GN Nijmegen

18 mei 2019

GN Nijmegen 18 mei 2019


Nijmegen maakt in 2019 opnieuw een vuist tegen kanker

NIJMEGEN - Het is weer mogelijk om in te schrijven voor Swim to Fight Cancer Nijmegen via www.swimtofightcancer.nl/nijmegen. Deelnemers zwemmen op zondag 8 september een afstand van 1.500 meter, als individu of als team.

Voor kinderen vanaf 9 jaar, die in het bezit zijn van zwemdiploma A en B, is er een speciale Kids Swim van 500 meter. Wil je graag op een andere manier bijdragen? Het is ook mogelijk om via de website de deelnemers te sponsoren of om je aan te melden als vrijwilliger.

Swim to Fight Cancer Nijmegen wil elke inwoner van Nijmegen e.o. enthousiasmeren om bij te dragen aan dit mooie evenement. Samen maken we van 8 september een dag waarin we actie ondernemen. Een dag om ervoor te zorgen dat er in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan deze ziekte. Met dit eendaagse zwemevenement brengen we de ziekte kanker onder de aandacht en halen we geld op voor onderzoek. Voor iedereen die ziek is, familie, vrienden, bekenden en onbekenden om zo samen een sportieve vuist te maken tegen kanker.

Swim to Fight Cancer Nijmegen

Swim to Fight Cancer Nijmegen is een eendaags zwemevent in de Nijmeegse Spiegelwaal. De eerste editie in september 2018 was een groot succes, waarbij159.493,61 euro is opgehaald. Het opgehaalde geld komt via stichting Fight Cancer ten goede aan onderzoek naar kanker. De organisatie garandeert dit omdat het evenement bekostigd wordt door de inschrijfgelden van deelnemers en door enkele gulle gaven van enthousiaste sponsoren en leveranciers.

Drie NEC Nijmegen-voetbalkampen in zomervakantie

NIJMEGEN - N.E.C. organiseert tijdens de zomervakantie drie N.E.C. Nijmegen Voetbalkampen voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar. Van 8 t/m 10 juli en van 14 t/m 16 augustus zijn er twee N.E.C. Nijmegen Voetbalkampen op sportcomplex De Eendracht in Nijmegen.

De accommodatie van v.v. Trekvogels in Nijmegen is de locatie waar van 11 t/m 13 juli een N.E.C. Nijmegen Voetbal- en Keeperskamp plaatsvindt. Alle trainingen van de driedaagse Voetbalkampen vinden dagelijks plaats van 9:00-15:00 uur.

Meet & Greet

Voetbal- en keepersplezier vormen de belangrijkste uitgangspunten van de N.E.C. Nijmegen Voetbalkampen. Naast afwisselende en vernieuwende trainingsvormen staat een Meet & Greet met spelers van de eerste selectie van N.E.C. op het programma. Na afloop mogen alle deelnemende jongens en meisjes hun eigen N.E.C. Nijmegen Voetbalkampen-tenue houden en ontvangen ze een certificaat als herinnering aan drie dagen vol voetbalplezier.

Inschrijven voor de N.E.C. Nijmegen Voetbalkampen kan via www.nec-nijmegen.nl/voetbalkampen.

Derde Bemmelse Boekenmarkt

BEMMEL – Soms begin je aan een nieuw boek dat je direct meesleept in het verhaal, waardoor je het in één adem uitleest. Prachtig... Maar dan? Meestal komt zo'n boek in de kast terecht om vervolgens nooit meer gelezen te worden. Jammer! Gun al je boeken een nieuwe lezer, en verkoop ze tijdens de Bemmelse Boekenmarkt op zondag 30 juni.

Na twee succesvolle Bemmelse Boekenmarkten kan een derde natuurlijk niet uit blijven. Daarom pakken Monique Kuster en Hetty Lentjes het draaiboek er weer bij en gaan met veel plezier voor een gezellige Bemmelse Boekenmarkt.

De boeken worden niet onpersoonlijk via Marktplaats aangeboden, maar op een fantastische, inspirerende locatie. Een plek waar veel mensen samen kunnen komen, waar je aan de koper van je boek iets over het verhaal kunt vertellen. Waar mensen elkaar tips kunnen geven. Waar een grote diversiteit aan genres te vinden zullen zijn, van romans en thrillers tot aan poëzie en kinderboeken. Waar men heerlijk de hele middag tussen allerlei boeken kan neuzen. En, waar men zo vlak voor de zomervakantie aanbreekt, tweedehands boeken op de kop kan tikken! Er was geen twijfel over mogelijk, dat deze locatie de Theaterkerk in Bemmel moest zijn. Mooi centraal gelegen en ruime gratis parkeergelegenheid.

Monique en Hetty hebben daar een sfeervolle ruimte gereserveerd op 30 juni. Dus, heb je thuis ook zoveel gelezen boeken liggen? Verkoop je boeken dan op de Bemmelse Boekenmarkt. Want besef dat zelfs de oudste boeken nog maar pas zijn geschreven, voor degene die ze nog niet heeft gelezen! Een verkoopplek huur je van 12.00 tot 16.00 uur voor 20 euro. Wil je een verkoopplek reserveren, mail dan naar Bemmelseboekenmarkt@gmail.com.

Dit is... Dukenburg

NIJMEGEN - Zondag 26 mei vindt voor de zesde keer het evenement Dit is...Dukenburg plaats.

"Dit jaar zijn wij weer te vinden rondom het winkel- en wijkcentrum Meijhorst Nijmegen (Dukenburg) van 11.00 tot 16.00 uur. Er zijn allerlei kramen ( nieuwe artikelen, tweedehandsspullen en info) en ook zijn er sportdemonstraties, een kinderkermis met een nieuwe attractie (klimpalm). De schapen en een hondensportvereniging zijn er. En een springkussen.

Op www.ditisdukenburg.nl is een film te zien van het evenement 2017. "Wil je een kraam huren dan kan dat ook op deze site (zie inschrijfformulier 2019. Telefoonnummer 06 81759133. Er is weer van alles te eten en een alcoholvrij terras met DJ Koen, De Busband, en De Swingmasters."

Weggeefwinkel wordt steeds professioneler!

GROESBEEK - Buurtbewoonster Wilma Fransen had een jaar geleden niet durven dromen dat de Weggeefwinkel zoveel succes zou hebben, met inmiddels twee locaties, negen vrijwilligers, samenwerking met het Voorzieningenhart Op de Heuvel en RIBW Nijmegen & Rivierenland.

Beetje bij beetje wordt dit buurtinitiatief, dat wordt ondersteund door Forte Welzijn, steeds professioneler. De vrijwilligers vinden het ook belangrijk om over te brengen dat iedereen gebruik mag maken van de Weggeefwinkel. Het maakt niet uit hoe groot je buidel is, het is tenslotte ook goed voor de natuur als we minder nieuwe kleding kopen. Wil je ook eens een kijkje komen nemen in de Weggeefwinkel? Dat kan!

Paulus Potterweg 63 – 1e en 3e maandag 10.00-13.30 uur; 3 en 17 juni. Voorzieningenhart Op de Heuvel (Ericastraat 39) – 2e en 4e woensdag 10.00-13.30 uur - 12 en 26 juni.

19 mei 2019 Tijd: 20.00 uur - 21.30 uur
Toneelvoorstelling: Golden Boy
Toneelgroep Blic verkent de krochten van de Lindenberg. Kaarten €19.50 - €22.50 Lindenberg Huis Voor De Kunsten - Ridderstraat 23, Nijmegen. Kaarten 7,50 www.delindenberg.com

19 mei Tijd: 14.00 uur
Theater: Vier verhalen en een dag (8+) Spinvis en Introdans. In een voortdurend veranderend decor ontdekken vier muzikanten en twaalf dansers de grenzen van veiligheid en vrijheid. Kaarten: 12.85 - 18.51 Stadsschouwburg,Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

19 mei Tijd:15.00 uur
Symfonieorkest Nijmegen, Requiem van Verdi. Klassieke muziek.
Het Symfonieorkest Nijmegen is ook dit voorjaar weer te gast in De Vereeniging in Nijmegen. Zij verzorgen samen met het Berlijnse koor Cantus Domus het Requiem van Giuseppe Verdi. De Vereeniging, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. www.symfonieorkestnijmegen.nl www.stadsschouwburgendevereeniging.nl


22 mei Tijd; 20.15 uur
Theaterconcert: The Dire Straits Experience. De zitplaatsen bij dit concert zijn uitverkocht. U kunt nog wel sta-plaatsen bestellen. De Vereeniging, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

22 mei 2019 Tijd: 20.00 uur
Theatervoorstelling: Vrijdag & Sandifort.
Stadsschouwburg Nijmegen, Keizer Karelplein 32h www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

22 mei Tijd: 21.30 uur - 24 mei tijd: 22.30 uur
Theater: Historische komedie Operatie Musch
Oranje in Oorlogstijd. Tekst, spel & regie: Rob Beumer en Erik Karel de Vries. Kaarten 12,50 Besiendershuis, Steenstraat 26, Nijmegen.
www.besiendershuis.com

23 mei Tijd: 20.30 uur
Theater: Trouble Man & Het Nationale Theater, Citizen K.
Sadettin Kirmiziyüz duikt in de wereld van de Identiteitspolitiek. Kaarten: 17,50 Arthouse LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen. www.lux-nijmegen.nl

23 mei tijd 20.00 uur
Introdans Leve Larbi. Drie werken, waaronder het voor Nederland nieuwe 'Pure'. Kaarten 18.08 / 26.22 Stadsschouwburg Nijmegen, Keizer Karelplein 32h www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

23 mei Tijd: 20.30 uur - 24 mei tijd: 22.00 uur
Theater: 'Oord' Ibrahim Mousa en Sytske van der Ster.
Oord bestaat uit twee eerder gespeelde delen en een nieuw slotdeel dat de Transit trilogie van Ibrahim Mousa compleet maakt. Theater VIER, Derde Walstraat 98, Nijmegen. www.vierhettheater.n
l

25 mei Tijd: 20.15 uur - 22.15 uur
Theater: Achter de Indruk speelt improvisatietheater. Dat betekent dat de spelers zelf ook nog niet weten wat er deze avond gaat gebeuren. Kaarten 10,- Het Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38, Ubbergen. www.achterdeindruk.nl


28 mei Tijd: 20.00 uur
Theater: De Partizanen.
Stadsschouwburg, Keizer Karelplein 32h Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

29 mei Tijd: 20.00 uur
Theater: Noem het maar liefde. De liefde gaat voorbij aan rangen, standen, leeftijd, of praktische bezwaren. Stadsschouwburg Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. Kaarten 23,- / - 26,- www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

30 mei Tijd: 20.00 uur
Theater: Bert Visscher. Bert Visscher doet al jaren erg zijn best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Ook nu stort hij zich er weer vol in. Kaarten 26,- / 29,- Stadsschouwburg, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen.
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

William Smulders & Lieke Grey zijn 'On the road again'

NIJMEGEN - Het muzikale duo William Smulders & Lieke Grey is weer een verrassende sensatie met hun swingende nieuw cover 'On The Road Again'!

Het nummer, origineel van Willie Nelson uit 1980, beschrijft perfect het dagelijks bestaan van William en Lieke. Met hun optredens door het hele land zijn ze veel onderweg. Maar gelukkig is dit artiestenbestaan een leven waar ze samen van genieten, precies zoals Willie Nelson beschrijft in dit nummer! Dit keer is er gekozen voor een moderne beat, tweestemmige zang, authentiek gitaarwerk en de scheurende saxofoon klanken van Boris van der Lek.

Start literaire leesclub

Deelnemers aan leesclub (foto: Arjanneke van den Berg)

NIJMEGEN - In Nijmegen start een literaire leesclub. In Bibliotheek Gelderland Zuid, locatie Mariënburg in Nijmegen is op 23 mei een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar.

Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 23 mei in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen, adres: Mariënburg 29. Aanvang 14.00 uur.

Graag aanmelden via e-mail info@senia.nl of toonkerssemakers@hotmail.com

Dutch Technology-week
nu ook in Nijmegen

NIJMEGEN - Van 20 - 25 mei worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. Voor de eerste keer vindt de Dutch Technology Week ook in Nijmegen plaats, en wel met een High Tech Ontdekkingsroute!

Laat je op zaterdag 25 mei verrassen op de Radboud Universiteit en Novio Tech Campus, en zie, voel en ervaar hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn de deuren geopend, de toegang is gratis. Op de fiets of met de Zonnetrein, kom je gemakkelijk van de ene naar de andere locatie van de High Tech Ontdekkingsroute. Zowel ouders met kinderen als professionals zijn welkom.

Programma Radboud Universiteit

In het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit kun je diverse spannende demonstraties bijwonen en zelf proefjes doen, bijvoorbeeld: DNA isoleren, op ontdekkingsreis naar de sterren, zelf een robot programmeren, stikstofijsjes proeven, je eigen pannenkoek printen of handboog schieten met Virtual Reality. De Hogeschool van Arnhem Nijmegen is aanwezig met een demonstratie hoe uit papierresten olie te produceren. Je kunt mee gaan met rondleidingen naar het NMR laboratorium, de unieke faciliteiten HFML/Felix met sterke magneten en zelfgebouwde vrije-elektronen lasers en het Kassencomplex. Of kom kijken in de laboratoria van Moleculaire Wetenschappen waar studenten veilig leren werken met gevaarlijke stoffen. Daarnaast zijn er diverse lezingen, bijvoorbeeld over wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor het klimaat en biodiversiteit, informatie opslaan met behulp van moleculaire machines, nemen robots de wereld over, avatars, kunstmatige intelligentie en het veilig stellen van Nederlandse plantensoorten.

Programma Novio Tech Campus

Op Novio Tech Campus maak je kennis met innovatieve Health en High Tech bedrijven en initiatieven van Nijmegen. Gebouw M staat in het teken van de High Tech Markt, met demo's van Ampleon, Novioscan, pinkRF, MACOM, Microbit en vele anderen. Daarnaast vliegen er drones van Blue Jays, is er een Lego Mindstorm en leer je over het High Tech verleden van de campus in het Novio Experience Museum. Elk uur worden er rondleidingen met productdemonstraties gegeven bij techniekbedrijven als NXP, Sencio en Nexperia. In het gebouw van EPR neem je een kijkje in de High Tech keuken: vang een glimp op van de beste creatieve en intelligente oplossingen in de fabriek die mensen, apparatuur en datasystemen met elkaar verbindt.

Over de Dutch Technology Week

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen delen deze ontwikkelingen graag en werken trots samen aan een week vol met technologische verrassingen.

Ga voor het complete programma naar www.dutchtechnologyweek.com/

Genieten van landschap en kastelen

Huis Verwolde. (foto: GL&K)

REGIO - Geldersch Landschap & Kasteelen geeft eenmalig een speciaal tijdschrift uit omdat zij negentig jaar bestaat. Iedereen die houdt van wandelen en fietsen door het mooie Gelderse landschap of de geschiedenis wil beleven in een imposant Gelders kasteel, kan het nu gratis aanvragen.


In de speciale uitgave van ‘Mooi Gelderland’ vertellen bekende Gelderlanders wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Chef-kok Nel Schellekens wordt enthousiast van een bezoek aan de moestuin van kasteel Doorwerth met oude rassen en tophandbalster Estavana Polman vertelt over haar band met de Bedriegertjes. Lodewijk Hoekstra heeft een missie tuinen en parken duurzaam te maken zodat ze aantrekkelijk zijn voor wandelaars, goed voor het insectenleven en onderhoudsvriendelijk. Informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen, foto’s en natuurlijk eropuit-tips staan ook in deze speciale jubileumuitgave.
Het magazine is gratis, zonder verplichtingen en zolang de voorraad strekt, aan te vragen via glkmagazine.nl.

Nieuwe wandelgids voor Nijmegenaren,
die denken dat ze hun stad door en door kennen…

NIJMEGEN - Op vrijdag 19 april verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen'. Cultuurhistoricus en routemaker Kees Volkers stelde deze prachtige wandelbundel samen.

Kees Volkers is naast begenadigd cultuurhistoricus inmiddels ook geroutineerd stadswandelaar. Na Utrecht, Rotterdam en Eindhoven voert hij de wandelaar door het veelzijdige Nijmegen en verhaalt hij van Romeinen, Duitsers, industriëlen en pelgrims. In acht wandelingen ontdekt de wandelaar dat Nijmegen naar iedere windrichting een geheel eigen gezicht heeft. Naar het oosten de prachtige Elyzeese Velden op de stuwwal, naar het zuiden de universiteit en de Goffert. Naar het westen het industrieel erfgoed en het hippe Honigcomplex en over de rivier naar het Noorden de prachtige bruggen over de Spiegelwaal en de nieuwe wijk de Waalsprong.

Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over alles wat je onderweg tegenkomt maken deze gids tot een feest van herkenning voor de Nijmegenaar en een heuse ontdekkingstocht voor hen die er nieuw zijn. De wandelgids is voor 16,95 euro te koop bij de betere boekhandel en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl. Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen Kees Volkers 112 pagina's, ISBN: 978-90-78641-72-8.

De bibliotheek
geeft lezers nieuwe inspiratie

NIJMEGEN - De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt mensen bij het vinden van een geschikt boek, e-book of luisterboek. Via 16 nieuwe webpagina’s met leestips kunnen bezoekers per genre door de veelzijdige collectie snuffelen. Deze collectie bestaat uit bijna een half miljoen fysieke boeken, tijdschriften, dvd’s, cd’s en luisterboeken.

De Bibliotheek Gelderland Zuid ontwierp de afgelopen maanden leestippagina’s voor volwassenen samen met 13 andere bibliotheken in het land en de Koninklijke Bibliotheek. De bibliotheken willen hiermee de veelzijdigheid van de lokale collectie onder de aandacht brengen. Ook hopen ze hiermee mensen te verleiden eens een wat onbekender boek te kiezen en nieuwe inspiratie op te doen. De leestips zijn hier te vinden: https://www.obgz.nl/leestips.

De nieuwe webpagina’s zijn onderverdeeld in genres zoals Literatuur, Spiritualiteit & Filosofie, Biografie & Waargebeurd, Natuur & Dieren of Reizen & Vrije tijd. Op iedere genrepagina kan de bezoeker doorklikken naar een aantal subgenres. De pagina Spanning bevat bijvoorbeeld een onderverdeling in onder meer Literaire thrillers, Detectives en True Crime. Per subgenre wordt een aantal nieuwe aanwinsten getoond. Ook staat er telkens een ‘Boek van de maand’ centraal.

Heb je een leuk boek gevonden? Dan kun je de titel met één druk op de knop reserveren en laten bezorgen bij een vestiging naar keuze van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Dit geldt ook voor de pagina’s met leestips voor jeugd en jongeren.

Africa Now-festival
in het Afrika Museum

BERG EN DAL - Kom naar het Afrika Museum op donderdag 30 mei (hemelvaartsdag) 12.00 – 18.00 uur voor Africa Now, een festival vol muziek, workshops en activiteiten voor iedereen en alle leeftijden.

Afrika, het op een na grootste continent van de wereld, wordt nog vaak gereduceerd tot één land. Met 54 landen en een enorme verscheidenheid aan talen en culturen is Afrika alles behalve eenzijdig.

Geniet tijdens Africa Now van de diversiteit van Afrika. Met live muziek van Daniel Dzidzonu (Togo), Thais Diarra (Senegal/ Mali) en Amartey (Ghana). Ontmoet kunstenaars of makers die zich laten inspireren door ideeën of voorbeelden uit Afrika. Kom naar het filmprogramma iAfrica voor korte films van Afrikaanse makers. Doe mee aan een van de vele workshops zoals blockprinten, sieraden maken of Afrodance. Shop op de Afrika Markt en geniet van de lekkerste soulfood uit Ethiopië of Senegal. Koop je ticket online op www.afrikamuseum.nl.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal; 088-0042800. Het complete programma staat op www.afrikamuseum.nl.

N.E.C. start met 'N.E.C. Parateam'

NIJMEGEN - Uniek Sporten, Sint Maartenskliniek en N.E.C. starten per mei 2019 het N.E.C. Parateam. De partijen lanceren een team voor mensen met een amputatie. Het N.E.C. Parateam bestaat uit tien personen die zowel bij de Sint-Maartenskliniek als N.E.C. actief gaan zijn.

De eerste fase start bij de Sint-Maartenskliniek, daar gaan de deelnemers een revalidatietraject van acht weken in. Hier worden de deelnemers klaargestoomd om vervolgens door te stromen naar het N.E.C. Parateam. Bij het N.E.C. Parateam krijgen de deelnemers diverse sporten aangeboden door specialisten van stichting Koprol. Na een jaar bij het N.E.C. Parateam stroomt men door naar het reguliere sportaanbod in de regio.

Het sociale aspect is volgens Joyce Ott-Jansen, bewegingsagoog van de Sint Maartenskliniek net zo belangrijk als het fysieke: "Sporten is heel belangrijk voor je fysieke, emotionele en mentale welzijn. De revalidatie heeft meer effect als mensen het ook leuk gaan vinden om te bewegen en sporten en participeren in de samenleving na de revalidatie zal beter verlopen als men fit en vitaal is. Een ander belangrijk voordeel van sporten is het sociale aspect. Helaas merken we dat onze patiënten met een amputatie vaak wat minder onder de mensen komen, en dan is dit N.E.C. Parateam natuurlijk ook een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen."

Seizoenkaartverkoop
N.E.C. van start

NIJMEGEN - Vanaf heden is het zowel voor seizoenkaarthouders als voor andere N.E.C.'ers mogelijk om een seizoenkaart aan te schaffen. Het scoren van een seizoenkaart kan online, via www.necseizoenkaart.nl, en aan de balie van het Goffertstadion, op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.Aftrap campagne De seizoenkaartcampagne is afgetrapt middels een video, waarin een gedicht over N.E.C. en de verwevenheid met de stad Nijmegen, gemaakt door stadsdichter Wout Waanders, in beeld wordt gebracht. Ook de stichting Nijmegen blijft in Beeld leverde een belangrijke bijdrage middels het beschikbaar stellen van historische beelden.

Voordelen van een seizoenkaart
* Iedere thuiswedstrijd je vaste plek in het Goffertstadion.
* Altijd 10% korting in de (online) Fanshop.
* Twee wedstrijden de gelegenheid om kosteloos een extra kaartje te bestellen.
* Gratis toegang tot de eerste bekerronde.
* Gratis toegang tot de eerste ronde van de play-offs.

Loyaliteit
Seizoenkaarthouders profiteren tevens volgend seizoen van diverse kortingen bij partners van N.E.C. Deze korting wordt van kracht vanaf 1 juli 2019 en is geldig tot en met 30 juni 2020.
- 5% korting bij het doen van online boodschappen via de COOP.
- 25% korting tot toegang tot de thermen van de Sanadome.
- 20% korting op alle bestelling bij New York Pizza, middels een speciale N.E.C. VIP pas.

N.E.C. lanceert Mijn N.E.C. App

NIJMEGEN - Begin mei heeft N.E.C., in samenwerking met partner GX, een nieuwe app voor alle N.E.C. supporters gelanceerd: de Mijn N.E.C. app. Volgers van de rood-groen-zwarten kunnen vanaf nu altijd het laatste N.E.C nieuws direct ontvangen en live op de hoogte gehouden worden van het wedstrijdverloop bij thuis- en uitwedstrijden van N.E.C.

Naast al het nieuws en het wedstrijdverloop vindt men alle overige belangrijke informatie over de club ook in de app:

- Alle informatie en statistieken over de spelers van N.E.C.
- Unieke content, alleen getoond in de app
- Je vindt hier elke thuiswedstrijd direct het programmaboekje 'Het Strijdplan'
- Een overzicht van alle gespeelde en komende wedstrijden
- Veel meer informatie over N.E.C.

De Mijn N.E.C. app zowel voor Apple als voor Android gebruikers beschikbaar en te downloaden in de App- en Google Play Store.

Leerlingen 'scoren'
record aantal boeken

Luc te Riele van NEC, mascotte Bikkel en Kees Meulendijks van de Bibliotheek Gelderland Zuid onthullen de 'score'.

NIJMEGEN - Op donderdag 18 april kwamen bijna 600 basisschoolleerlingen bij elkaar bij sportvereniging Quick 1888 in Nijmegen voor de feestelijke afsluiting van het project 'Scoor een Boek!'. Met dit project willen de Bibliotheek Gelderland Zuid, voetbalclub NEC en GGD Gelderland Zuid leesplezier onder leerlingen stimuleren.

Tijdens het 'fluitsignaal' onthulde NEC-mascotte Bikkel het resultaat: in totaal lazen de leerlingen 11.646 boeken. Een record! Met plezier zoveel mogelijk boeken lezen, dát is het doel van het leesbevorderingsproject 'Scoor een Boek!' Elf scholen (22 klassen) uit Nijmegen en omgeving sloten zich dit jaar aan bij het project. De afgelopen negen weken plakten de leerlingen stickers ('doelpunten') op een poster voor elk gelezen boek, zowel op school als thuis. Ook wisselden de leerlingen hun favoriete boeken uit.

Door het toevoegen van een sportelement hopen zowel de scholen als de bibliotheek het leesvuur onder de leerlingen aan te wakkeren. Bij Cyriel Frielink (8 jaar) uit groep 5 van basisschool De Geldershof in Lent is dat zeker gelukt: "Ik vond het een superleuk project! Vooral omdat ik nu vaker ben gaan lezen. Het allerleukste was naar de wedstrijd van N.E.C. in het Goffertstadion op 29 maart: dat was een mooie beloning voor het lezen!" Zijn moeder Usha geeft aan dat ze door de thuisopdrachten samen bewuster naast elkaar op de bank zijn gaan lezen.

Ook meedoen? Basisscholen die ook interesse hebben om mee te doen aan het project, kunnen dit melden bij Kees Meulendijks van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Meer informatie staat op www.obgz.nl/scooreenboek.

Gespreksgroep 'Nabestaan na zelfdoding' start in Nijmegen

Foto: Indigo

NIJMEGEN - Voor nabestaanden na zelfdoding is het verwerken van het verlies vaak een moeilijk proces. Veel vragen rondom het overlijden blijven onbeantwoord.

In deze groep kan men herkenning en steun vinden bij anderen die ook een naaste hebben verloren door zelfdoding. In de bijeenkomsten is er ruimte voor ieders persoonlijke verhaal. Ook praten we over rouwtaken, gevoelens van schuld en schaamte, reacties uit de omgeving en er is ruimte voor eigen thema's.

Een paar uitspraken van groepsleden: 'Door de groep heb ik zelf meer rust gekregen' 'Weten dat je niet alleen bent, is een grote steun' 'Door de groep heb ik ervaren dat rouwen veel tijd kost'. Bij voldoende deelnemers start de groep maandag 21 oktober van 14.30 tot 16.30 uur, is bij Wijkcentrum Dukenburg in Nijmegen.

Er zijn acht tot tien wekelijkse bijeenkomsten (afhankelijk van het aantal deelnemers). Deze groep is voor inwoners van gemeente Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen, en Wijchen. Meer informatie en/of aanmelden: 026 3124483 of info@indigogelderland.nl.

Vierdaagse-vrijwilligers gezocht

(foto: Marcel Krijgsman) Marcel Krijgsman

REGIO - Wandelvereniging Magnus is op zoek naar vrijwilligers voor de Nijmeegse Vierdaagse. Tijdens deze week verblijven wij met een groep wandelaars in ontmoetingscentrum De Kloosterhof in Weurt.

"Op de route verzorgen wij een 120-tal leden en gastlopers. Heb jij een klik met de Nijmeegse Vierdaagse, Wandelvereniging Magnus is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om onze wandelaars te vertroetelen en in de watten te leggen. Voor op de route: Je gaat als verzorger vroeg op pad in een gezellig team om je positie in te nemen langs de route. Je bouwt daar met elkaar een verzorgingspost op en als de wandelaars arriveren ben jij een soort gastheer of gastvrouw. Dat betekent lunchpakketten uitreiken, dranken inschenken en dergelijke. Indien je in het bezit bent van een geldig ehbo-diploma (module wandelletsel) en/of je kunt ook nog masseren dan is dat fijn maar absoluut niet noodzakelijk. Voor op de locatie: klaar maken van lunchpakketten, keuken werkzaamheden, helpen bij het buffet tijdens de warme maaltijd en de avondkoffie verzorgen. Ben jij de persoon die in teamverband kan werken, enthousiast is, geen ochtendhumeur heeft, beschikt over enige pit dan ben je welkom. In verband met de teambuilding die in zo'n week ontstaat, geven wij de voorkeur aan personen die alle vier de wandeldagen inzetbaar zijn. Ons motto is: er met elkaar een gezellige en sfeervolle week van maken. Heb je interesse of wil je meer weten over bovengenoemd vrijwilligerswerk neem dan gerust contact op met Vierdaagse coördinator Jan Polman 06 51757645 of stuur een mail naar: coordinator@wvmagnus.nl."

Mei 2019

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS STIER. De stier is een gemoedelijk menstype. Ze maken zich niet snel druk, of het moet zijn dat ze materieel krap zitten. Dat knaagt aan hun behoefte aan stabiliteit en zekerheid. Ze kunnen erg goed genieten. Van lekkere drankjes, goed eten, maar ook van de natuur. Ze hebben groene vingers en graag werken ze in hun tuintje of op hun balkon.

RAM 21 maart t/m 20 april
Begin mei sta je voor een ingewikkelde keuze. Omdat je daar niet zo snel uitkomt, werkt dit heel verlammend. Vanaf de 16e loopt jouw planeet Mars in het teken kreeft. Daardoor richt jij je aandacht op je huis en op familiezaken. Rond de 22e heb je een geweldig idee.

STIER 21 april t/m 21 mei
Vanaf 6 mei loopt de planeet Mercurius in jouw sterrenbeeld. Dat maakt reislustig en geeft veel volk over de vloer. Let op de 18e goed op want je krijgt dan een aanbieding die haken en ogen heeft. Eind mei zit je vol met allerlei plannen en maak je daar ook meteen werk van.

TWEELINGEN 22 mei t/m 21 juni
Tot en met de 20e is jouw aandacht vooral gericht op je financiële zaken. Op de 21e begint de tweelingentijd weer. Daardoor klaart je humeur enorm op! Op de 29e voel jij je sterk genoeg om een bepaald plan er doorheen te drukken. Daar maak je geen vrienden mee.

KREEFT 22 juni t/m 22 juli
Begin mei heb jij het sociaal erg druk. Deze drukte houdt aan tot de nieuwe maan op de 5e. Vanaf 16 mei gaat de planeet Mars in jouw sterrenbeeld lopen. Dat geeft jouw leven meer vaart. En er is ruimte voor nieuwe initiatieven. Doe vooral datgene wat je leuk vindt.

LEEUW 23 juli t/m 22 augustus
Rond 8 mei bedenk jij een leuk plan. De dagen daarna ga je er direct mee aan de slag. Laat je alleen op de 13e niet afleiden! Jouw inzet voor een goed doel wordt rond de 21e heel erg gewaardeerd. En zoals altijd doet een goed voorbeeld volgen. Iedereen is enthousiast.

MAAGD 23 augustus t/m 21 september
Vanaf 6 mei loopt jouw planeet Mercurius in het teken stier. Dat betekent dat je harde gezwoeg eindelijk iets op gaat leveren. Half mei heb je geweldige plannen die je meteen uit gaat voeren. Rond de 22e zie je een bepaalde belemmering over het hoofd.

WEEGSCHAAL 22 september t/m 22 oktober
Ondanks de tegenslagen die je tot en met 10 mei meemaakt, blijf jij optimistisch. Op de 18e heb je een wonderlijke ontmoeting maar voel je dat er 'iets' niet in de haak is. Gedurende de laatste week van mei staan de planeten goed om een grote klus aan te pakken.

SCHORPIOEN 23 oktober t/m 21 november
Tot en met 13 mei zijn er veel spanningen bij de mensen om jou heen. Jij hebt echter een goed overzicht en vandaar uit kun je hen de weg naar oplossingen wijzen. In de tweede helft van mei is communicatie essentieel. Vooral als het om familieleden gaat.

BOOGSCHUTTER 22 november t/m 21 december
In de eerste helft van mei is 'verdieping' het sleutelwoord. Dat kan slaan op jouw relaties met anderen maar ook verdieping van kennis over bepaalde onderwerpen. In de tweede helft staat iemand eerst niet open voor contact. Later ontdooit deze persoon alsnog.

STEENBOK 22 december t/m 19 januari
Begin mei lopen contacten wat stroef. Later in mei gaat dat stukken beter. Dat komt ook doordat jij je niet zo formeel opstelt. Rond de 27e is het goed om woorden af te wegen. Door de juiste woorden te kiezen vergroot je andermans begrip van het een en ander.

WATERMAN 20 januari t/m 17 februari
Mei begint nogal chaotisch. Maar door een goede ingeving op de 8e en door rond de 11e alles 'volgens het boekje' te doen krijg jij je leven weer op orde. Rond de 17e maak jij bijzondere ontmoetingen mee. Eind mei is verwarrend maar je hart zit op de goede plaats.

VISSEN 18 februari t/m 20 maart
Mei begint met onverwachte veranderingen. Maar door gedurende de eerste helft van mei je leven wat strakker te organiseren, krijg je weer controle over je bestaan. Gedurende de tweede helft van mei is het belangrijk dat je je lichaamstaal stroomlijnt met wat je zegt.

Finalisten Roos van Nijmegen 2019 bekend

NIJMEGEN - Na drie spannende voorrondes in Poppodium Merleyn hebben de jury en het publiek hun keuze gemaakt over de finalisten van de Roos van Nijmegen.

De jury heeft INDIGO, 3000 PIECES en Sovay geselecteerd. Bij het publiek is Dunter Flinn als favoriet uit de stembus gekomen en wint daarmee een plek in de finale. De finale is op 30 mei in Poppodium Doornroosje. In de finale wordt er gestreden om een fantastisch prijzenpakket: studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music, mastering van de opnames door Gold Soundz Mastering, een bandcoachingtraject door De Nieuwe Oost, een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 200,- en een fotoshoot door Mike Nicolaassen.

Tickets voor de finale zijn voor € 10,- verkrijgbaar via www.doornroosje.nl en voor acht euro bij de deelnemende bands. Meer informatie is te vinden op www.roosvannijmegen.nl.

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw eigen regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Roadkill Rollers gaan All American

Black Sheep Honey Rollers uit Middelburg tegen Roadkill Rollers Nijmegen afgelopen april in Breda.

NIJMEGEN- Nijmegens eigen Roller Derby vereniging, Roadkill Rollers gaan “All American”. Op zondag 16 juni organiseren de Roadkill Rollers een Small Teams Tournament in sporthal de Horstacker.

Maar liefst acht Nederlandse teams gaan de strijd met elkaar aan in kortdurende matches. Vanaf 11:30 uur zijn de deuren open voor de bezoekers en om 12:00 uur beginnen de eerste wedstrijden. Bezoekers en deelnemers zullen zich een dag lang “All American” voelen door het ervaren van de Amerikaanse sport Roller Derby en Amerikaanse side-events als een photobooth en BBQ.

Roller Derby is een sport die voornamelijk gespeeld wordt door vrouwen, echter beginnen ook steeds meer heren hun weg in deze sport te vinden. Door kortdurende wedstrijden is er veel te beleven op het speelveld en is kijkplezier en spanning gegarandeerd. Voor slechts vijf euro entree kunnen bezoekers een hele dag genieten van Roller Derby.

Naast de spannende wedstrijden is er genoeg te beleven. Zo zijn er verschillende merchandise stands, kun je All Derby style op de foto, is er een BBQ met Amerikaanse burgers, diverse Amerikaanse snacks en een heus Wheel of Fortune waar je te gekke (Amerikaanse) prijzen kunt winnen welke beschikbaar zijn gesteld door onze sponsors.

Enthousiast na het bezoeken van het tournament? Dan kun je vrijdag 13 september deelnemen aan de open trainingsavond. Schrijf je in via info@roadkillrollers.nlof kijk op de facebookpagina https://www.facebook.com/events/1336632419817205/

Blijf up-to-date rondom alles voor het evenement via het Facebookevent: https://www.facebook.com/roadkillrollers/

Kom op de koffie bij de boswachters

MOLENHOEK - Woon jij vlak bij de Mookerheide of kom je wel eens genieten van het Groesbeekse bos? Wandel je regelmatig op de Sint-Jansberg, ga je graag naar Heumensoord of geniet je regelmatig van de Bruuk? Woensdagmiddag 22 mei is het weer tijd voor de maandelijkse koffiemiddag en kun je gezellig met de boswachters een gesprek aanknopen.

Dit keer is boswachter Ellen Luijks van Natuurmonumenten niet alleen aanwezig in Landwinkel De Mookerheide op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Ze wordt vergezeld door Twan Teunissen, boswachter van Staatsbosbeheer in de Ooijpolder, op de Duivelsberg en De Bruuk. Samen verwelkomen je graag in onze gebieden.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer willen graag weten waar je van geniet, waar je enthousiast over bent of waar je je aan stoort. Of kom gewoon langs voor een gezellig praatje. Je bent van harte welkom op woensdag 22 mei tussen 15 en 17 uur in Landwinkel De Mookerheide op Landgoed de Mookerheide, Heumensebaan 2 in Molenhoek. De koffie staat klaar!

Landgoed Mookerheide in ontwikkeling

MOOK - De komende maanden gaat er op Landgoed Mookerheide weer hard gewerkt worden aan het verder herstel van het landgoed. Het landgoed is een plek waar veel mensen graag komen, zich thuis voelen en dierbare herinneringen hebben. Schitterende bossen grenzend aan de nabijgelegen heide. Later dit jaar wordt op een deel van het landgoed natuurbegraven mogelijk.

Dit voorjaar worden de vervallen gebouwen van het Dominicus-complex gesloopt, zodat ook daar de natuur weer kan terugkeren. De vervanging van de eens zo slechte oprijlaan wordt afgerond en langs de oprijlaan zijn mooie inheemse lindes aangeplant. De Stijgbeugel met bijbehorende parkeerplaats wordt meer onderdeel van de natuur en zal omgebouwd worden tot informatiecentrum en ceremonieruimte van de natuurbegraafplaats.

Tijdens de werkzaamheden zal het gebied direct rond de gebouwen afgezet zijn met hekken. De rest van het landgoed is vanzelfsprekend gewoon toegankelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via www.natuurbegravennederland.nl/landgoed-mookerheide.

Kom op de koffie bij de boswachters

MOLENHOEK - Woon jij vlak bij de Mookerheide of kom je wel eens genieten van het Groesbeekse bos? Wandel je regelmatig op de Sint-Jansberg, ga je graag naar Heumensoord of geniet je regelmatig van de Bruuk? Woensdagmiddag 22 mei is het weer tijd voor de maandelijkse koffiemiddag en kun je gezellig met de boswachters een gesprek aanknopen.

Dit keer is boswachter Ellen Luijks van Natuurmonumenten niet alleen aanwezig in Landwinkel De Mookerheide op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Ze wordt vergezeld door Twan Teunissen, boswachter van Staatsbosbeheer in de Ooijpolder, op de Duivelsberg en De Bruuk. Samen verwelkomen je graag in onze gebieden.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer willen graag weten waar je van geniet, waar je enthousiast over bent of waar je je aan stoort. Of kom gewoon langs voor een gezellig praatje. Je bent van harte welkom op woensdag 22 mei tussen 15 en 17 uur in Landwinkel De Mookerheide op Landgoed de Mookerheide, Heumensebaan 2 in Molenhoek. De koffie staat klaar!

Consult altijd gratis en vrijblijvend bij Tandprothetische Praktijk Dukenburg

Een goed gebit is een rijk bezit

NIJMEGEN – Als u tanden en/of kiezen verliest, omdat ze slechter worden of wanneer u tanden en/of kiezen moet missen als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval, dan brengt dat nare problemen met zich mee. Blijf er niet mee tobben, maar laat u helpen bij Tandprothetische Praktijk Dukenburg.

Met minder of met slechte tanden wordt eten en praten moeilijker. Bovendien heeft het een negatieve invloed op uw uiterlijk. Dat kan u erg onzeker maken, waardoor u niet meer ten volle van het leven kunt genieten. 'Niet nodig, want we kunnen prachtige, perfect passende gebitsprotheses vervaardigen', zegt Peter Marsman, gespecialiseerd tandtechnieker en tandprotheticus.

'Ook wanneer iemand al enige tijd een gebitsprothese heeft, kunnen er problemen ontstaan. Het kaakbot kan door het ouder worden gaan slinken, waardoor een gebitsprothese los kan gaan zitten. Ik raad dan aan om niet langer te wachten, maar direct een afspraak te maken voor een controle. Hoe sneller we een gebitsprothese weer goed passend kunnen maken, hoe beter we verdere problemen kunnen voorkomen.' Bij Tandprothetische Praktijk Dukenburg is het volledige proces, van het bespreken van uw wensen en het vakkundig aanmeten tot het professioneel vervaardigen in het eigen tandtechnisch laboratorium, in handen van Peter. Dat zorgt ervoor dat u precies krijgt wat u samen heeft doorgesproken. Een stralende lach is het mooiste sieraad dat iemand dragen kan, Peter Marsman zorgt er graag voor dat u uw sieraad (terug) krijgt...

Tandprothetische Praktijk Dukenburg, Aldenhof 70-02 Nijmegen; 024 3430986 www.jouwgebit.nl (Lid van O.N.T.)

Ruilbeurs en koopjes op 't Haonehart

KEKERDOM - Op hemelvaartsdag 30 mei is er van 10:00 tot 14:00 uur een ruilbeurs en tafeltjesverkoop op ’t Haonehart in de Jan Arntzstraat in Kekerdom.

Kom langs en misschien vind je dáár dat ene dingetje waar je al jaren naar op zoek bent. Je weet maar nooit welke verrassingen en koopjes er allemaal op je liggen te wachten.

Ruilbeurs voor planten, zaden en stekjes: Heb je een beetje te enthousiast zaadjes gestrooid en zit je nu met een overschot aan planten? Of heb je zaadjes geoogst, zijn alle stekjes uitgelopen en heb je er een heleboel over? Kom dan naar ’t Haonehart en ruil - met gesloten beurs - jouw planten, zaden en/of stekjes voor andere soorten.

Tafeltjesverkoop (uitsluitend voor particulieren): Wil je je overtollige kleding, andere spulletjes of zelfgemaakte frutsels verkopen? Ook dat kan op deze dag op ‘t Haonehart. Neem een eigen tafeltje of grondkleed mee. Natuurlijk zijn kinderen welkom om hun speelgoed te ruilen of aan te bieden. Ruilers en verkopers: aanmelden vóór 25 mei bij Bert Bosman, 0481 432967 of b.bosman11@chello.nl.

Jubilate DeoPannenkoekenconcert

Overzichtsfoto. (foto: Remco Wildeman)

GROESBEEK - Gratis pannenkoeken? Wie had daar aan gedacht? Nou, wij dus! Op dinsdag 28 mei presenteert fanfare Jubilate Deo van 18:00 tot 19:00 een heus pannenkoekenconcert in Verenigingsgebouw De Sleutel.

De belangrijkste ingrediënten voor dit concert zijn muziek, gezelligheid en het smullen van gratis pannenkoeken. Behalve van een heerlijke pannenkoek, kunt u tussen de poedersuikerwolken door ook nog eens genieten van leuke muziek. Dit jaar is er speciale aandacht voor Algemene Muzikale Vorming. Onze speciale aandacht gaat hierbij uit naar de leerlingen van Jubilate Deo en hun muzikale optredens. Leerlingenorkest, samenspeelgroep, jeugdslagwerkers en leerlingen, iedereen zal zijn uiterste best doen om een mooi optreden te verzorgen. Wie zich nog meer van hun beste kant laten zien?
Onze koekenbakkers natuurlijk want zij zullen druk doende zijn om de pannenkoeken aan weerszijden van een goudbruin kleurtje te voorzien.

Iedereen is hiervoor welkom. Dus neem vriendjes , vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, opa’s en oma’s mee. Tussen de optredens door kunnen alle instrumenten die bij een fanfare bespeeld worden, ook worden uitgeprobeerd. Hoe gaaf is dat!! Noteer deze datum alvast in uw agenda en zorg voor een enorm lekkere trek. Het belooft een heerlijke, spannende, gezellige en muzikale avond te worden! Tot ziens op dinsdag 28 mei om 18:00 uur in Verenigingsgebouw De Sleutel, Bredeweg 71 in Groesbeek.

Oproep aan sport- en cultuuraanbieders
Sjors Sportief & Sjors Creatief
in Mook en Middelaar

Sjors Sportief. (foto: Sportstimulering Nederland)

MOOK - Door Sjors Sportief & Sjors Creatief maken kinderen kennis met diverse sportieve en culturele activiteiten binnen onze gemeente. Sjors is een regelrechte ‘hit’ onder de basisschooljeugd. Wegens succes wil de gemeente dit continueren. Alle aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten op de website en in het kleurrijke Sjorsboekje.

Sjors is inmiddels in bijna honderd gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en aanbieders. Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen aan het begin van het nieuwe schooljaar het Sjorsboekje. Uit het boekje kiezen ze introductielessen die ze volgen op de locatie van de aanbieder. Zo kunnen de kinderen kennismaken met een activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Meld jouw activiteit aan! Sjors Sportief & Sjors Creatief stimuleert kinderen naar een structurele actieve deelname. Een goede promotie dus voor jouw vereniging/organisatie! Hiervoor hebben wij alle aanbieders nodig. Meld daarom jouw kennismakingsactiviteit aan via www.movemookenmiddelaar.nl.

Move

Move organiseert en faciliteert verschillende cultuur-, sport- en beweegstimuleringsprojecten in samenwerking met lokale partners. Wij maken slimme verbindingen met het onderwijs, kinderopvang, welzijn, buurt en zorg en zetten zo cultuur, sport en beweging in als doel en middel om een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren. Voor meer informatie neem contact op met de MOVE Projectcoördinator via debby.poels@mookenmiddelaar.nl.

Gofferttreintje
krijgt eigen bordspel: Rollecate

NIJMEGEN – In samenwerking met Stichting Stoomgroep de Goffert heeft het Nijmeegse Spel in Bedrijf een bordspel ontwikkeld: Rollecate. Het spel is ontwikkeld om fondsen te werven voor de aanleg van een nieuw spoor voor het treintje. Via crowdfundingplatform Kickstarter wordt momenteel geld opgehaald om het spel te kunnen realiseren.

Inmiddels is er voldoende opgehaald voor een eerste druk. Het spel zal op 18 mei op het Kidsfest op kinderboerderij De Goffert worden gelanceerd. Het spel is vernoemd naar de al ruim 50 jaar oude locomotief van het Gofferttreintje: de Rollecate. En het draait in dit spel ook om dit locomotiefje. Spelers moeten met kaarten een spoor leggen. De Rollecate – in het spel vertegenwoordigd door een waarheidsgetrouwe tinnen miniatuur – staat echter niet stil: spelers moeten opschieten om te voorkomen dat de stoomlocomotief ontspoort. Ontwerper Michiel de Wit: "Het idee voor dit spel ontstond toen ik de grote stapel rails zag liggen op het erf van Cycloon. Die moesten allemaal nog gelegd gaan worden, terwijl het treintje als het ware al stond te popelen om te gaan rijden." Na maanden voorbereiding is afgelopen zaterdag een Kickstartercampagne gelanceerd om het spel met behulp van crowdfunding gerealiseerd te krijgen. "We willen met dit spel graag geld ophalen voor het Gofferttreintje. Een deel van de opbrengst wordt straks gebruikt om de rails voor de echte Rollecate te gaan leggen. Dat is toch wel heel mooi", aldus De Wit. "Er inmiddels al voldoende opgehaald om aan de productie van het spel te kunnen beginnen." De dozen voor het spelletje zullen door het Nijmeegse bedrijf Kilsdonk worden gemaakt. Tingieterij De Tinnen Roos uit Milling – gespecialiseerd in spelfiguurtjes – begint binnenkort met de productie van de miniatuurlocomotiefjes. Michiel de Wit: "Ik ben heel blij dat dit spel helemaal in Nederland – grotendeels zelfs in het Rijk van Nijmegen – kan worden gemaakt. Niks China. Echt van Nijmegen, voor Nijmegen, door Nijmegen." De campagne op Kickstarter loopt nog tot aanstaande zaterdag. Mensen kunnen via het platform geld toezeggen en zo voor 25 euro een exemplaar bemachtigen. Op het Kidsfest dat de Stoomgroep op zaterdag 18 mei organiseert zullen de eerste exemplaren van het spel worden uitgereikt.

Gratis evenement voor jong én oud
Internationale Modelbouw Dagen in Elst (Gld)

ELST - Voor de negende keer op rij worden in Elst (Gelderland) op zaterdag 1 en zondag 2 juni de Grote Internationale Modelbouwdagen georganiseerd. Dit evenement, dat eens in de twee jaar georganiseerd wordt, trok twee jaar geleden liefst meer dan 100.000 bezoekers naar Elst in de Betuwe.

Ook dit jaar vindt dit evenement weer plaats. In een gebied van liefst 4 km2 vinden demonstraties plaats van alle mogelijke takken van de modelbouw, kunt u genieten van allerlei shows op het gebied van modelbouw en presenteren diverse ondernemers op het industriepark De Aam hun producten. Bovendien kunnen kinderen bij de meeste attracties zelf actief aan de slag.
Wat kunt u zoal verwachten:

 1. Doorlopende vliegshows met vliegtuigen, helikopters en drones.
 2. Off-road auto's in schaal 1:5, 1:8 en 1:10.
 3. RC-trucks en -grondverzet machines uit Nederland, Duitsland en België in schaal 1:16.
 4. Er zijn viergrote trucks in schaal 1:4.
 5. Tractor Pulling (radiografisch) met op zaterdag een wedstrijd Tractor Pulling.
 6. Drift auto's: RC Drift auto's.
 7. Radiografisch bestuurbare tanks en militaire voertuigen.
 8. Speedboten op de vijver Aamse plas en een echt Baywatch model. Modelbouwschepen in schaal op de plas Westeraam bij de Jumbo Maclean.
 9. Lego show. Men kan hiervoor terecht in de gymzalen van de volgende basisscholen: De Wegwijzer, De Zon en Elstar.
 10. Een echte hovercraft, waar zes mensen tegen betaling in mee kunnen glijden/varen over de plas achter het bedrijvenpark De Aam.
 11. In een echte helikopter kunt u rondvluchten maken richting Nijmegen of Arnhem, afhankelijk van de windrichting. Dit natuurlijk wel tegen betaling.
 12. Bezoekers kunnen ook zelf met een rc-auto rijden. Naast de deur van onze winkel ligt een demobaan waarop u zelf kunt ervaren hoe het is om met een rc-auto te besturen.
 13. Quad rijden. Maak zelf eens een ritje met een quad. Tegen een kleine vergoeding is dit mogelijk!
 14. Tuning cars, boom cars, American cars
 15. HCC!m Modelspoorbaan digitalisering.
 16. Op een veld op het evenemententerrein kunt u kleiduiven schieten.

Bij de winkel van Hobma Modelbouw treft u diverse stands van fabrikanten met hun nieuwste producten aan. De meeste demonstraties vinden in de buitenlucht plaats. Er wordt rekening gehouden met een bezoekersaantal van ruim 100.000. "Daarom vragen wij u zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken. De grote parkeergarage bij station Elst is gratis toegankelijk. Tijdens deze Internationale Modelbouwdagen rijden er doorlopend gratis bussen van en naar station Elst. Ook rijden er gratis pendelbussenrond over de Industrieweg Oost. Meer informatie zie www.modelbouwdagen.nl.

Pluim voor TriUnity in Nijmegen

Uitreiking van de plum door Rianne Jansen, voorzitter stichting Op Eigen Tenen aan Mireille Hopman van TriUnity. (foto: H. Hopman)

NIJMEGEN - Bjna iedereen kent wel iemand met een vorm van autisme. Het is ook geen nieuws dat autisme het leven op diverse terreinen sterk beïnvloedt. Het volgen van onderwijs, sociale contacten, zelfstandig wonen en het vinden van werk gaan vaak niet over rozen. De hulpverlening is vaak 'versnipperd' en in het algemeen kijkt men naar iemands beperkingen in plaats van naar de mogelijkheden.

Vanuit deze frustratie is TriUnity ontstaan. Een organisatie in Nijmegen die jongeren met autisme een kans biedt op een zelfstandig en zinvol bestaan, door hen op te leiden, passend bij hun specifieke vaardigheden. Jongeren krijgen ondersteuning om aan het werk te komen en te blijven. Oprichtster Mireille Hopman ondervond dat haar zoon met autisme niet genoeg mogelijkheden kreeg zijn talenten te ontwikkelen, enomdat dit niet alleen voor hem geldt, startte zij TriUnity.

Verfrissend in de aanpak is denken vanuit mogelijkheden, en de levensbrede aanpak: de jongeren worden op verschillende levensgebieden geholpen door dezelfde hulpverleners. Het streven is om zoveel mogelijk jongeren te begeleiden naar betaald werk waardoor zij langdurig op eigen ‘tenen’ kunnen staan.

Niet de beperking, maar juist de mogelijkheden bepalen de toekomst. TriUnity laat met deze aanpak zien dat een betere participatie en meer levensgeluk voor mensen met autisme mogelijk is tegen lagere kosten dan de huidige 'versnipperde” hulpverlening.

Vanwege deze positieve visie én vanwege de levensbrede insteek heeft de Veenendaalse stichting Op Eigen Tenen op 9 mei aan TriUnity een pluim overhandigd.

Vivace deelnemer
Rabobank clubkascampagne

GROESBEEK - Koor Vivace uit Groesbeek is op weg naar het Gouden Jubileum. Ter ere van het 50-jarig jubileum zullen de leden van het koor Vivace uit Groesbeek eind oktober met groot enthousiasme twee concerten gaan uitvoeren, compleet met live begeleidingsband. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Op woensdagavond klinkt achter de deuren van dorpshuis De Slenk een heus notenspektakel, en zingen zij de sterren van de hemel! Om dit grootse jubileumoptreden te kunnen realiseren vragen zij ieders steun. "Als lid van de Rabobank kunt op het koor stemmen tijdens de komende Rabobank Clubkascampagne. Wanneer u lid bent van de Rabobank Rijk van Nijmegen ontvangt vóór 14 mei per post een unieke stemcode. Tussen 14 en 29 mei kunt u uw stem uitbrengen. U doet dat via een stemsite van de Rabobank. Ieder Rabo-lid krijgt vijf stemmen en mag maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging uitbrengen. Wij hopen dat u op hen wilt stemmen. Dat zou een ontzettend leuk verjaardagscadeau zijn voor het 'Gouden' koor uit Groesbeek." Meer info staat op www.vivacegroesbeek.nl.

Mazda3 nieuw paradepaardje van Oostendorp Auto Mazda Nijmegen

NIJMEGEN - Verkoopadviseur Lex Lambert van Oostendorp Auto, de Mazda dealer van Nijmegen en omgeving, is in zijn nopjes. Hij staat bij de nieuwe Mazda3. "Echt een prachtig model, zowel qua design als techniek", vertelt Lex. De nieuwe Mazda3 staat nu in de showroom van Oostendorp Auto en is beschikbaar voor een proefrit.

De Mazda3 is hot, merken ze bij Oostendorp Auto. Er worden veel proefritten gemaakt en er is veel vraag naar dit nieuwe model. Maar de Mazda3 valt niet alleen in de smaak bij rijders, maar ook bij de kenners. De auto ontving namelijk de internationale 'Red Dot: Best of the Best 2019' award. De hoogste onderscheidingen van deze competitie worden toegekend aan producten waarvan het design als echt baanbrekend en visionair wordt beschouwd. "De Mazda3 voldoet aan het KODO-design van Mazda, waarbij het belangrijkste principe is dat je schoonheid creëert door dingen weg te laten. Less is more", zegt de trotse adviseur.

De Mazda3 is ook het allereerste model dat wordt voorzien van de Skyactiv-X motor. Lex: "Het is Mazda's revolutionaire benzinemotor met een dieselachtige efficiëntie. Dat zorgt voor krachtige prestaties en een laag verbruik, zonder dat je Diesel nodig hebt." Het model met deze motor is vanaf het eind van dit jaar leverbaar, handgeschakeld en als automaat. Kom naar Microweg 51 voor een proefrit.

ZZP'ers opgelet, dit is de nieuwe Opel Vivaro Irmscher GT
Succesnummer Opel Vivaro Irmscher krijgt waardige, stoere opvolger

NIJMEGEN - Opel introduceerde in de zomer van 2018 de sportieve Opel Vivaro Irmscher. Die limited edition was zo'n groot succes – vooral onder ZZP'ers – dat Opel een opvolger heeft voor deze Vivaro-uitvoering. Opel presenteert daarom nu de Vivaro Irmscher GT, voorzien van een extra sportieve look met opvallende striping, een nog rijkere uitrusting en een krachtige en zuinige turbodieselmotor.

De Opel Vivaro Irmscher GT vormt bovendien de laatste gelimiteerde uitvoering op basis van de huidige generatie Vivaro. De Opel Vivaro Irmscher GT is per direct te bestellen.

Rijke standaarduitrusting

De basisuitrusting van de Opel Vivaro Irmscher GT is bijzonder rijk en gelijk aan de succesvolle Vivaro Irmscher. Deze veelzijdige bedrijfsauto heeft standaard onder meer een met leer afgewerkt stuurwiel met stuurwielbediening, Electronic Climate Control, geïntegreerde zonwering in de zijpanelen, een 12 Volt-aansluiting in de laadruimte, cruise control, LED-dagrijverlichting met opvallende 'Wing'-signatuur, mistlampen vóór, keyless entry en een 6-voudig verstelbare bestuurdersstoel met arm- en lendensteun en verwarmingsfunctie.

Speciaal ombouwpakket

Daarbovenop krijgt de koper van een Opel Irmscher GT een speciaal ombouwpakket. Het pakket bestaat uit een speciale voorspoiler, opvallende sideskirts, een fraaie dakspoiler, speciale GT-stickers, een matzwarte grille, glasslookpanelen tussen de C- en D-stijl, eco-lederen bekleding met rode stiksels en GT-logo, instapverlichting en een genummerde Irmscher GT-badge.

Meer informatie: Mulders Nijmegen, Weurtseweg 301 Nijmegen 024 3503000.

Toyota introduceert
de nieuwe Camry Hybrid

(foto: www.sebastienmauroy.com) Foto: www.sebastienmauroy.com

NIJMEGEN - Met de komst van de nieuwe Camry Hybrid wordt Toyota's aanbod van hybride elektrische modellen uitgebreid naar tien modelvarianten. De huidige groeiende belangstelling voor en vraag naar hybride elektrische auto's effent de weg voor de herintroductie van de Camry.

De ruime sedan kenmerkt zich door een scherpe prijsstelling, een zeer rijke uitrusting, zeer lage CO2-cijfers in zijn klasse en de meest krachtige standaard aandrijflijn in het segment. De zelfopladende 2,5-liter High Power Hybrid aandrijflijn levert een systeemvermogen van 160 kW/218 pk en heeft een gecombineerd brandstofverbruik van 4,3 liter/100 km.

De volledig nieuwe Toyota Camry is de achtste generatie die op de markt verschijnt. Sinds zijn introductie in 1982 zijn er wereldwijd al meer dan 19 miljoen exemplaren verkocht en heeft de auto talrijke prijzen en onderscheidingen gewonnen. Met circa 700.000 verkochte auto's per jaar is de Camry 's werelds bestverkochte sedan in het D/E-segment.

Prestaties en intelligentie

De nieuwe Camry bezit nog steeds alle kernwaarden die het model over de jaren zo populair hebben gemaakt – de hoogste niveaus van kwaliteit, duurzaamheid, betrouwbaarheid, stilte en rijcomfort in zijn segment – en biedt de bestuurder daarnaast een opvallend nieuw exterieur- en interieurdesign, innovatieve technologie, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en nieuwe niveaus van rijplezier.

Vanaf 23 mei staat de Camry in de showroom bij Oostendorp Scholten aan de Hulzenseweg 22 in Nijmegen 024 3590590.

Seda's Hairdesign meer dan een kapsalon

NIJMEGEN - Seda's Hairdesign is in 2004 opgericht door Seda Samanci, topstyliste en visagiste met ruim twintig jaar ervaring in het vak.In een professionele en gezellige sfeer staan zij en haar team altijd klaar om je van een perfect kapsel te voorzien.

"Goedkoop is duurkoop, ga voor service en kwaliteit"- Seda Samanci. In 2014 is Seda's Hairdesign gekozen tot de leukste kapsalon van Nijmegen. Het geheim: goede service en kwaliteit. Naast een perfecte kapsel, make-up, feest en bruidkapsels kunt u ook terecht voor Microblading en Haartattoo.


Microblading
Is een semi-permanente make-up voor de wenkbrauwen, is een zeer populaire techniek die de laatste jaren veel wordt toegepast.
Met microblading is het mogelijk om de perfecte natuurlijke wenkbrauwen te creëren.

Haartattoo
Is een innovatieve, niet chirurgische behandeling die onder andere kan worden toegepast om littekens en haaruitval te camoufleren. Door een permanente make-up techniek worden hele kleine puntjes pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Op deze wijze lijkt het net of er hele korte stekeltjes aanwezig zijn. Toepasbaar bij kale of kaal wordende mannen of vrouwen, Alopecia areata en littekens op de hoofd op baardgebied.


Meer informatie kunt u vinden op: www.sedashairdesign.nl en www.microhair.nl.

Seda's Hairdesign, Fuchsiastraat 20, Nijmegen, 024 3777145

Voor betaalbare en exclusieve
kwaliteitsbedden en boxsprings
gaat u naar Francois Nuijen

NIJMEGEN – Voor wie op zoek is naar een betaalbare en exclusieve bedden en boxsprings moet beslist eens langs gaan bij het Nijmeegse familiebedrijf Nuijen. De familie Nuijen is met drie generaties al bijna tachtig jaar gespecialiseerd in exclusieve bedden en boxsprings. Daarnaast levert eigenaar Francois een breed assortiment aan boxsprings, elektrische boxsprings, matrassen, toppers en bedbodems.

De boxsprings en bedden zijn geheel handgemaakt en worden op ambachtelijk wijze door Francois zelf gefabriceerd. Omdat Francois geen hoog arbeidsloon rekent en geen dure showroom heeft op A-locatie kan hij scherpe prijzen hanteren voor zijn kwaliteitsproducten.
Gecombineerd met de uitstekende service maakt dit van Francois Nuijen uw ideale adres voor boxsprings en bedden. Zo heeft u heeft al een boxspring inclusief hoofdbord en matras voor slechts 295 euro. Doordat alle boxsprings en bedden uitsluitend worden gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen kan Francois ook 3 jaar garantie geven op bedden en boxsprings.

Uw bed of boxspring kunt u volledig naar eigen wens samenstellen, zo bent u verzekerd van een goede nachtrust. Zo kunt u kiezen in diverse maten, stofsoorten, kleuren, matrassen, topmatrassen en hoofdborden. Voor het ultieme ligcomfort kunt u zelf uw eigen droombed samenstellen.

Aanbieding:
Elektrische verstelbare boxspring inclusief matrasstopper, splittopper, matrassen, gestoffeerd met hoofdbord, 160 X 200 cm van 1895 euro nu voor slechts 995 euro.
In diverse kleuren en maten leverbaar. (Geldig in mei, juni en juli 2019)

Francois Nuijen, Heidebloemstraat 45, Nijmegen; 024 3503355.

'Ik hou van uitdagingen.
Mijn zoon ook!'

MALDEN - "Kom verder! Welkom in ons huis. Ga zitten, wil je koffie? Thee?"De woning van aannemer Arnold van Erp is zijn kantoor en ook zijn showroom. Gevestigd aan de Hoogenvaert 52 in Malden. Mooi. Verrassend. Stijlvol. Maatwerk. Inspirerend. Marmer, bianca carrara, op de vloer. Platen van 180 x 80 cm. Perfect gelegd. Trots: "Mijn zoon Mike is tegelzetter. Een vakman!" Fraaie inrichting. "Dat is het werk van mijn vrouw. Ja? Vind je het mooi?"

Tekst:

Gerie van der Land-Zijderveld

Je moet het zien! Verzonken gordijnrails. De keuken, greeploos. Tik op de deur: deur open; geruisloos weer dicht. Uitgekiende verlichting. De badkamer, luxe, strak, comfortabel met Sun shower. Alles zelf gemaakt. In de woonkamer een vernuftig weggewerkte deur in een wand. Driedimensionale elektrische open haard onder de tv. Je hóórt het vuur! Royale eetkamer- praattafel. Salontafels op maat, kasten, glazen schappenwand, dubbele schuifdeuren: deur met glas of dichte deur? Schuift moeiteloos. Alles zelfgemaakt. Vrolijk: "Ik werk graag mee. Dat is m'n hobby. Werken met hout, da's zo mooi. Mooie interieurs maken, de wensen van de klant, particulier en zakelijk, verzilveren, dat doen we graag. Wij stellen hogen eisen. Gaan met de ideeën van de klant aan de slag en vullen die aan als dat nodig is. Maar met evenveel plezier realiseren we een dakkapel."www.bouwbedrijfvanerp.nl Verbouwing|Tegelwerk en natuursteen. Meubelwerk, interieurbouw en Interieuradvies.

19 mei Tijd: 13.00 uur
Muziekuitvoering: Blokfluit Ensemble.
Tijdens deze muziekuitvoering zullen twee blokfluitensembles optreden. Kaarten 2,- Lindenberg, Huis voor Kunsten, Ridderstraat 23, Nijmegen. www.delindenberg.com


19 mei Tijd: 13.30 uur
Dansvoorstelling: Danscursisten. In deze dansvoorstelling, met jonge en volwassen danscursisten van de Lindenberg, komen alle leeftijden én alle disciplines uit de dans aan bod. Kaarten jeugd 2,50 / cursist 4,- Lindenberg, Huis voor Kunsten, Ridderstraat 23, Nijmegen. www.delindenberg.com

19 mei Tijd: 19.30 uur
Toneelvoorstelling: Theatergroep Koele Kast 'Ik ben het niet'. Een stuk waar schijn en werkelijkheid, absurdisme en realisme kriskras door elkaar heen lopen. Dat zorgt voor een hoop verwarring, drama en hilarische momenten. Kaarten jeugd 2,50 / cursist 4,- Lindenberg, Huis voor Kunsten, Ridderstraat 23, Nijmegen. www.delindenberg.com

21 mei Tijd: 17.30 uur
Musical 'Bel en Beest' door Musicalgroep Broadway. Een spannend verhaal over onvoorwaardelijke liefde. Een bewerking van The Beauty and the Beast. Kaarten jeugd 2,50 / cursist 4,00 Lindenberg, Huis voor Kunsten, Ridderstraat 23, Nijmegen. www.delindenberg.com

21 mei Tijd: 21.00 uur
Zang en muziek: De Bop Follies. Les Bop Follies Bergères. Je waant je deze avond in een ware jaren 20 nachtclub met een veertig stemmen tellend koor, een muzikaal combo en een Burlesque danseres, onder leiding van dirigent Richard Meulendijk. Kaarten 4,50 Lindenberg, Huis voor Kunsten, Ridderstraat 23, Nijmegen. www.delindenberg.com

22 mei Tijd: 20.00 uur
Muziekuitvoering: Lindenberg strijkers. De Lindenberg-strijkers spelen de leerlingen van Rob Engels, Gaby van Hoof en Annika Stjernlof in de volgende ensembles: 'ONS', 'Lindenberg Strijkersconsort', Cellokwartet '4cellos' en 'Groot celloensemble'. Lindenberg, Huis voor Kunsten, Ridderstraat 23, Nijmegen. www.delindenberg.com


24 mei Tijd: 20.30 uur
Klassieke muziek: Ragazze Quartet en Blauwe Uur. Morton Feldman & The Immortal Jelly Fish. Ragazze Quartet speelt het langste strijkkwartet ter wereld: een ervaring die de tijd laat verdwijnen. Kaarten 25,- Stadsschouwburg De Vereeniging, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

26 mei Tijd: 14.15 uur
Klassieke muziek: Het Gelders Orkest. Flor dirigeert de negende van Sjostakovitsj. Voorprogramma door het Groot Gelders Sjostakovitsj Orkest (13.00 uur) Kaarten 19,- / 55,- Stadsschouwburg De Vereeniging, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl


26 mei Tijd: 15.00 uur
Theater familievoorstelling: Meneer Monster 5+. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden.Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. Kaarten 12,85 / 18,51 Stadsschouwburg De Vereeniging, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl


29 mei Tijd: 20.15 uur
Klassieke muziek: Louis Andriessen 80 jaar. Nederlands grootste componist van dit moment met een enorme internationale reputatie, schepper van een ontzagwekkend oeuvre. Kaarten 12.50 / 28.28 Stadsschouwburg De Vereeniging, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl


31 mei Tijd: 20.00 uur
Klassieke muziek: The Fiber Pianist. Bent u benieuwd naar wat mensen zien in dance muziek? Maak kennis met de wereld van drum & bass op een toegankelijke manier. Kaarten 16,- Stadsschouwburg De Vereeniging, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Leer handige survival skills in Bibliotheek Zwanenveld

Leer handige survival skills in Bibliotheek Zwanenveld.

NIJMEGEN - Tijdens het gratis kindercollege ‘Hoe overleef ik… een survivaltocht?’ op 23 mei in Bibliotheek Zwanenveld leer je hoe je kunt overleven in de jungle. Natuurfotograaf Tobias Davidson laat allemaal handige survivaltrucs zien. Die kun je natuurlijk ook best uittesten in de bossen rond Nijmegen.

Als je wilt overleven in de wildernis moet je sterk en slim zijn. Wat moet je bijvoorbeeld meenemen? Hoe maak je goede gereedschappen? Natuurfotograaf Tobias Davidson kent allemaal handige survival skills. Hij vertelt je er alles over tijdens het kindercollege op donderdag 23 mei van 15.30 tot 16.30 uur in Bibliotheek Zwanenveld. Leer bijvoorbeeld hoe je een goede schuilplaats zoekt of zelf vuur maakt. Vragen staat vrij! Na afloop ben je klaar voor een spannende tocht door het bos.

Het kindercollege duurt van 15.30 tot 16.30 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De toegang is gratis. Meld je van tevoren aan via zwanenveld@obgz.nl of in de bibliotheek zelf.

Muziek in Galerie 1400: Zomaar Zondag

REGIO - Op zondagochtend 2 juni zullen Carina Numan (Herveld) en Ellis Sportel (Enschede) een concert verzorgen tijdens de eerste editie van Zangkunst, een reeks nieuwe concerten in 2019. Zij kozen het witte kerkje van Galerie 1400 als locatie voor het 'kamerconcert'.

Met piano, gitaar en zang nemen deze moeder en dochter het publiek mee in eigen werk en covers. Zij geven hun muziek een eigen twist met verrassende harmonieën. Hun stemmen mengen, kleuren en vertellen, soms melancholisch, en weten te raken. Het programma met als titel Zomaar Zondag is een samenstelling van country-pop nummers, ballads en theatrale liedjes. Alles met 'puur' als kernwoord.

Moeder en dochter hebben beide van muziek hun beroep gemaakt. Carina studeerde op het Prins Claus Conservatorium in Groningen en legde zich toe op zang en piano. Zij arrangeert, dirigeert en componeert. Daarnaast werkt ze als muziektheatermaker bij Grid, waarvoor zij de muziek op maat schrijft, en heeft ze haar eigen muziekpraktijk.

Ellis studeerde als singer-songwriter in Enschede en schrijft aanstekelijke country-pop liedjes. Zij werd door Giel Beelen 'onwijs goed' genoemd en door 3voor12 vergeleken met de jonge Ilse De Lange.

Het concert is op 2 juni begint van 11.00 tot 12.15 uur. Aansluitend is er koffie, thee en wijn. Kaarten à 12,50 euro zijn te bestellen via www.galerie1400.nl.

Badkamervoordeelshop.nl Beuningen breidt uit

BEUNINGEN - Al negen jaar biedt badkamervoordeelshop.nl met winkels en online voordelige badkamers aan. De vestiging in Beuningen heeft een showroom van 550 m².

Badkamervoordeelshop.nl levert al een complete badkamer vanaf 1795 euro inclusief btw. Ook vele trends hebben wij in onze showroom gepresenteerd. Denk aan zwarte kranen, inloopdouche met zwart kader, gekleurde tegels, tegels in visgraat gelegd, Sunshower, echt houten meubels, vrijstaande baden en nog veel meer. De Badkamervoordeelshop biedt voldoende inspiratie op het gebied van Sanitair en woonkamervloer tegels. Daarnaast geven zij persoonlijk advies op maat.


Badkamer snel nodig?
Geen probleem, de Badkamervoordeelshop levert 90 procent van de spullen vanuit de voorraad. De artikelen worden indien nodig gratis thuisbezorgd door eigen bezorgdienst. De showroom in Beuningen is zes dagen per week geopend met een koopavond op vrijdag. Wilt u direct een tekening en offerte laten maken dan bent u van harte welkom. Het is verstandig om op drukke dagen een afspraak te maken om teleurstelling te voorkomen. Wij zien u graag in onze showroom!


Openingstijden:
Maandag 11:30 tot 17:30 uur, dinsdag 09:00 tot 17:30 uur, woensdag 09:00 tot 17:30 uur, donderdag 09:00 tot 17:30 uur, vrijdag 09:00 tot 20:30 uur, zaterdag 09:00 tot 17:00 uur. Laatste zondag van de maand 11:30 tot 17:00 uur

Badkamervoordeelshop.nl Beuningen; Hadrianussingel 34, Beuningen; 024 2049031.

Huis of thuis... De Vree Kleur
in Wonen maakt dat verschil

HEUMEN – Het voorjaar is het meest favoriete seizoen om uw interieur nieuw leven in te blazen. Zin in een ander kleurtje op de muur... of misschien eens behang? Loopt u dan eens bij De Vree Kleur in Wonen binnen, want niet alleen de buitenkant van deze winkel is bijzonder fraai, maar ook binnen biedt het ruime assortiment fraaie keuzes.

Zodra u bij De Vree binnenstapt, voelt het alsof u bij iemand thuis komt. Niet alleen omdat het er zo sfeervol is, maar ook door de hartelijkheid waarmee u door eigenaren Simone en Jan de Vree wordt verwelkomd. U kunt er op uw gemak heerlijk ongedwongen rondneuzen, maar natuurlijk staat Simone of Jan graag voor u klaar, als u eerlijk en vakkundig advies wenst. Gaandeweg de jaren is De Vree uitgegroeid tot dé verf- en interieurspecialist van de regio. De Vree wordt zelfs in één adem genoemd als het over betaalbare professionele verf gaat. 'We zijn officieel Sigma-dealer en voeren daarnaast ook ons eigen Private Label. Zo kunnen we topkwaliteitsverf bieden tegen een lagere prijs dan elders', legt Jan uit. Een nieuwe kleur in uw interieur wordt zo wel erg aantrekkelijk! Voor inspiratie bent u van harte welkom eens vrijblijvend binnen te lopen. U kunt er terecht voor de complete aankleding van uw woning. Van raamdecoratie, vloerbekleding en behang tot gordijnstoffen en accessoires. En natuurlijk diverse soorten insectenwering. Keuzestress? Simone of Jan denkt graag met u mee. Hiervoor komen ze eventueel zelfs bij u thuis en soms komen er dan ideeën op tafel die u positief zullen verrassen! Wees welkom aan de Sluisweg 3a in Heumen. www.devree-kleurinwonen.nl; 024 3556144.

Zonnige Sedeko zomer

MOLENHOEK - Jos Theunissen, eigenaar van Sedeko Molenhoek, wenst iedereen een zonnige zomer. Want mocht het te zonnig worden, dan heeft Sedeko Molenhoek een oplossing!

Tekst:

Gerie van der Land-Zijderveld

"Loop eens mee, naar de showroom, dan laat ik je wat zien. Een pracht oplossing! Een nieuwe loot in ons assortiment. Onze Lounge Terras Overkapping. Uniek in de regio. Kijk, onze overkapping heeft een lamellen dak. Ja, kan ook op maat worden gemaakt. De hoeveelheid zon en licht regel je zelf. Zie je? Mooi hè. Het is een noviteit. Motorisch te bedienen of zelfs via een App. En er zijn allerlei opties om het nog comfortabeler te maken. Voor 's avonds of voor donkere dagen, is verlichting mogelijk. Jazeker, zijn we hier trots op!"

Theunissen vertelt dat hij en zijn medewerkers met pasen ook lekker gaan genieten van een paar vrije dagen. Die hebben ze wel verdiend, want het is druk. "Poosje rust geeft nieuwe energie. Derde paasdag, dinsdag 23 april zijn we weer present! Ja, dan is ook onze toonzaal weer open en naast onze aluminium en kunststof serres, deuren en kozijnen, enzovoort, ook deze Lounge Terras Overkapping te zien."

Meer informatie over Sedeko Molenhoek die dit jaar dertig jaar bestaat en volgend jaar het feestje viert "omdat dan de toonzaal 30 jaar bestaat", op www.sedeko.nl.