De Liemers Helemaal Goed Courant

15 februari 2019

De Liemers Helemaal Goed Courant 15 februari 2019


Duitse Schlagermiddag in Groessen

GROESSEN – In Groessen gaan de commissieleden van Gruosna 838 een uniek feestje organiseren. Een Duitse Schlagermiddag met een heus orkest bestaande uit tien professionals. De Duitse Schlagerband Die Powerhosen komt zondagmiddag 14 april naar Groessen.

Feestburcht Gieling wordt dan omgetoverd tot een mekka voor oude en nieuwe Schlagers, waarop de gasten er lustig op los kunnen dansen en meezingen. Vroeger was dit genre populair toen er in de Liemerse regio veel naar de Duitse tv werd gekeken, met muziekprogramma’s als de ‘Schlagerparade’ met Dieter Thomas Heck, en ‘Disco’ met Euer Ilja (Ilja Richter) en later in Nederland het Schlagerfestival met Freddie Quinn en Dennie Christian.

Dit zal zeker een feest van herkenning zijn voor de oudere liefhebbers, maar het is ook bijzonder dat de Duitse muziek het ook goed doet bij de jongere generatie in deze regio.

De band ‘Die Powerhosen’ toert al jaren door Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en nu ook in Nederland en bestaat uit Gretchen Grönemaier en Klaus von Königswinter met hun achtkoppige begeleidingsband.

Met nummers als Atemlos (Helene Fischer), 99 Luftbalons (Nena), Ich bin wie Du (Marianne Rosenberg), Du (Peter Maffay) weten ze alle leeftijden te vermaken.

Het programma is op zondagmiddag 14 april van 15:00 tot 19:00 uur. Zaal open 14:30 uur. Entreekaarten: 12,50 euro via www.deurdreiers.nl en op de voorverkoopadressen: Liemers Fietsen in Duiven, Nijland Q8 station Duiven, Braams Corner Eilandplein Duiven, Sportkantine Loo, Van Ussen Tweewielers Zevenaar en zaal Gieling Groessen.

Keramiek, kunst op verpakkingsmaterialen en fotokunst bij Expo-Angerlo in de Galluskerk

Bloemen. (foto: Lisanne van Bergen) Lisanne van Bergen

ANGERLO - In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met keramiek van Gerda Drenth uit Doesburg, kunst op verpakkingsmaterialen van Jenny Piso uit Leeuwarden en fotokunst van Lisanne van Bergen uit Zelhem. De expositie is te zien van 17 februari t/m 17 maart 2019, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Mensfiguren en fantasievolle doosjes bepalen veelal het onderwerp van het werk van Gerda. Humor en kwetsbaarheid zijn daarbij de onmisbare ingrediënten. De figuren zijn alle met de hand opgebouwd en voor de afwerking maakt zij gebruik van kleurige en vaak experimentele glazuren, oxiden en pigmenten. Naast het werken met de “gewone” rivierklei maakt zij af en toe een uitstapje naar de moeilijker verwerkbare porseleinklei.

Tekening op verpakkinsmateriaal. (foto: Jenny Piso) Jenny Piso
Keramiek. (foto: Gerda Drenth) Gerda Drenth

Lisanne studeerde als grafisch vormgever af aan de Academie Minerva in Groningen. Naast het schilderen en het fotograferen in opdracht laat ze hier foto’s van haar vrije werk zien. Bloemen zijn haar grootste inspiratiebron van haar vrije werk. In de serie “licht op bloemen” draait alles om het verborgen leven in een bloem door in een andere context te plaatsen.

Jenny is geboren in Canada, opgegroeid in Friesland. Zij had een succesvolle carrière als grafisch ontwerper en werkt nu als autonoom kunstenaar. Jenny vindt humor heel belangrijk, dat relativeert. In deze tentoonstelling laat zij werk zien gemaakt op heel verschillende verpakkingsmaterialen. De verpakking krijgt een andere functie en een andere boodschap.

De fluitist Jan Baggerman zal de opening op zondag 17 februari muzikaal opluisteren.

Carnaval Hoog Ien 't Vaandel met Prins Bart 2e

Prinsenraad Prins Bart 2e. (foto: CV Waoter & Wiend) CV Waoter & Wiend

PANNERDEN - Samen met Prins Bart 2e, Adjudant Remco & de prinsenraad beloofd het een groot feest te worden! Traditiegetrouw trappen ze het carnavalsweekend af op vrijdagmorgen op basisschool ’t Scathe.

’s Middags brengen ze een bezoek aan De Pannerd, Hier zal ook de prinsenraad van Prins Bart 2e officieel worden geïnstalleerd. ’s Avonds is het dan tijd voor de jeugd in jongerensoos De Duim tijdens Duimnaval. De muziek is in handen van DJ Dennis.

Zaterdag begint met een carnavalsviering in de Martinuskerk. Aansluitend is er in residentie de Oude Waal tijd voor 'Carnaval de apres ski!'. De muziek is in handen van Deprado. Zondag is de optocht door ’t Land van Waoter & Wiend met aansluitend een after party ohne ende met Deprado!

Maandag om 11:00 uur is de residentie alweer geopend voor de vroege vogels om te Frühshoppen. Ook dit zal een historische dag worden, want dit is de laatste keer carnaval in de Oude Waal. Deze dag gaat de boeken in, daar moet je natuurlijk bij zijn!

Om 14:00 uur start het kindercarnaval, de mensen van circus Pom Pom staan klaar voor een leuke show. Om 16:00 uur kan er geknutseld worden voor 'de Rammeloptocht' deze zal gehouden worden om 18:00 uur vanaf de residentie.

Om 18:30 uur zal de Bacchus worden aangestoken door Prins Bart 2e en dan zit het er voor de kinderen echt op. De volwassenen gaan dan nog even terug naar de residentie, want na elke brand is het zaak om ook goed “nao te blusse”. Deze laatste uren in De Oude Waal zakken we nog eens lekker door en sluiten we een geweldige carnaval en tevens een geweldig tijdperk af.

Cursus Ehbo aan kinderen tot 8 jaar bij Ehbo-Didam

DIDAM - Binnenkort start Ehbo-Didam met een cursus Ehbo aan kinderen van 0 tot 8 jaar.

Tijdens deze cursus leert men welke eerste hulp men kan bieden aan deze groep van kinderen, mocht hen iets overkomen. De cursus is verdeeld over vijf avonden: 21, 25 en 28 maart en 4 en 11 april. De lestijden zijn van 19:30 tot 21:30 uur. Meer info: ehbo.didam@gmail.com.

Hongaars Vioolconcert

DUIVEN - Geniet op 20 februari van een Literair Hongaars vioolconcert uitgevoerd door Alexej Pevzner en Arthur Ornée bij Kunstwerk! de Bibliotheek, in samenwerking met de Ogtent in Duiven. Alexej en Arthur spelen duetten voor twee violen van Béla Bártok.

De duetten worden afgewisseld met fragmenten uit de Hongaarse literatuur van Lászlo Darvasi, Dezso Kosztolányi en Sándor Márai. Deze fragmenten worden voorgelezen door Walter Jansen. De muziek fungeert tijdens deze avond als rode draad.

Alexej Pevzner is in Moskou geboren en begon op zesjarige leeftijd onder leiding van zijn vader viool te spelen. Later bezocht hij het conservatorium in Moskou. Sinds 1990 woont hij in Nederland en voltooide hier zijn vioolopleiding . Alexej is tweede concertmeester bij het Gelders Orkest en is onder meer dirigent van Arnhem Sinfoniëtta. Tijdens dit concert, speelt hij samen met Arthur Ornée, plaatsvervangend aanvoerder tweede viool bij het Gelders Orkest. Walter Jansen is bekend van Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp en het Colofon in Arnhem.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers - de Ogtent, Remigiusplein 9 Duiven. Datum: 20 februari. Aanvang: 20.00 uur. Entree 7,50 euro. Reserveren: m.peeters@liemerskunstwerk.nl of info@eenpassievoorboeken.nl; Kaartverkoop: Kunstwerk! de Bibliotheek in Duiven, Westervoort, Zevenaar en Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

Goog en The New Voices met Opera Meets Musical

ZEVENAAR - Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (Goog) heeft voor het concert op 23 februari The New Voices uitgenodigd om aan dit concert mee te werken. Ofschoon het Goog bekend staat om haar brede repertoirekeuze is deze insteek uniek te noemen.

Opera- en Musical liefhebbers vinden elkaar in een fantastisch concert, waarbij een gezamenlijk programma tot één van de weinig georganiseerde landelijke concerten op dit gebied. Het Goog is een sterk, ervaren theaterkoor met brede repertoirekennis. Jaarlijks brengt het een operaproductie of een galaconcert met hoge kwaliteit, waaraan in de loop der jaren veel bekende operasterren aan meewerkten.

The New Voices uit Zevenaar ontwikkelde zich, vanaf 1990 van koor tot zang- en theatergroep. Zingt van klassiek tot pop, met en zonder begeleiding. Brengt iedere twee jaar een avondvullende show met live band op de planken van het plaatselijke theater. Bij het landelijke tweejaarlijkse Balk TopFestival in De Doelen in Rotterdam werd de groep derde in de Topklasse. De allerhoogste landelijke klasse voor grote koren in de lichte muziek.

Dirigent Goog: Hans Lamers. Vleugel: Chris Kok. Dirigent: The New Voices: Gerben Kruisselbrink, Vleugel Hetty van Woerkom

Kaarten te verkrijgen voor 17,50 euro bij het Kunstwerk, 085 0409971 aan de kassa op di, wo en vr. van 11.00 - 14.00 uur. Aanvang concert 20.00 uur.

Workshop Ambachtelijk papier scheppen

DUIVEN - Ewald Weijers geeft op zondag 24 februari van 10.30-16.30 uur bij de KunstKring Duiven deze nieuwe eendaagse workshop, waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn.

Papier scheppen is niet iets wat je zo even doet. De basis is papierpulp. Een brei van natuurlijke vezels wordt verdund met water, waarna het op een raam met zeef wordt geschept. Nadat het water door de zeef is weggelopen, kan het natte papier worden geperst.

Na het drogen kan het papier in een drukpers glad gestreken worden. Het hele proces van A tot Z in een zes uur durende workshop. Ook is het mogelijk om als groep een workshop “op maat “te krijgen. Samen met Ewald wordt de inhoud van de workshop dan afgestemd op uw wensen.

Informatie en aanmelden: www.kunstkringduiven.nl.

Vorst aan Tafel

GROESSEN - Zijactief Groessen oresenteert woensdagavond 20 februari in het dorpshuis, Groessen om 19.45 uur 'Vorst aan Tafel'.

"Vanaf de eerste minuut worden wij meegesleept in een heuse conference. Hij laat ons lachen om daden van Koningen uit heden en verleden en de gevolgen daarvan voor het leven van vandaag. Na afloop weet je waarom Elizabeth van Engeland een hapjespan meeneemt op staatsbezoek. Hij is een meesterverteller die ons op een vermakelijke manier meeneemt langs diverse koningshuizen, hun eetgewoontes en tafelmanieren en op een geweldige manier zijn verhaal doet. Bent u geen lid maar lijkt het u een mooi programma, dan bent u van harte welkom."

Zaterdag 9 maart is er de provinciale jaarvergadering voor alle leden bij De Radstake met in de ochtend: diëtiste en voedingsdeskundige Anneleen Visser. Na de lunch een optreden van het komisch duo Turbo Toos. Opgave 20 februari, of bij een van de bestuursleden.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Stichting Dedicon zoekt voorlezers voor mensen met een leesbeperking (blind, slechtziend of dyslectisch). Het voorlezen (van romans, kranten of tijdschriften) vindt plaats in een professionele studio in Grave. Reiskosten worden vergoed.

- Samen Sportief zoekt een beweegcoach die onder leiding van een sportbegeleider, elke donderdag van 16.00 uur tot 18.00 uur, deelnemers enthousiasmeert en aanmoedigt bij het sporten.

- Het bestuur van Stichting Leergeld de Liemers is op zoek naar een actief bestuurslid, die de functie van penningmeester op zich wil nemen.

- Zonnebloem afdeling Zevenaar-West is op zoek naar vriendschappelijk bezoekers, die regelmatig contact hebben met de hun toegewezen gast(en) voor een praatje, een kopje koffie of een wandelingetje.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Geef een kind de vakantie van zijn leven

REGIO - Hoe fijn zou het zijn om even weg te zijn uit de chaos, niet aan je zorgen te hoeven denken en lekker te spelen met andere kinderen? Helaas zijn er veel kinderen die zich dit zullen afvragen. Ze leven in armoede, omringd door conflicten of in een zorgelijke thuissituatie. U heeft de kans om één van die kinderen een prachtige tijd te bezorgen die hij of zij nooit zal vergeten!

Wij zoeken nog vakantieouders die hun huis voor een periode van 10 tot 21 dagen willen openstellen voor een vakantiekind. In een gezellige, huiselijke sfeer komt een kind helemaal tot rust. Het beleven van de dagelijkse dingen is voor de kinderen al heel fijn, uitjes zijn leuk maar thuis met andere kinderen spelen vinden ze ook al super.

De periode in Nederland helpt de kinderen om hun dagelijkse zorgen even opzij te zetten en even helemaal kind te zijn. Door aandacht, liefde en structuur merken ze dat ze geliefd zijn en krijgen ze vertrouwen in de toekomst.

Europa Kinderhulp

Stichting Europa Kinderhulp (EKH) zet zich al jaren in om kinderen uit mindere situaties een fijne vakantie in Nederland te bieden. De kinderen komen uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Oekraïne en Nederland. EKH heeft in deze landen contact met uitzendende organisaties, bijvoorbeeld sociale zaken of een kindertehuis. De reizen worden door EKH georganiseerd en alles is onder toezicht.

Meer informatie staat op www.europakinderhulp.nl. Wilt u een informatiepakket ontvangen of wilt u zich aanmelden? Dit kan via deze website door uw gegevens in te vullen onder de button: Vakantieouder worden. Voor contact met een EKH-medewerker kunt u bellen met Theo Kersten: 0316 264844.

Vorst aan Tafel

GROESSEN - Zijactief Groessen oresenteert woensdagavond 20 februari in het dorpshuis, Groessen om 19.45 uur 'Vorst aan Tafel'.

"Vanaf de eerste minuut worden wij meegesleept in een heuse conference. Hij laat ons lachen om daden van Koningen uit heden en verleden en de gevolgen daarvan voor het leven van vandaag. Na afloop weet je waarom Elizabeth van Engeland een hapjespan meeneemt op staatsbezoek. Hij is een meesterverteller die ons op een vermakelijke manier meeneemt langs diverse koningshuizen, hun eetgewoontes en tafelmanieren en op een geweldige manier zijn verhaal doet. Bent u geen lid maar lijkt het u een mooi programma, dan bent u van harte welkom."

Zaterdag 9 maart is er de provinciale jaarvergadering voor alle leden bij De Radstake met in de ochtend: diëtiste en voedingsdeskundige Anneleen Visser. Na de lunch een optreden van het komisch duo Turbo Toos. Opgave 20 februari, of bij een van de bestuursleden.

Op de motor door de Pakistaanse Himalaya

Pauze plek deelnemers toer

ZEVENAAR - Als de meeste motoren van de toerrijders, bij dit winterse weer, aan de druppelladers staan, komt Kees Terlouw ons over 'zijn' jongensdroom vertellen. Een jongensdroom? Ja, op de motor dwars door de Pakistaanse Himalaya.

Een land vol gigantische bergmassieven, bulderende rivieren, schalen met heerlijke abrikozen en motorfietsen met tot op de draad versleten banden. Een land vol linke 'swinging bridges' en overvolle bussen. Een land met bewoners die hun roots hebben in Turkije, Afghanistan, China, een land met smakelijke kipgerechten maar ook met Kalasjnikovs. Waar veel mensen een geweldig geheugen hebben omdat velen niet kunnen lezen en schrijven, waar je na wordt jaar zomaar wordt herkend op straat, je geen pilsje kunt kopen maar waar de wiet tussen de graanvelden staat. Kortom geweldige verhalen over deze reis.

Echt Himalaya. (foto: Kees Terlouw) Kees Terlouw
pauze plek

Deze diavoorstelling wordt vertoond in het clubhuis van MC ASOM op zondagmiddag 24 februari. Het clubhuis is gevestigd aan de Edisonstraat 3 in Zevenaar. Het clubhuis is om 13.30 uur open en Kees start zijn verhaal om 14.00 uur. Voor nog meer info zie de website: www.mc-asom.com Aanmelden bij pr@mc-asom.com. Let op: geef je tijdig op voor deze lezing/diavoorsteling.

Hulp in Gelderland zoekt modellen

Twee deelnemers van de editie van 2018. (foto: Dies Goorman)

DIDAM - Na het succes van vorige jaren komt er een vervolg op 'Model voor een dag', op 14 april vanaf 13.30 uur in Meulenvelden in Didam.

De modeshow wordt georganiseerd door Hulp in Gelderland, deze organisatie biedt hulp en begeleiding bij het huishouden. Met betrokkenheid, aandacht en vertrouwen. Ze kunnen je adviseren en werken samen met partijen die mantelzorgers ondersteunen.

Voor 14 april is de organisatie op zoek naar modellen. Ken of ben je iemand die het verdient verwend te worden? Stuur een motivatie met foto en de reden waarom deze persoon een dag in het zonnetje gezet mag worden naar info@hulpingelderland.nl.

Modellen worden volledig verzorgd en in de watten gelegd door een team van kapsters, visagisten, fotograaf, stylisten en krijgen een heuse catwalktraining om ‘s middags de modeshow te lopen. Deze show is voor iedereen gratis toegankelijk, dus familie en kennissen kunnen mee genieten.

Lamarique Damesmode, Gilsing Herenmode, Ros Schoenen, Hairfashion Marion, Brillehuus Didam en Linda Koster van Oriflame zorgen dat de modellen voorzien worden van de nieuwste voorjaarstrends.

Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

DIDAM - Woensdag 27 februari van 10:00-12:00 uur is er Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst is Mireille Rikken van Radmer-Arbeidsadvies gastspreker.

Mireille geeft tips over netwerken, zowel fysiek als digitaal. Tips om een opvallende sollicitatiebrief te schrijven en het in beeld brengen van je arbeidspositie. Zij staat ook stil bij de dienstverlening van Radmer en de mogelijkheden bij/tijdens een re-integratiebegeleiding.

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar.

Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl en http://www.levendesollicitatiegids.nl.

Alzheimer Café in Zevenaar

ZEVENAAR - Martijn Engelen van Zlimthuis neemt dinsdag 26 februari de bezoeker van het Alzheimer Café mee in de ontwikkelingen op het gebied van robotica, domotica en slimme oplossingen thuis.

Zlimthuis ondersteunt bij het zelfstandig thuis wonen met allerlei praktische dienstverlening en belangenbehartiging. Met diverse voorbeelden ziet en ervaart u de voordelen hiervan. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Het café vindt plaats in ontmoetingscentrum

De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland afdeling Arnhem en Keten Dementie de Liemers.

Van kieken naar koken

REGIO - Op 16 februari stellen de aangesloten carnavalsverenigingen hun bouwlokatie weer open voor 'een kijkje achter de schermen' op de Kiekmiddag.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om bij een aantal verenigingen op de bouwlocaties de praalwagen(s) in wording te komen bekijken. De locaties bevinden zich op De Engeveldweg 2 (Paljas), Dijkweg 37 (Nachtuulen), Den Oldenhoek (Griethreejers) en De Reisenakker 12 (Toetenburgers). De middag start om 13 een eindigt om 16 uur. Dit jaar ontvangen de bezoekers een stempelkaart op de eerste locatie waar ze zich melden. Een volle stempelkaart biedt kans op een kookworkshop voor vier personen van 150 euro bij de mobiele eetheid.

Collecte Hersenstichting

ZEVENAAR - Van 28 januari tot en met 2 februari vond in Zevenaar de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft 2529,99 euro opgeleverd.

Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting bedankt ieder voor deze bijdrage!

Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl. De Hersenstichting is op zoek naar nieuwe collectanten en coördinatoren voor volgend jaar. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen met de Hersenstichting (zie bovenvermelde website).

H. Antonius Abt Kerk Loo

Op zaterdag 16 februari 2019 om 18.00 uur Eucharistieviering. Voorganger G, Remmers. Zang Antoniuskoor.

Op zaterdag 23 februarai 2019 om 18.00 uur Woord en Communieviering. Voorgangers Wim Herbers en Piet Peters.

Op zaterdag 2 maart 2019 om 18.00 uur Woord en Communieviering, Voorganger T. Menting in samenwerking met het Dames- Herenkoor.

Collecte Jantje Beton

DUIVEN - In de weken van 25 februari tot en met 9 maart wordt de jaarlijkse collecte van Jantje Beton gehouden in de gemeente Duiven.

Jantje Beton ondersteunt al meer dan 35 jaar allerlei projecten van jeugd en jongerenwerk. In de gemeente Duiven zullen H.V. Duiven, Scouting Duiven, Speel-o-theek, korfbalvereninging Duko, basketbalvereniging Pigeons en de buurtvereniging Van Houtstraat collecteren. De helft van de opbrengst komt direct ten goede van de verenigingen. "Door uw gift steunt u dus ook de verenigingen."

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - In februari hield Passage haar jaarvergadering. Het nieuwe verenigingsjaar is begonnen. De eerste avond zal zijn op woensdag 13 maart.

Die avond heeft een Zevenaars tintje: mevrouw C. Köning (Zevenaarse Broek) geeft door middel van een lezing met beeld en geluid een kijkje in de keuken van haar Zevenaarse boerderij en kaasmakerij. De bijeenkomst is in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 om 19.30 uur. De honderdjarige regio-jubileumviering te Zwolle is 20 maart. "Wilt u meer weten belt u dan naar 0316 524620."

Koninklijke Onderscheiding drs. Ten Have

ZEVENAAR - Zaterdag 2 februari is drs. H.G.H.M. ten Have (82) uit Zevenaar gedecoreerd. Hij is door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Decorandus (82) was werkzaam als docent aardrijkskunde bij het Liemers College te Zevenaar. Hij was onder andere actief in de lerarenraad en organisator van buitenschoolse activiteiten. Ook was hij pianist bij de schoolvieringen en lid van het seniorenconvent. Sinds 1999 is hij gepensioneerd.

Daarnaast ontplooide hij de volgende activiteiten: 1998- 2013 vrijwilliger bij het verzorgingshuis Heyenoord, locatie 'De Braamberg' in Arnhem. Betrokkene hielp de bewoners bij het wandelen, waste hun kleding en trad voor hen op als pianist. Bovendien begeleidde hij bewoners bij ziekenhuisbezoeken. Het verzorgingshuis werd in 2013 gesloten.

2013-2019 vrijwilliger bij het verzorgingshuis Regina Pacis, afdeling Zevenspreng in Arnhem. Betrokkene zette zich in om ouderen uit hun isolement te halen. Hij hielp bij het wassen van de bewoners, bij het koken, bij het uitserveren van de maaltijden en bij het wandelen met bewoners. Bovendien trad hij voor de bewoners op als pianist en begeleidde hij hen bij ziekenhuisbezoeken.

Betrokkene was tevens actief als vrijwilliger voor de lokale afdeling van de Nationale Vereniging De Zonnebloem als entertainer-pianist en als begeleider bij groepsreizen voor ouderen. Kortom: decorandus heeft zich geruime tijd ten bate van de Zevenaarse samenleving ingespannen en andere gestimuleerd. En daarom heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Opgegroeid met ouder(s) met psychische of verslavingsproblematiek? Start gespreksgroep voor volwassenen

ZEVENAAR - In Zevenaar start woensdagochtend 27 maart een gespreksgroep voor volwassenen (vanaf 23 jaar) die zijn opgegroeid in een gezin met (een) ouder(s) met psychische problemen.

Opgroeien in een gezin met een psychisch zieke ouder kan erg belastend zijn. "Mogelijk wist u als kind vaak niet waar u aan toe was, hebt u zich regelmatig aan uw lot overgelaten gevoeld. Misschien hebt u op jonge leeftijd veel zorgtaken overgenomen. Niet alleen in de jeugd maar ook op latere leeftijd kunt u last hebben van deze achtergrond.

U hebt bijvoorbeeld de neiging zich snel verantwoordelijk te voelen, u hebt moeite met vertrouwen en het aangeven van grenzen of denkt vaak (eerst) aan anderen. Daarnaast kan de vraag spelen hoe u als volwassene de relatie met uw ouders vormgeeft.

Uit ervaring met eerdere groepen blijkt het zeer verhelderend om hier aan de hand van specifieke thema’s met lotgenoten over te praten. Per bijeenkomst staat een thema centraal zoals grenzen stellen, loyaliteit, het uiten van gevoelens, afstand en nabijheid. Verder is er veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

De gespreksgroep bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Er is plaats voor minimaal vier en maximaal acht deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voorafgaand vindt een kennismakingsgesprek plaats met de cursusbegeleiding. Deelnemen kan mits u woonachtig bent in ons werkgebied, te weten Gemeente Montferland, Doetinchem, Zevenaar, Duiven of Doesburg.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met GGNet Preventie, telefoon 088 9331180 of e-mail: preventie@ggnet.nl."

Gevarieerd Open Podium

Duo Hemel en Hel

ZEVENAAR - Op zaterdag 2 maart valt er weer veel te zien, te luisteren en misschien wel te dansen tijdens het Open Podium van muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Het duo Hemel en Hel opent de avond met liedjes in verschillende muziekstijlen, daarna geeft cabaretière Marleen Bekker een try-out van haar nieuwe voorstelling ‘The real shit’. De avond wordt afgesloten met herkenbare covers door de band We-Cover. De avond begint om 20.30 uur en de entree is gratis.

Het duo 'Hemel en Hel' bestaat uit Helga Buitelaar en Johan van Drunen. Zij hebben elkaar via de muziek ook in de liefde ontmoet. De rauwe, ongepolijstheid van Johan wordt aangevuld met de geschoolde muzikale kwaliteiten van Helga. De liedjes gaan over levenslust en liefdesleed, wereldproblemen, dagelijkse ergernissen en sentiment in het Nederlands. Shit happens. Zéker bij Marleen Bekker. Iedereen heeft de bek vol van ‘jezelf zijn’ en ‘authentiek zijn’. Jaja, daarom laten we alleen onze mooie kanten zien. Cabaretier Marleen laat je de real shit zien. Durf jij te kijken?We-Cover is een amateur coverband met bandleden uit Dieren en Arnhem. De band is in 2016 opgericht en is inmiddels een vaste vijfkoppige formatie geworden met zelfs af en toe nog extra ondersteuning van een saxofonist. Plezier hebben in het spelen en uiteindelijk een goede performance neerzetten is waar We-Cover voor staat. De band speelt de wat oudere pop/rock classics, herkenbaar maar toch op een eigen manier.

Kunstwerk! Het Musiater

Rapalje Still Into Folk

Into Folk in een nieuwe jas, of liever gezegd, een nieuwe kilt.Twintig jaar na het verschijnen van het eerste echte album, is het tijd voor een heruitgave. Om de ontwikkeling eer aan te doen neemt Rapalje dit album in z'n geheel opnieuw op.
Het geluid van David Myles is natuurlijk de belangrijkste toevoeging. Ook twintig jaar later klinken klassiekers als Wat Zullen We Drinken nog net zo opzwepend als toen!
Aangevuld met Ierse danseressen, een vlammende doedelzak en een schat aan ervaring is Still into Folk een ware Keltische beleving!

Vrijdag 22 februari 20.15 uur. Prijs inclusief pauzedrankje 23 euro.

Maarten Ebbers en Maria Noé 9+
Oorlogsgeheimen - Naar het bekroonde boek van Jacques VriensHet is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Vrijdag 8 maart 19.30 uur. Normale prijs inclusief pauzedrankje 12,50 euro; nu 2=1 aanbieding voor 6,25 euro per kaartje.
Let op: voor het reserveren van de 2=1 aanbieding kun je een email sturen naar info@liemerskunstwerk.nl met je adresgegevens en telefoonnummer.

Abafazi Abafazi Helela Mama!
Abafazi komt uit het Zulu en betekent letterlijk vrouwen. De tien power-vrouwen van Abafazi brengen een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Ze nemen u mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Dinsdag 12 maart 2019. Aanvang 20.15 uur. Prijs € 26,00. Jumbo Heemskerkzaal, Het Musiater

Pigeons On Wheels weer met beide benen op de grond

Maarten Groenendijk die met gemak laat zien wie de snelste is. (foto: René Bosch) René Bosch

DUIVEN - Zaterdag 2 februari speelde Pigeons On Wheels de vijfde competitieronde in sportcentrum Oudenrijn in Vleuten. Nadat POW vorige week helemaal in de wolken was na het winnen van de titel 'Aangepast sporter/sportteam' bij de Duivense Sportverkiezing, is POW weer helemaal terug op aarde.

POW ging met de gedachte om voor de winst te gaan, echter de waarheid is dat het twee ruime en kansloze nederlagen werden. De POW-selectie bestond uit: Annelijne, Björn, Daan, Els, Fons, Isabelle, Lucia, Maarten, Martijn, Peter & Robert. Door het grootte aantal spelers (11) en daardoor beperkte speeltijd, was het voor POW moeilijk om in speelritme te komen.

De eerste wedstrijd van de dag was POW tegen Dyna’75 2 (Heerenveen) en verliep tot in het begin van het 2e kwart nog gelijk opgaand (20-19), daarna vielen de schoten niet meer voor POW en wel bij Dyna (rust 29-21). De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld, bij POW ging alles stroef en bij de tegenstander alles steeds makkelijker. Eindstand Dyna’75 2 - POW: 61 - 45

De tweede wedstrijd speelde POW tegen SC Antilope. Van de opgooi af, was het duidelijk dat het thuisspelende Antilope de betere was. POW werd op alle fronten afgetroefd. Lichtpuntje was het laatste kwart, waar POW wel goede tegenstand wist te bieden (15-15). Eindstand: POW – SC Antilope: 33 - 76. Door de tegenvallende wedstrijden is POW weer even met beide benen op de grond gezet en staat het team momenteel op de derde plek in de competitie. Niettemin is en blijft POW gemotiveerd en zien ze uit naar de volgende wedstrijden!

Wil je meer weten over basketbal check www.depigeons.nl.

Isseltaler Musikanten haalt origineel van Böhmischer Traum naar Babberich

Scherzachtaler Blasmusik. (foto: Scherzachtaler Blasmusik)

BABBERICH - De Isseltaler Musikanten heeft in Babberich opnieuw een groot blaasmuziekfeest georganiseerd. Op zaterdag 18 mei hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en Anton Gälle und seine Scherzachtaler Blasmusik. Deze Duitse topkapel brengt in Nederland het origineel van de Böhmischer Traum op het podium.                                                        

'Anton Gälle und seine Scherzachtaler Blasmusik' zijn sinds 1989 zeer succesvol in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een van de bekendste melodieën van de kapel is 'Der Böhmischer Traum'. Der Böhmischer Traum' is een echte blaasmuziekhit en wordt wereldwijd uitgevoerd.

Isseltaler Musikanten. (foto: Paul Schouten)

Isseltaler Musikanten

Voordat Anton Gälle und seine Scherzachtaler Blasmusik het podium betreden, zullen de Isseltaler Musikanten optreden. Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek.

                                

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zaterdag 18 mei in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, Babberich (Zevenaar). De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten à 17,50 euro zijn - indien nog beschikbaar - verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook te bestellen via 026 - 3820245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

Popkoor Repeat speelt een extra Passion

Popkoor Repeat tijdens Loobudget Concert afgelopen december. (foto: Tom Harder)

DUIVEN - Wegens groot succes in de kaartverkoop, mag het Duivense popkoor Repeat hun oorspronkelijke drie voorstellingen van hun nieuwste theaterconcert Passion! nú al uitverkocht noemen.

Met een ruime twee maanden te gaan tot de concerten heeft de grote vraag naar kaarten nu al gezorgd voor drie volle zalen op zaterdag 13 en zondag 14 april. Om aan de huidige vraag naar kaarten te kunnen voldoen heeft Repeat een extra voorstelling kunnen inplannen. Op vrijdagavond 12 april om 20:00 uur zal het koor een extra avond hun Passion! spelen in het Musiater in Zevenaar.

In Passion! vertelt Repeat op moderne wijze het verhaal van de kruisiging van Jezus Christus. Geheel in het Nederlands gezongen en door hun eigen live band begeleid speelt het koor liefst viermaal dit indrukwekkende concert. Ook ditmaal bestaat het creatieve team weer uit dirigente Juliette Dumoré en regisseur Richard Sprokkereef. De kaartverkoop is inmiddels gestart en zowel telefonisch via Kunstwerk Het Musiater als via de website van Repeat (www.popkoorrepeat.nl) zijn de vrijdagavond kaarten te bestellen.

Ontmoetingsdag Duiven, Groessen en Loo

DUIVEN - Even als voorgaand jaar, wordt er dit jaar weer een Ontmoetingsdag gehouden voor zieken en thuiszittende ouderen in de gemeente Duiven.

Een dag, waarop, gezelligheid en samenzijn voorop staan. De dag wordt gehouden op dinsdag 16 april in zaal Gieling in Groessen. De kosten bedragen 17,50 euro voor deze dag en 2,50 euro per persoon voor de chauffeur als er vervoer nodig is.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke caritassen. Zij die deze dag willen bijwonen kunnen zich opgeven tot 15 maart bij Loo: mevrouw M. Berentsen, 0316 263353; Groessen: mevrouw J. Otten, 06 13899764; Duiven: mevrouw E. v.d. Boom, 0316 263605.

Hulp bij invullen belastingformulier

RIJNWAARDEN - In februari komen weer de verzoeken van de belastingdienst om uw aangifte voor het jaar 2018 in te vullen en uiterlijk 1 mei in te zenden.

Van de ouderenbonden Rijnwaarden 50+ en BOZ, zijn jaarlijks belastinginvullers actief om senioren van 60 jaar en ouder hulp te bieden bij het invullen. Indien U vorig jaar al hulp heeft gehad bij het invullen, zou u dan met deze persoon weer contact op willen nemen?

Voor de aangifte van 2018 is een machtigingscode nodig. Heeft u die al eerder gehad dan stuurt de belastingdienst automatisch een nieuwe. Zo niet dan wordt deze door de belastinginvuller aangevraagd. De code krijgt u toegestuurd. Zonder deze machtigingscode van u en, indien van toepassing, uw partner kan de belastinginvuller niets betekenen.

Wilt u de volgende gegevens klaarleggen:

-De jaaroverzichten 2018 van uw AOW en van uw pensioen
-Gegevens van eventuele andere inkomsten
-Een eventuele voorlopige aanslag 2018 en 2019
-Gegevens van hypotheek en betaalde hypotheekrente
-De WOZ waarde van uw woning met peildatum 1-1-2017
-Bankafschriften
-Rekeningen van uw uitgaven die niet zijn vergoed zoals
- genees- en heelkundige hulp m.u.v. ooglaserbehandelingen
- medicijnen
- hulpmiddelen, m.u.v. brillen en lenzen
- reiskosten bij ziekte
- dieetvoorschrift van arts
- extra gezinshulp

Aanmelden kan bij Anneke Hendriks, Caleidoz locatie Steenhuizen 6 in Zevenaar (0316 243204 of email a.hendriks@caleidoz.nl). Graag uw naam, adres, telefoonnummer en of u al eerder hulp heeft gehad bij het invullen, onder vermelding van ‘hulp bij belastingaangifte 2018’.

Carnaval in Meulenvelden

DIDAM - Carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers verwelkomt alle carnavalisten uit Didam en omstreken op donderdag 28 februari om 19.30 uur in het feestpaleis Dramphion in Meulenvelden.

De Vrolijke Drammers heeft weer een gevarieerd programma samengesteld waarin veel ruimte is voor dans, polonaise en muziek. Muzikaal zal de avond omlijst worden door dweilorkest Heur-es. Deze zal er voor zorgen dat men volop kan dansen en hossen.

Tussendoor zullen er optredens zijn van de verschillende dansgardes en tevens worden er diverse korte sketches ten gehore gebracht. Er zijn weer prijzen voor de origineelst verklede carnavalist van deze avond. Komt het zien en feest mee. Belangstellenden uit Didam en omgeving zijn welkom.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13, Didam, is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 3,00 euro. Voor informatie kunt u terecht bij het Servicepunt (088 0441400 of e-mail Servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl).

Ontmoetingsdag Duiven, Groessen en Loo

Ontmoetingsdag Duiven, Groessen en Loo

DUIVEN - Even als voorgaand jaar, wordt er dit jaar weer een Ontmoetingsdag gehouden voor zieken en thuiszittende ouderen in de gemeente Duiven.

Een dag, waarop, gezelligheid en samenzijn voorop staan. De dag wordt gehouden op dinsdag 16 april in zaal Gieling in Groessen. De kosten bedragen 17,50 euro voor deze dag en 2,50 euro per persoon voor de chauffeur als er vervoer nodig is.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke caritassen. Zij die deze dag willen bijwonen kunnen zich opgeven tot 15 maart bij Loo: mevrouw M. Berentsen, 0316 263353; Groessen: mevrouw J. Otten, 06 13899764; Duiven: mevrouw E. v.d. Boom, 0316 263605.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW-Kapel Rijksweg 56B te Duiven

17 februari 8.45 ds kand. R. Elzinga         16.00 u ds R.A. Nijhoff        

24 februari 8.45 drs P. Houtman                16.00 u ds R.A. Nijhoff

Sint-Franciscus

Babberich

Op zondag 17 februari een Eucharistieviering om 9.30 uur met als voorganger Pater G. Remmers en met zang van het gemengd koor.

Misintenties;

Ome Paul en tante Marie Reijmer – Aaldering.

Overleden ouders Geven- Hoffman.

Ouders Bouwman – Bodd

Nol Köning .

Lies Burgers – Hendriks (jaargetijde)

Ouders Burgers – Hendriks

Woensdag 20 februari, 18.30 uur Eucharistieviering in de kapel.

Telefoon: 0316-247216 email:babberich@rkliemers.nl.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 17 februari gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. A. Jonkman voor.

Op zondag 24 februari is er om 10.00 uur een viering waarin ds. L. den Besten zal voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee in 'Ons Huis'.

Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 16 februari 19.00 uur: Lichtviering, Uitstelling en bezinning.

Zaterdag 23 februari 19.00 uur: Woord- en communieviering Misintenties:Coba Schaars- Stevens (jgt.), Theodora Messing- van Haren (jgt,), Corrie Messing- Disteli, Fien ter Voert, Anna Putman- Thomassen, Ouders Koenders- de Reus

H. Remigius Duiven

Zaterdag : 16 februari 2019 om 19.00 uur. Woord/communiedienst.

Voorganger: W. Staring en M. Slangewal. Koor: Samenzang.

Zaterdag : 23 februari 2019 0m 19.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor : In Between.

Gebedsintenties 16-02-2019: Jan Dieker.

Gebedsintenties 23-02-2019: Grada Boerboom-Derksen, Els en Eeke Schampers, Toos Bus, Willem Dusseldorp, Gerda Dusseldorp-Mom, Ria Moraal-Mulder,

Overleden : Gerda Dusseldorp-Mom in de leeftijd van 73 jaar.

Mededelingen : De woord/communiedienst van zaterdag16 februari wordt gehouden in het Parochiecentrum te Duiven in verband met reparatie aan de kachel in de kerk. Aanvang 19.00 uur.

Dinsdagochtend is er koffiedrinken vanaf 9.30 uur. Dit koffieuurtje is opnieuw vorm gegeven. Tevens is deze morgen de kerk geopend vanaf 9.30 uur.

Een koninklijke zaterdag bij Basketiers'71 in Zevenaar

ZEVENAAR - Een koninklijke zaterdag. De trouwdag van ons koningspaar, was het ook een speelzaterdag.

De U14- 2 trad aan tegen BCE’78. vlotte start, snelle voorsprong. Was wel ruim, net niet beslissend genoeg, de spanning bleef tot het eind. In de laatste periode werd de overwinning echt veilig gesteld 57 – 37.

De U12 tegen Arnhem Eagleas, met tien man sterk trad de thuisploeg aan. Alles was er aan gelegen, om een goed prestatie neer te zetten, dit bleek in de uitvoering.

Bij rust de voorsprong van 24 – 10. Er stond nog een 2e helft op jet programma. Niets leek de U12 te stoppen, een speler die ziek uit viel, twee ijszakken voor blessures. Een dik verdiende overwinning met 54 – 18 kon worden bijgeschreven.

De U22 tegen BCE’78, ken een vliegende start voorsprong van liefst 8 – 0. Dit biedt profijt, zeker geen zeker zekerheid voor de overwinning, nu wel 65 – 53.

De U14 – 1 tegen WSW, strijd in onderste regionen, de strijd om de rode lantaarn. De kwaliteit was niet goed, de spanning vergoedde veel, de eerste winst van het seizoen zat erin. Helaas mede dankzij drie overmoedige drieschotpogingen, die net mis gingen, werd het 48 – 55.

De U16 – 2 tegen aartsrivaal Pigeons, ga je als basketballiefhebber altijd voor zitten. Ploegen waren aan elkaar gewaagd, over en weer vielen de punten, geen grote verschillen. Scores vielen de laatste periode nauwelijks, wel genoeg voor de winst 40 – 38.

Vijf wedstrijden, werden er vier gewonnen, we voelden ons de koning te rijk.

Programma Filmhuis Didam

Vrijdag 22 en maandag 25 februari 20.00 uur: All You Need Is Love. Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de kerstspecial. Hij vlucht zonder dat zijn redactie het weet naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host... Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en wordt de redactie hoopvol aangeschreven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen?

Vrijdag 1 en maandag 4 maart 20.00 uur: Kursk. In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet kapitein-luitenant ter zee Mikhail Averin alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan 45 vminuten voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Weerbaarheidstraining voor jongens en meiden

REGIO - Het valt niet altijd mee om als tiener voor jezelf op te komen. Hoe zeg je 'nee' tegen je vrienden en hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Jongerencentrum Creon organiseert een weerbaarheidstraining voor jongens en meiden uit groep 7 en 8 apart.

Het doel van de training is het vergroten van het zelfvertrouwen van meiden en jongens. De weerbaarheidstraining bestaat uit een combinatie van sociale vaardigheden, faalangst en Rots & Water. Dit vertaald zich tot leuke, dynamische lessen wat goed op de jongeren aansluit.

De weerbaarheidstraining bestaat uit acht lessen en worden gegeven vanaf 5 maart op de dinsdagen van 16:00 tot 17:00 uur voor groep 7 en 8. De jongens en meiden krijgen bij elkaar de trainingen mits er genoeg aanmeldingen zijn om het gescheiden te houden. De weerbaarheidstraining wordt gegeven in jongerencentrum Creon door gecertificeerde trainers Odette Haagsman en Denny Elfring. Per groep kunnen er maximaal tien deelnemers meedoen.

Opgeven kan via www.jc-creon.nl of door te bellen met 026 3121417. De kosten zijn 25 euro per deelnemer voor de hele training. Betalen in termijnen is mogelijk.

Sint-Franciscus Babberich

Op zondag 17 februari een Eucharistieviering om 9.30 uur met als voorganger Pater G. Remmers en met zang van het gemengd koor.

Misintenties;

Ome Paul en tante Marie Reijmer – Aaldering.

Overleden ouders Geven- Hoffman.

Ouders Bouwman – Bodd

Nol Köning .

Lies Burgers – Hendriks (jaargetijde)

Ouders Burgers – Hendriks

Woensdag 20 februari, 18.30 uur Eucharistieviering in de kapel.

Telefoon: 0316-247216 email:babberich@rkliemers.nl.

Folk 'n' Roll door Gerry Colvin & Band

Gerry Colvin

ZEVENAAR - Op zaterdag 23 februari staat de rasechte folk vertolker Gerry Colvin en zijn band op het podium van De Lantaern Zevenaar. Colvin treedt regelmatig op in dit altijd gezellig Muziekcafé en zorgt elke keer weer voor een fantastische interactie met het publiek. De avond begint om 20.30 uur en de entree is 12,00 euro.

Gerry Colvin is een Engelse Folkartiest die een reputatie heeft opgebouwd door zijn sfeervolle festival optredens samen met Nick Quarmby. Echter tijden veranderen, nadat Nick de band had verlaten ging Gerry verder op de ingeslagen weg, natuurlijk met het spelen van gevoelige folk nummers. Maar hij heeft als géén ander de kwaliteit dit om te kunnen toveren tot swingende “folk ’n' roll”. Colvin is geboren in Barrow-in-Furness en opgegroeid in Orpington, Kent Engeland. In de vroege jaren ‘80 was hij mede oprichter en voorman van de legendarische 'John Peel en Terry & Gerry'. De jaren '90 bracht Gerry door in Nashville - werkend als een professionele songwriter.

Gerry is beslist één van de meest energieke muzikanten van deze planeet, iedereen die wel eens een optreden van hem heeft bijgewoond zal dat kunnen beamen. Bijzonder is de interactie tussen de zanger en het publiek die zijn weerga niet kent. Gerry is een echte ras-entertainer met een geweldige uitstraling die als geen ander de kunst verstaat z'n publiek aan zich te binden. Het wordt een geweldige avond voor de liefhebber.

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 17 februari gaat in de viering om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk ds. A. Jonkman voor.

Op zondag 24 februari is er om 10.00 uur een viering waarin ds. L. den Besten zal voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee in ‘Ons Huis’.

Bingo bij Het Palet

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven houdt een grootse 50plus-bingo op zondagmiddag 17 februari.

Op deze bingo zijn er diverse leuke prijzen te winnen en zal er een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van Het Palet zullen de bezoeker tussen de bingo door een borrelhapje aanbieden. De aanvangstijd van deze bingomiddag is 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur.

Wegens beperkte ruimte in Het Palet dient men zich voor deze bingo aan te melden bij Tonnie Jansen (0316 266104) Begeleiders zijn ook welkom. Heeft u een vervoersprobleem bel Hulpdienst graag gedaan 026 4440094. Het Palet is aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop). Uitgebreide informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 16 februari t/m 1 maart 2019.

Zaterdag 16 februari 18.00 uur: Vormselviering –Eucharistie- voorgangers: Vormheer Monseigneur Hoogenboom, pastoor Thanh Ta en pastor J. Heemink met medewerking van koor: Pur Sang.

Misintenties: Harold en Bep Janssen-Wilmsen, Herman Wieggers.

Zondag 17 februari 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: pastoor Thanh Ta met samenzang.

Misintenties: Mies Smits-te Dorsthorst jaargetijde, familie Visser-Verkerk, overleden familie Degen-Evers, Mientje Verheijen-Ruijs, ouders van Onna-Dercksen, ouders te Dorsthorst-Holtendorp en zoon Piet.

Zondag 24 februari 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: pastoor Thanh Ta met medewerking van het Herenkoor uit Groessen.

Intenties: Stien Jansen, Gerrit Beudel.

Overleden: Op woensdag 6 februari is Anton Bolder in de leeftijd van 88 jaar overleden, hij woonde Vestersbos. Zijn uitvaart was dinsdag 12 februari in de H. Andreaskerk.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zaterdag : 16 februari 2019 om 19.00 uur. Woord/communiedienst.

Voorganger: W. Staring en M. Slangewal. Koor: Samenzang.

Zaterdag : 23 februari 2019 0m 19.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor : In Between.

Gebedsintenties 16-02-2019: Jan Dieker.

Gebedsintenties 23-02-2019: Grada Boerboom-Derksen, Els en Eeke Schampers, Toos Bus, Willem Dusseldorp, Gerda Dusseldorp-Mom, Ria Moraal-Mulder,

Overleden : Gerda Dusseldorp-Mom in de leeftijd van 73 jaar.

Mededelingen : De woord/communiedienst van zaterdag16 februari wordt gehouden in het Parochiecentrum te Duiven in verband met reparatie aan de kachel in de kerk. Aanvang 19.00 uur.

Dinsdagochtend is er koffiedrinken vanaf 9.30 uur. Dit koffieuurtje is opnieuw vorm gegeven. Tevens is deze morgen de kerk geopend vanaf 9.30 uur.

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 16 februari 19.00 uur: Lichtviering, Uitstelling en bezinning.

Zaterdag 23 februari 19.00 uur: Woord- en communieviering Misintenties:Coba Schaars- Stevens (jgt.), Theodora Messing- van Haren (jgt,), Corrie Messing- Disteli, Fien ter Voert, Anna Putman- Thomassen, Ouders Koenders- de Reus

Vlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - Zondag 17 februari is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats van 6 meter kost 17,50 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Vijf dagen hardlopen bij atletiekvereniging De Liemers

Atletiekbaan aan de Heerenmaten 4 in Zevenaar. (foto: Jouke Dijkstra)

ZEVENAAR - Sinds begin van dit jaar is het mogelijk om op vijf avonden te komen hardlopen bij AV de Liemers. Elke werkdag van 19:30 tot 21:00 uur staan er diverse trainers voor je klaar met leuke en uitdagende trainingen op elk niveau.

"Lijkt het je leuk om in samen te werken aan je conditie dan ben je welkom bij atletiekvereniging De Liemers. Alle lopers, van beginners tot gevorderden kunnen bij ons terecht. Ben je al lid en komt je vaste hardloopavond een keer niet uit? Sluit dan gerust een andere dag aan bij een van de andere trainers, bekijk het actuele overzicht van trainingsgroepen op www.avdeliemers.nl/trainen."

AOZ en BIZ Zevenaar samen verder

ZEVENAAR - Het Algemeen Ondernemersverbond Zevenaar en de Stichting Bedrijveninvesteringszone Zevenaar hebben per 1 januari een nieuwe vereniging opgericht. Daarmee is een einde gekomen aan zowel de vereniging AOZ als de Stichting BIZ Zevenaar. De nieuwe vereniging heeft de naam Ondernemend Zevenaar gekregen.


Doel van de nieuwe vereniging is belangenbehartiging én leefbaar maken en leefbaar houden van het Zevenaarse centrum.Tijdens een feestelijke startbijeenkomst gisteravond, waar zowel de leden van de AOZ als de deelnemers aan de reclamebelasting voor waren uitgenodigd, presenteerde de nieuwe vereniging haar interim bestuur, bestaande uit Pieter de Groen, Ton van der Wurff (beiden AOZ) en Bert Frölich (Stichting BIZ Zevenaar).

Stap voorwaarts
Bert Frölich noemt Ondernemend Zevenaar een stap voorwaarts. “Leefbaar maken en leefbaar houden van het Zevenaarse centrum stond altijd voorop bij zowel de AOZ als de Stichting BIZ Zevenaar. Het was alleen niet altijd duidelijk welke taken hierin voor iedereen was voorbehouden. Door één entiteit te vormen kunnen we als één identiteit werken. Zo worden lijnen nog korter en duidelijker.”

Passage Zevenaar

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - In februari hield Passage haar jaarvergadering. Het nieuwe verenigingsjaar is begonnen.
De eerste avond zal zijn op woensdag 13 maart.

Die avond heeft een Zevenaars tintje: mevrouw C. Köning (Zevenaarse Broek) geeft door middel van een lezing met beeld en geluid een kijkje in de keuken van haar Zevenaarse boerderij en kaasmakerij. De bijeenkomst is in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 om 19.30 uur. De honderdjarige regio-jubileumviering te Zwolle is 20 maart. "Wilt u meer weten belt u dan naar 0316 524620."

Plantenasiel Zevenaar is geopend!

Ik ben een Graslelie en zoek een nieuw thuis. Wie wil mij adopteren? (foto: Jantien Bergervoet)

ZEVENAAR - Kunt of wilt u niet meer voor uw planten zorgen? Gooi uw planten niet bij de vuilnis. Geef planten een tweede kans.

Heeft u interesse in het verzorgen van planten? Heeft u nog een plekje in uw huis over? Voor het brengen en adopteren van planten die een nieuw thuis nodig hebben is er nu Plantenasiel Zevenaar. Een initiatief van Jantien Bergervoet.

Hoe het precies in z'n werk gaat leest u op: Facebook:@plantenasiel7aar of kom een flyer halen met de spelregels op Bizetstraat 1 in Zevenaar. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 14:30 tot 17:00 uur is er de gelegenheid om planten te doneren.

Planten adopteren zal eerst nog via onze Facebookpagina gaan en bij genoeg aanbod zullen we een openingstijd gaan hanteren. Plantenasiel Zevenaar hoopt veel planten een nieuw thuis te kunnen bezorgen. Weggooien is zonde, toch? Iedereen is welkom om mee te doen.

Kinderdisco bij Het Palet Trefpunt Duiven

DUIVEN - Op vrijdagavond 22 februari presenteert Het Palet Trefpunt Duiven van 19.30 tot 21.30 uur een disco voor 8 - 12 jarigen.

De entree bedraagt vijf euro inclusief twee consumpties en een zakje chips. Neem je vetste dansmoves mee, dan zorgen wij voor de discolampen en de drankjes. Ouders mogen vanaf 21.15 uur meedansen.

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - In februari hield Passage haar jaarvergadering. Het nieuwe verenigingsjaar is begonnen. De eerste avond zal zijn op woensdag 13 maart.

Die avond heeft een Zevenaars tintje: mevrouw C. Köning (Zevenaarse Broek) geeft door middel van een lezing met beeld en geluid een kijkje in de keuken van haar Zevenaarse boerderij en kaasmakerij. De bijeenkomst is in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 om 19.30 uur. De honderdjarige regio-jubileumviering te Zwolle is 20 maart. "Wilt u meer weten belt u dan naar 0316 524620."

Workshop Hundertwasser bij Kreatieve Kring Westervoort

(foto: Esther Wittenberg)

WESTERVOORT - Laat u meeslepen in de wondere wereld van Friedrich Hundertwasser! Wie schildert er mee in de stijl van deze zeer bevlogen kunstenaar/architect (1928-2000) uit Wenen?

De Kreatieve Kring Westervoort biedt een aansprekende workshop aan, bestaande uit drie lessen van 2,5 uur, en wel op woensdagavond 13, 20 en 27 maart van 19.30-22.00 uur. Leslocatie: Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort.

Hundertwassers grote passie en leermeester is de natuur geweest. Natuurbescherming en mensvriendelijk wonen staan centraal in zijn werk. Zijn architectuur en schilderijen zien er vrolijk en kleurrijk uit. Zijn bekende, fantasierijke 'Hundertwasserhaus' in Wenen is hier een goed voorbeeld van. Rechte lijnen ontbreken, alles stroomt, golft en spiraalt in uitbundige kleuren. In deze workshop gaat u samen 'Hundertwasser-en', ieder in een eigen spel van vorm, kleur en symboliek. Een bijzondere ervaring!

De workshop is ook geschikt voor beginners, want teken/schilderervaring is niet nodig. Voor aanmelding en informatie kan contact worden opgenomen met Riky Rothengatter, 026 3119659 of raadpleeg www.kreatievekringwestervoort.nl.

Expositie in Liemerije in Zevenaar

Erna van den Heuvel, Ada Schreurs en Marion Schepers- Lovendaal. (foto: Vincent Schepers)

ZEVENAAR - Ada Schreurs, Erna van den Heuvel en Marion Schepers-Lovendaal exposeren hun schilderijen in Liemerije in Zevenaar.

Zij hebben elkaar leren kennen bij 'De Vrolijke Kwasten', schilderclub van Marion Schepers – Lovendaal. Daar komen zij bijna wekelijks bij elkaar om te schilderen met olieverf, van realistisch tot abstract. Kortom, zij zijn een enthousiast clubje dat veel heeft geleerd en nog wil blijven leren. Zij zijn divers in hun onderwerpen: abstract, figuratief, van mensen afgeleide figuren of geabstraheerde landschappen. Zowel Ada als Erna en Marion blijven zoeken waar hun voorkeur naar uit gaat.

De expositie is van 9 februari tot en met 10 mei in Liemerije in Zevenaar in het bewonerscafé en de aansluitende gangen. De expositie is dagelijks vrij toegankelijk van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie staat ook op hun websites: www.adaschreursart.nl, www.vandenheuvel-art.nl, www.lovendaalart.nl.

Dak eraf bij Zing en Swing

Deelnemers Zing en Swing

ZEVENAAR - Onder het gezongen motto ‘KWW’ (Kieke Wat ’t Wödt) ging de eindpresentatie van Zing en Swing van start. Op zondagochtend 27 januari zat het Andreasgebouw in Zevenaar goed vol met meer dan 150 bezoekers van letterlijk alle leeftijden.

De vijfentwintig zangers van Zing en Swing brachten onder muzikale leiding van zanger-gitarist Paul Mulder en accordeonist Theo Scholten een bont programma met zang en dans. De zangers kregen enthousiaste bijval van het publiek. Er werd volop meegedanst op klanken van ‘Macarena’ en er werd uit volle borst meegezongen met evergreens zoals ‘Du’, ‘Brandend zand’, ‘Hallelujah’ en ‘Pour un flirt avec toi’. De kleinste toeschouwers beklommen het podium bij ‘La Bamba’ om met percussie-instrumentjes hun opa’s en oma’s aan te moedigen.

Het mooiste liedje was misschien wel ‘Dit land is jouw land’ op de wijs van de Amerikaanse folksong ‘This land is your land’. De door de deelnemers van Zing en Swing geschreven tekst is een ode aan de Liemers. Tenslotte ging het spreekwoordelijke dak er af met de uitsmijter ‘Kom van dat dak af’.

Inmiddels is er een vervolg op Zing en Swing van start gegaan. De eindpresentatie van deze groep zal op 23 juni aanstaande plaatsvinden, wederom in het Andreasgebouw aan de Oude Doesburgseweg. Wat er dan op het programma zal komen te staan is nog een verrassing.

Wereldwinkel doneert eigen eindejaarsattentie aan Braamhuis

ZEVENAAR - De ruim 35 vrijwilligers van de Wereldwinkel in Zevenaar hebben hun budget voor de eigen eindejaarsattentie over 2018 gedoneerd aan het Braamhuis. Hierdoor heeft het Braamhuis een bedrag van driehonderd euro op haar rekening ontvangen.

De vrijwilligers van de Wereldwinkel runnen de 'fairtrade cadeauwinkel' aan de Grietsestraat in het centrum van Zevenaar. Zij staan de klanten met raad en daad terzijde om een keus te maken uit het aanbod van vele prachtige producten, die door producenten van over de hele wereld worden aangeboden. Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Voor meer informatie over de Wereldwinkel in Zevenaar en haar assortiment, zie www.zevenaar.wereldwinkels.nl. U kunt ons ook volgen op facebook en instagram (wereldwinkelzevenaar).

De ene vrijwilligersorganisatie die de ander ondersteunt, mooier kan het eigenlijk niet. Het Braamhuis is dan ook uiterst content met deze gift van de Wereldwinkel.

Basketiers'71: Hoogste score, toch verloren

ZEVENAAR - We schrijven zaterdag 9 februari, ons vlaggenschip H1 tegen Red Giants. Niet zomaar een wedstrijd, zij zijn de trotse koploper, wil je goed voor de dag komen.

Van beide kanten was het een vliegende start, weinig fouten, veel scores. De driepunters vielen als warme broodjes aan beide kanten, een open wedstrijd dus. Het talrijke toegestroomde publiek vermaakte zich dan ook opperbest. Beiden partijen waren na twee kwarten, dan ook echt aan de rust toe. Het speltempo lag hoog, het scorend vermogen ook, de ruststand 47 – 57. Alles mogelijk, nog niet beslist, het altijd beroemde, beroerde 3e kwart brak aan. In dit geval viel het mee, de achterstand werd niet kleiner, blijf gelijk, de hoop bleef.

Nog één keer vlammen, nog één keer aanzetten, nog één keer aanmoedigen. Het leek allemaal te helpen, een stand van 84-90, nog vier minuten te gaan. Zou een regelrechte sensatie er dan toch in zitten, time-out voor de laatste technieken. Helaas een koploper blijft een koploper, op routine, balvaardigheid, werd uitgespeeld. 95-101.

Een nederlaag blijft een nederlaag, jammer maar helaas, wel goed spel laten zien. De gescoorde punten was de hoogste score van het seizoen, daar koop je niks voor, maar toch. Historische gezien, sinds 3 december 2016, kreeg H1 meer dan 100 punten tegen. Een plek in de middenmoot blijft ondanks deze nederlaag gehandhaafd.

Blijft Basketiers'71 aansluiting houden?

ZEVENAAR - Basketiers’71: blijven ze aansluiting houden? Ja, dat is de vraag, die al enige weken binnen de vereniging wordt gesteld.

Als echte basketballiefhebber weet u waar we het over hebben. De dames 1-wedstrijd van zaterdag 16 februari, aanvang 16.00 uur. In onze welbekende sporthal Heerenmaten, wat staat er op het spel. Een wedstrijd tegen het eerste damesteam van WSV.

Beide teams bevinden zich in de onderste regionen van de ranglijst. Sportief gezien zullen er aan het eind van het seizoen twee teams degraderen. Beide verenigingen willen dit koste wat koste zien te voorkomen. Een sterke zesde man, in dit geval sterke vrouw kunnen ze goed gebruiken. Bij deze dan ook de oproep aan u als Zevenaars basketbal-liefhebber: komt allen.

De support, de aanmoedigen, ze zullen ze meer dan nodig hebben. Iedere extra positieve stimulans kan het team tot grote hoogte doen stijgen. Misschien wel boven zich zelf uit, dus kom dit aanschouwen, hier wil je bij zijn. Het voordeel van een massaal thuispubliek, kan de doorslaggevende factor zijn! Wij zien u dan ook graag verschijnen zaterdag 16 februari om 16.00 uur. U bent altijd welkom bij Basketiers’71, maar nu nog meer dan ooit.

Nieuws van Zonnebloem Groessen

Ria Teunissen.

GROESSEN - Dinsdag 29 januari heeft afdeling Groessen van de Zonnebloem afscheid genomen van Ria Teunissen als vrijwillige van de Zonnebloem.

Ze heeft ruim elf jaar op voortreffelijke wijze de functie van penningmeester voor haar rekening genomen. "We zijn blij dat we in Trudy Vermeulen een nieuw vrijwilliger hebben gevonden die haar taak in het bestuur overneemt." Tevens werd op deze avond afscheid genomen van Thea Wouters die ook meer dan tien jaar als vrijwilliger actief was. "Wij zullen haar creatieve inbreng zeker missen."

Schoolhandbal Duiven

Het winnende team van Joannes 1.

DUIVEN - Op woensdag 6 februari was er een schoolhandbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Duiven.

Dit toernooi werd georganiseerd door de combinatiefunctionaris Onderwijs en Sport Duiven en handbalvereniging Duiven. Aan het toernooi deden twaalf teams van verschillende scholen mee. Na een gezellig en spannend toernooi werd de finale gespeeld tussen Joannes 1 en Bernadetteschool. Deze finale werd gewonnen door Joannes 1 en dit team mag dan ook naar de regiofinale in mei.

Soldaten Fort Pannerden

DOORNENBURG - De Vrienden van Fort Pannerden zoekt foto's en verhalen van soldaten.

De werkgroep History is op zoek naar namen en foto's van soldaten die ooit in Fort Pannerden gelegerd waren. Als uw (schoon) vader, opa of oom op het fort soldaat is geweest, hopen we dat u contact met ons opneemt.

Namens de werkgroep: Wim Haafs Dr. Rudolf van Oppenraaystraat 40, 6681 ZB Bemmel; 06 10685566 of mail to: wim.haafs@planet.nl.

Diverse openingsacties tijdens open dagen Het Grote Genieten begint bij Ambiance Resec

ZEVENAAR – Bij een uitbreiding van het verkoopgebied, hoort ook een extra vestiging. Dit deed eigenaar Arthur Renting besluiten om een tweede vestiging van Ambiance Resec te openen in Zevenaar. Tijdens het weekend van 23 en 24 februari wordt deze vestiging aan de James Wattstraat feestelijk geopend. Kom sfeer proeven in de zeer ruim opgezette showroom en maak kennis met het uitgebreide productassortiment.

De ontwikkelingen op het gebied van zonwering staan niet stil. De allernieuwste mogelijkheden en meest interessante snufjes zijn te zien tijdens de open dagen bij Ambiance Resec Zevenaar én Terborg. De grootste trend is momenteel toch wel het op afstand bedienen van uw zonwering, via uw telefoon of tablet, zelfs vanaf uw vakantieadres. De opties hierin lijken bijna oneindig. De adviseurs van Ambiance Resec tonen u deze ontwikkelingen graag.

Op de tweede verdieping vindt u een ruim assortiment raamdecoratie van Luxaflex, in de unieke Luxaflex Inspirationshop. Wilt u een ruimte graag verduisteren, beter isoleren of juist meer sfeer geven? Arthur en zijn team informeren u graag over nieuwe trendkleuren, maar ook over de juiste toepassing van welk product in welke ruimte, om zo tot de beste oplossing te komen. Uiteraard kunt u bij Ambiance Resec terecht voor alles op het gebied van rolluiken, screens, terrasschermen, garagedeuren en voordeuren, terrasoverkappingen, glazen wanden en insectenwering. Op zaterdag 23 en zondag 24 februari van 11.00 tot 17.00 uur kan het Grote Genieten beginnen! Bezoek ons op die dagen en maak gebruik van leuke openingsacties. Ambiance Resec, James Wattstraat 2 in Zevenaar. T. 0316 820357; www.ambiance-zonwering.nl/resec-zevenaar.

Uw scheiding zorgvuldig geregeld én hypotheekadvies onder één dak

LIEMERS - Bij 'Scheiden doe je samen' is dit mogelijk. Veel mensen willen na hun scheiding graag in de woning blijven wonen, of een nieuwe woning aankopen.

Johan Bosveld (financieel scheidingsplanner, MfN/ADR-mediator en mede-eigenaar van Bosveld Scheidingsbemiddeling) vertelt: "Door onze gedegen financiële/fiscale/juridische kennis en ervaring, zijn wij in staat om met onze cliënten mee te kijken of hun hypotheekwensen haalbaar en verantwoord zijn. Tevens hebben wij geen enkel belang bij een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij, maar kunnen wel bij bijna alle hypotheekverstrekkers in Nederland terecht.

Normaal gesproken heb je een mediator/advocaat voor de afwikkeling van een (echt)scheiding en daarnaast een hypotheekadviseur voor de hypotheek nodig. Tevens verlangt een hypotheekverstrekker meer financiële gegevens bij een echtscheiding dan bij een reguliere hypotheekverstrekking. Neem alleen al de eventuele partneralimentatie, die van belang wordt bij het verstrekken van een hypotheek na scheiding, als dit van toepassing zou zijn natuurlijk. Dit kan betekenen dat het langer duurt voordat cliënten meer duidelijkheid krijgen over eventuele toekomstige hypotheekwensen, dus woonwensen. Als je via ons kantoor de scheiding, al dan niet met kinderbegeleiding, alsmede de hypotheek laat regelen, betekent dit, dat wij veel van de benodigde financiële gegevens al "in huis hebben" en berekend kunnen hebben (bijvoorbeeld de partneralimentatie). Zo kunnen wij snel inzichtelijk maken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van hypotheekverstrekking en dit verder ook volledig verzorgen. Niet alleen voor cliënten, maar ook voor de eventuele kinderen is rust en duidelijkheid over de mogelijkheid, om al dan niet in de huidige woning te kunnen blijven wonen, van groot belang. Een scheiding is immers naast een financiële afwikkeling, ook emotioneel een zwaar traject! Ook als de scheiding elders wordt/is geregeld kun je voor hypotheekadvies bij ons terecht."

Meer informatie op www.scheidendoejesamen.nl of bel met kantoor 085 4010839.

777 energielabelstappen voor driehonderd woningen aan de Bergvrede in Zevenaar

Op de foto van achter van links naar rechts: de heren T. Koerntjes, W. Sweers en W. Zweerink van de huurdersvertegenwoordiging. Voor: Sandra van Zaal, directeur-bestuurder Baston Wonen en Carel Hagemans van Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. (foto: Baston Wonen) Baston Wonen

ZEVENAAR - Lagere energiekosten en meer wooncomfort in de woning. Met het onderhoud en de kwaliteitsverbeteringen aan driehonderd woningen aan de Bergvrede/Bastion draagt Baston Wonen bij aan haar grootste uitdagingen het betaalbaar houden van de huurwoningen en het realiseren van prettig wonen waaronder meer wooncomfort voor de huurders.

Het gaat om 300 woningen, verdeeld over negen wooncomplexen, aan de Bergvrede en Bastion. De woningen zijn gebouw in de periode 1981 – 1985 en liggen op loopafstand van het centrum van Zevenaar met veel faciliteiten.

Energiezuinig
De woningen krijgen nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing, de daken worden vervangen. Daarnaast worden de technische installaties vervangen en op een aantal complexen zonnepanelen aanbracht. Gelijktijdig wordt het aanwezige asbest verwijderd. Meer wooncomfort tegen lagere energiekosten. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond maken 264 woningen een energielabelsprong naar A en 36 woningen naar label B. Totaal 777 labelsprongen.

Betrokken huurders
De huurdersvertegenwoordiging is nauw betrokken bij het verbeterplan. De wensen waaronder een andere kleurstelling zijn meegenomen in de plannen. De balkonpanelen krijgen een andere kleurstelling waardoor de complexen weer een fris aangezicht krijgen. Het plan van architectenburo VOM is door de bewonersvertegenwoordiging enthousiast ontvangen.

Ondertekening contractstukken
In het bijzijn van de huurdersvertegenwoordiging tekende Sandra van Zaal, Directeur-bestuurder van Baston Wonen en Carel Hagemans, directie van Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. aannemingsovereenkomst.

De avonturen van Hugo Boschker

DUIVEN - Hugo Boschker verzorgt op 26 februari een presentatie over Zuid-Afrika in de WijKern. De 70-jarige Hugo Boschker uit Duiven vertelt in De WijKern over zijn avonturen in Zuid-Afrika, waar hij was voor deelname aan de Wereldkampioenschappen triatlon.

Van jongs af aan is Hugo al sportief bezig met zwemmen, fietsen, schaatsen en hardlopen. Deze vier sporten beoefent hij nog steeds met veel plezier. Toen Hugo in Duiven kwam wonen is hij begonnen met de triatlonsport en dertig jaar later is hij in de categorie 70-75 in Helsingor (Denemarken) Europees kampioen en is hij vijfde op het WK in Port Elizabeth in Zuid Afrika. Aansluitend op dit WK heeft Hugo samen met zijn vrouw en zoon een 10-daagse reis gemaakt van Port Elizabeth via Kaap De Goede Hoop naar Kaapstad.

Zuid Afrika is een land met extreme tegenstellingen en een complexe geschiedenis. Maar ook met een overweldigende natuur. De West Kaap met zijn woeste kusten en gloeiende hellingen. De wijn en de vele handel die daar plaats vindt. Een fascinerend land met nog veel Hollandse invloeden. Kaapstad bijgenaamd de Moederstad, is de hoofdplaats van de provincie West-Kaap en is het wetgevend centrum van Zuid-Afrika. De stad maakt deel uit van de gemeente Kaapstad, die ongeveer 2,9 miljoen inwoners heeft. Kortom, dit belooft een boeiende lezing en presentatie te worden!

Men is welkom op 26 februari, de zaal is open om 19.00 uur, de presentatie is van 19.30 tot 21.00 uur. De entree bedraagt inclusief een glaasje Zuid-Afrikaanse wijn na afloop 2,50 euro. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Er kan niet gepind worden. Aanmelden wordt op prijs gesteld. De WijKern bevindt zich op Eilandplein 300 in Duiven. De ingang is aan de Vlielandlaan (onder wooncomplex De Waddenborgh). Meer informatie over De WijKern staat op www.dewijkern.nl.

Een ontspannen sportieve avond uit!

Verenigingskampioenschap 2018. (foto: Robert Vermaak) robert vermaak

ZEVENAAR - Zin om er begin van de avond ook eens lekker uit te gaan? Lekker actief in een ontspannen sfeer bezig zijn? Al eens gedacht aan bowlen? Waarschijnlijk niet, toch is het een hele leuke sport.

Als je je nu afvraagt hoe dat er nu uit ziet of in zijn werk gaat, kom dan volgende week begin van de avond gerust kijken, er wordt gespeeld vanaf 20.00 uur. Op woensdag en donderdag vanaf 19.00 uur. In de week van 18 tot en met 24 februari, zijn er in de Griethse Poort in Zevenaar de verenigingskampioenschappen Bowlen 2019.

In diverse klassen strijden de leden voor de titel in zijn of haar klasse. De gelegenheid om gezellig eens aan te komen op onze gezellige bowlingvereniging en te zien hoe leuk bowlen is. Elke maandagavond is er een viermansleague en elke dinsdag en donderdag de trio-league. Natuurlijk vergeten we ook de jeugd niet, want dat worden onze opvolgers, die spelen iedere woensdagavond.

Voor meer informatie zie ook onze site: www.bowling-zevenaar.nl.

Memora Uitvaartverzorging bezit het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat de uitvaartondernemer niet door een extern bureau wordt beoordeeld. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden en deze is dus bepalend of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen.


Uitvaartondernemers die in het bezit zijn van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart dienen minimaal aan de volgende voorwaarden te voldoen:
• De uitvaartonderneming is een kleinschalige lokale onderneming.
• Persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan centraal.
• De uitvaart hoeft niet direct in één gesprek geregeld te worden. De uitvaartverzorger komt iedere dag langs om beetje bij beetje meer vorm aan de uitvaart te geven. Er is geen maximum tijd die aan het verzorgen van een uitvaart wordt besteed.
• Het uitgangspunt is dat de uitvaartverzorger die de uitvaart bespreekt, ook degene is die op de dag van de uitvaart begeleidt.
• Voordat de uitvaart plaatsvindt, is er een transparante concept begroting aanwezig.

Memora Uitvaartverzorging is trots dat zij al jaren in het bezit is van dit keurmerk en scoort gemiddeld een 9,8. U vindt de beoordelingen op www.keurmerkpersoonlijkeuitvaart.nl/keurmerkhouders.html. Eén van de beoordelingen:

"Carin heeft gedaan wat ze beloofde, niet alleen dat, eigenlijk veel meer. Ze was in het geheel een betrouwbare steun, die op gedecideerde wijze de leiding nam, alleen als dat nodig was. Ik heb Carin leren kennen als een buitengewoon betrokken, prettige persoonlijkheid. Ik beveel haar graag van harte aan."

Gedenksieraden bij Juwelier André

ZEVENAAR - Meester-goudsmid André Stolk werkt met groot plezier in zijn juwelierszaak in Zevenaar. Daarnaast zit hij met veel liefde achter zijn werkbank sieraden te repareren, te creëren of te herscheppen. De laatste jaren kri­jgt hij steeds vaker vraag naar urnsieraden. Dit zijn sieraden waarin een klein beetje as van een dierbare wordt bewaard. Deze sieraden zijn er in verschillende vormen zoals kruisjes, hartjes en vlindervormen.

Bij Juwelier André worden deze niet dichtgelijmd, zoals elders wel gebeurt, maar zorgvuldig afge­vuld en dicht gesoldeerd. Wat veel mensen niet weten, is dat de trouwring (of een ander sieraad) van een overledene, omgevormd kan worden tot een ander sieraad. André noemt dit het tweede leven van de trouwring, het herscheppen in een anders gevormde ring, in een hanger of in een urnsieraad. Door nieuwe lasertechnologie wordt de laatste tijd ook vaak vingerafdrukken in het sieraad verwerkt.

André: "Mensen zijn vaak verrast door de hoeveel­heid mogelijkheden voor een persoonlijke invul­ling. Overigens, wij werken uitsluitend in ons eigen atelier, er gaat niets de deur uit en kan er dus niks kwijtraken." Als de klant het sieraad komt ophalen en André ziet die verraste blijheid, soms met een traantje, dan herinnert hij zich weer waar­om hij goudsmid is geworden!

Juwelier Goudsmid André, Grietsestraat 38, Zevenaar; 0316 524780; www.juwelierandre.nl.

Het levenstestament: wie behartigt uw belangen als u dit zelf niet meer kunt?

ZEVENAAR - In een gewoon testament kunt u van alles regelen wat er ná uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Maar wat gebeurt er als u zelf tijdelijk of langdurig niet meer in staat bent om uw eigen belangen te behartigen, als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk, een hersenbloeding of dementie?

In uw levenstestament wijst u één of meer personen aan die u onvoorwaardelijk vertrouwt, zoals uw levenspartner of kind(eren). De gevolmachtigde kan namens u uw administratie en financiën regelen, zoals het betalen van de rekeningen, het verzorgen van de belastingaangiften en kan beslissingen nemen met betrekking tot uw onderneming. Ook kan de gevolmachtigde beslissingen nemen die gaan over een eventuele opname in een zorginstelling en medische behandelingen.

Onderdeel van het levenstestament zijn uw wensen ten aanzien van uw vermogen, zoals uw woning, inboedelgoederen, auto, sieraden enzovoorts. U kunt aanwijzingen geven over de verkoop van de woning. Als u gewend bent om schenkingen te doen, kunt u bijvoorbeeld verzoeken deze schenkingen voort te laten zetten. Daarnaast kunt u in uw levenstestament uw wensen opnemen ten aanzien van medische verzorging zoals een behandelverbod en euthanasieverklaring.

Mocht het toch nodig zijn dat er een mentor, bewindvoerder of curator wordt benoemd dan bevat uw levenstestament daarover belangrijke informatie; wie wordt er bij voorkeur benoemd (en wie niet) en welke instructies krijgt deze persoon? Wij zorgen voor registratie van uw levenstestament in het landelijk levenstestamentenregister.

Voor meer informatie en voor alle andere notariële zaken kunt u voor een vrijblijvend en gratis gesprek terecht bij Prick & Van Houtum notarissen, Arnhemseweg 55, Zevenaar, telefoon: 0316 524641, email: info@pvhnotarissen.nl; website: www.pvhnotarissen.nl.

De Bloemenhoek Westervoort

WESTERVOORT - "Sinds anderhalf jaar zit ik, Richard Henrix, met de zaak in Westervoort, en zelf woon ik er nu ook vier jaar. Het mooie aan mijn vak vind ik, dat door de vele verhalen die mijn klanten mij vertellen, ik aan hun wensen ook echt een persoonlijk tintje mee kan geven.

Eigen zaak

"Nu focus ik me vooral, samen met Denzel de bedrijfshond, op mijn eigen zaak. Dat was toch een ding wat ik van jongs af aan graag wilde. En mijn droom is anderhalf jaar geleden werkelijkheid geworden. Ik ben een leuke vak-idioot, creatief en altijd meedenkend met de klanten. En wil de klanten ook meegeven dat als ze vragen hebben, die gerust kunnen stellen. Ik probeer altijd alles te regelen."

Rouwarrangementen

"Een afscheid moet mooi zijn en meestal kan je met bloemen veel zeggen over een persoon die overleden is. Het meest geliefde wat ik nog voor de nabestaanden kan doen is een mooi rouwarrangement maken. En al mijn liefde en passie in het bloemwerk verwerken. Ik focus mij dan ook vooral in het maken van rouwarrangementen. Zo maak ik een mooi rouwboeket vanaf 20,- en een rouwbloemstuk vanaf 50 euro inclusief bezorgkosten."

"Zoveel mensen zoveel wensen!"

De Bloemenhoek, Dorpsplein 41, Westervoort

Debloemenhoek@outlook.com; 06 25186934

Uitvaartverzekering en vrije keus

REGIO - "Ik heb een uitvaartverzekering maar als mij of mijn gezin iets overkomt dan wil ik graag dat jij mijn uitvaart gaat verzorgen, kan dat dan wel?"

,

Dit is een vraag die mij met enige regelmaat gesteld wordt. Wat veel mensen niet weten is dat ongeacht waar u verzekerd bent u altijd een vrije keus heeft wie uw uitvaart mag verzorgen.

De verzekering keert het verzekerd bedrag dan aan uw naasten of aan de uitvaartondernemer van uw keuze uit. Zo heeft u zelf de regie in handen om te kunnen kiezen voor een uitvaartondernemer die bij u past. Een uitvaartondernemer die u of uw naasten alle tijd en aandacht geeft om zo samen een mooi, liefdevol en waardig afscheid te verzorgen. Een afscheid waarbij de wensen van de overledene centraal staan en persoonlijke aandacht erg belangrijk is, een afscheid waarbij u kunt zijn wie u bent en u de tijd krijgt om te delen wat u wilt delen.

Loes Jonkers Uitvaartverzorging staat voor uitvaartzorg recht uit het hart. Het is voor ons belangrijk om het afscheid van u of uw dierbare zo persoonlijk mogelijk te laten zijn. Een afscheid waar u als naasten met een instemmende knik op terug kunt kijken. Omdat afscheid nemen meer is dan alléén een mooie uitvaart.

Voor een persoonlijk, waardig, liefdevol afscheid en een uitvaartleider die de tijd neemt om aan uw verhaal en uw emotie gehoor te geven kunt u met elke verzekering bellen naar Loes Jonkers Uitvaartverzorging.

Hartelijke groet,

Loes Jonkers-van Bemmel

Waterrus 9, 6922 HJ Duiven; T. 06 48895895

info@loesjonkersuitvaart.nl; www.loesjonkersuitvaart.nl

Afscheid nemen… Iedereen heeft er ideeën over en wil een persoonlijke kleur geven

LIEMERS - Afscheid nemen… Iedereen heeft er ideeën over en wil een persoonlijke kleur geven aan de eigen uitvaart of die van een geliefde. Gelukkig hoeft u dit niet alleen te doen, het team van Uitvaartzorg de Liemers staat dag en nacht voor u klaar. Zoals de naam al doet vermoeden zijn wij werkzaam in de Liemers en hebben hier al vaker iemand een mooi, persoonlijk en passend afscheid gegeven.

Vanaf het moment dat u het overlijden aan ons doorgeeft tot na de uitvaart is één van onze uitvaartverzorgers uw vaste contactpersoon. Al onze uitvaartverzorgers wonen in Zevenaar of Duiven, ze zijn dan ook bekend met alle uitvaartcentra, zalencentra maar ook de gebruiken en tradities binnen de lokale verenigingen en schutterijen.

"Wij streven naar hoogwaardige zorg na het overlijden. Uitvaartzorg de Liemers heeft vrijwel alle diensten in eigen beheer; rouwauto's, uitvaartcentra, een eigen drukkerij en vanzelfsprekend alle benodigdheden om een opbaring thuis te verzorgen.

U mag 24-uur per dag een beroep doen op de medewerkers van Uitvaartzorg de Liemers, zij staan voor u klaar om u te ondersteunen na het overlijden en bij het vormgeven van een passend afscheid.

Wij vinden dat iedereen gebruik moet kunnen maken van onze persoonlijke dienstverlening, het maakt dan ook niet uit waar u verzekerd bent."

Kijk gerust op de website: www.uitvaartzorgdeliemers.nl of bel 0316 344069.

Voeding als Medicijn

(foto: Schutterstock)

REGIO - Op 14 januari 2016 stond ik in Zwolle op de studentenkamer van mijn dochter de afwas te doen. De was lag al in de kast, de kamer was weer schoon voor een week, eten in de vriezer. Door deze hulp kon zij al haar energie, brein-space en ambities inzetten om met giga auti-brein tòch af te studeren als operazangeres op topniveau.

Met nog een half jaar studie te gaan komt ze op die zonnige winterdag in dikke tranen thuis. Claudia, haar zangdocent, waarschuwt vandaag resoluut; je zang is top, je performance meesterlijk en je gewicht een absolute No Go voor elke auditie, voor èlke rol. Na alle overwonnen autisme-hobbels is deze gedachte, met haar afstudeerconcert al in zicht als start voor een spetterende carrière, een ware mokerslag! Want na het mislukken van meerdere professionele dieetadviezen voelden wij één brok machteloosheid om nu dit laatste obstakel te slechten. Maar toch, een paar weken later, ontdekken we onder deze druk net op tijd een ander leefstijlprogramma, zeker geen dieet, met compleet nieuwe insteek. En jawel; 20 kilo lichter, in de mooiste japon ever, slaagt ze 4 maanden later cum laude! Maar daar bleef de winst niet bij! Volkomen onverwacht en al binnen 4 weken zagen we haar auti-brein beter gaan werken. En hoe dat kan? Daarover ging de lezing dinsdag in De WijKern; over alle nieuwe kennis die wij leerden inzetten (op basis van de nieuwe wetenschap der Epigenetica) En ook jij kan dat leren! Vraag het e-book aan en sta versteld als je leest hoe gezonde voeding en aangepaste leefstijl jouw chemische balans herstellen. Hoe je daarmee zelf de regie kan nemen zodat je beter wordt.

Ik schreef het praktijkboek Eet.je.beter, wat splinternieuw startklaar ligt. Het is in combinatie met mijn persoonlijke coaching mooi maatwerk waarmee ook jij jouw chemische balans zal herstellen. Dus zoek jij de simpele remedie om van je 50-plus kilo's af te komen? Wil je nog voor de lente begint van je hooikoorts af? Artritis, fibromyalgie herstellen? En niet in de laatste plaats hoge bloeddruk, diabetes, hart/vaatziekten beter maken? Voeding als Medicijn; het werkt!

Bel Margo Versteegen, Voeding en leefstijlcoach 06 10484851. Download het gratis e-book en lees je in op www.yournaturalchemistry.nl.

24 februari koopzondag bij Kaatje en Rijnstraat in Tolkamer

(foto: Sjoukje Geelink) Foto: SjoukjeGeelink

TOLKAMER - Afgelopen september was het alweer zeven jaar geleden dat Karin Kamminga de deuren van Kaatje Mode aan de Hoofdstraat in Tolkamer opende.

"We zijn een winkel waar iedere vrouw kan slagen", aldus Karin. Kaatje Mode heeft kleding van casual en hip tot gekleed en chique. Naast de reguliere merken zoals: Summum, Geisha, Studio Anneloes, Moscow, Kyra en Ko en Soya-concept hebben wij ook mode voor een maatje meer met onder andere de merken: Yoek, Carleoni, Yesta, Plusbasics en Chalou. Het team van Kaatje Mode heeft alles in huis om u van top tot teen aan te kleden, waarbij de tijd wordt genomen om te kijken welke stijl bij u past en welke combinaties u kunt maken.

Tegenover Kaatje Mode is Rijnstraat Mode gevestigd, mode voor 'de man van Kaatje'. Gewoon een goede winkel met mooie betaalbare merken zoals: No Excess, PME Legend, Blue Industry, Olymp en de broeken van Meyer. Dus of men nu op zoek is naar een goede jeans of een mooi colbert, bij Rijnstraat mode kunt u zeker slagen. Het verschil met de stad is dat men hier geen parkeergeld hoeft te betalen, dichtbij kan parkeren en dat er ruim de tijd wordt genomen voor hulp, advies en een lekker kopje koffie.

Kom gezellig naar Tolkamer om kennis te maken met Kaatje Mode & Rijnstraat Mode voor mannen en ontvang tot en met 28 februari 2019 een cadeaubon voor: koffie met appelgebak voor twee personen bij Brasserie Kade 7 Europakade in Tolkamer. *minimale besteding van 99.95 euro.

Zondag 24 februari zijn beide winkels geopend van: 12:00 – 17:00 uur.

Hoofdstraat 59 - 6916 AB Tolkamer - 0316 847290