De Liemers Helemaal Goed Courant

2 augustus 2014

De Liemers Helemaal Goed Courant 2 augustus 2014


Staat jouw bericht ook in Hét Gemeente Nieuws?

BEMMEL – Je vindt in Hét Gemeente Nieuws het nieuws, dat je interesseert. Nieuws uit jouw wijk, dorp en regio. Van jouw vereniging, club, organisatie of instelling. Nieuws, dat je graag deelt met de andere lezers. Hét Gemeente Nieuws is bij uitstek het medium voor al deze artikelen. Maar hoe komt al dat nieuws in deze krant? Helemaal met jouw hulp en met die van de andere lezers! Dat is uniek: dit Gemeente Nieuws wordt gemaakt voor, maar ook door de lezer!

Belangrijke bijeenkomsten, komende spannende wedstrijden, uitslagen, exposities, evenementen, een onderscheiding, bijzondere mensen, noem maar op. Iedereen wil graag op de hoogte blijven wat er in jouw regio speelt. Voor al dit nieuws biedt Hét Gemeente Nieuws ruimte. Stuur jouw geschreven artikel naar de redactie, verlevendig het met één of meer (copyrightvrije) foto's. Het totaal geeft een totaal en interessant beeld van jouw gemeente!

In deze periode staat het nieuws even op een laag pitje. Maar het is ook de tijd om alvast vooruit te kijken, want over enkele weken draait de hele samenleving, inclusief de verenigingen, weer op volle toeren. Denk eens na wat wij van Hét Gemeente Nieuws voor jou als lezer kunnen betekenen. Tip bijvoorbeeld de pr-medewerker van je vereniging op de mogelijkheid om regelmatig gebruik te maken van dit gratis medium. Of klim zelf in de pen of achter de computer.

Stuur je berichten naar gemeentenieuws@starterspers.nl. En zo blijft Hét Gemeente Nieuws dé krant vóór en dóór de lezer!

Minikoeien Lana en Mimi in Horsterpark Duiven

DUIVEN - Er is wens in vervulling gegaan in het Horsterpark. Renate Bartels, de onlangs gediplomeerde kinderboerin van de kinderboerderij, in het Horsterpark heeft door middel van crowdfunding 1350 euro bijeengebracht. Van dit geld heeft ze twee minikoeien aangeschaft. Lana en Mimi. Naast de aanschaf is er dan ook nog geld over om voor een heel haar voer te kopen voor de twee zeboetjes.

De minizeboe is afkomstig uit Ethiopië maar stamt waarschijnlijk af van de Indiase zeboe. De minizeboe heeft een maximale schofthoogte van 106 centimeter, gemeten achter de karakteristieke vetbult. Doordat deze miniatuur-runderen ontstaan zijn door eeuwenlange natuurlijke selectie zijn het ondanks hun kleine gestalte, zeer sterke dieren die gemakkelijk kalveren. Het is de kleinste rundersoort die er bestaat.

Meer informatie verstrekt de Stichting Activiteiten Horsterpark, telefoonnummer 0316 281057 (vragen naar Renate) of verkrijgt men via info@horsterpark.nl.

Bierpulschuiven bij Crescendo in Ooy

OOY/ZEVENAAR - Op 31 augustus worden bij Crescendo voor de zesde keer de Open Ooyse Bierpulschuiwedstrijden gehouden. Tijdens deze wedstrijden wordt gestreden om de Willy Hendriksbokaal, een wisselbeker die uitgereikt wordt aan het beste team. De wisselbeker is genoemd naar de medeoprichter en bedenker van het evenement die de vereniging het afgelopen jaar ontvallen is.

Het bierpulschuiven is een echte teamsport. Elk team, heren, dames en eventueel gemengd, bestaat uit drie teamleden die elk, per ronde, een bierpul gevuld met bier over een 27 meter lange baan moeten schuiven. Hoe verder geschoven wordt hoe beter.

Ook voor de toeschouwers valt er veel te beleven. Zij kunnen baanvakken kopen. Al het bier dat in hun baanvak terechtkomt wordt gratis aan hen ter beschikking gesteld. Een dolle boel natuurlijk. Het geheel wordt omlijst met een ludieke presentatie en gezellige schuifmuziek.

Dit jaar is besloten een nog grotere tent dan tijdens de voorgaande edities te plaatsen, ten einde eventuele slechte weersomstandigheden het hoofd te kunnen bieden. Ook geeft een grotere tent een beter zicht op de gebeurtenissen op en rondom de baan.

Vanaf 13:00 uur start het programma bij het Crescendo gebouw aan de Slenterweg 8 in Ooy-Zevenaar. Men kan zich inschrijven, vanaf achttien jaar, via de website van Crescendo: www.crescendo-zevenaar.nl. "Klik op de bierpul bovenin de balk op de website en het inschrijfformulier verschijnt." Deelname kost vijftien euro per team.

Kiwanis Golfdag brengt 7.500 euro op

Van links naar rechtsl: Harrie Seinen, Ed Verhulst, Martin Nuwenhof en Jan Braam

ZEVENAAR - Kiwanis Club De Liemers-Zevenaar heeft met het golftoernooi, dat jaarlijks wordt georganiseerd, een bedrag van liefst 7,500 euro bij elkaar gespeeld ten behoeve van het Braamhuis in Zevenaar. Op golf- en businessclub De Scherpenberg in Lieren kwamen ruim 130 golfliefhebbers in actie voor dit goede doel.

Elk jaar organiseert Kiwanis Club De Liemers een golftoernooi om geld in te zamelen voor een goed doel. Vorig jaar werd een mooi bedrag bij elkaar gespeeld voor de Voedselbank in Zevenaar. Dit jaar waren de opbrengsten bedoeld voor het Braamhuis in Zevenaar. Het Braamhuis is een inloophuis voor mensen die te maken krijgen met de verschrikkelijke ziekte kanker, bij zichzelf of in hun naaste omgeving. De stichting is in 2012 opgezet door Jan Braam en vervult een belangrijke maatschappelijke rol in en rondom Zevenaar.

Ruim 115 golfers en 15 deelnemers aan de golfclinic hadden zich aangemeld. Het werd een geweldige dag met slechts een kleine regenbui. Vele sponsors uit de regio hebben dit evenement mogelijk gemaakt. Hoofdsponsors van dit evenement waren de in Zevenaar gevestigde bedrijven: Spikker Specials, Kinkelder, Rabobank De Liemers. Hollarts Kunststoffen en Ahoud Schilders waren de hoofdafnemers als het gaat om het aantal spelers met ieder ruim twintig deelnemers. Kiwanis Club De Liemers is alle andere sponsors, deelnemers en betrokkenen dankbaar, die dit toernooi tot een groot succes hebben gemaakt.

Direct na de prijsuitreiking, werd de cheque ter waarde van 7.500 euro overhandigd aan oprichter Jan Braam en voorzitter Harrie Seinen. De opbrengsten zijn enerzijds bedoeld om een project op te starten voor kinderen die in aanraking komen met kanker in hun naaste omgeving en anderzijds de begroting rond te krijgen. "Jaarlijks is zo'n vijftienduizend euro nodig om de begroting rond te krijgen, met dit bedrag zijn we een heel eind op weg geholpen. We hebben er geen woorden voor", sprak Jan Braam de deelnemers toe.

Plek voor tweehonderd gasten op schip Nirvana op zaterdag 20 september Boottocht over Oude IJssel voor mensen met dementie

MONTFERLAND - Varen over de Oude IJssel: mensen met dementie genoten er vijf jaar geleden volop van. Dat was bij de viering van het eerste lustrum van de afdeling Doetinchem en Omstreken van Alzheimer Nederland. In september aanstaande bestaat de afdeling tien jaar en op de 21ste van diezelfde maand is het WereldAlzheimerDag. Voor de afdeling is dit aanleiding mensen met dementie weer een boottocht op de Oude IJssel aan te bieden.

De afdeling Doetinchem en Omstreken van Alzheimer Nederland geeft mensen met dementie, samen met maximaal één begeleider, de gelegenheid een boottocht over de Oude IJssel te maken. De mensen dienen afkomstig te zijn uit het werkgebied van de afdeling, te weten de gemeenten Doetinchem, Doesburg, Bronckhorst, Montferland en Oude IJsselstreek.

De boot vaart op zaterdagmiddag 20 september van Doetinchem naar Doesburg en terug. De tocht begint om 13.00 uur nabij de brug aan de Europaweg in het centrum van Doetinchem en duurt tot 16.00 uur. De deelnemers kunnen vanaf 12.00 uur inschepen op de boot Nirvana van Rederij Celjo.

De boot biedt plaats aan circa 200 personen en is ook geschikt voor mensen die op een rolstoel zijn aangewezen. Om verzekerd te zijn van een plek op de boot, kunnen belangstellenden zich nu al aanmelden. Dit kan door een email met naam, adres en telefoonnummer en het aantal personen te sturen naar doetinchem@alzheimer-nederland.nl.

De deelnemers aan de boottocht kunnen uiteraard genieten van de natuurschoon die te zien valt aan de beide oevers van de Oude IJssel. Tijdens de tocht krijgen de gasten 2 consumpties aangeboden. Er wordt ook gezorgd voor passende muziek op de boot.

Instuif meidenvoetbal bij DCS in Zevenaar

ZEVENAAR - Na het succes van de laatste jaren is besloten om ook aan het begin van komend voetbalseizoen een instuif voor het meidenvoetbal bij DCS te organiseren, dit keer voor op zaterdag 30 augustus.

Binnen de prestatiegerichte familievereniging neemt de populariteit van het meidenvoetbal steeds meer toe. Voor het komende seizoen gaat er zelfs een damesteam op de zondagmorgen in competitieverband spelen!

Deze instuif is de gelegenheid om samen met andere meiden de sfeer bij de familievereniging DCS te proeven. Komend seizoen zullen de meidenteams in verschillende categorieën deelnemen in competitieverband. In de jongste categorieën zullen de meiden nog in een gemengd team bij de jongens spelen.

De instuif is voor meiden van negen tot en met achttien jaar. Deze instuif is uiteraard ook voor alle meiden die reeds bij DCS voetballen, en voor hun is het natuurlijk een unieke gelegenheid om een vriendin kennis te laten maken met de leuke sport die ze beoefenen!

Tijdens deze instuif zullen er op en rond het hoofdveld van DCS op sportpark Hengelder, verschillende activiteiten plaatsvinden. Deze meideninstuif begint om 13.00 uur en zal rond de klok van 15.30 uur afgelopen zijn.

Vanaf 12.45 uur kan men zich inschrijven, je kunt je ook nu al aanmelden via meidenvoetbal@svdcs.nl. "Vergeet niet je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer door te geven."

Rijbewijskeuring voor senioren in Duiven

DUIVEN - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur (4 augustus en 1 september) in Cultureel Centrum 't Eiland aan het Eilandplein 302.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Schikt de datum u niet dan zijn er veelal andere mogelijkheden elders in de regio waaronder Zevenaar, Elst en Doesburg. De keuring kost 35,00 voor de B/E-keuring en 52,50 euro voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E.

Automobilisten die behoefte hebben aan een rijvaardigheidstraining kunnen zich opgeven via Regelzorg. Het verkeer is tenslotte toegenomen en de regelgeving uitgebreid.

Inschrijving open voor tweede Bert Timmer Memorial Loop

DUIVEN - De tweede Bert Timmer Memorial Loop wordt gehouden op 24 augustus en start met de kidsrun om 10:30 uur. Naast de kidsrun zijn er nog afstanden van vijf en tien kilometer. Kortom een recreatieve hardloopwedstrijd voor de gehele familie.

De locatie is net als vorig jaar Horsterpark in Duiven. Naast sportieve prestaties zijn er informatiestands en er is vertier aanwezig. De loopgroep FRoS herinnert met deze memorialloop haar in 2012 overleden loopmaat Bert Timmer. In 2013 is de eerste Memorial Loop gehouden, deze was met een deelname van driehonderd lopers een grandioos succes. Zowel lopers als organisatie waren dan ook zeer tevreden over het verloop van dit evenement. Net als vorig jaar is er ook voor dit jaar een goed doel gekozen en wel het AED netwerk-Duiven.

Inschrijven voor deze loop kan middels de vernieuwde site: www.btml.nl.

Bridgen op dinsdagmiddag in Griethse Poort Zevenaar

ZEVENAAR - Bridgeclub De Liemers start op dinsdag 2 september met 'bridgen op dinsdagmiddag'.

Naast de speelavonden maandag en donderdag in De Griethse Poort kan er vanaf dit nieuwe bridgeseizoen ook op dinsdagmiddag gebridged worden. Een enquête onder leden liet zien dat er behoefte is om ook op een middag te kunnen spelen.

De aanvang is 's middags 13.30 uur en er zal in de voorzaal (restaurant) van de Griethse Poort (Oude Doesburgseweg 24 Zevenaar) worden gespeeld.

De middag staat open voor ervaren maar ook voor beginnende bridgers. Voor deze laatste groep zal er begeleiding zijn. Ter kennismaking met bridgeclub De Liemers kan men op 2, 9 en 16 september, zonder dat er contributie betaald moet worden, meespelen. Aanmelden is hiervoor wel noodzakelijk. Dat kan bij Guus Lijnkamp (0316 332660), die ook de nodige informatie geeft.

Zomer in Gelderland, weer vanuit Herwen

HERWEN - Op woensdag 6 augustus speelt Herwen voor de tweede keer mee in het TV-programma Zomer in Gelderland van Radio en TV Gelderland. Evenals negentien andere dorpen speelt Herwen voor de titel ´het mooiste dorp van Gelderland´.

Het team Herwen is al weken in voorbereiding en wil in de uitzending laten zien dat een klein dorp tot grootste dingen in staat is. Het team zal tijdens de dag meerdere opdrachten uitvoeren en proberen daarmee zoveel mogelijk punten (en geld) te winnen voor een bijdrage voor nieuwe speeltoestellen in de speeltuin bij basisschool De Berkhaag.

De radio-uitzendingen beginnen om 06:30 uur en om 18:15 uur zal TV Gelderland een live verslag brengen vanaf het plein voor de Martinuskerk. Vorig jaar speelde Herwen ook al mee en was het een geweldig succes er waren ruim 850 mensen op het plein bij de kerk. "Dit jaar hopen wij ook dat er vele mensen zullen komen en dat we dan dit jaar het mooiste dorp van Gelderland worden. Ook hopen wij weer dat alle mensen uit Herwen die dag de vlag van de schutterij of de Nederlandse vlag uit willen hangen en ons de hele dag weer zullen steunen."

"Herwen is volop in ontwikkeling, het dorp bloeit als nooit te voren en dat willen wij graag op die dag laten zien aan de kijkers van TV Gelderland, dit is ook een uniek jaar voor Herwen want dit jaar vieren wij het 250 jaar bestaan van ons dorp", aldus Coby Gasseling teamleidster van team Herwen.

Dorpsnoot doneert Excelsior zeshonderd euro

Jolanda Godschalk (links) heeft een donatie van zeshonderd euro in ontvangst mogen nemen. Theo Peters (rechts) overhandigde een plakkaat met daarop het bedrag.

LOO – Muziekvereniging Excelsior uit Loo is prettig verrast met een donatie van liefst zeshonderd euro. Het bedrag komt van stichting De Dorpsnoot, verhuurder van het gebouw waar Excelsior wekelijks repeteert. De donatie is bestemd voor het jubileumfonds. Excelsior is voornemens om in 2023, als de vereniging honderd jaar bestaat, nieuwe uniformen en instrumenten aan te schaffen.


"In mei vierde De Dorpsnoot alweer zijn tienjarig bestaan. Het bestuur van stichting De Dorpsnoot wilde deze mijlpaal beslist niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan en pakte daarom uit met een gezellig feest voor alle gebruikers, vertegenwoordigers van huurders en de buren van het gebouw. We hebben besloten om de vrije giften die we op die jubileumavond ontvingen, te doneren aan Excelsior", zegt Theo Peters, voorzitter van stichting De Dorpsnoot.

Excelsior is sinds de oplevering van De Dorpsnoot in 2004 een belangrijke huurder. De muzikanten van Excelsior zetten zich bovendien regelmatig belangeloos in om het gebouw in stand te houden. Zij verrichten onderhoud en zorgen voor het beheer. Stichting De Dorpsnoot roemt die vrijwillige inzet. Andere vaste huurders van het multifunctionele gebouw zijn Dagbesteding ABC Zorgcomfort, Dorpsraad Loo, Watersportvereniging Loowaard en de commissie Jetzt Geht's Loos.

Welkomsteuntje
Excelsior is verguld met de donatie, bestemd voor het jubileumfonds. De muziekvereniging is sinds enige tijd bezig om de honderdste verjaardag in 2023 van de nodige glans te voorzien. Er wordt gespaard voor nieuwe uniformen en instrumenten. Om die te kunnen bekostigen heeft Excelsior onder meer een netwerk van donateurs opgezet. Intussen steunen zo'n honderd mensen Excelsior jaarlijks met twintig euro. Via www.excelsior-loo.nl kunnen nieuwe donateurs zich aanmelden.

Jolanda Godschalk nam de donatie namens het bestuur van Excelsior in ontvangst. Dat deed ze tijdens Loo Meets Loil, het gezamenlijke zomerconcert van Amicitia uit Loil en Excelsior. Voor de muziekvereniging kwam de donatie als een complete verrassing. "Dit is een welkom steuntje in de rug. Intussen kunnen we veertien nieuwe uniformen bekostigen. Tijdens Jetzt Geht's Loos in november maken we een nieuwe tussenstand bekend. Dan zal ook blijken wat deze geste betekent voor ons fonds."

Belangenvereniging Ouderen Zevenaar op zesdaagse reis

ZEVENAAR - Leden van de BOZ hebben een zesdaagse reis gemaakt naar Friesland. Men verbleef in hotel Holland Inn te Wolvega, deze plaats ligt in zuid /oost Friesland.

"Er werden verschillende leuke tochtjes gemaakt naar onder andere zeehondencrèche Pierterburen, we bezochten boerderijmuseum Ot en Sien in Surhuisterveen, het zeemuseum in Vledder, maakten een rondvaart over de Nationaalpark De Alde Faenen in Drachten en bezochten D.E. in Joure. Hier weden de spaarpunten van de koffiepakken verzilverd tegen mooie geshenken. Mede dankzij de vindingrijke en ervaren chauffeur die de mooiste toeristische routes voor ons wist te vinden en de prima stemming binnen de groep, kunnen we terugzien op een geslaagde vakantie."

Hartewens gaat in vervulling

DUIVEN - Agnes Daatselaar uit Duiven had een hartewens. Ze wilde haar man Teun, een echte Saab-kenner, graag verrassen met een dagje uit in een Saab 9-3 Cabrio. Saab Arnhem liet haar wens op 23 juli in vervulling gaan.

Het was een mooie zonnige dag en om negen uur 's ochtends vertrokken Teun en Agnes voor hun toerrit richting Limburg. Na een zeer geslaagde toertocht kwamen ze 's middags om 17.30 uur met een voldaan gevoel weer terug in Duiven. "Hij rijdt goed hoor. Dit doen we zeker nog een keer!", zei Teun bij aankomst. Ook Agnes had erg genoten en bedankte Saab Arnhem met de woorden "Heel erg bedankt voor deze prachtige dag!"

Twee exposities met werken Irma Sinderdinck

ZEVENAAR - De Zevenaarse tekenares/schilderes Irma Sinderdinck houdt momenteel twee exposities in Zevenaar. In het Filmhuis Zevenaar hangen tijdens deze zomermaanden zes tekeningen en twee schilderijen die zijn gemaakt op het landgoed Huis Sevenaer.

Drie realisische en twee abstracten hangen tot eind van dit jaar in het proeflokaal van Stadsbrouwerij Wittenburg (Jonkheer bier) permanent in Proef&Zijn aan de Markt in Zevenaar. Deze zijn ook gemaakt op Landgoed Huis Sevenaer.

Terugkerende thema's in deze exposities: ambachtelijke eenvoud, nostalgie, ouderdom en verval. Voor haar abstracte werk kiest ze meer voor de emotie en het experiment in technieken en materialen.

De openingstijden staan op www.filmhuiszevenaar.nl en die van Proef & Zijn op www.stadsbrouwerijwittenburg.nl i(behalve op maandag iedere middag open).

Kerkdiensten in De Liemers

H. Antonius Abt Loo

Zondag 17 augustus 10.30 uur Eucharistie en processie Pastores Thanh en Smits Dameskoor

Zondag 24 augustus 09.30 uur Woord en communie Pastor Lemmen

St. Werenfridus Westervoort

Zondag 17 augustus 09.30 uur Woord en communie Diaken van Boven Werenfriduskoor

Zondag 24 augustus 09.30 uur Woord en communie onder leiding van parochianen D-H koor

Zondag 24 augustus 12.30 uur Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie

Vrijdag 29 augustus 09.00 uur Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh

Zaterdag 30 augustus 19.00 uur Woord en communie Diaken van Boven cantor

Maandag 1 september 19.30 uur Informatiebijeenkomst Vormsel

H. Remigius Duiven

Zondag 10 augustus 11.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor

Vrijdag 15 augustus 19.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor (regioviering)

Zondag 17 augustus 11.00 uur Eucharistie Pastor Hendriksen D-H koor

Zondag 24 augustus 11.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor

Dinsdag 26 augustus 15.00 uur Viering Thuvine Ds. van Buuren

Zaterdag 30 augustus 11.30 uur Huwelijksviering Pastoor Thanh In Between

Zondag 31 augustus 10.00 uur Eucharistie en processie Pastoresteam D-H koor/Midden-koor/ Liemers Harmonie

H. Andreas Groessen

Zaterdag 16 augustus 19.00 uur Eucharistie Pastoor Thanh Herenkoor

Zaterdag 23 augustus 19.00 uur Woord en communie onder leiding van parochianen Samenzang (organist)

Vrijdag 29 augustus 14.00 uur Huwelijksviering Pastoor Thanh In Between

Zondag 31 augustus 09.30 uur Woord en communie Diaken van Boven Herenkoor

Augustus-activiteiten in Het Palet

Maandag

Smartlappenkoor van 19.30 tot 22.30 uur

Dinsdag

Koersbal van 13.30 tot 16.30. Klaverjassen / Jokeren van 19.30 tot 22.00 uur

Woensdag

Creatieve handvaardigheid van 09.30 tot 12.00 uur

Donderdag

Klaverjassen / Jokeren / inloop van 14.00 tot 16.30 uur

Darts van 19.30 tot 22.00 uur

Zaterdag

Open middag 30 augustus van 14.00 tot 16.00 uur

Het Palet – Trefpunt 50+ is gevestigd aan Mondriaanstraat 14 in Duiven; telefoon (06) 19 93 16 96.

Zestien jaar Filmhuis Didam!

DIDAM - Wist u dat Didam al sinds 1998 een filmhuis heeft? Het Filmhuis draaide aanvankelijk films in het Liemers College. "Sinds 1 januari 2008 zijn we gevestigd in gebouw Waverlo van complex Meulenvelden, aan de Kerkstraat in Didam."

Het Filmhuis is een vrijwilligersorganisatie die met behulp van enthousiaste medewerkers op maandag- en donderdagavond films vertoont in een huiselijke sfeer (entree zes euro). Het aanbod varieert van drama, komedie en spanning tot muziek. "Op maandagavond ligt de nadruk op de filmhuisfilms, op donderdagavond vertonen we meer populaire films die ook in de grotere bioscopen te zien zijn. Tevens draaien we regelmatig kinder- en jeugdfilms (entree vier euro). Op verzoek kunnen we ook films draaien bij speciale gelegenheden of voor besloten groepen."

Bezoekers kunnen genieten van optimaal en haarscherp digitaal beeld en geluid. "U kunt automatisch op de hoogte blijven van de voorstellingen via onze nieuwsbrief, facebook en twitter." De vrijwilligers van Filmhuis Didam nodigen verder iedereen uit om Vriend Van het Filmhuis te worden. Vrienden krijgen korting op de toegangsprijs en mogen per seizoen één keer gratis een introducé meebrengen. Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op www.filmhuisdidam.nl.'

"Op donderdag 28 augustus openen we het nieuwe seizoen met de boekverfilming 'De 100-jarige Man Die Uit Het Raam Klom En Verdween'. Het definitieve programma en actuele informatie staan op www.filmhuisdidam.nl."

Parkinson Café Zevenaar: Veilig gebruik van medicatie

ZEVENAAR - Op woensdag 27 augustus is een ieder van 14.00 tot 16.00 uur welkom in Parkinson Café Zevenaar, dat wordt gehouden in Liemerije aan de Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Deze bijeenkomst staat in het teken van veilig gebruik van medicatie bij de ziekte van Parkinson. Het is belangrijk om zelf goed op de hoogte te zijn van mogelijkheden en risico's van bepaalde medicijnen.

Deze middag krijgt de bezoeker overzichtelijke informatie over dit onderwerp. Daarnaast is er ruimte voor ontmoeting en het stellen van vragen.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer wordt er per keer een onderwerp besproken, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Parkinson Café Zevenaar is een initiatief van Liemerije en de Parkinson Vereniging. U hoeft geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. Men kan zich opgeven vóór 25 augustus via www.liemerije.nl/parkinson-cafe of via 088 0441999.

ZijActief Zevenaar houdt fietstocht

ZEVENAAR - ZijActief afdeling Zevenaar organiseert voor haar leden een fietstocht van dertig kilometer. Op woensdag 13 augustus is het vertrek is om­ 09.30 uur vanaf parkeerplaats Lentemorgen.

Gevraagd wordt een lunchpakket mee te nemen. Er wordt via de Wellinghoeve in Groessen naar Aerdt gefietst waar siertuin 't Hof van de familie Peters wordt bezocht.

Rond 14.00 uur wordt een bezoek gebracht aan het Liemers Museum in Zevenaar. Dames die in het bezit zijn van een museumjaarkaart worden verzocht die mee te nemen. De kosten voor deze dag zijn vijf euro. Dames die niet fietsen, maar toch het museum willen bezoeken dienen daar om 14.00 uur aanwezig te zijn.

Buitenfilm Soof bij Hotel Doesburg

DOESBURG - Filmhuis 'Het badhuis Doesburg' verzorgt in samenwerking met het Hotel Doesburg deze zomer weer twee keer een filmavond op de trappen naast het hotel Doesburg.

De buitenfilm wordt aangeboden door het filmhuis en Hotel Doesburg waarbij een kleine vrijwillige bijdrage ter dekking van de onkosten op prijs wordt gesteld. De eerste dag van vertoning is op vrijdag 8 augustus waarbij de bekende Nederlandse film 'Soof' wordt vertoond.

De volgende filmvertoning is op vrijdag 5 september. De film start bij het ingaan van de duisternis rond half tien; rond 24.00 uur is de vertoning afgelopen.

Net zoals vorige jaren kan men eigen kussentje meenemen of eigen stoel bovenaan de kade neer zetten. Er is een pauze waarin men bij Hotel Doesburg een drankje kan nemen. Bij slecht weer wordt de filmvertoning naar de volgende dag verplaatst.

Waar een klein dorp heel groot in kan zijn...

Tekst en foto: Willy Demon (www.0316duiven.nl)

WESTERVOORT - Al jaren is Karlo Bolder bezig met 'zijn' WestervoortPlaza, waar veel informatie met de meer dan vierduizend leden wordt gedeeld. Afgelopen maand kwam er een bericht van Karlo op zijn website dat zijn camera stuk was gegaan. Vanuit de Westervoortse gemeenschap kwamen allerlei voorstelinitiatieven.

Om dit goed te organiseren hebben Rebecca Wildenbeest en Nienke Eggink het voortouw genomen. Al heel snel werd er een vergunning aangevraagd bij de gemeente Westervoort om collectebussen bij ondernemers neer te mogen zetten, en die vergunning was er supersnel. Rebecca liet weten dat er van 'alle' kanten geld binnen kwam, via haar bankrekening maar zelfs de brievenbus van Rebecca heeft veel enveloppen "gezien". Binnen een maand was er genoeg geld om voor Karlo een nieuwe camera te kopen met toebehoren.

Donderdag 17 juli werd Karlo en zijn vrouw thuis opgehaald door een chauffeur met een Rolls-Royce. Aangekomen bij de Nieuwhof stonden en vele fans van WestervoortPlaza al te wachten. Tevens had Rebecca de 'collega' van Karlo van de Duivense website www.0316duiven.nl, Willy Demon gevraagd om belangeloos foto's te komen maken van deze bijzondere avond.

En zo gebeurde het, dat onder het genot van een hapje en een drankje en een toespraak van Nienke, Karlo zijn cadeau in ontvangst mocht nemen. Een nieuwe Canon D70. Karlo was zo blij en kon het niet geloven dat 'een klein dorp' dit voor hem had gedaan. Karlo bedankte iedereen en zei: "Ik ga jullie allemaal op de foto zetten." Nou Karlo, dat gaat nog een hele klus worden, en mensen, kom je Karlo tegen, wel even lachen.

Twee interviews met Hakim bij Favoriet FM

ZEVENAAR – In de komende weken zendt Favoriet FM in het programma 'Kijk op de Samenleving' twee interviews uit met Hakim Traida. In de uitzending van maandag 28 juli vertelt Hakim over zijn carrière en over 'De Grote Poepshow', waarmee hij op woensdag 30 juli in het openluchttheater van Velp staat. Op maandag 4 augustus zendt Favoriet FM Hakims 'Kijk op de Samenleving' uit.

Hakim Traida is vooral bekend door zijn rol in Sesamstraat. Daarnaast schrijft hij ook boeken, staat hij op het toneel en maakt hij cabaretvoorstellingen. Hij richt zich daarbij niet alleen op kinderen, maar op 'het kind in alle mensen'.

'De Grote Poepshow' gaat over de viezigheid die alle soorten mensen met hun lichaam weten te produceren. "Koning, keizer, admiraal: Poepen moeten ze allemaal."

In zijn 'Kijk op de Samenleving' praat Hakim over de onbevangenheid en de puurheid van kinderen, en over het feit dat die eigenschappen langzaam verdwijnen tijdens het opgroeien. Bij het verwoorden van zijn eigen bijdrage aan de maatschappij, zijn manier van inspireren en geïnspireerd worden, gebruikt hij een spiegel als metafoor.

Beide interviews worden uitgezonden in het programma 'Kijk op de Samenleving' bij Favoriet FM, respectievelijk op maandag 28 juli en maandag 4 augustus. Het programma is er iedere maandag van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Favoriet FM is te beluisteren via de etherfrequenties 94.0 FM en 105.2 FM, via de kabel op 93.1 en via internet op www.favorietrtv.nl.

Huutjes trotseren warmte voor Braamhuis Zevenaar

ZEVENAAR - Sjaak en Angela van Huet liepen de Nijmeegse vierdaagse met als goed doel het Braamhuis in Zevenaar. Het Braamhuis is een inloophuis, waarvan de deuren open staan voor mensen die kanker hebben of er van genezen zijn en voor alle anderen die geraakt zijn door kanker.

Van dichtbij hebben Sjaak en Angela meegemaakt, wat het betekent om de diagnose kanker te krijgen. Vol overgave en met grote betrokkenheid trotseerden zij daarom vier dagen de warmte om het Braamhuis te steunen. Ondanks de hitte en de pittige kilometers hielden zij het doel voor ogen en stapten zij moedig door.

Gesteund door vele sponsors is het hun gelukt om een bedrag van 2.156 euro binnen te halen. Het Braamhuis is Sjaak en Angela enorm dankbaar en heel trots op de geleverde prestatie. Namens het bestuur van het Braamhuis overhandigt Gabriëlle Gies de Huutjes een mooie bos bloemen. Het geld gaat voor de volle honderd procent naar het Braamhuis en draagt daarmee bij aan de mogelijkheid om nog meer mensen te ondersteunen in het inloophuis.

"Kom gerust eens kijken bij het Braamhuis." De gastvrouwen staan graag voor u klaar met een lekker kopje koffie of thee. Het Braamhuis bevindt zich achter het ziekenhuis aan de Reisenakker 12 in Zevenaar. Meer informatie staat op www.braamhuis.nl.

Achtste DCS-toernooi om de Ronny Joostenbokaal

ZEVENAAR - Voor de achtste keer wordt het sv DCS-toernooi georganiseerd. Op 14, 15 en 17 augustus zal op sportpark Hengelder voor de tweede keer gestreden worden om de bokaal, vernoemd naar de helaas veel te vroeg overleden Ronny Joosten. Dit jaar nemen Sprinkhanen, Sportclub Westervoort, VVO en sv DCS deel.

Op donderdag 14 augustus om 19.30 uur zal het toernooi starten met de wedstrijd tussen sportclub Westervoort en DCS. Op vrijdag staat de wedstrijd Sprinkhanen - VVO op het programma. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Op zondag 17 augustus krijgt het toernooi om 12.30 uur een vervolg met de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Vervolgens staat om 15.00 uur de finale op de agenda.

De Ronny Joostenbokaal staat symbool voor behulpzaamheid, vriendelijkheid & sportiviteit en zal aan de winnaar van het toernooi uitgereikt worden. "We hopen dat de deelnemers aan het toernooi op een faire manier de beuk er in zullen gooien. En voor na afloop, zoals Ronny zou zeggen: "Geen halve-dagen-jongens!".

DCS-dames zoeken voetballende meiden

ZEVENAAR - Voetbalvereniging DCS uit Zevenaar profileert zich als een familievereniging waarbij ze voor een ieder wat te bieden heeft, zo ook voor het vrouwenvoetbal. Voor een paar jaar geleden kon je alleen nog meedoen met een jongensteam. De laatste jaren zijn er diverse meidenteams in competitieverband actief op de velden.

Bij de jongste jeugd voetballen de meiden nog samen met de jongens op een half veld. Vanaf de D voetballen de meiden samen in een meidenelftal die op een heel veld voetballen. Tot en met de A voetbalt men op de zaterdag waarna de dames zullen gaan voetballen op de zondagmorgen.

Door de explosieve groei van het vrouwenvoetbal ziet men bij DCS ook een duidelijke stijging. Voor komend seizoen zal er bij DCS weer een damesteam actief zijn op de zondagmorgen. "Heb je altijd al willen voetballen of heb je in verleden op de zaterdag gevoetbald en ben je gestopt omdat je een bijbaantje had, dan is het nu weer tijd om te starten op de zondagmorgen bij de dames van DCS!"

"Heb je ook interesse in het vrouwenvoetbal bij DCS, dus vanaf de jongste meiden tot en met dames op de zondagmorgen, dan is het nu tijd om te reageren naar vrouwenvoetbal@svdcs.nl . Zet in de mail je naam-, adres- en woonplaatsgegevens en je geboortedatum, we zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen om je van meer info te voorzien. Binnenkort zullen de trainingen weer gaan starten, uiteraard is hier ook de mogelijkheid om bij een meidenteam of het damesteam mee te trainen."

'Service voor iedereen' motto bij Klus- en Bouwservice Fred van den Heuvel

WESTERVOORT - Bij Klus- en Bouwservice Fred van den Heuvel kunt u terecht voor alle soorten klussen en/of verbouwingen in en rondom uw huis of bedrijf. De slogan 'Service voor iedereen' geldt zowel voor particulieren als bedrijven. "Wij zijn gevestigd in Westervoort en werken voornamelijk in deze regio (Arnhem, Westervoort, Velp, Huissen, Duiven, Zevenaar, Rheden, Loo, Lathum, Giesbeek, Rozendaal, Groessen en Oosterbeek)."

'Bent u op zoek naar een veelzijdig vakman aan wie u met een gerust hart uw klussen, renovaties en verbouwingen kunt toevertrouwen? Dan bent hier aan het juiste adres. Één persoon/aanspreekpunt met al ruim dertig jaar ervaring in de bouw, regelt voor u de complete verbouwing en houdt samen met u vanaf het begin tot aan het eind de regie in eigen hand. Zoals bijvoorbeeld: De levering van materialen en het inhuren van de juiste vakmensen. Een duidelijke en transparante manier van communiceren is wat ons betreft de fundering van een goed project!"

"Klus- en Bouwservice Fred van den Heuvel adviseert en garandeert dat het werk goed en naar tevredenheid wordt opgeleverd, want service, kwaliteit en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast kunt u een vrijblijvende offerte opvragen en rekenen wij ook geen voorrijkosten!"


Klus- en Bouwservice Fred van den Heuvel, Het Gilde 47, Westervoort; telefoon 026 311 73 94 / 06 31043030; info@klusenbouwservicefvdheuvel.nl; www.klusenbouwservicefvdheuvel.nl.

Notarispraktijk Cobussen overgedragen aan Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars

DIDAM/ZEVENAAR - Per 1 juli is het Zevenaarse notariskantoor van notaris mr. Mariëlle Cobussen, gespecialiseerd in ondernemingsrecht en estate planning, gesloten. Het protocol is overgedragen aan Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars in Didam; alle akten die bij notaris Cobussen of bij haar voorganger mr. Henk Hasperhoven zijn gepasseerd, hebben vanaf die datum een onderkomen gevonden bij Laarberg Notarissen in Didam.

Mariëlle Cobussen heeft de afgelopen zeven jaar een notarispraktijk gevoerd in Zevenaar, maar voor haar was het nu tijd om een andere weg in te slaan. Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars in Didam heeft daarom het protocol van notaris Cobussen overgenomen. "Dat betekent in principe dat mensen die vragen hebben over een akte die bij notaris Cobussen is gepasseerd, voortaan daarmee bij ons terechtkunnen", aldus notaris Aletta Laarberg die samen met echtgenoot Henk een notariskantoor runt in Didam.

Bij Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars werken twee notarissen (tevens mediators) en vier notarieel medewerkers. "We moesten intern wel het een en ander verhuizen. Want drie grote kluiskasten erbij, dat past niet zo maar!" Notariële akten die gepasseerd zijn moeten dertig jaar bewaard worden bij de notaris die ze heeft gepasseerd of bij diens opvolger. Aletta Laarberg: "Akten die ouder zijn, of als je geen plek meer hebt om ze goed te bewaren, gaan naar een algemene bewaarplaats in Nederland. Daar liggen alle akten uit ons land van alle notarissen die de zij zelf niet meer kunnen bewaren. Akten worden niet vernietigd. Die blijven voor 'eeuwig' opgeborgen."

'Protocol' houdt in dat alle akten en de boeken waar de akten ingeschreven staan, nu onder de verantwoordelijkheid vallen van Laarberg Notarissen, gevestigd in Didam aan de Marsweg 2. "Als cliënten van Mariëlle Cobussen of haar voorganger Henk Hasperhoven vragen hebben over akten die in het verleden zijn gepasseerd bij een van hen of die een afschrift nodig hebben van hun akten die ze hebben gepasseerd, of weer nieuw advies of informatie nodig hebben, kunnen vanaf nu daarvoor bij ons terecht. Uiteraard kunnen mensen die nog nooit bij een notaris zijn geweest en er eentje nodig hebben ook gewoon bij ons terecht. Wij nemen de tijd voor iedereen die een notaris wil raadplegen."

"Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars levert nagenoeg alle diensten die u van een notariskantoor verwachten mag op het gebied van notariële dienstverlening met als specialisatie scheidingsbemiddeling. Voor meer informatie kijkt u op www.notariskantoordidam.nl."

Tolkamer Kadedagen voor jong en oud

TOLKAMER - Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is er van alles te beleven op de Kade in Tolkamer. Een steeds grotere groep van enthousiastelingen zorgt er al voor het vijfde jaar voor, dat zonder entreegelden, vier dagen een leuk programma voor jong en oud gepresenteerd kan worden. Met wat financiële injecties van de heer Smit is het ook zelfs nog steeds mogelijk om allerlei gratis versnaperingen voor de kinderen en een nagenoeg kosteloze avond voor de ouderen onder ons te verzorgen.

Donderdag de 21e starten voor de derde maal met de regionaal inmiddels beroemde modeshow van 'Kaatje Mode'. Van 19.00 tot 21.30 uur; vorig jaar goed voor meer dan zevenhonderd bezoekers. Na afloop gezellige luistermuziek van duo Mulder & van Gorkum bij Carlo.

Vrijdag 22 augustus is er weer de Dag voor de Oudere Jongeren onder ons. Let op: iets aangepaste tijden: 18.00 tot 21.30 uur. Muzikaal ingevuld door Duo Holtberg, Willem en Meriam en verschillende oudere en jongere talenten. Weer zal onze Amerikaanse schoolbus iedereen kunnen ophalen/brengen in alle kerkdorpen. Altijd lachen met Bennie Timmermans als chauffeur. Dienstregeling staat op de website, posters en over twee weken in deze krant.

Zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur zal Gemma met haar team, de kinderen weer vermaken met de meest verassende activiteiten. Kinderkunst. Bijzondere termen als tegelboetseren, steenfilten, beeldhouwen met reliëf komen voorbij. Gezien de enorme belangstelling van vorig jaar kan het wel eens dringen worden. Laat de kinderen hun op school gekregen bonnen niet vergeten. IJs, friet en popcorn!

Om 18.30 uur start deTolkamerkadeloop. Iedereen is welkom. Info: www.ikbendeloper.nl.

Na afloop van de Kadeloop zal de tent bol staan van muziek: Back to the sixties. Optreden zullen de bands: "Recover en Chicken Skin. Vorig jaar leek het wel kermis in de tent.

Voor zondag 24 augustus Kadekorendag heeft Hans Barten voor de derde maal een fantastisch programma in elkaar gezet met een geweldige verscheidenheid aan koren. Voor elk wat wils: De Waredo's uit Dodewaard, smartlappenkoor De Liemers uit Zevenaar, Mooi Koor Man uit Doetinchem. Gospelkoor Desire Uit Arnhem en Het Ritmisch Koor uit Babberich. Voor de derde maal heeft Sign of Friendship uit Didam aan het eind van de middag de regie in handen van het spectaculaire gezamenlijke slotlied.

De Kade zal die middag opgeleukt worden met een heuse 'Hippiemarkt'. Tevens zullen wat oldtimers zich treffen. In aanloop naar de Kadedagen is er nu reeds elke vrijdagavond gezellige muziek op de kade. Alle info volgt op www.tolkamerkadedagen.nl.

Competitie zestigplussers bij De Rietvoorn in Pannerden

Eerste visser gezien vanaf links is de winnaar Harry Reulink uit Didam

PANNERDEN – Tijdens de zestigpluswedstrijden bij hengelsportvereniging De Rietvoorn valt op dat veel kleine voorntjes gevangen werden. Ook kunnen we opmerken dat Wiellij Groenen samen met Harry Reulink de ranglijst aanvoerden tijdens deze zestigplusstrijd waar Harry Reulink tijdens de laatste wedstrijd in zijn eindschot de betere vanger bleek te zijn.

Ralf Visser, die uiteindelijk een wedstrijd moest missen, vist tijdens de overige drie wedstrijden sterk. Zijn vistalent straalde van hem af. Het leverde hem de tweede plaats op in het totaalklassement. Wiellij Groenen -normaal de gedoodverfde tegenstander- kwam niet verder dan de derde stek, waar hij ook tevreden mee was.

Uitslag: Harry Reulink 1 2700 gram 5 punten Didam; Ralf Visser 2 2650 gram 6 punten Zevenaar; Wiellij Groenen 3 2260 gram 6 punten Herwen; Jan Wensink 4 1700 gram 10 punten Pannerden; Theo Gieling 5 1220 gram 11 punten Didam; Quinty v/d Berg 6 930 gram 17 punten Didam.

Kamelenvrouw en Avonturen in de Lucht

ZEVENAAR - De film Tracks vertelt het waargebeurde verhaal van een gewaagde voettocht met vier dromedarissen en een trouwe hond door de Australische outback. Wat beweegt Robyn Davidson om de wildernis in te trekken? Heeft de zelfmoord van haar moeder er iets mee te maken? Of de expedities van haar vader door Afrika? Sprakeloze beelden en een reis van weinig woorden. Donderdag 31, zater- 2, zon- 3, maan- 4 & dinsdag 5 augustus 20.15 uur. Zondag 3, maan- 4, dins- 5, woens- 6, donder- 7 & vrijdag 8 augustus 14.30 uur.

De aangrijpende animatiefilm The Wind Rises is geïnspireerd op het leven van de luchtvaartingenieur Jiro Horikoshi, ontwerper van het Japanse gevechtsvliegtuig A6M. Terwijl hij de luchtvaart toekomst geeft en de liefde ontdekt, volgen we ook de grote historische gebeurtenissen die Japan en zijn leven beïnvloedden. Donderdag 7, vrij- 8 en woensdag 13 augustus 20.15 uur.

Tinker Bell en de Piraten: Zarina is een onbegrepen elfje dat het Elfenstof steelt waarmee je kunt vliegen. Ze gaat ermee naar de piraten van de Schedelrots om met ze samen te spannen. Aan Tinker Bell en haar vriendinnen de taak om het Elfenstof terug te halen. Maar tijdens de achtervolging staat Tinks wereld op zijn kop. Haar speciale talenten en die van haar metgezellen zijn verwisseld en de klok tikt. Zondag 10, maan- 11, dins- 12 en woensdag 13 augustus 14.30 uur in Filmhuis Zevenaar. Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl of te verkrijgen via telefoon 0316 344250.

Alberdeco en Doesburg 777

DOESBURG - Op 19 september 1237 kreeg Doesburg stadsrechten. De Stichting Doesburg 777 ondersteunt, faciliteert en begeleidt initiatieven om dat feit feestelijk te vieren. Het feestjaar start op 19 september 2014, en eindigt op 19 september 2015.

Hiervoor heeft Chocolaterie Alberdeco in samenwerking met Joost de Wolf (JdWfotografie) een prachtig jubileumblik ontwikkeld die medio augustus verkrijgbaar zal zijn in de chocolaterie.

Als sneakpreview brengt Chocolaterie Alberdeco ook ansichtkaarten van Doesburg uit. Deze kaarten presenteren zich in ongeveer dezelfde vormgeving als het jubileumblik. Ook zijn de afmetingen hetzelfde als een grote reep chocolade. Daardoor is het niet alleen leuk is ze los te verzenden, maar ze ook iemand te schenken.

De ansichtkaarten zijn dus vanaf heden zowel los als in combinatie met chocolade verkrijgbaar. Doesburg 777 begint al behoorlijk te leven binnen Doesburg, het zou toch fantastisch zijn om al deze evenementen met zoveel mogelijk mensen te beleven. Nodig ze uit met een gepast geschreven kaartje. Is een keertje wat anders als de 'app' gebruiken. Meer informatie staat op www.alberdeco.nl.

Goeie boule bij Jeu de Boulesclub Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 20 juli heeft de Jeu de Boulesclub Zevenaar haar jaarlijkse onderling Bostoernooi met drie te spelen partijen gehouden. Doordat er onweer dreigde is in afwijking van de traditie van het spelen in het Juvenaat, gespeeld op de eigen accommodatie. Deelgenomen werd door deelnemers van eigen vereniging.

Sponsor was dit keer de technische commissie van de club, die na afloop zorgde voor een gezellige broodmaaltijd. Onder een wisselende wolkenhemel was af en toe de zon een extraatje.

In een gezellige onderlinge strijd werd de uitslag als volgt: Winnaar en eerste werd Aalbers (foto), tweede werd Jan Reutering, de derde prijs ging naar Martha Spaan. Verder werden twee leden door de behaalde plaats in de uitslag (nummer 12 en 18) aangewezen als vierde en vijfde winnaar.

Al met al een weer 'goeie boule'. "Het is leuk om bij deze club te spelen."

Tevens maakt de club bekend dat op zondag 7 september de jaarlijkse open dag zal worden gehouden. Aanvang 13.00 uur. Publicatie in de media volgt nog. Meer informatie staat op www.jbcz.nl.

Overwinning Jolanda Kniest

DIDAM - Mooie prestatie van Jolanda kniest van postduivenverenigng De Vredesbode in Didam. Zij won de eerste wedvlucht met de jonge duiven vanuit Tongeren België.

De duiven werden laat gelost vanwege de weersomstandigheden. Om 11.45 werd het startsein gegeven van afdeling 9 Oost Nederland kring 3 cc 3. Het aantal duiven was 2125 en haar duif klokte zij om 13.29.26 met een snelheid van 1281.049 meter per minuut en haalde zij de overwinning keurig binnen. 2e en 3e Jan heijmen Didam; 4e Jan Sinderinck Zevenaar; 5e A.Rosendaal Didam.; 6e K.Derksen Elten.; 7e M.Driessen.; 8e Peter Jansen Kleve-Lobith; 9e Th.Reumer Didam; 10e G.J.M.Wijnans Beek.

11 / 24

12 / 24

13 / 24

19 / 24