaal.com, www.eet-lokaal.com.

Bloemberg Mannenmode in Zevenaar

ZEVENAAR - Het is lente! Tijd voor de wisseling van de winterkleding naar de zomeroutfit. Bloemberg Mannenmode in Zevenaar heeft een prachtige voorjaar/zomercollectie.

In de nieuwe winkel aan de Didamsestraat 4 is een frisse en vrolijke voorjaarscollectie gepresenteerd in een sfeervolle omgeving. Een totale collectie met bijvoorbeeld een shop in shop systeem van het merk Camel. Stoer en uitdagend. Van t-shirt tot en met jack. De merken Lerros en Fellows sluiten perfect aan bij de Camel collectie zodat de combinatiemogelijkheden groot zijn. Colberts en kostuums zijn er van Digel en Stones, in slimfit pasvorm maar ook in de comfort pasvorm. Mooie kostuums in uitstekend te combineren kleuren.

De zeer grote collectie overhemden van de merken Ledub en Olymp zullen de combinatie met het kostuum bijzonder maken. Plezierig is dat een groot deel van de overhemden strijkvrij is.

Bloemberg Mannenmode heeft voor iedere man het juiste merk, de juiste maat en pasvorm. Komt u overtuigen in de winkel aan de Didamsestraat 4 te Zevenaar; 0316 262733; www.bloembergmannenmode.nl.

De ouderenzorg verandert

ZEVENAAR - Voor ouderen is de basis van 'goede zorg' vanzelfsprekend. Hulp bij het aankleden, een
schoon bed en op tijd de medicijnen krijgen bijvoorbeeld. Toch is dit niet het belangrijkste
voor goede zorg voor de meeste ouderen. Goede zorg is dat de medewerkers interesse hebben voor hoe het écht met u gaat. Dat ze weten wat belangrijk voor u is.


Ouderenzorg is de zorg voor oudere mensen met gezondheidsproblemen. Deze klachten maken het dagelijks leven moeilijker. Daarvoor is goede zorg en steun nodig. Zorg is een onderdeel van het wonen in een woonzorgcentrum, maar neemt slechts een deel van de dag in beslag. De rest van de dag wordt zo ingevuld dat bewoners hun vertrouwde (sociale) leven zo goed mogelijk kunnen voortzetten.

U kunt hierbij denken aan winkelen en wandelen in de vertrouwde omgeving. Of het samen meedoen aan activiteiten zoals kaarten, zingen en naar de film. Natuurlijk kunt u ook voldoende tijd doorbrengen met familie en vrienden. Belangrijke voorwaarden voor een liefdevolle zorg voor ouderen waarbij waardigheid en trots centraal staan.

Zelfstandig wonen met hulp In een verzorgingshuis woont u redelijk zelfstandig. U huurt bij de Pelgromhof een appartement met een eigen douche, toilet, bed en woonruimte. Er is 24 uur per dag hulp beschikbaar, ook voor dagopvang na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

Met ingang van april is er een specialist ouderengeneeskunde in de Pelgromhof. Heeft u opmerkingen of vragen? Maak dan een afspraak voor een gesprek, via telefoonnummer: 085 4019684 of mail ons: info@pelgromhof.nl. Ons team helpt u graag.

Weerbaarheidstraining

ZEVENAAR - Vanaf woensdag 13 april organiseert jongerenwerk Zevenaar een weerbaarheid training voor alle kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Gediplomeerd docente Seraja Schreuder ontwikkelde deze training voor kinderen die gepest worden, weinig zelfvertrouwen hebben of gewoon niet zo sterk in hun schoenen staan. Zij leert de kinderen fysieke en mentale weerbaarheid technieken, zodat zij zichzelf kunnen verdedigen, hun emoties beter leren kennen en beheersen en daardoor weer lekker zichzelf kunnen zijn. In de training staan plezier, sport en respect voor elkaar centraal.

De training duurt 10 weken en wordt gehouden op de woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in jongerencentrum 4ALL aan de Engeveldweg 4 in Zevenaar. De kosten zijn 40 euro voor 10 lessen.
Voor meer informatie of om je op te geven, stuur een mail naar b.vanhall@caleidoz.nl.

Muziek als troost

ZEVENAAR - Muziek als troost. Zo kun je ook luisteren naar de grote muzikale tradities. Van Monteverdi tot Oosterhuis, van Bach tot Theodorakis. En dan natuurlijk ook Mozart en zoveel andere componisten. Op maandag 21 maart in de Ontmoetingskerk, dr. Honigstraat te Zevenaar om 20.00 uur.

Muziek probeert de mens een zinvolle plaats te geven in het koude universum, probeert troost en rust te geven voor een onrustig hart, maar ook vrolijkheid en spirit. Ook in tijden dat de goden zwijgen en de kerken klein en marginaal lijken, heeft bijvoorbeeld de Matthäus-Passion van Bach een grote aantrekkingskracht in de Goede Week. Vooral in Nederland. Ruud Souverijn uit Enschede zal ons fragmenten van die troostrijke muziek laten horen, vertelt er over, mogelijk zelfs met een gedicht erbij. Een persoonlijke tocht. Ruud Souverijn (1946) is lid van het Twents Liturgiekoor en zong mee in de Johannes-Passion van Bach en de Mattheus van Kuhnhausen.

Kosten: vijf euro. Nadere informatie bij Theo Salemink: 0316 340668.

Lentekriebels bij DCS

ZEVENAAR - Na de geslaagde première vorig jaar organiseert sv DCS op zaterdag 19 maart van 10.45-12.15 uur weer de DCS Mini Spelinstuif voor alle jongens en meisjes van 4-6 jaar oud uit de gemeente Zevenaar.

Doel hiervan is om al deze kinderen de gelegenheid te bieden om lekker buiten te sporten en kennis te maken met het leukste spel ter wereld: voetbal! En ben je nog net geen 4 jaar oud of al ‘groot’ en al 7 jaar oud dan ben je ook gewoon welkom hoor! Kom dus ook lekker lol maken deze ochtend op Sportpark Hengelder!

De Lente van 2016 staat voor de deur en de zon wint aan kracht. Tijd om dus lekker actief te worden. En waar kun je dat beter doen dan op het prachtige complex van sv DCS op Sportpark Hengelder? Tijdens de DCS Mini Spelinstuif laten de ervaren jongste-jeugdtrainers van DCS de kinderen kennis maken met het plezier dat voetbal geeft. Dit doen ze door ze mee te nemen in de DCS filosofie van veel lachen, lekker bewegen, leren voetballen, er op los knallen en de betekenis van ‘teamspirit’. En uiteraard zal onze Normen & Waardenmascotte Appie ze hierbij begeleiden.

Kom allemaal op zaterdag 19 maart van 10.45-12.15 uur de start van de Lente vieren bij sv DCS. Voor eten en drinken wordt gezorgd en uiteraard is deelname gratis en geheel vrijblijvend.

Start collecteweek Reumafonds

REGIO - Het Reumafonds houdt binnenkort de jaarlijkse landelijke collecte. In de week van 21 tot en met 26 maart komen ruim 60.000 vrijwilligers in actie om door heel Nederland geld op te halen voor de bestrijding van reuma.


In Nederland leven bijna twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma is kostbaar. Daarom is uw bijdrage hard nodig.
Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening en kan jong en oud overkomen.


Steun van iedere Nederlander nodig
Het Reumafonds strijdt al 90 jaar voor een beter leven met reuma. Nu en in de toekomst. We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. We geven voorlichting, ondersteunen patiëntenactiviteiten en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Dat brengt ons steeds een stap dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl.

Diploma voor leerlingen van De Ziep

Vijf trotse leerlingen van De Ziep met hun diploma schoonmaak van links naar rechts: Djodjo, Mariska,Sonja, Emmely en Jessica.

DIDAM - Een groep leerlingen van De Ziep in Didam heeft het officiële examen Instructie bij introductie schoonmaak behaald. De Ziep geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking en heeft voor dit project de samenwerking gezocht met schoonmaakbedrijf Aalbers. Afgelopen maanden hebben de leerlingen les gehad van Jeroen Aalbers, instructeur Aalbers, en Wieke Kruitwagen, leraar De Ziep.

Vanaf januari 2015 vallen jongeren die kunnen werken maar ondersteuning nodig hebben onder de Participatiewet. De wet is bedoeld om zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking werk te laten vinden. Dit schooljaar is binnen De Ziep een start gemaakt met de opleidingen Introductie schoonmaak en Werken in de keuken. De eerste groep Introductie schoonmaak heeft het examen behaald. De andere groep die opgeleid wordt voor Werken in de keuken gaat in april examen doen.

Met deze diploma’s vergroten we de kansen voor onze leerlingen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt. Dinsdag 1 maart kwam de examinator op school om het examen bij de leerlingen af te nemen. Een spannend moment. Het examen bestond uit: stofwissen, enkelvoudig moppen, interieur-, en sanitair onderhoud. Alle onderdelen zijn aangeleerd volgens de microvezelmethode. De leerlingen hebben het uitstekend gedaan en zijn allemaal geslaagd! Het diploma wordt landelijk erkend door de SVS, schoonmaakbranche. SVS is de grootste opleider op gebied van schoonmaak.

Jeugdteam 1 van BC Didam kampioen

DIDAM - Zondag 14 februari is Jeugd 1 van BC Didam kampioen geworden in de klasse U17.

Joël, Mika, Geerte en Annakumari gefeliciteerd met jullie kampioenschap! Voor het laatste nieuws, ga naar www.bcdidam.nl.

Badminton-scholentoernooi

DUIVEN - Woensdag 16 maart was het Badminton-scholentoernooi. Dit toernooi was voor de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 uit Duiven! Leuk om te weten: De nummer 1 van Nederland, ook trainster bij BC Thuve, was aanwezig en gaf een demo. www.bcthuve.nl.

Theater op De Overlaat

TOLKAMER - Maandag 7 maart is het theaterproject in samenwerking met Theatergroep De Plaats op Daltonbasisschool De Overlaat uit Tolkamer gestart.

Foto: Riet Sloot

De kleuters hebben met een leuke voorstelling (gespeeld door enkele ouders en de kleuterleerkrachten) het theaterproject geopend. Donderdag 24 maart is de afsluiting van het project met een kunstroute (start vanaf school) om 13.00 uur en 15.00 uur door Tolkamer.

Avond over verlies en rouw in Ons Huis in Zevenaar Niets is meer hetzelfde

ZEVENAAR - Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: verlies van iemand die ons dierbaar is. Niets is dan meer hetzelfde. Het voelen van intens verdriet, rouwen, is hierop een natuurlijke reactie.

Maar wat is dat nou precies, rouw? Hoe lang mag het duren, wat moet je wel doen, of juist niet? Maar ook: hoe ga je om met iemand die in de rouw is? Over deze zaken bestaan veel vragen.

Arthur Polspoel zal op 31 maart een lezing geven over dit onderwerp. Arthur geeft lezingen en cursussen in Nederland en Vlaanderen. Hij schrijft artikelen en boeken over rouw, terminale zorg, eenzaamheid en nabestaan na zelfdoding. Behalve Arthur Polspoel zal ook Lidy Aleven vertellen over haar keuze om te gaan werken als verlies- en rouwbegeleider. Zanger en liedschrijver Paul Mulder zal enkele liederen zingen. De avond wordt ingeleid door Carin Schoenmakers van Memora Uitvaartverzorging. Aan het eind van de avond is het mogelijk om stil te staan bij persoonlijk verlies door middel van het aansteken van een kaarsje.

De avond wordt aangeboden door Lidy, Carin en Paul. De toegang is gratis. Reserveren is noodzakelijk in verband met een beperkt aantal plaatsen. Dit kan via lidyaleven@hotmail.com of 0316-525697. De avond is donderdag 31 maart, aanvang 19.00 uur in Ons Huis, Dokter Honingstraat 3, Zevenaar.

Open dag met rondleidingen door de kassen en proeverijen

GROESSEN - Op zondag 20 maart houdt De Groene Schuur in Groessen een open dag van 11.00 – 16.00 uur. De streekwinkel is geopend en iedereen mag een kijkje nemen in de kassen van de kwekerij, waar onder andere tropische groenten, vergeten groenten en pepers worden verbouwd. Ook de kookstudio en de wandeltuinen zijn te bezichtigen en er vinden proeverijen plaats.

Alle producten uit de kwekerij zijn dagelijks verkrijgbaar in de gezellige streekwinkel. Naast deze producten zijn er ook diverse streek- en huisgemaakte producten verkrijgbaar zoals vruchtensappen, honing, streekwijnen, jam en chutney Allemaal puur natuur en erg lekker!

Het moestuinseizoen is weer in volle gang! U kunt bij De Groene Schuur terecht voor al uw groente- en kruidenplanten en zaden en wordt voorzien van gedegen advies!

Sinds kort is De Groene schuur begonnen met wekelijkse groentepakketten. U wordt dan wekelijks verrast door een heerlijk vers pakket van onze groenten. Elke week staat er dan een lekker pakket voor u klaar bestaande uit vier maaltijdgroentes en twee extra ingrediënten zoals champignons, verse kruiden, paprika, sjalotten, potje huisgemaakt jam/chutney, fles heerlijk vruchtensap et cetera.

In de kookstudio van De Groene Schuur kunt u terecht voor kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes. Tevens zijn er verschillende arrangementen mogelijk waarbij de activiteiten gecombineerd kunnen worden. Deze arrangementen zijn uitermate geschikt voor een bedrijfs-, familie-, of vriendenuitje.

Voor meer info bel: 0316-330718 of mail naar info@degroeneschuur.nl De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9B in Groessen. Web-site: www.degroeneschuur.nl of www.kokenindekas.nl.

Schouten Hoveniers mag kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren

ELST - Schouten Hoveniers mag sinds kort het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren. Het logo wordt alleen toegekend aan bedrijven die garant staan voor goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Een goed advies is immers goud waard!

De hedendaagse consument wordt steeds kritischer. Er zijn steeds meer aanbieders, waardoor men vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Dankzij het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist wordt het voor de consument een stuk makkelijker gemaakt. Het logo mag enkel gevoerd worden door bedrijven die vakmanschap, kwaliteit, service, garantie en het geven van een goed advies hoog in het vaandel hebben. Stuk voor stuk zaken die Barry Schouten als vanzelfsprekend beschouwen!

WonenWonen.nl

Het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist wordt toegekend door WonenWonen.nl, dat in de afgelopen 15 jaar is uitgegroeid tot een van de grootste woonportalen van Nederland. Op de website vindt u veel informatie over alles wat met wonen te maken heeft. Denk hierbij aan de inrichting van het huis, maar ook het aanleggen en onderhouden van de tuin. WonenWonen.nl heeft per branche een overzicht gemaakt van de allerbeste vakspecialisten van Nederland. Enkel de door WonenWonen.nl geselecteerde bedrijven mogen het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren. Schouten Hoveniers is er erg trots op zich in dit selecte gezelschap te bevinden.

Voor een overzicht van alle 5-Sterrenspecialisten kunt u terecht op: www.5sterrenspecialist.nl.

Schouten hoveniers, Mahlerstraat 3, Elst; 0481 377883; www.schouten-hoveniers.nl.

Voor elke gelegenheid het geschikte partyschip

TOLKAMER - Rederij Witjes Partyschepen en Rondvaarten verzorgt aan boord van haar partyschepen rondvaarten, familie-, personeelsfeesten en vergaderingen, compleet met drankjes, lunches, diners of een warm- en koud buffet.

De Graaf van Bylant heeft drie ruime salons en is geschikt voor gezelschappen van 50 tot 350 personen. Het Partyschip Schenckenschans is bedoeld voor kleinere gezelschappen vanaf 10 personen tot maximaal 32 personen. Een feest kan geheel naar wens van de klant worden uitgevoerd, maar het is ook mogelijk om te kiezen uit een van de vele arrangementen van Rederij Witjes.

Rondvaarten
Voor de individuele gast bieden verschillende rondvaarten aan bijv. Rondvaart op de Rijn, Waal in Vlammen of een dagtocht Nijmegen. Nieuw is de vaartocht 'Eten en Varen op de Rijn'. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een heerlijk warm koud buffet. Ideaal voor kleinere gezelschappen! Op onze website staat het volledige programma.

Rederij Witjes, het juiste adres voor varend feestvieren! Europakade 3b, 6916 BG Lobith-Tolkamer; 0316 540554 of 06 53243747; website: www.rederijwitjes.nl.

Als lopen pijn doet

ZEVENAAR - Uw voeten, onze uitdaging. Van steunzolen tot op maat gemaakte orthopedische schoenen. Wij leveren de juiste oplossing voor uw voetprobleem.

Van jong tot oud, meisjes, jongens, dames en heren iedereen is bij ons welkom. Steunzolen kunnen uw klachten al verminderen, denk ook eens aan sportsteunzolen Op maat gemaakt schoenen nog saai? Niet met de vele kleuren en soorten leer die er zijn. In overleg met uw orthopedische schoentechnicus zal er een goed lopende oplossing gemaakt worden.

Meer weten over onze diensten? Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8.00-12.30 13.30-17.30 op 0316-523374, Hoevers Orthopedische Schoentechniek is gevestigd aan de Ringbaan Zuid 12 in Zevenaar.

'All Inclusive Theaterbeleving’ gecanceld

ZEVENAAR - Door het plotseling overlijden van acteur Anton Berntsen kan de 'All Inclusive Theaterbeleving' geen doorgang vinden.

Op 26 maart zou voor het eerst de ‘All Inclusive Theaterbeleving’ in het Musiater plaats gaan vinden. Deze bijzondere avond werd georganiseerd door het Musiater i.s.m. Theatergroep IJsbloemen. Anton Berntsen was een van de acteurs van Theatergroep IJsbloemen. Hij speelde met veel enthousiasme en verve een prominente rol in een van de drie eenakters die op deze avond te zien zou zijn. Het plotseling overlijden van de nog maar 42-jarige Berntsen op zaterdagmiddag 12 maart heeft de overige spelers van Theatergroep IJsbloemen diep geschokt. De Liemerse groep heeft met het overlijden van Anton Berntsen een betrokken en enthousiast mens en een bevlogen acteur verloren.

Leerlingen basisschool De Tragellijn kiezen voor kleur met Kleurinitiatief NL

LOBITH - Blauw, grijs, turquoise en paars zijn de nieuwe kleuren voor het handvaardigheidslokaal van basisschool De Tragellijn. De gratis verfbeurt wordt aangeboden door Kleurinitiatief NL, waarin medewerkers van verfproducent Sikkens basisscholen aandragen voor een gratis schilderbeurt.

De leerlingen uit groep 8 hebben lang nagedacht over de nieuwe kleuren: “Ik vind het niet cool, er is nu te weinig kleur” en “Het ziet er best saai uit en de school heeft het wel verdiend”. De schilderbeurt startte op maandag 14 maart. Het project is op woensdag 16 maart afgerond.

Jildou Mekelenkamp droeg de school aan: “Ik ben geboren en getogen in Lobith en heb zelf op De Tragellijn gezeten. Een aantal van de huidige leraren ken ik nog van vroeger. Mijn vader had in Lobith een schildersbedrijf, ik ben als het ware opgegroeid tussen de verfblikken. Het is daarom voor mij extra bijzonder om het Kleurinitiatief NL op mijn oude school te introduceren.”

De leerlingen krijgen ook les over kleur en kunnen met eigen ogen zien wat het schildersvak inhoudt. Het schilderwerk wordt gedaan door schildersleerlingen van het ROC Nijmegen, onder begeleiding van een gepensioneerde schilder. Directeur Marion van de Kamer: “Dat is zo mooi aan het project. Onze leerlingen worden bij het gehele proces betrokken. We gaan na Kleurinitiatief NL zelf verder. De leerlingen gaan dan samen met de conciërge nieuwe kleuren kiezen voor de kasten in het handvaardigheidslokaal en die ook zelf schilderen.”

Computeravond: Adobe Photoshop Elements

ZEVENAAR - Op woensdag 6 april verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) zijn maandelijkse Computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar.

Aanvang activiteiten: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Presentatie over: Adobe Photoshop Elements. Onderwerpen van deze avond zijn: Foto’s beheren en organiseren van de fotoverzameling met de Organizer. Hoe maken we een goede mappenstructuur aan? Hoe worden de foto’s op de juiste wijze geïmporteerd? Hoe vinden we de gezochte foto snel terug? Welke middelen zijn daarvoor? Hoe werkt dit programmaonderdeel? Foto’s bewerken en op alle mogelijke manieren aanpassen met de Editor. Welke gereedschappen hebben we hiervoor? Hoe gaan we om met RAW-foto’s? Hoe maken we collages? Hoe kunnen we veel voorkomende problemen oplossen? Teveel om in een paar uur te vertellen. Wil je meer bereiken met foto’s bewerken dan kun je deze avond niet missen. De avond zal worden verzorgd door Will Hetterschijt.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Windows en Office.

HCC-leden worden verzocht hun ledenpas mee te nemen, de toegang is vrij. Ook niet-leden zijn welkom maar betalen een bijdrage van twee euro.

Actief vissen van de natuur genieten

DUIVEN - Ga vliegvissen. Met een zelf gemaakte imitatie van een insect in stadswateren en polders op zoek naar de mooiste Nederlandse vissen. Of belaag regenboogforellen in een forellenvijver met je eigen 'putvliegen'. Of in je vakantie iets verder weg, in glasheldere, snelle, bruisende stromen in de Alpen.

De natuur is anders en beleef je anders, dichtbij het water. En vliegvissen doe je altijd op de mooiste plekken van de wereld: in een weidse polder, in een meanderende Achterhoekse beek, in een door bossen of bergen met gletsjers omgeven rivierdal, of onderaan indrukwekkende kliffen in bijvoorbeeld de Oostzee. Omdat je steeds op zoek bent naar je beoogde vangst ben je ook steeds onderweg. Je ziet meer, je beleeft meer (en, ook belangrijk, je beweegt meer).

Veel sportvissers denken dat vliegvissen moeilijk is, dat het duur is, dat het een soort elite visserij is. niets is minder waar. Vliegvisvereniging Last Hope in Duiven bewijst keer op keer het tegendeel. Voor 25,- per jaar krijg je werples, leer je vliegen binden, krijg je een uitstekend clubblad en kun je deelnemen aan heel veel activiteiten. Je leert medevliegvissers kennen, die ooit ook de overstap hebben gemaakt van de vaste stok en de werphengel naar de vliegenhengel, en van wie de meesten nog steeds verzuchten: “Was ik maar eerder gaan vliegvissen!”

De club heeft veel ervaren leden die je alles kunnen vertellen over materialen, technieken en tactieken en die best bereid zijn je een keertje mee te nemen.Om een indruk te krijgen van wat de club allemaal doet is een bezoek aan de website, www.lasthope.nl en de Facebook pagina, www.facebook.com/vliegvisvereniginglasthope, zeker een goed idee. Je kunt natuurlijk ook de sfeer komen proeven op onze gezellige clubavonden. Die worden gehouden op de dinsdagen in de even weken, in het clubhuis van HSV De Graskarper , Sportpark Horsterpark Noord in Duiven. We beginnen rond 20.00 uur en je bent welkom.

Gitaarduo: muzikale rondreis

DIDAM - Tijdens dit concert wordt u meegenomen op een muzikale rondreis, waarbij de gitaar centraal staat.

De gitaar is een veelzijdig instrument dat geschikt is voor allerlei muziekstromingen. U gaat genieten van blues, jazz, country en popmuziek en bent daarbij getuige van de vele facetten van dit mooie instrument. Een heerlijke muzikale ochtend verzorgd door gitaarvirtuozen Paul Griede en Willy Franken. Paul Griede is tevens muziekdocent aan Het Musiater. Zondag 20 maart om aanvang 11.00 uur in Albertusgebouw Didam.

Ik filosofeer dus ik ben!

ZEVENAAR - Vanaf begin april tot begin juni kunt u aan een boeiende en plezierige inleiding in de westerse filosofie 'Cogito/Ik denk' in Zevenaar deelnemen.

Deze cursus, verzorgd door Ed Roosma, filosoof en ingenieur, beslaat acht wekelijkse bijeenkomsten van elk twee uur. Er is geen voorkennis vereist, wel inzet. Data en tijdstippen worden in overleg met de deelnemers vastgesteld.

Nadere informatie en aanmelding: Filosofie Praktijk De Liemers, De Roeden 13, 6903 VB Zevenaar telefonisch bereikbaar tussen 17.00 en 18.00 uur op 0316 330860; filosofiepraktijkdeliemers@concepts.nl.

Bandje Speciaal in Taveerne De Bijland

TOLKAMER - Eerste paasdag speelt Bandje Speciaal wederom in Taveerne de Bijland. Deze jonge band speelt voor elk wat wils en zorgt voor een schitterende avond.

De aanvang van de avond is 21:00 uur. De zaal is geopend vanaf 20.00 uur. Entree is 7,50 euro (geen voorverkoop) Kom op tijd, want vol is vol.

Winnaars van Actie Staatsloterij TabAktief Gemak Shop Leuven

De prijswinnaars van links naar rechts J.Tiecken, H. Stuve, S. Eeuwes , G. Weikamp, R. Wensink, M. Oomens, Th. Nass, J. de Boef, K. KhoenKhoen, H. Pastoors, P. van Leeuwen en T.T. Vo.

ZEVENAAR - Na de trekking van 10 december konden de klanten met een stempel kaart voorzien van twee stempels kans maken op een klein straatje staatsloten, een staatslot en tien lokale waardepakketten ter waarde van 50,00 euro winnen.

Afgelopen zaterdag kwamen ze bij onze winkel om hun prijs op te halen en natuurlijk gezamenlijk op de foto. We bedanken natuurlijk ook al onze Zevenaarse collega's voor hun bijdrage. De trekkingen van de winnaars werd in elke deelnemende winkel zelf getrokken.

Herenkoor Groessen houdt open repetitie

DUIVEN - Op donderdag 24 maart na de Witte-Donderdagviering om 20.15 uur, houdt het Herenkoor Groessen een open repetitie in de Sint-Remigiuskerk te Duiven. Belangstellenden voor het Gregoriaans worden van harte uit genodigd de wekelijkse repetitie, deze keer dus in Duiven, mee te maken en zelfs mee te zingen.

Het Gregoriaans is de kerntaak van het Groessense Herenkoor. Het is de oudste muziek van West-Europa die bewaard is gebleven en die ervaren wordt als muziek tussen hemel en aarde. In de Liemerse kerken moet het Gregoriaans al zo'n 1000 jaar of langer geklonken hebben tijdens kerkelijke vieringen.

Voor leden van Herenkoor Groessen is dat mede aanleiding om deze bijzondere traditie voort te zetten. Zij draagt al meer dan 80 jaar met de vaste en wisselende Gregoriaanse gezangen door het kerkelijk jaar bij aan de liturgische vieringen in Groessen. De laatste tijd zingt het koor ook in de andere kerken van de streek. Versterking van het koor uit andere geloofsgemeenschappen is dan ook welkom.

Behalve bij de open repetitie op donderdag 24 maart 2016 om 20.15 uur in Duiven zijn belangstellenden ook steeds welkom tijdens de wekelijkse repetitieavonden op donderdag in de Groessense kerk. Die beginnen om 20.00 uur en duren tot ca. 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met de bestuursleden Harrie Uffing (0316 527712) of Frans Wolters (0316 340619).

Open Groessen Darttoernooi

GROESSEN - Op 10 april vindt het eerste Open Groessen Darttoernooi plaats. Darten is populair, niet in het minst door de geweldige prestaties van de Nederlandse toppers. Maar darten is ook gewoon heel erg leuk om te doen, zeker als dat kan in een gezellige ambiance.

Voor die ambiance hebben de organisatoren, Danny Gratz en Bob Prevost, zeker gezorgd. Danny is als vrijwilliger bij Showband KDO en heeft als één van de jubileumactiviteiten van de band het idee opgepakt om dit toernooi te organiseren. Het Open Groessen Darttoernooi vindt dan ook plaats in clubgebouw Odeon aan de Commenderijstraat in Groessen.

De acht banen zijn zo opgesteld dat het publiek de wedstrijden goed kan volgen en natuurlijk is de bar geopend. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 en wordt geheel uitgekeerd als prijzengeld! Dankzij enkele sponsoren zijn er ook nog enkele andere prijzen te winnen, zoals bijvoorbeeld een smakelijke vleesschotel van Slagerij Scholten of een lekker bierpakket van Gall en Gall Bos Duiven? Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk de eer: wie winnen de bekers en kunnen zich de kampioenen van het eerste Open Groessen Darttoernooi noemen.

De zaal is 10 april om 12.00 uur geopend. Inschrijven kan dan nog tot 12.45 uur waarna stipt om 13.00 het darttoernooi begint. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 64 en gezien het aantal mensen dat nu al heeft ingeschreven, is het aan te raden om dat nu alvast te doen via dartsgroessen@hotmail.com. Kijk ook op de Facebookpagina: Open Groessen Darts.

size="10" style="background:gray;"

Jan en Riek Gunsing-Beudel

Carola Schlief

Theet van Alst en familie (jaargetijde)

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mededeling:

Mededeling in de Sint Willibrordusparochie                        

"Namens het parochiebestuur en pastoraal team moet ik u meedelen dat pastor Elly Lemmen per 1 juni het pastoraat definitief zal neerleggen om met vervroegd pensioen te gaan. Na bijna twaalf jaar professioneel pastoraat, waarvan 7 jaar in de Sint Willibrordusparochie, en daarvoor jarenlang werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, gaat zij het rustig aan doen. Al meer dan een jaar kampt pastor Elly Lemmen met een oogziekte die gepaard gaat met allerlei ongemakken.

Op maandag 30 mei om 19.00 uur wordt er in de Remigiuskerk in Duiven een vesperviering gehouden, met na afloop een afscheidsreceptie om Elly te bedanken voor haar inzet voor onze parochies. We zullen met het bisdom overleggen over de ontstane vacature", aldus Pastoor Thanh Ta.

Dinsdag 22 maart 14.00 uur:

Paasviering Senioren met Pastor Smits en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Ad Bon

Frans Wanders en overleden familie

Theet van Alst en overleden familie

Benny Willemsen

Gerrit Ligtenberg

Wiek van Haeren

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

25 maart Goede Vrijdag 15.00 uur:

Kruisweg

Gezocht: bijzondere manieren om Liemerse verhalen te delen

ZEVENAAR - Deel het Liemerse verhaal van je vrienden, familie, vereniging, club of jezelf en maak kans op een financiële bijdrage. We delen ons verhaal vrijwel dagelijks op sociale media. Samen leven draait om verhalen delen, ook in de Liemers. Woon jij in de Liemers en heb je een goed idee om het verhaal van jezelf of anderen op een creatieve en alternatieve manier uit te dragen? Meld je dan aan via www.levenindliemers.nl/doe-mee en maak kans op financiële bijdrage.

Leven in de Liemers is op zoek naar verhalen over en uit de Liemers. Op www.levenindeliemers.nl worden deze verzameld en gedeeld. Historische verhalen, verhalen uit de canon, maar ook persoonlijke verhalen. Want jouw verhaal is het verhaal van de Liemers en andersom.

Initiatieven die het verhaal van de Liemers vertellen maken kans op een financiële bijdrage. Er zijn al veel mooie ideeën ingediend, maar er is nog ruimte. Daarom is de deadline voor het inleveren verplaatst. Meld jouw idee vóór 31 maart aan via info@levenindeliemers.nl. Bekijk de voorwaarden en werkwijze op www.levenindeliemers.nl/doe-mee.

Betrokken partners

Leven in de Liemers wordt uitgevoerd door Erfgoed Gelderland in opdracht van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, binnen de regeling Cultuur- en Erfgoedpact van de Provincie Gelderland. Betrokken partners zijn: het Liemers Museum, het Historisch Verband en Streekarchivariaat Liemers & Doesburg.

Schuttersavond Schutterij EMM Groessen

GROESSEN - Schutterij EMM Groessen houdt op zaterdag 19 maart haar jaarlijkse schuttersavond.

Deze feestavond voor de leden en hun partners begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. De entree is 15.00 euro per persoon all-in.

Met palmpasen achter de muziek aan

DUIVEN - Wie samen met anderen op een leuke manier Palmpasen wil vieren, loopt op zondag 20 maart mee in de Palmpasen-optocht.

We vertrekken om 11.00 uur vanaf de Remigiuskerk via de Samen Op Weg kapel naar verzorgingstehuis Thuvine. We verrassen de bewoners daar met mooie palmpaasstokken en muziek. De Liemers Harmonie is namelijk ook van de partij!

Iedereen is welkom! Wil je eerst je eigen palmpaasstok maken? Kom dan op woensdag 16 maart van 14.00 tot 15.30 uur naar Inloophuis De Herberg in Westervoort (Dorpstraat 107) of zaterdag 19 maart van 14.00 tot 16.00 uur naar de Samen Op Weg kapel in Duiven (Rijksweg 56).

Kom je naar Westervoort, meld je dan aan bij Aurore (06 36226855). Ga je liever naar Duiven, bel dan Mariska (06 21248788).

Schilderen op de Ipad

GROESSEN - Tekenen en schilderen is een geweldige hobby. Theo Tiedink (1939) woont en werkt in de Hooiberg-atelier woning in Groessen. Hij was eigenaar van een grote ontwerpstudio en reclame-adviesbureau/

En hij is sinds een paar jaar management coach voor startende en gevestigde ondernemers in het MKB. Hij verdeelt zijn tijd tussen dit adviseurschap en ontspannend vrij tekenen en schilderen.

Als Ipad Artist combineert hij zijn jarenlange ervaring in de high-tech grafische wereld met zijn creatieve opleiding aan de kunstacademie. Hij weet als weinig anderen bijna alle mogelijkheden van zijn drawing-app zo te gebruiken, dat op zijn Ipad de fraaiste tekeningen en schilderijen ontstaan.

Paasbijeenkomst Oase en PCOB Duiven/Westervoort

DUIVEN - Op woensdag 30 maart om 14.30 uur in de SOW kapel is de gezamenlijke bijeenkomst van Oase en PCOB rondom pasen, deze keer georganiseerd door Oase.

Op deze middag staat De Olijfboom centraal. Die komt op veel plaatsen in de bijbel voor. De olijfboom is een heel oude cultuurplant, die al in het verhaal van de Ark van Noach genoemd wordt en we kennen natuurlijk allemaal de Hof van Olijven. Mevrouw Käti van Bergen uit Doetinchem, bij de meesten van ons wel bekend als predikant, zal de middag begeleiden en een echte olijfboom planten. Voor de rest laten wij ons verrassen.

Samen op wegkapel Duiven, ingang achter het gemeentehuis. Om 14.15 uur is er koffie of thee.

Kerkberichten Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 20 maart 11.00 uur:

Communieviering / Gezinsviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Echtpaar Ben de Jong en Nel de Jong-ter Schure

Ouders van Dulmen-Volman en dochter Wilma (jaargetijde)

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Diny Wanders-Berntsen

Cursus ehbo bij sportongevallen in Didam

DIDAM - Op maandag 21 maart wordt er bij voldoende deelname een cursus ehbo bij sportongevallen gestart.

De volgende lesavonden van deze cursus staan gepland op donderdag 31 maart, donderdag 7 en maandag 11 april. Op donderdag 14 april wordt de opgedane kennis getoetst, waarna u het certificaat ontvangt.

Voor inlichtingen en opgave neemt u contact op met EHBO.Didam@gmail.com, of de heer C. Limbeek, voorzitter 0316 225256 (tussen 17.00 en 19.00 uur).

Sensationele start voor Sjors Sportief & Sjors Creatief Duiven

DUIVEN - Het cultuur- & sportstimuleringssproject 'Sjors Sportief & Sjors Creatief' in de gemeente Duiven heeft deze week een vliegende start gemaakt. Vanaf het startschot op woensdag 2 maart om 15.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Binnen een uur waren er al 300 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete activiteit en na één dag staat de teller al op 600 inschrijvingen voor de kennismakingsactiviteiten. Een ongekend hoog aantal!

Heel veel sporten waren erg in trek, zoals atletiek, basketbal, dansen, darts, hockey, judo, kinderyoga, paardrijden, scouting, trampolinespringen, tennis en zwemmen. Aan de creatieve kant waren cupcakes versieren, pianoles, gitaarles en creatief knutselen zeer populair.

Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Cursussen die dus al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan 'proeven' aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele sporten, waaronder badminton, voetbal, handbal en kruisboogschieten.

Laagdrempelig en toegankelijk voor alle basisschoolkinderen. Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve en culturele activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De Combinatiefuncties sport en cultuur voor het basisonderwijs, Anouk Godschalk en Annemarie Oerlemans, de gemeente Duiven en de verenigingen hebben de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle 'Sjorsboekje'. In het boekje worden meer dan 50 activiteiten aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente Duiven hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Het Sjorsboekje is ook op de website www.sjorssportief.nl te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen.

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. De Combinatiefunctionarissen zetten zich in om de verbinding met het onderwijs te leggen en vanuit de doorlopende leerlijn scholen te adviseren op cultuur- en sportbeleid. Sjors is een van de instrumenten die de gemeente Duiven inzet om de beleidsdoelen te behalen.

Sjors Sportief / Creatief is een concept van Cultuur- en Sportstimulering Nederland. Het is een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en culturele activiteiten.

Veteramen op de bres voor stichting hulphond

ZEVENAAR - Op zaterdag 2 april verzorgt stichting Veteranen de Liemers een benefietconcert uitgevoerd door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op het Raadhuisplein in Zevenaar. De opbrengst gaat naar Stichting Hulphond.

Vanaf 20.00 uur speelt het orkest de sterren van de hemel. Het gevarieerde repertoire zal bestaan uit verleden en heden van onder andere Mozart, Queen en Marco Borsato.

Toegangskaarten zijn te koop vanaf 5 euro per stuk aan de kassa van het Musiater in Zevenaar of online via www.hetmusiater.nl De kassa is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur. U kunt zowel online als aan de kassa kaartjes kopen tot vrijdag 1 april om 14.00 uur.

Er zijn twee soorten kaarten verkrijgbaar. Namelijk zitplaatsen voor 10 euro en staanplaatsen kosten 5 euro. Het aantal zitplaatsen is beperkt en op is op. Wanneer u een staanplaats heeft kunt u gezellig genieten van de show aan een van de statafels, onder het genot van een drankje.

Overdag is er vanaf 12.00 uur een middagprogramma dat bestaat uit een doorlopende demonstratie van het Korps Nationale Reserve. Daarnaast zullen er een aantal bijzondere militaire voertuigen worden opgesteld. Met enkele van deze voertuigen kan worden meegereden door Zevenaar.

Er zal minimaal één rit worden gemaakt naar de Fergusonbrug in Zevenaar. Daar zal door een veteraan worden uitgelegd wat zich daar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.

Eventuele niet verkochte kaarten voor het concert zijn overdag en voor aanvang van het concert nog te koop bij de ingang van de tent op het Raadhuisplein.

Hulphond

Stichting Hulphond zal een collecte houden voor onder andere de opleiding van hulphonden voor ex-militairen met PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis). Deze mensen hebben tijdens hun werk in oorlogsgebieden of op vredesmissies de meest vreselijke dingen meegemaakt en hebben daar een psychische stoornis aan overgehouden. Zonder hun trouwe viervoeter kunnen zij vaak vrijwel niet zelfstandig functioneren. Meer informatie kunt u vinden op www.stvdl.nl.

Snaöj-maert in Pannerden

PANNERDEN - Op zondag 3 april organiseert carnavalsvereniging ’t Land van Waoter & Wiend uit Pannerden weer de jaarlijks terugkerende Snaöj-maert. De markt zal worden gehouden in het schuttersgebouw Claudius Civilis in Pannerden.

De toegang is gratis en er is een gezellig terras. Ook wordt er een loterij gehouden waar leuke prijzen mee te winnen zijn! Om deze Snaöj-maert weer tot een succes te maken doen we een beroep op uw bijdrage. Wat ons betreft mag de grote voorjaarsschoonmaak beginnen! Dus heeft u nog oude (of nieuwe) spullen die u niet meer gebruikt, wij zijn er blij mee!

De spullen kunnen op de volgende data gebracht worden naar het schuttersgebouw (Dorpsplein 11) in Pannerden: Zaterdag 26 maart (11:00 – 13:00 uur), woensdag 30 maart (18:00 – 20:00 uur) of zaterdag 2 april (11:00 – 13:00 uur).

Er zijn enkele dingen die we niet aan kunnen nemen: witgoed, bankstellen en kasten, knuffels en kleding. Alle anderen spullen kunnen we goed gebruiken! De opbrengst wordt gebruikt voor nieuwe steken voor de prinsenraad. Voor meer informatie zie: www.waoterenwiend.nl of bel 06 21665118 of 06 30758909.

Lachen, gieren, brullen bij Zijactief Groessen

GROESSEN - Het wordt lachen, gieren, brullen bij Zijactief Groessen op woensdagavond 13 april, aanvang 19.45 uur in Dorpshuis Groessen. Deze avond worden onze lachspieren getraind met een spetterend optreden van Turbo Toos en Tante Stien.

De entree bedraagt vijf euro voor leden, voor introducé's 8.00 euro. Dit op de avond van plezier afrekenen bij binnenkomst.

Woensdag 18 mei, is ons jaarlijks uitstapje met de bus naar Hindeloopen in Friesland. Een dag waarin wij meegenomen worden naar de wonderbare visvangst, verhalen, kledij, cultuur in de tijd van toen. Tevens genieten wij naast gezelligheid van koffie, gebak en een heerlijk uitgebreide lunch.

Het is makkelijk toegankelijk voor iedereen. Opgave is nog mogelijk, dit kan bij een van de bestuursleden. De kosten hiervoor zijn 49.75 euro. Woensdag 15 juni is de jaarlijkse fietstocht in onze mooie omgeving. Info volgt ter zijner tijd.

Open dag op Toermalijn

DUIVEN - Tijdens de open dag op zaterdag 2 april kunnen ouders en kinderen van 12 tot 15 uur kennismaken met Toermalijn in Duiven.

Inmiddels is Toermalijn uitgegroeid tot meer dan alleen een school. Ook andere kind- en jeugdgerelateerde instanties zijn enkele uren per week in het gebouw te vinden zoals: kinderopvang Happy Faces (BSO en peuterspeelzaal), Elfcoaching (kindercoach), Studiebegeleiding de Liemers, Het Musiater (primo-lessen), Centrum Jeugd en Gezin (opvoedadvies), kinderoefentherapie en kinderyoga.

Naast proeflessen in bijvoorbeeld Spaans, KiVa (anti-pestprogramma), Rots en Water en kinderyoga, kunnen kinderen op de open dag deelnemen aan activiteiten zoals onder andere een speurtocht, een hockeyclinic, knutselen, schminken en muziekinstrumenten proeven.

Voorspeelmiddag leerlingen

WESTERVOORT -Op zondag 20 maart is de jaarlijkse voorspeeldag van de fanfare OBK.OBK heeft op het ogenblik 35 leerlingen die samenspelen in het B en C orkest van de vereniging. Zij zullen samen met de docenten in verschillende groepjes hun vorderingen laten horen aan een zo breed mogelijk publiek.

De voorspeelmiddag heeft het doel dat de muzikanten leren omgaan met het maken van muziek voor groeten groepen belangstellenden. We stellen het zeer op prijs als deze evenveel belangstelling mogen verwachten als bij de concerten van het A Orkest. Deze middag wordt gehouden in zaal Wieleman, Dorpsstraat 9-11 in Westervoort. Aanvang: 12.00 uur. Entree is gratis.

Paaseieren speurtocht op kinderboerderij Horsterpark

DUIVEN - Tweede paasdag maandag 28 maart is er weer een paaseierenspeurtocht op de kinderboerderij in het Horsterpark.

Vanaf 10.00 uur kan uw kind weer meedoen met de speurtocht, uiterlijk tot 16.00 uur worden de formulieren uitgedeeld. Het speuren duurt ongeveer een uurtje. Kosten: 1,50- per speurend kind. Voor iedere speurneus is er een lekkere verrassing, daarom zou het fijn zijn als we weten hoeveel kinderen er gaan komen. Opgeven kan via kibo@horsterpark.nl, via facebook (Kinderboerderij Horsterpark), bij de kinderboerderij of in het Theepaviljoen.

De opbrengst van de speurtocht komt ten goede aan mooie informatieboeken die we graag op de kinderboerderij willen aanschaffen.

Trefpunt alleengaanden

ZEVENAAR - Het Trefpunt is de ontmoetingsplek voor mensen zonder partner. Je kunt er nieuwe contacten opdoen om samen activiteiten ondernemen.

Bij de inloopbijeenkomsten van het Trefpunt kunt u in een ontspannen sfeer mensen ontmoeten die ook alleen wonen. De gemiddelde leeftijd is 50+, maar iedereen is welkom. Door met elkaar in gesprek te gaan, interesses en hobby’s te delen, kunnen nieuwe initiatieven ontstaan. Gezellig een kopje koffie drinken, samen gaan wandelen of naar de film gaan.

Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten of zoek je bijvoorbeeld een fietsmaatje, kom dan eens kijken bij het Trefpunt of het iets voor je is. Het eerstvolgende Trefpunt is op zaterdag 2 april van 14.00 – 16.00 uur op De Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marrie Boshuis van Caleidoz Welzijn, per telefoon 06 20635563 of mail m.boshuis@caleidoz.nl.

Optreden a Balladeer in Huize Vredenburg

WESTERVOORT - a Balladeer verzorgt in Huize Vredenburg Westervoort een optreden op maandag 28 maart (2e paasdag) om 14.00 uur. Entree is gratis. "We zijn ongelofelijk trots dat de bekende Nederlandse singer-songwriter Marinus de Goederen, alias a balladeer, naar Huize Vredenburg komt."

Op 11 maart verschijnt het nieuwe album van a balladeer: A wolf at the door. Het album werd voorafgegaan door de gelijknamige single. Zanger en songschrijver Marinus de Goederen kreeg op deze single hulp van de begeleidingsband van Wende. Stef Classens nam de achtergrondvocalen voor zijn rekening.

Ook andere bevriende muzikanten leverden bijdragen aan het album, waaronder Peter Slager (BLØF), Bart van der Weide (Racoon), Bertolf en Leonie Meijer. Het album werd in Berlijn gemixt door Maurizio Borgna (bekend van Sunday Sun en het met een Emmy bekroonde Transparent).

Na het winnen van de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2003 brak a balladeer in 2006 definitief door met ‘Swim With Sam’. Datzelfde jaar werd de band genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award en in 2007 kreeg a balladeer een Zilveren Harp opgespeld. Het tweede album, Where Are You, Bambi Woods?, leverde in 2008 een Edison-nominatie op. ‘Swim With Sam’ staat nog elk jaar in de Top 2000.

De afgelopen jaren schreef Marinus de Goederen behalve aan zijn nieuwe album ook songs voor anderen, waaronder Dolf Jansen en Tania Kross. Hij geeft sinds een aantal jaar ook les op Rock City Institute, een MBO artiestenopleiding. Het laatste a balladeer album, I Can't Keep Track of Each Fallen Robin, verscheen vier jaar geleden.

Vanwege de te verwachten drukte is het raadzaam om op tijd aanwezig te zijn. Indien de zaal vol is zullen de deuren gesloten worden (www.aballadeer.com).

Promotie jeugdvoetbal SDZZ

ZEVENAAR - Voorafgaand aan de hoofdwedstrijd in de 5e klasse D tussen de teams van SDZZ 1 en Stokkum 1 op zondag 6 maart, speelden de jeugdteams in de E klasse van beide elftallen een voorwedstrijd om 12.30 uur.

In de eerste helft van deze jeugdwedstrijd waren de eerste 15 minuten in het voordeel van de SDZZ jeugd. echter kwamen ze door een counter van de jeugd van Stokkum op een achterstand die nog voor de rust weer gelijk werd getrokken dus 1-1 bij de rust. Na rust waren beide teams gelijkwaardig in het balspel en de afronding, maar was het opnieuw de tegenstander die op voorsprong kwam 1-2. Opnieuw maakte SDZZ de gelijkmaker maar vrij snel hierna en enkele minuten voor het einde maakte de E jeugd van Stokkum de winnende treffer 2-3, voor SDZZ scoorde Lieke 2 keer.

Na de wedstrijd werden nog penalty's genomen en liepen beide jeugdteams vlak voor twee uur hand in hand met de spelers van het 1e elftal het hoofdveld op, om te genieten van de opkomst. Daarna was er in de kantine nog tijd voor een frietje en limonade waarna de jeugdspelers voldaan huiswaarts keerden met hun ouders. Het 1e elftal van SDZZ van behaalde deze zondagmiddag ook een mooie overwinning op Stokkum 1 de tegenstander werd met 3-1 verslagen door doelpunten van Errol Koolman, Chika Okere, en Johan Verwoert.

De organisatie van deze voorwedstrijd alsmede de sectie en technische staf van SDZZ1 kunnen terug kijken op een geslaagde middag op het sportpark De Griethsepoort.

The New Voices op zoek naar mannelijk talent

Foto: Rob Wolvenne

ZEVENAAR - Zanggroep The New Voices uit Zevenaar en omstreken, winnaar van de landelijke Top2000 popkorencontest, zoekt nog enkele bassen!

In de aanloop naar de komende show in Het Musiater, in het najaar van 2017 heeft The New Voices nog plek voor enkele bassen. Niet alleen zangtalent, maar ook gevoel voor ritme is een must. Naast het zingen van klassiek tot pop besteedt The New Voices ook veel aandacht aan de presentatie. Uit het hoofd zingen, kleding en doeltreffende choreografie zijn hiervoor uiteraard nodig. The New Voices repeteert iedere dinsdag in 'De Steenuil', Steenhuizen 6 in Zevenaar. De repetitie start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Daarna komt de gezellige derde helft. Kom gerust eens meezingen en snuif de sfeer op van deze ambitieuze club, vol met gezellige mensen!

Dankzij de bezielende leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en de creatieve geest van regisseur Richard Sprokkereef spat The New Voices regelmatig van het podium af. Aanmelden voor de open repetitie via info@thenewvoices.nl. Voor meer informatie www.thenewvoices.nl. Volg ons ook via Facebook en Twitter.

Opera Gelderland-Oost zingt met Loo Budgetconcert

Opera Gelderland-Oost tijdens het eerste optreden in 2014 foto: Frans Ypma

LOO - Opera Gelderland-Oost (OGO) geeft voor de derde keer acte de présence tijdens de Loo Budgetconcerten op zondag 20 maart in de H. Antonius Abt kerk in Loo (gemeente Duiven). Aanvang van het concert is 15.00 uur.

Koor en solisten brengen in wisselende samenstellingen operamelodieën ten gehore van beroemde componisten als Gluck, Purcell, Verdi en Bizet. Het publiek kan genieten van klassiekers uit onder meer Orphée et Euridice, I Puritani, Carmen en de Parelvissers. Dit jaar viert OGO het dertigjarig jubileum met een concert in het najaar. Centraal staan de opera's Carmen en de Parelvissers, die dan in verkorte vorm op de planken worden gebracht. In Loo kunnen bezoekers al een klein beetje voorgenieten van de fraaie melodieën uit deze meesterwerken van de componist Bizet. Koor en solisten staan onder leiding van dirigent Frank Litjens. De vaste pianiste Floor Lanz zorgt voor de muzikale begeleiding.

Het concert wordt concertante uitgevoerd, dat wil zeggen zonder regie en decor. Dat wordt gevormd door de sfeervolle kerk. Het concert begint om 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. De entree is 10,00 euro inclusief koffie/thee. Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans: 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk: 0316 263981.

'Met dialect op de koffie'

REGIO - Op zondag 3 april verzorgt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) een volgende aflevering van 'Met dialect op de koffie'.

Deze morgen zal optreden: Jans Polling uit Drenthe (Borger 1946) radiomaker, presentator, schrijver, zanger en verhalenverteller. Hij heeft tien verhalenbundels geschreven, waarin hij op humoristisch-relativerende wijze de dagelijkse gang van zaken in zijn gezin beschrijft. Als radiomaker verwierf Polling bekendheid als medepresentator van het Drents Programma van Radio Noord en (later) van Radio Drenthe.

Op deze morgen zal ook het boekje met fiets- en wandelroutes langs de dialectborden worden gepresenteerd. In 2011 werd door de Dialectkring Achterhook en Liemers een aantal dialectborden geplaatst in Winterswijk en omgeving, hierlangs zijn nu fraaie fiets- en wandelroutes samengesteld. Leden van de Dialectkring krijgen het routeboekje gratis thuis gezonden.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt 7,00 inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn als altijd welkom.

Verkeersregelaars gezocht avond4daagse Westervoort

WESTERVOORT - Op 14, 15, 16 en 17 juni is de derde editie van de avond4daagse in Westervoort. Wij zoeken vrijwilligers die vrijwillig als verkeersregelaar willen dienen.

Voor de werkzaamheden vragen wij vrijwilligers die in week 24 beschikbaar zijn in de namiddag/avonduren. De avond4daagse start in Westervoort om c.a. 17.30 uur. U als verkeersregelaar wordt ingedeeld op de looproute waar u voor de veiligheid van de deelnemers en het overige verkeer zorgt. Lijk het u leuk om in een team te werken van vrijwilligers? Meld u dan aan en als dank voor uw hulp wordt de cursus vergoed. Aanmelden kan bij: avond4daagse@kulturhuswestervoort.nl

WESTERVOORT - Op 14, 15, 16 en 17 juni is de derde editie van de avond4daagse in Westervoort. Wij zoeken vrijwilligers die vrijwillig als verkeersregelaar willen dienen.

Voor de werkzaamheden vragen wij vrijwilligers die in week 24 beschikbaar zijn in de namiddag/avonduren. De avond4daagse start in Westervoort om c.a. 17.30 uur. U als verkeersregelaar wordt ingedeeld op de looproute waar u voor de veiligheid van de deelnemers en het overige verkeer zorgt. Lijk het u leuk om in een team te werken van vrijwilligers? Meld u dan aan en als dank voor uw hulp wordt de cursus vergoed. Aanmelden kan bij: avond4daagse@kulturhuswestervoort.nl

Ladies' Circle de Liemers: feest voor goed doel

ZEVENAAR - Zaterdag 19 maart organiseert Ladies’ Circle 48 De Liemers een Dance party met DJ Walter Witlov in Careza de Kroon in Zevenaar. De opbrengst gaat naar de stichting HDKT.

"Vanaf 20.30 uur ontvangen wij u graag met een heerlijk welkomstdrankje. De avond zal geopend worden door cabaretier Mars Teunissen, waarna heerlijk gedanst kan worden tot 01.00 uur. De opbrengst van deze dance party komt geheel ten goede aan HDKT. Dit wordt gedaan door de kaartverkoop en sponsoring van bedrijven. Kaarten zijn te koop bij; Careza de Kroon Zevenaar, Boek en Buro Rebers Zevenaar, Cafe Bij de Buren Duiven of te bestellen via ladies48@gmail.com. Kom ook dansen en steun het goede doel."

Stichting HDKT

Stichting HDKT wil Honderd-Duizend-keer-een-Tientje voor voorlichting over & onderzoek naar Sarcome. Dit zijn zeer agressieve kwaadaardige tumoren. Omdat ze zeldzaam zijn is er geen geld om onderzoek te financieren. HDKT neemt hierin initiatief. HDKT werkt samen met het Radboud Oncologie Fonds en de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Ladie’ Circle de Liemers

Ladies’ Circle is een internationale serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar, die zich inzet voor vriendschap en goede doelen. In de Liemers zetten wij ons in voor vele projecten, zowel lokaal als regionaal. Ons streven is om elk jaar meerdere doelen te ondersteunen met diverse acties. Of het nu gaat om praktisch meehelpen, sponsoring of evenementen organiseren, wij helpen graag.

Vier medailles voor turnsters Lios Lobith

LOBITH - Zondag 6 maart was de tweede plaatsingswedstrijd 5e divisie turnen in Doetinchem. De meiden van Lios namen 4 medailles mee naar huis.

In de eerste wedstrijd kwamen instapper Lieve en pupil Sannah in actie. Ze turnden beiden een hele stabiele wedstrijd. Voor Sannah helaas een val van balk, maar door een hele goede vloer oefening ging Sannah naar huis met een zilveren medaille. Bij Lieve ging alles heel goed en mocht zelfs een gouden medaille in ontvangst nemen.

In de tweede wedstrijd waren de jeugd twee turnsters aan de beurt. Tiba en Juliette turnden met enkele foutjes naar een 11e en 7e plaats. Ati turnde in deze categorie zonder fouten naar een hele mooie derde plaats !

In de derde en laatste wedstrijd kwamen Quinty onze junior turnster en ook onze pupillen meiden Bente, Iris, Sophie en Kayi in actie. Quinty turnde drie goede toestellen maar moest helaas de balk een keer verlaten. Dit resulteerde in een nette 9e plaats. Bente heeft zich ten opzichte van de eerste wedstrijd goed verbeterd en behaalde een 24e plaats. Iris werd na een paar kleine foutjes 23e. Sophie draaide hele nette oefeningen en werd vandaag 9e. Kayi turnde super netjes zonder fouten. Eindelijk die knieën en armen recht en ja hoor, een supergoede tweede plaats en ging naar huis met de zilveren medaille.

Palmpasenviering en optocht

ZEVENAAR - Op zondag 20 maart 2016 wordt in de Andreaskerk in Zevenaar om 10.00 uur Palmpasen gevierd. Alle kinderen zijn welkom om – als ze dat willen – met hun palmpasenstok naar de kerk te komen.

Pater Remmers gaat voor in de viering en het jeugdkoor onder leiding van Marieke Klein zorgt voor de muzikale omlijsting. Na afloop van de viering wordt er een optocht door Zevenaar gehouden. Drumfanfare Sint-Jan uit Babberich gaat voorop in de optocht. De route loopt via de Markt, over het Raadhuisplein, door de Molenstraat, langs de Pelgromhof en dan via de Nieuwe Doelenstraat weer terug naar de kerk. Daar staat koffie, thee en limonade klaar en is er ook nog wat lekkers voor de kinderen. Iedereen is welkom!

Vrouwendag thema 'Vrouwen voor wereldvrede'

WESTERVOORT - Vrouwenvereniging van Ahmadiyya Moslim Djmaat Nederland houdt in het kader van Vrouwendag een thema-avond.

'Vrouwen voor wereldvrede' is op woensdag, 23 maart in het Kulturhus 'De Nieuwhof', Rivierweg 1 van 19:00-21:30 uur. Aanmelden via: info.lajnaarnhem@gmail.com.

Kerkberichten Sint-Martinus Oud-Zevenaar.

1e Paasdag zondag 27 maart 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Riet en Wim Medze

Echtpaar Ben de Jong en Nel de Jong-ter Schure

Mies Berntssen-van Alst

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Anna van Alst-Peters

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Johanna Koenders

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Gerry van der Looy-van Brandenburg

Gerrit Staring

Jan Witjes

Jan Zweers (Ooysedijk)

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Joke van den Boom-de Jager

Ad Bon

Jan Boerboom

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Arthur Bol

Theet van Alst en familie

Gisela Kleinpenning

Mies Lemm-Roelofsen

Wim Willemsen

Trees Wouters-Baars

Hans van Zelst

Overleden ouders Aaldering-Welling

Toos Aaldering

Riek en Theet Heijneman en Peter

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

BC Thuve team 4 kampioen

Op de achtergrond staand Arno van Brandenburg, Steven Berens, René Janssen en Leo Walther, zittend Charlotte Rijsemus, Annette Hendriksen en Elly van Heesch.

DUIVEN - Met een duidelijke 7-1 thuisoverwinning in de allerlaatste poulewedstrijd tegen IJsselstad (Deventer), wist team 4 van Badminton vereniging BC Thuve het kampioenschap in de vierde klasse competitie regio oost definitief naar zich toe trekken.

Na een wat aarzelend begin slaagde team 4 er in om 10 wedstrijden ongeslagen te blijven. Gedurende de competitie stond het team daardoor steeds stevig aan kop, met 3 tot 5 punten verschil op de nummers twee en drie. Echter op het laatst zag het er even naar uit, dat door enkele verlieswedstrijden de promotie naar de derde klasse dit jaar niet zou doorgaan. Maar met deze 7-1 overwinning werd de eerste plaats uiteindelijk veiliggesteld.