De Liemers Helemaal Goed Courant

14 september 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 14 september 2018


Veel lachen en luisteren tijdens Open Podium

Rosan van der Zee

ZEVENAAR - Tijdens het Open Podium van 22 september in muziekcafé De Lantaern in Zevenaar valt er veel te lachen, maar ook te luisteren. Lachen om de grappen van cabaretiers Marvin Stapart en Rosan van der Zee en luisteren naar liedjes van troubadour Stijn Charpentier. Het eerste optreden start om 21.00, maar vanaf 20.15 uur is iedereen welkom.

Cabaretier Marvin Stapert beschikt over een flinke dosis zwartgallige en cynische humor gelardeerd met spitsvondige woordspelingen. Dit in combinatie met veel idiosyncratische gedachten.

Stijn Charpentier

Stijn Charpentier is een zanger die zijn verhalen verpakt in liedjes. Soms rustig, vaak energiek, maar het gaat vooral om de waarde van het verhaal. Hij wordt vaak vergeleken met Boudewijn de Groot. Er zit folk in, een beetje punk, een vleugje ska en af en toe hoor je nog dat Stijn in een vorig leven hip hop muziek heeft gemaakt. Een ouderwetse troubadour in de Nederlandse taal.

Rosan van der Zee staat in de bloei van haar leven. Als je haar ziet, lijkt alles te zijn zoals het hoort. Een verzameling van successen en geen wolkje voor de zon. Echter, is de realiteit toch anders. Ze brengt haar ontluikend theaterstuk ‘Happy Depressie’. Een persoonlijk verhaal dat op luchtige wijze zijn weg naar buiten vindt.

Lekker lachen en luisteren naar mooie liedjes dat kan deze avond allemaal in Muziekcafé De Lantaern. Vanaf 20.15 uur staan de koffie en de gastvrije vrijwilligers klaar.

Culturele verrassingstocht door Montferland

MONTFERLAND - Zondag 23 september vindt in de gemeente Montferland de vierde 11-Dorpentoer plaats. Tijdens deze culturele verrassingstocht door Montferland, trakteren alle kernen van de gemeente de bezoekers op muziek, theater, dans, erfgoed en andere culturele activiteiten, uitgevoerd door de plaatselijke verenigingen.

Bijzonder aan het evenement is, dat er op een dag in alle kernen van de gemeente culturele activiteiten plaatsvinden en dat bezoekers zelf een route en een programma kunnen samenstellen om er zoveel mogelijk van te genieten. Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

De officiële aftrap van de 11-Dorpentoer door burgemeester Peter de Baat vindt om 11.00 uur plaats in de Julianastraat in Didam. Aansluitend zal mevrouw Hermsen-Rosmulder voorlezen uit eigen werk, kunt u genieten van historisch beeldmateriaal van de OVD, proeft u de speciaal voor deze gelegenheid gebakken ‘Juliaantjes’ en krijgt men een unieke kijk bij enkele bewoners van de Julianastraat en hun hobby’s.

De 11-Dorpentoer is een initiatief van Welcom, die het evenement organiseert in samenwerking met de gemeente Montferland, het verenigingsleven en diverse dorpsraden. Het volledige programma per kern en de routes staan op www.iedereenwelcom.nl en de 11-Dorpentoer Facebookpagina.

Meezingcafé in Duiven

Van links naar rechts: Theo Nass, Jacques Vermeer, Wim Lamers, Louis Roes. (foto: Louis Roes)

DUIVEN - Het Meezingcafé in Duiven start het dertiende seizoen op woensdagavond 10 oktober om 20.00 uur in het cultuurcentrum De Ogtent, Remigiusplein 9. Een keer per maand, van oktober - mei, is iedereen welkom om lekker mee te zingen in ongedwongen sfeer.

De begeleiding wordt verzorgd door Wim Lamers op piano, Theo Nass op percussie, Jacques Vermeer als 'voorzanger' en Louis Roes als 'liedjesober' (hij verzamelt de liedwensen van het publiek). Liedboeken met een zeer uitgebreid repertoire zijn aanwezig. Van Hazes tot Abba en van Beatles tot Duitse schlagers.

De afgelopen twaalf jaar zat het altijd gezellig vol. Een mooie gelegenheid ook om anderen te ontmoeten en af te spreken voor een volgende keer. Er wordt dan ook veel gelachen. Denk nou niet, “ik kan toch niet zingen”. Hoeft ook niet. Meedoen en meezingen, daar gaat het om! Gewoon een plezierig avondje uit. En het is nog gratis ook. Meer informatie staat op www.deogtent.nl.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 16 september om 11.00 uur. Eucharistieviering
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: Dames- en Herenkoor.

Zondag 23 september om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: pastoor Thanh Ta en diaken A. van Zundert. Koor: In Between.

Gebedsintenties 16-09-2018: Ouders Nijenhuis-Klein Goldewijk, Esau Sekeronej, Frans Hakvoort, Fam. Reuling, Truus van Marwijk-van Dalen, Ouders van Marwijk-Rozendaal, Riekie Peters-Wieleman.

Gebedsintenties 23-09-2018: Jo Snelder-Velthausz, Albert Mattijsen, Toos Bus, John Francis Post, Esau Sekeronej, Frans Hakvoort.

Overleden: Esau Sekeronej in de leeftijd van 92 jaar, Frans Hakvoort in de leeftijd van 82 jaar.

Mededelingen: Zondag 23 september ie er een tweede collecte bestemd voor de Vredesweekactie.

Zondag 23 september na de Eucharistieviering van 11.00 uur , vindt op het kerkhof naast de H.Remigiuskerk , de inwijding plaats, door pastoorThanh Ta, van het monument ter nagedachtenis aan ongedoopt overleden of levenloos geboren kinderen.

Zaterdag 6 oktober vindt de Sam’s kledingactie plaats van 9.00 – 12.00 uur.

U kunt de kleding in gesloten plastic zakken afgeven bij het Parochiecentrum, Remigiusplein 2.

Bestuur Basketiers'71 weer compleet

ZEVENAAR - Op maandag 3 september hield Basketiers'71 zijn 101e ledenvergadering.

Behalve de gebruikelijke vergaderstukken, zoals begrotingen, sportieve ambities, teamsamenstellingen voor het komende seizoen, de sportieve ambities, stonden er ook diverse (her)verkiezingen van bestuursleden op.

Met enige trots wordt vermeld dat alle openstaande vacatures zijn vervuld. Het huidige bestuur bestaat uit de volgende leden: Ronald Broekhuizen (voorzitter), Hans Wijnbergen (penningmeester), Mark Peters (secretaris), Ester Lubbers (Technische Zaken), Willy Willemsen (Jeugdzaken), Jan-Eric Krosse ( Wedstrijdzaken), Mark Cornelissen (PR & Sponsorzaken), Steven Teunissen (Senioren & Recreanten) Mike Peters (Algemene Zaken).

Samen met nog ruim 100 andere leden zullen ze ervoor blijven zorgen, dat Basketiers'71 op alle fronten goed draait. Ook in het nieuwe seizoen 2018/2019 zowel op bestuurlijk, als op sportief vlak. Voor meer informatie, aanmeldingen, zie website of mail naar secretaris@basketiers.nl.

Programma Filmhuis Didam

De Kleine Heks (foto: filmdepot.nl) Foto van filmdepot.nl

Maandag 17 september 20.00 uur: de actiekomedie Ocean’s 8. Volg het leven van Danny Ocean's criminele zuster. Samen met de hulp van haar vrouwelijke rechterhand probeert ze een team te rekruteren. Ze hebben het doel een diamant te stelen tijdens het jaarlijkse Met Gala om een kwaadaardige galeriehouder erbij te lappen.

Woensdag 19 september: de kinderfilm De Kleine Heks (Kijkwijzer 6 jaar) om 13.30 uur en om 15.30 uur. De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 - wat nog heel jong is voor een heks - en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks besluit er stiekem heen te gaan.

Vrijdag 21 september 20.00 uur en maandag 24 september 20.00 uur: de tragikomedie The Leisure Seeker. Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen.

Vrijdag 28 september 20.00 uur: The Post. Een waargebeurd drama geregisseerd door Steven Spielberg, met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post.

Filmhuis Didam is gevestigd aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, kinderfilm 5 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro.

Rode Kruis Gelderland zoekt evenementenhulpverleners!

(foto: Mooten, Nicole)

REGIO - Rode Kruis Gelderland zoekt minimaal 100 nieuwe evenementenhulpverleners. Nieuwe vrijwilligers zijn nodig omdat het Rode Kruis de EHBO verzorgt op steeds meer evenementen. Daarom organiseert Rode Kruis Gelderland van 1 - 30 september een grote wervingsactie via Facebook.

Op veel evenementen in Nederland verzorgen vrijwilligers van het Rode Kruis de ehbo. Soms zijn dit kleine evenementen, zoals een plaatselijke braderie, een avondvierdaagse of sportevenement. ,,Maar in Gelderland hebben we ook een paar hele grote evenementen, zoals de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en De Vierdaagse van Nijmegen", zegt Ester Schimmel, die verantwoordelijk is voor de werving van vrijwilligers.

Rode Kruis vrijwilliger zijn is hartstikke leuk, vindt Schimmel. ,,Je kunt door jouw werk andere mensen helpen een fantastische dag te hebben. Het is soms hard werken, maar je leert er veel van en het is ontzettend gezellig!"

,,We hebben de opleiding voor nieuwe vrijwilligers goed geregeld," vertelt Schimmel verder. ''Als je via deze campagne bij het Rode Kruis start als evenementenhulpverlener, zorgen wij voor een ehbo-opleiding. Daarnaast volg je onze opleiding Evenementenhulpverlening en leer je omgaan met een portofoon. Het Rode Kruis zorgt voor deze opleidingen en training." Als je de opleidingen hebt afgerond, ga je meedraaien bij een afdeling in jouw eigen omgeving.

Wil jij ook helpen? Meld je dan als vrijwilliger aan! Kijk op www.rodekruis.nl/vrijwilliger-in-gelderland.

Diensten Ontmoetingskerk

Op zondag 16 september is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een Avondmaalsviering, waarin ds. P. Moet uit Velp zal voorgaan.

Op zondag 23 september is er om 10.00 uur een viering in het kader van de oecumenische vredesweek. De voorganger is ds. Alle Jonkman.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in gebouw ‘Ons Huis’.

Bestuur Basketiers'71 weer compleet

ZEVENAAR - Op maandag 3 september hield Basketiers’71 zijn 101e ledenvergadering.

Behalve de gebruikelijke vergaderstukken, zoals begrotingen, sportieve ambities, teamsamenstellingen voor het komende seizoen, de sportieve ambities, stonden er ook diverse (her)verkiezingen van bestuursleden op.

Met enige trots wordt vermeld dat alle openstaande vacatures zijn vervuld. Het huidige bestuur bestaat uit de volgende leden: Ronald Broekhuizen (voorzitter), Hans Wijnbergen (penningmeester), Mark Peters (secretaris), Ester Lubbers (Technische Zaken), Willy Willemsen (Jeugdzaken), Jan-Eric Krosse ( Wedstrijdzaken), Mark Cornelissen (PR & Sponsorzaken), Steven Teunissen (Senioren & Recreanten) Mike Peters (Algemene Zaken).

Samen met nog ruim 100 andere leden zullen ze ervoor blijven zorgen, dat Basketiers’71 op alle fronten goed draait. Ook in het nieuwe seizoen 2018/2019 zowel op bestuurlijk, als op sportief vlak. Voor meer informatie, aanmeldingen, zie website of mail naar secretaris@basketiers.nl.

Fruitbingo in Pannerden

PANNERDEN - Op donderdag 20 september is het fruitbingo. Na het zomerprogramma weer de zaal in voor een middag met bingospel.

Er zullen twaalf ronden bingo worden gespeeld met als prijzen fruit (nieuwe oogst) van fruitkwekerij De Drie Dorpenpolder - Bert van Schip, Renbaan 45. Met in de pauze een fruitcocktail van Roelofs Fruitservice, fruit op maat. Dorpsplein 3.

Alle leden van de Senioren Vereniging Pannerden zijn welkom van 14.00 – 16.30 uur in zaal De Oude Waal in Pannerden. De vereniging organiseert elke maand een soosmiddag. Voor lid worden van de seniorenvereniging of inlichtingen: kom naar de soosmiddag 20 september.

Basketiers'71: Ook voor de allerjongsten

ZEVENAAR - Als je jong bent, is er zoveel aanbod om uit te kiezen. Je wilt van alles, maar kan nog geen keuze maken, uit het grote aanbod. Geldt op alle vlakken en gronden, zo ook op het sportieve vlak. Maar gelukkig is er dan Basketiers’71, ook als je jong bent kun je hier terecht.

Ben je onder de 10 jaar, dan ben je meer dan welkom bij de U10 groep. Allemaal sportievelingen, die de beginselen van de basketbalsport onder de knie willen krijgen. Begint met de eenvoudige stuiterbal, de lay up en tenslotte de bal door het netje gooien. Spelenderwijs, met veel spelplezier, voor jezelf, voor je teamgenoten, sportief bezig zijn. De eerste drie keer mag je gratis komen meetrainen, hierna maak je pas een definitieve keuze.

"We zien je graag verschijnen op donderdag 18.00 – 19.15 uur in sporthal Heerenmaten. Voor meer informatie neem contact op via secretaris@basketiers.nl. Natuurlijk is een ieder boven de genoemde leeftijd van 10 jaar ook meer dan welkom."

Start cursusseizoen van Kreatieve Kring Westervoort

(foto: Jose Lorx)

WESTERVOORT - Over enkele weken gaat het nieuwe cursusseizoen van de Kreatieve Kring Westervoort van start. Docenten en cursisten gaan weer met nieuwe inspiratie en frisse ideeën aan de slag. De lessen worden verzorgd in de atelierruimtes van de Kreatieve Kring in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort.

Op de open dag van zondag 2 september hebben we veel nieuwe cursisten mogen inschrijven. Er is nog een aantal plaatsen vrij bij de volgende cursussen; inschrijven hiervoor is nog mogelijk.

Individueel schilderen op woensdagavond van 20.00-22.00 uur (28 lessen), te beginnen op woensdag 19 september. Enige ervaring is bij deze cursus een pre, maar niet noodzakelijk. U kunt uw eigen keuze in onderwerp en ontwerp maken, maar het is ook mogelijk om projectmatig te werken aan de hand van voorbeelden van de grote meesters.

Figuratief boetseren op donderdagavond van 20.00-22.00 uur (13 lessen). Een zeer toegankelijke cursus voor zowel beginners als gevorderden, waarbij u veel boetseertechnieken krijgt aangereikt voor het maken van portretten, mens- en dierfiguren.

Ook bij enkele andere schilder-, boetseer-, en beeldhouwcursussen, evenals bij fotografie zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Informeert u naar de mogelijkheden bij onze cursusadministratie: Riky Rothengatter, 026 3119659. Meer nadere inhoudelijke informatie over de cursussen staat op www.kreatievekringwestervoort.nl.

Geslaagd 25+ tennistoernooi bij TV Zevenaar

ZEVENAAR - Het zit er weer op. Van 5 september tot en met 9 september vond dit toernooi plaats op tennispark Hengelder. Als er één toernooi, qua spelvreugde, sportiviteit en gezelligheid genoemd mag worden dan is het wel het 25+ dubbeltoernooi.

Onder de hoede van de nooit aflatende Mieke de Vette liep dit toernooi op rolletjes, waarbij de weergoden ons welgezind waren met mooi weer en aangename temperaturen. Dat was ook te zien aan de rode komen en de verhitte koppies als ze van de baan kwamen. Deelnemers: 'chapeau' voor jullie inzet en ook uiteraard onze grote groep enthousiaste TVZ-dames die aan dit toernooi deelnamen, dat doet ons als bestuur goed om te zien hoeveel plezier ze er aan beleefden. De heren lieten het een beetjes afweten, maar dat deed geen afbreuk aan dit toernooi. Ook zagen en hoorden we de supporters ook genoten hadden van de ambiance en het ongedwongen sfeertje. Slechts één speler raakte geblesseerd, maar de ontstane leemte kon gelukkig worden opgevangen, zodat alle geplande partijen doorgang konden vinden.

De dagprijzen werden weer door een achtergrondsponsor beschikbaar gesteld en onze hoofdsponsor was Manfred Derksen van 'Eethuys' in Didam, die twee dinerbonnen voor twee personen met onbeperkt tapas eten beschikbaar stelde. Na de prijsuitreiking sloot de technische commissie het toernooi met de belofte volgend jaar deze activiteit weer te organiseren.

Bowlen is meer dan een gezelschapsspel

De bowlingbaan. (foto: Robert Vermaak) Robert Vermaak

ZEVENAAR - Als je veel mensen spreekt en vraagt of ze weleens gebowld hebben, dan is het meestal onder het genot van een drankje en een hapje. Gewoon gezellig met vrienden een avond of een middag uit.

Maar wat veel mensen niet weten dat het ook als een sport beoefend wordt. Want ja, bowlen is een sport en dat heeft onze wereldkampioen Xander van Mazijk vorig jaar november in Amerika wel bewezen. "Wij van bowlingvereniging Zevenaar zijn net weer gestart met het nieuwe seizoen. Mocht het je leuk lijken, kom dan van de bank af en ga lekker bowlen. Er zijn verschillende avonden waarop je kan spelen. De maandag, dinsdag en donderdagavond is voor senioren, natuurlijk vergeten we ook onze opvolgers de jeugd niet. zij trainen iedere woensdagavond. Onder begeleiding van een trainer krijg je dan diverse tips hoe het beste kan bowlen. Gaandeweg leer je hoe je een bal moet gooien, de aanloop en hoe je een strike kan gooien."

"Verder zijn er gedurende het seizoen diverse leuke toernooien bij onze vereniging. Wat te denken van het 9-striketoernooi, dit houdt in als er negen pins om gaan bij de eerste worp dit als een strike geteld wordt.

We kunnen voor dit seizoen nog enthousiaste bowlers gebruiken. Dus het maakt niet uit of je een beginner bent of heb je gebowld vroeger en wil je het eigenlijk wel weer oppakken. Aarzel dan niet, kom zeker kijken op een van de speelavonden.

Meer info vind je ook op www.bowling-zevenaar.nl . Mocht je gelijk aan de slag willen, stuur dan een mail naar hdijkhuizen1958@kpnmail.nl of bel naar 0316 333414; een beller is altijd sneller.

Oproep oud-medewerkers reünie Taveerne De Bijland

TOLKAMER - Inmiddels hebben al zo'n vijftig oud-medewerkers zich aangemeld voor de reünie van Taveerne De Bijland.

Op zaterdag 27 oktober wordt er van 20.00 uur een reünie georganiseerd. Oud-medewerkers worden van harte uitgenodigd om erbij te zijn. Zij kunnen zich aanmelden via de mail g.brom5@upcmail.nl.

Open badmintonspeelavond bij BC Thuve

DUIVEN - De zomervakantie zit er voor de meeste weer op, we zullen weer een jaar moeten wachten tot we weer erop uit kunnen trekken.

"Velen van jullie hebben waarschijnlijk de vakantie doorgebracht op een camping, al dan niet in een eigen tent of caravan. En misschien heeft u daar op de camping, zo na het eten aan het begin van de avond een pluimpje over geslagen. En met wie, dat maakte eigenlijk niet uit, het ging om de gezelligheid. Maar kwam er ook de gedachte bij u op om dit na de vakantie ook eens te gaan doen, maar dan als zaalsport. Badminton behoort tot de top 3 van meest intensieve sporten. Heeft u na deze mooie zomer zin om eens kennis te maken met badminton als zaalsport, dan nodig ik u van harte uit om een te komen kijken en mee te spelen. Dit kan in de nationale sportweek en die is in week 38."

De jeugd is welkom op maandag vanaf 18.00 tot 20.00 uur of donderdag van 17.00 tot 18.00 uur. De jeugd krijgt training van Nederlands kampioene Soraya de Visch IJbergen. Volwassenen kunnen kijken en\of meespelen op maandag 17 en 24 september vanaf 20.00 tot 22.30 en op woensdag 19 en 26 september vanaf 21.00 tot 23.00 uur. "Ben je niet in het bezit van een racket, geen probleem. In de hal zijn rackets aanwezig, wel je eigen sportschoenen mee brengen.
Wil je meer informatie kom dan ook naar sportcentrum Triominos op eerder genoemde tijden of kijk op www.bcthuve.nl]www.bcthuve.nl."

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Klompenpad Angerlo

(foto: SLG)

ANGERLO - Inwoners uit Angerlo werken onder regie van Stichting Landschapsbeheer Gelderland aan de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad in het buitengebied van Angerlo.

Loopt u ook graag een blokje om in die omgeving? Heeft u ideeën voor een mooie route? Misschien wilt u zich dan ook aansluiten bij de werkgroep van dit Klompenpad? De eerste werkgroepbijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 13 september in Centrum De Meent in Angerlo. U bent welkom. Graag van te voren aanmelden bij Christien van der Zwart, projectleider Stichting Landschapsbeheer Gelderland, via c.vanderzwart@landschapsbeheergelderland.nl of 026 3537444.

Klompenpadwerkgroep Angerlo

In de klompenpadwerkgroep is nog ruimte voor dorpsgenoten uit Angerlo en omgeving die graag actief willen zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe Klompenpad. Het gaat om het bedenken van interessante plekjes, het benaderen van grondeigenaren over deelname aan de route, samenstellen van teksten voor folder en app, zoeken naar beeldmateriaal, helpen bij de ontwikkeling en inrichting van het pad en het nalopen van dit pad na opening. De exacte route staat nog niet vast en wordt samen met de werkgroep vormgegeven. Doet u mee?

Het Klompenpad Angerlo wordt mede mogelijk door gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland. Meer informatie staat op www.landschapsbeheergelderland.nl of www.klompenpaden.nl.

Cursus Hebreeuws voor beginners...

DUIVEN - Cursus Hebreeuws voor beginners, maar dan ook voor echte beginners! Alles is anders in het schrift en in de taal van Israël: de letters, de schrijfrichting, de opbouw van de taal, de verschillen tussen medeklinkers en klinkers, de woordvorming, de woordvolgorde, …. Dat maakt sommigen nieuwsgierig. En terecht!

Deze cursus maakt niet, dat je binnen een jaar hele stukken van de Hebreeuwse bijbel al zo maar kunt lezen. Maar wel dat je iets geproefd hebt van het totaal andere karakter en de sfeer van deze taal. En na de eerste les kun je wel al een of twee woorden lezen. Iedereen kan meedoen. Opgave zo spoedig mogelijk onder vermelding van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Datum eerste les: woensdag 19 september. Plaats: SOW kapel, Kastanjelaan 3, Duiven Tijd: 20.00 - ca. 22.00 uur. Leiding: ds. Hans Brezet. Kosten eerste les: drie euro. Aanmelding en nadere inlichtingen: e-mail brezet.johannes@telfort.nl, 0316 267025, of per post: Korenbloem 8, 6922 GN Duiven

Nieuw leden zijn welkom! Kom je ook muziek maken bij Gregorius?

Optocht Schuttersfeest Giesbeek 2018 (Foto: Bert van der Saag)

GIESBEEK - Na een mooie zomer zijn de leden van Gregorius Giesbeek ook weer gestart met de repetities en muzieklessen. Aangezien er bij de Giese fanfare altijd plek is voor nieuwe leden willen zij de opleidingsmogelijkheden voor de komende periode onder de aandacht brengen.

Gregorius staat voor muzikaliteit, gezelligheid en saamhorigheid en zij laat zien dat ze als dorpsfanfare mee gaat met de tijd en open staat voor nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden. Zo waren de muzikanten in het voorjaar bijna wekelijks te zien in de serie 'Fanfare', uitgezonden door TV Gelderland en werd op 27 juni het convenant 'Meer Muziek in de Klas' getekend in het bijzijn van Koningin Máxima.

De vereniging is trots dat ze in 2020 het 100-jarig bestaan gaat vieren en bestuur en muzikanten kijken daar nu al met veel plezier naar uit. Door het aanbieden van een goede muziekopleiding en het behouden van de gezellige sfeer binnen de vereniging bestaat ze anno 2018 uit liefst 60 muzikanten. Lijkt het jou ook leuk om bij Gregorius op een instrument te spelen? Wanneer je je in oktober aanmeldt voor lessen betaal je vijftig lesgeld voor een half jaar les (voor kinderen vanaf zeven jaar). Ben je al iets ouder maar heb je altijd al het idee gehad om muziek te maken óf wil je juist graag de muzikale draad weer oppakken? Ook dan ben je van harte welkom om wat (proef)lessen op een instrument naar keuze te volgen. Kijk op www.stgregoriusgiesbeek.nl voor meer informatie en de mogelijkheden of mail naar secretariaat@gregoriusgiesbeek.nl zodat er contact met je opgenomen kan worden.

Zevenaarse kapellendag met toporkesten

OOY-ZEVENAAR - De Original Liemers Musikanten vieren dit jaar het 10-jarig bestaan van de Kapellendag. In dit kader is besloten om een aantal top-orkesten uit te nodigen op het gebied van de Egerländer- , Böhmische en Tsjechische blaasmuziek.

Die dag zullen optreden: de Rozenbottels uit Haps; de Böhmerwaldkapel uit Schinnen; blaaskapel Stesti uit Boxmeer; de Isseltaler Musikanten uit Rheden en de Essener Muzikanten uit Essen in België. Uiteraard zal de Original Liemers Musikanten ook een mooi optreden verzorgen. De optredende orkesten zijn alle van een zeer hoog muzikaal niveau en zullen de aanwezige bezoekers ongetwijfeld een prachtige muzikale dag bezorgen.

Dit muzikale festijn zal plaatsvinden op zaterdag 3 november in Zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar. De zaal is geopend vanaf 12.30 uur en het festijn begint om 13.00 uur. De toegang is gratis; ter dekking van de onkosten zal er een loterij worden georganiseerd.

Voor de liefhebbers van dit genre blaasmuziek is dit een unieke kans om een aantal toporkesten aan het werk te zien; iedereen is hierbij van harte uitgenodigd. Meer informatie, speelschema, et cetera over dit evenement worden gepubliceerd op www.originalliemersmusikanten.nl.

In het spoor van Luther

DIDAM - Ds. Wessel ten Boom heeft van zijn reizen door Duitsland een boeiende beschrijving het licht doen zien.

Naar aanleiding hiervan neemt hij de bezoekers mee in het denken en filosoferen van grote denkers van Luther tot Heidegger. De diepgaande sporen die daarin getrokken zijn in de geschiedenis van ons buurland worden gaandeweg blootgelegd. Met een soms huiveringwekkende actualiteit.

De bijeenkomst is donderdag 20 september 19.30 uur in de protestantse kerk, aan de Torenstraat 10 in Didam (koffie en thee vanaf 19.15 uur). Leiding: ds. Wessel ten Boom Contactpersoon: Arrie van der Vliet, 0316 227994.

Rommelmarkt in Zevenaar

ZEVENAAR - Het is weer zo ver, de winter zit in de lucht. Tijd voor de grote schoonmaak, en dat hoeft u niet alleen te doen. De Griettreejers helpen u daarmee.

Op zondag 07 oktober van 11 tot 14.00 uur houden wij een rommelmarkt. Bij de Griethsepoort aan de Oude Doesburgseweg 30. De entree is 1,50 euro.

Iedere zaterdag tot 30 september van 10 tot 12 uur kan u de spullen brengen naar familie Kaal aan de Oude Doesburgseweg 30. "Heeft u geen auto of wordt het moeilijk om de spullen te komen brengen, geen probleem. Dan kunt u naar Berna Gardien bellen (0316 844057) tussen 17.30 en 18.30 uur en vragen om uw spullen te laten ophalen.

Vlooienmarkt & more Braamt

BRAAMT – Op het terrein van Markant Outdoorcentrum aan de Gildeweg 7 is zondag 23 september van 10-17 uur de laatste van drie geplande zomermarkten: een grote openluchtvlooien & more.

Op deze openluchtvlooienmarkt (& more) zijn er kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Ook zijn er nieuwe artikelen te koop. Elk jaar weer een groot succes, door Animo Vlooienmarkten georganiseerd,

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een kraam met dakje voor 25 euro. Er is ook kofferbakverkoop; een grondplaats kost met auto 15 en auto- aanhanger 17,50 euro. De auto kan achter de kraam of grondplaats staan. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Markant Outdoorcentrum zorgt voor de catering en een leuk terras!

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zaterdag 15 september 19.00 uur:

Communieviering met Pastor Heemink en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Jan en Riek Gunsing-Beudel (jaargetijde)

Gisela Kleinpenning (jaargetijde)

Riet en Wim Medze (jaargetijde)

Theo Beudel

Gerrit Janssen (Masiusplein)

Overleden ouders Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Mies Lemm-Roelofsen

Jan Godschalk

Ria Engelen

Wim Kruitwagen

Jan Uffing

Collecte:

Vredesweekcollecte

In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 september is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Collecte voor mensen op Lombok

Ingestort kindertehuis van stichting Harapon Baru

WESTERVOORT - Zoals u wellicht heeft gehoord en gezien op het nieuws, vinden er op het eiland Lombok (Indonesië) nog dagelijks aardbevingen plaats. Het eiland is in één week totaal verwoest. Meer dan zeventig procent van de bewoners hebben hun huis verloren en zijn er meer dan 400.000 mensen dakloos.

Mensen zitten zonder werk en hebben geen inkomen. In veel dorpen is nog geen of weinig hulp geboden. Veel kinderen kunnen niet naar school omdat de scholen,kinderopvang en winkels er niet meer zijn. Er zijn op dit moment veel kinderen en ouderen ziek en leven de mensen onder erbarmelijke toestanden. Het regenseizoen komt eraan en er zijn te weinig tenten waar de mensen in opgevangen kunnen worden en slapen veel mensen in de openlucht, omdat deze mensen voortdurend in angst leven! Er is veel geld nodig om de eerste levensbehoefte te kopen zoals tenten, dekens, kleding, toiletartikelen, medicijnen en voeding. Ook de hygiëne is op dit moment een groot probleem. Toiletten en waterpunten met waterfilters moeten worden geïnstalleerd. Kinderen hebben hulp nodig om naar school te gaan en moeten het trauma met hulp van deskundigen leren verwerken.

In de week van 14 - 20 oktober wordt er met toestemming van de gemeente Westervoort een collecte gehouden voor Stichting Harapan Baru Lombok. "Doneert u alstublieft voor de mensen op Lombok die hun huis kwijt zijn! Wij zoeken hiervoor nog mensen die willen helpen collecteren." Voor informatie kunt u terecht bij Maaike Hasselman 06 12273602.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B, Duiven.

16 september 8.45 u ds. D.F. Ensing; 16.00 u ds R.A. Nijhoff

23 september 8.45 u ds J. Luiten; 16.00 u ds H.S. van Hemmen

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 15 september 19.00u is er een lichtviering.

Zaterdag 22 september 19.00u. woord en communieviering misintenties:

Jan Jansen, Geert Jansen, Doortje v.d. Linde, Co Messing, Corrie Messing-Disteli, Engelien Bisselink, ouders Reijers-Rekswinkel, Wilma Wigman-Opgenoort

Op 3 september 2018 is de heer Theodorus Petrus Boersma overleden in de leeftijd van 91 jaar.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 13 sept. t/m 27 sept. 2018.

Zondag 16 september 9.30 uur: Eucharistieviering, voorgangers: pater G. Remmers en diaken

A. van Zundert met zang van het N.G.K. koor. Vredescollecte M.O.V.

Intenties: Frans Lombarts, Overleden familie Visser-Verkerk, Maria en Koos van der Vate, Overleden ouders Wentholt-Knippenborg.

Zondag 23 september 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: pastoor Thanh Ta met medewerking van het A.M.K.koor.

Intenties: Tom Rodenberg, Jan Berntzen, Stef Jansen.

Rode Kruis houdt bingomiddag

ZEVENAAR - Op dinsdag 9 oktober wordt door het Ned. Rode Kruis weer een bingomiddag verzorgd.

De bingo wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in De Hooge Bongert aan de Lentemorgen te Zevenaar. De prijzen die hierbij gewonnen kunnen worden zijn natuurlijk weer unieke, handgemaakte artikelen. Iedereen is welkom. Voor het bedrag van een euro per plankje kan men de hele middag meedoen.

Ook in Boemelburcht zijn ze begonnen!

ZEVENAAR - Met de start van het nieuwe schooljaar, begint ook de voorbereiding naar het carnavalsseizoen.

De officiële opening van het carnavalsseizoen is natuurlijk de 11e van de 11e. In de aanloop daar naar toe wordt er weer gespeurd naar nieuwe aanwas voor de jeugdraad van elf. De repetities voor de openingsavond starten medio september/oktober. De leden van de jeugdraad bestaan uit jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool. Diegenen die dit jaar beginnen bij het middelbaar onderwijs, hebben daarmee plaatsgemaakt voor nieuwe leden. Er is plek voor zowel jongens als meisjes. Als je belangstelling hebt, neem dan een kijkje op www.boemelburcht.info. Het aanmeldingsformulier is daar te vinden.

Jeugdavond Sterrenwacht Corona Borealis

Volkssterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan 3 Zevenaar. (foto: Jan Adelaar)

ZEVENAAR - Tijdens de jeugdavonden worden door leden van de sterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan 3 in Zevenaar presentaties gegeven voor jeugd van ongeveer 6 tot 16 jaar.

De grootste telescoop van Gelderland. (foto: Jan Adelaar)

Ouders zijn uiteraard ook welkom. De presentaties gaan veelal over ons zonnestelsel. De zon, aarde, maan, maar ook de overige planeten worden dan besproken op een begrijpelijke manier. Ook kunnen dan door bezoekers vragen op het gebied van de astronomie worden gesteld. Na de presentatie kan bij heldere hemel door de grote telescoop worden gekeken. Verdere informatie staat op http://www.coronaborealis.nl/home.html.

Rode Kruis houdt bingomiddag

ZEVENAAR - Op dinsdag 9 oktober wordt door het Ned. Rode Kruis weer een bingomiddag verzorgd.

De bingo wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in De Hooge Bongert aan de Lentemorgen te Zevenaar. De prijzen die hierbij gewonnen kunnen worden zijn natuurlijk weer unieke, handgemaakte artikelen. Iedereen is welkom. Voor het bedrag van een euro per plankje kan men de hele middag meedoen.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- De basisscholen De Wiekslag in Duiven en de ds Jonkersschool in Lathum zoeken een conciërge voor allerlei technische en ondersteunende werkzaamheden (o.a. kleine reparaties, groenonderhoud en kopieer- en lamineerwerk).

- Nationaal Ouderenfonds zoekt enkele Zilverlijn-medewerkers, die vanuit huis een telefonisch gesprek voeren met ouderen. Het gaat om een luisterend oor; dat kan een gezellig praatje zijn of een goed gesprek.

- Het Rode Kruis zoekt een districtscoördinator evenementenhulpverlening die verantwoordelijk is voor de planning en organisatie van de inzet van hulpverleners bij de diverse evenementen in het werkgebied Gelderland Midden.

- Stichting Welkomhuis is op zoek naar een penningmeester die zorgt voor de boekhouding van de stichting.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 13 sept. t/m 27 sept. 2018.                        

Zondag 16 september 9.30 uur: Eucharistieviering, voorgangers: pater G. Remmers en diaken        

A. van Zundert met zang van het N.G.K. koor. Vredescollecte M.O.V.                        

Intenties: Frans Lombarts, Overleden familie Visser-Verkerk, Maria en Koos van der Vate, Overleden ouders Wentholt-Knippenborg.

Zondag 23 september 9.30 uur: Eucharistieviering, voorganger: pastoor Thanh Ta met medewerking van het A.M.K.koor.                        

Intenties: Tom Rodenberg, Jan Berntzen, Stef Jansen.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zaterdag 15 september 19.00 uur:

Communieviering met Pastor Heemink en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Jan en Riek Gunsing-Beudel (jaargetijde)

Gisela Kleinpenning (jaargetijde)

Riet en Wim Medze (jaargetijde)

Theo Beudel

Gerrit Janssen (Masiusplein)

Overleden ouders Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Mies Lemm-Roelofsen

Jan Godschalk

Ria Engelen

Wim Kruitwagen

Jan Uffing

Collecte:

Vredesweekcollecte

In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 september is er geen viering in de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Geloofsgemeenschap Sint-Werenfridus Westervoort

Zaterdag 15 september 19.00u is er een lichtviering.

Zaterdag 22 september 19.00u. woord en communieviering misintenties:

Jan Jansen, Geert Jansen, Doortje v.d. Linde, Co Messing, Corrie Messing-Disteli, Engelien Bisselink, ouders Reijers-Rekswinkel, Wilma Wigman-Opgenoort

Op 3 september 2018 is de heer Theodorus Petrus Boersma overleden in de leeftijd van 91 jaar.

Openluchtvlooienmarkt in Zutphen

ZUTPHEN – Op het parkeerterrein Houtkamp aan de Houtwal is zondag 23 september van 10-17 uur voor het eerst een grote openluchtvlooienmarkt.

Deze parkeerplaats staat vol met kramen en kofferbakverkoop met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft. En wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een vier meter grote kraam met dakje voor 25 euro. Grondplaats zijn er vanaf 15 euro. Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel ervoor met monique: 06 39108152.

De markt bezoeken kost drie euro entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Een gezellige catering met leuk terras en toiletten zijn aanwezig op de markt!

Zijactief Groessen

GROESSEN - September weer in volle gang, terugkijkend op woensdag 5 september, het filmhuis Zevenaar, natuurfilm 'Wild'. De Veluwe, zo mooi en zo dichtbij. De stem van Andre van Duin, hij nam ons mee door deze prachtige natuurfilm.

Uitkijkend naar: Woensdag 26 september, Dorpshuis Groessen om 19.45 uur. "We hebben deze avond 'de foute boel show'. Een verrassend spelshow, met vele elementen, die ons in verwarring probeert te brengen, een mooie avond om een introducee mee te nemen.

Zaterdag 29 september: onze jaarlijkse Provinciale-wandeldag, dit keer bij Zij-Actief De Vecht.

De locatie voor deze dag is: Multi Functioneel Centrum, Kerkstraat 36, De Vecht Terwolde.

09.45: ontvangst koffie/thee.

10.30: start van de wandeling, 5 km of 7.5 km

12.30: Pauze en Lunch op een leuke locatie tijdens de route

13.30: vervolg wandeling

15.30:drankje en afsluiting.

Voor de onkosten van deze dag wordt een bijdrage van 12.50 euro per persoon gevraagd.

Opgave is nog mogelijk bij bestuur Zij-Actief. "Hopelijk gaan we met veel leden van alle afdelingen genieten van een gezellige dag, Introducees zijn welkom", aldus het bestuur Zij-Actief Groessen: Leny-Rinie-Doortje-Diny-Ans.

Online-voorverkoop Feestweek Groessen

GROESSEN - De online voorverkoop van de grote feesten van Feestweek Groessen 2018 is van start gegaan.

Het programma van FWG 2018 kent een nieuw evenement: op zaterdag 13 oktober komt Qmusic The Party met ‘4 uur Fout’ naar Groessen. Qmusic DJ’s zullen vier uur lang de tent op z’n kop zetten met de meest foute muziek uit de Qmusic Foute top 500.

Op zondag 14 oktober is er de Groessense Bokbier Pruuveri-j waar diverse heerlijke bokbieren en wijnen te proeven zullen zijn. Op zaterdag 20 oktober staat het alom bekende Maisfeest van zaterdag op het programma. Band die avond is Bandje Speciaal en daarmee wordt het Maisfeest weer een avond feesten en uit je dak gaan.

Direct na de Groessense kermis (16 september) start ook de fysieke kaartverkoop maar wie zich wil verzekeren van een toegangsbewijs kan dus nu al online een kaartje bemachtigen. De speciale early-bird tickets die deze zomer werden verkocht vlogen weg. Het beloven dus druk te worden! De online voorverkoop van Feestweek Groessen vind je hier: www.qtickets.nl/feestweekgroessen

Wie meer houdt van een avondje darten kan dat tijdens het Open Liemers Dartstoernooi op vrijdag 19 oktober. Met een prijzenpot van 650 euro en diverse andere prijzen, waaronder een menslengte bier voor de hoogste uitgooi, is het niet alleen leuk, maar ook erg aantrekkelijke om je krachten met anderen te meten. Opgave voor het darten kan via dartsgroessen@hotmail.com.

Meer informatie over Feestweek Groessen staat op www.feestweekgroessen.nl en op de FaceBookpagina van Feestweek Groessen.

Informatiebijeenkomst voor senioren: reizen met openbaar vervoer en OV-chipkaart

WESTERVOORT - Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartautomaat.

"We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe de OV-chipkaart of de kaartautomaat werkt." Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseert de gemeente Westervoort in samenwerking met de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland een informatiebijeenkomst in Westervoort. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart. Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

De informatiebijeenkomst

De OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over: het reizen met de bus of trein; de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?; tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer. En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

De bijeenkomst begint maandag 24 september om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur in de Raadzaal Gemeentehuis, Dorpsplein 1, Westervoort. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

Het Diabetes Fonds zoekt collectanten in Zevenaar

ZEVENAAR - Het Diabetes Fonds zoekt collectanten om de jaarlijkse collecte in Zevenaar tot een succes te maken. Eén op de veertien Nederlanders heeft diabetes. Collecteren voor het Diabetes Fonds is belangrijk om onderzoek naar oplossingen en betere behandelingen voor al deze mensen te financieren. Met twee uurtjes collecteren kom je al heel ver en meer mag natuurlijk ook!

De collecte vindt plaats van 29 oktober tot en met 3 november. Met de opbrengst van de collecte kan belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar diabetes worden uitgevoerd. En dat is nodig! Want in Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel. Door met een groot aantal vrijwilligers een aantal uur te collecteren, kan samen een groot bedrag worden opgehaald. Aanmelden kan via www.diabetesfonds.nl/collecte. Meer informatie: collecte@diabetesfonds.nl of 033 4622055.

Zijactief Groessen

GROESSEN - September weer in volle gang, terugkijkend op woensdag 5 september, het filmhuis Zevenaar, natuurfilm 'Wild'. De Veluwe, zo mooi en zo dichtbij. De stem van Andre van Duin, hij nam ons mee door deze prachtige natuurfilm.

Uitkijkend naar: Woensdag 26 september, Dorpshuis Groessen om 19.45 uur. "We hebben deze avond 'de foute boel show'. Een verrassend spelshow, met vele elementen, die ons in verwarring probeert te brengen, een mooie avond om een introducee mee te nemen.

Zaterdag 29 september: onze jaarlijkse Provinciale-wandeldag, dit keer bij Zij-Actief De Vecht.

De locatie voor deze dag is: Multi Functioneel Centrum, Kerkstraat 36, De Vecht Terwolde.

09.45: ontvangst koffie/thee.

10.30: start van de wandeling, 5 km of 7.5 km

12.30: Pauze en Lunch op een leuke locatie tijdens de route

13.30: vervolg wandeling

15.30:drankje en afsluiting.

Voor de onkosten van deze dag wordt een bijdrage van 12.50 euro per persoon gevraagd.

Opgave is nog mogelijk bij bestuur Zij-Actief. "Hopelijk gaan we met veel leden van alle afdelingen genieten van een gezellige dag, Introducees zijn welkom", aldus het bestuur Zij-Actief Groessen: Leny-Rinie-Doortje-Diny-Ans.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Overleden:17-8-18 Stien Bisseling-Roordink (79 jr). 25-8-18 Marga van Haren-van Kerkhoff (57jr).31-8-18 Bennie Derkzen (68 jr).Dat zij allen in vrede mogen rusten.

Vieringen: 15-9-18:18.30: Euch.vie.EMM voorafgaand aan de kermis en het schuttersfeest in Groessen. Vrg.Pater G.Remmers en diaken A.v.Zundert. 23-9-18 geen viering.

Intenties:15-9-18: Overl.leden EMM,in het bijzonder: Matheus Janssen,Theo Scholten,Bennie Derkzen en verder Cor en Riet Aldering,Hennie Wouters,Bertus en Leike v.Bethray,Gerrit en Joke Uffing,Riet van Kempen en John,ouders Zweers,Frans Uffing,Henk en Paul Derksen,Maria Nass,ouders Uffing en overl.kd, Harrie Stam,Gerrit Aleven,Wim en Riet Driessen,Theo Vis,Hennie Roordink en Norbert,Thea Staring ,ouders Polman,ouders Uffing-Reijmer,Harry Meijer,ouders v.Ditshuizen,Theo Roordink en Ralf,Riek Derksen en Willy,Theodorus en Joanna Kampschreur en Gerard,Jan en Dora v.d.Borne,fam. Bloemberg,Gerda Willemsen,jrd. Bart en Bernard Diesfeldt,ouders Dikker -Theo en Joop,Bernard en Anneke Derkzen,ouders Derksen-Polman,jrd.Wilhelmina en Albertus Spaan,ouders Tamboer-Spaan,Jo en Toos Boss,Henk en Toos Derksen,fam.Lendering,Wim Driessen,Gerrit Derksen,Theodorus en Riek v.Ditshuizen,ouders Jeurissen,Gerda Stokman,jrd.Diny v.Kempen, Hennie en Willy v.Kempen,Theodorus en Gerda Aleven,Theo Ufing,Bernard Bouwman,Gerrit en Leike Driessen,Marga de Jong, jrd.Bertus Driessen,Piet en Annie de Kinkelder,Dora en Harry Smits,ouders Cor en Corrie Raasing en Niels,vader Jan Stokman,Riet Otten, Bep Elfrink,Bennie Knuiman,Carla Brinkman,Stien Bisseling,Bertus Verweijen,Gerrit Wilting,Marga van Haren.

Effectieve en pijnloze behandeling voor de aanpak van huidverslapping en meer...

ZEVENAAR - Boek nu de meest effectieve en pijnloze behandeling voor de aanpak van huidverslapping, fijne lijntjes, plaatselijke vetophopingen, cellulite en love-handles. Wanneer je in de spiegel kijkt, word je niet altijd blij van het spiegelbeeld dat je te zien krijgt. De kraaienpootjes onder je ogen, de fijne lijntjes rondom je mondhoeken of de verslapping van je kaakcontour. Nu je nog beter in de spiegel kijkt, zou je ook graag je cellulite en vetophopingen willen aanpakken.

Desiree Huidverbetering introduceert de Venus Swan. De meest effectieve, natuurlijke en ontspannende behandeltechniek op het gebied van huidverjonging, huidverstrakking voor zowel gezicht, hals en lichaam. De innovatieve MP² technologie van de Venus Swan is een combinatie van Multi-Polaire Radio Frequentie en Magnetische Pulsen. Deze technologie realiseert een gelijkmatige warmte in de huid waardoor nieuw collageen, nieuwe fibroblasten en nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt.

Houd jij niet van naaldjes en/of injecties maar wil jij wel graag werken aan een strakkere en betere huid? Een behandeling met de Venus Swan is dé manier om gezicht en lichaamscontouren te verbeteren, cellulite te verminderen, de huid te verstrakken en rimpels te verminderen. Wanneer mogen wij jou verwelkomen om de mogelijkheden te bespreken?

Bent u ook geïnteresseerd in een behandeling met de Venus Swan? Loop dan donderdag 27 september tussen 16.00 en 20.00 uur gezellig even binnen tijdens de open dag. Een hapje en drankje staat al voor u klaar.

Voor een afspraak bel: 06 53355436 of mail naar: info@desireehuidverbetering.nl.

Bert Timmer Memorial Loop weer een succes

DUIVEN - De zesde editie van de Bert Timmer Memorial Loop was weer een succes. Horsterpark stroomde vol met hardlopers en supporters, complete families die aan deze hardloopwedstrijd deelnamen.

Dit keer waren er geen zorgen over de kleintjes die werden liefdevol opgevangen door Puck & Co – Kindercentra, het was met recht een volle bak. Natuurlijk leverde het weer een positieve bijdrage en maakte deze dag nog aangenamer. Er was ruim muziek voorhanden, dweilorkest Oeverloos spoorde de lopers aan tot betere prestaties en Music4U gaf een prachtige muzikale show weg in de VIP-tent. Ook regionale toppers van Running Team Liemers en Argo uit Doetinchem waren aanwezig. De toegevoegde Bedrijven Team Loop werd enthousiast ontvangen door de deelnemende teams.

Winnaar voor het eerste jaar is ‘Zonnekinderen’ geworden. Ze kunnen voor een jaar beschikken over een prachtige bokaal die ze volgend jaar kunnen verdedigen. Aan de uitslag van de scholencompetitie wordt momenteel nog gewerkt. Binnenkort zal bekend worden gemaakt welke school de sportiefste is in de gemeentes Westervoort en Duiven.

De winnaars van de 5 kilometer is geworden Robin Rietman (Running Team Liemers) in een tijd van 16:12 en bij de dames is het Eline de Jong (Running Team Liemers) met een tijd van 18:39 geworden. Justin van der Steen (Running Team Liemers) nam ruim voorsprong op nummer twee en eindigde als eerste met een tijd van 33:53. Kaily Groot Zevert (Argo) veroverde de eerste plaats met een tijd van 46:54, bijna vier minuten voorsprong op nummer twee. Het waren prachtige races tijdens een mooi evenement.

Medailles voor De Breuly

Podium surfski-race met Jeroen Koster en Stefan Ubbink. (foto: Robert Hendriks)

ZEVENAAR - Op 1 en 2 september was het NK Ocean in Noordwijk waar reddingsbrigade De Breuly uit Zevenaar vertegenwoordigd werd door Jeroen Koster en Stefan Ubbink in de master categorie.

Net als vorig jaar wisten de sporters van de reddingsbrigade medailles te winnen op verschillende onderdelen. Op de eerste dag wisten de heren allebei een medaille te behalen op het onderdeel board race. Goud voor Jeroen en zilver voor Stefan.
Tevens lukte het Stefan om op het onderdeel 70m beach sprint een gouden medaille te halen.
Op de tweede dag stonden de onderdelen surfski race, ocean man en beach flags op het programma. De surfski race werd gewonnen door Stefan met Jeroen als tweede. Jeroen wist het onderdeel ocean man te winnen en daarbij werd Stefan tweede. Als laatste wist Stefan het onderdeel beach flags te winnen.
In totaal heeft reddingsbrigade De Breuly acht medailles weten te winnen bij de masters op het NK Ocean.

Oranjefeesten Angerlo zitten er weer op

Dogcart-rijden (foto: M. Albers) M. Albers

ANGERLO - Met een mooie optocht door Angerlo, de vendelhulde en een officiële opening zijn op woensdagavond 5 september de Oranjefeesten van start gegaan.

Donderdagochtend werd er gestart met het ringsteken per tractor met aansluitend het schijfschieten en vogelgooien voor de dames. Hierbij gooide Janet Wieggers de romp eraf en mag zich daarom Knuppelkoniging noemen. Rond de klok van één werd er gestart met het vogelschieten en aansluitend het koningschieten, waar 56 deelnemers aan deelnamen. Frank Gijsberts schoot, na 91schoten, hierbij de vogel eraf en mag zich Koning van Angerlo noemen. Na de spelen volgde er een mooie feestmiddag en avond met goede muziek van partyband Heer en Meester.

Vrijdagmorgen om 9.00 uur zaten de weergoden helaas niet mee voor de kinderspelen. Hier werd een goede oplossing voor gevonden waardoor het toch gewoon door kon gaan! Ook de kindervoorstelling was een groot succes bij de jongere kinderen.
Nadat de regen voorbij was, werd er gestart met dogcart-rijden met paard en wagen. Als laatst werd er nog gestreden bij het ringsteken per fiets. Rond 12.45 uur waren de spelen voorbij en kon er gedanst en gefeest worden.
’s Avonds stonden vanaf 20.00 uur de deuren weer open voor een afsluitend feest met Slamm!. Goed gefeest werd er zeker en iedereen werd bedankt voor weer een geweldig Oranjefeest door het bestuur van de Oranjevereniging Angerlo.

Gasterij De Gulle Goedzak: van Ibiza tot bourgondisch...

HUISSEN – Omringd door flamingo's waan je jezelf op een tropische bestemming tijdens de Ibizafeesten bij De Gulle Goedzak. Een heerlijk glaasje Sangria als welkomstdrankje en zomerse tapasgerechten geven je weer even het vakantiegevoel terug. Zelfs als het regent laat De Gulle Goedzak op jouw feest de zon schijnen!

Als feestlocatie staat De Gulle Goedzak al bijna 20 jaar bekend om het ruime aanbod in bourgondische arrangementen. Of het nu voor een gezellige feestavond met collega's is of een familiemiddag met warm en koud buffet, het team van De Gulle Goedzak staat garant voor een geslaagd feest. Complete maaltijden en verschillende hapjes, het wordt allemaal vers bereid in eigen keuken. 'De Ibizafeesten zijn nieuw en een mooie aanvulling op onze bourgondische arrangementen. We creëren echt een zomerse sfeer. Zo is er een heuse cocktailbar. Hier mag men, aan de hand van diverse cocktailrecepten, zelf de lekkerste cocktails maken. Tijdens het Ibizafeest verzorgen we in zo'n zes à zeven gangen zowel warme als koude zomerse tapasgerechten', vertelt eigenaar Herman Schrijver. 'Dan kun je onder andere denken aan frisse meloen en verse paëlla. Of wat dacht je van gebakken inktvisringen bijvoorbeeld? Alles om het Ibizagevoel compleet te maken.' Iets te vieren? Doe het eens in Ibizastijl. Of profiteer nu van de septemberactie: wie deze maand nog een feestmiddag of -avond boekt, kan dat doen tegen een aantrekkelijke actieprijs, ook als het feest in 2019 moet plaatsvinden! Bel voor informatie Herman Schrijver: 06 53812300. Karstraat 57 Huissen, ruime parkeergelegenheid is aanwezig. (www.degullegoedzak.nl; Email: degullegoedzak@hetnet.nl)

De Variabele Selectiedagen, scoor een sponsor voor jouw club!

Team DVOL 1 seizoen 2017-2018

NIJMEGEN / ARNHEM - De BKT-experts is een duurzame, goedkope, mooie én zeer snelle oplossing voor de renovatie van keuken, badkamer en toilet. Voor de montage ervan is De Variabele op zoek naar nieuwe sterspelers en sterspeelsters. Dit doen we tijdens de selectiedagen op 25 september in het Gelredome in Arnhem en 26 september in De Goffert in Nijmegen. Heb je interesse, dan kun je je aanmelden via www.BKT-experts.nl.

Ben je technisch ingesteld en kun je goed met mensen overweg, dan zorgen wij voor een passende training om je klaar te stomen als BKT-expert. Onze interne opleiding start in november.

"We vragen (sport)clubs in ons werkgebied ons te helpen op zoek te gaan naar dit nieuwe sterrenteam. Levert jou club één van onze nieuwe sterspelers, dan ligt er bij De Variabele voor jou club een sponsorcontract te wachten. Op deze manier dragen we naast een goed en prettig werkklimaat ook bij aan sport en spel in onze regio. Dus ga binnen je club op zoek naar technische vakmensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging binnen een stabiel en ondernemend bedrijf met volop mogelijkheden."

De Variabele is een vastgoedonderhoudsbedrijf in de regio Doetinchem-Arnhem-Nijmegen-Utrecht. Met ruim 200 medewerkers onderhouden we dagelijks alle vormen van vastgoed voor zakelijke bekeerders. Meer informatie over De Variabele staat op www.devariabele.nl. Naast de BKT-experts zijn we ook op zoek naar andere (allround) vakmensen in het onderhoud.

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

Op zondag 16 september is er om 9.30 uur een communieviering met als voorganger Diaken André van Boven. Het Ritmisch Koor verzorgt hierbij de zang.

Gebedsintenties:

Carolien Könning-Hermsen

Dora Wolters-Medze

Tonnie van de Lugt

Mw Roordink-Nijenhuis en Marian en Ans

Thea en Diny Martens

Leentje Martens-Cortie

Fien Verhoeven.

Overleden ouders Boekhorst

Op 20 augustus is op 84-jarige leeftijd Carolien Könning-Hermsen overleden. Haar uitvaart vond plaats op zaterdag 25 augustus waarna zij ter ruste werd gelegd op het parochiekerkhof.

Op vrijdag 24 augustus is op 87-jarige leeftijd Hendrik Derksen overleden. Zijn uitvaart vond plaats op vrijdag 31augustus waarna hij te ruste werd gelegd op ons kerkhof.

Telefoon: 0316 247216; email:babberich@rkliemers.nl.

Longrevalidatie, wat kun je verwachten?

WESTERVOORT - Op woensdag 26 september houdt het Longpunt Arnhem-Liemers een bijeenkomst over wat men kan verwachten van longrevalidatie.

Imke van Esschoten, fysiotherapeut, en Elke Pothof, psychologe, zullen ingaan op de volgende vragen met betrekking tot longrevalidatie: Wie kan verwijzen voor longrevalidatie? Hoe verloopt het assessment? Hoe ziet een longrevalidatietraject er uit?

Met als belangrijke focus het interdisciplinaire karakter van het revalidatietraject en het leren omgaan met de longaandoening als behandeldoel.

De bijeenkomst van Longpunt Arnhem-Liemers vindt plaats op woensdag 26 september van 14.00 - 16.00 uur in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De zaal is open van 13.30 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel wordt bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Topfolk door Golden Bough in De Lantaern

Golden Bough

ZEVENAAR - Op 29 september staat de top folk groep Golden Bough weer op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Een optreden van deze Amerikaanse band is iedere keer weer een feest voor de liefhebbers van dit genre. Aanvang: 21.00 uur. Entree: 12,00 euro.

Topfolkgroep Golden Boughe is één van de bands, die al vanaf de beginjaren in De Lantaern optreedt. Zij mag dan ook zeker niet ontbreken in het veertigjarig jubileumjaar van dit muziekcafé. Deze Amerikaanse groep is zeer geliefd bij het folkminnend publiek vanwege haar interpretatie van de Keltische en Ierse muziek. Ook wordt ze geroemd om de enthousiaste wijze waarop zij de zaal hierbij betrekt.

Het repertoire kenmerkt zich door een grote variatie aan stijlen, dat wordt bereikt doordat deze muzikanten als multi-instrumentalisten ogenschijnlijk moeiteloos overschakelen van het ene naar het andere instrument. Met een verbazingwekkend aantal akoestische instrumenten zoals: de Keltische harp, gitaar, tin whistle, viool, altviool, octaaf mandoline, harmonica en bodhran (de Ierse handtrommel) geeft dit super muzikale trio een oor en oogstrelend concert. Golden Bough maakt ook dit najaar weer een tournee door Europa,. Zij treden onder meer ook op in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Zwitserland. In de afgelopen jaren zijn er 30 Cd's op de markt gebracht, die allemaal zeer veel eigen composities bevatten.

Golden Bough presenteert op fantastische wijze de essentie en met name de vreugde van de traditionele (folk)muziek.

Inwijding monument 'het ongedoopte kind'

Monument (foto: Gerard Koenen)

DUIVEN - Op het kerkhof bij de H. Remigiuskerk in Duiven staat sinds enkele maanden een monument voor 'het ongedoopte kind'. Initiatiefnemers zijn de hoveniers van het betreffende kerkhof.

Vroeger werden kinderen, die stierven voordat ze gedoopt konden worden, niet in gewijde grond begraven. Dit was lang een doorn in het oog van veel parochianen en daarom heeft het bestuur van de H. Remigius gemeenschap het initiatief van de hoveniers omarmd.
Gekozen is voor een kleine zwart granieten obelisk. Deze gedenknaald of erezuil staat stevig in de aarde en wijst tegelijkertijd naar de hemel. Op de vier zijvlakken zijn gouden engeltjes gegraveerd, symbool voor de overleden kindjes, en een korte, maar veelzeggende tekst: Voor de ongedoopte maar nooit vergeten kinderen. Pastoor Thanh Ta zal het monument inwijden op zondag 23 september na de eucharistieviering van 11.00 uur. Zowel de hoveniers als de parochianen van de H. Remigius geloofsgemeenschap hopen dat dit gedenkteken van betekenis mag zijn voor ouders en familieleden van de kinderen. Dat het een plek van troost en herdenken mag zijn voor allen.

Free-Deal

REGIO - Onlangs is een persbericht in Hét GemeenteNieuws verschenen van Silvio Hageman, eigenaar van Reclamebureau Schetskamer in Pannerden, waarin melding werd gemaakt van de lancering van Free-Deal.

"Alles was door Silvio in gereedheid gebracht om met Free-Deal van start te gaan; er was door hem onder andere een app gebouwd, de website stond klaar, advertentie opgemaakt, het logo ontworpen et cetera. Helaas is één van de partners afgehaakt vanwege ziekte, waardoor besloten is Free-Deal niet op de markt te brengen. Aangezien de uitgave van Hét GemeenteNieuws al naar de pers was, is het bericht toch in de media verschenen. Helaas heeft Silvio enkele reacties hierover gekregen. Hem treft echter geen blaam in het stopzetten van Free-Deal. Dit willen wij u via deze weg laten weten", aldus grafisch ontwerper Silvio Hageman (www.schetskamer.nl).

KOPP/KVO: Kinderen van Ouders met Psychische Problemen of verslavingsproblematiek Cursus door GGNet en Iris in de Buurt

REGIO - Op dinsdag 9 oktober starten GGNet en Iris in de Buurt met een KOPP/KVO doe- en praatgroep (8-12 jaar) KOPP/KVO is de afkorting voor: Kinderen van Ouders met Psychische Problemen of verslavingsproblematiek.

Deze zal plaatsvinden in Doetinchem. De cursus wordt gegeven op dinsdagmiddag van 15:30 tot 17:00 uur. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. In de KOPP/KVO-groep wordt op begrijpelijke wijze aandacht besteed aan thema’s als: ziekte of verslaving van de ouder, gevoelens, geheimen, opkomen voor jezelf, enzovoort. In de groep wordt van alles gedaan, zoals: tekenen, schilderen, spelen en praten. Ouders of verzorgers worden bij de cursus betrokken door een ouderavond. Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats.

Kinderen van ouders met psychiatrische of verslavingsproblemen begrijpen vaak niet wat er met hun ouder(s) aan de hand is. Hierdoor kunnen ze met hun gevoelens in de knoop komen te zitten, wat zich ook in lichamelijke ongemakken, zoals buikpijn of hoofdpijn, kan uiten. Sommige kinderen gaan zichzelf de schuld geven, of proberen al op jonge leeftijd zorgen of taken in het huishouden over te nemen. Veel kinderen en jongeren denken hierbij de enige te zijn met zo’n bijzondere vader of moeder.

Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Aanmelden kan vanaf nu. Voor meer informatie en/of aanmelding kan men contact opnemen met: het secretariaat van GGNet preventie: 088 9331180 of e-mail: preventie@ggnet.nl.

Isseltaler Musikanten en blaaskapel Judaska Zweimal Blasmusik in Babberich

Blaaskapel Judaska. (eigen foto)

BABBERICH - Op zondagmiddag 14 oktober hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en blaaskapel Judaska. De aanvang is 14.00 uur en de zaal is open om 13.00 uur.

Zweimal Blasmusik. In een gezellige entourage kan de bezoeker genieten van blaasmuziek op topniveau. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd door drumfanfare Sint-Jan Babberich.

Isseltaler Musikanten. (foto: Paul Schouten) Paul Schouten

Blaaskapel Judaska uit de regio Noord-Limburg speelde zich de afgelopen jaren in de harten van veel fans. De kapel heeft talrijke optredens op haar naam staan, waaronder optredens op de belangrijke Duitse festivals Kronjuwelen der Blasmusik en Woodstock der Blasmusik.

Dirigent Cyrille van Poucke heeft met de Isseltaler Musikanten voor ‘Zweimal Blasmusik’ een feestelijk programma voorbereid. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen de revue passeren.

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zondagmiddag 14 oktober in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a in Babberich. De aanvang is 14.00 uur en de zaal gaat om 13.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. De toegangsprijs bedraagt tien euro per persoon. Reserveringslijn 026 3820245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

Bridgecursus Angerlo

ANGERLO - Bij Bridgeclub Angerlo staat gezelligheid voorop, een avond gezellig kaarten en leuke contacten onderhouden is het motto. Bridgeclub Angerlo is op zoek naar meer leuke mensen die het bridgespel graag willen leren, gevorderden zijn ook welkom.

Heb je al jaren niet gebridged? Wil je meer weten over bridge? Hoe kan ik mijn partner beter begrijpen en hij/zij mij? Dan is het heel leuk om aan cursus 2 te beginnen.

17 oktober starten we weer met cursus 2 'Bridge in een flits'. We gaan aandacht besteden aan bieden, uitspelen en tegenspelen, dit alles onder leiding van een ervaren docente in een gezellige ruimte met de hulp van een powerpoint-presentatie en met de lesstof van Berry Westra.

Voor informatie en opgave kunt u een mail sturen naar Herman Rensen bcangerlo@gmail.com. Wil je eens een kijkje nemen bij deze bridgeclub, kom dan op donderdag avond voor half acht in De Meent in Angerlo en vraag naar Herman of Yvonne. Ze geven graag informatie en advies.

Free-Deal

REGIO - Onlangs is een persbericht in Hét GemeenteNieuws verschenen van Silvio Hageman, eigenaar van Reclamebureau Schetskamer in Pannerden, waarin melding werd gemaakt van de lancering van Free-Deal.

"Alles was door Silvio in gereedheid gebracht om met Free-Deal van start te gaan; er was door hem onder andere een app gebouwd, de website stond klaar, advertentie opgemaakt, het logo ontworpen et cetera. Helaas is één van de partners afgehaakt vanwege ziekte, waardoor besloten is Free-Deal niet op de markt te brengen. Aangezien de uitgave van Hét GemeenteNieuws al naar de pers was, is het bericht toch in de media verschenen. Helaas heeft Silvio enkele reacties hierover gekregen. Hem treft echter geen blaam in het stopzetten van Free-Deal. Dit willen wij u via deze weg laten weten", aldus grafisch ontwerper Silvio Hageman (www.schetskamer.nl).

Longrevalidatie, wat kun je verwachten?

WESTERVOORT - Op woensdag 26 september houdt het Longpunt Arnhem-Liemers een bijeenkomst over wat men kan verwachten van longrevalidatie.

Imke van Esschoten, fysiotherapeut, en Elke Pothof, psychologe, zullen ingaan op de volgende vragen met betrekking tot longrevalidatie: Wie kan verwijzen voor longrevalidatie? Hoe verloopt het assessment? Hoe ziet een longrevalidatietraject er uit?

Met als belangrijke focus het interdisciplinaire karakter van het revalidatietraject en het leren omgaan met de longaandoening als behandeldoel.

De bijeenkomst van Longpunt Arnhem-Liemers vindt plaats op woensdag 26 september van 14.00 - 16.00 uur in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De zaal is open van 13.30 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel wordt bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Bewegen en sporten op aangepast niveau

Speels bewegen door spullen op de mat te stelen en te bewaken. (foto: Bert Rhebergen)

REGIO - Aangepast sporten betekent dat de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers maatgevend zijn voor wat er gebeurt. Het is daardoor vooral geschikt voor iedereen die iets niet (meer) zo goed kan.


Het aanbod is geschikt voor jong en oud, mensen met spier- of gewrichtsproblemen of een andere aandoening van het bewegingsapparaat, met overgewicht en ook voor hart-, vaat- en longpatiënten.

De activiteiten zijn zwemmen en watergymnastiek, gymnastische oefeningen, (bal) spelen, badminton, volleybal, enzovoort. In één les worden meestal meerdere activiteiten gedaan. Voor dansliefhebbers is zelfs rolstoeldansen mogelijk en handbikers gaan in de zomer in de buitenlucht op pad. Bewegen is goed maar het moet ook nog gezellig zijn. En dat is het bij ons.

Wij bieden deze mogelijkheden wekelijks aan in Zevenaar, Didam, Braamt, Doetinchem, Zelhem, Ulft en Varsseveld. Een goede gelegenheid om te komen kijken of nog beter om gratis een paar keer mee te doen. Dat kan op alle locaties.

Uitgebreide Informatie over tijden, plaatsen enzovoort staat op www.vasdeijsselstreek.nl. Ook is daar een aantal korte filmpjes te zien om een indruk te krijgen wat er zoal gebeurt. Bel voor informatie: 06 12023586.

Taizéviering in Duiven

DUIVEN - Zaterdag 13 oktober wordt om 19.00 uur weer de halfjaarlijkse Taizéviering gehouden in de Sint-Remigiuskerk in Duiven. Dit is een van aard oecumenische kerkviering. De bezoeker zich al luisterend naar Taizémuziek, in stilte voorbereiden op de viering vanaf 18.30 uur.

De liederen tijdens de viering zullen worden gezongen door een taizékoor. Dit taizékoor is een gelegenheidskoor waaraan alle belangstellenden kunnen deelnemen. Zowel zangers als spelers van een muziekinstrument. Dit koor oefent op de vrijdagavonden 28 september, 5 en 12 oktober vanaf 19.15 tot 20.45 uur in het parochiecentrum van de St. Remigiuskerk in Duiven, gelegen aan de Kastanjelaan 2 te Duiven.

De Taizévieringen worden gehouden naar voorbeeld van Taizé, een oecumenische bedevaartsplaats in Bourgondië, Frankrijk, gesticht door frère (broeder) Roger. De vorm waarin daar de vieringen worden gehouden is heel speciaal, heel meditatief. De vieringen bestaan uit veel zang, drie stiltes, en enkele psalmregels, een overwegingstekst (twee regels) en voorbeden. De gezongen liederen kun je wel vergelijken met het mantrazingen. De liederen bestaan vaak uit één of hooguit twee meditatieve regels die meerdere malen worden herhaald. Hierdoor wordt de tekst heel intens beleefd en kom je tot diep gebed. Tijdens de momenten van stilte kun je je dan echt in jezelf keren.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over toekomstige Taize-vieringen en/of andere ontwikkelingen? Like onze facebook-pagina op @Taizedeliemers.

Grote bingo in Aerdt

AERDT - Op 29 september verzorgt drumfanfare Eensgezindheid uit Aerdt voor de eerste keer een bingo. Deze is overgenomen van de schutterij.

Dit evenement zal plaatsvinden in het Dorpshuis Eensgezindheid aan de Schoolstraat 23 in Aerdt. Zaal is geopend om 19:00 uur. Start van de bingo is om 20:00 uur.

De leden van de drumfanfare komen op zaterdag 15 september bij de inwoners van Aerdt aan de deur om alvast in de voorverkoop loten te verkopen. Tevens kunt u kaarten reserveren via de website: www.bingo-aerdt.nl. Er zijn diverse grote prijzen te winnen, waarvoor de dank van de vereniging uitgaat naar alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. Deelname kost vijf euro voor negen speelronden.

Meer informatie staat op de website en op facebook evenement: Aerdtse Bingo 29 september 2018.

Beter leren schaken

ZEVENAAR - Hebt u altijd al beter willen leren schaken? Maar het is er niet van gekomen? Dan is dit uw kans! De Zevenaarse schaakvereniging biedt beginnende schakers en zij die het al enigszins kunnen de mogelijkheid om deel te nemen aan de beginnerscursus volwassenenschaak.

Vanaf 25 september tot en met december wordt er elke week op dinsdagavond van 19.00 tot 19.45 uur lesgegeven door (zeer) ervaren clubspelers. Er wordt gewerkt uit het werkboek van de Stappenmethode (van Wijgerden/Brunia). In een tiental lessen worden de beginselen van het schaken behandeld zoals de stukken en de loop ervan, de velden, mat, pat, penning, dubbele aanval, enzovoort. Schaken is een bijzonder leuke bezigheid om mee bezig te zijn en bovendien om uw verstand te scherpen.

Het kan worden beoefend tot op zeer hoge leeftijd en kan leidt tot leuke sociale contacten. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor echt gespeelde partijen, zodat u daar wat meer begrip voor krijgt.

De kosten zijn gelijk aan de kostprijs van het werkboek Stappenmethode, vijf euro. Er wordt lesgegeven in de locatie van de schaakvereniging in Ons Huis aan de Markt in Zevenaar (zalencentrum achter het kerkje tegenover boekhandel Rebers). Als deze uitdaging u aanspreekt bent u welkom. U kunt zich tot 15 september aanmelden bij Vincent Pelgrom (via telefoon 0316 524186 of via emailadres vincent.pelgrom@gmail.com).

Expositie '20 jaar St. Kunstwerk Westervoort'

WESTERVOORT - Dit jaar bestaat stichting Kunstwerk Westervoort 20 jaar en dat wordt gevierd! Op zondag 23 september wordt iedereen van 14.00 tot 17.00 uur uitgenodigd voor de feestelijke opening van de expositie '20 jaar St. Kunstwerk Westervoort' bij Huize Vredenburg met werken van oud exposanten.

De kinderen kunnen deze middag deelnemen aan een teken-/schilderwedstrijd waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Er is gezellige muziek aanwezig en natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom, van jong tot oud en de toegang is gratis.

Oud-exposanten konden maximaal twee werken aanleveren bij Huis ter West in Westervoort. De expositie in Huize Vredenburg (Klapstraat 112) is tot en met zondag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Tevens hangen er werken bij Huis ter West (Zd. Parallelweg 3). Zie ook: www.kunstwerkwestervoort.nl en www.hkwestervoort.nl.

Feestavond bij Sint-Andreas

Het koningspaar Gerard & Ans Polman, samen met onze jeugdkoning Lars van Onna. (foto: Lars van Onna) Lars van Onna

ZEVENAAR - Op zaterdag 22 september vanaf 20.00 speelt de Amici Feestband op de schuttersavond van schutterij Sint-Andreas ’t Grieth-Zevenaar. De toegang is gratis.

Om 17.30 vertrekt de schutterij vanaf de Oude Doesburgseweg naar de Oude Steeg, voor het ophalen van het koningspaar Gerard & Ans. Op de Oude Steeg in Zevenaar zullen de bielemannen de boomstam doorhakken en zal er voor het koningspaar en de aanwezigen, gevendeld worden.

Om 18.40 zal verder getrokken worden naar het Noordeinde. Omstreeks 19.00 uur zullen de bielemannen en vendeliers hier opnieuw hun kunsten laten zien bij de schuttersboog.

Omstreeks 20.00 zal de schutterij terug zijn in het schuttersgebouw aan de Oude Doesburgseweg. Hierna zal de feestavond plaatsvinden met medewerking van de Amici Feestband.

Vieringen H. Antonius Abt Loo

Op zondag 16 september om 09.30 uur, Woord en Communie viering. Voorganger J. Heemink. Samenzang.

Op zaterdag 22 september om 18.00 uur, Woord en Communieviering. Voorganger T. Menting in samenwerking met het Dames- en Herenkoor.

School en wijk De Ziep houden sfeervolle avond voor ouderen in de buurt

Rowdy (links) en Hani serveren trots de hapjes die ze gemaakt hebben op de eerste burenavond. (foto: M. Kleinpenning)

DIDAM - De Ziep, school voor voortgezet speciaal onderwijs, organiseert voor de tweede keer samen met het wijkplatform De Ziep op woensdag 27 september een gezellige avond op school voor ouderen uit de wijk De Ziep in Didam. Op die avond treedt het mannenkoor Mooi Koor Man uit Doetinchem op.


“De Ziep is een middelbare school voor speciale leerlingen. We geven onderwijs is een prachtig modern gebouw met onder andere een restaurant en praktijklokalen. De samenwerking met de buurt past helemaal binnen onze visie, vertelt Margot Kleinpenning, directeur van de school. Arnold van Kevelaar van Wijkplatform De Ziep vult aan: "Doel van de avond is dat de leerlingen van De Ziep aan de gasten laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. Daarbij vinden we het ook belangrijk dat de bewoners uit de buurt elkaar ontmoeten en met elkaar een leuke avond hebben.”

Mark Klomp is kok op De Ziep. Klomp: “Op 27 september maken de leerlingen de hapjes, ze leren uitserveren en ontvangen de gasten. Op deze manier ontwikkelen de leerlingen vaardigheden binnen de horeca. Dat is voor hun toekomst erg belangrijk. De entree is gratis, wel een kleine bijdrage voor de drankjes in de pauze." Klomp en van Kevelaar: “We hopen weer op een grote opkomst. Een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid."

Inloop om 18.45 uur met koffie/thee. Het koor begint het programma om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.30 uur. Locatie is school De Ziep aan de Marsweg 49 in Didam. Meer informatie te verkrijgen via 0316 296950 of info@deziep.nl.

Cursus voor mensen met dementie en mantelzorger

DUIVEN - Mensen die net de diagnose dementie hebben gekregen, hebben vaak behoefte aan meer informatie over de ziekte. Tijdens de cursus Mijn brein laat me in de steek…..En nu? van Liemerije krijgt u praktische informatie over dementie, tips van onze behandelaars en helpt de bewegingsagoog u in beweging te blijven.

De cursus is bedoeld voor mensen die recent de diagnose dementie of MCI (Mild Cognitive Impairment) hebben gekregen en hun mantelzorger. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten met een theoriegedeelte en een beweeggroep. ,,Een waardevolle cursus, goed om met gelijkgestemden te praten over actuele onderwerpen”, aldus één van de deelnemers.

In beweging komen én blijven is een belangrijk onderdeel van de cursus. Deelnemers worden door de bewegingsagoog op een leuke en afwisselende manier uitgedaagd om te bewegen. Bewegen is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven verbetert en het ziekteproces iets kan vertragen. Daarnaast verlopen dagelijkse activiteiten makkelijker doordat u conditie en kracht opbouwt..

Het theoriegedeelte wordt geleid door verschillende therapeuten van Liemerije. Zo geeft de ergotherapeut handvatten om dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven doen. Van de logopedist krijgt men tips over communiceren en het verminderen van frustraties tijdens gesprekken. De overige onderwerpen worden in overleg met de deelnemers bepaald.

De cursus start vrijdagmiddag 26 oktober. De bijeenkomsten worden gehouden bij Liemerije Droostaete in Duiven.

Smartlappenkoor Duiven zingt in Meulenvelden

DIDAM - Op dinsdag 25 september presenteert Liemerije een muzikale avond met medewerking van Smartlappenkoor Duiven. Het koor bestaat sinds 3 september 2012.

Het idee voor een smartlappenkoor is ontstaan bij Gerard Vos en zijn zoon Geert Jan. Met ondersteuning van Mikado is men op zoek gegaan naar leden en naar een geschikte en betaalbare locatie. Hier is men in geslaagd. Het koor bestaat uit ongeveer dertig enthousiaste zangers en zangeressen.

Het doel van het koor is het met plezier zingen van smartlappen en andere gezellige Hollandse liedjes. Zo af en toe worden er ook liedjes met Duitse of Engelse tekst in het repertoire opgenomen. Het oudste nummer dat gezongen wordt stamt uit 1915. Het koor probeert van elk optreden een gezellige happening te maken.

Dirigent Demia Smeenk slaat met veel plezier de maat en zij zoekt samen met het bestuur de liedjes uit. Smartlappenkoor Duiven staat garant voor een heerlijk avondje uit. Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom. De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 19.00 uur,; de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 euro.

Personal Training Studio FitCoach verwelkomt sportievelingen

Opening FitCoach. (foto: Jelle Heeregrave)

DUIVEN - FitCoach ontvangt vanaf nu zijn leden in een unieke gloednieuwe training studio in de Ogtent te Duiven. De trainingslocatie in het vitale centrum van Duiven heeft een volledig geklimatiseerde sportzaal met de nieuwste fitnessapparatuur van onder andere Life Fitness, waaronder de Synergy360.

Bijzonder is dat ook de atleten op de Olympische Winterspelen 2014 in Sochi deze apparatuur gebruikten. FitCoach biedt een compleet aanbod in fitness, Personal Training, SmallGroup training, groepslessen, bootcamp en fysiotherapie. Een breed aanbod, ieder in zijn eigen tempo onder begeleiding van uw eigen FitCoach.

Openingsspeech wethouder Spaargaaren. (foto: Jelle Heeregrave) Jelle Heeregrave

“De opening van het FitCoach past perfect in het Vitale Centrum van Duiven”, legt Ton Spaargaaren, wethouder van gemeente Duiven uit. “De verbinding van gezondheid, voeding en de juiste begeleiding zorgt voor de meest optimale resultaten. FitCoach zal dan ook een grote bijdrage aan de gezondheid in Duiven leveren.”

Samen met uw eigen personal trainer werkt u samen aan kracht- en conditietraining of figuurverbetering en dat alles in combinatie met een verantwoorde lifestyle-begeleiding. Voedingsadvies en online trainingsschema’s zorgen voor nog meer resultaten, die elke maand worden bijgehouden in de bodyscan.

Momenteel is het zelfs mogelijk om dit zelf kosteloos uit te proberen. Meer informatie staat op www.mijnfitcoach.com.

Kleindier- en vogelshow

LOBITH - Op zaterdag 15 en zondag 16 september wordt weer de jaarlijkse jongdierenshow gehouden van de Lobithse Kleindier Vereniging. Dit jaar zal het echter een volledig andere show zijn dan voorgaande jaren. Dit jaar is gekozen voor een samenwerking met de VogelVrienden Tuindorp.

Deze samenwerking zal niet alleen leiden tot een grotere verscheidenheid aan dieren maar de samenwerking is voor al bedoeld om beide hobby's van de leden van de verenigingen in stand te kunnen houden. De verenigingen hebben beide veel van elkaar moeten leren om tot een optimaal resultaat te komen voor een zo mooi mogelijke show, ongetwijfeld zullen er nog wel wat vlekjes weggepoetst moeten worden echter voor een eerste gezamenlijke show zijn de verwachting al zeer hoog gespannen.

Dit jaar kan het publiek dan niet alleen hoenders, dwerghoenders, konijnen en cavia's aanschouwen, maar ook een groot aantal vogels waaronder parkieten, tropen, cultuurvogels, grote parkieten en kanaries in vele rassen en kleurslagen.

De show wordt gehouden in het clubgebouw van Excelsior, Sportlaan 14 in Lobith en is geopend op zaterdag 15 september van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 16 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Theater

Tangarine
UiteenHet leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks. Ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen. Deze wrange broederschap klinkt door in hun nieuwste theatertour en op hun nieuwste album. Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden.

Theaterconcert. Donderdag 11 oktober aanvang 20.15 uur. Prijs 21,00 euro.

Muziekschool

De muziekspeeltuin (4 – 5 jaar) Een muzikale ontdekkingsreis voor kleuters

Muziek geeft plezier en draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen. In de muziekspeeltuin komen kinderen op een speelse manier in aanraking met onder andere ritme, maat en melodie. Ze maken een muzikale ontdekkingsreis door te zingen, te spelen op instrumenten, te improviseren, te dansen en te luisteren naar muziek. Zo wordt de creativiteit en het muzikale gehoor ontwikkeld. De muziekspeeltuin sluit naadloos aan op de beleveniswereld van kleuters! De cursus start op 1 oktober 2018. Kijk voor meer informatie, inschrijven en het volledige cursusaanbod op www.liemerskunstwerk.nl!

Liedbegeleiding op akoestische gitaar (vanaf 18 jaar)

Word de nieuwe Bob Dylan

In deze cursus leer je in groepsverband de basisakkoorden, waarmee je moeiteloos elke popsong, folksong of evergreen van Bob Dylan tot Adele kunt begeleiden. Je moet wel zelf voor een gitaar zorgen. We hebben een cursus voor beginners en een cursus voor cursisten met enige ervaring. De cursus start op 2 oktober.

Kijk voor meer informatie, inschrijven en het volledige cursusaanbod op www.liemerskunstwerk.nl!

Lezing over de Eerste Wereldoorlog

ZEVENAAR/GIESBEEK - De lezing over de Eerste Wereldoorlog en de wapenwedloop vooraf is op 25 september in zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar en op 27 september in Kulturhus De Brede Blik aan de Kerkstraat 72 in Giesbeek. Ze wordt georganiseerd door de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ). Beide avonden beginnen om 19.30 uur en de toegang is 2,50 euro.

De littekens van deze oorlog bevinden zich nog steeds in ons landschap. De heer Zweers plaatst de Liemerse geschiedenis binnen de context van deze oorlog. Militarisme en nationalisme en twee tegenover elkaar staande grootmachten waren de bron van deze oorlog. Miljoenen mannen vochten vier jaar lang een bloedige strijd in de modder van West-Vlaanderen en de slagvelden in Noord-Frankrijk. Onder meer machinegeweren, tanks, oorlogsvliegtuigen, gifgas en vlammenwerpers werden geïntroduceerd.

In aansluiting op de lezing is er op 6 oktober om 13.00 uur een gratis een uur durende excursie in het Montferland onder leiding van de heer Zweers. Nadere informatie hierover tijdens de lezing of via www.Cvz7aar.nl.

Kledingbeurs Ladies` Circle 48 de Liemers

ZEVENAAR - Serviceclub Ladies` Circle 48 de Liemers presenteert op zondag 7 oktober een kledingbeurs in Het Musiater in Zevenaar om geld in te zamelen voor de Linda.foundation. Op deze kledingbeurs wordt dameskleding en kinderkleding van diverse bekende merken verkocht. Tevens zijn er verschillende Linda-gadgets te koop. De deuren van Het Musiater staan open van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang tot de kledingbeurs is gratis!

De Linda.foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift Linda. Samen proberen zij meer begrip en positieve inzet te creëren voor gezinnen in Nederland die het financieel zeer zwaar hebben.

Je zou denken dat in een land als Nederland geen armoede bestaat. Maar de werkelijkheid is schrikbarend: 1 op de 9 kinderen groeit op in een gezin dat dagelijks de eindjes aan elkaar moet knopen. Dat betekent concreet 380.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, niet elke dag een warme maaltijd krijgen, laat staan een gezonde maaltijd. Naast de schaamte waar zij mee leven, vallen ze ook nog eens buiten het sociale circuit en voelen zich alleen.

"Open je ogen en hart voor de kinderarmoede. Omdat ieder kind dat in armoede opgroeit er een teveel is. Let kids be kids! Met lokaal ingezameld geld kunnen gezinnen in de Liemers worden gesteund. Wilt u meer informatie? Stuur een email naar ladies48@gmail.com. Like ons op Facebook en Insta en wij voorzien u van de laatste update! https://www.facebook.com/ladiescircle48/ https://www.instagram.com/ladies482017

Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

Walk&Talk. (foto: Walk&Talk)

DIDAM - Woensdag 26 september van 10:00-12:00 uur is er Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst is Peter Baks gastspreker.

Peter werkt bij het LeerwerkLoket Achterhoek en vertelt welke dienstverlening Het LeerwerkLoket kan aanbieden. Daarnaast zal hij ook informatie geven over de huidige arbeidsmarkt.

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar.

Meer informatie staat op www.bibliotheekmontferland.nl en www.levendesollicitatiegids.nl.

Westervoort fleurig tijdens de kermis met de kermisvlag!

Kermisvlag Westervoort. (foto: Mediaz) Mediaz

WESTERVOORT - Nog even en dan is het kermis in Westervoort. Veel (oud-)Westervoorters kijken uit naar 6, 7, 8, en 9 oktober, het fantastische feest voor jong en oud. Bent u ook een kermisfan? Dan kunt u dat laten blijken door een kermisvlag aan te schaffen waarvan van elke verkochte vlag een euro naar Stichting DreaMS gaat.

Kermisvierders Bert Jansen (Advies Kring), Johan Paape (Drukwerk Planet), Mendy Tiemissen en Diana van Kesteren (Mediaz) kwamen met het initiatief 'kermisvlag Westervoort'. Al snel waren William Boekhorst (winkeliersvereniging De Wyborgh) en Martin Wieleman (stichting Kermis Westervoort) reuze enthousiast en wilden ook graag hun steentje bijdragen. De Dorpstraat en het winkelcentrum zullen tijdens de kermis voorzien zijn van de fleurige kermisvlaggen.

"Wilt u ook een fleurige kermisvlag (en een steentje bijdrage aan www.stichtingdreams.nl)? Dat kan! Voor 17,50 euro bent u de in bezit van de kermisvlag die door heel Westervoort te zien zal zijn (er wordt verder geen winst gemaakt, de vlaggen worden tegen kostprijs verkocht). Stichting DreaMS steunt wetenschappelijk onderzoek naar kinder-MS en is een initiatief van Westervoorters Patrick Gal en Pascal Zweers. Het initiatief is ontstaan nadat bij Patricks dochter Romy begin 2017 kinder-MS werd geconstateerd.

De vlaggen kunt u reserveren via info@mediaz.nl of aanschaffen bij zalencentrum Wieleman vanaf 21 september.

Bannink Verlichting

Winnares Mevrouw Boegman

Kapsalon Verheij

Winnares Mevrouw Pilzecker

Muzikale reis door Brazilië: Novas Trilhas in Westervoort

Novas Trilhas

WESTERVOORT - Op woensdagavond 26 september (aanvang 20.00 uur) neemt Novas Trilhas in Huize Vredenburg de bezoeker mee op een muzikale reis door Brazilië.

Novas Trilhas bestaat uit vier enthousiaste professionele musici die zich na hun conservatoriumstudie hebben verdiept in Braziliaanse muziek, taal en cultuur. Ze spelen eigen arrangementen van bekende maar ook onbekende Braziliaanse muziek. Niet alleen samba uit Rio de Janeiro maar ook baiao, xote en samba reggea. Een concert van Novas Trilhas is een muzikale reis door Brazilië.

De bezetting van Novas Trilhas: Annelore Horn - zang, Sander Eggen - gitaar, Meiko Meissner - percussie, Ines van Deursen - contrabas.

In afwijking van de reguliere concerten op zondagmiddag vindt dit concert plaats op een woensdagavond. Het is raadzaam om op tijd aanwezig te zijn. De entree bedraagt 2,50 euro.

Koeksisters, boerewors, murgpompoen en bobotie bij Eet-Lokaal Zevenaar

De van oorsprong Zuid-Afrikaanse Hertzog en Nada van restaurant Eet-Lokaal. (foto: Pablo van Dick / Eet-Lokaal) Pablo van Dick / Eet-Lokaal

ZEVENAAR - Van 19 - 23 september is het Zuid-Afrikaanse week bij Eet-Lokaal Café Restaurant & Zalen. Het is een ideale manier om kennis te maken met de Zuid-Afrikaanse keuken, of juist herinneringen op te halen aan een eerder bezoek aan dit prachtige land met Nederlandse roots.

Gedurende deze week is het Eet-Totaal menu compleet opgebouwd uit traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten. Hertzog E. Olivier is sinds 3 ½ jaar mede-eigenaar van het Zevenaarse horecabedrijf en staat bekend als kok die veelal werkt met regionale producten. Tijdens de Zuid-Afrikaanse week worden regionale producten verwerkt tot traditioneel Zuid-Afrikaanse gerechten.

Bovendien brengt de bekende Zuid-Afrikaanse foodstylist & kok Anida Van Der Spuy een bezoek aan Nederland gedurende deze week en zal samen met haar vroegere schoolvriend Hertzog invulling geven aan het, ook in deze week, dagelijks wisselende menu. Hertzog is trots op de komst van Anida van der Spuy en kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking. Mede-eigenaar Linda Hogerhorst kan niet wachten om haar gasten te verrassen met gerechten als bobotie, koeksisters, boerewors, lamdenningvleis, koperpennieslaai, murgpampoen en andere typische Zuid-Afrikaanse gerechten.

Kom, beleef én proef Zuid-Afrika. Of beter gezegd: Kom en proef self wat Suid Afrika te bied het! Voor 32,50 euro krijg je tijdens de Zuid-Afrikaanse week een driegangenmenu met heerlijke proeverij, hoofdgerecht (vlees / vis / vegetarisch) en verrassend dessert als afsluiting. Uiteraard vergezeld van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn. Reserveer via 0316 242409 / via info@eet-lokaal.com.

Alzheimer Café in Zevenaar

ZEVENAAR - Het Alzheimer Café is op dinsdag 25 september. Deze avond verzorgt theatergroep Nocturne de voorstelling 'Ik wil je niet kwijt' een voorstelling in het kader van Wereld Alzheimer Dag.

De rode draad bij het verhaal in deze voorstelling is de liefdevolle verbintenis tussen twee oudere mensen, een band die sterker is dan de ellende die hen overkomt. Nocturne verwerkt actuele thema's in herkenbare, ontroerende verhalen met humor en aanstekelijke, troostvolle liedjes. Er is ruimte voor het uitwisselen van eigen beleving, emoties en ervaringen.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden, maar ook hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Het café vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis. De avond wordt mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland afdeling Arnhem en Keten Dementie de Liemers.

Topbasketbal bij Basketiers'71

ZEVENAAR - Twee dagen Top Basketball in Zevenaar, het weekend van 29 en 30 september. Op zaterdag 29 september zal de tweede thuisspeelzaterdag zijn. Vanaf 10.00 uur zullen (bijna) alle teams van Basketiers’71 in actie komen.

De jeugd en de seniorenteams, met ieder hun eigen ambities en prestatiedrang. Voor alle sportieve doelen, die zij zich voor komend seizoen hebben voorgenomen. Het belooft een gezellige, leuke, drukke dag te worden, waarin het spelplezier voorop staat. Tot de klok van 21.00 uur zal dit duren, kortom elf uur topbasketbal in Zevenaar. De locatie is sporthal Heerenmaten, iedereen is welkom.

Op zondag 30 september wordt dit nog eens dunnetjes overgedaan, het vijfde Eikeltjestoernooi. Deze lustrumeditie belooft, net als de voorgaande jaren, een waar spektakel te worden. De diverse recreantenteams uit de regio en natuurlijk het eigen recreantenteam zullen aantreden. Vanaf 14.30 uur zullen de eerste teams in actie komen, om op sportieve wijze te strijden. Om de zo felbegeerde eikeltjesbokaal, tegen de klok van 18.00 uur zal dit bekend zijn. Kortom, reden genoeg om dit met eigen ogen te komen aanschouwen, iedereen is welkom.

Online tickets 'De Grote Sinterklaasshow' binnen maand uitverkocht

REGIO - Sinterklaas is al jarenlang het nummer 1 kinderfeest van Nederland en dat blijkt nu ook weer uit het feit dat alle online tickets voor 'De Grote Sinterklaasshow' binnen één maand tijd zijn uitverkocht. Er zijn enkel nog een beperkt aantal kaarten te koop via de voorverkoopadressen.

Er worden liefst vier shows georganiseerd bij De Ogtent in Duiven. Sinterklaas kan dit jaar rekenen op ruim 1800 gasten die hem, na afloop van de voorstelling, de hand willen schudden. Deze interactieve Sinterklaasshow kenmerkt zich door de inmiddels gouden formule van onder andere een bezoek van Sinterklaas, het Pietenshowballet, herkenbare Sinterklaas iedjes, een hilarische buikspreekact, een verrassingsoptreden voor Sinterklaas en natuurlijk heel veel Pieten in de zaal. Voorafgaand aan deze shows kan men vast in de stemming komen met DJ Piet en na afloop is er ook nog een Meet & Greet met Sinterklaas en zijn Pieten.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de vestigingen van Jumbo Gradussen in Duiven, Jumbo Mennings in Westervoort en indoor speelparadijs Monkey Town in Arnhem. Meer informatie staat op www.grotesinterklaasshow.nl (of volg ervoor De Grote Sinterklaasshow op Facebook).

Drie-veren-wandeltocht

Pont Millingen-Pannerden. (foto: Jannet Tigchelaar) Jannet Tigchelaar

REGIO - Het was lang spannend of de jaarlijkse 3-veren-wandeldocht door kon gaan vanwege de lage waterstand maar alle pontjes varen! Op zaterdag 15 en zondag 16 september organiseert de stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland de tocht weer voor de wandelliefhebbers. Ook komt de wandelaar onderweg weer het 3 oeverfestival tegen met onder andere kunst en muziek.

Deze prachtige tocht gaat over drie pontjes en voert u door de natuur van de Geldersepoort, waar u oog in oog komt te staan met onder andere Konikpaarden en Galloway runderen die met hun begrazing de open structuur van het landschap in stand houden. Ook ziet u de sporen van de bever, de bever zelf houdt zich overdag echter schuil, wel zult u veel verschillende vogels horen en zien.

Iedereen kan meelopen want er zijn verschillende prachtige wandelingen uitgezet. U kunt kiezen uit 10, 20, 30 en 40 km. Starten kan tussen 08:00 en 13:00 uur.

De routes worden aangegeven doormiddel van pijlen en u krijgt bij de start een routebeschrijving mee. Starten kan bij café De Oude Waal Schoolstraat Pannerden voor wandelaars van boven de rivieren.

In Millingen aan de Rijn bij koffie- en eethuis De Gelderse Poort, Rijndijk in Millingen aan de Rijn, voor de wandelaars van beneden de rivieren en die met het openbaar vervoer komen. Het kost het voor leden wandelbond 5,50 euro inclusief veergeld, niet-leden 6,50 euro inclusief veergeld. "Wij verzoeken u vriendelijk zoveel mogelijk gepast te betalen. Voor wie het leuk vind is er tegen een vergoeding van 1,50 euro een medaille beschikbaar. Voor meer info ga je naar info@gelderseiland.nl."

Jubilarissen schutterij Onderling Genoegen

De jubilarissen met hun partners, het koningspaar Eric en Simone Klappers en jeugdkoningin Maybritt Bomers.

DUIVEN - Schutterij Onderling Genoegen heeft tijdens de traditionele schuttersavond op dinsdag 28 augustus een groot aantal jubilarissen gehuldigd. De bijbehorende speldjes werden uitgereikt door burgemeester Rik de Lange.

40 jaar lid: Oscar Zootjes, Stanley Basten, Martin Hagen, Paul van Hummel, Bert Lucas, Chris Thijssen, Arnold van Brandenburg, Erik Reuling, Huub Jansen, Sjaak Janssen, Sjaak Kersten, Frans Vos, Marco van Ooijen' Rob van Vught, Harry Wieleman.

50 jaar lid: Joop Harmsen, Bennie Staring.

60 jaar lid: Jan Gerritsen.

70 jaar lid: Joep Spaan, Jan Hugen, Jan Wieleman.

25 jaar functionaris: Wouter de Kinkelder, Jeroen de Kinkelder, Remy Spaan.

40 jaar functionaris: Frans Dieker.

Verder trad, als dank en eerbetoon voor bewezen diensten in de afgelopen jaren, het oudbestuurslid Jan Wieleman toe tot de schuttersraad van Schutterij Onderling Genoegen.

Wonen volgens Anna: uw tweedehands woonwinkel

ZEVENAAR - Duurzaam ondernemen daar gaat het bij ons om. Vaak meubelen die al een leven achter de rug hebben en daar door hun eigen charme uitstralen.

Omdat wij vinden dat alles waarde heeft voor de juiste persoon, en vanuit liefde voor tweedehands meubelen en woondecoratie, willen wij inspringen op de vraag naar ook tweedehands woondecoratie en een snel wisselend assortiment. Onze winkel wordt dus een tweedehands woonwinkel maar dan wel met mooie exclusieve spullen op interieur gebied. Wij kiezen dus bewust voor een tweede leven van meubelen en woondecoratie. Ook kopen wij nieuwe rest partijen op en dan kan het zijn dat u nieuwe accessoires koopt voor een tweedehands prijsje!

Omdat wij 15 september één jaar bestaan willen wij die datum ook gebruiken om over te gaan naar luxe tweedehands wonen. Natuurlijk blijven wij onze meubelen restylen en verkopen wij onze krijtverf lijn en geven wij ook nog workshops.

Mocht u meubelen hebben of woonaccessoires die in dit principe passen dan dat (in overleg) opgehaald of ingebracht worden. Denk hierbij aan kleine meubeltjes,spiegels kandelaars, lijstjes waxinelichtjes, enzovoort.

Graag zien wij u bij Wonen volgens Anna, om gezellig te snuffelen het bekijken van onze gerestylede meubelen verfadvies of workshops.

Wonen volgens Anna, Oude Doesburgseweg 89d, Zevenaar (Op de parkeerplaats van het kermisterrein).

Avanti Schoenen opent in Zevenaar

ZEVENAAR - Onlangs heeft Avanti Schoenen haar deuren geopend in Zevenaar. Volgens de eigenaresse, José Jörissen-Keultjes, vult zij door haar verhuizing van Doesburg naar Zevenaar het gat op wat onlangs is ontstaan door het vertrek van de schoenenzaken Van der Eem en Janssen.

De winkel verkoopt dames- en herenschoenen van goede kwaliteit en net even anders. Klantvriendelijkheid en goede service staan hoog in het vaandel. Met haar mooie merken zoals Via Vai, Shabbies, Piedi Nudi, Carmens, Gaastra, Australian, Hogl, Waldlaufer, Think , Rieker en nog meer presenteert zij een mooie collectie. Niet uit de collectie weg te denken zijn de stretchwalkers van Xsensible, waar zij zowel voor dames als heren een groot aantal verschillende modellen van op voorraad heeft.

Binnenkort komt er nog een collectie van Ruby en Ed; zij verklapt nog niet wat het is, laat je maar verrassen. Ook tassen van Shabbies behoren tot het assortiment. Zevenaar is voor haar niet onbekend, zij heeft er ooit gewoond en haar familie en schoonfamilie kwamen uit Zevenaar.

Samen met Tine (Van der Eem schoenen) bezoekt zij binnenkort nog een beurs om de wens van haar nieuwe klanten zo goed mogelijk te vervullen.

Avanti Schoenen, Didamsestraat 7, Zevenaar; 0316 745222.

Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag: 10.00/17.30 uur, vrijdag: 10.00/20.00 uur, zaterdag: 10.00/17.00 uur.

Radio Frequentie-Thermage: een duurzaam alternatief voor een facelift

DUIVEN - Deze innovatieve behandeling is vanaf nu te boeken bij Anti-Aging Center Marjan Mell. RF-Thermage verjongt, verstrakt en lift de huid op een aangename, pijnloze en veilige manier.

Hoe werkt het; Radio Frequentie wordt al vele jaren toegepast in de medische wereld en sinds enkele jaren ook in de cosmetische branche. De RF-Thermage behandeling verwarmt het weefsel in de huid en laat het collageen krimpen (samentrekken) waardoor de huid strakker wordt.

De RF-Thermage behandeling is een ideale huidverjongingstechnologie door de precieze afgifte van Radio Frequente energie in de huid op de juiste diepte. Elke millimeter van de huid wordt behandeld, zodat overal het collageen volledig gestimuleerd wordt om een liftend, verstrakkend, verstevigend effect te bewerkstelligen wat resulteert in strakke contouren. U ziet met één keer al resultaat, maar om een echte collageen opbouw te krijgen, is een kuur wel aan te bevelen! Na een halfjaar is het collageen met 20 tot 27 procent toegenomen.

Door de behandeling met RF-Thermage… Wordt de huid gelift, strakgetrokken en verstevigd. Wordt de doorbloeding gestimuleerd. Worden verkrampte spieren in het gelaat, welke zorgen voor lijntjes, rimpels en een vermoeide uitstraling door warmte hersteld. Verminderen wallen onder de ogen door het herstel van huidelasticiteit en huidstructuur. Verminderen de kraaienpootjes. Krijgt u een strakkere kaaklijn. Vermindert een dubbele onderkin.

Wilt u meer weten? Meldt u dan aan voor de demo-dag op donderdag 18 oktober en geeft u voorkeur door voor de eerste sessie om 11:00 of de tweede sessie om 14:00 uur. Bezoek ook www.anti-agingcentermarjanmell.nl of bel 06 53934495.

Ruim halve ton voor SamenLoop voor Hoop de Liemers

Overhandiging van de cheque aan KWF. (foto: Walter Verwaal) Foto: Walter Verwaal

DUIVEN – Afgelopen weekend hebben bijna 500 wandelaars deelgenomen aan de SamenLoop van Hoop de Liemers. De KinderLoop bracht ruim 100 kinderen op de been. De sfeer was ingetogen, positief maar vooral de saamhorigheid voerde de boventoon. Op zondagmiddag 14.00 uur kon de organisatie een eerste tussenstand melden, 52.802,71 euro. De ervaring leert dat de komende weken dit bedrag nog hoger gaat worden.

Het Horsterpark was omgetoverd tot een wandelparcours met daaromheen kraampjes waar teams hun acties inzetten om nog meer geld in het laadje te brengen. Dat is goed gelukt. Het enthousiasme en de vindingrijkheid van de teams leidde tot verrassende initiatieven. Van voetmassage en reiki, tot zelfgemaakte jam, zelf vogelhuisjes maken, poffertjes en pannenkoeken tot nasi met saté en nog veel meer.Op het podium waren er doorlopend muziekoptredens.

Zonder eregasten geen SamenLoop. Twintig gasten met hun begeleider hebben genoten van de ceremonies, workshops en heerlijk eten. Dit alles georganiseerd door vrijwilligers. Zelfs het diner en de lunch is door vrijwilligers bereid, waarbij alles gesponsord is door bedrijven uit de Liemers. Een reactie van eregast: 'ik had er een beetje dubbel gevoel bij, ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. Maar de saamhorigheid van de SamenLoop heeft me geleerd, dat ik er in de strijd tegen kanker niet alleen voor sta! Ik heb genoten.'

KinderenSpeciaal voor de Kinderen was er een 24 minuten KinderLoop en veel activiteiten op het speelplein. De kinderen hebben samen gezorgd voor ruim 2.000 euro.

Kaarsenceremonie
De Kaarsenceremonie op zaterdagavond was een indrukwekkend moment. Het parcours was verlicht met meer dan 2.000 kaarsen, allemaal opgedragen aan iemand die ziek is of is overleden aan kanker. Het optreden van Lain Barbier werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd.

De organisatie van de Liemerse editie van de SamenLoop voor Hoop kijkt tevreden terug. Iris Melis, voorzitter, is dankbaar voor de inzet van iedereen, wandelaars, vrijwilligers en ook de commissie die ruim een jaar bezig is geweest met de voorbereiding van dit evenement. 'Ik ben ontzettend trots op iedereen die heeft geholpen om dit evenement neer te zetten. Mijn dank is groot.'

Collecte voor HandicapNL zoekt collectanten

MONTFERLAND - Van 24 tot en met 29 september wordt de jaarlijkse collecte gehouden van HandicapNL. HandicapNL is de nieuwe naam voor het goede doel na een fusie van Fonds Verstandelijke Gehandicapten en Revalidatiefonds. Door het bundelen van hun krachten kan HandicapNL nog sterker en efficiënter opkomen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap.

De overheid en maatschappij vragen steeds meer van ons. Als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt kan het lastig zijn om zo goed mogelijk voor jezelf zaken te regelen. Om eigen keuzes te maken en regie te krijgen over je eigen leven heb je kennis, vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen nodig. En extra steun van de mensen om je heen. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen.

Doe mee met deze collecte met een gift aan de deur, of wordt collectant. U kunt zich opgeven bij de plaatselijke coördinator Ans Kruis, 06 13756581. Meer informatie staat op www.handicap.nl.

Rob en Jessica Zweden kermiskoningspaar bij Sint-Jansgilde

Kermiskoningspaar Zweden vergezeld door het gildebestuur St. Jan Beek-Loerbeek Foto: Ben Boers

BEEK - De nieuwe koningsparen van de Beeks-Loerbeekse kermis zijn bekend. Rob Zweden was een van de 103 schutters die zich zaterdags tijdens het gezellige kramentellen hadden gemeld voor deze strijd. Na 303 schoten kwam het laatste restant van de vogelromp tot grote verrassing van Rob, vlot naar beneden.

Op zondag de 26ste mochten zijn voorganger schutterskoning Ronald Franken met zijn vrouw Willeke plaats nemen in de traditionele landauer om burgemeester De Baat op te halen voor de jaarlijkse rondgang door Beek en Loerbeek. De zondag kende een vernieuwende opzet, die getuige het grote aantal belangstellenden in de smaak viel. De Baat memoreerde in openingswoord aan de ondernemendheid van het Sint-Jansgilde en met name de recent afgetreden voorzitter Jan Kluitman werd geroemd om zijn gastvrijheid, kennis van de gemeenschap en zijn langdurige inzet voor het Sint-Jansgilde. De burgemeester stelde dat de betrokkenheid van de inwoners bij hun gemeenschap kenmerkend is en dat deze betrokkenheid weldra gevraagd zal worden bij de herinrichting van de Sint-Jansgildestraat.

Bij de dames was het een spannende strijd. De vogel bood lange tijd weerstand doordat een vleugel aan een draad bleef hangen. Eufra van Fontijn wist dit onderdeel uiteindelijk toch los te schieten. Irma Derksen schoot het laatste deel van de romp naar beneden en werd kermiskoningin.

Dinsdagmiddag was het een gezellig samenzijn van jong en oud. Omstreeks 19.00 uur werden de verschillende prijzen uitgereikt door oud-voorzitter Kluitman. De uitslagen hiervan staan op de website van het Sint-Jansgilde.

Euregio-competitie bij Tennis Vereniging Zevenaar

ZEVENAAR - De Euregio tenniscompetitie is voor een periode van zes weken van start gegaan met een uitstekend begin voor T.V.Z.

Het is een iets andere formule als voorgaande jaren met wel zo leuk. Er zijn drie groepen qua speelsterkte in gedeeld in Groep A met vier teams, Groep B met zes teams, en groep C met vier teams. Men kan promoveren, maar ook degraderen.

Promoveren kan alleen vanuit de B- en C-groep en degraderen alleen uit de A- en B-ploeg. De deelnemende teams komen respectievelijk uit 's-Heerenberg- Bergh 1-2, Zeddam, Emmerich (Rot Weiss en Eintracht), Doetinchem- TC Zuid en TV de Vijverberg, Didam-TVD, Duiven-Columbae, Beek- Kolkstede en Zevenaar (T.V. Rackets en T.V. Zevenaar).

De mannen van TVZ doen het uitstekend met een 6-4 overwinning tegen Kolkstede uit Beek en een 8-0 overwinning tegen Bergh 2 uit 's-Heerenberg. Tot nu gaat het er zeer sportief aan toe en in goede harmonie. Kom gerust op de komende dinsdagen kijken. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en misschien krijg je wel zin om je er via je club er bij aan te sluiten.

Zonnebloem Zevenaar Oost/BOOZ Bedevaart Kevelaer

Basilikakerk Kevelaer. (foto: Els Schipper)

REGIO - Op donderdag 6 september zijn de gasten van De Zonnebloem Zevenaar Oost, Babberich, Ooy en Oud Zevenaar op Bedevaart gegaan naar Kevelaer.

"Na om 09:15 uur uit Zevenaar vertrokken te zijn, kwamen we om 10:30 uur aan in Kevelaer om te starten met onbeperkt koffie/thee, warme Apfelstrudel met vanille, slagroom en vruchten. Daarna stond om 11:30 uur de heilige mis, volledig in het Nederlands en geweldig muzikaal ondersteund door het Sint-Ceacilliakoor uit Babberich tevens met medewerking van koorleden van het Ceacillienchor uit Elten-Hüthum in de prachtige Basilikakerk op het programma.

Ook de innerlijke mens werd niet vergeten middels een heerlijk 3-gangenmenu, daty bestond uit soep, schnitsel met groente, aardappelen en pommes frites met een drankje, waarna afgesloten werd middels een heerlijk dessert met vruchten; alles uitstekend verzorgd door restaurant Goldener Apfel. De dag werd afgesloten door 'Kleiner Kreuzweg' in Forum Pax Christi.
Na nog wat gewinkeld te hebben werd de thuisreis ingezet door naar de bus te wandelen. De weergoden waren ons de gehele dag goed gezind met een fijne temperatuur van rond de 22/23° en geen regen. Nadat de bus vertrok uit Kevelaer richting Zevenaar, gingen echter de regensluizen open. Om 18:00 uur waren we terug in Zevenaar, waarna iedereen zeer voldaan huiswaarts keerde."

Liemerije opent afdeling voor tijdelijk verblijf

ZEVENAAR - Liemerije opent in december een nieuwe afdeling voor ouderen met een tijdelijke zorgvraag. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om ouderen die nog moeten herstellen na een ziekenhuisopname of ouderen die door omstandigheden tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Door gewijzigd overheidsbeleid wonen ouderen steeds langer thuis en groeit de vraag naar mogelijkheden voor kortdurende, tijdelijke opname in een verpleeghuis. In ziekenhuizen liggen steeds meer kwetsbare ouderen die medisch gezien uitbehandeld zijn maar niet kunnen worden ontslagen omdat zij nog niet – of niet meer – zelfstandig kunnen wonen.

Met het openen van de nieuwe afdeling speelt Liemerije in op de steeds groeiende behoefte aan tijdelijke opvang. Op dit moment verblijven cliënten met een tijdelijke zorgvraag op de verschillende woonafdelingen van Liemerije. ,,We merken echter dat we niet aan de vraag kunnen voldoen. Daarnaast kunnen we de ouderen met een tijdelijke zorgvraag niet altijd passende zorg bieden op een woonafdeling”, aldus Paola Peters, bestuurder van Liemerije.

De nieuwe afdeling, die Liemerije Allee gaat heten, komt op de 4e etage van Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar en telt veertien bedden. Op de afdeling staat terugkeer naar huis centraal. Het verblijf sluit dan ook zoveel mogelijk aan bij het normale leven van de cliënt thuis. Dit betekent bijvoorbeeld dat naasten alle ruimte krijgen om mee te draaien met het ritme van de cliënt. Op de kamers zullen verschillende voorzieningen worden geboden. In een gemeenschappelijke ruimte kunnen cliënten elkaar opzoeken, bezoek ontvangen en eten.

Podiumprijzen voor DJF Dance Centre op WK

ZEVENAAR – De DJF Dance crews hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de wereldkampioenschappen streetdance/hiphop en zijn liefst geëindigd in de top 7 van de wereld.

In de categorie under 18 novice en under 12 intermediate/advanced wisten D-Unit en Kids 'nBeats zich na voorrondes te plaatsen voor de finale van het WK streetdance/hiphop. Daar streden de teams tegen crews uit Rusland, Japan, Duitsland, Scotland en Engeland en eindigen de teams op een indrukwekkende vierde plek binnen hun categorie.

Eerder dit jaar in mei streden beide teams op het EK in Kalkar nog voor plaatsing voor het WK. Met een derde plaats voor D-Unit en vijfde plek voor Kids 'nBeats mochten zij door naar Glasgow om Nederland te vertegenwoordigen.

D-Unit en Kids 'nBeats van DJF Dance Centre dansten vrijdag in Glasgow de voorrondes voor de halve finale. In een sterk veld met 27 crews, plaatste D-Unit zich als derde rechtstreeks voor de finale op zondag. Kids 'nBeats mocht zich zaterdag tijdens de tweede voorronde nogmaals laten zien on stage.

De crews worden getraind door een team van docenten en choreografen; Kimberly Woesing, Joeri van Grol, Deborah Verberkt en Ruben Chi. Door vooraf flink te trainen hebben beide teams zich zo goed mogelijk voorbereid op dit internationale podium. En met resultaat. "Een podium van wereldniveau, en een zee van publiek heeft onze jongste dansers even doen beseffen waar ze stonden! Wat hebben ze er hard voor gewerkt en wat zijn we ongelooflijk trots op onze dansers. Maar ook op de support van meegereisde ouders, de mensen die ons thuis via social media volgden, maar ook op de sfeer onderling. Alleen maar genieten", aldus Joeri van Grol, eigenaar DJF Dance Centre en coach van beide teams.

Open dag KunstKring Duiven heel druk bezocht

Keramiek op een bordje. Cursisten en docente. (foto: Miriam) Miriam

DUIVEN - Op 2 september heeft de Kunst Kring Duiven (KKD) haar jaarlijkse open dag gehouden.

In het gebouw van de KKD waren alle docenten aanwezig om belangstellenden wegwijs te maken in de verschillende cursussen zoals schilderen, beeldhouwen, houtbewerking, etsen, sieraden maken. Een overzicht van alle cursussen staat op www.kunstkringduiven.nl.

Vele belangstellenden hebben de weg naar de KKD gevonden en zijn er vele nieuwe meldingen ontvangen. Na alle perikelen rondom de koop van het gebouw een heel positief bericht. Aanmelden voor cursussen kan nog steeds.

Gijs van Schip kiest voor verduurzaming van zijn hoveniersbedrijf Van Schip Hoveniers werkt nu 'groen' in het groen!

AERDT – Dat het team van Van Schip Hoveniers 'groene vingers' heeft , mag u wel verwachten. Maar het kan nog groener! Eigenaar Gijs van Schip deed alle benzine- en dieselgedreven machines de deur uit en liet op het dak van zijn bedrijfshal zonnepanelen leggen door Installatiebedrijf Frits Jurrius.

Werken met respect voor natuurschoon en het milieu is het belangrijke doel dat Van Schip Hoveniers hiermee bereikt. In de regio is Van Schip Hoveniers de eerste in hun branche die op deze manier zo CO2-neutraal mogelijk werkt. 'Nu we zelf duurzame energie opwekken, kunnen we onze heggenscharen, bladblazers, kettingzagen en bosmaaiers via accu's laten werken. Veel beter voor het milieu, voor de omgeving en ook voor onze medewerkers', vertelt Gijs. 'Zelfs het geluid van de machines waarmee we werken wordt hierdoor wel met 70 à 80 procent gereduceerd', legt hij uit.

Voor het uitvoeren van deze klus schakelde Gijs Installatiebedrijf Frits Jurrius in. Een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen ondernemers 'uut eige durp'. Op basis van het gemiddelde stroomverbruik liet Gijs hem een offerte uitbrengen en naar aanleiding daarvan werden er 56 zonnepanelen geplaatst. 'Hiermee wordt ruim 15.000 kW per jaar opgewekt', vertelt Terry, de zoon van Frits Jurrius. Hij heeft de zonnepanelen met zijn vader gemonteerd en vindt het mooi dat Gijs hem de klus heeft gegund. 'Uw heg gesnoeid met zonne-energie!', zegt hij lachend. 'Hier in Aerdt kent iedereen elkaar en Gijs weet wel dat wij alleen A-kwaliteit leveren. Binnen vier dagen was alles geregeld.'

Voor al uw groen, in de breedste zin van het woord; van advies tot ontwerp en van aanleg tot onderhoud, belt u natuurlijk Van Schip Hoveniers: 0316 371898 of 06 51902033; www.vanschiphoveniers.nl. Zelf groene energie opwekken? Kijkt u eens op www.fritsjurrius.nl.

Er gaat veel gebeuren bij De Jager Meubelen in Beek

BEEK - De komende maanden staan bij De Jager Meubelen in het teken van een grote metamorfose. Te beginnen met een grote verbouwingsopruiming, om eind 2018 het 1000m2 grote woonconcept Feelings te introduceren.

Verbouwingsopruiming 25-75 procent korting! Meer dan de helft van de woonkamerafdeling gaat op de schop. Deze showroommodellen gaan ze opruimen met kortingen tot wel 75 procent. Dus kwalitatief goede meubelen, maar dan met extra voordeel, en natuurlijk direct leverbaar.

Woonconcept Feelings. Na de opruimingsperiode zal vanaf december de nieuwe Feelings collectie binnen komen. De complete Feelings collectie bestaat uit vele woonprogramma's, banken, eethoeken en vele woonaccessoires. Dit allemaal voor zeer scherpe prijzen en vaak direct uit voorraad leverbaar.

Naast het concept Feelings heeft De Jager Meubelen ook al een aantal jaren het concept Happy@Home in huis. Paul Jansen die per 1 Januari 2019 de winkel van zijn oom Martie Jansen overneemt geeft aan zeer content te zijn met deze extra invulling. Met deze twee woonconcepten en een complete slaapkamerafdeling kunnen wij een compleet plaatje aanbieden met de insteek:
'Lekker wonen voor een leuke prijs'. Daarnaast maakt de service waar De Jager Meubelen al 38 jaar bekend om staat, het plaatje compleet om als klant hier te slagen. Meer informatie op www.dejagermeubelen.nl.

Bent u al klaar voor een brommobiel?

(foto: Gewoon Hekman)

BEEK- Bent u 75 jaar of ouder? Dan wordt u gekeurd op rijvaardigheid als u uw rijbewijs verlengt. U kunt er ook voor kiezen om deze keuring niet te doen. Laat uw autorijbewijs verlengen naar een brommerrijbewijs (AM rijbewijs) en u blijft zo lang u wilt mobiel.

Waarom is het zo belangrijk om zelf te blijven rijden? U bent niet afhankelijk van familie en vrienden, u kunt uw hobby's blijven uitoefenen, dokter en ziekenhuis bezoek regelt u zelf en u kunt er zelf voor zorgen dat u de boodschappen in huis heeft. Dat is toch fantastisch! Een brommobiel is ook nog eens voordeliger rijden. Geen APK, geen wegenbelasting en hij rijdt 1 op 30. Wilt u nog zuiniger rijden, kies dan voor het assortiment elektrische brommobielen van Aixam.

Garage Kaal & Buunk heeft al sinds 1997 ervaring met alle brommobiel merken. De brommobielonderdelen liggen op voorraad, dus u bent snel weer onderweg. Garage Kaal & Buunk is Aixamdealer, specialist in Ligier en Microcar en Bovaglid. Hét adres om brommobielen te kopen, leasen, schades te laten herstellen, te laten repareren en onderhouden. Wilt u stoppen met rijden? Dan koopt Garage Kaal & Buunk uw brommobiel. Heeft u geen vervoer? Dan wordt u thuis opgehaald. Vindt u Beek te ver rijden? Dan haalt Garage Kaal & Buunk uw brommobiel op.

16 en 17 november organiseert Aixam 'Aixam on Tour', een leuke gelegenheid om kennis te maken met een breed assortiment aan brommobielen, acties en een goodiebag.

Voor auto's, brommobielen en aanhangwagens kunt u terecht bij Garage Kaal & Buunk, Zuidermarkweg 2, Beek, 0316 531684 of www.kaalbuunk.nl.

Kunst in gemeentehuis Duiven

Mirjam van Oostveen keramische beelden. (foto: Mirjam van Oostveen) Foto: MIRJAM VAN OOSTVEEN

DUIVEN - Op zondag 9 september opende Kunstkring Duiven Expositie haar zomertentoonstelling in het gemeentehuis van Duiven. De officiële opening werd verricht door Gemma Tiedink, wethouder Cultuur van de gemeente Duiven.

Zoals gebruikelijk zijn er weer twee exposanten. Mirjam van Oostveen, keramiste, maakt verfijnde en gevoelige beelden van het menselijk gezicht. Zij laat de bezoeker van de tentoonstelling ervaren hoe verschillende gezichtsuitdrukkingen van invloed zijn op de kijker. Maar ook, dat die uitdrukking de gemoedstoestand weerspiegelt. Goed passend bij de droge zomer zijn de olieverfschilderijen van Bard Sloven. Hij schildert water waarin hij de wonderlijke reflectie, het doorschijnende en het vervormende effect van golven op een wel heel bijzondere manier laat zien. De tentoonstelling aan het Willem Alexanderplein 1 in Duiven duurt tot 5 oktober en is gedurende kantoortijd vrij te bezoeken.

Opheffingsleegverkoop Meubel-Planet Huissen

HUISSEN - Na 25 jaar stopt Meubel-Planet in Huissen. En gaat verder in de vestiging van het bedrijf aan de Woonboulevard in Wijchen, waar alle winkels bij elkaar zijn gevestigd.

"We hopen daar onze klanten met evenveel plezier als hier in Huissen te kunnen bedienen." Op de locatie aan de Nijverheidsstraat komt Badkamer Warenhuis Huissen. Meubel-Planet zal de komende periode nog wel een groot deel van de collectie/outlet uitverkopen vanaf de bovenverdieping in Huissen. "Wij verkopen bankstellen, zithoeken, tafels, stoelen, boxsprings en (linnen)asten met kortingen van 20 tot 50 procent.

Meubel-Planet, Nijverheidsstraat 25, Huissen; 026-3258525
Ma: gesloten, Di tm do 10-17.30. Vrijdag 10-21.00, Zaterdag 10-17.00
(Links naast de Praxis op industrieterrein het Pannenhuis) Wij hebben geen koopzondagen!