De Liemers Helemaal Goed Courant

24 mei 2014

De Liemers Helemaal Goed Courant 24 mei 2014


Beachvolleybaltoernooi Lobith on the Beach

LOBITH - Volleybalvereniging ROHDA organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 juni voor de tiende maal het Beach-volleybaltoernooi Lobith on the Beach.

Op zaterdag 14 juni van 11.00 tot 17.00 uur spelen de Senioren in diverse categorieën. Zondag 15 juni wordt in samenwerking met CMV rayon Wehl van de Nevobo voor de eerste keer CMV Beach georganiseerd. Omdat het zand er toch ligt een mooie gelegenheid voor ROHDA om CMV Beach te organiseren.

Lobith on the Beach 2014 wordt gehouden op de parkeerplaats van de Burgemeester Habeshal. Na het storten van circa 300 kubieke meter zand worden er zes volleybalvelden van 7x14 meter uitgezet.

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om een balletje mee te slaan; daarom wordt er bij de Senioren gespeeld in verschillende klassen:

Recreanten - Dames, Heren of Gemengd.

Volleyballers - Dames, Heren of Gemengd.

Bij de junioren wordt gespeeld in de categorieën Niveau 1 tot en met 6.

Deelname voor de CMV jeugd is gratis. Zij kunnen zich opgeven tot en met zondag 1 juni.

Voor de recreanten en de volleyballers is het inschrijfgeld twintig euro per team en zij kunnen zich opgeven tot en met zondag 8 juni. Daarna gaat de organisatie aan de gang met de indeling van de teams en het maken van het wedstrijdschema. Iedereen kan meedoen.

Op de website www.LobithontheBeach.nl vind je het opgaveformulier en alle overige informatie over het toernooi. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met Gerard van Hall via mobiel (06) 15 16 73 28 of stuur een e-mail naar gerardvanhall@gmail.com.

Rommelmarkt en korendag

ANGERLO - Ook dit jaar wordt er weer een grandioze braderie/rommelmarkt gehouden en wel op zondag 1 juni vanaf 11.00 uur. Deze zal plaatsvinden op de gezellige locatie op het schoolplein van basisschool De Trompetter gelegen aan de Pr. Magrietlaan in Angerlo.

Dankzij de vrijgevigheid van vele inwoners uit Angerlo slagen ze er ieder jaar weer in om een ruim assortiment bij elkaar te brengen. Zaterdag 31 mei vanaf 10.00 uur zullen de medewerkers van dit geweldige evenement de aangeboden artikelen bij u komen ophalen.

Jong en oud is welkom om gezellig te komen snuffelen tussen de vele duizenden, nog goed bruikbare, tweedehandse artikelen die op de kraampjes opgesteld staan.

De verkoop en organisatie is in handen van de Carnavalsvereniging De Deurdouwers. De opbrengst van deze braderie/rommelmarkt zal voornamelijk besteed worden voor de organisatie van de jaarlijkse kindercarnaval en 55+ avond.

De sfeer is vergroot doordat zanggroep Spontaan de Korendag organiseert. Zo treden elk jaar circa zes zangkoren op. Wanneer er niet gezongen wordt neemt muziekvereniging Nieuw Leven de vaste 'huisband' het over.

Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om iets te eten en te drinken op het Horecaplein bij zalencentrum De Meent.

Kom gezellig rommelen op zondag 1 juni want het wordt beslist weer de moeite waard! Meer informatie kunt u vinden op de website www.deurdouwers.nl. Entree is gratis.

Drumfanfare PCL viert jubileum met Klankenfest

LOBITH – Drumfanfare PCL Lobith viert dit jaar haar 80-jarig jubileum. Dit luisteren ze op met een Klankenfest.

Op zondag 25 mei organiseert de vereniging daarom een muziekfestival. Diverse korpsen uit de regio zijn hierbij aanwezig om hun steentje aan dit jubileumfeest bij te dragen. Ieder korps speelt twee keer twintig minuten muziek die zij leuk vinden. De diversiteit zal daarom groot zijn.

Organisator en bestuurslid Jelle Janssen zegt daarover het volgende: "Een 80-jarige verjaardag mag je nooit voorbij laten gaan. Samen met enkele leden uit het korps heb ik de stoute schoenen aangetrokken en besloten iets ludieks te organiseren. Iets wat de afgelopen jaren niet in de regio is voorgekomen.

Samen met de leden Dik Meijer, Otto Cornelissen en Johan Helmink hebben we besloten om korpsen te benaderen met de vraag of ze meer dan de gebruikelijke twee nummers willen spelen. Nu spelen ze twee keer twintig minuten." Dik Meijer vult hem aan: "Door de korpsen om de beurt te laten spelen, ontstaat een soort muziekmarathon. Een deskundige jury zal deze keer niet letten op hoe netjes de uitvoering van de muziek is, maar let vooral op het plezier wat het korps uitstraalt en wat dit doet met het aanwezige publiek. Tevens is er een bierpulschuifwedstrijd waar iedereen aan mee kan doen."

Het evenement vindt plaats op de parkeerplaats aan de Sportlaan nabij sportschool Physique in Lobith. De entree is gratis. Het Klankenfest start om 13.00 uur.

Lezing Zweedse thrillers in bibliotheek Liemers

ZEVENAAR - Op dinsdag 3 juni houdt de Bibliotheek Liemers in samenwerking met de Volksuniversiteit Zevenaar een lezing in het kader van de Maand van het Spannende Boek. Zweden is niet alleen populair als vakantieland. De laatste jaren zijn de Zweedse misdaad-romans niet aan te slepen. Denk aan de boeken van bijvoorbeeld Stieg Larsson, Henning Mankell en Liza Marklund. Vanwaar dit succes?

In deze lezing komen verschillende schrijvers aan bod die veel gelezen worden in Nederland. Menig boek is inmiddels zelfs verfilmd. Wilt u meepraten en uw favorieten naar voren brengen: Välkommen! De lezing wordt gegeven door drs. Patrick Stunnenberg. Plaats delict op dinsdag 3 juni is vestiging Zevenaar en de toegangsprijs is tien euro. Entourage en verzorging zijn zoals u van ons gewend bent!

De gehele maand juni staan de boekenkasten in onze vestigingen vol explosieve literatuur, onderverdeeld in de landen waar de verhalen zich afspelen. Tevens bieden wij leners een mooie flyer met dertig bloedstollende boekentips aan en een winactie!

Hebt u als lid in de maand juni een spannend boek in de bieb geleend? Lever de uitleenbon in, voorzien van naam, mail en telefoonnummer en ding mee naar een bloedstollende biebbox ter waarde van 100 euro!

Wereldkampioenen Kempo komen uit Zevenaar

Van links naar rechts: Jarino Dietz, Jari Welle, Patrick Beverloo, Sifu Edward Hartman, Jay Welle, Silas Beverloo en voorgrond Mohammad Salehbeigy.

ZEVENAAR - Van 24 tot en met 26 april werden er in Budapest Wereld Kampioenschappen Kempo gehouden. Het Nederlandse selectieteam heeft hieraan meegedaan met 42 deelnemers. Uit de dojo van Kempo Instituut Hartman waren zes kempoka die Nederland mochten vertegenwoordigen en met succes.

Mohammad Salehbeigy uit Zevenaar heeft zijn wereldtitels met succes verdedigd en werd wereldkampioen bij kata en semi-contact en een derde plaats bij full-contact. Patrick Beverloo uit 's Heerenberg werd eerste bij semi-contact en tweede bij full-contact. Jarino Dietz haalde in zijn categorie de tweede plaats bij semi-contact.

Bij de jeugd onder de zestien jaar behaalde Silas Beverloo uit 's Heerenberg de derde plaats bij wapen-kata, tweede plaats bij semi-contact en full-contact. Jay Welle uit Doesburg behaalde een wereldtitel bij wapenkata en self-defence en tweede plaats bij zowel semi-contact als full-contact.

Zijn broer Jari Welle behaalde drie wereldtitels voor de onderdelen kata, wapenkata en self defence, tevens een tweede plaats bij full-contact en derde plaats bij semi-contact.

Er werd over drie dagen gestreden in diverse categorieën door ruim 500 deelnemers uit 35 landen. De wedstrijden zijn te verdelen in Traditional, hier vallen de stijl wedstrijden onder zoals Kata en Self-defence, en Fighting, hieronder valt semi-contact, full-contact, knockdown, en submission.

Van alle landenteams behaalde het Nederlandse team de derde prijs bij fighting en de eerste plaats bij Traditional en behaalde in het algemeen klassement de tweede landenplaats.

Kempo Instituut Hartman hoopt volgend jaar weer mee te doen aan het WK in Antalya Turkije.

Westervoort gaat naar vijf basisscholen

WESTERVOORT - Gemeente en schoolbesturen slaan handen ineen! In Westervoort gaan vanaf 1 augustus 2015 een aantal scholen samen verder.

In Oost Nederland daalt het aantal leerlingen op de basisschool flink en dus heeft ook Westervoort te maken met deze krimp. Om een voorbeeld te geven, in Westervoort waren er in 1998 nog 2087 basisschoolleerlingen en in 2013 nog maar 1289. Deze daling zet de komende jaren nog verder door. Op dit moment zijn alle scholen van prima kwaliteit, zowel inhoudelijk als het gebouw. Hoe verder het aantal leerlingen per school daalt hoe meer leegstand in de schoolgebouwen waar geen bekostiging meer tegenover staat. Met de enorme krimp dreigen scholen onder de opheffingsnorm. De huidige acht schoollocaties kunnen dus niet allemaal blijven bestaan. De schoolbesturen en de gemeente Westervoort kiezen ervoor om samen regie te houden op de krimp, daarom hebben wij een nieuw huisvestingsplan ontwikkeld. Op deze manier zorgen we voor kwaliteit, spreiding en diversiteit: vijf sterke scholen die ondanks de krimp goed onderwijs geven en voor ouders een keuze voor verschillende onderwijsconcepten.

Om welke scholen gaat het? Concreet gaat het om de volgende verhuizingen per 1 augustus 2015:

Basisschool De Flierefluiter in de wijk Broeklanden gaat samen verder met de Klimroos op de locatie van de Klimroos op de Klapstraat;
Basisschool De Brug Uitterweert gaat samen verder met de Tuimelaar op de locatie van de Tuimelaar op de Hoge Hoeve;
Basisschool De Verrekijker gaat samen verder met de Schakel op de locatie van de Schakel op de Steenderens.

Het aantal schoollocaties gaat in Westervoort terug van acht naar vijf. De huidige schoollocaties op de Broeklanden en de Uitterweert verdwijnen en er komt een school op de Hoge Hoeve in plaats van twee. Voor basisscholen De Brug en Montessori verandert er niets.

Besluit

Het plan komt op 26 mei 2014 in de raad, zodat zij deze kunnen vaststellen. Op 12 mei 2014 is het plan eerst nog aan de commissie aangeboden voor advies.

Wandelen door gebied Heidenhoeksevloet

DIDAM - Wandelen in een mooi natuurgebied tussen Zelhem en Halle op en langs landgoederen: Brunsveld, 't Veld, Besselderbos met aansluitend het Boelekeerlspad 'op het spoor van de Boelekeerl'. Een prachtig afwisselend gebied rijk aan gevarieerde plantengroei en bossen (rabatten) .

Stichting Senioren Kontakt organiseert haar jaarlijkse wandeltocht op dinsdag 10 juni voor 55 plussers. De route behelst zo'n twaalf kilometer en voert door het oude- en nieuw ontwikkelde natuurgebied in de omgeving van de Heidenhoeksevloed. Halverwege de wandeling doen we ons tegoed aan een lunch bij boerderij Boldiek. Zo omstreeks 16.30 uur willen we weer in Didam terug zijn om daarna gezamenlijk ons uitje af te sluiten met een drankje in onze Soos in Waverlo.

Vertrektijd 09.30 uur vanaf parkeerplaats bij Supercoop, Hoofdstraat in Didam. Vervoer is eigen auto. Hierbij wordt getracht zoveel mogelijk samen te reizen. Meereizigers betalen twee euro aan de chauffeur.

Afstand: Een gemarkeerde wandelingen van totaal circa twaalf kilometer. De lunch is om 12.30 uur op boerderij Boldiek, Boldijk 6 Halle. Telefoon (0314) 63 13 70. Kosten: deelnemersbijdrage twaalf euro vijftig per persoon. Bij aankomst Boldiek te voldoen

Advies:Goede wandelschoenen: in droge, maar zeker in een natte periode. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Opgave en inlichtingen via coördinator Ben Bolk, voor donderdag 5 juni, liefst per mail, b.bolk@seniorenkontakt.nl of mobiel (06) 51 15 75 33.

Lezing Reinier van den Berg

LOBITH - Op dinsdag 27 mei houdt meteoroloog Reinier van den Berg een lezing voor het Departement Lobith van 't Nut. Een unieke kans om uit de eerste hand meer te weten komen over weervoorspellingen en de gevolgen van de angstaanjagende veranderingen van het klimaat voor ons land.

De bekende weerpresentator en specialist in klimaatverandering gaat uitgebreid in op de vraag of het tij nog te keren is. Hij benadrukt ook zijn zorg om de milieugerelateerde ontwikkelingen en het belang van duurzaamheid. Reinier van den Berg zal ook verrassende beelden tonen onder andere van de smeltende ijskap van Groenland.

Aanvang 19.30 uur in Partycentrum Schipperspoort, Dorpsdijk 30 in Lobith. Entree is gratis voor leden. Niet-leden zijn ook welkom. Zij betalen twee euro vijtig per persoon.

Leden gezocht bij KBO Westervoort/Duiven

WESTERVOORT - Op lokaal niveau organiseren we maandelijks een activiteit. Deze activiteiten hebben betrekking op informatie over gezondheid, welzijn, zorg en ontspanning thema's bingo, enzovoorts.

Per jaar ontvangt u tien keer het ouderenblad Nestor, met daarin een blad met afdelingsnieuws. U ontvangt een lidmaatschapspas, waarmee u goedkoper terecht kunt bij sportinstellingen, collectieve verzekeringen (Zilveren Kruis/Achmea), et cetera. Contributie bedraagt twintig euro per jaar.

Iedereen is welkom. Voor meer informatie kan men terecht bij APM Hendrikx, Koeweide 138 in Westervoort. Telefoon (026) 311 44 37.

Deuren open bij Nova Zorgboerderij

PANNERDEN - Op zaterdag 24 mei zetten Nova Zorgboerderij & Nova zorgatelier haar deuren open. Van 10.30 tot 14.30 kunt u het bedrijf aan de Rijndijk 2 en Vlijtweg 6a te Pannerden bezoeken.

Er zijn allerhande leuke activiteiten te doen zoals voeren/aaien van de dieren; wandelen door de kniptuin en plantenkas; expositie creatieve werken en opgeknapte meubels; springkussen voor de jeugd; verkoop van zelfgemaakte spullen, groente en planten/bloemen.

Nieuw bij NOVA onze nieuwe vorm van dagbesteding: NOVA ACTIEF. Bent u nieuwsgierig wat dat precies inhoud kom dan naar de open dag. De koffie staat klaar. Neem een kijkje op de website www.novazorgboerderij.nl.

Bij verhindering kunt u altijd nog een bezoekafspraak maken met Yvonne van Bragt via telefoon (0316) 37 29 02 of mobiel (06) 43 99 44 23.

Nog anderhalve maand gratis volleyproeven!

Volleybalvereniging Actief '81

WESTERVOORT - Volleyballen bij Actief '81, dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort en omstreken smaakt altijd naar meer. Wie na het proefdraaien heeft gemerkt hoe leuk het samenspelen is blijft vanzelf nog even hangen om na te praten.

Actief '81 biedt in de maanden mei en juni de gelegenheid om gratis mee te spelen. Normaal is het al goedkoop (vanaf elf euro per maand), maar nu dus een unieke kans om de keuze na de zomer wat makkelijker te maken.

Proef de sfeer in De Pals of De Nieuwhof waar op verschillende niveaus wordt gespeeld. Schuif aan in het veld met gemengde teams, in de heren- of damescompetitie, kom snuffelen bij de herenrecreanten of de gemengde groepen die ook mee doen in de recreantencompetitie in Pannerden of zoek aansluiting bij een van de damesteams. Met name het competitieteams heren/ dames 1, de heren dinsdagavond en de woensdagavond gemengd hebben nog ruimte.

Actief '81 telt momenteel ruim honderd leden. De nazit is altijd belangrijk voor de teamspirit, maar ook het helpen bij het eigen Toon's recreantentoernooi (20/06) en het beach-evenement (23 en 24/08) wordt door veel leden hoog gewaardeerd. Volleybalervaring is meegenomen.

De speelavonden in De Nieuwhof zijn op maandag van 21.00 tot 22.30 uur en op dinsdag vanaf 19.30 tot 22.30 uur. Op woensdagen wordt er vanaf 20.30 tot 22.00 uur op meerdere niveaus in Sportsplanet de Pals gespeeld.

Wilt u meer weten over Actief '81: kijk op de website www.actief81.nl of neem contact op via mail secretariaat@actief81.nl.

Het Element zorgt voor kunst en cultuur op basisscholen!

WESTERVOORT/ZEVENAAR/DUIVEN - Op woensdag 28 mei is het zover: het Element viert haar één jarig bestaan! Om 14.00 uur zijn leerkrachten en directeuren van de scholen, wethouders en beleidsmedewerkers uit Westervoort, Zevenaar en Duiven uitgenodigd om dit heugelijke feit te komen vieren in Het Musiater. Drie scholen zullen hun mooiste project van het afgelopen jaar presenteren en Het Liemers Museum, de Volksuniversiteit Zevenaar, de bibliotheek Liemers, Het Musiater en het NME presenteren hun plannen voor het volgend seizoen. Om 15.30 uur wordt deze middag feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje!

Het Element zorgt voor kunst en cultuur op basisscholen!

Het Element is het cultuurpunt speciaal voor de basisscholen in Zevenaar, Duiven en Westervoort. Zij zorgt ervoor dat kinderen onder schooltijd in aanraking komen met kunst en cultuur. Er wordt bekeken wat de wensen van de scholen zijn met betrekking tot bijvoorbeeld dans, theater of muziek. Vervolgens heeft de school de keuze om een kunstenaar les te laten geven op school en of de leerlingen naar een voorstelling te laten gaan. Voor de invulling van kunstlessen werkt Het Element zoveel mogelijk samen met lokale aanbieders zoals Het Liemers Museum, de Volksuniversiteit Zevenaar, de bibliotheek Liemers en Het Musiater. Hun docenten zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen op school en kunnen goed aansluiten bij de leerdoelen van de school.

De schoolvoorstellingen organiseert Het Element in Het Musiater. Op deze manier komen kinderen in aanraking met professionele muziek-, dans- en theater gezelschappen en bezoeken ze een echt theater. Website www.het-element.nl of e-mail info@het-element.nl.

Open Podium in De Lantaern

ZEVENAAR - Erik den Tuinder – singer/songwriter. Erik den Tuinder is normaal de gitarist en frontman van de Tilburgse Pop/Rock band the Faction (www.thefaction.nl). Daarnaast treed hij ook solo op als singer/songwriter. Erik vertelt en zingt in zijn liedjes over verloren liefdes, losers en mensen aan de zelfkant van de maatschappij.

A MysterE – singer/songwriter

A MysterE is een geraffineerde, sterke, zelfverzekerde, gedreven singer/songwriter met een bijzonder sympathieke uitstraling. Wat opvalt zijn de mooie composities. Deze vaardige gitarist stopt originele akkoorden in zijn Engelstalige liedjes met sterke teksten. Zijn muziek doet wellicht denken aan muzikale helden als Elliott Smith, Nick Drake, Jeff Buckley, George Harrison, Nirvana en Paul Weller. Website www.amystere.com.

Crash Out - band

Oudgedienden Jan Bergmans en Wian Egberts die er al vanaf de oprichting op oude locatie van De Lantaern in Oud Zevenaar in 1986 bij zijn, trekken nog steeds met veel plezier de kar. De band speelt covers van onder andere Calvin Russel, Lou Reed, Ilse de Lange, Mary Black, Velvet Underground enzovoorts. Ze maken samen muziek maar ook plezier. En dat plezier brengt Crash Out over op het publiek!

The Wooden Ships – band

De vijfmans formatie Wooden Ships speelt alleen maar eigen repertoire, geïnspireerd door de popmuziek van de jaren '60 en '70. Muzikaal wordt getracht een eigen geluid te produceren, waarin met name de akkoordenschema's en instrumentale solo's opvallen.

Open podium wordt gehouden op zaterdag 31 mei. De Lantaern is open vanaf 20.15 uur.Aanvang 21.00 uur.

De Lantaern, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de Bibliotheek). Toegangsprijs is gratis. Meer informatie via de website www.delantaern.nl.

Stichting Reddingshonden RHWW al 25 jaar actief

DUIVEN - De stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven is al 25 jaar actief met het zoeken naar vermiste personen. De in 1989 als vereniging opgerichte stichting viert op 21 juni hun 25 jarig jubileum.

Op het moment zijn 57 leden actief op diverse manieren om de achterblijvers van een vermiste te ondersteunen. Dit gebeurt onder andere door het organiseren en coördineren van zoekacties. De stichting werkt al achttien jaar samen met de Tros in het programma Vermist. Dit alles gebeurt op non-profit basis.

In deze 25 jaar heeft de stichting diverse inzetten gedaan in binnen- en buitenland met wisselend succes. Deze inzetten kunt u terugvinden op de website www.reddingshonden.nl.

Op het jubileumfeest, welke om 11.00 uur geopend wordt door de burgemeester van Duiven, is voor iedereen wat wils. Naast demonstraties van de reddingshonden en hun geleiders, de brandweer, de mantracking groep, dronevliegen en duiktank zijn ook doorlopend films over de inzetten te zien en worden rondleidingen door het clubgebouw gegeven. Ook kunnen de diverse inzetvoertuigen worden bezichtigd. Tevens heeft de Dierenambulance een informatiestand op het terrein staan.

Mensen die ook van snuffelen houden vinden vast iets van hun gading op de brocante rommelmarkt en voor mensen die liever een gokje wagen komt er een loterij met mooie prijzen zoals onder andere een TV, tablet en IPad. De muziek wordt verzorgd door Favoriet FM en deze radiozender zal gedurende de middag live verslag doen van de feestelijkheden.

DVC'26 meiden D1 kampioen

DIDAM - Zaterdag 10 mei was een spannende dag voor de veertien voetballende meiden van de D1 van DVC'26. Met slechts één puntje voorspong op de nummer 2 en 3 van de competitie konden zij deze dag kampioen worden in een rechtstreeks duel met de nummer 2 Neede.

Onder het toeziend oog van de nummer 3, die 's ochtends al gewonnen hadden en dus virtueel kampioen waren, werd een hevige strijd gestreden. En met succes! Na het laatste fluitsignaal stond een welverdiende 2-1 overwinning op het scorebord en kon het feest losbarsten.

Na de traditionele rondrit door het dorp werd, eenmaal terug op Sportpark de Nevelhorst, het feestje voortgezet in de kantine, om pas een paar uurtjes later te eindigen.

Rommelmarkt bij St. Anna

OUD-ZEVENAAR - Drumfanfare St. Anna uit Oud-Zevenaar organiseert op Hemelvaartsdag 29 mei van 11.00 tot 13.00 uur weer haar jaarlijkse rommelmarkt. Veel rommelmarkt liefhebbers weten inmiddels de weg te vinden naar het schuttergebouw aan de Babberichseweg 58. De opbrengst van de rommelmarkt wordt gebruikt voor de interne opleiding en muziekles voor de jeugdleden. Mis het niet en kom een kijkje nemen.

Op dinsdag 27 mei worden in Oud-Zevenaar alle spullen huis aan huis opgehaald. Elk jaar is het weer verbazingwekkend hoeveel leuke tweedehands spullen er meegegeven worden.

Woont u niet in Oud Zevenaar maar heeft u nog wel bruikbare spullen, die aan ons kwijt zou willen, dan kunt u deze komen brengen op dinsdag 27 en woensdag 28 mei vanaf 18.30 uur. Er is dan iemand van de organisatie aanwezig om de spullen aan te nemen. Website www.drumfanfarestanna.nl.

Achtste editie Bijlandpop

TOLKAMER - Op zaterdagavond 24 mei zal in Taveerne de Bijland in Tolkamer de grond weer schudden als daar de achtste editie plaats vindt van Bijlandpop.

Tijdens deze avond live muziek kan het publiek zoals gewoonlijk weer genieten van twee echte live-acts, de muzikale aftrap zal gedaan worden door Dwarz.

DW@RZ is een eigenzinnige coverband met leden uit Groenlo en Eibergen. Een enthousiast muzikaal zestal dat met z'n twee frontvrouwen lekker swingt. Het repertoire bestaat uit een gevarieerde mix van Engels- en Nederlandstalige pop-rocksongs. Denk aan Amy Winehouse, Krezip, Tina Turner en The Scene.

Uitsmijter van de avond is Bokito's Revenge. Als vaste kracht binnen de bijlandpop-organisatie zal de band zelf de honneurs waarnemen als hoofd-act. In hun tweede set zullen de leden als special treat een complete Herman Brood set ten gehore brengen waarin alle klassiekers van Brood de revue zullen passeren! Brood is springlevend wat Bokito's Revenge betreft!

Taveerne de Bijland in Tolkamer. Aanvang 20.00 uur. Entree voorverkoop vijf euro. Aan de deur zes euro.

Unieke samenwerking in Groessen

GROESSEN - De Joannesschool heeft samen met de Groessense muziekverenigingen, Showband KDO, Schutterij EMM en Harmonie St. Andries een cultuurplan ontwikkeld met als doel de cultuureducatie in Groessen op de kaart te zetten. Cultuurpunt Het Element en de gemeente steunen deze samenwerking.

Alle muziekverenigingen uit Groessen doen mee en worden ook hierbij ondersteund door haar gekwalificeerde docenten. We hebben ook Carla Herlfterkamp, zangpedagoge uit Zevenaar en Joeri van Grol van DansJeFit bereid gevonden hierin te participeren. Verschillende disciplines komen hierbij aan bod: instrumenten bespelen, zang, dans en het cultureel erfgoed.

Op 7 mei zijn we gestart en de eerste lessen zijn erg goed verlopen! Er zijn vier lesmomenten voor de zomervakantie en drie lesmomenten na de zomervakantie.

Tijdens de feestweek van KDO op vrijdagavond 17 oktober zullen de leerlingen samen met de muziekverenigingen laten zien en horen waar ze zoal aan gewerkt hebben en wat ze er van geleerd hebben.

Wij zijn er trots op dat we vanuit een gezamenlijk doel gekomen zijn tot deze unieke samenwerking! Het is een impuls voor cultuureducatie, zorgt voor meer binding en het in stand houden van de cultuur in Groessen.

Beach, bier, burgers en ballen in Wstersvoort

WESTERVOORT - Dan hebben wij het weer over het alom bekende Beachvolleybaltoernooi van Volleybalvereniging Actief '81 (dé recreatieve volleybalvereniging van Westervoort en omstreken) tijdens Westervoort in Beweging!

Dit jaar zal dit evenement al weer voor de 21e keer worden gehouden op zaterdag 23 en zondag 24 augustus bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort. Zaterdagavond is er een barbecue waarvoor u zich kunt inschrijven! Op beide dagen zijn er veel andere activiteiten, ook voor kinderen.

De inschrijving voor dit gezellige evenement is van start gegaan. Deelname kan in diverse poules op verschillend niveaus. Wilt u dit niet missen: schrijf u dan vandaag nog in. Informatie en inschrijf­formulieren zijn op te vragen via email secretariaat@actief81.nl en zijn binnenkort ook te vinden op onze website www.actief81.nl.

Nieuw dit jaar is dat u zich ook individueel kunt inschrijven. De organisatie brengt u dan in contact met elkaar zodat u samen een team kunt vormen. Individuele inschrijving kost zeven euro vijftig. Het inschrijfgeld per team bedraagt € 27,50 (4x4). Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen, telefoon (026) 311 53 82. De inschrijving loopt tot 30 juni 2014.

Wij verwachten, gezien de ervaring van afgelopen jaren, dat het wederom gezellige, sportieve en succesvolle dagen zullen worden en hopen op uw deelname. Reageer snel want vol is vol!

Toby Beard in De Lantaern Zevenaar

ZEVENAAR - Blues, Rock en Australische Roots met Toby Beard in De Lantaern op zaterdag 24 mei.

Het gebeurt niet vaak dat in De Lantaern een artiest optreedt die in Nederland nog totaal onbekend is en waarvan een ieder zegt "Dit is kippenvel, wat is die meid goed". We spreken maart 2012.

Degenen die haar toen gezien en gehoord hebben waren ook vorig jaar weer allemaal aanwezig toen mét kennissen, vrienden en familieleden.

Na uiterst succesvolle tournees door Canada, USA en Europa vorig jaar geeft ze dit jaar een vijftig tal concerten op het Europeesche continent in Duitsland, Zwitserland, Denemarken, België, Engeland, Frankrijk en Italië. Bij ons is ze inmiddels regelmatig te horen op diverse radio stations en ze heeft zelfs al live opgetreden in het radio programma "Met het oog op morgen". Inmiddels begint ze uit te groeien tot een internationale top performer.

De Lantaern is er trots op dat het gelukt is om haar (nog één keer?) te kunnen boeken en naar Zevenaar te halen. Ze zal zeker op korte termijn voor een veel groter publiek optreden dan in de relatief kleine maar intieme Lantaern. Website www.tobymusic.com.au.

Op zaterdag 24 mei vanaf 20.15 uur is de deur open van De Lantaern aan de Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de bibliotheek). De entree is elf euro. Plus-donateurs betalen tien euro. Meer informatie zie de website www.delantaern.nl.

8 / 24

Kampioenschap Groessen B1

GROESSEN - Na een prachtig seizoen ging de vlag op zaterdag 3 mei eindelijk in top. De B1-junioren van Sportclub Groessen pakten de titel na een 6-1 zege op nummer 2 't Peeske de titel in de tweede klasse. Een prachtig resultaat voor het team van trainers Michel Buiting en Fred Moorman en leider Mario de Graaff.

Het was een mooi affiche. Want de nummers 1en 2 van de tweede klasse zouden onderling gaan uitmaken wie er met de titel vandoor zou gaan. Uit de eerdere ontmoetingen bleek dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Groessen begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde halverwege in een comfortabele 3-0 voorsprong. Toen na rust 't Peeske tegenscoorde, leek het nog even spannend te worden, maar de 4-1 vormde het breekpunt. Uiteindelijk liep Groessen uit naar een duidelijke 6-1 zege. En dat betekende feest. Eerst op het veld, toen op de platte wagen door Groessen en vervolgens nog op het sportcomplex.

Warming up festivalseizoen The Rainbow Edition in Groessen

GROESSEN – Jongerensoos Rinoceros in Groessen houdt het feest de warming-up festivalseizoen The Rainbow Edition.

Zaterdag 24 mei zal de warming-up festivalseizoen plaatsvinden in Rinoceros Groessen. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Future of Hardstyle. De line- up bestaan uit bekende dj's die bekend zijn in het uitgaansleven in de omgeving, zoals Mickey Hollander, Twice, Blackout, S-Kill, DJ Morbius en MC Dyex.

De dresscode voor deze avond is white, wanneer je in deze dresscode komt ontvang je een gratis drankje Captain Morgan met cola bij binnenkomst. Tevens zullen er emmers drank verkrijgbaar zijn.

De entree voor leden bedraagt twee euro. Niet-leden hebben toegang voor vier euro. Geldige legitimatie is deze avond verplicht en de toegang is vanaf zestien jaar. De deuren zijn geopend vanaf 21.00 uur. Jongerensoos Rinoceros is gelegen aan het St. Isidorusplein 4 in Groessen. Kijk voor meer informatie op de website www.rinoceros-groessen.com.

Kringdag Montferland ondanks regen toch geslaagd!

DIDAM - Zondag 27 april organiseerde R.K. Schutterij De Heegh de kringdag Montferland 2014.

Na ontvangst opende de voorzitter van schutterij De Heegh, de heer Roel van den Oosterkamp de ochtend met een welkomstwoord. Aansluitend volgde de nieuwe voorzitter van de Kring Montferland de heer Rein Derksen.

Traditioneel word de kringdag begonnen met het aanbieden van de erewijn aan de genodigden. Mevrouw Ina Leppink-Schuitema startte haar toespraak gericht aan de koningsparen en besturen. Halverwege de toespraak werd het woord tot de oud-voorzitter van de Kring de heer Henk v/d Berg gewend, die geheel verrast lid werd gemaakt in de orde van Oranje Nassau en geroemd door zijn inzet in diverse organisaties, vervolgens werd de erewijn aangeboden.

Aansluitend vertrokken de koningsparen en genodigden, onder begeleiding van de drumfanfare uit Aerdt, in de stromende regen naar de tribune voor de officiële opening. Hier werd Henk v/d Berg gehuldigd door het kringbestuur en benoemd tot erelid van de Kring. Vervolgens vertrokken de verenigingen voor het defilé en de mars wedstrijden door Didam. Nadat de stoet terug op het terrein, doorweekt van de regen was, gingen diverse mensen naar huis of dook men snel in de tent. Na spoedberaad tussen het kringbestuur en organisatie werd besloten de wedstrijden een uur uit te stellen en kon later met vertraging begonnen worden. De sfeer werd door het opklarend weer steeds beter en heeft iedereen zich toch kunnen vermaken.

Voor de prijsuitreiking werden woorden van dank uitgesproken door de voorzitter, waarna hij de Kringdag 2014 sloot.

Nieuwe verbindingen en innovatief ondernemen!

Thema B2B de Liemers 30 september 2014

LIEMERS - De vierde editie van B2B de Liemers wordt anders dan voorgaande jaren! Innovatie en Nieuwe verbindingen zijn de sleutelwoorden van deze editie! Want jij wilt als ondernemer toch ook de slimste weg bewandelen van idee naar innovatie of nieuwe verbindingen leggen?

Op deze B2B de Liemers zetten we de route, kennis, netwerk, financieringsmogelijkheden en fiscale aspecten op een rijtje in de speciaal daarvoor gecreëerde "innovatiepleinen" op de beursvloer. Dus schrijf je nu in voor B2B de Liemers 2014

Ben jij als ondernemer lid van een van de organiserende ondernemersverenigingen in de Liemers (Ondernemend Westervoort, Lindus, MKB Duiven, MKB Zevenaar, MKB Rijnwaarden of MKB Montferland)? Doe dan mee en schrijf je in. Denk je een toegevoegde waarde te kunnen leveren op een van de vier thema's? Meld het dan via de website www.b2bdeliemers.nl.

Specifieke thema's zijn 3D printing, Alles is internet, Nieuwe verbindingen en Innovatie in de Bouw.


Sponsor worden?

Rabobank De Liemers ziet de beurs als een uitstekend bindmiddel tussen bedrijven in de Liemers en is dan ook hoofdsponsor van B2B de Liemers. Tevens hebben Canon Business center, Nikeroche Telecom Service BV, BSS ICT Groep, BKC bv, Sign Match en Meeting Point Communication zich reeds aangemeld als sponsor van B2B de Liemers.

Wil jij ook sponsor worden en net zoals bovengenoemde sponsors profiteren van de sponsorvoordelen die na te lezen zijn op www.b2bdeliemers.nl? Meld het dan aan info@b2bdeliemers.nl.


Media partners
Voor het promoten van deze beurs worden wij bijgestaan door Jez Media Service ten behoeve van de beursspecial, Favoriet FM ten behoeve van de radio commercials en Focuz TV voor de regionale tv spot.

Schuttersbogenroute Didam

DIDAM - Boogbouwers, die tijdens de aanstaande Didamse schuttersfeesten een ereboog willen plaatsen en nog geen aanmeldingsformulier hebben ontvangen voor de Schuttersbogenroute op zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 juli en hieraan willen meedoen, worden uitgenodigd dit schriftelijk te melden aan de Stichting Bevordering Toerisme Didam, per adres Lavendelstraat 12, 6942 XP in Didam of per e-mail schuttersbogenroutedidam@gmail.com

Uw opgave graag uiterlijk vrijdag 13 juni met nauwkeurige vermelding van de plaats van de boog en de naam van de contactpersoon met adres en telefoonnummer.

Omdat een exacte vermelding van de plaats van de boog erg belangrijk is voor het maken van een correcte routebeschrijving, wordt gevraagd hieraan extra aandacht te besteden (bijvoorbeeld tussen welke huisnummers en aan welke straat en andere herkenbare vaste kenmerken van de exacte plaats).

Het Kofschip naar Rosorun

Vrijdag, 9 mei, gingen de leerlingen van groep 5 en 6 van Het Kofschip met Gerrit Kolenbrander van "Nestkasten Werkgroep Zevenaar" naar het Rosorum. Daar werden jonge steenuiltjes geringd, gewogen en gemeten. Voor de kinderen een prachtige ervaring. Gerrit wist de kinderen te boeien met allerlei weetjes. Op school gingen de kinderen daarna nog aan de slag met uilenballen; allerlei botjes en schedeltjes werden er uitgeplozen.

Jeugdwedstrijden H.S.V. Ons Genoegen gaan van start!

GIESBEEK - In 2014 kan de jeugd van Giesbeek voor het eerst strijden om die fel begeerde titel. Er wordt dit jaar om het jeugdkampioenschap gevist.

Wil je graag mee doen met deze viswedstrijden en ben je vijf jaar of ouder en jonger dan veertien jaar? Bel naar mobiel (06) 55 56 70 31 en geef je snel op. Voor materiaal; hengel, maden, tuigje en voer wordt gezorgd.

Op woensdag 4 en 18 juni wordt er gevist. Verzamelen om 17.45 uur aan de wetering. Er zal gevist worden van 18.15 tot 20.00 uur. Er wordt geloot aan de waterkant. Tijdens het vissen zal er begeleiding aanwezig zijn en wordt de gevangen vis direct gemeten.

Vieringen van de St. Franciscuskerk te Babberich

Op zaterdag 24 mei is er in onze kerk om 19.00 uur een comunnieviering. Voorganger is Diaken van Boven en het Gemengd Koor verzorgt hierbij de zang.

De eerstvolgende viering is op zaterdag 31 mei om 19.00 uur. Voorganger is pastor Thanh

en het Gemengd Koor verzorgt hierbij de zang.

Misintentie zaterdag 24 mei :

Hendrikus Reijmer

Bingo in Zevenaar

Vrijdagavond 6 juni wordt weer de maandelijkse bingo gehouden in het Cultureel Centrum "de Maatjes" aan de Kardinaal de Jongstraat 4 te Zevenaar.

De zaal is open vanaf 19.30 uur;

aanvang 20.00 uur.

De opbrengst hiervan komt gedeeltelijk ten bate van de Sjoelclub de Contactschijf (sport voor gehandicapten).

Voor meer informatie kan men bellen:

0316-334162 na 16 uur

Seniorenreis voor leden BOZ

ZEVENAAR - Voor de seniorenreis naar Friesland van zondag 13 tot en met vrijdag 18 juli zijn nog enkele plaatsen. Men kan zich nog tot zondag 8 juni opgeven.

De reis gaat naar Wolvega dat ligt in de Lindvallei in zuid oost Friesland. Het verblijf is in het Holland Inn hotel in Wolvega. Verblijf op basis van vol pension. Er worden die week diverse uitstapjes gemaakt die ook in de prijs inbegrepen zijn.

Voor meer informatie bel naar telefoon (0316) 52 44 55.

Vieringen St. Franciscuskerk Babberich

BABBERICH - Op zaterdag 24 mei is er in de kerk om 19.00 uur een comunnieviering. Voorganger is Diaken van Boven en het Gemengd Koor verzorgt hierbij de zang.

De eerstvolgende viering is op zaterdag 31 mei om 19.00 uur. Voorganger is pastor Thanh en het Gemengd Koor verzorgt hierbij de zang.

Misintentie zaterdag 24 mei Hendrikus Reijmer

Bingo in Zevenaar

ZEVENAAR - Vrijdagavond 6 juni wordt weer de maandelijkse bingo gehouden in het cultureel centrum De Maatjes aan de Kardinaal de Jongstraat 4 in Zevenaar. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

De opbrengst hiervan komt gedeeltelijk ten bate van de Sjoelclub de Contactschijf (sport voor gehandicapten).

Voor meer informatie kan men bellen naar telefoon (0316) 33 41 62 na 16.00 uur.

Het Kofschip naar Rosorum

ZEVENAAR - Vrijdag 9 mei gingen de leerlingen van groep 5 en 6 van Het Kofschip met Gerrit Kolenbrander van Nestkasten Werkgroep Zevenaar naar het Rosorum.

Daar werden jonge steenuiltjes geringd, gewogen en gemeten. Voor de kinderen een prachtige ervaring. Gerrit wist de kinderen te boeien met allerlei weetjes.

Op school gingen de kinderen daarna nog aan de slag met uilenballen; allerlei botjes en schedeltjes werden er uitgeplozen.

Popkoor Repeat toont eerste glimp Firework!

DUIVEN - Het Duivense winkelend publiek pakte de primeur; Popkoor Repeat gaf zaterdag 10 mei een voorproefje van haar nieuwe programma Firework! dat zaterdag 14 en zondag 15 juni wordt uitgevoerd in Het Musiater. Het Duivense popkoor belooft met haar shows Het Musiater te laten zinderen van passie en emotie; wat als je ineens weer alleen komt te staan in het leven?

Firework! gaat over keuzes en dilemma's, verleden en toekomst maar ook twijfel en blijdschap staan centraal. Dit alles vormgegeven in een verrassend decor en kostumering en met veelzeggende nummers zoals Stil in mij van Van Dik Hout, Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en natuurlijk de titelsong Firework van Katy Perry. Dirigent Bas Uyterlinde en regisseur Richard Sprokkereef tekenen voor de overall begeleiding. De muzikale begeleiding ligt in handen van de muzikanten van de succesvolle pop- en rockband Groot Hart.

Firework! wordt uitgevoerd op zaterdag 14 juni (uitverkocht) en zondag 15 juni. Voor deze zondagmiddag en -avond zijn nog enkele kaarten te koop. Wilt u erbij zijn? Bestel dan snel uw kaarten via de website www.popkoorrepeat.nl.

Euregiobridge B.C. Angerlo tegen B.C. Kleverland

ANGERLO - Dit jaar heeft B.C.Angerlo op zaterdag 10 mei alweer voor de elfde keer tegen B.C.Kleverland uit Duitsland gespeeld.

De uitslag was 51% voor B.C. Kleverland tegen 49% voor B.C.Angerlo. Terwijl de eerste plaats in de A- en in de B-lijn door paren uit Angerlo werden ingenomen. Mirjam en Ton Lucassen in de A en Rita Lolkema en Ria Brugman in de B-lijn. Verder poseerden de paren die voor een prijs in aanmerking kwamen even voor de fotograaf.

Zomerbridge

Op donderdag 5 juni begint de zomerbridge in Angerlo. Voor leden gratis en niet leden zijn de kosten vier euro per paar. Degene die tijdens de zomer besluiten lid te worden, kunnen vanaf dat moment tot september gratis mee bridgen.

De zomerbridge wort gehouden in centrum De Meent in Angerlo. Iedereen dient voor 19.20 uur aanwezig te zijn. Verder kan men zich opgegeven bij H. Rensen, via email h.rensen4@upcmail.nl of bel naar telefoon (0313) 47 38 69.

Lenie Versteegen exposeert in Westervoort

WESTERVOORT - Voor de eerste keer in de geschiedenis van Liemerije laat Leny Versteegen vanaf zaterdag 17 mei tot en met zaterdag 9 augustus haar werk zien op een expositie in de hal van de Meridiaan te Westervoort. Zij laat zich vooral inspireren door allerdaagse dingen en werkt onder andere in pastel, acrylverf en olieverf.

Zelf schrijft ze over zichzelf en haar werk:

Even voorstellen! Ik ben Lenie Versteegen, geboren in 1954 in Zevenaar. Heb een man en twee kinderen en twee hondjes, waar ik elke dag lekker mee kan wandelen. Onze zoon, mijn man en ik runnen al jaren een smederij. De ruitersportshop heb enkele jaren geleden van de hand gedaan. Tekenen was al mijn hobby op de lagere school.

Toen ik erg druk was met mijn werk, probeerde ik me te ontspannen met tekenen en schilderen. Ik heb echt moeten leren om tijd voor mijzelf te creëren. Zo is het me toch gelukt om een collectie bij elkaar te krijgen.

Ik word geboeid door vele dingen, die ik dagelijks zie, lees en me raken. Ik ben gevoelig, maar hou van aanpakken en doorgaan. Dat zie je in mijn werken, want het vergt veel geduld en precisie.

Ik wissel veel af met materialen, waardoor het tekenen en schilderen nooit zal gaan vervelen.

Halve finale 4de divisie turnen

WESTERVOORT - Zaterdag 10 mei heeft één meisje van gymnastiekvereniging Aldo Westervoort meegedaan aan de halve finale van de 4de divisie. De wedstrijd werd gehouden in de sporthal in Ede. Een groot evenement waar op drie banen tegelijk werd geturnd. Aan deze wedstrijd deden maar liefst 66 verenigingen mee. Sascha eindigde met 41.475 punten op de veertiende plaats.

Showband KDO Groessen

Foto: Jacques Kok

Rectificatie

GROESSEN - Jacques Kok heeft de foto gemaakt. Wegens omstandigheden heeft dit niet bij het artikel gestaan in de vorige editie.

Sponsor bedankt

Staand van links naar rechts: Eric Veenis (coach/trainer) tevens sponsor, Henk Rauw (coach), Julian Sneller (trainer), Joes Berends, Leonie Willemsen, Janna Sneller, Jikke Bosveld, Dena Sparenberg, Marleen Rauw, Yaela Amsing, Victoria Veenis, Sharon de Jong Knielend van links naar rechts: Denise Brinkman (keepster), Manon Bomhof, Eva Peters, Beau van Wechem, Romeé Suijs, Noëlle Bosman, Roos Vermeulen, Britt van de Velde (keepster).

DUIVEN - MHC De Westerduiven MB1 heeft nieuwe outfit. Het MB1-team dankt sponsor Physio Center Rees voor de gesponsorde kleding.

Avondvierdaagse in Didam

DIDAM - Het was weer als vanouds gezellig tijdens de Avondvierdaagse in Didam. De jongste deelnemers liepen vijf kilometer en de wat oudere jeugd 7,5 kilometer.

Eerste schep grond uit de Pannerdense Waard

PANNERDEN - Jos Lamers, wethouder voor de gemeente Rijnwaarden, haalde woensdag 7 mei de eerste schep grond uit de Pannerdensche Uiterwaard. Onder toeziend oog van omwonenden en belangstellenden werd een start gemaakt met het graven van een strang.

De strang is de belangrijkste ingreep in het project Groene Rivier Pannerden voor meer ruimte voor de rivier en voor natuur. De strang krijgt een lengte van ongeveer 1600 meter. Het breedste gedeelte van de strang is 65 meter. De diepte varieert van 2 tot 4 meter. Bij lage rivierwaterstanden zullen delen van de strang droogvallen. Martens en van Oord heeft tot oktober 2015 de tijd om het project uit te voeren. Opdrachtgever is Dienst Landelijk Gebied van het Ministerie van Economische Zaken.

Boot- en fietstocht Op naar Schenkenschans!

TOLKAMER - Op zondag 25 mei organiseert de Stichting Recreatie & Toerisme in samenwerking met Kievits Veerdiensten in Millingen en Heimatverein Schenkenschanz in Schenkenschans een prachtige bootexcursie naar het historische centrum van het vestingstadje Schenkenschans.

De veerboot Heen en Weer vertrekt om 09.00, 10.30 en 11.45 uur vanaf de Europkade in Tolkamer en vaart in ruim een half uur via het prachtige 'Vossegat' naar Schenkenschans. Hier wordt u in café Schanz in de Alte Schule met kaffee und haus gemachte kuchen ontvangen. Aansluitend wordt het dorp Schenkenschans onder leiding van 'Anneke, Melkerin von Schenkenschanz' in ongeveer een half uur verder verkend.

Na het bezoek aan Schenkenschans kan een ieder op eigen gelegenheid, met de fiets of te voet, via het pontveer Schenkenschans weer terug richting Millingen en daar tegen een gereduceerde prijs (niet inbegrepen) desgewenst genieten van een lunchbuffet bij Koffie- en eethuis De Gelderse Poort in Millingen. Vanaf Millingen kunt u dan met het voetveer richting Pannerden en vanaf daar via de Bijland weer terug naar Tolkamer (vanaf Schenkenschans is dit ongeveer twaalf kilometer).

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met zaterdag 24 mei via de website www.gelderseiland.nl. De kosten voor deelname aan deze bootexcursie bedragen vijftien euro per persoon, inclusief boottocht dertig minuten, koffie met gebak, rondleiding Schenkenschans en twee keer oversteek fietsveer. Bij voorkeur gepast te betalen. Kijk voor meer informatie over deze leuke boot- en fietstocht of onze andere activiteiten op de website www.gelderseiland.nl.

Alzheimer Café in Zevenaar

ZEVENAAR - Op dinsdag 27 mei is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café Zevenaar in dienstencentrum de Hooge Bongert van Caleidoz. Het café is informatief, gezellig en geeft herkenning en steun aan mensen die aan een vorm van dementie lijden maar ook aan hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.

Het Thema voor deze avond is voeding en dementie

Welke voedingsproblemen kunnen ontstaan bij dementie? Waarom is er vaak sprake van gewichtsverlies? Welke tekorten kunnen ontstaan en hebben deze invloed op het verloop van de ziekte? Ellen Bod werkt als diëtiste met ouderen en zal ingaan op deze en alle andere vragen over voeding.

Het Alzheimer Café vindt elke vierde dinsdag van de maand plaats. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er tot circa 21.30 uur nog gelegenheid om wat na te praten. De toegang is gratis. Aan de hand van een thema wordt gesproken met een (ervarings-) deskundige en in een gemoedelijke sfeer is voldoende ruimte om met elkaar te praten.

Het Alzheimer Café Zevenaar nodigt u uit om ook eens te komen kijken. Enthousiaste vrijwilligers ontvangen u graag. U hoeft zich niet aan te melden en het eerste kopje koffie of thee is van het huis.

Wilt u meer informatie of het programma 2014 ontvangen? Bel dan naar telefoon (0316) 52 69 94.

Ingezonden brief

Zomer 1974 mijn eerste jaarabonnement gekocht voor zwembad Sporthal de Pals in Westervoort en vandaag 9 mei 2014, mijn 41ste. Huidige naam Sportplanet.

Voor 1974 zwom ik al tien jaren in Arnhem en Velp.

Wij, ongeveer 200 personen, hebben de eerste vijf jaren als vrijwilligers gewerkt: schoonmaakdienst, kassa, kantine met onder andere de toenmalige burgemeester van Grienbergen, ook als vrijwilliger en een plaatselijke huisarts. Ik heb meerdere exploitanten en personeelsleden meegemaakt van het gehele complex.

Huidige eigenaar Hans Frieling heeft het zwembad 'natte gedeelte' afgestoten en de exploitanten zijn de ervaren Ruud en Saskia Lemmens met personeel, onder andere Erika al bijna dertig jaar ervaring. De naam van het zwembad is 'Het Zwemcentrum' geworden.

De gemeente Westervoort heeft al diverse malen het plan gehad het complex en zeker het zwembad te sluiten. Toch heeft Ruud Lemmens enige tijd geleden de stoute schoenen aangetrokken en is met het 'natte gedeelte', zwembad gestart.

Ik heb er thans veertig jaren opzitten, vijf dagen per week en iedere dag veertig banen en hoop net als vele andere zwemcollega's en zwemliefhebbers en onder andere Zwemclub zvw 74, dat het zwembad nog lange tijd open zal blijven. Ons dorp is na ruim veertig jaar ondenkbaar zonder zwembad; temeer omdat wij in de regio het enige wedstrijdbad hebben.

Herman de Keijzer

Westervoort

Rijnwaarden 50Plus (KBO) gaat de boot in

LOBITH - Rijnwaarden 50plus gaat op dinsdag 24 juni de boot in. Deze boottocht met de Graaf van Bylant gaat van Tolkamer naar Rees. Op- en afstapplaats bij Aanlegsteiger 3 in Tolkamer. Aan boord gaan we genieten van een koffiemaaltijd.

Tijdens de vaart zal Klinkt Goed voor live muziek zorgen, zodat ook nog een dansje gemaakt kan worden. In Rees (Dld) hebben we een uur om het stadje te bezoeken of een terrasje te pikken.

Vertrek vanaf Tolkamer is 12.00 uur en we zullen om 17.00 uur weer aanleggen in Tolkamer. Prijs voor leden bedraagt dertig euro en voor niet leden 32,50 euro. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Bel voor meer informatie naar telefoon (0316) 54 30 51.

Familietoernooi bij BC Thuve

DUIVEN - BC Thuve heeft op zondagochtend 4 mei weer een gezellig familietoernooi gehouden. De leden konden met een familielid, vriend of vriendin een aantal vriendschappelijke wedstrijdjes spelen.

Dit was een leuke gelegenheid om hen met de sport Badminton te laten kennismaken. Toch iets heel anders dan het rustige overspelen op de camping. Om de punten en de hoofdprijs werd flink gestreden.

Wie ook eens wil weten hoe deze intensieve sport beoefend wordt, is welkom op een van de speelavonden. Kijk op de website voor informatie www.bcthuve.nl.

IVN excursieavond Wandeling Rosandse polder

Foto: Jan van Alst

OUD-ZEVENAAR - Op woensdag 28 mei organiseert IVN De Oude IJsselstreek werkgroep de Liemers onder leiding van natuurgidsen een avondwandeling in de Rosandse Polder. Tijdens deze wandeling is er aandacht voor het landschap en de flora/fauna. Zitten de zwarte sterns weer op hun vlotjes te broeden? Duur van de wandeling circa 2,5 uur. Zorg voor stevig schoeisel en neem een verrekijker mee.

De start is om 19.30 uur op het parkeerterrein bij sterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan in Oud-Zevenaar. Inlichtingen bij Jan van Alst, telefoon (0316) 34 05 48. Webiste www.ivn.nl/afdeling/de-oude/ijsselstreek.

Amerikaanse klanken in folkcafé de Liemers

DUIVEN - Vrijdag 6 juni zal er in het Duivens folkcafé een mengeling van Americana en de Native American Indian flute klinken.

Het duo Chez Renez, bestaande uit Rene Prop en Rene Paat brengt Amerikaanze folk. Beide mannen uit Doetinchem hebben een voorliefde voor de Americana muziek, maar ook country rock, blues en rock and roll komen voorbij. Inmiddels treden ze bijna maandelijks op met een repertoire van John Prine en Loudon Wainright III tot Van Morrison en JJ Cale.

Het duo In the Woods is onlangs ontstaan tijdens de openingsavond van het folkcafé 2 juli. Daan Boshoven kwam met Rik the DutchFluteplayer aan de praat en het duo In the Woods was geboren. Zij voeren je mee door middel van hun melodische klanken, die zo uit het bos lijken te komen. Rik the DutchFluteplayer op Native American Indian flutes en Daan Boshoven op gitaar.

Folkcafé de Liemers, Kastanjelaan 2 in Duiven. De muziek begint om 20.30 uur. Ook optreden? Aanmelden kan via telefoon (0316) 52 73 58 of via de website www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl. De artiesten treden belangeloos op en de toegang is gratis.

Wandeling voor mantelzorgers

DUIVEN/WESTERVOORT - Steunpunt Mantelzorg Duiven/Westervoort organiseert op vrijdag 20 juni van 09.30 tot 11.30 uur een wandeling voor mantelzorgers. Mensen die voor een chronische zieke of gehandicapte partner, kind, buur of vriend zorgen en er even tussenuit willen, kunnen zich voor deze wandeling aanmelden.

Met het wandelen wordt er nieuwe energie opgedaan en het is een leuke manier om meer over Duiven te weten te komen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Na de wandeling is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken in Café bij de Buren. Het eerste kopje is gratis.

Aanmelden en verzamelen

Om 09.30 uur vertrekken we voor de wandeling vanaf het Café Bij de Buren (achter het CCOG) in Duiven. Als u vervoer nodig heeft naar het Café Bij de Buren, dan kunt u dit aangeven bij aanmelding.

Aanmelden kan tot en met dinsdag 17 juni bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp, telefoon (0316) 28 20 32 (iedere werkdag tussen 09.00 en 11.00 uur) of via email mvt@mikado-welzijn.nl.

Juni activiteiten in Het Palet

DUIVEN - Maandag: Yoga van 09.15 tot 12.00 uur. Sjoelen/inloop van 14.00 tot 16.30 uur. Smartlappenkoor van 19.30 tot 22.30 uur.

Dinsdag: Engels van 09.30 tot 12.00 uur. Koersbal van 13.30 tot 16.30 uur. Klaverjassen/Jokeren van 19.30 tot 22.00 uur.

Woensdag: Creatieve handvaardigheid van 09.30 tot 12.00 uur.

Donderdag: Klaverjassen/Jokeren/Inloop van 14.00 tot 16.30 uur. Darts van 19.30 tot 22.00 uur.

Zaterdag: Stichting Fr. of Animals van 10.00 tot 18.00 uur.

Het Palet – Trefpunt 50+, Mondriaanstraat 14 in Duiven. Mobiel (06) 19 93 16 96.

Acrobatenshow in Didam

Foto: Geert Vreeman

DIDAM - Op spectaculaire wijze zullen acteurs en acrices tegen de muur van de Didamse toren dansen en acteren. Meters hoog boven de grond en met een fantastische lichtshow, geeft dit een uniek, adembenemend beeld. Dit verticale dansen is slechts een paar keer eerder in Nederland te zien geweest.

De week voorafgaand aan Didam op Stelten zal het gezelschap dagelijks oefenen tegen de kerk. Op zaterdagavond 31 mei doven de lichten van de Mariakerk om 22.00 uur begint de show.

De Doetinchemse circus-theatergroep Dynamic Dreams laat op geheel eigentijdse wijze het verhaal herleven van de klokkenluider van de Notre Dame. Een voorstelling met een duidelijke boodschap dat iedereen geaccepteerd moet worden, ongeacht zijn of haar uiterlijk. Acteurs en actrices nemen u mee naar spannende, maar ook uitbundige momenten.

Didam op Stelten wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd. Met op zaterdag 31 mei een sportief programma, dat om 14.00 uur rondom de Mariakerk begint.

Op zondag 1 juni staat het Didamse centrum bol van activiteiten. Steltlopen, de Diemse Toren Classic met oldtimers, een streekproductenmarkt in de Raadhuisstraat en Kunst en Cultuur in het Albertusgebouw en Meulenvelden.

Op de website www.didamopstelten.nl is meer informatie te vinden.

Benefietavond in Duiven

Stichting Kinderdroomwens

DUIVEN - De benefietavond voor de Stichting Kinderdroomwens, welke op initiatief van Ingrid van Brink wordt georganiseerd in het CCOG Duiven, krijgt een regelrechte publiekstrekker.

Naast artiesten als Pierre Kleinjans (Nederlandstalig), Glenn Stevens (Rock and Roll) en onder voorbehoud Bennie Solo, komt er niemand minder dan Kasper van Kooten!

Kasper van Kooten is cabaretier en acteur, speelde in All Stars, Toscane en Moordvrouw. Momenteel toert Kasper langs de theaters met zijn show 'Karakters'. Wegens het grote succes van deze show zijn in reprise 40 extra shows gepland in het najaar.

De benefietavond in het CCOG in Duiven, vindt plaats op vrijdagavond 20 juni vanaf 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Naast artiesten is er een kraam waar artikelen kunnen worden gekocht en kunt u de enige echte Spaanse tapas, van cateraar Al Gusto, kopen. Tevens is er een veiling en vind er een loterij plaats. Dit alles voor het goede doel. Tickets kosten zeven euro vijftig in de voorverkoop en tien euro aan de avondkassa. Vol is vol! De opbrengst van de benefietavond komt geheel ten goede van Stichting Kinderdroomwens!

Stichting Kinderdroomwens zet zich in voor kinderen tussen de zes en achttien jaar die een ernstig trauma hebben meegemaakt; ongeluk hebben gehad, gehandicapt zijn geraakt, ziek zijn, een ouder, broertje, of zusje zijn verloren, zijn mishandeld, misbruikt enzovoort.

Ingrid van Brink gaat in augustus, september en oktober voor Stichting Kinderdroomwens wandelen. Een pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostela, van waaruit de tocht doorgaat naar wat in de Middeleeuwen bekend stond als het einde van de Wereld, Kaap Finistere.

Voorverkoopadressen en meer informatie is te vinden op de website www.ingridsdroomwens.nl.

Schaapscheerderfeest in Duiven

DUIVEN - Zondagmiddag 25 mei van 12.00 tot 16.00 uur is er weer het jaarlijks terugkerend schaapscheerderfeest op de kinderboerderij in het Horsterpark.

Naast het schapen scheren (vanaf 13.00 uur) en het wol spinnen is er een springkussen, de paardentram gaat ritjes door het park maken, er wordt geschminkt en nog veel meer, kom maar kijken als je durft! U kunt voor de diverse activiteiten weer Horsterparkhartjes ter waarde van vijftig eurocent kopen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar het Schaapscheerderfeest.

Voor meer informatie kijk op de website www.horsterpark.nl of volg ons op facebook.

120 jarig bestaan Schutterij Eendracht Maakt Macht

OOY/ZEVENAAR - Het thema is Verleden, Heden en Toekomst Op zaterdag 24 mei viert schutterij EMM haar 120 jarig bestaan. In de 120 jaar is er veel veranderd maar de naam wordt nog steeds met trots gedragen.

Het bestuur heeft er voor gekozen om het 120 jarig bestaan niet met een concours of diverse officiële plichtplegingen in te vullen. Wij willen met en onder elkaar met alle schutters, leden en allen die schutterij EMM een warm hart toedragen te vieren. Er zullen drie bogen voor het schuttersgebouw geplaatst worden. Het thema zal zijn verleden, heden en toekomst vier. Er zal overdag koning geschoten worden tussen alle oud-koningen en hij die de vogel eraf haalt zal die dag dan ook Koning der Koningen zijn.

Tentoonstelling 120 jaar schutterij E.M.M.De schuttersroad is samen met het Liemers museum al enkele weken drukdoende een tentoonstelling samen te stellen. De tentoonstelling zal blijven staan tot en met maandag 9 juni. Openingstijden van de tentoonstelling zijn 24 mei van 11.15 tot 17.00 uur, 25 mei, 29 mei, 1 juni van 10.00 tot 14.00 uur en 9 juni van 12.00 tot 18.00 uur.

Programma voor het 120 jarig bestaan op zaterdag 24 mei 2014: Deze dag staat in het kader van 'EMM deur de jaore hen'.

Dagprogramma:

10.30 uur zaal open. 11.15 uur opening tentoonstelling EMM door het oudste- en het huidig koningspaar. 12.00 uur start schietwedstrijd voor 'koning van de dag' door oud koningen en huidige koning. 13.30 uur rondgang door Ooy met gehele kader en huidig en dag koningspaar. 14.30 uur feestmiddag. 17.30 uur: Afsluiting.

Avondprogramma:

19.00 uur zaal open. 19.45 uur aanvang programma met onder andere parade door kader EMM en aansluitend feestavond voor iedereen met muziek van Kiep Movin. 00.30 uur afsluiting.

Dit alles vindt plaats bij Schutterij EMM, Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar.

Mei

24 Open Volleybaltoernooi in sporthal De Pals in Westervoort

24 Tienerclub Light 4 Teens in parochiecentrum in Duiven. Aanvang 09.00 uur

24 Open dag Nova Zorgboerderij, Rijndijk 2 en Vlijtweg 6, 10.30-14.30 uur

24 Achtste editie Bijlandpop, Taveerne de Bijland Tolkamer, 20.00 uur

24 Toby Beard in De Lantaern Zevenaar, 20.15 uur

24 The Rainbow Edition, Rinoceros in Groessen, 21.00 uur

24 IVN excursie Tolkamerdijkje, in de bocht Bijlandseweg in Tolkamer bij het informatiebord, 10.00 uur

24 Duivense Atelier Route en Omstreken. Aanvang 12.00 uur

25 Rommelmarkt in schuttersgebouw CV De Boemelaars in Zevenaar. Aanvang 11.00 uur

25 Klankenfest, Drumfanfare PCL Lobith 80-jarig jubileum, parkeerplaats aan de Sportlaan Lobith, 13.00 uur

25 Duivense Atelier Route en Omstreken. Aanvang 12.00 uur

25 Schaapscheerderfeest, kinderboerderij Horsterpark Duiven, 12.00-16.00 uur

25 IVN excursie Erfkamerlingschap/Steenwaard, parkeerplaats Eltenseweg Lobith, 14.00 uur

27 Lezing Reinier van den Berg, Partycentrum Schipperspoort Lobith, 19.30 uur

27 Alzheimer Café, Hooge Bongert Zevenaar, 19.30 uur

27 Muzikale klanken bij Muziekvereniging Angerlo, Dorpshuis "De Meent" in Angerlo, 19.00 uur

28 Wandeling Rosandse polder, parkeerterrein sterrenwacht Corona Borealis, Breulylaan Oud-Zevenaar, 19.30 uur

28 Scheidingscafé, huis van Droo, Fuutstraat 42 Duiven, 19.30 uur

29 Wandeltocht Werkgroep ´Actief en Spiritueel Verbonden´ - Hemelvaart wandeling

29 Viva La Donnadag bij Odeon in Westervoort

29 Rommelmarkt bij St. Anna, schuttergebouw aan de Babberichseweg 58, Oud-Zevenaar, 11.00-13.00 uur

29 Wandelen met Hemelvaart, Start om 05.25 uur vanaf de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar

30 Fouter dan Fout party in zaal Wieleman in Westervoort. Aanvang 20.00 uur

30 Dansworkshop voor iedereen in De Meent in Angerlo. Aanvang 19.15 uur

30 De tablet mee op vakantie, De Nieuwhof in Westervoort, 13.00 uur

30 Fouter dan Fout, zalencentrum Wieleman Westervoort, 20.00 uur

31 3G toernooi bij Sportclub Westervoort. Aanvang 09.45 uur

31 Live Cooking tijdens Didam op Stelten. Aanvang 14.00 uur

31 Eindtoernooi jokeren en klaverjassen senioren in Het Palet in Duiven. Aanvang 13.00 uur

31 Open Podium in De Lantaern Zevenaar, 21.00 uur

31 Didam op Stelten, rondom de Mariakerk Didam, 14.00 uur

Juni

1 Live Cooking tijdens Didam op Stelten.

1 Rommelmarkt en korendag, schoolplein De Trompetter, Angerlo, 11.00 uur

3 Lezing Zweedse thrillers, bibliotheek Liemers, 19.30 uur

4 HCC Computeravond, Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 Zevenaar, 20.00 uur

6 Bingo, CC de Maatjes, 20.00 uur

6 Amerikaanse klanken, Folkcafé de Liemers, Kastanjelaan 2 Duiven, 20.30 uur

8 Pinksterfair in Braamhuis, Reisenakker 12 in Zevenaar. Aanvang 11.00 uur

8 Pinksterrock, zaal De Dijk in Pannerden, 21.00 uur

8 Braamhuis Pinksterfair, Zevenaar

10 Wandelen door gebied Heidenhoeksevloet, Supercoop, Hoofdstraat in Didam, 9.30 uur

14 en 15 Beachvolleybaltoernooi Lobith on the Beach, 11.00-17.00 uur

14 en 15 Firework! Door Popkoor Repeat, Musiater Zevenaar.

15 Bazaar en Penalty Cup, bij SDZZ Sportpark De Griethse Poort in Zevenaar, 11.00-16.00 uur

20 Wandeling voor mantelzorgers, Café Bij de Buren (achter het CCOG) in Duiven, 9.30 uur

20 Benefietavond Stichting Kinderdroomwens, CCOG in Duiven, 20.00 uur

Voorwaarts, Voor Elkaar een moodcard maken

DUIVEN - Voorwaarts, Voor Elkaar is een inloopochtend voor iedereen, met leuke gezellige wisselende activiteiten! Op 6 juni gaan we een mood card maken.

Mood Cards zijn inspirerende kaarten die tot de verbeelding spreken, intuïtief gemaakt worden en bedoeld voor allerlei momenten in het mensenleven. De inloopochtend wordt gehouden in Seniorenclub, Eilandplein 300 Duiven, ingang Vlielandlaan. Tijd van 09.30 tot 11.15 uur. Kosten zijn één euro per persoon. Informatie via telefoon (0316) 26 22 74 of email voorwaartsvoorelkaar@hotmail.nl.

IVN excursie door het Erfkamerlingschap/Steenwaard

Foto: Gerrit van Alst.

LOBITH - Op zondag 25 mei organiseert het IVN de Oude IJsselstreek werkgroep de Liemers een wandelexcursie door het Erfkamerlingschap en de Steenwaard.

Het Erfkamerlingschap is een eiland aan de oude Rijn, daar zal uitleg worden gegeven over de natuurontwikkelingen aldaar. De Steenwaard is een klein gebied dat zo'n vijftig jaar geleden al ontkleid is. Omdat het hier om een kwetsbaar gebied gaat, is er slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

U kunt zich voor deze tocht aanmelden bij Gerard Tittse, telefoon (0316) 54 32 30 of bij Rietje Hermans, telefoon (0316) 28 17 89. Start om 14.00 uur parkeerplaats aan de Eltenseweg, gelegen bij de brug over de Oude Rijn in Lobith. Zie ook de website www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Open repetitie bij Harmonie St. Franciscus

BABBERICH - Harmonie St.Franciscus is begonnen dit schooljaar met een samenwerkingsverband met de gelijknamige basisschool uit Babberich. Groep 5 kreeg vijftien lessen algemene vorming van de dirigent van het opleidingsorkest Jasper Arts. Als afsluiting van dit project gaat deze groep leerlingen in juni een ochtend een kijkje nemen bij het gelders orkest.

De harmonie wil ook voor alle school kinderen een gelegenheid bieden om kennis te maken met een instrument of blokfluit. Het opleidingsorkest geeft daarom op zaterdag 7 juni een open repetitie. De dirigent zal alles vertellen over het orkest en alle verschillende instrumenten laten horen. En spelen op een echt instrument kan natuurlijk ook Ook zijn er bestuurleden aanwezig die zullen proberen alle vragen die er zijn te beantwoorden.

De open repetitie is natuurlijk niet alleen voor kinderen maar ook volwassenen die graag een instrument zouden willen spelen zijn welkom. Aanvang van de repetitie is 16.30 uur en is in de Borg in Babberich.

Uitgaansdag voor Senioren Vereniging Pannerden

PANNERDEN - Op donderdag 12 juni uitgaansdag naar tapijtmuseum Genemuiden en merentocht Dwarsgracht (omgeving Giethoorn).

Vertrek 08.15 uur bij zaal De Oude Waal met om 10.00 uur koffie en of thee en gebak in tapijtmuseum Genemuiden. 's Middags een koffietafel in Dwarsgracht en een merentocht in de buurt van Giethoorn. Om 18.15 zijn we weer in Pannerden. Ter afsluiting van deze reis een diner bij Piet. Leden kunnen ook alleen aan het diner deelnemen.

Opgeven en betalen, zestig euro per persoon, voor deze fantastische reis tot zondag 1 juni bij het bestuur of de wijkleiders.

De vereniging organiseert elke maand een soosmiddag, waar diverse activiteiten worden gehouden, in zaal De Oude Waal. Lid worden van de Seniorenvereniging of meer inlichtingen, bel naar (0316) 37 12 38.

Scheidingscafé de Liemers in het huis van Droo

DUIVEN - Mensen die op een laagdrempelige manier geïnformeerd willen worden over alles wat er komt kijken bij een echtscheiding zijn welkom bij het eerste scheidingscafé de Liemers op woensdag 28 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het huis van Droo, Fuutstraat 42 in Duiven.

Deze ontmoetingsavond wordt georganiseerd door Mary Lou Hardy van Hardy Counseling Duiven en is voor ieder vrij toegankelijk die geïnteresseerd is in het onderwerp scheiding, zoals ouders, grootouders, volwassen kinderen van gescheiden ouders, onderwijzend personeel en andere zorgprofessionals.

Het thema van deze eerste bijeenkomst is Kindvriendelijk Scheiden, hoe doe je dat?

In een ongedwongen sfeer kan men kennismaken met dit thema belicht door Mary Lou Hardy, psycholoog, gespecialiseerd in kindvriendelijk scheiden. Daarna kan men samen met andere belangstellenden en ervaringsdeskundigen van gedachten wisselen.

Aanmelden is niet nodig, entree vrij, consumpties voor eigen rekening.

Voor meer informatie kan men bellen met Mary Lou Hardy, mobiel (06) 31 96 10 76 of mail naar info@hardycounselingduiven.nl.

Aanleg fietspad Groot Holthuizen

ZEVENAAR - Volgende week start de gemeente Zevenaar met de aanleg van een fietspad dat de Landeweerdijk in bedrijventerrein 7-Poort verbindt met de Babberischeweg. Het fietspad is onderdeel van de langzaam verkeerstructuur in en rond de wijk Groot Holthuizen en zal voor het einde van de zomer klaar zijn. Zo kunnen scholieren van de nieuwe vestiging van het Liemers College, dat na de zomervakantie haar deuren opent, er meteen gebruik van maken.

Langzaam verkeer
Groot Holthuizen is een nieuwe wijk aan de oostkant van de stad Zevenaar en is ingebed in het historische landschap. Het is een autoluwe wijk waar kinderen, fietsers en voetgangers alle ruimte hebben. Bij de ontwikkeling van Groot Holthuizen is steeds ingezet op het stimuleren van het gebruik van de fiets. Routes met goede aansluitingen op de wegen rond de wijk zijn daarvoor van belang. In dat kader wordt ook gewerkt aan een langzaam verkeer tunnel tussen 7Poort en Hengelder, die waarschijnlijk in 2016 wordt opgeleverd. Vooruitlopend op de opening van deze tunnel wordt de toeristische fietsroute richting Didam (aan de zuidkant van de spoorlijn naar Doetinchem/Winterswijk) opgewaardeerd tot een tijdelijke fietsroute voor scholieren.

Open dag bij Top Trampolines Angeren

ANGEREN – Sport en spel. Daar draait het al jaren om bij Top Trampolines. Vele speeltoestellen voor buiten worden er verkocht en gepresenteerd. En elk jaar is de open dag op Hemelvaartsdag een groot feest voor jong (en oud). De jeugd kan zich naar hartenlust uitleven. Zo kunnen liefst vierentwintig trampolines van verschillende merken worden getest, zijn er Berg Skelters, trampolines, zwembaden enzovoort. Dit jaar aangevuld met de Rolling Barrel, de sensatie van dit jaar! Net als met de Meifeesten in Haalderen wordt er deze open dag een competitie (met prijzen) gehouden.

De Rolling Barrel is een Lingewaardse uitvinding en zal vanuit deze regio beslist de hele wereld gaan veroveren. Karin van Schijndel uit Hulhuizen is de promotor. "De Rolling Barrel is een ronddraaiende ton van drie meter breed, waarin onder andere een Berg Skelter kan worden geplaatst. De deelnemer op deze skelter ziet op een levensgroot scherm de weg die hij moet afleggen en moet hindernissen vermijden", vertelt Karin. "Het is een spel van deze tijd en zet de jeugd weer aan het bewegen. Naast dit sportieve aspect, is het spel ook nog eens een sociaal gebeuren. Kinderen gaan weer samenspelen en helpen elkaar!" Opgeven voor de competitie kan via facebook of info@rollingbarrel.nl

Ook Hendriks 2wielers uit Angeren is aanwezig met (kinder)fietsen en BMX-en. Eigenaar Rick heeft sinds enige tijd zijn eigen rijwielzaak met werkplaats voor reparaties en onderhoud.

De open dag is donderdag 29 mei van 10.00 tot 17.00 uur bij Top Trampolines, Lodderhoeksestraat 19a, Angeren; www.top-trampolines.nl; https://www.facebook.com/pages/Top-Trampolines

https://www.facebook.com/RollingbarrelNL

Winnaars bij Winkels Keukens in Lobith

LOBITH - In het paasweekend hebben wij een gouden paasei verstopt in onze Riverdale Keuken. Vele mensen hebben een bezoekje gebracht aan onze showroom om op zoek te gaan naar het gouden ei. We hebben de winnaressen blij mogen maken met een Riverdale keukenaccessoire-pakket t.w.v. maar liefst €229,50.

Mevrouw Guijken uit Oosterbeek en mevrouw van Kouwen uit Tolkamer, GEFELICITEERD!

HCC Computeravond Internet- en identiteitsfraude

ZEVENAAR - Op woensdag 4 juni verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) zijn maandelijkse Computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang activiteiten 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

De lezing gaat over internetfraude en identiteitsfraude. Wat is het en hoe kun je voorkomen dat het je overkomt. Daarnaast wordt er ingegaan op phishing. Ook wordt de zoekmachine van Google uitgelegd. Hoe stel je de goede vraag zodat Google die pagina's toont die je wil zien. Met andere woorden het optimaliseren van de zoekvraag. Google heeft slimme trucjes ingebouwd, waar je gebruik van kunt maken. De lezing wordt gegeven door Gerrit Tiemens.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Skype. Genealogie, Windows, Office, Linux et cetera.

De toegang is vrij voor HCC leden. Ook niet-leden zijn welkom maar betalen een bijdrage van twee euro.

Tennis Vereniging Westervoort veertig jaar

WESTERVOORT - Op vrijdag 13 juni bestaat Tennis Vereniging Westervoort veertig jaar en dit willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom willen wij alle leden en vooral oud- leden uitnodigen op zaterdagmiddag 14 juni om het veertig jarig bestaan mee te vieren.

Het tennispark is vanaf 15.00 uur geopend. Om 16.00 uur is de officiële opening met enkele sprekers, gevolgd door een receptie. Aansluitend een gezellige avond. Wij hopen jullie allemaal te mogen begroeten.

Tevens hebben we nog een vraag aan de leden en oud-leden van TVW '74, wij zijn op zoek naar oude foto's vanaf de oprichting. Wilt u die foto's ter beschikking stellen, zodat we een beter beeld te kunnen krijgen over de afgelopen veertig jaar. Dus wil je dan even kijken in de oude schoenendoos.

Bent u lid geweest van TVW'74 dan bent u uiteraard ook welkom op zaterdagmiddag 14 juni. Dus TVW'74 leden en oud-leden tot ziens op 14 juni. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@tvw74.nl.

Wandelen met Hemelvaart

OUD-ZEVENAAR - Op donderdag 29 mei gaan we weer dauwtrappen. Dat betekent vroeg opstaan. Start om 05.25 uur vanaf de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar. Via Babberich en Spijk gaat het naar Lobith voor de lunchpauze. Rond het middaguur lopen de wandelaars naar Herwen, om via Pannerden en Zevenaar de tocht te eindigen in Oud-Zevenaar. Terug op het startpunt aan het einde van de middag kunnen de ervaringen van de dag tijdens een warme maaltijd gedeeld worden.

De wandelaars krijgen in iedere kerk een stempel met daarop de patroonheilige van de betreffende geloofsgemeenschap. Tijdens elke stop is er een moment van bezinning in de kerk. Deelnemers kunnen de hele tocht lopen. Startkaart twee euro vijftig plus lunch vijf euro plus warme maaltijd zeven euro vijftig is vijftien euro of een gedeelte van de tocht. Kosten voor deelname zijn naargelang de te lopen afstand met of zonder lunch en of warme maaltijd. Wandelaars betalen minimaal de kosten voor de startkaart.

Vertrektijd:

05.25 uur bij Sint Martinus in Oud-Zevenaar

07.00 uur bij Sint Franciscus in Babberich

09.30 uur bij Heilige Gerardus Majella

Spijk koffiepauze

12.00 uur Heilige Maria Onbevlekt Ontvangen in Lobith

Lunch

13.00 uur bij Heilige Martinus in Herwen

14.45 uur bij Heilige Martinus in Pannerden

16.45 uur bij Heilige Andreas in Zevenaar

17.15 uur bij Sint Martinus in Oud-Zevenaar

Warme maaltijd

Wilt u meewandelen, meldt u zich dan aan bij het centraal secretariaat van de Sint Willibrordusparochie te Zevenaar. Het centraal secretariaat is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.00 uur. Op vrijdag in de ochtenduren, telefoon (0316) 52 34 68. U kunt natuurlijk ook een bericht sturen naar e-mail secretariaat@sint-willibrordusparochie.nl.

We gaan naar Amsterdam

NIJMEGEN/ZEVENAAR - We gaan naar Amsterdam! Een jongens- en een meisjesteam van leerlingen uit de groepen 7 en 8 hebben deze week de halve finale van de Cruyff Court kampioenschappen in Nijmegen gewonnen. Dit betekent dat zij de finale, het NK, mogen gaan spelen op het terrein van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het belooft een enorme happening te worden op zaterdag 7 juni. De spelers mogen met twee bussen vol met supporters vertrekken naar de hoofdstad. Daar zullen zij strijden tegen andere finalisten uit Nederland. De hele dag zijn er naast het voetbal ook andere activiteiten voor de kinderen.

Ook zullen teams uit het buitenland aanwezig zijn deze dag. De volgende dag wordt namelijk het WK Cruyff Courts gespeeld. Daarbij zullen landen als Brazilië, Denemarken, Maleisië, Spanje, Israël, Engeland en Amerika dit jaar aanwezig zijn. Het kan maar zo zijn dat als Het Kofschip het NK weet te winnen, zij zomaar de zondag met het WK mee mag gaan doen.

TTV Zevenaar vereniging van het jaar

ZEVENAAR - Na jarenlang in de top van het klassement voor de uitverkiezing Vereniging van het Jaar te hebben meegedraaid, heeft TTV Zevenaar dit predicaat dan eindelijk over het jaar 2013 gekregen.

Elk jaar maakt de afdeling Gelre van de NTTB Nederlandse Tafeltennis Bond tijdens de ALV Algemene Ledenvergadering bekend welke vereniging een jaar lang de titel 'Vereniging van het Jaar' mag dragen. Daarvoor komen in de afdeling Gelre zeventig verenigingen in aanmerking en de laatste jaren kwam de Zevenaarse tafeltennisvereniging steeds net een paar puntjes te kort voor deze toch wel fel begeerde titel. Voorzitter Raymond Egging was dan ook zeer verguld met deze prijs, die behalve uit een envelop met inhoud ook nog bestond uit een beker en een oorkonde. Hij gaf in zijn dankwoord aan dat deze prijs beslist niet alleen de verdienste was van het bestuur, maar dat de vereniging vooral zo goed draait vanwege de vele vrijwilligers die ad hoc (en voor sommigen in de anonimiteit) allerlei klussen klaren.

Bij de puntentelling die wordt toegepast gaat het bepaald niet om de prestaties die de teams in de competitie leveren, maar juist om het organiseren van evenementen die de saamhorigheid en gezelligheid binnen de vereniging ten goede komen. Te denken valt aan kaarttoernooien, tok-tok toernooi, vrijwilligersavond en leuke activiteiten voor de jeugd. Ook ledenwerving en opvang van nieuwe leden vallen hieronder.

Gedurende één maand kunnen nieuwe leden gratis komen spelen en onder deskundige leiding wordt hen de basis van het spel bijgebracht. Wie meer wil weten over de vereniging, kan terecht op de website www. ttvzevenaar.nl.

Eindelijk… Het is bijna zover!

PANNERDEN - Op zondag 8 juni, eerste pinksterdag wordt voor de derde maal Pinksterrock www.facebook.com/pinkster.rock in zaal De Dijk in Pannerden met twee geweldige bands gehouden.

Om 21.00 uur bespringt Un4seen: www.un4seen.nl het podium. De bandnaam betekent: niet gepland…maar wij hebben ze gelukkig wel gepland, want ze zullen met keiharde rocknummers en misschien wel een gevoelige rockballad de zaal op zijn kop zetten.

Daarna zal Cell29: http://heavycell29.wix.com/cell29 het podium gaan bestormen. Deze heavy rockband heeft met haar energieke liveshow zalen, kroegen en festivals in binnen en buitenland op hun grondvesten doen trillen.

Pannerden zal zonder gaswinning trillen op 8 juni! Mis het niet en kom meerocken! Zaal open 20.00 uur. Aanvang 21.00 uur. Entree bedraagt zeven euro vijftig.

Rijbewijskeuring voor senioren

DUIVEN - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur van maandag 2 juni in cultureel centrum 't Eiland, Eilandplein 302 in Duiven.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen, telefoon (088) 232 33 00. Zelf een datum plannen kan via de website www.regelzorg.nl. Schikt de datum u niet dan zijn er veelal andere mogelijkheden elders in de regio waaronder Zevenaar, Elst en Doesburg.

Tarief 35 euro voor de B/E keuring en 52,50 euro voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E.

Automobilisten die behoefte hebben aan een rijvaardigheidstraining kunnen zich opgeven via Regelzorg. Het verkeer is tenslotte toegenomen en de regelgeving uitgebreid.

Carwash De Duif uit Duiven deelt prijzen uit!

Cor Verhoef (bedrijfsleider) met winnaars Marieke Scharn en Willem Heling.

DUIVEN - Begin 2014 heeft Carwash De Duif een nieuw besturings- en betaalprogramma in gebruik genomen. Dit programma maakt het onder andere mogelijk om via www.carwashdeduif.nl een gratis waspas aan te vragen, de waspas op te waarderen, gegevens aan te passen, aantal wassingen te zien of facturen te printen.

Door voor 11 mei 2014 een waspas via de website aan te vragen kon men kans maken op een bronzen, zilveren of gouden waspas, respectievelijk ter waarde van € 50,00, € 100,00 en € 200,00.

Op 17 mei 2014 hebben de winnaars de waspassen in ontvangst genomen.

Naast de zekerheid dat uw auto op een grondige, veilige en milieuvriendelijke manier gewassen wordt, biedt Carwash De Duif met de gratis waspas haar klanten ook voordelige wasprijzen aan. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de waspas aan te vragen via www,carwashdeduif.nl. Met de waspas geniet u van oneindig veel voordeel, zoals altijd uw auto wassen tegen Happy Hour prijzen of een gratis bonus bij het opwaarderen van uw waspas. Dat is dus korting, korting en nog een korting met de waspas van Carwash De Duif.

Kom uw auto wassen bij Carwash De Duif, de meest betrouwbare wasstraat in De Liemers. U vindt ons aan de Cartograaf 1 (tegenover de Makro en naast de Ikea) op het bedrijventerrein De Nieuwgraaf.


Cartograaf 1, 6921 EZ Duiven
Tel. (026) 339 11 48
info@carwashdeduif.com
www.carwashdeduif.nl

Corbeek Dakbedekkingen op weg naar vijftig jaar dakwerk in de regio

DOESBURG – Na bijna vijftig jaar is Corbeek Dakbedekkingen vanuit Ellecom en Dieren in Doesburg beland. Vader van de huidige eigenaar Pim Corbeek startte het bedrijf in 1965, dertig jaar geleden nam Pim de leiding over van zijn ouders. Pim kent het vak als geen ander en heeft altijd kwaliteitswerk kunnen en willen afleveren. Reden waarom Corbeek Dakbedekkingen nog altijd een vertrouwde naam heeft in de regio.

Naast kwaliteit tellen voor Pim ook duurzaamheid en het ambachtelijk vakwerk, hij ziet graag de tendens, dat de vraag naar werken met zink, lood en koper steeds groter wordt. "Bij ons kunnen de klanten terecht voor degelijk ambachtelijk koper-, lood- en zinkwerken voor uw dak, goten, gevels, wandbekleding en (tuin)tafels enz.

Maar ook voor bitumendaken, isolatie, EPDM-folie, als ook voor nieuw dakbeschot, boeiboorden van trespa of hout", aldus de vakman, die erop wijst, dat renovaties van daken et cetera dit jaar tegen het verlaagde tarief van zes procent over het arbeidsloon wordt belast.

Corbeek Dakbedekkingen (die ook nog bedrijfsinstallaties doet) staat bekend als een betrouwbaar bedrijf met een professionele uitstraling. "De prijs-kwaliteitsverhouding klopt", zo zegt Pim, die momenteel samen met zijn zoon het familiebedrijf voert.

Sinds enkele maanden is de zaak gevestigd in een bedrijfspand die veel ruimte bied voor opslag van materiaal, een eigen zinkwerkplaats heeft waar alles in eigen productie kan worden gemaakt. Hier kunnen zowel ZZP-ers als particulieren terecht voor alle benodigde dakbedekkingsmaterialen.

Corbeek Dakbedekkingen BV. Leigraafseweg 3, Doesburg; telefoon 0313 4190290; www.corbeekdakbedekkingen.nl.

Nieuwe zaak in Giesbeek: Der-Man-Tweewielers Van kinderfiets en stadsfiets tot aan de populaire scooter!

GIESBEEK – Een nieuwe tweewielerzaak aan de Uitmaat in Giesbeek. Sinds 1 mei gevestigd in het voormalige pand van Keuken & Bad. Eigenaar is Koert Schooldermaat, die naast nieuwe tweewielers er ook een range aan occasions biedt. Een fiets voor de kids, een stads- of toerfiets? Of een e-bike, wellicht een scooter? Der-Man-Tweewielers heeft al een enorme keuze. En... zijn sterke punt is, zijn echte ouderwetse vakmanschap met een ouderwetse service. Waar kom je dat nog tegen? Onderhoud of reparatie? Dat doet Koert in zijn eigen werkplaats naast de showroom.

Velen kennen Koert wel. Hij komt uit de regio en heeft all-over-the-world tot in Dubai toe gewerkt op hoog niveau in de technische branche. En nog steeds als er technische projecten zijn, is Koert een veelgevraagde vakman. Techniek is zijn passie. En voor wie Koert kent, is het geen verrassing dat hij een stap terug doet. "Lekker werken met je handen, zonder stress." Een keuze, die Koert ook maakte vanwege de minder lichamelijke belasting.

Met Der-Man-Tweewielers wil hij ook de ouderwetse service uit de werkplaats weer terugbrengen. "Wie plakt er nog een lekke binnenband? Wie haalt er nog een slag uit het wiel? Dat kan hier in de werkplaats, waar de eigenaar nog zelf werkt! Tot en met schadeherstel en motorrevisie toe."

Huismerk bij Der-Man-Tweewielers is Kreidler, maar elk merk is te leveren. Dat geldt ook voor de scooters. Een complete serie van Veroscooters staat in de showroom. Deze worden reeds geleverd vanaf 995 euro.

Der-Man-Tweewielers, Uitmaat 1, Giesbeek; telefoon 06 57332275; www.der-mantweewielers.nl.

HUICHUN Chinese Medisch kliniek in Elst

ELST - Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) is een duizenden jaren ontwikkeld systeem voor het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van ziekten. Met diverse Chinese geneeskundige behandelmethodes, zoals Acupunctuur en Kruidengeneeskunde, is TCM al uitgebreid bestudeerd en is volgens experts effectief en veilig gebleken, vooral de uniek effect in bv. migraine, hooikoorts, artritis, en het stoppen met rook. Bovendien heeft het als voordeel dat het de bijwerkingen van chemische medicijnen uit de reguliere geneeskunde vermindert. Sinds lang erkent De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) de genezende werking van acupunctuur en TCG.

De Chinese behandelwijze is zeer geschikt voor diverse ziekten, vooral voor mensen die een chronische ziekte hebben, of die klachten verdragen waarvoor westerse artsen geen oorzaak kunnen vinden of reguliere therapieën weinig tot geen effect sorteren, moeten revalideren van bijvoorbeeld een hersenbloeding, maar juist ook voor mensen die last hebben van allerlei pijnen, depressie, slapeloosheid, enzovoort. In de Westerse wereld geeft men vaak pijnstillers, antidepressivum of slaappillen, waar chemische stoffen in verwerkt zijn. Bij de Chinese geneesmiddelen is alles op natuurlijke basis, waardoor men nauwelijks bijwerkingen krijgt. In de Chinese Medische Kliniek, kijkt de dokter anders naar een "probleem", ziet hij meer over de patiënt dan alleen de ziekte. Zo kan iemand, bijvoorbeeld, die last van oorsuizing heeft, kan dit probleem veroorzaakt worden door zijn nier terwijl er aan het oor niets te zien is. Tevens worden mensen door de Chinese behandeling weer ontspannen en krijgt men meer energie, dus wordt TCM wel gebruikt voor het gezondheid behouden en het voorkomen van ziekten.

Dr. Wang heeft een ruime ervaring, 30 jaar geleden is hij in China afgestudeerd en heeft gewerkt op de universiteit van het ziekenhuis van Liverpool. Hij is 13 jaar geleden gepromoveerd als doctor aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Nederlandse zorgverzekeraars erkennen de acupunctuurbehandelingen van Dr. Wang en de behandelingen worden wel vergoed. Mensen kunnen direct terecht bij de kliniek, dus niet alleen met een verwijsbrief van de huisarts.

Huichun Chinese Medische Kliniek is gevestigd aan De Enk 1 in Elst, Vredenburgstraat 40 in Westervoort, en te bereiken via 06-38781150 of huichun.tcm@gmail.com. Neem ook eens een kijkje op www.chunacupunctuur.nl.

Caleidoz Welzijn zoekt enthousiaste vrijwilligers

ZEVENAAR – De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties.

Actueel Nieuws Nederland zoekt schrijvers, die over diverse onderwerpen artikelen kan schrijven, artikelen uit andere mediabronnen herschrijft en teksten corrigeert.

Caleidoz Welzijn gaat samen met buurtbewoners van Steenhuizen elke donderdagmiddag koken. Hiervoor zoekt men een kok en kokassistent met enige kookervaring. Ook zijn er nog enkele gastvrouwen (-heren) nodig.

De Senioren Computersoos Zevenaar zoekt computerbegeleiders. Men moet ouderen leren omgaan met internet, e-mail, tekstbewerking, fotobeheer en andere toepassingen.

Zonnebloem De Liemers is op zoek naar een bestuurslid bezoekwerk, die onder andere verantwoordelijk is voor het administreren en coördineren van huisbezoeken en het stimuleren van vrijwilligers bij hun werkzaamheden.

Voor meer informatie over deze en circa 220 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, telefoon (0316) 24 32 99. U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar vacaturebank@caleidoz.nl.

IVN excursie Tolkamerdijkje

Foto: Gerrit van Alst

TOLKAMER - Op zaterdag 24 mei organiseert het IVN de Oude IJsselstreek werkgroep de Liemers een circa twee uur durende wandelexcursie die langs de vluchthaven, het tolkamerdijkje en de uiterwaarden gaat

In dit mooie stukje aan de Rijn bloeien bijzondere planten, zoals de Rode bremraap, de Wede, Veldsalie et cetera. Vanwege de kalkrijke bodem en de dynamiek van de rivier, zijn hier bloemzaden vanuit midden Europa afgezet. De warme zon aan de zuidkant van dit zomerdijkje zorgt voor een bloemenpracht. Deze bloemen trekken ook speciale bijen en vlinders aan. Kortom, kom en geniet.

Start om 10.00 uur in de bocht Bijlandseweg in Tolkamer bij het informatiebord. Informatie via Sjoukje Gerritzen, telefoon (0316) 54 10 89. Zie ook de website www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Braamhuis Pinksterfair een feestelijke dag

Foto: Henk van Raaij

ZEVENAAR - Op eerste Pinksterdag, zondag 8 juni organiseert het Braamhuis een gezellige en feestelijke Pinksterfair voor jong en oud. Struin rond op de braderie met uiteenlopende kraampjes waarbij ondernemers ook zelfgemaakte producten aanbieden.

Op een groot podium zorgt Favoriet FM de hele dag voor feestelijke muziek. Artiest Mees en het duo Perron geven speciale optredens en er worden dansdemonstraties gegeven. Op het terras geniet u van speciale koffie met huisgemaakte appeltaart en muffins. Aan de bar zijn diverse lekkernijen, waaronder koude en warme hap, te verkrijgen. Houdt u van een spelletje? Dan zijn er vele prijzen te winnen met kruisboog schieten, spijkerbroek hangen het Rad van Fortuin. Voor de kinderen is er een luchtkussen, zij kunnen zich laten schminken, pony rijden en is er een ballonkunstenaar die de kinderen vermaakt. Daarnaast kunt u door een fotograaf een professionele fotoshoot van uw kinderen of het hele gezin laten maken.

De Braamhuis Pinksterfair is een samenwerking van diverse organisaties, instellingen en ondernemers uit de Liemers. Zo zijn onder andere Burgemeester de Ruiter, Ronald Straatman, Rini Kromdijk, Harry Staring en Harry Seinen ook aanwezig! U bent welkom op eerste Pinksterdag en neemt u gerust gelijk een kijkje in het Braamhuis.

De Braamhuis Pinksterfair is op zondag 8 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Locatie Het Braamhuis, Reisenakker 12 in Zevenaar. Meer informatie is te vinden op de website www.braamhuis.nl.

De jeugd aan zet bij Nieuw Leven!

ANGERLO - Dinsdagavond 27 mei is het dan zover! De jeugdleden van muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo laten hun muzikale klanken aan u horen. In een heuse jeugdavond laten zij zien en horen hoe ver ze al gevorderd zijn met hun muzieklessen.

Voor u treedt de gehele jeugdafdeling van de vereniging op. Dit betekent de beide blokfluitgroepen, het aspirantenorkest, de slagwerkgroep, maar ook individuele voordrachtjes passeren de revue. Aansluitend aan deze optredens is er de mogelijkheid om verschillende instrumenten uit te proberen.

Na een korte pauze is er een openbare repetitie waar u kunt zien hoe het is om te spelen in een 'echt' orkest.

Iedereen is welkom om te komen kijken op dinsdag 27 mei om 19.00 uur in Dorpshuis De Meent in Angerlo.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eelco van den Bogaard via e-mail secretariaat@nieuwleven-angerlo.nl.

De nieuwe brochure van Het Musiater is uit!

ZEVENAAR - Het Musiater staat aan de vooravond van haar 25ste seizoen theater in Zevenaar en de Liemers.

25 jaar theater… een mijlpaal. Ondanks de soms roerige tijden hebben zij nog steeds bestaansrecht. Het Musiater is toch niet meer weg te denken in deze mooie regio en samen met de muziekschool en cultuureducatie zijn ze een weg ingeslagen waarmee we hopelijk nog minstens 25 jaar van Het Musiater kunnen genieten.

Er gaan met ingang van het nieuwe seizoen ook een aantal zaken veranderen. Ze gaan over op een nieuwe website en kaartverkoopsysteem. Hiermee kunt u thuis uw plek uitkiezen, betalen en uw kaartje direct printen. Daarmee maakt Het Musiater het haar bezoekers gemakkelijker.

"We hebben weer een mooi programma samengesteld", aldus directeur Bert Frölich. Men kan genieten van prachtige toneelproducties met onder andere Peter Tuinman, Liz Snoijink, Huub Stapel, Catherine Keyl, Noortje Herlaar en Willeke van Ammelrooy. Maar ook voor muziektheater kunt u weer prima bij Het Musiater terecht met bijvoorbeeld Circle Percussion, Abba revival, Ikusasa, Liesbeth List gaat een mooi programma brengen evenals Gerard van Maasakkers. Frölich is daarnaast bijzonder verheugd te kunnen meedelen dat ze Stef Bos mogen ontvangen in Zevenaar.

Nieuw dit jaar is dat de kamermuziekreeks uitgevoerd wordt door muziekdocenten van Het Musiater. Deze concerten zullen plaatsvinden in de vernieuwde kapel van het Albertusgebouw in Didam. Deze ruimte leent zich uitstekend voor dit genre.

Kortom, Het Musiater maakt er een mooi feest van!

Martinuskerk Giesbeek open voor publiek

Giesbeek - In de maand mei, juni en juli zal de Giesbeekse Martinuskerk en zijn toren wederom opengesteld worden voor het publiek. Op zondag 25 mei, donderdag 29 mei hemelvaartsdag, maandag 9 juni 2de pinksterdag tijdens de braderie, zondag 29 juni, zondag 6 juli tijdens de mega vlooienmarkt en op zondag 30 juli zijn de openingstijden van 13.00 tot en met 17.00 uur. De entree is gratis, maar voor het behoud en het onderhoud van kerk en toren staat achter in de kerk een collecte bus.

Op de openingsdagen kan men het uit 1695 daterende klokje – door vele kosters jaren met de hand bediend – in zijn nieuwe opstelling bekijken. Dit oude klokje – 50 kilogram - ook wel angelus of doopklokje genoemd is door vrijwilligers in ere hersteld en kan vanaf heden automatisch bediend worden, samen met de reeds aanwezige Bonifatius klok van 340 kilogram en de Willibrordus klok van 170 kilogram zal deze ook zijn klanken in de wijde omgeving laten horen. Ter nagedachtenis aan de kosters van de Martinuskerk heeft een Giesbeekse kunstenaar een plaquette van keramiek gemaakt met een toepasselijke tekst. Het is de moeite waard een bezoek aan de Giese Toren en zijn kerk te brengen, door de vele vrijwilligers wordt dit gemeentelijk monument instant gehouden.

Tijdens de openstellingen zullen de vrienden van de Giese Toren u ontvangen en u vertellen over het wel en wee van de Giese kerk en de toren.

Weer woningen opgeleverd plan Westreenen in Loo

LOO/DUIVEN - Op de locatie van de voormalige metaalwarenfabriek aan de Loostraat in Loo (Duiven) verrijst een nieuwe woonwijk. Vorig jaar zijn al veertien veertien rijwoningen gebouwd. Daarvan zijn nu nog enkele woningen te koop.

Deze maand worden twee twee-onder-één-kap woningen opgeleverd. Daarmee is weer een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Westreenen.

Westreenen is een aantrekkelijke gevarieerde woonwijk landelijk gelegen aan de rand van Loo. Er is veel zorg besteed aan de architectuur van de woningen en het ontwerp van de openbare ruimte. Daarmee is er een gevarieerd aanbod van bouwkavels en koopwoningen beschikbaar.

Ruim 300m2 Keukenshowroom bij KVIK Duiven!

DUIVEN- KVIK is ruim dertig jaar geleden opgericht in Denemarken. De missie van de keukengigant is helder: „Iedereen heeft recht op een coole keuken!" De Denen zijn niet alleen goed in handballen, maar hebben ook een innovatief design en concept. Alles is modulair opgebouwd, ligt altijd in voorraad en daarmee kan een keuken binnen 14 dagen geleverd worden, plat verpakt net als Ikea. Ook complete installatie is mogelijk.

Waar je als klant op zoek bent naar een hogere, of diepere kast dan standaard, dan ben je bij KVIK aan het juiste adres. Transparant in alle opzichten! Voor veel mensen is KVIK redelijk nieuw terwijl het al tien jaar te vinden is in ons land.

Jan Krops is franchisenemer van de Duivense vestiging en is zeer ervaren in de keukenbranche: „Al ruim twintig jaar ben ik van ontwerp, installatie tot eigen ondernemer met zelfstandige meubelfabriek betrokken bij alles wat met keukens te maken heeft. Bij KVIK trok mij het product en de filosofie erachter aan. Ik sta volledig achter de kwaliteit en de wijze waarop we verkopen staat mij enorm aan. Geen strakke pakken maar gewoon, menselijk en eerlijk naar de klant toe met 25 jaar garantie op bewegende delen. Door de grootschaligheid zijn de marges klein maar voor onze klanten zeer aantrekkelijk. Wij zijn dus een lokale keukenspecialist maar wel met een enorme organisatie achter ons waardoor we onze klanten optimaal kunnen bedienen." Geeft Jan Krops aan. Kijk op de website of kom gewoon even langs. Let op: inrijden bij Carwash De Duif.

KVIK DUIVEN Cartograaf 10b Duiven 026-3112165 www.kvik.nl!

Als je er zelf niet (meer) uitkomt, is er het Sociaal Juridisch Steunpunt Zevenaar

ZEVENAAR – Vragen over procedures, formulieren of instanties en hun regelingen? Je kunt het gewoonweg niet zelf of je vindt dat je onrechtvaardig wordt behandeld of zelfs niet wordt gehoord? Je kunt – al dan niet tijdelijk – je zaken niet zelf behartigen? Wellicht dat Elizabeth van der Meulen van het Sociaal Juridisch Steunpunt je kan helpen.

"Bij veel problemen kan ik een oplossing bieden", zo vertelt Elizabeth, die een rugzak vol ervaring heeft in dienstverlenende functies. Sinds een aantal maanden heeft ze haar eigen kantoor. Haar dienstverlening bestaat uit begeleiding, belangenbehartiging en beschermingsbewind en richt zich met name op werk, inkomen en sociale zekerheid. En... Elizabeth spreekt de taal van zowel de instanties als haar cliënten.

Elizabeth verleent diensten als het aanvragen van regelingen, het oplossen van problemen met instanties (bijvoorbeeld uitkeringsinstantie of zorginstelling), onderzoekt mogelijkheden binnen wet- en regelgeving, kan snel en correct na een overlijden een boedelafwikkeling of kamerontruiming in gang zetten.

Maar ook bij financiële zorgen van de aanvrager kan ze door budgetbeheer of via beschermingsbewind orde scheppen en houden. Voor het voeren van klacht- en bezwaarprocedures draait ze haar hand niet om.

Men kan zich vrijblijvend melden voor een kennismakingsconsult bij de aanvrager thuis. Dit oriënterend consult kost 17,50 euro. Overige tarieven vanaf 35 euro per uur of volgens de richtlijnen van het Landelijk Overleg Kantonrechters (waarbij het soms mogelijk is voor de kosten bijzondere bijstand aan te vragen). Ook no-cure-no-pay behoort tot de mogelijkheden.

Sociaal Juridisch Steunpunt Zevenaar, Elizabeth van der Meulen, telefoon 06 51381655; www.sociaaljuridischsteunpunt.nl.

Derde Balkoncert nieuw hoogtepunt in De Wyborgh

Dennis Bisselink, Fons Wigman, William Boekhorst en Miranda Bravenboer

WESTERVOORT – Het Balkoncert wordt letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Het Wyborgh feest. Maar liefst zeventig muzikanten uit Westervoort en omgeving verzorgen op zaterdagavond 21 juni vanaf de balkons van het winkelcentrum en steigers aan het Dorpsplein voor een spetterende muzikale show.

De organisatoren Fons Wigman, Dennis Bisselink, William Boekhorst en Miranda Bravenboer hebben zin in het feestje, dat inmiddels een vaste stek op de jaarlijkse evenementenkalender in Westervoort heeft gekregen. In 2012 vond de eerste editie plaats, in 2013 regende het hard, maar ging de show alsnog door nadat het opklaarde, op 21 juni 2014 hoopt het viertal op prachtig weer. ,,De lichtshow die in 2013 letterlijk in het water viel, belooft dit jaar van ongekende klasse te zijn."

Het initiatief voor het balkoncert is afkomstig van William Boekhorst van winkeliersvereniging De Wyborgh en Fons Wigman. Zij hebben zich laten inspireren door het gevelconcert dat jaarlijks tijdens de Nijmeegse vierdaagsefeesten gehouden wordt. Drumfanfare Liberté, fanfare Oefening Baart Kunst en de Westervoortse feestband De Dieseltrekkers sloten zich meteen aan bij het initiatief en ook iedere Westervoorter die goed overweg kan met een blaasinstrument kon meedoen. ,,Maar in de praktijk blijken die toch allemaal lid te zijn van één van de verenigingen", aldus Fons Wigman. 72 muzikanten staan op 21 juni op het 'bordes'. Van Liberté, OBK, De Dieseltrekkers en dweilorkest Tis Niks Wut Niks. De bladmuziek is gemaakt, het repertoire varieert van Nederlandstalig tot popmuziek. Voor 'de grote dag' volgen er eerst nog drie grote repetities.

Gastouderopvang bij Kinderopvang Zonnekinderen

ZEVENAAR - Kinderopvang Zonnekinderen, de toonaangevende aanbieder van kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en sinds het lopende schooljaar peuterspeelzaalwerk in de regio, verzorgt vanaf 1 juni a.s. ook gastouderopvang. Met de start van Hét Gastouderbureau stelt Zonnekinderen elke ouder in staat zorg en arbeid naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

Ook bij Hét Gastouderbureau geldt 'ieder kind als stralend middelpunt'. Dezelfde pijlers als voor de kinderdag- en buitenschoolse opvang, Huiselijkheid, Natuur & Avontuur, Cultuur en Sport (bewegen), staan centraal bij de gastouderopvang. Ze zijn door Hét Gastouderbureau vertaald naar de setting van de huiskamer. De gastouder is een professional, die uw kind optimaal begeleidt in zijn of haar ontwikkeling. Gastouderopvang is kleinschalig en vertrouwd. De flexibiliteit kan tevens de doorslag geven om voor deze vorm van opvang te kiezen: gastouderopvang is vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week mogelijk. De gastouder maakt gebruik van alle pedagogische kennis en ervaring die Zonnekinderen in de afgelopen twintig jaar heeft opgedaan. Daarnaast kan de gastouderopvang gecombineerd worden met de dagopvang, ter voorbereiding op het basisonderwijs, met de buitenschoolse opvang of vakantieopvang op de BSO. Een aanbod op maat, wat allemaal bij hetzelfde loket geregeld kan worden en precies is afgestemd op de behoeften van u als ouder en uw kind.

Als gastouder aan de slag via Hét Gastouderbureau betekent zelfstandig werken in een ideale balans tussen vrijheid en verbondenheid. De gastouder wordt optimaal gefaciliteerd op het terrein van de ontwikkeling van pedagogische kwaliteiten via de Gastouder Academy. Daarnaast wordt de gastouder ondersteund op het gebied van het ondernemerschap, administratie en het toezicht door de overheid. Zoals de kinderen zich thuis voelen bij de gastouder, zo voelt de gastouder zich thuis bij Hét Gastouderbureau.

Voor meer informatie: www.zonnekinderen.nl of tel. 0316- 340079.

Muzikale klanken bij Muziekvereniging Angerlo

De jeugd aan zet!

Dinsdagavond 27 mei is het dan zover! De jeugdleden van muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo laten hun muzikale klanken aan U horen.

In een heuse jeugdavond laten zij zien en horen hoe ver ze al gevorderd zijn met hun muzieklessen.

Voor U treedt de gehele jeugdafdeling van de vereniging op. Dit betekent de beide blokfluitgroepen, het aspirantenorkest, de slagwerkgroep, maar ook individuele voordrachtjes passeren de revue.

Aansluitend aan deze optredens is er de mogelijkheid om verschillende instrumenten uit te proberen.

Na een korte pauze is er een openbare repetitie waar U kunt zien hoe het is om te spelen in een "echt" orkest.

Via deze weg nodigen wij U van harte uit om te komen kijken op 27 mei om 19.00 uur in Dorpshuis "De Meent" in Angerlo.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Eelco van den Bogaard via
secretariaat@nieuwleven-angerlo.nl

De tablet mee op vakantie

Het kan niet gekker. Er is al een 7 inch tablet te koop voor € 70,00. Een apparaat om extra van te genieten op uw vakantie. Maar dan is het wel handig om er iets vanaf te weten. Uw kinderen helpen u op weg, maar aangekomen op uw camping of vakantieplaats blijkt dat u toch er iets meer van moet weten om ermee te kunnen werken en spelen.

IPad4senior weet waar senioren mee gediend zijn. Wij leren u om de basisinstellingen overal in de wereld te kunnen instellen. Vooraf regelen wij samen met u, uw tablet in met uw emailadressen. Bent u daarmee bekend dan wordt het ook een peulenschil om foto's te maken en die aan de familie toe te sturen. Natuurlijk frissen wij uw gedachte weer eens op over het zoeken op internet op een slimme manier. Zo vindt u bezienswaardigheden op de plaats van bestemming nog voordat de toeristische gids u antwoord heeft kunnen geven. Natuurlijk gaan uw kranten ook mee, niet te vergeten de app Uitzending gemist, zodat u bij blijft met al uw favoriete programma's.

In een stoomcursus van drie uur bieden wij u begeleiding aan om met uw tablet, vrolijk en vol vertrouwen op vakantie te gaan. Kom samen met uw partner. Twee weten immers meer dan één. Een handige reiswijzertje krijgt u na afloop van ons mee .

Cursusdata: vrijdag 30 mei start 13.00 uur
Cursusplaats: De Nieuwhof in Westervoort
Aanmelden of meer informatie info@ipad4senior.nl of mob. 0624751047

Gezellig dagje uit voor hele gezin bij SDZZ!

ZEVENAAR - Op zondag 15 juni houdt onmi-vereniging SDZZ haar jaarlijkse bazaar en Penalty Cup. Tijdens deze dag zijn er vele activiteiten te doen bij SDZZ.

Zo is er een Rad van Fortuin, waar ze een groots opgezette loterij met groot aantal prijzen hebben klaarliggen. Ook aan de kleine kinderen hebben zij gedacht in de vorm van springkussens en kunt u even langs fanshop en jeugdkraam lopen. In de gezellige kantine en op het terras kunt u een hapje en een drankje nuttigen.

De organisatie van de bazaar is nog op zoek naar standhouders. U kunt voor deze bazaar een kraam huren van vier meter breed, met een zeil, voor vijftien euro. U kunt hiervoor contact opnemen met Arno van den Wildenberg via telefoon (0316) 52 83 84 of e-mail bazaar@sdzz.nl.

Deze dag wordt ook Penalty Cup Zevenaar gehouden. Dit is voor kinderen van vijf tot vijftien jaar. Tijdens diverse voetbalspelen wordt er gestreden om de cup met de grote oren! Deelname is gratis! Bij voorinschrijving ontvangen de kinderen na afloop een gratis voetbal ter waarde van 24,95 euro, een bidon en een waardecheque van zeven euro vijftig. Vaders niet getreurd! Ook u kunt in de pauze een poging wagen door penalty's te schieten. De penalty Cup is van 13.00 tot 15.30 uur.

U komt toch ook een kijkje nemen? De bazaar wordt gehouden op zondag 15 juni van 11.00 tot 16.00 uur op Sportpark De Griethse Poort in Zevenaar. Voor meer informatie kijk op de website www.sdzz.nl.

WESTERVOORT - Op vrijdag 30 mei 2014 maakt de ¨Fouter dan Fout¨ party van zalencentrum Wieleman een goed foute feestlocatie. Een nieuw swingend feest in Westervoort voor een betaalbare prijs. De kaarten bij voorverkooppunt BP in Westervoort zijn zelfs al bijna uitverkocht!

De een houdt van dit en de ander houdt van dat maar één ding is zeker; er is een heleboel foute muziek gemaakt. Van The village people tot Mental Theo. Tijdens deze party komen alle foute juweeltjes langs.

Trek allemaal je foutste outfit uit de kast en kom gezellig feesten onder het genot van een drankje en een flinke portie foute muziek op onze verlichte dansvloer! Vanaf 20.00 uur barst het feest los jong en oud.

Voor nadere informatie en kaartverkoop kijkt u op www.feestinwestervoort.nl.

Geen werk meer hebben heeft allerlei gevolgen, financieel, weer zoeken naar werk, je privéleven, het missen collega's en structuur, dingen uitstellen…

Bij Caleidoz krijgen mensen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een gezellige ruimte onder het genot van koffie/thee . Men kan ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren en het is fijn er even 'tussenuit' te zijn. We bespreken met regelmaat een thema op deze middagen.

Het eerstvolgende Net Werk! is op donderdagmiddag 12 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur bij Caleidoz, locatie Steenhuizen 6 in Zevenaar (achter Het Musiater) . Loop ook eens binnen.

Programma Filmhuis Zevenaar

Film: Nebraska

Chagrijne vader haalt miljoen op

Woody Grant weet 't zeker: hij mag zich miljonair noemen. Het staat immers zwart op wit in de reclamebrief die hij per post ontving. De bejaarde hoofdpersoon hoeft zijn prijs alleen nog maar even op te halen. Denkt hij. Zijn vrouw en zijn twee volwassen zoons doorzien de dubbelzinnige reclamepraat en weten dat Woody blij is gemaakt met een dooie mus. Toch kunnen ze hem niet van zijn voornemen afbrengen, waarna zoon David hem een lift aanbiedt naar Nebraska, zo'n 1500 kilometer verderop. Hun reis wordt een confrontatie met het verleden en brengt de twee ook dichter bij elkaar.

Regisseur Alexander Payne maakte eerder The Descendants en Sideways die ook te zien waren in filmhuis Zevenaar.

Nebraska was zes keer genomineerd voor een Oscar maar verzilverde er niet één.

Op andere filmfestivals dacht men daar anders over. Zo won de film in Cannes een Gouden Palm voor de beste acteur. Op het Filmfestival van Rotterdam (2014) was de film de publieksfavoriet en won de Publieksprijs. Verder kreeg de film in alle kranten uitstekende recensies.

Nebraska wordt vertoond op Zondag 18 en woensdag 21 mei om 14.30 uur. Vervolgens op maandag 19, dinsdag 20 en donderdag 22 mei.

De Nederlandse films Kenau en Lucia de B. zijn deze week ook nog te zien.

Voor meer informatie en reserveren www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250

IEP! Kinderfilm voor alle leeftijden

IEP!

Kinderfilm voor alle leeftijden

Vertoningdata: Vrijdag 30 mei 14.30 uur

Zondag 1 juni 10.00 uur

Is het een vogel, of is het een meisje? Vogelaar Warre (Huub Stapel) vindt een bijzonder wezentje met een gezichtje, beentjes en vleugels. Hij neemt haar mee naar huis. Volgens hem is het een zeldzaam vogeltje. Zijn vrouw Tine (Joke Tjalsma) meent dat het een zeldzaam meisje is. Ze steekt haar in mensenkleren, en wil haar dolgraag houden.

Het wezentje, dat inmiddels Viegeltje is genoemd, denkt daar anders over en vliegt weg. Tine en Warre zetten de achtervolging in en al snel is hun gezelschap uitgebreid met andere karakters die Viegeltje ook terug willen vinden. Zij is nooit ver weg en iedereen ziet haar wel een keer voorbij komen tijdens de zoektocht, behalve de ongeruste ouders.

Een familiefilm over een meisje met vleugels kan natuurlijk niet zonder trucages. Maar het meest speciale effect in Iep! is het meisje dat Viegeltje speelt. Een echt meisje. Maar dan anders. De Canadese Kenadie Jourdin is door een zeldzame vorm van dwerggroei piepklein, terwijl haar schokkerige motoriek echt vogelachtig aandoet. Haar merkwaardige gezichtje verhoogt de verwondering. Zonder dat je ook maar een seconde het gevoel krijgt dat het meisje om haar handicap wordt uitgebuit mag Kenadie de aandacht naar zich toe trekken in een hartverwarmend optreden.

Samenwerkingsovereenkomst SV Aerdt en SV Carvium getekend

Bijschrift: Carlo Bouwman, Wim Ham en Jan Jurrius (Omni) zetten hun handtekening

AERDT – SV Aerdt en SV Carvium hebben op donderdagavond 15 mei de handtekening gezet onder een samenwerkingovereenkomst voor een periode van in principe minimaal drie jaar. Bij de ondertekening was ook het Omni bestuur van SV Aerdt aanwezig. Ook zij moet instemmen met deze samenwerkingsovereenkomst omdat deze alle andere partijen zoals tennis en handbal, zijdelings raakt. De overeenkomst houdt in dat in overleg en met toestemming van de KNVB de clubs vanaf komende voetbalseizoen samen met één eerste team gaan uitkomen in de 5de klasse Oost. Beide clubs blijven bestaan, er wordt twee sportparken gespeeld, in Aerdt in het zwart-geel, in Herwen in het zwart-wit. ,,Alle leden van SV Carvium en SV Aerdt hebben vanaf nu vrij toegang op beide sportparken zodat ze de mannen,net zoals andere jaren, kunnen gaan ondersteunen! Laat ons als besturen het komende jaar dus niet in de steek maar help ons dit avontuur tot een goed einde te brengen. Help dus ons allen geschiedenis te schrijven en laat zien dat samenwerking loont!" spraken Carvium-voorzitter Carlo Bouwman en Aerdt-voorzitter Wim Ham tot de spelers voordat de handtekening werd gezet. ,,Helaas was het voor beide clubs geen goed seizoen met vaak een moeizame samenstelling van teams en slechte resultaten. De nu gerealiseerde overeenkomst biedt Herwen en Aerdt een goede kans op het leggen van een goed fundament. Wij hopen komend jaar een betere trainingsopkomst en resultaten te realiseren met deze samenwerking. Op langere termijn zullen we blijven streven naar verdere samenwerking met andere partijen."

Succesvolle medical, oxygen en AED herhalingscursus voor duikteam SAL

Op 17 mei jl. rondde duikers van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) succesvol hun medical, oxygen en AED herhalingscursus af.

Verspreid over twee dagen deden enthousiaste duikers mee aan de herhalingscursus. "Het is belangrijk dat iedereen meedoet aan een herhalingsdag. Hopelijk heb je deze vaardigheden nooit nodig, maar mocht het ooit zover komen, is het fijn als je weet wat je moet doen," aldus Roel van Leeuwen, voorzitter van duikteam SAL. De cursus werd gegeven door Yvonne de Vries van VrY medical (www.vrymedical.nl) die de focus, speciaal voor de duikvereniging, legde op drenkelingen. Het opduiken van het slachtoffer, het vervoeren naar de kant en tegelijk beademen wordt in het buitenwater geoefend. Vandaag werd voornamelijk getraind op de behandeling van een drenkeling als hij op de kant is gebracht. Daarvoor werd geoefend met reanimeren en het bedienen van een AED. Daarnaast trainden de cursisten met het toedienen van medicinale zuurstof, die de kans op de caissonziekte bij duikongevallen kan verminderen.

Ben jij een gevorderde duiker en wil jij leren hoe je anderen kunt redden bij een duikongeval? Of ben je op zoek naar een gezellige vereniging om samen met anderen te duiken? Duikteam SAL geeft cursussen aan gevorderde en beginnende duikers vanaf 14 jaar. Op www.subaqualibera.nl vind je meer informatie over de club en via opleidingen@subaqualibera.nl kun je een afspraak voor een kennismaking of gratis introduik. Voor jongeren vanaf 10 jaar zijn er special snorkelduiker lessen.

Geslaagde All-inclusive spinningmarathon in Duiven

DUIVEN - Op zaterdag 10 mei 2014 werd door Rudy & Monique Lubbers, in samenwerking met sportcentrum AeroFitt in Duiven, een All-Inclusive Spinningmarathon gehouden.

Op 25 fietsen waren gemotiveerde fietsers 3 uur lang bezig om geld bij elkaar te trappen voor het goede doel, Stichting Bergh in het Zadel. De sfeer zat er vanaf het begin af aan goed in. Enthousiaste instructeurs, fanatieke deelnemers en de nodige toeschouwers zorgden voor een succesvol evenement. Aansluitend werd een heerlijke BBQ georganiseerd en onder het genot van een lekker hapje en drankje werd door de aanwezigen de geslaagde dag nog eens door genomen. Ook was er een wijnproeverij waarvan 25% van de opbrengst bestemd was voor het goede doel. Wat wil je nog meer?!

Geld… veel geld voor het goede doel natuurlijk!

Met de groep fietsers en een flink aantal sponsors en donateurs is er een geweldig bedrag opgehaald. Ná het fietsen werd er door Rudy & Monique, ambassadeurs van Stichting Bergh in het Zadel, een cheque van € 2.250,00 aan de penningmeester van de stichting, Wilbert Esselink, overhandigd. Uiteindelijk stond de teller aan het eind van de avond op € 2.300,00. Dit prachtige bedrag wordt aan de stichting overgemaakt voor hun doel van 2015, het onderzoeksproject Vierdimensionale bestralingstechniek alvleesklierkanker.

Ruim één op de drie mensen in Nederland krijgt ooit kanker. Jaarlijks zijn dat ruim 75.000 nieuwe patiënten waarvan ongeveer de helft geneest. De stichting Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding is in 1989 opgericht en heeft als doel geld op te halen voor kankeronderzoek. Ieder wetenschappelijk onderzoek vindt plaats ná goedkeuring en onder auspiciën van KWF Kankerbestrijding (www.berghinhetzadel.nl).

Turnsters Margriet Didam presteren goed

De turnsters van de dames A turnselectie hebben het wedstrijd seizoen tot nu toe goed gepresteerd. In totaal hebben de turnsters tot nu toe 13 medailles gewonnen (8 gouden, 2 zilveren en 3 bronzen). De turnsters komen uit in de 3de divisie en 4de divisie. Karlijn Som Pupil 2 N3 (voorrondes goed voor goud) , Elke ten Brinke Jeugd N4 (voorrondes brons), Lotte Egging (voorrondes zilver en brons) en Daphne Reulink Junior D behaalden de districtsfinale van de 3de divisie. Ruth Wolters greep net naast de finale. Karlijn keerde na het turnen van de finale van Gelderland huiswaarts met de gouden medaille. Daphne en Karlijn wisten zich door hun prestaties beiden te plaatsen voor de halve finale NK.

In de 4de divisie behaalden tijdens de voorrondes Nica Verheij pupil 2 en Demi Bod senior D beiden twee gouden medailles. Ook was er in de voorrondes goud voor Zoë Alfons, Mirthe Polman Jeugd F behaalde zilver en Liese Lenderink senior kwam met brons thuis. Nica, Mirthe, Laura de Leeuw Junior E en senioren D Demi, Liese en Floor Jansen plaatsten zich voor de finale van regio Gelderland op zaterdag 10 mei 2014 in Ede. Cato Kamphorst Instap D2 turnt op 17 mei 2014 haar finale. Voor de turnsters Ricky Hovers instap D1, Femke Kamphorst Pupil 1 D1, Zoë en Ninon Harmsen en Jytte Heesen senior is het wedstrijd seizoen ondanks hun goede prestaties afgelopen.

Evi Nibbeling en Marie-José Kluitman hebben beiden deelgenomen aan de pré instap wedstrijd in Doesburg in de categorie D1, Evi won een gouden medaille en Marie-José werd tweede. Beiden turnden zo goed dat zij de tegenstanders met ruim 7.00 punten achter zich hielden.

Schiet en Dartvereniging De-Roos te Duiven.

Op de foto het winnende team Fischermans World met de wedstrijdleiding van ADO.

Op zondag 18 mei 2014 zijn bij De-Roos de beker finale wedstrijden gespeeld van de ADO.(Arnhemse Dart Organisatie)

Er werd gespeeld in twee poules t.w. de Mastercup en de Talentcup.

Vanaf 12.00 uur was het verenigingsgebouw geopend en om14.00 uur werd begonnen met de wedstrijden.

In elke poule namen vier verenigingen deel en de supporters lieten zich goed horen met hun aanmoedigingen.

Ook de wethouder van de Gemeente Duiven, mevrouw Daniélle Vuulink gaf blijk van belangstelling om samen met haar gezin een kijkje te komen nemen wat door het bestuur van De-Roos zeer op prijs werd gesteld.

Na spannende wedstrijden kon om 20.00 uur overgegaan worden met de prijsuitreiking.

In de Mastercup was de 1e plaats en bekerwinnaar Fischermans World en de tweede plaats voor Unitas 1 terwijl Westervoort Bulls op de derde plaats eindigden en de vierde plaats was voor de gastheren en darters van De-Roos.

In de Talentcup was de eerste plaats en bekerwinnaar Het Wapen.com en de tweede plaats voor Hermans Horeca en de derde plaats voor Lekkah veur je terwijl de rij wordt gesloten met de vierde plaats voor Beneden Pijl.

De leiding van ADO en de darters waren zeer te spreken over de uitstekende accommodatie van De-Roos en hoopte er vaker terug te komen wat ook door het bestuur van De-Roos zeer op prijs wordt gesteld.

19 finale plaatsen voor T.H.O.R.-Zwaluwen

Alle voorronden in de 6e divisie zijn geturnd. Op 24 mei wordt in Doetinchem de finale van Gelderland-oost gehouden. T.H.O.R.-Zwaluwen zal daar met 19 turnsters vertegenwoordigd zijn.

Nikita van Heel, Mila Janssen, Lianne Eijkelkamp, Lisanne Jordens, Aïnoa Piu en Lhasa van Balkom kwamen uit in de categorie instap. Voor hen was het het eerste wedstrijdseizoen, zij hebben allemaal goed hun best gedaan. Voor Lhasa resulteerde dat in een plek in de finale.

Vera Veldhuizen, Manuela Vriezen, Lisa Berends, Dinja Bezemer, Floor Sletterink en Cato van Alst turnen in de categorie pupil 1. Na 3 stabiele wedstrijden voor allemaal hebben Floor, Cato en Dinja zich geplaatst voor de finale. Dinja heeft zelfs bij alle voorronden op het podium gestaan.

In de categorie pupil 2 turnden, Valerie Kramer, Nina Sweers, Yalisa Roumimper, Merel Wilmsen, Amber Vink, Nikki Schuitemaker en Hèlène de Boef. Deze oefenstof was heel wat moeilijker dan voorgaande jaren, maar na goed oefenen konden deze dames een goede oefening laten zien. Nikki, Hèlène, Valerie en Yalisa plaatsten zich voor de finale.

Serena Floris, Michelle Werner en Noa van Aken turnden in de categorie jeugd 1. Ook voor hen waren de oefeningen een stuk moeilijker geworden. Maar alle drie de dames stonden elke voorronde op het podium. Zij hebben zich dan ook alle drie geplaatst voor de finale.

Lisa Diks, Birte ten Brinke, Evy Krechting en Vera Veldkamp komen uit in de categorie jeugd 2. Zij lieten op vloer voor het eerst een oefening op muziek zien. Best spannend, maar goed gedaan. Birte, Evy en Vera mogen naar de finale, Lisa haalde die net niet.

De junioren Gabrielle Berends en Rianne Poelmans turnden ook voor het eerst een oefening op muziek. Na 3 goede voorronden mag Gabrielle dat nogmaals laten zien bij de finale. Nena Schuitemaker, Lisa v.d. Bogaard en Vivian Giesbers turnden ook bij de junioren maar dan 1 niveau hoger. Lisa plaatste zich net niet voor de finale, Vivian en Nena turnden 3 stabiele wedstrijden en plaatsten zich daarmee voor de finale.

Dan tot slot nog de senioren, Jasmijn Hubers en Dian Haag. Beide stonden alle voorronde op het podium. Dian plaatste zich als eerst en Jasmijn als tweede voor de finale.

Viva la Libertà en The Grand Budapest Hotel in Filmhuis Didam

Maandag 2 juni om 20.00 uur: Viva la Libertà.

De Italiaanse verkiezingen naderen en de grootste oppositiepartij staat er slecht voor in de peilingen. Partijleider Enrico Olivieri kan de druk niet aan en verdwijnt spoorloos. Om een schandaal te voorkomen vervangt partijlid Andrea Bottini hem door zijn identieke tweelingbroer, een briljant filosoof met een bipolaire stoornis. De tweelingbroer geeft briljante speeches en de partij stijgt in de peilingen.

Donderdag 5 juni om 20.00 uur: The Grand Budapest Hotel

Europa 1920. In The Grand Budapest Hotel zwaait de legendarische conciërge Gustave de scepter. Samen met zijn beste vriend piccolo Zero, krijgt hij te maken met de diefstal en opsporing van een Renaissance schilderij van onschatbare waarde en de strijd om een aanzienlijk familiefortuin. Allemaal tegen de achtergrond van een dramatisch veranderend Europa

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

La Jaula de Oro en Lucia de B. in Filmhuis Didam

Maandag 26 mei om 20.00 uur: La Jaula de Oro

Juan, Sara en Samuel zijn 15 jaar wanneer ze hun thuisland Guatemala ontvluchten om via Mexico de grens bij de Verenigde Staten over te steken. Onderweg ontmoeten ze de indiaan Chouk die geen Spaans spreekt en ook geen officiële reisdocumenten heeft. Ze geloven allemaal dat er in Amerika een betere toekomst op ze staat te wachten, maar al snel wordt de harde realiteit duidelijk.

Donderdag 29 mei om 20.00 uur: Lucia de B.

Lucia de Berk is een verpleegster die wordt veroordeeld voor meerdere moorden: ze zou vaak aanwezig zijn geweest bij onverklaarbare sterfgevallen in het ziekenhuis. Een verbijstering opwekkende heksenjacht op "De Engel des doods" die 6 jaar onterecht vastzat..

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

LIOS Lobith 2 weekenden achtereen in de prijzen

LOBITH - Zaterdag 10 mei was de Gelderse finale van de 4e divisie turnen in Ede.

Lios Lobith deed mee met 3 meiden. Bij de Jeugd 1 behaalde Eva Wienhoven een hele mooie zilveren medaille, Famke Jansen werd 11e en Jaydin Pijl 13e. De meiden hebben allemaal super geturnd. Eva heeft zich geplaatst voor de Districtsfinale op 24 mei in Lelystad.

Zaterdag 17 mei was de Gelderse finale voor de 5e divisie in Doetinchem.

Bij de Pupillen 2 werd Tiba Vermaeten 20e en Indy Bosma 26e.

Bij de Senioren behaalde Jody Geurts een gouden medaille en is Gelders kampioen in de 5e divisie bij de senioren. Voor een kleine vereniging zijn wij super trots op al onze meiden.

Esther Verhoef signeert bij Rebers Boek en Buro

ZEVENAAR - Schrijfster Esther Verhoef komt op zaterdag 31 mei a.s. tussen 16 en 17 uur haar nieuwe thriller "De Kraamhulp" signeren bij Rebers Boek en Buro aan de Marktstraat in Zevenaar. Ook kunnen natuurlijk haar andere boeken worden gesigneerd.

Esther Verhoef is een van de succesvolste schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan anderhalf miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen en meermalen bekroond en genomineerd.

"De Kraamhulp" is genomineerd voor de Gouden Strop 2014, de prijs voor het beste spannende boek.

Naast diverse psychologische thrillers schreef Esther samen met haar man Berry onder de naam Escober ook meerdere actiethrillers en verscheen in 2012 haar eerste, deels autobiografische roman "Tegenlicht". Onlangs verscheen ook "Stil in mij" dat zij samen met Daniëlle Hermans schreef, een boek over vrouwen die als kind door nonnen fysiek, psychisch en/of seksueel zijn mishandeld.

Start ontmoetingsgroep voor jonge moeders in De Nieuwhof

Ben je moeder of in verwachting én jonger dan 24 jaar?

Dan start er een nieuwe groep voor jou!

Heb je zin om andere jonge moeders te ontmoeten, gezellig te kletsen en leuke dingen te doen met elkaar? Kom dan vooral eens kijken.

Er zal een gastvrouw aanwezig zijn die jou en je kind voorziet van koffie , thee of limonade.

Je kind mag gezellig mee, maar je kunt ook alleen komen.

Elke eerste en derde donderdag van de maand kun je van 10-12 naar binnen lopen.

Donderdag 15 mei is de eerste ochtend. Er zal dan een nagelstyliste aanwezig zijn die je nagels mooi kan lakken. Dus kun je je even lekker laten verwennen!

De ochtenden zijn elke eerste en derde donderdag van de maand van 10-12 uur in Kulturhus De Nieuwhof. Voor meer informatie j.schilling@kulturhuswestervoort of bij de balie van De Nieuwhof.