GN Arnhem

29 oktober 2015

GN Arnhem 29 oktober 2015


Repair Café op Stadsboerderij De Korenmaat

ARNHEM - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar gaatjes in zitten? Weggooien? Ga ermee naar het Repair Café! Op zaterdag 7 november organiseert Natuurcentrum Arnhem weer een Repair Café op Stadsboerderij De Korenmaat. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur staan diverse vaklieden klaar om je spullen, samen met jou, te repareren. De entree is gratis.

De technische mensen helpen zoveel mogelijk gratis bij alle reparaties. Er kunnen eventueel materiaalkosten in rekening worden gebracht en een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Zoals broodroosters, lampjes, föhns, pc’s of speelgoed. Alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Duurzame leefomgeving

Door repareren te promoten, draagt Natuurcentrum Arnhem bij aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Het is dan ook de bedoeling dat je zelf meekijkt of meehelpt met de reparatie.

Stadsboerderij De Korenmaat is bereikbaar via de Erasmussingel in Arnhem-Zuid. Parkeerplaatsen zijn aan de Marius van Beeklaan. Stichting Repair Café, een landelijk initiatief dat sinds 2010 regelmatig repareerbijeenkomsten organiseert, ondersteunt ook het Repair Café in Arnhem Zuid. Wil je meer weten? Kijk op www.repaircafe.nl/arnhem.

Novembermaand bibliotheekmaand

ARNHEM - In de maand november is er traditiegetrouw veel te beleven in de bibliotheek. Zo is er ook dit jaar weer de landelijke campagne Nederland Leest en daarnaast staat de maand in het teken van 'Ontdek de bieb!'.

De landelijke leescampagne ´Nederland Leest´ wordt in Rozet ingeluid met een Boekendomino-recordpoging op 1 november. Daarnaast is er een lezing in het Erfgoedcentrum door dichter Frans Ort en zijn er workshops zeer korte verhalen schrijven. Bibliotheekleden kunnen deze maand gratis een bundel met Gelderse korte verhalen ophalen in een van de vestigingen. Meer informatie staat op: www.bibliotheekarnhem.nl/nederlandleest.

Ontdek de bieb!

Daarnaast is er deze maand een 'Ontdek de bieb'-actie. Mensen die nog geen lid zijn van de Bibliotheek Arnhem kunnen met een gratis proefabonnement de bibliotheek drie maanden ontdekken. In november worden dagelijks korte rondleidingen gegeven en iedere week zijn er e-book inloopspreekuren om nieuwe (en bestaande) leden op weg te helpen. Meer informatie staat op: www.bibliotheekarnhem.nl/ontdek.

Bijzondere IVN-wandeling op begraafpark Moscowa

ARNHEM - Wat is er mooier dan op zondag 1 november (de dag vóór Allerzielen) te wandelen over Moscowa. We kunnen de overledenen herdenken, maar vooral ook genieten van de herfstkleuren in het park, waarin het goed toeven is.

Want naast een begraafplaats is Moscowa ook een park met veel bewonderenswaardige bomen en planten. "Vandaar dat IVN Arnhem u uitnodigt voor een natuurwandeling over Moscowa. Wellicht komen we hier in deze periode van het jaar ook mooie en bijzondere paddenstoelen tegen. De gratis wandeling door begraafpark Moscowa duurt ruim anderhalf uur en is een mooie invulling van de zondagmiddag. Na afloop kunt u ook nog wat drinken in het onlangs geopende theehuis van Moscowa."

"We starten op zondag 1 november om 14.00 uur bij de kleine ingang aan de Waterbergseweg (bij het nieuwe theehuis). Via Buslijn 8 is begraafpark Moscowa met het openbaar vervoer te bereiken." Andere activiteiten van IVN Arnhem in de natuur staan op www.ivn.nl/afdeling/arnhem.

Meiden onder elkaar in bieb Rozet

ARNHEM - Elke donderdagmiddag om 16.00 tot 17.30 uur in de maand november biedt Stichting Keyf jonge meisjes en vrouwen een platform om in een vertrouwde en veilige omgeving met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Rozet.

Meisjes en vrouwen kunnen tijdens de bijeenkomsten met elkaar in contact komen en ervaringen en gevoelens uitwisselen. Om zo van elkaar te leren en nieuwe inzichten op te doen. Als het nodig is, kan bij gerichte vragen ook direct informatie in de bibliotheek gezocht worden in boeken, tijdschriften, kranten of via de computers.

Ieder dag worden we via social media, televisie en kranten overspoeld met nieuws over de ontwikkelingen in de wereld. We kunnen ons eigenlijk niet ervan afschermen en worden elke dag geconfronteerd met nieuwe beelden en feiten. Wat doet dit met jou? Heb je hier een bepaalde mening over? Of heb je juist vragen? Vragen over bijvoorbeeld je studie, werk, identiteit, geloof, veiligheid, de economie etc.? Wil je graag met andere meiden in gesprek over een onderwerp die jou bezighoudt? Of wil je gewoon gezellig netwerken en andere meiden leren kennen? Je bent van harte welkom op donderdag 5 november in Rozet! De bijeenkomst vindt plaats in de Young Adults hoek op de eerste verdieping van Rozet (Kortestraat 16). Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

AHV Swift mini's groot succes

ARNHEM - Afgelopen seizoen is handbalvereniging AHV Swift begonnen met een sportgroepje voor de mini’s (leeftijd vier tot en met zeven jaar). Dit bleek een groot succes.

Op dit moment trainen meer dan tien kinderen elke woensdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur met veel plezier in sporthal Elderveld. De trainingen worden begeleid door vier zeer enthousiaste CIOS-studenten en bestaan onder meer uit tikspelen, algemene vaardigheden en natuurlijk veel balspelletjes, waarbij de kinderen uiteindelijk worden voorbereid voor het handbalspel.

Lijkt het u leuk dat uw zoon of dochter hier ook aan meedoet? Dat kan. Een proeftraining is altijd gratis. U kunt uw interesse kenbaar maken via een mail aan Maurits van de Weijer (mauritsvandeweijer@hotmail.com). Of u kunt gewoon langskomen op de woensdagmiddagen. Er is altijd plek.

Bridgen voor een goed doel

ELST - De Elster Bridgeclub organiseert voor de negende keer een Goede Doelendrive in samenwerking met Woonzorgcentrum Tertzio. De drive is op zaterdag 14 november van 13.30 tot 17.30 uur.

De drive is dit jaar in Wervershove, Grote Molenstraat 84 in Elst. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van spel-en beweegmateriaal ten behoeve van de bezoekers van de Dagverzorging. Het maximale aantal paren is zeventig, aanwezig zijn uiterlijk 13.15 uur.

Inschrijving door betaling van 22 euro per paar tot 7 november op rek. NL12ABNA0452357225 ten name van Elster Bridgeclub met vermelding van paarnamen, eventueel NBB-lidnummers en speelsterkte. Bij het bedrag is inbegrepen een koffie of thee bij ontvangst en enkele hapjes tijdens het spelen.

Verdere info bij Marijke van Brandenburg 0481 371626 of Annemiek Francissen 0481 37431610.

Speuren naar paddenstoelen in Heemtuin Presikhaaf

ARNHEM - Op woensdagmiddag 28 oktober zijn kinderen van alle leeftijden om 14.00 uur welkom in de Heemtuin van Presikhaaf om te zoeken naar zwammen.

Je zult je verbazen over allerlei soorten en maten paddenstoelen met hun kleuren en geuren. Misschien weet je waar zwammen goed voor zijn. De natuurgidsen van IVN Arnhem vertellen je graag welke schimmels eetbaar of giftig zijn. En of dieren ook paddenstoelen eten… Als je een spiegeltje meeneemt, kan je ook de onderkant bekijken zonder de paddenstoel kapot te maken. En met de zoekkaarten van de gidsen herken je ze zo.

Foto: Maria Pompe

Deze bijzondere plek wordt onderhouden door het Natuurcentrum, net zoals de kinderboerderij daar tegenover. Je vindt hem aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem. Meer activiteiten van IVN Arnhem staan op www.ivn.nl/afdeling/arnhem.

Elly en Rikkert-kinderconcert

ARNHEM - Op vrijdagavond 13 november is er een Elly en Rikkert-kinderconcert voor kinderen van vier jaar en ouder (en ouders, grootouders, liefhebbers van hun liedjes et cetera) in gebouw Ontmoeting aan de Wassenaarweg 5 bij de Baptistengemeente Arnhem-zuid.

Het concert begint om 19.00 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 6,50 euro via : elrikontmoeting@hotmail.com en voorzover nog beschikbaar aan de deur 7,50 euro.

Carnaval De Meulewiekers in Elden

ARNHEM - Vrijdag 13 november is de start van het nieuwe carnavalsseizoen bij De Meulewiekers in Elden. Begonnen wordt met de traditionele lampionnenoptocht voor de kleintjes op de vrijdagavond om 18.45 uur bij café Ons Huis op De Brink in Elden.

Zaterdag 14 november is de pronkzitting van De Meulewiekers in zaal Ons Huis aan De Brink in Elden. Het is de start van een nieuw seizoen carnaval met Prins Frank en zijn hofdame Ellen. "Samen met het nieuwe huisorkest Triple gaan wij er weer een grandioos feest van maken. De meisjes van de minigarde en de prinsengarde hebben weer prachtige dansen ingestudeerd en willen die graag laten zien.

De avond begint om 20.11 uur; de toegang voor leden is gratis en niet-leden betalen tien euro entree.

Het laatste nieuws van de vereniging en het volledige programma voor het nieuwe seizoen staat op www.meulewiekers.nl en de faceboekpagina van cv De Meulewiekers Elden.

Studiekring Arnhem-Zuid

ARNHEM - De studiekring Arnhem-Zuid is een groep senioren, die twee keer per maand samenkomt, met als doel de geest actief te houden.

Om vervolgens door middel van presentatie over aansprekend onderwerp te discussieren, elkaar te ontmoeten van en kennis te maken met andere mensen en jezelf te verrijken.

Vestiging SWOA-Petersborg aan de Slochterenweg stelt de ruimte beschikbaar zonder kosten.

Dansbingomiddag

ARNHEM - Op maandagmiddag 9 november kan men in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo, die op dezelfde middag wordt gehouden.

Een gezellige dansbingomiddag dus! De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardon, een graag gezien tweetal in De Petersborg. Iedereen is welkom. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Het Arnhems Fanfare Orkest op wereldreis

ARNHEM - Het Arnhems Fanfare Orkest (AFO) houdt een najaarsconcert 'Wereldreis' in de concertzaal aan de Kastanjelaan 13 in Velp op zaterdag 31 oktober om 20.00 uur; de toegang is gratis.

Het AFO neemt u mee op een muzikale wereldreis langs alle continenten van onze aarde. Van klassiekers met Rule Britannia tot concertstukken zoals Antarctica. Van Amerika tot Oceanië, alle werelddelen komen voorbij. Laat u meevoeren over de hele wereld door het AFO op zaterdag 31 oktober in de concertzaal aan de Kastanjelaan 13 in Velp. De avondvullende uitvoering begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis; maar een vrijwillige bijdrage na afloop is welkom.

Dit voorjaar heeft het AFO de eerste Maestro-competitie in Arnhem georganiseerd. Tijdens het Najaarsconcert zal Marc Smits laten zien waarom hij als winnaar de titel Maestro van Arnhem heeft gekregen. Het enthousiaste en moderne Arnhems Fanfare Orkest staat nu ruim een jaar onder leiding van dirigent Peter Smits, een voor vele muzikanten in en rond Arnhem géén onbekende. Het repertoire varieert sterk en bevat pop, klassiek, filmmuziek en soms een moderne mars. Het AFO is een orkest met fanfare-instrumenten, dus met koperinstrumenten zoals bugel, hoorn, bariton, trompet, aangevuld met saxofoons en slagwerk.

Meer informatie op www.arnhemsfanfareorkest.nl.        

Intocht Sint-Nicolaas in Arnhem op 14 november

ARNHEM - Op zaterdag 14 november is het weer zover! De Sint en zijn Pieten komen na een lange reis met de boot aan in Arnhem. Aan de Rijnkade, ter hoogte van het Provinciehuis stappen de Sint en zijn Pieten om 13.00 uur aan vaste wal. Hierna volgt de intocht in de stad.

Ook dit jaar eindigt de stoet op de Korenmarkt, waarna Sint Nicolaas met zijn gevolg te voet verder zal gaan naar de Historische Kelders aan de Oude Oeverstraat. Daar logeert hij samen met zijn Pieten tot 3 december. Geruchten gaan dat een pietenbruiloft op handen is, waarbij de huwelijksvoltrekking na de intocht op de Korenmarkt zal plaatsvinden….

Rijnkade

De Sint en zijn Pieten verheugen zich erop om Arnhem te bezoeken. De pakjespiet heeft laten weten dat de boot helemaal vol ligt met pakjes. Ook heeft de Sint heel veel Pieten meegenomen om alle pakjes bij de kinderen te brengen. Aan de Rijnkade speelt vanaf 12.30 uur het Pietenorkest en houdt presentatrice Angelique Krüger de kinderen bezig om het wachten wat korter te maken.

Modekwartier en Korenmarkt

Burgemeester Kaiser heet de Sint en zijn gevolg welkom. Daarna stapt Sint Nicolaas op zijn paard om samen met zijn pieten de binnenstad van Arnhem te doorkruisen. Dit jaar wordt ook weer de Klarendalse molen en het Modekwartier aangedaan. Sinterklaas stopt onderweg een aantal keren om handjes te schudden. Dat doet hij op het Land van de Markt, bij molen in Klarendal en op het Jansplein. En zoals gemeld, de stoet eindigt op de Korenmarkt, waar dankzij de ondernemers van de Korenmarkt opnieuw een leuk en gezellig programma georganiseerd is.

Om het allemaal extra gezellig te maken zijn er weer diverse muziekkorpsen die deelnemen aan de optocht. Uiteraard wordt gehoopt dat het weer zich van zijn goede kant laat zien. Kom kijken! Meer informatie op www.sinterklaasarnhem.nl.

Lampionnenoptocht Sinterklaas door binnenstad

ARNHEM - Dit jaar verblijft Sinterklaas met zijn Pieten opnieuw in de Historische Kelders van Arnhem. En net als vorig jaar wil Sinterklaas ook dit jaar met kinderen een lampionnenoptocht lopen door de binnenstad van Arnhem.

Sinterklaas nodigt alle kinderen die dit leuk vinden uit, om met een zelfgemaakte lampion met hem mee te lopen. Uiteraard zijn er ook Pieten die meelopen en een Pietenband zorgt voor de muziek onderweg. De Sint wil dit gaan doen op koopavond donderdag 19 november. De tocht start om 18.30 uur, zodat de kinderen nog op tijd naar bed kunnen.

Het start- en eindpunt is bij de Sinterklaaskelders, Oude Oeverstraat 4a, Arnhem. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf een mooie lampion maken. Schakel daarbij eventueel de hulp van ouders, broers, zussen of opa en oma in. Maar kinderen kunnen ook aan de juf of meester van school vragen of ze met de hele klas lampionnen kunnen gaan maken. Dan is dat meteen een leuke handenarbeidles!

Degene die de mooiste of leukste lampion heeft gemaakt krijgt van de Sint een cadeautje en alle kinderen die met een lampion meelopen, krijgen na afloop van de wandeling iets lekkers. Ook zijn er gratis toegangskaartjes te winnen voor de Sinterklaaskelders. Doe je graag mee? Stuur dan een mail naar sinterklaaskeldersarnhem@gmail.com

De route van de optocht is: Oude Oeverstraat 4a (start optocht) - Rijnstraat - Vijzelstraat - Ketelstraat - De Gruyterpassage Brouwersplein - Walstraat - Roggestraat - Ketelstraat - Mariënburgstraat - Jansplein - Jansstraat - Grote Oord - Rijnstraat - Oude Oeverstraat (einde optocht).

Voor de ingang van de Sinterklaaskelders maakt Sinterklaas de winnaar met de mooiste of leukste lampion bekend. Kijk ook op www.sinterklaasarnhem.nl.

Wethouder sport traint mee met Ho Sin Sul

ARNHEM - Op dinsdag 20 oktober trainde wethouder sport, Gerrie Elfrink, mee met een les Tang Soo Do bij Ho Sin Sul, Korean Martial Arts School onder leiding van Sabum Nim Mike Peter.

Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse gevechtskunst die uiterst effectief is als zelfverdediging voor jong en oud. Het leren van hand- en voettechnieken en (wapen)vormen gaan samen met het opbouwen van zelfvertrouwen, discipline, uithoudingsvermogen en respect. De wethouder heeft zich voorgenomen om tijdens zijn zittingsperiode bij zoveel mogelijk sportverenigingen mee te trainen.

Geïnspireerd door een bericht over de prestaties van Tessa (twee maal goud) en Rick (zilver en brons) bij de wereldkampioenschappen in Las Vegas in een sport die hij nog niet beoefend had, was het contact snel gelegd. Samen met Denise Simonse van het Sportbedrijf Arnhem heeft hij de school bezocht en fanatiek meegetraind. Tijdens de training bij de jeugd gevorderden, werden stoot- en traptechnieken beoefend en werden de buikspieren flink aangespannen. Aan het eind van de les gaven de leerlingen nog een korte demonstratie van verschillende wedstrijd loopvormen (hyungs).

Wethouder Gerrie Elfrink gaf na afloop aan dat de beheersing en kracht hem opgevallen waren en dat de sport is gebaseerd op vertrouwen en zelfvertrouwen.

De leerlingen van Ho Sin Sul zijn zich aan het voorbereiden op de komende wedstrijden zoals de Open Deense Kampioenschappen begin november, de Open Nederlandse Kampioenschappen eind november en de Europese Kampioenschappen 2016 in Griekenland.

Meer informatie over Ho Sin Sul, Korean Martial Arts School, staat op facebook en www.hosinsul.nl.

Natuurwerkdag: leef je natuurlijk uit in Fikkersdries!

Foto: M.Overdiep

DRIEL - Op zaterdag 7 november is de landelijke Natuurwerkdag. Vrijwilligersorganisatie Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) doet hier ook aan mee en organiseert dan een werkdag in Driel voor iedereen die in de natuur de handen uit de mouwen wil steken. Hiermee start het nieuwe knot- en snoeiseizoen van de SOGN in Elst en Driel.

Natuurterrein Fikkersdries is het waterwingebied van Vitens. Hier zijn de glooiende oevers van de waterpartijen dicht gegroeid met vooral wilgen. Door de oevers open te maken worden de waterpartijen weer zichtbaar, kunnen ze uitgebaggerd worden en kunnen kinderen weer met hun schepnetjes waterdieren vangen. Vitens stelt deze dag ook haar pompstation open voor het publiek. Dit in verband met de voltooiing van de uitbreiding van het pompstation.

De werkzaamheden zijn het omzagen van wilgen, takken wegslepen en op hopen leggen, stammen op lengte zagen voor activiteitencentrum De Buitenplaats in Arnhem-Zuid. Alle hulp is welkom. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. "Help mee natuur en landschap te onderhouden en neem vrienden en/of familie mee."

De werkdag is van 9:00 tot 14:00 uur. Vitens zorgt voor gereedschap, handschoenen, drinken en soep. De deelnemer zorgt zelf voor: doe-kleding, stevige schoenen en/of laarzen (bij hoge waterstand laarzen nodig!) en een lunch. Kinderen tot en met 12 jaar werken onder begeleiding en verantwoordelijkheid van hun ouders of begeleiders.

Meer informatie staat op www.natuurwerkdag.nl. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl. Kies als provincie Gelderland en als trefwoord 'Fikkersdries.

Gedenkviering De Zijp

ARNHEM - Op zondagmiddag 8 november om 16.00 uur is de jaarlijkse gedenkviering in de Elisabeth Kapel, aan de Zwarteweg 25 in Arnhem.

Dit jaar heeft de viering minder het karakter van een concert, maar op verzoek meer een viering waarbij iedereen mee kan zingen. Er zullen namen worden genoemd en lichtjes ontstoken. Voorgangers zijn Moniek Siermann en Ans Ponger. Met medewerking van het Zijpkoor onder leiding van Elin Meijnen. Marianne Ratajsk speelt piano en Martijn Plomp viool. Meer info staat op www.deZijp.nl.

De kracht van Prof PC zit 'm in de totaaloplossing!

ELST - Prof PC is ruim acht jaar een begrip in de regio als het gaat om professionele ICT dienstverlening. Wij leveren diensten aan zowel particulieren, de zzp-er als ook het MKB. Prof PC adviseert, repareert en levert vanuit ons Service Center in Elst.

"Voor de zakelijke gebruiker hebben wij een breed aanbod business laptops en PC's. Verder hebben wij een breed aanbod aan oplossingen om u als ondernemer te ontzorgen op ICT gebied. Wij informeren u graag in een persoonlijk inventariserend gesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf." Prof PC heeft tegenwoordig ook cloud-oplossingen zoals: hosted Exchange, Cloud back-up en Cloud Server/Werkplek.

"Vanwege de groei van Prof PC hebben wij de capaciteit van onze reparatie ruimte uitgebreid. Wij zijn u hierdoor nog sneller van dienst! Bent u benieuwd welke reparaties wij verrichten? Kijk dan op onze vernieuwde site www.profpc.nl onder reparatie en onderhoud. Wij hebben uw reparatie veelal binnen drie werkdagen klaar!

Indien uw apparatuur aan vervanging toe is, bent u bij ons op de juiste plaats voor de advisering en aanschaf van een nieuwe laptop, tablet, PC. Wij kunnen dan gelijk uw bestanden overzetten en de e-mail instellen zodat uw nieuwe laptop of pc direct weer gebruiksklaar is. Neem gerust een kijkje in de vernieuwde webshop van Prof PC. Wij leveren ook maatwerk! Ook de fanatieke gamer is welkom voor een nieuwe game-pc!

Wilt u overstappen naar Windows 10? Kom dan langs bij Prof PC voor de Windows 10 overstapservice! Wij controleren of uw systeem en randapparatuur geschikt zijn voor Windows 10. Zo ja, dan installeren wij Windows 10 voor u en daarnaast stellen wij alle privacy instellingen e.d. op de juiste manier in. Indien uw systeem niet geschikt is voor Windows 10, kunnen we naar de opties kijken zodat dit wel mogelijk wordt. Kom langs en maak de overstap naar Windows 10 voor maar 45 euro."

Prof PC, Nieuwe Aamsestraat 28, Elst, 0481 372473, www.profpc.nl; Di-Vr 10:00-18:00 uur Za 10:00-13:00 uur.

Bondscoach Sabel naar Lancelot schermclub Arnhem

ARNHEM - Het sabelschermen is 'hot' in de regio Gelderland. Lancelot schermclub wil mee met de ambities in de regio. Hiervoor zijn de beste trainers aangetrokken. Georges Derop (bondscoach sabel) en zijn zoon Remy Derop (internationaal schermer en trainer) gaan de uitdaging aan om het sabelschermen in het grootste schermcentrum van Arnhem te ontwikkelen.

"Door de ruime ervaring van Georges en Remy weten zij op alle niveaus, van beginner tot topsporter, uitdagende en gevarieerde trainingen te geven wat onze club een enorme boost gaat opleveren. Sabel- en floretschermen passen goed bij elkaar. Veel bewegingen en spelregels zijn overeenkomstig waardoor leden kunnen afwisselen van wapen", aldus trainer Arvid Oostveen (oud-bondscoach floret) die de floretgroepen les geeft.
Iedereen kan het schermen nu uitproberen, want Lancelot adverteert met een aantrekkelijke actie (zie advertentie en website).

Naast het reguliere schermen onderscheidt Lancelot zich door schermen voor kinderen met een verstandelijke beperking aan te bieden. De reeds bestaande groep is mede tot stand gekomen door de samenwerking met Uniek Sporten en Special Heroes. De kinderen krijgen in kleine groepen les waarin plezier, aandacht en structuur centraal staan.

Trainingsdagen Lancelot zijn maandag, woensdag en donderdag.

Informatie: www.lancelot-schermclub.nl of bel 06 36353199; Lancelot Schermclub, Olympus 25, Arnhem.

Wildproeverij bij Bistro Thuis

ELDEN/ARNHEM – Op woensdag 4 november om 19.00 uur verzorgt Bistro Thuis een Wildproeverij. U kunt deze avond genieten van zes verschillende wildgerechtjes voor slechts vijfentwintig euro per persoon.

Voor de wildproeverij dient u telefonisch te reserveren op telefoonnummer 026 3819037 (hiervoor kunt van woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur reserveren). Kunt u er niet bij zijn op deze avond en wilt u toch heerlijk wild eten; vanaf donderdag 5 november gaat de nieuwe wildkaart in.

Gasten genieten bij Bistro Thuis van de huiskamersfeer. Ze voelen zich thuis in de luxe, die Thuis biedt. Bovendien is de kwaliteit van de keuken van een uitstekend niveau. Proef maar eens het voorgerecht 'De Warmte van Thuis', het hoofdgerecht ossenhaaspuntjes 'Thuis' en als dessert het Italiaanse ijs van Granucci! Je komt er met vrienden en familie voor terug!

Bistro Thuis is ook uitermate een geschikt restaurant voor grotere groepen. Iedereen uit de groep kan van de kaart een keuze maken! En voor een voor-, hoofd- en nagerecht betaalt u slechts dertig euro per persoon.


Bistro Thuis, Brink 7, Elden/Arnhem; 026 3819037; www.bistrothuis.nl (keuken geopend op woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 21.00 uur).

Ladiesnight bij Zonnestudio IL Sole

ARNHEM - Zonnestudio IL Sole organiseert voor haar vrouwelijke klanten een ladiesnight! U bent van harte welkom op zaterdag 7 november van 19:00 tot ongeveer 21:00 uur. Het team van IL Sole zorgt voor een hapje en een drankje.


Deze avond komt er iemand met leuke kleding hierbij ontvangt u nog eens tien procent korting, Ook zal er iemand komen met make-up en u krijgt op deze ladiesnight ook nog eens vijfentwintig procent korting op alle zonnebanken. Ook worden lootjes getrokken, dus maakt u kans op een pakket van IL Sole met daarin leuke verrassingen.
Wilt u vooraf opgeven via de mail met hoeveel personen u komt. U kunt ons mailen naar il-sole-arnhem@hotmail.com graag in de mail duidelijk uw naam noteren en de namen van de personen waarmee u komt.

Klantenpassen
Zonnestudio IL Sole heeft vanaf heden klantenpassen; dit betekent dat u kunt inschrijven bij IL Sole en samen met u kunnen de medewerkers kijken welke zonnebank u heeft gehad; aan de hand daarvan wordt het een stuk gemakkelijker zonnen voor u. Schijf u nu in bij IL Sole en ontvang vijftien euro gratis bij een opwaardering van vijftig euro.

Zonnestudio IL Sole, Kronenburgpromenade 34, 026 7850842. Ook te volgen via facebookpagina: IL Sole.

't Vuurspoor blijft goed bezig

ZETTEN/ANDELST – Het intussen bekende restaurant direct naast het station Zetten/Andelst is geen restaurant zoals zovelen, maar net even anders...

Tanja en Gerrit Schaap, beiden uit Opheusden, hebben een duidelijk stempel gezet op de oude veiling. Het rijksmonument bleek door de bouwwijze en mogelijkheden uitstekend geschikt te zijn om binnen aan tafel gebruik te kunnen maken van een ingebouwde gasbarbecue.

Er wordt gewerkt met een uitgebreid buffet waar u onbeperkt kunt kiezen uit veertien soorten vlees en vier soorten vis. Natuurlijk zijn er ook minimaal vijf salades, diverse bakbare groenten, meerdere soorten fruit en nog veel meer beschikbaar.

U opent uw diner met een (h)eerlijke huisgemaakte soep met stokbrood en kruidenboter waarna u ongelimiteerd gebruik kunt maken van het buffet en de barbecue. Sausen, brood en frietjes worden zoveel als u op kunt aan tafel geserveerd.

Het restaurant bestaat uit vier gedeelten; 't Vooronder, de spiegelzaal, de mijnzaal en 't Vuurspoor zelf.

In de spiegelzaal wordt glasgrillen, gourmet, partygrill en pannenkoekengourmet aangeboden tegen zeer concurrerende prijzen. Met ingang van oktober kan men hier ook aan de 'echte' houtskoolBBQ.

Het vooronder en de mijnzaal lenen zich uitstekend voor een zeer voordelig feestje en zelfs livemuziek wordt niet geschuwd.

Regelmatig worden leuke optredens georganiseerd van zowel bekende als onbekende artiesten.

Barbecuerestaurant 't Vuurspoor, Wageningsestraat 35, Zetten/Andelst; 0488 455040; www.vuurspoor.nl.

Happy Spirit: spiritualiteit met glimlach

ARNHEM - Happy Spirit; met beide benen op de grond genieten van spiritualiteit. Naast het winkel gedeelte vol edelstenen, spiritualia, crystal skulls en wellness artikelen is er uitgebreid ruimte voor de innerlijke mens. Wat te denken van een ontspannen massage, contact met een overleden dierbare of een revitaliserende healing?

Eenmaal binnen is meteen de 'relaxte' energie voelbaar. Hier ben je welkom. Jochem Anthonijsz, eigenaar, staat iedereen bij met advies of gewoon een kopje thee. Naast het runnen van de winkel geeft Jochem ook healing consulten, cursussen Trance Healing en Shambala MDH.

Jochem kwam al op jonge leeftijd in aanraking met het spirituele. Al vanaf zijn 7e jaar word hij bijgestaan door zijn overleden opa. Na vele omzwervingen in andere vakgebieden heeft hij enkele jaren geleden bewust gekozen voor dit pad. Veel vaste klanten zijn blij dat hij dit heeft gedaan. Het doel van Happy Spirit? 'Happy Spirit betekent zoveel als gelukkige ziel en dat is wat we iedereen wensen. Een plek waar je even rustig kan bijkomen, waar je altijd vandaan gaat met een glimlach.' Aldus Jochem.

Happy Spirit, Geitenkamp 7, Arnhem, 06-33827736; www.happy-spirit.nl.

ScootOccasions breidt uit in Arnhem

ARNHEM - ScootOccasions heeft op 1 oktober zijn derde showroom geopend aan de Waalstraat in Arnhem. Hier ontvangt u deskundig advies aansluitend op uw wensen en passend binnen uw budget. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van jong gebruikte scootmobielen waarbij de modellen meestal als nieuw zijn.

Zelfstandige mobiliteit is een belangrijke factor in het leven. Als je zelfstandig mobiel bent, heb je vrijheid, waardoor je actief blijft en minder afhankelijk bent van anderen. Vaak wacht men te lang, waardoor er afbreuk wordt gedaan aan de vrijheidsbeleving. Het opnieuw op pad gaan is niet altijd eenvoudig. Een tweedehands scootmobiel biedt een uitstekende oplossing. Het uitgebreide assortiment scootmobielen van ScootOccasions is vooral geschikt voor prijsbewuste mensen die liever geen hoge uitgave willen doen voor een nieuw scootmobiel.

Op de website www.scootoccasions.nl kunt u het aanbod bekijken met alle benodigde informatie. Bezoek ons op Waalstraat 28, te Arnhem en ontvang tijdelijk tien procent korting.

Bent u niet in de gelegenheid om de showroom te bezoeken? Bel dan 026 7370363 voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.

Schreur Metropole Zonwering: dé specialist binnen- en buitenzonwering

ARNHEM – Metropole Zonwering is dé speciaalzaak in binnen- en buiten zonwering, rolluiken en markiezen. Wie kiest voor Schreur Metropole Zonwering, kiest voor kwaliteit. Het bedrijf heeft al van oudsher een bekende naam in deze branche. Eigenaar Manolito Schreur staat samen met de medewerkers klaar voor een betrouwbaar advies, een perfecte montage en prima service en garantie.

Het bedrijf levert en monteert uitval- en knikarmschermen, screens, rolluiken en markiezen. De producten zijn in alle maten en kleuren te leveren en kunnen worden voorzien van bijvoorbeeld Somfy motoren. Ook wordt er allerhande binnenzonwering geleverd: van vouwgordijnen, jaloezieën tot aan verticale lamellen en plissés.

Rolluiken
Steeds vaker mensen kiezen voor de vele voordelen van rolluiken. Rolluiken hebben een verduisterende werking, waarborgen uw privacy, besparen op de energierekening, zorgen voor een goede geluidsisolatie en maken het lastig voor inbrekers om uw woning binnen te dringen.

Manolito Schreur komt altijd zelf bij u thuis voor advies, gratis inmeting en vrijblijvende offerte. Schreur Metropole Zonwering rekent vriendelijke prijzen: zeker gezien de prijs-/kwaliteitsverhouding.


Schreur Metropole Zonwering, Bloemstraat 15, Arnhem; telefoon (026) 3700372;
Voor openingstijden zie www.schreurzonwering.nl.

Acupunctuurpraktijk Ben Ran verhuisd

ARNHEM – Acupunctuurpraktijk Ben Ran met een praktijk aan de Steenstraat te Arnhem is verhuisd naar de nieuwe locatie Zen Spa in het centrum van Arnhem. Overtuigd van de heilzame effecten en het duidelijke resultaat van een acupunctuurbehandeling heeft eigenaresse Zhaoqin Huang een opleiding hierin gevolgd bij Meditura University of Chinese Medicine Arnhem waarbij ze in augustus 2010 haar diploma als acupuncturiste heeft behaald.

Pijnbestrijding: Acupunctuur helpt bij vele klachten zoals nek, rug, schouders of zelfs menstruatiepijn, hoofdpijn of stressklachten. De pijn kan verlichten of zelfs in zijn geheel verdwijnen.
Doordat Acupunctuurpraktijk Ben Ran is aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen kunnen de behandelingen en consulten volledig of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

"Inmiddels heb ik een goede naam opgebouwd. De positieve reacties van tevreden cliënten getuigen hiervan.
Ik voel het als mijn taak om mensen te genezen, en zo een bijdrage te leveren aan het welzijn van mijn cliënten", aldus eigenaresse Zhaoqin Huang.
Online afspraak maken kan via www.accupunctuurbenran.nl, 0624877309 of www.zen-spa.nl, 026 2131455;

Acupunctuurpraktijk Ben Ran, Rijnstraat 9, Arnhem

Huis en bedrijf op en top beveiligd door Ramar Communicatie & Security

ARNHEM – Je huis of bedrijfspand beveiligd door Ramar Communicatie & Security. Dat is een geruststellende gedachte. Dit gecertificeerd en door VEB erkend bedrijf met jarenlange ervaring in het aanleggen en beheren van alarm, camera, en zorgsystemen is ook actief in aanleg van datanetwerken en home automation.

Ramar Communicatie & Security is het bedrijf van Ramon Stoffelen en Marlon van Zeist. Beiden zijn specialist in alarm-, camera- en zorgsystemen. Daarnaast is domotica een steeds groter wordend werkterrein voor Ramar. "Op afstand via iPad of iPhone met één druk op de knop in huis alles geregeld: van verwarming tot aan de (schemer)verlichting en de bediening van toegangspoorten. Zelfs op afstand een kijkje nemen in het pand is geen enkel probleem", aldus Ramon en Marlon, een klein hecht team, dat meedenkend werkt en vierentwintig uur per dag bereikbaar is.

Ramar Communicatie & Security, Martensbongerd 17, Arnhem; 085 4019464; www.ramar-communicatie.nl; www.ramar-security.nl.

14 / 20

Therapie bij COPD in Fysiotherapiepraktijk De Behandelbank

ARNHEM - COPD is een verzamelnaam voor een aantal longziekten. Mensen met COPD hebben het vaak snel benauwd bij inspanningen. Praktijk Fysiotherapie De Behandelbank heeft een beweegprogramma waarin COPD patiënten op hun eigen niveau kunnen trainen onder deskundige begeleiding.

Met een betere conditie wordt bewegen weer makkelijker. We trainen twee keer per week (maandag en donderdag van 09.00 tot 10.00 uur), in groepsverband op fitnesstoestellen en sluiten af met een evaluatie onder het genot van een kopje koffie.

Heeft een arts COPD bij u heeft geconstateerd en wilt u werken aan conditieverbetering? Dan kunt u zich aanmelden bij De Behandelbank. Groepstherapie wordt vergoed door de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen. Wij helpen u graag verder!

Voor meer informatie, bel vrijblijvend naar de Behandelbank op nummer 026 3811436 of mail naar: info@behandelbank.nl.

De Behandelbank, Hollandweg 52, www.behandelbank.nl.

Nieuw in Arnhem: de MarktplaatsHelper

ARNHEM - De MarktplaatsHelper helpt particulieren en bedrijven met het verkopen van hun spullen. De service die zij leveren is simpel: zij helpen met het verkopen van uw spullen via het internet voor de best mogelijke prijzen en nemen u al het werk uit handen.

Zodra er nieuwe spullen bij MarktplaatsHelper binnen komen, worden deze digitaal geregistreerd en krijgt de klant een privé-account waar de verkoopstatus op gevolgd kan worden. Uw spullen worden in de showroom geplaatst, professioneel gefotografeerd en op de website van Marktplaats geplaatst met een zo hoog mogelijke reële verkoopprijs.

Alle onderhandelingen met kopers zoals, vragen beantwoorden, bezichtigingen, biedingen, betalingen, versturen/bezorgen worden uit handen genomen. Er wordt voor deze service slechts een klein percentage van vijfendertig procent aan het uiteindelijke verkoopbedrag verrekend. Aan het einde van iedere maand ontvangen alle mensen waarvan er spullen zijn verkocht automatisch het verdiende geld op de bankrekening wat toch elke keer weer een leuke verassing blijkt te zijn. MarktplaatsHelper is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur of op afspraak.

MarktplaatsHelper, De Overmaat 92, Arnhem, 026 3271118, arnhem@marktplaatshelper.nl. www.marktplaatsHelper.nl.

De Betuwe Scooters opent 3 november zijn deuren aan de Rijksweg-West 45 in Elden

ELDEN/ ARNHEM – Sinds 1 januari 2015 hebben Robin Katsma, van het bekende scooterbedrijf RK Scooters uit Elden, en Danny Hagens, van DHS Scooters uit Westervoort, hun krachten gebundeld. Deze twee scooterbedrijven zijn samen verder gegaan in Elden als De Betuwe Scooters.

De naam 'De Betuwe Scooters' is heel bewust gekozen. Omdat het scooterbedrijf op de huidige locatie aan de Westerveldsestraat 50 in Elden uit zijn jasje is gegroeid, zijn Robin en Danny op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Vanaf dinsdag 3 november 2015 zal De Betuwe Scooters zijn deuren openen midden in Elden aan het dorpsplein, in het volledig vernieuwde pand van voormalig Café De Betuwe!

De Betuwe Scooters (RDW erkend) is dealer van onder andere Turbho, Agm, Nimoto en E-Max. Ook zijn altijd alle Vespa modellen op voorraad. Tevens worden ze op de nieuwe locatie een "Kymco Store", wat inhoudt dat alle modellen van het merk Kymco in alle kleuren op voorraad zijn en dat altijd 4 demo scooters klaar staan voor een proefrit. Naast een ruime voorraad aan nieuwe scooters (al leverbaar vanaf 999 Euro), is er ook een ruime voorraad aan tweedehandse scooters aanwezig!

De Betuwe Scooters bied een totaalpakket aan. Voor zowel in- en verkoop van scooters, onderdelen, schadeafhandeling, verzekeringen, kleding en accessoires bent u bij De Betuwe Scooters aan het juiste adres. De Betuwe Scooters onderscheidt zich in de regio van andere scooterbedrijven omdat het team servicegericht is, ruime kennis heeft van alle scooter merken en ze beschikken over een volledig nieuwe werkplaats en vakbekwame monteurs. Klanten kunnen rekenen op een snelle en deskundige service (reparatie binnen één dag mogelijk), vervangend vervoer tijdens reparatie en keurig nette prijzen. Tegen een kleine vergoeding komt het team van De Betuwe Scooters uw scooter ophalen en terugbrengen op de gewenste locatie.

Vanaf 3 november 2015 bent u van harte welkom bij de Betuwe Scooters in het volledig vernieuwde pand aan de Rijksweg-West 45, Elden (Arnhem), in het voormalig pand van de Café de Betuwe. Tot die tijd kunt u terecht op de huidige locatie aan de Westerveldsestraat 48/50 in Elden, (026) 3810042, www.betuwescooters.nl.

15 / 20

Van Meurs Installatiebedrijf al vijftig jaar een begrip in de Betuwe Voor 25 euro een nieuwe Vaillant HR combi-ketel?

Hoeveel weegt deze kei? (zonder Mike!)

ELST – Voor vijfentwintig euro een nieuwe cv-ketel? U maakt er kans op bij Van Meurs Installatiebedrijf! Want ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan heeft Van Meurs een schitterende actie, waarbij ook het goede doel wordt gesteund. Kijk snel verder, hoe u kans maakt!

Dit jaar is het een jubileumjaar voor Van Meurs Installatiebedrijf, want het bedrijf werd in 1965 opgericht door G. van Meurs en is sinds 1992, als zelfstandig onderdeel daarvan gevestigd in Elst (Gld). Door de jaren heen heeft het bedrijf bewezen een vakkundige en betrouwbare partner te zijn voor al uw installatiewerken en cv-ketels.

Van Meurs heeft een uitgebreid assortiment aan cv-ketels van verschillende merken. Wie nu deelneemt aan de actie van Van Meurs Installatiebedrijf, maakt kans op een Vaillant ecoTEC plus combi hr-ketel ter waarde van 2.050,00 euro. Deze Vaillant ketel (CW5) combineert hoge kwaliteit, minimaal verbruik en optimaal warmtecomfort

Mike van Meurs bij een Vaillant Combi hr-ketel

Kei van een bedrijf!

Wat moet je doen? Haal een formulier bij Van Meurs en vul 'm in. Daarin wordt gevraagd om ook het gewicht van de kei, die voor de zaak ligt, te raden. Deze enorme uit Friesland afkomstige kei symboliseert wat Van Meurs al die jaren al is, namelijk 'een kei van een bedrijf!' Lever het ingevulde formulier in met 25 euro, die bestemd is voor het goede doel:

Het geld gaat naar het onderzoek voor individuele kankertherapie in het grootste kankerinstituut van Nederland; het Erasmus MC te Rotterdam.

Mike van Meurs heeft dit jaar met succes deelgenomen aan de Tour for Life (Fiets tour van Turijn naar Rotterdam), die alom wordt geroemd als de mooiste en meest indrukwekkende etappekoers. Elke deelnemer zorgt voor 2.500 euro aan sponsorgelden, die voor onderzoek naar personalized medicine zijn. Dit is een geheel moderne methode om behandeling van patiënten geheel op het individu af te stemmen.

Wie in 2015 al bij Van Meurs een cv-ketel heeft gekocht – en winnaar zou worden- krijgt de waarde van deze Vaillant terug! Informeer naar de voorwaarden van deze actie in de winkel! De actie duurt tot met de maand maart; de trekking wordt verricht in bijzijn van een notaris.

M. van Meurs Installatietechniek, Rijksweg Noord 16, Elst; 0481 371293; www.mvanmeurs.nl.

16 / 20

Baars Optiek uw optiekspecialist

ARNHEM - Gaat u gerust eens langs voor een uitgebreide oogmeting, indien nodig verwijzen zij u naar huis of oogarts. Als de verwijzing niet nodig is, wordt het dan een bril of contactlenzen, misschien wel beide. Baars Optiek is in Arnhem Zuid al meer dan vijfentwintig jaar een begrip.

Er is een prachtige collectie modebrillen die voor de perfecte uitstraling zorgen. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er een opticien-kleurconsulente aanwezig; zij kan u precies vertellen welke kleur er het bij het gezicht past door middel van kleuranalyse, maar ook de andere medewerkers hebben natuurlijk veel van haar geleerd.

Baars Optiek is leverancier van de alom bekende Varilux glazen van Essilor waarvan de S- en de E-serie geheel voor u gepersonaliseerd kunnen worden. Deze glazen worden aangepast met de Visioffice meetzuil. Voor de mobiel, tablet en andere media apparatuur zijn er tegenwoordig glazen ontwikkeld met een speciale ontspiegeling, die u minder vermoeid en het schadelijke blauw-violetlicht afblokt.

Ook voor contactlenzen ben je bij Baars Optiek op het juiste adres. Hans Baars is optometrist contactlensspecialist en meet zowel harde als zachte lenzen aan. Voor de veertigplusser heeft hij multifocale lenzen. Informeert u ook gerust naar nachtlenzen, ook dit is zijn specialisatie. Zachte lenzen worden het meest aangepast als maand- of daglens.

Bij Baars Optiek is een aparte winkel voor kinderen. Kinderen zijn VIP-klanten en wanneer zij het leuk vinden, mogen zij helpen bij het maken van de eigen bril.

Baars Optiek, Huissensestraat 60 (Winkelcentrum Drieslag), Arnhem, 026 3234386, www.baarsoptiek.nl.

Uw persoonlijk reisadviseur

HUISSEN – Nu alweer bijna twee jaar als zelfstandig ondernemer, runt Suzanne Clappers uit Huissen met heel veel plezier haar eigen reisbureau vanuit huis. Onder de vlag van Holland International adviseert zij over de enorme keuze uit bestemmingen en reizen en helpt zij u op weg.

Van een pakketreis naar Spanje tot een volledig op maat gesneden vakantie naar Florida met een cabrio, die voor u klaar staat bij aankomst, een excursie naar een onbewoond eiland of helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Suzanne regelt het graag voor u.

Suzanne komt op afspraak bij u thuis of u gaat bij haar op kantoor langs om uw vakantie tot in de puntjes te laten regelen. Geen vaste tijden en geen kantooruren maar op een dag en tijdstip dat het ú uitkomt. Kijk voor meer informatie en het maken van een afspraak op www.reisbureauathome.nl/suzanne-clappers

Café bij Tante, geen gewoon café

ELST - Café bij Tante in Elst is geen gewoon café wat elke dag open is. Sterker nog, dit door Ineke en Peter vol enthousiasme gedreven café opent de deuren als jij dat wil. Zeven dagen per week kun je het café gebruiken voor feesten, recepties, personeelsborrels of andere bijeenkomsten. Of het nu ochtend, middag of avond is, het is allemaal mogelijk.

Om een beeld te krijgen van de ongedwongen sfeer is het handig om eens binnen te stappen bij een van de diverse activiteiten, want op die momenten is café bij Tante open voor iedereen. Voorbeelden hiervan: live muziek, twee keer per maand een pubquiz, dartavonden, bierproeverij, kunstexpositie, et cetera.

Sinds kort is het zelf gebrouwen tante bier verkrijgbaar. Momenteel drie soorten: blond, I.P.A. en tripel. Ook te koop als kadopakket.

Foto's en een virtuele tour zijn te vinden op de website. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Stationsstraat 5, Elst (gld.); www.cafebijtante.nl; 06 41576664.

Bad van de toekomst bij Home Garden Shop Gendt!

Foto: Fedor Meuwsen

GENDT - Heeft u weinig ruimte of bent u slecht ter been, maar wilt u toch graag een bad? Denk dan eens aan een bad met geïntegreerde douchedeur. U heeft geen gevaarlijk hoge instap en bespaart ruimte.

Heeft u al een bad dan kan uw badkamer snel worden aangepast. De douchedeur is volledig beveiligd tegen openen als u in bad zit. Eventueel uit te breiden met een elektronische badlift. Een instapbad is bij Home Garden Shop Gendt al verkrijgbaar vanaf 2950 euro.

DRU Maestro haarden met spectaculair vlambeeld. De nieuwe DRU Maestro gashaarden hebben een tweede brander in de keramische houtblokken; hierdoor grijpt het vuur om de blokken heen en hebben de vlammen ook meer volume en reiken hoger dan bij alle andere gashaarden! Bij aankoop van een DRU Maestro gashaard vóór 1 december 2015 krijgt u gratis ontspiegeld glas; waardoor u een optimaal vuurzicht heeft!

Foto: Fedor Meuwsen

Homegardenshop.nl, Biezenkamp 2, Gendt; 0481 424341.

Huid- en Oedeemtherapie Patiënten waarderen HuidZorg met 9,1!

REGIO - Wie kunnen de kwaliteit van onze praktijk nu beter beoordelen dan onze patiënten zelf. In samenwerking met een geaccrediteerd meetbureau, Qualizorg, komt HuidZorg op een patiëntbeoordeling van 9,1!

HuidZorg is dé specialist op het gebied van acne, littekens, overbeharing en couperose. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem welke vaak ontstaat na borstkanker. Wij werken met de nieuwste technieken en apparatuur. Onder andere met een vaat- en ontharingslaser. Cliënten kunnen gratis en vrijblijvend gebruik maken van een adviesgesprek ter waarde van 17,25 euro.

Bij HuidZorg krijgt u persoonlijke aandacht en wij hanteren geen wachtlijst. HuidZorg is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor is maximale vergoeding van behandelkosten mogelijk. Al onze therapeuten staan geregistreerd in zowel het Kwaliteitsregister Paramedici als in het BIG-register. Tevens zijn ze lid van de NVH, Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. HuidZorg is gevestigd in diverse medische centra in onder andere Arnhem, Bemmel, Huissen, Angeren, Nijmegen.

Voor meer informatie: 088 0028111; www.huidzorg.com.

Nieuw in Arnhem: Speelparadijs Monkey Town

ARNHEM - Een gloednieuw indoor speelparadijs in Arnhem-Noord, op zesentwintighonderd vierkante meter kunnen kinderen spelen, klimmen en ravotten. Van verschillende glijbanen roetsjen, op trampolines springen en door tunnels kruipen. Terwijl de kinderen zich vermaken, geniet u van verse koffie en gratis WiFi.


Ook voor een bijzonder kinderfeestje kunt u bij Monkey Town Arnhem terecht! Naast de verschillende lekkernijen, friet en snacks, kunt u luxe belegde broodjes en tosti's bestellen. Ook worden er Halal snacks geserveerd, die apart van onze andere snacks worden gebakken.

Monkey Town is zeven dagen in de week geopend, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De entree is zeven euro vijftig per kind behalve op de peuterochtenden (één tot en met vier jaar) dan betaalt u vijf euro tot 11.30 uur. Als begeleider (18+) betaalt u geen entree.
Monkey Town Arnhem staat voor beleving, veiligheid en hygiëne.

Monkey Town, Cruquiusweg 3a, 026 2023200; voor meer informatie: www.monkeytownarnhem.nl.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert en verkoopt: 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?

Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al vijf jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid); (06) 81469489 www.thuis-pc.nl.

19 / 20

20 / 20