GN Nijmegen-Noord

12 april 2017

GN Nijmegen-Noord 12 april 2017


Galaconcert Con Amore 'Once upon a time…'

OOSTERHOUT - Op zaterdag 20 mei nemen muziekvereniging Con Amore uit Oosterhout en haar opleidingsorkest Wit Lof de toehoorder mee in de betoverende magische wereld van de sprookjes en filmmuziek.

Voor dit unieke samenwerkingsproject zijn beide orkesten tijdelijk samengevoegd. Onder leiding van dirigenten Jos Jansen en Pier Borkent geven zij een fantasievol muzikaal optreden, waarin onder andere Sneeuwwitje, Repelsteeltje en Kuifje voorbij komen. En iedereen kent natuurlijk de tunes van de fakir en de waterlelies uit de Efteling!

De prachtige soundtracks van films als de Lion King, Dances with Wolves en Mission Impossible brengen u terug in de ontroerende en spannende verhalen die velen van ons (her)kennen. Speciaal voor de bekende solo uit Schindler’s List zal een violiste het concert opluisteren. Na afloop is er een dansfeest in Dorpshuis De Schakel.

Zaterdag 20 mei 20.00 uur Dorpshuis De Schakel Oosterhout. Kaartjes (incl. consumpties) kosten 12.50 euro zijn verkrijgbaar bij accountantskantoor Janssen CS in Oosterhout, Dorpshuis De Schakel in Oosterhout en via www.conamore-oosterhout.nl.

Toptennis kijken op tweede paasdag

ELST - Voor een partij tennis op hoog niveau kun je natuurlijk terecht op tv of internet. Maar wist je dat we in Elst onze eigen Andy Murray en Angelique Kerber hebben? Het eerste team stelt zichzelf graag voor!

Stefan Nab is terug van weggeweest; na een aantal jaar voor Bemmel te hebben gespeeld, is hij terug bij het voor hem vertrouwde ETV de Helster. Romano Tathuey speelt alweer voor het derde jaar in het eerste team en de dames Davenia Achong en Shura Poppe voor het tweede jaar. Het team wordt getraind door Jan Wouter Roep.

"Dit jaar spelen we in de hoofdklasse gemengd; dit betekent dat er scheidsrechters vanuit de KNLTB aanwezig zijn én dat ons eerste team landelijk speelt. Het is uniek dat we tennis van dit niveau in onze regio kunnen laten zien. Stefan, Romano, Davenia en Shura staan te popelen om dit seizoen de sterren van de hemel te spelen. Kom jij hen in Elst aanmoedigen? Dat kan op 17 april - Thuis tegen Naaldwijk 2, 7 mei - Thuis tegen Van horne 1 en 14 mei - Thuis tegen Basition Baselaar 1." Meer informatie staat op www.etvdehelster.nl.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 18 april - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 19 april - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 20 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Donderdag 20 april - 17.00u - De Tichel, Kolkweg 5a (van tevoren aanmelden bij de bar van de Tichel!)

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (max. 24) raden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Ontdek de lente in Slijk-Ewijk en Oosterhout!

SLIJK-EWIJK - Bent u 55+, graag buiten in de natuur en vindt u het leuk om andere mensen te ontmoeten? ONS Gezondheidserf organiseert samen met studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen gratis tien verschillende activiteiten in uw omgeving.

"Op 11 en 18 april en op 9 en 16 mei starten we met de eerste vier activiteiten. De activiteiten duren steeds van 13.30 tot 16.30 uur. Het (her)ontdekken van uw prachtige omgeving op een actieve manier staat centraal en daarbij geven diverse zorgverleners van ONS Gezondheidserf en gidsen specialistische informatie.

Breng vooral ook uw buurvrouw of –man, vrienden en vriendinnen mee om het samen te ervaren. Alleen komen is natuurlijk ook geen probleem, u bent welkom! Als u niet zelfstandig kunt komen zijn er vrijwilligers die u graag willen halen en brengen! Op 9 en 16 mei kunt u opstappen op de zonnetrein die van Slijk-Ewijk via Oosterhout naar de activiteiten rijdt.

Zin gekregen? Aanmelden en informatie opvragen kan via ons emailadres: Spark@onsgezondheidserf.nl of door te bellen naar 06 55291016 (de wijkdocent). U kunt ook kijken op www.onsgezondheidserf.nl voor meer informatie."

Oproep voor reünie meisjesschool en jongensschool Bemmel

BEMMEL - Enkele weken geleden is in een eerste bericht geattendeerd op een grote reünie die in Bemmel wordt voorbereid voor leerlingen uit lang vervlogen tijden van de lagere jongensschool en de lagere meisjesschool in Bemmel. En dan gaat het om de oud-leerlingen van de geboortejaren 1938 tot en met 1947. Een generatie van vroegere scholieren die op dit moment een leeftijd van 70 tot 80 jaar hebben bereikt.

Die reünie wordt in september gehouden. De voorbereidingen zijn gestart. Er wordt naarstig naar namen en contacten gezocht, en ook naar aanleiding van het eerste bericht zijn er al een aantal aanmeldingen ontvangen. Voor diegenen die het vorige bericht is ontgaan wordt nogmaals gewezen op de mogelijkheid voor aanmelding. Dat kan per mail naar reuniebemmel2017@outlook.com. Bij aanmelding naast naam- en adresgegevens ook graag het geboortejaar vermelden.

In juni worden de geïnteresseerden nader geïnformeerd over het programma en de precieze datum.

Spero JO9-1 vierde op NK Jeugd

ELST - Afgelopen zondag 2 april heeft Spero JO9-1 het heel ver geschopt op het NK Jeugdvoetbal dat werd gehouden bij FC Castricum. Een hele knappe vierde plaats was het eindresultaat!

Onder vakkundige en enthousiaste leiding van trainer Roy Meinicke van Voetbalschool Elst, wisten de jongens zich via winst in het kwalificatietoernooi in het najaar van 2016 al te plaatsen voor dit hoofdtoernooi. Als winnaar van district Oost mochten ze het nu op gaan nemen tegen 31 andere sterke teams uit heel Nederland. En om dan vierde te worden na zes bloedstollende wedstrijden, is een uitmuntende prestatie.

Als echte profs hebben de jongens het verlies om de derde plaats snel verwerkt en namen ze lachend de schaal in ontvangst, die werd uitgereikt door de burgemeester van Castricum, Toon Mans.

Hulp bij schulden en

problemen met de overheid

REGIO - "Wij bieden direct hulp bij schulden die u zelf niet meer overziet. Wij doen er alles aan met een team van enthousiaste vrijwilligers die geheel pro deo voor u werken , om u uit de WSNP te houden."

"Zijn uw problemen dermate groot en complex bijvoorbeeld met een hypotheek schuld , dan zorgen wij in ieder geval dat wij een dossier voor u aanleggen en de eerste knelpunten wegnemen door middel van een stabilisatie-overeenkomst en verwijzen wij u door met een compleet aangeleverd dossier inclusief het VTLB-rapport aan uw gemeente zodat de aanvraag naar de WSNP alleen maar wordt versneld, want die duurt nu nog ondanks alle goede bedoelingen veel te lang en is veel te bureaucratisch."

"Wij onderscheiden ons door een aanpak binnen 24 uur van uw acute probleem. Een telefoontje mail of een reactie op ons antwoordformulier en wij maken binnen 24 uur een gratis intakegesprek bij u thuis. Is het hele traject gratis? Ja alleen u betaalt eenmalig een eigen bijdrage aan de stichting van 50 euro als sponsoring voor ons volkomen pro deo-werk; daar zit ook de IB aangifte van 2016 bij inbegrepen."

"Onderneem actie, wacht niet langer het gaat niet vanzelf goedkomen en schaamt u zich vooral niet. Dat laten we liever aan de overheid over, die het voor steeds meer mensen onmogelijk maken om hun hoofd boven water te houden. Bel ond: Ton, Anja, Trudy, Danielle, Jennifer, Lambert & Fabian. Wij helpen u graag en doen dit pro deo, bezoek u onze site met ANBI-vermelding www.stichting-sbbo.nl telefoon tussen 12.00 & 21.00 uur 026 3798368; mail stichtingsbbo@gmail.com; voor sponsoring financieel@stichting-sbbo.nl."

Zwemmers EZ&PC grossieren in medailles en persoonlijke records

ELST – Zaterdag 1 april stond voor de zwemmers van EZ&PC het vierde deel van het Junioren en Jeugd Circuit op het programma. Opmerkelijk was opnieuw de kracht van de zwemmers uit Elst op de langere afstanden, vooral omdat ze aanzienlijk minder trainingsuren ter beschikking hebben dan de concurrentie. Massaal werden persoonlijke records verbeterd en medailles gewonnen.

Tim de Weijer won goud op de 400M vrije slag en 100M schoolslag en brons op de 50M rugslag en 100M vrije slag. Joost Vilier won naast goud op de 400M vrije slag ook nog 3 bronzen medailles op de 50M rugslag, 100M vrije slag en 100M schoolslag. Ymke Vermeulen won goud op de 200M vlinderslag en 100M schoolslag en samen met Bridget Vermeer won ze goud op de 100M vrije slag. Bridget won tevens brons op de 100M schoolslag. Sanne Landman werd tweede op de 50M rugslag en Milou Bakarbessy werd derde op de 200M vrije slag en 100M rugslag. Danee Sandifort won zilver op de 400M vrije slag, terwijl het estafette-team ook knap derde werd!

De hoeveelheid nieuwe clubrecords was aanzienlijk: Joost op de 400M vrije slag jongens 16 jaar in 4.50.77, Ymke op de 200M vlinderslag meisjes 14 en 15 jaar in 3.02.89, de 100M schoolslag in vier leeftijdscategorieën in 1.23.47 en de 100M vrije slag meisjes 14 en 15 jaar in 1.06.39 en Bridget op de 100M vrije slag meisjes 12 jaar in 1.07.92.

Lente!, dus er op uit!

BEMMEL - Op woensdag 5 april werd er door 80 deBol-wandelaars een mooie wandelroute rond Park Sonsbeek in Arnhem gelopen.

Dit keer was het af en toe heuveltje op en heuveltje af en soms een beetje afzien, maar het schitterende park met de prachtige bloemetjes, bloesem, reigers, eenden, zwanen en ganzen zorgden ervoor dat de wandelaars de extra moeilijkheidsgraad van deze tocht weer gauw vergaten. Het was een goede trainingstocht voor de komende 50+ Wandelvierdaagse in Bemmel die direct na pasen georganiseerd zal worden.

Iedereen is welkom om 1, 2, 3 of 4 dagen mee te wandelen van 19 tot en met 22 april. De startlocatie is Grand Café Het Wapen aan de Dorpsstraat 52 in Bemmel. U kunt kiezen tussen afstanden van 10 of 20 km per dag en u mag voor de 20 km route starten tussen 08.00 – 09.30 uur en voor de 10 km route tussen 09.00 – 10.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro voor 4 dagen of 6 per dag. Onderweg krijgt de deelnemer een kopje koffie aangeboden.

Kom ook mee wandelen en geniet volop van de prachtige natuur in onze regio, waarschijnlijk staan de fruitbomen al in bloei, dus dan is het dubbelop puur genieten! Inschrijven kan via de website van deBol: www.debolbemmel.nl. En ook iedere ochtend vanaf 08.00 uur bij het startbureau! Informatie: 06 54975063 / 06 22540214.

Kom vanaf 8 april spelen en genieten in Amusementspark Tivoli

BERG EN DAL - Vanaf zaterdag 8 april is Amusementspark Tivoli weer geopend. Het pretpark heeft meer dan dertig attracties en speeltoestellen voor families met kinderen vanaf twee jaar, is veilig, kindvriendelijk, overzichtelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden!

Zo is er onder andere een achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampolines, botsauto's, draaimolen, treintjes, buggy's, midgetgolfbaan en nog veel meer... Regent het? Geen probleem! Er kan gewoon doorgespeeld worden in onze binnenspeeltuin. Regelmatig is er leuke animatie in het park. Nieuw dit seizoen zijn het luchtkussen de 'Gorilla Slide' en de parkshow 'Tiffi & Toffi's Jungle avontuur'.

De entreeprijs voor kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen is 13,00 euro en het park is geopend van 8 april tot en met 22 oktober (kijk voor actuele openingstijden en –dagen op www.parktivoli.nl).

Goochelen en jongleren tijdens Pasen

Op eerste paasdag brengt de beroemde goochelaar Hokus Pokus met zijn kindertheater veel gezelligheid en verwondering bij jong en oud. Op tweede paasdag kun je jongleren met ballen, ringen en doekjes. Van bordje draaien tot acrobatiek, tijdens de Circus Workshop leer je de fijne kneepjes van het circusvak. Natuurlijk zijn Tiffi en Toffi dagelijks in het park te vinden voor een Meet & Greet, je kunt je regelmatig laten schminken en verder zal het hele seizoen bol staan van leuke animatie.

Wil je het liefst gelijk naar binnen zonder in de rij bij de kassa te moeten staan? Bestel dan online je toegangskaarten en profiteer ook nog eens van korting per kaartje! Meer informatie staat op www.parktivoli.nl.

Ontdekkingstocht: Beversporen zoeken in de Bemmelerwaard

Foto: Harry van Oosterhout

NIJMEGEN - Ben jij tussen de acht en twaalf jaar oud en hou je van een avontuurlijke speurtocht? Ga dan woensdagmiddag 12 april mee op zoek naar beversporen in de Bemmelerwaard. Daar leven en werken veel bevers. Deze activiteit wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en Natuurmuseum Nijmegen.

Bevers zijn erg schuw, je ziet ze zelden. Als je geluk hebt, hoor je een plons in het water …en weg is-ie. Maar bevers laten door hun gedrag veel sporen achter, zoals omgevallen bomen en kaalgegeten takken. Langs het water aan de Waal lopen we naar het gebied waar ze sinds enkele jaren heel actief zijn. Onderweg is er waarschijnlijk ook nog wel wat te jutten; er liggen mooie stenen die door de Waal aangespoeld zijn. Neem dus een zakje mee om wat mee naar huis te nemen.

We starten om 14.30 uur bij restaurant Sprok, Waaldijk 9 in Bemmel/Lent. Doorrijden tot de parkeerplaats bij het hek. Onderweg vertellen gidsen van het IVN je alles over bevers. Zij zorgen ook voor drinken. Om 16.30 uur zijn we weer terug. Zorg ervoor dat je laarzen aanhebt, want het kan erg modderig zijn. Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan in bij het museum, telefoon 024 3297070 of via info@natuurmuseum.nl. Deelname kost 3 euro. Vrienden van het Natuurmuseum en IVN betalen 1,50 euro. Meer informatie staat op www.natuurmuseum.nl of www.ivn.nl/rijkvannijmegen.

Nijmeegse processie naar Kevelaer

REGIO - Op zondag 21 mei wordt vertrokken vanuit Nijmegen naar Kevelaer met bussen. Tevens bestaat de mogelijkheid om op eigen gelegenheid aan te sluiten in Kevelaer.

Dagprogramma:

09.00u. Intochtprocessie vanaf de Antwerpenerplatz met gebedsmoment en bloemenhulde bij de Genadekapel

10.00u. Bijwonen van de Hoogmis in de Basiliek, op eigen gelegenheid.

- Middagpauze -

13.30u. Meditatieve viering in de Biechtkapel

15.00u. Koffie met gebak in de Goldener Apfel

16.30u. Dankdienst met intenties in de Kaarsenkapel

18.00u. De bus vertrekt weer naar Nijmegen

Indien u op zondag 21 mei met de bus mee wilt rijden naar Kevelaer, kunt u zich hiervoor aanmelden bij Truus Berends-Verweij op telefoonnummer: 024 3506130, of per e-mail: g.berendsverweij7@upcmail.nl. U kunt zich aanmelden tussen 1 april en 07 mei.

De deelnemersbijdragen voor de bus bedragen: 25,00 euro per persoon, inclusief boekje, koffie en gebak. 14,00 euro per kind tot en met 11 jaar. Vanaf 12 jaar gaat de jongere voor het volwassene tarief mee. Meer informatie via 024 3553007 of www.nijmeegse-processie.nl. Alle inlichtingen Voetbedevaart via 024 3237945 of 024 3227681.

Met 1500 m2 babykamers, kinder- en slaapmeubelen Gigantische Bopita outlet in Elst

ELST - Bopita staat bekend om de uitgebreide collectie kwaliteitsmeubelen voor de moderne baby- en kinderkamer. In de nieuwe outlet te Elst een wekelijks wisselend assortiment Bopita-meubelen aangeboden tegen hoge kortingen. Maar ook een ruime keuze in bedtextiel en leuke accessoires voor de baby- en kinderkamer zoals dekbedovertrekken, sierkussens, mooie plaids, bureaustoelen, muurstickers, lampjes en woonaccessoires et cetera. Ook tegen scherpe prijzen.

Het assortiment bestaat uit boxen, ledikanten, commodes, vele soorten kasten, tienerbedden, hoogslapers en bureaus, volwassen ledikanten en boxsprings. Allen b-keus meubelen en actiemodellen. Alles is direct mee te nemen, de b-keus meubelen zijn al opgebouwd, de actiemodellen nog in de verpakking. Op = op!

De outlet vind je op de Industrieweg Oost 7, industrieterrein de Aam te Elst. Op 2e paasdag start de feestelijke openingsweek met extra voordeel. Ook komt Clown Assie ballonfiguren maken en is er een kleurwedstrijd. Natuurlijk ook heerlijke paaseieren voor de kinderen.

De outlet in Elst Gld. is wekelijks open van donderdag tot en met zondag. 2e paasdag open van 13.00 – 17.00 uur.

Gaat u mee naar Polen?

ELST - Van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 oktober gaan we op reis naar Polen, een land waar verschillende locaties in onze parochies contacten mee hebben.

"We beginnen in Cieplice om samen op zondag de eucharistie te vieren. We vervolgen onze reis naar Krakau en gaan op bezoek bij de Zwarte Madonna van Czestochowa. Vanuit Krakau bezoeken wij Wadowice, de geboorteplaats van de Poolse paus Johannes Paulus II, en het concentratiekamp Auschwitz. Kortom een reis waar we cultuur, religie en geschiedenis met elkaar verbinden."

Voor wie nog nooit in Polen is geweest, is dit een prachtige gelegenheid om kennis te maken met een land en volk vol van rijke historie. Voor anderen zal het een warm weerzien zijn. Vervoer is per luxe touringcar.

De kosten zijn 550 euro per persoon, voor gebruik van een éénpersoonskamer geldt een toeslag van 125, voor kinderen tot 16 jaar is de prijs 250 euro. Hierbij zijn de overnachtingen, de meeste maaltijden en excursies inbegrepen. Voor een reis- en of annuleringsverzekering dient u zelf te zorgen.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan naar de eerste informatieavond op dinsdag 18 april. Daar hoort u het hele programma (onder voorbehoud) en andere praktische zaken over deze prachtige reis! (Uw komst graag even melden bij het secretariaat.)

Informatieavonden:

Dinsdag 18 april 19.30 uur, De Hoeksteen, Pr. Irenestraat 58 in Elst

Donderdag 8 juni 19.30 uur: De Hoeksteen, Pr. Irenestraat 58 in Elst

Donderdag 21 september 19.30 uur: De Hoeksteen, Pr. Irenestraat 58 in Elst

De organisatie is in handen van Margreet Sanders en Ronald Heinen en wordt ondersteund door de parochies Sint-Benedictus en De Levensbron. "Wilt u nu meer informatie of wilt u zich aanmelden voor deze reis? Neem dan contact op met het parochiesecretariaat via 0481 451371 of per mail naar secretariaat@stbenedictus.nl of secretariaat@parochiedelevensbron.nl.                

Vrouwen van Nu Elst in de ban van pasen

ELST - Op woensdag 12 april staat de avond van Vrouwen van Nu, in het teken van de mythen, verhalen en rituelen van pasen.

Ieder jaar vieren we pasen. Maar wat vieren we nu eigenlijk. Pasen is een feestdag in de lente, maar pasen is ook één van de belangrijkste christelijke feesten. Het is ook een feest met flink wat vreemde 'bijverschijnselen'. Wat doen de paashaas en de paaseieren in uw tuin? Wij zeggen pasen, in Engeland zeggen ze Easter en in Duitsland Ostern. Is dat een verwijzing naar het Oosten, waar de zon opkomt of heeft dit te maken met de Germaanse godin Ostra, die voor licht, leven en liefde stond.

En dan de paashaas met de paaseieren. Vroeger werd verteld dat de paashaas de paaseieren bracht op pasen. Of waren het de paasklokken die naar Rome vertrokken om er de eieren op te halen. En kregen alleen lieve kinderen eieren van de paashaas. En waarvoor stond het 'paasei' symbool.

Verhalen, mythen en legenden, die door de eeuwen heen zijn doorverteld met verschillende betekenissen en rituelen. Mevrouw Olga de Boer zal deze avond proberen om al die verschillende verhalen, mythes en symbolen, een soort kluwen die we Pasen noemen, te ontwarren. Een avond die een mooi begin is voor de paasdagen. "Wilt u deze avond erbij zijn, dan bent u welkom. Gasten betalen 5.00 euro entree. De avond is in ontmoetingscentrum 'Onder de Toren', Sint-Maartenstraat 34, Elst. Aanvang: 20.00 uur. Wilt u meer weten over Vrouwen van Nu, afdeling Elst of een informatiepakket aanvragen? Kijk dan op www.vrouwenvannu.nl/elst-eo."

Paasattentie van Zonnebloem Elst

ELST - De vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Elst hebben afgelopen week een leuke paasattentie uitgedeeld aan hun gasten.

Dit in de vorm van een fleurig voorjaarsplantje in een mooi gekleurd emmertje. Bedacht en verpakt door een klein groepje vrijwilligers. De plantjes zijn gekocht bij de firma Jansen uit Valburg die voor de Zonnebloem een schappelijke prijs heeft gemaakt en daar zijn wij de firma zeer erkentelijk voor.

GEA-lezing: Zandsteenmonumenten van Petra

NIJMEGEN - Op dinsdag 11 april geeft Hans Sanders in het Natuurmuseum een lezing over de zandsteenmonumenten van Petra in Jordanië. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Kring Arnhem-Nijmegen van de stichting Geologische Aktiviteiten (GEA). De lezing begint om 20.00 uur. De entreeprijs is inclusief consumptie 3,50 euro.

Hans Sanders, voorzitter van de landelijke GEA, neemt de toehoorder in deze lezing mee naar Jordanië en toont de geologie van het land. Hij spreekt we over het specifieke soort zandsteen dat daar is afgezet en hoe dat is samengesteld.

Hij laat daarbij de erosiefactoren zien van dat gebied en de invloed daarvan op de monumenten van de oude stad Petra. Maar hij kijkt ook hoe en wat er gedaan kan worden om ze voor het nageslacht te bewaren. Hij staat stil bij de ontdekking van Petra en loopt door en langs de verschillende monumenten. Ook staat hij stil bij de zogenoemde Liesegang ringen, die zo markant zijn voor Petra.

Voor mensen die Petra hebben bezocht is de lezing een enorme verdieping, voor de mensen die dat nog niet hebben gedaan is het een kans om veilig kennis te maken met een van de fraaiste monumenten van het werelderfgoed.

Bouw Skaeve Huse aan de Stationsstraat in Nijmegen-Noord

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft besloten de bouw van acht Skaeve Huse mogelijk te maken aan de Stationsstraat in Nijmegen-Noord. De woningen komen er tijdelijk, maximaal 10 jaar.

De beoogde locatie ligt aan de Stationsstraat net vóór de opgang naar het viaduct/de bocht richting Ressen. Het gaat om acht eenvoudige woonunits met een woonruimte, keuken, slaapgedeelte en een douche. En een extra unit voor de begeleiding. Bewoners krijgen behandeling en woonbegeleiding terplekke van IrisZorg (instelling voor verslavingszorg) en de RIBW (regionale instelling voor begeleid wonen).

Skaeve Huse zijn voor dak- en thuislozen die alleen passen in een zeer kleine woongemeenschap met begeleiding, in een rustige, prikkelarme omgeving met ruimte om zich heen. Het gaat om alleenstaande mannen, meestal van 40 jaar of ouder, die niet kunnen functioneren in een omgeving met veel mensen om zich heen, vaak vanwege een psychiatrische aandoening. Meestal zijn zij al lang dakloos en zijn andere mogelijkheden van onderdak zonder succes. Het zijn individualisten die zich niet kunnen of willen aanpassen aan hun omgeving.

Uit de ervaringen van andere steden blijkt dat de bewoners baat hebben bij de rust en stabiliteit die deze vorm van wonen hen brengt. Ook blijkt dat omwonenden in die steden geen noemenswaardige hinder ervaren van de Skaeve Huse. De meeste kandidaat-bewoners zijn al lang bekend bij hulpverleners van IrisZorg en/of RIBW. Zij maken een inschatting van hun geschiktheid voor deze woonvorm. Personen met risico op ernstige overlast of gevaar voor de buurt, komen niet in aanmerking.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 17 april kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00u het volgende menu afhalen: Mini Loempia’s, Gado Gado, kip en groenten en vla.

Deze maaltijd kost 4 euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen!

Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555. Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Kikkersprongen bij b.o.d. De Sprinters

BEMMEL - Kikkersprongen en renspelletjes: 3 april begonnen 20 basisschoolleerlingen van groep 4 tot en met 6 aan hun Sjors Sportief-kennismaking met b.o.d. De Sprinters.

In de stralende avondzon werd al snel duidelijk: hier loopt de nieuwe Michel Butter of Daphne Schippers zeker tussen! Deze week beginnen ook de skeeleraars aan hun Sjors Sportief-training.

Geslaagd

schaakconcert

RESSEN - Erfgoed Ressen was op zondag 26 maart in de ban van het Nationale Schaak Concert. Vol enthousiasme zette het leerlingorkest van Udi onder leiding van Johan Jacobsen in, na het openingswoordje van Karen Langerwerf van Stichting T. Metissimo, waarbij twee schaak-moeders werden gehuldigd: Maja Lomasadze (Den Haag) en Arja Huisman (Rotterdam). Een carrousel aan activiteiten volgde.

Het basileitrio musiceerde op MarcherErzahlungen (R.Shumann) en Trio (J.Röntgen), Adri Stuart vertelde over heraldiek en de Bemmelse 'Schaak-toren' inclusief knutselmogelijheden. Coen, een van de studenten van T.Metissimo, toonde zijn kruidig geurende Koningskruid gekweekt op hydroponics, genaamd door T. Metissimo 'Ocimum Basilicum Rexna'. Elisa had een eigen tafel/kraam gemaakt vol lekkernijen en de speurtocht gaf na beraad een gedeelde hoofdprijswinnaar van het jongensteam Rens & Krijn alsook het jonge damesteam Laureen, Louise, Lieke en Agnes.

Traditioneel speelde Ikira met altviool vlak voor aanvang van de schaakpartij. Om 16.00 uur zette Europees kampioene Anna-Maja Kazarian de eerste zet van de spannende simultaan die ruim twee uur zou duren. De derde prijs ging naar senior Bram, de 2e prijs naar Adri en ook dit jaar won Rob de eerste bekerprijs. Bij de junioren was de derde prijs voor Krijn en Rens, de tweede prijs voor Julien met het Harry Potter Schaakspel (!) en de eerste prijs voor Ikira.

Dank was er aan de vrijwilligers en de sponsoren van T. Metissimo, Prins Bernhard Cultuur Fonds en De Ressense Kosterij & Kerk(raad).

Verdere informatie staat op www.TalentoMetissimo.nl.

Muzikanten gezocht

HERVELD - Zoals bij veel verenigingen gaande is, loopt ook bij muziekvereniging St.Willibrordus uit Herveld-Andelst het aantal muzikanten terug. Ondanks dat de bezetting nog steeds volledig is, is de vereniging op zoek naar muzikanten om het fanfare-orkest en de slagwerkgroep te versterken. Muziek maken doe je samen, en met hoe meer mensen, hoe leuker het wordt. Daarom deze oproep: Welke muzikanten willen mee repeteren en spelen bij uitvoeringen?

"Uiteraard is het niet onze bedoeling om leden van andere verenigingen over te nemen, maar juist om onze deuren te openen en muzikanten uit te nodigen eens bij een andere vereniging mee te spelen. Onze repetities zijn op maandagavond: het fanfare-orkest repeteert van 19.30-20.45 uur in De Hoendrik in Herveld; de slagwerkgroep daarna van 21.00-22.00 uur. Voor jonge muzikanten (vanaf 12 jaar, niveau A) is het jongerenorkest Future dat repeteert van 18.50-19.20 uur.

We spelen muziekstukken uit allerlei genres, van klassiek tot pop en van makkelijk tot uitdagend. Mocht je niet in het bezit zijn van een fanfare-instrument omdat je bijvoorbeeld in een harmonie speelt, dan is dit geen enkel probleem. Wij hebben een aantal leeninstrumenten om uit te proberen.

Onze eerste grotere uitvoering is op zondag 2 juli. Onze wens is om dan met een flinke groep muzikanten op te treden. Voor meer informatie of aanmelden, neem dan contact op met onze secretaris via Willibrordus.ha@gmail.com."

Repair Cafés

Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies e.d. hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

De komende periode organiseert SWL weer Repair Cafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende locaties voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Vrijdag 14 april van 10.00 -12.00 u in het Ontmoetingscentrum (Kerkstraat 3), Doornenburg

Dinsdag 18 april van 13.30 – 15.30 u in het Dorpshuis (Emmastraat 23), Angeren

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ’Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Opnieuw: schaakprobleem 5

BETUWE - In de laatste opgave is per vergissing de verkeerde tekst meegestuurd. In plaats van wit geeft mat in 5 moet dat zijn zwart geeft mat in 5.

Oplossing mailen voor 14 april naar elstertorenschaakprobleem@gmail.com onder vermelding van schaakprobleem 5. De oplossing staat vanaf 11 april 2017 op de site van de Elster Toren: www.elstertoren.nl. Mocht u interesse hebben om te schaken, neem dan een kijkje op de site voor meer informatie.

Vieringen Sint-Benedictus

Donderdag 13 april (Witte Donderdag)

19.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales en R. Heinen, Magna Voce

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis en J. Rademakers, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag)

15.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), woord- en gebedsviering, kruisweg, J. Rademakers, Koor Zonder Grenzen

19.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), woord- en gebedsviering, N. Sales en R. Heinen, St. Caeciliakoor

15.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, kruisweg voor kinderen, M. Sanders, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en gebedsviering, V. Bulthuis, Herenkoor

15.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, kruisweg, F. Bomers,

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, woord- en gebedsviering, F. Bomers en J. Rademakers,
Leonarduskoor Oosterhout

13.30 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, viering voor kinderen St. Willibrordusschool, V. Bulthuis

Zaterdag 15 april (Paaszaterdag)

19.30 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales en R. Heinen, St. Caeciliakoor

21.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis en M. Sanders, Cantorije

20.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, F. Bomers en J. Rademakers, Young at Heart

Zondag 16 april (1e Paasdag)

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales, Koor Zonder Grenzen

11.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, woord- en communieviering, R. Heinen, Enjoy

09.30 uur: O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk Heteren, woord- en communieviering, R. Heinen, Ubi Caritas

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, woord- en communieviering, J. Rademakers, St. Caeciliakoor

09.30 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, woord- en communieviering, J. Kallen, Musica Nova

09.30 uur: H. Johannes de Doperkerk Indoornik, woord- en communieviering, J. Rademakers, R.K.G.K.I.

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, eucharistieviering, V. Bulthuis, In B'tween

09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, V. Bulthuis, Dameskoor

Maandag 17 april (2e Paasdag)

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor

11.30 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), "Druppelviering"voor ouders van dopelingen 2016, G. Peters

Zaterdag 22 april

19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk Heteren, eucharistieviering, G. Peters, Ubi Caritas

19.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, Leonarduskoor

19.00 uur: H. Johannes de Doperkerk Indoornik, eucharistieviering, F. Bomers, cantorum

Zondag 23 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor Lent

Studenten ROC Rijn IJssel organiseren bazaar op De Minkhof

BEMMEL - Er kan worden geproefd, er is muziek, men kan de cultuur van verschillende landen ervaren en een kijkje nemen van wat er op de tafels ligt.

Op woensdagmiddag 19 april verandert De Minkhof even in een gezellige bazaar met kraampjes uit allerlei windstreken. De studenten van het ROC Rijn IJssel in Arnhem, afdeling Zorg en Welzijn organiseren die middag een multiculturele markt in exotische sfeer waar van alles te beleven is. Er worden hapjes en drankjes geserveerd, spelletjes gedaan en er is muziek en dans.

Verdeeld in groepjes hebben de studenten zich verdiept in een door hen gekozen land. Dit door informatie te verzamelen over de cultuur en over de belangrijkste toeristische plekken. De opdracht is het aankleden van een kraam in de sfeer van het land van keuze. Dat kan door het serveren van een hapje en een drankje, het dragen van passende kleding en het organiseren van kleine activiteiten waaraan de gasten kunnen meedoen. Voor de studenten een hele klus om het voor de gasten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Iedereen is welkom om te zien wat ze er van hebben gemaakt. Een mooie gelegenheid om De Minkhof te bezoeken.

De Bazaar vindt plaats op woensdag 19 april en duurt van 14:00 tot 16:00 uur. De Minkhof is dan open voor publiek. De Minkhof, Molenwei 55 (aan het eind van de Flierenhofstraat), Bemmel.

Kruisweg en koralen van Bach

ELST - Op goede vrijdag staat in de Sint-Werenfriduskerk zoals elk jaar het lijdensverhaal van Jezus centraal. Tijdens deze kruisweg brengt het Koor zonder Grenzen koralen uit de Matthäus-Passion van J.S. Bach ten gehore.

Teksten, koralen en gebeden wisselen elkaar af. De viering wordt besloten met een bloemenhulde. Aanwezigen worden uitgenodigd om zelf een bloem of bloeiend takje aan het kruis te bevestigen. Voorganger in deze viering is pastor John Rademakers. Koor zonder Grenzen staat onder leiding van Britt de Bakker met Denise Jonker als organist. De kruisweg is op vrijdag 14 apri a.s. om 15:00 uur in de St. Werenfriduskerk, Dorpstraat in Elst.

Vier het Leven bezoekt het museum met ouderen

foto: Afrika Museum

REGIO - Vier het Leven organiseert door het hele land concert- en theatervoorstellingen voor ouderen (65+). Ook in de regio Nijmegen. Omdat naast het bezoek van theater en concert vraag was naar uitbreiding van het aanbod, is gestart met museum- en filmbezoek. In mei staat een bezoek aan het Afrika Museum op het programma.

Op 19 mei worden de ouderen thuis opgehaald door vrijwilligers van Stichting Vier het Leven en gastvrij ontvangen in het Afrika Museum met koffie of thee. Daarna volgt een creatieve workshop. Samen met een docent gaan de gasten een eigen Afrikaans krachtbeeld maken. Alle materialen zijn daarvoor aanwezig.
Na de workshop wordt een klein ommetje gemaakt door het buitenpark. Hier kunnen de gasten genieten van fraaie dorpjes en Afrikaanse taferelen. Er zijn voldoende bankjes en rolstoelen aanwezig om rustig de omgeving te bewonderen.
Aan het eind van de middag is er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje in restaurant De Kalebas. Daarna worden de ouderen weer door de vrijwilliger naar huis gebracht.
De kosten voor dit complete uitje bedragen 39 euro (of 25 met museumjaarkaart). Dit is inclusief vervoer, begeleiding, docent, materialen en consumpties.

De uitstapjes van Vier het Leven zijn exclusief voor 65-plussers en altijd van deur-tot-deur. Vier het Leven organiseert dit jaar nog tal van andere culturele uitstapjes voor ouderen. Het programma staat vermeld op de website. Wie mee wil, kan zich aanmelden en/of gratis en geheel vrijblijvend het uitgebreide programma aanvragen via 035 5245156 of bekijken op www.4hetleven.nl.

Foto: Afrika Museum

Muzikanten gezocht

HERVELD - Zoals bij veel verenigingen gaande is, loopt ook bij muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld-Andelst het aantal muzikanten terug. Ondanks dat de bezetting nog steeds volledig is, is de vereniging op zoek naar muzikanten om het fanfare-orkest en de slagwerkgroep te versterken. Muziek maken doe je samen, en met hoe meer mensen, hoe leuker het wordt. Daarom deze oproep: Welke muzikanten willen mee repeteren en spelen bij uitvoeringen?

"Uiteraard is het niet onze bedoeling om leden van andere verenigingen over te nemen, maar juist om onze deuren te openen en muzikanten uit te nodigen eens bij een andere vereniging mee te spelen. Onze repetities zijn op maandagavond: het fanfare-orkest repeteert van 19.30-20.45 uur in De Hoendrik in Herveld; de slagwerkgroep daarna van 21.00-22.00 uur. Voor jonge muzikanten (vanaf 12 jaar, niveau A) is het jongerenorkest Future dat repeteert van 18.50-19.20 uur.

We spelen muziekstukken uit allerlei genres, van klassiek tot pop en van makkelijk tot uitdagend. Mocht je niet in het bezit zijn van een fanfare-instrument omdat je bijvoorbeeld in een harmonie speelt, dan is dit geen enkel probleem. Wij hebben een aantal leeninstrumenten om uit te proberen.

Onze eerste grotere uitvoering is op zondag 2 juli. Onze wens is om dan met een flinke groep muzikanten op te treden. Voor meer informatie of aanmelden, neem dan contact op met onze secretaris via Willibrordus.ha@gmail.com."

Open dag bij ETV De Helster

ELST - Wil jij toptennis kijken en straks in de praktijk brengen? Of heb je een kind dat interesse heeft? Kom dan op tweede paasdag 17 april naar tennisvereniging ETV De Helster in Elst!

Dit jaar spelen we in de landelijke competitie hoofdklasse gemengd; dit betekent dat er scheidsrechters vanuit de KNLTB aanwezig zijn én dat ons eerste team landelijk speelt. Het is uniek dat we tennis van dit niveau in onze regio kunnen laten zien. De tennisvereniging nodigt iedereen graag uit om van 10.00 tot 17.00 uur te gast te zijn op het riante en goed onderhouden tennispark aan de Schubertstraat 5 (ingang rechts naast zwembad/sporthal De Helster).

Kennismakingskorting
Nieuwe leden die zich op 17 april tijdens de open tennisdag aanmelden, hoeven géén inschrijfgeld te betalen. Bovendien krijgen alle nieuwe leden die zich op 17 april aanmelden drie tennislessen – verzorgd door tennisschool Pro Tennis - gratis! Een geweldige manier om meteen de techniek goed onder de knie te krijgen én je ontmoet meteen enkele tennismaatjes. Een extra reden om langs te komen dus! Meer informatie over ETV De Helster staat op

Gastoptreden Huissenaar Hans Witjes in Brebl

REGIO - De Huissense singer-songwriter Hans Witjes verzorgt dinsdag 18 april een gastoptreden bij Hagelslag in Brebl. Dit is het enige volledig Nederlandstalige programma voor lichte muziek en kleinkunst, dat op de derde dinsdag van de maand tussen 20.30 uur en 22.30 uur plaatsvindt op het cultuurpodium Brebl. Dit podium vormt onderdeel van het Honig-complex in Nijmegen, Waalbandijk 14 e/f.

Hagelslag is de naam van een gezelschap muziekvrienden rond Sjax de Bekker, zanger-liedschrijver uit Nijmegen. Zij brengen in wisselende samenstelling met behulp van allerlei instrumenten nummers uit het Nederlandstalige repertoire van De Bekker. Vast onderdeel van deze avonden vormen twee gastoptredens van muzikanten met eigen Nederlandstalig werk. Hans Witjes is er daar op 18 april één van. Hij zal liedjes ten gehore brengen van zijn cd 'Situaties rond relaties'.

Belangstellenden zijn welkom in Brebl. De entreeprijs voor Hagelslag in Brebl bedraagt 5,00 euro.

www.etvdehelster.nl.

REGIO - De Huissense singer-songwriter Hans Witjes verzorgt dinsdag 18 april een gastoptreden bij Hagelslag in Brebl. Dit is het enige volledig Nederlandstalige programma voor lichte muziek en kleinkunst, dat op de derde dinsdag van de maand tussen 20.30 uur en 22.30 uur plaatsvindt op het cultuurpodium Brebl. Dit podium vormt onderdeel van het Honig-complex in Nijmegen, Waalbandijk 14 e/f.

Hagelslag is de naam van een gezelschap muziekvrienden rond Sjax de Bekker, zanger-liedschrijver uit Nijmegen. Zij brengen in wisselende samenstelling met behulp van allerlei instrumenten nummers uit het Nederlandstalige repertoire van De Bekker. Vast onderdeel van deze avonden vormen twee gastoptredens van muzikanten met eigen Nederlandstalig werk. Hans Witjes is er daar op 18 april één van. Hij zal liedjes ten gehore brengen van zijn cd 'Situaties rond relaties'.

Belangstellenden zijn welkom in Brebl. De entreeprijs voor Hagelslag in Brebl bedraagt 5,00 euro.

Joanne uit Elst wint auto bij BankGiro Loterij

ELST - Een grote verrassing voor Joanne uit Elst. Zij heeft in de laatste trekking van de BankGiro Loterij een gloednieuwe Opel Corsa gewonnen. Joanne werd thuis verrast door een cameraploeg. Joanne: "Fantastisch! Hier ben ik ontzettend blij mee."

Bij de BankGiro Loterij gaan er maandelijks meer dan honderdduizend prijzen uit. Iedere dag wordt een winnaar bekendgemaakt op basis van de maandelijkse trekking. De prijs van 1 miljoen euro is de ene maand een unieke prijs voor één winnaar en de andere maand een prijs die meerdere winnaars delen.

14 mei concert van koor Surplus

NIJMEGEN - Koor Surplus - hét koor voor de ambitieuze 50-plusser - verzorgt op moederdag een concert onder de noemer 'Spring, Love & Care'.

Op het programma staan onder andere werken van Mendelssohn, Schumann, Rheinberger en Elgar. Pianist is Leo Driesenaar. De algehele leiding berust bij José Doodkorte. Zondag 14 mei 2017, 14.30 uur. De Boskapel, Graafseweg 276, Nijmegen. Voor nadere informatie en kaarten: www.koorsurplus.nl.

Joanne uit Elst wint auto bij BankGiro Loterij

ELST - Een grote verrassing voor Joanne uit Elst. Zij heeft in de laatste trekking van de BankGiro Loterij een gloednieuwe Opel Corsa gewonnen. Joanne werd thuis verrast door een cameraploeg. Joanne: "Fantastisch! Hier ben ik ontzettend blij mee."

Bij de BankGiro Loterij gaan er maandelijks meer dan honderdduizend prijzen uit. Iedere dag wordt een winnaar bekendgemaakt op basis van de maandelijkse trekking. De prijs van 1 miljoen euro is de ene maand een unieke prijs voor één winnaar en de andere maand een prijs die meerdere winnaars delen.

Kledingverhuur Het Festijn is gestart met het geven van workshops 'Foam hoeden en pruiken maken'

ELST - Wij zijn een kledingverhuurbedrijf in Elst. Jarenlang verhuren wij inmiddels vele soorten themakostuums, barok kostuums, smokings, galajurken et cetera.

Om te vernieuwen en om de klant iets extra's te kunnen bieden zijn wij gestart met het geven van workshops. Tijdens de workshop maak je je eigen mooie hoed of pruik. Deze kan worden opgepimpt met glittersteentjes, veertjes, tubes, boa's et cetera. Het materiaal waar mee gewerkt wordt is foam. Foam is kleurecht, waterbestendig en licht in gewicht. Je kunt hier mooie grote creaties van maken zonder dat het te zwaar wordt. Er zijn vele kleur mogelijkheden en het materiaal is gemakkelijk te bewerken.

Iedereen kan dit! En het is ook nog super leuk om te doen! Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan worden gemaakt met foam. Laat het ons weten als u op zoek bent naar een bepaalde creatie, wellicht kunnen wij u daarbij helpen. De workshops zijn uitermate geschikt voor; vriendinnenclubjes, carnavalsverenigingen, vrijgezellenuitjes, bedrijfsuitje et cetera.

Buiten de reguliere workshops gaan we ook themaworkshops geven. Op dinsdag 18 april hebben wij het thema Koningsdag. Onder begeleiding maak je dan een mooie oranje hoed of pruik. Deze kun je naar eigen inzicht helemaal gaan bewerken en oppimpen. Op dinsdag 2 en 16 mei hebben wij het thema Toppers 2017. Je maakt dan een mooie westernhoed. of indianentooi.

Heeft u interesse in een gezellige workshop. Laat het ons weten. Dit kan via www.hetfestijn.nl of mobiel 06 51525254.

Live paling roken voor pasen op de Bemmelse markt

BEMMEL – Donderdag 13 april dan is het weer zo ver. Dan komt de familie Bos weer live paling roken op de Bemmelse weekmarkt.

"Het is altijd gezellig op de markt in Bemmel maar als er live paling gerookt wordt heeft het altijd iets extra's", aldus één van de trouwe bezoekers. Ze worden nu met de week vetter! 's Morgens om negen uur wordt er al begonnen met roken. Twee uur boven beuken- en eikenhout en een beetje liefde van de roker, is het recept voor de meest fantastische gerookte paling en zalm. Dus... er is weer volop vers gerookte paling en zalmmoot (naturel of gekruid) te verkrijgen. Maar juist voor Pasen zijn er veel meer feestelijke visspecialiteiten meegenomen. Natuurlijk zijn Wendelien en Margreet er ook met de goud bekroonde kibbeling. Kom dus allemaal gezellig naar de Bemmelse markt en kom lekker proeven!

Bos Vishandel is iedereen dankbaar voor de hartelijke reacties na de overname afgelopen januari!

Klinkhamer Overkappingen: luxe hoeft niet duur te zijn

GROESBEEK – Hoe fijn zou het zijn als u het hele jaar door lekker behaaglijk buiten zou kunnen zitten? Dat kan! Kom langs bij Klinkhamer Overkappingen, en ontdek de mogelijkheden!

Klinkhamer Overkappingen is al sinds 1982 een begrip in de regio. Rolf Klinkhamer en zijn zus Marion zijn de spil van het bedrijf. Met een vast montageteam draagt Rolf zorg voor een perfecte montage, en Marion ontvangt u in de showroom. Dankzij haar jarenlange ervaring kan zij u perfect de weg wijzen in de wereld van de serres, terrasoverkappingen en/of tuinkamers.

Klinkhamer maakt alles op maat in eigen werkplaats, waardoor er bijna niets onmogelijk is. En alle modellen zijn uit te breiden met verschillende soorten wanden, eventueel ook nog in een later stadium. Alles begint echter bij een gedegen advies, dus daar kunt u daar bij Klinkhamer van op aan! En dat Klinkhamer alleen met kwaliteitsproducten werkt, blijkt wel uit het feit dat zij met gerenomeerde Duitse merken zoals Aluxe, Alluma en Palazzo werken.

Nieuw bij Klinkhamer, is de Aluxe Ultraline veranda; een uniek model! De Ultraline biedt de mogelijkheid om liefst zeven meter breed en vijf meter diep te bouwen op slechts twee staanders. Hierdoor blijft u een volledig vrij uitzicht houden. Voor serres met een open verbinding met de woning, werkt Klinkhamer met de merken Aliplast en Climax; deze hebben thermisch onderbroken profielen, wat isolerend werkt. Kortom; komt u gerust eens langs voor advies. Vele anderen gingen u al voor. Hun positieve ervaringen leest u op www.klinkhameroverkappingen.nl.

Klinkhamer Overkappingen, Industrieweg 21, Groesbeek; 024 3972960.